Skip to content


       Szűrés lista

Sport-dopping-óriáscégek: tiszta maffia

Azoknak akik a "tiszta sport" illuziójában éltek ... idág.

A zona.hu-n olvasható a Der Spiegel interjúja Angel Herediával, a sztárok 33 éves doppingdílerével. Olyan döbbenetes az egész, hogy igazából szavakat sem találok. Ki is kapcsoltam az olimpiai közvetítést. Mi értelme nézni? 

Az egész sport egy nagy maffia, súlyos pénzekkel. Ha nincs eredmény, nincs bevétel, nincs pénz. Süllyesztő. A nagy vállalatok összefogva a sportolókkal a high-tech doppinglaborok segítségével érik el a "szenzációs" eredményeket. Ez már nem az idilli 50-60-as évek, kőkemény üzlet az egész. Akinek nincs rá pénze, mondjuk a magyaroknak, annak ilyen lúzer doppingolók jutnak mint Fazekas meg a többiek, az amerikaiak meg hozzák a 0 db doppingvétséget. Meg emellé a 100 aranyat, meg ki tudja hány világrekordot.

A teljes interjút kötelező végigolvasni, és utána örüljünk annak, hogy van 2 ezüstérmünk.
8 arany? Ne is álmodozzunk tovább.
Egy korszak véget ért a magyar sportban.

A lényeg:

"Minden ország, minden szövetség, minden élsportoló érintett, és a felelősök közé tartoznak a nagy cipőgyártók is, a Nike, az Adidas. Ismerek sportolókat, akik rekordokat futottak, egy évvel később megsérültek, és jött a telefon: ötven százalékot leveszünk a szponzori pénzedből."

"amikor a szezon véget ér, októberben, várunk pár hetet, hogy a szervezet kitisztuljon. Aztán novemberben bepakoljuk a növekedési hormont és az EPO-t, majd hetente kétszer átvizsgáljuk a szervezetet, nehogy csomók képződjenek a vérben. Plusz jönnek a tesztoszteronlöketek. Ez az első program nyolc-tíz hétig tart, aztán szünet"

"44 másodperc 400 méteren? Elképzelhetetlen. 71 méter a diszkosszal? Kizárt. Előfordulhat, hogy valaki egyszer hátszéllel 9,8 másodperc alatt futja a százat. De tízszer egy évben tíz alatt esőben és hőségben? Csak doppinggal. "

"– A sport minden szintjén doppingolnak?
– Igen, csak a dopping minősége különbözik. A szegények egyszerű szteroidokat vesznek, és reménykednek, hogy nem ellenőrzik őket. Ha a sztárok közé tartozol, havi ötvenezer dollárt keresel, ehhez jönnek még a fellépőpénzek, a cipőszerződések. Befektetsz százezer dollárt, és én építek neked egy kimutathatatlan dizájnerszert."

"– Léteznek még tiszta sportágak?
– Az atlétika, az úszás, a sífutás, a kerékpár menthetetlen. A golf? Az sem tiszta. Foci? Focisták jönnek hozzám, és mondják, hogy vonaltól vonalig kell rohangálniuk anélkül, hogy elfáradnának, háromnaponta pedig játszaniuk. A kosarasok zsírégetőket szednek, amfetamint, efedrint. Baseball? Haha. Szteroid az előkészületeknél, amfetamin a meccsen. Még az íjászok is szednek nyugtatókat, hogy a karjuk ne remegjen. Mindenki doppingol."

Egy példa, Alain Bernard, 3 világrekordot úszott tavasszal az EB-n. 1 év alatt 7 kiló tiszta izom "ugrott rá", és még ez edzője szerint is 8 éve még csont és bőr volt.
És most? Biztos kapott egy 5 kilós kézisúlyzót karácsonyra, nem?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: sport olimpia dopping

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr92614232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DArchAngel 2008.08.13. 14:48:08

Én nem doppingolok ;)

Amúgy ezért nemigazán nézem az Olimpiát...
Üzlet lett ez is, nagyobb élmény nézni, ha valami amatőr csapat focizik tiszta lelkesedéből.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.13. 14:54:16

Régen mindig várta az olimpiát. Most már teljesen elvesztette a varázsát.

Ki akar kitenyésztett feldrogozott noname kínai versenyzőket nézni, aki most előbukkantak a doppinglaborból, 1 hónap múlva meg eltűnnek újra és sose hallunk róluk újra? Ez az állami dopping.

Vagy multicégek által "felkészített" amerikai csodasportolókat nézni?

Mocskos világ ez....

Belovary 2008.08.13. 15:10:53

Nem tudom ki hitte el azt, hogy van aki nem doppingol... Sajnos a média mint tudjuk, azt hitet el amit csak akar a többséggel. Fazekast, és Annust személyesen ismerem, így képben vagyok a témáról. De természetesen a köztudatban durván elferdített tények állnak, mert az igazságot kevesen ismerik. Az is nagy tévhit, hogy csak mostanság doppingolnak. Amióta létezik élsport, azóta létezik a doppingolás valamilyen formája...

Egyszer egy koncerten Pataki kissé fura állapotban, kifejtette a "profitról" való véleményét... csak ezt tudom én is írni... Semmi másról nem szól ez az élet... SAJNOS...

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.08.13. 15:13:01

Ez már régóta így van..! Aki nem doppingol, sosem lesz élsportoló! Ebben persze részben a nézők, mi emberek is benne vagyunk szerintem, ugyanis mi vagyunk azok, akik újabb rekordokat akarnak látni, újabb érmeket akarunk! Ha nem nézzük, nincs reklámbevétel, és semmi..ezért mindenképpen eredményeket kell produkálni, de az emberek képességei végesek, kell doppingolni...és ugye az csal, aki lebukik...minden nagy sportolónk koxolt, Darnyi, Egerszegi, mindenki....ez van! Pénz beszél, mindenki más ugathat...

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.08.13. 15:16:11

Te is Szombathelyi vagy Belovary? :) Én még dobtam egy edzéssel Fazekassal ;) - Igaz jó régen volt :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.13. 15:19:35

oké, de akkor legálisan hadd doppingolhasson mindenki vagy senki sem.

csak egyenlő feltételek és esélyek miatt :-)

mondjuk mindkettő elég naiv pont ....

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.08.13. 15:27:08

zero: had idézzem Katona Főnök László, Akela frontemberének egyik számából, az idevágó részt:
'egyenlőség, testvériség, kurva szép, és nagy szavak, az USA-ban majd ha nigger lesz az elnök, Júdeában meg arab'
egyenlő esélyek? hol vannak egyenlő esélyek?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.13. 15:30:13

Obama még lehet elnök :-))))

Belovary 2008.08.13. 15:46:30

Fősulira jártam Szhelyre a barátommal, aki szinte a testvérem, és Ő nagyon jóban van mindkét sportolóval. Hihetetlen jófej emberek, és nem érdemelték meg, ahogy a mi kis "országunk", és a mi kis "politikusaink" ilyen korrektül "KIÁLLTAK" mellettük... De bele sem megyek, mert egy gusztustalan történet, és minden tiszteletem Robié, és Adriáné, hogy nem adták fel! Azért Pali bácsi, amikor integetett az olimpiai megnyitón kis feleségével, hááát nem éppen szép szavak repkedtek a szobában... ;)

mutant · http://universal.blog.hu 2008.08.13. 15:55:26

"Obama még lehet elnök :-)))) " obama csak egy bábu.nagyobb hatalom irányt mindent.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.13. 16:23:59

Belovary

Bocsánat de vannak szabályok.
Ezt pontosan tudták, mivel kb. hetente teljesíteni kell.

Ez nem a Sz.helyi dobógála volt, hanem az OLIMPIA és egy aranyéremről van szó.

Ha az a szabály, hogy egy kurva 200 literes hordót kell telehúgyozni, akkor kutya kötelessége hogy telehugyozza! És nem autóval eindulnak hazafelé.

Örüljön hogy ennyivel megúszta.

Mivel nem vagyunk hülyék, a fenti interjút elolvasva 2 opció van:
-Annyira ostobák mint kő
-Doppingoltak és azért menekültek el.

bloodhound v2.0 2008.08.13. 16:24:47

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.08.13. 14:54:16 - sosem hittem, hogy ilyet fogok írni, de minden szavaddal egyetértek. bár szerintem ennek jelen helyzetben egyikünk sem tud örülni...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.13. 16:29:48

bloodhound v2.0

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hát ezt is megértük!!!

Már csak Bezu-tól szeretnék egy ilyet hallani ...

more 2008.08.13. 16:32:42

zero tegnap annyira bucsuzkodtal, nem a szigeten kene lenned???

REPARATUR 2008.08.13. 16:34:15

és erre milyen bizonyítékok vannak?

bloodhound v2.0 2008.08.13. 16:36:49

azt a dumát én is bírom, hogy valaki nem tudott mintát adni, miközben egy átlagemberben is keletkezik 1-2 óra alatt annyi vizelet, hogy értékelhető mintát tudna adni, ezek a vízhajtókon és más szarokon élő mutánsok meg nem tudnak 1-2cm3-at produkálni... na persze... azt se mondja nekem egy profi sportoló se, hogy feszélyezte, hogy "nézték" az ellenőrök pisálás közben, miközben hetente könyékig turkálnak bennük a sportorvosok...

d.é.é. 2008.08.13. 16:47:49

Nna. Végigolvastam a német cikket is.
Azt mondja: Meg lehetne fogni a doppingolókat, ha mindenkit hetente 2X ellenőriznének. (Nem csak a versenyzőket, a közegüket is.)
És még: Akkor lenne megint tiszta egy sportverseny, ha úgy rendeznék, hogy egy sportcsatorna se közvetítené és ki lennének zárva a sprotszergyártók.....
Meg azt is mondja, hogy aki sportszerződést akar, és keresni a sporttal az doppingol...

De azt is mondja, hogy nem elég ha valaki doppingol. kell a tehetség is.
És ne vegyétek el a kedvem az olimpiától, ma is hajnalban keltem! :-/

d.é.é. 2008.08.13. 16:54:17

Húú hol is olvastam hallottam 2 dolgot az olimpia előtt?
1. Valamelyik úszóedzőnk (v hozzá közel álló?) mondta, hogy állítólag az amerikai csapatfőnök megmondta a WADA-nak, ha az úszóik közelébe mennek, akkor ők hazavonulnak tesületileg = hatalmas bevételkiesés a TV közvetítésekből.
2. Ezt is valami sportokos mondta/írta: Nálunk az elmúlt rendszerben (Nem akarok politikai vitát belőle!), voltak bújtatott sportolói állások, a sportolók "profik" voltak egész nap edzettek stb., és mire az "amatőr" világ utolért minket, és profik lettek a versenyzőik, addigra nálunk elfogyott a pénz, elmúlt a rendszer és amatőrré váltak a sportolóink...
Valamit rosszul csinálunk?

rivera 2008.08.13. 17:19:19

szerintem nem kerdes hogy az elsportban eddig is volt dopping, mindenki sejtette mi megy a szinfalak mogott. ez a cikk most lerant egy leplet, de mivel a szereket egyelore nem tudjak kimutatni ettol nem valtozik meg a vilag. ami viszont durva az, ami ezen az olimpian megy. eddig is megdoltek WR-ek, de hogy ennyi, es ekkora kulonbsegekkel az mar messze tulmutat a hiheto kategorian. sosem lattam meg uszoversenyt (eddig) ahol az elso 5 vagy 6 celbaero WR-en belul uszik, hat lejt a kinai viz vagy mi van?
ez a vilagmeretu konspiracio, nem a lapos fold (hvg.hu/Tudomany/20080811_lapos_fold_elmelet_flat_earth_society.aspx)

CernaGeza 2008.08.13. 17:22:43

Vazeg ez az Alain Bernard tényleg egy mutáns

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.13. 17:38:49

d.é.é.

Tény1: 2004-ben Athénban volt, hogy az USA csapat azt mondta, hogyha 1 versenyzőjüket is el merik kapni, az egész csapat visszalép.

Tény 2: A z NBC 1 milliárd (!!!!) dollárt fizetett a közvetítési jogokért. 38-40 milliós nézettséget hoz most az olimpia. Ez nagyon nagy szám!

Következtetés:. Ha nincs USA csapat az Olimpián, nincs mit közvetíteni, így nincs 1 milliárd dollárt sem.

hmmmm. de kurva nagy dillemma! 1milliárd dollár vagy 1 lebukott USA sportoló ....vajon melyiket is válasszam ?!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.13. 17:40:03

"more 2008.08.13. 16:32:42
zero tegnap annyira bucsuzkodtal, nem a szigeten kene lenned??? "

Este megyek, hajnalban jövök, itthon alszok, szabin vagyok, nem bírom ki a blogom nélkül xDDD

Holnapra lesznek fotók is ....:-)

CernaGeza 2008.08.13. 17:47:10

állítólag ellopják a szigetre vezető hidat is, úgyhogy a karra csatolható kacsákat vigyétek ;))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.08.13. 17:52:23

Akinek valamennyi köze is van/volt a sporthoz tudja, hogy csodaszerek nélkül nincsenek eredmények. Elgondolkodtató az is hogy mennyi élsportoló hullott el az elmúlt időszakban. Magyarból kicsit több is. Pekingben, meg sorra dőlnek meg a rekordok. Röhej az egész. Volna pár ötletem a sportszergyártók kizárásában :D A futók fussanak dorkóban, az úszók ússzanak fecskében, a bringások tekerjenek 28-assal és így tovább.Na písz

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.08.13. 19:41:55

ami viszont még érdekes lehet, hogy vajon ez meddig mehet? meddig lehet koxal tömni szerencsétlen embereket? főleg a kiscsajokat, akik gimnasztikáznak, még gyerekek, meg a felnőttek is, meddig lehet ezeket a szereket fejleszteni? előbb utóbb el kell hogy érjék azt a határt, amit már a szervezet nem visel el, vagy mi lesz, ha sorra döglenek meg a sok mocsoktól?
a doppingolás nyílt titok, senkit nem érdekel igazán úgy tűnik...mármint nincsenek igazán hatékony lépések ellene...
- az autók is úgy néznek ki, mintha matrica hajtaná, nem benzin, a boxolóknak reklám van a hátára festve, több a reklám, mint a sportesemény egy közvetítésnél, mi lesz ebből?

rivera 2008.08.14. 00:13:42

running man, death race, blade runner ;)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.14. 05:22:50

fuha, fuha
és akkor mi van?
Az élsportba a dopingnál sokkal sulyosabb dolgokat kell beleáldoznod. sokszor például az egész gyermekorod.
Kicsit ez a doping dolog tul van misztifikálva,

Carnivora (törölt) 2008.08.14. 09:03:57

Már régen megmondták volt sportolók, sportorvosok , hogy dopping nélkül képtelenség ilyen eredményeket elérni viszont a népeknek mindig kell az új világrekord az a látványos, ezért mindig új szereket találnak ki ...

Az az amcsi gyerek pl. egyenesen egy laboratóriumi kísérlet eredménye lehet kb. :D

bloodhound v2.0 2008.08.14. 09:22:34

" KEhelyKE · kehelyke.blog.hu 2008.08.13. 19:41:55
ami viszont még érdekes lehet, hogy vajon ez meddig mehet? meddig lehet koxal tömni szerencsétlen embereket? főleg a kiscsajokat, akik gimnasztikáznak, még gyerekek, meg a felnőttek is, meddig lehet ezeket a szereket fejleszteni? előbb utóbb el kell hogy érjék azt a határt, amit már a szervezet nem visel el, vagy mi lesz, ha sorra döglenek meg a sok mocsoktól?"

miért, nem az van már most is, hogy sorra hullanak?

ex-Zep 2008.08.14. 10:27:17

Tudjátok ez olyan, mint amikor pár éve itthon volt egy kis botrány a szülész orvosok meg a hálapénz körül. Az illetékesek meg csak csodálkozva hápogtak a médiában, hogy azt monjda: hálapénz? itt? magyarországon?
Szóval mindenki tudja, de mindenki úgy tesz, mintha nem lenne.
A dopping is ugyanez. Emlékezzetek csak az NDK-s nőstényszörnyekre. Többen közülük úgy tudom mára bele is haltak az akkori kőkemény doppingolásba.

Carnivora (törölt) 2008.08.14. 10:42:07

Zep 2008.08.14. 10:27:17

nem meghaltak csak férfiak lettek :D

krtek 2008.08.14. 11:06:37

Tud valaki adatot? Mennyibe van a közpénzen pávázó, nem sportoló, élősködő csürhe pekingi kirándulása?

krtek 2008.08.14. 11:36:03

Zep

Emléxem rá. Azokat az "illetékeseket" azonnal ki kellet volna rugni és kártérítési pert akasztani a nyakukba. Vagy azért mert pofátlanul hazudnak, vagy azért mert nem értenek semmihez. Esetleg mindkettő....

De ez e egy tahó ország, büdöstahó illetékesekkel.

Az NDK-s cuccot inkább a karcsiszemüveges-atomtudós honecker elvtárs anyukáján kellett volna alkalmazni.

bloodhound v2.0 2008.08.14. 11:58:07

nem kell ehhez az ndk-ig visszamenni, ez a phelps is úgy néz ki a képen, mint valami fallout 3 concept...

Carnivora (törölt) 2008.08.14. 13:07:53

Rogge szerint Phelps az olimpia új jelképe

Jacques Rogge szerint a Pekingben eddig öt aranyérmet nyert amerikai úszó, Michael Phelps az olimpia játékok új jelképéve vált.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a Mark Spitz hétaranyérmes müncheni ötkarikás rekordjának megdöntését célul tűző Phelpset hatalmas sportembernek nevezte, akinek ott a helye az olimpikonok panteonjában, ahol már olyan egyéniségek vannak, mint Jesse Owens, Paavo Nurmi és Carl Lewis.

A belga sportdiplomata szerint az olimpiai mozgalomnak szüksége van ilyen kiemelkedő sportolókra, mint az összesen már 11 olimpiai bajnok címnél tartó Phelps, csúcskísérlete pedig azért hasznos, mert felkelti a sportrajongók érdeklődését, ezáltal az olimpiai játékok is jobban a középpontba kerülnek.

-

Na ez az oka, hogy nyomják az anyagot ...

bréniek 2008.08.14. 14:19:22

nem kéne sokat szarozni WADA oldalról sem.
Mint a forma1-ben: a pontszerző helyek összes versenyzőjét KÖTELEZŐ vizsgálatra kiinteni.
ha bukik valaki, a mögötte lévő automatice előrébb sorolva.
és ennyivel el lenne intézve.

yxcvbnma 2008.08.15. 13:48:28

bréniek

A végén meg olimpiai bajnok lesz abból az afrikai srácból, aki pár éve még a távot se tudta leúszni (mivel egyedül csak ő nem doppingolt:))). Bár a teljesítménye igencsak nagy nézettséget produkálhatott, ergo meg is érdemelné.

neeskens 2008.08.18. 10:39:11

Elnézve Phelps eredményeit, vagy Bolt elképesztő 100 méterét nekem a közelmúlt nagyjai jutnak eszembe. Darnyi, vagy Carl Lewis eredményei, fantasztikus csúcsai ma már talán döntőre sem lennének elegendőek.
Pedig pont az úszás és a futás az, ahol a technikai lehetőségek viszonylag behatároltak. A cáparuha, a csodacipő, ha javít is néhány századot az eredményeken összességében mégiscsak egy rekortán pálya,egy medence meg egy faszi van.
Az is hihetetlen, hogy jön egy korszakos zseni és messze meghaladja az elődöket, de hogy úszásban 6-7 Darnyi szintű, futásban meg 8-10 Carl Lewis szintű ember áll rajthoz. Mégha az edzésmódszerek fejlődnek akkor is.

Ne mondja senki nekem, ezért,hogy a kemény munka,a tehetség, a javuló technikai feltételek, fejlődő edzésmódszerek alig másfél évtized alatt ilyen javulást idéznek elő, mert ezekhez az eredményekhez az emberiség génállományának fantasztikus javulása is kell. Vagy dopping...

bloodhound v2.0 2008.08.18. 12:54:16

www.fn.hu/olimpia/20080814/52_esre_doppingolta_labat/?oldal=1

génállomány javulása? itt van (harmadik oldala a cikknek), tessék... :(

Sloane (törölt) 2008.08.18. 22:26:38

Hagyni kéne mindenkit doppingolni (vagy legalább radikálisan lecsökkenteni a doppinglistát), úgy legalább esélyegyenlőség lenne, és nem lenne fényéves előnye a nagy gyógyszerészeti háttérrel (és pénzzel) előnyben lévő nagyhatalmaknak.
Strange but true: a paralimpián több pozitív doppingeset van, mint a sima olimpián, mivel a para sportolók mögött nincs olyan orvosi háttér, hanem saját szakállukra kokszolnak.
Ez az egész dopping-ellenes harc iszonyatos álszent.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.18. 23:37:20

Sloane

Ezt fogják csak elérni, hogy mindenki röhög csak a világcsúcsokon ... lásd 100 métere futás.

Én már nem is nézem az Olimipiát, ez az első amit kihagyok ... EZ ami Pekingbe folyik, NEM ÉRDEKEL:

Remélem az összes doppingos köcsög szívrohamban meghal ...

Sloane (törölt) 2008.08.20. 09:02:33

zero: nincs igazad. Az embereket a világcsúcsok érdeklik, nem a tisztaság, Ha tiszta versenyre vagy kíváncsi, menj el egy serdülő bajnokságra vagy a transzplantáltak világjátékára.
Bolt 100 méteres világcsúcsán nem röhögnek, hanem ünneplik. Nem a dopping miatt futott ilyet, az csak rásegített, tehetség nélkül nincsen semmi. Belém nyomhatnák az EPO-t vagy a THG-t, akkor sem tudnám még 15 mp alatt sem lefutni a 100-at.
Nem kéne a halálát kívánni a sportolóknak, ők ebből élnek. Akkor kívánd a halálát annak is, aki reggel két kávéval serkenti magát, hogy jobban menjen a munka, kívánd a halálát annak a színésznek mondjuk, aki fellépés előtt bedob egy felest. Ez is dopping.
OK, ne nézd az olimpiát valami zavaros etikai megközelítés miatt, de a nézettségi adatok szerintem nem azt fogják mutatni, hogy túl sokan követnék a példádat.
Felteszem még a kérdést: miért van az, hogy az élet bármely területén megengedett a dopping, csak a sportban nem???

Roxvox 2009.01.01. 20:47:05

Kérem szépen itt senki nem doppingol, csak az aki lebukik.
Nincs igazam?

süti beállítások módosítása