Skip to content


       Szűrés lista

Négy mancs vs. libamáj

A Négy Mancs egy osztrák környeztvédő szervezet (VIER PFOTEN), melynek több országban vannak irodái és helyi képviseletei. 1988-ban alapították Bécsben.
"A VIER PFOTEN/NÉGY MANCS számára fontos, hogy Brüsszelben esetleg az egyes grémiumokban való jelenlétével, célzott lobbizással, vagy éppen erõszakmentes akciókkal a politikai döntéshozatalt befolyásolni tudja."

Az egyesültnek több kampánya is folyik (állatkísérletek, állatszállítás, kölyökkutya-kereskedelem stb.). Mivel Ausztriában nem sok bébifóka vár megmentésre, vagy bálna, így talált magának egy szűz területet az alapítvány: a libamáj! A szemét barbár magyarok, még tömik a libákat!

"A kényszertömött kacsák és libák úgynevezett zsírmájának előállítása az egyik legkegyetlenebb előállítási formának számít. Az állatok minden nap 2-3 alkalommal kényszertömésnek vannak alávetve; egy csövet dugnak le az állatok nyelőcsövén. Ezek a madarak ketrecekbe zárva élnek és semmi lehetőségük sincsen arra, hogy kinyújtóztassák szárnyaikat.

A NÉGY MANCS ezért úgy döntött, hogy kampányt indít az állatok effajta kihasználása ellen. Számos országban az állatok kényszertömése tiltott. Magyarországon viszont nem. Tehát ez a beteg kereskedelem tovább folytatódik Franciaországban és Magyarországon, a második legnagyobb „zsírmáj“ előállító országban.
Kényszertömésből származó liba és,- kacsamáj termékeket lehet kapni valamennyi hazai TESCO hipermarketben.  A VIER PFOTEN/NÉGY MANCS  Angliában és Németországban tárgyalásokat folytattak a REWE, Tengelmann, Familia és Coop élelmiszerláncokkal. Bár a Tesco hipermarketekben a mai napik is árusítanak kényszertömésből származó termékeket, a fenti élelmiszerláncok elutasították a kényszertömésből származó termékek forgalmazását. "

Első kérdés, hogy egy osztrák alapítvány mi a fenét ugat bele a magyar ügyekben? Nincs semmi környezetvédelemi probléma Ausztriában? Nem habzik már a Rába? Érdekes, az osztrák bőrgyárak ellen nem tiltakoztak, az osztrák bőrgyárakat nem akarták bezáratni. Az országban létezik egy állatvédelmi törvény, ami pontosan beszabályozza, hogy hogyan kell tartani, levágni az állatokat. Emlékezzünk csak a 2004-es "urban legend"-ra, hogy az EU be fogja tiltani a disznóvágást Magyarországon. Aztán csak annyi lett, hogy megszabták, hogyan kell disznót vágni (elektromos sokkolóval). És ez EU-s állatvédelmi törvény, nem is mi alkottuk - ha jól emlékszem. Ha törvénysértést gyanít az alapítvány, tegyen feljelentést.

Mi szerepel az állatkínzás jogszabályi definíciójában?
Első pont, kivételek:
"Jogszabályi kivételek: az érett libatoll házilagos vagy az engedélyezett technológia szerint végzett tépésére, illetve a házilagos vagy az engedélyezett technológia szerinti liba- és kacsatömés, engedélyezett módon történő vadászat és halászat."

Vajon a csirkehús, marhahús, bárányhús, nyúlhús, sertéshús hogy kerül az asztalukra? Szépen, békésen elszundikál a csirke meg a coca, és a fincsi húsikája meg kikúszik belőle, nem?

De itt mi történt?
A bécsi székhelyű Négy Mancs Alapítvány egy videófilmmel indított kampányt.

"Öt éve vagy inkább még korábban készült ez a film, ez kiderül a filmben elhangzott szövegből. Ez azt jelenti, hogy a Négy Mancs inkorrekt módon nem a mostani tömés technológiát mutatja be, hanem egy öt, vagy hét, vagy 10 évvel ezelőtti, olyan tömést, ami nem is volt általános Magyarországon" - mondta Magyar József a Hungerit Zrt. vezérigazgatója.

A vezérigazgató azt mondta, hogy a lejárató kampány után visszaléptek a német, osztrák és francia megrendelőik is. Mindez éves szinten 8 milliárd forintos árbevétel-kiesést okoz a szentesi cégnél. Emiatt most 200 embert bocsátanak el. Az alapítvány vezetőivel korábban az agrártárca is próbált tárgyalni, hogy ne tegye tönkre kampányával a céget, de az állatvédők hajthatatlanok voltak. Magyar dolgozót fasza dolog kirúgatni? Az osztrák környezetszennyező bőrgyárak dolgozóival ugyanazt nem merték eljátszani, mert az osztrákok jól seggbe rúgták volna a Négy Mancsot. De a csóró magyarokkal mindent meg lehet csinálni ...


Érdekes
, hogy Franciaországban és Bulgáriában is tömik a libákat, de ezekkel az országokkal nem mert szívózni a Négy Mancs. Csak velünk. Mindig csak velünk.

Franciaországban - ahol a libamájat vásárló háztartások aránya 2003 és 2006 között 39 százalékról 42 százalékra nőtt - a kormány 2006 januárjában védett kulturális örökségnek nyilvánította ezt az ételt. Ezzel ugyanolyan védettséget nyújtott az állatjogi törvényekkel szemben, mint Spanyolország a bikaviadalnak.

Szóval Négy Mancs vs. libamáj , a következmény 200 munkanélküli ember. Akik 50-55 évesen biztosan találnak még munkát nyugdíjig ...

A Szabad Föld cikke szerint a külföldi konkurencia a Nágy Mancsot felhasználva alapjaiban rengette meg Magyarország legnagyobb baromfis cégét. A liba- és kacsatömés azonban változatlanul folyik tovább, csak más cégeknél.

Lehet nekik emailt írni:

VIER PFOTEN Hungary
NEGY MANCS Alapítvány
Dalszinház 10. II/4
H - 1061 Budapest

Tel.: +36-1-302 41 37-0
Fax: +36-1-302 41 37-99

Ügyvezetõ: Mag. Hercsuth Èva

Email: negymancs@invitel.hu
Honlap: www.negy-mancs.hu

TV2-s riport, megszólal mindenki:

Durva ...

Papp Gergely a Hungerit üzemből:

Címkék: közélet állat pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr32643893

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Hannibál Lektűr-attitűd 2008.10.21. 16:26:06

Radikális libák, komcsi tömőkA Négy Mancs a közelmúltban robbant a magyar köztudatba, amikor a libák kényszertömése elleni fellépése az uniós hízottlibamáj-piac második szereplőjét (a Hungerit sajtóközleménye) rákényszerítette tevékenysége feladására.Amúg…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nigel 2008.09.03. 21:31:37

Kedves Roma! A bojkottot már én is javasoltam. További cégek. Hervis, Aldi (tudom alapvetően német, de a magyar aldi osztrák érdekeltség), Spar. Ezeken a helyeken nem kell vásárolni. Bolykott az osztrák sípályákra, + az osztrák bevásárlásokra. Ne legyenek illúzióid. Ez a bojkottot soha nem fogja sok magyar betartani, mert alapvetően leszarja ezt a sok szemétséget amit elkövettek az utóbbi időben velünk szemben, mert pandorfban 5 forinttal olcsóbb a cipő, meg a kamu gucci táska.

nigel 2008.09.03. 21:34:50

Szerintem az lenne a tökös húzás, ha a határmenti falvak polgármesterei elintéznék, hogy minden főútra kikerülne a traktorral behajtani tilos tábla. Hej de szép is lenne. Hogy menne a sok osztrák paraszt a magyarországi földjére aratni? Sehogy!!

nigel 2008.09.03. 21:35:50

Én már régóta bojkottálom a labancokat! Úgyhogy csatlakozom !

nigel 2008.09.03. 21:39:58

Írhatnátok egy olyan jó kis labancfikázó blog bejegyzést amiben összefoglalná valaki az utóbbi időben elkövetett disznóságokat. Sajnos nekem nem túl jó az írói vénám.

peti1000 2008.09.03. 21:42:16

a rohadt életbe, mennyi komment!
Ezt most nem olvasom végig, de ti azért nyomjátok neki

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.03. 21:53:34

nigel 2008.09.03. 21:34:50
A legjobbat Tóta W. blogján olvastam, hogy ágyúval szart átlőni a határról hozzájuk, hogy ők is élvezhessék a ganét amit leúsztatnak a Rábán, meg amit kitermelnek a határ menti gyáraik :)

more 2008.09.03. 22:01:50

de telleg hogy jott ossze ide ennyi ember es alember ma zero? a kis kozossegunk nagyon felgyarapodott. sajnalom, h ez az xvilla ki lesz tiltva, jo kis hacacaret csinalt:))))

az igazi livillanak uzenem: figyu,a cigokat utalod? ha igen, akkor visszenged a nagyfonok, meg mi is:)))) es akkor fatylat a mai csufondaros belepore:))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 22:08:05

nigel 2008.09.03. 21:39:58
Írhatnátok egy olyan jó kis labancfikázó blog bejegyzést amiben összefoglalná valaki az utóbbi időben elkövetett disznóságokat. Sajnos nekem nem túl jó az írói vénám.


Foglald össze milyen esetek voltak, én megírom!

Amúgy a magyar Alid meg Spart nem kellene bojkottálni, mert ott is magyarok dolgoznak ..

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 22:09:05

peti1000 2008.09.03. 21:42:16

Olvasd végig, én sírva röhögtem ... megéri!

nigel 2008.09.03. 22:27:32

Kedves Zero!

Rába szennyezése, határmenti utakra behajtani tilos tábla, büntetések az útlevél hiánya miatt, Szemétégető a határtól pár méterre. Somogy, Zala megyei falufelvásárlások, Hovéd-Sturm Graz UEFA kupa meccsen történt szurkolói rendbontás, A mostani eset, Úgy általában az a felsőbbrendű arrogancia, ami mindíg is jellemezte őket. A hiszti amit lenyomtak a shengeni csatlakozásunkkor. OMV. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Remélem tudsz belőle ihletet meríteni.

Oké az aldival meg a sparral kapcsolatban igazad van, de azért nem kell pandorfban elkölteni a Magyarországon megkeresett lóvét. Így is viszik innen a zs-t talicska számra.

nigel 2008.09.03. 22:34:04

Azt el felejtettem megemlíteni, hogy a KTM-es köcsög (herr Barthol) is mit művelt Talmával. Azt amúgy érti valaki, hogy mért csatoltak hozzájuk területet az I. VH után? Hisz Ausztria egy vesztes hatalom volt. Ráadásul ők rángattak minket bele a szarba.

nigel 2008.09.03. 22:34:54

Na abbahagyom mielőtt teljesen felidegesítem magam.

Csákány mindenki!

Bakkerovics Bakker 2008.09.03. 22:36:12

no, ez ojan álatkínozás-féle.
ezzel elmolyolhatna a négymancs, okosba.
-
www.blogdex.ru/?p=4381

more 2008.09.03. 22:40:17

uristen,en csak most neztem meg a videokat....ez a papp gergo normalis? rola hoy nem szuletett ey komment se??? eloszoris olyan mint aki beszpidezett reggel 7kor, pofazik, porog, o dumal vegig, raadasul olyan stilusban, h te joeg...
aztan meg a hozzaallasa a temahoz is kivalo riporteri magatartas: bazeg mintha a sziget fesztivalrol tudositana egy jopofa szinest, balhe van sracok, na toljatok mi a palya...ha kesz

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.03. 23:33:08

more 2008.09.03. 22:40:17

Figyu, Szentes elég messze van egy reggel 7 órás ÉLŐ bejelentkezéshez, pár Red Bull-t lenyomott hajnal 4-kor amikor kelt :)

Komoly riporthoz egyértelműen alkalmatlan ...

Rwindx 2008.09.04. 02:08:04

Nos kb a kommentek felét elolvastam, úgyhogy reggel el fogok késni.
Arra jutottam az emberek töbségének fogalma sincs mi a különbség a kínzás, fájdalomkeltés és valami/valaki gyors megölése között. Ugyanis a kettőnek egymáshoz vajmi kevés köze van.

Na jó éjt.

reKorrekt 2008.09.04. 06:48:16

*more 2008.09.03. 22:01:50
"az igazi livillanak uzenem: figyu,a cigokat utalod? ha igen, akkor visszenged a nagyfonok, meg mi is:)))) es akkor fatylat a mai csufondaros belepore:))"

Pláne ha még náci-e is vagy! :D

"...Fagylatkelyheket és koktélokat gyártok..." - ez amúgy ő lenne? A rezervátumos csoport tagságból ítélve elképzelhető.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.04. 07:39:01

Jóreggelt!
Kezdőhet az attak.
Kíváncsi lennék, hány kedves levelet kapott az osztrák köcsögbanda. Remélem senki sem volt lusta.

spájdernecc 2008.09.04. 07:56:02

Kaptam egy emilt a témával kapcsolatban:

Tilos a libatömés: Németországban, Argentanában, Ausztria egy részén
(kilencből hat tartományban), Dániában, Finnországban, Írországban,
Izraelben (2005 óta), Olaszországban (2004-től), Luxemburgban,
Norvégiában, Hollandiában, Lengyelországban (Korábban a világ ötödik
legnagyobb libamájtermelője volt, de 1999-ben betiltották), a Cseh
Köztársaságban, az Egyesült Királyságban, Svédországban és Svájcban.

Franciaország nincs köztük, sőt a 2006 Január ötödikén meghozott
2006-11 számú törvénynek a Vidékre vonatkozó törvénybe beiktatandó
L654-27-1 kiegészítése szerint a hízott libamáj, a Foie-gras
"Franciaországban a védett nemzeti kultúrális és gasztronómiai örökség
része."

A szócikk azt is közli, hogy egy Szakkarában talált sztélén 4500 évvel
ezelött már megfaragták a liba-kacsatömést, tehát nem éppen újkori
találmány. Kínában is 4000 éves hagyománya van…

Ezek után megkérdezném, hogy az osztrák akciócsoport miért nem a maradék három hazai tartományt vegzálja?
Továbbá javaslom a francia törvény mintájára eljárni.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.09.04. 08:21:11

Tóta W-nek volt egy írása anno.
Szarágyú.
Azzal kellene lőni az osztrákokat. Egy újabb indok a gyakorlati mevalósulás mellet.

movhu 2008.09.04. 09:39:08

Jó napot. Ezennel itt megalapítom az Állati Táplálékon Élők Társaságát, és ezt a helyet jelölöm ki fórumunknak. Hamarosan tüntetést szervezünk legfőbb élvezeti cikkünk, a hízlalt máj eltűnése miatt :)

spájdernecc 2008.09.04. 09:45:03

küldj belépő nyilatkozatot:)

Bakkerovics Bakker 2008.09.04. 10:17:37

movhu · mover.blog.hu 2008.09.04. 09:39:08
szeretnék a zalapító tagok között lenni. még petícijót is átadok, akárkinekis, ha kell.

Bakkerovics Bakker 2008.09.04. 10:19:08

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.09.04. 10:15:31
az ál-livilla bannolva, az igazi meg sztem még nem itta meg a reggeli kávéját, vagy még nem bútolt be neki a fűből, faháncsból, és kavicsokból készített számítológépe.

toxikus 2008.09.04. 10:22:21

livilla viszont más mint mi. asszongyák az okosok,h minden ember ugyanolyan büdöset szarik. vajon aki csak ződet eszik az mit termel?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 10:23:05

S.N.E./ Bebuktad, kisköcsög! · www.youtube.com/user/bakker1234 2008.09.04. 10:19:08
Tudom, hogy az ál bannolva van, olvastam még este :)
Az is lehet, hogy a zigazi rájött, hogy az gépét működtető áram termelése károsítja cukimuki állatkák élőhelyét és most megy tüntetni, hogy vissza a kőkorszakba for the cutie little animals

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 10:24:22

Nem tudom tox, de én most iszok egy kávét. Azt tudtad, hogy sok ezer cukimuki állatka élőhelye semmisül meg, hogy legyen kávétermelésre alkalmas terület? :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 10:33:58

"Amúgy a magyar Alid meg Spart nem kellene bojkottálni, mert ott is magyarok dolgoznak .."

Az osztrák Hofer-t sem kell, ott is magyarok dolgoznak :)

LÁ LÁ LÁ LÁ LÁ LÁ LILA LIBA LÁLÁLÁLÁ LÁÁÁÁ

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 10:49:02

Na kipróbálom a Google Chrome-t

Róma 2008.09.04. 10:51:24

offtopic,de ez is megérne egy posztot: láttátok már a Ramada Balaton plakátját? Amin egy bazi nagy motorcsónakkal nyomulnak a Balatonon.
Elakadt a lélegzetem, mert eddig azt hittem, hogy a Balatonon nem lehet motorcsónakot használni.

Itt van: www.ramadabalaton.hu/
Viz-álló Speedboot menü alatt.

Tudjátok: egyenlőbbek az egyenlőknél (Állatfarm)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 11:01:08

Az a plakát valamiféle vásáróli megtévesztés lehet :D
szerintem nem a Balatonon készült a fotó, és nem ilyen motorcsónakkal megy a transzfer, hanem villanymotoros csónakkal. Ha ez nem így van és dübörög a dupla Yamaha, akkor fel kell őket is jelenteni :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 11:03:26

Hmm. Úgy viselkedik mint a Firefox, csak jobban néz ki.

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2008.09.04. 11:08:54

Róma 2008.09.04. 10:51:24

A Balatonon belsőégésű motorral hajtott csónakot és vízi sporteszközt üzemeltetni tilos!
Elektronyosat lehet, de a kép nekem is gyanús. :D

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 11:14:45

Hmm, ma kényszertömött libahúsos erőleves lesz lúdgége tésztával. Nem hangzik rosszul :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 11:17:24

weheh, nézem itt a rekorder hozzászólásokat, úgy látom még jövőhéten is libamájat fogtok enni, mellesleg tegnap körülnéztem itt Bécsben, és sehol nem láttam magyar libamájat, novemberben amikor lesznek itt a Márton napi vigadalmak újra körülnézek, mert akkor tele szoktak lenni a boltok, és főleg magyar termékekkel.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.04. 11:22:12

esetleg egy kis "újítást" kellene: libamájas dobozba csomagolt híg libafost kedvenc labanc szomszédainknak :-)))

Róma 2008.09.04. 11:22:14

Az utcai plakátjukon jól olvasható a felirat a motorcsónak oldalán: Ramada Lake Balaton.

A webes képen ez nem olvasható, nem tudom neten megtalálható-e valahol az utcai plakát képe.

gidabiga 2008.09.04. 11:32:38

a Balatonon bizonyos célokra lehet motorcsónakot üzemeltetni.
vitorlásklubok, akik versenyeztetik a gyerekeket, 10 hajónkét kapnak engedélyt egy motorcsónakra mentési célra.
valamint ha van hajózási engedélye és kereskedelmi célból fuvaroz embereket, mint a bahart, akkor is.
jancsibohóc,
feljelentheted, de biztos lehetsz benne, hogy van engedélyük. a kiskapukat nagyon könnyen meg lehet találni, csak pénzkérdés.

krtek 2008.09.04. 11:35:09

Nem igaz hogy nem lehet egy jó kis hecckampánnyal (ez nagyon megy) hülyét csinálni ebből a röhelyes alapítványból. Ha nincs más ötlet elég kiválasztani a reggeli kergagyi műsorokból egy igazi gengszter ügyvédet, majd az ad a pofájuknak...

Nekem semmi bajom az állat/környezet védelemmel, de van egy határ ami után baromság az egész. A mai világban, ha az a sok marketingel tudatmódosított idióta, aki magát nagyon felvilágosultnak érzi e témában egy büdös és túllakott nagyváros közepén, pont azt nem látja mit vesztünk ezzel a hülye nagy globalizációval és az ezzel párosult imitált védelmekkel.

Egy "gyorsérlelt", tartósitott, színezett, ízfokozott, állagjavatott kaja a moslék/fos kategóriába tartozott volna pár éve. Most pár hülye tradícionális kajákra mondja hogy nem EU konform. A nem permetezett, ezért BIO-nak árult, de ugyan azon a vegyi üzem/nagyváros mellett termelt gyümölcsöt kétszeres áron megvásárló hülyékről nem is beszélve.

Bezzeg az nem ciki, hogy pl. az ilyen alapítványokban tevékenykedő kurevaöntudatos csajok egyike sem tud pl. a főzésről a kajákról az alapanyagokról egy kukkot sem (jellemzően az idiótája egy dokumentumfilmre hivatkozik).

Na ezeknek szólnak azok a fasz reklámok, amikor egy mosolygós trendiribanc csaj egy 100milliós ház 10milliós konyhájában műanyag levesporból/mikrózható nagyipari szemétből főz és még tetszik az isten barmának. A férje, meg ahelyett hogy simán agyonütné, de legalább is kivágná mint a szart (a kaját a ribancal együtt), el van ájulva és azt gagyogja olyan mint a nagymamáé. Hátbazz szerencsétlen gyermekkorod lehetett. :)

Szóval kicsit nem kerek amit ez az alapítvány akar...

A vegákat meg elfogadom, inkább sajnálom mert sokan, már nem is tudják mit vesztenek agyi alapon, de a gumós zápfog utal valamire az ember pofájában. Valahogy ez olyan mint a buzikkal. Ok az vagy, de ne akard hogy valaki ezért felnézzen rád...
:)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.04. 11:41:51

krtek 2008.09.04. 11:35:09
Gerilla grill a 4 mancs alapítvány székháza előtt, jó kis fokhagymás libazsírban sült libamájjal :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 11:45:50

esetleg egy kis "újítást" kellene: libamájas dobozba csomagolt híg libafost kedvenc labanc szomszédainknak :-)))

a piac érzékenysége miatt nem tartom jó ötletnek :D a libatermék meg ugye bojkottálva van a "nagy szakértők" szerint, így én emberszarral próbálkoznék

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 11:47:17

"jancsibohóc,
feljelentheted, de biztos lehetsz benne, hogy van engedélyük. a kiskapukat nagyon könnyen meg lehet találni, csak pénzkérdés. "

Eszembe nem jutott...ha a katamaránok elputtyoghatnak akkor biztosan ők is...ahogy írtad minden csak pénz kérdése

Róma 2008.09.04. 11:51:29

Jancsibohóc: nem is azzal van a baj, hogy most egy motorcsónak nem férne el a Balatonon, vagy annyira szennyezné a vizét.

A probléma az, hogy ezután akkor bármelyik szálloda előjöhet ezzel és akkor vége a Balatonnak.

gidabiga 2008.09.04. 12:06:06

Róma 2008.09.04. 11:51:29
lehet, hogy nehéz elképzelni, de előjönnek.
hamarosan.
és lobbiznak azért, hogy könnyebb legyen engedélyhez jutni.
de még a hajózási felügyelet ellenáll. remélem, sokáig.
még azt is meg akarják magyarázni, hogy a motortól több oxigén kerül a vízbe, ezáltal javítva annak minőségét.
zajártalom és veszély a fürdőzőkre, nekik az is smafu.
pedig voltak anno balesetek.
áh, sajnos, hiába tépem a szám.
azt hiszem, nem a tömött liba májánál kezdődnek a problémák.

Müszijő Csirke 2008.09.04. 14:35:35

Megjött a fizum.nem sok,de este libamáj-vacsora lesz:)

nigel 2008.09.04. 14:41:12

Basszus! Most, hogy előhoztátok ezt a Balaton témát érzem, hogy kezd felmenni a vérnyomásom! A Balatoni állapotokkal kapcsolatos hírek, tények, hozzászólások a kedvenceim, mert mindig felmegy a pumpa, ha arra a sok köcsögségre gondolok, amit ott is meg lehet csinálni.

gidabiga 2008.09.04. 15:00:28

én itt élek születésem óta. na jó, a teleket 10km-re töltöttem a parttól.
úgyhogy én nagyon ugrok mindenre, ami tönkre akarja tenni imádott vizemet és környékét.
persze, ahol beruházni kell, szebbé tenni, az ellen semmi kifogásom, de nagyon afelé tendál az egész, hogy hamarosan a megtűrt kategóriába sem férünk bele

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.04. 15:37:18

Nos, most jöttünk haza a boltból, A Brunner Strasse-n lévő Spar-ban találtunk Hungerit-es szárnyas terméket, nevezetesen libacombot. Nem kicsit megörültünk ennek, holnap lefényképezem és felrakom ide.

reKorrekt 2008.09.05. 11:14:46

Várjuk! Nem el sumeszolni :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.05. 16:16:40

Nem sumeszoltam el, most jöttünk haza, mindjárt felrakom a képeket, meg bemásolok egy tegnapi mail-t. :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.05. 16:29:09

Szóval akkor fontossági sorrendben. Tegnap már jeleztem, hogy igenis található Hungerit-es termék az osztrák boltokban, nevezetesen libamell, és libacomb.A helyszín egy Spar Bécsben.Íme:

kepfeltoltes.hu/080905/Bild086_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/080905/Bild087_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/080905/Bild088_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A másik dolog egy mail, amit egy bátor nethuszár küldött:
Füttyentő Fityma
"Akkor maradj kint, és nyald az osztrákok seggét! Ennyi! Aztán még valami: állatkínzásért Magyarországon börtönbüntetés jár! Ne pofázz olyan dolgokról, amiről halvány lila fingod sincs! Rég járhattál Magyarországon, inkább maradj is távol. Az étkezési kultúráról csak annyit: nálunk évszázados hagyomány a hús, és én a mai napig szarok a kibaszott bio cuccokra, amikben sokszor több az E, mint egy normális termékben..."

Ezentúl kérem a cybergyerekeket, ha véleményük van ami az enyémmel ellentétes, azt ide tessék beírni azért vannak a hozzászólások, a privát melegszándékú udvarlóleveleket olvasás nélkül törölni fogom. :D

more 2008.09.05. 16:35:48

jancsika, kezdesz benepszerusodni, mar rajongoi leveleket is kapol?? bezuhov nepszeruseget biztos nem tudod tulszarnyalni, gondolj bele o hany ilyent kaphatott mar:))))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.05. 16:40:25

látod, itt nem szeretik azon egyedeket akik máshogyan látják a világot mint a nyallerek :D Szerintem Bezuhov népszerűségét nem fogom elérni, mert faji -főleg c típusos- kérdésekben a nagy többséggel egyezik a véleményem. :D Híjnye cigányoztam a libás post-ban :D:D:

more 2008.09.05. 17:01:46

kik azok a nyallerek he?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.05. 17:20:50

Azon fórumozók akik nem rendelkeznek önálló gondolatokkal, hanem ide járnak helyeselni, és leanyázni azt aki a blog írójával ellentétes véleményen van. Velős válasz more tesvír? :D

libafarm 2008.09.05. 17:27:50

A következő kérdéseket "felejtette" el feltenni Papp Gergő kolléga Gergely Zsófiának.

- Hol lehet megtekinteni az alapítványt támogató adományozók listáját?

- Mennyi pénzt költöttek a kényszertömés elleni kampányra?

- Ki készítette a filmet, hol készült, mikor készült?

- Honnan vették a filmben szereplő adatokat? Ha készült felmérés, akkor kik, mikor, hogyan készítették?

- Hány libatömő farmot vizsgáltak meg?

- Készítettek francia és bolgár filmfelvételeket is? Ezeket hol lehet megtekinteni?

- Mit üzenne annak a több száz - több ezer embernek akik elvesztik állásukat és ezzel megélhetésüket?

.....

Nem értek a libatenyésztéshez (!), de elég életszerűtlen, hogy a libatömő vállalkozó(?) nyíltan a kamerába mondja, hogy állatkínzás amit művelnek...akkor miért kellett kitakarni az arcát?!
Ha valaki nem meri vállalni a mondottakat, akkor kikapcsoltatja a kamerát...

LF.

Horizont 2008.09.06. 06:35:16

Ámulok:
Bács-Kiskun megye Rém:
30 ezer liba él LÉGKONDICIONÁLT csarnokokban.
Felfoghatalan ez az egész Négy Mancs akció.Osztrákok!!Nézzenek már körül a saját házuk táján.
Nem hiszem el hogy tényleg állatkinzás okán akcióztak!
Ki tudja mi van a háttérben.
Ezt se tudjuk meg mint annyi mindent...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.07. 17:30:49

Egyszerű: bojkott.

Nem venni osztrák terméket, oszt csókolom. A magyar libamájnak presztízse van, pár hét hiszti, aztán elcsitulnak a kedélyek, és visszatérnek az üzleti partnerek. Én csak azt a 200 embert sajnálom...

Javaslom, szedegessünk össze minél több osztrák terméket és gyártót, s állítsunk össze egy anti-bevásárlólistát.

Róma 2008.09.11. 22:55:00

A sok faszfejnek üzenem, akik a korábbi hozzászólásokban kiálltak a 4 mancs mellett: olvassátok el ezt a cikket:
index.hu/gazdasag/magyar/maj080911/

Világosan benne van:
A Hungerit hiába állította a májfeldolgozást, továbbra is a feketelistán maradt 20 másik magyar üzemmel egyetemben. A lista furcsasága, hogy az üzemek többsége nem foglalkozik és soha nem is foglalkozott májfeldolgozással, továbbá évek óta bezárt gyár is van rajta. Körülbelül 10 német és osztrák áruházlánc állította le a vásárlásokat. Nemcsak a májat tartalmazó termékekét, hanem minden Hungerit termékét, például a csirkéből készülteket is. Így előnybe kerültek a konkurens nyugati beszállítók.

Így előnybe kerültek a konkurens nyugati beszállítók.
Így előnybe kerültek a konkurens nyugati beszállítók.
Így előnybe kerültek a konkurens nyugati beszállítók.
Így előnybe kerültek a konkurens nyugati beszállítók.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.12. 10:45:37

"Állatkínzás vagy nem a tömés?

Az újságírói kérdésekre válaszul, miszerint a készülő uniós szabályozás állatkínzásnak nyilvánítaná a tömést, elhangzott, hogy utoljára 1998-ban készítetett a Európai Bizottság jelentést a kérdésről. Ebben a kényszeretetés kapcsán nem használták a kínzás fogalmát, ugyanakkor több aggályt fogalmaztak meg a módszerrel kapcsolatban (pl. nagymértékű stresszt és sérülést okoz az állatoknak), amelyeket az elmúlt 10 évben francia vizsgálatok tételesen cáfoltak."

Szánalmas gyökér állatvédők

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.12. 10:47:13

"Hogy a tömés nem károsítja a liba máját az is bizonyítja, hogy annak abbahagyásával a májuk visszaáll a korábbi méretűre. Ha a tömés kínzás lenne, akkor ezt például egy néhány nappal korábbi tévéfelvétel cáfolja, ahol a tömésre váró libák nyugodtan besorakoztak a tömést végző gazda mögé - mondotta."

Ja és a kurva anyátokat állatvédők

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.12. 10:49:09

"Továbbra ha nem lenne tömés, megszűnne a hazai májliba és -kacsa termelés, így ezek hiányában a most hevesen védelmezett állatok meg sem születnének, tehát paradox módon az állatvédők akciója több millió állatot küldhet a halálba."

Ostoba faszszopó állatvédők

derelyegrádi szellem 2008.09.12. 11:11:23

a 40 es fantomjának igaza van.

Nem csak siránkozni meg fasszópózni kell. (egyébként mancséknak nemiszervemet én is étkezésre kínálom fel). Nem venni osztrák és német terméket, és nem vásárloni azokban áruházakban akik levették a magyar termékeket mancsék kérésére polcokról, és ugyanúgy tömött bulgár és francia termékekkel pótolták.

Mert arra hiába vártok, hogy Gyurcsányék majd kiállnak magyar termelők mellé, és mondjuk ezeknek az áruházlácoknak a itteni üzeleteiben tartatnak egy kis ANTSZ ellenőrzést, jó alaposat, aztán ahol bármit is a találnak, a rendellenesség kiküszöböléséig lakat. Hogy lássák nem a játszótéren vannak.

Járjatok piacra és aki megteheti vegyen libamájat. Én mást terveztem a hétvégi vendégeknek, de most libamájat esznek, az biztos.

Ja, a mancséknak meg lehet levelet írni, ha du. lesz egy kis időm én irok is egyet. Nem fogják kitenni a referenciáik közé, az előre fixnek látszik.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.12. 11:22:05

derelyegrádi szellem 2008.09.12. 11:11:23
Attól, hogy 3an nem vásárolunk ilyen helyen az a kutyát nem hatja meg, jóval nagyobb összefogás kéne

reKorrekt 2008.09.12. 11:33:32

4-en ;)

Amúgy jogos. Van-e valakinek egy boltlistája? Akik szankcionálnak...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.12. 11:40:46

"Ja és a kurva anyátokat állatvédők "
Majd átadom neki.
Ahogy fentebb írtam, idekint ahol lehetett kapni Hungerit-es cuccokat, ott most is lehet kapni.
A máj az osztrákoknál idény jellegű termék, általában Márton napokon szokott kint lenni a polcokon. Majd november környékén visszatérünk ehhez, és leírom mit lehet kapni és kitől.

derelyegrádi szellem 2008.09.12. 11:49:13

combi

"Attól, hogy 3an nem vásárolunk ilyen helyen az a kutyát nem hatja meg, jóval nagyobb összefogás kéne"

A tett halála az okoskodás. Emlékezz: egy sörcsarnok, 20 fő, egy képlár... :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.12. 13:29:28

Biztos vagyok benne, hogy Márton napon annyi libamáj lesz az osztrákoknál amennyi nem szégyen

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.12. 21:29:18

Egy osztrák terméket már találtam. :DDD

Bomba energiaital (Magyarország első számú exportcikke, muhaha!)

Ha megyek vásárolni, kicsit jobban körülnézek. :D Tényleg csináljunk listát.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.13. 09:54:49

Segítek bojkottálni őket::

Tépd le az összes Dieter Bohlen-es pósztert a szobádból
A Modern Talking bakeliteket is be lehet zúzni
Ugyanez vonatkozik a Falco lemezekre, pószterekere
Nem iszol továbbá Gösser-t sem Zipfer-t sem Egger-t sem Wieselburger-t sem, mert nekünk jó a szar Borsodi is
Redbull-t sem iszol, a Tesco-s is ugyanolyan menő
Továbbá mindennemű Milka termék fogyasztását beszünteted.
Ha el akarsz jutni Németországba, akkor az vagy Csehországon, vagy Kambodzsán keresztül teszed meg.
Elfelejted az Alpok sípályáit, és a Kékesen veszel legalább 500db 1 napos síbérletet, mert te csakazért is megmutatod a köcsög labancoknak. Meg különben is, mi az az Alpok.

Majd folyt. köv.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.13. 10:19:34

Ja, és a legfontosabb:

amennyiben Wienerberger Porotherm téglából épült a házad (38, 38 N+F), és ettől a cégtől vannak áthidalóid is, dózeroltasd le az egészet, és építsd újra JÓMAGYAR sárból.

Nem ajánlom továbbá a vásárlást a Baumaxban, a Spar hálózataiban sem.

Az Erste-s bankszámlákat is tessék azonnal befagyasztani.

Hujujujujuj hogy megmutatjuk a köcsög labancoknak, és miattunk húúú de csődbe fognak menni!!!

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.13. 14:02:42

Jancsibohóc 2008.09.13. 10:19:34

Tudod, ezzel az országgal azért szopózik mindenki, mert megteheti. Rohadtul nem vagyunk képesek megvédeni az érdekeinket - márpedig a libamáj HUNGARIKUM, és most ez ellen indítottak aljas támadást.

Az, hogy a Rábára is mennyire szartak, kissé dühítő. Ja, és tegyük mellé, hogy az osztrák rendőrök előszeretettel szívóznak a magyarokkal: már az új személyi sem jó némelyiknek.

Utálnak minket, vedd már észre! Nem tűnt még fel? Te meg a hozzád hasonlók játsszák csak a jófiút, nem érdekel.


"Hujujujujuj hogy megmutatjuk a köcsög labancoknak, és miattunk húúú de csődbe fognak menni!!!"

Húúú, de sokat felfogtál a dologból! :O Hujujujuj de menő lehet ez a duma a köreidben. Amúgy igazad van. Inkább jó zombihoz méltón szarjunk bele, hogy egy köcsedék osztrák környezetvédő csürhének köszönhetően magyar munkahelyek szűnnek meg. 200-al több segély ide vagy oda, mit számít? Kitermeljük mi ezt az adónkból, ugye, kedves birkatársaim? :D


Ja, köszi a sok jó tippet a listára! :DDD

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.13. 14:14:05

"Te meg a hozzád hasonlók játsszák csak a jófiút, nem érdekel."

Nem baj ha kinevetlek? Meg kinevetem ezt a bojkottálós dolgot is? Ugyan mennyien nem fognak majd a Spar-ban vásárolni mert habzik a Rába? Te nem veszed majd meg a Redbull-t, majd 10 teknóköcsög vesz helyetted is.
Ezt a problémát nem a kisembereknek kell megoldania.
Az, hogy itt tartunk köszönhető annak a sok balfasznak a parlamentben akik szarnak az egészre. Mindegy hogy zsidesz vagy maszop.

"Hujujujuj de menő lehet ez a duma a köreidben. "

..és hujujuj de menő módon most is vettem egy rakat OSZTRÁK terméket az InterSpar-ban. Fáj ez neked? Leszarom?
Hozzáteszem ebben a Spar-ban is lehet kapni Hungerit-es termékeket.

"Ja, és tegyük mellé, hogy az osztrák rendőrök előszeretettel szívóznak a magyarokkal: már az új személyi sem jó némelyiknek."

Ezzel kapcsolatban is csak pozitív tapasztalataim vannak, ez persze nem jelenti azt hogy 1-2 policáj nem szívózik az auslander-ekkel.

Várom az anyázást, puszika :)

Róma 2008.09.13. 20:38:39

Kedves Jancsibohóc!
Senki nem akar anyázni.
Mindenki tegye meg a saját szintjén azt amit jónak lát. Ha valaki megteheti, hogy az osztrák termék helyett magyart vesz, hajrá, tegye meg. Azzal magyar munkahelyeket és magyar embereket támogat.
Ha valaki köztisztviselő vagy politikus és tud tenni ez ellen a kampány ellen, akkor hajrá, tegye meg.

Csak ne álljunk megint tétlenül. Mert előbb-utóbb szolgák leszünk a saját hazánkban.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.13. 22:15:07

Jancsibohóc 2008.09.13. 14:14:05

Nevess, ha jól esik. A nevetés igen egészséges. :D

"Ezt a problémát nem a kisembereknek kell megoldania.
Az, hogy itt tartunk köszönhető annak a sok balfasznak a parlamentben akik szarnak az egészre. Mindegy hogy zsidesz vagy maszop."

Ennél kényelmesebb álláspontot el sem tudok képzelni. >>Én ehhez kevés vagyok, nem az én dolgom, csináljon más valamit, aztán majd én eldöntöm, hogy tetszik vagy nem.>mindent csináljon más, nekem se véleményem, se elveim, se meggyőződésem. Én csak egy kisember vagyok, majd a politikusok oldják meg a dolgokat, addig is olyan jó fikázni őket. Meg azokat, akik nálam picivel öntudatosabbak.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.13. 22:28:03

A fenébe. Mindegy.
A lényeg címszavakban:

A globalizált fogyasztói társadalom leggyönyörűbb vívmánya, hogy minden ember minden nap szavazhat. Mégpedig a pénzével. Ha botrányosan bunkók voltak a boltban, esetleg minősíthetetlenül viselkedtek a vásárlóval, vagy csapnivaló volt a termék, esetleg valamit ki akarsz fejezni vásárlói döntéseddel, akkor ott többet nem kell pénzt költeni.

Ha hagyjuk, hogy minden szart letömjenek a torkunkon, akkor a gyerekeink és unokáink torkán is ugyanúgy le fogják tömni a szart.

Az alulról jövő kezdeményezések csodákra képesek.

"Ugyan mennyien nem fognak majd a Spar-ban vásárolni mert habzik a Rába?" Jaaj, ne már! Ha mindenki így gondolkodna, akkor még most is barlangban laknánk! Ne haragudj, de én meg az ilyen megszólalásokon nevetek.

Abban egyetértünk, hogy a politikai elitünk oldaltól függetlenül sajnos leszerepelt ebben a kérdésben (is).

Az "anyázást" várhatod. :D Ugyanis nem szokásom.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.14. 10:13:16

Róma

Én ha megtehetném, csak MAGYAR kenyeret vásárolnék idekint. De sajnos nem tehetem meg. Ellenben már ettem idekint MAGYAR szakácsok főztjét, volt rá példa hogy vettünk MAGYAR szalámit, MAGYAR bort, és így tovább..

Amikor Magyarországon vagyok, is törekszem a minőségi MAGYAR termékek megvásárlására.
De ennél többet nem tudunk tenni.

"Ha mindenki így gondolkodna, akkor még most is barlangban laknánk! Ne haragudj, de én meg az ilyen megszólalásokon nevetek."

Kíváncsi volnék a vásárlási szokásaidra azért :D Elképzelem a szituációt, amikor leemeled a mogyorós Milka csokit a polcról, és beugrik hogy "ezek a rohadt labancok atomerőművet akarnak a határra telepíteni" és hangos szitkozódással visszahajítod a polcra.
Vagy kifogy az autóból a benzin, melletted az ÖMV kút, de neked eszedbe jut, hogy habzik a Rába, és áttolod a kocsit az 5km-re lévő MOL kúthoz :D:D

Ha van rá igény, teszek még fel osztrák termékekről listát, amit úgy is meg fogsz venni ;)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.14. 12:18:36

Jancsibohóc 2008.09.14. 10:13:16

A listának örülök, hogy megveszem-e, azt meglátjuk. De nem hiszem. :) Szeretem a fogyasztói társadalmat: van bőséges választék mindenből.

A vásárlási szokásaim meg...

Eleve listával megyek, összeírom, hogy mire van szükségem. Vannak kedvenc termékeim, amiket keresek, de ha épp valami akciós áron kínálnak _normális_ alternatívát, akkor hajlandó vagyok megvenni.

Bizonyos termékeket nem veszek, így azokat nem is keresem/észre sem veszem a polcon. Ugyanígy vannak üzletek, ahová be nem teszem a lábamat, így azokkal nem is számolok lehetőségként, ha vásárolni indulok. Nem szokásom a polcok előtt állva szentségelni, vagy moralizálgatni. :D Az ilyesmit az ember korábban dönti el, otthon játssza le magában, így vásárláskor már automatikusan működik.

A magyar termék elsőbbséget élvez. Ha nincs megfelelő ár-érték arányú magyar termék, akkor jöhet a külföldi. Nem vagyok hungarofanatikus: egyáltalán nem kizáró ok a külföldi származás. Pl. a Magor papírzsepibe egyszer belefutottam - egek, azt a slozipapír minőségű sz4rt! "Szeretem mert Magor!" na ja. :lol:

Amúgy csak most esett le (pedig biztos említetted már), hogy odakint élsz. Úgy tényleg nem lenne egyszerű nem-osztrák termékeket vásárolni. :DDD

zsongi 2008.09.16. 22:58:04

az a legszebb hogy ez amit a 4 mancs csinál az nem állatvédelem.hanem a piacot befolyásolják.
Anno ha én csinálnák egy feketelistát azzal a cimmel hogy akik a legtobbet ártottak magyarországnak és ok lennének legelol az nekik sem tetszene

sada37 2008.09.17. 14:07:36

Azt gondolom hogy a négy mancs hátba támadta a hungeritet és az összes libamáj tömőt.Ami a négy mancs részéről nagyon csúnya dolog volt.De az külön felháborító hogy nem vették le a fekete listáról a hungeritet pedig már nincs hízott libavágás a hungeritnél.Kedves Gergely Zsófia milyen dolog ez?????????????????

Noelia 2008.10.04. 20:20:41

Kedves Gergely Zsófia,

Hol voltak Önök, amikor az ausztrál érdekeltségű román gyár a Tiszába beleengedte a ciánt?

Mózsi bá (törölt) 2008.10.06. 07:02:30

Kéretik hazatakarodni Ausztriába. Egyébként nem értem, miért álltak itt szóba velük a Minisztérium döntéshozói. Alapjaiban hibás a hozzáállásuk. Mivel hungarikumról van szó, védettséget élvez az eljárás. Azonnali feljelentés az öt évvel ezelőtti felvételek félrevezető, "maiként" tálalalása miatt, folyamatosan becitálni a cég magyar kitartottjait a bíróságokra, tanulmányútra vinni őket párezer vágóhídra, aztán végül bemutatni annak a párszáz embernek, akik elveszítették munkájukat ezek miatt a nyomorultak miatt. Most ennyi. Szép napotok legyen.

zsongi 2008.10.08. 21:43:40

Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek egypár gondolatom....
A négy mancs alapitványrol és az egész álaltvédöikrol csak akkor hallottam mikor megcsinálták Magyarországon a balhét.Ha szerintük a kacsa tömés állatkinzás akkor én egy perverz állat vagyok aki ezeket a "megkinzott" állatokat hajlando megenni.
Gondolom sokan vannak ezzel igy.
Nos akkor rá is térek a lényegre:
Az állatvédök akkor tiltakoznak ha valami nem tetszik nekik pl:
A Greanpeace tiltakozik a japán halászhajok ellen akik a bálnákra vadásznak étkezési célbol.


nos kérdés:
A Greanpeace vagy a WWF /mellesleg a WWf et tényleg álltavédoknek tartom a 4 mancsot nem/ tiltakozik a kacsatömés ellen????Nem tudok rola.
Az amerikai Vadvilág természetvédo egyesületnek feltettem eme kérdést választ egyenlöre még nem kaptam de amint lesz majd ide irom a válaszukat.

És ujabb gondolatom Ausztria:
Belepofátlankodnak a gazdaságba,de közben a saját gyáraik szennyezik a gyárat,de ez persze nem érdekel senkit:
Ausztria hulladék égetöt épit a határtol 100 méterre hisz ök eldöntötték és a magyar tiltakozást meg leszarják.
Ausztria folyamatosan tiltakozik a Csehországi Temelini atomerömü ellen,persze a második raktort ök maguk épitik ott egy bankuk révén /érdekes/

zsongi 2008.10.08. 22:23:50

Belepofátlankodnak a gazdaságba,de közben a saját gyáraik szennyezik a rábát,de ez persze nem érdekel senkit:

ilon2yyj2z 2008.10.19. 08:54:36

Eldobom az agyam. Ez a csapat most a nyúlra szállt rá. Nekünk a 60-as években egyik fő táplálékunk volt. 100 db-ot neveltünk és az etetésük szinte ingyen volt. Jó szórakozás volt egy csapat utcabeli gyerekkel a réten kákicsot gyüjteni a nyulaknak. Még ma is szeretem a többféle módon elkészített fínom nyuszi húst. Az Auchanban szoktam venni de ott Szlovákiából eredő cimke van rajta. Ez a mancsos lány vajon mennyi euróért árulja, vagy teszi tönkre hazáját havonta? Szégyelje magát. Tényleg vastag bőr van a pofáján.

Jvs 2008.10.22. 17:54:32

Próbáltam elküldeni egy képet a 4 mancsnak de nincs elérhető email címük. ( ez is jellemzi a bandát )


itt a kép: www.kepfeltoltes.hu/081014/zsujlibatomes_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.22. 19:57:11

Jvs :D:D:D

Amúgy közeleg a Márton nap, Hungerit-es jelentés hamarosan....

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.26. 13:11:17

Szerintem 23-án a radikális tüntetőket a 4mancs irodája (esetleg a bécsi központ) felé kellett volna terelni :D

eszkep 2008.11.04. 12:13:39

Talán senki sem fog meglepődni ezen:

kuruc.info/r/26/30312/

manyika 2009.02.27. 12:59:13

a "NÉGY Mancs alapitvávány magyarellenes takarodjanak Ausztriába. A világhirü magyar cirkuszt leminősitették revüvé, ami már koránt sem a magyar hagyományokon alapszik. Két fiam és a menyem dolgozik a Mezőkovácsházi Pannonlud Kft-nél, ugyan már csak két fiam, akik feje felett ott lebeg az elbocsátás., köszönhetően a magyarokat elárulóknak, ezért ugy gondolom, hogy ilyen embereknek nincs helyük e hazában akik a saját népük ellenségei .Kivánom, hogy pusztujanak oda ahova valók a Magyar nép nem kér belőlük.

katherinelady 2009.04.25. 16:10:33

Huhhh.... hát engem most fenyeget a megkövezés veszélye, de nem érdekel.
Nagyon rá vagytok ám szálva erre az ausztráliai-magyar kérdésre pedig itt nem ez a fontos!Emberekről és állatokról van szó, nem pedíg nemzetiségekről.Én örülnék ha egy az egyben beszüntetnék a libatömést (vagy megtették?vagy most mi???) mert akáki akármit mond nem fájdalom mentes, sőt az én szemszögömből állatkínzásnak minősül...sde majd elfelejtettem, ki törődik manapság az állatokkal???Hát persze hogy senki, a mai embernek az állatokról csak a hús és a bunda jut eszébe.Szomorú.

süti beállítások módosítása