Skip to content


       Szűrés lista

Napi Kolompár

A blog kedvenc mókamestere nem pihen, nem alszik, nincs szabadságon, napi 24 órában dolgozik, szervez, nyilatkozik: 

"Közlemény

2008. szeptember 10-i Magyar Nemzetben megjelent személyemmel kapcsolatos cikkre az alábbiakról tájékoztatom a széles körű közvéleményt.

A Magyar Nemzet mindazon állítása, hogy a kiskunmajsai szervezet nem tud a hasábjain közölt összeggel elszámolni, nem felel meg a valóságnak, ezért visszautasítom a valótlan vádakat.

OCÖ-s elnökségem során sokszor vádoltak meg, jelentettek fel politikai riválisaim, akiknek nem tetszik a hazai cigányságért tett következetes kiállásom a szélsőségekkel szemben. Az eljárásokat a hatóság bűncselekmény hiányában rendre megszüntette.

Felvetődnek bennem az alábbi kérdések:

- Vajon kinek áll érdekében félreállítani engem, a szélsőségekkel vívott igazságos harcom miatt?
- Vajon a Magyar Nemzet miért a nagygyűlés és békemenet bejelentését követő napon közölte címoldalán a személyemet lejárató cikkét?
- Vajon a cikkel meg akarják akadályozni a körvonalazódó széles roma társadalmi összefogást?

Engem nem lehet megfélemlíteni, eltántorítani, a cigányságért folytatott harcomban! Ezért megerősítem, hogy szeptember 20-án az MCF Választási Szövetség, a Lungo Drom józanabbul gondolkodó szervezeteivel, és a cigányságért kiállókkal közösen megtartja nagygyűlését, békemenetét, a szélsőségek és a cigányságot ért támadások ellen. 

Budapest, 2008. szeptember 10.
Kolompár Orbán
elnök" 

Nézzük magát a hírt a jobboldal szócsövétől, a 168 órától:

"Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet több mint tíz millió forint állami támogatással nem tud elszámolni - közölte az MTI-vel Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese szerdán
A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatalánál, fokozott ügyészi felügyelettel folyó ügyben Kolompár Orbánt és további három embert gyanúsítanak azzal, hogy az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által, munkahelyteremtésre adott összeget nem az adott célra használták fel, azzal nem tudnak elszámolni - mondta Szabó Ferenc.

A főügyész-helyettes hozzátette: a nyomozás egy-két hónapon belül befejeződik. Az OFA elnöke 2007-ben tett feljelentést sikkasztás gyanúja miatt.

Az MTI információi szerint az OFA kezdeményezésére, bírósági határozat alapján, a kiskunmajsai cigány érdekképviseleti szervezetnél szeptember 4-én elárverezték az ingóságokat. Az árverezés tényét a végrehajtó iroda az MTI-nek nem cáfolta, de további információt nem adott. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kiskunmajsán önkormányzati képviselő, ahol esélyegyenlőségi tanácsnok. Ezen kívül a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. "

Címkék: napi kolompar

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr43658289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.11. 09:48:27

Én kimondom:

Martin Luther King és Mahatma Gandhi édesgyermeke ez az ember!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 09:56:40

Én csak azt szeretném kérdezni, hogy minek kellene történnie, hogy az érintettek elzavarják ezt a sóhert a faszba? Egy vicc, amit ez az ember megenged magának, és ehhez általában a média is asszisztál...
zero: kijelentésed igencsak sértő a két említett személy emlékére...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.11. 10:11:32

Az a lejáratás, rasszizmus, ha számon kérik rajta, hova költötte a pénzt? Kezd értelmet nyerni az a mondata, ami valahogy így hangzott: " védelmet a jogszabályok ellen."

toxikus 2008.09.11. 10:12:06

seduxen. nincs ezeknek annyi eszük. azoknak a véglény tetves cigányoknak ez a jó, ha ilyeneket mondanak helyettük

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 10:18:55

laspalmas: sajnos lehet, hogy igazad van... csak én gondolom azt, hogy kibaszottul álszent rásszistázni, amikor egy köztörvényes bűncselekmény miatt akarnak - teljesen jogszerűen - felelősségre vonni? Már ha ez a szó (felelősségrevonás) ismert Color barátunk előtt...
tox: de én az értelmes, tanult normális romákra gondoltam. mert azért van belőlük bőven. persze, hogy a putris cigánynak az a jó, ha minél több segíjrevalót könyörögnek (mit könyörögnek, faszt: követelnek) ki neki...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.11. 10:35:55

Géza, Géza ... nem viccelünk ...

toxikus 2008.09.11. 10:37:18

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.11. 10:18:55
az értelmes romák szerintem elhatáródnak a politikától és a véglény társaiktól, és inkább élik normális életüket, becsületes, rendes emberként

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.11. 10:37:44

Oké akkor íme, az új magyar jogállam:

Ha ír az újság az esetről: rasszizmus
Ha feljelentést tesz valaki: rasszizmus
Ha gyanúsított lesz: rasszizmus
Ha kihallgatják: rasszizmus
Ha bíróság elé kell állnia: rasszizmus
Ha elítélik: tomboló rasszizmus

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 10:42:58

tox: de ebben a helyzetben pontosan az a legrosszabb megoldás, ha a fejüket a homokba dugják. pont, hogy ŐK lennének a leginkább feljogosítva arra, hogy kiálljanak a SAJÁT érdekeik védelmében, és az efféle kóklereket elzavarják a büdös picsába...
(hasonlóan a nyáj nagyobbik részéhez, csak a "mi" kóklereinket nem Colornak, meg F.Flóriánnak híjják...)

Johnson Doe 2008.09.11. 10:47:26

Minden létező embernek könyörgöm: NE lőjjék le ezt az embert, mer akkor tényleg mártír lesz. Így is alig tudja már visszaverni széles pajzsával és damaszkuszi acél pengéjével a szélsőséges elemek (pl. a rettentő fasizálódáson többször is átment bíróság, a náczizmusról híres APEH stb..) támadásait. Ha meghal, tényleg ő lesz Marthin Luther King 2, azzala kivétellel, hogy szegény Luther mondott igazán értelmes dolgokat is...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.11. 10:53:01

Köcsög Kolompár lenyúlta a szövegem.

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.09.10. 11:10:42
A gárda szellemisége ismét lecsapott.

A rendőri legfelső vezetésbe is beszivárgó gárdisták parancsára, koholt vádak alapján kirakatpert folytatnak országunk legprominensebb, feddhetetlen, művelt, értelmiségi, már-már félisteni magasságokba szárnyaló politikusa, Kolompár Orbán ellen.
Természetesen a gyanúsítgatás célja nem más, mint elterelni a figyelmet a közelgő roma békemenetről, hogy a szélsőjobboldal vad fasiszta hordái büntetlenül megtámadhassák azt.
Ezzel pedig elérkeztünk országunk történelmének újabb sötét bugyrához, vissza a náci időkbe. Mi lesz velünk majd egymillió dolgos kéz nélkül, ha a nácifasiszta csőcselék eléri a célját? Enélkül a becsületesen dolgozó, adózó, a társadalom alappillérének számító réteg nélkül? Akik dacára hősies erőfeszítéseiknek, akik még egy légynek sem tudnának ártani - ellentétben a lincselő magyarokkal - továbbra is a társadalom legelnyomottabb, legkitaszítottabb rétegét képezik.
Magyarország vissza fog süllyedni a középkor barbarizmusába, ha eltűnik ez a réteg, kik dolgos kezükkel nemcsak újjáépítették ezt az országot a második világháború után, de most eltartanak kilenc-millió ingyenélő magyart.

Geza 2008.09.11. 11:03:15

zero · 2008.09.11. 10:35:55:
Jóvan na :), akkor van egy (fél)komoly ötletem a segélyeknek az elgépezése ellen: A segélyeiket nem pénzben, hanem zsetonban adni, ami a hivatal mellett felállított állami játékautomatákban használható.
Ezek az automaták néha hagyják nyerni is őket, így aztán (ha már ennyire szeretik) játszaniuk kell a píízükért, ha el akarják inni.
Ezzel nem hízlaltuk az automatás maffiát, elfoglaltuk a kátrányos helyzetűeket és teremtettünk helyi forgalmú pénzt, ami élénkíti a gazdaságot is. Na :) ?

Perillustris 2008.09.11. 11:06:20

Ha 20-an botrany lesz, az megduplazza az erejet, ezert nagyon fontos lenne, hogy ne legyen. Mivel ez az egesz egy provokacio, mindent meg fog(nak) tenni ezert.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.09.11. 11:06:56

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.09.11. 10:37:44
Oké akkor íme, az új magyar jogállam: stb.

Miért lenne rasszizmus? Honnan tudnák a jogaikkal élők vagy a jogalkalmazók, hogy az illető pl. roma?
Azért mert annak mondja magát? Hahaha!
Ma Mo.on nincs és nem is lehet regiszter arról, hogy ki milyen származású. Az egyetlen fokmérő a saját bevallás. BEMONDÁSRA. A jogállamban

Ez ugye vicc? Nem?Na akkor jó, mert viccnek durva volna.

Mondhassam én is a bíróság előtt, hogy eszkimó vagyok és erre tekintettel enyhébb büntetés kiszabását tartaná a közvélemény elfogadhatónak, mert az eszkimók kisebbségben vannak Mo.on? Ésa ha közvélemény úgy tartja, akkor mi van? A M. Köztársaságban az álla,polgárok a törvény előtt egyenlőek. Akkor meg mi van? Tessenek leeírni az alkotmányba, hogy C típusúakra a BTK rendelkezései nem vonatkoznak és akkor rendben vagyunk. Legalább tudjuk, hányadán állunk.


Azt hogy rasszista döntés született valakinek az ügyében, bizonyítani kellene. Ha nem tudja: sajtóhelyreigazítás - kártérítés.
Ugye nem annak kell bizonyítania, hogy nem rasszista megfontolások vezették a döntés meghozatalakor, aki az hozta. Az a bizonyítás megfordítása lenne. Nem annak kellene bizonyítania, hogy állítása helytálló, aki azt tette, hanem a másik félnek, hogy amit ő tett az nem r. eszméktől vezérelt. Ez azért nonszensz.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.09.11. 11:11:42

A falusi kocsmákat és a játékgépeket már régen az önkormányzatnak kellene üzemeltetni. Lenne legalább bevétel, meg oda górnák a pénzt ahol szükség van rá. Akik bedobálják annak úgyis mindegy.

Balfaszok.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 11:15:28

"Ugye nem annak kell bizonyítania, hogy nem rasszista megfontolások vezették a döntés meghozatalakor, aki az hozta"

DE! 2008 Magyarországán a "nem rasszista megfontolás vezérelt" kitételt kell bizonyítani, ha valaki - pláne ha ő "A hiteles" romavezető - azt mondja, hogy Te rasszista vagy, akkor az szentírás.
Különben is: nem büntetőügy, hogy ilyen kötött dolgokat alkalmazzunk, ahol a vádhatóságnak kell bizonyítania a bűnösséget, és nem a terheltnek az ártatlanságot.
De ez így is van jól, aki mást mond... az tudjuk, hogy mi :-)))

more 2008.09.11. 11:20:02

combi, itt bazeg telleg te irod a forgatokonyvet:))) kezdesz mar te is gyanus lenni (mindig az a tegla, akinek a legnagyobb a szaja:)))

btw szeretenem prognosztizalni mr kolor sotet veget: a sajat fajtaja fogja felkoncolni, tudniilik tanulatlan, vadallat, nomad nepek civilizalt(nak tuno) vezerbikajanak lenni nagyon ketelu fegyver, es altalaban csunya vege szokott lenni, mert a joember egy ido utan nem tud mindket oldalnak megfelelni.

ha meg nem a sajat nepe koncolja fel, akkor azok a politikusok akik odtettek, mert be fogjak latni, h kolor nem teljesitette szent kuldeteset, csalodast okozott, ughy lofej

SuetiMueti · http://sunbarat.blog.hu 2008.09.11. 11:26:24

Elmegyek az önkormányzatba és közlöm h fehér vagyok, hátha kapok annyi pénzt mint a kolompár bácsi csak azért hogy érvényesítsem a fehérek jogait...
nincs is cigány kisebbség:)) röhej, nem vagyok rasszista, de szerintem mi fehérek kevesebben vagyunk:))))

reKorrekt 2008.09.11. 11:30:30

Talán megoldást jelentene ha minden, nem megfelelő körülmények közt élő (higiénia/iskoláztatás hiánya, stb.) gyermeket állami gondozásba vennénk.
A segély folyam a gyermek után így megszűnik számukra. Részünkről picit több pénzt fizetnénk így ki (~90k/hó), de legalább tanulna az a gyerek és nem antiszocializálódna el.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.11. 11:31:17

OFF:
Riport a kesznyéteni bácsival: a cigók "csak eljátsszák a segélyt, aztán mennek lopni"
www.kuruc.info/r/1/27960/

reKorrekt 2008.09.11. 11:40:06

Ma este az aktívban interjú lesz a bácsival! Akit érdekel ne hagyja ki!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 11:47:12

Te Combi: nálad a Kezdőlap a kuruc? :-))
more: mondassz valamit, lehet, hogy Combi amúgy Szilvássy, nekem legalább is gyanús a valós, meg a felvett név hasonlósága. Mindkettőben van "i".

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.09.11. 11:51:06

úgy ahogy more mondja "jó a szó tesó" ezt a colorbácsit és hasonlóan sötét társait a saját fajtája fogja fellógatni a lámpavasra. :D

Én az első sorban fogok csápolni.

derelyegrádi szellem 2008.09.11. 12:01:08

Ennek Kolompárnak meg kéne tanulnia olvasni. Nem MN "vádolta" meg, hanem egyszerűen hírt adotta rról a tényről, hogy a VPOP (ő sem "megvádolta", mert arra a hatályos Be. szerint csak az ügyvészségnak van jogosítványa) meggyanusítota egy köztörvényes bűncselekménnyel őt és kicsaládját.

Nyílván már ez is rasszizmus. Idióta!

Mindezeket meghaladóan ezzel végtelen barom közleménnyle gyütt közzétehette volna, hogy mire ment el az OFA-tól kapott 13 milkó. Ezt hiányolnám.

Viszont változatlanul elképzelhető, hogy itt egy ravasz trükkről van szó a hatalom részéről. Az ilyen gyanúsításokkal a Kolompár hitelét kívánják fokozni, így szept 20.- a előtt. :)

Abban is biztos voltam, hogy a Kolompár hívószóra az összes rásszistá megjelenik, és nem is kellett csalódnom! :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.11. 12:01:38

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.11. 11:47:12
Google a kezdőlap :)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.09.11. 12:10:12

romabevándorlás. mi vaaaan?

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=102161

"A cigánysággal kapcsolatban Tóth István György megjegyezte, hogy túlzottnak tartja e kisebbség létszámára vonatkozó egymilliós becsléseket. Legvalószínűbb az 500-600 ezer fős népességet tart valószínűnek. Nincs definiálva, ki számít cigánynak, sokszor maguk az érintettek is váltogatják nemzeti hovatartozásukat, így nincs pontos mérés sem. Az kijelenthető, hogy a kisebbség demográfiai növekedése kisebb a többség által becsültnél, mivel a magasabb születésszámot az alacsonyabb várható életkor ellensúlyozza. A növekedés fő forrásának inkább a szomszéd országokból, elsősorban Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából történő bevándorlás tekinthető. "

asztaqrva...

Barrera 2008.09.11. 12:31:56

Toborzó! Mélymagyarok ide gyertek! Velünk együtt ti is nyertek! Ahogy romának vallod magad, zsebed rögtön segélytől dagad! Növesszetek hosszú hajat, annak tövén serke fakad, dobjátok a bomber kabátot, mutatunk egy másik világot! Gyertek-gyertek, kaptok bármit, jányból szüzet, ki nem csak ámít, ingyen bérlet szinesfémre, van itt minden, bármi kéne! Dolgoznál de nincs állásod? Nem is kell, majd meglátod! Ingyen laknál mer' sok a bérlet? Szocpol kecó, nem albérlet! Bútor is kell szép tezsvérem? A lomosoktól majd elkérem! Áramot meg ad a szomszéd, önkormányzatnál lesz ebéd, nincs más gondod szegény pára, hányat húzol a répára. Dögkútról lesz friss húsod, kesznyéteni uborka is jussod, s ha nyaralni mennél a világba, vár most téged Lyukóbánya. Tetszik ugye? Álá mostan itten írjad, Vajdaságod mostmá' bírjad, érted nincsen túl nagy ár, én mondom ezt, a Kolompár!

Geza 2008.09.11. 12:42:25

Barrera 2008.09.11. 12:31:56:
Azztaleborultszivarvégit :) ! Kalapom emelem, Mester, tiéd a babér, ez a hét gyöngyszeme volt!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.11. 12:47:10

Barrera: erre nehéz bármit mondani... egy költő veszett el benned :-)

Mertcsak 2008.09.11. 13:06:14

Barrera 2008.09.11. 12:31:56

Ez valami codálátosz vót!:))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.11. 14:37:08

"romabevándorlás. mi vaaaan?"

a román és a szlovák nácikok idekergetik őket :o)

Prophet 2008.09.11. 15:49:42

Szívesen találkoznék a dílerével... elfogyott itthon a bélyeg, és egy nagy csomagot szeretnék a Szemlő utcába küldeni.

derelyegrádi szellem 2008.09.11. 16:13:26

Szerintem írni kéne egy jobb közleményt ennek a Kolompárnak:

Próbaként megkezdem:

"Közlemény

2008. szeptember 10-i Magyar Nemzetben megjelent személyemmel kapcsolatos cikkre az alábbiakról tájékoztatom a széles körű közvéleményt.


A Vám és Pénzügyőrség mindazon állítása, hogy a kiscsaládom nem tud az összeggel elszámolni, ugyan megfelel a valóságnak, de ezért visszautasítom, mert azt könnyebb és olcsóbb mint visszautalni.

Folyt köv.

derelyegrádi szellem 2008.09.11. 16:30:34

Felvetődnek bennen az alábbi kérdések:

- Vajon kinek áll érdekében félreállítani engem, a mein kampf miatt?

Corry 2008.09.11. 17:39:14

Azt már látom, hogy kéne írni egy posztot arról, hogy mi a rasszizmus, mi meg nem az.
Mert pl. Kolompár úr és még nagyon sokan haszálják feleslegesen ezt a szót. Mint a kiskakas az egyszeri mesében, kábé az általános iskola második osztálya magasságában, tehát még abban az osztályban, amit minden honpolgárunk jó eséllyel még elvégzett :-)))

De ugyanezek az emberek (mármint akik szeretik a rasszizmus szót használni) nagy ügybuzgalommal elsiklanak a másik rasszista erőszak mellett, amikor lokálisan a kisebbség van többségben és rasszista módon lép fel, például Olaszliszkán. Az kérem egyszerű bűneset, semmi más. LOL.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.09.12. 12:44:01

Lassan ezzel fog mindenki védekezni. Ha valakit megvádolnak, nem elmebajra, vagy alkoholos/drogos befolyásoltságra fog hivatkozni, hanem arra, hogy ő cigány! Kolor divatdiktátor lesz, majd csak figyeljetek.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.12. 21:51:00

"Vajon kinek áll érdekében félreállítani engem, a szélsőségekkel vívott igazságos harcom miatt?"


Neeem a szélsőségesekkel vív ez harcot, hanem az adófizetők birkatürelmével!

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.09.12. 21:56:47

"Szocialista képviselő előzetesben

Nagy összegű hűtlen kezelés és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt tartóztatták le Orbán István MSZP-s képviselőt, a tatai edzőtábor igazgatóját."

( index.hu/politika/belfold/orban7393/ )


Höhöhö, mindig ezekkel az Orbánokkal van a gond. :DDD

Horizont 2008.09.13. 06:24:13

Lehet hogy mind a 386 képviselőt előzetesbe kéne már rakni???
(sorakoznak a csontvázak a szekrényben és csak a kizuhanásra várnak!!)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.02.10. 00:12:44

Amúgy üzenném a zelnök úrnak, hogy a _*cikkel_ szót helyesen úgy írjuk, hogy _cikk-kel_. Mert az biza cikk+-val/-vel. Adjon egy nagy cuppanós puszit a szövegírójának. :/

süti beállítások módosítása