Skip to content


       Szűrés lista

Négy mancs vs. libamáj

A Négy Mancs egy osztrák környeztvédő szervezet (VIER PFOTEN), melynek több országban vannak irodái és helyi képviseletei. 1988-ban alapították Bécsben.
"A VIER PFOTEN/NÉGY MANCS számára fontos, hogy Brüsszelben esetleg az egyes grémiumokban való jelenlétével, célzott lobbizással, vagy éppen erõszakmentes akciókkal a politikai döntéshozatalt befolyásolni tudja."

Az egyesültnek több kampánya is folyik (állatkísérletek, állatszállítás, kölyökkutya-kereskedelem stb.). Mivel Ausztriában nem sok bébifóka vár megmentésre, vagy bálna, így talált magának egy szűz területet az alapítvány: a libamáj! A szemét barbár magyarok, még tömik a libákat!

"A kényszertömött kacsák és libák úgynevezett zsírmájának előállítása az egyik legkegyetlenebb előállítási formának számít. Az állatok minden nap 2-3 alkalommal kényszertömésnek vannak alávetve; egy csövet dugnak le az állatok nyelőcsövén. Ezek a madarak ketrecekbe zárva élnek és semmi lehetőségük sincsen arra, hogy kinyújtóztassák szárnyaikat.

A NÉGY MANCS ezért úgy döntött, hogy kampányt indít az állatok effajta kihasználása ellen. Számos országban az állatok kényszertömése tiltott. Magyarországon viszont nem. Tehát ez a beteg kereskedelem tovább folytatódik Franciaországban és Magyarországon, a második legnagyobb „zsírmáj“ előállító országban.
Kényszertömésből származó liba és,- kacsamáj termékeket lehet kapni valamennyi hazai TESCO hipermarketben.  A VIER PFOTEN/NÉGY MANCS  Angliában és Németországban tárgyalásokat folytattak a REWE, Tengelmann, Familia és Coop élelmiszerláncokkal. Bár a Tesco hipermarketekben a mai napik is árusítanak kényszertömésből származó termékeket, a fenti élelmiszerláncok elutasították a kényszertömésből származó termékek forgalmazását. "

Első kérdés, hogy egy osztrák alapítvány mi a fenét ugat bele a magyar ügyekben? Nincs semmi környezetvédelemi probléma Ausztriában? Nem habzik már a Rába? Érdekes, az osztrák bőrgyárak ellen nem tiltakoztak, az osztrák bőrgyárakat nem akarták bezáratni. Az országban létezik egy állatvédelmi törvény, ami pontosan beszabályozza, hogy hogyan kell tartani, levágni az állatokat. Emlékezzünk csak a 2004-es "urban legend"-ra, hogy az EU be fogja tiltani a disznóvágást Magyarországon. Aztán csak annyi lett, hogy megszabták, hogyan kell disznót vágni (elektromos sokkolóval). És ez EU-s állatvédelmi törvény, nem is mi alkottuk - ha jól emlékszem. Ha törvénysértést gyanít az alapítvány, tegyen feljelentést.

Mi szerepel az állatkínzás jogszabályi definíciójában?
Első pont, kivételek:
"Jogszabályi kivételek: az érett libatoll házilagos vagy az engedélyezett technológia szerint végzett tépésére, illetve a házilagos vagy az engedélyezett technológia szerinti liba- és kacsatömés, engedélyezett módon történő vadászat és halászat."

Vajon a csirkehús, marhahús, bárányhús, nyúlhús, sertéshús hogy kerül az asztalukra? Szépen, békésen elszundikál a csirke meg a coca, és a fincsi húsikája meg kikúszik belőle, nem?

De itt mi történt?
A bécsi székhelyű Négy Mancs Alapítvány egy videófilmmel indított kampányt.

"Öt éve vagy inkább még korábban készült ez a film, ez kiderül a filmben elhangzott szövegből. Ez azt jelenti, hogy a Négy Mancs inkorrekt módon nem a mostani tömés technológiát mutatja be, hanem egy öt, vagy hét, vagy 10 évvel ezelőtti, olyan tömést, ami nem is volt általános Magyarországon" - mondta Magyar József a Hungerit Zrt. vezérigazgatója.

A vezérigazgató azt mondta, hogy a lejárató kampány után visszaléptek a német, osztrák és francia megrendelőik is. Mindez éves szinten 8 milliárd forintos árbevétel-kiesést okoz a szentesi cégnél. Emiatt most 200 embert bocsátanak el. Az alapítvány vezetőivel korábban az agrártárca is próbált tárgyalni, hogy ne tegye tönkre kampányával a céget, de az állatvédők hajthatatlanok voltak. Magyar dolgozót fasza dolog kirúgatni? Az osztrák környezetszennyező bőrgyárak dolgozóival ugyanazt nem merték eljátszani, mert az osztrákok jól seggbe rúgták volna a Négy Mancsot. De a csóró magyarokkal mindent meg lehet csinálni ...


Érdekes
, hogy Franciaországban és Bulgáriában is tömik a libákat, de ezekkel az országokkal nem mert szívózni a Négy Mancs. Csak velünk. Mindig csak velünk.

Franciaországban - ahol a libamájat vásárló háztartások aránya 2003 és 2006 között 39 százalékról 42 százalékra nőtt - a kormány 2006 januárjában védett kulturális örökségnek nyilvánította ezt az ételt. Ezzel ugyanolyan védettséget nyújtott az állatjogi törvényekkel szemben, mint Spanyolország a bikaviadalnak.

Szóval Négy Mancs vs. libamáj , a következmény 200 munkanélküli ember. Akik 50-55 évesen biztosan találnak még munkát nyugdíjig ...

A Szabad Föld cikke szerint a külföldi konkurencia a Nágy Mancsot felhasználva alapjaiban rengette meg Magyarország legnagyobb baromfis cégét. A liba- és kacsatömés azonban változatlanul folyik tovább, csak más cégeknél.

Lehet nekik emailt írni:

VIER PFOTEN Hungary
NEGY MANCS Alapítvány
Dalszinház 10. II/4
H - 1061 Budapest

Tel.: +36-1-302 41 37-0
Fax: +36-1-302 41 37-99

Ügyvezetõ: Mag. Hercsuth Èva

Email: negymancs@invitel.hu
Honlap: www.negy-mancs.hu

TV2-s riport, megszólal mindenki:

Durva ...

Papp Gergely a Hungerit üzemből:

Címkék: közélet állat pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr61643893

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Hannibál Lektűr-attitűd 2008.10.21. 16:26:06

Radikális libák, komcsi tömőkA Négy Mancs a közelmúltban robbant a magyar köztudatba, amikor a libák kényszertömése elleni fellépése az uniós hízottlibamáj-piac második szereplőjét (a Hungerit sajtóközleménye) rákényszerítette tevékenysége feladására.Amúg…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 08:39:23

A cikkel kapcsolatban egy pár kérdés fogalmazódott meg bennem:
1: A multik (tecsó, coop, akármi) ennyire az "elvek embere" lenne? Ezt eddig nem gondoltam róluk, főleg körülnézve a pultokon, tekintve, hogy gyakorlatilag a szemetet, meg a szart is megetetnénk velünk.
2: Jó, aláírom, hogy nem lehet kellemes annak a szegény állatnak a kényszertömés, de mennyivel kellemesebb az, ha "pusztán" leölik? Az nem embertelen? Vagy úgy gondolják, hogy meg kelllene várni, amíg végelgyengül?
3: Ha, és amennyiben akár csak a gyanúja is felmerül, hogy ez valamelyik külföldi hasonló érdekeltségű cég burkolt támadása, akkor a szaktárca (adabszurdum a kormány) óhajt -e tenni valamit? Vagy kilenemszarja a Hungeritet?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 08:48:04

Na ez az első post amit óriási butaságnak tartok.

"Mivel Ausztriában nem sok bébifóka vár megmentésre, vagy bálna, így talált magának egy szűz területet az alapítvány:"

"Első kérdés, hogy egy osztrák alapítvány mi a fenét ugat bele a magyar ügyekben? Nincs semmi környezetvédelemi probléma Ausztriában? Nem habzik már a Rába?"

Az tetszik a legjobban, hogy ami esetleg az EU-ban történik, az mint a szegény magyar nép elleni összeesküvés, ebben az esetben semmi köze nincs az állatok védelméhez, így van kedves zero?
Javaslom azért, hogy látogass el hozzánk labancöldre, menj el egy gazdaságba és nézd meg hogy bánnak az álaltokkal. Utána mássz el egy Merkur-ba, egy Eurospar-ba, vagy akármelyik nagy áruházba, és lesd meg milyen húsokat pakolnak ki. Az állat tudod meghálálja a törődést, gondoskodást, erről bármelyik agrárost megkérdezhetsz mondjuk Gödöllőn.

Magyarországon meg lehet azt is tenni, hogy az autó után kötöd a kutyát, mit kapsz érte? Ejnye-bejnye, meg 30000 ft pénzbirságot. Idekint kicsit nagyobb dádá jár érte. De bizonyára az otthoni elvek így vannak rendjén.

Fel lett vetve hogy habzik a rába, ebből itt igen nagy patália van kint. Ehhez semmi köze nincs egy állatvédő alapítványnak.

"Öt éve vagy inkább még korábban készült ez a film, ez kiderül a filmben elhangzott szövegből. Ez azt jelenti, hogy a Négy Mancs inkorrekt módon nem a mostani tömés technológiát mutatja be, hanem egy öt, vagy hét, vagy 10 évvel ezelőtti, olyan tömést, ami nem is volt általános Magyarországon"

Szeretnék látni egy humánus tömési eljárást, ami után a liba örömében elkezd dalolászni.

Majd amikor le leszek anyázva folytatom az okfejtéseket.Puszika

Geza 2008.09.03. 08:52:34

1., Sacc/kb. nyugaton is annyira hallottak az egyszerű emberek a négy mancs kampányáról, mint mi itt, azaz nagyjából semennyire.
2., Ha a fogyasztó hall is és még fel is háborodik és ezen érzületét fogyasztói bojkott formájában kifejezi, mire ennek a hatása végiggördül a kisker-nagyker-import-export-termelő láncon, az alsó hangon hónapokat venne igénybe. Mióta megy ez a négymancsos kampány?

Ezek alapján én inkább azt az összeesküvés-elméletet tartom valószínűbbnek, hogy:
1., Valakik (akik foglalkoznak liba-termékek kereskedelmével/feldolgozásával) szeretnének magyar libaipart venni.
2., Ezért le akarják vinni a magyar libaipar árát.
3., Ezért átmenetileg lefojtják a magyar libaipari termékek iránti keresletet.
4., Ennek hatására a magyar libaipar csődközeli állapotba kerül.
5., Olcsón megvehetővé válik.
6., Ezután olcsón újraindítható a termelés, és a közben felhalmozódott kereslet miatt még drágán is adható a termék.
7., Ezen hinta-palinta eltakarására kell egy láthatóan nyalvánvaló indokot kreálni, na ez volt a négymancs felhőbörödése.

Persze mindez csak összeesküvés-elmélet, mint ahogyan az alumínium-iparunk, építőanyag-iparunk és az élelmiszerfeldolgozó-iparunk esetében is az volt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 08:54:52

Jancsibohóc

Az a butaság, hogy egy osztrák alapítvány szívózik egy magyar céggel? Milyen jogon?

És ha te meg én körbetelefonáljuk a cégeket, hogy ne vegyenek bőrt az osztrák bőrgyáraktól mert habzik tőlük a Rába és megdöglenek a halak?

Szart is leperelnék rólunk hitelrontás miatt ....

Mondtam: ha megsértjük az állatvédelmi vagy bármilyen EU-s törvényt a töméssel, tegyenek a megfelelő szervnél feljelentést, nem pedig sunyin körbetelefonáljuk az árházakat ...

Azért tettem bele az állatkínzási törvényből az idézetet ..KIVÉTEL A TÖMÉS!

Franciaországban meg továbbra is tömik, mert az ott "évszázados hagyomány" ....

Ne viccelj kérlek, kilóg a lóláb a Mancsnál ...

rolika 2008.09.03. 09:02:36

emlékszem nagymamámra (isten nyugosztalja), amikor naponta elkapta a baromfiudvarban sertepertélő libákat, lába közé szorította őket és kukoricát nyomott le az ujjával a torkukon. gyerekként nagyon bírtam, egyátalán, hogy valaki meg meri fogni azokat a bestiákat, amik engem általában jól megkergettek, és megrángatták a nadrágom szárát :)
nekem is van otthon két libám, egy kis patak partját tartják rendben. csak a füvet tépkedik, de néha adok nekik egy kis búzát. mondjuk eszem ágában sincs tömni, mert azt most, felnőtt fejjel állatkínzásnak tartom.
novemberben fogjuk vágni őket, már alig várom a libazsírba rakott májat... nyamm :)))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 09:06:23

A történet azért is vicces -gondolok az összeesküvés elméletekre- mert szárnyas termékekből szinte csak Magyarországról származó dolgokat tesznek ki. Idényjellegűen van MAGYAR LIBAMÁJ is, szép agyagedényben csomagolva. Az osztrákok bíznak a magyar szárnyas félékben, nem hiszem hogy erről szólna, hiszen ha már eleve tönkreteszik -ahogy Géza elméletében szerepel- hiába kerülne az osztrák tulajdonba idekint kényesek az emberek. Nem is kicsit. Itt a húst külön reklámozni kell, főleg azok után hogy bejöttek ezek a Bio- és fitnesscuccok. Az étkezési kultúra megváltozásával, ezek elkezdtek leszokni a húsról, pedig ha valahol finomak ezek a dolgok az Labancországia :)

_alesi_ (törölt) 2008.09.03. 09:26:39

Mondjuk elgondolkozott-e már egyik-másik állatvédő, hogy ezek a HASZONÁLLATOK csak és kizárólag az embernek köszönhetik a létüket?

Amúgy én is tiltakozom a sasok/sólymok/vércsék kegyetlen, erőszakos és szadista gyilkolási módszere ellen, ahogyan percekig kínozzák szerencsétlen áldozatukat, tokáig a véres tollakban. Lőjjük ki az összeset a francba!

reKorrekt 2008.09.03. 09:27:13

"Franciaországban [...] a kormány 2006 januárjában védett kulturális örökségnek nyilvánította ezt az ételt."
Itt ezt miért nem lehet megtenni? Miért nem lép odafönt ezügyben senki? És még egy kérdés: valóban mi a faszt ugat bele egy labanc cég a mi dolgunkba?
Mivel törvényileg nálunk nincs gátja a dolognak és mivel bizonyíthatóan miattuk esett vissza a kereslet (8 Mrd rohadt sok pénz ám, még egy nagy cégnek is), ez simán hitelrontás.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 09:28:50

attól, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény engedélyezi a tépést és a tömést is (gazdasági és "hagyománytisztelő" szempontok miatt, de nyilván inkább az előbbi), ez a tény nem vesz el semmit ezen jelenség szörnyű és állatkínzó (nem állatvédelmi jogi és büntetőjogi értelemben, hanem szimplán egy állatbarát szemszögéből nézve) mivoltából.

nem vagyok állatvédő, csak állatbarát, főleg, mert elég rossz tapasztalataim vannak velük, egy jelentős részük egyszerűen csak a realitásoktól teljesen elrugaszkodott monomániás fasz) de:
"egy osztrák alapítvány mi a fenét ugat bele a magyar ügyekben?" te milyen alapon ugatsz bele bármibe is, ami határainkon kívül történik? milyen jogon nyilvánítasz véleményt mondjuk az amerikai elnökválasztásról, orosz-grúz háborúról, vagy akármilyen külföldi témában?

Geza 2008.09.03. 09:34:34

Jancsibohóc: azért ha fél/egy éven belül valahogy mégiscsak elprivatizálódik a Hungerit, aztán egy/másfél éven belül a sajtó lelkendezve hozza, hogy a drága "külföldi befektető" hogy megmentette a magyar libamáj fellegvárát és hány új munkahelyet teremtett ezzel, akkor azért szánjunk egy elmélázó gondolatot erre a megközelítésre is.

odonkor (törölt) 2008.09.03. 09:41:32

Tipikus környezetvédő maszlag. Az állatokért mindent, de az emberek magasról le vannak szarva?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 09:44:45

"Mondjuk elgondolkozott-e már egyik-másik állatvédő, hogy ezek a HASZONÁLLATOK csak és kizárólag az embernek köszönhetik a létüket?"

Alesi elgondolkodtál már azon hogy te is két embernek köszönheted a létedet? Nevezetesen anyunak és apunak hívják :D

""egy osztrák alapítvány mi a fenét ugat bele a magyar ügyekben?" te milyen alapon ugatsz bele bármibe is, ami határainkon kívül történik? milyen jogon nyilvánítasz véleményt mondjuk az amerikai elnökválasztásról, orosz-grúz háborúról, vagy akármilyen külföldi témában?"
blood JÓ A SZÓ TESÓ! :D

Geza szánjunk, ez is benne van a pakliban, bár szerintem itt nem ilyesfajta lobbizásról van szó, hanem van egy alapítvány ami/aki dolgozik. Utána fogok járni ezen alapítvány munkásságának, és utána levonhatjuk a konzekvenciákat.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 09:48:43

LG.LG.LG

pontosan, az állatvédők általában ilyenek.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 09:50:57

persze tisztelet a kivételnek

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 09:57:26

Jancsibohóc: Isten látja lelkem, nem akarok kötekedni, általában egyetértünk elég sokmindenben, de írod, hogy:
"Fel lett vetve hogy habzik a rába, ebből itt igen nagy patália van kint. "
Tényleg? Idestova 1 évtizede habzik, kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan. Történt valami előrelépés? Szankcionálj(t)ák érdemben a bőrgyárat?
Említed, hogy mennyire odafigyelnek a minőségi alapanyagokra a sógorok, mert a hazai vevőközönség "finnyás". Lehet, hogy ezért van az, hogy a nem éppen költségesen előállítható szart küldik ide, mert a bunkó magyarnak jó az is?
Tényleg nem kötekedni akarok, csak kérdezem...

krtek 2008.09.03. 09:58:27

Nekem ezek az un. aktivisták mindíg gyanúsak. Erősen az az érzésem, hogy valaki mindig hátulról tömi őket pénzzel, saját érdekei érvényesítésére. Erről egy aktivista persze soha sem tud, ő meggyőződésből csinálja. Egy darabig. Akkor jön rá hogy hülyére vették.

Minden esetre pl. ezt a négymancsos kiscsajt megnézném hogyan él. Biztos vega, önellátó bio-gazdaságot üzemeltet, természetes barlangban a hegyek között él, energiát nem használ, nem közlekedik, stb. Nane! És szerencsétlen még soha sem evett libazsíros (amiben májdarabkák és/vagy tepertő is van bónusznak) friss kenyeret lilahagymával. Müzlis fitness-spa-bio-trendi-vega családban nevelkedett.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 10:03:07

Melyik szarra gondolsz?
Mellesleg még mielőtt levonná akárki is, az a dolog hogy itt élek, nem feltétlenül azon azzal, hogy mindenáron be akarom védeni a labancokat. Van sok szarságuk, de azért ki lehetne ide jönni példát venni.
A habzik a rábán kívül van esetleg más olyan dolog amit fel lehetne hozni ellenük? Ja linkelve lett még egy cikk itt, a határon áthozott osztrák szemétről. Azzal kapcsolatban az nem fordulhat elő, hogy esetleg román, és egyéb pajtásaink csenik el a ház elöl, és itt bontják ki majd ami nem kell belőle azt otthagyják?
Ja, és seduxen nem veszem kötekedésnek, a fórum azért van hogy megvitassuk a dolgokat.

Geza 2008.09.03. 10:10:38

Ami az állatok szenvesztését illeti, régi téma, úgyhogy az abszolutista életpártiaknak ajánlom szíves figyelmébe, hogy egy földből kitépett krumpli még legalább két-három _hónapig_ él (ha elvetnéd, újra gyökerezne), próbál csírázni, gyökereket növeszteni, menekülne, láthatóan szenved, ahogy lassan emészti fel a tartalékait és aszik össze, ismét mondom: hónapok alatt. Ugyanez igaz a répára és a petrezselyemre is, hónapok helyett heteket mérve szintén igaz a karalábéra, a tökre és a dinnyére is, a gyümölcsfogyasztást pedig kb. a már megfogant állat-embriók felfalásával lehetne párhuzamba vonni, úgyhogy lehet szépen elmenni ásványi anyagokat nyalogatva fotoszintetizálni, vagy pedig tessék szépen elismerni, hogy mindenevők vagyunk, és így ami mozog, az kaja, ami pedig nem, az a köret hozzá.

Jancsibohóc: "Utána fogok járni ezen alapítvány munkásságának"
Ha adhatok egy kiindulási pontot, aminek az ellenőrzésével lehet kezdeni:
"...ugyanis a valóságban a Négy Mancsnak nincsen egyetlen állatmenhelye sem, és Magyarországon semmilyen tevékenységet nem tud felmutatni."
kuruc.info/r/9/14781/

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 10:17:08

melyik szarra? be kell menni valamelyik plus, spar, kaiser, és még sorolhatnám boltba, és meg kell nézni a saját márkás termékeket. azok között van olyan, amit osztrák bolt polcaira max egyszer rakna ki. bááár. nem. egyszer sem.
ebben benne van kis hazánk sara is, mert ilyet nem engednék a polcokra kirakni, ez igaz.
A szemét-business: dehogynem, csak rövid idő alatt ez már a második eset, hogy német nyelvterületről szervezett transzportokkal jön a hulladék. Bocsánat, ha ehhez a magam részéről nem tapsolok.
Félreérté ne legyen, én sem akarom a keresztvizet leszedni a "svábokról", csak ezek a dolgok zavarnak.
És még valami a konkrét cikkhez: ha ők fel kívánnak lépni a kényszertömés ellen, rajta, tűntessenek, vegyék fel a kapcsolatot az illetékes magyar, eu-s hatóságokkal. De az, hogy gyakorlatilag anyagi kárt okoznak egy cégnek. Szerintem simán perelhetőek. Tudomásom szerint a Hungerit az EU-s, és magyar jogszabályoknak megfelelően működik, így van? Akkor ez hitelrontás, és tegyen ellene a károsult. Az megint más kérdés, hogy kell -e módosítani ezeket a szabályokat. Lehet. Ezt majd a hozzáértők vitassák meg. De jelen pillanatban szabályosan működő cégnek okoztak milliárdos károkat. Ha én abban a helyzetben lennék, hogy - az általam idecitált példánál maradjak - lobbyzhatok (mondjuk egy magyar bőrgyár "segítségével") az osztrák bőrgyár ellen olymódon, hogy külföldi partnereinél ellehetetlenítem, a sógorok ezt tétlenül néznék, és jó pofát vágnának hozzá? Nehezen hiszem...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 10:25:52

bloodhound v2.0 2008.09.03. 09:28:50

"e milyen alapon ugatsz bele bármibe is, ami határainkon kívül történik? milyen jogon nyilvánítasz véleményt mondjuk az amerikai elnökválasztásról, orosz-grúz háborúról, vagy akármilyen külföldi témában?"

Én nem okozok 8 milliárdos veszteséget és nem rúgatok ki 200 embert ha "beleugatok" ezekbe a dolgokba ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 10:28:55

Seduxen

és MIÉRT csak a Hungerit került feketelistára?
Miért nem sz ÖSSZES?
Csak mert ez a legnagyobb cég?

Most már máshol vágják a tömött libákat ....

Egyértelmű: a legnagyobb magyra konkurenciát szépen kinyírták ... szép munka!

DArchAngel 2008.09.03. 10:36:49

1. Érdekes, hogy valahogy megint csak Magyarország szopogatja, ráadásul az alapítvány helyi szervezete k*rogatta a magyar termelőket legjobban. Remélem, örülnek, hogy befejeződik a barbár vandalizmus. Hogy 200 ember utcára kerül, az ország milliárdokat és némi presztízst veszít? Az nem az ő bajuk!
2. A libák tömése évszázados magyar hagyomány. Nekem is tömte megboldogul nagyanyám a libáit. Abban az időben még nem dívott ez a marha nagy liberalizmus, szegény, mekkorát nézett volna, ha valaki odamegy hozzá, és elkezd kavarni, hogy ez mekkora szenvedés a libának. El is zavarta volna!
3. A kedves állatvédők meg inkább takarodjanak szanaszét a világban és állítsák le az emberiség ész nélküli szaporodását, mert ezzel óvnák legjobban a környezetet...

Kálmán 2008.09.03. 10:37:35

Jancsibohóc

Remélem letolod a képed Szentesre mihamarabb és szépen kiállsz az elé a 200 ember elé, akit most ez miatt kirúgtak és elmondod nekik a baromságaidat.

Biztos nagy sikered lesz és ez a 200 ember biztos megköszöni hogy felvilágosítod őket az állatvédelemről.

Majd kapnak segélyt helyette. Bravó.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 10:40:16

"melyik szarra? be kell menni valamelyik plus, spar, kaiser..."
Nekem a saját márkás cuccokkal nem volt bajom. Megeszem a spar párizsit, megeszem a plus-os vákuum csomagoltat is. Kaiser-el nincs tapasztalatom. Ez nem jelenti azt, hogy nincs kint a polcokon szar. Sőt, ami Magyarországon kint van a húspultok nagyrészében, azt itt aligha lehetne eladni. Erre írtam azt, hogy meg lehetne nézni mik kerülnek itt ki.
Ha az állatvédő cégnél fennáll a hitelrontás, miért nem fordult a Hungerit bírósághoz?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 10:41:37

Kálmán bizonyára így lesz, hiszen ezt a problémát én okoztam te kis géniusz. Sőt, segélyt is kapnak majd tőlem, eladom az összes üveggolyómat.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 10:44:39

Jancsibohóc: magam is ezt kérdeztem :-)))
A most hatályos jogszabályoknak megfelelősen működik a Hungerit? Igen (bízzunk benne). Okozott bizonyítottan kárt nekik az ellenük indított hecckampány? Igen, okozott. Akkor irány a Bíróság (de nem ám az osztrák!!), és tessék szépen a bugyit is leperelni a sógorokról... Ennyi.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 10:47:07

zero: ez feltételezés. Én a magam részéről ezt lezárnám azzal, hogy remélem a hungerit vezetése nem hagyja annyiban, és megteszi a szükséges lépéseket.
off: ha jól rémlik, a nagymúltú MOL-t milyen nagy sokpárti konszenzussal elfogadott törvénnyel igyekeztek "megmenteni". Kifaszt érdekel pár "nyomorult csirkés", mi?

bloodhound v2.0 2008.09.03. 10:50:09

gondolom a hungeritnak vannak jogászai, nem szorulnak az önjelölt igazságharcosokra, szerintem bízzuk ezt rájuk, majd ők eldöntik, hogy mit lépnek.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 10:59:05

igen ritkán fordul elő, hogy blood-dal egyetértek, de magam is oszton a véleményét. ha jogsérelem érte a céget, akkor tegyenek ellene. a magam részéről csak azt szeretném kérni/látni, hogy nem fülüket-farkukat behúzva annyiban hagyják, hanem a törvényes eszközökkel harcoljanak az igazukért.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 11:00:08

A videóban azt mondja az egyik fél, hogy károkat okozott, a másik fél azt mondja hogy ez rossz dolog. Az is kiderül, hogy nem csak a Hungerit van/lesz belerángatva ebbe, hanem további cégek/országok.
Arról is szó van, hogy a hízott szárnyasok feldolgozása, átvétele van felfüggesztve.
A történetnek szerintem még nincs vége, meg kell várni milyen döntések születnek. Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy a libatömés rossz dolog, és remélem bekerülök a szerencsecsomagos Bezuhov mellé mert nem mindig azonos a véleményem másokkal. Ja, és köcsög állatvédő is vagyok, aki labancföldről ugat!!!!

d.é.é. 2008.09.03. 11:12:13

rolika · republicator.blog.hu/ 2008.09.03. 09:02:36
Én is emlékszem jó öreganyámra... Minden nap kétszer tömte a kacsákat, ha akartak enni ha nem.
Talán sajnáltam őket, de szerintem nem, mert tudtam, hogy abból lesz a finom zsírban eltett máj és a jó nagy darab hús...
Sajnálom szerencsétlen termelőket és a feldolgozókat is, mert sztem ez az egyik legjobban eladható magyar termék...
És érdekelne, hogy az agrárminiszter ebben a témában vajon elkezd-e mocorogni, vagy hagyják a Hungeritnek, hogy megvívja ezt a szélmalomharcot egyedül?!

reKorrekt 2008.09.03. 11:12:16

* bloodhound v2.0 2008.09.03. 09:28:50

Kicsit eltévedtél.
Én nem ugatok bele, nem nyilvánítok nagyközönség előtt véleményt és pláne nem lobbizok magas szinten mindenkinél külföldi témákkal kapcsolatban.
Gondolkodj már mielőtt írsz valamit.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 11:16:16

hozzád ki szólt?
gondolkodj már, mielőtt leírsz valamit.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 11:18:24

bloodhound v2.0 2008.09.03. 10:50:09

"önjelölt igazságharcosokra"


Volt már olyan poszt, ahova nem írtál be semmis sértőt?

mutant · http://universal.blog.hu 2008.09.03. 11:22:04

Öreganyáink is ezt az eljárást alkalmazták(nálunk vidéken háznál még mindig ugyanígy tömik a libákat!).A liba azé van,hogy megegyük.Más eljárással nem lesz ilyen finom a máj.Faszom a buzi osztrákokba,hogy nincs jobb dolguk!!!Tönkre akarják tenni a gazdaságot?!Csóri kétkezi munkások a gyárban...annyira sajnálom őket:S

reKorrekt 2008.09.03. 11:23:45

Akkor a pontos idézet:

* bloodhound v2.0 2008.09.03. 09:28:50:
"egy osztrák alapítvány mi a fenét ugat bele a magyar ügyekben?" [ezt tőlem idézted] te milyen alapon ugatsz bele bármibe is, ami határainkon kívül történik? milyen jogon nyilvánítasz véleményt mondjuk az amerikai elnökválasztásról, orosz-grúz háborúról, vagy akármilyen külföldi témában?

Nos?

bloodhound v2.0 2008.09.03. 11:26:20

nem tudom, biztosan. mint ahogy az is biztos, hogy megvan annak az oka. biztosan az, hogy én már csak ilyen kötekedő fasz vagyok.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 11:27:43

Amint azt írtam valamelyik előző topicban offolva:
De szájba vert módon ráérnek ezek.
Az állatvédő barmoknak (igen, barmok, mert kb. olyanok, mint kis hazánkban _vadlibek_) a következő gondolatokat ajánlanám a figyelmébe:
A minap hallgattam egy műsört, amiben nagyon okos pénzzel, részvényekkel foglalkozó emberek beszélgettek az olaj és egyéb nyersanyagok áráról. Elhangzott benne az alábbi mondat: " ...az indiai és kínai lakosság nagyobb része már _kiárazódott_ a piacról...". Kedves állatvédő, mit teszel majd, ha az általad fogyasztott szójaital és búzacsíra ára felmegy? Tudod mennyi energiába és vízbe kerül egy liter szójaital? Tudod miből lesz a legkevesebb hamarosan? Megsúgom (nem, nem a víz): a termőföld szépöcsém, a termőföld. Ha kiárazódsz a búzacsíra-piacról? Vennéd a nem EU-knoform módon vágott baromfit és tolnád az arcodba, de nem lesz majd honnan megvenni. A parszt meg az oldaladba vágja a vasvillát, ha a tanyája közelébe mész, mert miattad nem tudta annakidején eladni a libáját.
Képmutatás, érdekek és még rosszindulat. Adalékként ismét:
blogspace.mweb.co.za/default.aspx?alias=great_cats

bloodhound v2.0 2008.09.03. 11:28:10

nem, ezt zero-tól kérdeztem, tőle idéztem, ha nem tűnt volna fel. vagy te úgy szoktál kommentelni, hogy nem olvasod el a posztot? nos?

reKorrekt 2008.09.03. 11:38:17

Jogos. Abból indultam ki hogy épp utánam írtad. Nem csekkoltam szó szerint. Sry.

bloodhound v2.0 2008.09.03. 11:41:11

az én hibám (is), újabban leszoktam atrról, hogy odaírjam, kinek az írására reflektálok, majd jobban odafigyelek erre

derelyegrádi szellem 2008.09.03. 11:42:52

várom mancsék fellépét a következő ügyekben is:

A csirke. Azokat úgy tartjáka csirkegyárban, hogy a fejük be van szorítva egy rácsba, éjjel nappal ég a villany, hogy azt gondolják nappal van és szünet nélkül egyenek.

A tehén. Azokat minden nap megfejik. A kisborjúját meg levágják, és felszolgálják bécsiszelet formájában.

Csiga. Franciaországban a csigát konyhai elkésztíés előtt napokig éheztetik, hogy kiürüljön belűről.

Osztriga. Élve megcitromozzák és élve megeszik.

Bojokott a bőrgyárak ellen, mert habzik tűlüka Rába

Legeréjesebb fellépés a a libát úgyanúgy tömő (kiszákmányoló) franciák ellen.

remélem mancsosok nem hordanak gyapjúból készült semmit, mert azt bizony a birka kínzása (kizsákmányolása) révén állítják elő.

De nem, ők nem fognak ilyenek ellen fellépni. Nagyon jól tudják ki ellen lehet, ki ellen nem. Itt nem kell attól tartaniuk, hogy a magyar termelőket megvédi országuk vezetése, vagy esetleg kínos kérdéseket tesznek fel nekik, vagy mint ahogy máshol teszik, levegőnek nézik őket. Esetleg a nézetek közötti különbséget egy nagyobb összeg átutalásával elsimítják.

Azon pedig egyetlen percig sem csodálkoznék, hogy ha az ekként támadt "piaci űrt" egy másik kacsa és libatömő cég (ne adj' Isten egy osztrák érdekeltségű/tulajdonú társaság) termékeivel töltenék ki, akik valami csoda folytán nem kerülnek fel a listára.

Általában az ilyen akciók mögött ez szokott meghúzódni.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 11:43:47

Az összes álszent köcsög aki iit sipákol majd otthon húst zabál elmehet a halál faszára.

Hüpnosz 2008.09.03. 11:44:45

Seduxen írta fentebb, hogy nem akarja leszedni a keresztvizet a "svábokról". Én egy kicsit igen :). Kicsit off is lesz, bocsi :). Győr-Moson-Sopron megyei vagyok, igen közel lakom Sopronhoz. Egy kis válogatás a sógorok viselt dolgaiból,az elmúlt 1 évből, a teljesség igénye nélkül:
-Rábát szennyező bőrgyárak
-évi 45.000 tonna illegális szemét behozatala
-a schengeni határnyitás utáni napon határátkelők lezárása "Behajatni tilos!" táblákkal
-a rendőrök mostanság büntetnek kint, ha nincs útleveled( amióta schengeni ország vagyunk, az új típusú személyigazolványt EL KELL fogadniuk, nem kérhetnek útlevelet).
Amik miatt ezek csípik a szemem: fordított esetbe szerintem elég hamar az EU elé kerülnének az ilyen ügyek, esetünkben meg megy a hallgatás. Először az osztrákoknak talán a saját házuk táján kéne körülnézni, aztán lehet beleugatni a külföldi ügyekbe. És hangsúlyozom: beleugatni, NEM elvenni 200 ember munkahelyét. Aki pedig abban bízik, hogy ezt esetleg más országokban is képes lesz elérni ez a Négy Mancs, az óriásit téved.
Ami miatt pedig abszolút nem mellékes ez a dolog: tudomásul kell vennünk, hogy jelenleg a mezőgazdaságban, élelmiszeriparban vannak olyan lehetőségei az országnak, amiből hosszabb távon profitálhatunk(növekvő élelmiszer-igények világszerte, + hasonlók). Egy ilyen esetnek sztem elég csúnya folytatásai lehetnek.
Az + egy külön posztot megérne, hogy a kormány mit tesz az ilyen dolgok ellen (az említett útlevél-ügyben elküldték azt a listát sokadszor az osztrákoknak, amin szerepel, hogy milyen formátumú iratokat kell elfogadniuk útlevél helyett...gratula!). Sőt, ha már összeesküvés-elméleteket gyártanak páran: találjátok ki, hogy az utolsó, Mo.-n +maradt kaposvári cukorüzemnek ki a tulajai (úgy van, Pistike, az osztrákok...)!
Bocs a terjedelemért, + a "kis" offért :).

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 11:50:32

szellem: pfúúúj bazze; csiga, osztriga. én még szeretnék ma ebédelni :-)))

INkvizítor 2008.09.03. 12:08:58

Azé' ezek az osztrák állatvédők megint fordítva ültek fel a lóra!
Az tenyészállat, köztük liba, életének a célja és értelme hogy minket tápláljon, azért jön a világra, azért kap enni, hogy azután megegyük mi. Minden összel sajnálom a disznót amit levágunk, úgy hagyományosan (szögbelövő, böllérkés) de valahogy mégis jó ízzel fogyasztom később azt ami belőle készült. A libákat meg tömik, mióta liba van Magyarországon, így szoktuk meg, így tömték a liba felmenöit is. Sajnálom őket, de éhes vagyok a máj pedidglen finom. Az állat állat, az ember meg ember. Szavazni mikor fognak? Ha humanizálni akarjuk a liba tenyésztést, akkor humanizáljuk az összes többi haszonállat tenyésztését is, de itt megint csak kettősmérce szagot érzek, csak nem a megszokott irányból...

derelyegrádi szellem 2008.09.03. 12:10:13

seduxen

az oszrigát én sem szeretem, de a csigát igen. Fokhagymás, fehérboros, bazsalikomos mártással tálalva nagyon ízletes előétel.

W Joe 2008.09.03. 12:13:14

Tényleg inkább a Rába habzásával foglalkoznának a mi libáink helyett.

Nem értem én ezt, csak úgy azt mondják, hogy milyen csúnyán bánnak itt az állatokkal, mutatnak egy hamis (vagyis nem aktuális) videót, és simán tönkretehetnek egy magyar vállalatot? A minisztérium nem tud tenni valamit ilyenkor?

Ha van más módzser, ami az állatoknak jobb, akkor alkalmazzák azt persze, de mi az, hogy amagyarok nem tömhetnek libát, a franciák meg igen?

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2008.09.03. 12:15:14

Én szeretem a sült libamájat. Meg a kacsáét is. Minden más májat mindenhogy elkészítve viszont kifejezetten nem.
Mindenki tiltakozik minden ellen. Évszázadokig nem volt baj, hogy tömték a libát. Gyerekkorában anyám is tömte a libát (nem Pestről jött, na... :) ). Akkor most őt meg börtönbe kéne zárni és levágni a kezeit?

mizrolist 2008.09.03. 12:15:21

Jancsibohóc 2008.09.03. 09:06:23
"A történet azért is vicces -gondolok az összeesküvés elméletekre- mert szárnyas termékekből szinte csak Magyarországról származó dolgokat tesznek ki. Idényjellegűen van MAGYAR LIBAMÁJ is, szép agyagedényben csomagolva. Az osztrákok bíznak a magyar szárnyas félékben, nem hiszem hogy erről szólna, hiszen ha már eleve tönkreteszik -ahogy Géza elméletében szerepel- hiába kerülne az osztrák tulajdonba idekint kényesek az emberek. Nem is kicsit. Itt a húst külön reklámozni kell, főleg azok után hogy bejöttek ezek a Bio- és fitnesscuccok. Az étkezési kultúra megváltozásával, ezek elkezdtek leszokni a húsról, pedig ha valahol finomak ezek a dolgok az Labancországia :)"

A dologban az a szép, hogy a Hungerit leépítése után nem lesz magyar libamáj a polcon (vagy sokkal kevesebb), bármennyire is bíznak benne a vevők.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 12:18:16

FYI az nem kétszáz ember, több. 200 ember a Hungerittől fog utcára kerülni. Megélhetésnélkül marad az a másik cca. kétezer ember aki megtermeli a levágandó libát.
Köszönjük Emese.

muskotály küvé 2008.09.03. 12:19:36

Egyet tudunk tenni: menjünk ki a piacra és vegyünk egy darab libamájat. Tekintsük a dolgozóknak adott adománynak. És vegyünk máskor is, ne csak a félinformált német-osztrák fogyasztókon múljanak a hagyományaink (!).

Egyébként tényleg felháborító a dolog, a négy mancs honlapján nincsenek megjelölve francia és bolgár cégek. Tipikus öntudatos buta amatőrök, akik inkorrektségükkel akarva-akarvatlanul hatalmas kárt okoztak.

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.09.03. 12:26:15

Azért elég demagóg álláspont a libatömést a kutya autóhoz való kötéséhez hasonlítani. Az egyiknek a célja élelemszerzés, a másik puszta állatkínzás, és én is keményen büntetném.

Spanyolországban a mai napig legális bikaviadalokat tartani. Ez inkább a kutya kocsihoz kötésének felel meg, mégsem tiltották még be. A liba tömése és a libamáj hungarikum, az meg mehet a levesbe. Miközben a franciák nem csak libát tömhetnek, de csigát és rákot dobálhatnak élve forró vízbe. Képmutató banda.

Rohadtul idegesítenek ezek a mindig minden faszságra ráérő és minden ellen tiltakozó ostoba állat- és környezetvédő szervezetek (lásd még például: M0 körgyűrű és a sötétzöldek esete)

Baszkurátor 2008.09.03. 12:29:16

Az kibaszott osztrák környezetvédők foglalkozzanak a Rábába engedett szutyokkal.
Szombathelyi vagyok és annyira útálom az osztrákokat mint a szart.
( elnézést )

blah 2008.09.03. 12:31:36

Jancsibohóc egy pöcs vagy!

Róma 2008.09.03. 12:32:45

Menjenek ezek a fasiszta osztrákok a picsába! Amúgy a magyar külpolitika és külképviselet is egy nagy szar, akár minden állami dolog itthon.

muskotály küvé 2008.09.03. 12:37:01

Ezt írtam nekik:

Tisztelt Alapítvány!

Ezúton fejezem ki megütközésemet és mérhetetlen egyet nem értésemet a libatöméssel kapcsolatos, fél- illetve régi információkon alapuló, kizárólag a magyar termelőkre fókuszáló kampányukra, amelynek eredményeképpen a megszűnő magyar termelők helyét minden bizonnyal francia és bolgár konkurrenseik veszik át a német és osztrák hipermarketekben.
Úgy gondolom, ha a libatöméssel kapcsolatban problémáik vannak (egyetértve az alapvető céljukkal, a húsuk céljából tenyésztett állatok szenvedéseinek minimalizálásával), akkor az elérendő cél az EU vonatkozó szabályainak esetleges módosítása, és ezek betartásában való közreműködés, VAGY átfogó, MINDEN EU-ban működő érintett cég JELENLEGI termelési körülményei alapján történő értékelése.
Tartalmilag önmagában a libatömést a hízott libamáj eléréséhez elkerülhetetlenül szükséges eszköznek gondolom, ezért semmilyen módon nem értek egyet kampányukkal.
Jelen kampányuk ékes bizonyítéka annak, hogy nem mindig a libák győznek a disznók felett.

Vírusbácsi 2008.09.03. 12:41:50

Én azt szeretem leginkább a környezetvédőkben, mikor a greenpeace a 3000 cm3-es yamaha motoros gumicsónakkal megtámadja az olajszállító tankereket az olaj szállítás ellen.... Az ő csónakja mivel is megy? És amerikából, európából nem repülővel mentek ausztráliába, dél afrikába tiltakozni? Vagy odaúsztak? Meg kérdezném a négymancsosokat is, hogy ettek -e már libamájat, vagy bármilyen más hústerméket? Mert a csirkék tenyésztése sem arról szól, hogy napoznak a csirkék a bahamákon koktélt szürcsölve. Úgy össze vannak zsúfolva, hogy mozdulni sem tudnak. de jöhet ide a disznó, marha, bármi más haszonállat is. A helyes szó a haszonállat. Azért van, hogy hasznot termeljen. Ebből áll az élete. Miért nem tiltakozunk a papagáj tartás ellen, akik egy 30 * 30-as kalitkában élik le az életüket? De akkor legyünk már nagyon demagógok, és kérdezzük meg, hogy miért nem az embertelenül tartott, éhező, szomjazó afrikai, ázsiai, stb. gyerekek jogaiért tiltakoznak? Jah, hogy azok emberek, és nincs lenyúlható ipar mögöttük? Bocsi.

Önző Én 2008.09.03. 12:42:30

blah, te vagy a pöcs, meg az a sok buta tudatlan, aki nem hajlandó gondolkozni, és azokat akik nem csak a saját érdekeiket nézik, hanem történetesen magukat védeni képtelen szenvedő lények sorsával is foglalkoznak, azokat minősítik mindenféle dehonesztáló jelzővel. Kib*szott egy primitív ország ez, ahol egymásnak lehet ugrasztani a nyomorultat a még nyomorultabbal. Az pedig tömény demagógia, ha az álletvédelemmel szemben az elbocsátott embereket hozzák fel, a cég igenis felismerhette volna, hogy Európa nyugati felének többségén szerencsére már sokan nem kedvelik, ha állatkínzás árán jut ínyencség az asztalukra. Mert ne tévedjünk, a libamáj nem az éhező tömegek tápláléka, hanem LUXUS. Azért meg egyetlen élőlény se viseljen el pokoli szenvedést, mert egyesek hízott libamájat akarnak zabálni.

reKorrekt 2008.09.03. 12:42:56

"Jelen kampányuk ékes bizonyítéka annak, hogy nem mindig a libák győznek a disznók felett. "

xD

Róma 2008.09.03. 12:45:12

Önző Én: te fogd fel paraszt, hogy itt gazdasági lobbiérdek játszik szerepet és felhasználja az ilyen buta kis tudatlan embereket...

bolomba (törölt) 2008.09.03. 12:45:41

zero,

legalabb index anyank korabbi cikket elolvashattad volna:

index.hu/gazdasag/magyar/hngrt080729/

ja es az allatvedelem nem egyenlo a termeszetvedelemmel (van kozos halmaz na de akkor is)

Vírusbácsi 2008.09.03. 12:45:47

Önző te! Eszel húst, vagy húsfélét? Vagy ettél valaha is? Mert az mind, egytől-egyig élőlények pokoli szenvedéséből származik, származott!!!!

blah 2008.09.03. 12:48:21

Önző én te meg egy idióta. A leglényegesebb dolgot figyelmen kívül hagytad. Szentes környéke nem éppen túlfejlett iparáról és a tömérdek munkahelyről híres. 200 ember elbocsájtása emiatt az ostoba hozzáállás miatt felháborító. Ezeknek az elmeháborodottaknak fontosabbak azok az állatok amiből ígyis úgyis kaja lesz mint 200 család megélhetése. Önző én, még egyszer kabbe a faszom és a többi 200 család tagjaiét is.

reKorrekt 2008.09.03. 12:48:48

*Önző Te

Ez a -8 Mrd azért elgondolkodtató. Ha csak a májról lenne szó, akkor éves szinten ez 4.000.000 libát érintene (11.000/nap), amire szvsz önmagában nincs kapacitása a cégnek. Ebből következik, hogy nem csak a máj ágazatot fullsztotta be az ügy, hanem úgy cakk-pakk az egész liba feldolgozást. No ez nem LUXUS.

movhu 2008.09.03. 12:49:31

Az állatok szenvednek, mert brutális módon megölik őket, ugyanis a legtöbbjüket máshogy nem lehet megenni. Kérek mindenkit, hogy aki kardoskodik az állati jogok mellett, az mától kerülje az állati eredetű termékeket...
Nem azt mondom, hogy kínozni kell őket, de van határ. Láttam a videót, amivel akcióztak Mancsék. Mutatták, hogy elvágják a torkát az állatnak, és hgoy vérzik. A sok marha meg szörnyülködik. Szerintetek az általatok fogyaszott állatokból a varázsló csinál virslit vagy sonkát?

mjordan 2008.09.03. 12:49:51

Akkor gondolom a négy mancs fizeti az elbocsátott dolgozók kiadásait a továbbiakban...idióta álszent barmok.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 12:53:00

szeretnék elhatárolódni Szellemtől :-)))
(akkor már inkább egy jól elkészített resztelt máj... hm... szólok is otthon, hogy rég volt :-)) ).

movhu 2008.09.03. 12:53:19

Mindenki lehet vega, szíve joga. Més meg lehet májimádó. Én nagyon szeretem, és anyukám akkor is töm nekem libát, bibi :):):)
Szegény szentesieknek a legnagyobb baj ez.

Róma 2008.09.03. 12:54:10

Jellemző az utóbbi 10-20 évben, hogy az emberi butaságot és jóhiszeműséget kihasználva gazdasági érdekek szolgálatában használják fel az állat- és környezetvédelmet.
Ez az ügy is ennek egy jó példája.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 12:56:35

Tiltakozni kéne a békák jogaiért, mert mesterségesen hízlalják őket, hogy a combjuk minél nagyobb legyen. Felhábító bűntett.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 12:59:54

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.03. 12:53:00
Pedig a csiga iszonyatmód finom a szellem által leírt módon tálalva. Próbáld ki egyszer :)

moTmeN 2008.09.03. 13:03:31

csondben megkerdeznem a felhaborodottaktol, hogy hanyan ettek az elmult evben libamajat/kacsamajat (nem a fonnyadt, aprocska simat, hanem azt a tenyernyit, amit majd hianyolnak a pultrol)? persze erre jon majd a hapogas, hogyagyurcsany elvette a penzt...

egyebkent tudomasom szerint az osztrak alapitasu 4mancs _magyar_ 'leanyvallalata' csinalta az ugyet, szoval a mi_koze_az_osztrakoknak_a_magyar_libatomeshez-zel parhuzamosan az osztrak borgyaraknal tett magyar greenpeace-esek latogatasa az a kanadai premtroszt egyenes tamadasa volt az osztrak boriparra?

pozsika 2008.09.03. 13:05:25

Ez lobbi. Csak a pénzért, álszemérmes csomagolásban.

A német és osztrák parasztoknak védik a pozícióját. Jól telerakták a zsebét néhány köcsög, oppartunista magyarnak, akik érzéketlenül elfordulnak attól, hogy ezzel 200 ember, (ki tudja, milyen korúak és képzettségűek) elveszti állását, meginog, vagy tönkremegy az egzisztenciája.

A kacsa meg a liba azért van, hogy megegyük őket, akár tetszik akár nem. Én voltam osztrák csirkegyárban, na ott azok a madarak visszaeszik a saját szarukat is, mert abban még van foszfor, meg más hasznosítható anyagok. Sőt, a visszadolgozott csont és húsliszten keresztül a saját társaikat is megeszik...

Remélem kacsa és libamáj hiány lesz ebben a két országban...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 13:07:03

"Mutatták, hogy elvágják a torkát az állatnak, és hgoy vérzik. "
Szerintem senki sem szereti a véres húst az igénytelen angolokon kívűl :)

Szűcslaci 2008.09.03. 13:09:08

Négy Mancs embereit kényszertömni és soha le nem vágni.

cierre 2008.09.03. 13:11:00

Ugye az nem lehet, hogy a konkurencia (franciák, románok, bulgárok) pénzelik a 4mancsot?
Elvesztettünk egy piacot, a 4mancs nyert néhány száz millát 200 embert kirúgtak, több száz tenyésztő elvesztette az állását .. grtaulálok 4mancs! Ez az igazi magyar virtus, kib…ni mindenkivel akivel csak lehet. Lényeg, hogy pénzem legyen…..

Pala 2008.09.03. 13:11:23

Újabb rúgás az ezer sebből vérző megmaradt magyar élelmiszeriparba.

De MEGVAN A MEGOLDÁS! Párszázalékos részesedést el kell adni izraeli tulajdonba, esetleg még az izraeli zászlót is ki lehet tűzni az épületre, és tuti, hogy azonnal megszűnik a lejáratókampány.

Na, milyen ötlet?

cierre 2008.09.03. 13:13:31

És amúgy kedves 4mancs érdemes elgondolkodni, ha ezeknek a libákat nem tömhetik akkor meg sem születnek, mert ezeket csak étkezésre szánják, ha nem lesz kereslet nem is lesz ennyi liba, egyálalán nem lesz miről beszélni a nagy állatvédelem jegyében.

Livilla 2008.09.03. 13:13:48

Undoritó ez az irás, és a hozzászólók többsége gyönyörűen tükrözi azt a primitiv bunkó átlagmagyart, aki csak a pénzt nézi mindenben, és magasról szarik más élőlények szenvedéseire. Boooáááá
Hányok az ilyenektől, és nagyon drukkolok a Négy Mancsnak, csak igy tovább!
Eszembe nem jut sajnálni a beteges pszichéjű szadista libatömőket, keressenek más munkát! Esetleg elvégezhetnék a 8 általánost!
TOVÁBBÁ, üzenem nekik és a Hungeritnek:

MINDEN TÖMÉST PÁRTOLÓNAK TESZEK EGY AJÁNLATOT.

Mindenkinek, aki vállalkozik rá, hogy lenyomnak a egy csövet a torkán, és telenyomják őt 12 kg tésztával, fizetek alkalmanként 10.000 Ft-ot.


VÁROM A JELENTKEZÉSEKET.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 13:14:19

Pala 2008.09.03. 13:11:23
Te és a zsidózásod is szánalmas

mjordan 2008.09.03. 13:16:04

Livilla,akkor majd te fizeted az elbocsátott embereket a továbbiakban?Idióta...

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 13:16:55

Annak aki nincs tisztában, a hazai víziszárnyas ágazat tulajdoni és érdekviszonyaival: a labanc bábot francia kéz mozgatja.

Arilian 2008.09.03. 13:17:11

"Az a butaság, hogy egy osztrák alapítvány szívózik egy magyar céggel? Milyen jogon?"

Az állatok "normális" életéhez való jogán

"És ha te meg én körbetelefonáljuk a cégeket, hogy ne vegyenek bőrt az osztrák bőrgyáraktól mert habzik tőlük a Rába és megdöglenek a halak?"

Hajrá! Igazatok lesz!


Ez NEM nemzeti téma. Én mikor gyerek voltam tömtem kacsát (kézzel), 14 évesen már nem tudtam megtenni mert éreztem, hogy ez ÁLLATKINZÁS.

mjordan 2008.09.03. 13:17:12

Ezek haszonállatok,azért vannak,hogy megegyék őket...vagy mit szeretnél,egy hatalmas libaországot elnökkel?

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2008.09.03. 13:17:14

Nyilvánvaló a megoldást!

Ha fáj az állatnak és a növénynek, hogy az emberek megeszik, akkor legyünk kannibálok! Ez a "leghumánusabb" megoldás az állatokkal és a növényekkel szemben. Az embereket úgy se szarja le senki! Ismer valaki embervédő alapítványokat?

De jó lesz, ha a magyar polcokon is francia libamáj fog virítani dupla áron a chilei cseresznye mellett!

Livilla 2008.09.03. 13:18:28

mjordan: igen, fizetem, persze csak miután láttam, hogy tényleg jól megtömték őket a tömőgéppel.
NEKEM MEGÉRI, tanulják meg, milyen szenvedést okoztak azoknak a szerencsétlen libáknak.
Az ajánlatom neked is áll. Sok primitiv csak ebből tanul, ha vele is átéletik ugyanazt, amit ő tesz másokkal.
Akkor hajrá, rajtam ne múljon!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 13:18:29

Combi: te tényleg náci vagy :-))
egy postban sikerült vérigsértened az angolokat, és a franciákat!!
esetleg tiltakozz a káposztatermelőknél, és akkor a németeknek is a lelkébe gázolsz, szigorúan csak a kettős mérce elkerülése végett :-)))

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 13:18:33

Livilla, gondolom vega vagy. Az agyad helyén is már csak zöldség van...

Róma 2008.09.03. 13:19:43

Livilla: pont az ilyen embereket használják fel a kampányhoz. Te biztosan elvégezted a 8 általánost, jó körülmények között élsz és egy szép kis irodában dolgozol (ja és munkaidőben írogatsz ide - vigyázz a főnök nehogy észrevegye).
De ahol ez a gyár üzemel nem ez a jellemző. Az embereket, akik elveszítik állásukat nem sajnálod? Csak a libákat, akiket úgyis megesznek?

Te vagy egy buta ember.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 13:19:44

"Pápu nem sárga tetű": cooool a nicked :-))
Éljen a "Kincs, ami nincs" :-))))

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 13:20:18

Livilla 2008.09.03. 13:13:48
Gyere el egyszer nagyszüleimhez disznóvágásra aztán ott oszd az észt a böllérnek az állatkínzásról. Szerintem te leszel az egyetlen kínzott állat a környéken.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 13:21:18

mjordan: "vagy mit szeretnél,egy hatalmas libaországot elnökkel?"
na erre majdnem írtam valamit, de asszem "kigazolták" volna :-)))

Livilla 2008.09.03. 13:24:34

Róma: Nem, nem sajnálom az ilyen közveszélyes primitiveket, akik képesek ilyen munkát végezni, mentek volna inkább utcát seperni, vagy hullát mosni, mindezek épületesebb munkák.
Esetleg te jelentkezel az ajánlatomra??? Szivesen várlak.

Navarone 2008.09.03. 13:25:05

Én nagyon örülök ennek! Hajrá, állatvédelem!

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 13:25:12

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.03. 13:21:18
Libák és tyúkok című képregény? :D

Santos35 2008.09.03. 13:27:00

Livilla te biztosan vegetáriánus vagy és soha élettedben nem ettél húst, tojást, tejet, stb. mert ha egyetlen tojást is megettél, akkor saját magadtól is okádhatnál hiszen egy leendő csirkét faltál fel önzésedben mit sem törődve a tojást tojó tyúk érzelmeivel...
a Hajdú-bét-el mi van?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 13:27:04

Mindenkinek meglehet erről a véleménye. Van pro és kontra. Álszent barmok lennénk? Lehet, én speciel soha nem ettem meg semmilyen szárnyasból készült ételt.

blah 2008.09.03. 12:31:36
Jancsibohóc egy pöcs vagy!

Neki megszavaznék egy szűztelenítést, és egy ölelést.

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.09.03. 11:43:47
Az összes álszent köcsög aki iit sipákol majd otthon húst zabál elmehet a halál faszára.

Így lesz főnök, csak mert te mondtad.

A Négy Mancsos csajszi egyébként triviális választ adott minden feltett kérdésre. Nem tudhatjuk hogy valójában hogy folynak ezek a libatömések, miként tartják őket. Ez a szervezet fellázadt, lépett, bejött nekik, azt meg nem tudhatjuk, hogy szimplán jószándékból, vagy gazdasági érdekek húzódnak a lépések mögött. Egyikőnk sem libatermelő, sem jogász, sem feldolgozó. Ahogy írtam, várjuk meg mi lesz a vége. Lehet anyázni, lógassuk fel Jancsibohócot!!!

Navarone 2008.09.03. 13:27:55

Szia Livilla! (tunya az nlcről... :D

mjordan 2008.09.03. 13:29:10

Livilla,az emberekkel mi lesz,te hős állatvédő?Az emberek családjaival?

nyomasek 2008.09.03. 13:29:11

A történet rém egyszerű.
A franciák levédették a saját eljárásukat, ezek után megvették ezt a kittegyletet és kicsináltatták a magyar konkurrenciát.
Tessenek elgondolkodni, legnagyobb áruházláncaink francia tulajdonban vannak...

Vévé_Lóót 2008.09.03. 13:29:42

Úgy látom itt már az ország nagy részének Hungerit-érdekeltsége van... Baszki, érző lényekről beszélünk, idegrendszerük van, akárcsak neked. Bár tudom, ma egy állatnak annyi "joga" van mint egy telehányt teszkós zacskónak. Méghogy civilizáció... barbár, profitorientált, egocentrikus, kapitalista csőcselék. (Kívánhatnék nektek napi háromszori gyomortükrözést, de nem teszem, mert veletek ellentétben nem vagyok szadista)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 13:32:05

Álszent barmok lennénk? Lehet, én speciel soha nem ettem meg semmilyen szárnyasból készült ételt.

Akkor te pont nem vagy az, viszont idézett mondatom továbbra is fenntartom a maradéknak :)

Livilla 2008.09.03. 13:32:56

mjordan: NEM ÉRDEKEL. Egy érdekel: hogy véget vessenek ennek a nagyipari állatkinzásnak.
A tömők keressenek más melót, esetleg jelentkezzenek nálam tömésre, kereshetnek vele 4-szer annyit, mint eddig. Már ha túlélik.
Nekem megéri.

Livilla 2008.09.03. 13:33:57

Vévé Lóóótt - egyetértek minden szavaddal.
Primitiv sötét balkáni országban élünk.

mjordan 2008.09.03. 13:34:03

Basszus,te nem tudsz különbséget tenni haszonállat és kis házikedvenc között...ezek az állatok azért vannak,hogy megegyék őket.

grizzligeza 2008.09.03. 13:34:07

Jancsibohóc, bloodhound, meg az összes állatvédő tipikus esete annak, aki életében még ki nem tette a lábát a flaszterről, és állatot maximum a rajzfilmekben látott...
az ilyenek azt hiszik, a mezőgazdaság valami romantikus, idilli állapot

cierre 2008.09.03. 13:34:52

megegyszer mondom, hogy mindenki megértse, ezek a libák csak azért leteznek vagy létezhetttek, mert volt kereslet a májukra! ezentúl jóval kevesebb liba fog "születbi"
másrészt meg kikérni valaki a 4mancsgazdálkodásáról szóló jelentéseket? (alapítvány, ilyennek lennie kell) a plusz 200 milla nem szúr szemet senkinek?

mjordan 2008.09.03. 13:34:56

Livilla,fogadd örökbe a többmillió libát,és etesd őket a kertedben,ha nem akarod,hogy kinyírják őket.Megteszed?

Santos35 2008.09.03. 13:34:57

Vévé_Lóót
Az embereknek akiknek családjuk van az nem számít?
Baszki érző lényekről beszélünk akiknek fel kellene nőni valahogy, de ha a szüleik elvesztik az állásukat álszent unatkozó seggfejek miatt akiknek éppen "trendi" állatvédőnek lenni. Én sem vagyok szadista ezért nem kívánok neked semmit...

Róma 2008.09.03. 13:35:12

Livilla: és akkor a kis lelkednek most jobb, nyugodtan alszol? Egy buta liba vagy nyilván a libákat véded :)

grizzligeza 2008.09.03. 13:35:45

Livilla, ugye még sosem ütöttél el muslincát? A szúnyogot is eteted, mert érző lény...
Hol élsz te, zacskóban?!

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 13:37:26

grizzligeza 2008.09.03. 13:34:07
Miért te nem tudtad, hogy ez így van? A gazdák csettintenek egyet az ujukkal, aztán már ott is van a bolt polcán a mirelit. :)

ekszpert 2008.09.03. 13:38:12

Hülye, idióta osztrákok meg összes fasz állatvédő is. Az állatok azért vannak, hogy kiszolgálják az embert, nem pedig fordítva. Ezek után lassan tejet fejni sem szabad majd, mert biztos iszonyú szenvedés a tehénnek, hogy a csöcsét tépik. Szeritnem ezeket az unatkozó állatvédőket kellene kitömni....ólommal

Santos35 2008.09.03. 13:38:33

Livilla, Navarone és Vévé_Lóót bizonyára soha nem ettek tyúktojást.
Vagy esetleg lemészároltatok már néhány leendő tyúkot?

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 13:39:16

Jancsibohóc, ezzel kicsit vitatkoznék:
"Egyikőnk sem libatermelő, sem jogász, sem feldolgozó. "
Mivel évekig vezetői beosztásban dolgoztam egy feldolgozóban így úgy gondolom van némi jogalapom és rálátásom beleugatni a témába.
Ennek az egész hercehurcának semmi köze az állatvédelemhez, ugyanúgy ahogy a madárinfluenza nevű műhisztinek sem volt az egészséghez. Szimpla üzleti érdek az egész , a torta egyre kisebb és minden érintett nagyobb szeletet akar belőle. A másik délalföldi feldolgozónak francia a tulajdonosa, ott nem lesz ilyen probléma pedig gyakorlatilag ugyanazok a tömők dolgoznak oda is...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 13:40:34

"Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.09.03. 13:25:12
Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.03. 13:21:18
Libák és tyúkok című képregény? :D"

Most szeretnék elhatárolódni: EZ TÉNYLEG NÁCIIII :-)))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 13:40:54

"Jancsibohóc, bloodhound, meg az összes állatvédő tipikus esete annak, aki életében még ki nem tette a lábát a flaszterről, és állatot maximum a rajzfilmekben látott...
az ilyenek azt hiszik, a mezőgazdaság valami romantikus, idilli állapot"

Jó, hogy te nick alapján ennyire ismered az embereket. Egy médium vagy. Ilyeneket azok szoktak mondani ám, akik 27/7-ben verik a billentyűzetet, és a kockulás közben kialakult napérzékenység miatt mohás már a valaguk is. Magadra ismersz? Csak semmi személyeskedés amúgy. Mi rohadékok vagyunk mert nem úgy gondolkodunk mint a parasztozó csőcselék. De azért felvilágosítalak. Hetente 1000 km-t utazok, nagyszüleimmel menő volt a mezőgazdi, többszörösen mellélőttél. :D Az Első Magyar Állatjogi Alapítványnak is segítettem már nem is egyszer. Ők is rohadékok ám, mert nem itt anyáznak, hanem tesznek az álaltokért. Mindegy hogy haszon- vagy háziállat. Puszika

Dj Tometkow · http://electro-art.gportal.hu/ 2008.09.03. 13:41:05

már megin szorongatják szegény magyar tökét

blah 2008.09.03. 13:41:29

Jancsibohóc egy pöcs vagy akkor is , ha a nyelveddel vállalod szűzteleníthetsz hátulról. Az ember a tápláléklánc csúcsa, és ahogy sokan megírták kaja lesz belőlük mindenféleképpen. Másrészt a többi haszonálatot sem szanatóriumokban nevelik, azt javaslom az ilyen hülyéknek, hogy ne egyenek, zölséget se mert micsoda fájdalmat okozhatnak szegény növényeknek... álszent hülyék.

more 2008.09.03. 13:42:39

hihetetlen, h akadt egy tema, amin jobban egymasnak tudtok esni, mint a cigany-kerdesen:))))

szereny velemenyem ismetelten a szajbaszaras tipikus esete forog fenn (szerbusz sedux:)) es barmennyire tunik osszeeskuves-szagunak, meg sokak szerint ostobizmusnak feltetelezni,h ezeknek az arany embereknek PONT ez pattant ki a fejukbol, h uristeeeeen, mi folyik ebben a gyarban!!!! es igen, volt pelda francia reszrol libamaj szallito magyar kamionok borogatasara es gyujtogatasara.

a szajbaszarast pedig ismetelten az allam reszerol erzekelem, akinek erre egy szava sincs, mert hat ugye ha az ajropa unijo meg a sogorok aszontak....akkor azugyvan. tok mindegy, h a gyar a mancsosok miatt kerult szarba vagy mar korabban is szarban volt, partunk es kormanyunk semmit nem tett erte, vesszen csak nyugodtan, majd jon helyette egy francia vagy nemet, azzal meg meg jol is jarunk zsebre.

ujabb vastaps honatyainknak

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 13:43:01

Pápu nem sárga tetű

Akkor te szakmabeli vagy, így a kijelentésem rád nem vonatkozik :D Addig amíg bármilyen jogerős döntés nem születik erről, addig maradok annál az álláspontnál -mert jóhiszemű vagyok- hogy az állatok védelme volt itt az elsődleges cél. :D

bolomba (törölt) 2008.09.03. 13:43:34

Na akkor gyorsan zanzasitom a velemenyem.

Nem hasznalok semmilyen allati eredetu termeket [ez olyan volt mint mas kommentek elejen a: hetero vagyok :) ].

Szoval evszazados hagyomany. Velemenyem szerint az a jo a civilizacioban, hogy a hagyomanyok/tradiciok folyamatosan valtoznak, atalakulnak. Vahj miert?

Az emeber a civilizacio csucsa? Sarkitva inkabb a 'piac' lenne a csucs. Hisz hol van mar az individum erteke? Ebbol kiindulva netan nem artott volna elore gondolkozni a libatermeloknek, tomoknek, hogy ahova szallitja majd 'termekeiket' a Hungerit az bizony olyan hely, ahol nehezebben megy mar le az emberek torkan barmi amit elejuk raknak. Gondolok itt a 82'es Halál a konyhában (Eva Kapfelsperger / Udo Pollmer) konyvere ami azert betett jopar dolognak az elemiszer iparban arra fele. (www.ketezeregy.hu/kiado/keek1.html) Lass csodat 2008-ra Nemetorszagban elegge eroteljes a 'bio-vonal'. Szoval lehetett volna gonodolkodni az elmult 10 evben, hogy mikor is kellene valtani (bio farm?!), mert mar nem sokaig lehet majd eladni arra a piacra az ilyen dolgokat.

Persze az elozo bekezdes is csak egy hatalmas agyalas, mert hat hogy is kepzeljuk, hogy egy allatvedo szervezet vitte veghez az egesz agazat leepuleset?! Meg pont itt junius vegen volt a hir, hogy biza kirugnak 200 dolgozot, mert…

"Magyar József tulajdonos-vezérigazgató a Délmagyarországnak úgy nyilatkozott, hogy a takarmányárak drasztikus emelkedése és a tartósan erős forint akár csődbe is viheti a tavaly már több mint 20 milliárd forint nettó árbevételt elérő társaságot."

index.hu/gazdasag/magyar/hngrt080729/

movhu 2008.09.03. 13:44:12

Livvila és a többiek:
Amit montam mögmontam, a lú a bandi kölöké :)
Szóval. Legyél vega, fogadj örökbe libákat, és masszírozd az feneküket, hogy könnyebb legyen nekik a kakilás. Én nem vagyok álszent. Szeretek főzni sütni, pedig férfi vagyok. A palettámon ott vannak az állati húscafatok, amik valaha mozgó élőlények voltak. Ne azonosulj velem, ha nem akarsz.
De kívánom neked, hogy ezek után heves földhözvágó bélgörcs vegyen erőt rajtad egy hétig, amikor állati eredetűt eszel :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 13:44:47

"Jancsibohóc egy pöcs vagy akkor is , ha a nyelveddel vállalod szűzteleníthetsz hátulról. "

Rendben kedves meleg szűzfiú. Várd majd meg míg odaérek, addig meg nyomd a gombot a net megvéd :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 13:46:30

Livilla!

A nyulat, amiből pörkölt lesz hogy tartják, hogy etetik, hogy ölik le?

A birkát, amiből pörkölt lesz hogy tartják, hogy etetik, hogy ölik le?

A csirkét, amiből pörkölt lesz hogy tartják, hogy etetik, hogy ölik le?

A lovat, amiből kolbász lesz, hogy tartják, hogy etetik, hogy ölik le?

A marhát, amiből pörkölt lesz, hogy tartják, hogy etetik, hogy ölik le?

A disznót, amiből pörkölt lesz hogy tartják, hogy etetik, hogy ölik le?

Kíváncsian várom minden kérdésemre a válaszod!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 13:46:43

more: látod, tudom mi a dörgés. Az általad alkalmazott élelmezési technikával - megjegyzem - legalább semmilyen élőlény élethez való joga nem csorbul :-)))
MORE FOR PRESIDENT !!

mjordan 2008.09.03. 13:47:02

A nagy állatvédők eddig hány állatot fogadtak örökbe,megmentve őket a haláltól???Vagy csak a karosszékből megy az állatvédelem?

Róma 2008.09.03. 13:47:55

Én holnaptól növényvédő leszek!
Milyen jogon szedik le egy növény termését? Nem illetné meg a termést is az új élet védelme? :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 13:49:37

zero: more - általam annyiszor elcsépelt - szösszenetét alkalmazva:
"Egyél tehénszart! 1 milliárd légy nem tévedhet..."

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 13:51:29

bolomba 2008.09.03. 13:43:34

Szóval lehet, hogy amúgy is elbocsájtottak volna 200 embert, de most indoknak ráfogják a Négy Mancsra?

hmmm....

Nem lepne meg ez a magyaros fordulat sem ....

Amúgy meg még annyit, mindannyian állatbarátok vagyunk (ki nem az?), de attól a csirkemellet simán megesszük, mindenféle gondolkozás vagy lelkiismeretfurdalás nélkül ...

Livilla 2008.09.03. 13:51:34

Zero!
Látod, ezért lettem vegetariánus 95 %-ban, néha kivételt teszek, de csak ha bio húsról van szó.
Ugyanis ma már létezik HUMÁNUSABB állattartás, mint a nagyipari. Okkal.

zsoci 2008.09.03. 13:52:19

A Jó k...a...a b..... t.... v... bele a f.... az anyjába !

Menjen a picsába az öszes ilyen sötét zöld barom !

JohnnyB 2008.09.03. 13:52:30

Baz+, nem a libák disznók és marhák civilizációjában élünk (bár ahogy nézem a kommenteket, lehet, hogy mégis?).

Emberek vagyunk, Livilla, az, hogy te élsz, annak köszönhető, hogy megtanultuk legyőzni a rohadt mamutokat. Az, hogy nem haltunk (még) éhen, annak is köszönhető, hogy annak idején HÁZIASÍTOTTÁK a baromfit, marhát, sertést, libát.
Egyetlen OKA van ezen állatok létezésének: tenyésztik őket. Egyetlen CÉLJA van: táplálékul szolgálni.

Ha lenne annyi eszük, hogy el lehetne magyarázni nekik, egyenek kurvasokat, akkor nem kéne tömni őket. Azért mi esszük meg őket, és nem fordítva, mert nincs ennyi eszük. Mint ahogy neked sem több.

yooccoo 2008.09.03. 13:52:52

és biztosan anyatejet sem ivott, amit az anyja egészséges, tápláló étel segítségével termelt
ettől kell hányni, nem a töméstől
osztrák bérenc vagy, mi?
esetleg korábban besúgó is voltál, ugye?
vagy csak egy 21 éves szőke plázacica vagy, aki sajnálja szegény állatokat?
dögölj meg

délioldal 2008.09.03. 13:53:21

talán a négy mancs embereit fel kellene világosítani arról, hogy nem az az állatkínzás amikor élelmiszer készítéséhez tenyésztett (vagyis futószalagon gyártott húshoz:) állatokat hízlalnak fel mondhatni tradicionális gyökerekből eredően. mert ugye már dédnagyink is tömte a libát.
szóval az én szememben ha állatkínzásra gondolok, ez valahogy úgy festene, hogy a szabadon élő éppen a tó partján sétálgató libát nagy kergetőzés után elkapó Bözsi néni felkiált hogy na most jól megtömlek és megtömi...
na az már kicsit valóban beteg dolog lenne.

a sok helyeslő pedig menjen ki a ház elé és kezdjen el legelni mert ha így folytatják előbb utóbb arra kényszerülünk.

vagy tiltsuk be mindjárt az embert! nem az lenne a legegyszerűbb?

hogy hagyhatták azt hogy elérje célját a négy mancs?
nagyon is egyetértek a cikkel! szívemből szólt

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 13:53:38

" mjordan 2008.09.03. 13:47:02
A nagy állatvédők eddig hány állatot fogadtak örökbe,megmentve őket a haláltól???Vagy csak a karosszékből megy az állatvédelem? "

Majd a te kedvedért rakok fel pár képet azokról a kutyákról amiket az utcáról hoztam be a meglévő mellé. Azt is dokumentálni fogom amikor a békát beviszem a susnyásba az útról, hogy ne menjenek át rajta, und so weiter...

bolomba jól látja a dolgokat

"Az emeber a civilizacio csucsa? Sarkitva inkabb a 'piac' lenne a csucs. Hisz hol van mar az individum erteke?....."
Ha nem lehet eladni a tömött libát át kell térni a bio papagájra mert a piacnak arra van igénye. Sajnálom azt a 200 embert, meg az őstermelőket is, meg tudom hogy könnyű okosnak lenni annak aki nincs benne ebbe a helyzetbe, de a siránkozás sem segít hanem tovább kell lépni.

Geza 2008.09.03. 13:54:23

Livilla, ha szerinted a "primitív bunkó átlagmagyar" értelemmel is rendelkező szókapcsolat, akkor (mivel nem tartod magad magyarnak) talán inkább a saját portád előtt seperj légy szíves.
Vagy esetleg csak az 'appenia dolorosa' esete áll fenn nálad, és kicsit beindultál a 'tömés' kifejezéstől :) ?

Mindenesetre mielőtt bárkit is megszólnál közülünk, előbb az egyenlő bánásmód jegyében az egyéb esetek ellen is emelj szót, különben még azt hinnénk, hogy nem a libatöméssel van bajod, hanem velünk.

Szóval:
- a japánok ne egyenek cápauszonylevest (tudod, csak az uszonyt vágják le az állatról, aztán visszadobják a vízbe, ahol irányítathatatlanul sodródik amíg el nem vérzik)
- a franciák ne egyenek osztrigát (hogy a hasonlatoddal éljek: minden jelentkezőnek, akinek a fedetlen nyálkahártyáira sót és citromsavat öntenek...)
- a kínaiak ne egyenek majomagyvelőt (mármint élő állatét)
- thaiföldön ne süssenek még élő halat
- az angol, norvég, stb. halászok a kifogott halat legalább üssék agyon a kés fokával (ahogy nálunk szokás) és ne csak dobják be a vödörbe fulladozni
- sehol a világon ne tartsanak ipari körülmények között állatokat
- azon baromfiakat, amelyeket a könnyebb tartás miatt a vad fajtákhoz képest degeneráltra tenyésztettek (tyúk, kacsa, liba, pulyka) hagyjuk kihalni, éljenek a természetes változatok
- stb.

Szóval Livilla, lévén mindenevők, sajna meg kell ölnünk azt, amit megeszünk, különben mi fordulunk fel. Ez bizonyos fokú kegyetlenséggel jár minden esetben, ezt nem lehet kiküszöbölni, és az sem segít ezen, ha elfordítjuk a fejünket és nem gondolunk bele, hogy honnan és hogyan kerül a falat a tányérunkra.

Igen, a libatömés elkerülhető kegyetlenség, nem létszükséglet, de egyrészt nem lehet pontos határt húzni, hogy mi az és mi nem az, másrészt bár ezt el lehet ítélni, de az ember nem csak a létfenntartása miatt eszik, hanem esztétikai élményt (==ízek) is talál benne, pont mint a macska az egérnek a 'játék' miatt megemelkedett vércukorszintjében. Csúnya dolog, de mi emberek is ilyenek vagyunk, és igen, emiatt is képesek vagyunk állatokat ölni és szenveszteni.

És mindezt természetesen nem fogjuk feladni semmiféle baszatlan agyalágy bölcsész picsogása miatt sem :).

Livilla 2008.09.03. 13:54:34

movhu: köszi, én pedig kivánom neked, hogy 2 hétig tömjenek egy csövön át 3 óránként 12 kiló tésztával alkalmanként, ahogy a libákkal azt teszik.
Primitiv kreatúrák csak ebből tanulhatnak. Ennyit érdemelsz.

Róma 2008.09.03. 13:55:20

Teller Ede már évekkel ezelőtt találóan nyilatkozott
a környezetvédelmi mozgalmak gyakran
káros tevékenyéségről:

"Jellemzõ volt szellemes gondolkodására, hogy egyik beszélgetésünkkor megkérdezte, mi a kedvenc színem. Meglepõdve válaszoltam, a kék, meg a szõke…Rendben van – mondta, mivel õ utálja a barnát-feketét, a vöröset és a zöldet. Hamar rájöttem, miért? A barna-fekete a fasizmust, a vörös a kommunizmust, míg a zöld a „zöldeket” jelképezi. Az elsõ két színnel szembeni ellenérzése nem igényel magyarázatot, de Teller Ede a zöldeket sem szerette, mivel akadályozzák az atomenergia békés felhasználását. Szerinte ugyanis az energia nélkülözhetetlen és a hagyományos szénerõmûvek összehasonlíthatatlanul több környezeti kárt okoznak, mint a megfelelõ szakértelemmel hasznosított atomenergia. Ezért is támogatta a paksi atomerõmû mûködését."

yooccoo 2008.09.03. 13:55:23

Jancsibohóc: azért a kutya nálunk nem haszonállat ...

Livilla 2008.09.03. 13:56:00

True: láttad a filmet a tömésről????
És a többiek?
Vagy csak sóderoltok itt bele nagyokosan a vakvilágba???

bolomba (törölt) 2008.09.03. 13:56:37

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 13:51:29

hat lehet… hogy magyaros? inkabb uzletemberes:)

utolso mondatodra inkabb nem reagalnek, mert harcos vegan vagyok es nem akarok offolni:)

Bondon 2008.09.03. 13:56:53

csupán a határ megállapítása kérdéses.
szvsz. betiltani az összes állati és növényi eredetű kaját. (maradt még valami?)

Tehát az az étel amin valami más is van mint "Exxx" az már önmagában gyanús.

Vizet szabad inni? Vagy azzal is kínzunk valakit? Márming magunkon kívül :P

U.I. Négy Mancs levél a kukában, többet egy fillért se nekik. Ki se bontom. Félreértés végett nem azzal van problémám hogy kiállnak valami mellett, csak ahogy tették. Egy csomó ember életét vágták tönkre. Ha valami probléma van egy adott területen, ekkor minimum 3-4 különböző telepről származó képek, és küzdjenek törvénymódosításért vagy valami.

Tegnap volt a tv-ben klassz kis kaja alapanyag (a kukacos :P), azt esetleg el lehetne nekik küldeni.

more 2008.09.03. 13:56:55

kosznonom sedux a bizalmat, az ertelmezesugyi, vagy varjal, inkabb a tisztanlatasugyi miniszteriummal megelegszem:)) tudok jobbat: szajszartalanitasi miniszterium!!! az kell!!!

Livilla 2008.09.03. 13:57:58

Géza, neked is csak annyit kivánok, mint azoknak a cápáknak: vágják le a karodat, és dobjanak bele a sós tengerbe.
Undoritó ez az emberiség, és igenis ki fogok állni minden állatvédő mellett, mindig.

movhu 2008.09.03. 13:58:20

Anyunak ezúton üzenem, hogy tömjön nekem libát :)
Amúgy láttátok már, hogy egyik állat hogyan eszi meg a másikat?
- Sokszor a gazella még ott mozog, miközben eszik a lábát. Kérem betiltani a gepárdot!
- Védd a fákat, egyél hódot!
- A krokodil kretén, az áldozatai néha vízbefulladnak, és úgy falatozza be őket!
- A piranhakat kiírtani, élve fogyasztják áldozatukat!

Tompikka 2008.09.03. 13:58:43

Ennyi erővel tiltakozzunk az összes hentesüzlet/hentespult előtt, mert ott csupa-csupa leölt állat teteme van kiállítva.
Az összes hentest ültessük le állatkínzásért.

Nemtudom feltűnt-e a lelkes állatvédőknek a szájukban azok a fucsa hegyes fogak.
Igen, azzal tépjük az állatok húsát.
Amíg ilyen nő nekünk addig húst is kell ennünk.
És sajnos a húsok gazdái élő állatok voltak akiket le kell vágni, hogy hozzájussunk a beltartalmukhoz.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 13:58:48

more mindenekelőtt a VIdeotont kell talpra állítanunk, ugye emlékszel? :D

bolomba (törölt) 2008.09.03. 14:00:34

JohnnyB 2008.09.03. 13:52:30

van egy rossz hirem: nem tanultuk meg 'legyozni' a mamutokat:) tudod nem volt megfelelo fegyver hozza, hogy atszurjuk a nagy bundajat:) maradt a mas vadak altal elejtett doglott mamut.

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 14:01:12

Livilla!
Biohús? Magyarázd már el hogy az milyen? Idilli körülmények között tartott, végelgyengülésben elpusztult állatkák, porhanyós husija? Vagy megkérték őket, hogy kövessenek el rituális öngyilkosságot és aláírtak egy papírt, hogy haláluk után felhasználhatják a testüket?

Tompikka 2008.09.03. 14:02:48

Sőt olyan állat is van - azt hiszem valami darázsféle, de nembiztos - ami a pókot elkábítja, és az kicsik eszik a pókot élve, vigyázva, hogy ne érjenek létfontosságú szerveket.
Ez mi ha nem állatkínzás?

bolomba (törölt) 2008.09.03. 14:03:27

Tompikka 2008.09.03. 13:58:43

sok sikert a hegyes fogaddal valo nyers hus evesehez:)

na latod zero pont errol beszeltem az offolasomat illetoen, ugyhigy le is tiltom amgam. pa es balra el

Livilla 2008.09.03. 14:03:39

raffat: sosem láttál még húsgyárat, igaz??? Tudod, hogyan tartják ott pl. a csirkét? A bio csirke csak olyan lehet, amelyik fűben kapirgál, látja az eget, a napot, természetes módon él.
Miért kell KINOZNI őket életükben????
Olvass utána a bio álkattartásnak. És persze, vesd össze a nagyipari tartással.
Emellett mindenki elfelejteni látszik, hogy a libamáj felesleges luxuscikk. Ahogy előállitják, megbocsáthatatlan és nincs mentség rá.

Róma 2008.09.03. 14:04:55

Livilla: Pfúúúúúú biohús.Na azok az idióták akik azt eszik. Tiszta szemét "trendi" csomagolásban, marketinggel.

Mert ugye az átcimkézős botrányban is a biokajákat cimkézték át, mert az hozta a legnagyobb hasznot.
A sok okos meg ette átszellemülten és osztotta az igét, hogy mindenki egyen biokaját.

És akkor attól függ értelmileg sérült gyereked születni...

délioldal 2008.09.03. 14:04:56

livilla van megoldás! költözz az állatok közé!
de el ne felejts szólni a cápáknak vagy a krokodiloknak, hogy bizony sok fájdalmat okoznak a hozzátartozóknak amikor összekeverik az embert a kedvenc táplálékaikkal.
ja és tigriseket se felejtsd ki.
bár tény ők nem tömik az embert de szerintem ha tehetnék meg is tennék.
el vagy te varázsolva de rendesen.
fura lehet egy randi veled. félve tenném fel a kérdést hogy hová menjünk vacsorázni. még a végén kiselőadást tartanál a mcdonaldsban kapható husi történetéről vagy a török gyros kajálda kegyetlenkedéseiről.
tudtad hogy a halakat is tenyésztik? és az almát is letépik az ágról.
amikor salátát eszel nem gondolsz arra milyen nagy kegyetlenség kihúzni a földből bármit is mielőtt szaporodhatna?

kellene egy logikus határvonalat húzni, hogy a természetvédők meddig mehetnek el.

movhu 2008.09.03. 14:05:36

Anyukám biocsirkét nevel az udvarán, ahogy leírod. Aztán egy mozdulattal elnyisszantja a nyakát, csak úgy spriccel a vére, és elsötétül előtte a kék ég és a finom búzadara emléke a fazékban végzi :D

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 14:05:54

zero 2008.09.03. 13:46:30

a., Hátraballagok a kertben a nyúlketrechez, szemlélgetem a nyulakat, majd kiválasztok közülük egy megfelelőt. Gyorsan megragadom a tarkójánál fogva, majd másik kézzel ráfogok a hátsó lábaira. Ekkor elengedem a tarkóját majd az előre odakészített moslékkavarót a szabad jobb kezemmel felkapom, majd erősen tarkónvágom a nyulat. Szerintem azonnal csigolya- és koponyatörést szenved. majd felkötöm a lábainál fogva és gyorsan kifordítom a bőréből. Elég humánus-e?

b., Énekelgetek neki, símogatom, maszírotgatom, ettől majd jól meghal, feldolgozódik és lesz belőle sült vagy pörkölt :)

more 2008.09.03. 14:06:17

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

hat ez egyre jobb:)))))))))))))))))))))))) komolyan ezek a kommentek eddig a legjobbak:))))
bocs jancsibohoc, de a te lekvaros palacsinte mint kakidesszert-es megszolalasodat is felulirtak a mostaniak:)))

kedvencem akkoris a kis agressziv kismalac livilla: lattad azt a veres videot a tomesrol?? lattam bazeg, csak eloben, amikor a nagyanyam csinalta. akkor szepen vedd fel a holdjarodat cicuka es setalj egyet a plazaban.

senki nem allja korul szerencsetlen allatokat es jar ritualis tancot pl egy disznooleskor, de bazeg, ez van, kepzeld, eleg sok a nem-vega ezen a vilagon.

grizzligeza 2008.09.03. 14:06:49

Jancsibohóc,

A heti 1000 km utazásoddal tudod hány állatot ölsz meg???

Ha meg láttál már élő parasztembert, akkor őket köpöd szemen a véleményeddel.

Livilla 2008.09.03. 14:06:57

true: inkább élnék állatok között, mint ilyen emberek között, szégyellem, hogy ebből a fajból származom.
Az állatok milliószor szerethetőbbek nálatok.
Nem hiába nevezik a biológusok az embert "démoni fajnak".

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 14:07:02

Livilla!
Meg fogsz lepődni! Láttam már "húsgyárat". De te úgy látszik nem láttál libatömést, ha elhiszed azt,amit a labancok videóján van. Ja és valószínűleg te nem láttál egy alföldi libatelepet sem, mert akkor nem írnál ekkora zöldségeket, amit aztán meg is ehetsz!

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 14:07:08

Livilla!
Meg fogsz lepődni! Láttam már "húsgyárat". De te úgy látszik nem láttál libatömést, ha elhiszed azt,amit a labancok videóján van. Ja és valószínűleg te nem láttál egy alföldi libatelepet sem, mert akkor nem írnál ekkora zöldségeket, amit aztán meg is ehetsz!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 14:07:34

more: LOL :-)))
"szajszartalanitasi miniszterium"
Valami aztatat súgja nekem, hogy kis hazánkban nagyon sok dolgod lenne. nem akarnál inkább valami nyugisabb tárcát? Külügy? Hm? Annyit Te is tudnál "dolgozni", mint G.K asszonyság. Ezt így ismeretlenül is ki merem jelenteni :-)))

mjordan 2008.09.03. 14:08:12

Télleg Livilla,csatlakozok true-hoz:MIÉRT NEM KÖLTÖZÖL AZ ÁLLATOK KÖZÉ???

piszokalfred 2008.09.03. 14:08:32

Livilla,
azért érdekes, hogy embert simán tömnél órákig, de a libákat piszkosul sajnálod...
a balkán nem sötét, ott már rég könyveket írtak, olvastak, mikor a művelt nyugaton még a saját szarukban hemperegtek az emberek

amúgy miért gondolod, hogy a cégnél dolgozó emberek jókedvükben foglalkoznak libatöméssel?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 14:08:53

még a hozzászólásokhoz annyit fűznék hozzá, főleg a "akkor nyalját kristályt, fotoszintetizálj, egyél füvet, köcsög vega, nem eszün több húst stb.."
hogy senki nem mondta azt, hogy ne egyél húst, senki nem mondta hogy más országokban nincs ez meg az, senki nem mondta hogy az állatvilágban nincsenek kegyetlenségek. De ha a libák tömésének van humánusabb módja, akkor tegyenek érte.
Ami nem jó ebben, hogy nem vonatkoznak mindenkire az előírások, hanem egy stratégiailag fontos magyar baromfi feldolgozó céget szankcionáltak.

Livilla 2008.09.03. 14:09:19

Raffat: ÉN LÁTTAM a filmet. És erősen kétlem, hogy megrendezett horrorfilmet vetitettek.
Ha ezt te komolyan támogatod, undoritóbb vagy a legutolsó féregnél is. Bár még reménykedem abban, hogy csak a szád jár, nehezemre esik elhinni, hogy tényleg ennyi ilyen ember van, aki látta a filmet, és ennek ellenére támogatni képes ezt a förtelmet..

grizzligeza 2008.09.03. 14:09:22

Livilla,

Téged mennyit tömnek, hogy ennyire képben vagy? :-)))

OftF 2008.09.03. 14:09:41

Ismét csak azt kell látnom, hogy az osztrákok nem az EU-ba valók. Ki kell tenni ezeket a haiderivadékokat aztán haknizzanak azzal amivel tudnak, mondjuk jódlizhatnak vándorcirkuszban, talán megélnek belőle.

more 2008.09.03. 14:10:01

nem sedux, en dolgozni akarok!!!:)))) latni, amitn van ertelme a munkamnak! marpedig annak lenne

mjordan 2008.09.03. 14:10:15

grizzli,szerintem nem eleget....

Livilla 2008.09.03. 14:10:16

Raffat: ÉN LÁTTAM a filmet. És erősen kétlem, hogy megrendezett horrorfilmet vetitettek.
Ha ezt te komolyan támogatod, undoritóbb vagy a legutolsó féregnél is. Bár még reménykedem abban, hogy csak a szád jár, nehezemre esik elhinni, hogy tényleg ennyi ilyen ember van, aki látta a filmet, és ennek ellenére támogatni képes ezt a förtelmet..

Róma 2008.09.03. 14:10:17

Livilla: buta vagy. Ennyi.

mjordan 2008.09.03. 14:10:48

grizzli,szerintem nem eleget....

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 14:11:01

disznót, kacsát, csirkét, birkát, stb. stb. megkérik, hogy lesz'szíves belesétálni a késbe és eladják, mint biohúst :-))))

movhu 2008.09.03. 14:11:23

A szentesi munkás reggel felkel, és jobb dolga nem lévén azt mondja magában: ma libát tömök, mert nincs jobb dolgom. Elmehetnék a város más 36 üzemébe dolgozni, de ott kétszer annyit keresve sem lenne meg az a boldogságom, amit a libák tömése jelent. Ezért ma is állatokat kínzok.
Szerinted ez így van Livilla? Jártál már életedben Szentesen?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 14:11:23

more: "szepen vedd fel a holdjarodat cicuka es setalj egyet a plazaban"
Ejnye Te kis előítéletes :-))))

OftF 2008.09.03. 14:11:38

livilla, láttad a filmet, de mint KIDERÜLT, köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Livilla 2008.09.03. 14:11:44

Róma: te meg egy szadista lelketlen... inkább nem irom le, micsoda.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 14:12:51

"A heti 1000 km utazásoddal tudod hány állatot ölsz meg???"

Sajnos a sárga kicsikocsi valamiért jobban vonzza az ízeltlábúakat mint a többi :( De, sajnos nem tudok mit tenni vele, nem szándékosan teszem.

A parasztot melyik véleményemmel köptem szemen? Másold be kérlek :D

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 14:13:25

Livilla!
Értsd már meg nem így tömik az állatokat, nem fémcsővel és ilyen módszerekkel, ezt ha elhiszed...inkább nem folytatom, ja és ne férgezz le, rendben?

Livilla 2008.09.03. 14:14:00

OftF: mert a pénzérdekeket képviselők azt mondják? Rejtett kamerás felvétel volt, úgy jutottak be a telepre egyáltalán, hogy "osztrák vevőt" vittek a tulajnak, aki körül akart nézni. Ti mindent elhisztek, komolyan???

movhu 2008.09.03. 14:14:24

A bioüzemben berakják a legújabb humorfilmet, és a malacka halálra röhögi magát. Amelyik túléli, azt megijjesztik a sarkon, hogy "bakk", és ettől rögtön kirepedt az ér a nyakán fájdalommmentesen, és elvérzik.
Az ennél is korszerűbb tenyészetekeben Vivaldi: Négy évszak szól a B&W Nautilosokból, és gyönyörében kolbásszá változik a delikvens.

Róma 2008.09.03. 14:14:35

Livilla: kérlek fejtsd ki pontosan, hogy a libatömésben mi a szadizmus? A szadizmus emberi vonatkozású fogalom.

reKorrekt 2008.09.03. 14:14:41

*Livilla 2008.09.03. 13:24:34
"Nem, nem sajnálom az ilyen közveszélyes primitiveket, akik képesek ilyen munkát végezni"

Most el kellett számolnom 320-ig hogy ne írjak csúnyákat. A kis irodádban borzasztó kényelmes ilyeneket kigondolni és írogatni. Én is irodában dolgozom, de senki munkájánál nem becsülöm többre azokét, akik lent a soron nyomják az 50 fokban. Mivel ők termelik ki a fizetésem. Hogy a többi okról ne is beszéljek.
Szűklátókörűséged (melyet pikotársadalmad generált) borzasztó tapasztalatlanságodra utal az élet dolgaival kapcsolatban.
Pár év múlva várunk vissza.
Békenyúl.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 14:14:54

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.03. 13:40:34
Tehát láttad a képregényt te náczi :)

Livilla 2008.09.03. 14:15:03

raffat: Szerinted hogy tömik?? És bárhogy tömik is, az elfogadható??? Ha veled ezt csinálnák, nem szenvednél? Miért nem próbálod ki? Még fizetnék is neked érte.

mjordan 2008.09.03. 14:15:12

Livilla csak nem válaszol arra a kérdésre,hogy miért nem szakítja meg a kapcsolatot az emberiséggel és miért nem költözik az állatok közé...

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.09.03. 14:15:48

Végre valahol hozzászólhatok a témához - bár elég sok mindent elmondtak már előttem.
Tény, mióta hazánkban libák élnek tömjük is őket - nem csak ipari méretekben, falvakban ez mindennapos tevékenység.
Tény, hogy eme hagyományunkból egy jól prosperáló üzletág fejlődött ki - megélhetést nyújtva nem csak a Hungerit kétszáz dolgozójának, de a beszállítóknak és azok családjának is! (Most nem csak kétszázan szívnak pár idióta által..)
Tény, hogy szükség van állatvédelemre - de butaság keverni a szezont a fazonnal.
Kurvái voltunk az oroszoknak, most kurvái lettünk a nagy EU-nak - velünk tényleg azt tesznek amit akarnak.
Naná hogy üzleti érdekek állnak a háttérben, amúgy pedig nem értem a Hungerit miért engedett ilyen könnyen..
Lassan a disznóólba is plazmatévét kell elhelyeznünk jakuzzival, bárpulttal - a humánusabb(?) állattartás nevében.
Ezt is megMAGYARáznák..

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 14:15:49

OftF 2008.09.03. 14:09:41
Ismét csak azt kell látnom, hogy az osztrákok nem az EU-ba valók. Ki kell tenni ezeket a haiderivadékokat aztán haknizzanak azzal amivel tudnak, mondjuk jódlizhatnak vándorcirkuszban, talán megélnek belőle.

Tényleg? .D Szerintem fogd karon Livilla-t -bár azért sokmidnenben egyetértek vele - és éridjetek!! :D

Mákos Kalács 2008.09.03. 14:16:00

Ugye Franciaországban, Bulgáriában és még ki tudja mely EU-s tagálamban úgy "csinálják" a kacsamájat, hogy szépen kérlelik a kiskacsát, hogy egyél már légyszíves és ne köpd ki...
Nem lehet egy ilyen alapítvány bankszámláját megnézni, hogy kik voltak pl. az elmúlt évben a legnagyobb adakozóik? Esetleg nyílvánosságra hozni, pusztán csak azért, hogy tudjuk, hogy kik ilyen elkötelezettek az állatvédelem terén? Szó volt itt a Rába habzásról, de mi van pl. osztrák oldalon, a magyar határ mellé szánt szemétégetővel? Az nem mérgezi a kicsiny állatokat?

Livilla 2008.09.03. 14:16:37

korrekt: alapvetően nem érted a mondandómat. Senkit nem nézek le azért, mert fizikai munkát végez, de mélységesen megvetem mindazokat, akik állatkinzásból képesek és akarnak megélni. Remélem, világos a különbség.

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.09.03. 14:16:56

Végre valahol hozzászólhatok a témához - bár elég sok mindent elmondtak már előttem.
Tény, mióta hazánkban libák élnek tömjük is őket - nem csak ipari méretekben, falvakban ez mindennapos tevékenység.
Tény, hogy eme hagyományunkból egy jól prosperáló üzletág fejlődött ki - megélhetést nyújtva nem csak a Hungerit kétszáz dolgozójának, de a beszállítóknak és azok családjának is! (Most nem csak kétszázan szívnak pár idióta által..)
Tény, hogy szükség van állatvédelemre - de butaság keverni a szezont a fazonnal.
Kurvái voltunk az oroszoknak, most kurvái lettünk a nagy EU-nak - velünk tényleg azt tesznek amit akarnak.
Naná hogy üzleti érdekek állnak a háttérben, amúgy pedig nem értem a Hungerit miért engedett ilyen könnyen..
Lassan a disznóólba is plazmatévét kell elhelyeznünk jakuzzival, bárpulttal - a humánusabb(?) állattartás nevében.
Ezt is megMAGYARáznák..

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 14:17:20

na ja, meg ez a tömős duma, úgy látszik az utóbbi időben nem jutott töméshez.
mindenképpen gumicsövekkel teszik ezt, ha arra jársz próbáld ki altestileg

ekszpert 2008.09.03. 14:17:22

Te hülye vagy teljesen Livilla. Ez tény. Kurvára nem érdekel, hogy tömik a csóró libákat. Egyzserúen nem is akarom tudni. Enni akarom a májukat és leszarom, hogy állítják elő.
Szerinted a nőknek is fáj, amikor a pasik tömögetik őket? Honnan tudod, hogy rossz a libáknak, lehet hogy kifejezetten szeretik az aktust.

Geza 2008.09.03. 14:17:46

Livilla: "Undoritó ez az emberiség" - ez az, gyerünk, zárjuk be a kísérletet és kezdjük egy másik állatfajtával :).

Komolyra fordítva a szót (bocs a fenti beszólásokért), ajánlom figyelmedbe Frank Schaetzing "Útikalauz a Raj világához" c. könyvét, abban ugyanis szintén felvetődik a kérdés, és a szerző (amúgy tengerbiológus és állatvédő) kb. azt hozza ki, hogy:
Akkor szabad egy állatot megölni, ha:
- az egyed elpusztításával nem veszélyeztetjük a fajt (mint pl. a már kihalófélben lévő tonhal esetében)
- igyekszünk csak a szükséges mennyiségben ölni (azaz nem pazarlunk, a leölt jószágot maximális hatékonysággal feldolgozzuk)
- a célunk eléréséhez fölösleges szenvedést az állatnak nem okozunk (azaz pl. 1 kg libamáj kinyeréséhez nem vágunk le három tömetlen libát, hanem csak egy tömöttet.)

Amúgy a karom köszöni szépen jól van, és mivel nem lopok, valószínűleg marad is a helyén. Mindenkivel ilyen kedves vagy amúgy, vagy csak azokkal, akiktől azt szeretnéd, hogy csúnyákat kívánjanak neked?
Te kis huncut butuska :) !

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 14:17:50

more: ez esetben felajánlanám az újonnan alakuló Állatvédelmi-Bioélelmezésügyi, és Magyargazdaságellehetetlenítésügyi Minisztérium vezetését. Utóbbi "szakágazat" szép eredményeket produkál, mint azt a mellékelt ábra bizonyítja.
Esetleg kinevezésed után tarthatnál egy sajtótájékoztatót, hogy az eddigi 1300.-Ft/kg hús, miért fog 13.000.-Ft/kg-ba kerülni, és felszólítod a lakosságot, hogy sorakozzon fel a bioagrárium mögé. MOST!
Ezután adhatnál tippeket a cégeknek, hogy a bio-üzletágba áttérés "minimális" összegét szüljék és/vagy izzadják -e meg!?

Geza 2008.09.03. 14:18:33

Livilla: "Undoritó ez az emberiség" - ez az, gyerünk, zárjuk be a kísérletet és kezdjük egy másik állatfajtával :).

Komolyra fordítva a szót (bocs a fenti beszólásokért), ajánlom figyelmedbe Frank Schaetzing "Útikalauz a Raj világához" c. könyvét, abban ugyanis szintén felvetődik a kérdés, és a szerző (amúgy tengerbiológus és állatvédő) kb. azt hozza ki, hogy:
Akkor szabad egy állatot megölni, ha:
- az egyed elpusztításával nem veszélyeztetjük a fajt (mint pl. a már kihalófélben lévő tonhal esetében)
- igyekszünk csak a szükséges mennyiségben ölni (azaz nem pazarlunk, a leölt jószágot maximális hatékonysággal feldolgozzuk)
- a célunk eléréséhez fölösleges szenvedést az állatnak nem okozunk (azaz pl. 1 kg libamáj kinyeréséhez nem vágunk le három tömetlen libát, hanem csak egy tömöttet.)

Amúgy a karom köszöni szépen jól van, és mivel nem lopok, valószínűleg marad is a helyén. Mindenkivel ilyen kedves vagy amúgy, vagy csak azokkal, akiktől azt szeretnéd, hogy csúnyákat kívánjanak neked?
Te kis huncut butuska :) !

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 14:20:10

"de csak ha bio húsról van szó."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Szánalmas

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 14:20:26

hüvazzeg juteszembe nekem így most:
Tegnap cca. 600km-t vezettem ezalatt 4x mostam szévédőt, mert már nem láttam ki a szétkenődött ízeltlábúaktól. Akkor bogáriség ellenes tömeggyilkos vagyok?
Off:
Tényleg, milyen az az emberiesség ellenes bűntett? Mert a sok répa egyre többet emleget ilyet.
On.

délioldal 2008.09.03. 14:21:09

Livilla te biztosan valami városi kis elkényeztetett szemellenzős emberke lehetsz.
és nem felesleges luxuscikk a libamáj. már - mint az előző kommentemben is leírtam - dédnagyim is tömött libát. emlékszem rá kiskoromból, mikor nyáron pár hetet náluk töltöttem falun. pedig ha azt vesszük akkor az egy biofarm volt nem? :)
szóval ez így történik, képzeld. kikel, felnő, tömik, levágják és végül mind megeszi...
ez a szomorú valóság...
sajnállak amiért olyan dolgok maradnak ki az életedből amit mások egyébiránt élveznek.
én szeretem a libamájat. isteni kaja! és tele a mélyhűtőm húsokkal ami mind mind családi gazdaságban lett feldolgozva. az ember már csak ilyen. húst eszik.
ne keverd össze az ilyen céllal tartott, tenyésztett állatokkal való bánásmódott a szabadon élkőkével. mert azt még megértem hogy óvni kell a természetet és vigyázni rá mert abban élünk. de a mesterségesen futószalagon előállított hús esetében nem mindegy neked mi történik az üzem falain belül? inkább a higiénia legyen a lényeg nem pedig az hogy szenved-e szegény. pedig biztosan rossz lehet, hogy nem szaladgálhat nap mint nap egy tó partján szabadon ahol zöld a fű és kék az ég... ahol nincsenek fehérköpenyes hentesek.
túl sok rajzfilmet nézel. persze én is sajnáltam némót amikor fogságba esett... de hidd el ők ezt nem úgy élik meg. egyszerűen nem olyan bonyolult a gondolkodásuk mint nekünk embereknek. tudod "liba"...
na de persze tisztelem a véleményed. de tiszteld te is azokét akik húst esznek. ez van. nem lehet mindenki annyire ökotudatos mint te. :)

grizzligeza 2008.09.03. 14:21:12

Jancsibohóc,

Szerintem a szentesi dolgozó sem jókedvében teszi. Te viszont tehetsz az ízeltlábúak millióiért, he nem utazol. Ja, hogy azok esetleg alsóbbrendű lények, nem úgy, mint a cuki kacsák meg kutyák? Értem.

Nem másolom: amennyiben a Négy (ko)Mancs nevű idealista-sötétzöld esetleg élelmiszeripari-fedőszerv véleményét támogatod, ezzel köpöd szemen a hagyományos állattartásból élőket. Ennek pedig igen, része a tömés.

OftF 2008.09.03. 14:21:28

Jancsibohóc, természetesen nem gondoltam komolyan, hiszen ez nem kivitelezhető. Mégis hogy gondoltam volna? ejnye.

pentmouse 2008.09.03. 14:22:01

Buta Livilla.
Igazi városlakó "értelmiségi" kislánynak tűnik.
Nem kell haragudni rá!! eltelik egy kis idő, és majd változik a véleménye.
Miután egy parasztfiú jól megtömte..

Neménvótam 2008.09.03. 14:22:13

Livilla: Hogy vagy képes vagy megenni a szegény növényeket, amiket embertelen körülmények között tartanak, míg meg nem ölik őket. Téged is be kéne ásni a földbe derékig, hónapokig a tűző napon lennél, esetleg még locsolnának is. Bezzeg a sárgarépát nem sajnálod.

Livilla 2008.09.03. 14:23:05

mjordan: hülye kérdésre mit válaszoljak? Nincsenek milliárdjaim, hogy megtehessem. TE biztosan nem hiányoznál.
Te sem feleltél, miért nem jelentkezel a tömésre, szép lóvét kereshetnél vele. NEKEM megérné.

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 14:23:10

Livilla, senki nem mondta még neked hogy nem szabad mindent elhinni ami a varázsdobozból (ha esetleg nem értenéd: TV) kijön? Ráadásul ha elhiszed hogy a bio attól bio mert "ráírják" és "azt mondják" akkor sötétebb vagy mint amilyennek mutatod magad pedig már az sem semmi... Plusz még egy adalék, a valódi "bio" költségességét tekintve legalább akkora luxus lenne mint a libamáj.

Livilla 2008.09.03. 14:23:37

pentmouse: buta neked a nénikéd.

mjordan 2008.09.03. 14:23:42

Livilla,mi a különbség szerinted a szúnyog és egy liba közt?Komolyan kérdezem

movhu 2008.09.03. 14:24:12

Kedves Livilla!

Irány Szentes, és magyarázd el a dolgozó kislányának, hogy most sajnos nem mehet osztálykirándulásra, mert apucit kirakták, sajnos a cipőjébe befolyik a hólé, de talán jövőre, akkor még talán meleg is lesz otthon, mert gázra is futja. De mindez semmi azért az áldozatért, hogy ezután a nelétező libáknak milyen jó lesz.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 14:24:32

movhu · mover.blog.hu 2008.09.03. 14:05:36
Ilyet többször ne, mert a munkatársak furcsán néztek mikor hangosan felröhögtem :D

reKorrekt 2008.09.03. 14:24:52

Halál Nils Holgersson-ra!

OftF 2008.09.03. 14:24:56

hát a szúnyognak kisebb a mája, ha jól emlékszem.

clsdclsd 2008.09.03. 14:25:01

Livilla: "undoritóbb vagy a legutolsó féregnél is." Ez most dícséret? A "féreg" nem "szerethető állat", hanem undorító? (ugye tudod, hogy az eredeti jelentése: farkas, lásd: vonyít, mint a fába szorult féreg")
Érdemes lenne a nagy állatvédőknek megpróbálni globális léptékben gondolkozni. A termőföld egyre nagyobb érték, és az, hogy Európa a viszonylag kis arányú termőföldek ellenére elegendő (sőt túl sok) élelmiszert tud termelni, az az intenzív mezőgazdaságnak köszönhető: az állatok "rossz" körülmények között tartása, műtrágyázás, Amerikában már génmanipuláció is stb. Ha mindenki a "bio"-kajára tartana igényt, ahol nem használnak gyomirtót, az állatokat kedvesen legeltetik a hatalmas réteken stb, az villámgyorsan élelmiszerhiányt okozna. Túl sok az ember ahhoz, hogy ha az állatok jogait figyelembe vesszük, azzal még ne sérüljenek a saját jogaink. Úgyhogy teszek egy fasisztoid kijelentést: aki az állatok jogaiért aggódik, az ne szüljön gyereket, sőt ölje meg magát, mert ezzel segít az állatoknak a legtöbbet.

mjordan 2008.09.03. 14:25:02

De Livilla,az állattartáshoz nem kell pénz,elég a szeretet...a dolgozóknak szerinted vannak milliárdjaik,hogy lemondhatnak a melójukról?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 14:26:41

OftF ejnye bizony. :D

grizzligezza, rendben fogok tenni a bogarakért, akkor fogom a létfontosságú utazásaimat megtenni, amikor már hűvösebb lesz az idő, és azok már nem fognak támadni az autómra nektárt remélve.

A Mancsokkal egyetértek, abban az esetben ha semmilyen üzleti érdek nem húzódik cselekedeteik mögött. Amennyiben ez így van -remélem- akkor egy parasztot sem köpök szembe.

délioldal 2008.09.03. 14:26:42

a másik az Livilla, hogy állj oda egy kirúgott Hungerit dolgozó elé és magyarázd el ezt neki. szerintem mielőtt megfojt jól kiröhög. vagy fordítva.
de egyébként kívánom, hogy járj úgy te is mondjuk 55 évesen és jusson eszedbe akkor miket firkálsz ide amikor a zsíroskenyérre mint legnagyobb kincsre tekintesz. pedig szegény kismalac...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 14:26:46

Livilla 2008.09.03. 14:09:19
Élőben láttam ahogy nagyanyám kacsát meg libát töm. Teljesen korrekt, szegény éhező állatkák jóllaktak :)
Nézz szét itt amúgy, hogy tovább szörnyülködhess :)
www.disznovagas.hu/

mzs 2008.09.03. 14:29:31

Látom, elfelejti mindenki, hogy nem azon kéne mennie a vitának, hogy együnk húst, vagy ne...
Igen, együnk libamájat, de a libatömés akkor is állatkínzás, ha fejetek tetejére álltok.
Lehet azt humánusan is, hogy Livilla írja: hogy kinn kapirgáljon, és lássa a napot. Ja, és annyit egyen, amennyit akar.

Ti tényleg képtelen vagytok belegondolni, milyen érzés lehet a libának a tömés? Én láttam a videót, de alapból nem bírom az ilyesmit nézni, nagyon elkeseredtem, hogy a 21. században ilyen létezik.

Nektek milyen érzés lenne, ha így tömnétek? Aki volt már gyomortükrözésen, az tudja. Illetve nem, nem tudja, mert az teljesen más, szinte észre se venni.

pentmouse 2008.09.03. 14:29:32

Buta Livilla.
Sokat olvasom, hogy neked megérné.
Anyu tart el? Gyanítom.
Tehát ha én tömlek téged, az is megérne 10 rongyot?

mjordan 2008.09.03. 14:30:36

mzs,és ha évekig csak csipegetni akar a liba?

Livilla 2008.09.03. 14:30:39

Pápu: Ok, akkor igazad van. Ne tegyünk semmit, együk a vacak minőségű, tele vegyszeres, génmanipulált, agyonkínzott állatokat, növényeket.

De ennyi erővel minek eszel? Úgyis megint éhes leszel...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 14:31:07

Combi, milyen jó is a gyesznóölés :) Pálesz, pogi, friss sülthusi, töpörtyű. Nyami :)

OftF 2008.09.03. 14:31:18

www.vierpfoten.hu/website/output.php?id=1192&idcontent=1879&language=2

"A fénykép összehasonlításként szolgál Franciaországból."

lol

reKorrekt 2008.09.03. 14:31:40

*Livilla

Ajánlgatod itt ezt a tömés dolgot mindenkinek. Azért némi különbség van ember és állat közt:
- nekik nincs öntudatuk
- nekik nincsenek érzelmeik

Tehát gyakorlatilag olyanok mint 1 perces Bob (ha jól emlékszem a nevére) az 50 elsőrandiban, csak még öntudatuk sincs (azért ez a példa, mert ezt biztos hogy láttad ;).

Livilla 2008.09.03. 14:32:09

pentmouse: nem, az érne meg 10 rongyot, ha én látnám, hogy téged megtömnek egy csövön keresztül 12 kg tésztával. Ahogy a libákat.
Demagóg suttyók vagytok, csak addig nagy a pofátok, amig nem veletek csinálják meg azt, amit ti akartok csinálni a szerencsétlen állatokkal.
Nézzetek már tükörbe vazze.

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 14:32:11

mzs!
Akkor végre rendes hangnemben: az állatokat nem ilyen módon tömik. ha meg szabadon tudnának kóborolni sokkal, de sokkal több idő lenne felhízlalni őket és arra a gazdáknak nincs lehetőségük.

movhu 2008.09.03. 14:32:31

Telefonáltam is anyunak, hogy hétvégén megyünk, és legyen szíves addigra kivégezni néhány csirkét, mert hoznánk föl Budapestre.
Tettemben Livilla motivált leginkább, így felelősség tehető 4, azaz négy darab csirke haláláért. Szigorúan biocsirkék haláláért :D

pancsi 2008.09.03. 14:33:19

Idióta városi széplelkek ! Nektek nem volt falusi nagyanyátok, aki tömött otthon kacsát, libát ? Biztos nem. Vagy rühellitek őket ezért.
Ha egy állatorvos azt momdja, tutira szenvednek közben a libák, annak elhiszem. Nektek nem. Elmehettek anyátokba betont zabálni. Livillának meg üzenem a tetü primitív húsüzemi dolgozókkal kapcsolatban, hogy a libákat nem az üzemben tömték, ott csak feldolgozták őket. A tömés a gazdáknál történt, akik a hízott állatot eladták a Hungevitnek. Ergo nemcsak a 200 üzemi dolgozó és családja megélhetését szabtátok el, hanem a gazdálkodókét is. Persze tudom, ők is primitív barmok. Menj anyádba te idealista hülye plázapicsa ! A te lukadat kellene megtömni 12 liter lógecivel.
Egyébként meg eszembe jut egy nyári plakát pár évvel ezelőttröl: Az egyik kutyakaját reklámozta, miszerint csak a nyári hónapokban kapható direkt barbecue ízű verzió. Valaki pedig szépen ráfújta festékkel: "Afrikában éheznek, vaze!"

Livilla 2008.09.03. 14:33:22

korrekt: hogy irhatsz már le ekkora faszságot??? Szerinted az állatok nem képesek érezni, szenvedni? Életben nem láttál még egy kutyát sem közelről, nemhogy egy biológia könyvet.
Idióta. Jobb, ha nem égeted magad.

bolomba (törölt) 2008.09.03. 14:34:17

korrekt 2008.09.03. 14:31:40

volt par bacsi, aki hasonlo erveket hozott fel cirka 70 eve a szellemi fogyatekosokkal szemben…

mjordan 2008.09.03. 14:34:33

Livilla,bazzeg,ezek HASZONÁLLATOK!!!!!!Fogd már fel a csökött agyaddal,hogy ezeket nem szeretgetni kell,hanem enni...szeretgetésre ott van a hörvsögöd,vagy teknősöd,bögyörgesd esténként őket oszt jól van.

MosoMasa 2008.09.03. 14:34:39

1. Első kérdés, hogy egy osztrák alapítvány mi a fenét ugat bele a magyar ügyekben?
Helyesen: ügyekbe!
2. EU tagok vagyunk, nem a "helyi" jogszabályokba szól bele, hanem egy eu-ban is forgalmazott termék előállítási körüményeibe(n).
Ettől függetlenül persze lófasz a seggükbe(n)!

Livilla 2008.09.03. 14:34:53

pancsi: hát akkor te egyél kutyakaját, mi az akadálya???

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 14:34:54

Livilla!

Velünk nem csinálják, tudod miért nem? Hadd idézzem boldogult dédnagyanyámat, ha azt hallotta, hogy valaki sajnálta a levágandó állatot: " Hja, születtet volna püspöknek..."
erre mit szólsz?

grizzligeza 2008.09.03. 14:35:11

Livilla szerintem fizetett provokatőr, ennyire butuska nem lehet :-)))

délioldal 2008.09.03. 14:36:19

mzs a liba esetében ez egy etetésnek mondható valami csak egyszerűen így kényszerítik szegényke libuskát arra hogy mindig degeszre legyen zabálva és ezért jó zsíros és nagy májacskát növesszen ami után mind a 10 ujjacskámat megnyalom.
miért hiszik azt emberek hoigy szegény liba ezt úgy éli meg mint egy ember!
mondtam, hogy túl sok rajzfilmet néztek. mióta disney emberi tulajdonságokkal ruházta fel az állatokat a sok butuska el is hiszi. tény az intelligensebb állatok megérzik a vesztüket. de hidd el a liba valóban ostoba állat és nem vágyakozik 5 szoba összkomfort után.

Livilla 2008.09.03. 14:36:48

mjordan: Te fogd fel, nincs haszonállat meg nem haszonállat, ÁLLAT VAN, mind egyformán érezni és szenvedni képes ÉLŐLÉNY!!!!
Remélem, egyszer tényleg idejönnek valamilyen földönkivüliek, és az összes ilyen primitivet haszonállatnak fogják titulálni a magasabbrendűség jegyében, és ugyanazt megcsinálják veletek, mint amit ti csináltok most.
Drkkolok, hogy igy legyen. Másból nem értetek.

mjordan 2008.09.03. 14:37:07

Ja,meg még egy XBOX-ot is kéne venni a libáknak akár...csak hogy jobb legyen a kedvük tömés után.

mjordan 2008.09.03. 14:37:58

Ok,Livilla,akkor úgy nézel egy szúnyogra is,mint egy libára,vagy egy nyúltra??????

movhu 2008.09.03. 14:37:59

Livilla, az űrlények elovassák a hozzászólásaidat, és téged visznek, mert a degenarált plázaegyedek sokkal jobb kísérleti alanyok, mint az átlag humanoid.

Livilla 2008.09.03. 14:38:06

true: ki mondta, hogy 5 szoba után vágyakozik? Fű után vágyakozik, viz után, nap után, szellő után.
Ti tényleg ilyen ostobák vagytok, vagy tettetitek magatokat????

Livilla 2008.09.03. 14:38:51

mjordan: szúnyogot sem kinzok. És nem is tömök. Erre gondoltál???

movhu 2008.09.03. 14:40:00

"Fű után vágyakozik, viz után, nap után, szellő után."

Te nagyon hülye vagy :D:D:D Ne röhögtesd magad. Kvára nem érdekli mi van, célja az élete fenntartása. Volt macskánk. Azt egy érdekelte: tele legyen a hasa, és napi 22 órát tudjon aludni.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 14:41:33

Livilla 2008.09.03. 14:33:22
Ne hasonlítsunk már egy kibaszott házikedvenc kutyát egy kacsához aminek az az egyetlen szerepe, hogy megedd.

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 14:41:41

livilla ez elképesztően szép volt... mindjárt sírok, tényleg, friss szellő, hahh.hogy téged miért nem fojtottak vízbe kétnapos korodban...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 14:42:07

mzs: "nagyon elkeseredtem, hogy a 21. században ilyen létezik."
húúh, meg még mennyi minden elkeseredésre okot adó dolog létezik. Itt van mindjárt az évtizedek óta tartó szomáliai polgárháború.
ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne mindegyikkel egyszerre foglalkozni, de talán a sorrend...
Remélem kiveszekedtétek/sértegettétek magatokat, így előhozakodnék egy kérdéssel, amit régóta fel kívánok tenni: (ha már leendő miniszter-asszonyom more baszik válaszolni :-))) ):
A bio-gazdálkodásra átállás költségeit vajon honnan teremtsék elő a BESZÁLLÍTÓK? Mert az evidens, hogy ezt nem a Hungeritnek, mint FELDOLGOZÓNAK kell állnia! Esetleg az ecceri parasztbácsit győzzük meg, nem olyan nagy összeg az a potom 30-50 millió, "nem kell félni, nem fog fájni"...
Ha meg nem tetszik, akkor menjen el gyárba dolgozni, vidéken úgyis duskálnak az emberek a munkahelyek között, igazán egyszerű más megélhetést találni.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 14:42:30

Livilla:
Fű után vágyakozik, viz után, nap után, szellő után.
A liba mondta? Akkor taníts mester, tudni akarok libául, hogy megmondjam nekik: kíméletesen lesztek leölve :D

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 14:42:55

Livilla 2008.09.03. 14:38:06
true: ki mondta, hogy 5 szoba után vágyakozik? Fű után vágyakozik, viz után, nap után, szellő után.
Meghalok a röhögéstől bazzeg :DDDDDDDDDDDDD

movhu 2008.09.03. 14:42:58

Livilla. Síkít az írásodból, hogy egy, a realitásoktól teljesen elrugaszkodott hülye csaj vagy. Anyuci-apuci jól keresett, kifizetett mindent, elvégeztél valami menő sulit a felsőoktatásban, most meg bent ülsz egy irodában, és papírokat tologatsz, és legfőbb gondod az az új édi-bédi kistáska a Mango boltban.
Tudod mi az érdekes?Én is itt ülök, egész nap nyomom a billentyűzetet, de veled ellentétben én el tudom képzelni, hogy ez az egész műkreténség mit jelent ott sok száz embernek, akinek nem adatott meg az, mint nekünk.

clsdclsd 2008.09.03. 14:43:09

Livilla: komolyan érdekelne a megoldási javaslatod az általam fentebb vázolt extenzív (khm... bio)-mezőgazdaság és a korlátozott termőföld mennyiség között feszülő ellentétre.

mjordan 2008.09.03. 14:43:10

És szúnyogot nem is öltél még soha????Lehet,hogy megözvegyítettél egy szúnyoglányt,valamint árvává tettél két szúnyoggyerkőcöt.Ez rosszabb,mint az állatkínzás...

pentmouse 2008.09.03. 14:43:18

Livilla annyit fog fel a mondatokból, mint kacsa a tömésből.
Semmit.

reKorrekt 2008.09.03. 14:43:41

*grizzligeza 2008.09.03. 14:35:11
"Livilla szerintem fizetett provokatőr, ennyire butuska nem lehet :-))) "

De leglább sikerült végre kihozni a sodrából ;-)

pancsi 2008.09.03. 14:43:58

Hozzátenném még annak, aki a gyomortükrözéssel jön: Egy madár emésztőrendszerét ne akard az emberével összehasonlítani ! A libáknak nincsenek fogaik, így a sokszor bogyós táplálékot egészben nyelik le a viszonylag jól tágulni képes nyelőcsövükön keresztül, ahonnan a pufferként szolgáló begyükbe jut, amelyben egész komoly mennyiséget képesek eltárolni (ugye emlékeztek a gyémánt félkrajcáros kiskakasra). Szóval ne magadból indulj ki annak megítélésében, hogy érezhet a liba töméskor. Bár tény, hogy nem ugrál örömében, de nem is kap sokkot az iszonyattól. Igaza van egy előttem szólónak, ti tényleg túl sokat néztétek a Disney meséket.

Róma 2008.09.03. 14:44:30

Itt alapvetően nem Livillával és a hozzá hasonlók véleményével van baj. Őket csak felhasználták.

A probléma ott van, hogy egy szűk külföldi csoport képes keresztülvinni egy ilyen intézkedést és ehhez a magyar államigazgatásnak egy szava nincs. Ellehetetlenítenek egy Magyarországon működő, magyar embereket foglalkoztató céget és hivatalosan senki nem emeli fel a szavát, de még kétségbe sem vonja az intézkedést.

Livilla 2008.09.03. 14:44:33

movhu: igen, a macskának az a fontos, hogy sokat aludhasson, sütkérezhessen a napon, vadászgathasson, és tele legyen a hasa, valamint hogy örökithesse a génjeit. És??? Ez a macska, ez a feladata. (Az én macskám ezen felül imád játszani a szomszéd cicákkal, pl.)
Az, hogy nem olvas filozófiát,nem jogosit fel téged arra, hogy megkinozd, kibelezd, levágd a farkát.
TANULD MEG TISZTELETBEN TARTANI A TÖBBI ÉLŐLÉNYT. Ennyi. Még ha egyeseknek e zbaromi magas is.
"Nem magamért sírok én: testvérem van millió
és a legtöbb oly szegény, oly szegény,
még álmából sem ismeri ami jó."
(Babits)

movhu 2008.09.03. 14:44:49

Livilla Teigetosz-pozitív

Livilla 2008.09.03. 14:45:33

pancsi: MEGNÉZTED A FILMET??????????

délioldal 2008.09.03. 14:45:45

te tényleg sötét vagy... nem vágyakozik!!!!!!!!!
fogd már fel hogy nem olyanok az értelmi képességei!
nem úgy éli meg mint egy ember élné meg.
teljesen rossz a hasonlatot hogy mi lenne ha titeket tömnének.
egyébként kb olyan érzés lenne mint amikor te csinálsz egy becsületes mélytorkost... :)
bár lehet inkább maradtál volna annál mint a firkálásnál...
szegény disznó is inkább a természetbe vágyna és a tyúkok is szöknének mint a csibefutamban, mi?
komolyan kezdek kételkedni szellemi érettségedben. védd a szabadban élő állatokat. a kutyákat a rossz gazdiktól és kész.
ezeket tudod ezért tenyésztették. olyanok mint a búza a mezőn amit nagy táblákban vetnek.
láttál már olyat? érted az összehasonlítást?
amikor csirkemellet eszek ezentúl rebegjek el egy imát a csirke emlékének adózva? ugyan már!
minek sajnáljam? nem a hűséges társamat egy érző lényt vágtak le. gondolkodj már egy kicsikét végre

reKorrekt 2008.09.03. 14:46:04

*bolomba 2008.09.03. 14:34:17
"korrekt 2008.09.03. 14:31:40
volt par bacsi, aki hasonlo erveket hozott fel cirka 70 eve a szellemi fogyatekosokkal szemben… "
Az az ő dolguk, én nem kívánok párhuzamot vonni a két dolog közt.

mzs 2008.09.03. 14:46:12

True, te hány libával beszélgettél már, hogy ennyire tudod, hogy ostoba?

Nem hinném, hogy sok rajzfilmet nézünk, felnőtt emberek vagyunk (bár Livillát nem ismerem személyesen, de tudom, hogy az), csak van szívünk... És megérint, ha olyat látok, amit most a 4 Tappancs bemutatott... Én elhiszem, hogy így "készül" a félkilós libamáj, és azt is, hogy a tulajok vérszemet kapnak, ha pénz jön a konyhára, az már nem érdekli őket, hogy az állat mit él át.

Ne becsüljétek le a libákat, tökmindegy, hogy egy liba, egy disznó, egy ló, vagy egy ember torkán tömsz le ilyen-olyan csöveket, és eteted halálra, UGYANAZT fogja érezni: kiszolgáltatottságot, fájdalmat, félelmet.

movhu 2008.09.03. 14:46:32

"TANULD MEG TISZTELETBEN TARTANI A TÖBBI ÉLŐLÉNYT"

TE IS. TANULJ MEG TISZTELETBEN TARTANI TÖBB SZÁZ SZENTESI ÉS SZENTES KÖRNYÉKI EMBERT!!!

És olvasd el mégegyszer a dunakavics méretű agyad előtt lebegő szemeiddel, amit írtál:

Nem magamért sírok én: testvérem van millió
és a legtöbb oly szegény, oly szegény,
még álmából sem ismeri ami jó

trx · http://www.conspiracy.hu/ 2008.09.03. 14:47:18

HAHAHA. szunyogot en se kinzok. agyoncsapom egy pillanat alatt, aztan kesz. o kinoz engem, mikor zizeg a fulembe.

egyebkent meg tenyleg nem ertem, hogy miert nem perelik le az utolso gatyat is a negymancsrol hitelrontasert. ezeket az idiota allatvedoket kene mar egyszer helyrerakni.
en pl utalom a kolat, mert koolajszarmazeknak (muanyag) tartom. megse allok nekilobbizni, hogy tiltsak be, mert micsoda kornyezetszennyezes az a sok le nem bomlo muanyag palack meg miegyeb.
egyszeruen nem veszek kolat. ennyi.
hust meg eszem. ennyi.
es engem rohadtul nem erdekel, hogy hogyan kerul a cucc a henteshez. fogjatok mar fel vegre, hogy ezek az allatok (amikrol itten szo van) agyilag annyira primitivek, mint a mosatlan egyhetes csecsemozokni. arrol nem is beszelve, hogy sokkal nagyobb problemak is vannak ebben a vilagban annal, hogy most a szerencsetlen libakat kenyszertomik-e vagy sem.

kedves allatvedok: vegtelenul egyugyuek vagytok.

tanmese:
www.youtube.com/watch?v=VDDnuZAL9ps

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 14:47:23

Livilla, ha szerinted nincs szükség ipari jellegű agráriumra akkor légyszíves kezdj el játszadozni a következő számokkal: népesség , hasznos termőterületek , hektáronkénti termésátlag, stb. amúgy én támogatnám a bio jellegű termelést globálisan, nagyjából 4 milliárd ember halna éhen rövid időn belül, máris élhetőbb lenne a földünk.

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 14:47:24

livilla megint a filmmel jön, ami így ebben a formában baromi messze van a valóságtól

toxikus 2008.09.03. 14:47:25

Livilla 2008.09.03. 14:38:51
mjordan: szúnyogot sem kinzok. És nem is tömök. Erre gondoltál???


mer amikor megcsíp és szíjja a véredet mit csinálsz? tömöd vazze. jujjdeostoba vagy vazze

oatBXL · http://blog.osztrogonacz.com 2008.09.03. 14:47:41

Érdekes diskurzus. Szerintem a 4mancsot vagy megvette, vagy felhasználta a konkurrencia. Ennyi az egész. De még azt sem tartom kizártnak, hogy maga a tulajdonos fizetett az "állatvédő" szervezetnek (akiket én fizetett/felhasznált ügynöknek, de mondhatnám, hogy kurvának tartok), szóval a tulajdonos használta fel az egészet, hogy simán bezárhassa szép lassan a gyárat, és elküldje a munkásokat és a libatömésből megélőket a fenébe. Nehezen hiszem el, hogy egyszercsak hirtelen 8.000.000.000 forint megrendelés ugrik egy szar film vagy egy jelentéktelen szervezetecske miatt ... azért a vevők (legalábbis itt Brüsszelben) nem nagyon olvasgatják a libamáj dobozt, hogy kényszertömött-e vagy sem, meg hogy honnan származik, egyszerűen pakolják a kocsijukba ami olcsóbb mint a bio-napsütés-zöldfű-vivaldi kombóval nevelt és eutanáziába segített teremtménymáj ...

Livilla meg szintén fizetett provokátor, csak nem egyértelmű még számomra hogy ki fizeti a műkörmösét meg ilyesmi.

Livilla 2008.09.03. 14:48:02

sokbetűs: nem a mezőgazdaság mikéntje az alapprobléma, az egész a TÚLSZAPORODOTT emberiségre vezethető vissza. Nem kéne 7 milliárd ember ide, ez nonszensz, önpusztitó és fenntarthatatlan.
Meg is lesz a böjtje. Vagy azt hiszitek, megússzátok???

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 14:48:19

Livilla te annyira ostoba vagy, hogy az nekem fáj. A kibebaszott macskád kínzása csak azért, hogy fájdalmat okozzanak neki kibaszottul nem egyenlő azzal, hogy egy haszonállatot tömnek, etetnek, leölnek a húsáért.

Livilla 2008.09.03. 14:49:07

Pápu: nem élhet normálisan ennyi ember a Földön. Fel kéne már fogni végre, hogy ez a létszám abnormális.

trx · http://www.conspiracy.hu/ 2008.09.03. 14:49:45

Livilla:
"Nem kéne 7 milliárd ember ide, ez nonszensz, önpusztitó és fenntarthatatlan."
ja. kezdjuk veled. :D
jo?

movhu 2008.09.03. 14:49:48

"Nem kéne 7 milliárd ember ide"

Légyszi ma csökkentsd a számot...magaddal! Jó ötlet, nem?

Livilla 2008.09.03. 14:50:26

Combi: ha te komolyan azt hiszed, hogy egy állat kevésbé érez fájdalmat attól, hogy te ráragasztod a "HASZONÁLLAT" cimkét, akkor sikeresen pályázol a világ legsötétebb hülyéje cimre.
Pályázatodat ezennel elfogadtuk. :-DDD

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 14:50:46

Livilla 2008.09.03. 14:46:03
VAGY EZT, LÁTTÁTOK????
www.vierpfoten.hu/website/output.php?id=1192&idcontent=1886

Úristen ez tiszta libaholokauszt. A szemét nácziak. Szörnyűűűűűűűű

Livilla 2008.09.03. 14:51:06

movhu: inkább veled kezdeném, és a társaiddal.
Szebb hely lenne a világ azonnal.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 14:51:09

Gyerekek! Nincs meg valakinél annak a pacáknak a telefonszáma, aki "fénnyel" táplálkozott? szeretném elkérni, asszem hamarosan szükség lesz rá :-)))
(Atyaúristen, én tegnap a spenóthoz TOJÁS-t ettem... Szeretnék elhatárolódni magamtól.)

movhu 2008.09.03. 14:51:51

"sikeresen pályázol a világ legsötétebb hülyéje cimre"

Arra mér nem pályázhat senki, mert 99 évre valami magyar Livilla nevű elvitte :D

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 14:52:08

Livilla 2008.09.03. 14:50:26
Livilla leszarom az állatok érzelmeit, ameddig megehetem őket.

toxikus 2008.09.03. 14:52:38

livilla az új hitler vazze:D


védi ostobán gondolkodás nélkül (csöppnyi aggyal nehéz is) az állatokat, de az embereket bezzeg irtaná:D

délioldal 2008.09.03. 14:52:53

az a baj Livilla, hogy neked fogalmad sincs hogyan kerül az asztalra a pipimell és a rántott husi amit már kiskorodban is szívesen ettél. vagy a sajt, tej, tojás és még sorolhatnám.
és más egy házikedvenc és más egy nagyüzemben szalagon étkezési célokra tenyésztett állat.
ezt fogd már fel kérlek!

mzs 2008.09.03. 14:52:58

Ezek a hozzászólások hűen tükrözik a blog olvasóinak személyiségét...
Volt ma olyan fórum, ahol értelmes emberekkel is tudtunk beszélgetni erről a témáról, de itt lehetetlen.
Hagyd, Livilla, nagyon gázosak... :(
Nem éri meg a fáradtságot. Náluk nem kezdték el az oviban a környezettudatosságot, állatszeretetet oktatni.
Ők szerintem az a fajta ember, aki szó nélkül arrébb rúgja a macskát, ha útjában van, és szó nélkül félholtra ver egy kutyát, ha zavarja, hogy ugat.

Mindenesetre mind-mind tudják rólad, hogy városi plázacica vagy, aki irodában dolgozik! :))) (mert más típust nem ismernek! :)) )

Livilla 2008.09.03. 14:53:19

Combi: én pedig téged szarlak le.
Na én mentem is, unalmas a vita ennyi degenerálttal.

more 2008.09.03. 14:54:17

sracok-lanyok aaaaaaalj! asszem elsiklottunk livilla egy nagyszeru mondasa felett amit azert csak izlelgessunk: en bio-csirket eszem, mert ok ugye boldogan futkosak az udvaron a fuben

draga szivem, oket is legyilkoljak, es akkor is van am allat-terror, szegenynek lepereg a nyugis elete a szeme elott nagyon gyorsan, es ugyanugy szenved, amig ki nem verzik. de ez ugye smafu...

szoval vagy legyel elkotelezett vega, aki nem nyul egy kinok kozt elhalaozott allat husahoz sem, vagy ne jatszad itt a lelkes allatvedot, amikor te ugyanugy megkajalod a meggyilkolt allatot.

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2008.09.03. 14:54:41

Bzmeg 280 komment... Ennek most nem állok neki, enélkül meg nem merek véleményt nyílvánítani, pedig van...

toxikus 2008.09.03. 14:55:18

monnyanak le a halászok. a sok érzelmes halat leölik. fúj!


ezek a kis véglények amúgy fényen élnek? vagy irtják a növényeket????? megölik a füvet? Lenyakazzák őket a kertben, letépik a növények ivarszerveit! CSERÉPBEN fogságban tartják a virágaikat???????????


BORZASZTÓÓÓÓÓ


lol

pancsi 2008.09.03. 14:55:20

Livilla, ott árulod el magad, hogy folyton a filmmel jössz. Ez olyan mint a brit tudósok szerint... Semmi közöd a valósághoz. Én élőben láttam kacsatömést, disznóvágást. Te meg szerintem a barátod izéját is szalvétával fogod meg, mert láttad valami filmben, hogy mennyi baci hemzseg amúgy rajta.
Egy dolog, amíg nem ebben a világban élő széplelkek vagytok, de most már kezdetek közveszélyesek lenni.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.03. 14:55:30

pentmouse 2008.09.03. 14:43:18
.
Én azér megtömném ezt a Livillát, hátha felfogja.

Livilla 2008.09.03. 14:56:02

mzs: ó, ne aggódj, edzett vagyok én már ezen a téren. Csak elszomoritó, hogy a magyar nép 90 %-át ilyenek teszik ki. Nem véletlenül tartanak minket az osztrákok cigánynépségnek. Ott mindenkinek fontos a környezetvédelem, állatvédelem. Osztrák főnököm is látta ezt a filmet, a feleségével együtt azonnal felhagytak a libamájevéssel, pedig előtte sokszor vették, ha erre jártak.
Ami itt van, ez a szellemi sötétség, ez iszonyat. 50 év múlva sem lesz itt normális emberi mentalitás.
Ez látstzik az egész ország állapotán.
És ez bizony elszomorit.

more 2008.09.03. 14:57:15

livilla, kerlek olvasd el az elozo kommentemet es valaszolj valami szepet

toxikus 2008.09.03. 14:57:19

more 2008.09.03. 14:54:17

bio csirke? akkor gondolom azt háiasszonyok ölik le?
livilla te szerencsétlen. nagyanyádat láttad már hogy mit csinál a csirkével? megfogja szépen a szárnyát, fejét hátrahajtja, megfogja azt is majd elvágja a torkát és hagyja kivérezni. ez a te biocsirkéd:DD

bazze. a gondolkodásra képtelen véglények miért ússzák meg a taigetoszt?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 14:57:31

Livilla 2008.09.03. 14:53:19
Mindjárt elsírom magam, ettől a megnyilvánulástól egy számomra semmit sem jelentő embertől :)
Ideje volt, pápá

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 14:57:37

mzs és livilla ti szépen egymásra találtatok, éljetek boldogan, de ha már annyira a filmmel jöttök, lenne egy két kérdésem: szerintetek a levágandó libát megfojtják, ahogy a filmben látszik és mindenféle pucolás nélkül bontják fel, csak a májáért? most jöttök ti, széplelkek

Livilla 2008.09.03. 14:57:59

pancsi: azért jövök a filmmel, mert reménykedem abban, hogy ez a sok ökör úgy nyilvánit véleményt, hogy azt sem tudja, miről bveszél.
Ha látta, és úgy támogatja ezt, akkor undoritóbbak annál, amilyennek most tartom őket, optimista lévén.

toxikus 2008.09.03. 14:58:25

Livilla 2008.09.03. 14:56:02

te hülye e vagy? osztrákoknak fontos a környezetvédelem? hallottál már a Rába nevű folyóról kismajom?:D

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.03. 14:58:30

Szeretném megvédeni livillát, Ti szemetek, persze csak ha jó nő:D Livike?:P

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 14:58:37

Livilla 2008.09.03. 14:50:26
Livilla, légyszíves bemutatni egy mérési jegyzőkönyvet, ahol dokumentálva van, hogy eggy libatömés mekkora fájdalmat okoz egy libának. Gondolom láttál már a tévében EEG berendezést, meg hasonló ilyesmiket, amiket a diagnosztikában már hosszú évek óta használnak, többek között fájdalomlokalizációs célokra is. Amíg viszont ijet se te, se ez a kreténkonzorcium nem tud felmutatni, addig légyszíves ne rontsátok el mások gasztronómiai élvezetét, meg többszáz dolgozó ember megélhetését a fasztarisznya ráérős kreténgyűjteménnyel együtt, akiket itt annyira istenítesz.

movhu 2008.09.03. 14:58:57

Livilla, mehetsz osztrákiába lakni, mi meg itt primitíven élünk tovább, és munkát akarunk adni 200 szenvedő embernek. Érted okoska? Az emebrek érdekeit felette valónak tartjuk az állatokénak. Ennyi.
Livilla nagyon sajnállak. Evolúciós zsákutcaként remélem nem lesz gyereked, mert az édi-bédi cicád és munkahelyed mindig is fontosabb lesz számodra. Nekem meg most születik hamarosan a harmadik vérengző-húsevő otthonra :D

Livilla 2008.09.03. 14:59:42

more: igen, én majdnem teljesen vega vagyok, néha teszek kivételt, ha az a hús bio termelésből származik. Csak bio tojást és tejet veszek. Nem vagyok hajlandó a nagyipari állatkinzást támogatni.
Mindezzel többet tettem, mint ti fogtok valaha is.

toxikus 2008.09.03. 15:00:00

Livilla 2008.09.03. 14:57:59
hehe. te is max fóliázva láttál csirkét:DDDD


te jó ég ugye te csak poénból vagy ennyire ostoba. amúgy tényleg tipikusan azok védik így az érzékenylelkű haszonállatokat, akik max tvben látnak tehenet:D

haribodog 2008.09.03. 15:00:35

Aki látott már élőben kényszertömést, az szerintem megérti, hogy miért undorodik tőle az ember. Másrészt az osztrákok szíve joga, hogy azt egyenek, amit akarnak. Nem a libatömést tiltják be Magyarországon, csak egyszerűen nem esznek abból, amit mi csinálunk. Ti meg ne vegyetek Porschét, ne igyatok Red Bullt, ne járjatok síelni, mást nem lehet tenni.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 15:01:00

more: "draga szivem, oket is legyilkoljak, es akkor is van am allat-terror, szegenynek lepereg a nyugis elete a szeme elott nagyon gyorsan, es ugyanugy szenved, amig ki nem verzik. de ez ugye smafu..."
Pedig ugye van az a találó mondás: "Élj úgy, ha lepereg előtted életed filmje, ne tudd eldönteni, hogy akció-film, vagy pornó!" Vagy valami ilyesmi....

Livilla 2008.09.03. 15:01:05

SNE: Nem kell ide jegyzőkönyv. Vesd alá magad a tömésnek egyszer, utána dumálj. Ennyire egyszerű.

movhu 2008.09.03. 15:01:10

Livilla, el kell keserítselek. Én eléggé járatos vagyok a mezőgazdaságban is, és tudnék mesélni a te bio cuccaid eredetéről. De akkor azt mondanád, hogy Urban Legend :)

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 15:01:40

Livilla , látod ebben egyetértünk.
De igazán kíváncsi vagyok , hogy te miben látod a megoldást? Mert gondolom az nem megy le a torkodon, hogy oké akkor irtsunk ki 3-4 milliárd embert. (bár igazából az anyatermészet erről gondoskodna, pl. Afrikában ,Ázsiában de mi balgák ezt sem hagyjuk...)

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 15:01:40

movhu!
egyre remélem vigyáztál: nem készítetted annyira vérengzőnek a kicsit, hogy nem bírja ki és alien-t kezd el játszani egy kis húsért? :-)))))))))))

toxikus 2008.09.03. 15:02:04

Livilla 2008.09.03. 14:59:42
még jó hogy természetvédelmi mérnöknek tanulok. és sokkal többet fogok tenni mint te 100 élet alatt fogsz:D

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 15:02:07

pancsi 2008.09.03. 14:55:20
Az alapvető gond Livillával, hogy túl sok mesét nézett meg amiben az állatok beszéltek és olyan kis cukimukik voltak. Azt hiszi szegény ez a valóság. Klinikai eset, egy agysebész könnyen segíthetne rajta a kisagy teljes eltávolításával, de nincs olyan szerencsénk :)

more 2008.09.03. 15:02:15

koszonom a valaszt, es azt is h kultutaltan tetted, anyazas nelkul.

ajanlom figyelmedbe az errol szolo tanulmanyokat, mert latom, nagyon erdekel a tema: mennyi stressz-hormont juttat be az ember a szervezetebe az eroszakkal leolt allatok altal termelt stresszel, ami egyenesen a bio-husukba megy.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.03. 15:02:30

Livilla 2008.09.03. 14:56:02
.
Akkor húzzál el a labacokhoz, oszt tömjél magadba csalánlevelet. Vagy annak is fáj?
Nem jösz rá, hogy gyanúsnak kéne lennie, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.03. 15:03:03

more azért állattartás, és állattartás között van ám különbség :D Mondjuk felesleges nekiállnom bizonygatni...

Livillával meg az a nagy probléma szerintem, hogy nem szalad el, hanem állja a nagy és intelligens "oltásaitokat" :D

és még mindig nem a húsfogyasztási szokásokról szól ez a történet, hanem a libatömésről ami egy szükséges rossz dolog. Amit lehet azzal humánusabbá tenni, hogy ha nem fémcsővel teszik vagy más merev dologgal. Egyikőtök sem áll ott a gazda mellett, és nem tudhatja mit él meg az az állat. Van ez az alapítvány ami lépett, sokan üzleti érdekeket látnak a lépések mögött. Ha így is van, a libát lehet emberségesebben is tartani. Várjuk meg lesz-e feljelentés, lesz-e ítélet stb..
Az osztrákokat meg le lehet ugatni, mert azok pfújj de köcsögök. Ellenbem neg lehet nézni a cyberharcosoknak, itt hogy vannak tartva az állatok, milyen húst adnak érte cserébe.
A Bio dolgokról meg annyit, hogy itt pont most volt róla szó, hogy felesleges feltünteni azt hogy Bio termék, mert semmilyen különbség nicns a Bio és nem Bio között. Ez utalás lehet a fentebb emlegetett minőségi tartásra/feldolgozásra.
Ja, és lógassuk fel a köcsög Jancsibohócot!

toxikus 2008.09.03. 15:03:16

Livilla 2008.09.03. 14:59:42
more: igen, én majdnem teljesen vega vagyok


mondtam,h gyilkolja a növényeket. szemét

reKorrekt 2008.09.03. 15:03:26

*Livilla 2008.09.03. 14:50:26
"Combi: ha te komolyan azt hiszed, hogy egy állat kevésbé érez fájdalmat attól, hogy te ráragasztod a "HASZONÁLLAT" cimkét, akkor sikeresen pályázol a világ legsötétebb hülyéje cimre."

Speciel ezt a típusú fájdalmat pont igen. Min fentebb is anatómiailag bizonygatták már...

BlueMan 2008.09.03. 15:03:30

Livilla -
embert kéne irtani? maraggyanak az állatok? ezaz, legyen sok patkány, skorpió de csak az ágyadban...
hogy érhet rá valaki ennyire? Akkor ne egyél tömött libát vate, engem nem zavar a libatömés, pláne hogy ez nem új találmány... Neked meg ne legyen gyermeked, nehogy nagyobb legyen a népsűrűség...

NÁCI4MANCS 2008.09.03. 15:03:47

Livilla,szerintem éld le az életed valamelyik plázában,turkálj a bio körömlakkal rózsaszínűre festett bio műkörmeiddel a leértékelt,(értsd:AKCIÓS),használt tangabugyik között,az való a magadFAJTÁNAK.az állatvédelemhez nincs sok közöd...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 15:03:51

Livilla 2008.09.03. 14:48:02
sokbetűs: nem a mezőgazdaság mikéntje az alapprobléma, az egész a TÚLSZAPORODOTT emberiségre vezethető vissza. Nem kéne 7 milliárd ember ide, ez nonszensz, önpusztitó és fenntarthatatlan.


Okés, agyonlövetünk 4 milliárd ember hogy legyen élettár a biofarm-gazdálkodáshoz, okés???

Kopi3.14 2008.09.03. 15:04:58

Ezuton tisztelettel megkernem a kedves negymancsot, hogy akkor ezentul fizessek ok annak a 200 embernek a megelheteset, akiket szepen lapatra tettettek.

more 2008.09.03. 15:04:58

sedux: "Élj úgy, ha lepereg előtted életed filmje, ne tudd eldönteni, hogy akció-film, vagy pornó!" Vagy valami ilyesmi....:DDDDDDDDDDDDD hagyd abba, mert vizualis tipus vagyok:))) elkepzelem, amint a tyuk vegigpergeti a hatalmas kurasait a kakassal, vagy amint eppen akcioznak a kukoricaert:))))

combi: Az alapvető gond Livillával, hogy túl sok mesét nézett meg amiben az állatok beszéltek és olyan kis cukimukik voltak.:)))))

nem vagytok normalisak:))))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 15:05:26

"majdnem teljesen vega vagyok, néha teszek kivételt, ha az a hús bio termelésből származik. Csak bio tojást és tejet veszek. Nem vagyok hajlandó a nagyipari állatkinzást támogatni."
Ez igazán dícséretes, de esetleg próbáljuk meg rávenni a havi nettó 80-ból élő mandrót ilyen magasztos eszmék követésére.
Azon el -e gondolkodtatok -e, hogy esetleg -e Ausztriában, meg az Elbától nyugatra azért tudnak bio-gazdaságokat működtetni, mert VAN MIBŐL???
Esetleg az "ecceri munkásembör", aki nettó 80-ból él, mi az apja faszából vegyen bio-kaját? Esetleg dögöljön éhen!?

clsdclsd 2008.09.03. 15:06:04

Livila: jól látod, az emberiség túlszaporodott, és ez az állapot hossú távon fenntarthatatlan. Viszont az, hogy milyen hosszú távon fenntartható,, az nagyban függ a mezőgazdaságon és az erőforrások kihasználásán. A biogazdálkodás - bármennyire is ezt próbálják magyarázni - nem jó irány a fenntarthatóság felé, egyszerűen azért mert a hatékonysága igen rossz.
egyébként: "azt hiszitek megúszhatjátok?" Azt hiszed azzal, hogy együttérzel az állatokkal máris kívülálló vagy? Ember vagy te is, és hidd el, ha kellően rossz körülmények közé kerülnél, éheznél és szenvednél, belőled is előtörne az (állati) ösztön és megennéd a libamájat, sőt, talán még le is ölnéd érte a libát.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 15:06:22

Eltiron72

Olvasd végig, MOST EZ érdemes .. sírva röhögünk eric-kel ...

haribodog 2008.09.03. 15:06:52

respect Livillának, akármilyen jó nő

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.03. 15:08:35

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.03. 15:05:26
.
A nettó nyolcvan nagyon sok (dolgozó) embernek elérhetetlen vágyálom...

more 2008.09.03. 15:08:56

zero eric, sztem messze ez a topic viszi a legviccesebb megszolalasok palmajat:))))) en mar egy oraja rohogok magamban. bar a tema kurvara nem humoros

reKorrekt 2008.09.03. 15:09:05

*Livilla:
"...Osztrák főnököm is látta ezt a filmet..."
No, kibújt a szög a zsákból ;)

movhu 2008.09.03. 15:09:22

Livilla!
Találtam a neten egy videót, amin egy Predator nevű fazon kegyetlenül öli az embereket a dzsungelben. Le a Predatorokkal!

toxikus 2008.09.03. 15:10:06

föl kéne kötnöm magam. melóbajövet tuti ráléptem legalább egy hangyára, és a buszon a kormányt sem rántottam félre, mielőtt egy pillangó szétkenődött a szélvédőn. hallottam ahogy jajveszékelt.

arról a légyről meg nem is merek beszélni, amelyiket reggel fogtam és odaadtam az egyik görényemnek,h kezdjen vele amit akar.

pedig a nagy összetettszemei sarkában láttam egy könnycseppet is kicsordulni:(

délioldal 2008.09.03. 15:10:33

Livilla a sok ökör némelyike mint magam is személyesen láttuk kiskorunkban ahogy a dédi kacsát libát töm. valószínűleg több fogalmunk van róla mint neked, aki leemeli a "bio" cuccokat a bolt polcáról.
ha értenél bármit is az állatokhoz nem írnál olyan sületlenségeket hogy arra vágynak az állatok hogy mezőkön csipegessenek. mert egyszerűen nem vágynak. így ahogy leírtam. tudom nehéz megérteni, hogy szegénykéim nem vágyakoznak nem szerelmesek, nem sajnálkoznak. láttál te már olyat hogy a csirkeólban egy társuk kivégzése után gyásszertartást rendeztek az állatok?
fogd fel, az állatok nem vágyakoznak. és nem tudja, hogy létezik kék ég zöld fű. képzeld mert nem súgja oda neki a szomszéd liba. fogalmuk sincs róla.
ez nem rajzfilm.
és ne hidd, hogy nem szeretem az állatokat. már mentettem meg elütött verebet is és amig felépült a teraszunkon éldegélt egy nyitott kalitkában. miután el tudott repülni még hetekig visszajárt.
szüleimnek van kutyája macskája. nekem nincs mert lakásban élek és úgy gondolom kevés lenne az élettér egy nagyobb testű ebnek pl. tehát tudatosan élek. nem szemetelek és nem taposom el a pókokat sem.
semmivel sem vagyok kevesebb nálad. de én legalább tudok különbséget tenni a valódi állatvédelem és e között a baromság között.
nem sok vidéki rokonod lehet hallod. ha pedig van inkább ne hangoztasd a véleményed mert még a végén összesúgnak a hátad mögött.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.03. 15:10:35

Most hallgatom a rádióban, hogy azok a finom, művelt, cizellált lelkő osztrákok hordják át hozzánk a szemetüket...
...hőerőmű...
...Rába...
...4mancs...
Egyre jobban szeretem őket.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 15:10:45

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! ·2008.09.03. 14:58:37
Wáhááááá :D :D :D

De of korz a NAT akkreditációs okiratot mellékeljék, hogy akkreditált a liba-stressz mérési módszerük :D

Hassan0926 2008.09.03. 15:11:47

Sziasztok!

Mint érintett szeretnék néhány szót szólni a vitához.
Nem szeretném meggyőzni egyik oldalt sem, mindenki meg lehet győződve a saját igazáról, elég legyen annyi, hogy nem igazán a sötétzöldekkel értek egyet. Szüleim, amióta az eszemet tudom állattenyésztéssel foglalkoznak. Neveltek csirkét, pulykát, libát, tömtek kacsát(messze nem olyan körülmények között mint a videón) "ipari" mennyiségben. Ez azt jelenti, hogy a maximum 3 ezres liba állománnyal vagy 10000 csirkével a szakmában kistermelőnek számítanak. Magyar úr nem túlzott, amikor azt mondta hogy kb. 15000 embert érinthet ez az ügy. Ugyanis a dolgozókon kívül érinti ugye a tömőket is és azokat akik a tömőknek nevelik fel a jószágot (mint a szüleim is).
Egyetértek azzal, hogy ezek haszonállatok, ugyanis ezek nem csak azért bújtak ki a tojásból hogy az asztalon végezzék, de ezek a fajták direkt erre lettek "nemesítve". Minden amit a boltokban kapni, ilyen módon lett nevelve és jobb egészségügyi ellátást kapnak, mint kedves zöldek a magyar államtól. Higgyétek el a bio is így készül (nem csak a szárnyasok). Ugyan is hagyományos módon nem lehet gazdaságosan csinálni.
Igaza van annak aki szerint ez nem csak a hízott ágazatot érinti, ugyanis már most is elég nehéz eladni a pecsenye libákat is, nem csak a Hungeritnél(ami, ha nem tévedek HUNgarian-GERman-ITalian)
Akik meg szegény jószágokat sajnálják, azoknak annyit mondok, hogy szabályozva van a nevelés. Meg van szabva például hogy egy nm-en mennyi jószág lehet maximum, milyen gyógyszereket mikor kaphat és csak telepszemle után lehet őket eladni.
A környezet és állatvédők, ha már így indexes közegben vagyunk, szarhatnak sünbe csomagolt libát. Miután már 10 éve minden évben (a 90-es évek elején) legeltettünk libát a környező gyepeken, úgy, hogy semmi kárt nem tettek benne, jöttek a zöldek, tájvédelmi körzet lettünk és megtiltották a libák legeltetését, mert ősgyep. Az nem zavarta őket, víz utánpótlás hiányában kiszáradt a 2 szomszédos tó az összes élővilágával. Legutóbb miattuk égett le több, mint 300 hektár gyep(az "ősi" fajtából), mert nem engedték, hogy a tűz előtt egy 5-10 méteres sávban feltárcsázzák a gyepet, féltették a bogarakat. Így több száz állat elpusztult majdnem leégett néhány ház és gazdaság.

Köszönjük!

more 2008.09.03. 15:12:58

true: a galamb igenis gyaszolja a parjat!!!
a fekete ozvegy meg kinyirja, mert minden fekete ozvegy szar hazassagban el:)))

en semmilyen allatot nem bantok, csak a pokot. az gaz?

toxikus 2008.09.03. 15:14:09

true 2008.09.03. 15:10:33

magyarázhatod neki. niels holgerson számára létező személy:)


eszembe jutott egy kép, mikor nagymamám lecsapta a gyöngytyúk fejét egy baltával, az meg fej nélkül elrohant:DDD

(vmi hihetetlen finom húsleves lett belőle (fácán azért jobb))

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 15:16:32

more 2008.09.03. 15:12:58
Hmm a galambleves is fincsi. Emlékszem még mikor dédnagyapám a még repülni képtelen galamb nyakát egy mozdulattal kitekerte, aztán pár óra múlva már főtt is a vízben xD

more 2008.09.03. 15:16:50

toxikus, te se vagy normalis:)))))))))))))))))))

movhu 2008.09.03. 15:17:10

Livilla!

Igyál még egy teát a konyhában, de csak a ClearWater palackból engedj rá vizet, mert a csapvíz mérgező. Hazafelé vedd meg az édi-bédi táskát a Mangoban, a hiperben dobálj be néhány joghurtot, ne felejtsd el a szeletelt rozskenyeret. Zuhanyozz le, kapcsold be a tévét, és álmodj a szellőjárta libafölddel, ahol friss, patakvízmosta kukoricaszemek hevernek az állatok előtt.
Én meg veszek hazafelé néhány szentesi baromfifeldolgozós terméket, hátha ennyit tehetek néhány ezer ember munkájának megmentéséért.

more 2008.09.03. 15:17:29

ja es te se combi:))))))))))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 15:19:02

Érdekes, hogy a fanatikus állatvédők jelentéktelen kérdéseimre nem adtak választ... Meglepő.
Hassan0926: sz'tem hamarosan megkapod, hogy milyen alantas féreg vagy Te is, meg a családod is, és "keress olyan munkát, ami nem ilyen vérengzős". Tekintve, hogy bizonyára olyan vidéken éltek, ahol mi sem egyszerűbb, mint egyik napról a másikra állást találni...
Ha ez vígasztal, sokan érzik át a helyzeteteket! Bár ezzel ki lehet törölni, tudom...

toxikus 2008.09.03. 15:19:47

more:) sajnálom:DD

toxikus 2008.09.03. 15:22:21

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.03. 15:19:02

ez így van. osztrák környezettudatosság + rába is valahogy átlépődött:D

more 2008.09.03. 15:22:23

oh, sedux, a trendi vilagnak nem kepezi reszet a falusi nyomorral es egyik naprol a masikra valo surviving. azt el lehet intezni egy vallranditassal. sokkal trendibb valami trendi iranyzathoz tartozni, pl az ECE-hez (elore a cinkek egeszsegeert:)))) es szajat tepni, h szegeny cinkeknek telen mekkora melo megszerezni a betevot, es azonnal forduljunk az eu-hoz

na szal errol ennyit

csárli hárper 2008.09.03. 15:22:26

ez a négymancs vagy mifasz alaposan meg lett vezetve...vagy véve....inkább az utóbbi.úgy látszik túl jól mehettek a Hungerit cuccai külföldön,azok meg kerestek egy birka társaságot hogy betartson nekik.na ez sajnos sikerült,csak gratulálni tudok hogy rohadna meg minden négymancsos hülye idióta faszkalap....mifasz lehet a Mag.az ügyvezpicsa neve elött?

LittleBear 2008.09.03. 15:23:20

rolika · republicator.blog.hu/ 2008.09.03. 09:02:36
A patakparton füvet eszegető libának NEM lesz finom a mája! Ahhoz túl kell etetni, (esetleg le kell itatni), hogy a májkárosodás első stádiumába jusson, és zsírmája legyen (ami finom...). Ehhez nincsen humánus megoldás, mivel megmérgezni (aminek ugyanilyen hatása lenne) nem lehet, ugye mert mégiscsak tápláléknak készül.
A máj egyébként sem túl ideális táplálék, mert ez a méregtelenítő szerv...

movhu 2008.09.03. 15:24:14

Szerintem rendezzünk közös Vastagbőr - Deadly Weekendet, ahol sorbavágunk egyet-egyet minden hazai haszonállatból, és a best fotók hétfőn itt megtekinthetőek lennének :D

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 15:24:17

more 2008.09.03. 15:17:29
Gusztustalan húsevő vagyok, akit hidegen hagy az állatok szenvedése :)
Amúgy minden liba ilyen lenne, ha mi nem tömnénk őket aljasul, igaz-e Lavilla? :)
printstation.disney.co.uk/flash/print.jsp?c=%A9%20Disney.%20All%20Rights%20Reserved&i0=bm07.jpg&b=uk_chicken_

movhu 2008.09.03. 15:25:23

A királybélszínre is kell libamáj...mi lesz velem? :D

more 2008.09.03. 15:25:57

combiiiiii bazeeeeeeeg:))))))))))))))))))

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 15:26:47

Vannak valódi és hasznos állatvédő szervezetek is ezt el kell ismerni, de sok a 4mancs-hoz hasonló gerinctelen banda (én spec a grínpíszt is ide sorolom) akik biztos jólétük fedezéke mögül más f@szát verik a csalánba...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 15:27:34

toxikus, more: lehet, hogy azért sem érkezett erre válasz részükről, mert rájöttek arra, hogy nincs rá magyarázat? (Bocs a sorrendért, nem akartam "emancipuncimálatlannak" tűnni...).
Kövezzenek meg, de ha választani kell több ezer ember pillanatnyi megélhetése, vagy több százezer/millió szárnyas életkörülményeinek javítása között, akkor én előbbire szavazok.
Nem lehetne ezt úgy kezelni, hogy megpróbáljuk elérni azt, hogy 1-2-5-akárhány év múlva ÁT TUDJANAK TÉRNI a bio-gazdaságra?
Vagy esetleg a nagyrabecsült ausztriában is efféle boszorkány-égetéssel egyik napról a másikra valósult meg a csoda?

reKorrekt 2008.09.03. 15:30:13

Akkor ma a bolt felé veszem az irányt - bár nem állt szándékomban - és libamájat fogok lakmározni vacsira! Bár köszvényem van, de azt is leszarom. Majd Colh.Dispert lesz a köret.
Livilla, sajnállak hogy kimaradsz a szádban puha vaj módjára szétolvadó s egyben szétáradó sült foghagymás libamáj aromájának élményéből. Egyél sok makkot és hínárt. Bár ezek is még élnek olyankor...

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 15:30:46

Livilla 2008.09.03. 15:01:05
khm. elmesélek neked egy titkot, mert úgylátom az áltelános iskolában bisztos beteg voltál, amikor tanították, hogy miket eszik egy kacsa, vagy eggy liba. szal ezek mindenféle vízi, és mezei apróélő, és döglött lényeket. köztük szilánkosra törő házú csigát, kitinpáncélos szarvasbogarat, meg szúrós, szálkás uszonyú halacskákat. amiket ugye fogak híján nem tud megrágni, nyál híján nem tud pépesíteni, és kéz híján még a rajta lévő sártól sem tud megtisztítani.
ezzel szemben az ember, mint minden mindenevő emlősállat nem eszik ijen kemény, karmolászós bizbaszokat, csak szépen, bőnyállal előemésztett, pépesrerágott puha gombóckákat nyel.
namost ez az apró táplálkozásbeli különbség okozza, hogy a liba nyelőcsövének, és garatának, valamint a csőrének a belső felülete NEM tartalmaz érzőidegeket, és ezzel eggyütt hihetetlen kopás, és karcállóságú belső felülettel rendelkezik.
mindezen apróságok alapján úgy érzem, indokolt megjegyeznem, hogy valami hihetetlen mértékben felkészületlen vagy a témában. szal gyere vissza, ha a záltalános iskolai biológiai tanulmányaidat befejezted, te kis butus.

bambapacák 2008.09.03. 15:31:36


A tragikus az, hogy egy borzasztóan kicsiny szegmens, a liba és kacsatömés ellen indítottak szentimentális képekből szőtt támadást, látszik, hogy teljesen torz képük van a világon ténylegesen létező mezőgazdasági technikákról. Idestova negyed százada mozgok a környezetvédelemben, abból élek, mint gyakorlati szakember, minden olyan helyen megfordultam ahol állatokat nevelnek, ölnek, feldolgoznak. E munkám kapcsán jártam olyan nyugat európai országokban is, ahová az aktívistáit be sem engedik, de hasonló tevékenység folyik nap-mint nap, és jól alszanak, jól esznek a fertő közepén.
Természetesen teljesen igazuk van abban, hogy a szárnyasok tömése egy brutális napi „élmény” az alanyoknak, de ajánlanám, hogy töltsenek el 1-2 napot bármely csirkegyárban, tojatóházban, kövessék a folyamatokat. Nem gondolnám, hogy sokkal jobb dolguk lenne a tömött társaiknál, mert az „egy csirkére” eső terület annyival kisebb a hízott libáéhoz képest, hogy valószínűleg én a tömés+kényelmes hely falansztert választanám a helyükben 16/24/32 férőhelyes ketrec helyett. A dolog azért farizeus a részükről, mert minden hasonló folyamat egy halálgyár, más ugyan a napi szenvedés, de mindkettő borzalmas, viszont a végcél mindenképpen az alanyok halála, étellé válása. (A pulyka szemén, viselkedésén láttam, hogy tudja hová halad, amikor beakasztják a vágósorba, de az ember húsevővé vált, hiába szörnyűlködünk. Átmenetileg leszoktunk a kannibalizmusról, de ez csak az első éhinségig lesz így....)Alapvetően a ráérő, megfelelő jövedelmű, a sáska módjára elszaporodott világ jó részéhez képest kimondottan jól élő európai unatkozó, zavaros fejű, üdvhadsereg mentalitású, szemellenzős aktivistáktól jó lenne megóvni magunkat. Az emberiség tudatosan, vagy tudatlanul menetel egy környezeti katasztrófa felé, ami egy-két évtizeden belül megtizedeli az élővilágot és falanszterbe kényszeríti majd a túlélőket, nekik meg ez a legfőbb gondjuk, hogy a libák ne szenvedjenek. Ez olyan, mint a tüdőrákosok kórtermében előadást tartani a dohányzás káros hatásiról. Azt gondolom a „költséghatékony” mezőgazdasági technikák mai állása mellett ez a kampány itt és most olyan, hogy kilóg a lóláb. Talán a gazdaságilag stabilabb francia és spanyol (de ide sorolhatnám a stájer területet is, ahol ez a módi ismert) kellene erősködni, nem a szervezetüket támogató nyugati, internacionális konszerneknek fújni a passzát szelet.
A greepeace is hasonló taktikát folytat, aki támogatja azt békén hagyja, de mesélhetnék a hazai zöldekről is hasonlókat.

Kissé komikus, hogy a négy mancs akar segíteni a két úszólábon, amikor természetes állapotában a „névadó” állat is megkóstolná azt a májat, ha tehetné.

délioldal 2008.09.03. 15:31:59

bevallom így sokat foglalkozva a témával meg is kívántam egy remek kacsapecsenyét...
le is szaladok a henteshez és vacsira összeütök vmi finomat. már a nyál összecsordul a számban az ízekre gondolva.
készítek mellé egy finom friss salátát öntettel és köretnek isteni ropogós burgonyát sütök.
.

more 2008.09.03. 15:33:30

drazse, ezt elobb is mondhattad volna....mosma elment, de ettol tutira nem lenne nyuogodtabb az ejjele. mi azert okosabbak lettunk (en legalabbis)

délioldal 2008.09.03. 15:33:45

korrekt adj egy ötöst:)

Fantómas 2008.09.03. 15:34:09

Nekem egyáltalán nem szimpatikus ez a gyakorlat, tradíció ide vagy oda, és igenis sajnálom azt az állatot ami egész életét szenvedésben éli le, naponta többször csöveket dugnak le a nyakán.. Ez bizony állatkínzás. Szentem úgy is lesz a libának mája, ha nem tömik, max nem lesz másfél kilós. Hja, hogy akkor a termelőnek kevesebb a haszna? Szarok rá, és azokra is akik libamáj vásárlók, rohadt burzsoá banda. Kíváncsi lennék, hogy hogyan reagálnának egyesek ha mondjuk kínában meg kutyákat tömnének a májukért, csak úgy tradícionálisan, "mer' nem születtek püspöknek". Akkor is az lenne a vélemény, hogy mit ugatunk bele? De nem sokkal különb az a gyakorlat, hogy az élő majom agyát kanalazzák ki mondjuk. Vagy miért nem verjük agyon vesszővel a disznót, mert köztudott hogy akkor finomabb a húsa a sok adrenalintól? Mert emberek vagyunk és már nem (teljesen) állatok. Na ezekkel az embertelen állatkínzó dolgokkal egyszerűen nem tudok egyetéretni, és szerintem sem szabad szemethúnyni felettük, bárki csinálja.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.03. 15:36:26

Bréking nyúz: vannak olyan férgek, akik még a parlagfüvet is irtják.
Nézzétek a sok aljas nyugdíjas gonosz arcát!
video.boon.hu/tag/b%C3%BCntet%C3%A9s/members.regike/Parlagfuirtas%20-Sipeki.wmv/viewer.html

spájdernecc 2008.09.03. 15:36:28

true, a párolt vöröskáposztát ki ne hagyd! :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 15:36:37

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 15:30:46
Ne törd össze szegény Lavilla eszményképét. Még a végén azt is bebeszéled neki, hogy az én kicsi pónim című mese is csak valami kamu, pedig nem is :)

Hassan0926 2008.09.03. 15:37:05

Seduxen!
Hidd el, érdekel mit kapok tőlük. Ami érdekel, hogy a szüleim mit kezdenek azok után, hogy nem tudnak jószágot nevelni, ehhez értenek, ezt tudják csinálni. Nem csak ők, hanem sokan mások is akik érintettek. Szerencsére öcsémmel tudjuk őket segíteni(mi nem folytatjuk a családi bizniszt). Ami még bassza a csőröm(hehe), hogy a Hungerit a magyar mocsárban az egyik legtisztességesebb felvásárló.

toxikus 2008.09.03. 15:37:39

Fantómas 2008.09.03. 15:34:09
a kannibál törzseket kihagytad

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 15:38:21

"Kíváncsi lennék, hogy hogyan reagálnának egyesek ha mondjuk kínában meg kutyákat tömnének a májukért, csak úgy tradícionálisan, "mer' nem születtek püspöknek". Akkor is az lenne a vélemény, hogy mit ugatunk bele?"

Fincsi lehet megkóstolnám. Amúgy ja, ne ugass bele más népek táplálkozási szokásaiba.

reKorrekt 2008.09.03. 15:39:00

*true 2008.09.03. 15:31:59
"bevallom így sokat foglalkozva a témával meg is kívántam egy remek kacsapecsenyét...
le is szaladok a henteshez és vacsira összeütök vmi finomat. már a nyál összecsordul a számban az ízekre gondolva.
készítek mellé egy finom friss salátát öntettel és köretnek isteni ropogós burgonyát sütök"

Itt az ötös: 5! :) Amúgy lila káposztát ne felejts el dinsztelni hozzá ;)

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 15:39:40

Hassan: sajna pont ez utóbbi miatt van útban...

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.03. 15:40:36

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 15:30:46
.
Sauro, te beteg vagy? Mi ez a hangnem? :DDDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 15:41:01

Hassan0926: az talán valamennyire jelzés értékű, hogy a sok magát felvilágosultnak tartó állatvédő a korábban megfogalmazott kérdéseimre SEMMILYEN választ sem tudott/akart adni...
Pedig kíváncsi lettem volna, mit gondolnak arról, hogy egy BESZÁLLÍTÓ mégis mi az apja faszából fizessen ki súlyos tízmilliókat a bio-gazdaságra történő átállás költségeire.
Másrészt a havi nettó 60-70-80 ezer forintból élő mégis mi az apja faszából vegye meg a "sima" hús árához képest sokszorosába kerülő bio-húst.
De sebaj, mi vagyunk itt a szemétnáci, aljaférgek, mert ilyan apróságokkal is foglalkozunk, mint ezrek megélhetése...

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 15:41:06

hálaisten, megjött a váltás, na mindegy üzenem az összes műmájer, bio, vega állatvédőnek, hogy költözzenek muslicák az orrukba és persze ne írtsák ki őket, mert szenvedést okoznak nekik, ámen

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 15:41:28

Livilla óriási .. ennyi "aranyköpést" ... gyere vissza, kérlek, és írjál még! Akármiről!

Amúgy: "bio-gazdálkodás" nagyon szépen hangzik.
De! Ez csak igényt szolgál ki, ami tehetősebb állampolgároktól érkezett. Ugyanaz a cucc, csak drágább, mert "bio"

Amúgy meg a bio-gazdálkodás gyönyörűszép, csak kurva hatékonytalan, kb. éhen halna az ország.

Amúgy meg még annyit, ha szörnyű nagy állatkínzás van Mao-on, nagymértékben, iparszerűen, akkor a hazai állatvédő-szervek miért nem tiltakoztak még? Van elég belőlük + a Greenpeace is itt van ...

délioldal 2008.09.03. 15:41:44

spájder nagyon igazad van... pont felhívtam édesanyám hogy tippeket adjon az elkészítéshez és ő is megemlítette, hogy menjek át hozzájuk egy kis káosztáért:)

Fantómas 2008.09.03. 15:42:21

"Fincsi lehet megkóstolnám. Amúgy ja, ne ugass bele más népek táplálkozási szokásaiba."

Ha éhes lennél még a saját májadat is megennéd ugye? Akkor fogadjuk el a kannibalizmust, ne ássuk el a halottakat, mert a tifélék biztosan jól el tudnák készíteni...

reKorrekt 2008.09.03. 15:42:22

*spájdernecc · nyolclab-csapda.blog.hu "2008.09.03. 15:36:28
true, a párolt vöröskáposztát ki ne hagyd! :)"

Itt a te ötösöd is: 5
:D

Mostmár aztán tényleg rohadt éhes lettem :-/

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 15:43:27

különben meg:
Védd a fákat! egyél hódot...

pelydzs 2008.09.03. 15:43:36

Hát vazzeg!
Alapvetően nyugodt ember vagyok, és szeretem az állatokat, de most szívesen előkapnám az egyik Mr. Drakula gróf által használt karót, és megoldanám néhány állatvédő problémáját.

Mi a f*szt képzelnek magukról?
Libák=ember?
Szerintem inkább libák < bármelyik ember.

Szerintem küldjük oda az összes elbocsátott dolgozó családostul, és zárjuk össze velük mondjuk egy tornateremben.
Reflektor, kamerák, hangosítás, és mehetne a netre reality show-ként.

Szerintetek meddig maradnának életben?

toxikus 2008.09.03. 15:44:12

Fantómas 2008.09.03. 15:42:21

mégmégmégmég:D

Hassan0926 2008.09.03. 15:44:23

Bocs rosszul írtam: Nem érdekel mit kapok tőlük.

toxikus 2008.09.03. 15:45:11

pelydzs 2008.09.03. 15:43:36
spenóton élnek. ne becsüld le őket. emlékezz popejre:D

djsanyi · http://borbanavigasz.blog.hu/ 2008.09.03. 15:45:20

na, részemről ennyi, elmegyek és magamba tömök néminemű háziszalonnát, csak hogy vacsoráig kibírjam, amire persze valami zsírt és vért fogok készíteni

Fantómas 2008.09.03. 15:45:21

Misikeh

Elolvastam, de mindez nem legitimálja az állatkínzást. Más is csinálja. Na és? Akkor nekünk is muszáj csinálni?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 15:46:29

Fantómas 2008.09.03. 15:42:21
Nem, ha éhes vagyok akkor elmegyek a boltba, és veszek fincsi libamájat, majd a pultnál sátáni vigyorral fizetek, tudván micsoda lelki sérüléseket szereztek szegény libák a töméskor. Te ostoba... olvasd el eme írást: S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 15:30:46

toxikus 2008.09.03. 15:46:39

Fantómas 2008.09.03. 15:45:21
ezekszerint te utálod nagyanyádat vagy dédanyádat, mert egy szemét álltakínzó volt.

pelydzs 2008.09.03. 15:46:55

"spenóton élnek. ne becsüld le őket. emlékezz popejre:D"

Ez jó volt! :-)

reKorrekt 2008.09.03. 15:46:56

*TRUE

Hívott anyám, elmarad a májvacsi :-/
Némileg vígasztal hogy krumplis-tarhonyás galamb lesz helyette.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 15:47:05

Kellene blogtalálkozó... sörözés(és egyéb szesezek fogyasztása), libasült/kacsamáj evés, nem?

Livilla 2008.09.03. 15:48:24

“Egy nemzet nagysága azzal mérhető, ahogyan az állataival bánik.” (Gandhi)

no comment

pelydzs 2008.09.03. 15:48:26

"Kellene blogtalálkozó... sörözés(és egyéb szesezek fogyasztása), libasült/kacsamáj evés, nem?"

Vagy inkább együnk állatvédőt!

reKorrekt 2008.09.03. 15:48:56

*misikeh

Mindez egy tömeges disznóvágással egybekötve?

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 15:48:57

Fantómas 2008.09.03. 15:34:09
Fantómas 2008.09.03. 15:45:21
Olvassadel, mitírtam fél négykor, aztán beszélgessünk állatkínzásról a liba, meg kacsatömés kapcsá, te kis butus.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 15:49:56

Livilla 2008.09.03. 15:48:24
léccciiii, olvasdel, mit írtam neked fél négykor! (15:30:XX)

Dee_ 2008.09.03. 15:50:03

Ha egy árvaház embertelen körülmények között működik, a gyerekeket verik, éheztetik, akkor is a szegény kirúgott alkalmazottakat sajnálnátok, amikor bezárják az egészet...? Szégyen.

Ha nem ennénk meg őket, akkor meg sem születtek volna, ezért lettek megteremtve ezek a jószágok? Talán ha választhatnak, inkább nem születtek volna meg egy számukra csupa szenvedéssel teli létre...

Nem kell szenvedést okozni ahhoz, hogy állatokat egyenek az emberek. Nagymamám sosem volt vegetáriánus, de nem 30x30-as ketrecben tartotta a csirkéit, TISZTELTE az állatait. Ez a különbség. Nem csak pénzt látnak bennük, hanem az élőlényt is. Ez nincs meg ezekben a nagyfeldolgozókban, nekik ezek olyanok, mint egy csavar vagy egy cipő a futószalagról...
Ahhoz kell csupán az állati szenvedés, hogy minél kevesebb idő alatt, minél nagyobb profitra tegyenek szert. Így lesz egy 8 hónapos disznó 300 kilós, egy 4 hónapos liba mája meg fél... Ez nem természetes.
De jól van, ti egyétek csak az agyongyógyszerezett, stresszes állatok húsát, én maradok a kertben kapirgáló csirkéklnél amik annyit esznek, amennyi jólesik nekik, és nem szenvednek többet a végén sem, mint amennyi feltétlenül szükséges... Nem úgy, mint egy vágóhídon.

Fantómas 2008.09.03. 15:50:10

"ezekszerint te utálod nagyanyádat vagy dédanyádat, mert egy szemét álltakínzó volt."

Nem voltak állatkínzók, biztos vagyok benne hogy az állataik boldogan élték le az életüket, nem ketrecben voltak tartva, hanem pitvarba, a disznó is szabadon kószált, csak este ment az ólba. Nem tömtek libát, kacsát, jó volt a normális máj is, az is finom volt.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 15:50:10

Fantómas: Sauron biológiajegyzetét is?

"spenóton élnek. ne becsüld le őket. emlékezz popejre"
ROTFL :D

more 2008.09.03. 15:50:22

misikeh, nekem is pont ez jutott eszembe!!! blogtalalkozo kurva vicces lenne!!:)))hussal vagy hus nelkul. csakhat szerte-szet orszagban-vilagban mindenki:((

te fantomas, nem ismersz veletlenul egy livilla nevu feltehetoen csajt? vagy te vagy az reinkarnalodva?

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 15:51:04

Hát vazze Livilla, indiában gondolom kurva boldogok az emberek éhenhalás közben...

reKorrekt 2008.09.03. 15:51:06

*Livilla 2008.09.03. 15:48:24

Szia re!
47 perc alatt hazaértél vagy ki kellett nyomtatni valamit?

toxikus 2008.09.03. 15:52:07

Livilla 2008.09.03. 15:48:24
“Egy nemzet nagysága azzal mérhető, ahogyan az állataival bánik.” (Gandhi)


Mekkora szerencséjük a vezetőknek, hogy az emberek nem gondolkodnak!
(Adolf Hitler)

reKorrekt 2008.09.03. 15:52:42

"Nagymamám sosem volt vegetáriánus, de nem 30x30-as ketrecben tartotta a csirkéit"
De a csládon kívül nem is jutott másnak belőle ha jól sejtem... ejj

toxikus 2008.09.03. 15:53:13

Dee_ 2008.09.03. 15:50:03
és nagyanyád elaltatta a csirkéket mielőtt elvágta a torukat okoska?

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 15:53:35

nemzetük nagysága miatt , ez kimaradt

Fantómas 2008.09.03. 15:54:06

Olvassadel, mitírtam fél négykor, aztán beszélgessünk állatkínzásról a liba, meg kacsatömés kapcsá, te kis butus.

Hát itt most nem a nyelőcső érzéketlenségéről van szó, hanem egy olyan fizikai túlterhelésről, ami a máj KÓROS megnagyobbodását okozza. Nem hinném hogy kellemes közérzetet biztosít az állatnak...szenved, bár nyilván nem fog neked ímélt küldeni hogy milyen szarul van....

Hassan0926 2008.09.03. 15:54:55

Amúgy, ha jól emlékszem akkor nem tiltakoztak, amikor amikor madárinfluenza miatt több százezret öltek le vagy amikor pestis miatt egy fél megyében leölik a sertéseket. Ez ezek szerint etikus? Nem elítélendő? Vagy mint eutanázia megbocsátandó?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 15:55:14

Én még mindig csendben várom néminemű közgadasági problémákat feszegető kérdéseimre a választ... Türelmes ember vagyok :-)
"Ha egy árvaház embertelen körülmények között működik, a gyerekeket verik, éheztetik, akkor is a szegény kirúgott alkalmazottakat sajnálnátok, amikor bezárják az egészet...? "
Hm, ez egyre jobb, emancipuncimanci után ez lehetne a "emancilibamanci"... Az eszem megáll, milyen összehasonlítás ez? ÁrvaGYEREK kontra LIBA. Értékrend EMBEREK, ÉRTÉKREND!!!

délioldal 2008.09.03. 15:56:31

kitartás emberek és nektek is lelkes ellenzők! én elmentem kacsahusit venni a henteshez amely hely számotokra látványával maga a pokol lehet de sajnos meg kell tennem mert gyarló vagyok és húst eszem.
és szalonnával meg is tűzdelem!!!!
szegény kacsa, szegény koca...
gyerekek micsoda illatok lesznek itt pár óra múlva...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 15:56:34

Ejha, na most hazamegyek kiveszek a fagyasztóból egy adag karajt vacsorára. Anyámék garantáltan stresszmentesen tartott gyesznajából kanyarítottunk ki. Stresszmentesen fejbelőttük kispuskával, majd elvágtük a nyaki verőerét, felhúztúk, hogy minden vére kicsurogjon bele a tálba. Majd jófajta háziszilvával koccintottunk.
Barbár fasisztoid állatkínzó vagyok, elhatárolódok magamtól :D

Geza 2008.09.03. 15:56:44

Livilla: “Egy nemzet nagysága a kiművelt emberfők sokaságában rejlik" /Gr. Széchenyi István/

Apropo, te mit teszel, ha azt látod, hogy egy védett állat épp egy védett növényt készül megenni :) ?

more 2008.09.03. 15:56:46

fantomas, sztem itten senki nem ert egyet az allatkinzassal, csak valamifele sorrendet probalnak az emberek felallitani

sztem senki nem allitja (meg combi se:))) h mekkora kiralysag a futoszalagon kettevagni az elo disznot, meg ilyenek. vagy en ertettem felre valamit?

spájdernecc 2008.09.03. 15:57:10

Dee_
értékelem a finom lelkedet, de ha bármilyen körülmények között felhízlalsz egy disznót 8 hónaop alatt 300 kilóra, kijárom neked az összes Nobel-díjat a fizikaitól az orvosin keresztül a békéig.
komolyan! van rá száz tanúm

_Anand 2008.09.03. 15:57:19

jéééézusom, ti min vitatkoztok itt?! Holnap meg jön a "mentsük meg szegény búzaszálakat a hétszeres haláltól, míg kenyérré válnak" című műsor? ehh.

Dee_ 2008.09.03. 15:57:20

←toxikus kovászosuborka csuhajja→ · engeddel.blog.hu 2008.09.03. 15:53:13
Dee_ 2008.09.03. 15:50:03
és nagyanyád elaltatta a csirkéket mielőtt elvágta a torukat okoska?

Szövegértési gondok miatt megismétlem:
"...és nem szenvednek többet a végén sem, mint amennyi feltétlenül szükséges... Nem úgy, mint egy vágóhídon."

Livilla 2008.09.03. 15:57:48

Pápua: Esetleg meg tudod mondani, minek szaporodnak Indiában (is) ész nélkül az emberek?? Innen kezdve mit lehet tenni? Semmit. Ők tehetnek róla, hogy még ennyi eszük sincs.

midnight coder 2008.09.03. 15:58:12

Igazából az állatvédelem problémáját csakis egy olyan totális atomháború tudná megoldani ami minden élőlényt elpusztít a földön vírustól felfelé. Ugyanis az a helyzet, hogy az az állat ami valaha megszületett meg is fog halni. Mindez egyébként nagyjából amúgy igaz az emberre is. Na most, az állatka vagy a ketrecben éldegél, vagy a baromfiudvarban, vagy a szabad természetben. Vegyünk állatkának mondjuk egy tehenet. Ha a tehén mázlista akkor a paraszt udvarában éldegél, nagyjából idilli körülmények közt. Pályája végén azonban elég kellemetlen halál vár rá addig amíg az asztalunkra kerül. Kb. hasonló a helyzet akkor is amikor a tehénke ipari környezetben él - az élete valamivel unalmasabb, a halála talán kicsit kevésbé kellemetlen, legalábbis jó esetben. Aztán élhet a tehénke vadon is, mondjuk afrikában kafferbivaly formájában. Ekkor az élete egészen kalandos - már ha a folyamatos életveszélyt, nélkülözést annak tekintjük. Ami a halált illeti, ha nagy mázlija van akkor vadász öli meg puskával - sajnos viszonylag kevés bivaly mondhatja magát ennyire szerencsésnek. Ha nincs, akkor oroszlánok végeznek vele - minden halálnem közül talán a legkellemetlenebbikkel, azaz élve tépik szét, még bőven mozog miközben az oroszlán már vígan eszi a belsejét. És nagyjából ugyanez a pályafutás igaz minden állatra, azaz mindössze egy humánus megoldás létezik a problémára: az atomvillanás.

reKorrekt 2008.09.03. 15:58:31

* true 2008.09.03. 15:56:31
"...gyerekek micsoda illatok lesznek itt pár óra múlva..."

Szadista, még 1 óra mire hazaérek!

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 15:59:45

Fantómas 2008.09.03. 15:54:06
ez a szenvedés duma se nagyon jön be, mivelhogy szép, folyamatosan növekszik a máj mérete, közben alkalmazkodik hozzáa csontváz, a vázizomzat, a többi belső szerv, köztük a szív is. és mire ezek túlterhelése valódi problémát okozna, azaz körülbelül addigra, a mikorra a máj a várható maximális méretet eléri, akkor jön a feldolgozása annak az élőlénynek, ami az általad, és a hozzád hasonlóan a témához teljesen síkhülye kretén által vízionált szenvedések közül egyet sem élt át.

Pápu nem sárga tetű 2008.09.03. 15:59:54

Seduxen:
Az állatvédőknek mindig kettős a mércéje, mert ők eldöntik hogy mely állatcsoportok azok amelyeknek nem szabad szenvedniük.

ha már idézgetünk:
"Minden állat egyenlő, de némely állatok még egyenlőbbek a többinél..." ;)

Dee_ 2008.09.03. 16:00:36

Seduxen:
ki ahogy veszi. 200 ember pillanatnyi pénzzavara és több százezer állat szenvedése szerintem sem egy kategória.

more 2008.09.03. 16:00:41

es valakinek ugye ilyen elet pereg le (porno) valakinek meg olyan (akcio):))) ugye sedux:))) megnyugtatlak, kerdesedre majd egy kovetkezo, parhuzamos univerzumban fogsz valaszt kapni

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 16:01:09

Hassan0926 2008.09.03. 15:54:55
Holokauszt. Nyomás a hágai nemzetközi törvényszékhez feljelenteni őket.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.03. 16:01:59

Hallottam, hogy a geci vágóhidak állítkínzásból horrorfilmeket vetítenek a csirkéknek, mielőtt életlen seprűnyéllel lefejezik őket. És előtte még jól meg is dugják őket.

nigel 2008.09.03. 16:02:37

Üdv Mindenki!

Előszőr csak jót derültem a bölcsészlány és köztetek zajló parttalan vitát olvasva, de a Livilla egyik hozzászólásában olvasott mondatok kiverték a biztosítékot, ezért kénytelen vagyok az indulatomat magamból kiírni. Az ominózus mondat így hangzott: "Nem véletlenül tartanak minket az osztrákok cigánynépségnek. Ott mindenkinek fontos a környezetvédelem, állatvédelem. Osztrák főnököm is látta ezt a filmet, a feleségével együtt azonnal felhagytak a libamájevéssel, pedig előtte sokszor vették, ha erre jártak."

Kedves Livilla!
1, A magyar emberek nem azért nem vesznek libamájat, mert megtehetik, hogy morális kifogásaik legyenek, hanem azért mert nincs PÉNZÜK!!! Hamarosan annak a 200 embernek sem lesz pénze akit kirúgnak, tehát Ők ezentúl nem csak libamájat és kenyeret sem tudnak venni!!! Remélem ezt felfogtad. A Labanc főnöködnek meg üzenem, hogy egyáltalán ne jöjjön Magyarországra mert hányok a fajtájától és szerintem nem vagyok vele egyedül.
Az osztrákok tényleg adnak a környezetvédelemre, csak az a baj, hogy a saját határaikon belül. Az már kurvára nem érdekli őket, hogy tönkrevágták egy magyarországi folyó teljes élővilágát. Van róla tudomásod, hogy hány száz tonna hal pusztult el a kényes gyomrú szomszédaink jóvoltából? Mennyi vizimadár döglött meg, mert evett a mérgezett haltetemekből? Szerinted van róla kimutatás, hogy a Rába szennyezése hány magyarországi család megélhetését tette tönkre évekre? Folytathatnám a sort egész a végtelenségig.de felesleges, mert ha ennyiből nem érted meg a dolgok lényegét akkor csomagolj és költözz a Marsra.

movhu 2008.09.03. 16:02:59

"200 ember pillanatnyi pénzzavara és több százezer állat szenvedése szerintem sem egy kategória"
Hát nem, mert az ember még mindig fontosabb. Kívánok pillanatnyi pénzzavart pont addig, míg összeomlik az életed, esetleg nyugdíj előtt, hogy évtizedekig szar nyugdíjat kapjál miatta, ha élsz addig.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 16:03:00

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 15:59:45
:DDD
Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.03. 16:01:59
:DDD

Dee_ 2008.09.03. 16:03:04

misikeh: ember=liba=ÉLŐLÉNY

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.03. 16:03:29

Dee_ 2008.09.03. 16:00:36
.
200 ember pillanatnyi pénzzavara? Jól sejtem, hogy budapesti fiatal vagy, jobbára szülők által eltartva?

_Anand 2008.09.03. 16:03:49

Dee_ 2008.09.03. 16:00:36

PILLANATNYI PÉNZZAVAR??!!??!!
te nem vagy komplett.

saku 2008.09.03. 16:03:52

Dee_

biztos igy nyilatkoznal, ha neked is dolgoznanak ott kozeli rokonaid (esetleg Tenmagad...)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 16:05:17

"200 ember pillanatnyi pénzzavara ".
Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan??
Hogy a picsába lenne "pillanatnyi pénzzavar" az, amikor egy olyan ember alól húzod ki a talajt, aki évtizedek óta ebből él? Következésképp nem ÉRT SEMMI MÁSHOZ...
Én ezt nem hiszem el...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 16:05:53

Dee_ 2008.09.03. 16:03:04
misikeh: ember=liba=ÉLŐLÉNY
Az ember = liba tökéletesen illik rád, de más esetekben nem.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 16:06:26

"Dee_ 2008.09.03. 16:00:36
Seduxen:
ki ahogy veszi. 200 ember pillanatnyi pénzzavara és több százezer állat szenvedése szerintem sem egy kategória. "

Ilyenkor lepattogzik rólam a civilizációs kultúrmáz és előtör belplem az ősmajom. -> Az apja faszát Önnek a seggébe. De szurokkal bekenve, meg üvegcserpben megforgatva ám.

esetleg:
napirajz.hu/archives/2008/03/10/GUMIPOKOZVA/

reKorrekt 2008.09.03. 16:06:34

"ember=liba=ÉLŐLÉNY"

baktérium=ÉLŐLÉNY
baba szappan=nácult napalm

saku 2008.09.03. 16:06:53

mar megfigyeltem, hogy milyen jo is, ha kikerul az index fooldalra a blog, mert akkor mindig emelkedik a szinvonal...

Dee_ 2008.09.03. 16:08:07

movhu: nem fontosabb. mindkettő fontos. de az emberekkel általában kicsit jobban törődnek..... végre egyetlen eset, amikor nem mindig az emberi érdekek vannak előtérben.

(például mennyire elbagatellizálják az állatkínzásos eseteket, pedig az összes sorozatgyilkos, és rengeteg erőszakos, később emberölést is elkövető ember állatokkal kezdte...)

nigel 2008.09.03. 16:08:35

Amúgy az egész ügy mögött kemény gazdasági érdekek vannak. A csigazabálók pár évre megint elintézték a konkurenciát, mint tették azt a 90-es évek közepén. Még a módszerük sem változott.
Akinek meg kezd elege lenni a Labancok szemétségeiből azoknak ajánlom, hogy bojkottálják az osztrák vállalatok termékeit. Ne vásároljanak a hervisbe. ne tankoljanak az omv-nél ne igyanak redbullt. ne menjenek ausztriába sielni stb... csak sajnos nálunk az e fajta bojkott ismeretlen fogalom, mert birka nép vagyunk és nem tudunk még egy ilyen ügyben sem összefogni.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 16:09:34

"pedig az összes sorozatgyilkos, és rengeteg erőszakos, később emberölést is elkövető ember állatokkal kezdte"
Asszem hívom az NNI-t, az NBH-t, meg az "összes" hárombetűst, hogy a Hungerit beszállítóit AZONNAL kapcsolják le, tekintve, hogy látens sorozatgyilkosok... :-))))

spájdernecc 2008.09.03. 16:10:17

ha a 200 embert 200 családdal helyettesítjük, gondolom az sem számít.
ha hozzáadjuk a beszállítókat, gondolom indifferens.
de hagyjuk is, sosem fogod megérteni.
Ha már Indiánál tartunk, egy másik Gandhi mondta, amikor betiltották a DDT-t:
inkább haljon meg 1 millió ember rákban, mint 100 millió éhen. A libák valahogy nem érdekelték, pedig azoknak sem tesz kifejezetten jót az említett rovarirtó

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 16:10:31

korrekt 2008.09.03. 16:06:34
"ember=liba=ÉLŐLÉNY"

baktérium=ÉLŐLÉNY
baba szappan=nácult napalm
Na _ezt_már nem bírtam ki hangos röhögéd nélkül :D :D

Fantómas 2008.09.03. 16:10:37

Szerintem ezt úgy kéne, hogy aki hódolni akar káros szenvedélyének és hízott libamájat akar enni, az tartson otthon libát, (ki udvarban, ki szekrényben) és tömje naponta 3x ha akarja, lelke rajta! Büntetni kéne a forgalmazást, iparszerű előállítást, viszont eltűrni a fogyasztást. (Így kellene a kenderrel is. Termeszd otthon, fogyaszd ha akarod, de nem adhatod el, mert megbüntetnek. Élvezeti cikk mindkettő) Sokan meggondolnák magukat a libatömés témában ha saját kezűleg kéne megtömni szegény állatot....:)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 16:11:03

nigel: asszem ez részemről nem fog gondot okozni. omw-nél EDDIG sem tankoltam soha, a "torrórossót" útálom, síelni meg nincs pénzem. Van még kérdésed? :-)))

frv 2008.09.03. 16:11:22

Dee és társai, nigel 16:02:37-es hozzászólását mindenképpen olvassátok el, érdemes...
Tudod, én alapvetően környezettudatosnak tartom magam, de nem kedvelem az ennyire szélsőséges zöldeket, mert többet ártanak a környezetvédelemnek, mint gondolnák. Az átlagembereknek a környezetvédelemről már a sötétzöldek marhaságai jutnak eszébe, és EZ BAJ!
Egyébként nem minden úgy van, ahogy egy ilyen 4mancsos filmben láttani akarják, tudod "rabszolgákat termel a média-kontroll"

reKorrekt 2008.09.03. 16:11:32

Sejtésem szerint 20 perc múlva beáll a komment csend (ahogy szokott) xD

Buzz Lightyear 2008.09.03. 16:12:07

Jó nagy vita lett itt arról, hogy a libatömés az állatkínzás, vagy nem.
Ezen lehet vitatkozni. Csakhogy itt nem arról van szó. Itt arról van szó, hogy ez az "állatvédő" szervezet egy jó nagy kalap pénzt bezsebelt a francia libamáj-termelőktől, akiknek így gyakorlatilag megszűnik a komoly konkurenciája.
Szó sincs itt semmiféle állatvédelemről, csakis pénzről, nem is kevésről. Olvassatok már! Maga a szervezet mondja magáról, hogy lobbitevékenységet folytat. Ha itt a magyar cég elveszít egy nyolcmilliárdos piacot, azt megnyeri helyette más. A négymancs meg kasszírozza a sikerdíjat. Ezt hívják lobbizásnak. Néhány korlátolt kis hülye meg itt állatvédelmről beszél....

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:12:20

Dee_ 2008.09.03. 16:00:36

ÉS AZ ÖSSZES TÖBBI ÁLLATKÍNZÁSRÓL, ÉS EGYÉB HASONLÓ OSTOBASÁGRÓL VARTYOGÓ figyelmébe
ajánlom a témában 14:58:37-kor, 15:30:46-kor, valamint 15:59:45-kor megjelent értekezéseimet. amennyiben ezekkel tudnátok vitába szállni, tudjátok, érvekkel, nem buta vagdalkozással, akkor beszélgethetünk.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 16:13:05

Dee_ 2008.09.03. 16:08:07
Hmm öltem már csirkét, disznót kacsát. Kezdek rettegni a rejtett sorozatgyilkos énem miatt.

Geza 2008.09.03. 16:13:05

Tényleg, jut is eszembe!
És ki emel szót az agyonhízlalt lakótelepi tacskókért, tudjátok, amik úgy néznek ki mint egy szőrös szafaládé hat csüngelékkel (fej, farok, 4 láb), kis cuki takarócskával meg egy agyalágyult tyúkkal a póráz fogantyús végén?
Garantáltan túl vannak hízlalva, amelyik nem keringési rendellenességben múlik ki, azt a csigolyabántalmak viszik el, és mindez garantáltan a túltáplálás következménye, ami meg arra vezethető vissza, hogy a kutya addig eszik, míg van előtte, a hülye gazdi meg addig tesz elé, amíg "olyan éhesen néz a drága".
Miért nincs valami alkalmassági teszt, hogy ki elég felelős ahhoz, hogy kutyát tarthasson?
És ha már itt tartunk, a széplelkek közül kinek lenne meg a racionalitása, hogy a tényleg halálos beteg kutyáját _személyesen_ váltsa meg a további szenvedéstől? Igen, pontosan arra gondolok, hogy oda kell tolni a csövet a szeretett és éveken át társként kezelt jószág fejéhez és meg kell húzni az elsütőbillentyűt, vagy be kell szúrni a tűt a vénájába és beinjekciózni a letális dózist (és akkor még csak a tényleg instant módszereket mondtam), és mindezt _személyesen_, és nem könnyes szemmel kérni az állatorvost?
Na, kérem alássan, valahol itt kezdődne a gazda felelőssége, úgyhogy amíg valaki erre nem képes, addig tegye súlyba a bagólesőjét és ne áradozzon a lila ködös elképzeléseiről, idézzen Gandhit öt sorral azután hogy kiirtaná az indiaiak 4/5-ét és hordana össze minden sületlenséget.

Uff, én beszéltem, és most én is megyek vacsorát csinálni (brassói lesz amúgy).

nigel 2008.09.03. 16:13:20

Azért azon is elgondolkodhatna egy két okos, hogy ha a hízott libamáj négyszer akkora mint a normál, akkor ugyanolyan mennyiségű libamáj előállításához négyszer több libát kell kinyírni. egyszerű matek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 16:13:41

Köszönjük az újabb aranyköpést!!!!

"200 ember pillanatnyi pénzzavara és több százezer állat szenvedése szerintem sem egy kategória."

Legyél te is munkanélkül, 0 forinttal, 3 gyerekkel, lakáshitellel, iskolakezdéskor!

Sok sikerrt!

spájdernecc 2008.09.03. 16:14:50

ok, Fantromas, abban a percben, ahogy elintézted, hogy a többcsillagos éttermek törzsközönsége nem eszik több osztrigát, rákot, firlefrancot, vonulok a zászlód alatt....
addig azonban ne akarj semmit sem betiltani

bunny.hu · http://www.divecenter.hu 2008.09.03. 16:14:59

MIelőtt beáll a komment csend jelzem, az osztrákoknak tök igaza van, tényleg durva a libatömés. Ennek ellenére szeretem a libamájat, bár nagyon ritkán eszem, és sajnálom is az állatokat. Az ember barbár, ez van, öljük a bálnákat, bébifókákat csapunk agyon meg ilyenek. Szar egy faj vagyunk.

reKorrekt 2008.09.03. 16:15:54

* nigel 2008.09.03. 16:13:20

Már az elején felhívták rá a figyelmet ;) (csak 3-mal)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 16:16:23

Buzz Lightyear 2008.09.03. 16:12:07

Ha csak 10%-ot kapott a Négy Mancs, az is vagy 800 millió forint ...

de azért méregessük, hogy mekkora a hízott máj :-(

warbirds 2008.09.03. 16:16:59

Ki fogja megszervezni, hogy az a 200 ember a családjával (800-1000 fő) szépen odaáll a Négy mancs székhelye elé és finoman megkérdezik, hogy:
"-Akkor tessék kérem mondani, ugye innentől kezdve Önök állják a kiadásainkat?"

Merthogy azt kellene...

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:17:26

reszcsi 2008.09.03. 16:14:59
meséld el, mi a durva a libatöésben. meg aztis, hogy melyik szerve, vagy testrésze fáj közben, vagy utána a libának.

bambapacák 2008.09.03. 16:18:49

Látható, hogy az kommentezők jelentős része nincs tisztában azzal, hogy a mai fogyasztási szokások, a volumen miatt egyszerűen nem lehet annyi ételalapanyagot előállítani más technikával. Egy ny.eu országban a megvásárolt étel 34%-a a szemétben köt ki, az áruházak szavatossági idős készletének 15-25%-a is a szeméttelepre jut, nagyobb hányadban persze az olcsó "szemét" termék. Ez ugye együtt akár 50% pocsékolás.Ezért is "kell" tömegtermelés, mert a naturális gazdálkodás mellett áruhiány lépne fel és az élelmiszer árak többszörösére nőnének, ha nem változna a szemlélet. Itthon is nagy a pazarlás, meg tele van a padlás idióta rendeletekkel, amik a csaló, hamisítóktól nem védenek meg, de a kistermelő életét megnehezítik. (HPPC nevű nem kötelező, csak ajánlott eu pöcsölés a higiéniáról, amit persze rögtön bevetzettünk. A franciáknál, spanyoloknál nyomát sem láttam a több medencés mosogatásnak, a háztáji tejüzemnek, amikor végigballagtam vagy 840 km-t, át sok kis falun.) Szóval a biogazdaság az ok, csak meg kéne fizetni, meg nem kellene pazarolni. Livillának meg azt mondom, hogy a hozzáállása az szép, de talán a Hare Krisna völgyben kellene lennie. Persze ők is tarhálnak az árúházi parkolókban.
A szarnak szaga van, ez egy alapvető tény. A háborúkban meg a patkányokat is meg megették. A mekik világa az csak az állatgyárak mellett létezik, biofű rágással nem lehet ellátni a 7 milliárd embersáskát, ráadásul a harmada eszi meg a kaja 70%-át.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 16:18:50

reszcsi: sorry, fél 5-ig tart a munkaidő, de úgy látszik a tasz-nál csak 4-ig, mert "vitapartnereink" elszállingóztak :-)))

sarasvati (törölt) 2008.09.03. 16:19:04

drágák, rég röhögtem ennyit.
nem releválok, francnak, megyek és eszek egy kis házi füstölt szalcsit, mert az jó nekem.
libát és annak máját csak azért nem, mert nem telik rája, mert még a 80 sincs meg.
livilla....kabbe édesem és örüjj, hogy megengedheted a luxust magadnak, hogy azt kajálj, ami kis butus agyad szerint követendő példa.
bár ha a növésben lévő gyerekeimnek löknék vega kajákat, valószínűleg lenne anyázás.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:19:05

warbirds 2008.09.03. 16:16:59
annak a négy-tíz autóbusznak a kölcségejibe, amejik elviszi ezeket a népeket a baromarcú labancokhoz, abba én befizetnék pár ezrest...

délioldal 2008.09.03. 16:20:02

így féllábbal már az ajtóban búcsúzóul...

"Fantómas 2008.09.03. 16:10:37

...Sokan meggondolnák magukat a libatömés témában ha saját kezűleg kéne megtömni szegény állatot....:) "

te is színtiszta városi gyerek lehetsz... :) dédnagyi és nagyi mai napig tömi falun.

sajátkezűleg...

mert ez így megy már nagyon régóta.
ez nem kifejezetten állatkínzás. azért tenyésztik hogy megegyük. nem tök mindegy? nem kínozzák vagy verik meg őket mindennap. vagy ha állatkínzásnak tartod tegyél egy falusi körutat az országban és próbáld elmagyarázni az ott élőknek.
kíváncsi lennék a reakciókra. a legenyhébb nyilván a legyintés lenne a szavaidra. de általában biztosan hülyének néznének.

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2008.09.03. 16:20:10

na és a növényeket learatni az smafu? az oké? azt bírom a zöldekben, hogy ugyanolyan szelektív a hitük, mint bármelyik eszmebolondé. a kompromisszumkészség merre lakik?
alapítványt beperelni, vagyonából a céget helyrerakni, ne a nyúl vigye már a vadászpuskát...

nigel 2008.09.03. 16:20:30

Seduxen! Csak így tovább!

Buzz lightyear!Teljes mértékben egyetértek veled!
Amúgy meg Én is sorozatgyilkos vagyok, mert horgászom és néha előfordul, hogy megeszem a halat amit fogtam. Ja az már mellékes körülmény, hogy össze szoktam szedni a vízparton eldobált szemetet és ezzel többet tettem a környezetvédelemért mint egyes barmok akik megjátsszák itt a bazári majmot.

Dee_ 2008.09.03. 16:21:42

Már nem kell ez a gyár, ezért elbocsátják a munkásokat. Miért nem kell a gyár? Mert az állatkínzásos esetek miatt a kereslet csökkent. Nem az állatkínzók miatt zárt tehát be, dehogyis, hanem azok miatt, akik erre felhívták a közvélemény figyelmét, ami eldöntheti, hogy ennek tudatában is venni akarja-e a terméket vagy nem.

Buzz Lightyear 2008.09.03. 16:21:57

Zero!
Na ez az! Itt van a kutya elesve!

Az osztrák környezetvédelemtől elájulni MAGYARKÉNT, felér egy hazaárulással. Azt illene azért mindenkinek tudni, mit csinálnak a Rábával.
Meg azt sem ártana tudni, hogy náluk gyakorlatilag tilos erdőt kivágni, nem nagyon van ipari erdőgazdálkodás, mert "védik a környezetet". A papíriparuk meg Európa egyik legnagyobb trópusi fa importőre.
Magyarul esőerdőt, azt lehet kivágni, lehetőleg a határaiktól minél messzebb...

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:22:56

Dee_ 2008.09.03. 16:21:42
ki a büdös kurva nénikéd fasza kínoz állatokat a libatömés közben, te elmeroggyant kretén????

toxikus 2008.09.03. 16:23:13

Dee_ 2008.09.03. 16:21:42
tudtad-e,h agyadat lehet gondolkodásra is használni?

spájdernecc 2008.09.03. 16:23:20

Dee-
Nem csökkent a kereslet.
Másnak kell a piac
ennyi

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 16:23:54

reszcsi 2008.09.03. 16:14:59
És most gondolj bele mit érezhetnek szegény oroszlánok magukkal szemben miközben az aranyos kis gazellák torkát harapják el meg törik el a gerincüket a mancsukka. Annyira szánalmas a moralizálás azon, hogy leöljük a tányérbavalót...

toxikus 2008.09.03. 16:24:43

mókás lesz amikor az esztelen állatvédő trend után az lesz a menő ha mindenki a járdára szarik fényes nappal. akkor is agyatlanul követik majd az új irányt mer az a trendi?

délioldal 2008.09.03. 16:24:50

összehasonlítani a bálnavadászatot és a direkt erre a célra tenyésztett szárnyasokat? nagy hiba...
és a libatömés nem feltétlenül durva. max annak aki még nem látott olyat élőben. nem egyszer álltam ott falun idősebb rokonom mellett és értetlenül figyeltem a műveletet. bizony libuskák nem csak hogy menekülni nem próübáltak de volt amelyik még a csőrét is tartotta...


"reszcsi 2008.09.03. 16:14:59
MIelőtt beáll a komment csend jelzem, az osztrákoknak tök igaza van, tényleg durva a libatömés. Ennek ellenére szeretem a libamájat, bár nagyon ritkán eszem, és sajnálom is az állatokat. Az ember barbár, ez van, öljük a bálnákat, bébifókákat csapunk agyon meg ilyenek. Szar egy faj vagyunk. "

Rocks 2008.09.03. 16:26:17

Ez a csúnya Vier Pfoten valamiért nem csípi a Magyar Jóskát meg a Hungeritet... ez egy rohadt üzleti baszakodás, semmi köze az igazi állatvédelemhez.
És a hízott liba mája eeeeegészen más - ízre -, mint a mezőkön csipegető, álmodozó libuciké...gondolom, Hercsuth magiszter asszony is szívesebben tolja vacsorára a hízott libamájat az arcába...
Liebe Vier Pfoten, rettet Bambi und die Osternhase!

reKorrekt 2008.09.03. 16:28:16

Még 3 perc!
Aki utána ír az tuti busszal jár dolgozni és ráér még kicsit!

Dee_ 2008.09.03. 16:29:16

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 16:22:56
Dee_ 2008.09.03. 16:21:42
ki a büdös kurva nénikéd fasza kínoz állatokat a libatömés közben, te elmeroggyant kretén????

informálódj kicsit a témáról, te segghülye

nigel 2008.09.03. 16:29:41

Még jó, hogy egy olyan nép osztja morálból az észt, amelyik népnek a legismertebb képviselője felel emberek millióinak ipari szintű lemészárlásáért. (egy bizonyos osztrák tizedesre gondolok)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 16:29:58

korrekt 2008.09.03. 16:28:16
Busszal járok és 7ig meló :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.03. 16:29:59

korrekt: még szép, mostanában "racionalizálta" meg a békávé a tömeg(pardon: közösségi) közlekedést...

reKorrekt 2008.09.03. 16:30:56

Combi, akkor szoliból 5-ig nem írhatsz! :)

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:31:32

true 2008.09.03. 16:24:50
a liba, és kacsatömés anatómiáját már leírtam, részletesen alátámasztva, hogy miért nem fáj ez sehol az állatnak. ezt támasztja alá személyes tapasztalatod is. csak azok a tanulatlan buta idióták hisztiznek ellene, akik ostobaságuknál fogva fel tudnak ülni egy ilyen látványosan üzleti célú ostobaságnak.

reKorrekt 2008.09.03. 16:31:38

Jaj, most lebuktam hogy én is buszozok :-/

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:33:23

Dee_ 2008.09.03. 16:29:16
itt olvassad, amit írtam neked, és járj el azok szerint. köszi.
-
S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 16:12:20

jpmjpm 2008.09.03. 16:33:28

Én nem eszek libamájat meg semmilyen májat sem (régen ettem, de amikor tudatosult bennem a máj

funkciója, akkor bizonyos időn belül leszoktam róla, mert már nem tudtam jóízűen enni, pedig előtte

szerettem) illetve a Hungeritnél sincs érdekeltségem. Azt régóta tudom, hogy tömik a libákat, mert

láttam ilyet gyerekkoromban, és rossz volt nézni. De rossz az is, hogy emberek megélhetését valakik

simán tönkreteszik.

Szóval azt gondolom, hogy igaza van annak is aki azt mondja, hogy köcsögség a libákat tömni és annak

is aki azt mondja, hogy köcsögség így kibaszni egy csomó emberrel, ahogy ez a tetü alapítvány tette.

Kérdés, hogy kit sajnálunk jobban? A (jómunkás)embereket vagy a libákat?

A helyzet a következő: kereslet van a libamájra, ezért egyes emberek megtömik, majd levágják

feldolgozzák és eladják azoknak akik szeretik. Ők ezért pénzt adnak, ami azokhoz jut akik eladták,

feldolgozták, megtömték. Sokan jóljárnak, a libák persze szenved, és ez bassza a csőrét az

állatvédőknek, hozzáteszem jogosan. Akik aztán ész nélkül cselekednek egyet gyorsan és látszólag

eredményt értek el, aminek örülnek.

De ezt csak azért gondolják, mert szűklátókörűek: nem az igényt szüntetik meg a libamájra, hanem 1

db céget tesznek tönkre célzottan. Pedig van még jópár akik ugyanezt csinálják, de azok ellen nem

lépnek fel. Tehát az történt, hogy az igény a libamájra megmaradt, nem fog kevesebbn fogyni mint

tegnap, és a keletkezett űrt majd a többi cég betömi. Nem hiszem, hogy libát tömni lehet szépen,

gyengéden (bár lehet, hogy a többi üzemben szívatnak egy kis füvet a libákkal, aztán máris nyomják

magukba a tápot, nem is kell tömni őket, és csak a Hungerit volt ekkora náci, hogy tömte a libákat),

tehát az alapprobléma megmaradt, a libák szemvedni fognak továbbra is + lett egy csomó

munkanélkülink.

Ha kedves Livilla ezen elgondolkozol egy kicsit, akkor rájössz, hogy miért is van sok ember ezen

felháborodva ami történt. Esetleg ha szívsz egy kis füvet, akkor még jól is fogod érezni magad,

talán még a libamáj is jól fog esni utána. :))

Na bye

Fantómas 2008.09.03. 16:34:16

Spájdernecc,

Attól, hogy valamin nem tudok változtatni, még nem kell egyetértenem vele.

Tudod én évekig nem ettem húst semmilyet, mert egy sokk hatására egyszerűen megundorodtam mindenféle állati tetemből származó ételtől, de ha az ember vega, hamar rájön hogy nem sok mindent lehet enni, főleg ha nem indiában hanem magyarországon él, hamar megunható minden, és ráadásul kurva költséges. Később a sok sajttól lett egy kis vesekövem, amit két hét alatt szültem meg. Na akkor rádöbbentem, hogy igazából mindenevőnek születtem, és ezzel nem kéne mindenáron szembemenni, mert nem lesz jó vége. Szóval szerintem alapvetően nem azzal van a gond, hogy állatokat ölünk meg megesszük őket, hanem azzal, hogy ezekkel az állatokkal hogyan bánunk még életük során. Szerencsére ami húst eszem, az háztáji, csajomék szülei tartanak állatokat, és gyakran látom hogyan élnek ezek az állatok, és jobb szívvel/étvággyal tudom megenni őket., mert nem szenvednek, még a haláluk is elég humánus.
Tehát: azért mert húst eszünk, még nem kell kibékülni az állatkínzással. És mert nem tudunk igazán tenni ellene, még nem kell hogy elfogadjuk.

toxikus 2008.09.03. 16:36:12

asszem lelátogatok szarvasra nagyimhoz és a csirkeólba szerelek házimozit, masszírozós tyúkkosarakat, bárpultot,h a csirkéknek jó legyen, amíg el nem lesz vágva a torkuk, és ki nem lesznek véreztetve

more 2008.09.03. 16:36:29

nyak nelkul szaladgalo csirke=humanus

sztem minden allat, ember lemeszarlasa nem humanus.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:36:46

Fantómas 2008.09.03. 16:34:16
meséld el baszki, hogy melyik része, és hol fáj a libának, amikor tömik. ha meg nem tudod, akkor ne mondj ekkora baromságokat.

hamisnero 2008.09.03. 16:36:47

Kedves Dee.
Az állatokat sorozatban gyilkoló (l.: disznóölés) parasztból nem lesz sorozatgyilkos, már csak azért sem, mert ő disznót akar ölni, nem embert (utóbbit nem eszi). Tudom, hogy a sorozatgyilkosok nem akarnak állatot leölni, mert hogy ők embert szeretnének kinyírni (általában célzattal), és ez nekik nem csereszabatos, annyira, hogy java részük egyébként nagyon szereti az állatokat.
Agyatlan álmodozóknak:
A képlet egyszerű: az élelmiszer piacon túltermelési válság van, ezért a konkurrenciának pusztulnia kell. Mivel az államilag agyondotált (pl.: francia) egyéni termelők még a dotáció mellett sem versenyképesek a nagyüzemekkel, ezért működtetniük kell "zöld" csoportokat, ahol néhány elvarázsolt álmodozót szponzorálva keresztbe lehet tenni a versenytársaknak. Nem újkeletú, pl.: a magyar bárányokat az olaszok sorozatosan letréflizték, hogy a hazai termelők husát vegyék a fogyasztók. A ciki az, hogy ezek az álmodozók magyarok, akik most azt hiszik, hogy jót tettek, pedig csak a saját hazájukkal babráltak ki, más országok gazdasági érdekében. Egyébként a liba, ha tömik, ha nem, szar körülmények közt van tartva (kivéve az átlagember számára megfizethetetlen kivételt - persze ők dögöljenek meg, a libákért kár, értük nem), ami mellett a tömés már csak alig ront. Egyébként ezek a fajták másként (pl.: kint a mezőn) már nem is élnek meg. És beledöglenek, ha kiveszik a májukat, legfeljebb kevesebb májért pusztulnak el - azaz több libát kell kinyírni ugyanannyi foágráért.
Köszönjük, kedves bérkörnyezetvédők, most pedig menjetek el Franciaországba, a legutolsó hipermarket is roskadozik (most láttam) a libamájtól. Nektek köszönhetően nem magyar, hanem francia kényszertömött libák májától. Mert a francia paraszt leszarja a szabályokat, meg benneteket, de még a saját kormányát is, és tetejébe pofánvágják a hülyéket. Nem úgy, mint az a pár száz szerencsétlen, aki most kenyér nélkül marad, és a mi pénzünkön (nem a tiéteken, benneteket eltartanak) élnek megalázó segélyből.
Aztán nehogy szóljatok, hogy habzik a Rába, mert kenyéradó gazdátok elveszi a biomüzlire valót.

toxikus 2008.09.03. 16:36:49

illetve elalvás előtt mesét olvasok nekik, és minden nap megbeszélem velük,h ki hogy érzi magát, milyen volt a napjuk, stb

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 16:37:59

Fantómas 2008.09.03. 16:34:16
"mert nem szenvednek, még a haláluk is elég humánus. "
Pedig nincs szebb hang annál mikor a disznó visít kora hajnalban mert tudja mi következik, aztán pedig fincsi hagymás sült vér :)

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:38:10

more 2008.09.03. 16:36:29
oszt lecsapod-é a szúnyogot, mikor a véredet szívja??? te kis humánus???? vagy az nem állat??? vagy mégis van különbség állat és állat között??? neaggyisten nemis kicsi???

spájdernecc 2008.09.03. 16:38:22

Fantómas 2008.09.03. 16:34:16
respect

Buzz Lightyear 2008.09.03. 16:39:15

Egyébként azt nem értem, hogy ha a Hungerit vezetője állítja, hogy (jellemzően) nem így tömték a beszállítók a libákat, nem történt olyasmi, ami az uniós állatvédelmi előírásokat megsérti, és bizonyítani tudja, hogy az osztrákok lejárató tevékenységének hatására léptek vissza a megrendelők (van időbeli összefüggés a lemondott szerződések, és a videó terjesztése közt), akkor pereljék be a négymancsot üzleti hitelrontás miatt valami nagyon durva kártérítési igénnyel. Néhány ügyvédet, meg szakértőt kell megfizetni. Rizikós, meg hosszú, de jól is kijöhetnek belőle.

Livilla 2008.09.03. 16:40:04

Egyben vagytok marhára eltévedve: A Négy Mancs a francia májat is bojkottáltatni akarja.

www.vierpfoten.hu/website/output.php?id=1192&idcontent=1888

Nagyokosok.

délioldal 2008.09.03. 16:40:47

Livilla és a többiek azt hiszik a sok hús eleve így születik... vagy nem tudom. el vannak varázsolva.
mekkora baromságokat írkálnak ide...
a sok disney rajzfilm okozza mint feljebb már írtam. amiben emberi tulajdonságokkal ruházzák fel az állatokat és az elkényeztetett kis szöszi azt hiszi ez így is van.
korhatárossá kellene tenni ezeket a meséket mert értelmi korcsok lesznek akik ezen nőnek fel és azt hiszik hogy valóban olyanok a pipik mint a csibefutamban.
néha nem ártana kimozdulni a nagyvárosból mint teszem én is néha. talán ha közelebbről megismerkednétek a falusi élettel megkímélnétek minket a sok sületlenségtől.
és nem kell bedőlni mindenféle hülye videónak sem, amit korrupt "állatvédők" használnak fel arra, hogy elérjenek valamit ami csak nekik jó közben hazaérve odaszólnak az asszonynak hogy tegye be a sütőbe a friss libamájat. mert már telik rá. és nem magyarra! franciára!

Fantómas 2008.09.03. 16:41:01

True2008.09.03. 15:54:55

Vidéki vagyok ha tudni akarod...lehet hogy a nagypapi tömi, de fő vásárlói nem nagypapik vidékről hanem főleg városi gazdagok. Namost én ezekre a vársi gazdagokra gondoltam, hogy tömjék maguknak a libát, ha hízott májat akarnak enni. Ennyi nagyokos

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:42:54

Livilla 2008.09.03. 16:40:04
lennél kedves elmondani pár szóban, hogy a szakszerű libatömés hol fáj a libának???
nagyokos.

midnight coder 2008.09.03. 16:43:46

reszcsi: a vadon élő állatok gyakorlatilag 100%-át megöli valamilyen ragadozó. És sokkal kínosabb körülmények közt haláloznak el mint a libák. Mondtam: az egyetlen humánus megoldás az atomvillanás.

l3v1 2008.09.03. 16:43:46

Ehh, ekkora nagy idióta bagázst is ritkán látni egy helyen.

Egyrészt, mindeninek rosszul esik ha sok közül őt pécézik ki és főleg ha idióta inokokkal szívatják.

Másrészt, mindíg azok a legnagyobb állatszeretők (és ezt úgy értem, hogy jaj nem eszek a húsből mert sajnálom az állatot, biztos fájt neki idiótákra célzok) akik életükben csak kopasz minikutyákat és zölden világító "cuki" tengerimalacokat láttak élőben, de soha egy disznót (jajj, bocs, sertést), tehenet, lovat, nyulat, libát, stb. sem nem láttak, sem nem neveltek, sem nem fogtak.

Nagyszüleim - és más rokonok, szomszédaik, ésatöbbi - nagyon sok állatot neveltek, gondoztak, amiket együtt öltünk le, készítettünk el, ettük meg. Soha egyet sem kínzott senki. Egyszerűen a haszonállatoknak nevelésének ez a célja. Ennünk kell. Az ember pedig természetileg mindenevő, aki pedig pl. a máj vastartalmát inkábbb mindenféle melléthatásokat okozó vitamoniokból veszi magához, annak szíve joga, de ne nézze le a többieket.

A legtöbb hisztiző simán elmegy egy vendéglőbe libamájat vagy steak-et enni és leszarja ki hol mikor hogyan nevelte vagy ölte le azt az állatot.

Azok meg forduljanak magukba, akik minden állat-leölést mészárlásnak titulálnak. Nem tudnak semmiről semmit, csak jár a szájuk.

Osztrák sógorok meg jobban járnának ha a saját házuk táján csinálnának elpször rendet, aztán keresnék más szemében a szálkát.

spájdernecc 2008.09.03. 16:44:27

azért a francúz eredményre kíváncsi leszek.
azok bizony mogorva peresztok, nem ilyen megfélemlített, kizsákmányolt beszállítócskák

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 16:44:42

true 2008.09.03. 16:40:47
Csak egyetérteni tudok :)

délioldal 2008.09.03. 16:44:59

tök mindegy Livilla! a négy mancs akkor is átlépett egy határt amit nem kellett volna.
ez nem állatkínzás! ezeket az állatokat ezért tenyésztik. tekints rájuk úgy mint egy darab téglára amiből a házatok épült. a kagylótenyésztés is állatkínzás? vagy a disznótartás? azokat is felhizlalják.
felfogod a különbséget állatkínzás és "állatkínzás" között?

nigel 2008.09.03. 16:45:15

Koviubi! A 16:36:12 es hozzászólásod ott volt a szeren. Hülyére röhögtem magam.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:45:58

true 2008.09.03. 16:40:47
ez konkrétan így is van. sajnos.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 16:47:28

"Egy szép libamáj az alapja – friss legyen, foltmentes és lehetőleg ne fagyasztott. Egy napra hideg vízbe téve ki kell áztatni. A klasszikus recept szerint legjobb libazsírban és egészben lesütni. Ehhez az említett szárnyas hájából kisütjük a zsírt, ami nem haszontalan dolog, mert így némi libatepertőhöz is jutunk. A libazsír fedje el a májat teljesen, egy fej vörös hagyma, néhány gerezd fokhagyma és pár szem bors is kerülhet mellé. A májat nagyon lassan kell sütni, a folyadék éppen csak gyöngyözzön – körülbelül két óra alatt kész. Ekkor egy üvegtálba finoman áthelyezve a májat, a szűrt zsírt ráöntve hagyjuk kihűlni. Hűtőben a zsír teljesen megszilárdul – így ízléses kis gömbök formálhatók a máj mellé, egy-két gerezd lilahagyma, paradicsom, kis tepertő és friss kenyér."

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:47:46

spájdernecc · nyolclab-csapda.blog.hu 2008.09.03. 16:44:27
a csigazabálók simán át fognak baktatni a trakeszjaikkal ezeknek a kretén labancoknak a nyakán libatömés ügyből kifolyólag. eszt én borítékolom.

nigel 2008.09.03. 16:48:10

Livilla: Egyben vagytok marhára eltévedve: A Négy Mancs a francia májat is bojkottáltatni akarja.
Ja persze!!! Kedves Livilla ne nézz már minket madárnak!!

Livilla 2008.09.03. 16:48:48

true: EZ ÁLLATKINZÁS, akárhogy igyekszel magyarázni, hogy 2 x 2 nem 4.
És pont. Ennyi.

toxikus 2008.09.03. 16:49:50

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.09.03. 16:47:28
elmész a te a picsába. akkorát kordult a gyomrom:D

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:50:36

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.09.03. 16:47:28
na ez viszont konkrétan a kínzás kategórija. mármint a zén kínzásomé. holnap reggel veszek a kedvenc baromfialkatrészkereskedőmnél eggy kilós darabot ebből a zanyagból, és egész hétvégén libamájat fogok étkezni libazsíros kenyérrel, és lilahagymával.

spájdernecc 2008.09.03. 16:51:27

menj a francba Combi, most elindult a nyálelválasztásom!
mehetek a grillcsirkés emberhez
azért majd elkérem a csirke boncolási jegyzőkönyvét is, nehogy valami megkínzott tyúklány teteme legyen a vaxcsorám

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 16:51:32

Livilla 2008.09.03. 16:48:48
true: EZ ÁLLATKINZÁS, akárhogy igyekszel magyarázni, hogy 2 x 2 nem 4.
És pont. Ennyi.

www.youtube.com/watch?v=p08e8OthCAY
Ez az állatkínzás bazmeg, hogy szakadt volna a hülye anyádba a fejed.

Fantómas 2008.09.03. 16:51:32

Beteg emberek mindenáron beteg állatokat akarnak enni. Ennyi a libatömés motivációja .

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:51:47

Livilla 2008.09.03. 16:48:48
ezt mivel tudnád bebizonyítani, te ostoba liba??? (bocs a libáknak)

Buzz Lightyear 2008.09.03. 16:52:25

Livilla!
Nem tehetnek semmit sem, olvashattad a cikkben. Ha csak a francia kormány meg nem tiltja. Muhaha. Az kb. annyira reális, mint hogy az olasz kormány betiltsa a bárányhúst, vagy a parmigiano reggiano-t. Vagymondjuk mi tiltsuk be a Tokaji Aszút. Eszetlen vagy, és mind, aki elhiszi, hogy állatvédelemről van itt szó.
Az állatvédő mondjuk pofán veri a vásárlót. De jobb esetben (mint mondjuk a PETA) elmagyarázza, hogy vegyél inkább pecsenye libamájat, mert az is nagyon finom, és ahhoz nem kell tömni a libát. Ez az állatvédelem: munkahelyek megmaradnak, vásárlók boldogok, és az aktivisták is azt hiszik, hogy akkor most jobb a libáknak.

Fantómas 2008.09.03. 16:53:16

Én is szeretem a libamájat, de egészséges, normálisan táplált libából. Nekem a normál méretű is megfelel. Kezdek éhes lenni...:)

more 2008.09.03. 16:53:52

arra azert kivancsi leszek, amint a franciaknal egy allami szo nelkul bezarnak a libatomo-feldolgozo uzemek, a vezetok lesutott fovel kikullognak, mert a szemfules 4tappancs vagy mi a rak jol a kormukre koppintott

egy ujabb naivitas a gazdaja reszerol

délioldal 2008.09.03. 16:54:22

Livilla fogd már fel hogy ezeket ilyen célból tenyésztik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nem befogott a szabadságuktól megfosztott állatok hanem szalagon előállított hús!!!!! az élő állat maga csak az alapanyag.
jesszusom, hogy valakinek ilyen nehéz legyen a felfogása!

more 2008.09.03. 16:55:18

es egyebkent hamisnero mondta meg a faszat 16:36

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 16:55:32

Fantómas 2008.09.03. 16:51:32
asszem tévedsz. egészséges ízlésű emberek finom ételeket szeretnek enni. ehhez pl. meg kell tömni a libát. aminek ugyebár semmi köze az állatkínzáshoz, csupán eggy egyszerű állattartásban alkalmazott művelet.

Fantómas 2008.09.03. 16:55:44

Livilla,
ez a videó egyszerűen borzalom...nem kellett volna megnéznem...iszonyat

nigel 2008.09.03. 16:58:02

Livilla! Túlléphetnél már ezen a libatöméses témán. Inkább oszd meg velünk a véleményedet a 16:02:37-es kommentem 2. pontjával kapcsolatban.Marha kiváncsi lennék rá, hogy Te mint állatvédő, hogy látod ezt a helyzetet?

Francois Pignon 2008.09.03. 16:58:43

Buzz Lightyear 2008.09.03. 16:39:15
"Néhány ügyvédet, meg szakértőt kell megfizetni. Rizikós, meg hosszú, de jól is kijöhetnek belőle."

Nem vagyok otthon az ügyben, de vajon mennyit tudnának kiperelni egy ilyen alapítványból?
Vagy bárkivel szemben egy nemzetközi per meddig tart, mit gondolsz?

Fantómas 2008.09.03. 17:00:12

"asszem tévedsz. egészséges ízlésű emberek finom ételeket szeretnek enni. ehhez pl. meg kell tömni a libát. aminek ugyebár semmi köze az állatkínzáshoz, csupán egy! egyszerű állattartásban alkalmazott művelet."


szerinted, ecsém, szerinted!
szerintem nem egyszerű. az az egyszerű, hogy hagyom normálisan élni az állatot amíg meg nem eszem. nem kínzom.

piszokalfred 2008.09.03. 17:03:34

Livilla,
elgondolkodtál már azon, hogy a biozöldségeid tehénszarral táplálják?
Sőt, csirkevágásnál láttam, hogy a levágott csirke beleit, tollait visszadobálták a baromfiudvrba és a többi csirke pillanatok alatt felzabálta a maradványokat.
Brrrr

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:04:06

Fantómas 2008.09.03. 17:00:12
még mindig nem mondtad meg, hogy hol fáj a libának a tömés, csak összevissza hablatyolsz.

more 2008.09.03. 17:04:48

fantomas a baj csak az, h nem tarthat mindenki tyukot, disznot, libat otthon a 8.emeleti panellakasban humanus korulmenyek kozott.
ilyen a nagyipar, hiaba vitatkozol akarkivel ezen a forumon. Igen, biztos vannak humanusabb nagyipari korulmenyek is, csak meg nem talaltak fel oket

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 17:04:52

Fantómas 2008.09.03. 16:55:44
Livilla,
ez a videó egyszerűen borzalom...nem kellett volna megnéznem...iszonyat

Nézd meg amit én linkeltem utána sipákolj kishülye.

délioldal 2008.09.03. 17:06:42

mint fentebb bő fél órája leírtam saját szememmel láttam amint dédnagyim a libákat tömte.
kérdezem ha szegény állat szenved tőle nap mint nap amikor miért nyújtogatja a nyakát amikor látja hogy lassan ő kerül sorra? jól tele szeretné zabálni magát még olyan áron is hogy tömik. ez van. én sem értettem az egésznek a lényegét mikor kicsi voltam, de az öregek elmagyarázták, hogy miért tömik és megértettem. nem kell ezen úgy kiakadni szerintem.
egyáltalán nem olyan hú de nagy dolog, hogy emiatt be kelljen tiltani...

inkább menj a Rába partra és ott tüntess Livilla.

Fantómas 2008.09.03. 17:07:48

S.N.E
Csak akkor embertelen egy gyakorlat ha fájdalmat okoz? Te tényleg nem tudsz ettől elemelkedni? Sajnállak...

Fantómas 2008.09.03. 17:09:18

Combi

Bocsi igazából ez neked ment csak valamit benéztem a videóval

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:09:28

Liviila, te egy szánalmas, buta és vak kretén vagy. a ripoprtban az ún. álatvédő kimondta a lényeget: francijáéknál etikai kódexet csináltak a libatöméshez. ezzel aztán mehetnek is a picsába a zálatvédők, merhogy a jurópunijó simán bevette ezt a maszlagot, és innen kezdve elintéződött, hogy csak francia kényszertömött liba mája lessz a pijacon.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:11:40

Fantómas 2008.09.03. 17:07:48
törölted már ki a gyereked seggét??? na az körülbelül ugyanilyen szintű kényszerítése eggy számunkra teljesen természetes dolognak. ja, és pont annyira fáj is.

délioldal 2008.09.03. 17:12:38

egyébként a mélytorkos sem olyan szörnyű dolog Livilla... te is csinálod, mint sok lány hozzád hasonlóan.
pedig biztos kellemetlen amikor azt a nagy valamit a torkodban érzed, de mégis csinálod és lehet szereted is.
de a pasidnak hidd el nagyon jó. most megfosztanád ettől őt?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 17:13:45

Fantómas 2008.09.03. 17:09:18
Csak azért, mert vágtam már el csirke nyakát, disznóvágáson rendszeresen vagyok 4 éves korom óta, és segítettem nagymamámnak is libát tömni. Egyszer sem voltak gyomorproblémáim közben. De ezt a videót nem tudtam végignézni.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:13:54

ja, és az állatvédők simán bevallották, hogy egy ötéves felvételt vettek elő demonstrálni az állítólagos kínzásokat, meg hogy beleírták a propagandaanyagba, hogy német kacsát meg libát vegyenek. ez se üzleti érdek, ugye???

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 17:14:27

Ez a különbség az állatkínzás meg az "állatkínzás" között kb.

nigel 2008.09.03. 17:14:54

.A négy mancs egy alapítvány, tehát adományokból tartja fent magát. Kíváncsi lennék, hogy honnan érkezhet a támogatás. A Hungertites vezérek helyében Én megpróbálnék utánnajárni. Amúgy látott már valaki nagyüzemi baromfivágót, illetve sertésvágót a kommentelők közül?

Fantómas 2008.09.03. 17:15:18

S.N.E.

Igazán nem kötözködni akarok, de tanuld már meg, hogy az "eggy" szó helyesen írva egy, bármily hihetetlen. Amúgy elég szar ez a gyereksegg hasonlat, nem kéne erőltetni.

délioldal 2008.09.03. 17:15:55

már elnézést a személyeskedés miatt...

még ha kicsit bújtatva is próbáltam megfogalmazni hogy mire gondolok

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2008.09.03. 17:16:34

Megerősíthetem SNE-t, én is csak azért láttam a szárnyát verdesni, mert nem tudta feldolgozni, hogy miért fogják meg és adnak neki extra kaját.
Szóval engem sem győztetek meg. Továbbra is szeretném meghallgatni a kacsákat és a libákat. Ennyi. Pont.

nigel 2008.09.03. 17:18:21

Etikai kódex a libatöméshez? Ez jó! Akkor már írhatnának egyet a seggbedugáshoz is.

Róma 2008.09.03. 17:18:22

A libamáj tipikusan magyar "termék". Ezt akarják most az osztrák köcsögök szétbaszni. Kurva anyjukat!

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:18:44

Fantómas 2008.09.03. 17:15:18
FYI: az eggy, így írva, a netes szleng része. mint az köztudott.
de azt még mindig nem mondtad meg, hogy a libatömés melyik része fáj, vagy kellemetlen a libának. és amíg erre nem tudsz válaszolni, addig tök fölöslegesen zagyválsz itt össze mindenfélét, eggy tejjesen nyilvánvaló, nagytőke által vezényelt pijacátrendező manőverrel kaccsolatban. kapíse???

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:23:23

Róma 2008.09.03. 17:18:22
a franciák akarták szétbaszni, úgynéz ki egyelőre sikerült is. a labanc kreténkollekcijó csak az eszköz volt a művelethez.
-
mellesleg eggy tökös agrárvezetés két percalatt lemásolná a francija libatömőkódexet, oszt közölné a labancokkal, hogy nyasgem.

Fantómas 2008.09.03. 17:24:27

Nem lévén liba, nem tudok válaszolni kérdésedre, és ezért elnézést kérek. Ellenben fájdalommentesség ide vagy oda, természetellenes egy állat máját kórosan megnagyobbítani. Továbbra is hiszek abban hogy a normál méretű libamáj is megfelel emberi fogyasztásra. És nem kell érte annyit fáradozni, meg fárasztani szerencsétlen állatot.

gidabiga 2008.09.03. 17:28:17

nigel 2008.09.03. 16:13:20
"Azért azon is elgondolkodhatna egy két okos, hogy ha a hízott libamáj négyszer akkora mint a normál, akkor ugyanolyan mennyiségű libamáj előállításához négyszer több libát kell kinyírni. egyszerű matek"


nigel, te még nem láttál libamájat, ha nem tudsz különbséget tenni a sima és a hízott között.
nem csak az íze, az állaga és a mérete is nagyon-nagyon különbözik.
egyébként tényleg nyújtogatták a nyakukat a sorban állók. nekem sem volt rossz érzés nézni a liba-, ill. kacsatömést, viszont amikor a nagyim levágta, azt nem bírtam végignézni. enni viszont igen :)))

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 17:29:01

Fantómas 2008.09.03. 17:24:27
Az állat nem fárad el lévén egész nap lófaszt sem csinál az evés/ivás/alvás szentháromságon kívül. Valamint ugyanúgy a te belső szerveid, izomzatod, csontjaid alkalmazkodnak, ha elhízol. Nincs ez máshogy a libánál sem.

nigel 2008.09.03. 17:29:02

Drazsé! Szerintem meg az agrártárcának segítséget kellene nyújtania a Hungeritnek, hogy beperelhessék ezeket a mocskokat. Az összes határmenti útra ki kéne rakni a traktorral behajtani tilos táblát. Hátha nem tudna eljutni a sok labanc paraszt a magyarországi földjére.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:30:31

Fantómas 2008.09.03. 17:24:27
simán léteznek már hosszú évtizedek óta olyan diagnosztikai módszerek, amelyek rendkívül egyszerűen, és pontosan kimutatják, ha egy élőlénynek fáj valami. ha hiteles akart volna lenni ez az állatvédő bagázs, akkor ezeket a méréseket elvégeztette volna. viszont mivel a cél nem az állatkínzás megakadályozása, hanem egy piacátrendezés volt, ezért aztán nem is végeztek ilyen jellegű méréseket.
-
a normál méretű libamáj egy kemény, száraz, keserű szar a hízott libamájhoz képest. bár alkalmas emberi fogyasztásra. ugyanúgy, mint a szója.

gidabiga 2008.09.03. 17:30:43

nigel 2008.09.03. 17:29:02
ebben viszont egyetértünk :)

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:32:03

nigel 2008.09.03. 17:29:02
ez is egy módszer. viszont a hízottlibamájtermelést is vissza kell állítani.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:34:22

nigel 2008.09.03. 17:29:02
őőőő, SNE, vagy Sauro, ha kérhetem. a Drazsé meg akassza fel magát. rögtön a főnöke mellé.

bolomba (törölt) 2008.09.03. 17:35:41

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!

gyorsan valaszolok hogy mely resze faj.

az amikor (jobb esetben) a muanyag cso vegighorzsolja a torkat. majd a gyomra faj. a vegen meg a maja is faj, illetve azok a belso szervei, amiket elnyom a maj. egy 4×-esere dagadt emberi maj nem faj?! vagy ugy gondolod, hogy a libanak, kacsanak annyira mas az idegrendszere? es akkor meg a procedura a tartasrol nem is beszelve…

itt egy regebbi nem magyar pelda, de az vahjmi keveset szamit. (itthon is csak megtomik):
www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=foie_gras_long&Player=wm

duplaklikk a videora es nagyobb lesz a kep

délioldal 2008.09.03. 17:36:39

pacsi true-nak és a többinek aki már látott libatömést.
bizony inkább gágogva a nyakukat nyújtogatják és lesik mikor kerülnek sorra. falánk egy állat. a módszer persze természetellenes de semmiképpen sem kínzás és nem is mondanám, hogy rossz az állatnak. jól bezabál. segítenek neki, hogy ez el ne maradjon és kész:)

te meg Livilla egy ostoba tudatlan városi nyamvadék plázakorcs vagy aki fel sem ismerne egy libát mert azt hiszi az már műanyag tálcán lefóliázva születik...

délioldal 2008.09.03. 17:40:03

a másik hogy ezek az állatok ezért születnek (ami már maga sem természetes, hanem ember által előidézett) és élnek (ami ugyancsak mesterséges). hogy kaja legyen belőlük.
nem értem miért kell sajnálni ezeket az állatokat.
nem a süniről beszélünk amin átment egy autó...

gidabiga 2008.09.03. 17:40:15

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 17:32:03


az eu-ban vannak egyenlő országok és még egyenlőbbek.
mi a kevésnél is kevésbé vagyunk egyenlőek.
nem voltam ott ,amikor aláírták a csatlakozási szerződést, de hogy nagyon olcsón adtuk magunkat az biztos.
az osztrákok, akik saját maguk szerint rossz szerződést kötöttek, simán kiröhögnek bennünket a HCCP-vel meg egyéb hülyeségekkel. ha valahol valakit a földbe kell döngölni, akkor azok mi vagyunk.
csak azt nem tudom, kedves képviselő urak és asszonyok, mi a jó büdös francért ültök ott Brüsszelben?
Mohácsi Viktória fellép 20 ember védelmében és nincs senki aki egy hungarikum, magyar élelmiszeripar érdekében az asztalra csapjon?
bocs, ez off volt egy kicsit, de már baromira bökte a csőröm.

bolomba (törölt) 2008.09.03. 17:40:30

Fantómas 2008.09.03. 16:34:16

mar ne is haragudj, de kurva sok kaja van amit itthon is megtalalsz. ime nehany szaz/ezer recept:

vegweb.com/index.php?action=recipecategories

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:41:10

bolomba 2008.09.03. 17:35:41
súlyos tárgyi tévedéseid tisztázása érdekében ajánlom a témában 14:58:37-kor, 15:30:46-kor, valamint 15:59:45-kor megjelent írásaimat.

a tartásukkal kapcsolatban mi a probléma, összevetve a nem hizlalt állatokéval, amik ugye helyettük vannak reklámozva???

nigel 2008.09.03. 17:41:16

Gigabiga! De láttam. A hízott máj nagy és világos színű. a nem hízott meg sokkal kisebb és sárgásbarna. Egyébként meg jó lenne, ha körültekintőbben elolvasnád, mert a méretre vonatkozóan én is ezt írtam.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:43:54

nigel 2008.09.03. 17:41:16
inkább vörösesbarnás az a pecsenyelibamáj, a jóval nagyobb vér, mint zsírtartalom miatt.

gidabiga 2008.09.03. 17:46:16

nigel 2008.09.03. 17:41:16
bocs, igazad van. csak megakadtam a négyszer annyi libán.
liba vagyok, na :)

nigel 2008.09.03. 17:47:31

Ok legyen vörösbarna!
Gigabiga a 17:40:15-ös hozzászólásban jól beszélsz!

hamisnero 2008.09.03. 17:47:56

Kedves Állatvédő Lány (Livilla, vagy mi)!
A tenyésztett állatok puszta léte csak azon alapul, hogy meg akarjuk enni őket. Azaz életük értelme a tányér. A tartás körülményei csak azon állatok számára érdekesek, akik éltek természetes körülmények között is. Mint a rajzfilmekben, ahol csúnya bácsik kedves szőrös állatokat akarnak befogni, de nagyszemű kisfiúk megmentik őket. De ne légy naív, a mese folytatása tenyésztett állatok esetén a tányér, mert hogy ők a táplálékok, mi meg a ragadozók. Innen már csak az ár az érdekes a piac számára, ahol a jól fizető kereslet boldog állat húsát veszi, a csórók a boldogtalan állatokét. Ezek az állatok tehát nem léteznének, ha nem akarnánk megenni őket. Tehát: vagy ki kell írtani a májevőket (de ha nem lesz kereslet, a libák sem léteznek), vagy drágának kell lenni, hogy ne akarjon mindenki ezt enni. De mivel még ekkor is sokan akarják enni ezt, hát ugyanazért a mennyiségért sokkal sokkal sokkal több libát születtetnek meg, nevelnek fel, és ölnek meg, azaz sok boldog liba hal meg.
Csak nem nálunk, hanem a franciáknál, azaz a haszon is náluk lesz. Akiknél meg lehet próbálni leállítani a májtermelést, de egyrészt azért nem fog sikerülni, mert a franciák a májhoz ragaszkodnak, nemzeti eledelük, másrészt a francia paraszt nem olyan jámbor, mint a magyar, és ezért a nagy traktorjával ide-oda fog sétálni az arcodon, amíg libatömő anyag nem lesz belőle. Tetejébe a saját és uniós normáknak megfelelő joganyagukra fognak hivatkozni, azaz még ki is nyalhatod a ...güket, mialatt tömik a libát.
Összegezve: nem mentettél meg libákat, csak kárt okoztál a hazádnak.
Apropo: a Balatonon ülök, és a nyáron többször is permetezték a szúnyogokat. Azokat miért lehet megölni. Mert nem kis aranyos szőrös-tollas állatok? Nem sápognak kedvesen, és nem néznek az emberre boci szemekkel? A ronda lények vesszenek?
A többit lásd az előző kommentben.

nigel 2008.09.03. 17:48:15

Gigabiga ! Megbocsájtok! :))

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:49:27

gidabiga · emogochi.eu/index.php?page=show&id=10132&lang=hu 2008.09.03. 17:40:15
igen ezekkel a szarságokkal is a globalizáció szekerét tologató mocskos gennyláda szadeszos liberalista gazdasági kormányzat véreztette ki a hazai élelmiszertermelő, és feldolgozóipart.

nigel 2008.09.03. 17:50:10

Kedves Livilla! Még mindig nem tudjuk a Rába szennyezéssel kapcsolatos véleményedet! Lehet, hogy még csak most írja a labanc főnököd a nyilatkozatot?

délioldal 2008.09.03. 17:52:11

hamisnero szívemből szólsz de félek nem fogja megérteni a Kedves Állatvédő Lány... pedig én is ezt próbáltam neki elmagyarázni.

nigel 2008.09.03. 17:53:50

Az egész történetnek sajnos az igazi nagy tanulsága, hogy: Magyar seggbe, magyar lófaszt! Csak az a baj, hogy a csődőrnek osztrák a zsokéja!

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 17:55:26

monnyuk két-három megvágott, ügyesen összeszerkesztett, és az interneten terjesztett videóval simán el lehetne hitelteleníteni ezt az állatvédőnek hazudott négymancsú bagázst, és eggy libatömési kódexxet lobogtatva be lehetne támadni a nemzetközi pijacokat. természetesen egy hitelrontási perrel megspékelve, meg egy akár hamisított oknyomozó riporttal, ahol kiderül, hogy néhány francia libafeldolgozó cég megbízásából volt az egész haccaccáré...

true 2008.09.03. 17:56:26

Livilla átjössz hozzám vacsizni?


ropogósra sült kacsa lesz dinsztelt káposztával...

veresmancs 2008.09.03. 17:58:13

most akkor en mit mondja a csaladom paraszti szalon fut xszaz eve.miota a csodas allamositas volt a csaladom tagjai szorodtak a iparok kozott. az en apam hentes lett ahogy en is.batran alithatom hogy rengeteg javareszt 4labu allat halalaert vagyok felelossegre vonhato.ugyhogy nagyjabol tudom mi tortenik a vagohidakon.megis bizton allithatom hogy allatbarat vagyok es mindent megteszek (es szerintem aki a szakmaban van es erti a dolgat) hogy a munka targya a leheto legkevesebbet szenvedje.persze ha valaki idegen beteved egy vagohidra es azt latja hogy ver van mindenfele(elotte max a tamponon talalkozott verrel) rogton ketsegbe esik es undorodva menekul anelkul hogy megnezte volna pontosan mi is tortenik.az en nagyanyam is tomott libat,kacsat.a kedvenc kajam egy szelet borjubelszin es azon a sult libamaj.
ami itt tortent,befektetesi trukk, megint egy hazatlan nepcsoport javara.akik igy vagy ugy megveszik az orszagot mielott bekoltoznek.

Francois Pignon 2008.09.03. 17:58:36

Az a helyzet, hogy az étkezési céllal tenyésztett állatok többségét mesterségesen hízlalják. Van amit töméssel, másokat szimpla túletetéssel és mozgásmegvonással, sztereoidokkal meg egyéb tápokkal. Mindezeket figyelembe véve ki is lehet üríteni a bevásárlóközpontok húsospultjait.
Mondjuk a libamáj luxuscikknek számít, de természetes módon tartott állatokból bizony nem sok egyszeri fogyasztó lakna jól.

bolomba (törölt) 2008.09.03. 18:01:01

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 17:41:10

Tudod nagyon szepen felepitett ervrendszered van, de van benne egy jelentos bibi. Te termeszetes kozegrol beszelsz es termeszetes taplalekokrol, nem csovekrol, × kg kajarol naponta par masodperc alatt a gyomorba, es termeszet ellenes belsoszervi torzulasokrol. Ket kifejezes amire en varnek valszt: blow out, hepatic lipidosis.

Most majd johetsz azzal, hogy oket "mi" tenyesztettuk ki… balabla. Viszont meg mindig nem gepek, hanem elolenyek. Tudod az osszes nagyuzemi allattartassal problemam van.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:01:19

veresmancs 2008.09.03. 17:58:13
azon kívül, hogy teljesen egyetértek veled, meg kell hogy dícsérjelek, mert ilyen szépen megfogalmazott, ráadásul jogos zsídózást ritkán olvas az ember. gratula.

gidabiga 2008.09.03. 18:03:38

kedves állatvédők!
azért a Vuknak drukkoltatok, nem?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 18:06:22

bolomba 2008.09.03. 18:01:01
Nem kötelező húst enni, nyugodtan legelj füvet.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:10:15

bolomba 2008.09.03. 18:01:01
amióta ezek a jószágok elhagyták a természetes közegüket, azóta nagyrészt repképtelenek lettek, meg egyéb átalakulásokon is keresztülmentek a nemesítés, kitenyésztés közben, ami természetes velejárója az iparszerű állattenyésztésnek. viszont a nyelőcsövük, ahová egy lágy műanyag, vagy korábban gumicsövet tolnak le a művelethez, az nem puhult fel. és ha figyelmesen olvastál volna, akkor láttad volna, hogy a feldolgozásuk megtörténik ezeknek az állatoknak még azelőtt, hogy bármilyen, az állat életkörülményeire, közérzetére káros változás kialakulna. és igen, élőlények. mint a szúnyog, amit te is lecsapsz, ha meglátod. mellesleg, szerinted mi okoz nagyobb sokkot egy libának, ha hamarabb televanb a gyomra, vagy ha egy ragadozó elől kell menekülnije??? (tudod, a ragadozó, az az állat, aki a természetben élő libát levadássza, és ÉLVE szétmarcangolja, majd jóízűen elfogyasztja. namost ehhez képest egy libagyár, tömős móccerel, és fájdalommentes hirtelen halállal tiszta szanatórium. mint az köztudott.

bolomba (törölt) 2008.09.03. 18:10:50

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.09.03. 18:06:22

kedves combi…

nem is eszek, de fuvet se. korabban posztoltam egy linket, de itt van megegyszer:

vegweb.com/index.php?action=recipecategories

szolj, ha megszamoltad mennyi kajat talaltal rajta hus, tej, tojas- mentesen. na annyi fele kajat mar biztos tudok enni.

gidabiga 2008.09.03. 18:10:53

veresmancs, sok szeretettel:
az egyik kedvencem volt...


www.youtube.com/watch?v=rLFKwjYd7V8

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 18:13:22

bolomba 2008.09.03. 18:10:50
Jó szórakozást, én maradok a húsnál, ugyanis nem sírom el magam ha elvágják egy liba torkát, veled ellentétben.

gidabiga 2008.09.03. 18:13:49

eltűnt a kommentem
akkor még egyszer veresmancsnak szeretettel:
egyik kedvencem volt :)))


www.youtube.com/watch?v=rLFKwjYd7V8

veresmancs 2008.09.03. 18:14:00

15 evvel ezelott magyarorszagnak kiemelkedo minosegu ruha,vegy,papir,novenyolaj,hus,baromfi,cipo,szerszamgep-ipara volt.a szemem elott csodolt be magyarorszag osszes valamire valo gyara.mar paks sem a mienk.jo lenne ha valaki megmondana mikor lesz a zaras-zaszloatadas,amikor raverik a muanyaglakatot az orszagra mert akkorra vennek ki egy szabadnapot hogy elmenjek az unnepsegre.mert unnepseg az biztosan lesz.lesz majd francia libamaj,chilei bor,portugal marha,nemet pezsgo,sok kinai oltony es cipo.megy egy raklap munkanelkuli, ehes, szakadt magyar aki a sajat foldjen csak koszos cseled lehet.talan...

gidabiga 2008.09.03. 18:14:27

nahát, most meg kétszer megjelent.
akkor duplán :)

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:14:32

bolomba 2008.09.03. 18:10:50
ehhez a betegségedhez meg nemtudok mit hozzászólni. mindenesetre jobban tennéd, ha egészségesen táplálkoznál, és ennél állati fehérjét is, húsba, tejbe, tejtermékekbe, tojásba csomagolva.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 18:17:13

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 18:10:15
Az itt lévő jajjszegényállatokmimajdmegvédjükőket kommentelők szemében sajnos ez a nézet alakult ki, ezért ez a sok baromság.
www.youtube.com/watch?v=C8HStgXn5eA

Féreg 2008.09.03. 18:17:43

Jó Napot
Én a Livilla papája vagyok, a Tóbiás bácsi.
Szegény lányomat jól kikészítettétek, egy órája már, mást sem csinál, csal merev arccal üldögél a sufniban, és egy póréhagymát rágcsál.
Szégyeljétek magatokat!

a délutáni szopatásom is elmaradt emiatt.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:17:46

gidabiga · emogochi.eu/index.php?page=show&id=10132&lang=hu 2008.09.03. 18:10:53
ez teccett. :)))
-
gidabiga · emogochi.eu/index.php?page=show&id=10132&lang=hu 2008.09.03. 18:13:49
ezis. :)))

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:21:28

Féreg 2008.09.03. 18:17:43
vidd be neki az általános iskola 1-8. osztályos élővilág, és környezetismeret könyveit, olvasgassa azokat közbe. ráfér. :))

bolomba (törölt) 2008.09.03. 18:22:18

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 18:10:15

ezt te komolyan gondolod? tudod egy altalad kert meresi modszert csinaltak borjuval. csunyan felt az embertol akit naponta latott. a "nemesites" szot a nacik is hasznaltak, csak a szirektol "loptak". nyilvan a koncentracios taborban se kellett stresszelni, hisz szerencsere ott megvoltak ovva a csunya katonaktol, bombaktol…

ohh igen az ember mindig es mindenek felett!
ennyire ragaszkodsz a zsiros kenyeredhez?

mellesleg egy szunyogot is elhesegetek (le nem csapom), ha berepul az ablakon, de megvan a megfelelo termeszetes riasztom.

DArchAngel 2008.09.03. 18:23:18

Gratula! 600 komment, ez már valami. Szeretem az ilyen parttalan vitákat, csak meló közben nem tudtam nyomon követni :(

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:23:38

Féreg 2008.09.03. 18:17:43
a szopatás elmaradásáért pedig őszinte sajnálatomat szeretném kifejezni, egyben megkérlek, hogy tekintsd meg a subbán az ijen témában megjelent mai posztot, ahol részletes információkat találsz eme művelet bepótolásának lehetséges helyszínére...

bolomba (törölt) 2008.09.03. 18:25:23

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.09.03. 18:13:22

en se, de szerencsere az is hidegen hagy amikor kirugnak 200 munkast egy ilyen helyrol. tetszett volna a "nemesitesi program"-ban (iskola) reszt venni es maris lett volna jobb melohely.

gidabiga 2008.09.03. 18:26:57

bolomba 2008.09.03. 18:22:18
szerencsés ember vagy, ha nem csípnek. felénk ha jönnek, százával jönnek és bizony július elején, amikor még nem irtják őket, bizony morcos vagyok kicsinykét.


egyszerűen nem értem, hogy emberek ilyen burokban hogy tudnak élni?
ti még azokat a bacikat sem mossátok le akezetekről, amit a békávén összeszedtek, mert azok is élőlények?

egyetek szóját, tényleg. finom, génkezelt szóját.
majd ha hirtelen hízni kezdtek, tudjátok, hogy miért :)))

bolomba (törölt) 2008.09.03. 18:28:48

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 18:14:32

nofene hirtelen orvosok is lettunk vagy netan egy rejtett etkezesi tanacsado vagy?! ajanlom figyelmedbe az ujabb tanulmanyokat.

gidabiga 2008.09.03. 18:30:10

bolomba 2008.09.03. 18:25:23
igen, az egyetemet, főiskolát végzett emberik termelnek ebben az országban. persze.
az lehet, hogy te magas fizetést kapsz, de akik valamit letesznek az asztalra, azért két kézzel keményen dolgoznak.
a bölcsészek művelik a földet, mi? a jogászok pedig az ipari gépsoron állnak.
hüje. már bocs.
de ha mindenki egyetemet végezne, bezárhatnánk a kaput.
úgyis arra tendálunk.

Féreg 2008.09.03. 18:31:18

Az elöbb mondtam neki hogy többen hiányolják itt akik rokonszenveznek vele, de azt üzeni hogy... idézem.

Nem érdekel senki és semmi. A Négy Mancs birt tudósai már kifejlesztettek egy enzimet aminek fasztöpörödés a constans hatása. A Négy Mnacs akciócsoportja ilyen enzimet fog befecskendezni a tömött libákba és kacsákba. Reszkessetek!
És téged sem foglak többet leszopni papa!

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:31:48

bolomba 2008.09.03. 18:22:18
ja. VÉRESEN komolyan. tudod, van egy olyan apró, bár nem kikerülhető tény, hogy az ember a táplálkozását tekintve mindenevő. ez meg azt jelenti, hogy az EGÉSZSÉGES fejlődéséhez szüksége van állati fehérjére, és igen, állati zsiradékra. mint az köztudott. ezt a ritkán lakott területeken megoldják az ún. természeti népek vadászattal. viszont a civilizáció nem tartható fenn iparszerű állattartás nélkül. mint ez köztudott. akkor meg nem értem, mi a problémád???
és légyszíves, ne legyél már annyira kretén, hogy az állatokat az emberekhez hasonlítod, meg érzelmeket, meg ijen hülyeségeket találsz ki nekik. az tényleg csak a kicsipónis rajzfilmekben van.
-
mellesleg igen, az ember mindenek felett. igen, ez így van a földön. itt ugyanis az ember a csúcsragadozó. mint az köztudott.
-
majd megnézem, amikor gyereked lesz, és éppen az ő vérét szívja egy szúnyog, hogy akkor lecsapod-e.

bolomba (törölt) 2008.09.03. 18:32:57

gidabiga · emogochi.eu/index.php?page=show&id=10132〈=hu 2008.09.03. 18:26:57

szezon/fazon?!

nem bio vagyok, csak vegan. nem eszek bio zoldseget se genkezelt szojat. tessek recepteket olvasgatni, hatha tagul a tudat szuk mesgyeje.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:37:19

bolomba 2008.09.03. 18:25:23
ha a poszthoz tartozó videót is megnézted volna, tudnád, hogy nem kétszáz, hanem kb. 15000ember megélhetéséről van szó.
tudod, van egy olyan, hogy társadalmi szolidaritás. meg egy olyan apróság, hogy közteherviselés. amin keresztül majd ez a tizenötezer ember nem aktívumként, hanem passzívumként fog jelentkezni. és onnantól kezdve neked se lesz olyan fasza munkabéred, szarjancsi.

bolomba (törölt) 2008.09.03. 18:37:44

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 18:31:48

azt hiszem ilyen buta es elutasito emberekkel nem kell vitatkozni (ez mar nem vita csak dezinformaciok frocsogese). csak meg annyit; az allatok ugye nem gondolkoznak es nem almodnak es nem ereznek es…

na vegleg balra el

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:39:29

bolomba 2008.09.03. 18:32:57
te egy ostoba, fellengzős, tájékozatlan, és neveletlen kretén vagy elsősorban. ezek anyukád, és apukád bűnei, ezért nem bántalak, szóban sem. viszont a vegetarianizmusodért erősen kénytelen vagyok kiröhögni téged.

gidabiga 2008.09.03. 18:40:28

bolomba 2008.09.03. 18:32:57

az, hogy te vegán vagy, a magánügyed.
aki nem az annak is.
én nem beszéllek le a vegán életmódról, te se próbálj meg engem a húsevésről.
és mivel eszem húst, májat, valaki leöli azt az állatot, amiből eszem.
nálam a 18:25:23 -as kommented verte inkább ki a biztosítékot.
remélem, hogy nem gondoltad komolyan.

_Anand 2008.09.03. 18:40:39

bolomba 2008.09.03. 18:32:57
Kedves, ki fogsz röhögni, de én sem eszem húst. Attól még totál idiótának tartom az ilyen felfogást.

_Anand 2008.09.03. 18:42:49

S.N.E., haha, tudom, de azt meg te tudod, hogy igazából imádom (nám) a húst, szóval a vegaságot alapból nem feltétlen kell hahaként értékelni. Kedves ultrazöld barátainkat talán annál inkább... :))))))

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:43:58

LivilIa 2008.09.03. 18:40:10
aha, minek alapján is állítod ezt???

LivilIa 2008.09.03. 18:45:46

mert ostobaságokat irkáltok.
és a Féreg nem is az Apám.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:46:08

Anand/ barna, göndör/ :D · emogochi.eu/index.php?page=show&id=9902&lang=hu 2008.09.03. 18:42:49
az, amiért te nem eszel ideiglenesen húst, az nem egyenlő, annak a felfuvalkodott gyagyás divatmajomnak a vegózásával, aki itten reklámozta azt. márpedig rajta sajnos röhögni kell. nem azért, mert mulatságos, hanem azért, mert nevetséges.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:48:12

LivilIa 2008.09.03. 18:45:46
melyik részre gondoltál???
-
neérts félre, féreg csak tréfálkozott, mindenki tudja, hogy nem az apukád.
-
ezen kívül, akarsz-e a témában vitatkozni, globalizmusról, nemzeti protekcionizmusról, biológiáról, állattenyésztésről???

_Anand 2008.09.03. 18:49:35

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfelmagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 18:46:08
Mivel egyébként is egyetértettem itt elhangzott minden szavaddal, most sem teszek másként :DD
Ezek a livillaféle furaságok még azt se tudják konkrétumokkal alátámasztva megmagyarázni, amit egyébként véresenkomolyan hisznek. Szóval mi is volt itt a hülyeség, villa?

Perillustris 2008.09.03. 18:51:51

Alapítani kell egy céget, ami csak a libákkal foglalkozik, és kurvára nem érdekli őket a Négy Mancs. A piac meglesz, hiszen igény van rá.

gidabiga 2008.09.03. 18:54:46

a bajnai gordonka nem libás volt?

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfeImagad, PLÍÍÍÍZ!!! · http://www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 18:59:34

barátaim!
Itt az idő hogy bevalljam.
meleg vagyok!
és vegetáriánus

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 18:59:35

gidabiga · emogochi.eu/index.php?page=show&id=10132&lang=hu 2008.09.03. 18:54:46
de igen. az ő munkája volt az első csapás a libatartókra. akkor negyedelték le a libaállományt, és a libafeldolgozókat, családok ezreit hozva csődhelyzetbe. ez a második lépcső.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:01:44

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfeImagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 18:59:34
hehe. jóvicc, jóvicc. csak nem humoros.

gidabiga 2008.09.03. 19:01:56

Perillustris · cmtv.freeblog.hu/ 2008.09.03. 18:51:51

tényleg, az nem lehet, hogy a hungerit megszűnik, más néven új cég alakul, a franciákkal azonos papírokat birtokolva, mancs meg mehet a fenébe.
ez csak egy liba kérdése, ne vegyétek a fejemet, ha hülyeség :)
de ez a mancs név megszentségtelenítése. emlékeztek az életmentő kutyára?
holtában is kikérné magának! :))

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2008.09.03. 19:04:22

bolomba 2008.09.03. 18:25:23

menj te a picsába................

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:09:11

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfeImagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 18:59:34
azt elfelejtetted ideírni, hogy póréhagymát, meg uborkát szoktál a seggedbe dugni, és anyukád leánykori fürdőruhás fényképére recskázol.

LivilIa 2008.09.03. 19:11:37

S.N.E./ Drazsé, akasszadmáfeImagad, PLÍÍÍÍZ!!! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.03. 18:59:34

na végre egy őszinte szó.
a végén még elhivatott állatvédő is lehet belőled!

_Anand 2008.09.03. 19:13:52

villabéjbe, nem lehetsz ennyire sügér...
Ez egy ál-S.N.E, érteeem?

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:14:23

LivilIa 2008.09.03. 19:11:37
ezt majd azzal a nikkszédelgő ostoba kreténnel beszéld meg, aki képes volt egy új regisztrációt csinálni, hogy így játszhassa a nemlétező agyát.

veresmancs 2008.09.03. 19:15:22

ugy tunik kicsit eldurvult a beszelgetes miota nem voltam.sebaj.

nagyon sok ismerosom van aki valami nellett kiall,hittel es oszinteseggel.tudni veli hogy igaza van hisz mindenhonnan tamogatast kap minden mediabol,filmekbol es irott sajtobol.sot meg az iskolaban,egyetemeken is azt mondjak .en tenyleg megertem.
ket alapveto nezet uti egymast.az egyik a "felvilagosult" ami hirdeti a minden leny egyenlo es ne bantsunk masokat-jelzem nezet-
a masik talan hivhatjuk "realistanak" aki szinten nem akar bantani szandekosa masik elolenyt csak nekik talan jobb optikus jutott es tovabb latnak.leven a hamburger megvetelevel ugyan nem bantok senkit de megiscsak ki kell nyifalni szegeny bocikakat hogy ott gozologjon elotted a sajtburi.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:15:43

LivilIa 2008.09.03. 19:11:37
ja, és még nem válaszoltál az ÉN kérdésemre.

gidabiga 2008.09.03. 19:16:45

veresmancs, nézted a linket, amit neked küldtem?

athenee 2008.09.03. 19:17:18

Green Peace,N. Mancs és hasonló szervezetek péntek esti sörözésre összeülhetnek a szcientológusokkal és hasonló szervezetekkel tökélyre fejleszteni a hogyan találjunk ki hangzatos akciókat és élet-elméleteket hogy az unatkozó, élete értelmét nem találó városi unatkozó öltönyösöket még jobban lehúzhassák tagdíjakkal és támogatásokkal.

Én ezen mindig úgy elcsodálkozom, hogy ennyire naívak az emberek és ráadásul ennyire elkeseredettek. Tényleg csatlakozni kell mindenféle lófaszhoz hogy értelmet találjanak az életükben?

Egyébként meg gumós a fogam, úgyhogy húst fogok zabálni. Csúcsragadozó vagyok és állatot tartok. Sokan vagyunk, ezért ipari körülmények között. Csapjon bele a Mancsomba, aki szerint a husikát a fáról szedik le...

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:19:13

ariadne 2008.09.03. 19:17:18
egyé zőccséget IS. magyart. ha még találsz...
a gumós zápfog ahhoz IS jó...

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:23:30

ariadne 2008.09.03. 19:20:09
hejes. rendes embörféle vagyol. :)))
írtam még asztis, hogy egyetértek veled a dógokkal kaccsoltban, csak az a rész eltűnt az éterbe.

LivilIa 2008.09.03. 19:26:06

hejes
LOL :))))))))
nem is értem minek állok le ilyenekkel....

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:27:24

LivilIa 2008.09.03. 19:26:06
ugye neked még semmit nem mond a "szleng" kifejezés???

athenee 2008.09.03. 19:27:58

á oké :)
nem értem a vegákat. ez a nagy sült lazac itt előttem épp citrommal meg fokhagymával kíváló. na mindegy

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:32:29

ariadne 2008.09.03. 19:27:58
én ma a világ leggusztustalanabb ételét fogom enni. ezt úgy csinálják, hogy leölik az állatot, kibelezik, kimossák a szart a beleiből, ezzel egyidőbe feldarabolják, majd összedarálják a húsát, meg a belsőségeit, belekevernek némi gabonafélét, meg mindenféle örölt bozótalkatrészeket, és ezt a gusztustalan maszlagot visszatöltik a frissen kimosott belibe az állatnak. na én ijet fogok enni, csak előbb még jól átsütögetem. nyamm.

n-n-n (törölt) 2008.09.03. 19:35:08

Finom leszek,visszafogott és rendkívül cizellált: dögöljön meg a "négy mancs"!

athenee 2008.09.03. 19:36:56

SNE

hú hallod, de várom már, hogy hazamenjek. jó kis magyar kaják.
tudod mit ennék már nagyon: disznónak lábát, körmét paprikásan, hagymásan óóóóó

veresmancs 2008.09.03. 19:39:04

nem, gidabiga merre kuldted?

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:39:08

ariadne 2008.09.03. 19:36:56
főzzek neked körömpörit??? egykis cocabokahusival??? istenit tudok. belefőtt krumplival, bográcsban. alig hat-hét óra, és készis van...

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:40:58

veresmancs 2008.09.03. 19:39:04
valamikor koradélután linkelte. nekemmég itt volt egy ablakba. ez volt az:
-
www.youtube.com/watch?v=rLFKwjYd7V8

Perillustris 2008.09.03. 19:41:19

Nem, a Hungerit elvesztette ezt a harcot sajnos.

Új cégnek kell alakulnia, új néven, esetleg átvéve a tőlük kirúgott dolgozókat, s persze nem hivatalosan az eddigi megrendelők listáját is. Kizárólag libákkal dolgozva, természetesen - ha van rá mód - a francia módszerek átvételével.

Perillustris 2008.09.03. 19:44:11

Remélem a VIER PFOTEN tagjai kizárólag gyalog közlekednek, ruhájuk kizárólag lehullott levelekből készült, s nem esznek mást, csak növényeket.

gidabiga 2008.09.03. 19:46:48

Perillustris · cmtv.freeblog.hu/ 2008.09.03. 19:44:11
persze.
a világ összes tájára, amikor mennek tüntetni, biztos gyalog mennek.
nem is fűtenek, mert ahhoz áram kell, vagy fa, amit az erdőkből nyernek.
a mezőn négykézláb mászva magvakat, bogyókat esznek.
legfeljebb meghágja őket egy-egy kóbor bika, vagy valami hasonló.

én így képzelem el őket.
vagy tévednék? :)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 19:49:00

Embert nem kaptak még szét , mint a kedves Livilla-t.

Lehet ki kellene gyűjteni Livilla összes mai a remek mondatát, hogy meglegyen egyben ...:-)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 19:49:14

gidabiga · emogochi.eu/index.php?page=show&id=10132&lang=hu 2008.09.03. 19:46:48
de szép is lenne :)
Bár az lenne a legszebb ha Livillán végigmenne egy néger falu teljes férfiakossága szárazon análba.

gidabiga 2008.09.03. 19:51:13

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.09.03. 19:49:14
már a subbán is osztja az észt.
van diplomája és messziről megismeri az ürgét.
a subbások meg mind alulműveltek :)))

gidabiga 2008.09.03. 19:52:07

ja, és valamelyik főzősműsorban beharangozták, hogy bizonyos népcsoport védett ürgét fog főzni és már írja a feljelentést :)

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:52:43

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 19:49:00
ember nemis szokta ennyire körömszakadtáig védeni a félinformációkból, és dezinformációkból összetákolt suta, és értelmetlen nézeteit...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 19:53:17

gidabiga · emogochi.eu/index.php?page=show&id=10132&lang=hu 2008.09.03. 19:51:13
Subbát csak olvasom, nem kommentelek. Belterjes társaság. Bár subbán észt osztani a közösség ellen nem valami okos dolog.
Amúgy van diplomája? Éééééééééés? Vagy azt hiszi, hogy attól a darab papírtól különleges? lol

athenee 2008.09.03. 19:53:45

SNE

jöhet! lehet a vegákat fogom megenni. mert ugye, ha ők csak zöldet eszenk, akkor ők növényevők. Én meg mindenevő vagyok, tehát a piramisban alám csúsztak.

Vega pöri gazdagon:

Végy két vegát. (Ne egyet, soványak, kettő kell sajnos)
Kockázz hozzá két nagy Mancs vezető fejét
Fűszerezd Grín Písz (Lillamilának szabadon) zöldfűszerekkel
Rottyantsd bográcsban jó fajta vörösborral, szcientológusok vérével!

Jó étvágyat!

LivilIa 2008.09.03. 19:55:39

Perillustris · cmtv.freeblog.hu/ 2008.09.03. 19:44:11
ez magától értetődik!
ha valaki nem tesz eleget állatvédői kötelességének, ki lesz rúgva!

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 19:56:46

ariadne 2008.09.03. 19:53:45
kirájság. bár én szívem szerint az elején a hagymát eggykét elhízott, herélt(értsd:töketlen) agrárminisztérijumi főmufti kisütött zsírján pirítanám meg...

nigel 2008.09.03. 19:57:28

Nem tudom de nekem ez az ügy egyre büdösebb. Ez a cikk az első gyanúmat kezdi megerősíteni, hogy az állatkínzás inkább csak ürügy nem ok.
www.stop.hu/articles/article.php?id=377099&lstparts=0

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 19:58:13

S.N.E./ Bebuktad, kisköcsög!

Még csodálkozom, hogy nem gyanúsított meg senki, hogy Livilla is én vagyok, egy másik nick-kel, és szándékosan oltottam mindenkit hogy meglegyen az ezer komment xD

Livilla!

A Vastagbőr egész szerkesztősége nevében:
Ezt a dögunalmas napot Te aranyoztad be!

Kérlek, fejtsd ki a véleményed BÁRMILYEN témában, küldd el emailben nekem és lehozom!

Úgy érzem, van még benned elég muníció!

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 20:01:27

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 19:58:13
Nem hinném, hogy az én kicsi pónim vastagbőr téma lehetne :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 20:03:58

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.09.03. 20:01:27

ne viccelj, imádnák az emberek ..

"Mi rejtőzik egy harcos környezetvédő lányban?"
ez lesz a címe ...

gidabiga 2008.09.03. 20:06:35

LivilIa 2008.09.03. 19:55:39


ez a livilla már nem az a livilla.
szerintem.
a subbán is már egy állivilla van.

Combi, gyere nyugodtan.
engem sem ettek meg, kóstolgattak egy kicsit, az igaz, de az belefér :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 20:06:51

"Mi rejtőzik egy harcos környezetvédő lányban?"

Remélhetőleg valami halálos betegség, csak fenntartsam a rosszindulatú paraszt imagem xD

Perillustris 2008.09.03. 20:12:59

Van favilla is.

Meg kamilla.

Nádak, erek.

veresmancs 2008.09.03. 20:14:39

nigel

most rajtakaptad oket.

bar en olyasfejta husevo vagyok aki vedi a felsegteruletet.igy ha idegen fajfentartani kivanok vagy allatvedok ,feministak jonnek a privat szferam kozelebe,cselekedni vagyom.nem jot,rosszat.es ha en egyszer nekiallok nagyon tudok artani.azt az egyet sajnalom hogy ez a jopar kivalo kommentezo nem egyszeriben 600x levelben kapna le a 4 mancsot a 20 kormerol.vagy csak megkerdezgetni oket ki berelte fel oket.aztan ot b..bojkottalni jo szallkas akackaroval hogy hasson a mondanivalo.remelhetoleg nincs igazam es nem szamit majd fajgyuloleti tettnek.

Perillustris 2008.09.03. 20:14:58

A diplomáról jutott eszembe egy - számomra friss, mai - szösszenet:

humor.serveblog.net/polisor/

Bocs, ha rajtam kívül már mindenki ismeri régóta.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.09.03. 20:17:16

Nahh mindenki alszik?
off:
2.2GHz-es centrino duo laptopon a faszér fogja pont ez az ablak a CPU-k 96%-át?on.
Köszönjük Ludmilla, jókat nevettünk :D

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 20:22:21

LivilIa 2008.09.03. 19:55:39
meséld el nekem, mi a kurva anyád valagát élvezel rajta, hogy más nikkjével szórakozol???
-
hogy mások is értsék:
naszóval, volt eggy nikk, aki 164949-es azonosítóval kommentelgetett marhaságokat a vastagbőrön, 2008.09.03. 13:13:48 -től kezdve, viszonylagos rendszerességgel, Livilla (értem? kettő kis L betű másodszorra) néven. ennek a júzernek az utolsó hozzászólása 2008.09.03. 16:48:48 -kor született. ő azóta nem kommentelt se a vastagbnőrre, se ide a Subbára.
Viszont megjelent 154137-as azonosítóval egy másik nikk, LivilIa néven(érted? kis L, és nagy i a dupla kis L helyett!!!) na ez a kretén garázdálkodik itt is, és a vastagbőrön is 2008.09.03. 18:40:10-óta. az csupán mellékes, hogy ez az azonosító hamarabb készült, és valószínűleg rendszeresen kiszemelt nikkek lejáratására tartogatták, mint a 165107-es , valszleg ma készített nikket, amivel 2008.09.03. 18:59:34-kor írtak be az én nikkemhez kísértetiesen hasonlító nikkel egy hozzászólást, csak az kábé félperc alatt kiderült, hogy fake. szal itt tartunk, kartácsok.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 20:26:13

S.N.E./ Bebuktad, kisköcsög!

beszarás mikre nem figyelsz ....

Már Livillában sem lehet bízni ....:-((
Micsoda világ!

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 20:28:10

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 20:26:13
valahogy nem bírom a sunyi taknyokat. szerinted mi a büdös kurva anyjáért játssza ezt a nikkekel, ott ahol akármikor csinálhat másikat, meg úgy maradhat inkognitóban, ahogy akar????

reKorrekt 2008.09.03. 20:28:22

Üdv ismét sorozatgyilkos palánta barátaim!
Már hiányoztatok :) amúgy klassz lett a galamb anyámnál. Bár éreztem az illatán hogy megölte mielőtt elém rakta.

Naszóval. Egy borzasztó fontos kérdésem lenne hozzátok a témával kapcsolatban:
Mi a tököm az az S.N.E. előtag??

Sünik Nő Egylete?
Sárkányrepülős Nadrág Előke?
Kén-Nitrogén-Etán?

Várom a további tippeket, de a megoldást is ;)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 20:29:41

S.N.E./ Bebuktad, kisköcsög! ·

Nos, én látom az emailcímét ...

reKorrekt 2008.09.03. 20:30:48

B.B/ Mikó lesz má puncs?(csak viccelek, Drazsé!)

Ezt a nevet, beszarok!!! xD xD xD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 20:33:26

Az "igazi" Livilla 16:48-kor írt utoljára.

Azóta már egy másik ír, más emailcímről van regisztrálva ...

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 20:43:30

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 20:33:26
khm. ezt az apró tényt módomban állt megjegyezni 20:22:21-kor.
-
viszont, ha nem nekem írtad, akkor bocsi az okításér. mellesleg az indás ID-je mindenki számára látható.
azér megköszönném, ha néminemű ráutaló magatartást tanúsítana valaki, a legalábbis verbális tökönrúgására ennek a nikktolvaj kis köcsög gennygócnak.

reKorrekt 2008.09.03. 20:45:06

*LivilIa 2008.09.03. 19:55:39

Anyád!

nigel 2008.09.03. 20:45:08

Lehet, hogy a labanc főnöke írogat álnéven?

nigel 2008.09.03. 20:48:28

A fejlécen a négy dróton ülő madár mellé felrakhatnátok egy osztrák libát is. Olyan kis hülye zergetollas kalappal a fején és egy tömőcsővel a seggében.

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 20:49:01

LivilIa 2008.09.03. 20:46:58
rohaggy meg, koszos patkánynyaló csíra.

reKorrekt 2008.09.03. 20:49:15

No igen, eddig szoli volt, most meg meg kell etetni a macskáját otthon. Hínárral persze.

Ja, álfasz, mondtam már hogy anyád?

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 20:50:09

korrekt 2008.09.03. 20:49:15
küldtem mélt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 20:51:07

LivilIa 2008.09.03. 20:46:58

Ál- Livilla kitiltva örökre ....

Phej, szemét csaló!!!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 20:51:37

nigel 2008.09.03. 20:48:28
A fejlécen a négy dróton ülő madár mellé felrakhatnátok egy osztrák libát is. Olyan kis hülye zergetollas kalappal a fején és egy tömőcsővel a seggében.


xDDDDDDDDDDDDDDD

Ez óriási !!!

Megjegyezzük!

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 20:52:45

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 20:51:07
köszi. :)

nigel 2008.09.03. 20:54:10

Na! Hajrá, hajrá!

reKorrekt 2008.09.03. 20:56:02

Kivi vagyok hogy lesz egy LiviIla-nk is-e?

nigel 2008.09.03. 20:58:57

Persze az nem zavarja Livillát, amikor Kovi filmjeiben a nagyf*rkú csödörök keményen tömik a magyar libákat. Az nem állatkínzás? Amikor a libának lenyomják a torkán tövig, akkor az nem mondja, hogy glugg...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 20:59:49

Kár hogy a négy mancson nincs fórum vagy vendégköny

reKorrekt 2008.09.03. 20:59:59

Arra azért valóban kíváncsi lennék hogy mi az oka a sok hsz-nek?
- hogy indexen volt a bejegyzés? (állítólag)
- ilyen nagy szakadék lenne az animoralitásban?
- hogy már külföldről is a vérünket akarják szívni?

Minnyá drház!

reKorrekt 2008.09.03. 21:03:55

Az állásajánlatoknál keresnek:
Driver & Dog catcher

Utóbbi ha jól értelmezen sintér? Valahogy ez elég pejoratív kifejezés számomra.
Amúgy ugyanőket állította le a 'márnemtommelyik szervezet, mert ivartalanítani akarták a bp-i menhelyeken lévő összes kutyust.

Barmok.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 21:06:52

korrekt 2008.09.03. 20:59:59
Kimaradt a felsorolásból a sok ostoba jajjszegénycukimukiállatkákatmegölik kommentezőre érkező válaszreakciók :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 21:11:54

korrekt 2008.09.03. 20:59:59
Arra azért valóban kíváncsi lennék hogy mi az oka a sok hsz-nek?

Én sem értem, ennyi komment még soha nem volt ...

Talán azért, mert ehhez mindenkinek volt hozzáfűznivalója, vagy az egyik oldalhoz vagy a másikhoz.

nigel 2008.09.03. 21:15:00

Én csak a saját nevemben beszélhetek. Ki akartam magamból írni a haragomat mielőtt szétdurrant volna a fejem a dühtől.

reKorrekt 2008.09.03. 21:15:13

A pesti akciókból kiindulva félve képzelem el a menhelyüket. Tele interszexuális kutyival :(

Az ő érzelmeikkel, vágyaikkal, jövőjükkel mi lesz nyomerátorokgyülekezete?

Hogy a 200 kétkezi munkás emberünket most ne említsük.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 21:16:56

Az a 200 jóval több. Mert ha bezár a hungerit akkor az összes beszállítójuk is a fasz rossz végén lesz

Róma 2008.09.03. 21:17:46

A kurva osztrákok az OMV-MOL párosodás megakadályozása miatt vágnak most vissza.
Nem csak a Hungerit, hanem további magyar cégek is vannak a tiltólistájukon.

Javaslom, hogy hírdessünk általános bojkottot az osztrák termékekre! No Milka, Pfanner, OMV, stb.

Írjatok osztrák termékeket, hogy mit ne vegyünk!

Róma 2008.09.03. 21:18:59

Kedves Zero! Amikor a hírt először hallottam, akkor már én is gondoltam, hogy írok egy posztot, hasonló hangvétellel. De Te megtetted helyettem. Gratulálok a poszthoz!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 21:20:17

Róma 2008.09.03. 21:18:59

Sajnos olyan sok a "hír/téma" hogy nem győzöm munkában, munka mellett, ez majdnem elsikkadt ...:)

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 21:21:02

korrekt 2008.09.03. 21:15:13
pontosabban kétszáz üzemi dolgozó, és 5-600 beszállító, libanevelő család. az úgy 15.000 ember. ugye.

Róma 2008.09.03. 21:21:51

Sajnos szerintem a médiában sem kapott elég figyelmet. Nem is hallottunk róla, hogy az agrártárcával már tárgyalt a 4mancs és az sem vezetett eredményre.

reKorrekt 2008.09.03. 21:28:46

Nem csak az osztrák terméket kell bojkottálni hanem a magyar libamájat bojkottáló (s majd később piacát lenyúló) országok termékeit is.

Bevallom eddig zombi módjára vásároltam kaját. Értsd: ami kellett, egyszerűen levettem a polcról az elsőt. De most itt nektek megesküszöm, hogy mostantól, amikor csak tehetem, csak és kizárólag magyar élelmiszert fogok vásárolni! Kerül amibe kerül.

nigel 2008.09.03. 21:31:37

Kedves Roma! A bojkottot már én is javasoltam. További cégek. Hervis, Aldi (tudom alapvetően német, de a magyar aldi osztrák érdekeltség), Spar. Ezeken a helyeken nem kell vásárolni. Bolykott az osztrák sípályákra, + az osztrák bevásárlásokra. Ne legyenek illúzióid. Ez a bojkottot soha nem fogja sok magyar betartani, mert alapvetően leszarja ezt a sok szemétséget amit elkövettek az utóbbi időben velünk szemben, mert pandorfban 5 forinttal olcsóbb a cipő, meg a kamu gucci táska.

nigel 2008.09.03. 21:34:50

Szerintem az lenne a tökös húzás, ha a határmenti falvak polgármesterei elintéznék, hogy minden főútra kikerülne a traktorral behajtani tilos tábla. Hej de szép is lenne. Hogy menne a sok osztrák paraszt a magyarországi földjére aratni? Sehogy!!

nigel 2008.09.03. 21:35:50

Én már régóta bojkottálom a labancokat! Úgyhogy csatlakozom !

nigel 2008.09.03. 21:39:58

Írhatnátok egy olyan jó kis labancfikázó blog bejegyzést amiben összefoglalná valaki az utóbbi időben elkövetett disznóságokat. Sajnos nekem nem túl jó az írói vénám.

peti1000 2008.09.03. 21:42:16

a rohadt életbe, mennyi komment!
Ezt most nem olvasom végig, de ti azért nyomjátok neki

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 21:53:34

nigel 2008.09.03. 21:34:50
A legjobbat Tóta W. blogján olvastam, hogy ágyúval szart átlőni a határról hozzájuk, hogy ők is élvezhessék a ganét amit leúsztatnak a Rábán, meg amit kitermelnek a határ menti gyáraik :)

more 2008.09.03. 22:01:50

de telleg hogy jott ossze ide ennyi ember es alember ma zero? a kis kozossegunk nagyon felgyarapodott. sajnalom, h ez az xvilla ki lesz tiltva, jo kis hacacaret csinalt:))))

az igazi livillanak uzenem: figyu,a cigokat utalod? ha igen, akkor visszenged a nagyfonok, meg mi is:)))) es akkor fatylat a mai csufondaros belepore:))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 22:08:05

nigel 2008.09.03. 21:39:58
Írhatnátok egy olyan jó kis labancfikázó blog bejegyzést amiben összefoglalná valaki az utóbbi időben elkövetett disznóságokat. Sajnos nekem nem túl jó az írói vénám.


Foglald össze milyen esetek voltak, én megírom!

Amúgy a magyar Alid meg Spart nem kellene bojkottálni, mert ott is magyarok dolgoznak ..

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 22:09:05

peti1000 2008.09.03. 21:42:16

Olvasd végig, én sírva röhögtem ... megéri!

nigel 2008.09.03. 22:27:32

Kedves Zero!

Rába szennyezése, határmenti utakra behajtani tilos tábla, büntetések az útlevél hiánya miatt, Szemétégető a határtól pár méterre. Somogy, Zala megyei falufelvásárlások, Hovéd-Sturm Graz UEFA kupa meccsen történt szurkolói rendbontás, A mostani eset, Úgy általában az a felsőbbrendű arrogancia, ami mindíg is jellemezte őket. A hiszti amit lenyomtak a shengeni csatlakozásunkkor. OMV. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Remélem tudsz belőle ihletet meríteni.

Oké az aldival meg a sparral kapcsolatban igazad van, de azért nem kell pandorfban elkölteni a Magyarországon megkeresett lóvét. Így is viszik innen a zs-t talicska számra.

nigel 2008.09.03. 22:34:04

Azt el felejtettem megemlíteni, hogy a KTM-es köcsög (herr Barthol) is mit művelt Talmával. Azt amúgy érti valaki, hogy mért csatoltak hozzájuk területet az I. VH után? Hisz Ausztria egy vesztes hatalom volt. Ráadásul ők rángattak minket bele a szarba.

nigel 2008.09.03. 22:34:54

Na abbahagyom mielőtt teljesen felidegesítem magam.

Csákány mindenki!

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 22:36:12

no, ez ojan álatkínozás-féle.
ezzel elmolyolhatna a négymancs, okosba.
-
www.blogdex.ru/?p=4381

more 2008.09.03. 22:40:17

uristen,en csak most neztem meg a videokat....ez a papp gergo normalis? rola hoy nem szuletett ey komment se??? eloszoris olyan mint aki beszpidezett reggel 7kor, pofazik, porog, o dumal vegig, raadasul olyan stilusban, h te joeg...
aztan meg a hozzaallasa a temahoz is kivalo riporteri magatartas: bazeg mintha a sziget fesztivalrol tudositana egy jopofa szinest, balhe van sracok, na toljatok mi a palya...ha kesz

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 23:33:08

more 2008.09.03. 22:40:17

Figyu, Szentes elég messze van egy reggel 7 órás ÉLŐ bejelentkezéshez, pár Red Bull-t lenyomott hajnal 4-kor amikor kelt :)

Komoly riporthoz egyértelműen alkalmatlan ...

Rwindx 2008.09.04. 02:08:04

Nos kb a kommentek felét elolvastam, úgyhogy reggel el fogok késni.
Arra jutottam az emberek töbségének fogalma sincs mi a különbség a kínzás, fájdalomkeltés és valami/valaki gyors megölése között. Ugyanis a kettőnek egymáshoz vajmi kevés köze van.

Na jó éjt.

reKorrekt 2008.09.04. 06:48:16

*more 2008.09.03. 22:01:50
"az igazi livillanak uzenem: figyu,a cigokat utalod? ha igen, akkor visszenged a nagyfonok, meg mi is:)))) es akkor fatylat a mai csufondaros belepore:))"

Pláne ha még náci-e is vagy! :D

"...Fagylatkelyheket és koktélokat gyártok..." - ez amúgy ő lenne? A rezervátumos csoport tagságból ítélve elképzelhető.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.04. 07:39:01

Jóreggelt!
Kezdőhet az attak.
Kíváncsi lennék, hány kedves levelet kapott az osztrák köcsögbanda. Remélem senki sem volt lusta.

spájdernecc 2008.09.04. 07:56:02

Kaptam egy emilt a témával kapcsolatban:

Tilos a libatömés: Németországban, Argentanában, Ausztria egy részén
(kilencből hat tartományban), Dániában, Finnországban, Írországban,
Izraelben (2005 óta), Olaszországban (2004-től), Luxemburgban,
Norvégiában, Hollandiában, Lengyelországban (Korábban a világ ötödik
legnagyobb libamájtermelője volt, de 1999-ben betiltották), a Cseh
Köztársaságban, az Egyesült Királyságban, Svédországban és Svájcban.

Franciaország nincs köztük, sőt a 2006 Január ötödikén meghozott
2006-11 számú törvénynek a Vidékre vonatkozó törvénybe beiktatandó
L654-27-1 kiegészítése szerint a hízott libamáj, a Foie-gras
"Franciaországban a védett nemzeti kultúrális és gasztronómiai örökség
része."

A szócikk azt is közli, hogy egy Szakkarában talált sztélén 4500 évvel
ezelött már megfaragták a liba-kacsatömést, tehát nem éppen újkori
találmány. Kínában is 4000 éves hagyománya van…

Ezek után megkérdezném, hogy az osztrák akciócsoport miért nem a maradék három hazai tartományt vegzálja?
Továbbá javaslom a francia törvény mintájára eljárni.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.04. 08:21:11

Tóta W-nek volt egy írása anno.
Szarágyú.
Azzal kellene lőni az osztrákokat. Egy újabb indok a gyakorlati mevalósulás mellet.

movhu 2008.09.04. 09:39:08

Jó napot. Ezennel itt megalapítom az Állati Táplálékon Élők Társaságát, és ezt a helyet jelölöm ki fórumunknak. Hamarosan tüntetést szervezünk legfőbb élvezeti cikkünk, a hízlalt máj eltűnése miatt :)

spájdernecc 2008.09.04. 09:45:03

küldj belépő nyilatkozatot:)

Bakkerovics Bakker 2008.09.04. 10:17:37

movhu · mover.blog.hu 2008.09.04. 09:39:08
szeretnék a zalapító tagok között lenni. még petícijót is átadok, akárkinekis, ha kell.

Bakkerovics Bakker 2008.09.04. 10:19:08

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.09.04. 10:15:31
az ál-livilla bannolva, az igazi meg sztem még nem itta meg a reggeli kávéját, vagy még nem bútolt be neki a fűből, faháncsból, és kavicsokból készített számítológépe.

toxikus 2008.09.04. 10:22:21

livilla viszont más mint mi. asszongyák az okosok,h minden ember ugyanolyan büdöset szarik. vajon aki csak ződet eszik az mit termel?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 10:23:05

S.N.E./ Bebuktad, kisköcsög! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.04. 10:19:08
Tudom, hogy az ál bannolva van, olvastam még este :)
Az is lehet, hogy a zigazi rájött, hogy az gépét működtető áram termelése károsítja cukimuki állatkák élőhelyét és most megy tüntetni, hogy vissza a kőkorszakba for the cutie little animals

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 10:24:22

Nem tudom tox, de én most iszok egy kávét. Azt tudtad, hogy sok ezer cukimuki állatka élőhelye semmisül meg, hogy legyen kávétermelésre alkalmas terület? :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 10:33:58

"Amúgy a magyar Alid meg Spart nem kellene bojkottálni, mert ott is magyarok dolgoznak .."

Az osztrák Hofer-t sem kell, ott is magyarok dolgoznak :)

LÁ LÁ LÁ LÁ LÁ LÁ LILA LIBA LÁLÁLÁLÁ LÁÁÁÁ

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 10:49:02

Na kipróbálom a Google Chrome-t

Róma 2008.09.04. 10:51:24

offtopic,de ez is megérne egy posztot: láttátok már a Ramada Balaton plakátját? Amin egy bazi nagy motorcsónakkal nyomulnak a Balatonon.
Elakadt a lélegzetem, mert eddig azt hittem, hogy a Balatonon nem lehet motorcsónakot használni.

Itt van: www.ramadabalaton.hu/
Viz-álló Speedboot menü alatt.

Tudjátok: egyenlőbbek az egyenlőknél (Állatfarm)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 11:01:08

Az a plakát valamiféle vásáróli megtévesztés lehet :D
szerintem nem a Balatonon készült a fotó, és nem ilyen motorcsónakkal megy a transzfer, hanem villanymotoros csónakkal. Ha ez nem így van és dübörög a dupla Yamaha, akkor fel kell őket is jelenteni :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 11:03:26

Hmm. Úgy viselkedik mint a Firefox, csak jobban néz ki.

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2008.09.04. 11:08:54

Róma 2008.09.04. 10:51:24

A Balatonon belsőégésű motorral hajtott csónakot és vízi sporteszközt üzemeltetni tilos!
Elektronyosat lehet, de a kép nekem is gyanús. :D

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 11:14:45

Hmm, ma kényszertömött libahúsos erőleves lesz lúdgége tésztával. Nem hangzik rosszul :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 11:17:24

weheh, nézem itt a rekorder hozzászólásokat, úgy látom még jövőhéten is libamájat fogtok enni, mellesleg tegnap körülnéztem itt Bécsben, és sehol nem láttam magyar libamájat, novemberben amikor lesznek itt a Márton napi vigadalmak újra körülnézek, mert akkor tele szoktak lenni a boltok, és főleg magyar termékekkel.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.04. 11:22:12

esetleg egy kis "újítást" kellene: libamájas dobozba csomagolt híg libafost kedvenc labanc szomszédainknak :-)))

Róma 2008.09.04. 11:22:14

Az utcai plakátjukon jól olvasható a felirat a motorcsónak oldalán: Ramada Lake Balaton.

A webes képen ez nem olvasható, nem tudom neten megtalálható-e valahol az utcai plakát képe.

gidabiga 2008.09.04. 11:32:38

a Balatonon bizonyos célokra lehet motorcsónakot üzemeltetni.
vitorlásklubok, akik versenyeztetik a gyerekeket, 10 hajónkét kapnak engedélyt egy motorcsónakra mentési célra.
valamint ha van hajózási engedélye és kereskedelmi célból fuvaroz embereket, mint a bahart, akkor is.
jancsibohóc,
feljelentheted, de biztos lehetsz benne, hogy van engedélyük. a kiskapukat nagyon könnyen meg lehet találni, csak pénzkérdés.

krtek 2008.09.04. 11:35:09

Nem igaz hogy nem lehet egy jó kis hecckampánnyal (ez nagyon megy) hülyét csinálni ebből a röhelyes alapítványból. Ha nincs más ötlet elég kiválasztani a reggeli kergagyi műsorokból egy igazi gengszter ügyvédet, majd az ad a pofájuknak...

Nekem semmi bajom az állat/környezet védelemmel, de van egy határ ami után baromság az egész. A mai világban, ha az a sok marketingel tudatmódosított idióta, aki magát nagyon felvilágosultnak érzi e témában egy büdös és túllakott nagyváros közepén, pont azt nem látja mit vesztünk ezzel a hülye nagy globalizációval és az ezzel párosult imitált védelmekkel.

Egy "gyorsérlelt", tartósitott, színezett, ízfokozott, állagjavatott kaja a moslék/fos kategóriába tartozott volna pár éve. Most pár hülye tradícionális kajákra mondja hogy nem EU konform. A nem permetezett, ezért BIO-nak árult, de ugyan azon a vegyi üzem/nagyváros mellett termelt gyümölcsöt kétszeres áron megvásárló hülyékről nem is beszélve.

Bezzeg az nem ciki, hogy pl. az ilyen alapítványokban tevékenykedő kurevaöntudatos csajok egyike sem tud pl. a főzésről a kajákról az alapanyagokról egy kukkot sem (jellemzően az idiótája egy dokumentumfilmre hivatkozik).

Na ezeknek szólnak azok a fasz reklámok, amikor egy mosolygós trendiribanc csaj egy 100milliós ház 10milliós konyhájában műanyag levesporból/mikrózható nagyipari szemétből főz és még tetszik az isten barmának. A férje, meg ahelyett hogy simán agyonütné, de legalább is kivágná mint a szart (a kaját a ribancal együtt), el van ájulva és azt gagyogja olyan mint a nagymamáé. Hátbazz szerencsétlen gyermekkorod lehetett. :)

Szóval kicsit nem kerek amit ez az alapítvány akar...

A vegákat meg elfogadom, inkább sajnálom mert sokan, már nem is tudják mit vesztenek agyi alapon, de a gumós zápfog utal valamire az ember pofájában. Valahogy ez olyan mint a buzikkal. Ok az vagy, de ne akard hogy valaki ezért felnézzen rád...
:)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 11:41:51

krtek 2008.09.04. 11:35:09
Gerilla grill a 4 mancs alapítvány székháza előtt, jó kis fokhagymás libazsírban sült libamájjal :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 11:45:50

esetleg egy kis "újítást" kellene: libamájas dobozba csomagolt híg libafost kedvenc labanc szomszédainknak :-)))

a piac érzékenysége miatt nem tartom jó ötletnek :D a libatermék meg ugye bojkottálva van a "nagy szakértők" szerint, így én emberszarral próbálkoznék

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 11:47:17

"jancsibohóc,
feljelentheted, de biztos lehetsz benne, hogy van engedélyük. a kiskapukat nagyon könnyen meg lehet találni, csak pénzkérdés. "

Eszembe nem jutott...ha a katamaránok elputtyoghatnak akkor biztosan ők is...ahogy írtad minden csak pénz kérdése

Róma 2008.09.04. 11:51:29

Jancsibohóc: nem is azzal van a baj, hogy most egy motorcsónak nem férne el a Balatonon, vagy annyira szennyezné a vizét.

A probléma az, hogy ezután akkor bármelyik szálloda előjöhet ezzel és akkor vége a Balatonnak.

gidabiga 2008.09.04. 12:06:06

Róma 2008.09.04. 11:51:29
lehet, hogy nehéz elképzelni, de előjönnek.
hamarosan.
és lobbiznak azért, hogy könnyebb legyen engedélyhez jutni.
de még a hajózási felügyelet ellenáll. remélem, sokáig.
még azt is meg akarják magyarázni, hogy a motortól több oxigén kerül a vízbe, ezáltal javítva annak minőségét.
zajártalom és veszély a fürdőzőkre, nekik az is smafu.
pedig voltak anno balesetek.
áh, sajnos, hiába tépem a szám.
azt hiszem, nem a tömött liba májánál kezdődnek a problémák.

Müszijő Csirke 2008.09.04. 14:35:35

Megjött a fizum.nem sok,de este libamáj-vacsora lesz:)

nigel 2008.09.04. 14:41:12

Basszus! Most, hogy előhoztátok ezt a Balaton témát érzem, hogy kezd felmenni a vérnyomásom! A Balatoni állapotokkal kapcsolatos hírek, tények, hozzászólások a kedvenceim, mert mindig felmegy a pumpa, ha arra a sok köcsögségre gondolok, amit ott is meg lehet csinálni.

gidabiga 2008.09.04. 15:00:28

én itt élek születésem óta. na jó, a teleket 10km-re töltöttem a parttól.
úgyhogy én nagyon ugrok mindenre, ami tönkre akarja tenni imádott vizemet és környékét.
persze, ahol beruházni kell, szebbé tenni, az ellen semmi kifogásom, de nagyon afelé tendál az egész, hogy hamarosan a megtűrt kategóriába sem férünk bele

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 15:37:18

Nos, most jöttünk haza a boltból, A Brunner Strasse-n lévő Spar-ban találtunk Hungerit-es szárnyas terméket, nevezetesen libacombot. Nem kicsit megörültünk ennek, holnap lefényképezem és felrakom ide.

reKorrekt 2008.09.05. 11:14:46

Várjuk! Nem el sumeszolni :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.05. 16:16:40

Nem sumeszoltam el, most jöttünk haza, mindjárt felrakom a képeket, meg bemásolok egy tegnapi mail-t. :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.05. 16:29:09

Szóval akkor fontossági sorrendben. Tegnap már jeleztem, hogy igenis található Hungerit-es termék az osztrák boltokban, nevezetesen libamell, és libacomb.A helyszín egy Spar Bécsben.Íme:

kepfeltoltes.hu/080905/Bild086_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/080905/Bild087_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/080905/Bild088_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A másik dolog egy mail, amit egy bátor nethuszár küldött:
Füttyentő Fityma
"Akkor maradj kint, és nyald az osztrákok seggét! Ennyi! Aztán még valami: állatkínzásért Magyarországon börtönbüntetés jár! Ne pofázz olyan dolgokról, amiről halvány lila fingod sincs! Rég járhattál Magyarországon, inkább maradj is távol. Az étkezési kultúráról csak annyit: nálunk évszázados hagyomány a hús, és én a mai napig szarok a kibaszott bio cuccokra, amikben sokszor több az E, mint egy normális termékben..."

Ezentúl kérem a cybergyerekeket, ha véleményük van ami az enyémmel ellentétes, azt ide tessék beírni azért vannak a hozzászólások, a privát melegszándékú udvarlóleveleket olvasás nélkül törölni fogom. :D

more 2008.09.05. 16:35:48

jancsika, kezdesz benepszerusodni, mar rajongoi leveleket is kapol?? bezuhov nepszeruseget biztos nem tudod tulszarnyalni, gondolj bele o hany ilyent kaphatott mar:))))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.05. 16:40:25

látod, itt nem szeretik azon egyedeket akik máshogyan látják a világot mint a nyallerek :D Szerintem Bezuhov népszerűségét nem fogom elérni, mert faji -főleg c típusos- kérdésekben a nagy többséggel egyezik a véleményem. :D Híjnye cigányoztam a libás post-ban :D:D:

more 2008.09.05. 17:01:46

kik azok a nyallerek he?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.05. 17:20:50

Azon fórumozók akik nem rendelkeznek önálló gondolatokkal, hanem ide járnak helyeselni, és leanyázni azt aki a blog írójával ellentétes véleményen van. Velős válasz more tesvír? :D

libafarm 2008.09.05. 17:27:50

A következő kérdéseket "felejtette" el feltenni Papp Gergő kolléga Gergely Zsófiának.

- Hol lehet megtekinteni az alapítványt támogató adományozók listáját?

- Mennyi pénzt költöttek a kényszertömés elleni kampányra?

- Ki készítette a filmet, hol készült, mikor készült?

- Honnan vették a filmben szereplő adatokat? Ha készült felmérés, akkor kik, mikor, hogyan készítették?

- Hány libatömő farmot vizsgáltak meg?

- Készítettek francia és bolgár filmfelvételeket is? Ezeket hol lehet megtekinteni?

- Mit üzenne annak a több száz - több ezer embernek akik elvesztik állásukat és ezzel megélhetésüket?

.....

Nem értek a libatenyésztéshez (!), de elég életszerűtlen, hogy a libatömő vállalkozó(?) nyíltan a kamerába mondja, hogy állatkínzás amit művelnek...akkor miért kellett kitakarni az arcát?!
Ha valaki nem meri vállalni a mondottakat, akkor kikapcsoltatja a kamerát...

LF.

Horizont 2008.09.06. 06:35:16

Ámulok:
Bács-Kiskun megye Rém:
30 ezer liba él LÉGKONDICIONÁLT csarnokokban.
Felfoghatalan ez az egész Négy Mancs akció.Osztrákok!!Nézzenek már körül a saját házuk táján.
Nem hiszem el hogy tényleg állatkinzás okán akcióztak!
Ki tudja mi van a háttérben.
Ezt se tudjuk meg mint annyi mindent...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.07. 17:30:49

Egyszerű: bojkott.

Nem venni osztrák terméket, oszt csókolom. A magyar libamájnak presztízse van, pár hét hiszti, aztán elcsitulnak a kedélyek, és visszatérnek az üzleti partnerek. Én csak azt a 200 embert sajnálom...

Javaslom, szedegessünk össze minél több osztrák terméket és gyártót, s állítsunk össze egy anti-bevásárlólistát.

Róma 2008.09.11. 22:55:00

A sok faszfejnek üzenem, akik a korábbi hozzászólásokban kiálltak a 4 mancs mellett: olvassátok el ezt a cikket:
index.hu/gazdasag/magyar/maj080911/

Világosan benne van:
A Hungerit hiába állította a májfeldolgozást, továbbra is a feketelistán maradt 20 másik magyar üzemmel egyetemben. A lista furcsasága, hogy az üzemek többsége nem foglalkozik és soha nem is foglalkozott májfeldolgozással, továbbá évek óta bezárt gyár is van rajta. Körülbelül 10 német és osztrák áruházlánc állította le a vásárlásokat. Nemcsak a májat tartalmazó termékekét, hanem minden Hungerit termékét, például a csirkéből készülteket is. Így előnybe kerültek a konkurens nyugati beszállítók.

Így előnybe kerültek a konkurens nyugati beszállítók.
Így előnybe kerültek a konkurens nyugati beszállítók.
Így előnybe kerültek a konkurens nyugati beszállítók.
Így előnybe kerültek a konkurens nyugati beszállítók.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.12. 10:45:37

"Állatkínzás vagy nem a tömés?

Az újságírói kérdésekre válaszul, miszerint a készülő uniós szabályozás állatkínzásnak nyilvánítaná a tömést, elhangzott, hogy utoljára 1998-ban készítetett a Európai Bizottság jelentést a kérdésről. Ebben a kényszeretetés kapcsán nem használták a kínzás fogalmát, ugyanakkor több aggályt fogalmaztak meg a módszerrel kapcsolatban (pl. nagymértékű stresszt és sérülést okoz az állatoknak), amelyeket az elmúlt 10 évben francia vizsgálatok tételesen cáfoltak."

Szánalmas gyökér állatvédők

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.12. 10:47:13

"Hogy a tömés nem károsítja a liba máját az is bizonyítja, hogy annak abbahagyásával a májuk visszaáll a korábbi méretűre. Ha a tömés kínzás lenne, akkor ezt például egy néhány nappal korábbi tévéfelvétel cáfolja, ahol a tömésre váró libák nyugodtan besorakoztak a tömést végző gazda mögé - mondotta."

Ja és a kurva anyátokat állatvédők

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.12. 10:49:09

"Továbbra ha nem lenne tömés, megszűnne a hazai májliba és -kacsa termelés, így ezek hiányában a most hevesen védelmezett állatok meg sem születnének, tehát paradox módon az állatvédők akciója több millió állatot küldhet a halálba."

Ostoba faszszopó állatvédők

derelyegrádi szellem 2008.09.12. 11:11:23

a 40 es fantomjának igaza van.

Nem csak siránkozni meg fasszópózni kell. (egyébként mancséknak nemiszervemet én is étkezésre kínálom fel). Nem venni osztrák és német terméket, és nem vásárloni azokban áruházakban akik levették a magyar termékeket mancsék kérésére polcokról, és ugyanúgy tömött bulgár és francia termékekkel pótolták.

Mert arra hiába vártok, hogy Gyurcsányék majd kiállnak magyar termelők mellé, és mondjuk ezeknek az áruházlácoknak a itteni üzeleteiben tartatnak egy kis ANTSZ ellenőrzést, jó alaposat, aztán ahol bármit is a találnak, a rendellenesség kiküszöböléséig lakat. Hogy lássák nem a játszótéren vannak.

Járjatok piacra és aki megteheti vegyen libamájat. Én mást terveztem a hétvégi vendégeknek, de most libamájat esznek, az biztos.

Ja, a mancséknak meg lehet levelet írni, ha du. lesz egy kis időm én irok is egyet. Nem fogják kitenni a referenciáik közé, az előre fixnek látszik.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.12. 11:22:05

derelyegrádi szellem 2008.09.12. 11:11:23
Attól, hogy 3an nem vásárolunk ilyen helyen az a kutyát nem hatja meg, jóval nagyobb összefogás kéne

reKorrekt 2008.09.12. 11:33:32

4-en ;)

Amúgy jogos. Van-e valakinek egy boltlistája? Akik szankcionálnak...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.12. 11:40:46

"Ja és a kurva anyátokat állatvédők "
Majd átadom neki.
Ahogy fentebb írtam, idekint ahol lehetett kapni Hungerit-es cuccokat, ott most is lehet kapni.
A máj az osztrákoknál idény jellegű termék, általában Márton napokon szokott kint lenni a polcokon. Majd november környékén visszatérünk ehhez, és leírom mit lehet kapni és kitől.

derelyegrádi szellem 2008.09.12. 11:49:13

combi

"Attól, hogy 3an nem vásárolunk ilyen helyen az a kutyát nem hatja meg, jóval nagyobb összefogás kéne"

A tett halála az okoskodás. Emlékezz: egy sörcsarnok, 20 fő, egy képlár... :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.12. 13:29:28

Biztos vagyok benne, hogy Márton napon annyi libamáj lesz az osztrákoknál amennyi nem szégyen

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.12. 21:29:18

Egy osztrák terméket már találtam. :DDD

Bomba energiaital (Magyarország első számú exportcikke, muhaha!)

Ha megyek vásárolni, kicsit jobban körülnézek. :D Tényleg csináljunk listát.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.13. 09:54:49

Segítek bojkottálni őket::

Tépd le az összes Dieter Bohlen-es pósztert a szobádból
A Modern Talking bakeliteket is be lehet zúzni
Ugyanez vonatkozik a Falco lemezekre, pószterekere
Nem iszol továbbá Gösser-t sem Zipfer-t sem Egger-t sem Wieselburger-t sem, mert nekünk jó a szar Borsodi is
Redbull-t sem iszol, a Tesco-s is ugyanolyan menő
Továbbá mindennemű Milka termék fogyasztását beszünteted.
Ha el akarsz jutni Németországba, akkor az vagy Csehországon, vagy Kambodzsán keresztül teszed meg.
Elfelejted az Alpok sípályáit, és a Kékesen veszel legalább 500db 1 napos síbérletet, mert te csakazért is megmutatod a köcsög labancoknak. Meg különben is, mi az az Alpok.

Majd folyt. köv.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.13. 10:19:34

Ja, és a legfontosabb:

amennyiben Wienerberger Porotherm téglából épült a házad (38, 38 N+F), és ettől a cégtől vannak áthidalóid is, dózeroltasd le az egészet, és építsd újra JÓMAGYAR sárból.

Nem ajánlom továbbá a vásárlást a Baumaxban, a Spar hálózataiban sem.

Az Erste-s bankszámlákat is tessék azonnal befagyasztani.

Hujujujujuj hogy megmutatjuk a köcsög labancoknak, és miattunk húúú de csődbe fognak menni!!!

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.13. 14:02:42

Jancsibohóc 2008.09.13. 10:19:34

Tudod, ezzel az országgal azért szopózik mindenki, mert megteheti. Rohadtul nem vagyunk képesek megvédeni az érdekeinket - márpedig a libamáj HUNGARIKUM, és most ez ellen indítottak aljas támadást.

Az, hogy a Rábára is mennyire szartak, kissé dühítő. Ja, és tegyük mellé, hogy az osztrák rendőrök előszeretettel szívóznak a magyarokkal: már az új személyi sem jó némelyiknek.

Utálnak minket, vedd már észre! Nem tűnt még fel? Te meg a hozzád hasonlók játsszák csak a jófiút, nem érdekel.


"Hujujujujuj hogy megmutatjuk a köcsög labancoknak, és miattunk húúú de csődbe fognak menni!!!"

Húúú, de sokat felfogtál a dologból! :O Hujujujuj de menő lehet ez a duma a köreidben. Amúgy igazad van. Inkább jó zombihoz méltón szarjunk bele, hogy egy köcsedék osztrák környezetvédő csürhének köszönhetően magyar munkahelyek szűnnek meg. 200-al több segély ide vagy oda, mit számít? Kitermeljük mi ezt az adónkból, ugye, kedves birkatársaim? :D


Ja, köszi a sok jó tippet a listára! :DDD

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.13. 14:14:05

"Te meg a hozzád hasonlók játsszák csak a jófiút, nem érdekel."

Nem baj ha kinevetlek? Meg kinevetem ezt a bojkottálós dolgot is? Ugyan mennyien nem fognak majd a Spar-ban vásárolni mert habzik a Rába? Te nem veszed majd meg a Redbull-t, majd 10 teknóköcsög vesz helyetted is.
Ezt a problémát nem a kisembereknek kell megoldania.
Az, hogy itt tartunk köszönhető annak a sok balfasznak a parlamentben akik szarnak az egészre. Mindegy hogy zsidesz vagy maszop.

"Hujujujuj de menő lehet ez a duma a köreidben. "

..és hujujuj de menő módon most is vettem egy rakat OSZTRÁK terméket az InterSpar-ban. Fáj ez neked? Leszarom?
Hozzáteszem ebben a Spar-ban is lehet kapni Hungerit-es termékeket.

"Ja, és tegyük mellé, hogy az osztrák rendőrök előszeretettel szívóznak a magyarokkal: már az új személyi sem jó némelyiknek."

Ezzel kapcsolatban is csak pozitív tapasztalataim vannak, ez persze nem jelenti azt hogy 1-2 policáj nem szívózik az auslander-ekkel.

Várom az anyázást, puszika :)

Róma 2008.09.13. 20:38:39

Kedves Jancsibohóc!
Senki nem akar anyázni.
Mindenki tegye meg a saját szintjén azt amit jónak lát. Ha valaki megteheti, hogy az osztrák termék helyett magyart vesz, hajrá, tegye meg. Azzal magyar munkahelyeket és magyar embereket támogat.
Ha valaki köztisztviselő vagy politikus és tud tenni ez ellen a kampány ellen, akkor hajrá, tegye meg.

Csak ne álljunk megint tétlenül. Mert előbb-utóbb szolgák leszünk a saját hazánkban.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.13. 22:15:07

Jancsibohóc 2008.09.13. 14:14:05

Nevess, ha jól esik. A nevetés igen egészséges. :D

"Ezt a problémát nem a kisembereknek kell megoldania.
Az, hogy itt tartunk köszönhető annak a sok balfasznak a parlamentben akik szarnak az egészre. Mindegy hogy zsidesz vagy maszop."

Ennél kényelmesebb álláspontot el sem tudok képzelni. >>Én ehhez kevés vagyok, nem az én dolgom, csináljon más valamit, aztán majd én eldöntöm, hogy tetszik vagy nem.>mindent csináljon más, nekem se véleményem, se elveim, se meggyőződésem. Én csak egy kisember vagyok, majd a politikusok oldják meg a dolgokat, addig is olyan jó fikázni őket. Meg azokat, akik nálam picivel öntudatosabbak.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.13. 22:28:03

A fenébe. Mindegy.
A lényeg címszavakban:

A globalizált fogyasztói társadalom leggyönyörűbb vívmánya, hogy minden ember minden nap szavazhat. Mégpedig a pénzével. Ha botrányosan bunkók voltak a boltban, esetleg minősíthetetlenül viselkedtek a vásárlóval, vagy csapnivaló volt a termék, esetleg valamit ki akarsz fejezni vásárlói döntéseddel, akkor ott többet nem kell pénzt költeni.

Ha hagyjuk, hogy minden szart letömjenek a torkunkon, akkor a gyerekeink és unokáink torkán is ugyanúgy le fogják tömni a szart.

Az alulról jövő kezdeményezések csodákra képesek.

"Ugyan mennyien nem fognak majd a Spar-ban vásárolni mert habzik a Rába?" Jaaj, ne már! Ha mindenki így gondolkodna, akkor még most is barlangban laknánk! Ne haragudj, de én meg az ilyen megszólalásokon nevetek.

Abban egyetértünk, hogy a politikai elitünk oldaltól függetlenül sajnos leszerepelt ebben a kérdésben (is).

Az "anyázást" várhatod. :D Ugyanis nem szokásom.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.14. 10:13:16

Róma

Én ha megtehetném, csak MAGYAR kenyeret vásárolnék idekint. De sajnos nem tehetem meg. Ellenben már ettem idekint MAGYAR szakácsok főztjét, volt rá példa hogy vettünk MAGYAR szalámit, MAGYAR bort, és így tovább..

Amikor Magyarországon vagyok, is törekszem a minőségi MAGYAR termékek megvásárlására.
De ennél többet nem tudunk tenni.

"Ha mindenki így gondolkodna, akkor még most is barlangban laknánk! Ne haragudj, de én meg az ilyen megszólalásokon nevetek."

Kíváncsi volnék a vásárlási szokásaidra azért :D Elképzelem a szituációt, amikor leemeled a mogyorós Milka csokit a polcról, és beugrik hogy "ezek a rohadt labancok atomerőművet akarnak a határra telepíteni" és hangos szitkozódással visszahajítod a polcra.
Vagy kifogy az autóból a benzin, melletted az ÖMV kút, de neked eszedbe jut, hogy habzik a Rába, és áttolod a kocsit az 5km-re lévő MOL kúthoz :D:D

Ha van rá igény, teszek még fel osztrák termékekről listát, amit úgy is meg fogsz venni ;)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.14. 12:18:36

Jancsibohóc 2008.09.14. 10:13:16

A listának örülök, hogy megveszem-e, azt meglátjuk. De nem hiszem. :) Szeretem a fogyasztói társadalmat: van bőséges választék mindenből.

A vásárlási szokásaim meg...

Eleve listával megyek, összeírom, hogy mire van szükségem. Vannak kedvenc termékeim, amiket keresek, de ha épp valami akciós áron kínálnak _normális_ alternatívát, akkor hajlandó vagyok megvenni.

Bizonyos termékeket nem veszek, így azokat nem is keresem/észre sem veszem a polcon. Ugyanígy vannak üzletek, ahová be nem teszem a lábamat, így azokkal nem is számolok lehetőségként, ha vásárolni indulok. Nem szokásom a polcok előtt állva szentségelni, vagy moralizálgatni. :D Az ilyesmit az ember korábban dönti el, otthon játssza le magában, így vásárláskor már automatikusan működik.

A magyar termék elsőbbséget élvez. Ha nincs megfelelő ár-érték arányú magyar termék, akkor jöhet a külföldi. Nem vagyok hungarofanatikus: egyáltalán nem kizáró ok a külföldi származás. Pl. a Magor papírzsepibe egyszer belefutottam - egek, azt a slozipapír minőségű sz4rt! "Szeretem mert Magor!" na ja. :lol:

Amúgy csak most esett le (pedig biztos említetted már), hogy odakint élsz. Úgy tényleg nem lenne egyszerű nem-osztrák termékeket vásárolni. :DDD

zsongi 2008.09.16. 22:58:04

az a legszebb hogy ez amit a 4 mancs csinál az nem állatvédelem.hanem a piacot befolyásolják.
Anno ha én csinálnák egy feketelistát azzal a cimmel hogy akik a legtobbet ártottak magyarországnak és ok lennének legelol az nekik sem tetszene

sada37 2008.09.17. 14:07:36

Azt gondolom hogy a négy mancs hátba támadta a hungeritet és az összes libamáj tömőt.Ami a négy mancs részéről nagyon csúnya dolog volt.De az külön felháborító hogy nem vették le a fekete listáról a hungeritet pedig már nincs hízott libavágás a hungeritnél.Kedves Gergely Zsófia milyen dolog ez?????????????????

Noelia 2008.10.04. 20:20:41

Kedves Gergely Zsófia,

Hol voltak Önök, amikor az ausztrál érdekeltségű román gyár a Tiszába beleengedte a ciánt?

Mózsi bá (törölt) 2008.10.06. 07:02:30

Kéretik hazatakarodni Ausztriába. Egyébként nem értem, miért álltak itt szóba velük a Minisztérium döntéshozói. Alapjaiban hibás a hozzáállásuk. Mivel hungarikumról van szó, védettséget élvez az eljárás. Azonnali feljelentés az öt évvel ezelőtti felvételek félrevezető, "maiként" tálalalása miatt, folyamatosan becitálni a cég magyar kitartottjait a bíróságokra, tanulmányútra vinni őket párezer vágóhídra, aztán végül bemutatni annak a párszáz embernek, akik elveszítették munkájukat ezek miatt a nyomorultak miatt. Most ennyi. Szép napotok legyen.

zsongi 2008.10.08. 21:43:40

Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek egypár gondolatom....
A négy mancs alapitványrol és az egész álaltvédöikrol csak akkor hallottam mikor megcsinálták Magyarországon a balhét.Ha szerintük a kacsa tömés állatkinzás akkor én egy perverz állat vagyok aki ezeket a "megkinzott" állatokat hajlando megenni.
Gondolom sokan vannak ezzel igy.
Nos akkor rá is térek a lényegre:
Az állatvédök akkor tiltakoznak ha valami nem tetszik nekik pl:
A Greanpeace tiltakozik a japán halászhajok ellen akik a bálnákra vadásznak étkezési célbol.


nos kérdés:
A Greanpeace vagy a WWF /mellesleg a WWf et tényleg álltavédoknek tartom a 4 mancsot nem/ tiltakozik a kacsatömés ellen????Nem tudok rola.
Az amerikai Vadvilág természetvédo egyesületnek feltettem eme kérdést választ egyenlöre még nem kaptam de amint lesz majd ide irom a válaszukat.

És ujabb gondolatom Ausztria:
Belepofátlankodnak a gazdaságba,de közben a saját gyáraik szennyezik a gyárat,de ez persze nem érdekel senkit:
Ausztria hulladék égetöt épit a határtol 100 méterre hisz ök eldöntötték és a magyar tiltakozást meg leszarják.
Ausztria folyamatosan tiltakozik a Csehországi Temelini atomerömü ellen,persze a második raktort ök maguk épitik ott egy bankuk révén /érdekes/

zsongi 2008.10.08. 22:23:50

Belepofátlankodnak a gazdaságba,de közben a saját gyáraik szennyezik a rábát,de ez persze nem érdekel senkit:

ilon2yyj2z 2008.10.19. 08:54:36

Eldobom az agyam. Ez a csapat most a nyúlra szállt rá. Nekünk a 60-as években egyik fő táplálékunk volt. 100 db-ot neveltünk és az etetésük szinte ingyen volt. Jó szórakozás volt egy csapat utcabeli gyerekkel a réten kákicsot gyüjteni a nyulaknak. Még ma is szeretem a többféle módon elkészített fínom nyuszi húst. Az Auchanban szoktam venni de ott Szlovákiából eredő cimke van rajta. Ez a mancsos lány vajon mennyi euróért árulja, vagy teszi tönkre hazáját havonta? Szégyelje magát. Tényleg vastag bőr van a pofáján.

Jvs 2008.10.22. 17:54:32

Próbáltam elküldeni egy képet a 4 mancsnak de nincs elérhető email címük. ( ez is jellemzi a bandát )


itt a kép: www.kepfeltoltes.hu/081014/zsujlibatomes_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.22. 19:57:11

Jvs :D:D:D

Amúgy közeleg a Márton nap, Hungerit-es jelentés hamarosan....

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.26. 13:11:17

Szerintem 23-án a radikális tüntetőket a 4mancs irodája (esetleg a bécsi központ) felé kellett volna terelni :D

eszkep 2008.11.04. 12:13:39

Talán senki sem fog meglepődni ezen:

kuruc.info/r/26/30312/

manyika 2009.02.27. 12:59:13

a "NÉGY Mancs alapitvávány magyarellenes takarodjanak Ausztriába. A világhirü magyar cirkuszt leminősitették revüvé, ami már koránt sem a magyar hagyományokon alapszik. Két fiam és a menyem dolgozik a Mezőkovácsházi Pannonlud Kft-nél, ugyan már csak két fiam, akik feje felett ott lebeg az elbocsátás., köszönhetően a magyarokat elárulóknak, ezért ugy gondolom, hogy ilyen embereknek nincs helyük e hazában akik a saját népük ellenségei .Kivánom, hogy pusztujanak oda ahova valók a Magyar nép nem kér belőlük.

katherinelady 2009.04.25. 16:10:33

Huhhh.... hát engem most fenyeget a megkövezés veszélye, de nem érdekel.
Nagyon rá vagytok ám szálva erre az ausztráliai-magyar kérdésre pedig itt nem ez a fontos!Emberekről és állatokról van szó, nem pedíg nemzetiségekről.Én örülnék ha egy az egyben beszüntetnék a libatömést (vagy megtették?vagy most mi???) mert akáki akármit mond nem fájdalom mentes, sőt az én szemszögömből állatkínzásnak minősül...sde majd elfelejtettem, ki törődik manapság az állatokkal???Hát persze hogy senki, a mai embernek az állatokról csak a hús és a bunda jut eszébe.Szomorú.

süti beállítások módosítása