Skip to content


       Szűrés lista

A soroksári roma családok vizsgálatot indíttatnak a rendőrség ellen

Valahogy úgy érzem, én sosem fogok a riasztógránát robajára kelni, és az sem valószínű, hogy farkasszemet kell majd néznem a szobám ajtajából egy géppisztolyos kommandóssal sem. Hogy miért? Mert nincs bűnöző barátom/haverom/ismerősöm. Nincs bűnöző a családban sem. Egy ismerősöm sem ül börtönben. Magam sem vagyok bűnöző. Valamiért az én nevem és címem nem fogják megkapni a szervek fülesnek.

Bárki bármit mond, ha a kommandósokat veti be a rendőrség, akkor annak oka van, ott már nem a Deák téri zsebest keresik, hanem -mint ezúttal- egy gyilkost és egy rablót. Ha a kommandó megy ki, tudjuk, ott nem a személyit kérik először, udvariasan. Ott riasztógránát lesz, üvöltözés, rajtaütés, megfélemlítés. Precízen, gyorsan, keményen. Ott a rendőr beszél, a civil meg kussol, térdel, engedelmeskedik. Nem is lehetne máshogy. A gyerek fejéhez is M4est kell tartani, hisz a ő is meg tudna húzni egy ravaszt. Aki mindezen meglepődik, az hülye. Aki ebbe személyeskedést, rasszizmust lát bele, az még nagyobb. Ha ezt még világgá is kürtöli a sajtón keresztül, akkor pedig egy tényferdítős senkiházi.

Ja igen ...a hivatalos BRFK közlemény:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai július 17-én az esti órákban a Vadevezős utca néhány családi házának lakói körében ellenőrzést hajtottak végre. Két körözött embert kerestek, az egyiket emberölés, a másikat rablás és más súlyos bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

És a Roma Sajtóközpont közleménye:
 

Fegyveres kommandós egységek rontottak roma családokra Soroksáron, gyerekekre, asszonyokra, betegekre és idősekre fegyvert szegeztek és órákon át feltett kézzel térdepeltettek őket az udvaron.

A razzia eredménytelenül zárult és most a háziak fel vannak háborodva,  és rasszizmusról meg rendőri túlkapásról beszélnek. Interjúk két családtaggal a tv2nél.

 Bokor Sándor, a XXIII. kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökének e panaszbejelentése nyomán, a Roma Polgárjogi Alapítvány és a Roma Parlament Tényfeltáró Csoportot küldött a helyszínre. A tényfeltáró csoport tagjaihoz Setét Jenő, dr. Szikinger István (RPA) Zsigó Jenő (RP) csatlakozott, és Csík Tamás, a C-Press Internetes Roma Hírügynökség főszerkesztője. Itt meg lehet nézni a panaszáradatot, meg a kínlódást. A történtek kivizsgálásáért roma jogvédő szervezetek a Független Rendészeti Panasztestülethez fordultak, akik majd szépen meg fogják állapítani, hogy a két bűnöző elfogása valóban jelentős létszámú bevetési egységet igényelt, és a rendőrök a helyzetnek megfelelően, szabályosan jártak el. Ennyi. Én meg továbbra is úgy érzem: sosem fogok a riasztógránát robajára kelni.

Címkék: közélet rendőrség cigány abszurd rendor

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr68577605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.21. 10:35:29

"Valamiért az én nevem és címem nem fogják megkapni a szervek fülesnek."
Eric: azt Te csak hiszed :-)))
Már tudják. Amióta megy a blog. Te is, meg zero barátod is a rendszer ellenségei vagytok, és előbb-utóbb Rátok is lecsap majd a "fekete-sereg"....
Az post első bekezdésével egyet tudok érteni, a hír hallatán magam is ezt gondoltam: "Én miért nem járok soha így?"

bloodhound v2.0 2008.07.21. 10:39:09

gyenge üldözési mánia ("a rendszere ellenségei vagíytok")... seduxen, nem ártana felkeresned a háziovosodat egy beutalóért...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.21. 10:44:42

jajj de hiányoztál már te...
Tagolva írom, hogy a magadfajta szellemileg visszamaradott is megértse: szar-kaz-mus.
Ha még nem hallottál erről a szóról, javaslom üsd fel az értelmező kéziszótárt.
Eric értette...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.07.21. 10:45:09

azert mert nincsen uldozesi maniam, meg nem jelenti azt, hogy nem akarnak elkapni.

Mellesleg tegnap a tv-ben lattam ezt a mocskot es gondoltam, hogy szegeny artatlan gyerekek es roma neniket mekkora atrocitas eri, es a mocskos rasszistak megint oket szivatjak.

Kivancsi leszek, mikor jon a kepbe a garda. Aki jott es megfenyegette a romakat. Bar lehet hogy a kommandosok is gardistak voltak.

Magyar csaladokra tornek ra a kommandosok az ajtot, kurvara nem lenne hir, mert nem is szokott. De igy... a rasszismus melegagya.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.21. 10:47:23

Képzeljünk el egy ilyen hírt:

Fegyveres kommandós egységek rontottak magyar családokra Soroksáron, gyerekekre, asszonyokra, betegekre és idősekre fegyvert szegeztek és órákon át feltett kézzel térdepeltettek őket az udvaron.

Szikinger István ugrott-e volna védeni a jogaikat? Tiltakozott-e volna valaki ebben az országban?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.21. 10:51:09

zero: az tuti. már szövegeznék a Magyar Charta 2.0-t... az összes jogvédő már tiltakozna a karhatalom "magyarellenes" akciója miatt :-))
szerintem fogyaszd el a reggeli kávét, jót fog tenni... :-)
(A gyengébbek kedvéért SZAR_KAZ_MUS...)

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.07.21. 10:54:00

valaki mondja már meg, hogy lehet órákig térdepeltetni az embert. Engem térdepeltettek a seregben fenyítésként, fél órát a kövön, tarkóra tett kézzel, egyenes háttal és szét akartam szakadni.
Pedig keményebb voltam mint egy 13éves vagy a nagymama...

bloodhound v2.0 2008.07.21. 10:57:00

valszeg sehogy, csak ugye ilyenkor szeretik kifesteni, eltúlozni az emberek, hogy mi is történt, ha már lúd, akkor legyen kövér (még jó, hogy nem kukoricán kellett térdepelni). majd a vizsgálat kideríti, hogy mi történt, így gondolom, még ha naív is vagyok.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.07.21. 11:07:53

vizsgalat, de minek ide vizsgalat? megserult valaki? tulkaptak a kommandosok? lelottek valakit? Legkozelebb majd a drogdilernel meg a fegyverkereskedonel szepen becsengetnek es megkerik hogy jojjon mar ki egy percre.
eh.

sydo 2008.07.21. 11:19:57

na a fater tuti kemény munkával kereste meg a szép házra való zsetont.
biztos tök alaptalan, hogy pont oda mentek ki a fakabátok..

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.07.21. 11:24:27

bazz. egy mondat megutotte a szememet: A csaladok ugyvedje vizsgalatot kezdemenyez.

En rohadtul nem vagyok sikeres. Dolgozok, adozok, es nincsenek jogaim, csak kotelessegem.
De ugyvedem sem. Az egesz csaladomnak nincsen.
Milyen indokkal kezdemenyez vizsgalatot.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.07.21. 11:36:20

Meg ezt akartam mondani, hogy nekem azzal van tele a faszom hogy minden heten, de ertsd: MINDEN heten van egy ilyen ciganyos hir. Nincs az, hogy az elnyomott es meghurcolt szerencsetlenek csendben lennenek es nem vernek a balhet, nem verekednenek, nem lincselnenek, nem lopnanak.

Miert nem tud lenni egy normalis het, mikor legalabb egyszer nem igy kezdodik a hetem? lenne ra tippem, de mar ugyis kimondtak a frankot itt sokan.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.07.21. 11:39:37

Nuh igen...a frissen épült 50millás kecó az én szememet is megütötte, de nem akartam rosszindulatú lenni. Lehet , hogy ők pont sikeres romák. Ha azok akkor le a kalappal....

Kisangyal 2008.07.21. 11:40:34

Héten... már naponta...

reKorrekt 2008.07.21. 11:56:17

"...Lehet , hogy ők pont sikeres romák..:"

Mostmár az is sejthető hogy miből ilyen sikeresek :-)

A kockás fülű nyúl látogassa meg őket minden éjjel!
/X\o,o/X\

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.21. 13:45:53

Dinin

nyugi, Szikinger lehet hogy ingyen is elvállalta ...elvégre az áldozatok romák....

Combi a ballibes Ferkófan 2008.07.21. 13:47:28

Bezzeg ha Adolf Eichmann ment volna oda az ő kommandósaival :D
Ejjejj már megint náculok :D

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.21. 14:24:42

Na, itt van egy újabb hír, amely elolvasása után nem kell kimondani "bizonyos" dolgokat, úgyis mindenki tudja, miről van szó :-)
www.bama.hu/index.php?apps=cikk&cikk=161372

reKorrekt 2008.07.21. 15:17:43

Ilyen nincs. És mégis van xD

"...A százezer forintot érő állatok mellett a tettesek a karám vaskapuját is ellopták..."

more 2008.07.21. 15:41:54

jah, hat az ellopott zoldsegek melle kell egy kis husi is (vagy forditva), krumplis zoldseges koret a disznohushoz....tudnak elni
nem ertem seduxen ezen mit nem ertesz

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.21. 16:13:34

more: sajnos én értem. fene a szemétnácifasiszta fejemet.
olyan jó lenne egyszer olyat olvasni, hogy esetleg egy illatszer-boltba törtek be, ahonnan nagy mennyiségben tulajdonítottak el tisztálkodási szereket, vagy ne adj' Isten egy KÖNYVTÁRBA, ahonnan általános iskolában használatos könyvek tűntek el...
álom-álom, édes álom...

fehertanga 2008.07.21. 16:39:20

Srácok én 1 utcával feljebb lakok és hajnali 3 helyett hajnali 2-kor arra ébredtem hogy kocsik jönnek-mennek az utcában és a helikopter ott köröz a házunk fölött:)))) Negyed négykor elindultam dolgozni ki az éjszakaihoz erre a rendőr megállít és kérdezi hogy uram maga hova megy......Erre én hogy dolgozni és elkérték a személyimet... 20 éves vagyok de nemszivesen megyek le még a mai napig le a dunapartra.......Felteszem a kérdést. Valyon miért??????

Kisangyal 2008.07.21. 16:53:47

Seduxen :DDDDDDDDDDDD

more 2008.07.21. 16:59:11

a strassburgba kivandorolt politikai menekult zamolyi romak azota egytol-egyig csikos ruciban vannak helyes vonalkoddal (amilyen ugye nekem is lesz seduxen:)
hol vannak a francia jogvedok??? hogyhogy ez megtortenhetett, nem is ertem...pedig ok is tok artatlanok voltak, az a magyar srac is magat olte meg a ciganytelepen, nem ok vertek agyon...

Kisangyal 2008.07.21. 17:15:33

"az a magyar srac is magat olte meg a ciganytelepen, nem ok vertek agyon..."
Jol mondod more, mert biztos rasszista volt és csak rájuk akarta kenni...

Higany 2008.07.21. 18:11:29

Azért abban ne legyél biztos, hogy sosem történhet veled ilyesmi... Amikor Kaiser Edét (vagy a társát, nem emlékszem már pontosan melyiküke) akarták elkapni a kommancsok elnézték a bejáratot és először egy nyugdíjas párra rúgták rá az ajtót. Aztán kifaroltak és rárúgták a "móri elkövetőkre" is. Szóval ahol fűrészelnek ott hullik a forgács...

Galgagyörk? Meg kéne említeni itt is, hogy hogyan is kezdődött, mert a média vagy hallgat róla, vagy azzal kezdik, hogy a"gárda már megint bántja a szegény cigányokat": video.google.com/videoplay?docid=-5025394665313648731

Kisangyal 2008.07.21. 18:24:38

Galgagyörkröl nagy örömmel olvastam a legujabb hireket :)
index.hu/politika/belfold/romafeher122/

Horizont 2008.07.21. 18:30:30

Teljesen jogos az ilyen akció,sajnos hogy az ártatlanok is szenvednek ettől.Volt régebben olyan hogy rossz címet kaptak a kommandósok és betörtek a lakásba.Én biztos infarktust kapnék.De ez az ára hogy egy pár szemét gyilkost,rablót elkapjanak.Teljesen felesleges már megint kihangsúlyozni hogy ők romák és azért.Hát nem azért!

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.07.21. 19:20:34

Nem tudom, lattatok-e a tvben az interjut a galgagyorki2-rol. ott volt a cigany europa parlamenti kepviselo picsa, aki nyilatkozott. Felsorolt vagy harom esetet, amikor a ciganyokat bantottak - patka, galgagyork meg valami - es hogy a ciganyok elnyomasnak vannak kiteve. Meg hogy eroteljes rasszizmus van a ciganyok ellen.
Vajon olaszliszkat es tarsait miert nem emlitette?

A retekklubbon persze a galgagyork1-re azt mondtak: ket cigany csalad viszaja miatt az egyik elkoltozott.

aha. anyatokat mocskos zsidomedia.

reKorrekt 2008.07.21. 19:28:51

Nem láttam, de ha jól sejtem az az 'EUP képviselő' Mohácsi Viktória volt? Azt is egyből odaeszi a fene ahol és amiről tudja majd a hazugságait fröcsögni az EUP előtt.
Fasza hogy ilyen 'emberek' 'képviselnek minket' :/

caralho voador 2008.07.21. 20:41:12

Én csak azt nem értem, hol marad Bezuhov, hogy elmondja, ti itt mind mocsok fasiszták vagytok... :) Csak nem esett baja? Lehet, hogy megverték a homofelvonuláson?! :)))

reKorrekt 2008.07.21. 20:48:23

Szerintem rájött hogy ciki germánból osztani ide az 'észt' és úton van hazafelé xD

DArchAngel 2008.07.21. 22:00:16

"Galgagyörkröl nagy örömmel olvastam a legujabb hireket :)
index.hu/politika/belfold/romafeher122/"

Az utolsó modat. Félnek elmenni dolgozni is. Ezen kicsit és rosszmájúan mosolyogtam :)

macskafaraok 2008.07.21. 23:16:09

Az jutott eszembe a post-rol, hogy vegul is:
Ki nem szarja le hogy valami romakra rarohantak valami kommandosok...
???

Grege 2008.07.22. 16:19:48

Hali Skacok!

Nem emlékeztek, hogy februárban több emberre törték rá kommandósok a ház ajtaját?

Az egyik eset talán egy nógrádi faluban történt: fiatal srác fejéhez géppuska, a házkutatás során a fűnyíróból még a benzint is kiszívták stb...

Az alapos gyanút valami olyasmi adta, hogy az iwiw-en a srác küldte a meghívót annak az embernek, aki küldött egy meghívót a "magyarok nyilai" néven létrejött profilnak, amit -valljuk be- nem igazán lehet komolyan venni pont az iwiw-en :o) (mármint nem a szervezetet, hanem, hogy az adatlap tényleg az övék volna, szóval értitek)

Ugyanez az akció, csak másik gyanúsított esetében a srác ugyanazt a becenevet használta a wiw-en, mint az egyik veszélyes terrorista a közleményeikben, valami sight/night/dark izé..., már nem emlékszem, februárban volt, aki türelmes visszakeresheti az archivumban.

Szóval tényleg úgy érzitek, hogy veletek nem fordulhat elő? :o)

Amúgy a cikk jogos, csak sajna a yardok bárkival baszkodhatnak 0 bizonyítási kényszerrel.

Spéter46 2008.07.22. 18:21:55

Én azt várom amikor a kommandósok Szikinger dokira nyomják rá éjjel az ajtót. Mióta figyelem a pasit minden buzi és cigány ügyet elvesztett. Miből él ez az ember? Én a kutyámat sem bíznám rá a biztos, mert ahol ez "helyszínel" ott annyi a napbarnította fiúknak.

Már most figyelmében ajánlom a Salgótarján melletti gyilkost, aki a saját 15 éves sógornőjét verte agyon egy féltéglával, mivel az egészeket már beépítették a házba.
Azt mondta a more a yardon, hogy ő csak betörni akarta a házba, nem a kislány fejére célzott!
Persze lehet, hogy ez meg egy rasszista-bérenc.

Spielberg 2008.07.23. 20:31:04

arról meg senki sem beszél, hogy Kesznyétenben megölte magát a néni, mert agyonszekálták "az áldozatok" családtagjai... azt mondják, elköltözött...
a bácsinak meg megüzenték, hogy várja a balta, ha kijön...
persze...
demokrácia...

süti beállítások módosítása