Skip to content


       Szűrés lista

Legyél TE is az Antifasiszta Akadémia hallgatója!

"Náczuló" bloggertársak és olvasók! Még van remény számunkra, a számotokra! Még van esély visszatérni a helyes ösvényre! Még lehet belőled diplomás antifa! Ne habozz, jelentkezz még MA az Antifasiszta Akadémiára! Mentsd meg magadat, mentsd meg az országot! Szellemileg kiképezve harcolj a barna eső ellen!

"A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének Demokrácia Akadémiája a 2008-2009-es oktatási évre is meghirdeti "közéleti szakértő" kurzusát.

A képzés során a demokráciával kapcsolatos alapvető politológiai, társadalom-ismereti és média-kommunikációs elméletek és gyakorlatok megismerésére van lehetőség. 

A kurzus résztvevői bepillantást nyerhetnek a főbb közéleti, politikai - társadalmi rendszerek működésébe, közvetlen kapcsolatba kerülhetnek neves politikusokkal, társadalomtudósokkal, közéleti szereplőkkel.

A 16-28 évesek részére szóló térítésmentes képzés november 28-án indul.

Az elméleti ismeretek és gyakorlati tudás megszerzése mellett önismereti képzés és sok öntevékeny közösségi feladat is szerepel. A tematika része egy országos napilap, valamint a közszolgálati televízió szerkesztőségének meglátogatása, továbbá egy több napos tanulmányút, melynek során a kurzuson résztvevő hallgatók Brüsszelben ismerkedhetnek meg az Európa Parlament és a kapcsolódó intézményrendszer működésével. A hallgatók az akadémia sikeres elvégzése után oklevelet kapnak.

Jelentkezni 2008. október 28-ig lehet a következő e-mailcímen egy önéletrajz és egy motivációslevél elküldésével: measzelnok@chello.hu.

A MEASZ 2007-ben indította képzését fiatalok számára a MEASZ Demokrácia Akadémiát (DA). 24 hallgató vett részt Kiss Péter miniszter támogatásával a parlamenti évnyitón. Képzésünk újszerûsége, hogy nem csak ismereteket adunk át a demokrácia világából, hanem a mai hazai demokratikus közéletben némi jártasságot biztosítunk, cselekvésre ösztönzünk. A hallgatók tanulmányozták a Népszabadság és a Magyar Televízió szerkesztõségének munkáját, egyhetes tanulmányi kirándulásra Buchenwaldba is eljutnak, ahol részt vesznek a kétezer fõs felszabadulási ifjúsági találkozón, majd Brüsszelben az Európai Parlament munkájával ismerkednek. Április 25-én lesz a tanévzáró, amelyen az akadémia iránt érdeklõdõk is részt vehetnek.

Talán egy kicsit sikerül megvalósítanunk, amit célul tûztünk magunk elé: a résztvevõ fiatalok számára tisztaságot, hitelességet, közösséget, demokratikus cselekvési lehetõséget biztosítva igazi élményeket, barátságokat, no meg továbbgondolásra ösztönzõ ismereteket nyújtunk."

Kedvcsináló Hanti Vilmostól, a MEASZ Demokrácia Akadémia vezetõjétől:

"Mindenkit, akik demokratikusan gondolkodnak Magyarországon, sokkolták mindazok, amelyek 2006. õszén történtek. Ennyire törékeny a demokráciánk? Ennyire félnünk kell a szélsõjobbtól? A válaszom igen, s egyben nem!

A szélesebb közvélemény számára nyilvánvaló lett: hiába gyõztük le a fasizmust több mint hat évtizeddel ezelõtt, nem tehetjük karba a kezünket! Bizonyítottakká váltak mindazok a szavak, amelyeket a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) tagjai szinte imamalomként folyamatosan mondogatnak: azért, hogy ne térjen vissza a fasizmus szörnyûsége, folyamatosan tennünk kell.

Hétköznapjaink telis tele vannak olyan monumentumokkal, amelyek bennünket a konfrontáció irányába taszítanak, amikor olyan helyzetek teremtõdnek, hogy háborúskodásra kapunk ösztönzést embertársainkkal. Ezt látjuk "mintaként" a közéletben, a demokrácia szent oltárát jelképezõ Parlamentben is. Pártjaink, amelyeknek a demokrácia letéteményeseinek kellene lenniük döbbenetesen elvesztették bizalmi támogatottságukat.

Hol és ki tanít meg bennünket, de a felnövekvõ generációt is arra, milyen a demokrácia valódi íze? Amikor belsõ készségünkké válik, hogy egy cselekvési helyzetben nem az évszázadok során megszokott diktatórikus, tekintélyelvû megoldásokat választjuk, hanem a demokratikus módszereket? Közoktatási rendszerünkben most már jól látható: bármelyik "érték" elvû kurzus irányít, nem kap kiemelt figyelmet a demokratikus készségekre nevelés. Tisztelet a kivételeknek, nem mûködnek érdemben a diákönkormányzatok, nem kapnak a diákok kellõ áttekintést a magyar nemzeti antifasiszta ellenállás hiteles történetérõl, ahol göncz árpádok vállalták a politikai és fegyveres ellenállást, a méltó emberi kiállást a fasizmus ellen.

Az antifasizmus nem jobb, vagy baloldaliság kérdése, hanem egy humanista életút. Mártírokat tudunk sorolni többféle oldalról. Olyanokat, akikre joggal lehetünk büszkék. Azokat, akik, ha a történelem úgy kívánta, szembeszálltak, életük feláldozásával a humánumért, az utódokért. Értünk is. Azért, hogy békében, erõs demokráciában élhessünk." 

A tantestület és meghívott előadók listája megáll a saját lábán, de talán nem sértő a többi előadóra, ha kiemelem dr. Debreczeni Józsefet, dr. Hegyi Gyulát, dr. Heller Ágnest, dr. Kende Pétert, dr. Kondorosi Ferencet, Forró Evelynt vagy Juszt Lászlót.

Vizuálisabb típusú olvasóinknak Hanti Vilmos MEASZ elnök beszéde a Demokrácia Akadémia tanévnyitón, a Parlament, 2007. október 26:


Bródy János - Szabadnak születtél, Demokrácia Akadémia tanévnyitón, a Parlament, 2007. október 26:

 
Már maga az egyesület létezése is kissé pikáns egy olyan országban, ahol a bizonyítottan utolsó fasisztát 1946 március 12-én kivégezték. Egy olyan országban, ahol 40 évig volt szocialista diktatúra. Egy olyan országban, ahol a szocialista diktatúra működtetői és haszonélvezői nem hogy köztünk élnek a mai napig, de egyenes ők a minket vezető politikai elit!

Azért várom tőletek kommentbe, milyen a motivációs levellel jelentkeznétek az Akadémiára ... :-)

Címkék: közélet morbid

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr92702075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.08. 13:23:07

ATV
Belföld
2008. 10. 07.
Eltűntek az Intercityről az utasok értékei? + videó

Nagyon aprólékos vizsgálatok kellenek ahhoz, hogy a Monorierőnél történt vonatbaleset okait megállapítsák - mondta az ATV Reggeli Jam című adásában Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.
„Feltételezések és részeredmények vannak, ami biztos az, hogy kábelzárlat miatt nem működött megfelelően a biztonsági rendszer.” – mondta a szóvivő. A baleset olyan szakaszon történt, ahol az elmúlt években európai uniós forrásokból teljes körűen felújítottak.
Kavalecz Imre arról nem tudott tájékoztatást adni, hogy mi lett az Intercity-n utazó emberek csomagjaival és értékeivel, miután el kellett hagyniuk a vonatot.

Ezbazmegdefasza.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.08. 13:24:57

"részt vesznek a kétezer fõs felszabadulási ifjúsági találkozón" Mi alól szabadultak fel a drágák? Egy demokráciában? Komolyan, ötletem sincs. Beteg egy banda.
Hogy Combit idézzem:
"A barna eső a mondásra utal, hogy cigánygyerekek potyognak az égből?"

more 2008.10.08. 13:26:57

combi orujje neki, meg megmentheto a lelked az orok karhozattol:)))) milyen nagyszeru, h otthon van egy ilyen lehetoseg, iratkozza be vaze!!!
itt nincs ilyesni, ugyh en elvesztem.....itt sokkal nagyobb problemakkal kuzd az orszag, pl. h jol mukodjenek a hivatalok, bankok, minden olajozottan menjen....otthon ilyen aprosagokra mar nem adunk, olyan frankos a helyzet. itt nem jut energia a naciveszelyre:)))))

Geza 2008.10.08. 13:27:34

laspalmas 2008.10.08. 13:24:57
""részt vesznek a kétezer fõs felszabadulási ifjúsági találkozón" Mi alól szabadultak fel a drágák?"
Nem érted. Ez csak annyit jelent, hogy ők felszabadult ifjak, és kb. ugyanezért nem nézik jó szemmel, ha mi meg olyanokat mondunk, hogy "koncentráljunk a probléma okára" :)...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.08. 13:28:00

more 2008.10.08. 13:26:57
iratkozza be vaze!!!

Lázas-e vagy, hogy hülyeségeket beszélsz? :)

jpmjpm 2008.10.08. 13:28:25

Vajh miért 28 év a korhatár?

Akadémia. Muhaha!

"...szinte imamalomként folyamatosan mondogatnak: azért, hogy ne térjen vissza a fasizmus szörnyûsége, folyamatosan tennünk kell."

Ez kész, ez kiverte a biztit nálam. Tovább nem is olvastam.

_alesi_ (törölt) 2008.10.08. 13:31:40

És mi a retket csinálnak Buchenwaldban? Nem, nem kell válaszolni, sejtem. A "Sebaj, legalább helyben vannak, csak újra be kell fűteni" válaszokat mellőzzük...

murcicomp 2008.10.08. 13:38:33

Ha ez az egész ennyire bal és jobb oldal független és mind a két oldalról vannak mártírok, akkor hogy a fenébe csak balos antifaszok tanítanak ebben a "nemes" akadémián?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 13:38:45

Combi: az semmi, de tegnap a máv-os szóvívő picsa nyilatkozott, hogy mi kell a kárbejelentéshez...
pl. "Amennyiben meg van, a menetjegy...."

óóó persze, gondolom a sérültek, meg az őket menteni igyekvők azzal voltak elfoglalva, hogy a menetjegyeket keressék a romok között...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.08. 13:39:55

Sajnos 31 leszek, így nem vehetek részt ezen a csodálatos tanfolyamon :-((

mind2 (törölt) 2008.10.08. 13:40:11

Ja, Népszabadság, Magyar Televízió, Buchenwald, aztán forduljanak keletre, ott olyanok vannak, mint Katyin, gulag, KGB múzeum, Lenin - Sztálin - Berija meg még talán áll a Lomonoszov egyetem is, oda be lehet iratkozni anti f a s z i s t a kurzusra. Mindjárt én is kitalálok valamit magamnak, és holnaptól harcolok ellene.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2008.10.08. 13:40:38

Öööö... van nekik elég muszájdzsekink?

Egyébként a motivációs levelem:

R égóta szerettem volna egy ilyen helyen tanulni,
Ö nök megteremtik a lehetőséget arra,
H ogy bebizonyítsam: véget érhet
Ö rökké tartó rettegésünk az elnyomó fasisztáktól.
G erinces emberként nincs több félelem,
N em kell többé lehajtott fejjel járnunk.
Ö nöknél tanulni számomra
M érhetetlen örömet jelentene.

K is ember vagyok én, de megteszek mindent, amit
E mberileg meg tudok tenni.
L elkesen részt veszek minden megmozdulásukon, hogy megmutassam:
L enézett kisebbségeinket a nácik fenyegetik mindig, mindenhol.

:)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.08. 13:44:01

_alesi_ 2008.10.08. 13:31:40
És mi a retket csinálnak Buchenwaldban?

Elhullajtanak pár könnycseppet a holocaust áldozatainak lelki üdvéért, és előadások valamint gyakorlati órák lesznek Rettegés tantárgyból.

more 2008.10.08. 13:45:40

gerusz, kinezel beloluk annyi inteligenciat, h tudjak mi az az akrosztichon....?? boldogok lesznek, h kaptak egy lelkes jelentkezot. csak a kippat ne hagyd otthon azt mar a felvetelin is kerik...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.08. 13:54:57

Nagyon erős. :D

De mit vétett Göncz Árpád, hogy nemecsekernősítették?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.08. 13:58:27

Geza 2008.10.08. 13:27:34
Köszi, kezdem kapisgálni. Először a nagy szovjet felszabadító hadsereg szókapcsolatra asszociáltam, de elvetettem, remélve hogy ezen azért már túljutottak...
Bezu hol lehet? Csak nem a motivációs levelét írja? :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.08. 13:59:26

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.10.08. 13:54:57

Bocsánat, de Göncz Árpád hogyan és mikor harcolt a fasizmus ellen?

"1944-ben szerzett diplomát a Pázmány Péter Tudományegyetem jogi karán, majd az Országos Földhitelintézetben volt gyakornok 1939-től. A Teleki Pál Munkaközösség tagja. 1944-ben behívták katonának, 1945-ben megszökött a Németországba vezényelt egységétől. Többször is szovjet fogságba került, ahonnan mindig sikerült megszöknie."

Én úgy látom, hogy a kommunistákat öldöste, a K-Európai Rambó ...

hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6ncz_%C3%81rp%C3%A1d

mind2 (törölt) 2008.10.08. 14:00:21

Reggel szólt a kölyök, hogy gyertek gyorsan, a faszisták a spájzunkban vannak!!!!!! Hát tényleg ott voltak : ették a füstölt halat savanyú uborkával meg sóval, és már a vodkásüveg kupakjával bibelődtek.
Le is fényképeztem őket, ha érdekel bárkit megmutatom :::))))

buckafej 2008.10.08. 14:13:46

Hanti Vilmos született 1958- ban.
Iszonyú sok fasisztát láthatott életében...
Olyan mint a dísz rasszistázók.
Hülyeség, amit csinálnak, de jól meg lehet élni belőle.
Rájött, hogy ez jobban fizet, mint a tanítás.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2008.10.08. 14:26:33

bizony Göncz Árpád még síten is ült annak idején mer a rendszer ellensége volt igaz könnyen megúszta mer fel dobta a haverjait egy igazi példa kép

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.08. 14:35:01

A náciveszély igenis valós!
"Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Duna mindkét partjára folyamatos területfoglalási és éleslövészeti engedélyt kértek és kaptak a következő szervezetek:

Vérmagyar Neonáci Egységpárt
Modern Fasiszták Egyesület
Tarkólövés Baráti Kör
Árpádsáv Rulez Kht.
Mindenkit Megölünk Arbeitsfront
Kurucgyári Kannibálok néptánc csoport
Turbójobber 2008 Alapítvány

Félelem bérletek most kedvezményesen leköthetők. A környéken 10 éven át torlódások és erős zaj várható. Megértésüket köszönjük."

more 2008.10.08. 14:38:38

laspalmas te se vagy komplett:)))) en meg vacilalok a Tarkólövés Baráti Kör es a Kurucgyári Kannibálok néptánc csoport kozott:))))

Johnny336 2008.10.08. 14:40:02

Én korban beleférek bőven, de nagyon gonosz rasszista lehetek, ha nem kívánok hozzájuk csatlakozni?

Egyébként milyen szakma az, hogy "közéleti szakértő"?
Nekem az informatikus szakma. Meg az autószerelő. De még a bolti eladó is az.
Ez nem. Náczi vagyok?

Gyökerek ezek...

derelyegrádi szellem 2008.10.08. 14:42:13

Hanti Vilmos az egyik elő péda arra, hogy az jó antifasisztának fasisztákra sincs szüksége.

Egyébként Hanti érdekes darab, vigyázni kell rá, mint egy értékes múzeumi tárgyra, mert ő még azt a régi,tiszta, eredeti Karl Radek által fémjelzett klasszikus bolseviki propagandát nyomja.

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.10.08. 14:47:10

Kemény a meghívott előadók listája. Szerintem az árokásó top10-ből válogatják őket...
Most már legalább tudjuk, hogy ezeket egyenesen KÉPZIK, hogy ilyenek legyenek.

Geza 2008.10.08. 14:54:50

laspalmas 2008.10.08. 14:35:01:
:)

Szeretnék jelentkezni a felsorolt csoportok valamelyikébe, bővebb ismertetőjük nincsen?
Ezekben a mai mostoha időkben sajnos alig napi egy-két antifát van módom élve megenni, a házi krematóriumaimhoz sem kapok zöldkártyát, pedig ha amúgy rendesen belelendülhetnék, olyan vérnáczi lennék, hogy egy falka Predátor is ájtatos ministránscsapat lenne hozzám képest :) !

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.10.08. 15:00:00

Tarkólövés Baráti Kör
Kurucgyári Kannibálok néptánc csoport
Turbójobber 2008 Alapítvány

Hol lehet jelentkezni? Mennyi a tagdíj?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 15:10:03

én beiratkoztam az "előkészítőbe", olvasgattam egy kicsit a bátorságbeszédben élenjáró empatikus ferike blogját, és a kommenteket...
úgyhogy asszem el is érkezett az ideje egy cigarettának :-))

ikszD 2008.10.08. 15:13:16

Én is majd megpróbálok bejutni!

Bezuhov. 2008.10.08. 15:13:23

laspalmas 2008.10.08. 13:58:27

Ha írnék is motivációs levelet, akkor abba azt írnám, hogy túl sok a gerinctelen senkiházi alak, aki mosdatja a fasisztoid elemeket..

ÁMEN!

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.10.08. 15:16:42

Az "ámen" terminus technicust a nácimosdató, klerikálreakciós fasiszták használják, légyszíves, legalább benned ne kelljen csalódni...

Bezuhov. 2008.10.08. 15:21:57

jah Zero!

Amúgy olyan szánalmas vagy, mint tegnap néném a hírtv-ben:
"egyébként meg ne foglalkozzunk a tarkamagyarok aljas mocskolódásival"

:D még a csinatalnsanya is elsápadt eme a baromságon. Én meg dőltem a röhögéstől, meg a szánakozástól.
Szegény vérgőzös nénikét bántotta az a tudat, hogy a senkinek sem ártó békés, békére váhgyó tüntetők, az egyre burjánzó fiikai és retorikai erőszak ellen fel merték emelni hangukat. Ugyanez megy itt is.

A jó érzésű embereket az erőszak zavarja. Másokat meg az, hogy ez őket zavarja. Hát igen! Van aki inkább a gyújtogatókkal szimpatizál és az ezek ellen szót emlőkön pedig gúnyolódik!

ilyen is van!

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.08. 15:25:17

"egyébként meg ne foglalkozzunk a tarkamagyarok aljas mocskolódásival"

lol ez tényleg szánalmas xD Most az egyszer egyetértek veled Bezu :)

Geza 2008.10.08. 15:26:45

Bezuhov · 2008.10.08. 15:21:57:

Szerintem valaki visszaél Bezu nevével, mert bár az eredetihez hasonló botorságokat írkál, de sokkal rosszabb fogalmazással és több gépelési hibával :) !

derelyegrádi szellem 2008.10.08. 15:28:03

Ja ja bezu, azok a mosdatók.

Szerencsére a tömeggyilkos komcsikat (meg a tevékenységük haszonélvezői mint Gyurcsi, mert a komcsik nélkül az apjával lenne az Alkoholista Kocsikisérők Lumpenrpoletár Szövetségének társelnöke maximum) nem mosdatja senki, sőt jól megérdemelt büntetések is kiosztásra kerültek egy újabb nürnbergi perben. Én is jól emlékszem erre, így történt :)

A nácikat meg mosdatják ezerrel. Aha, valahogy így áll dolog...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 15:29:21

Gyerekek! Az csak nekem ütött szöget a fejembe, hogy Bezu "hörtv-t" néz???
Gyanús nekem is, hogy valaki visszaél a nicknevével :)

Bezuhov. 2008.10.08. 15:30:22

Csak nem a kultúrális Geza oktatt engem? xD

Bezuhov. 2008.10.08. 15:32:21

derelyegrádi szellem 2008.10.08. 15:28:03

mosdatók etalon dumája:
#1: ezer éve nincsenek is fasiszták
#2: bezzeg a komcsik...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.08. 15:32:34

Helyesírási hibákba belekötni kb olyan mint amikor Jancsika meghúzza Esztike haját az óvodai homokozóban.

Bezuhov. 2008.10.08. 15:33:15

derelyegrádi szellem 2008.10.08. 15:28:03

mosdatók etalon dumája:
#1: ezer éve nincsenek is fasiszták
#2: bezzeg a komcsik...

derelyegrádi szellem 2008.10.08. 15:34:19

Az is lehet Sedux, mert ilyen nehéz időkben amikor Gyurcsányt vígasztalni kell, neki a Feri blogján a helye, ahol mély empátíában fogant kis bátorító kommetjeit elhelyezi.

Bár amire én reagáltam az eredetinek (értsd: original) tűnt. De ti jobban ismeritek....

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 15:37:54

Szellem: én már nem kritizálom az esetleges helyesírási hibáit, én csak a "hörtv"-n akadtam ki, ami - minden normálisan gondolkodó antifasiszta honpolgár szemében - egyenlő a kuruccal, és a kuruccá lett index hírportállal...
De lehet, hogy csak az "ismerjük meg az ellenséget" életérzés vezérelte Bezu-t :-)))

Bezuhov. 2008.10.08. 15:39:50

Ha azt a naczivadasz.bloggert veszem alapul, akkor simán kinézném bármelyik anti-antifából, hogy a nevemben írogatna szabadidejében.

Geza 2008.10.08. 15:41:02

Bezuhov · 2008.10.08. 15:30:22:
"Csak nem a kultúrális Geza oktatt engem?"

Védelek, te szegény, hogy ne írj, ha már egyszer iszol ill. ha már mégis írsz, legalább le tudd tagadni utólag :) !

Amúgy az eposzi jelzőt köszönöm, 'oktat' két 't'-je okán te pedig legyél innentől 'múltidejű Bezuhov' :)!

Bezuhov. 2008.10.08. 15:42:51

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.10.08. 15:37:54

"De lehet, hogy csak az "ismerjük meg az ellenséget" életérzés vezérelte Bezu-t :-)))"

Tévedsz! Számomra ez olyan, mint ha az állatkertben a majomház előtt nézelődnék. Szórakoztat!
szerinted miért járok ide (is)??

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 15:48:47

Bezu: nagy kérdés az állatkertben, hogy ki van a rácson kívül, és ki van a rácson belül... Nézőpont kérdése.
Na ez komoly előrelépés: szemátnácifasisztáktól eljutottunk a majmokig. Vagy ez visszalépés?? Magam sem tudom...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.08. 15:49:16

Bezuhov, te lenézel minket?

Az előbbi kommentemben "Dunaparti Önkormányzat" Szily-cikkhez írt hozzászólását idéztem, nem enyém az érdem. Bárki is az, hatalmas humora van! :)

derelyegrádi szellem 2008.10.08. 15:50:59

a komcsi mosdatók etalon dumái:

1./ A nácik voltak (mint Katyn esetében)
2 ./ A megtorlásoknak csak másik komcsik estek áldozatul (Rajk misztérium)
3./ Az eszme szép volt csak eltorzították. (kik, kérdezhetném a nácik?)
4./ Minden komcsi rémtett elfogadható és igazolható, mert az antifasizmus.
5./ Mindenki megváltozhat (kivéve ha fasiszta volt, az csak egy esetben, ha egyből komcsi lesz, mint Vásárhelyi Miklós)
6./ A kommunisták egyébként nem tervezték a tömeggyilkosságokat, azok egyéni bűnök (Jezsov, Jagoda, Berija, Farkas Mihány), azokról a Párt nem tudott.
7./ A komcsi rémtettekért maguk a komcsik nem felelnek, mert más az ideológia, és más tett, és az utóbbi mindig egyéni, így a felelősség is.
8./ Ha voltak is bűnök és bűnösök azok elévültek, Szemben anáci bűnökkel, mert azok nem.
9./ Ne fogalkozzunk amúltal, mindeki tiszta lappal indult 1990.-ben
Soroljam még?

Ps. Mondj egy országot ahol a nácik politikaformáló szerepben vannak (parlamenti párt, kormányon vannak, vagy náci diktatúrát üzelemletenek.), mert komcsi van bőven. Tehát előre az antifasizmus útján. A legkifizetődőbb mindg a nem létező ellenség ellen harcot viselni, mert az jól jövedelmez és veszélytelen. De ezt majd elmagyarázzák neked a MEASZ-nál a hős partizánok. :)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.08. 15:54:01

derelyegrádi szellem 2008.10.08. 15:50:59
Ps. Mondj egy országot ahol a nácik politikaformáló szerepben vannak (parlamenti párt, kormányon vannak, vagy náci diktatúrát üzelemletenek.)

Ausztria, a nácizmus bölcsője :)

more 2008.10.08. 15:54:26

te bezu, nem vagy te egy kicsit.....mar bocs h megsertelek....ubermensch?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 15:57:00

Combi: MÉG nem, csak jól szerepeltek a választásokon. Vagy már megvolt a kormányalakítás? Esetleg amíg nem figyeltünk, egyesültek a Bajorországban élő testvéreikkel, és voilá Anschluß 2.0. ???

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.08. 15:57:01

more 2008.10.08. 15:54:26
Nem az, ő egy teljesen normális átlagpolgár (beee), mi vagyunk untermenschek, a gonosz orbánista-horthysta-hitlerista nácziak :)

Bezuhov. 2008.10.08. 15:57:13

derelyegrádi szellem 2008.10.08. 15:50:59

Kösz hogy bővebben kifejtetted #2 dumát, bár egyáltalán nem voltam rá kíváncsi.

Amúgy meg :
Szlovákia pl

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 15:59:07

Combi: szálasit meg a duce-t kihagytad...

more 2008.10.08. 16:01:27

en szeretek untermensch lenni:))))))) es gonosz is meg minden:))))) a tobbit nem ertem combi, mert hat hiszen egy majom szintjen hegedulok, mint megtudtuk a gyengek es elnyomottak szovivojetol:))))

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.08. 16:04:45

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.10.08. 15:57:00
Mivel ott van a parlamenti párt zárójelben, ezért bátorkodtam megemlíteni a sógorokat, mert két széljobb párt is bejutott a parlamentbe :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 16:06:57

Ja, hogy úgy... Akkor viszont ideje lenne egy markáns elhatárolódásnak, nem gondolod?

Bezuhov. 2008.10.08. 16:07:12

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.10.08. 16:00:45
naczivadasz.blogspot.com/2008/09/jra-itt.html

"Utamat csak néha zavarta meg egy-egy undorító magyarkodó faszista disznó, pl. a pusztában népi öltözetben Izrael hazánk juhait terelgető paraszt."

tudtam, hogy egy derék ember szerkeszti :)

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.10.08. 16:08:06

Ha ez is akadémia, ki sem akadok azon, hogy Janáklali tévészerelő mester főiskolának nevezi a csillagfejtő-tanfolyamát. ;D

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.08. 16:10:25

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.10.08. 16:06:57

Jaja, minden békés antifasiszta egyetért abban, hogy csak az atombomba segít Ausztrián. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 16:12:55

Combi: faszt, gondolj bele, hogy milyen az uralkodó széljárás. Nem elég, hogy a Rábát szennyezik??

GatyaPityu 2008.10.08. 16:14:15

ÉS a huszonnyolc felettiekkel mi van? Őket nem akarja senki megmenteni az egyre fokozódó, elharapódzó fasiszta veszélyektől? :-)

Ez amúgy nagyon szánalmas. Úgy látom ebben az országban nemcsak a radikalizmus terjed, hanem azoknak a tábora is, akik a náciveszély elleni küzdelemre izgulnak fel... Egy kis MUNKÁT javaslok nekik, lehetőleg kétkezik, és máris nem lesz idejük ennyit agyalni ezeket a f*szságokon.

GatyaPityu 2008.10.08. 16:16:45

Kiegészítés:
az előző jánszlotás post kapcsán eszembe jut, jó lenne, ha ezek derék baloldali érzelmű, békeszerető urak a fokozódó "szlovákveszélyre" is mondanának valamit. Az talán hasznosabb lenne, mint nemlétező kényszerképzeteken rágódni.

Barrera 2008.10.08. 16:21:16

Tisztelt Ellenálló Antifa Egylet! Sírva könyörgöm, 36 évem ellenére fogadjanak tagjaik közé! Legyek én a kivétel, aki erősíti a szabályt, és az önök sorait. Régi ellenálló családból származom. Nagyapám máig harcol a Diósgyőri Gépgyár pincéiben, mint a Mokan Komité alapító tagja! Nagyanyám jó antifasiszta módjára önként árulta a párttagkönyvbe való bélyeget, anyám alapszervezeti titkár, apám munkásőr volt. Kora gyermekkoromra jellemző, hogy horogkeresztből átalakított ablak volt a jelem az oviban, hitbéli meggyőződésből lettem kisdobos, majd úttörő is. Hetedikben dalnok versenyt nyertem, máig két szólamban tudom fütyülni a "Antifákk vagyunk mi, faszagyerekek" c. indulót. Később felvételt nyertem a KISZ-be, majd több sikeres polkaszinó szervezése után az Ifjú Gárdába is. Jártam vezetőképző táborban, ( ahol ellenállás tantárgyból megbuktam, mert hagyam, hogy Staubinger tanárnő szájjal lerántson a büfé mögött ) alapítója voltam az Országos Béke Klubnak, a klub lapjának írt cikkeimet Dinnyés József lektorálta. Ilyen előélettel esdve kérem önöket, tegyék lehetővé, tagjaik közé tartozzak! Tisztelettel: A. Barrera.

Bezuhov. 2008.10.08. 16:21:23

Én már csak egyet nem értek:
Miért nem alakítotok Anti-antifa Chartát az egyre elharapódzó antifasizmus ellen. zero lehetne a vezetője.

Telik az idő, cselekedni kell! Mi van, ha maholnap rátok törtenek a vérszomjas antifák, rátok gyújtják boltjaitokat, megdobálnak az utcán, ellenetek uszítják a népet?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.08. 16:26:08

"ellenetek uszítják a népet"
Na ennek az egynek van reális veszélye kedves Bezu, még egy-két ilyen antifa(sz)-képző központ, és ezt is megéljük - megint -, hogy "aki nincs velünk, az ellenünk van".
De megsúgok valamit: egy macskát sokféleképpen meg lehet nyúzni, magyarán nem kell, hogy a "békés" antifák megdobáljanak az utcán, elég ha szimplán ellehetetlenítenek. Megdöglik az ember magától is...
De már ennyit, megyek "rétegvért" inni, ahogyan azt egy hithű náczihoz illik....
Shabbat shalom!

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.08. 16:31:48

Barrera 2008.10.08. 16:21:16
Azt a részt kihagytad, hogy 1972-ben születtél, és holokauszt túlélő vagy :)

kill004 2008.10.08. 16:33:17

Atro: ...derék baloldali érzelmű, békeszerető urak a fokozódó "szlovákveszélyre" is mondanának valamit.

Nem lehet. Pont. Internacionalizmus van. Drága Szlovák Elvtársainkat nem "báncsuk" meg!

Combi a ballibes Ferkófan 2008.10.08. 16:36:48

Pá Seduxen, aztán nem elfelejtetni, hogy hazafelé az Internacionálét kell dúdolni :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.08. 16:55:24

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.10.08. 15:54:01
derelyegrádi szellem 2008.10.08. 15:50:59
Ps. Mondj egy országot ahol a nácik politikaformáló szerepben vannak (parlamenti párt, kormányon vannak, vagy náci diktatúrát üzelemletenek.)

Ausztria, a nácizmus bölcsője :)

Pontosan :D Hitler nevét ezentúl ejtsd így: Strache

:DD

Hannibal22 2008.10.08. 17:02:14

"azért, hogy ne térjen vissza a fasizmus szörnyûsége, folyamatosan tennünk kell."-Mint az Állatfarm disznói akik Jones gazda visszatérésével riogattak...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.08. 17:20:21

Az osztrákokhoz egy kis cikk:

kuruc.info/r/35/28709/

Az FPÖ-re, és a BZÖ-re kell koncentrálni ;)

Zikkájl!

Horizont 2008.10.08. 17:27:56

zero mostmár isten bizony veszélyességi pótlékot kérek a Vastagbőrtől:)
Muszály mindennap találnotok valamit amivel padlóra külditek az egyre kedvetlenebb embert? Ez tényleg nem vicc?Itt oson a kertem alatt a fasizmus??
Úristen most mit tegyek????
Viccet félretéve én mégse értem, hogy miért fasisztáznak? Riogatnak?
2008-ban miért kell ezt nyomatni?
Igen van szélsőjobb,szélsőbal is, sőt futballhuligánok is!De ez nem fasizmus.Simán bunkók.
De nem csak ők hanem mások is!!
Nem kell hosszan keresgetni...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.08. 17:29:51

off:
index.hu/politika/belfold/lotz081008/?main&rnd=523

Hát hogyne... biztosan informálisan megkérdezte azt az alkeszt -b+, aki már el van ásva vmi szanatóriumban- és biztosan le akart mondani... a frissiben megszerzett húsosfazékról. Vastagbőre-e van?
Fletónak biztosssss vmi rossz emléke volt, nem a "trénere" mondta neki: Ferikém, gyász dráma könnyek.

on.

28 év a korhatár, hát igen... nekik már el lehet adni, hogy a komenizmus(pfhöjj) jó dolog volt, Che Guevara(phöjj-phöjj) meg egy romantikus hős.
Mostanában mantraként mondogatom magamban, hogy mennyit kell még kibírnom "kurvaországban".

GatyaPityu 2008.10.08. 17:37:31

Optimista:
"Muszály mindennap találnotok valamit ..."

RE & OFF
Remélem nem sértelek meg e linkkel... :-D
muszaj.try.hu/

more 2008.10.08. 17:43:38

misikeh mekkora egy kopkodo vagy de komolyan!! :))) mint a judea nepe front:))
en addig mondogattam a mantrat, amig egy nap elhittem, h semeddig se:))) osztan itt a UK-ben hal'istennek nincsnek fasisztak, ugyh nem kell beiratkoznom a fentihez hasonlo onkepzokorokbe:)))

Horizont 2008.10.08. 17:45:59

Atro nem sértettél meg,pláne miután a vesszőparipám a jó helyesírás de ez a fránya "muszáj" már többször kifogott rajtam! Remélem megbocsájtható a dolog???
(mellesleg jobban megsértettél a kövér emberről írt kommenteddel)

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.08. 18:00:47

more, ez van... lélekben kiköpök minden komenista related szó említésekor :D
Hát én a svédekre vagy Kanadára esetleg a déli féltekére gyúrok.
off:
ma megtanultam végre PID szabályzást paraméterezni :)
on

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.08. 18:04:00

Ez a mások helyesírásával foglalkozó baromság még az, amitől felmegy a vizeletem. A muszáj pedig pont egy olyan szavacska aminél nem is olyan durva hiba, amúgy meg amit leakart írni megértetted nem?

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.08. 18:08:37

"...amúgy meg, (1) amit le (2) akart írni (3) azt megértetted, (4) nem?"

Bocsánat Jancsibohóc, de nem bírtam kihagyni ;D

GatyaPityu 2008.10.08. 18:41:58

Optimista:
nincs miért megbocsátanom, mert nem haragudtam eddig sem, csak szóltam, mert sokan tényleg nincsenek tisztában egy-egy szó helyesírásával (én régebben a "különben, azonban" szót írtam módszeresen m betűvel, mígnem szólt valaki, hogy ne tegyem, mert nem helyes).

Jancsibohóc: igazad van, rád nem vonatkoznak a helyesírási szabályok, neked meg van engedve hogy úgy írj, ahogy neked jólesik. Senki sem akar korlátok közé szorítani téged. :-D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.08. 19:23:10

Atro én lennék a legjobban meglepve, ha pont Te szorítanál korlátok közé :D Mellesleg 1-2 félreütésen, és kihagyáson kívül mást nem igen tudnál az arcomba vágni amúgy sem. Így hát hess, és kérem a kalóriatáblázatból a zsíros kenyeret, és a derelyét mit konfitüre.

misikeh lemaradt az a fránya szóköz, meg a vessző is és mivel az itteni helyesírás-ellenőrző nem javította, így szartam rá. De azért ettől még fogsz tudni
aludni ugye tesvír? :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.08. 19:24:45

ArkAngyal weheh
Amúgy milyen a játék? Élvezhető? Hasonlóan Bug-os mint elődje? :)

ArkAngyal 2008.10.08. 19:47:31

Kb 2x annyi bug van benne, de nagyon jó. Ajánlom. Nagyon élvezetes, teljesen más, mint a shadow of chernobyl, bár a helyszín kb 80%ban ugyanaz. Viszont van benne repair, upgrade és még rengeteg finomság. A megszokott artifactokat el lehet felejteni, ugyanazzal a névvel totál más tulajdonságokat ad. Ha érdekelnek trükkök, keress meg.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.08. 20:08:11

Én végigjátszottam anno az elődjét, miután közölték, hogy még van vagy hétféle befejezése. Na ezeket megnéztem a youtube-on, és letöröltem az egészet :D
Majd, ha rászánom magam lehet leülök megnézni milyen, és akkor lehet megkereslek :)

ArkAngyal 2008.10.08. 20:11:25

Melyik befejezés lett a tiéd?

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.10.08. 20:26:07

Jancsibohóc 2008.10.08. 19:23:10

hajhaj :) Három pohár Gammel Dansk után, mint a bunda :D

Aszongya:
Gor godt om morgenen, efter dagens dont, under jagten... blabala
tud vki dánul? A "Gor"-ban ilyen áthúzott o van, ö-nek ejtendő.

ArkAngyal 2008.10.08. 20:28:43

Aha te is smucig állat vagy :) Nekem is ez lett, pedig segítettem mindenkinek, akinek csak tudtam, reméltem, hogy valami jobb befejezést tartogat a játék. Elég nagy csalódás volt a vége, de a játék maga sztem elég élvezetes. Viszont a Clear Sky teljesen másfajta játék, igaz, itt is van egy fő sztori, ami kapcsolatban áll a Shadowval, viszont a faction war más jelleget ad neki.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.08. 20:46:11

Nos, én is ezen akadtam ki. Segítettem mindenkinek, csak akkor lőttem ha már lőttek :), és mégis ilyent kap az ember a pofájába :D
A játék azért érdekelt amúgy, mert kíváncsi voltam Pripjaty, és Csernobil lemodellezésére.

ArkAngyal 2008.10.08. 21:09:31

A Clear Skyban sokkal szebb. Készülj valami izomvga-val. Nekem 8800GTS van 2GB Corsair rammal és 1024x768ban megy csak, míg a sima játék 1600x1200ban ment minden maxon.

Horizont 2008.10.09. 06:01:31

Óh,mintha kínaiul beszélgetnétek!:))
(mosolygok itt magamban)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.09. 10:35:47

weheh én értem miről beszél, de annyira nem vagyok PC-arc már, a fenti játék is a lemodellezése miatt érdekelt. Egy dolog van amivel leülök játszani, az pedig a Battlefield 2 szigorúan a neten :) (A párom néha ezért is visít már :)) A további számítógépes activity-re meg maradtok ti, meg az MSN :)

mind2 (törölt) 2008.10.09. 10:37:46

Összehasonlító elemzés - hol hangozhat el ez manapság ?
1. Ez a föld a mi ősi földünk, takarodjanak a betolakodók
a. Izrael ( palesztinokra gondolva )
b. Oroszország ( kaukázusi kinézetűekre gondolva )
c. Szlovákia ( ránk gondolva )
d. Magyarország ( ....)
e. Hutik földje Afrikában ( tuszikra gondolva )
2. Elsősorban ...... légy, ennek a nemzetnek az érdekeit képviseld, ezt a nemzetet gyarapítsd, ha már ez lett az otthonod , netán itt születtél :
a. USA ( minden egyes bevándorlóra gondolva )
b. Szlovákia ( minden egyes magyarra gondolva )
c. Románia ( minden egyes magyarra gondolva )
d. Magyarország ( minden egyes cigányra gondolva )
e. Izrael ( minden egyes bevándorló zsidóra gondolva )

Namármost, ennyi rohadt fasiszta országot, mint ezen a mi Földünkön van.......

mind2 (törölt) 2008.10.09. 10:43:09

Ja és beugrott egy dalszöveg az átkosból :)
Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak
Én nem - mondta a rács - engem majmok közé zártak.

süti beállítások módosítása