Skip to content


       Szűrés lista

Megvárjuk az első halott focidrukkert?

Végre elindult a bohócliga, gondolhatnánk tapsikolva, de nem ez volt a hétvége szenzációja. Azonkívül, hogy Győzike ötödjére is feleségül vette Bea asszonyt, volt egy "remek" Intertotó-kupameccs, a Kispest Honvéd-Sturm Graz (ahol egyébbként a piros-feketék 2:1-es vereséget szenvedtek). Az ide érkező Storm szurkolókat  már a Vörösmarty téren betalálta a Fradi pár  tömbnyakúja, de az igazi balhé csak a meccs közben követketkezett: Pár osztrák szurkoló peterdákat dobott a pályára, és Hemingway (Kispest tulajdonosa) szólt, hogy vegyék ki a drukkerek közül őket. A biztonsági szolgálat vezetője jelezte, hogy nem túl jó ötlet és ezzel megvárnák a meccs végét, hogy ne hergeljék az osztrákokat, de Hemingway meggyőzhetetlen volt, és utasította őket, hogy most azonnal intézkedjenek. Az eredmény ez lett:

szólj hozzá: Balhé a Bozsik-stadionban

200 széket téptek fel az osztrákok, de a látható, hogy a "biztonsági őrök" is székekkel és ököllel verték az embereket. Ezenkívül volt még vipera is az őröknél, és az osztrákok szerint zokniba rejtett billiárdgolyóval(!) verték őket. Ez amúgy a szegény ember boxere, vagyis az átkosban valami ilyennek hívták? Amúgy 9 súlyos sérültet vitt el a mentő.

A Sturm drukkerekkel amúgy osztrák rendőrök is érkeztek, a hatfős osztrák különítmény képviseletében nyilatkozó Robert Rieger arról számolt be, hogy sokéves tapasztalata során még nem látott olyan viselkedést a magyar biztonságiak és rendőrök részéről, mint a Bozsik Stadionban.

"A dzsekinken olvasható Polizei felirat ellenére a verekedésre kiéhezett helyi személyzet bennünket is megtámadott. Egy kollégám fel akart segíteni egy földön fekvő Sturm-szurkolót, de egy magyar rendőr lefújta őt gázsprével. A biztonságiaknál kést is láttam, ezenkívül zokniba töltött biliárdgolyókkal ütötték az embereket, és időnként diadalittasan összepacsiztak, mint a röplabdázók. Végül nevetgélve fényképezni kezdték egymás sérüléseit" .


A rendőrség szerint hazudik a sógor ... a képek alapján döntsük el:

Sanyikám bemelegíttetél rendesen?


De honnan szereztek a zoknit meg a billiárdgolyót?


Dobjad Sanyi, elkapom!


Nem pecázni indult.


"Ebben a szektorba nem lesz székdobálás!" -dobta el a széket


Jó estét, jó szurkolást kívánunk!


Az első kérdésem, hogy ha a melegfelvonulást 2200 rendőr biztosítja 100 millió adóforintból, akkor a stadionokon belül miért nem ők tartanak rendet? Ugyanis a stadion belül brutális órabérért dolgozhat csak a rendőr, amit az egyesületnek ki kell fizetni a rendőrség felé. Ezért az egyesületek különféle, szedett-vedett "biztonsági őrökkel" tartják fenn a rendet. De elnézve ezeket a kigyúrt "őröket", valószínű, hogy ők a kispesti kemény mag egyik fele, csak sárga csíkos mellényben...
A másik, hogy a biztonsági őröknek annnyi joguk van, mint nekem. Vagyis nem sok. Az, hogy sárga mellény van rajtuk, nem jogosítja fel őket semmire, ha valakit bántalmaznak, az ugyanolyan súlyos testi sértés és garázdaság, mintha bárki más csinálná. Vajon a rendőrség a felvételek alapján hány "biztonsági őrt" fognak letartóztatni?

Szóval tényleg az első halott kell, hogy végre rend legyen a stadionokban? Anglia már végigjárta ezt az utat, megint nem nekünk kellene feltalálni a spanyolviaszt, hanem a már máshol jól bevált és működő dolgokat átvenni. Nézzünk meg egy angol meccset, egy nagy családi karnevál az egész meccs.... próbálj meg családdal kimenni itthon egy meccsre.
Itthon csak a duma megy, meg bizottságok felállítása és sírás, hogy nincs pénz. Merthogy nem tudják megakadályozni, hogy a stadionból kitiltott szurkoló ne menjen ki a meccsre, mert nincsen csilli-villi milliárdos beléptetőrendszer. Csókolom, van erre olcsóbb és hatékonyabb módszer: A kitiltott szurkolónak a hazai meccs időpontjában be kell mutatnia a személyi igazolványát a rendőrségen. Ennyi, pofonegyszerű és ingyen van. És a kitiltott szurkoló 100%, hogy nincs a stadionban. Most már minden stadion be van kamerázva, így minden szurkolói rendbontás rögzítve van. A felvételek alapján milyen büntetéseket róttak ki idáig? Csak használni kellene ezeket ....de mit várhatunk, ha a rendőrre molotov-koktélt dobáló sem kapja meg a megérdemelt büntetését? Angliában a pályát övező kerítéseket is lebontották, mert mindenki tudja, hogy ha a gyepre teszi a lábát, az mivel jár: több százezer forintnyi bírsággal és legalább 1 éves kitiltással. Nem is nagyon futnak be a pályára. Itthon ezt miért nem lehet bevezetni? Mire várunk? Meddig várunk?

Címkék: sport közélet foci

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr12588905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolika 2008.07.28. 14:13:04

magyarországon semmi sem működik, miért pont ez tenné?

Tharkun 2008.07.28. 14:38:17

Legalább a pálinkákon és borokon kívül jobbak vagyunk vmibe az osztrákoknál.
Ez a tipikus magyar vendégszeret xD :D

Nzoltan 2008.07.28. 14:42:11

A tetőkre kellene egy-két sniper, aki kiszedné az első három renitenst egy-egy fejlövéssel. Lefogadom a hogy a meccs hátralévő részét vigyázba, hátratett kézzel ülné végig a legmarconább utcai harcos is.

:-P

Nzoltan 2008.07.28. 14:43:10

Különben meg megérdemlik egymást nem?

Tharkun 2008.07.28. 14:48:48

Ha fizetnének elmennék biztonsági őrnek ilyen helyekre. Képzeljétek el ,hogy fáradtan az egésznapi munka után picit kitombolhatja magát az ember, hogy a verekedőket veri. Összkomfortos kikapcsolódási lehetőség

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.28. 14:48:50

zero: azért ne mentük már fel "szegény" osztrák "szurkolókat"... meg volt nekik a maguk "szerepe" az egész történetben. ettől még én is azt mondom, hogy amit a "biztonsági őrök" csináltak, az köztörvényes bűncselekmény.
ha ezt mondjuk Németországban csinálják, akkor a német yard rúgja le a veséjüket. Írja a cikk, hogy 6 db sógor ork jött velük. Az jó sok, a több száz szurkolóhoz...
halkan jegyzem meg, hogy ez smafu volt ahhoz, ami mondjuk a boldog "békeidőkben" egy Fradi-(F)Újpest meccs előtt/alatt/után volt. Na ott voltak összecsapások :-(((

Bezuhov. 2008.07.28. 14:58:12

haha :DD

mar meglepödtem volna, ha ebbe nem keverednek bele a cigok vagy a buzik..:))

Mindazonaltal osztom elöttem szolo(NZoltan) velemenyet..söt

"Szóval tényleg az első halott kell, hogy végre rend legyen a stadionokban?"

en egy ällat miatt sem fogok könnyeneket hullatni az a nagy helyzet..max azt a sok jo szeket sajnalaom amit összetörtek

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.28. 15:04:47

Seduxen

Én nem mentettem az osztrák szurkolókat ..de máshol is dobnak be petárdát, még ha ez tilos. emiatt nem kellett volna ekkora felfordulást csinálni, és nem a meccs közben kell bemenni a szektorba kiemelni valakit. azt hitték, csak úgy ezt hagyni fogják?

Amúgy abban egyetértek, amit a "biz. őrök" csináltak, dettó bűncselekmény. Amúgy tényleg jó nekik:
-ingyen látják a meccset
-pénzt kapnak érte
-hatalom van a kezükben és bárkit megverhetnek ....

álommeló!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.28. 15:06:33

Bezuhov ·

Igen, de az áldozat lehet rendes, vétlen focidrukker is ... Olaszországban ugye egy csendőr halt meg.

Ergo, fizetsz eseményért, és rendőrök meg a stadionon kívül vannak, és nem tartják fenn a rendet....

Bezuhov. 2008.07.28. 15:09:52

jah..meg meg az osztrakoknak all feljebb...:))
ez is hatvanyozottan vicces...
inkabb sürü bocsanatkeressel kellene minket elhalmozni, hogy a derek labanc vendegek ilyen "peldat" mutattak a nyugati kulturabol..pff

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.28. 15:11:57

zero: de be kell menni! akár egy petárda miatt is. tanulja meg a barma (akár magyar, akár külföldi), hogy mit lehet, és mit tilos. ne az legyen már a mérce, hogy "óó, ez csak egy petárda". mondjuk NEM ÍGY kellett volna. egy profi biztonságis cég (vagy a yard) kikapta volna úgy a sógort, hogy a többinek pislogni nem lett volna ideje.
btw: már csak azért is menjen be, mert az uefa rendesen meg fogja baxni a honvédot a rendezé "hiányosságai" miatt.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2008.07.28. 16:01:50

Az utolsó képen a jobb szélső szekus már kamuflázst is festett az arcára? Tisztára, mint John Matrix...
bdzuver.files.wordpress.com/2007/02/5.jpg

Senki nem hasalt bele valamelyik jó recés szélű székcsonkba?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.28. 16:22:25

Európaiak, honfitársaim, SÖRIVÓK: egyperces néma gyászt kérnék, tragédia történt:

www.inforadio.hu/hir/eletmod/bulvar/hir-215385

Bezuhov. 2008.07.28. 16:37:21

Sedux

Huhh..! ez azert mar tenyleg sok! mindennek van hatara...a felelös MONNYON LE, de iziben

Mertcsak 2008.07.28. 16:41:35

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.07.28. 16:22:25

Ez valóban megrázó!
Ma este feketében menek a kocsmahivatalba!


A bizt.őröket meg a fényképek alapján összeszedni,aztán kaptárba velük!
Meg a tahó focihuligánokat is!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.28. 16:50:13

"Több járókelő és hajléktalan sörért cserébe segített összeszedni az úttestre borult üvegeket és rekeszeket."

Alkesz nemzet vagyunk ... árvízkor nem mennek ilyen lelkesen gátat építeni ...

Bezuhov. 2008.07.28. 17:06:43

"árvízkor nem mennek ilyen lelkesen gátat építeni "

erre vannak vannak az önekentesek :DD

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.28. 17:37:12

zero: pofon egyszerű a megoldás. fel kell hagyni a közmunkáért segélyt programokkal. A jelszó mostantól:
Közmunkáért SÖRT...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.28. 17:54:17

Vissza a "meccshez" :

sportgeza.hu/futball/2008/07/28/lattam_ahogy_utottek_a_szurkoloinkat/

"A BRFK honlapján közzétett közlemény szerint a rendőrség értékeli és elemzi a mérkőzésen készült felvételeket, megállapítandó, kik és milyen jogsértő cselekményeket követtek el, akár a biztonsági szolgálat munkatársai, akár a szurkolók részéről.

A rendőrség kitért arra, mivel a budapesti Bozsik József Stadionban szombaton megrendezett labdarúgó-mérkőzést nem minősítették kiemelt biztonsági kockázatúnak, és a szervező nem kérte térítés ellenében annak rendőri biztosítását, a BRFK megfelelő erőkkel a külső biztosítási feladatokat látta el. A rendőrség külső biztosításra vezényelt állományának egy része a verekedést tapasztalva a stadionba vonult, szétválasztotta a feleket és helyreállította a rendet, áll a közleményben."

Vagyis ha kérte volna Kispest, akkor lettek volna rendőrök stadionban, 10 ezerforintos órabérért körülbelül. Nem kérték, így ingyé' a stadionon jívül voltak ...

Elnézést! A melegfelvonuláson végül ki állta a cehet? Nem emlékszem ... a rendőr végezze a dolgát, leszarom hogy stadionon belül vagy kívül! Akkor stadionon belül agyonverhetem az ellenfél szurkolóját ?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.28. 18:14:13

zero: lehet, hogy rosszul tudom, de ezt val'szeg a Rendőrségi törvény szabályozza. Az ún "kiemelt kockázatú" meccseket köteles a yard biztosítani, a többire meg kell rendelni a biztosítást. Ami ugye ennyit kóstál. Kint az utcán viszont értelemszerűen köteles a rendet fenntartani. Mert az közterület...
A "szexuális kisebbség" (nem én találtam ezt ki :-)) ) felvonulása viszont a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó esemény volt, azt KÖTELES volt biztosítani. Röviden ennyi...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.28. 19:45:39

Seduxen

Érdekes .... és ha bejelentem demonstrációnak a meccset, akkor kijönnek és ingyen biztosítják ? :)

Kicsit fura ...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.07.28. 20:01:52

Bizt őröket buszba pakolni, elvinni őket Miskolcra, és a legbarnább részen kirakni az összes barmot, ott ki lehetne élni a verekedési hajlamokat :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.28. 20:44:41

Combi, te tényleg náczi vagy ....:-)

Holnap összeütök már valami neked való anyagot ....

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.29. 09:20:43

zero: jó a gondolatmenet, de nem hiszem, hogy meccsre jelenthetnél be tűntetést:-))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.29. 09:23:34

Seduxen

Miért?

Demonstrálok a jó magyar érdekében.
Létszám: 200 fő
Helyszín: kispesti Bozsik stadion.
Időpont: xxx

Ja, hogy pont akkor meccs is van ott?
Az már nem az én dolgom. Jöjjenek, oszt biztosítsák, kérem :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.07.29. 10:58:08

Ma volt nemzeti sportban, hogy bizt. őrök teljesen szabályosan jártak el. Most néztem meg újra a videót. Kedvenc részem mikor szegény osztrák gyerek mászna ki a nézőtérről a bizt. őrök közé, és egyszer csak pofánverik ok nélkül. Kedves barátságos orkjaink vannak. Meg náluk ugye csak gumibot volt. Öhöhöhö.

dupi 2008.07.29. 11:13:55

a melegek közterületen vonultak, a focipálya meg nem az (általában). miért kellene a rendőrségnek szponzorálnia egy üzleti vállalkozást?

a fejlövéses verzió nekem is tetszik :), combi miskolci ötletéhez meg annyit tudok hozzáfűzni, h lehet onnan jöttek :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.29. 11:26:21

dupi

Tehát ha "magánterületen" összegyűlik 10-20-50 ezer ember, akkor ahhoz semmi köze a rendőrségnek ?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.07.29. 11:27:07

dupinál a pont. a focipálya nem közterület. ezért írtam tegnap, hogy meg kell nézni a Rendőrségi törvényt (asszem talán az szabályozza), meg talán a gyülekezésit.
de egyszerű Zero: tegyél egy próbát.

dupi 2008.07.29. 11:37:18

pl. a szigeten vannak rendőrök? nem a dunán, hanem magán a rendezvény területén. (ha vannak akkor szorri, szar példát kerestem :))

Combi a ballibes Ferkófan 2008.07.29. 11:45:26

A rendőrség akkor megy ki meccsre, ha kiemelt kockázatú, pl Diósgyőr - Debrecen. Ilyenkor ingyen. Egyébként természetesen pénzért biztosítanak a meccseken, de ezt általában a klubok nem veszik igénybe, mert elég drága. Olcsóbb orkokat bérelni, akik csak az "üsd" szót ismerik.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.07.29. 11:54:53

"zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.07.28. 20:44:41
Combi, te tényleg náczi vagy ....:-)

Holnap összeütök már valami neked való anyagot .... "

Tessék, segítek :D
index.hu/politika/belfold/sujhely0728/

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.29. 12:04:06

Combi_TpK a gonosz szalonfasiszta

Most jelent meg
Látom egyre gondoltunk ....xD

Monsieur Csirke/Csirke Úr/Cs.A.K. 2008.07.31. 17:30:57

namármost.
ezek a rohadék secusok nem a sajátjaink.Tóth Csabi,a főnök, az egyik legnagyobb gengszter,rettegnek tőle.Van köztük jópár ex-fradi huligán.A dagadt kopasz,aki a széket dobja,Copfos Jani bá,régi kispest-vezérszurker,de manapság biztonsági.
köcsögök mind.
buzik.
fasszopók.
olyan öröm volt látni,hogy párnak be lett törve a kicsi feje...nagy öröm.kár,hogy ehez pár osztrák fognak is ki kellett hullania.

Monsieur Csirke/Csirke Úr/Cs.A.K. 2008.07.31. 17:33:10

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.07.29. 12:04:06
és még egy adalék...a honvéd-temesvár edzőmeccsen,ahol ugye pár román szurkernek be lett verve a feje,a copfos janibá kisfia valamint az egyik sturmgrazos képen a kamerába néző, vérző fejű,véres mellényű borostás,fekete hajú "biztonsági" volt az elkövető.ott is viperával.
törték már be kispestinek is a fejét,csak mert hazament meccs előtt..
jó,mi?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.31. 18:03:37

Monsieur Csirke/Csirke Úr/Cs.A.K.

"dagadt kopasz,aki a széket dobja,Copfos Jani bá,régi kispest-vezérszurker,de manapság biztonsági."

megmondtam hogy a kemény mag egyik fele egyenpólóban tartja féken a másik felét ...Xd

Zseniális :) Egymást csak nem verik össze, nem?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.31. 18:05:10

Monsieur Csirke/Csirke Úr/Cs.A.K.


Ezért nem tisztul meg soha a magyar labdarúgás!
Azt hittem, ha van normális tulaj, akkor kisöpri ezeket a bűnözőket a labdarúgás közeléből is, de úgy látszik tévedtem ...

süti beállítások módosítása