Skip to content


       Szűrés lista

Szabad ország, szabad véleménynyilvánítás

Az egyik oldalon pár vélemény Gyurcsány Ferenc legutolsó blogbejegyzésének hozzászólásai közül:

"Én inkább úgy fogalmaznék, hogy még nem jelentkezett az az ember aki jobban, bátrabban és tényleg az ország érdekét nézve lehetne, Magyarország miniszterelnöke.
Addig viszont maradjon az, aki hősiesen kiállt minden próbát, aki nem csak beszél róla mit kellene csinálni, hanem lehetőségei szerint tesz is érte."

"Számunkra nem új dolog, hogy Gyurcsány Ferenc talpig úriember: a félelmetes lelkierővel, amivel rendelkezik, ezreket állít maga mellé, és most bizonyítja a volt koalíciós társsal is."

"Ezen a "zárt fórumon" Miniszterelnök Úr őszintesége, optimizmusa, lendülete, eltökéltsége, SZEMÉLYISÉGE mindenkit elbűvölt. Nagyon sok ember nagyon értékes ajándékot kapott, felejthetetlen élményt."

"Megint csak azt tudnam mondani, amit mar 2 eve ha időnkent beírok (persze mindig olvasok), hogy miert nincsen naponta 2x sajtotajekoztato az eredmenyekrol. Miert csak mindig vedekezes, cafolas a taktika? :-(
Egyedul GYF Me ura, akit hallani lehet, ot sem eleget. Annyira meggyozo es hiteles amikor beszel. Minden vilagos es ertheto, ahogy magyaraz. Nade...hol vannak a tobbiek?" 

"Mellesleg csak annyit szerettem volna írni, hogy én töretlenül bizakodó vagyok.....láthatók és érezhetők az eddigi eredmények.....megyünk tovább ezen az úton....tesszük a dolgunkat....ki-ki lehetősége szerint....nagyon jó ez, hogy ilyen remek Miniszterelnökünk van.....és marad sokáig még...." 

"/Gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat./ Tetszik! Csak így tovább, és nem akarom hallani, hogy lemond. Ezt az országot, senki nem tudja önön kívűl rendbe hozni. Szeretném, ha 2010-ben is, Gyurcsány Ferenc lenne a Miniszterelnökünk. Sok sikert, erőt egészséget kivánok a további "harchoz"."

"Tegnap a piacon a paradicsom mellé zöldséget is kaptunk: az árus asszony azt mondta el mindenkinek, milyen rosszul jártak a nyugdíjasok Gyurcsánnyal, most majd jól megnézhetik magukat. Csendben hallgatták az előttem lévők, de én visszaszóltam: nos, a nyugdíjasok akkor fognak rosszul járni, ha Gyurcsány Ferenc lemond, vagy elizélik a költségvetést, hiszen a min.elnök ígérete szerint idén már sokan - tudtommal kb 800 ezren- kaptak nyugdíjkiegészítést a kilencvenes években nyugdíjba mentek, és ez folytatódik jövőre is, a tervek szerint! Többen felkapták a fejüket, és derűsebb lett a hangulat, már attól is, hogy a "zöldségelő" asszonyság abbahagyta a rémhírtejesztést!
Nos, tegyük a dolgunkat mi is- hogy egy klasszikust idézzek!"

És egy rövid, velős, vizuális vélemény a másik oldalról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: politika gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr1663156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.16. 12:21:36

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.16. 12:12:16
Ehhez a posthoz ÉRDEMBEN hozzá lehet szólni? Valaki? Bárki!
www.youtube.com/watch?v=nHWWFe7aaAU
Tessék. A világ legjobb koncertvideója :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 12:21:45

Nekem ez a kedvencem, Speleo is nagy spíler:
"Meglátásom szerint ti (maszoposok, a "szerk.") nem vagytok olyan ostobák, mint azok, akik a mostani helyzetben egy fIDESZ kormányban látnák a kiutat abból, a politikai káoszból, ahová éppen a fIDESZ vezetők mérhetetlen, gátlástalan, szándékosan széthúzó /Lásd Liszaboni nyilatkozat./ hatalomvágya miatt kerültünk."

Remélem mindannyian megvilágosodtatok, kisnáczikok... Aztakurva, ezt fizetik ezért?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 12:25:13

Tévedtem... "Tovább is van, mondjam még?"

"Kedves Ferenc! Bár a belpolitikai életben megint nagyon aktív, - örömömre - kérem, írjon Klára egészségéről, és, hogy a két kicsi hogyan illeszkedett be az új , az otthontól távoli életbe?

Puszilom őket!

Szeretettel: Emily "

more 2008.09.16. 12:28:55

kurva jo tarskereso oldal, mindenki engem cseszeget, sok kannaci:)))) beszallhatna meg par csaj naculni, pl optimista johetne gyakrabban.

mi a rak ez a baromsag??? ME toretlen erovel....blablabla....ki irkal ilyeneket 2008ban azok utan...uristen

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 12:34:09

ízlelgessétek ezt a szókapcsolatot: "nacionalizmusra uszít"...
Magyar -e vagy, bazdmeg!? Szerintem emberünk nincs tisztában ennek a kevéssé bonyolult szónak a jelentésével.
Hogyan lehet nacionalizmusra USZÍTANI? Ezt mondja már meg valaki. Mintha a nacionalizmus valami ördögtől való volna... Hihetetlen.
Asszem már csak az endlösung marad: EBÉD :-)))

DArchAngel 2008.09.16. 12:38:29

Mit csodálkoztok?
Annyira nehéz elképzelni, hogy az elmúlt évek politikai állóháborújában egyesek már annyira a lövészárokba temetkeztek, hogy a fejüket sem elemelik ki belőle, és már csak az árokban nyomott propagandát hiszik el?

more 2008.09.16. 12:43:20

ja, a nyugger-hozzaallason mar volt multkoraban itt vita, telleg eleg elkeserito, h a kadarista nyuggerek halal boldogok, h kapnak 20 ft nyugdijkiegeszitest. ja, es ezert szavaznak. naszoval tamogatnam a tegnap felvetett muveltsegi cenzus bevezeteset a valasztasokon.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.16. 13:00:26

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.16. 12:34:09
Hogyan lehet nacionalizmusra USZÍTANI? Ezt mondja már meg valaki. Mintha a nacionalizmus valami ördögtől való volna... Hihetetlen.

A nacionalizmus lehet szélsőséges is, pl. sovinizmus, amelybe beletartozik a kisebbségekkel szembeni teljes toleranciahiány. Nem mintha bánnám a zéró toleranciát az egyik kisebbséggel szemben. De ez a jogvédő uraknak fájna :)
Amúgy az az érdekes, hogy jogvédőkkel tele a padlás, kötelességvédő meg sehol :)

Glamoráma 2008.09.16. 13:05:34

Jó ez a blog, és mostanában nagyon termékenyek a szerzők. Élvezettel olvasom.

toxikus 2008.09.16. 13:06:09

"Egyedul GYF Me ura" ??

moRtiZ 2008.09.16. 13:19:29

Én is olvastam már más postoknál hasonló kommenteket, de ebből is az látszik hogy a szerencsétlen emberek mennyire megvezethetőek.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 13:21:48

Combi: ha megkeresed az ominózus kommentet rá fogsz jönni, hogy nem ebben a kontextusban értendő... Tudod: nacionalizmus=fasizmus/nácizmus/rasszizmus. Olvass többet! :-)))
"zéró tolerancia": nem ezt hirdeti az Új Rend kormánybiztosa is?

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 13:26:07

"a kadarista nyuggerek halal boldogok, h kapnak 20 ft nyugdijkiegeszitest."

A képlet egyszerű: adóztatni kell a nyugdíjakat, így ha propagandajelleggel már a 25. havi nyugdíj is ki lett kézbesítve, akkor az abból bejövő adóból lehet toldozgatni a nyugdíjkifizetésekkel tönkre*szott költségvetést :o)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.16. 13:30:23

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.09.16. 13:21:48
Tudod: nacionalizmus=fasizmus/nácizmus/rasszizmus. Olvass többet! :-)))

Bocs, naív vagyok :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 13:31:03

"A képlet egyszerű: adóztatni kell a nyugdíjakat"
Ezzel csak az a baj, hogy jelenleg a nyugdíjak kiszámításánál a figyelembe vehető átlagkeresetekből levonják az adott évi szja-t (effektíve: nettó átlagkereset). Abból nem állapíthatsz meg BRUTTÓ nyugdíjat, nincs az az Alkotmánybíróság, amelyik azt átengedi...
"lehet toldozgatni a nyugdíjkifizetésekkel tönkre*szott költségvetést"
Ugye azt Te se gondolod komolyan, hogy a nyugdíjkiegészítések b*sszák tönkre a költségvetést?
1500 MD Ft. Bevallottan ennyi "kintlévősége" van a magyarországi "vállalkozásoknak" (cégek und magánszemélyek). Ennek minimum a FELE behajthatatlan. 750 MD forintból nagyon sok nyugdíjemelésre futná ám :)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 13:40:27

Ezeket a bejegyzéseket olvasgatva eszembe jutott egy másik oldal. Egy –most meg nem nevezett- vallási gyülekezet „nyereség beszámolói” voltak az első oldalon, azaz, hogy az illetővel milyen pozitív dolgok történtek, mióta belépett a szektához.

Nem szószerinti, de a tartalommal megegyező két hozzászólás:

- Múltkor bementem az éjjelnappali boltba, jó sokat vásároltam és azon gondolkoztam, hogy vajon hogy fogom hazavinni ezt a sok cuccot... és AKKOR az eladó SZÓ nélkül kezembe adott két zacskót, a megerősödött személyiségem hatására még kérnem sem kellett.

- Pénteken kocsival mentem haza. Az egyik híd tövében megláttam egy gyanús embert, tudtam, hogy valami rosszban sántikál. Sajnos a híd lábánál éppen pirosra váltott a lámpa, ekkor elkezdtem erősen koncentrálni és az ember NEM JÖTT oda hozzám.

Szerintem GYF rajongótábora nagyjából lefedi a fenti szervezet által beszervezett emberek csoportját :o)

more 2008.09.16. 13:47:00

nah, ez mar majdnem olyan mint az agykontroll...:)))mondom en, h az udvari csillagasz juttatasa is egyszer napvilagra kerul:)))

derelyegrádi szellem 2008.09.16. 13:47:44

nem jól ismeritek a "kádárista nyugdíjast". Ő nem attól boldog, hogy 20,-Ft.-ot kapott, hanem attól, hogy az MSZP.-től, Feritől. A zöme Viktorra akkor sem szavazna, ha 100,-Ft-ot kapna.

Mondjuk az én nagymamám nem szavazna ferire, ha százszor emeli a nyugdíjat, akkor se. Soha, semmyilen körülmények között. A nyugdíjasok egy jelentős részénél sem nyugdíjkérédés a szavazás. Érzelmi alapon történik. Ezért annyira hatásos Mo-n a dumapolitizálás, nem az számít mit teszel, hanem miket mondasz. Feri szociáldemokratának adja el magát, miközbe tettei alapján, egy tőröl metszett neoliberális. De ez nem számít, csak az amit mond, néha a nyelvükön beszél, a vörös csillag rehabilitálása, Ságvári siratók, stb. Ezek egy fillérbe nem kerülnek, de segítenek a tábor összetartásában.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 13:49:40

Sedux: Azt gondolom, hogy a választási ciklusok felénél menetrend szerint megjelenő jóléti kiadások teszik tönkre a költségvetést. Mer' hisz ezt pénzt keményen be kell szedeni a munkáltatóktól ill. a munkavállalóktól, a mostani adóterhek mellett én már azon sem csodálkozom, hogy lassan már kérve sem kapok számlát a legtöbb helyen :o)

A nyugdíj egy kiragadott példa a sok közül, de mivel pont erről volt szó, így ezt az analógiát választottam. Nem sajnálom én a nyugdíjasoktól a gempát, keményen megdolgoztak érte, ezen ne legyen vita.

De az ő szavazatukért cserébe ne az én megélhetésemet kockáztassák, vagyis, ha az én adóterheimet drasztikusan növelik, akkor szerintem az a minimum, hogy a nyugdíjakat sem emeljük az inflációnál magasabb mértékben.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 13:53:51

Főnök: félre ne érts a túladóztatás az én csőrőmet is baxa, de szerintem nem az a megoldás, hogy befagyasztjuk a "jóléti kiadásokat" (a nyugdíj mondjuk nem az, de ez mellékes), hanem megpróbáljuk NÖVELNI az adófizetők létszámát, és akkor egy idő múlva jöhet az adócsökkentés. Nem olyan ördögtől való ez...
Csak ehhez nem elég pofázni, meg Egyezség programokat beböfögni, hanem DOLGOZNI kellene. Mert a magyar emberek nagy része magától nem fog közterhet viselni, csak ha erre KÉNYSZERÍTIK. Kőkeményen, antidemokratikus módszerekkel, ha tetszik.
Nekem személy szerint a sok fasszopó adóelkerülőből van elegem.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 13:54:49

"nah, ez mar majdnem olyan mint az agykontroll...:)))mondom en, h az udvari csillagasz juttatasa is egyszer napvilagra kerul:))) "

Az már megvolt, a Szillvásynak van egy parnormális tevékenységeket kutató öccse. Az "Egymásért Egy-Másért Alapítvány" kiemelt támogatottja :o))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 13:58:26

"van egy parnormális tevékenységeket kutató öccse"
úgy érted, hogy a kormányprogramot kutatja?

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 14:06:18

Seduxen: Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy az első lépések között a gazdaság kifehérítésének kell szerepelnie. Viszont ez már 15 éves probléma, így én már nem hiszem, hogy ezek a töketlen barmok bármit is tudnának kezdeni a helyzettel, leszámítva persze az adóamnesztiákat :o)

Ettől még tartom azt a tételt, hogy ha az adófizetőket beteszik a prés alá, akkor az általuk eltartottaknak sem feltétlenül kell a szükségesnél (pl. infláció) nagyobb emeléseket kapniuk. Legyen valóban közös a teherviselés.

Megjegyzem, valószínűleg nem b*szná ennyire a csőrömet a dolog, ha nem szavazatszerzési kényszerből lépnék meg ezeket az emeléseket, hanem a szociális helyzet valóban indokolná.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 14:07:58

"úgy érted, hogy a kormányprogramot kutatja? "

Miért, szerinted az ujjukból szopták, hogy nagy a nácziveszély kishazánkban?!? :o))

Dj Tometkow · http://electro-art.gportal.hu/ 2008.09.16. 14:09:00

Ez most komoly???
nekem úgy tűnik ezek ilyen kamu irományok

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.16. 14:09:56

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 14:07:58
"úgy érted, hogy a kormányprogramot kutatja? "

Miért, szerinted az ujjukból szopták, hogy nagy a nácziveszély kishazánkban?!? :o))

Igen.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 14:11:11

Főnök: "beteszik a prés alá"... Ez jó, és találó.
Amit írtam: talán nem kellene az utolsó forintot is kisajtolni belőled ha 2 millió adófizető helyett lenne 4 millió. áhh, utópia, belátom...
Ja, infláció: kérdés, hogy TÉNYLEGESEN mennyi egy évben az infláció? Szerintem ez igazából egy "-tól, -ig" szókapcsolattal lehetne valósan elmondani, nem egy konkrét számmal...
Na jó, asszem nem mi fogjuk az ország közgazdasági bajait megoldani (nagyobb baj, hogy azok sem fogják, akiknek a dolguk lenne :) )

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 14:13:20

Szerintem meg ezt dobta a tarokk-kártya, de a lényegen nem változtat: itt vannak a náczikok az ágy alatt és kész!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 14:13:58

Combi, Főnök: NEM, NEM, és NEM. Magyarországon valós náciveszély van. Ha nyitott fülekkel járnátok, tudnátok. Már az ország csúcsvezetésébe is beszivárogtak a "gárda szellemiségű" emberek. Már szervezik az első vonatokat, amivel a "gárda szellemiségű" hordák koncentrációs táborba akarják küldeni a romákat. Ti nem néztek Híradót? (Az az "őszinte" hírműsor, ami a "varázsládából" jön...).
Kolompár "Color" Orbán is megmondta, neki csak hiszünk?!

derelyegrádi szellem 2008.09.16. 14:21:30

"Nekem személy szerint a sok fasszopó adóelkerülőből van elegem."

Nekem sokkal inkább az adóm elherdálóiból. Akik azért, hogy keressenek x csúszót, elbaxnak 10 x-et.

Csak exemplifikatíve:

megépítenek egy 7.3 km es metrót 10 állomással. Tudom, hogy az állomásépítés jó pénz, amiből sokat lehet visszakérni, de nem lesz ez egy kicsit sok?
Jelentkezzen az, aki normális városban ült már olyan metrón ami percenként megáll. Minden utcasarkon. Ez nem villamos, hanem egy földalatti gyorsvasút.

Európa legnagyobb alföldjén sikerült megépíteni K-K Európa legnagyobb völgyhídját. Agyrém. Azt hittem überelhetetlen, de nem:

Az M6-ost sikerült úgy vezetni, hogy alagtat (alagutat, bazmeg) és völgyhidat is kell építeni hozzá. Aztán azt sem érti senki, hogy miért kell a löszbe alagutat vágni, miért nem oldották bevágással. Olcsóbb, biztonságosabb meg nem kell az autópályán 90 km/óra sebességkorlátozást sem bevezetni (alagútban ennyi a max sebesség), mert autópálya lényege eredetileg az lenne, hogy gyorsan lehessen haladni rajta.

A műtárgyak majd 100 milliárd pluszköltséget okoznak. ( a beomlást nem számoltam bele) Ennyit elvernek feleslegesen, hogy levehessék a 10-15 %át.

Irodabútorra vagy 20 millárd ment el 2002 óta.

Kormánykommunikációra 21 milliárd.

A társadalom legszegényebb legvédtelenebb rétegének "segélyezésére" évente sok száz milliárd. Itt egyszerű szvazatváráslásról van szó. Aki ad munka nélkül segélyt arra szavaznak. És egyre többen vannak, így ez egyre nyomósabb érv lesz, ami ráadásul öngerjesztő folyamat.

Sokan tudod úgy látják (én nem de facto tartozom közéjük, de némiképp egyetértek velük) erre fizessen adót? Inkább jó dolgokra fordítja, +gyereket vállal, jó iskolában taníttatja őket, meg ilyenenk. Inkább erre, mint hogy mások játékgépbe hajigálják, meg hasonlók.

És most őszintén, nincs igaza?

Higany 2008.09.16. 14:21:39

Tegnap mondta GYF a parlamentben, hogy sikeres a programja, csökkent a különbség a gazdagok és a szegények között... Hát, így is lehet mondani...

INkvizitor 2008.09.16. 14:22:56

Baszki! majdnem kijött az ebédem, ... ez így délutánra elég durva!!!

mondom én hogy nem kellette volna bezárni a lipótot!! minden elmeroggyant ferink blogján kötött ki.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 14:24:47

Sedux: nincs köztünk véleményeltérés, ugyanannak a dolognak két végét fogtuk meg és kezdtünk bele a kötélhúzásba. :o)

Amúgy valóban megoldaná a stabilitási gondjainkat a gazdaság kifehérítése.
Most a régióból a szlovál példa jut eszembe: 18% -os egykulcsos adó, aki még ezt sem hajlandó kifizetni, azt s*ggbeszexuálják -mese nincs-.

Ha itthon mindenki mindent becsületesen befizetne, akkor az adóterhek miatt a munkahelyek jó nagy hányada kapásból tönkremenne.
Esetleg ha történne valami csoda és valahogy túlélnék és valóban kifehéredne a gazdaság, akkor meg nem csökkentenének az adókból, mondván "látjátok, megy ez így is" - ők nyernének, mert több maradna nekik :o)

(bocsi a kuszaságért, sql-t túrok én is, nem tudok rendesen idefigyelni)

Az infláció helyett lehetne számolni raálnyugdíjat, a reálbér mintájára.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 14:29:05

Szellem: de igazad van. Részben...
Mi lenne ha mindenki így gondolná? Tény, hogy elbaszták, elbasszák, és el is fogják baszni a befizetett adóforintokat, de ez nem jogosít fel senkit az adóelkerülésre. Ez az én hülye gondolatmenetem, de ez egy állampolgári kötelesség. Nem választhatom meg, hogy akarok -e közterhet viselni. KELL. Az megint más kérdés, hogy mérhetetlenül picsán kellene rúgni mindegyiket, ha így elherdálja...
Szóval én nem tudom elfogadni, ha valaki "magyarázatokkal" szolgál, hogy miért nem fizet adót.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 14:31:45

Főnök: magam is úgy gondoltam, hogy nincs vélemény-különbség közöttünk, legalább is érdemi nincs, max egy-két apróság.
Sajnos igazad lehet az adóteher-csökkentés vizionált következményeiről, val'szeg "köpnének egy nagyot a tenyerükbe", és elbaxnák az így keletkezett többletet is.
De akkor mi a megoldás?
Nem, nem Combi, a Dunába lövünk mindenkit nem jó, nem túl európai :)

more 2008.09.16. 14:40:39

es szerintetek mekkora az esely a gazdasag kifeheritesere, amikor az orszag vezetoi a legnagyobb gengszterek es adocsalok? hm? mindig fejetol buzlik a hal, es a napnal vilagosabb, h mi a teendo, es sajnos az is, h miert nem lepi meg senki...

derelyegrádi szellem 2008.09.16. 14:46:48

seduxen

Nem nekem van igazam, hanem azoknak akik úgy gondolkodnak, ahogy vázoltam. :)

De neked is igazad van. Részben. Persze nem lehet megkülönböztetni a be nem fizetett adójából jó és rossz olgokat finanszírozót.

De: "Az megint más kérdés, hogy mérhetetlenül picsán kellene rúgni mindegyiket, ha így elherdálja..."

Amíg ez meg nem történik, addig elfogadhatónak, sőt sok szempontból jogosnak tartom a gondolatmenetet. Amint egyszer végre komoly következményei lesznek az elherdálásnak, onnantól kezdve nem. DE ADDIG IGEN!

Arról most nem is akarok szólni, hogy itt egyes kormánypártok minimális államról beszélnek, sőt részben meg is valósították. Ami létezik, csak nem a világ egyik legmagasabb közterhei mellett. Tehát ha a vertikális csökkentésre nem hajlandó az állam, akkor kénytelen a polgár horizontális módon önhatalamúlag csökkenteni befizetését, amiért a beszedő nem is kíván ellenszolgáltatást nyújtani. Ami igazságos eljárás a polgártól, csak nem vezet sehova. Emiatt kéne dolgaink között rendet tenni. Ennek első lépése, hogy ezt a hihetetlen parazita, tehetségtelen társaságtól feristől veresjanistól megszabadulunk (súlyos felelősségrevonások mellett persze), a többit majd meglátjuk.

Olyan vagyok mint a feri aki csak egy-két lépésig látja előre. Én most csak egyig :)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 14:49:59

"Szóval én nem tudom elfogadni, ha valaki "magyarázatokkal" szolgál, hogy miért nem fizet adót. "

Nálad a pont kedves Seduxen

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 14:55:53

more: mert túl nagy mocsokkal jár(na). magam is azt gondolom, hogy a jelenleg regnáló politikai "elit" (nem csak a kormánypárti része) max akkor kapna észbe, hogy "hűha, ezt elqrtuk, és következményei lesznek", amikor sétáltatják le őket a Rakpartra.
Szellem: számomra ott megáll a gondolatmenet, hogy "be nem fizetett adó". Az sem érdekel, ha maga a megtestesült Robin Hood, és a szegények felemelkedésére fordítja. Én azt gondolom, hogy senki sem döntheti el maga, hogy akar -e közterhet viselni, vagy valamiféle erkölcsi megfontolásból nem, mondván, hogy jobban használja fel, mint azt az állam tenné.
Bocs, de ezzel nem tudok azonosulni, még ha el is fogadom az érvelésed, és ezen emberek bizonyos részét meg is értem. Nevezhetjük őket "megélhetési adócsalóknak" ?
De ismét felteszem a - költői - kérdést: mi lenne, ha MINDEN adófizető így gondolná? Mennyi idő alatt omlana össze az ország? Amit Te írsz, az szerintem az első lépés lenne az anarchia felé...
Szerintem azért vannak egy demokráciában (mi akartuk, tartsuk be a szabályokat), jogszabályok, hogy azokat (vagy önként, vagy egy seggbeszexualizálás után) betartsák az emberek.
Nem csak a "pórnép", hanem "odafent" is...
De az, hogy az "egyik" köztörvényes bűncselekményeket elkövető söpredék, az engem nem jogosít fel, hogy magam is azzá váljak...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 15:04:07

more:
Azért nem lépik meg, mert nem merik meglépni.
Félnek, hogy valamit nagyon elbaltáznak, sokkal egyszerűbb beülni egy lavór langyos vízbe és abban pancsikolni. Egy radikális gazdasági lépéshez kellene néhány szakember, kellene valamennyi társadalmi támogatás és kellene egy kis kezdeményezőkészség, ez a három viszont pont nincs, helyette viszont vannak náczik :o)

Szellem: Ezek szerint aki foglalkoztatott és nincs módja csalni, az a f*sz rossz végére született? :o)

Elég nagy gáz, hogy 3,9mio adófizetőből lejönnek a közalkalmazottak, lejönnek a minimálbéresek és marad 2mio ember, aki eltartja a nyugdíjasokat, diákokat és ezen is túl a maradék 2 millió kiskapuzót... csak éppen egy ilyen balekot (mint pl. én) sosem fogsz tudni meggyőzni, hogy a közösből való lopás az erkölcsileg megalapozott, mert nem az.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 15:05:38

"Főnök: Ezek szerint aki foglalkoztatott és nincs módja csalni, az a f*sz rossz végére született? :o)"

Most én mondom, hogy Nálad a pont kedves Főnök!
Ennél korrektebbül nem is lehetett volna megfogalmazni a magyar valóságot :-)))

derelyegrádi szellem 2008.09.16. 15:10:52

seduxen

Alapvetően Igazad van.. Csak egy másik aspektusát is felvetettem az ügynek. Amivel nem is várom, hogy azonosulj.

Az anarchia meg már itt is van. Csak nézz körül!

more 2008.09.16. 15:18:42

jah es mindenki aval at a f****sz jo vegere (legalabbis probalkozik), oszt vagy bejon vagy nem...csak amig minel tobben mennek a jo vegere, nem veszik eszre, h in general egyre nagyobb szarsagot csinalnak azzal, h ooo, nem miattam fog osszeomlani a gazdasag...parhuzam: nem az en szavazatomon fog mulni a valasztas (jah, csak ha 2 millio ember

derelyegrádi szellem 2008.09.16. 15:19:21

fönök

Aki foglalakoztatott az is csalhat. Hányan vannak megbízási jogviszonyban, ami munkajogviszont leplez? (ezt nevezte el valamelyik nagy tudású APEH-os barom "színlelt" szerződésnek, pedig az leplezett, Ptk. 207. § (6) bekezdés második fordulata, amit az alkalmazott jogkövetkezmény is igazol egyértelműen)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 15:25:23

szellem: tudom, hogy ez a másik aspektus, de ezek a dolgok nálam jobban lebaxák a biztosítékot, mint color frázisai :-))) Pedig az már művészet...
Én szoktam volt mondani, hogy mástól sem várok el többet, mint magamtól. ha én tudok olyan becsületes fasz lenni, hogy fizetem a kibaszott magas közterheket, meg a rohadt számlákat (mert a "magamfajtának" nem jár ám semmi állambácsitól, mert öngondoskodj, aztbazdmeg...), akkor joggal várom el MINDENKITŐL ugyanezt.

broafka 2008.09.16. 15:31:46

Hat ez hihetetlen!!!
Hol mossak ki ennyire az emberek agyat??
Ilyenekkel elünk egy orszagban akik tenyleg igy gondolokodnak???
Ez szamomra nagyon elszomorito es azt mutatja, hogy nem eleg a mutyizas orszagank lenni, de meg a leghulyebb nemzet dijat is el kell nyernunk...

broafka 2008.09.16. 15:35:33

Marmint a cikkre gondoltam, nem Seduxen hozzaszolasara.
kozterhekkel kapcsolatban meg teljesen igazad van.
Nekem is vannak szenvedelyeim, meg terveim, mint mindenki masnak, de nem a becsuletesen dolgozokkal fizettetem meg, mint ahogyan azt nagyon sokan teszik ebben az orszagban....

Horizont 2008.09.16. 15:36:18

Nagyooooon elcsodálkoztam hogy lehet ilyeneket beírni,a seggnyalás csúcsa.Lehet hogy a közvetlen munkatársai írják?:)
Úgy látom írásban "csibikénket" is túl lehet teljesíteni!
Azért emlékezzetek amikor Orbánnak kezet csókoltak!
Az se volt semmi.
3,5 millió nyugdíjas van!Szerintetek lesz olyan politikai párt amelyik hozzájuk mer nyúlni?
Egy szakembertől hallottam nincs a világon még egy ország ahol a nyugdíjak reál értéke jobban növekedjen mint az átlagbérek.
A nyugdíjas anyukámmal komoly vitáink szoktak lenni.A "nyuggerek" szóhasználattól kiráz a hideg.
A fejemet vehetitek de akkor is az a véleményem Gyurcsány nem tehetségtelen ember csak rossz időben rossz helyen lett miniszterelnök.A mocskolódást kivételesen jól bírja.
Úgyse tud olyant csinálni hogy mindenkinek jó legyen,de ez nem azt jelenti hogy jól csinálja.Sokkal szigorúbban kéne mindenhez nyúlnia,ha nem gáncsolnák.Adót nem befizetni pedig egy szemét aljas dolog azokkal szemben akik fizetik.
Ha üres a kassza csodát ne várjatok.Amióta világ a világ rendszertől függetlenül akik fent vannak maguknak kapálnak elősször és ami marad az a kisembereké-csak itt annyit kaparnak maguknak hogy nekünk nem marad semmi!

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 15:38:08

broafka: köszi, ezt valahogy sejtettem :-)) vagy inkább csak reméltem...

broafka 2008.09.16. 15:44:18

Befizetem a kurva sok adot, a munkaltatom meg a jarulekokat utanam, adozok minden szarert, epp csak a levegoert nem es üers a kassza????
Mar ne haragudjatok, de a k.rva anyjukat ezeknek de mar komolyan. Es akkor majdnem annyiert epitunk autopalyat mint masok reszecskegyorsitot (fasza cikk volt). Es ennek ellenere sem tortenik semmi.
Ez egy következmenyek nelkuli orszag, tenyleg az.
Valalmit tenni kene mar.
Szervezzunk vastagbor forumtalalkozot, akkor legalabb eszmetcserelhetnenk :).
K.rvara kivagyok ettol az orszagtol.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 15:55:25

Optimista: bocs, de magad mondtad ki a lényeget az adót be nem fizetős résznél. Ha igazán tehetséges lenne, az lenne az első aminek TÉNYLEG nekimegy. Sem jogi, sem erkölcsi odalról támadhatatlan lenne, max azok szentségelnének, akiket kedvezőtlenül érint. És itt a lényeg, hogy ezeknek az érdekeit nem szabad sérteni. De bevétel kell a kasszába, mit lehet tenni?
Még jobban nyírjuk azt a kevés birkát, akit még lehet. Jó lenne, ha valaki egyszer közölné az aktuális miniszterelnökkel (ez nem feri-függő), hogy "Ez így nem lesz jó. Egyre kevesebb a birka, és azok is elégedetlenek..."
De ezt ugye kilenem...

Horizont 2008.09.16. 16:01:34

A kassza valószínű azért üres, mert a hitelt vissza kell fizetni kamatostul!
Ami meg marad az kevés és rosszul osztják el!
Ez kb. olyan leegyszerűsítve mintha a családom piszok nagy adósságba kerülne, nyügjük közösen én meg közben befizetnék egy nyaralást Bora-Borára,csak magamnak egyedül.A férjem meg nyögjön tovább egyedül.Én meg élvezném az életet.
Na így csinálják vezetőink is,jobbra és balra.Ők élveznek, mi meg nyögünk.Már aki..

derelyegrádi szellem 2008.09.16. 16:06:36

"A fejemet vehetitek de akkor is az a véleményem Gyurcsány nem tehetségtelen ember csak rossz időben rossz helyen lett miniszterelnök.A mocskolódást kivételesen jól bírja."

Nem tehetségtelen, azt senki nem állítja. Csak országot vezetni nem tud, és mivel ez lenne jelenleg a dolga, így szembetűnő a hiányosság. Kamarilla-intrikában verhetetlen, ez tény. Meg teljesen gátlástalan is, ami szintén segíteni szokott a tehetségesnek látszásban.

A mocskolódást meg ezért bírja ilyen jól, mert az a lételeme. Olvasd el a róla írt könyvet. Szinte dicskedve mondja (pedig tudja hogy nem kéne, de nem bírja megállani, annyire büszke magára), hogy a 23 millió román projectet ő találta ki, és hogy csinálták meg, meg a kötelssztorit is.

Ő a bolsevik típusú haszonelvű mocskolódás mestere. Emlékezz a min. elnökjelölti vitára. Ahol felelősségre vonja Orbánt hogy a vizitdíjas kampányt vonja vissza, mert az hazugság ők egyáltalán nem, pedig már akkor tudta, hogy de igen. Ahogy aza dócsökkentésről beszél (autós reklámfilm), miközben tudja, hogy nem csökkenteni hanem jelentősen emelni kívánja az adókat.

Archetípusa bolseviki agitátornak, ha a bolsevizmust módszernek tekintjük. Talán csak annyi hibádzik hogy az elismerést és a szeretetet szomjazza (talán a gyermekkori hiány miatt), mert amikor fújoják, meg fütyülik, olyan kényszeredett az arckifejeése, hogy az ember szinte sajnálja. Az igazi bolsevik nem ilyen, az teljesen érzelemnéküli az emberi viszonyokban. CSak az eszméhez viszonyul, és az Gyurcsánynak nincs. Az eszmét helyettesíti az ÉN.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 16:09:05

Alakítsunk kormányt! :o)

Optimista, keblemre

broafka 2008.09.16. 16:10:28

De ez akkor sem normalis dolog.
Mi szopunk mert regen hulyek voltak.
Meg most nem merik felvallalni a kevesbe nepszeru donteseket.
Egyszer valakinek el kell kezdeni megreformalni a nyugdij es egeszsegrendszert.
Nem lehet olyan magyar Pato Palosan sokaig tologatni, mert lassan nem lesz mit megreformalni.
Mert csodbe megy az orszag.
Osszefogast es ertelmes elerheto celokat kene a magyarok ele kituzni, hogy mindenki belassa. EZ IGY NEM MEGY!
En belatom, es nekem mindegy hogy mszp vagy fidesz vagy a zoldek vagy a ket farku kutyapart rak rendet ezen a szarkupacon, de nagyon remelem, hogy valaki vegre belekezd!!

more 2008.09.16. 16:10:48

gyurcsany persze h tehetseges!!! egy tehetsegtelen ember nem lett volna kepes a "johelyen-joidoben" zaszlo alatt milliardokat szanaszet lopni immaron 20eve a csupasz picsajabol!

arrol nem is beszelve, h sikerult neki kozel annyi allamadossagot felvenni 5 ev alatt, mint kadareknak 30ev alatt. naszoval hagyjuk a tehetseges jelzot. egy gatlastalan patkany, aki uzletkent fogja fel ezt a szemetdombot

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 16:12:50

"Archetípusa bolseviki agitátornak, ha a bolsevizmust módszernek tekintjük."

Nagyon halkan merem csak leírni, de szerintem még Tolsztojt is szokott olvasgatni :-D

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.16. 16:29:16

"Nem, nem Combi, a Dunába lövünk mindenkit nem jó, nem túl európai :) "

Nem baj, mi balkáni ország vagyunk a nyugat szemében :)

Horizont 2008.09.16. 16:31:00

more
Hányan vannak még rajta kívűl akik megszedték magukat??
Nem igaz hogy mindazt a szart ami itt van képesek vagytok egyetlen ember nyakába varrni?
(Mégis ennyire tehetséges?)
És mi a helyzet az elmúlt 19 évvel??
Mellesleg nekem meg Orbán nem volt szimpatikus,de mégse "patkányoztam" le soha mert ha tetszett nekem ha nem mégis ő volt az ország miniszterelnöke!

broafka 2008.09.16. 16:33:51

Itt nem miniszterelnokokben kell gondolkozni, hanem kormanyokban, Gyurcsany csak a báb. A kormany es akik mogotte allank, na azok az igazi szemetrohadekok.

more 2008.09.16. 16:41:01

nem azt mondtam, h gyurcsany egyedul, nyilvan nem egyedul. a vitaba bele se kezdjunk, mert tokeletesen ertelmetlen osszehasonlitani, h ki a nagyobb tolvaj, meg tenyerbemaszo, meg akarmi. azonban en azt gondolom, h a lopasnak is vannak fokozatai, es ennyire nyilt, gatlastalan szabadrablast, ami most megy, nem tudtak produkalni meg az orbanek se.

mellesleg a galamat kidobom, mar bocsanat, amikor 6 ev szoci kormanyzas utan meg mindig az a legfobb utokartya, h nade a zorban micsinalt!!! telibe szarom, akkor legalabb elheto volt az orszag, de ne menjunk ebbe bele. inkabb arrol irjal optimista, h mit koszonhetunk ennek az aranyembernek, a duman, meg a polgarhaboruhoz kozeli helyzet kialakitasan kivul

Bit Rot 2008.09.16. 16:42:34

Lehet adókövető magartatást követelni, de NEM ilyen adószint - szolgáltatás színvonaltalanság mellett.

Ír adók (alacsony) - ír bérek (magas) - jöhet!
Svéd adók (magas) - svéd bérek(magas!) - ez is jöhet!

Amúgy pedig olyan szintű közpénzelherdálás és lopás folyik ebben az országban, ami egyszerűen elképesztő!

Szerintem már TÖBB olimpiát is lehetett volna rendezni az ellopott vagy elherdált pénzekből!

Horizont 2008.09.16. 17:04:26

Mit köszönhetünk ennek az aranyembernek?Hát semmit.Csak úgy mint az összes politikusnak se.
Orbánról mást írtam bocs.
Szarból várat nehéz.
Nekem meg azzal van tele a hócipőm hogy mindenki úgy tud mindent!Hogy itt MINDENKI lop, csal.Igen de nem csak a politikusok!Itt minden szar, innen el kell menni itt nem lehet élni stb.Sok minden szar ez tény.De nekem csak egyetlenegy életem van és nem fogok állandóan "kidobni" belőle 4 éveket mert nem bírom a pofáját az aktuális min.elnöknek.Próbálok a szépre, jóra figyelni magam körül.Bosszankodom én is azon ami itt megy de nem akarom hogy csak ez uralja az életem.Ide születtem itt élek ez a hazám.Mindenki nem mehet el.
36 évet éltem a szocializmusban.Most dobjam ki az ablakon mert nem vált be a rendszer?
Mindenki csak rinyál hogy minden szar,de az nem jut eszébe hogy egy csipetnyit mindenki hozzátesz a szarhoz. Szerintem meg nem szar minden. Kis ember, kis vágyak, kis álmok.De mindenért Gyurcsányt patkányozni? Jobb lesz így nekem, nektek?Nem.
Egészséges vagyok,van munkahelyem amit szeretek,van családom,lassan nekik is lesz családjuk,eddig üdültünk is,46 évesen láttam a tengert meg ilyenek na...Szóval optimistán!Persze jobb volna a jobb, több de ez van!

Bezuhov. 2008.09.16. 17:12:38

huhu zero. Az ilyen posztra harap a nép :)) Lassan abban kell mérni a sikerességet, hogy hányszor említik meg a nevemet anélkül, hogy valamit is írtam volna (na igen, az érdemi érvelés xD)

btw még jó hogy a fitymasz fórumokon nincs cenzúra..hála magasságos égnek :)

more 2008.09.16. 17:22:46

optimista, igazad van, hulye az, aki a kedved, kozerzetet a politikusoktol teszi fuggove, de nem is errol van szo. hanem arrol, h amikor fiatalon nekivagsz az eletnek, eleg nehezen viseled, amikor mast kapsz, mint amire szamitottal: konkretan falakba utkozol mindenhol, mert nincs protekcio, nincs love, nincs szerzodes, nem ertekelik a tudasod vagy a tehetsegedet, es azt latod, h teljesen feleslegesen tanultal, semmit nem er. (persze vannak divatszakmak, de nem lehet mindenki kozgazdasz, jogasz, meg kulkeres...)

szoval ne ertsd felre, a mai "elegedetlen" fiatalok nem azert hoborognek itt is tobbek kozott, mert nem tudnak orulni az eletnek, sztem kozulunk mindenki tud:))) hanem mert sokan nem erzik ertekesnek magukat, meg amit csinalnak, mert uton-utfelen meg vagyunk szopatva. es olyankor mar nem is tudok olyan halasan gondolni a "hazamra"...

derelyegrádi szellem 2008.09.16. 17:22:47

more-nak igaza van. év szici-szadsz kormányzás után mivel megy takarózgatás: a zobán.

Itt megyo (mszp-szdsz) azzal dumával vett át kormányrudat, hogy az ország gazdasága kiváló állapotban van, de ők ezt jobban és becsületesebben tudnák, tudják csinálni. (emlékezz optimista: 2002-ben a vitán orbán és megyo egyetérrtettek abban, hogy legkésőbb 2007-re bevezethetjük az eurot, mennyit is írunk, mikor is fogjuk?)

Jobban? akkor minedn muatóban vezettünk az újonnnan csatlakozni kívánó orzságok közül, most mindenben tökutolsók vagyunk.

Becsületesebben? hát ott is volt lopás, de azt hiszem ide nem is kell írnom semmit. A klaviatúra is magától begépelné...

Tudod optimsita oda jutottnuk hogy már legnagyobb lopásoknak sincs semmyilen következméyne, annak sincs ha 6-an meghalnak egy tűzijátékon. Szilvásy kivizsgálja a saját felelősségét. Aztán csodák-csodájára nem találja saját magát felelősnek. Röhej.

Még a Horn érában is volt következmény. A Tocsik ügy rongyos 800 millióról szólt. De bebukott egy miniszter, meg még jópáran, meg végül ennek nagy szerepe volt abban is, hogy a végén a Horn-kormány is. Most???

És nekem nem az hiányzik, hogy lehetne NEKEM havi 20 e-vel több. Az bánt hogy ez az ország oda jutott ahova jutott. Gazdaságilag, erkölcsileg. Azt csak Gyurcsány hiszi (vagy nem érdekli) hogy egy ilyen 2006-os cucc következmény nélkül marad. Az árát nagyon sokáig fogjuk fizetni. Az emberek úgy gondolkodnak, hogy ha miniszterlenök egy demokráciában, jogállamban ezt nyíltan megteheti, akkor ő miért ne csalhatna, hazudhatna, ügyeskedhetne? Hova fog ez vezetni? Mikor és hogyan lesz vége? A demokratikus jogállamba vetett hit mikorra áll vissza?

Bezuhov. 2008.09.16. 17:28:46

"szoval ne ertsd felre, a mai "elegedetlen" fiatalok nem azert hoborognek itt is tobbek kozott, mert nem tudnak orulni az eletnek"

Azt tapasztaltam, hogy van egy embertípus, aki mindenért mást hibáztat. Mo-n ez a típus felülreprezentált :)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 17:29:45

Optimista: Sok mindenben igazad van, de ez akkor is egy enyhén jobbos fikablog. Azért járunk ide, hogy itt jól kipuffogjuk magunkat.
Lehet, hogy pesszimista nép vagyunk, de az is tény, hogy ha megnézünk akár egy nyugati, akár egy szlovák példát, akkor joggal nyílik ki a bicska sokak zsebében.

Sokan vagyunk itt is, akik hisznek abban, hogy meg tudnak teremteni egy élhető világot maguknak itt is (ezért is nem léptünk le). Az viszont engedtessék meg nekünk, hogy elküldjük a susnyásba azokat, akik ezen törekvéseink ellen tesznek. :o)

Persze lehet élvezni így is az életet, de nem mindenki tudja fanyalgás nélkül lenyelni ha lenácizzák csak azért, mert rámutat egy létező proglémára. Nem tudunk elmenni amellett, hogy magukat demokratáknak nevező emberek olyan dolgokat tesznek, amiért egy normális banánköztársaságban már régen lesittelték volna az összeset.

csak ennyit akartam mondani

ja és

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 17:35:45

(véletlen rátenyereltem az enterre, folyt köv.)

ja és azt mindig kikérem magamnak, ha valaki azzal érvel, hogy itt mindenki hozzátesz a szarhoz, mindenki, itt mindenki magának köszönhet mindent, mert egy orbitális nagy *** azt!

Egyrész én spec. +sokan mások itt eleve nem vagyunk annyi idősek, hogy bármiért számonkérhetőek lennének, másrészt nézd meg a (sokszor okkal) fikázott még fiatalabb korosztályt. Ők/mi vagyunk az igazi vesztesek... sosem értettem az ilyen megbélyegzéseket, miszerint mi vagyunk a nagy fasiszta ország, meg ez lassan olyan eredendő bűnünk lett, amit nem lehet lemosni magunkról, nem a szart nem!

A németek hamarabb levetkőzték ezt a dolgot, ott már mernek büszkének is lenni az eredményeikre, miközben elitélik azokat a dolgokat, amiket minden épelméjű ember elitél... de ez csak az egyik oldala, az átkosból ránkragadt dolgokért is biztos ánblokk a magyar a hibás. Nem a rendszer, ami azt verte az emberbe, hogy besúgni, lopni, csalni, két kapura játszani nemhogy nem bűn, hanem egyenesen érdem... aztán azok az emberek lesznek a megmentőink, akiknek ezt mindet köszönhetjük, köszönjük.


nem nézem át, nézzétek el a stilisztikát, rohanok haza

more 2008.09.16. 17:37:05

jovan bezuhov, akkor miert te vagy itt a legnegativabb? cseppet se tunsz cinikusnak soha, mindig pozitiv megnyilvanulasaid vannak, arad beloled a szeretet es megertes...ja, csak te mindket oldalt hibaztatod, ebben vagy kulonb?

koszonom, nem varok valaszt, abbol ugyis az derulne ki, h te mennyire faszagyerek vagy, a masik meg egy idiota pocs

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.16. 17:38:12

Ahogy tegnap a mai tinik lelkivilága, úgy most a kőkemény Gyurcsány-rajongók lelkivilága veri ki a biztosítékot ...

Ezért nem kerülnek a szocik 20% alá, MINDIG lesz 1 millió kőkemény balos, akik rájuk szavaznak ...

Amúgy vége a tréningen, most estem haza, ezért nincsenek kommentek tőlem meg eric-től napközben ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.09.16. 17:48:46

Bezuhov · provokativ.blog.hu/ 2008.09.16. 17:12:38
huhu zero. Az ilyen posztra harap a nép :))

mondja ezt a ----->>>>provokativ.blog.hu/ gazdája xDDDD

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 17:48:48

"Azt tapasztaltam, hogy van egy embertípus, aki mindenért mást hibáztat. Mo-n ez a típus felülreprezentált :)"

Ha már a fiatalokról van szó:

Ha a magyar közéletet, gazdaságot nézzük, akkor miben hibás egy húsz alatti fiatal? Miben hibás egy húszonéves, aki épp kikerült a fősuliról, elment (vagy mellette már rég elment) dolgozni valami multihoz és azt látja, hogy családi segítség nélkül esélytelen, hogy 35 éves kora előtt legyen egy lakása?

Közben elveszik a lóvé felét, gürizik mint egy gép, esélye nincs kisarcolni 30 év alatt azt a pénzt, amivel neki mer vágni egy(!) gyereknek.

Annyiból hibás, hogy itt maradt?

Ugyanaz az ember elmegy Londonba, vagy németországon belül akárhova és vígan megvan a saját kecó, kocsi, gyerek 10 éven belül, hmm? Ja, biztos itt furcsa a levegő, azt' azért.

És nem rólam van szó, nekem egy krva szavam nem lehet, de a csoporttárs KisBélának akinél a család nem tud besegíteni az basz6ja.

more 2008.09.16. 17:52:05

nem jol latod feher fonok, mi itten panaszkodunk, pedig rohoghetnenk is boldogsagunkban, h tomkodik le a szart a szankon...(sedux kedvenc mondasa:)) ha erre te aszondod, h ajjunkmameg, akkor naci vagy, hulye vagy, rinya vagy, es bena, mert ugye ugyeskedessel mindenki meg tud gazdagodni, ha nem teszed, looser vagy, es csak rinyalni tudsz, ugye bezuhov?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 18:05:09

asszem én iszok megint egy kis whiskey-t :-)))
"Jó" látni, hogy maradtunk még páran, akik tudnak gondolkodni, és nem csak egyik, vagy másik propaganda-maszlagot szajkózzák...
Főnök: 17.48-as kommented szerintem mindenben kerek. Köszönöm! Nem is kell tovább ragozni, annyira szépen vázoltad egy mai 20-30 közötti fiatal lehetőségeid, hogy az "fáj"...

Horizont 2008.09.16. 18:08:10

Nem vagyok kőkemény balos!!!
Igaz jobbos se!Istenem ilyen is van!Azért jöhetek?Csak ha mindnyájan jobbosok vagytok úgy unalmas lenne.Egy kis "más" vélemény,nem baj ugye?? Kár hogy félreért aki félre akar érteni.Nem osztályoztam ki miben hibás,csak azt hogy mindenki hozzátesz egy hangyányit.Itt például milyen sokan tudnak kommentelni munkaidőben?Nehéz az élet!Bocsánat.
Sok mindenről tudnék még írni de nem akarok haragot kiváltani.Nem azon röhögök boldogságomban hogy a szart tömködik a szánkon le.(idézet)
Mindig a pénzhez szambáztok vissza.Kell persze de nem minden a pénz.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.09.16. 18:13:26

Sedux: asszem ma én is sörözni fogok, már tegnap is csorgott a nyálam, már nem tudom nézni, hogy mások isznak én meg porzok :o)

Úgyhogy lesz még itt agymenés, de előtte tényleg el kéne indulni haza :-)

reKorrekt 2008.09.16. 18:29:06

Látjátok, a végén csak lepukkant alkesz lesz itt mindenkiből. Régen a proli járt el a kocsmába minden nap (elnézést a kivételtől), ma meg már az adatbázis-programozó is (eddigiek szerint legalább 4-en azok vagyunk).
Ha választhatok, akkor inkább náculok itt veletek hétköznap és kiadom magamból a mérget és az indulatot, minthogy már hétköznap is italozzak :)

Sedux & Főnök, végetek ;-)

saku 2008.09.16. 18:42:03

www.youtube.com/watch?v=0PFJtP1rzMs&feature=related

vegigolvasva a cikket (OMG), meg a sok kommentet igy melo vegen, most ilyen lett mar megint a hangulatom...de legalabb ez vigasztal: "Én még tükörbe tudok nézni"

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2008.09.16. 19:07:18

Nekem párszor megfordult a fejemben, hogy írok feri blogjára egy látszólag ajnározó kommentet, amiben elrejtem az igazi üzenetet, amit a nagy kezdőbetűkből lehetne összeolvasni vagy mit2domain, pl.: Szarjál sünt, ferencünk!.
De egyrészt lusta vok hozzá, másrészt ugysem jönnen rá senki sem, mit a "titkos üzenet".
Szerintem amúgy is vagy bérkommentelők, vagy valami elcseszett kommentgenerátor állítja elő azokat a hozzászólásokat, és csak azok járnak fel olvasni, akik szeretnék kávé nélkül megfelelő szintre feltornászni a vérnyomásukat.
Na, ebben a kommentben ki találja meg a titkos üzenetet? :)

reKorrekt 2008.09.16. 19:13:37

pina_csaba:
Egy fejlett, erős öntudattal rendelkező konspirációs blogon ez nem feladat:
5-11-219-235-246-249-257-263-273-279-369-463-467

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2008.09.16. 19:38:44

korrekt 2008.09.16. 19:13:37
pina_csaba:
Egy fejlett, erős öntudattal rendelkező konspirációs blogon ez nem feladat:
5-11-219-235-246-249-257-263-273-279-369-463-467

A negyedik számtól hibás a sorozat. De jó felé kapiskálsz, valóban Shannon–Fano kódolást használtam. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.09.16. 19:39:23

Optimista: szerintem ez az egész nem jobb, vagy baloldaliság függvénye. Sokan egyszerűen megunták, hogy folyamatosan hülyének nézik őket. Ez lehet, hogy a XX század nagy részében működött, de HAHÓ, ez már NEM a XX. század.
És ez nem elsősorban pénzkérdés (bár engedtessék meg, hogy ne tapsikoljak ahhoz, hogy a fizum majd felének a seggére ver az állam, cserébe azt látom, hogy az 1%-on dübörgő gazdasággal együtt szétrohad az ország), nekem személy szerint abból van elegem, hogy nyíltan, röhögve a pofámbaszarnak. Az "ilyen-olyan" ügyekkel politikustól elkezde az egyszerű mezei adócsaló vállalkozóig. Igen, nekem az is a "számbaszarás" esete, amikor a "szegény minimálbéres kényszervállalkozó" baszik közterhet viselni, és emiatt kell nekem duplaannyit.
Én azt gondolom, hogy ez a legtöbb embernél nem "oldalfüggő". Elég volt. Közlöm, hogy unalmas... 19 évvel a gengszerváltás után tessék végre felnőttként kezelni a választókat, és ne csak 4 évente, amikor meg kell venni a szavazatokat

reKorrekt 2008.09.16. 19:43:10

pina_csaba · octagon.blog.hu/ 2008.09.16. 19:38:44

Megvan a jó számsor is, csak biztos akartam lenni voltam hogy valóban nem véletlen ;D

reKorrekt 2008.09.16. 19:44:43

*voltam=benne
be vagyok 'má b.szva én is

Félkarú Rabló · http://www.felkarurablo.blogspot.com 2008.09.16. 21:03:51

Múltkor összehozott a sors egy középkorú német hölggyel, aki bámulatosan tájékozottnak bizonyult a magyar politikát illetően; Gyurcsány szerinte úriember, akit törvényesen megválasztottak, Orbán pedig egyszerűen nem tud belenyugodni a vereségbe, ezért hergeli, lázítja és az utcára küldi törni-zúzni az embereket. Minden mondatát kőbe lehetett volna vésni. És ezt az ottani sajtóból szedte össze...
Ja és nagyon tetszik a "rémhírterjesztés" kifejezés a postban, ugyebár az ötvenes években volt belőle nagyon sok...mármint rémhírből is, és terjesztőkből is.

more 2008.09.16. 21:23:59

huuuu hat igen optimista, mi telleg csak rinyalunk...napi 8 oraban gep elott ulunk, a net keznel van, ugyh annyira nem nagy munkakieses, ha neha ide irkalunk (en legalalabbis igy vagyok). en meg utana hazajovok es tanitok 8-f9ig...na jo, de en mit is pofazok, nem otthon termelem a gdp-t...jah, csak itt monyuk kapok is erte valamit, de ez is csak rinya.
a nagy rinyalasba meg joletbe inkabb megyek is aludni,mielott agyverzest kapok

Horizont 2008.09.16. 21:40:33

more
A babona miatt se emlegess agyvérzést!
Most megsértődtél ??:))))
Ismered a mondást,akinek nem inge ne vegye magára....
Szép álmokat!

Marcellusca 2008.09.16. 22:03:58

Optimistával kell, hogy egyet értsek, mind amellett, hogy valahol a többieknek is igazuk van.
Az a baj, hogy még mindig nagyon sokan nem vették észre, hogy nem "oldalfüggö" a népbutítás. Ahogy DArchAngel írja, hogy a politikai lövészárkokból - már jóideje - nem is hallanak ki, csak azt hallják meg, amit akarnak, és egy hónap múlva - nem beszélve évekről - már nem is emlékszik, hogy mivel etették, mivel mutyiztak.
Pl.: - nem lesz gázáremelés;
- 14. havi nyugdíj;
- dübörög a gazdaság;
- még két szűkös esztendő;
- autópályapénzek lenyúlása.....
A másik oldalon: - csuhások kifelé;
- eltöröljük még a 13. havi nyugdíjat is;
- tokaj hegyalja, beléptető kapuk, állami gazdaságok;
- 'oszt jónapot!.........
Azt kell mondjam ez a 10 millió bírka országa, mindig elfelejtenek mindent és mindig bevesznek minden maszlagot.
Nem vagyok jogász - úgyhogy a segítségeteket kérem az ötlethez - , de mi történne, ha a következő választásokon mindenki úgy szavazna, hogy végig olvassa a listákat (nem csak a szegfűt, a madarat, a narancsot nézné) és azt mondaná: "Ez is, meg ez is ott van már 16-20 éve, mégsem tett semmit, azaz nem szavazok rájuk. Majd, ha új embereket jelölnek akkor ikszelek!" Mindenki üresen dobná be a papírját. Jogila mi lenne ilyenkor a helyzet? A résztvételi arány elérte a szükséges szintet, de senki - régi - nem kap voksot. Érvényes lenne a szavazás? Lecserélhető-e így a politikai "elit"?

Marcellusca 2008.09.16. 22:06:43

Naív-e vagyok, vagy sz@rjak sünt?

Horizont 2008.09.16. 22:41:50

Marcellusca
Szavazás?
Van egy rész aki soha nem megy el szavazni,okok többfélék.
Másik része kitart elvei mellett és ha a fene fenét eszik is oda húzza az x-et jobbra vagy balra de a nagy párt mellé.Aztán ott van az akinek nincsenek elvei hanem arra szavaz aki adott neki valamit,vagy ígért egy nagyot,ezért egyszer ide jelöl egyszer oda.Van olyan szavazó aki nem valaki mellett voksol, hanem ha nem is tetszik az akire szavaz akkor is odahúzza nehogy visszajöjjenek amazok.
A skála széles.Egy biztos itt senki nem a programok alapján szavaz hanem sokkal inkább érzelmi alapon.Ki szimpátiából, ki gyűlöletből.
Ahhoz hogy mi innen alulnézetből meg tudjunk mutatni bármit is a pöffeszkedő elitnek ahhoz igen nagy összefogás kellene.
Magyarok? Összefogás? Na ne má...

Marcellusca 2008.09.16. 23:06:52

Optimista
Mindezzel én is tisztában vagyok. Ezért kérdeztem, hogy naív-e vagyok.
Tudom utópia a magyar - ott, ahol inkább dögöljön meg a szomszéd lova is - összefogás. Kérlek nézd el, ma még nem ittam rendesen.

Marcellusca 2008.09.16. 23:07:29

Optimista
Mindezzel én is tisztában vagyok. Ezért kérdeztem, hogy naív-e vagyok.
Tudom utópia a magyar - ott, ahol inkább dögöljön meg a szomszéd lova is - az összefogás. Kérlek nézd el, ma még nem ittam rendesen.

Marcellusca 2008.09.16. 23:09:00

Hát a szolgáltató meg már sokat ivott, nem dolgozik rendesen, csak össze-vissza küldözget mindent, legalább kétszer.

Horizont 2008.09.16. 23:11:06

Marcellusca
Tudod mostmár mi a menő?
Nem csak a szomszéd lova dögöljön meg hanem a
szomszéd is!

Marcellusca 2008.09.16. 23:12:41

Annak úgyis fekopik az álla, arról tesznek a parlamentben.

more 2008.09.16. 23:48:05

egyebirant nem kaptam agyverzest, feltamadtam hamvaimbol meg igy jo keson...nem sertodtem meg optimista:)) ennyire nem veszem veresen komolyan a dolgokat....
sztem 10-20 ev mulva en is ilyen optimistan fogok visszatekinteni, csak addig meg el kell jutnom, meg a tobbieknek is, es sztem magasrol tesz nagyjabol mindenki arra, h jobb vagy baloldal,csak elheto lenne mar az a tyuxaros orszag!! es ez nem azert van,mert nekunk semmi nem jo, hanem mert vannak olyan orszagok, amik mukodnek es szar azt latni, h a mienk is lehetne jobb

es nem arrol van szo, h a mai 30evesek milliomosok akarnak lenni (jo persze...:)))hanem hagyjanak minket elni. valoszinu ha a halalos agyamon fogok fekudni, banom, h az eletem nagy reszet gurizessel, meg aggodalmaskodassal toltottem, ahelyett, h a lelki javak gyujtogetesere forditottam volna energiat (hehehhe), de sajnos ez a vilag ilyen, es akinek nem rakja a csalad a segge ala az eletet, az igenis mindig a penzhez kanyarodik vissza (amit te felrottal nekunk)

es azert ingem, mert egyreszt idezted a hsz-emet, masreszt meg engem is erint mindaz amit irtal.
na joccakat, see you later

Horizont 2008.09.17. 06:04:53

Így a hajnali órában igazat adok neked, hidd el én is benne vagyok amiről beszélsz, a gyerekeim 21,26,30 évesek és nem tudunk a seggük alá mindent tenni, "csak" diplomához segítettük hozzá.
Bizakodjunk, a remény hal meg utoljára!

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2008.09.18. 12:02:39

Egyszerűen komikus olvasni azt a sok, nyáladzó, lelkes "miniszterelnőkúr így, miniszterelnökúr úgy" kommentet.
És ezt vagy komolyan gondolják, vagy Ausztráliából írnak, vagy az elme és gyógy és intézetből.
Az összefogás kérdéséhez: nem szokás az áldozatnak a kirablójával összefogni.
Nem kell mindenkinek egyetérteni. Nézem az amerikai kampányt, ott miért nem nyafog senki, hogy "nincs összefogás".
Talán ha lenne egy nemzeti minimum, de nincs. És ezzel az ürgével nem is lesz soha - mert hiteltelen, hazug és önmagát járatta le az elmúlt pár évben.
Én személyesen övsömört kapok a bárgyú, kisegítőiskolás mosolyától.
Egy dolog persze ez, de szerintem "Magyarország többet érdemel". Mondom ezt még akkor is, ha nem a szülőhazámat qrv@zta volna le ominózus "igazság-beszédében".
Az mszp ilyen elnököt érdemel! Lelkük rajta, de ebben az országban az mszp-seken kívül élünk még egy pár millióan.

süti beállítások módosítása