Skip to content


       Szűrés lista

Népszavazást a monoki modellről és még másik 14 pontról!

Az elmúlt 18 év legértelmesebb népszavazási kezdeményezését indíthatja el Szepessy Zsolt, Monok polgármestere. Mert a NATO vagy EU-csatlakozásról szóló népszavazás, de még a vizitdíjról tartott népszavazás sem mérhető össze azzal, ha sikerülne összehozni a népszavazást a "monoki modellről". Vagyis, hogy változás történjen a szociális segélyezésben és a gyermekvédelmi támogatás kérdésében. 2007-ben 659 milliárd  forintot fizetett ki az állam családi pótlék és szociális segély formájában. 2004-ben, három évvel korábban még csak 441 milliárd forintot. Idén az első 5 hónapban már 275 milliárd forintot (a kellemes kis excel tábla a kiadásokról havi lebontásban erre). Jelzésértékű, hogy még a jobboldalinak sem nevezhető TV2 Napló szavazásán is több 16 000 szavazóból 98,3% szavazó kötné közmunkához a segélyek kifizetését.

A helyzet napról-napra tisztább lesz: Az embereknek tele van a töke, hogy éjjel-nappal güriznek, dolgoznak, adóznak, de nem jutnak előrebb. Az adócsökkentés kormánya pedig csak ígérgeti az adócsökkentést (2002 óta). Tovább az adóbevételeket nem lehet növelni, vagyis  világos, hogy a szociális kiadásokat kell csökkenteni. Szlovákia már megelőzött életszínvonalban. Meddig fogunk még süllyedni? Amelyik párt nem áll a kezdeményezés mellé, azon át fog lépni a történelem. A monoki rendelet nem sérti az alkotmányt Kolláth György alkotmányjogász szerint, így bízhatunk, hogy nem gáncsolják el a kezdeményezést. Csak okosan kell feltenni a kérdést, hogy Országos Választási Bizottságon átmenjen...

Persze az ellenoldal is beindult rendesen:

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda, a Roma Polgárjogi Alapítvány, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány és a Magyarországi Roma Parlament, valamint az Európai Roma Jogok Központja (ERRC) közös állásfoglalásában hangsúlyozta: elfogadhatatlannak és törvényellenesnek, a jogállamiság szellemével súlyosan ellentétesnek tartják, hogy az önkormányzatok olyan feltételekhez kötik egyes szociális támogatások folyósítását, amelyek nem felelnek meg a hatályos jogszabályoknak, és "amely feltételek elvi szinten sem képesek a probléma kezelésére". Véleményük szerint a rendelkezések a cigánysággal szembeni előítéletek mélyítéséhez vezetnek, e mellett a romákat nagyobb arányban hoznak hátrányosabb helyzetbe, így közvetett diszkriminációt valósítanak meg.

A poltikusok sem hülyék, de jelenleg erősebb a vágyuk a szegények/romák/segélyből élők szavazatik iránt. Pedig Bajnai Gordon ezt nyiltakozta:


A fejlődés és felzárkózás érdekében Magyarországnak tartós 4-5% körüli növekedésre van szüksége. Ahhoz, hogy ezt megteremtsük, a miniszter szerint arányosabb teherviselésre van szükség. Ma ugyanis körülbelül 2 millió ember van, aki a magánszférában dolgozik, és adót is fizet. Ez azonban kevés. Magyarország szekerét többen kell, hogy tolják, és kevesebben szabad, hogy rajta üljenek. 

Valamint még ezt is:

A cigányság életmódját minősítette Bajnai Gordon a kisebbségek napján. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint ha a roma közösség nem fizet nagyságrendekkel nagyobb adót, és nem vállal több munkát, nem lesz senki, aki az öregedő társadalmat eltartsa.

Persze, más kormányzati politikus máshogy látja. Teleki László, a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság társelnöke (videó erre):

A miniszterelnöki megbízott azt mondta, nem csak saccolni lehet, hogy hány roma él az országban. Becslések alapján ő 800 ezerre teszi a számukat. A rendszerváltás előtt 92 százalékuk dolgozott, most 35 százalékuk aktív munkavállaló. A legnagyobb probléma, hogy tizennyolc éve a romák kiestek a munkaerőpiacról, ezalatt a gyerekek azt látták, hogy a szülők nem dolgoznak, számukra ez a minta. A monoki önkormányzat kezdeményezéséről a bizottság társelnöke azt mondta, nem támogatja, mert törvénytelen. Egy olyan törvénymódosítást szintén nem támogatna, ami arra irányul, hogy a szociális ellátásra jogosultak bármilyen körülmény miatt kiessenek az ellátottak köréből.

De Pandora szelencéje kinyílt. Egyre több falu, község, város csatlakozik a monoki kezdeményezéshez. Ennek csak egy vége lehet: meg kell változtatni a törvényeket, és nem pedig egyből ráfogni, hogy az törvénytelen, rabszolgamunka meg a többi sületlenségeket. Füzesabony a legújabb állomás, ahol a monoki gyorsvonat megállt:

Füzesabony Szűcs Erika szociális és munkaügyi minisztert keresi meg holnap postázandó törvénymódosító javaslatával. Ennek lényege, hogy a szociális segélyezésben részt vevő, aktív korú lakosoknak a segély ellenében háromezer forintonként napi nyolc órát, így körülbelül havi tizenöt napot kellene dolgozniuk. A segélyre jogosultság további feltétele lenne például az együttműködés a munkaügyi központtal, az önkormányzattal, s a tanköteles korú gyermekek iskolába járatása. Átfogó törvényi változásra van szükség. Nem lehet a dologtalanságra nevelni embereket, a jelenlegi segélyezési rendszer súlyos feszültségeket okoz szerte az országban. A városi önkormányzat bizottságai összevont ülésen – amelyen a képviselőtestületi tagok és a külsős bizottsági tagok is részt vettek –, a jobb- és a baloldal teljes konszenzusával döntöttek a javaslatról, amelyre a miniszternek harminc napon belül kell reagálnia. Füzesabony egyébként az idén a költségvetéséből közel 100 millió forintot fordít segélyre, szociális kiadásokra, a 8400 lakosból két-háromszázan kapnak segélyt.

Álljunk meg azért egy kicsit. Hogy történhet meg az, hogy emberek 18 éve segélyből élnek? Nem egy ilyen ember nyiltakozott a TV-ében ... 18 éve! Nincs rendszer az életükben és csak otthon döglenek a TV előtt és várják a segélyt? Élet az ilyen? De tegyük fel a kérdést: Kell-e ezeken az embereken az államnak segíteni? Az adófizetők pénzéből? Hiszen szemlátomást Ők sem akarnak magukon segíteni. Ha nincs munka a faluban, munkát kell keresni a városban. Igen, kurva szar mindennap ingázni, reggel 5-kor felkelni: "Welcome to the Real World."
Ha nincs munka a városban, keresni kell a megyeszékhelyen. Ha ott sincs, akkor a fővárosban. Ne áltassuk már magunkat azzal, hogy ha feljön Budapestre az ember, akár 8 osztályt végezve de tiszta ruhában, józanul, akkor nem fog munkát találni Budapesten ...

Csak én 2 perc alatt 1527 olyan betöltetlen állást találtam az országban a Munkaügyi Hivatal honlapján, amelyhez csak általános iskola(!) elvégzése kell. Ebből Borsod megyében 49 állás van, Budapesten pedig 170. Jó, persze, lehet mondani, hogy ennél sokkal többen vannak munka nélkül, de akkor kérdezem én: Ha ennyi a munkanélküli, akkor hogy van ennyi üres állás? Egynek sem kellene lennie!

Nem könnyű, de az államnak CSAK azokat kell(ene) segéllyel támogatni, aki szeretne dolgozni. Aki nem is akar dolgozni, mert ez így kényelmes neki, segélyből, gyesből élni annak semmit. Csak annyit, hogy ne haljon éhen. Ha  ez nem tetszik neki ez, keressen egy olyan országot, amely finanszírozza, hogy munka néllkül, otthon henyélve is majdnem ugyanannyit lehet keresni, mint napi 8-10 óra munkával. Ja, nincs még egy ilyen ország? Akkor ki lehet menni epret szedni Angliába. Vagy almát Írországba. Romániából 2 millió ember ment el külföldre dolgozni (ebből 350 ezren Spanyolrszágba, például: Laurenţiu Barldamu két éve Spanyolországban dolgozik, ez idő alatt 1500 eurót és egy 10 éves Ford Escortot szerzett. A 24 éves román állampolgár halat szállít és 800 eurót keres havonta), nem hallottam, hogy kongatnák a vészharangot Bukarestben emiatt, vagy nemzethalált jósolnának.

De én azt mondom, csak a monoki modellről népszavazni nem elég. Ez csak egy része a válságnak, ha lesz népszavazás, egészítsük ki több ponttal:

Az Index egyik megfelelő fórumában Detonátor kollega 2007.06.12-én írta meg azt a 15 pontot, amivel  "normalizálni" lehetne a helyzetet. Vagyis, hogy rend legyen az országban. Íme:

"1. A családi pótlék pénzben nem kifizethető. Azt a gyermek/ek étkeztetésére, tankönyvekre, üdültetésére, sportolására stb. kell felhasználni. A gyermekek számláit az önkormányzat kezeli. A gyerek az iskolában (ált.,közép) megkapja a reggelit, ebédet, uzsonnacsomagot, (ahol nincs konyha egy "food" cégtől) egységes iskolai formaruhát, tankönyvet, füzetcsomagot, tornafelszerelést, kirándulást. Óvoda és bölcsőde szintén ebbe a kategóriába esik. Iskolabusz rendszer bevezetése. 8. osztályig kötelező tanulószoba iskola után, ahol a gyermek felkészül a másnapi óráira.

2. Az iskolákban felfegyverzett biztonsági őrök, akik csírájában képesek elfojtani az iskolák, tanárok, diákok elleni atrocitást.

3. Szociális segély megszüntetése. Helyette közmunka után járó juttatás bevezetése.

4. Szabálysértési értékhatár leszállítása 1000 forintra.

5. Pozitív megkülönböztetés azonnali megszüntetése. (Vallási, etnikai hovatartozásra hivatkozás nem mérvadó. Az egyenlőség elve.)

6. Aki a 14. életévig nem képes elvégezni az általános iskolai tanulmányokat, internátusba, illetve felzárkóztató iskolára kötelezve.

7. Büntethetőségi korhatár leszállítása 10 évre! Szülői felelősség, büntethetőség a szülő felé. (Gyermekbűnözés megelőzése. Lásd Svájc)

8. Lakáshoz jutás feltételei: Rászorultak új lakáshoz jutása:

A lakáshoz jutó felelősséggel tartozik az ingatlan állagmegóvásáért! Amennyiben rászorultsági alapon, mint bérlő, jutott a lakáshoz, tulajdonosi előjogokkal nem rendelkezik. A lakást lakhatja, átalakítási jogok nélkül. Bármilyen átalakításért büntetőjogi felelősséggel tartozik. A szociális lakáshoz jutó köteles, a kiutaló által meghatározott havi megtakarítást befizetni. Amennyiben erre nem hajlandó, azonnali kilakoltatással sújtható.

9. A színesfémkereskedelem állami monopóliumba vétele.

10. A családi pótlék első két gyermeknek alanyi jogon jár. (Lásd 1. pont.), a harmadik gyermektől adóvisszatérítés igényelhető.

11. APEH ellenőrzés kiterjesztése a munkanélküli, illetve segélyből, közmunkából élőkre.

12. Életfogytiglani büntetés felemelése min. 200 évre!

13. Háromszorosan visszaeső büntetése automatikusan életfogytiglanra változik. Lásd 12. pont.

14. Büntetésvégrehajtási intézményekben "konditermek" "tévészobák" azonnali megszüntetése. Helyettük tantermek, könyvtárak létesítése, és az elítéltek oktatásra kötelezése. Az elemi iskola elvégzése, és min. egy kitanult szakma nélkül egy elítélt sem szabadulhat! Amennyiben erre nem hajlandó, a büntetési tétel addig hosszabbítható, még ált. iskolai tanulmányait el nem végezte, és minimum egy szakmából nem szakmunkás vizsgázott! A levizsgázottak elhelyezkedésének elősegítése.

15. Szabálysértési értékek összevonása, pontrendszer."

Ezeket a pontokat 1 évvel ezelőtt állították össze, és egyre több pontról derül ki, hogy bizony, esélye van, hogy megvalósuljon. A 3-as pont "Monok light". A 9-es pontot maga Kondorosi Ferenc, az Új Rend kormánybiztosa terjeszette be őszre a kormány elé. A 10-es pont szerepel a szerencsi kistérség tizennyolc településének polgármesterének petíciójában.

Mivel elég jól megismertük a politikusainkat az elmúlt 18 évben, valószínűleg semmi sem fog változni. Sajnos, nekünk kell kézbe venni az eseményeket. Első körben nyugodtan felhívhatod a választókerületed által megválasztott képviselő figyelmét, hogy TE, mint szavazó, dolgozó és tisztességesen adózó állampolgár, szeretné, ha történne valami változás. Sőt, még a fogadóórájára sem kell elmenned (nem is tudnál, hiszen dolgozol), emailt is tudsz neki küldeni. Nézd csak, itt van mind a 176 választókerület képviselőjének munkahelyi emailcíme. Keresd ki a képviselődet, és dobj neki egy emailt. Ha nem válaszol, dobj neki még egyet 1 hét múlva. Higyjétek el, elég idegesítő ugyanazt az emailt megkapni hetente. Előbb-vagy utóbb úgyis válaszolni fog ....

És akkor jöhet a szavazás: 

És a 15 pontról mi a véleményed? Benne vagy vagy ellenzed?

 

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr85535483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nzoltan 2008.06.25. 17:02:53

Valaki írta az index fórumon, hogy mikor elárasztotta a tenger New Orleanst, a segélyeket külön plasztikkártyán folyósították, amit csak alapvető élelmiszerekre lehetett lehúzni az áruházakban. valami ilyen kellene itt is.

Rokon szociális irodában is dolgozott, és azzal is próbálkoztak hogy kajajegyeket adtak pénz helyett. Azt meg sikeresen eladták már az önkormányzat előtt féláron. Pénz kell na.

Nzoltan 2008.06.25. 17:06:12

"Több adót nagyon nehezen lehet bavasalni azon a 2 millió adózón,"

A nettó befizetők nincsenek még másfélmillióan sem.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2008.06.25. 17:15:43

Hikarii "És legalább ennyire helyénvaló a minimálbért hazudó söpredékkel kifizettetni az elmúlt 5 évre vonatkozó megbecsült különbözetet kamatokkal. Ha nem megy akkor pedig mehet a közmunka nekik is."
A "gazdasági elit" nagy részéről beszélsz. Tudod mikor fognak ezek többet fizetni, mint most? Soha.

DubKoko 2008.06.25. 17:36:24

Nem lennenek rosszak ezek a pontok, de tenyleg kellene meg egy kis finomitas. A bortonosnel foleg, mert baromi draga am eltartani oket 30-40 evig.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.06.25. 18:03:45

Egyetértek és láthatóan egyidőben írtuk a cikkeket:
"Mivel a monoki kezdeményezés elég nagy vihart kavart, érdemes eloszlatni egy tévhitet. A segélyezés közmunkához kötése nem arról szól, hogy addig lőjük a cigányokat a Dunába, míg meg nem barnul a víz."
Tovább>>
republicator.blog.hu/2008/06/25/kedves_kolompar

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.25. 18:16:51

Mind a tizenötről kéne elkezdeni álirást gyűjteni, volna egy pár, amit az OVB visszadobna, pl. vannak aggályaim, hogy kiszabható büntetésről lehet szavazni, de ha ebből 10 átmegy már változás lesz.

Hajrá Monok, hajrá Magyarország!

Danis 2008.06.25. 18:43:16

Úgyis seftelnének az ingyenkönyvvel, meg az étkeztetésivel... teljesen mind1 mit adsz nekik, visszaélnek vele.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.25. 18:57:33

amúgy Dr.Stein hozzászólásához fűzve, én még tnap írtam bár rövidebben azt, amit te is.

masikmagyarorszag.blog.hu/2008/06/24/a_rasszizmus_intezmenyesitese

Nzoltan 2008.06.25. 19:03:30

Csak egy kérés:
Hanyagoljuk már az excel táblákat a közeljövőben, abrózer nem támogatja.

Köszi!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.25. 19:04:52

Nzoltan

Jobb katt-> mentés másként és megnyitod :-)
azt hittem ez alap xD

de máskor nem így teszem be

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.25. 20:08:56

br

Srácok, így van fent a Pénnzügyminisztérium honlapján ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.25. 20:09:36

Na, megvan a 2 kérdés a népszavazásra ?


„Egyetért-e ön azzal, hogy a munkaképes korú munkanélküli személyek szociális segélyt közérdekű munkavégzés teljesítése ellenében kapjanak?"

"Egyetért-e ön azzal, hogy a tanköteles korú gyerekek után járó támogatások, kedvezmények megállapításának feltétele a tankötelezettség teljesítése legyen?”

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=220752

Nzoltan 2008.06.25. 23:02:54

Értem én, csak macera. Nekem nincs officom csak neooffic, mert meken tolom és az nem excel barát. De ha így vann fenn, hát így van fenn.:-)

Nzoltan 2008.06.25. 23:04:04

Egyetértek. De még elférne azon a lapon néhány dolog. Ha már 5 milliárdról van szó.

bloodhound v2.0 2008.06.26. 08:44:40

Detonátor

2. Az iskolákban felfegyverzett biztonsági őrök, akik csírájában képesek elfojtani az iskolák, tanárok, diákok elleni atrocitást. - kívánom, hogy ilyen iskolába járjon a gyereked...
4. Szabálysértési értékhatár leszállítása 1000 forintra. - ennek a mondatnak mi az értelme? hol, milyen szabs-nál?
7. Büntethetőségi korhatár leszállítása 10 évre! Szülői felelősség, büntethetőség a szülő felé. (Gyermekbűnözés megelőzése. Lásd Svájc)
- láttál már te tízéves gyereket? kétlem.
12. Életfogytiglani büntetés felemelése min. 200 évre! - ha van valódi életfogyt (ahol kizárt a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége), akkor minek? mi értelme? nem néztél túl sok amerikai filmet?
13. Háromszorosan visszaeső büntetése automatikusan életfogytiglanra változik. Lásd 12. pont. - bármilyen bűncselekmény miatt?
14. Büntetésvégrehajtási intézményekben "konditermek" "tévészobák" azonnali megszüntetése. ... - csak lesnél, hogy milyen börtönlázadásokhoz és erőszakhoz vezetne a kikapcsolódás lehetőségeitől történő megfosztás.

bloodhound v2.0 2008.06.26. 08:47:24

elképzelem, ahogy tele lesznek a bv-intézetek, a különös visszaeső becsületsértést elkövetettekkel, akik életfogytig tartó szabadságvesztésüket töltik, mert harmadszor is elítélték őket, pl:
1. pénzbüntetés
2.. pénzbüntetés
3. életfogyt.... :)

Nzoltan 2008.06.26. 08:50:48

- láttál már te tízéves gyereket? kétlem.-
Persze, Karcsikát a blahán késsel.

Az egész ország látta

-Életfogytiglani büntetés felemelése min. 200 évre! - ha van valódi életfogyt (ahol kizárt a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége), akkor minek? mi értelme? nem néztél túl sok amerikai filmet?-

Ha harmadolják, akkor is bent marad.

Büntetésvégrehajtási intézményekben "konditermek" "tévészobák" azonnali megszüntetése. ...

Ez most miért érdekel? Te is oda készülsz? :-D

Nzoltan 2008.06.26. 08:56:20

elképzelem, ahogy tele lesznek a bv-intézetek, a különös visszaeső becsületsértést elkövetettekkel, akik életfogytig tartó szabadságvesztésüket töltik, mert harmadszor is elítélték őket, pl:
1. pénzbüntetés
2.. pénzbüntetés
3. életfogyt.... :)

Ezek a kérdések a többségi társadalmat nem érdeklik. Ugyanis az átlag nem tervezi előre hogy bűnözni fog. Te vagy azt teszed, vagy politikus vagy.
:-D

Elképzelem ahogy felvonulsz a téren nagy transzparensekkel, hogy tévét minden cellába!
:-DDDDDDD

Ha lehet ne nyakjuk már a börtöntöltelékek seggét.

bloodhound v2.0 2008.06.26. 09:10:29

Nzoltan 2008.06.26. 08:50:48

ja igen, el is feljetettem, hogy egy kis szörnyeteg miatt az összes tízévesnek ki kell taposni a belét, ha mondjuk eszébe jut valami csíny (pl. kidobni valamit az ablakon, ami megrongál valamit, szilvát lopni a szomszéd kertjéből, stb.), aminek esetleg büntetőjogi következménye is lehet.

btw: valódi életfogytot hogy harmadolnak? ez olyan kategória, mint a 2 db örök élet/kopf. poénnak jó legfeljebb.

egyébként épp becsületsértést követtél el (nagy nyilánosság előtt) sérelmemre ("Ugyanis az átlag nem tervezi előre hogy bűnözni fog. Te vagy azt teszed, vagy politikus vagy." - azaz "lebűnelkövetőztél", de mire is fel?), szóval ha ilyet akarsz játszani, akkor elméletileg megvolt az első dobásod, persze bírói ítélet is kellene ahhoz, hogy élesben menjen a dolog ... :)

Nzoltan 2008.06.26. 09:28:39

Vannak akik azt hozzák fel Monokkal kapcsolatban ellenérvként, hogy így akar pénzt spórolni az önkormányzat. Mert akkor nem kell járulékot fizetni. (tegnap az M1-en Lendvai Ildikó) Az én szempontom pedig az, hogy tegyék. Engem, mint versenyszférában dolgozónak kurvára nem mindegy, hogy az én adómból a hányszor tolják oda-vissza papíron a pénzt. Kevesebb adminisztráció, kevesebb költség.

bloodhound v2.0 2008.06.26. 09:33:06

ha ez tényleg így van, akkor azzal mi a gondja lendvai ildikónak? ja, hogy vannak, akik szerint a közpénzekkel nem kell takarékoskodni... legalábbis vannak, akik nem úgy szocializálódtak, sajna.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 09:47:39

nem szeretnék tippeket adni a "független" ovb-nek (elég kiműveltek maguktól is), de a "monoki-modelles" népszavazást szerintem a jolly-joker indokkal fogják kigolyózni: költségvetést érintő kérdést akar feltenni. Ennyi. Bár ne legyen igazam...
Ez a 15 pont nagyon "aranyos" ötlet, de lássuk be, hogy 2008 Magyarországán NULLA a realítása. Az ombudsmantól az emberi jogok összes élharcosán át taszon (grrrr...) át mindenki tiltakozna az aljas diszkrimináció miatt...

bloodhound v2.0 2008.06.26. 09:50:43

költsévetést érintő mivolta egy kérdésnek önmagában nem elegendő (mert akkor egy kérdésben sem lehetne kiírni népszavazást), ezt már az alkotmánybírósági (helyi szinten a bírósági) gyakorlat már meghaladta. Ennek a 15 pontnak a legnagyobb része átgondolatlan marhaság (persze a diktatúrák felé vezető út általában jószándékkal volt kikövezve), így szerencse, hogy tényleg nulla a realitása.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 09:55:07

bloodhound: javaslom olvasgasd el a Btk. 47.-47/C. §-t... minnyá megérted, hogy miért is lenne több értelme az "életfogytig" tartó szabadságvesztés helyett monnyuk a 200 év letöltendőnek.
Ettől függetlenül fenntartom, hogy ez a 15 pont egy megvalósíthatatlan utópia ebben a "kurva" országban.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 09:57:06

bloodhound: gondolj csak a vizítdíjas szavazásra. elsőre az sem ment át. ez sem fog. max ha úgy teszik fel:
"Egyetért -e Ön azzal, hogy 2010. január 1-től...."
Na akkor igen. De ugye a megszerzett jogot ez már nem fogja érinteni (gondolom), és marad minden a régiben. mert ez így jó. Velkám tú Hángörííí!

Nzoltan 2008.06.26. 09:59:26

Ne röhögtess már. Ki mondott itt olyat hogy minden tízévest agyon kell ütni? Csak sajnos a kiugróan deviáns megnyílvánulásokra nincs válasza a társadalomnak. Szerinted meg kellene simizni a buksiját annak a 10 éves késelőnek, aki hátbaszúr az utcán?

Ez külföldön úgy működik, hogy ha sorozatgyilkos vagy, akkor minden egyes életért megkapod a 15-20 évet. Ide értve a sorozatos csalásokat, stb... Hamar összejön a többszáz év. Aztán lehet a kiszabott időt harmadolni jómagaviseletért. Ha szerencséd van, meg is éred a szabadulást.

Ezzelszemben itthon kiszabnak valamit, aztán x év múlva úgy döntenek hogy feltételesen kimehetsz. De ez teljesen ad-hoc dolog ma magyarországon. Csak ki kell tudnod fizetni. Lásdd Tasnádi ügyét.

Aharmadik válaszom pedig feltételezés, spekuláció, a hozzászólásodból kiindulva. De nevezzük becsületsértésnek ha jobban tetszik. Bár ha kérdőjelet tettem volna a mondatok végére, akkor is ugyanaz lenne a lényeg, csak nem tudnál belekötni.

Apám, lepolitikusoztam valakit! :-D

De ugye nincs harag?.:-)

bloodhound v2.0 2008.06.26. 10:03:00

bármilyen meglepő, "elolvasgattam" jó párszor (és veled ellentétben fel is fogtam), és mivel ott van a valódi életfogyt (ami, ha jól tudom, 10 emberkét sem érint ma), semmi szükség 200 évekre. a feltételes szabadságra helyezésre meg igenis sükség van, mert akinek nem lesz vesztenivalója, hogy kijusson, az bármire képes lesz. egy határozatlan időtartamú szabadságvesztésnél csak egy súlyosabb büntetési nem létezik szerintem, a kivégzés.
kurva könnyen dobálódznak itt elég sokan az életfogyttal meg épp a 200 évekkel, csak épp a súlyát nem képesek felfogni, hogy mit jelent egy-egy ilyen döntés az egyén (nemcsak az elkövető, hanem pl. annak családja, a bírák, stb.) és a társadalom egésze részére.

bloodhound v2.0 2008.06.26. 10:05:22

Seduxen 2008.06.26. 09:57:06

de átment az is, mert helyretette az AB, ahogy kell (másrészt szvsz marhaság volt az a népszavazás, de az most mindegy), a lénye g az, hogy pusztán arra hivatkozni, hogy költságvetést érint egy-egy kérdés, kevés.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 10:10:58

köszönöm: saját magad ki is mondtad a lényeget: 10 EMBERT SEM ÉRINT MA!! És itt van a qrva nagy probléma. Hány meg hány olyan bűncselekményről hallani, ami simán bűntethető lenne TÉNYLEGES életfogytiglannal. Csak szar a jogrendszer.
Azt már észrevettem, hogy Te itt szeretsz kötözködni, mondjuk engem nem különösebben érdekel, de egy kérdésre válaszolj:
Jó az a tendencia, ami ebben az országban van? Nem kellene változtatni?
Jujj, bocs, ez már kettő, remélem nem okoz gondot.

bloodhound v2.0 2008.06.26. 10:12:22

Nzoltan 2008.06.26. 09:59:26
csak épp nem az ilyen kis késekő szörnyetegek az általános jelenség, hanem a megggondolatlan, érzelmileg, értelmileg kialakulatlan személyiségű, tettüklet csínyként elkövető gyerekek.
pl. lássuk azt a 15 pontot:
legyen 1000 Ft a szabs értékhatár (mondjuk lopással elkövetett tulajdoni elleni szabs.) - átmegy a 10 éves gyerek a szomszéd kertjébe, és bezabál 1.200 Ft értékű sárgabarackot, ergo bűncselekmény, sőt, zugye, ha be van kerítve, már értékhatártól függetlenül (Btk. 316. § (2) f) pont) bűncselekmény, azaz két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka, vagy pénzbüntetés.

gratula.

"Ezzelszemben itthon kiszabnak valamit, aztán x év múlva úgy döntenek hogy feltételesen kimehetsz. De ez teljesen ad-hoc dolog ma magyarországon. Csak ki kell tudnod fizetni. Lásdd Tasnádi ügyét." szerencsére én nem azon a magyarországon élek, ahol te... és nagyon nem ad-hoc dolog, ha már seduxen megjelölte a btk. 47. és azutáni §§-ait, ha megnézed, akkor láthatod, hogy mennyire nem az.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.26. 10:12:39

bloodhound nagy roma jogvedo, nala mindenki rasszista, aki beszol a draga kis romacskaira. meggyozni felesleges erokifejtes...

szerintem elvezi, hogy szellel szemben pisal.

bloodhound v2.0 2008.06.26. 10:23:45

Seduxen 2008.06.26. 10:10:58

na hányról meg hányról hallani? merthogy ugye a btk. különös része felsorolja, hogy hol lehet életfogytot kiszabni, ezért érdekel, hogy mennyi emberölésről, emberrablásról, terrorcselekményről, stb. hallani manapság itt mifelénk. miért lenne "simán" büntethető mindeféle bűncselekmény életfogyttal? milyen visszatartó ereje lenne.

nem pont az usa van megáldva ilyen szigorú büntetési rendszerrel? de. és nem pont ez az ország az egyik ahol a legtöbb ember van az összlakossághoz képest bv-intézetben. de. és mégis nem az az ország, amelyik pl. személy elleni erőszakos bűncselekményekkel kiemelkedően "fertőzött". de. mit oldott meg az 1000 éves büntetések bevezetése és kiszabása? lófaszt se.

"Jó az a tendencia, ami ebben az országban van? Nem kellene változtatni?" - nem. de.

nem szeretek kötekedni, de "muszáj", mert sokszor indulatból leírásra kerülnek mindenféle marhaságok, anélkül, hogy végiggondolná az, aki írta, hogy miféle egyéb hatásokkal járna, ha ez tényleg így is működne, ahogy szeretné az ő "szép új világában"...

bloodhound v2.0 2008.06.26. 10:26:25

Dinin 2008.06.26. 10:12:39

ebben legalább van kihívás. inkább, mithogy a nyájjal bégessek... :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 10:36:03

Én pl az életelenni bűncselekményeket (kizárva a hirtelen felindulásból elkövetettet), MINDEN esetben életfogyttal bűntetnék.
De lássuk be, hogy a jelenlegi btk-nak sincs különösebb visszatartó ereje. ha a jelenlegi büntetési tételek mögé írnának a jogalkotók még egy nullát, talán több lenne. és nem csak az erőszakos bűncselekményekre. a gazdaságiakra is.
valamit ugyanis végre kezdeni kellene. mert amíg volt halálbüntetés, annak legalább valamennyi visszatartó ereje van. ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül egyetértek vele, btw ha valaki kap 10 évet, de 5 év múlva kideülr, hogy ártatlanul ült, akkor "lehet kárpótolni" (na persze), de ha felkötötték...
ettől függetlenül azt mondom (és azt kívánom), hogy legyenek végre radikális változások végre, mert az a kevés tisztességes ember, aki maradt ebben a posványban igenis azt szeretné (és itt nem az erőszakra gondolok). én ugyanis rendpárti vagyok, és szerintem egyfajta "puha diktatúra" (na nem a kádári) kellene ide, mert a többség igenis képtelen a fene nagy szabadsággal mit kezdeni.
ha rántottát akarunk sütni, bizony fel kell törni néhány tojást...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 10:37:24

na ez így nem pontos: taszos "kolléga" minnyá beleköt.
Természetese az életelleni bcs-nél a "befejezett" törvényi tényállásra gondoltam. a kísérletre NEM.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.26. 10:47:25

bloodhound: mekkora kihivas lesz tiz ev mulva megelni ebben az orszagban...
remelem akkor sem a nyajjal fogsz begetni, - nem segelyre varsz - hanem dolgozol es adozol. ;)

Mellesleg a nyajjal begessekre masik mondas: mindenki hulye csak en vagyok vadaszrepulogep. ugye?

bloodhound v2.0 2008.06.26. 10:53:46

seduxen, a rendteremtésnek sosem ott kell kezdődnie, hogy x cselekményeket kriminalizálunk vagy még inkább büntetjük, mert ezek csak a legsúlyosabb társadalomellenes cselekmények. ennél sokkal,de sokkal fontosabb momentumok kellenének, pl. nem fordítjuk félre/hajtjuk le a fejünket, ha egy hajléktalan odaszarik a játszótéri bokrokba, hanem odamegy 5-10 apuka, és nyugodt, érvelő hangnemet használva megkéri, hogy a közegészségügyi és településtisztasági szabályoknak megfelelően, homo sapiens sapiensként visekedjék a jövőben.
de ez hülye példa, nagyon sok mindenen, ennél sokal fontosabb dolgokon (adórendszer, foglalkoztatás, egészségügy, szociális ellátások rendszere, stb-stb.)

bloodhound v2.0 2008.06.26. 10:54:29

kellene változtatni - ez lemaradt

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 11:00:53

hülyének épp nem nevezném, de paradox példa volt mindenesetre. a csövi megnevelése, és az adórendszer elég távol állnak egymástól.
Az adórendszer, eü, meg minden amit felsoroltál "állami" kompetencia. Amíg nem lesz meg a megfelelő kormányzati szándék ezek megreformálásra, addig mi rázhatjuk itt a nyálunkat.
Másrészt: szerintem igenis fontos része lenne a rendteremtésnek, hogy végre tudatosítsuk a "nem jogkövető" emberekben, hogy vagy beállnak a sorba, vagy hosszú időre irány a bv.
Ez nem zárja ki, hogy a többi fontos területen is legyen előrelépés.
"5-10 apuka, és nyugodt, érvelő hangnemet használva". Ez ugye nem az, hogy lerúgják a veséjét? :-)))))

Johnny336 2008.06.26. 11:11:41

Én attól vagyok rosszul, hogy kitalálták ezt az okos, költségcsökkentő megoldást Monokon, amit átvett pár józan gondolkodású, nem a népszerűségre, hanem ésszerűségre hajtó polgármester, és mégis keresztbe akarnak nekik tenni.

De nézzük meg a listát, hogy kik tiltakoznak főként? Majdnem mindegyik szervezet nevében van egy C vagy R betű...érdekes. Nem fajgyűlöleti kérdést akarok csinálni belőle, de ez jól mutatja, hogy melyik népcsoport az, akiket ez kifejezetten keményen érintene. Megkérdeztek magyar származásúakat is, akiknek nincs munkájuk, nagy részük azt mondta, hogy ő szívesen dolgozna pénzért! Bezzeg a lumpen elemek (származástól függetlenül, tehát nemcsak cigányok, persze ők vannak a JELENTŐS többségben) személyes sértésnek veszi, hogy nem alanyi jogon jár a segély.
Kurvára felejtsék el az emberek azt, hogy jogaik vannak, amig nincsenek tisztában a kötelességeikkel. Ha ez megbukik, csak azt fogják elérni, hogy egyre többen el kezdenek majd feketézni, miközben várják a segélyt. És kurva jól meg fognak élni. És akkor a mostani 3-4 millió dolgozó, adózó balekből marad 2 millió. Aztán abból kell majd eltartani az egész országot. Vagy radikális, keménykezű változásokat vezetnek be, amik fájni fognak az embereknek rövid távon, vagy csődbe megy az ország, és fel tehetik apronet-re, hogy "kizsigerelt ország, elégedetlen lakossággal, keveset futott demokráciával eladó, irányáron. Beszámítok óceániai szigetet..." Aztán lesz itt csúnya világ...

bloodhound v2.0 2008.06.26. 11:17:43

persze, hogy nem. azért vannak öten-tízen a példában, hogy legyen súlya is a nyugodt, érvelő hangnemnek, magyarán ott legyen a fenyegetés lehetősége is mögötte, és akkor elgondolkodik rajta, amikor körbeállják, és közlik vele, hogy ez így nem pálya... :)

"Az adórendszer, eü, meg minden amit felsoroltál "állami" kompetencia. Amíg nem lesz meg a megfelelő kormányzati szándék ezek megreformálásra, addig mi rázhatjuk itt a nyálunkat." - miért is? ki választja a kormányokat, a képviselőket, a döntéshozókat? jaj, én nem rájuk szavaztam, hanem a másikra, mosom kezeimet 4-8 évig, várom a sült halat. az államot nem állampolgárok alkotják? államalkotó tényező szeretne itt mindenki lenni, száját tépi, blogot ír, árnyékkormányokat hoz létre, stb-stb. hát akkor meg tessék felelős, felnőtt emberekként tenni érte, nem pedig tv-székházat szétverni, meg szétbaszni az utcákat (ez nem neked szól seduxen, mielőtt félreérted), van legitim útja is, társadalmi párbeszédnek hívják, csak meg kell vele kerülni a megkövesedett politikai elitet, aki abban a hiszemben van, hogy nélkülözhetetlen, de csak azért, mert sok ostoba ember tesz róla, hogy tényleg nélkülözhetetlenek legyenek.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 11:40:50

bloodhound: ne is haragudj, de ha Te tényleg hiszel abban, amit a végén leírtál, akkor...
nem is tudom. a naív enyhe jelző. te egy utópisztikus magyarországon élsz, ne is haragudj.
én erre szoktam mondani, hogy ami ma magyarországon van, az 4 éves diktatúrák egymást követő sorozata.
TÁRSADALMI PÁRBESZÉD?? Miről beszélsz? Van olyan kompetens erő, aki BÁRMIBEN tud párbeszédet kezdeni a kormányzattal egy-egy döntés ELŐTT? Csak egyet nevezz meg kérlek.
Tudod, egy ilyen magyarországon (aminek itt egy-egy szegmensét vázoltad), szívesen élnék.
de ilyen sosem lesz... Sajnos. Azt hiszem. És ne gyere itt azzal, hogy tessék tenni érte. NEM TUDSZ. Próbáld meg, mindenhol falakba fogsz ütközni. Mert nagyon sokaknak jó az, ami most van, és aki ezen változtatni próbál, azt ellehetetlenítik.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 11:43:03

és amit leírtam, az PÁRTFÜGGETLEN, még mielőtt szó érné (BÁRKI részéről) a ház elejét...

SheronComb 2008.06.26. 13:15:57

A jelenlegi beteg társadalmi helyzetet a gyökereinél kezdve kellene orvosolni. Sajnos, mint ahogy azt már fentebb többen is írták, egy generáció felnőtt úgy, hogy rossz példát látott maga előtt. Be kellene látni végre az illetékeseknek, hogy ez a liberális szemléletű oktatási rendszer nem előre visz. Nagytiszteletű Magyar Bálint kíváló szakember (sic!) által kifejlesztett NAT úgy szar ahogy van.
Egy társadalom, közösség csak úgy működik, ha vannak szabályok, amiket betartunk. Szabályok nélkül káosz alakul ki. A szabályok megismerését és betartását születésünk pillanatától kezdve TANULJUK. Tehát nem úgy születünk, hogy bekódolták agyunkba a szabályokat. Azokat meg kell tanulni. Kezdve ott, hogy anyuka megtanítja csemetéjének, hogy a távirányítóhoz nem nyúlunk. Ezért lenne nagyon fontos az oktatási rendszer helyrepofozása. Az iskoláknak ebben a rohanó világban még nagyobb szerepe kellene, hogy legyen. Hiszen a kedves szülő napi 14-16 óra munka után kevesebbet tud foglalkozni a gyerekneveléssel, tehát a pedagógusnak nagyobb teret kellene adni. Én nagyon régen voltam általános iskolás, úgyhogy számokat nem írok:) De az akkori élményeim, tudásanyagom adták az alapot ahhoz az élethez, amelyben élek. Megtanultam sokmindent, nagy dolgokat az életről, és apróságokat, olyan szabályokat, amikkel boldogabbá tehetem az életemet. Pl. nem szemetelek, vigyázok a környezetemre. Anno az iskolám mellett volt egy park. Ezt a parkot az iskola tartotta rendben, gondolok itt szemétszedésre. Minden héten az ügyeletes osztály kivonult a parkba és szemetet szedett. Megtanultam, nem dobom a csokis papírt a földre, mert jövőhéten nekem kell lehajolnom érte! Megtanultam tisztelni társaimat és a felnőtteket. Egyszerűen elképzelhetetlen lett volna, hogy ilyen hangnemben beszéljenek a gyerekek tanáraikkal. Igenis volt olyan, hogy a renitens gyereknek odacsapott a vonalzóval a tanár! A szülő nem rohant be a pereputtyával, hogy lerugdossa a pedagógust, hanem esetleg még ő adta a maflás párját, hogy megtanulja a gyerek, mit szabad és mit nem! Nem hiszem, hogy az akkori nemzedékben ez traumát okozott volna. Felnőttünk és próbálunk emberi módon élni. A mai társadalom meg csak termeli ki magából a tehetségtelen, semmihez nem értő kommunikációs szakos tömegeket! Hol vannak a szakmunkások, akik termelnek és élénkítik a gazdaságot? Hová tűntek a tanműhelyek, ahol kiképezték a szakmunkásokat? Most mindenki egyetemre jár, minden hülyét felvesznek (akinek nem inge, ne vegye magára), főleg ha pénze van. Ezt a fejkvóta rendszernek köszönhetjük. Pedig tudjuk, nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg.
Egyszerűen annyit kell tenni, hogy kicsi kortól kezdve a megfelelő értékrend szerint kell nevelni a gyermekeinket, a jövendő nemzedéket.
A liberális nevelésről eszembe jutott egy vicc:
Két kismama találkozik.
Anyuka01: De helyes kisbaba! Fiú vagy lány?
Anyuka02: Kislány! És a tiéd?
Anyuka01: Mire felnő, majd ő eldönti!
A segély kérdésből nem kell cigánykérdést gyártani. Én is ismerek olyan segélyen tengődőt, aki fizikailag munkaképes lenne, de kényelmesebb otthon a semmittevés, mint a munka. Speciel magyar, nem cigány, mégis egy utolsó kis rohadéknak tartom, hogy nekem kell plusz munkát vállalnom miatta is!
Sokat lendítene a kérdés megoldásán az is, ha a zöldkönyvet megszüntetnék. Nagyon sok ismerősöm regisztrált munkanélküli, kapja a segélyt és a kiskönyvvel dolgozik. Védelmükben csak annyit, hogy a munkáltatójuk nem jelenti be őket, csak így kapja meg a munkát. Mivel megélhetésért dolgozik, kénytelen elvállalni és csalni. A vendéglátóiparban, kereskedelemben, építőiparban a foglalkoztatottak 80 %-a kiskönyvvel dolgzik, regisztrált munkanélküli. Tutira mondom, hogy ha megszüntetnék a kiskönyvet a segélyesek fele megszűnne. Persze az ellenőrzéseket meg kellene sokszorozni és a büntetés mértékét olyan magasra emelni, hogy ne merjenek kockáztatni a munkáltatók.

reKorrekt 2008.06.26. 13:23:35

No akkor én is kifejteném rövidke véleményem:
1. Nagyrészt egyetértek. Ha az érintett sub-társadalmi materializáció féláron eladja az utalványát, az már legyen az ő baja. Majd ha 3 napig nem eszik semmit emiatt, talán saját kárán megtanulja a leckét. Ha mégsem, akkor az érintett lokális probléma előbb-utóbb megoldja önmagát.

2. Nem értek egyet. Visszaállítani a speciális tanintézményeket és oda szűrni a kezelhetetlen gyermekeket.

3. Egyetértek.

4. Ezt a pontot nem értem. De talán a ló másik oldalát kellene megülni: pl. korrupcióért, nagy értékű csalásért, stb. letöltendőt adni.

5. Ezt nagyon nehezen lehetne szabályozni úgy, hogy betartatható legyen. Az ellenőrzésről, bizonyítási eljárásról nem is beszélve.

6. Ld. 2. pont. Azonban növelném a 14 évet, 15-re.

7. Nem értek egyet.

8. Mindenképp jövedelemkorláthoz kötném a lakásvásárlási/építési támogatásokat (szocpol, mittudjamén). Hogy miért? Induljunk ki az én példámból. Jelenleg havonta a nettó fizetésem 33%-a lakáhitel törlesztésre megy el. Emellett a befizetett adómból átvitten még fizetem a családosok lakás-, szociális-, stb. támogatásait is. Kérdem én: mennyivel vagyok anyagilag előnyösebb helyzetben mint ők? Egy fizetésből és minden támogatásból kirekesztve?
Van egy olyan fogalom hogy népességszabályozás. Namost, mivel eleve kevesebben vagyunk mint pl. 4 éve, ezért ezt nem szó szerint alkalmaznám, hanem mondjuk a gyermeket vállaló család szociális, pénzügyi helyzetétől tenném függővé.
De sokszor leírtam hogy szociális. Pedig dögöljön meg a szocializmus. Bár Hofi szerint eleve halva született.

9. Nem értek egyet. A megoldást már leírták: szigorítani az átvevők büntetését.

10. Nem értek egyet. Mégpedig az "alanyi jogon" résszel. Mindenképp éves jövedelemkorláthoz kötném (csak egy szám: mondjuk 3,5M/év/felnőtt).

11. Ezzel semmit nem érnénk el. Inkább a minimálbéren foglalkoztató cégek körmére kellene nézni. Rengeteg pénzt kivesznek a közös kasszából. Illetve nem teszik be. És itt ne rinyáljon nekem senki, hogy akkor nem marad semmi meg blabla. Nem muszáj azt csinálni. Ha szar a vállalkozás, lehet mással is foglalkozni.

12. Egyetértek, de ezzel együtt visszaállítanám a halálbüntetést is.

13. A 12-es pont első (2) lépésnek tökéletes lenne.

14. Ez biztos hogy így nem valósítható meg. A köztörvényeseken kívüli csomagnak viszont inkább kedvezményt kellene adni az elvégzett szakma után. Mármint időbelit.

15. Egyetértek. Hamar kihullana a férgese.

No 'röviden' ennyi. Úgy érzem sokan akarjuk ugyanazt, ha kicsit másképp is ugyan, de akarjuk. És ennek külön örülök.

Minap eszembe jutott egy sorozat: A 4400.
Aztán most meg a 2000000 :(

János2 2008.06.26. 13:29:38

Tökéletes kezdet!Csak a médiával nagyon óvatosan,mert 95%-uk hitelét vesztett.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 13:55:31

korrekt: KORREKT :-)
Főleg a "sokan akarjuk ugyanazt" szöveggel tudok nagyon azonosulni. Sokan szeretnénk már valami érdemi változást ebben a kurva országban.
A lakáshiteles résznél eszembe jutott nekem is valami: a minap kaptam kézhez a bérpapíromat, és újfent felb@sztam az agyam azon, hogy ca 110.000. Ft-ot vonnak le a bruttó fizetésemből.
Ez azért fáj különösen, mert egyszerűen nem látom az eredményét.
Mire gondolok: ha ebből a pénzből azt látnám, hogy van működő egészségügy, van működő oktatás, van működő szociális háló, és még sorolhatnám, akkor Isten látja lelkemet, még többet is hajlandó lennék fizetni. De csak folyik el a tömérdek pénz a semmire...
És szerintem sokan lennének normálisan gondolkodók ebben az országban, akik idővel elkezdenének önként is több közterhet viselni, ha látnák értelmét.
Nem gondolom magam valami tévedhetetlen zseninek, de igenis jobb lenne a közérzetem, ha látnám, hogy van értelme. Most viszont ott tartok, ha a főnököm azt mondaná, hogy holnaptól bejelentelek csak bruttó 100.000-re, a többit "elosztjuk", biz' Isten belemennék.
Elég volt. Csak nyúzzák le a bőrt, és - talán - joggal teszem fel a kérdést:
"Mit kapok én ezért cserébe?"
A magamfajtának csak kötelességei vannak, és ebből már nagyon kezd elegem lenni...

muesli 2008.06.26. 14:06:37

Esetleg közös teherviselés?!?!
KÖZÖS = értd: MINDEN állampolgár (mindegy, hogy nyugdíjas, munkanélküli, rokkant, szegény, gazdag, dolgozó, politikus kivétel persze a gyerekek) havi 5.000 Ft-ot betesz a közösbe. Aki alkalmazott a fizetéséből, aki eltartott a segélyéből automatikusan levonva. ÉS MINDEN vállalkozás (tök mindegy, hogy EV, RT, Kft., veszteséges, nyereséges) havi 10.000 Ft-ot szintén befizet.
Aztán majd idővel, amikor elegendő bevétel van, lehet elkezdeni gondolkodni azon, hogy akarunk-e kedvezményt és kinek, milyen jogon adni.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2008.06.26. 14:13:45

Kaptam:
Elég sűrűn járok Erdélybe, és ottani cigó tapasztalataimat szeretném megosztani
Veletek..
A csíki területet járom rendszeresen, számos ottani barátom véleménye azonos
ebben a kérdésben.

A cigók szisztémája nagyban azonos a magyarországival, viszont az ottani
"kezelési módszerek" sokkal ésszerűbbek, és célravezetőbbek mint nálunk.
Az eredményt ott is az összetartás hozta meg, -mármint a székelyek összetartása
és következetessége a parazitákkal szemben.
Minap történt egy kis csíki faluban, hogy jártunkban-keltünkben többször is
belebotlottunk a helyi önkormányzat teherautójába, mely a cigány portákon
végighaladva, itt is ott is "letett" egy kupac tüzelőt.
Kérdeztem helyi barátomat, hogy mi ez?
Mire mosolyogva elmondta, hogy tudod... nálunk más a cigányok segélyezése
mint nálatok.
Itt pl. pénzt egyáltalán nem kapnak, csak ha családi szinten 180 nap
munkaviszonyt fel tudnak mutatni. A 180 napot összehordhatják többen egy
háztartásból, de ez a minimum követelmény, hogy egyáltalán kaphassanak
valamit. Így aztán amikor az idénymunkák elkezdődnek a földeken, a cigók szépen
elindulnak napszámba, mint a többi rendes, dolgos emberke,
és a cselekvőképességüket kiélik a földeken.
Ott nincs tele a kocsma, léhűtő, segílykéből játékgépező, késelő cigányokkal,
hanem a kocsma a falusi kultúra, beszélgetős, társadalmi színhelye ma is,
ahogy rendesen volt.
A székelyek bölcsessége megmutatkozik abban is, hogy a cigók életmódját
nem csak tétlenül szemlélik, hanem annak sajátosságaiból le is vonják
a helyes következtetést, és nem engednek teret a szélsőséges, deviáns, agresszív
megnyilvánulásoknak. Például, ha a cigány elköti a székely ember biciklijét
a templom elől, akkor a székely ember 3-4 vagy 5-10 -amennyi szükséges-komájával
bemegy a cigány portájára. A minimum az, hogy elhozza a biciklijét,
de ha szükséges, úgy elverik a cigányokat, mint szódás a lovát. Halmazati
büntetésként feljelenti, 5-10 tanúval alátámasztva) és elmegy a "híre",
hogy a cigány lopott a székely embertől, aminek következtében a székelyek
olyan terrorba részesítik az érintett családját, hogy az eget is nagybőgőnek
nézik. Alap, hogy munkát senkitől se kap, ugrik a 180 nap, nulla segély. Ennyi.
Lehet cihelődni.
Tetszik a polgármesterek hozzáállása is. Mivel a falu pénzéről és adójáról
van szó, nem engedik azt elherdálni. Az említett tüzelő szállítmány is
a segélyezés része volt, de barátom szerint akár naponta is kaphatnak valamit
a cigók, de szigorúan csak "természetben". Egyik nap kenyér, másik nap
cukor-liszt, harmadnap egy zsák pityóka, utána meg beváltható tej, tészta,
vagy konzerv jegy. Pénz nuku.
Pénz akkor van, ha dolgoznak.
Az önkormányzat is ellátja munkával a cigókat, és azok szorgalmasan festik
is az iskolát, takarítják az árkokat, gereblyéznek a templom kertben,
amiért persze fizetést kapnak, és egy igazolást a kiskönyvbe, hogy aznap
dolgoztak. A pénzből kifizetik a villanyszámlájukat, mint más tisztességes
ember.
Saját szememmel láttam. hogy a helyi cigók lovakat tartanak, szekerekkel
bérfuvaroznak, és használják a kerti pottyantóst.
Alapvetően másként néznek ki, mint az itteni züllött fajtársaik.
Nem mondom, hogy "tiszta udvar, rendes ház" de legalább nem ér derékig
a sz@r a portájukon.
Amit még tapasztaltam, hogy a megfelelő bánásmód miatt, sokkal udvariasabbak,
például tudnak köszönni, ha bemennek barátom boltjába, és lássatok csodát,
nem mernek a boltban lopni!!!
Az egész faluban 2-3 élelmiszerbolt van, a kapott jegyeket ezekben lehet
beváltani, kivéve, ha tolvaj az illető.
Egyébként lehet sétálni a szomszéd faluba 5-8 kilométert, de ha ott is
kitelik a becsület, akkor gáz van. Persze a boltosok is összetartanak.
A polgármesterek pedig beérik az adott szóval, hogy a cigó a kajajegyért
nem fog mást kapni, csak azt ami rája vagyon írva.
Nagyon tetszik ez a rendszer.
Tetszik mert értelmes.
Tetszik mert igazságos.
Tetszik mert humánus.
Tetszik mert láthatóan eredményes.
Láttam a cigány gyerekeket suliba menet. Hógolyóztak a többiekkel.
Láttam cigányt templomba menni.
Láttam karácsony előtt, ahogy a tüzelős kocsi karácsonyfát dobott be minden
portára. Magyarnak, cigánynak egyaránt.
Ott ezt is megoldották. Tellett rá.
Mert nem hagyják, hogy ellopják a köz vagyonát.
Látom az összetartás erejét, és látom az egészséges életösztönt, hogyan
rendezi okosan, tevékenyen egy közösség az életét.
Látnám nálunk is. Példának biztos hogy nem rossz.
Ha már mi vagyunk itthon 1-2 ezer éve.
Szebb Jövőt!

És ha belegondolsz... ha sikerül átnevelni ezt a nem kis réteget, lehet
hogy a nyugdíjadat is kitermeli, de ha nem, legalább nem pocsékolja el.

SheronComb 2008.06.26. 14:14:25

muesli....a havi 5.000 Ft-ot a jelenleg befizezett havi cca 90.000 Ft helyett gondolod? Mert akkor rád szavazok:)

muesli 2008.06.26. 14:23:44

SheronComb 2008.06.26. 14:14:25
igazság szerint, (bár ezért most biztos sokan fogtok rám anyázni), de ezt az elején mindenképp a többi - nagyon sok és engem is terhelő - adó mellett kellene befizetni, aztán megnézni működik-e, aztán kitalálni mit hol lehetne csökkenteni.
Tudom az így brutál leírva, de gondoljatok bele, valahogy el kell indulni....

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 14:29:26

muesli: én a magam részéről nem anyázok, de úgy érzem, hogy én eleget teszek be a közösbe. Fizessen más is egy kicsit.
Szerintem így kellene elindulni. Ne azzal fizetessünk már MÉG többet, akit eddig is nyírtunk rendesen.
Szerintem meg inkább annak kellene egyszer TÉNYLEG utánajárni, hogy miért van az, hogy egy 10 milliós országban ca 2 millió ember visel közterhet. Aki elhiszi azt, hogy TÉNYLEG csak ennyien dolgoznak, és van rendszeres havi jövedelmük, az hazudik és festi magát...

reKorrekt 2008.06.26. 14:37:15

Seduxen. Nekem is mintha a szívem tépnék ki, mikor 20-án ránézek (az utalásokat követően) a folyószámlámra, de becsülettel tartom magam az elveimhez, a törvényhez, és minden egyébhez, mely magunkévátétele és betartása jogalapot ad nekünk azon dolgok kinyilvánításához és érvényrejuttatásához, melyekről jelen cikk hivatott szólni.
Egyébiránt sok-sok ellentmondásos és igazságtalan téma ficánkol még bennem. A teljesség igénye nélkül:
- MÁV: a munkavállalók s családjuk ingyenes utaztatása? Én a versenyszférában dolgozom, talán ezért nem kapok havonta automata sebességváltó alkatrészt ajándékba.
- Állami cégek által tanácsadó cégeknek kifizetett milliárdok? És akkor a képzett diplomások mégis miért vannak ott? Dupla költség: felsőfokú képzettségű 'szakember' plusz bérköltsége + tanácsadási díj. Hmmm.
- Valahol olvastam hogy jelenleg 2M nyugdíjas van, amiből 800K rokkant nyugdíjas. Tovabb bontva, a 800K-ből 200K még kereső korban van. Sajnos nincs kapacitás a kiadott orvosi papírok újraellenőrzésére és valószínűleg ha eredményt is hozna, az pürrhoszi győzelem lenne, hisz nagyrészt a munkanélküliek és segélyen élők népes táborát szaporítanánk. Egy eredménye azonban mégis lenne: visszavonhatnák néhány korrupt orvos engedélyét.

Valószínűleg kiderült már hogy én is azon táborba tartozom, akik mindenképp a kiadás oldalt reformálnák meg. Úgy gondolom hogy rólunk (~2M) több bőrt már nem húzhatnak le. Egyszerűen pofátlanság lenne és úgy érzem már nem is maradna következmények nélkül.

muesli 2008.06.26. 14:50:53

Seduxen 2008.06.26. 14:29:26
Igen ezért mondom, MINDENKI fizessen. Az is aki nem dolgozik. Úgy fizessen, hogy meg se kapja, azt amit be kell fizetnie.
Hidd el nekem is nagyon fájna még 5.000 Ft. Bár lehet, hogy én túl demagóg és demokratikus stílusban közelítem meg azt amit itt többen és nagyon helyesen feszegetnek. Hogym iért 2 millió tart el egy országot?!?!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 14:55:57

korrekt: "de becsülettel tartom magam az elveimhez, a törvényhez, és minden egyébhez, mely magunkévátétele és betartása jogalapot ad nekünk azon dolgok kinyilvánításához és érvényrejuttatásához, melyekről jelen cikk hivatott szólni."
Na ez nagyon szép, és helyes, ezzel a mentalítással a LÚZEREK népes táborát gyarapítjuk, de nekünk legalább megadatik az a fajta erkölcsi siker (amivel kitörölhetjük a seggünket), hogy reggelente nem kell szembeköpni a tükröt.
Az általad elkezdett listát a végtelenségig lehetne folytatni, de a konklúzió szerintem azonos: a jelenlegi adófizetői létszámmal a bevételi oldalt már nem lehet növelni. Én ugyan nem vagyok közgazdász (szerencsére :-)) ), de józan paraszti ésszel azt mondom, akkor 2 megoldás van:
1: Vagy az adófizetők LÉTSZÁMÁT kell emelni, ezzel növelve a bevételi oldalt
2: Csökkenteni a kiadási oldalt.
Namármost: ha Te ott ülnél a bársonyszékben, és azon agyalnál (a sok "tanácsadóddal"), hogyan "kúrd át" megint a választókat, és szavaztass Magadra, Te melyiket választanád?
Ha újra akarsz nyerni, kizárt, hogy 2-est.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 14:58:25

muesli: nem akarlak megbántani, de inkább túl "LIBERÁLISAN" közelíted meg. :-)))
Bocsánat, nem akartalak ezzel a szitokszóval megbántani...
Tegyük fel, hogy működne az általad kitalált dolog, egy kérdésem azonban lenne: akinek nincs (papíron) semmilyen LEGÁLIS jövedelme (amiből nemfizetés esetén levonod), azon hogyan hajtod be, ha nem fizet?
Vagy mi van, ha úgy akarja előteremteni, hogy elmegy lopni? :-)

SheronComb 2008.06.26. 15:03:50

korrektnél a pont

kiadáscsökkentésre szavazok én is!
Hadd mondjak én is pár dolgot, kiegészítve korrekt felsorolását, azokról a felesleges kiadásokról, ami b@ssza a csőrömet!
Van néhány 40es éveiben járó ismerősöm, 200-240 ezres nyugdíjjal. Nos, mikor a közelmúltban egy 36 éves fickó előadást tartott nekem, hogy ő milyen f@asza csávó, merthogy most megy nyugdíjba 230 ezerrel, plusz a munkahelye is megmarad, visszaül abba a székbe, ahol eddig volt, havi 300 ezerért független tanácsadóként. Apám 44 év munkaviszony után 50ezres nyugdíjból tengődik. Én a nyugdíjreformot azzal kezdeném, hogy egységesíteném a nyugdíjak összegét. Mindenki annyit kap, amennyit dolgozott. Mondjuk minden munkával eltöltött év után 3000 forint. Nem tudom a 36 éves menő nyugdíjas mit szólna, ha neki is csak 45 ezer járna!
Vagy vegyük sorba a feketejövedelmeket. Itt gondolok elsősorban a paraszolvenciás pénzekre, a számlanélkül fizetett ügyvédi és egyéb honoráriumokra, a köztisztviselők csúszópénzeire. Megsaccolni sem lehet, hány milliárd forint nem kerül be a gazdasági áramlatba ezek miatt.
Persze értem én, hogy elvenni csak attól lehet, akitől van mit. Vagyis attól a 2milliótól, akik be vannak jelentve és az összes jövedelmük papíron szerepel.

reKorrekt 2008.06.26. 15:04:53

Seduxen 2008.06.26 14:55:57:
"1: Vagy az adófizetők LÉTSZÁMÁT kell emelni, ezzel növelve a bevételi oldalt
2: Csökkenteni a kiadási oldalt."

A legszebb és reménysugárzóbb ebben az, hogy lehetne egyszerre a kettőt is csinálni, mivel a szociális kiadások csökkentése, feltételhez kötése, átalakítása, csökkentése munkaerőt pumpálna a vérkeringésbe...
Most egy pillanatra elképzeltem hogy ez lesz és jó érzés volt :)

reKorrekt 2008.06.26. 15:15:05

A székely példa egyébként nagyon tetszett, bár e témában erősen elfogult vagyok. Nevezetesen drága bátyám a történelem tanításának nem kis súlyát vette hátára, miután belépett a nagybetűs életbe. Csak a tisztánlátás végett: egy külterületi általános iskolában tanít egyébként. Hihetetlen műveltsége, történelmi tisztánlátásából fakadó érvelési képessége mindig lenyűgözött. Minden évben, nyaranta kétszer - mikor a pedagógusoknak szünet van -, hátára veszi a batyuját és meg sem áll hőn szeretett Székelyföldünkig. Nekem sajnos még nem volt alkalmam elkísérni, de visszatérte után mindig együtt könnyezzük meg a történeteket, melyeket előző kintléte alatt átélt. Nálunk az egész család ilyen: büszke arra hogy magyar, hogy rokona olyan embereknek mint a székelyek, hogy...
"Szilva, körte, cseresznye,
Éljen a haza! Egészségünkre!"

muesli 2008.06.26. 15:18:45

Seduxen 2008.06.26. 14:58:25
Sajnos Seduxen, akinek ma Magyarországon nincs legális jövedelme, az segélyt kap ergo: levonható.
Aki pedig nincstelen vagy nem tud másképp fizetni, az menjen közmunkára (utcasörpés, telekgazolás, szemétszedés mittudomén) -> ez legyen a hozzájárulása. :-)
Pedig olyan szépen eltervezetm, mér a választásokon is elindultam volna vele.... :-)
Naiv lennék?
UI: És 10.000 nyilvános WC-t is szeretnék Budapestre. Ez lett volna a másik választási igéretem. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 15:24:14

muesli: pfff....
Van egy jobb tippem: legyen az a fő célkitűzés, hogy a 4-es metrót kiviszed egészen Kőszegig.
Illetve autópályát minden kis fing faluba.
Ziher, hogy megválasztanak :-))
korrekt: és felébredtél? :-)))
Az a baj, hogy az általam vázolt vagy ez/vagy az, illetve az általad vázolt ÉS verzió mind utópia.
Hamarosan arra ébredünk, hogy belelóg a bilibe a kezünk. Na az meg "kézmelengető" érzés lesz :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 15:26:53

SheronComb: "Persze értem én, hogy elvenni csak attól lehet, akitől van mit. Vagyis attól a 2milliótól, akik be vannak jelentve és az összes jövedelmük papíron szerepel."
Szoktam volt mondani: mindent értesz :-)
"Jól feleltél fiam 5-ös. Leülhetsz..."
Ugye mennyivel eccerűbb az, hogy a meglévő 2 millió bírkát nyírjuk tovább, mint utánamenni 2-3-5 millió (kitudjamennyi) nemfizetőnek, és szögesdróttal körbetekert baseball-ütőt dugni a seggükbe?!

muesli 2008.06.26. 15:28:56

Seduxen 2008.06.26. 15:24:14
:-)))))

Kodomo 2008.06.26. 15:42:27

Teleki László világosan beszél:
"Egy olyan törvénymódosítást szintén nem támogatna,
ami arra irányul, hogy a szociális ellátásra jogosultak
bármilyen körülmény miatt kiessenek az ellátottak köréből."

Ezek szerint nem támogatna egy olyan körülményt sem, aminek következtében mondjuk
200 eFt/hó fizetésú munkahelyhez jutna a (volt) segélyezett?
Hogyise! Úgy nem lehetne választáskor
500 Ft/szavazat áron megvásárolni. :)

reKorrekt 2008.06.26. 15:56:32

Őszintén szólva egy másodpercig nem érdekel, hogy mit gondol Teleki László.
Sajnos az elgondolásaink érvényre juttatására nincs más mód, mint népszavazást kezdeményezni. Ehhez azonban lehetséges, hogy először Alkotmány módosítást kell végrehajtani. Ördögi kör. Nem értek hozzá. De talán nálam okosabb és tűzhöz közelebbi emberek megfontolják végre ezt a kérdést és lépnek ezirányba.

reKorrekt 2008.06.26. 16:18:39

Én is pont ezt találtam róla. Muszáj volt rákeresnem, mert a lövésem nem volt ki az. Mostmár tudom.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.26. 16:21:47

Mit ne monnyak az Úriembernek vannak "lyukak" az életében...
Pedig a neve ennél szebben íveli életpályára predesztinálná.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.26. 18:49:09

Most volt hiradoban, csak nem figyeltem elegge. Valami kormanyzati cucc torvenysertonek mondta a monoki rendeletet es 30 napot adott a visszavonasara.

Mi lesz itt 30 nap mulva?

Erdekes, hogy ebben az ugyben egybol tudtak ilyen gyorsan donteni.

reKorrekt 2008.06.26. 19:24:04

A 'gyorsaság' valóban 'különös', azonban igazuk van. Teszem hozzá: egyenlőre! A minden tiszteletemet birtokló monoki Polgármester Úr azonban ettől függetlenül elérte amit szerintem valójában akart (hisz úgy gondolom Ő is tudatában volt a hivatalos végkifejletnek). Ez pedig nem más mint ami most zajlik a közéletben, a médiában és minden fórumon (mint pl. itt is). Felkeltette a figyelmet, olyan dologra világított rá, mely a gyökerénél támadja meg a társadalmat és megmutatta, hogy tenni kell, akarni kell tenni valamit.
Szóval minden tiszteletem Szepessy Zsolté; hogy meglépte azt, amire már régóta várunk (csak esetleg mástól)!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.26. 19:33:38

Dinin

Az É-K Maoi- Közigazgatási Hivatal vezetője volt.

Tényleg villámgyorsak voltak, máskor 6-10 hónap alatt döntenek ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.26. 19:34:44

Azért hozzuk a Naplós számokat, 98% szavazó a "monoki modell" mellett ...

Szép volt!

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.26. 19:46:07

jo, de mit erunk vele? :(((((
semmi valtozas, ket het es elfelejtodik az egesz.
a ciganyok meg csak basznak mint a nyulak tovabb.

e5r 2008.06.26. 21:31:32

1. Maradjon a családi pótlék készpénzes, és csak három gyerek után jár(jon),és a negyedik
gyerek után legyen az adóvisszatérítés.
2.Nem kell biztonsági őr az iskolába, ellenben legyen a tanárnak joga testi fenyítéshez.
Egyes tanulóknál úgyis csak így tud tiszteletet kivívni az órákon...
3. Egyetértek. Ha közmunkán van napközben, nem tud fényes nappal rabolni és kevesebb ideje marad a zárak tanulmányozásához, sín meg kábellopáshoz.
4. Legyen.
5. Egyetértek.
6. Nem az a lényeg, hogy legyen egy papírja a 8 általános elvégzéséről, hanem hogy ne legyen funkcionális analfabéta.
Járjon inkább 14 éves koráig iskolába, de addigra verjék bele a fejébe az alapkészségeket, azaz 8 év alatt tanítsák meg
arra amit egy fehér gyerek képes 4 év alatt megtanulni az alsó tagozatban. Legalább képes lesz egy álláshirdetés elolvasására és
értelmezésére....
Ehhez szegregált osztályok iskolák kellének cigány tanító/gyógypedagógus tanárokkal.
7. Egyetértek.
8. Egyetértek.
9. Inkább a lopott holmi átvételének szigorú büntetése.
10. Egyetértek.
Mellette bevezetném a nőtlenségi/gyermektelenségi adót (volt az ötvenes években) melyet az önkormányzatoknak kéne nyilvántartani és beszedni
saját költségvetésükben felhasználandó. Melynek következményeképpen a fehérmagyarok gyermeknemzési kedve feléledne,
és szaporodásban utolérnék a cigányokat s ennek következtében fellendülne a kihalásra itélt Regnum
Marianum.
11. Túl sok APEH-ost kéne ehhez felvenni... amúgy a "fejétől bűzlik a hal". Uzsora szigorú büntetése + készpénz helyett speciális hitelkártya
adása a segélyezetteknek a költések ellenőrzésére; aki visszaél, azt kizárni.
12.Egyetértek.
13.Egyetértek.
14.Egyetértek.
15.Egyetértek.
Szerinted logikus dolog a megszálló hatalom kollaboránsának kérő levelet írni és leírni részletesen, hogy milyen erkölcstelen ez a parlament ?
Engem ő nem képvisel, a demokráciát megkúrták. Éljen a Regnum Marianum !

reKorrekt 2008.06.27. 07:11:37

"Mellette bevezetném a nőtlenségi/gyermektelenségi adót "

Szerintem Te viccelsz.

Johnny336 2008.06.27. 08:41:47

Index-címlap, kedves kommentelők. Aztán lehet anyázni keményen...

Egyébként tegnap párommal beszélgettünk, és ha népszavazás lenne kiírva, abból hányan mennének el szavazni? Elvileg a többség a lumpen, és a lakosság kisebbik része tartja el az országot. Ezek után nincs értelme a népszavazásnak, csak ablakon kidobott pénz lenne.
Valamelyik okos politikus nyújtsa be a törvényjavaslat, a parlament fogadja el, és láss csodát, ott a törvény...

Kodomo 2008.06.27. 09:04:24

Az, hogy a közighivatal gyorsan döntött, nem jelent sokat. Szokásos útja a dolgoknak. Az önkormányzati rendeletet csak maga az önkormányzat vonhatja vissza, vagy az Alkotmánybíróság semmisítheti meg.
Meg lennék lepve, ha ezt Monokon nem tudnák.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.27. 09:45:17

Kodomo: ott a pont, ez az önkormányzatiság egyik pillére, úgyhogy ezért IS kedves Sz.Máté ombuccman SZARJÁL SÜNT!!!

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.27. 09:51:38

Ime

"
Szabó Máté szerint a rendeletek sértik a jogbiztonság elvét és felvetik a diszkrimináció veszélyét.
"

Mocskos kurva anyadat te szemet geciallat! MI A FASZ A DISZKRIMINACIO, HA NEM AZ, HOGY A PENZERT CSAK AZ EMBEREK EGY RESZENEK __KELL__ MEGDOLGOZNI A TOBBINEK NEM??????

Az ilyen tetvek miert jutnak hatalomhoz es miert hozhatnak torvenyeket?? Vegre tortenik valami ebben az orszagban, ami a dolgozok erdekeit vedene egy picit, azt egybol meg kell szuntetni.

Rohadjon meg az onbuncman is. Kurvja seggbe egy talicska kancigany!

Johnny336 2008.06.27. 10:12:22

De faszt sírnak, hogy diszkrimináció? Ezzel ők ismerik el, hogy a cigányság erre szakosodott nálunk. Ezek után ha ők nem akarnak a társadalom tagjai lenni az elvárt normáknak megfelelően, ezek után ne csodálkozzon senki, hogy gyűlölik őket, meg kitalálnak valamit, hogy a helyzeten lehessen változtatni...

János2 2008.06.27. 10:14:36

Ne törődjön bele senki,hogy elbukik a jó ügy!Nem csak a monoki polgármester akarja az élhető országot,a hajdúnánási,a hajdúdorogi,a sátoraljaújhelyi,a szerencsi is akarja és minden tudásukkal ezért küzdenek.Biztos vagyok benne,hogy sokkal többen akarják a változást,mint ahányan nem.Elég a fertőből,ami most van.Európaszerte betartanak a cigánybűnözésnek.Mindenkit kérek,hogy vasakarattal küzdjön a végsőkig a jó ügyért!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.27. 10:24:48

Dinin kevésbé cizellált formában, de asszem megfogta a lényeget :-))
Hozott az önkormányzat egy rendeletet (ami ha kiállja az alkotmányosság próbáját, akkor a településen kötelező, és ez ellen akár az ombuccmann, akár elvbarátai szart se tehetnek), amihez minden joga megvolt/megvan.
De a lényeg: hol van szó benne a kissebbségekről!? Csak az kap segííjt, aki közhasznú munkát vállal, gyermekvédelmi támogatást meg, akkor ha, ha jár iskolába a kölök. Ennyi. Ha ezt valaki kirekesztőnek, "rásszíístánák", meg a tököm tudja minek tekinti, akkor pontosan Ő ISMERI BE, hogy ez a fajta lumpenség melyik csoportra jellemző.

flex14 2008.06.27. 10:30:31

naja . a képlet nagyon egyszerű.termeljünk egy rakás tengődő zombit , akit a köv. választaáson 12 fillérert megvehetek magamnak. A mandátumom ideje alatt nem csinálok semmit , mert abból baj nem lehet . közben kihasználom a helyzetem és rendeszer adta lehetőségeket. Ott a király életem, meg tápolom a családom, ezenkívül leszarok mindent . persze ez a felállás nagyon költséges, de leszarom addig amíg kifizeti a vergődő jónéép .

innen a kilábalás lehetetlennek tűnik. max akkor ha az orkok beköltöznek a szomszédba , amire ugye sosem lesz pénzük .

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.27. 10:44:38

Lassan azt kell mondanom: hogy nekem dolgozni kell, ez diszkrimináció!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.27. 10:45:42

A Szabó-Kállai párosnak pedig innen üzenjük, hogy a löttyed seggüket felemelve kukkantsank már le Monokra, Szerencsre, Borsodba pár napig ....

Johnny336 2008.06.27. 10:50:10

Mindegyik csak a saját, elzárt, kis birodalmából beszél, de szerintem még nem jártak a Teleki téren, esetleg a Nagyfuvaros utcában. Ajánlom még a Mátyás teret... Aztán majd mondja, hogy "ejnye, ez kirekesztő, jó az úgy, hogy nem csinálnak sokan semmit, és csak lógatják a lábukat egész nap..."

Kodomo 2008.06.27. 10:55:32

(Még valami kikívánkozik belőlem, azokkal a hangokkal kapcsolatban, hogy "Kérem itten tudatosan megsértik a törvényeket! (mégha azok szarok is :) egyébként) Hát mivé válna a világ?! Hova vezetne ez?!"

Mi az egyik sarkalatos feltétele Fodornak az (Orbánnal való) SZDSZ-es támogatás megszerzéséhez? Hogy NEM nyúlnak a választási törvényhez.
Legutóbbi választás alkalmával MINDEGYIK párt egyetértett abban, hogy pl. sok a képviselő, csökkenteni kellene a számukat. csak a mértékben nem értettek egyet.
A választási törvényről (többek között) Alkotmánybírósági határozat van kb. 2 éve, mulasztásos törvénysértést követ el az Országgyűlés, mert nem nyúl hozzá. (A szavazókörzetek durván aránytalanok.)

Akkor mi van a törvényesség betartásával kedves "törvényességmindenekfelett" emberek?

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.27. 10:55:34

Az indexes szajbaragot olvastatok? azt nemaz emlitett szabo-kallai (szigoruan kisbetuvel!) irta? Nevetsgesek az indokok benne, az index is hulyiti a nepet rendesen.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.27. 10:55:56

Elfogtam egy levelet :-)))
(Kicsit régi, de szerintem minden sora IGAZ.)

T. Köcsög magyar választópolgár!
Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 17 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival!
Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem.
És?
Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár.
Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem.
Azé' bazmeg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit.
Azé' bazmeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, - mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd - akkor így jártál. Majd négy év múlva szavazol, anyádra.
Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibabaszott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass?
Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Buktam már meg az elmúlt tizenöt évben, egyszer is? Tessék? Láttál Te már időközi választást, ebben a kurva országban? Nem figyelsz, kis fasz!
Tényleg, kire szavaztál tavasszal? A komcsikra, vagy a Fideszre? Tudod miért kérdezem?
Mert még azt sem vetted észre, hogy ez is kurvára mindegy. Én bazmeg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én egy vagyok. Az elit. A Z E L I T!
Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív. Ezt a szart is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt.
A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg Te, Te kis paraszt. "A törvény szerződés, gazdagok és szegények között." - azt hitted vicc, mi?
Még pofáztol, hogy elkúrtuk, elkúrták az országot? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele!
Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há' nyazsgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétbaszatom a fejed a Gergényivel. - Mellesleg, utálom ezt a seggnyaló csókát, de hát minden házba kell valaki, aki leviszi a szemetet. -
Visszatérve a benzinpénzemre, kurvára utálom ha a zsembe turkálnak. Igen, öt milliárdot basztunk el, majd' négyszázan. A vizitdíj meg 10 millió emberen hoz vagy másfél milliárdot. Igen bazmeg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdj el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kibaszott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közölöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni. Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet.
Négyszázan. Igen, ennyien vagyok. Emlékszel még, hogy ezt a kampányt is (mint mindegyiket) úgy kezdtük, hogy most aztán kisebb parlament lesz? Lett? Na látod! Hogy a saját munkahelyemen csináljak létszámleépítést? Kekeke...
Miért, szerinted mi a faszt kezdenék a Laci fiammal, ha nem tudnám betolni képviselőnek? Legyen prolimunkásköcsög, mint Te? Viccelsz, ugye?
Szóval, Kedves Köcsögmagyarválasztópolgár!
Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minekután Te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális demokráciánkban, így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés. Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a pofádat evésre használd, és most húzzál vissza dolgozni, köcsög!
2007 Budapest, Európa
Tisztelettel:
A politikai elit.

Horizont 2008.06.27. 14:02:14

Seduxen:
A hideg kirázott ebbe a kánikulában amig végig olvastam.Nem azért mert nem igaz,mégcsak meglepetést se okozott.Sajnos így igaz.
Na ettől volt szörnyű végig olvasni.Ezen mégcsak egy jóízűt felháborodni se lehet.Így összefoglalva brutális hogy milyen ez a világ és milyen rossz irányba megyünk,és mekkora hülyék is vagyunk mi átlag állampolgárok.
Máskor bántóak a csúnya szavak de sajnos itt telitalálat.
Ha Te írtad ,ha más, gratulálok!
(lelkileg szomorúan)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.15. 11:07:39

Szia Gábor!

Lehozom egy külön cikkben, mert így itt csak elveszik, amúgy nagyon jó!

szeppy 2008.07.25. 12:14:42

Mindenkinek szép napot!
Nagyjából átfutottam ezt a cikket és sok minden jó benne, de nem mindennel értek egyet. Nálunknál fejletlenebbnek nevezett országokban is meg van oldva a gyermeksegélyezés kérdése. Van, ahol csak akkor támogatja az állam a gyermeket vállaló szülőt, ha az a gyermek vállalása előtt legalább fél évet dolgozott. Akkor viszont a fél éves átlagkeresetének 3szorosát kapja az anya a gyermek után. Én ezt nagyon jó 5letnek tartom. Én 7 évet dolgoztam az első gyermekem születése előtt, ebből 4 év volt diákmunka, ami ugyanúgy számít és ugyanazt a GyES-t kapom, mint azok, akik 2 szalmaszálat nem tettek keresztbe egész életükben.
Szimpatikus viszont a szórakozásmegvonás a börtönökben. Persze itt is lehet osztályozni. Belegondoltatok már, hogy azok az elkövetők, akik ne adja Isten szörnyű dolgokat tettek emberekkel( erőszak, gyilkosság....), miután elítélték őket, azoknak az adójából eszik, iszik, melegszik, szórakozik a dutyiban, aki ellen, vagy akinek a gyereke, testvére, rokona, barátja ellen elkövette a bűntényt? Ez azért nem teljesen jó így.
Iskolai helyzet:
Nem gondolom, hogy roma és nemroma megosztás a legjobb lehetőség. Az én gyerekem inkább járjon olyan romagyerekkel egy osztályba, aki tanul és nem húzza vissza a többieket, mint olyan nemromával, akivel állandó fegyelmezés problémák vannak és lemarad miatta az osztály. Nem minden roma bűnöző mint ahogyan nem minden nemroma szent.
Hát elöljáróban csak ennyit!

safranek 2008.09.04. 12:09:44

Hozzá kellene venni, hogy a segélyt nem pénzben fizetnék, élelmiszerjegy, rezsi utalvány, stb. szigszámmal rajta, hogy más ne használhassa. Bár ötletesek a komák, bizos kitalálják, hogy hogy lehet pénzé tenni és elinni...

trilepke 2008.09.09. 14:01:06

Közel harminc éves munkaviszonyom, feleségem, három gyermekem van és azon gondolkodom, hogy továbbra is becsületességre neveljem-e őket, mert lehet, hogy nem fognak így fent maradni?! Valamint félek, hogy a politikai hatalomszerzési vágy negyságrendekkel erősebb ösztönöket mozgósít "tisztelt" politikusainkban, mint a hazaszeretet. Valóban a népszavazás látszik egyedüli megoldásnak. Ha ott nem domborodik ki a népakarat általam preferált oldala, akkor meg is érdemli a jövőjét minden magyar, ha marad még hely neki a romák között!

simpler 2009.02.15. 15:37:07

Olvastuk" Detonátor" pontjait-jók!!!
De nem elég csak beszélni róla-mert így szinte semmi esély hogy megvalósuljon.Mink itt Miskolcon már régóta törjük a fejünket hasonló megoldáson.
Törvényes keretek között kellene ezt elintézni,egy népszavazással.-úgy mint Seres Mária!

A következő pontokat tartjuk fontosnak-amik kísértetiesen hasonlítanak "Detonátor" pontjaihoz.
Kellene egy jogtudó,aki törvényes keretek közzé rendezné-és elinditaná!Garantált minimum 2 millió aláiró!!!!!!!!!


Népszavazási kezdeményezési javaslat!


(kb hasolnló kérdések)
(valami irástudonak át kellene dolgoznia-és elinditania, GARANTÁLT 1-2 millio aláirás)Nagyon sokat javitana az ország problémáin!!!!!!


1.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy Magyarországon a "Büntetési időket" megduplázzák?

2,) Egyetért-e Ön azzal,- hogy a büntethetőségi időkorlátot leszállítsák 12 évröl,-10 évre?

3.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy a Halálbüntetést az Országban újból bevezessék ?

4.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy a Halálbüntetés bevezetéséig-az életellenes bűncselekmények
büntetése,- "Tényleges életfogytiglan"! Ne legyen-harmadolás,-
és semmilyen büntetési időt csökkentő kedvezményt, ne lehessen
igénybe venni?
5.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy a Gazdasági és Életellenes bűncselekmények elévülési ideje megszűnjön,
1989-ig visszamenőleg?

6.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy a "20 ezer forint -ig." terjedő Szabálysértési összeghatárt,
lecsökkentsék 5000ft-ra?

7.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy a Magyarországi börtönök "üdülő" jellegét megszüntessék,
rabtartási körülményeket drasztikusan megszigorítsák?
(nincs tv,konditerem,mobiltelefon,drog,sex szoba , stb..stb.,
viszont legyen!- az ellátásért munka-közmunka stb.stb..)

8.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy bármiféle segélyt, csak munkáért-közmunkáért lehessen kapni ?

9.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy családi pótlék csak 2 gyerekig járjon,-utána csak adókedvezmény?

10.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy a börtönök 50%-ban önfentartoak legyenek?

11.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy a Magyar rendőrök „Amerikai típusú” jogokat kapjanak?

12.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy Magyarországon is bevezessük az „Az én házam-az én váram”-
tulajdon védhetőségi jogokat-minden eszközzel?
13.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy Magyarországon bevezessék a vidéki Csendörséget ?
14.) Egyetért-e Ön azzal,- hogy Magyarországon,ha valaki-valakit feketén foglalkoztat(adocsaló),azt letöltendő börtön büntetéssel sujtsák?


A 9.) pont lenne a legfontosabb.

a 3. gyerek után pl 20% szja kedvezmény járna-a munkadó szintén 20% mindennemű járadék kedvezményt kapna.
A 4. gyerek után mindez 40% lenne.
Az 5.gyereknél 50%, -és nincstöbb.


Nagyot javítana a demográfiai helyzetenJ)),és összetételen.És minden munkaadó szinte vadászna a több gyerekes szaktudó-szorgalmas Magyar munkavállalok után!

süti beállítások módosítása