Skip to content


       Szűrés lista

Dagadunk, de nem a büszkeségtől

Minden tizedik magyar túlsúlyosnak érzi magát, tudhattuk meg az Ipsos csoport felméréséből, ami 13 országot ölelt felt. Aki csak egyszer kimegy egy strandra az láthatja, hogy 10-ből 1 valóban túlsúlyos, a másik 9-nek (legyünk korrektek: 6-nak) is le kéne adnia egy pár kilót. Csípőből vághatnánk rá a választ, hogy lusta nép vagyunk ezért meg is érdemeljük, hogy 60 évig élünk, de ez nem fedné le a teljes igazságot, bár az tény, hogy a mozgáskultúránkon lenne mit fejleszteni.

Az egészséggel szorosan összefüggő kérdés a testsúly. Honfitársainknak csupán egyharmada érzi úgy, hogy megfelelő a testsúlya. Minden második magyar gondolja, hogy több-kevesebb súlyfelesleggel rendelkezik. A lakosság egytizede egyenesen elhízottnak tartja magát, és mindössze néhány százalékos azok aránya, akik túl soványnak találják magukat. Férfiak és nők között nincs jelentős eltérés e téren, annál inkább van a különböző korcsoportok viszonylatában: míg a 30 év alattiaknál jelentősen kevesebben küszödnek túlsúllyal (és köztük a legmagasabb a túl soványak aránya), a legidősebb korosztályban (60 év felett) átlagon felül rendelkeznek súlyfelesleggel. (nethirlap.hu)

Szinte minden héten, ha nem minden nap megjelennek életmód tippek, hogy mit és mit ne tegyünk azért, hogy szépek, egészségesek és hosszú életűek legyünk. Sokszor érzem azt, hogy ezek az írások a webfordíto.hu oldal segítségével készültek, hiszen annyira életidegen a legtöbb.

1. Első és egyben legfontosabb dolog a rendszeres testmozgás. A konditermek és az uszodák alapból kilőve a legtöbb embernek, hiszen vagy nem is férne bele a napi 3 óra plusz elfoglaltság( odamenni, átöltözni...stb) vagy az arany árban mért heti/havi bérleteket nem tudják megfizetni. A legkézenfekvőbb testmozgás a biciklizés lenne, hiszen nem öncélú sport, A pontból B-be juthatunk el vele körülbelül annyi idő alatt mintha BKV-val mennék. Sajnos a bicikli út nincs mindenhol (ahol van ott többnyire az autósok nem veszik figyelembe) és az utak szélei is botrányos állapotba vannak. Ide kerül besöprésre az összes mocsok, a csatornafedél 10 centire besüllyedve az útba. Nem a legszerencsésebb körülmények. Ez egy külön postot érdemelne, de oly sokan leírták már előttem. Tehát sportolni kell, igenis még így is meg kell tudni oldani (kirándulás, hétvégi foci a haverokkal, stb) csak sajnos nem olyan egyszerű.

2. Ha már mozgunk akkor étkezésre is figyeljünk. Napi 3x gyümölcs vagy zöldség, a szénhidrát bevitelt csökkentsük és kerüljük a gyorskajákat minden formában. Ha megint a pénztárcánkból indulunk ki, akkor sokan inkább megveszik a sajtburgert 250-ért mint, a gyümölcsöt, aminek kilója 500 ft fölött van. Nem is beszélve a rövid ebédidőkről, ahol szinte csak a meki fér bele a kiszolgálás gyorsasága miatt. Természetesen itt is leszögezem, hogy ez nem jó, de mint ahogy csak akkor megyünk fogorvoshoz, ha már fáj, inkább élünk most kényelmesen és csak később fogjuk miatta a fejünket.

3. Sok folyadék bevitele. Talán még ez a legbetarthatóbb, kivéve ha munka után legurítunk pár üveg sört.

A sör tápértéke óriási és az orvosok egy része komplett élelmiszerként veszi figyelembe. A sör nem hizlal. A sör túlfogyasztása azonban hizlal. Egy átlagos sör kevesebb, mint 140 kalóriát tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os alkoholtartalom mellett (teljesen nyilvánvaló, hogy kevesebb alkohol-tartalomhoz kevesebb kalória tartozik). Az alkoholnak hasonló hatása van, mint a zsírnak és az egy doboz sör fogyasztása egyenértékű egy egész-séges szendviccsel. A mértéktelen fogyasztás okozza az un. sörhasat.(hazisor.hu)

Hát, hát...a fogyókúrának ez sem egy kimondottan könnyű része. Mert hogy az alkohol bizony hizlal, nem is akárhogy! Gazdag kalória tartalmán túl még azt is felróhatjuk neki, hogy a zsíros húsokkal ellentétben folyadék halmazállapotú, így órákon keresztül hörpölhetjük anélkül, hogy teltségérzetet tapasztalnánk.

Az sem elhanyagolható hátránya, hogy dehidratál, így lassítja az anyagcserét - ami megint csak nem kedvez a fogyásnak. Úgyhogy csak óvatosan a dorbézolással! (eletforma.hu)

4. Rendszeres, legalább 7 óra alvás, hiszen ha kevesebbet alszunk kevesebb indők marad a kalóriákat elégetni. Sajnos már nagyon rég megdőlt a Nagy Feró által megénekelt 8óra munka 8 óra pihenés, hiszen van aki 3 órát a napjából csak utazással tölt és ez az idő nem a munkaóránkból fog levonódni, hanem a pihenés rovására megy.

5. És végül, de nem utolsó sorban a magyarok, de a világ mumusa is a stressz.

A kutatók egyértelműen bebizonyították, hogy a hasra hízásnak nincs köze egy elrontott fogyókúrához vagy a lustasághoz. A feszültségben élők többet termelnek a kortizol nevű stresszhormonból, amely miatt hajlamosabbak lehetnek középtájon elhízni. (blikk.hu)

Mégse olyan egyszerű elérni az óhajtott "strandtestet", mint azt a magazinok elhitetik velünk. Nem lehetetlen, de mindenképpen elhatározást és kitartást igényel. Hajrá mindenkinek!

Címkék: magyar egészség

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr53612266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moRtiZ 2008.08.12. 12:23:12

Nice cikk, számomra épp aktuális. Thx :D

DArchAngel 2008.08.12. 12:36:17

Ebben a stressz - hasra hízás dologban azért nekem valami sántít. Apukám csak hasra hízik, pedig abszolút nem stresszel. És sört se iszik sokat. Én is hasra hízok, pedig nem vagyok egy ideges ember. Igaz, sört többet iszom:)
De legalább bicajjal járok dolgozni. Itt Szegeden elég jól lehet így közlekedni, és itt is sokszor gyorsabb, mint a tömegközlekedés.
Akinek drága a gyümölcs, vegyen zöldséget. Mondjuk káposztát, abban C-vitamin is sok van.
Én igyekszem az ebédhez valamilyen zöldséget - ha mást nem, erős paprikát - enni, mert kell a rost.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2008.08.12. 13:11:47

A Vastagbőr átalakul életmódmagazinná? :)))

pecsabi (törölt) · http://hedgehodgy.franksharman.com/ 2008.08.12. 13:18:49

Az alkohol hizlal? Mutassank nekem egy egyelhízott alkoholistát!

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.08.12. 13:20:34

Olyan nincs, hogy "le kéne adni pár kilót". Aki "pár kilóval" több mint a szarrá fotosopolt műkurvák az újságok címlapján, az nem jelenti azt hogy a normálisnál is pont annyival több. Éljenek a husis csajok.

mutant · http://universal.blog.hu 2008.08.12. 13:24:15

ez mind szép és jó,de kinek marad ideje 10 óra munka és mondjuk 2 gyerek mellett a tornára? amúgy meg azt is figyelembe kéne vennie az embereknek,hogy minden szart meg lehet kapni fillérekért és valljuk be,nem nagyon van az embereknek pénze arra,hogy a jobbminőségű élelmiszereket vegye meg.de az is igaz,h az emberek nagy százaléka rosszul ítéli meg a testét.viszont,tényleg sokan küzdenek a kilókkal...én is épp fogyizom:DDD idevágó idézet:
"Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk."

mutant · http://universal.blog.hu 2008.08.12. 13:27:28

pecsabi,gyere be a kocsmánkba,mutatok neked:D azok az emberek az étel helyett is isznak,ezért van az,h sok alkesz vékony.inkább erre költik a pénzüket,minthogy magukat és/vagy a családjukat etetnék...

dokkmunkás diplomás (törölt) 2008.08.12. 13:36:46

Na és mit csináljanak azok a nők, akik bár formásak, nem túlsúlyosak, de rettegnek levetkőzni a standon, mert narancsbőrük van. Amúgy egészségesen étkeznek, tornáznak rendszeresen, de nem hagynak szépségszalonokban vagyonokat.

Nőknél genetikai adottság, más szövetszerkezetük miatt még természetes jelenség. Egyre több olyan nőt (nem csak fiatalt) látok, akik "esztétikai" okora hivatkozva nem mennek strandra, baráti körből sem lehet meghívni őket, mert szégyelik magukat, a magazinokban lévő agyonretusált képek miatt, úgy gondolják, hogy ők csúnyák.

16 éves unokahugom kb. 165 cm, 52 kg, állítólag a fenekén narancsbőrök vannak, és ezért visszautasít minden vízparti meghívást...

Szóval, ha még csak a túlsúly lenne a probléma... A fejekben kellene rendet tenni előszőr. Mind két nemnek, azt hiszem...

mutant · http://universal.blog.hu 2008.08.12. 13:41:09

egyetértek dokkmunkás diplomással

IdomitottFoka 2008.08.12. 13:44:38

Ha az első pont nincs meg, akkor nem ér semmit az egész. Ha megvan a többiből elhagyható opcionálisan egy-kettő, pláne hogy a testmozgás kifejezetten stresszoldó (kivéve ha menekülsz vmi elől :)).

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.08.12. 13:48:57

én is állandóan túlsúllyal harcolok (hát igen, az ülőmunka hátránya...)
biciklizek 10 éve, de a hasamból attól nem ment le semmi... egyedül a futás volt hatásos, akkor 3 hónap alatt 15 kilót fogytam.

ihatethisindapassthingy 2008.08.12. 13:55:18

Mutant: Azért ha nagyon akarja az ember, az esetek túlnyomó többségében be tud iktatni némi mozgást a mindennapjaiba. A bátyám 10 óra munka és 2 gyerek mellett hetente többször is eljár futni (gyakorlatilag éjszaka és hétvégenként - és a feleségének is találnak időt a sporthoz). Nekem jóval könnyebb dolgom van, de így is 5:15-kor kelek heti 3x, mert leginkább reggel találok időt az edzéshez.

Dokkmunkás diplomás: A testi adottságokat mindenki hozza magával, ezekkel - ha nem tudunk változtatni rajtuk - jobb megbékélni. Az unokahúgod remélem kinövi a szorongását.

Sportolni pedig szerintem nem azért kell (vagy inkább "jó"), mert akkor filmszínésznek fogunk tűnni, eltűnik a narancsbőrünk és kockás lesz a hasunk, hanem mert egészséges és jó érzés.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.12. 13:58:53

196cm 100 kg.
Ma kaptam meg hogy dagadt vagyok :-((((

ihatethisindapassthingy 2008.08.12. 14:06:43

Ezt a a "sokan inkább megveszik a sajtburgert 250-ért mint, a gyümölcsöt, aminek kilója 500 ft fölött van" részt nem vágom. Valamivel egészségesen kajálni nekem nem tűnik drágábbnak, ha idényzöldségeket és gyümölcsöket vásárolsz.

Prophet 2008.08.12. 14:07:52

Én egy elfeledett kisebbség tagja vagyok, akik a dagadtak uralta világban hallgatásra vannak kényszerítve... a soványakkal miért nem foglalkozik senki? Ők milyen életmód szerint éljenek? Próbáltam belustulni, egészségtelen ételeket fogyasztani, de attól sem hízom. És 180 akárhány centi mellett ez a 61-62 kiló kínos!

Perillustris 2008.08.12. 14:08:55

"kinek marad ideje 10 óra munka és mondjuk 2 gyerek mellett a tornára"

Napi 20-50 fekvőtámasz, 5-10 perc alaposan átmozgató ugri-bugri és nyújtás, lépcsőzés, stb. csodát tesz. A lényeg a rendszerességben rejlik. Nem baj, ha csak 10 percre van idő, de annyi legyen minden nap.

ihatethisindapassthingy 2008.08.12. 14:09:52

zero, az a testfelépítéstől is függ :) Ha vékony vagy és a pocakodra ment az egész, akkor 100kg soknak tűnhet, de ha egyébként sportos vagy, akkor nem is látszik :)

alert 2008.08.12. 14:10:17

én deréktól fölfelé úgy nézek ki, mint egy etióp éhező, minden másodk ismerősöm szóvá is teszi, viszon a s*ggem nagy, legalábbis ezt is hallottam már párszor. na, ilyenkor mit lehet tenni?

Perillustris 2008.08.12. 14:13:15

Bazz, a kurva kacsacsor miatt. Bocs.

"A konditermek és az uszodák alapból kilőve a legtöbb embernek."

Nem így van. Ha megvan a szándék, akkor a legtöbb ember képes átszervezni az életét. Ismétlem, a legtöbb, ami nem azt jelenti, hogy mindenki.


"az arany árban mért heti/havi bérleteket nem tudják megfizetni"

8-12 ezer forintért mar normális helyre lehet menni. Most kissé demagóg leszek: ahol ennyi cigaretta és alkohol fogy, ott nehezen hihető ez. De egy futócipőre való beruházás (8-28e) után teljesen ingyen lehet sportolni.


"Sajnos a bicikli út nincs mindenhol (ahol van ott többnyire az autósok nem veszik figyelembe) és az utak szélei is botrányos állapotba vannak."

Helyben vagyunk. Nem akarok feltétlenül kerékpáros posztot gerjeszteni, de egy-két dolgot tisztáznék: az általad is ismertetett problémák miatt magabiztosan kijelenthető, hogy a legjobb, ha nincs is kerékpárút, hiszen ha van, akkor a KRESZ szerint kötelező azt használni, akármilyen sz@r állapotban is van. A Magyar Kerékpárosklub szakértői egyébként lakott településen belül a kerékpársávot ajánlják, hiszen így nincs "eldugva" a biciklis a többi járművezető elől, ami egyébként a legtöbb súlyos baleset okai között szerepel. Sajnálatos tény, hogy a balesetek többsége a kereszteződésekeben történik (pl. az ilyenekben: freevlog.hu/video/6135.html vagy www.indavideo.hu/video/Jobb_horognak_megagyazva_-_Vaci_ut)


Jómagam legalább 6-8 liter folyadékot iszom meg naponta, 3-4-et mindenkinek ajánlok, akár önerőszak árán is.

Alvás? Szerintem ez eléggé egyéni, de nekem 6-7 óra elég, ha nem ütöm ki magam előtte nagyon (bármivel).

Szóval a lényeg, hogy a kifogások keresése mellett mindenki próbálja meg önkritikusan végiggondolni, hogy mit tehet önmaga érdekében. Mert hiába van otthon valaki sokat a gyerekével, vagy éppen ellenkezőleg, hiába talicskázza haza minden hónapban a pénzt, nem sokat ér, ha 40-50 évesen belehal az ember.

alert 2008.08.12. 14:14:08

Prophet, férfi vagy? nektek mindegy. nekünk kell mindenféle külcsínnyel törődni:( 1 hete egy férfi jóbarátomtól kaptam meg. nagyon fájt, hogy egy társaságban szó serint legebézett. de legalább jófejnek tart, az is valami... csak ha nőzni akar, keres magának egy nőt, ennyi. van rengeteg..

ihatethisindapassthingy 2008.08.12. 14:15:11

Prophet, ami az eddigi összes "túl vékony" ismerősömnek bejött: kezdj el gyúrni, szedjél gyúrós táplálékkiegészítőket-porokat-turmixokat, fél évig járj el keményen edzeni, majd hagyd abba.
Heteken belül olyan leszel, mint a kelesztett tészta, lesz has, puffadt-felpumpált fej, meg ami kell. Komolyan.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.12. 14:17:08

szmájlinéni: hízzál felsőtestre, hogy arányos legyen :-)))
mennyire vagyok sikeres, hogy miközben ezt a postot olvasom, épp' egy jégkrémet majszolok? :-)))

Tharkun 2008.08.12. 14:17:21

Egyet értek Perillustrissel. Fontos a rendszeresség. Sztem az a legnagyobb baj, hogy az emberek nagy része sajnos tulságosan elkényelmesedett. Vegyünk pl egy hasonlatot egy átlagos ember erősebb egy átlagos csimpánznál, de ha végigmész az utcán hány olyan embert látsz aki képes lenne a földre vinni egy csimpánzt, pedig sztem akár 50 évvel ezelőtt ez nem igy volt.

vorpex 2008.08.12. 14:19:27

Igazságtalannak érzem, hogy az ilyen életmódmagazinokban mindig csak azt hangsúlyozzák, hogy milyen nehéz lefogyni. Elhihetitek vagyunk páran, akiknek a hízás a nehéz.
190 centis magasságomhoz, kb. 65-67 kg párosul, vékony csontozatú vagyok. Gimi alatt a következő étrendem volt: reggeli, 5 szendvicses tízórai, ebéd a menzán (3 fogás), ebéd otthon (3 fogás), uzsonna, vacsora. Mellette aktívan fociztam és atletizáltam, mindkettő keretén belül a téli alapozásnál volt gyúrás is. Nem híztam, nem izmosodtam semmit, maradtam 65 kg. Az egyetemen ez már elmúlt. Nem volt reggeli, tízórai (kb. 7 éve van ez így) az ebéd az első étkezésem, cigizek, rendszertelenül étkezek egészségtelen kajákat. Ami a lényeg: nem fogytam semmit, továbbra is 65 kg körül vagyok. Úgy tűnik gyors az anyagcserém.
Rajtunk miért nem segít senki sem?
(Ha van valakinek vmi tanácsa mondja)

Perillustris 2008.08.12. 14:19:58

Hu, ez az: beszerzek egy csimpanz nostenyt. Ki is vasal?

ihatethisindapassthingy 2008.08.12. 14:20:11

Perillustris, 6-8 liter? Te vagy baromi jól párologtatsz vagy hamarosan vízmérgezést kapsz :) Remélem bringázás közben legalább tolsz Gatorade-et vagy ilyesmit, mert az elektrolitháztartásoddal szórakozol.

vorpex 2008.08.12. 14:20:39

Most látom Prophet, hogy egy a problémánk :)

JohnnyB 2008.08.12. 14:21:27

Na akkor:
1. nem sportolok, nem mozgok rendszeresen
2. sokszor eszem gyorskaját, napi háromszori kaja, utolsó étkezés kb. este 8 körül
3. Hétvégén azért valamennyi sört megiszom.
4. Az alvás meg ahogy sikerül, bár hétköznap többnyire megvan a 7 óra.
5. Határozottan nem mondható stresszmentesnek az életem.

Ezzel szemben: 182 centi vagyok, és 58 kiló, férfi, és közelítek a 30-hoz. Mit kell tennem még, hogy hízzak vagy 8 kilót?

Perillustris 2008.08.12. 14:22:05

Egyebkent regota mondom, hogy persze, fogy a magyar, de csak lelekszamban. Sulyban nem.

Ez a tomegmegmaradas elve.

vorpex 2008.08.12. 14:24:05

Tharkun:
Egy átlag felnőtt csimpáznak olyan ereje van, amivel simán ki lehetne tépni egy ember kezét.
Forrás:NatGeo

alert 2008.08.12. 14:24:36

Seduxen, adj tippet, hogy lehet felsőtestre hízni? :)

persze emiatt gyereknek is néznek, 10-12 évet simán letagadhatnék, ha akarnék, de a lekezelő hozzáállás, amivel nap mint nap találkozom, jobban bánt, mint a korom fleetiti kesergés (pl megkövetelném, hogy idegenek magázzanak, lóf*szt..)

hozzáteszem, aktív sportoló vagyok.

alert 2008.08.12. 14:26:46

vorpex, egyelőre nekem is hasonló a problémám, majd a gyerekszülés dob rajtam, de ki tudja..

"magácska lenyelt egy meggymagot, nemde?"

alert 2008.08.12. 14:27:20

hozzáteszem, csokit csokival eszek, tésztát, krumplit, és nem csak hétvégén sörözm.

JohnnyB 2008.08.12. 14:28:33

Hú, most olvasom, hogy vagyunk páran. ;) Prophet, Vorpex! Valamit okoskodjunk ki valahol, ha nem is itt.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.08.12. 14:30:00

szmájlinéni: sajna arra nincs tippem, csak jól hangzott. ha jól tudom a nők általában a "hátsó felükre" híznak elsősorban, míg a férfiak, meg hasra.
nekünk legalább van egy olyan mentsvárunk, hogy veszünk egy pólót, amin az a felirat, hogy "Ez nem sörhas! Ez a szexgép üzemanyagtartálya."

ihatethisindapassthingy 2008.08.12. 14:30:07

szmájlinéni: És húst? Az is kell ám a hízáshoz :) Élelmi rost? A tészta, krumpli és a csoki ezekben nem jeleskedik.

Perillustris 2008.08.12. 14:32:26

„Perillustris, 6-8 liter? Te vagy baromi jól párologtatsz vagy hamarosan vízmérgezést kapsz :) Remélem bringázás közben legalább tolsz Gatorade-et vagy ilyesmit, mert az elektrolitháztartásoddal szórakozol.”

Már 12 éves koromban elküldtek vizsgálatra, mert féltek, hogy cukorbeteg vagyok, de akkor, s azóta sem diagnosztizáltak semmi problémát a szervezetemben.

Több dokival is beszéltem, s mindegyik megnyugtatott, hogy ez még bőven belefér, főleg, ha sokat mozgok.

Futás közben egyébként szoktam ún. sportitalokat inni.

A párologtatással sincs baj, meg az emésztésemmel sem, szóval közlekedőedényként viselkedem, ha érted, mire gondolok. ;)

Perillustris 2008.08.12. 14:35:39

JohnnyB: menj el edzeni! Kemeny, erosito gyakorlatokat vegezz, utana zabalj rendesen.

Egy sorban ennyi a lenyeg, a tobbiben segit majd a konditerem edzoje.

ihatethisindapassthingy 2008.08.12. 14:44:38

Perillustris, nehéz ezt elképzelnem aközben, hogy a napi első liter folyadékot próbálom épp magamba erőltetni :) Azt is kiizzadom este szerintem a Margitszigeten, ha végre kijutok bringázni. Nem tudom, melyikünk veséje jár jobban :)

vorpex 2008.08.12. 14:49:46

Perillustris
"menj el edzeni! Kemeny, erosito gyakorlatokat vegezz, utana zabalj rendesen"

Ezt csináltam 4 éven keresztül és nem volt semmi hatása, lásd első kommentem

JohnnyB 2008.08.12. 15:10:11

Hát nem tudom. Én hízni akarok, jelenleg a testzsír %-om erősen közelít a 0-hoz, de lehet, hogy pont annyi. Edzéssel zsír rakódik rám? Akkor nem engedem többet az asszonyt aerobicera. :)
Viccet félre téve, tökmindegy, hogy zabálok, semmi nem jön rám. Sőt, idén már fogytam 1 kilót :(

A végén faxon megyek be a munkahelyre.

Perillustris 2008.08.12. 15:10:36

Sanszos, hogy az enyem. :P

6-8 liter folyadek meg boven a karos mennyiseg hataran belul van.

En, mire beerek reggel kb. 1-1/2 1 liternel tartok (rogton felkeles utan 1-2 pohar, keszulodes kozben 1 pohar, mielott elindulok 1, es az uton kiiszom a fel literes kulacsot.

neeskens 2008.08.12. 15:11:42

Őszintén szólva tényleg nemigen töri össze magát a kormányzat (kormány,önkormányzat,ilyen jellegű hivatalok),hogy egészséges állampolgárai legyenek. Legalábbis nekem Budapesten ez a tapasztalatom.
Az egészséges életmód kampány leginkább nagy szavakban meg plakátokban kimerül.

Én futni,úszni,focizni szoktam változó rendszerességgel.Illetve bringával járok dolgozni.
Tapasztalataim meglehetősen lehangolóak.
A Margitszigeten,ha kimész futni,nincs fürdési, átöltözési lehetőség,de még egy nyomorult csomagmegőrző sem. Így ha hidegebbre fordul az idő,vagy viszed kézben a pulcsit,vagy futsz hazáig a körút mellett.
Úszás: a hajósban kb.egy-két sáv szabad,a hivatásosok miatt, az is lehetetlen időpontokban.1200 egy felnőttjegy.

Foci,alig van terem, pálya, azokat is csak valami protekcióval vagy méregdrágán lehet megszerezni.

Bringaútból pedig siralmasan állunk, átkerekezni a városon kész életveszély.

Persze,lehet sportolni, ha akar az ember. Csak én nem veszem észre,hogy ennek a feltételeit bárki is elősegítené.Bocs,kicsit hosszú lettem.

Perillustris 2008.08.12. 15:12:20

"Én hízni akarok, jelenleg a testzsír %-om erősen közelít a 0-hoz"

Hubazmeg, ezt gondolod vagy lemerted egy celeszkozzel? Mert ez durva lenne. (En 16-17%-on vagyok.)

Prophet 2008.08.12. 15:14:28

Összejön ez a közösség... amikor úsztam, mondjuk jobb alakom volt, de akkor sem voltam izmos, csak a tartásomon látszott meg. A táplálék kiegészítéktől, proktól meg tartok kicsit, nem akarok impotens lenni 22 éves korban... Bringa meg futás pedig nem tudom mennyire erősíti a felső testet. Rádásul mindenhova szinte gyalog járok, szóval egészséggel nincs baj, csak azt hiszik, hogy éheztetnek!

Ki kéne találni valamit, csinálni 3 hónapig, aztán beszámolni róla... tanácsok jetiódoknak. Az eredményről meg folyamatosan hírt adni.. nem tudom melyik a nehezebb, kilót leadni, vagy felszedni párat.

JohnnyB 2008.08.12. 15:17:42

Költői túlzás volt, lövésem sincs, hogy mennyi, de túl sok nem lehet, és a lényegen, hogy hízni köll, nem változtat.

ihatethisindapassthingy 2008.08.12. 15:19:19

neeskens, én pl. pont ezért nem futok Budapesten a szabadban. Sajnos a génjeimben az van megírva, hogy két szalmaszál keresztbetételétől egy litert izzadok, hát még ha futnom is kell. Hülye érzés lenne hazabékávézni (vagy akár az autóig elmászni) úgy, hogy a pólóm a köldökömig vizes, így marad a futópad, instant tusolási lehetőséggel. Meg persze a bicikli, amin felszárít a menetszél :)

Perillustris 2008.08.12. 15:20:23

Prophet, nincs univerzalis terapia, ami mindenkinek jot tesz. Erre sajnos magadnak kell rajonnod. A taplalek-kiegeszitoket nem szabad csodaszernek tekinteni, valamint semmikeppen sem szabad azt hinni, hogy azokkal megsporolhato a munka, de a szteroidmentes fajtaktol nem kell felni, nyugodtan KIEGESZITHETO veluk a hagyomanyos, valtozatos etrend.

Perillustris 2008.08.12. 15:22:43

En is izzadok, mint a lo, meg ugy is, hogy futas elott kozvetlenul es kozben sem iszom sokat. Ilyenkor jo idoben nincs gond, hamar szarad az ember, de nemreg kiagyaltam, hogy elfutok otthonrol az Arpad hid kozepeig, ott teszek egy kort, s hazafutok, igy nem gond az izzadas.

ihatethisindapassthingy 2008.08.12. 15:25:00

Prophet, pontosan nem tudom mit toltak az említett ismerőseim, de legális cuccokat, gondolom tömegnövelőket-proteinturmixokat meg ilyesmit. Ezektől impotens talán nem leszel, bár én is inkább meghagyom őket a megszállottaknak. Az egyikük itt van karnyújtásnyira, de kínos lenne megkérdezni tőle, hogy "Csávó, te pontosan mitől híztál el ennyire?" :)

neeskens 2008.08.12. 15:25:05

Az a baj az Árpád-hídon való futással, hogy felér egy mérgezéssel...

ihatethisindapassthingy 2008.08.12. 15:36:54

Perillustris, nem licitálni akarok, de... :) Hidd el, hogy nálam ez nem megy. Még ha technikai póló is van rajtam, 20 perc után a cucc elől-hátul csuromvíz, ha hideg van, ha meleg. Biztos valami északi nép van az őseim között. Baromira kellemetlen, de nem tudok vele mit kezdeni - csak irigylem az embereket, akik két sziget-kör után egy elegáns mozdulattal megtörlik a homlokukat, amikor én már a második frottírköntöst használnám el... :)

Perillustris 2008.08.12. 15:52:48

Elhiszem. Akkor marad a bicikli. Menj azzal futni. De u-lakattal kosd le. ;)

Balance Of Power 2008.08.12. 15:57:43

A fogyas nagyon egyszeru (en is ledobtam 10-12-15 kilot): nem kell este enni es mozogni kell. En kimondoottan nem szeretem a sportot, de tudomasul vettem, hogy valamit kell csinalni. Foci, uszas, bringa, futas stb., kinek mi tetszik - rendszeresen. Kutya szenvedes mondjuk nem enni este semmit, de a boseges reggeli es boseges ebed kitart masnap reggelig - joghurt, gyumolcs, zoldseg viszont mehet este is korlatlanul, ha mar nagyon nem birjuk, akkor Ham-let, sajt... De semmi szukseg arra, hogy este betoljunk egy karej zsiroskenyeret vagy 6 tojasbol rantottat.

A 196 cm-100 kg az talan nem dagadt, de erdemes mondjuk 5-6 kilot leadni - kerdes persze, hogy hol van a felesleg. En speciel ki vagyok akadva rajta, hogy az osszes baratom (25-36 kozott) tekintelyes sorpocakkal rendelkezik, meg a vekony testalkatuak is. Na, ez pl. motivalt arra, hogy a sajatomat eltuntessem - es a sorrol sem kellett lemondani...

alert 2008.08.12. 16:10:57

ihatethisindapassthingy: ha tehetem, eszem húst is, de sajnos annak a pénztárcám szab határt, hogy hányszor egy héten.

azzal egyetértek, hogy a hús az egyik legfontosabb "építőelem".

alert 2008.08.12. 16:12:51

Balance Of Power: én este 6 és éjfél között eszem a legtöbbet:) néha délig meg semmit sem reggelire.

ma megyünk gyúrni a tesómmal, ő fogyni szeretne, én erősödni..

alert 2008.08.12. 16:13:52

Balance Of Power: én este 6 és éjfél között eszem a legtöbbet:) néha délig meg semmit sem reggelire.

ma megyünk gyúrni a tesómmal, ő fogyni szeretne, én erősödni..

Balance Of Power 2008.08.12. 16:29:10

szmajlineni:

Utanaolvastam par hozzaszolasodnak:
"csokit csokival eszek, tésztát, krumplit, és nem csak hétvégén sörözm."

Ez talan nem annyira szerencses :)) rendszertelen es mindezt este ;))

Horizont 2008.08.12. 16:37:52

Aki arra panaszkodik hogy nem tud hízni, szivesen átpasszolnék 20-25 kilót-a magaméból.Nálunk a rokonságban minden nő molett.Kamaszkoromban gebe voltam ezért úgy gondoltam na majd én megmutatom.Sikerült:) 164 cm, 80 kg.
54 kióval mentem férjhez aztán 3 szülés és összejött.Igenis a hajlamot lehet örökölni.Tehát ha én a 60 kg-ot szeretném tartani ez szinte önsanyargatást jelentene.Állandó diéta,állandó testmozgás.De!
Imádok jókat enni,inni és már nem megy a tornázás így ötven után.
Úszni járok -nyarat kivéve- minden héten egyszer egy órát.Na ettől nem olvad le a háj,viszont isteni- a lelkemnek, kész stresszűző!
Fejben tudom mit kéne tenni:fele mennyiségű kaja,édesség nuku,este 5 után semmi,pia semmi,izzasztó testmozgás stb.Ha fiatal lennék még talán.....

Balance Of Power 2008.08.12. 16:43:04

Ez a nem hizas sem normalis dolog. Aki zabal es nem hizik, azon tul gyorsan atmengy a kaja.
De valoban vannak szerencses alkatok, akik jo alakuak, viszont szinte semmit nem sportolnak. Na, oket lehet irigyelni!

bloodhound v2.0 2008.08.13. 12:02:08

mondjuk az túlzás, hogy 500+ Ft a gyümölcs kilója, ilyenkor nyáron az idénygyümölcsökkel hülyére tömheti magát minden gyümölcsmániás, persze, aki olyan hülye, hogy kaisersben veszi a gyümölcsöt is, az meg is érdemli, 500 Ft-ból több kiló gyümölcs vehető...

Nzoltan 2008.08.14. 08:11:08

Nincs elhízott ember, csak vastagbőrű! :-)

Beau D.N. · http://beau.hu 2008.08.14. 18:03:01

Prophet • nemigazorszag.blog.hu 2008.08.12. 14:07:52
Én többet ettem és átszerveztem az életem, hogy ne stresszeljek annyit:-)
Így tudtam hízni egy kicsit :-)

süti beállítások módosítása