Skip to content


       Szűrés lista

Az adócsaló polgármester törvényesen is polgármester maradhat

Pénzes Sándor kisléta polgármestere adót csalt és okiratot hamisított. Szokásos magyaros adócsalási ügy:

A polgármester az irányítása alatt álló kft. nevében 1999 harmadik negyedévétől 2001 negyedik negyedévéig a benyújtott áfa-bevallásaiban több, valótlan tartalmú számla áfa-tartalmát figyelembe véve, 18 millió 295 ezer forinttal csökkentette jogosulatlanul az állam adóbevételét. Az önkormányzati tisztségviselő különböző budapesti székhelyű építőipari vállalkozások és építési vállalkozók nevében kiállított, olyan fiktív számlákat szerzett be, amelyek mögött valós gazdasági tevékenység nem volt. A számlákat Pénzes Sándor cége nettó árbevételének megállapítása során költségnövelő tételként vette figyelembe és azzal a kft.-je társasági adóalapját és a fizetendő adóját mérsékelte.

Az ügyben amúgy teljesen mellékes hogy Veres János kampányát tolta 2006-ban. (Költői kérdés: vajon maradt még olyan embere Veresnek akit még nem ítéltek el?)

2007-ben, az elsőfokú ítélet előtt még úgy nyilatkozott Pénzes, ha a bíróság elítéli, le fog mondani polgármesteri tisztségéról ...

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság ítélete alapján öt rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben, több mint 18 millió forinttal csökkentő adócsalás büntettében és három rendbeli, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében találták bűnösnek. Mindezért 1 év 8 hónap, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénz-mellékbüntetésre ítélte.

Felfüggesztett és 200 000 (!) forint "mellékbüntetés"? Komolyan mondom, lassan megéri adót csalni! Ha balek vagy és lebuksz, akkor is megúszod felfüggesztett büntetéssel.
Vajon hány adócsaló lehet, aki megússza?  Vagyis sose kapják el? 10-ből 1-et kapnak el vajon? Netalán 100-ből 1-et?

Nem is ez az érdekes ebben a kedves történetben, hanem amit Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, Nyakó Zsuzsanna nyilatkozott. Ugyanis az adócsaló polgármesternek NEM kell lemondani polgármesteri tisztségéről, ugyanis "a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati tisztségviselők tiszteletdíjáról szóló törvény szerint ugyanis a polgármesteri tisztség abban az esetben szűnik meg, amennyiben a polgármester tisztségével összefüggő bűncselekményt követ el".

Nem hiszem el, hogy ennyire birka nemzet vagyunk... Sorban olyan törvényeket hoznak SAJÁT MAGUKNAK a "vezetőink", amik alapján a legpofátlanabb ügy is teljesen törvényes!
Ha az aranylelkű polgármester kirabolja a bankot vagy agyonveri a szomszádját, akkor is polgármester maradhat, mert nem mint polgármester rabolt bankot???

A legutolsó Tesco árufeltöltői munkához is alapkövetelmény az erkölcsi bizonyítvány. Polgármesteri pozícióhoz pedig nem szükséges? Hogy kezelhet állami/önkormányzati pénzeket egy adócsaló polgármester? Komolyan mondom, lassan megsajnálom a szerencsétlen Zuschlagot. Egyszer 18 millióért felfüggesztett és továbbra is polgármester, másszor 55 millióért meg előzetes és börtön?

Ezt az üzenetet szűrjük mi le:
Polgármesterek figyelem: Lehet adót csalni (de csak magánban!), nem kell majd lemondani!

Címkék: politika pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr9528655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DArchAngel 2008.06.19. 12:11:45

Ha lenne egy kis gerince, akkor lemondana és eltűnne a politika környékéről is. De neki a SUV-ja van a gerince helyén is. Többek között az ilyen gerinctelen alakok miatt tart ez az ország ott, ahol. Azok miatt, akik pár tízezerért is eladják a falujuk, térségük, országuk jövőjét. Szarnak ezek magasról ám ránk meg a társadalmi felelősségvállalásra, a fejlődésre. Nekik meg pár havernak meglegyen a kib*szott BMW, a luxuskégli, luxusk*rvával, ez a lényeg.
Az istenadta nép meg hagyja és tűri. A törvény meg mellettük áll, hiszen ők hozzák. Így aztán semmit nem lehet velük kezdeni, saját csökevényes agyukkal meg nem fogják fel, hogy a BMW slusszkulcsnál messzebb is kellene látni.

Elkeserítő, lehetetlen helyzet.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.19. 12:37:19

Szerinted mit lehet tenni? Te valaszolod meg a kerdest magadnak: azok hozzak a torvenyeket, akik ellen szolnak. Te, mint koznep mit csinalsz?

A sok faszkalapnak meg nem tudod megmondani, hogy ne szavazzon a fideszre, es ne szavazzon az mszpre, mert hulye es raszavaz.

Az a szar, hogy magasabb helye nem lepnek az ilyennek a tokere es nem lokik hanyatt erosen.
A kisember ezekkel nem tud mit kezdeni.

DArchAngel 2008.06.19. 13:07:28

Pontosan, nem tudod törvényesen megfogni őket. Ha törvénytelenül tennéd, akkor is te szívnál nagyobbat.
Rohadék egy világ az ilyen, és kezdem úgy érezni, hogy lassacskán elég sok embernek nyílogat a bicska a zsebében.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.06.19. 13:41:55

Nemcsak nyílogat. Sokaknak már rég nyitva van.

vicso 2008.06.19. 15:30:11

a törvények már rég elvesztették hitelüket számomra (meg gondolom nagyon sokak számára is)

volt szerencsém egy városi bíróságon gyakornokoskodni, ahol hihetetlen dolgokat lát, hall az ember.

pl. volt egy 30 körüli "ember", aki lakott területen belül, ittasan és 90 km/h-ás sebességgel elütött egy biciklist, aki bele is halt a helyszínen a sérüléseibe. a sofőr az ütközés következtében egy téglafalnak csapódott, azonban az autó totálkárosra törésén kívül neki nem lett semmi baja.
a kirendelt "szakértő" megállapította, hogy mivel a biciklis féktávolságon belül kanyarodott ki, ezért a baleset akkor sem lett volna elhárítható, ha a sofőr betartja a szabályokat. emiatt felmentették, igaz szabálysértési eljárásban megbüntették vmi komolytalan összegre az ittas vezetés és a gyorshajtás miatt.
mit ad Isten, ez az állampolgár keresetet nyújt be a bíróságon, hogy neki összetörött a 3 milliós autója, amit a roncstelep 700.000 ft.-ért vásárolt meg tőle, és ezért neki jár a kártérítés (hogy az ő szavaival éljek: "jogosan").
nos igen, természetesen az elhunyt jogutódjától jár neki a kártérítés.
a pofátlanság netovábbja...

arról már nem is beszélek, mert sajnos nem a jog objektív tényezőihez tartozik, hogy mi lett volna, ha ez az "ember" betartja a szabályokat, nem megy 90 km/h-ás sebességgel, nem iszik, fel tudja mérni az útviszonyokat... tudom, fából vaskarika.

zala 2008.06.19. 15:51:24

" Komolyan mondom, lassan megéri adót csalni! Ha balek vagy és lebuksz, akkor is megúszod felfüggesztett büntetéssel.
Vajon hány adócsaló lehet, aki megússza?"

adót csalni nagyban régóta megéri és a lebukástól sem kell félni. egy példa:

id. Gáspár Győzőt (Győzike apja) jogerősen elítélték
áfacsalásért, a társasági adó és a személyi jövedelemadó, a társadalombiztosítása, az egészségügyi, a munkaadói és a munkavállalói járulék csökkentése, valamint számviteli fegyelem megsértése miatt. Mintegy 100 millió forinttal maradt adós. 2.8 millió forint bírsággal sújtották.

lehet gondolkozni, vajon megéri? vagy nem éri meg? én még nem tudtam dönteni, bár többektől azt hallottam megéri.

ja és a fenti eset több, mint egy éve szerepelt az indexen: index.hu/gazdasag/magyar/filo070807/
(amúgy a cikkben ez csak mellékszál, a fősodor Győzike sógornője, aki nincstelen és 354 860 035 Ft adóhiány állapítottak meg nála. )

Csárli Furkó 2008.06.19. 16:46:12

Nem akarok ismét cigányozni, de....
Ha az a többszáz kissebségi akit az elmúlt 2 évben Kislétára betelepített ott is fogja tartani a helyén. Ez tény, ismerem pénzest. És ha ráuszítja őket valakire, jöhet a bíróság...

Spéter46 2008.06.21. 06:35:46

Sikerült minden idők legaljasabb, legmocskosabb politikai elitjét hatalomra segítenünk!
BRAVÓ MAGYAROK!!!!!!

Horizont 2008.06.21. 10:01:11

Spéter46 06:35:46

Azért ez így egy kicsit erős!
Gondolod ha a másik oldalt segítjük hatalomra akkor most jobb lenne nekünk????
Vajon mi emberek mindent megteszünk hogy jobb legyen nekünk?
Se ők,se mi nem tesszük amit kell és ennek együttes eredménye az ami ma itt van!

Spéter46 2008.06.21. 11:40:21

Félek, hogy félreértettél!!!!
Nem tettem különbséget a minősítéskor a két oldal között!

Horizont 2008.06.21. 11:48:16

Spéter46 11:40:21

Nem tudom ezen mit érthettem félre?

"Sikerült minden idők legaljasabb, legmocskosabb politikai elitjét hatalomra segítenünk!"

2002 óta az MSZP van hatalmon.
Ezért csak az egyik oldalt minősithetted.

Spéter46 2008.06.21. 12:21:14

A különbség kettőnk között - több egyéb mellett- abban van, hogy én a politikai elit alatt nem csak az éppen hatalmon lévő párt vezérkarát értem, hanem szövetségeseik és éppen ellenfeleik vezetőit is!

Horizont 2008.06.21. 14:01:27

Bocsánat.Félreérthető volt.

süti beállítások módosítása