Skip to content


       Szűrés lista

Szegeden odacsaptak a rendőrök!

Szemét szegedi egyetemisták! Hát mégis mit képzeltetek?!

Szegeden, a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának munkatársai október 6-án rajta ütöttek .... a fénymásolóüzleten! Bejelentés alapján -  a magyar  ember még mindig imád beköpőset játszani ...

A rendőröket a boltban döbbenetes látvány fogadta: a fénymásolóbolt úgyis tele volt  -  kapaszkodjunk bele a az asztal sarkába, ez ütős lesz: jegyzetekkel!

"A pontos számról Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő nem tudott bővebb felvilágosítást adni, de azt mondta: jelentős számú illegálisan készült jegyzetről van szó, helybenhagyással pedig nagyteljesítményű fénymásoló gépeket is lefoglaltak. A rendőrség jelen pillanatban azt vizsgálja, kik a károsultak, mekkora kárérték keletkezett. A büntetés egyébként akár három évig terjedő szabadságvesztés is lehet, ha a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértését jelentős vagyoni hátrányt okozva, üzletszerűen követték el."

A féléves 5000 ft-os jegyzettámogatásból sok-sok könyvre futja, ezt mind tudjuk. Az oktató pedig előírja, hogy kötelező megvenni a drága jegyzetek, amit teljesen véletlenül ő maga írt...

Amúgy minden egyetem környéki jegyzetboltban ugyanez a helyzet, kíváncsi vagyok a pesti rendőrök mikor csapnak le a rengeteg pesti fénymásolóra.

Valószínűleg a szegedi rendőröknek lehet a legjobb dolguk, alig van melójuk...
-Zolikám van van valami eset?
-Áh, semmi, egy újabb uncsi nap ...
-Minden csatornafedél a helyén, semmi színesfémlopás, tyúk-malac-uborka mindenkinek megvan, semmi autófeltörés, pénztárcalopás?
-Sehol semmi, ebben a városban mindenki betartja a törvényt. Lehet, visszahelyeztetem  magamat Miskolcra. Tegnap is 1 óráig figyeltem egy kutyát sétáltató férfit, hogy vajon a parkban, tiltott helyen oda mer-e szarni a blöki, de nem, a rohadt dög nem szart oda. Pedig már kitöltöttem előre a szabálysértési lapot is...
-Zolikám, az üzenetrögzítőt lehallgattad már?
-Volt rajta 1 furcsa üzenet, hogy az egyetemisták valami jegyzeteket fénymásolgatnak ... hülyeség ez egész.
-Hülye vagy baszod, végre valami! Hívom a kommandót, általános riadó! Szólj haza az asszonynak, akció van, ma nem érünk haza a Mónika-sóra. És vedd fel azt a kurva golyóálló-mellényt, ki tudja mire képesek a megvadult egyetemisták vagy az őrjöngő fénymásolós szakik?

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr97722540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DArchAngel 2008.10.20. 09:33:45

LOL :D
Persze erről mindig az jut eszembe, hogy a milliókat, milliárdokat sikkasztókat nem b*szogatják ilyen lelkesen. Mindig a "kisemberen" verik el a port.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.20. 09:37:25

Igen, és van e jelentéktelenebb kisember a csóró, oldaltarisznyás, 160 cm-es, szemüveges, 19 éves bölcsészlánynál? :-)

GatyaPityu 2008.10.20. 09:40:38

Zero, a humorod még mindig megvan.

Egyébként ezexerint az bűncselekmény, ha én elkérek a haveromtól egy könyvet és lemásolom a fénymásolóval? Erre nem érvényes a "biztonsági másolatkészítés" tényállása? :-) Bár, ha jól tudom, de javítson ki egy tanult jogász (ha van ilyen itt), nem kereskedelmi céllal, saját használatra bárki lemásolhat bármit, vagy mégsem?

Geza 2008.10.20. 09:43:06

Nézzük a jó oldalát: utcai fülkéből bejelentést kell tenni, hogy az Avas közepén 'Elméleti kriminalisztika' jegyzeteket fénymásolnak a buckalakók, és a rendünk délceg őrei azonnal odamenvén szolgálati kötelességből intézkednek a közben tapasztalt egyéb törvénytelenségek ügyében is! Vagy nem?
Iszok egy kávét, és ha felébredtem, majd utánagondolok még egyszer :(.

ex-Zep 2008.10.20. 09:51:40

Rettenetes, égbekiálltó!
Remélem lesittelik óket vagy 15 évre.
A jegyzettámogatást meg bezzeg elsörözték mi? A sok hálátlan, pofátlan. Fujj.

mind2 (törölt) 2008.10.20. 09:58:07

Geza 2008.10.20. 09:43:06
Ajjaj, én évekig az ovinak másoltam kifestőkönyveket meg képességfejlesztő füzetkéket , ez akkor most az óvónőkkel és a dadussal bűnszervezetben elkövetett szerzői jog megsértés volt :) ?

SoulReaver 2008.10.20. 10:02:17

Ezek szerint a magyar közép- és felsőoktatás ezrével termeli ki magából a visszaeső bűnözőket... Háth kérem nem kell csodálkozni, hogy miért tart itt ez az ország. Már az iskolában tanítják a bűnözést... Kíváncsi lennék, hogy a könyvtárakban mikor tünnek fel a S.W.A.T. tagok, mivel köztudottan ott is fénymásolnak... Ehhhh

Denimm 2008.10.20. 10:02:54

Vagy 6-8 éve a Miskolci Egyetemen jártam úgy, hogy épp valami vizsgaszerűséget írtunk,amin lehetett bármilyen jegyzetet használni.Az egyetemen egyik jólelkű tanárnak (Egy bizonyos R.I. - kémia tanszék) feltűnt, hogy nálam az egyik jegyzetének másolata található (amit amúgy az egyetemen jegyzetboltban árultak).Az meg elkezdett osztani, hogy orgazda vagyok meg hogy milyen kevés lóvét kap amúgy is a könyve után én meg ezt a szar másolatot használom ráadásul pont a szeme előtt.Kellemetlen volt.Pláne hogy nem is volt olyan ember a teremben akinél ne lett volna egy ugyanilyen példány.De hát a hosszú haj (pláne ha szakállal párosul) mindig negatív diszkriminációt szül úgyhogy meglehet érteni miért engem csesztetett vele.
Szóval összefoglalva: Húzzuk fel a lámpavasra az összes illegális jegyzet sokszorosítót.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 10:04:47

Ha ezek a megátalkodott főiskolások/egyetemisták megvennék azokat a k**** könyveket, akkor bizonyára nem keletkezett volna az az "urban-legend", ami az ÁF-t bejárta:
Állam- és Jogelmélet vizsga. Vizsgáztató végső "elkeseredésében" felteszi az ultimate mentőkérdést: Kisasszony, legalább azt mondja meg nekem, hogy milyen színű a könyv!! (kék, a szerk.)
Erre a válasz (vidám hangon): Nem tudom tanár úr, nekem fénymásolt van...
/Asszem kiba**ta egy 2-essel, hogy ne kelljen többé látnia :) /

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.10.20. 10:05:17

hat ez halalos! szegeny egyetemistak, tuti megbuknak mind, mer nincs egyiknek se tobb 10ezer ft-ja konyvre. ezek a rendorok hulyek. nekem az osszes jegyzetem masolt volt, kiveve egyet, de azt vkitol kaptam aki mar vegzett.:D asszem kulonben h a blaupunktosban masoltattam masok masolatat en is. amugy az ha masolatot masol az ember az is illegealis?:D

Denimm 2008.10.20. 10:06:23

mind2 2008.10.20. 09:58:07

izééé...beírnád ide a lakcímedet? :-)
A kocsid rendszáma és típusa is érdekelne.
Nehogy azt hidd,hogy felakarlak nyomni vagy elakarok rejteni a kocsidban egy "micimackós kifestőt" és utána meg jön a "véletlenül megtalálják a rendőrök igazoltatáskor" tortúra.

movhu 2008.10.20. 10:09:56

Ezek a k*va fontos dolgok...persze így egyszerűbb, javul a felderítési statisztika. Már nem kell más mára, csak lebeszélni néhány bejelentőt, akinek tuti nem lesz felgöngyölítve az ügye, és a mai nap is jól zárul.
Nem tudok mit mondani. Az adófizető befizeti a zsetont, és a rendőrrség az ő gyerekét b*sztatja ebből a pénzből, miközben a tényleges bűnözés virágkorát éli.
Törvénybe kellene foglalni, hogy amíg az egyes bűncselekmények felderítési aránya nem ér el egy egészséges mértéket, addig ilyennel tilos foglalkozni.

binike 2008.10.20. 10:12:09

banyek én anno a jegyzettámogatást egy kártyára kaptam amit a egyetem jegyzetboltjában tudtam levásárolni ... ha jól emlékszem 3000 ft volt évente ... és mindig eladtam ... tarisznyás bölcsészek kinéztek valami könyvet, én a jegyzettámról megvettem és aztán megkaptam készpénzben az árát ... bünöző vagyok-e? ... ja és egyébként a jegyzetet másoltam vagy felsöbb évesektől (firmáimtól) megkaptam

mind2 (törölt) 2008.10.20. 10:13:59

Denimm 2008.10.20. 10:06:23
Amekkora kupi az én kocsimban van, valószínű 1 óráig keresnék a csokipapírok meg gyereksapkák, ásványvizes palackok között. A táskámról nem is beszélve :))) Múltkor közúti ellenőrzéskor kérte a rendőr a kocsi papírjait, mondtam neki tartsa a két kezét, és beleraktam fél kiló igazolványt , lakcím-adóazonosító-gyerekek taj kártyája,...stb. És megkértem szépen, hogy válogassa ki ami kell:)))
Nem beszélve arról, hogy - ha hiszed ha nem,- most már az iskolába is másolok, hiába no, megkértek rá, mert nincs pénz nyomtatásra...Szóval nem tudok szabadulni a bűnös gyakorlattól.... de van olyan apuka aki bokrokat ültetett a suli udvarára, - felajánlotta a hülye - az meg most akkor illegális munkavégzés vagy a mi fene ::))) ?

rolika 2008.10.20. 10:14:05

hát ja, ez a legnagyobb baj az országban

Grafikuszoli 2008.10.20. 10:16:25


Annak a miskolci R.I-nek van egy R.P. nevű tesója is, az alkalmazott matek tanszéken. Na, én például az ő könyvének fénymásolt példányából tanultam valszámot. De R.P. okosabban oldotta meg a szerzői jogvédelem kérdését: a vizsga anyaga csak távolról fedte a könyv tartalmát, így első két próbálkozásom simán bukó lett. Aztán a - szerzői jogok által nem védett - korábbi évfolyamos tételsorokból kigyúrtam magam egy gyenge hármas szintre. :)
Aztán több másolt jegyzetet nem is vettem későbbi tanulmányaim során, tehát én szépen a jó útra lettem terelve. :)

mind2 (törölt) 2008.10.20. 10:29:26

És az mit kap, aki Dél - Magyarország szeliden lankás búzaföldjeire másolta a sok szép svájci alagutat és völgyhidat ;) ?

Takika 2008.10.20. 10:31:35

A legnagyobb gaz a jegyzetekkel az, hogy a jo reszet valahogy elfelejtik ujra kiadni, aztan szegeny diakok a 10 evvel korabbi kiadasokat masolgatjak egymas kozott. Lattam en mar scannelt Analizis jegyzetet is.

Barrera 2008.10.20. 10:38:15

Ennek kapcsán csak az jut eszembe, hogy általános és középiskolában lehet feladatlapokat, jegyzeteket másolni? Mert tőlem mindkét helyen elkérték ennek árát az év eleji szülői értekezleten...Az is bűncselekmény, ha maga az iskola teszi ezt meg? Mert akkor sittre velük!

Gyalogtank666 2008.10.20. 10:48:35

Bazzeg! Jenő fénymásoldájából volt az összes jegyzetem az egyetem alatt. Az egy dolog, hogy nála 1500 pézért meg lehetett venni a 6000 pengős jegyzetet, de a nála kapható könyvek háromnegyede szabadkereskedelmi forgalomban beszerezhetetlen volt. Honnan a vérből kellett volna megvennem az Összehasonlító élettan című könyvet, amiből 1976 -ban nyomtak utoljára egy sorozatot? Ráadásul minden tárgyból volt nála hand-out gyűjtemény, kézzel írott jegyzet és kidolgozott tételsor, minden egyes évfolyamnak. Hát igen, sikerült egy újabb veszélyes bűnözőt elfogni. Mondjuk azt nem tudom, hogy miből tanulnak majd a biológusok ez után.

martonx 2008.10.20. 10:49:53

Én szegedi vagyok, és lehet tényleg unatkoznak a rendőreink?
Engem a napokban kétszer is elkaptak, szerencsére egyszer sem büntettek meg (biztos mindig műszak végén találkoztam velük, mikor már megvolt az aznapi birság kvóta...)
Egyszer kivilágítatlan biciklivel mentem a bicikliúton a belvárosban.
Másodszor meg villogó zöldön merészeltem gyalog átmenni.
Könyörgöm tényleg ezek a legnagyobb problémák körülöttünk biciklisekre, meg gyalogosokra vadászni???

SoulReaver 2008.10.20. 10:56:33

tutira téged is befújt valaki... Sztem Szegeden van az új Besúgóképző Központ... Ott lehet kicsiben tanulni... :D

Aaronka 2008.10.20. 11:15:33

Attól még a jegyzetmásolást a törvény bünteti. Ezt tudták a srácok is. Nem maguknak másolgattak, hanem lóvéért bizniszből. Lehet ezzel boltolni, meg letöltött filmekkel, de ha gebasz van, akkor azt vállalni kell. Az meg tényleg tetű dolog, hogy előírja a tanár, vedd meg a rohadt drága amúgy eladhatatlan könyvét.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.20. 11:24:00

Nyomorultak,
Nekem kb. megvolt, most is megvan az összes tankönyvem, mivel levelezőn végeztem munka mellett, de hogy a vizsgák 90% -ára jegyzetből/tételsorból készültem az is biztos.

Ki a tökömnek van ideje átolvasni egy-két nap (max. egy hét) alatt egy 800 oldalas könyvet úgy, hogy kiszedje belőle a hasznos 50 oldalt?!?

A kivétel a matek/számtech. szigorlat volt, bár azokból meg is lett a max. pontszám. :o)

Még szerencse, hogy a szimplába nem jöttek razziázni, mert kipakoltam a tankönyveket, 5kg jegyzetet és magamnak kidolgoztam mindent, viszont ennyi erővel simán bevihettek volna engem is. :o)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.10.20. 11:36:06

Gyalázat!
És én még azt hittem, hogy hogy az mszp-szdsz kúrta el... Hát nem! Mi szemét mocsok, magyarbűnöző, alkoholista, lusta, mutyizós, jegyzetlemásolós egyetemisták!
Végre látom, hogy elkezdődött valami az országban, az olajszőkítők nincsenek meg, de ezt az ordas maffiát már felszámolták!

Viccet félretéve: Pdf jegyzetet felpakolni netre oszt jólvan. Kicsit túlkomplikálták...

mutant · http://universal.blog.hu 2008.10.20. 11:37:21

Hámingyáfelhívomahúgom:D:D:D:D Szegedre jár fősulira.beszarok.Nem veszik észre a zsaruk,hogy égetik magukat?????????????????!!!!!!!!

mutant · http://universal.blog.hu 2008.10.20. 11:37:56

valamikor a tanárok ajánlják,hogy fénymásoltassuk le,stb...Á,ez télleg Abszurdisztán!

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.20. 11:41:05

Bár azt be kell ismerni, hogy ha a fénymásoló magának is gyártotta a jegyzeteket abból a célból, hogy azt később továbbértékesítse, akkor még jogosnak is nevezhető a dolog.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.10.20. 12:02:49

mutant 2008.10.20. 11:37:56
valamikor a tanárok ajánlják,hogy fénymásoltassuk le,stb...Á,ez télleg Abszurdisztán!

Az, hogy te magadnak lefénymásoltatod egy példányban, azzal semmi gond nincs. De az ilyen "fénymásoldák" sokszorosítják az adott jegyzetet, és azt a jegyzet valódi áránál egy kicsivel olcsóbban értékesítik. Az megint más kérdés, hogy vannak olyan jegyzetek amik csak az ilyen helyeken kapsz meg...lehetne ragozni, bűnös is meg nem is :)

Corry 2008.10.20. 12:12:54

"Viccet félretéve: Pdf jegyzetet felpakolni netre oszt jólvan. Kicsit túlkomplikálták... "

És akkor azt a bölcsész hogyan fogja elolvasni ? :-)

De a zsaruk egyébként nem egyedül tehetnek a dolgokról. Néha megfogják a tettest be is viszik, aztán legtöbbször ilyenkor a Királyi Magyar Bíróság azonmód hazaengedi őket, akár még meg is várhatják a rendőrt a szolgálat végén.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.20. 12:17:29

Néda! Szegeden ilyen jó a közbiztonság? Ráérnek ilyennel foglalkozni az adóforintjaink? Kész. :)

Lithium78 2008.10.20. 12:25:02

Fasza. Nekünk anno a tanár javasolta, h másolgassuk a könyveket, mert a városban van összesen kb 5 db belőle :)
Corry: "
És akkor azt a bölcsész hogyan fogja elolvasni ? :-)" rászállnak szerencsétlen egyetemi rendszergazdákra. Tapasztalatból mondom ;D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.20. 12:29:54

2005-ös cikk:
"Csak az mehet vizsgázni, aki bemutatja a tanár által írt tankönyv eredeti példányát, és a saját nevére szóló, a vásárlást igazoló számlamásolatot. Erről a több oktató által is alkalmazott - egyébként jogellenes - vizsgáztatási gyakorlatról szegedi főiskolások meséltek lapunknak. A tanárok így próbálják megvédeni szerzői jogaikat,..."

Denimm 2008.10.20. 12:38:23

képmutatás ez a kalóz szoftver,zene,jegyzet,stb elleni fellépés is.Kizártnak tartom ,hogy van Magyarországon olyan ember aki soha nem másolt jegyzetet,nincs másolt zenéje,filmje,stb...
Valószínűleg a jelen esetben inkább egy másik fénymásoló szalon bejelentése áll a dolgok mögött.
Túl sok pénzt hordtak a kék pontba, a piros pontba meg már annyi a felesleges festékpor a másolókban ,hogy kávéba is azt szórják.A diákok nem oda vitték a pénzüket.De majd most hirtelen megjelenik valaki aki átveszi a fénymásolat bizniszt.Kéremszépen,itt fénymásolómaffia működik.

Béla az állat 2008.10.20. 12:46:36

Lehet, hogy Szilvásy "Hoover" György kapott egy fülest, miszerint a legközelebbi kormányellenes tüntetésen az antiszociális, anarchista és vérre szomjazó szegedi egyetemisták szociológia jegyzetekkel fognak derék kommandósainkra támadni...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.10.20. 12:46:41

Corry: Hupsz, erre tényleg nem gondoltam. XD

Várom, hogy mikor jön Bezuhov, és magyarázza el, hogy semmivel sem vagyunk különbek mint a cigányok, csak mi nem lincselünk, hanem jegyzetet másolunk. XD

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2008.10.20. 13:13:56

Én is szegedi egyetemista vagyok. Már nem azért, de vannak olyan könyvek az egyetemi könyvtárban, amelyek eleve csak fénymásolt formában léteznek, csak így lehet kikölcsönözni. (Mert gondolom az eredeti védett, vagy tönkrement, vagy elveszett stb.) Arról nem is beszélve, hogy egyes könyvekből van Szegeden 2 db (egy a tanárnál, egy feldolgozás alatt mondjuk), de ezt már talán írta is valaki. Mikor kinn voltam Németországban, ott vagy a tanárok kifénymásolták az olvasmányt, és betették egy mappába, csak fénymásolásra és nem kölcsönzésre, vagy pdf-ben a studIP-re (olyan etr-szerű, csak kicsit jobb). Eredmény: mindenkinek megvolt minden, és nem jártam úgy, mint itt sokszor, hogy az adott könyvre hónapokat vártam, mert nem vitték vissza.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 13:55:14

Denimm: "Kizártnak tartom ,hogy van Magyarországon olyan ember aki soha nem másolt jegyzetet,nincs másolt zenéje,filmje,stb..."

Jelen!!!

(Na de most mennem kell, mert omlik rám a plafon...)

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2008.10.20. 14:26:23

Tuczakov Szilvána...
ROTFLMAO!!!!
(abszolút elhatárolódom magamtól!)

Teddy Bagwell (törölt) 2008.10.20. 14:26:34

méghogy 5000 a jegyzettámogatás, hehe. lehet szegeden annyi. Győrben kb 1500 ft. igen. egy darab jegyzetet tudtam megvenni belőle.

2Xt. 2008.10.20. 14:33:33

azért nem nehéz lebukni, ha sok a hülyegyerek...
kurzusfórum:
2008-09-10 12:57:10
van valakinek valami segédanyaga, vagy órai jegyzete? (tavalyról).
2008-09-10 20:34:06
Hali.
Ha megvetted Becsei J. könyvét, akkor abból tanulj. Hidd el többet érsz vele, mert nem fogsz a vizsgan összekavarni dolgokat (pl: modellek, igaz-hamis állítások)
Amit tudok ajánlani az egy 237oldalas egyetemi jegyzet (mondhatni maga a könyv) és némi infó a vizsgarol.
2008-09-15 07:51:04
természetesen.
Ha még nyitva van a Jenő ott mindeféleképpen megkaphatod (Honvéd tértől ahogy jössz TIK fele bal oldalt lesz egy lejáró /garázs-sor féleség van lent/. ha már a lejárónál állsz könnyedén észreveszed.
Ha így könnyebb, akkor a Vitéz és a Zászló utca kereszteződésénél.
Árát viszont nem tudom:) tavaly vettem és azóta lyukas a memóriám.
2008-09-20 07:48:25
az ilyen jellegű információkat ne itt közöljétek, mivel a szerzői jog védelme igencsak aktív, büntették már azt a bizonyos másolót sokra. Köszi.
2008-10-07 15:31:51
Hello!
Pont az ilyen beírásokra ugrik a rendőrség: "Jenő"-t történetesen bezárták.
Valakinek mellesleg nincsen meg a Nádfrádi Kata keddi Földtan gyakszijának Topográfiai névanyaga? (Ugyanis csak a Blaupunkt-hoz lett beadva.) Ne toljunk már ki egymással!
2008-10-08 15:13:25
tárgytalan. Jenő túlélte. De én csak a topográfiai ZH után tudtam megvenni...
2008-10-13 12:34:05
ezt télleg itt kell megbeszélni? :S

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 14:36:45

Eltiron: jobban is teszed, ugyanis a hölgy - szerintem - szerb (és nem utolsósorban fehér, mint a hó...).
csekkold le wiw-en...

Higany 2008.10.20. 14:49:27

A legjobb amikor előrelátóan nyomtatnak 10db-ot a jegyzetből, ami kéne vagy 60 embernek...

Egyébként Szilvánát a Blikk olvasói megválasztották a legszexibb szóvivőnek ... Mondjuk erős volt a mezőny ;-)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 14:52:41

Higany: szerintem nem is rossz a "néni"...
btw: ki volt még a mezőny? bkv karola? vagy esetleg az 'öreg szivar', aki az fkf szóvívője (volt?) ?!!? :-)))

Denimm 2008.10.20. 14:55:46

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.10.20. 13:55:14

idáig hallatszott a morajlás :-) Sőt,állítólag elég komoly rengéseket is idézett elő a kijelentésed a Szeizmológiai Intézet jelentései szerint :-)
Még a sörösüveg is leesett az asztalom sarkáról.
Szerencséd,hogy már üres volt :-)
Hát,én csak OV -t tudom idézni a témában:
három szoba, három gyerek, négy kerék, fénymásolt jegyzetek.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.20. 15:02:23

Atyaég, "ez" (=Denimm) munkaidőben iszik... :)))
Hol lehet elhatárolódni!? Kéne erre a blogra egy "gomb", ami az "azonalli, és leghatározottab elhatárolódás"-t szolgálná :)))

A "nem teljesen jogtiszta" (értsd: kalóz) letöltésekről meg annyit, hogy jó pár olyan zenei albumot töltöttem már le én is (meg fogok is asszem), ami kereskedelmi forgalomban nem is kapható!!! (Mert mondjuk '80-as évek korabeli, de mit tehetek róla, annak az időszaknak a magyar rock-zenéje a gyengém...).
Úgyhogy ez a "pontleszarom" kategória. Állambácsi számolja bele a "megrövidített" családi pótlékba :)))

Higany 2008.10.20. 15:41:48

Azt hittem a BRFK nagyobbacska szóvivőjét is nevezték, de nem.

www.blikk.hu/cikk.php?cikk=110217
www.blikk.hu/cikk.php?cikk=110685

Karola csúnyán leszerepelt...

axt · http://axtaxt.wordpress.com/ 2008.10.20. 16:42:57

Nem akarnék valótlant állítani, kb. 3 éve így volt, de szerintem most is ez a helyzet:

Miért fénymásolnak a diákok?
Adott egy könyv (Lineáris analízis), ami megjelent a BME és egy másik kiadó gondozásában. BME jegyzetboltban ~5200Ft, egyébként neten rendelve ~1700Ft.


Nem minden tanár "olyan"!
Másik eset, ELTE: a tanár közölte, hogy sajnálja hogy a jegyzet új kiadása ennyire drága lett (régi: ~300Ft, új:~4000Ft), ő nem azért írta a jegyzetet, hogy lehúzza a diákokat. Ne gondoljuk azt hogy ebből ő gazdagszik meg, mert kb ~100Ft körül kap eladott példányonként. Fogta és körbeküldte pdf-ben mindenkinek.

Avatar 2008.10.20. 18:15:13

Egyetemistabűnözés! A sok bűnözőt mind lelőni! Majd megtanulják, hogy nem lett volna kötelező bűnözővé válniuk! :)

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.10.20. 19:42:50

Mi is másolgattunk orrvérzésig, egyszer épp az egyik tanarat ajándékoztuk meg egy másolattal, hogy nyomatékosítsuk azt a kérést, hogy az eredeti pédlányt vizsgaidőszakban a tanszéki könyvtárban szeretnénk tudni, nem nála :D

jozicsenko 2008.10.20. 20:57:51

a szegedi rendőrök legszebb fogása az volt, amikor 8-10 éve egy vendég graffitis bandát fogtak meg

mert pont az "új" rendőrpalota rózsaszín oldalát pingálták a srácok :-)))))))))

jaaaa, ha grafitis olvassa: leszerelték azóta a kamerákat ;-)

Liberté_73 2008.10.20. 23:18:32

"Győrben kb 1500 ft. igen. egy darab jegyzetet tudtam megvenni belőle."
Kispajtás, lassan mondom, hogy megértsd: tá-mo-ga-tás.
Toodmiaz?? Nem arra való, hogy fedezze az összes igényedet, csak némi segítséget ad. Ajándék, tőlünk, adófizetőktől, neked, remélhetőleg egyszer adófizetőnek. Ne nézd a fogát, csak köszönd meg magadban és lépj tovább.

Geza 2008.10.21. 09:11:50

Liberté_73 2008.10.20. 23:18:32:
Pista, akkor én is lassan mondom, hogy te is megértsd: in-gye-nes ok-ta-tás, a-mi-re a ki-ba-szott a-dó-mat sze-dik. Fakkivan, hogy beszedik az adót az állam működésére (szolidaritás, elvtársak), aztán csesznek működtetni (nincs ingyen ebéd), tehát nem "ajándék", hanem szolgáltatás, amiért mi (a "nép", így kollektíve) fizetünk az elosztó rendszernek, és amit az fütyül megtenni.
Egyébként meg mindenható a szabad piac? Akkor miért szóljon bele az állam?! Ha van kereslet jegyzetre, majd valakinek eszébe jut, hogy nem 14e Ft-ért kell adni a szart, hanem anyagköltség+1 e Ft-ért a jót, és akkor vinni fogják, mint a cukrot. (Ne mondd, hogy az anyagköltség magas, ha fénymásolni megéri, ami pedig sokkal drágább a nyomdai sokszorosításnál...) "De hát a szerző munkáját is meg kell fizetni" - menj le Szabolcsba és fizettesd meg az almásgazdák munkáját is, amit a fene nagy liberalizált piacotokkal szétvertetek!
Vagy mégsem mindenható a szabad piac? Az állam támogatja? 1 teljes százalékkal? Jó, akkor szeretném én is a jövedelmem 1 teljes százalékával támogatni az államot.

Ha már itt vagyunk, akkor megmondom én a frankót :) !
Csak a köv. pontokon van elb.szva a dolog, de ott nagyon:

1., Egyes tanárok a saját 1960-as években összeizzadt sz.rjaikat adják ki jegyzet gyanánt, időben túlhaladott, a ceruzás rajz fénymásolatáról készített offszetnyomdás kiadás stencilezésének szkennelt verzióját facsimile kiadva - olvashatatlan minőségben (példa: elte bio életten: jobban jársz, ha megveszed a sotés Röhlich-féle könyvet: tízszer annyi, de színes mikroszkópképek, semmi kamu rizsa, pont az a szöveg, mint amit jelölővel emelnél ki az oldalszámra tízszer annyi tanszék(let)i jegyzetekből).

2., A fene nagy államtalanítás során megszűnt az össznépi tankönyvkiadó és annak a nyomdája, azaz minden iskola a saját beszerzési forrásából (Micike sógorának a szomszédjának a nyomdája) szerzi be a jegyzeteit, azaz nem állandó ügyfélként, tehát a nyomda egyből akarja lehúzni az ügyfelet, mert nem bízik abban, hogy jövőre is tőle fognak rendelni.

3., Az om-beli csinovnyikok (ungár valentinnal és csicskásaival az élen) fontoskodnak összevissza, keverik a sz.rt meg a tanrendet, így évente kell(ene) újraszerkesztgetni a tananyagokat, nem lehet öt évre előre egy tételben megrendelni még azokat sem, amik amúgy nem változnának (természettudományok alapjai, stb.)

4., Az egész oktatás-finanszírozási rendszer egy nagy átverés: tele pofával harsogják, hogy itt biza mindenkinek meg van a lehetősége tehetségéhez mérten tanulni, meg diplomát mindenkinek, meg stb., közbe' meg lófüttyöt, ha papa-mama dolgozik, a fiacska/lányka szorgosan tanul, ösztöndíja maximális, akkor abból a koleszt már ki tudja fizetni, tehát "csak" a kaja, bérlet, írószer, ruha, és többek között a jegyzet marad. Meg esetleg a tandíj, akarom mondani képzési hozzájárulás, ami most talán épp nincs, de öt éven belül biztos, hogy nem is lesz? Szóval ha nem futja erre az államnak, hát van ilyen, de akkor ki kéne tenni a brokit az asztalra, és nem hazudozni összevissza és más f.szával verni a csalánt.

Pityukám, próbáltál már te egyszerű egyetemistaként megélni úgy, hogy nem toltak alád mindent otthonról? Hogy pl. a tanulás kárára még minden tróger melót is el kellett vállalnod? Na amíg nem, addig tán ne szóld le azokat, akiknek nem futja jegyzetre.
Vagy tudod mit? Használd erre is a kedvenc szlogeneteket: "megélhetési bűnözés"...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.21. 10:07:01

"A "nem teljesen jogtiszta" (értsd: kalóz) letöltésekről meg annyit, "

Seduxen: Magyarországon nem létezik olyan, hogy nem teljesen tiszta zene/film/könyv letöltés... A szoftvereket leszámítva teljesen legális.

A sok köcsög proartos és egyéb csírák mondogatják, hogy így lopás, meg úgy lopás, de a tízen-milliárdokat beszedik matricákból... Amikor Te megveszel egy lemezt, arra teljesen legálisan azt töltesz le, ami jól esik, a tököm tele van a sok ingyenélő jogvédőből.

Az olimpus gépembe való memóriakártyáról nem is beszélve, ha a családi fotóim után is fizetem a jogdíjat, akkor pofa alapállásba és számolgassák a matricapénzt a köcsögök :o)

(A néhol sértő megfogalmazás nem Neked szólt, csak kegyetlenül frusztrál ez a téma.)

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.21. 10:13:02

Geza 2008.10.21. 09:11:50

2008 szeptembere óta nem létezik olyan, hogy szabadpiac.
Mert ahol ezer milliárd dollárt kell elkölteni a többnyire magánkézben lévő bankszektorra, az nem szabadpiac. Ha hozzávesszük, hogy fiktív pénzekről beszélünk, akkor meg egyszerűen muhahaha kategóriába csúszik az egész dolog.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.21. 10:16:44

Főnök: igen, azt látom :))))
Hogy megnyugtassalak, erkölcsi aggályaim nekem sincsenek... Komolyan mondom szívesen megvenném én az eredetit, mert azárt az az "igazi", de ne má' 4-5000 Ft-t egy zenei cd-t. Amiből mennyi marad az együttesnek? 700-800 Ft? Egy ezres??
Jó, vannak olyan preferált együttesek, akiért kifizetem a több pénzt, de az esetek többségében úgy, hogy előtte letöltöm, meghallgatom, és ha tetszik, irány a bolt.
Ja, az "artista-dzsúz" meg benyalhat tövig...
No igen, a digitális fényképezőgépbe megvásárolt memó-kártya matricáját én sem egészen értettem...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.21. 10:20:00

"Mert ahol ezer milliárd dollárt kell elkölteni a többnyire magánkézben lévő bankszektorra, az nem szabadpiac"

Jól van, látom ez nem csak az én vérnyomásomat baxa fel az egekig...
Szeretném egyszer megélni azt, amikor a bankok majd újra gennyes profitot termelnek RAJTUNK, akkor ők mikor fognak "jótékonykodni", mint most állambácsi az adófizetők pénzén...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.21. 10:47:50

Sedux: Egyetértünk. Amúgy tényleg meglopják az együtteseket, de nem a letöltők teszik, mert a pénz összejön, csak olyan emberek osztják ki maguknak, akik 10 éve nem adtak ki egy lemezt sem.

Sokkal jobban jár a preferált együttes, ha elmész a koncertjére. :o)

---
Az állami segítségnyújtással még nincs is bajom, mert ha mondjuk bedőlne a bankrendszer, az senkinek sem lenne túl mókás... de amikor ezek után azt írja valaki, hogy a tankönyvtámogatás az ajándék és pofa be, hisz szabad piac van - mondja ezt egy állítólag ingyenes oktatási rendszerben- na, akkor kinyílik az a bizonyos bicska.:o)

ps.: a bankrendszeres részen (jó lenne -e vagy sem,ha nem lenne) lehetne vitatkozni, de most nem szeretnék. :o)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.21. 11:30:16

Főnök: jogos, ezt elég sok együttes el is mondta, hogy ők a koncertekből élnek jól, ne a lemezkiadásokból, mert az gyakran ráfizetés...
Talán nem sértem meg a "régi nagy öregeket", de olyan sokáig már nem fognak koncertezni (gyanús), mert 50 felett van mindegyik :(((

Ez egyrészről igaz, hogy nem járna jól senki, ha bedőlne a bankrendszer, de azért engedtessék meg, hogy ne tapsikoljak azért, hogy adóforintok milliárdjait tolják oda "csak úgy", és egy kiba felelőst nem cekcualizálnak seggbe ezért az egészért... Mert szerintem ez lenne a minimum. Már csak azok nevében is, akik emiatt az egész miatt veszítették/veszítik/fogják elveszíteni az állásukat...

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.21. 11:41:04

Sedux: Nem kell tapsikolni, én sem teszem.
Biztos nagyon sokan közvetlenül is felelősek a bankrendszerben, de maga a rendszer rossz, eleve magában hordozta ezt a válságot. (Persze így utólag könnyű okosnak lennem :o))

Amíg ment a bankoknak, addig öntötték a pénzt mindenkinek, az üzletkötőknek az volt a cél, hogy minél több kintettséget csináljanak a banknak, minél rövidebb idő alatt. A rengeteg és könnyen beszerezhető pénz miatt orbitálisan emelkedtek a lakásárak, még több hitel ->> még nagyobb lakásár... ->> még több ingatlanba fektetett pénzalap stb.

Amikor kidurrant a lufi, zuhantak az ingatlanok, akkor meg úgy tűntek el a pénzek, mint a virtuális részecskék, de azt korábban egyik bank sem "tehette" volna meg, hogy ott állnak a nagy pénzek rendelkezésre és nem adunk senkinek, mert akkor a versenyhelyzet következtében csődbemegy, vagy legalábbis rengeteget bukik.

Tipikusan élj a mának mentalitás.

Nem védeni akarom őket,de itt minimum egy állami szabályozás segíthetett volna csak.

De értem, amit írsz és teljesen jogosnak tartom!

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.21. 11:50:43

Nem írtam nagy ellentmondásokat, ugyi? :o)

Vagyis, azt nem teljesen látom át, hogy egyes nagy buktát elkövető bankok -a piachoz is alkalmazkodva- hogyan kerülhették volna el a dolgot.

Mert naivak nem vagyunk, a profit egy részét beáldozva biztos születhetett volna megállapodás akár bankok között is, de hogy ez mennyire lett volna kartell gyanús, azt nem vágom, nem vagyok nagy elemző.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.21. 12:31:27

Főnök: gyanús, hogy a megoldás valahol félúton van (mint elég sok esetben). Mert:
1: vagy ennyire alkalmatlanok a pénzügyi mágusok, ez esetben taigetosz :)
2: valamennyire előre látták, hogy ez lehet a vége ennek a spirálnak, amit írtál, de nem akartak tenni ellene, mert rövid távon ez nekik kurvára megérte. Aki meg esetleg figyelmeztetett volna ennek a veszélyére, azt lehülyézték. Ez esetben is taigetosz.

szóval a lényeg: "Felelősöket akarok!!!" :)))))

szerencsére én sem vagyok szakember, de jobb is, mert akkor lehet, hogy nem ide írkálnék, hanem otthon fényesíteném a katana-t :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.21. 12:34:21

"Nem védeni akarom őket,de itt minimum egy állami szabályozás segíthetett volna csak."

kérdés, hogy állambácsinak mennyire állt volna ez érdekében... azért a jól prosperáló bankszektor nincs ellenükre, gyanítom... miért akarná ezt mesterségesen "fékezni" ?

na de mind1, ezt sem mi fogjuk megoldani.

Ellenben majd Demján "megmondó" Sándor... Mert ő tudja...:)))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.10.21. 12:44:02

"Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.10.21. 12:31:27 "

Valószínűleg tényleg igazad van, azért mondtam korábban, hogy értem amit írsz, mert nagy bukta esetén mindig van felelős, ha más nem is, legalább pár kirakatember.

Itt ilyen sem volt, ami kisemberként nekem is bssza a csőrömet, de ha azt mondanák, hogy mutassak rá 10 emberre és kirúgják őket, akkor bajban lennék. (jó, mondjuk a Feri az egy biztos pont itt is :o))

Asszem ezt kidumáltuk

Seduxen (már NEM dr.) 2008.10.21. 13:24:23

"mondjuk a Feri az egy biztos pont itt is"

Szegény ember, nem tud jót tenni, bármi van (holdfogyatkozás, áradás, éhínség, akármi) ő a hibás :)))

Hálátlan szerepkör az övé...

SoulReaver 2008.10.21. 15:57:09

Tudnék neki azért egy jó szerepet... Mint mondjuk... ööö.... FÜST???

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.10.21. 21:07:33

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.10.21. 13:24:23
Igen, a Viktor is megmondta, a forint is a Feri miatt gyenge. A megoldás persze megvan: monnyon le, és minden rendbejön. Meg azt is mondta, hogy:
"Orbán Viktor megfogalmazása szerint elég rosszul hangzik, hogy Gyurcsány Ferenc felhívta Vlagyimir Putyint. Megjegyezte, hogy nyilván senki sem kívánja Magyarországon, "hogy a pénzügyi válság eredményeképpen Magyarország orosz kézre jusson", ezért még azelőtt meg kell oldani Magyarország bizalmi válságát, mielőtt a helyzet odáig súlyosbodna, hogy az oroszokon kívül másra nem lehet számítani." (origo)
Ezen nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek, mert azért beismerem, engem is fülön ütött, mikor hallottam, hogy Feri telefonos segítséget kért Putyintól.

Llychllyn 2008.10.30. 00:16:26

Nem tudom, hogy ez az egyetemtől függ -e, de nálunk már nincs is jegyzettámogatás.:(
viszont sok tanár igyekszik online vagy kölcsönözhető forrásokat megadni.

Inimma 2009.01.28. 23:56:52

@TaTa86.:
>Viccet félretéve: Pdf jegyzetet felpakolni netre oszt jólvan. Kicsit túlkomplikálták...

Aha, de azon mi az üzlet???

szambasik06 2010.09.11. 12:40:28

hehe..elsős szegedi egyetemista vagyok,,,vicces ez a jelenség mivel az össze profunk a saját megírt szar könyvét nyomatja, és nem kis pénzekért...ÉN JELENTEM MAGAM: MINDENT FÉNYMÁSOLTAM amit csak lehetett :-DDDDD Kapják be a zsaruk is meg a pénzéhes agyontanult professzorok is...nyomorék egyetemistákat kell csesztetni, ilyen hülyeséggel...:-S

süti beállítások módosítása