Skip to content


       Szűrés lista

A bojkottálási pótlék havi 162 330 forint. Van még egy ilyen munkahely ebben az országban?

Tavaly december óta nem járnak be az ellenzéki tagok a Nemzetbiztonsági Bizottság üléseire. Ugyanis bojkottálják azt, mivel bizottsági támogatás nélkül nevezték ki Laborc Sándort a Nemzetbiztonsági Hivatal élére.

A lógos/bojkottálós banda:

Demeter Ervin, Kövér László, Lezsák Sándor és Simicskó István aki maga a bizottsági elnök. Pikáns.

Természetes nem is lennének politikusok, ha egy ilyen apró-cseprő ügyet nem tudnának kimagyarázni:

"Részt vesznek a törvényt előkészítő munkában, és a korlátozott ellenőrzési jogosítványainkat így kényelmetlenebb eszközökkel, például írásbeli kérdésekkel tudjuk gyakorolni.
Ne becsüljük le a bizottsági munkát, az ülés az heti egy óra, ennél sokkal szélesebb a munka" - tette hozzá Demeter Ervin.

A képviselő elismerte, hogy ettől függetlenül felveszik a bizottsági tagságért járó pótlékot. Ez a 231 900 forintos képviselői illetmény mellé Simicskó István elnök esetében havi 278 280 forintot, a fideszes tagok esetében pedig 162 330 forintot jelent minden hónapban.-írja az Inforádió.

Nem is tudom melyik nézőpontból pofátlanabb: Heti 1 óra bizottsági ülésért 162 ezer forintot felmarkolni, vagy még erre a heti órára SEM bejárni ...

Tisztelt Bojkottálók!

Kurvára nem érdekel ki vezeti a Nemzetbiztonsági Hivatalt és melyik mocskos titkosszolgálatnál tanult (CIA,KGB,MOSZAD), mindegyik egyforma.
A képzeletbeli listámon, melynek a címe "Magyarország aktuális problémái" a Laborcz-probléma éppenhogy ráfért a legvégére ...
Szóval, a kormánypárt egy bohócot (igazit!) is kinevezhet, mert megteheti. A következő választáskor, amikor szavazunk, talán ez is bejátszik majd, hogy hova húzzuk az ikszet.
Addig viszont sűrgősen húzzanak vissza az ülésekre, lássák el a feladatukat, munkájukat.

Ha pedig kitartanak a senkit sem érdeklő bojkottjuk mellett, az összes pénzt, amit ezért a bizottsági tagságért felvettek, jótékony célra ajánlják fel ... ez a legkevesebb!

Az ország egyetlen munkahelye, ahol a "munkavállaló" saját maga dönthet a bérezéséről és munka(nem)végzésről. Látjuk, mi az eredménye. Ezért nem dönthet senki sem a saját béréről. Ebből viszont már kurvára elegem van, döntsön más a képviselők bérezéséről, mindegy hogy ki, csak ne ők ...

Címkék: politika pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr26493468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.05.29. 17:16:33

Véleményem szerint pedig igenis be kellene járniuk, akármi is az eredménye. Tagjai a bizottságnak, ha nem értenek egyet, akkor már az elején nem kellett volna elfogadni, vagy ki kellett volna lépni. Nem láthatatlant játszani.
Amúgy meg mindenki kiabál a másikra mindenfélét, és mutogat rá, hogy ő játszon tisztességesen. Szerintem először példát kellene mutatni, ne érhesse szó a ház elejét, mutatni kellene, hogy tessék, mi igenis bejárunk, végezzük böcsülettel a munkánkat. Higgyétek el, az emberek értékelnék, még ha nem is lenne látszata, lehet azt mondani, hogy mi megtettünk mindent, ami tőlünk tellett.
És mégvalami: kis naívok, nehogy azt gondoljátok, hogy ezek ellenségek. Nagy dolgokban, zsebkérdésekben puszipajtik ám.

Bummer 2008.05.29. 17:25:55

Két választási lehetőség van:
1. Kilépnek a bizottságból. Ekkor semmilyen zárt ülés jegyzőkönyvhöz nem férnek hozzá stb. Nagyon nagy hülyeség lenne.
2. Nem lépnek ki a bizottságból. Ekkor minden infóhoz hozzájutnak, amihez akarnak. Azt, hogy a heti átlag fél órás bizottsági munka kihagyása mellett mit dolgoznak, jó kérdés, de akkor kérdezzük meg a szoci tagokat, hogy ők mit csinálnak a 162 ezer Ft-ért a heti fél óra bizottsági üldögélés mellett.

krtek 2008.05.29. 17:26:16

RM,

Van egy haverom, nem mondom meg hol mert kirúgják, de van szerencséje (?) napi szinten látni az "urakat" egymás között. Megy a parasztvakítás, meg a látszólagos nagy harc, de amikor jön egy kis lenyúlható pénz esetleg egy kis hatalommal való üzérkedés, akkor puszi pajtások. Velőig rohadt az egész. Cideszestől , maszopostól, meg a többi bohóc pártocskával együtt. Szvsz csak totális csere tehet rendet, egy kis felelősségrevonással kombinálva.

De ennek semmi realítása. Kurvából nem lesz szalonna.

hülyegyerek 2008.05.29. 17:42:57

Főnököd:
Te azt az álláspontot képviseled, hogy mindegy hogy szalad e a szekér, vagy éppen kátyuban van, a hajtónak mindig jár a píz, hiszen ő teljes erejéből csapkod. Akkor is ha nem is ül a bakon.
Most a lovak/marhák állapotáról nem szólnék, mert minek, hogy má' megin' demagóg legyek ?
Eleresztek egy hosszú múúú-t, üss csak bitnyi agyamba úgysem fér meg hogy ez most jó e így vagy sem.

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.05.29. 17:49:30

Háromszor kellett letörölnöm a nyálat a monitoromról miközben a kommenteket olvastam. Emberek! Ne fröcsögjetek már, mert ez borzalmas! Nem attól lesz egy komment ütős, hogy akkora fika van benne, hogy egy takarítóbrigád se tudja levakarni.

zero:
Egy átlagos magyar képviselő (akár önkormányzati, akár országgyűlési) általában több felügyelőbizottságnak, kuratóriumnak, elnökségnek illetve bizottságnak a tagja egy parlamenti ciklusban. Emiatt teljesen "normális", hogy 4 év alatt 1-szer látogatnak csak be az ülésekre az egyik bizottságban. A többire elmegy (a többi bizottságban, kuratóriumban), de ha a jelenlétén nem múlik semmi, akkor inkább mással tölti ezt az időt. Megértem, hogy az emberek igazságérzetét ez zavarja, de itt inkább a rendszer a rossz. Tovább lehetne költeni a dolgot és feltenni a kérdést, hogy az a képviselő, aki nem nyújt be egyetlen indítványt se 4 év alatt, az miért kap tiszteletdíjat?! Ilyen a rendszer.
Kedves Zero! Ha Te 2006-ban a Fidesz-re szavaztál, akkor követelheted, hogy vegyenek részt az üléseken. Felkeresheteded őket személyesen és megvitathatod velük. Ők a bizottságban a Fidesz szavazók érdekeit képviselik, távolmaradásuk megítélését pedig bízzuk a választóikra.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.29. 17:54:02

Az a baj hogy a Füönököd meg a többi hasonló nem igazán érti a Rózsadombi friss levegőtől megbolondítva miről is szól ez a egész.

Kurva szar helyzetben van az ország. POnt ők szarták el 386-an ott a parlamentben. 162 zere forint t9bb milliómebrenek nagy pénz, több mint a fizetése (és ugye ők emelett kapják a fiezetést, költségtérítést).

Vagyis ezért a pénzért én mint adózó, igenis teljes joggal elvárom, hogy legyen ott az ülésen, ha 458-szor is leszavazzák, akkor menjem be legközelebb is! És nem kell azzal a dumálval jönni, hogy a törvényelőkészítést elvégzi otthon/képviselői irodaházba, mivel látjuk, hogy nagyjábólé-egészből semmelyik bizottság semmelyik tagjának sincs fogalma még a saját területáről sem (lásd Kulturális Bizottság, nyakkendő-adó). Bizottsági ülésen legalább a 10 dillettáns összehoz valami félig-meddig értelmeset.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.29. 17:59:02

AdamT

Na ja, MINDIG a rendszer a hibás, ők csak áldozatok mind ...

Szeretne rendes, érdemi munkát végezni, de a rendszer ....

A cégnél elküldenek egy projektbe és hetente van projekt-gyűlés, kutya kötelessége mindenkinek elmenni, mégha csak 1 óra is az egész, vagy mindig elvetik az ötleted. Úgy, hogy ezért nem kapsz külön pénzt, csak a fizetésedet.

Ha külön honorálják pénzzel hogy te egy projektben vagy, de te duzzogva nem mész el megbeszéléskre mert mindig elvetik az ötleteidte mondjuk, de felveszed érte a plussz pénzt, úgy rúgnánk ki a picsába, hogy alábam nem érné a földet ....

Na csak ennyit ...:-)

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.05.29. 18:03:21

zero:
Tényleg bölcsebb lenne egy kicsit elmélyedni a dologban. Fizetést nem kapnak, mert nincs munkáltatójuk. Tiszteletdíjat kapnak. De persze ez részletkérdés.
A magyar politikai rendszerben nem vonható felelősségre a 386 képviselő, ugyanis ezek egy része általában ellenzékben van. Az egész országgyűlést akkor tehetjük felelőssé, ha mindenben együtt szavaznak. De ugye ilyen nincs. A parlamenti többség a sima törvényeket a bizottsági előkészítő munka után (ebben komoly jogi procedúrák is vannak pl. koherenciavizsgálat) vitatja meg, majd fogadj illetve utasítja el. A '10 dilettáns" pedig általában nem önállóan dolgozik. Jogi és szakmai tanácskozásra bevonhatnak bárkit.

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.05.29. 18:06:56

Nem áldozat. Politikus.
Ilyen alapon azt is szankcionálni kéne, ha valaki tartózkodik.

2008.05.29. 18:08:03

Sem a bizottsági tagság, sem a képviselőség nem csupán abból áll, hogy bent ülnek. Sőt: sokat vannak távol, igazoltan, mert pl. egy képviselőnek az (is) a dolga, hogy az általa képviseltekért lobbizzon. Tehát pl. sokat utazik.

Normális eseteben ez így rendben is lenne.
Csak milyen kár, hogy ez az országon nem látszik.

hülyegyerek 2008.05.29. 17:42:57
"...mindegy hogy szalad e a szekér, vagy éppen kátyuban van, a hajtónak mindig jár a píz, hiszen ő teljes erejéből csapkod. Akkor is ha nem is ül a bakon."

Pontosan. Ez a probléma. Ez is.

krtek 2008.05.29. 17:26:16
"Szvsz csak totális csere tehet rendet, egy kis felelősségrevonással kombinálva."

Ez így van sajnos. Ugyanannak az éremnek a két oldala.
Csak azt nem tudom, hogy mi vár ránk a következő választás után. Isten őrízz, hogy a kormány a helyén maradjon! De az Úr irgalmazzon nekünk, ha az ellenzék következik...

AdamT · durva.blog.hu 2008.05.29. 17:49:30

"Kedves Zero! Ha Te 2006-ban a Fidesz-re szavaztál, akkor követelheted, hogy vegyenek részt az üléseken. Felkeresheteded őket személyesen és megvitathatod velük. Ők a bizottságban a Fidesz szavazók érdekeit képviselik, távolmaradásuk megítélését pedig bízzuk a választóikra."

Már megbocsáss, de ezt így hogy?
Akkor ha a majd Fidesz nyer, azokat, akik nem rájuk szavaztak, vagy nem voltak szavazni sem, falhoz lehet állítani?

Micsoda logika ez?!
A mostani kormány csak azokat vegye emberszámba, akik rájuk szavaztak? A többi le van tojva?
(más kérdés, hogy se az egyik, se a másik oldal nem vesz emberszámba senkit - csak saját magukat, és szűk holdudvarukat)

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.05.29. 18:13:46

VicGilson:
Te elég komoly tévhitben vagy, ha azt gondolod, hogy a képviselő azért képviselő, mert a hazáját képviseli. Ezt Te sem gondolhatod komolyan.
A képviselő a választóit képviseli.
A kormányt meg ne keverd ide, mert az más tészta. Az közfeladat. De a kettő sehol nem ér össze, csak pár ember fejében.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.29. 18:15:35

AdamT

"Tényleg bölcsebb lenne egy kicsit elmélyedni a dologban. Fizetést nem kapnak, mert nincs munkáltatójuk. Tiszteletdíjat kapnak. De persze ez részletkérdés."

Én úgy tudom van a képviselő fizetés (br. 240 ezer?), a költségtérítés és a bizottsági tagságért járó tiszteletdíj.

Szóval van fizetésük is ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.29. 18:17:43

AdamT

"A képviselő a választóit képviseli."

A logikai okfejtésed ott vetett bukfencet, amikor a cirka200 kormánypárti képviselő megszavazta mondjuk az pénztártörvényt, a választóik akarata ellenére!

ohh_vazze 2008.05.29. 18:18:39

Nade mennyire tele van már a puncim ezekkel a retkes faszokkal, értsd összes "politikus". Egyszerűen megőrülök már attól a gondolattól is, hogy tényleg semmit nem tehetünk ellenük. (Nekem ne hozza fel itt senki, hogy választhatunk, mert nem tudom komolyan venni.) Beszarok, hogy az adóforintjaimból ilyesmire jut....

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.05.29. 18:21:36

zero:
nincs bukfenc...csak itt a kirúgást 4 évente lehet megtenni... ennyi..

szerintem nem olyan bonyolult kérdés ez, maximum csak nem akarod megérteni. :)

2008.05.29. 18:28:50

AdamT

Először is örülök, hogy egy tájékozott kommentelő is jár erre személyedben (kommentjeid alapján legalábbis egészen naprakésznek tűnsz politikai/politológiai szempontból)!

Másrészről azonban sajnos te vagy súlyos tévedésben.
Meg a 386 képviselő ott a parlamenetben.

"A képviselő a választóit képviseli."
Így van.

"...elég komoly tévhitben vagy, ha azt gondolod, hogy a képviselő azért képviselő, mert a hazáját képviseli. Ezt Te sem gondolhatod komolyan."

Nos kérlek alássan: több mint 8millió választásra jogosult ember él ebben az országban. Ők a választók. A hazát ezek a választók (is) alkotják.
És de: teljesen komolyan gondolom.
És de: a kormány is idekeverhető - nagyon sok szempontból. Elfelejted azt az apróságot, hogy a kormány országgyűlési képviselőkből áll össze.
Pontosan az a baj, hogy a képviselők ugyanazt gondolják, mint te. Hogy ők nem a hazájukat képviselik. De ezek a képviselők még a választóikat se képviselik - főleg nem a hazájukat.

"A magyar politikai rendszerben nem vonható felelősségre a 386 képviselő..."

És ki mondta, hogy ez jól van így?

A magyar jogrendszer, alkotmány nem megfelelő. A politikai rendszer és a politikusi állomány szintén csődöt mondott. Ezt az elmúlt 18-19 év bebizonyította. Vagy változik - vagy ami eddig volt, az kiskütyafüle lesz ahhoz, ami majd jönni fog.

Peace!

hülyegyerek 2008.05.29. 18:29:14

VicGilson:

"Csak azt nem tudom, hogy mi vár ránk a következő választás után. Isten őrízz, hogy a kormány a helyén maradjon! De az Úr irgalmazzon nekünk, ha az ellenzék következik..."

:-)))

Sajnos hasonlóak az érzéseim.
De ebben nem a rendszer a hibás elsősorban, hanem a helyzetem.
Arról meg én tehetek.

Kemény, de mindenki maga boldogul vagy bolondul meg és utóbbi senkit nem érdekel és senki nem vállal felelősséget érte.

., (törölt) 2008.05.29. 18:34:54

Valóban nem abból áll a munka, hogy 1 órát bizottságosdit játszanak. Mondhatni kicsit játszanak a homokozóban.
De nehogy má' azt mondja valaki, hogy ezek a szar alakok azonkívűl dolgoznak?
Esetlegesen egy-egy aktuális problémával lehet, hogy igen.
Egyforma mind, mindegy, hogy melyik oldalon nem jár be dolgozni.
Ps. Szerintetek evvel a névvel felvesznek a Magyar Gárdába?

2008.05.29. 18:35:10

hülyegyerek 2008.05.29. 18:29:14

:)
Értem és osztom az álláspontodat!
Én is ezt az elvet vallom, és hála az égnek, jónéhány hasonló embert ismerek. Ettől függetlenül ezt a jelenlegi rendszert is rossznak (mondjuk úgy: nem megfelelőnek) tartom.

A politikusi garnitúrát szintén.

Mindenki maga boldogul és magáért vállal felelősséget - elsősorban.
De azért még illendő felelősségre vonni azt, aki mondjuk agyonver valakit az utcán a pénztárcájáért :)

krtek 2008.05.29. 18:35:58

Szvsz sajnos a képviselők 90%-a azonnal tudatvesztés állapotába kerül, ha behut a parlamentbe.

Szavazáskor kinyalja a valagad, megígér mindent, aztán ahogy bekerül hírtelen mágváltozik, nagy arca lesz, leszar mindent és mindekit. Egyedüli cél a hatalom és a pénz. Az idióta törvények szerinti, listán bejutó szarházikról meg ne is beszéljünk.

Hány parlamenti, önkormányzati képviselőt hívtak vissza és zavartak el választói, a harácsolt vagyon elkobzásával a jó édes anyukájába? És hány erdemelte/érdemelné meg?

Mihez kezdene pl. a két kedvenc szakértőm, a Lendvai-Deutsch páros a munkaerőpiacon pártból kivágva, politikai lobby nélkül?
Pár hónap munkanélküli után vajon mit hablatyolnának a GDP-ről, meg a nemzetközi helyzetről?

2008.05.29. 18:36:08

Jichak Kolompár

Fel vagy véve!!

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.05.29. 18:40:35

VicGilson:

Elsőként köszönöm az első megjegyzésed!

"Elfelejted azt az apróságot, hogy a kormány országgyűlési képviselőkből áll össze."

Nem. A kormány a miniszterekből áll és a miniszterelnökből. Innentől pedig nem is kommentálom ezt a részt.

Azt pedig már nem merem leírni, hogy a rendszer rossz, mert zero ezt védekezésnek venné. :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.29. 18:43:55

nézzük megértőbben...
amíg nem ott vanak ahol kéne, addig is vannak valahol... vagyis mit utalhatnak még ki magunknak a kettős fizu+általános költségtérítés mellé? még egy plusz költésgtérítést a máshol levésért! :)))

Amúgy a szociknak megér ennyit, hogy ne legyenek ott...(ahol pl. a titkosszolgálati összegekről döntenek?)

nézzétek csak a Tűzvonalban-t!
:P

2008.05.29. 18:50:16

AdamT

De :)
A kormány miniszterekből áll. És egy miniszterelnökből. Ez okés.
De ezek az emberek országyűlési képviselők is. És előbb bekerül a parlamentbe az ember - és csak miután felkérést kap a győztes párt a kormányalakításra, ezt követően lesz valakiből miniszter.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.05.29. 18:58:07

fúj a mocskos fideszesek!

milyen szerencse, hogy a becsületes, tisztakezű mszp van hatalmon!

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.05.29. 18:58:28

Tehát Bajnai Gordon képviselő? :)

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.05.29. 19:00:44

VicGilson:

Szerintem ezt ne folytassuk. :)

vicso 2008.05.29. 19:03:30

pártálllástól függetlenül kurvára nincs ez így jól...

krtek 2008.05.29. 19:04:48

mikike

Annyira unalmas ez az ostoba összehasonlítósdi. Csak a hülyéknek van ez a játék kitalálva. Kb. ugyan annyi tróger van mindkét maffiában, jó nagy átfedéssel.

Sok embernek, nekem is tele van a táskám azzal, hogy max a kissebbik szarra tudsz szavazni. Attól még az a szar, szar marad...

Főnököd 2008.05.29. 19:14:09

krtek 2008.05.29. 17:03:43
"Főnököd kolléga biztos része annak a drága (grammagyú) tömegnek, akik lelkesen integetnek egy naggyűlésen és azt hiszik naívan, hogy a politikus értük dolgoznak."
Nagy f@aszt. Főnököd pontosan tudja, hogy mind here, egytől-egyig.
De azt is tudja, hogy a postíró hozzáállása csak ártalmas, elkergetésre nem alkalmas, ugyanis nem mértéktartó. Politikus=marha felfogásban ír. Ez ugyan igaz, de így joggal mondja majd mosolyogva minden politikus, hogy bármit teszek, úgyis leanyáznak.

Ha azonban az ellenzék (nem a fidesz) képes volna MÉRTÉKKEL anyázni, sokkal autentikusabbá válna.
Érted már, kedves postszerző?

Főnököd 2008.05.29. 19:17:28

zero 17:54:02
"Kurva szar helyzetben van az ország. POnt ők szarták el 386-an ott a parlamentben."
Meg te is éppen elszarod, hogy demagóg vagy és szándékos csúsztatásokkal próbálod a helyzetet kritikusabbá tenni, pedig anélkül is kritikus, sőt borzasztó.
Te viszont komolytalanná teszed.

zala 2008.05.29. 21:06:59

komolytalanná teszi azzal, hogy azt állítja, hogy ezért a munkáért a nagy büdös nulla is sok fizetés lenne, nem hogy a százezrek?

komolyan úgy gondolod, hogy komolyan lehet venni a véleményed, miszerint az összes politikus here egytől-egyig, ha előtte kikelsz magadból hogy demagóg dolog úgy általában a politikusokat szidni?

hogy komolyan lehet venni a véleményed, hogy egytől-egyig here, meg hogy ellenzék (nem a fidesz), miután leírtad hogy az igazi problémát abban látod hogy a kormányoldal nem hallgatja meg az ellenzéket?

Szerintem először döntsd el, hogy mi a véleményed aztán írd le, mert fordítva elég furcsa dolgok sülnek ki belőle.

bergeroth 2008.05.29. 21:24:34

Én javaslom azt hogy dobjunk nekik össze egy repülőre, amibe mind a 386-an beférnek. Aztán szépen utaztassuk el őket mondjuk a Góbi sivatagba. Kötelező felszállniuk a gépre, ellenvetésnek helye nincs. Mindezek után lesz egy országunk amit a saját elképzeléseink szerint rendbe tehetnénk. Nekik meg lesz 900 milliárd tonna homokjuk, amibe beledughatják a fejüket.
Na? :)

Főnököd 2008.05.29. 21:27:44

zala 2008.05.29. 21:06:59
"komolytalanná teszi azzal, hogy azt állítja, hogy ezért a munkáért a nagy büdös nulla is sok fizetés lenne, nem hogy a százezrek?"
IGEN, majdnem jól érted, bár a demagóg szerző azt írja: "Heti 1 óra bizottsági ülésért 162 ezer forintot felmarkolni". Pedig a munka nem ez.

"komolyan úgy gondolod, hogy komolyan lehet venni a véleményed, miszerint az összes politikus here egytől-egyig, ha előtte kikelsz magadból hogy demagóg dolog úgy általában a politikusokat szidni?"
1st of all: félreértesz: nem érdekel mit veszel komolyan. DE azért értsed te meg: a here politikust tényszerűen szídjad, ne demagóg módon. Éppen ez a lényeg. Újra idézném: "Heti 1 óra bizottsági ülésért 162 ezer forintot felmarkolni". F@szság. Olvastad te egyáltalán ezt a postot?

"hogy komolyan lehet venni a véleményed, hogy egytől-egyig here, meg hogy ellenzék (nem a fidesz), miután leírtad hogy az igazi problémát abban látod hogy a kormányoldal nem hallgatja meg az ellenzéket?"
Ha ezt érted újraolvasás után is, fejtsd ki, kérlek!
Én itt arra gondoltam, hogy zsigerből szavazza le az egyik a másikat, nem pedig véleménykülönbség esetén.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.29. 21:34:08

Főnököd

Lol, demagóg vagyok? Pályát kellene módosítani...

"Heti 1 óra bizottsági ülésért 162 ezer forintot felmarkolni".

Fenntartom, ez így van ... mivel nincs megszabva hogy ő nekik mennyit kellen készülni-e, dolgozniuk a bizottság ülésre. Ha akar 1 percet, ha akar 1 hetet. Senki sem tudja, senki sem látja

Egy valami van rögzítve, jegyzőkönyvezve (!): az ülésen meg kellene jelenni, vagy helyettest küldeni.

Ezt nem teszik meg. Akkor ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.29. 21:35:57

"Kurva szar helyzetben van az ország. POnt ők szarták el 386-an ott a parlamentben."

Ez is így van...

"demagóg vagy és szándékos csúsztatásokkal próbálod a helyzetet kritikusabbá tenni"

Megszavazták együtt a 100 napos osztogatást? Meg ...
Fidesz 2x elveszette a választásokat nyert helyzetből a szándékos balfaszságai miatt? El

MIND A 386-an felelősek, persze nem egyforma mértékben ....

Főnököd 2008.05.29. 21:44:26

"Fenntartom, ez így van ... mivel nincs megszabva hogy ő nekik mennyit kellen készülni-e, dolgozniuk a bizottság ülésre. Ha akar 1 percet, ha akar 1 hetet. Senki sem tudja, senki sem látja"
Igen, itt is ferdítesz, az egy óra sincs kikötve sehol.

"Egy valami van rögzítve, jegyzőkönyvezve (!): az ülésen meg kellene jelenni, vagy helyettest küldeni."
A jegyzőkönyv nem kényszerít semmire, csak dokumentál.
Egyébként meg pontosan annyira kötelező ott lennie, mint amennyire fel kell készülnie arra. Előtte. Nem heti egy órában.

Főnököd 2008.05.29. 21:46:01

"Fidesz 2x elveszette a választásokat nyert helyzetből a szándékos balfaszságai miatt?"
Ugyan! Te felértékeled a Fidesz képességeit. :-)

bergeroth 2008.05.29. 22:10:39

Nem lehetne hogy amikor arról beszéltek hogy a politikusok így + úgy dolgoznak. Akkor a "dolgoznak" szót idézőjelbe rakjátok?
Köszi.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.29. 22:46:41

Főnököd

Igazad van ... 20 perctől 4 óra 22 percig terjedtek az ülések ... ez tényleg nem 1 óra :))

Akár-hogy csűröd/csavarod mented/véded egy bizottsági tagság fontos eleme a bizttsági ülés, amin ől nem vezsnek részt. Kutyát neméredekl mennyire csodálatos háttérmunkát végeznek, gyönyszemekből kirakott törvénytervezet írnak otthon/autóban ... a jegyzőkönyben csak annyi maradt meg hogy "Hiányzott"

Horizont 2008.05.29. 23:09:57

Nem gondoltam volna hogy valaki a védelmükre akár egyetlen sort is leírjon!
Tévedtem!
lásd:Főnököd (kié?)

bergeroth 2008.05.29. 23:15:21

Főnököd, azaz mindenkié, vagyis egoista, tehát csak neki lehet igaza.
Hagyjuk, felejtős.

Főnököd 2008.05.29. 23:21:29

beigeroth: ha érvekkel nem megy, irány a személyeskedés :-)

Optimista: te meg lusta vagy visszaolvasni, éppenhogy utálom mindet. De azt is utálom, aki ilyen dilettáns módon akar tenni ellenük, mint a postszerző.

Zero: akárhogy csűröd-csavarod, ez egy megademagóg írás, ami nem használ a célnak, amit el szeretnél írni. Írj egyszerűen arról, hogy a politikus mind paraszt. Mindenki hajlongani fog előtted.
Ne menj bele a konkrétumokba, mert a szándékos csúsztatásaid elveszik az élét a mondandódnak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.29. 23:37:12

Főnököd

Az írás nem demagóg, de te roppantul irritálóan kötözködő vagy.

Kérlek, ne írj ebbe a cikkbe többet ...

Főnököd 2008.05.29. 23:43:59

Zero

Az írás demagóg, hangulatkeltő és népbutító, ráadásul te képtelen vagy negatív kritikát, illetve más véleményt elfogadni.

Kérlek, ne írj az internetembe több cikket...

Főnököd 2008.05.29. 23:46:47

Zero

A cikkben még ezt írod: "Heti 1 óra bizottsági ülésért 162 ezer forintot felmarkolni"
22:46:41-kor már "egy bizottsági tagság fontos eleme a bizttsági ülés"
Azaz a sas csak a feladat fontos eleméért jár?

Mondd, tényleg nem érzed a gurításod?

bergeroth 2008.05.29. 23:51:51

Nincs itt semmi személyeskedés, de amit sejtek az egoizmusoddal kapcsolatban, az kezd egyre igazabb lenni.

bergeroth 2008.05.29. 23:54:19

Mellesleg majd ha az mszp lesz soron, akkor velük kapcsolatban érdekelne, hogy mondjuk egy ilyen jellegű írást ugyanilyen vehemenciával kezdenél-e el kritizálni, vagy?

Főnököd 2008.05.30. 00:01:12

Beigli: te hogy csinálod, hogy ilyen gyakran tudsz logikai bukfencelni?
"Főnököd, azaz mindenkié, vagyis egoista"
Ez a következtetés gyöngyszem, valljuk meg!

"tehát csak neki lehet igaza."
Ez egy kisebbségi komplexusba oltott érvtelenség.
Érvekkel egyébként miért nem próbáltad?

"Nincs itt semmi személyeskedés, de amit sejtek az egoizmusoddal kapcsolatban, az kezd egyre igazabb lenni."
Ez meg önmagában szép! azért győzz meg, hogy tudod a személyeskedés kifejezés jelentését.
Tudod, amikor nem az álláspontomra reagálsz, hanem a személyemet firtatod...

Mindentől függetlenül a 22:10:39 kori megjegyzésed szellemes volt. Igyekezz visszavergődni arra a platformra!

Főnököd 2008.05.30. 00:03:47

"Mellesleg majd ha az mszp lesz soron, akkor velük kapcsolatban érdekelne, hogy mondjuk egy ilyen jellegű írást ugyanilyen vehemenciával kezdenél-e el kritizálni, vagy?"
Áhá, step2: árokásás. Mélyítsük csak!
Miért csak jobb-bal skálán lehet elhelyezni mindent?

A válaszom: egyik kutya, másik eb.
A kétfarkú Kutya Párttal szimpatizálok.

bergeroth 2008.05.30. 00:03:57

Személyeskedésről hadoválsz miközben beiglinek szólítasz? Öreg, te tényleg egy tahó vagy.

bergeroth 2008.05.30. 00:05:55

Miért nem próbáltam érvekkel?
Mert lesüllyednék a te szintedre, és legyőznél a rutinoddal.
Ennyire egyszerű.

Főnököd 2008.05.30. 00:06:59

Óh, azt az érzékeny mindenit, mit is tettem?!
Beiglinek szólítani egy bergeroth nevű usert legfeljebb tahóság, de semmiképpen nem személyeskedés.

Főnököd 2008.05.30. 00:10:14

"Mert lesüllyednék a te szintedre, és legyőznél a rutinoddal."
Így most átváltottál 1986-os hahotás mókákra?

Ezen (www.lba.hu/egysorosak/sziddamasikat.php) a site-on a tied mellett még millió hasonló konzerv "humort" találsz.
Ha van kedved kopizgass!

bergeroth 2008.05.30. 00:13:49

Tényleg muszáj hogy a tiéd legyen az utolsó szó igaz? Sok ilyen emberrel találkoztam eddigi életem során.
Mindegyik kisebbségi komplexusban szenvedett, mindegyik főnököt akart játszani de sikertelenül, mindegyik túl alacsony volt hozzám képest (195cm), vagy csak egyszerűen szarul csináltak valamit de próbálták úgy beállítani a dolgokat ahogy te is teszed jelen pillanatban.
Viszont azt gondolom, hogy az ilyenekkel kár vitatkozni, mert
1: felesleges, mert soha nem érti meg
2: felesleges, mert soha nem akarja megérteni
2: felesleges mert semmi értelme, ha nem érti vagy nem akarja megérteni.
4: felesleges, mert mindig az övé kell hogy legyen az utolsó szó
5: felesleges, mert mindig neki kell hogy igaza legyen
Azt hiszem, nagyjából ennyi. Húzd alá amelyik szimpatikus.

Jó éjt.

bergeroth 2008.05.30. 00:16:03

3 és nem 2 a harmadik ***

Főnököd 2008.05.30. 00:17:51

Figyu Beigli, rád melyik nem igaz a felsorolásból?
Még ha nyomattad volna az érveket számolatlanul, akkor aszondanám, csak-csak...

"mindegyik túl alacsony volt hozzám képest (195cm)"
Húúúúúúúú, de magas vagy! Szinte óriás!
Azért lécci a péniszed méretével ne kérkedj a neten. tudod, itt mindenki azt mond, amit akar.

Főnököd 2008.05.30. 00:20:01

Egyébként, ha az a növekedési hormonodnak jót tesz, lehet a tied az utolsó szó! Próbáld ki!
Írj mindössze annyit, hogy "Jó éjt!" (újra) és én nem fogok kontrázni, meglásd! Azért remélem ettől tudsz majd aludni.
Jó éjt.

bergeroth 2008.05.30. 00:21:49

"Ez egy kisebbségi komplexusba oltott érvtelenség."

"Ez meg önmagában szép! azért győzz meg, hogy tudod a személyeskedés kifejezés jelentését.
Tudod, amikor nem az álláspontomra reagálsz, hanem a személyemet firtatod..."

Főnököd 2008.05.30. 00:22:34

Én nem állítottam, hogy nem vettem fel a kesztyűt.

bergeroth 2008.05.30. 00:23:50

Tényleg azt gondolod hogy bárkit is érdekel hogy a te beteg lelkedet mi teszi boldoggá?
Az utolsó pár kommented önmagáért beszél, szegénységi bizonyítványnak tökéletes.

Főnököd 2008.05.30. 00:25:02

"Tényleg azt gondolod hogy bárkit is érdekel hogy a te beteg lelkedet mi teszi boldoggá?"
Nem. Mindenkit a tied érdekel.

krtek 2008.05.30. 09:43:10

Sajnos van egy ilyen balfasz internet-okostóni típus, aki társasági (és/vagy szexuális) problémáinak (magányának) és általában örök vesztes szerepének köszönhetően arra élvez, ha egy másik nyúzerbe bele köthet. Van agymosott politikai meggyőződése, elkezdi a vitát mint "független" szakértő, de a végére kiderül hogy párt/pártvezető hívő. Ezt azzal próbálja titkolni, hogy mikor beleköt a másikba és minden (általában témától eltérő) vonalon nekilát szidni és idegesíteni, dumáiba belecsempészi az ostoba ideológiát, ami Ő igaznak vél.

Minden fórumon van ebből a típusból, tipikus további ismertetőjegyek:

- Intellektuellll duma után hírtelen trágárság, aztán a hasonló trágár válaszon szörnyülködés.
- Lenéző, kioktató duma, egyoldalú felfogással.
- Másik nincnevéből próbál béna viccet csinálni, esetleg a nick alapján okosan kielemezni kivel is társaloghat, persze ez soha sem sikerül szerencsétlennek, de Ő nagyon büszke.
- Egésznap a gép előtt b.ssza a rezet több fórumon rengeteg nicknévvel nyomul, egy topikon többel is, ekkor azzal szórakozik hogy egyetért v. vitatkozik saját magával.
- Belebolondul ha páran átlátnak rajt és hülyére veszik, mert egy idő után stílusról felismerik és leszarják mit gügyög, az x-edik nickváltás után ilyenkor átmegy büdöstahóba és egy másik topikra, ahol azt hiszi hülyén, hogy új emberként kezdhet mindent előröl.
- Általában mély Orbánhívő, utálja a múlt rendeszert, pedig Ő is csak egy tégla volt a WC falában (tán még pedagógus is, PF után szabadon).
- Ha talál magának egy agyi partnert (hasonló problémás majmot), akkor mézes-mázas offtopik nyállal udvarolva, játsza az eszét (balfasz de úriember) a többiek előtt.
- Képes napokig kitartóan a semmiről vitatkozni és komoly felsőbbrendű érzéssel, de gyakorlati tapasztalat nélkül védeni tróger pártokat, embereket, téveszméket. Gyakorlatilag soha sem találkozott közvetlenül politikába csomagolt mocskossággal, figja sincs, hogy megy a kis magyar biznic.

Stb.

Ismerős?

Főnököd 2008.05.30. 10:48:49

Szerintem picit túlzol: bejgli nem ilyen :-)

bergeroth 2008.05.30. 12:12:50

bejgli, és még mindig azt hiszi hogy vicces....

krtek 2008.05.30. 13:29:29

Típuseset....
Fogadjunk hogy Orbánfan!
Stabil szavazóbázis, amivel azt hiszi szerencsétlen, hogy véleményt alkot, pedig csak a szart tatja a felszínen.
:-)

krtek 2008.05.30. 13:47:20

mondom: tartja a fekuszt.

Főnököd 2008.05.30. 14:11:51

A jólmegmondó típus:
1.) érvek hiányában személyeskedni kezd, majd a másikban találja meg a személyeskedés kirobbantóját.
2.) szeret pszichológusi szerepben tetszelegni, egymondatos hozzászólásokból megállapítja, ki sikeres, ki büszke, ki nem. Ki mennyit tölt a gép előtt. Gyurcsók elbújhat mellette. Külön díjazás fejében megmondja a userről nicknevei számát. (Azt hiszem emelt díjért tud elfelejtett passwordot is.)
3.) ostoba, tényszerűtlen, felszínesen általánosító sommázatokat készít, téves, populista következtetéseket von le. Célja mindösszesen hangzatosság érvtársai előtt,
4.) A vele (politikailag) egyet nem értők automatikusan Orbán-bérencek. Hiszen ő (a típus) az egyetlen igazság, így aki nem azt képviseli csak az ördög (OV) cimborája lehet. Önmagát természetesen középre pozícionálja és mértéktartónak, mértékadónak véli.
5.) ellenvéleményt megfontolni sem képes (ezért persze vitázni sem), aki olyat hangoztat az majom, tahó, tégla, agymosott, egyoldalú felfogású (muhaha) (szerencsére maga a típus nagyon kétoldalú felfogású, már-már három, bármit is jelentsen ez :-)
6.) karcsiszemüveggel és komoly kisebbségi komplexussal küzd (lásd: felsőbbrendűségi feeling folyamatos fájlalása)

Klassz ez a személyeskedés, örülök, hogy belerángattatok.

krtek 2008.05.30. 14:27:15

bergeroth,

látod, hogy próbálkozik kicsi fasztarisznya.
És már löki is az Orbánc-Gyurcsók maszlagot. És képtelen felfogni hogy nagyívbe leszarják a hülyeségeivel együtt.

Főnököcske kisköcsög,
Én nem anyád vagyok, engem nem édekel a hülyeséged. Fogod? Vagy mondjam lassan, ahogy nagyvezéred, a tátott szájú sültparasztoknak löki a gyűlésen. Ki a franc akar veled "vitázni"? Kicsi lúzer szarkeverő. Mondom hogy típuseset vagy...

Megyek inkább csobbanok egyet, 23 fokos a vasszer...

Főnököd 2008.05.30. 14:34:49

Persze, vágom én, hogy leszarsz, ezért irogatsz ideges válaszokat. Menj tisztálkodj, mindenki jobban jár :-)

bergeroth 2008.05.30. 14:44:52

Rajtam kívül még a blog írójának, és úgy tűnik másnak is feltűnik ez a beképzelt nagypofájú ki ha én nem fröcsögés.
Igen, tényleg nagy kár hogy ezeken a fórumokon nincsen ignore lista.
Azt hiszem úszom én is egyet a tóban, ez meg hadd okoskodjon itt magának....

Főnököd 2008.05.30. 14:51:34

Hja, sokan vagytok vitaképtelenek.

zala 2008.05.30. 15:30:11

Főnököd 2008.05.29. 19:14:09

"...
Ha azonban az ellenzék (nem a fidesz) képes volna MÉRTÉKKEL anyázni, sokkal autentikusabbá válna.
Érted már, kedves postszerző?"

Próbáld meg kicsiben, a blog keretein belül a fenti írásod értelmezni, kedves Főnököd.

Persze nem fog ez menni, tudom jól, hogy úgy látod, hogy itt téged anyáznak mértéktelenül. Pedig te csak az 'IGAZSÁGOT' és a 'LÉNYEGET' írtad le, hogy képtelen a két oldal szót érteni egymással, hogy mindent élből utasítanak el, amit a másik mond. Ez az IGAZSÁG és a LÉNYEG. Ezt te leírtad és itt mindenki más tévedésben van, nem látják az IGAZSÁGOD és a LÉNYEGED.

Persze párhuzam nincs az általad jelzett probléma és az itt kialakult helyzet között, mert neked van igazad mindenben.
Én kérek elnézést :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.30. 16:16:38

Megkérek mindekit, NE reagáljon "Főnököd" semmelyik bejegyzésére ... nem éri meg .

Én így teszek...

Főnököd 2008.05.30. 19:42:15

Zero, példamutató vagy :-)
Amíg te leírod a "semelyik" szót 100x gyakorlásképpen, engedd meg, hogy a nem személyeskedésben kimerülő, érdemben reagáló zala kollégának válaszoljak.
Gondolom nekem szabad, hiszen én vagyok itt a felforgató elem.

"Persze nem fog ez menni, tudom jól, hogy úgy látod, hogy itt téged anyáznak mértéktelenül."
Nem, szó sincs ilyesmiről.

"Ezt te leírtad és itt mindenki más tévedésben van, nem látják az IGAZSÁGOD és a LÉNYEGED."
Újra tévedsz, én nem gondolom, hogy az én igazságom az egyetlen. Ráadásul sosem háborodom fel a velem szemben használt hangnemen, tudok ahhoz alkalmazkodni.
Minden értelmes véleménnyel foglalkozom, még ha nem is értek vele egyet. Így most a tieddel is. Érdemben. Nem a személyedet sértve.

"Persze párhuzam nincs az általad jelzett probléma és az itt kialakult helyzet között, mert neked van igazad mindenben."
Fentiek miatt nincs. BÁRKI meggyőzhet észérvekkel.
Nem sztereotípiákkal.
DE a véleményemet továbbra is fenntartom:
1.) politikusaink általában persze romlottak
2.) a bizottsági tagság nem kizárólag a heti egy óráról szól
3.) A cikk mélyen demagóg és ez káros az autentikus ellenzéki politizálásnak
4.) Bárkinek lehet demagóg véleménye, de ne publikáljon! Vagy ha publikál, legyen képes igazát tényszerűen alátámasztani, illetve kezelni a kritikát.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.30. 22:22:52

Főnököd

Na, megszegem a saját magamat:
Geci jó kötözködni, mi ? Sose hagyod abba? Már ezerszer elírtad mi a bajod, most már elég legyen.

"3.) A cikk mélyen demagóg és ez káros az autentikus ellenzéki politizálásnak"
Kurvára leszarom az autientikus ellenzéki politizálásank mi káros.

"4.) Bárkinek lehet demagóg véleménye, de ne publikáljon! Vagy ha publikál, legyen képes igazát tényszerűen alátámasztani, illetve kezelni a kritikát."
Minden véleményre akárki ráfoghatja hogy demagóg. Te véleméyned is damagóg.Nesze.
Nem publikálok.A publicista publikál. Az újságíró publikál. A blog egy magánnapló, kirakva a netre.
Ez az én személyesen személyes vélemény, se nem akarok objektív se semleges lenni. Ismétlen: a véleményem.

Leszarom mit írkálnak be egyesek, minden posztra jut 1-2 fikázó, ide Te jutottál. Ha zavarna, nem ínék többet. Neked más a véleményed, megírtad, mert adtam rá lehetőséget. Ha volt tárgyi tévdesem (miért ne lehetne? ki vagyok én hogy ne tévedjek) kijavítottad, ksözönöm.. Minidg tanul az ember.Több szem többet lát.De kérlek, most már ne írd le 100x-jára is ugyanazt ...lejárt lemez ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.30. 22:25:09

9 hónapja van ez a blog, de idáig te vagy a legidegesítőbb kommentelő, ezért majd kapsz egy különdíjat :)

Ja, és kérlke, minden egyes félreütésemen külön lovagolj egy sort .... rendben ?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.05.30. 22:56:21

hú krtek, látom te nagyon okos vagy
akkor mond meg, mit tegyünk a jelen helyzetben?
nyilván azt nem akarjuk, hogy az a terror és nyomor visszatérjen, ami a fidesz idején volt, az szörnyű lenne

akkor mi legyen?
szavazzunk a MesePártra, ami ellenzékből is kivezetné az országot a kátyúból, miközben tisztességes és igazságos és feddhetetlen emberekből áll?
esetleg verjünk össze minden politkust, mert mind "ugyanolyan rossz"?
vagy mit tanácsolsz nekem, szegény 1ügyünek?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.05.30. 22:59:36

esetleg el se menjünk szavazni, így mutassuk meg nekik, mennyire kemények vagyunk, és velünk nem szórakoznak?
inkább maradjon minden így, ahogy van, de mi nem mozdulunk!

mi legyen krtek, öreg bölcs?

Főnököd 2008.05.30. 23:11:26

"Ez az én személyesen személyes vélemény, se nem akarok objektív se semleges lenni. Ismétlen: a véleményem."
Persze, a vélemény mindig szubjektív és senki sem semleges. Sehol a spanyolviasz.

"Minden véleményre akárki ráfoghatja hogy demagóg. Te véleméyned is damagóg.Nesze."
Esetleg jelöld meg, hol. Én is megtettem a tieddel. Most nem emlékeztetlek újra, mert infarktust kapsz.

"Nem publikálok.A publicista publikál. Az újságíró publikál."
Most ne rágódjunk a szavakon: hidd el, publikálsz.
Ezt a szót, erre a tevékenységre széles körben használják Sőt, felvetésekre reagálsz. Ez nem magánnapló.

"Leszarom mit írkálnak be egyesek, minden posztra jut 1-2 fikázó, ide Te jutottál."
Fikázás és fikázás között hatalmas a különbség. Én nem azért "fikázlak" mert sárga a háttered vagy mert nem tetszik a politikai alapállásod (vagy nem tudsz helyesírni, amiatt legfeljebb froclizlak). Azért "fikázlak" mert szándékosan csúsztatsz. És az átverés.

"Neked más a véleményed, megírtad, mert adtam rá lehetőséget."
Ez igaz.

"9 hónapja van ez a blog, de idáig te vagy a legidegesítőbb kommentelő"
köszi, megtisztelsz, de pusztán ezért kanyarodtál vissza személyeskedésbe? Az előző megszólalásod - a trágárságtól eltekintve - egészen érvelésszerű volt.

DArchAngel 2008.05.30. 23:13:13

wmiki,
szerinted mit kellene mozdulni?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.05.30. 23:16:30

én nem tudom, szerintem a ma választhatóak közül a fidesz a választható legjobb, akinek pedig ez nem tetszik, csináljon jobbat, ne siránkozzon

én tudom, hogy a fideszre fogok szavazni és ha valaki megalapítja végre a nagy MesePárt-ot a MeseSzereplőkkel, élükön a MeseHős-sel... hát lehet nem adok nekik esélyt
de hajrá!

zala 2008.05.30. 23:55:45

Főnököd

"Újra tévedsz, én nem gondolom, hogy az én igazságom az egyetlen."

én meg úgy látom, hogy ez tipikusan egocentrikus védekezés. te elismernéd a tiedtől eltérő véleményt ha meggyőznének róla, csak ez senkinek sem sikerül :)
talán te érted félre ezt. lehet hogy senkit nem érdekel, hogy téged meggyőzött-e, egyszerűen csak más a véleménye, ezt muszáj elfogadnod sajnos. persze próbálhatod a saját igazadról meggyőzni, de amíg ezt ilyen arrogánsan teszed nem sok sikert fogsz elérni. te magad is rámutattál erre bizonyos aspektusból és te magad is vastagon elköveted ezt a hibát, vedd már észre.

szerintem a másik tévedésed pedig az, hogy zero nem a parlamentben politizál, nem politikai napilapban publikál. mások az elvárások, más a nagyságrend, más a célközönség, stb. te elégedetlen vagy ezzel a színvonallal, oké, megértettük. szabad a pálya, lehet olvasni a népszabadságot, a magyar nemzetet, vagy amit akarsz hogy kielégítsd a szofisztikált politikai viták iránti igényedet.

azt még megemlítem, hogy én úgy gondolom, hogy a politikus van a választóért és nem fordítva. hogy a politikus dolga levonni a következtetéseket abból, ha a választók túlnyomó többsége már-már fröcsögve okádja az epét feléjük, és nem nekem, a választónak kell önuralmat erőltetve magamra társadalmi folyamatokat elemezni és politológiai, szociológiai, gazdasági stb tanácsokat adni neki. hogy demagóg vagyok? leszarom, mert igazam van. de parancsolj, győzz meg róla észérvekkel hogy tévedek :)

Főnököd 2008.05.31. 07:47:02

"én meg úgy látom, hogy ez tipikusan egocentrikus védekezés. te elismernéd a tiedtől eltérő véleményt ha meggyőznének róla, csak ez senkinek sem sikerül :)"
Van ebben igazad. De ha megfigyeled én minden nekem szólóra érdemben válaszolok, még ha - szerinted - arrogánsan is. Viszont soha nem kezdtem ki senkinek az álláspontját, a nézeteit a hozzászólása helyett.
Lásd:
"Főnököd kolléga biztos része annak a drága (grammagyú) tömegnek"
"Az a baj hogy a Füönököd meg a többi hasonló nem igazán érti a Rózsadombi friss levegőtől megbolondítva miről is szól ez a egész."
"Az írás nem demagóg, de te roppantul irritálóan kötözködő vagy."
Ezek nem érvek a témában, ebből alakul ki mindig az anyázás. Én abban is partner vagyok. Amit a megrendelő kíván...

"szerintem a másik tévedésed pedig az, hogy zero nem a parlamentben politizál,"
Igaz, de publikál és ha minimális felelőssége is, de VAN. Ez pedig kb. a hazugság- és csusztatásmentességben merül ki. Vagy ha erre nem képes, védje meg magát az enyémhez hasonló hozzászólásokkal szemben, ne durcázzon!

"azt még megemlítem, hogy én úgy gondolom, hogy a politikus van a választóért és nem fordítva. "
Ez általánosságban igaz, de értsd meg: ha kígyót, békát, kiabálsz rájuk, elveszted a hiteledet abban a társadalmi környezetben ahol élsz, írsz. Mindegy, hogy mélypolitikai elemzőként vagy postpublikátorként.

"hogy demagóg vagyok? leszarom, mert igazam van."
Lehet, hogy az alapkérdésben igazad van, de a demagógia az egésznek olyan tálalást ad, melytől komolytalanná válik a mondandód.

"de parancsolj, győzz meg róla észérvekkel hogy tévedek :)"
Igyekeztem ezt tenni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.31. 10:39:46

Főnököd

Szerintem sose fogjuk meggygőzni egymást ... én elismerem, hogy néhány dologban igazad van, ezért jók a kommentek, mert egy-két jó dolgot mindig mond valaki ..

Viszont annyit kérek Tőled, ne ugyanazok legyenek az elvárasaid egy blogbejegyzés felé, mint egy HVG vagy Heti Válasz cikk felé. Nekik ez a munkájuk, egész héten azon dolgoznak, azért kapják a fizetést. Én meg munka mellett, (vagy munkában, de pssszt!) megírom azt, ami kivágja nálam a biztosítékot. (jól-rosszul... de igykszek jól))

Szóval nem szándékosan csúsztattam (komolyan azt hiszed, hogy DIREKT tévesen írok le valamit?) hanem mert így gondoltam/tudom ...ha rosszul tudom, 5 perc alatt megírja egy kommentelő, számtalanszor volt már rá példa ...

Nyugodtan ki lehet próbálni, írj blogot, meglátod mit kapsz ....:-))

Kellemes hétvégét, hétfőn jön az újabb cikk, újabb bicskanyitogató témában ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.31. 10:41:50

Na,nézd má' ... ébredés után és kávé előtt milyen kulturáltan írok ...xDDDDD

Főnököd 2008.05.31. 12:00:28

Jól van zerokam, ebben megegyezhetunk.

Mivel önértékelésileg nincsen nagyobb probléma veled, a tiszteletedre kipróbálom a rólad elnevezett üditőitalt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.31. 12:02:02

Főnököd

Egészségedre .....! De tegyél bele egy kis vörösbort is xD

Örülök hogy pont került a végére ....:-)

Horizont 2008.05.31. 16:31:25

Fönököd: nem gondoltál arra még, hogy egy kis stílusváltással az okos hozzászólásaidat is jobban el tudnád fogadtatni az emberekkel?
Ha az a célod persze és nem a provokálás?

krtek 2008.05.31. 18:48:20

wmiki,
Ezek szerint te bevetted a Fidesz mesét?
:-)

Nálunk sokkal okosabb emberek, már rég csokorba szedték azokat a kapitálisan szar és elavult törvényeket amelyek megváltoztatása nélkül midndig is hasonló, aljas és hazug emberek mesélik be, hogy az országért tevékenykednek. Csak a név, a logo, a hazudott eszme és "értékrendszer" változik. Az alap mocsok nem. A rossz környezet és a káros beidegződések megeszik a kezdetben jó szándékkal indulókat, beállnak a sorba és ugyan olyan köpönyegforgató hatalommal üzérkedő szarházit kreálnak belőlük, mint akik ellen eredetileg harcolni akartak. Szerintem sajnos így járt a Fidesz is, a régi velőig rohadt "elvtársak"-ról és azok eszmei (és hatalmi) örököseiről ne is beszéljünk.

A tényleges változáshoz és annak kiköveteléséhez persze egy jóval okosabb átlag választó kell, ami elnézve a mai helyzetet és törekvéseket megint csak mese.

Lehet., hogy ez egy kicsit pesszimista hozzáállás, de sajnos elég reális. Nem?

krtek 2008.05.31. 18:59:33

Dertre,

Úgye nem gondoltad komolyan, hogy gyűjtöm a nickeket akikre a fenti jellemzés passzol, hiszen istenverte baromjának pont az az alapjátéka, hogy ezer féle nicken nyomul, mert ha hülyére veszik egy blogon v. fórumon, akkor gyorsan nicket vált és kezdi nyamvad kis játékát előről.

Ő erre élvez. Csinos kis élete lehet... :-)

Egy módon lehet kikészíteni az ilyen fajtát, ha "jól van hüjjegyerek" legyintéssel totálisan leszarod. Működik! :-)

Főnököd 2008.05.31. 19:59:12

Vaki:
Én is ismerek ilyen típust, a legjobban az őrjíti meg, ha valakinek semmilyen véleménye nincs általában semmiről, csak próbál hangzatos mélyokosságokat megfogalmazni.
Illetve ha valaki a vállrándításról prédikál, de mégis folyamatos kényszert érez a suta "jólmegmondásra".

Te tönkretennéd :-)

Főnököd 2008.05.31. 20:00:37

optimista: mi a gond a stílusommal?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.05.31. 20:16:52

hát krtek...
ha te a minden "politkus egyforma" elméletben, meg a mesékben hiszel...
az a te dolgod...

ha nem haragszol én eligazodom valahogy a "való" világban is, anélkül, hogy állandóan sopánkodném

persze lehetne tökéletes párt, autó, mobiltelefon, meg laptop, de én tudok választani és különbséget tenni azok között is, ami van

hülyegyerek 2008.05.31. 23:20:47

Talán van ebben az országban még néhány ember, akit irritálnak a következő aktuális dolgok:
Miért is kell egy mérleget 3 példányban két helyre elküldeni. Nagyából azokra a címekre, ahova korábban a közzétételi díj befizetést igazoló csekk másolatok mentek ?
Miért is kell valamilyen okot találni minden évben, hogy a cégeknek társasági szerződést kelljen módosítani ?
Miért nem érvényesül az arányosság elve, mint álltalános jogelv az APEH bírságolási gyakorlatában ?
(pl egy db 0-s bevallás elmúlasztása)
Valószínűleg lehetne még sorolni konkrétumokat, amiben nem történt túl nagy előrelépés mindegy ki volt hatalmon, pedig nem rázta volna meg a költségvetést.
Van olyan nézőpont, amiből ezek az ingerlő apróságok nem látszanak.
És talán ezek a dolgok is hozzájárulhatnak, hogy néha úgy érzi az ember, hogy felnéz a választott vezetőkre, és a saját nézőpontjából csupa segget lát.(És akkor most remélem, nem demagóg módon összemostam, amúgy markánsan különböző személyeket) Remélem nem haragszanak meg rám, ha nem nyújtom feléjük a nyelvem.
Mert azért valljuk be napi átl. 10-12 óra/6nap munka mellett, a megélhetés bizonytalanságának állandó jelenlétével, legalább ezt szeretném fenntartani mint jogot magamnak.
Innen nézve abszolút érdektelen, hogy ki mennyit tart jogosnak a maga számára a befizetéseimből, ha nem képes abban a körben, amiért felelős olyan keretet teremteni a munkámhoz, ami nekem nem évről-évre az értékteremtő képesség csökkenését vagy másként nem egyre nagyobb ráfordítást igényel ugyanahoz az eredményhez.
/És ha ez számomra így realizálódik, akkor miért kellene elismernem, a bizottságosdi, vagy bármilyen jellegében összevethető munka értékét és ellenérétkét ? - Pedig biztosan van, csak kívül, vagyok azokon a körökön, ahol a pozitív hatások érvényesülnek/
Az a vicc, hogy valós hosszútávú érdekként, a hatalom számára is az értékteremtő potenciál növelése lenne a jó, legalábbis egy normálisan működő államban.
Nagyon szűk látókörű vagyok ?

Kodomo 2008.06.02. 10:38:40

"Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a köz érdekében végzik. (Alk. 20. § (2) bek.)"

Valamint itt az eskü szövege, amit valamennyi képviselő felállva ismétel meg a friss Országgyűlés alakuló ülésén:
"Én, ........, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm,
hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz
és annak népéhez hű leszek; az alkotmányt és a jogszabályokat megtartom,
a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához
és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek,
hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem."
(A képviselők nagy része hozzáteszi:) "Isten engem úgy segéljen!"

Tehát a képviselő, nem csak a saját választóinak üdvéért dolgozik.

Továbbá egyértelműen fogalmaz a Házszabály:
"Kötelessége részt venni az Országgyűlés ülésein, továbbá annak a bizottságnak az ülésein, amelynek tagja. (HSZ 13. § (3) bek.)"

Azt szeretném, ha a képviselők javadalmazását ne saját maguk, hanem az előző garnitúra szabályozza. Lehet svájci, vagy akármilyen indexálással, amit aztán felőlem befagyazthat 2 évre magának, ha jónak látja.

krtek 2008.06.02. 20:23:21

vmiki,

Olvasd el kérlek mégegyszer mit is írtam. Ill. lehet hogy rosszúl fogalmaztam. Természetesen nincs két egyforma ember, politikus sem. Csak egy idő után sztem a jelenleg politikai/gazdasági/törvényi környezet megeszi a jó szándékot. Ez lehet hogy sopánkodásnak tűnik (neked) de... ez van.

Viszont a tartós fogyasztási cikk versus párt összehasonlítás kissé sántít, mert ha az ember nem körültekintően választ pl. egy verdát v. egy laptopot akkor megteheti hogy kivágja a francba és keres másikat és a rossz terméket gyártót egyszerűen ignorálja (persze ez a mai globális iparban csak formalitás, de legalább a feeling megadatik). Viszont egy leszerepelt hazugságokra és átverésre építő sztenderd magyar párt esetében...

Mindegyik póttikus azt hablatyol, amit az adott hallgatóság hallani akar, következnény nélkül, büntetlenül. Meg van rá a szuper kommunikációs technika, hogy megmagyarázzák később. Lásd választási ígéretek, "zárt körű" összeröffenések, elejtett mondatok, stb. és a valóság, vagy a végeredmény.

Kodomo kolléga segítségével tisztán látszik, hogy ez az eskü is csak formalitás. Annak nézzen utánna valaki (akinek több ideje van), milyen szankció várható, ha a fenti esküt valaki megszegi és a saját személyes boldogulását (szaros anyagi/hatalmi hasznát) helyezi előtérbe, kár okozva ezzel mindennek és mindenkinek?

Az ötlet a javadalmazásról egyszerű és nagyszerű. Csak melyik szarházi fog maga ellen meghozni egy ilyen törvényt?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.06.06. 22:18:49

Goto 10
akkor mi legyen krtek?
szavazzunk a még nem létező MesePártra, akinek te a tökéletes ember leszel az elnöke?
adj tanácsot!

süti beállítások módosítása