Skip to content


       Szűrés lista

Fico orcáján bizony vastag a bőr

A hétvégi események után (durva magyarverés a stadionban) nem igazán a legbölcsebb válaszlépés volt a szlovák zászló elégetése, meg a szlovák helységnévtábla ledöntése és összefirkálása. Minek kellett ezt csinálni? Haszna nulla volt, de remek támadási felületet dobtak fel Ficoéknak ....

Ugyanis Fico nagyságrendekkel jobb politikus, mint a szerencsétlen, kócos pszichológus külügyminiszter vagy a magát az "igazi külügyminiszternek" képzelő Gyurcsány. 1 nap alatt mesteri módon terelte el a témát:

"Robert Fico szlovák kormányfő vasárnap este egy televíziós nyilatkozatában azt vetítette előre, hogy a visegrádi országok kormányfőinek e héten esedékes varsói csúcstalálkozóján felszólítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt: tegye meg a magyarországi szlovákok elleni támadások, valamint a budapesti szlovák állami jelképek elégetésének megfékezéséhez szükséges lépéseket.

Fico a TA3 szlovák hírtelevíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy "erről szerdán Varsóban mindenképpen beszélni fog Gyurcsány Ferenccel", mert mint mondta, "semmiképpen sem tolerálható" esetek történtek. "Szlovákia minden polgárához fordulva" azt mondta: "Ne hagyjuk magunkat provokálni".

Nos, utánanéztem, 17 693 szlovák nemzetiségű él Magyarországon (2001-es adat).
Szörnyű lehet nekik itt élni, a magyarok terrorjának kereszttűzében...
Már szó sincs az 50 magyar sérültről, a majdem meghalt magyar szurkolóról. Már csak arról van szó (és ezt valószínűleg csont nélkül be is kajálják a szlovákok), hogy MI támadjuk a magyarországi szlovákokat. Megnézném Gyurcsány fejét, amikor ezt a szemére fogja Fico vetni ...

A magyarországi szlovákokról tegnapig nem is tudtam, hogy saját, szlovák nyelvű helységnévtáblájuk van, annyira nem is foglalkozott velük senki sem. Persze a szlovákiai magyaroknak minden csodálatos és remek, nem tudnak magukkal mit kezdeni, boldogon élnek a széles körű nemzetiségi jogukkal.

Kedves szlovák állampolgárok!
Hallgassatok a miniszterelnökötökre! Ne hagyjátok magatokat provokálni! Ezek a pimasz magyarok ... Nem hagynak titeket békében élni, dolgozni. Már a jelenlétük és maga a színtiszta provokáció ...

Szerintem már rég ideje lett volna, de most különösen aktuális lenne Göncz Kingát leváltani, mert szemmel láthatóan ez neki már túl nagy falat. Első lépésként. Minimum.

Amúgy meg elszomorító, hogy 2 szomszédos ország, ráadásul 2 EU-s ország ennyire nem jön ki egymással.  Minek egymást szopatni? Nincs elég problémánk?

Címkék: pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr55747032

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sünkutya blogja 2008.11.06. 23:43:36

A jereváni rádió jelenti PozsonybólKépzelt riport Slotákiából és Acsarországról.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnson Doe 2008.11.03. 11:40:30

Zero:
"Szerintem már rég ideje lett volna, de most különösen aktuális lenne Göncz Kingát leváltani, mert szemmel láthatóan ez neki már túl nagy falat."
Ez? Neki már egy sokkal kisebb ügy is messze meghaladja a külügyminiszteri képességeit. Nehéz lenne errefelé bármelyik politikusnak magába nézni, és belátni: ez rohadtul nem az én asztalom? - költői kérdés volt -
Miért nem hallottam még szervezett szlovákverésről itthon? Talán mert nem igazán jellemző... De nem baj, Fletó majd bocsánatot kér érte...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.03. 11:47:14

Amúgy Göncz Kingát sem értem. Diplomás, okos ember. Csak nem megy neki ez a külügyminiszterség.Van ilyen.

Ha nem értek valamihez, akkor nem csinálom. Főleg, ha a hozzá nem értésemnek más issza meg a levét.

Béla az állat 2008.11.03. 11:48:11

Gusanyi (így, Pákósan) könnyekkel a szemében fogja Fico kezét szorongatni, miközben bocsánatot kér az egész magyar nép létéért, és felajánlja cserébe Miskolcot Szlovákiának. Remélem, egy merénylő éppen ebben a pillanatban lép akcióba, és keresztüllövi mindkettőt. Csak egy golyó kell...a probléma az, hogy mindkét országban marad még elég célpont...

Johnson Doe 2008.11.03. 11:52:25

Zero: a levonható következtetés: ő sem lesz az a politikus, aki nem tojik magas ívben mindenre, amíg kézhez kapja a fizuját.
Tényleg, valaki nagyon szépen kérem mutasson egyetlen ilyen parlamenti kollégistát! Csak egyet!!

Bit Rot 2008.11.03. 11:57:39

"felszólítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt: tegye meg a magyarországi szlovákok elleni támadások, valamint a budapesti szlovák állami jelképek elégetésének megfékezéséhez szükséges lépéseket."

Helyes!
Gyurcsán tegye meg a lépéseket: azaz szólítsa fell Fico-t, hogy ne verjék a szlovák rendőrök a (felvételek szerint) ártatlan szurkolókat!
Ha ez megvan, nem lesz szlovák zászló égetés.

murcicomp 2008.11.03. 12:03:29

Egyébként nem értem ezeket a "Nagy" szlovák politikusokat, ha nem szeretik a Felvidék magyarlakta vidékeit (támogatást se adnak) miért nem adják vissza nekünk, sajnos Pozsony már soha nem lesz a miénk, sem Kassa (ez realítás) de a Csallóköz még visszajöhetne, nekik is jobb lenne meg nekünk is! Ráadásul nem kell kettős keresztettel sem telerakni Slotának a magyarok lakta részeket, bár arra nem jött még rá ez a "nagyon okos" ember hogy minket ez nem írritál, hiszen azt is töllünk vették, na mindegy. Remélem a Gyurcsány féle párt vezetés komolyan kiáll a SME Europai Szocialista Frakcióba való felvétele ellen ezek után...

Narrátor (törölt) 2008.11.03. 12:24:01

murcicomp 2008.11.03. 12:03:29

Kis naiv vagy. :-( Gyurcsány? Ugyan már... Az egész jól ki fog merülni egy kis "magyargárdázásban", majd Gyurcsány kisírt szemekkel közli, hogy ebben a "kurvaországban" még jogállam van, így sajnos nem lehet (még) észak-koreai módszerekkel statáriálisan agyonlőni a nem kívánatos embereket.

spájdernecc 2008.11.03. 12:29:45

Ej Zero, már hogyne lennének :)
Pl az anyai öreganyám is rendes csernyei tót:)
de van belőlük a Pilisen kívül a Bakonyalján, és Békésben is.
A tirpákok pl a nyírségbe telepített szlovákok eredetileg...

Corry 2008.11.03. 12:34:47

Irdatlan nagy barom volt az, aki a falunk tábláját összefirkálta (igen, a két falu közül az egyikben lakom, de nem tartozom a szlovák kisebbséghez, de ez nem is lényeges most).

Az itteni szlovákoknak meglátásom szerint eléggé kevés közük van a kintiekhez, élik életüket és döntő többségük sokkal jobban beszél magyarul, mint szlovákul. Ennek ellenére megőrzik néphagyományaikat és én tisztelem őket is ezért.

Persze azt is megértem, hogy ezt az egészet nagyon nehéz megértetni egy olyanfajta emberrel, aki minden adandó politikai /nem politikai alkalomkor randalírozik...

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2008.11.03. 12:35:24

A pánszláv hazugságelméletekről

"tót" név eredete

Hazánk területére nyilván az avarok közvetítésével kerültek az első szlávok, akiket elsősorban országuk köré, gyepűnépként telepítettek, de saját térségükön belül is, védelmi és igazgatási központjaik, az avar gyűrűk köré is kerültek szláv szolgák. Ez a magyarázata annak, hogy az ország területén elszórtan is találunk egykori szláv lakosokra utaló földrajzi neveket. Ezekre a nevekre hivatkozva igyekeznek egyes szlovák tudósok bizonyítékot találni az egykori "Szlovákia" nagyságára . Árpád honfoglalói az itt talált szláv szórványokat, ezek népét egységesen "tót"-nak nevezték. Ennek az a magyarázata, hogy az avarok telepítette szlávok keveredtek az itt maradt gepidákkal, akik magukat "tot"-nak nevezték. Ezt a magyarok a Kárpát-medence minden szláv nyelvű népére egységesen alkalmazták, amint" azt Makkai László történészünk megállapítja. Régi térképeinken Horvátország helyén is Tótország van feltüntetve. A szlávság gyors elterjedését alkalmazkodóképességének, igénytelenségének r köszönheti. Minden állam megtűrte őket, mint olcsó munkaerőt, ha területére s beszivárogtak. Saját államalapításra sokáig képtelenek voltak. Első megszervezőik lovasnépek vagy germánok voltak. A vagy két évtizedig fennállott Nagymorva Birodalomra hivatkozni, mint történelmi jogalapra, komolytalan. Ez a birodalom államalkotó, szervező nép hiányában, nem lévén természetes fejlődés eredménye, csak Szvatopluk kiváló képességeinek köszönhette rövid létét. Így majdnem maradéktalanul omlott össze. Nyitra és környéke csak ideiglenesen hódított terület, a birodalom súlyterülete a Kárpátokon kívül volt. Minderről egykorú bajor püspökök írásai is tanúskodnak. Hogy nagy szláv birodalomról szó sem Iehetett, azt még a nagyszláv történész, Palaczky is beismerte: "a magyarok megjelenése az alakulóban lévő szervezet szívébe hatolt be." A mai szláv tudományosság sem tudja azt bizonyítani, hogy ez a morva terjeszkedés Komárom vonalán túlra is elért volna, mint F. Graus írta. A Csehszlovák Tudományos Akadémia kezdeményezésére készített tanulmányok között olvasható Jan Dekan megállapítása: "A nagymorva jelzőt nem tartom szerencsésnek, mert téves elképzelések kialakítására vezet e nemzetiség területi kiterjedését illetően". (Nemzetiség a feudalizmus korában, Budapest, 1972.)

A nagymorva birodalom legendája

Egykori szlovák miniszter és egyetemi tanár azonban arról írt, hogy Mojmir herceg 846-ban egyesítette a szlovák hercegségeket, Nagymorva Birodalom elnevezés alatt. Szerinte ebben az időben ez a birodalom nemcsak Szlovákiára, Morvaország keleti részére, továbbá Ausztria keleti, Pannónia északi részére, de még a Nagy Magyar Alföld tekintélyes területére is kiterjeszkedett. Hogy miért nevezték volna el magukat a "szlovák hercegségek" Morva Birodalomnak, ezt nem magyarázta meg. Némely szlovák tudós rajta is túltett, a Passautól a Fekete-tengerig, a Tátrától Szalonikiig terjedő szlovák birodalomról írva. Az Encyclopedia Britannica írja XI. kiadása XIII. kötetében a morva birodalomról: "Ez az árnyékbirodalom a magyarok első támadására olyan maradéktalanul összeomlott, hogy megérkezésük után tíz évvel nyoma sem maradt." Árpádék nyugati gyepűvonala a Kárpátok nyugati előterében húzódott. Ezt bizonyítja Ibrahim Ibn Jakab zsidó rabszolga-kereskedő útinaplója melyben feljegyezte, hogy Csehország "hosszában határos a türkök földjével." Ibrahim a Morva völgyében utazott Prága felé. Hogy a magyar gyepű átnyúlt a Kárpátokon is, igazolja Török Sándor kutatása, aki ott 21 magyar eredetű helynevet talált. (Településtörténeti tanulmányok és határproblémák a Kárpát-medencében, Garfield, 1975. 19. és 26. old.) A szlovák régészet megkísérli a Felvidéken talált leleteket úgy magyarázni, mintha azok nagymorva eredetűek volnának. Pedig ezek kétségtelenül lovasnemzetek, hunok, avarok, magyarok hagyatékai. Az ős-szlávoknak szavuk sem volt sisakra, kardra, fokosra, csak később vették át használatukat. (A. Stenderk Petersen: Slawisch-germanische Leninwortkunde, Dorpat, 1927.)

A magyar-szláv kongresszus eredményei

Budapesten 1963. október 23-28. között magyar-szláv kongresszust tartottak: "Szlávok a Duna-medencében és a Balkánon" címmel. Ott a magyar tudósok kérdései nem egyszer kellemetlenek voltak a szlávok számára. Fügedi Erik kérdez- te: "Ha a nagymorva állam olyan erős volt, mi az oka, hogy államszervezete nyomtalanul eltűnt?" A sok kiásott, nagymorvának mondott templom komoly egyházi szervezetet tételez fel. Mi az oka, hogy ez is eltűnt? Miképpen volt ott a IX. sz.-ban akkora népsűrűség, amilyent a szláv térkép feltüntet? A morva Paulik mindezekre csak annyit válaszolt, hogy a morva telepek 20 évenként helyüket változtatták. Váczy Péter felvetésére -hogy olyan népnek, amelynek még neve sem volt, vándor pásztor volt, miképpen lehettek pompás templomai, gazdag sírleletei? -csak László Gyula tudott magyarázatot adni, rámutatva a krónikáink, sőt a szláv évkönyvek feljegyezte kettős magyar honfoglalásra, a felvidéki griffes-indás díszítésű sírleletekre. (Archeológiai Értesítő, Budapest, 1964. XII.) Hogy a morvákból a Kárpátokon belül nem sok maradhatott, bizonyítja még a magyar nyelvben kimutatható szláv eredetű szavak többsége, amennyiben tényleg szláv, akkor a pannóniai szlávoktól származik, s nem a morváktól. (Prof. Stefan Kniezsa: Die Sprache der alten Slawen Transdanubiens, 1955.,32/33. old.) Konstantin császár is megörökítette: "Jöttek a türkök -magyarok -, teljesen tönkretették a morvákat, elfoglalták országukat, a nép maradékai szétszéledtek a szomszédos népekhez". A Felvidéken kialakult mai szlovák népben tehát édeskevés utóda lehet az eredeti morvaszlávoknak.

Cyrill és Method nem járt Szlovákiában

A szlovák történetírás megkísérli Nyitrával kapcsolatosan Cyrillt és Methodot is beépíteni propagandaanyagába, mint akik segítségével a szlovákok terjesztették el a kereszténységet a Duna-medencében. Mondanunk sem kell, hogy ebből semmi sem igaz. Ugyanis felvidéki tevékenységüket semmi sem igazolja. Kniezsaprofesszor is megállapítja, hogy a két hittérítő egyáltalán nem működött azon a területen, amit ma Szlovákiának neveznek, kultuszuk a szlovákoknál egészen újkeletű. Az egyházi életben nyomuk sincs. Szerinte pl. bőségesen találunk anyagot Szt. István kultuszára vonatkozóan, szlovák nyelvű imádságok százai tanúskodnak erről, még a protestánsoknál is, de semmi nyoma Cyrillnek és Methodnak. (Kovács Endre: Magyarország és Kelet-Európa, Budapest, 1947.277. old.) Ha a szlovák nép kialakulásának történetét vizsgáljuk, meg kell határoznunk azt is, hogy milyen magyar települések voltak a Felvidéken. Már ezek léte is bizonyítja, hogy ott az árpádi honfoglalás idején igen kevés szláv Iehetett. Hogy a bizonyíthatóan ott élt magyarság tetemes része tűnt el az idők folyamán, csak úgy érthető meg, hogy jelentős magyar emberanyag gyarapította a szlovákság kialakulását. Kétségtelen, hogy a Felvidéken Árpád bejövetele előtt is éltek már magyarok. ". Jenő pápa 826-ban levelet írt a "keresztény magyarok fejedelmének'" felszólítva őt templomok építésére. Tehát még jóval Methodék előtt. Kopasz Károly császár 858. évi konventi határozatának aláírói között már egy "hungaricus comes" szerepeit. A Faludi Évkönyvben 863-ban található, hogy a holland Utrecht városának püspöke "Hungaricus Trainstensis". A 863. évben a keresztény krónikák megállapították, hogy a "hunok összessége már megtért". VIII. János pápa 872. és 882. között ismételten írt a "keresztény magyarok fejedelmének'" szintén templomok építésére buzdítva őt. Kétségtelenül a Felvidékről volt szó. László Gyula professzor a régészeti megfigyeléseket térképre rögzítve, számos tanulmányában bizonyította be, hogy Árpádék előtt is éltek Felvidékünkön magyarok. (Archeológiai Értesítő 1964. és 1970. sz.)

Az ősmagyar települések

A továbbiakban majd okmányokon alapuló adatok felsorolásával bizonyítjuk, hogy a Felvidék tele volt magyar helynevekkel, amelyeket későbbi határleírások tanúsága szerint fokozatosan cseréltek fel szláv nevekkel. Tehát szlávosodás és nem magyarosítás folyt. Kniezsa professzor idevágó tanulmánya bő bizonyító anyagot mutat be erről. (St. Kniezsa: Zur Geschichte der ungarisch-slowakischen ethnischen Gren- zen, Budapest, 1941.) Bőven sorolhatnánk fel adatokat más szerzők műveiből, mint: Körösy József dr., Jócsik Lajos dr., Révay István gr., Kovács Ilona, Wagner Ferenc dr. Felvidéki vármegyéink ősi magyar nevei szintén bizonyságai az eredeti magyar településnek. Ezek: Turóc, Árva, Zólyom, Bars, Hont, Szepes, Sáros, Ung, Bereg. Árpád-kori okmányok tanúskodnak a nyugati gyepük székely településeiről, Pozsony, Nyitra, Trencsén vármegyék területén. Szalontai Rezső, a világszerte csehnek tudott Comensky(Comenius) székely származását igazolva (aki bizony Szeges volt) mutatja ki a morvaországi székely határőrök nyomait. De a Szepesben, a Poprádi-fennsíkon is megtalálhatjuk a székely telepek maradványait. Kevésbé ismert az az új régészeti felfedezés, hogy a mai Przemisl terében és attól keletre, Délkelet-Lengyelország és Délnyugat-Ukrajna területén is voltak az Árpádok idején előretolt magyar határbiztosító előőrsök, kisebb földvárakkal meg- erősítve. Ilyeneket találtak Przemisl területén kívül Halics városában, Krüloszban, Szudovaja Visnja faluban is, amelyek magyarságát az ott feltárt temetők leletei igazolták. (Magyar Tudományos Akadémia Régészeti Intézete közleménye, Nép- szabadság 1979. febr. 25. sz. 15. old.) Ez a vonal felel meg a honfoglalók Verecke felé való vonulásának is. E földvárak őrsége ellenőrizhette a duklai, uzsoki, mezőlaborci kárpáti átkelő útvonalakat. Ha a Kárpátvonal katonai biztosítása ilyen messze előretolt elemekkel volt megerősítve, ér1hető, hogy a Kárpátokon belül is mindenütt magyar volt a határbiztosító település, tehát végig a Felvidéken is.

Az eltótosodás

Az Árpád-kori oklevelek természetesen sok -a magyarság életmódjának kevésbé megfelelő -, akkor még lakatlan területről emlékeznek meg. Ez időben a magyarság lent a völgyekben települt Ie, különösen Trencsénben, Turócban, Liptóban ismeretes a magyar nemesi falvak egész sora. A később betelepülő szlávság eleinte csak a hegyi legeltetésre alkalmas régiókat szállta meg. Később a szaporodó tótság között elszigetelten élő magyar falvak lakossága eltótosodott. Részben belőlük alakult ki a tótság első nemessége, utóbb a tótok kiválói is felemelkedhettek erre a társadalmi szintre, főként összeházasodások révén. A XV. sz. után az eltótosodás mind nagyobb méretűvé vált, számítások szerint a XVII.-XVIII. sz.-ok folyamán kb. negyedmillió magyart és 200.000 németet olvasztott magába a tótság. (Karácsonyi János: Tör1énelmi jogunk, Budapest, 1921.) Lássuk, honnét kerültek a szlávok a Felvidékre, akikből a szlovákság kialakulhatott. A német terjeszkedés Kelet felé, maga előtt terelte a sziléziai, cseh- és morvaországi szláv pásztorokat. Ezek fokozatosan töltötték ki a pozsonyi, nyitrai, morvamezei, szepesi gyepű elvi térségeket, a XII. sz. végéig eljutva a Hernádig is. Oklevelekkel igazolható, hogy a fehérhorvátok főleg Sziléziából jöttek, Pozsony megyébe horvátok, a keleti térbe főleg rutének. Már Károly Róbert király nagyszámú erdőirtó "tótot és vendet telepített a Dráva-Száva-közi Tótországból a Vág és Nyitra völgyeibe. Később, a török elől menekülő balkáni szlávok is a tótság lélekszámát szaporították. A cseh bevándorlás is korán megkezdődött, különösen a husziták idejében volt igen erős. Lengyelek is telepedtek be hozzánk, Trencsénbe, Árvába és Szepesbe. A későbbi szlovák nép tehát igen sokféle elemből alakult ki, ami magyarázza a viszonylag kis területen előforduló sokféle nyelvjárást. (Jancsó Benedek: Defensio nationis hungaricae, Budapest, 1920., Bonkáló Sándor dr.: A szlávok, Budapest, l- 1915., PavelJosef Safarik: Geschichtederslawischen Sprache und Literatur, 1826.)

Ami a Dunántuli szláv jelenlétet illeti - egyetlen kisebb település Létezett Zalavár helyén. Ez valóban létezett - mocsár közepén állt - olyan részen amely határterület két magyar törzs között - azaz gyepü vidéken. Azért létezhetett mert mezőgazdasági müvelésre alkalmatlan terület volt. Semmikép nem örgrófság székhelye - inkább követség.

- Olyan uralkodó, hogy Pribina, sohasem létezett. A nevet a romantikus pánszlávizmus találta ki. Ellenben tudunk BIRIWIN-ről, aki frank szolgálatban állott. Eredete ismeretlen, hunnak is mondják. Viszont három osztrák régész azonosította a székhelyét a moc saras Klagenfurt mellett, Moosburgban, ahol ma is állanak az eredeti Briwin, Biriwin vár romjai. A helyet Arnulf, kelet-frank király, később császár is használta székhelynek. Ez a történet azonban Karintia szláv vonatkozásainak része. Samo, aki Szíriából érkezett zsidó származású kereskedő volt és fran k szolgálatba állt, a tiroli Judenburgból kereskedett, amikor a kereskedelmi utak védelmére zsoldosokat fogadott fel, ezek részben karintiai szlávok voltak. Megelőzte Biriwint, de a pánszláv romantika ebből Samo birodalmát gyártotta le és ezt a mesét elhelyezték Csehországba, majd a az újcseh sovi nizmus Palackyval az élen az egészet áttolta a Felvidékre. Sem Kocel, sem Biriwin, vagy Briwin, sosem járt a Balaton mellett. Oda csak a szovjet uralom idején helyezték őket át az anyaországi kocatörténészek a hivatalos tudomány címén. Gyártottak hozzá hamis tanokat és a régészeti adatokra mindezt ráfo gták. Az igazság az, hogy a kazáriai polgárháború idején a pannoniai avar kagán Aachenbe utazik, ahol Nagy Károly fogadja őt és megerősíti tisztségében. Ezért nem nevez ki Pribinákat a frank uralom Pannonia, tehát a szkíta fölfogás értelmében a Kárpát - medence területére helytartónak.

De nem állunk jobban többi, hasonló mesével sem. Itt van Svatopluk, akinek a valódi neve azonban Zwentibold. Svatoplukból Nagymorva Uralkodót gyártott a pánszlávizmus és ezt a Hatalmas Birodalmat a Felvidékre, illetve gyakorlatilag a bukott benesi Csehszl ovákia területére helyezte. Ezt a mesét szajkózza az anyaországi szupertudomány. A Nagy Birodalom Szentjévé pedig a szláv pápa támogatásával kikiáltották Metód püspököt. Ezzel a szemben: - Svatopluk sosem létezett, a nevet Cosmas prágai krónikás ötlötte ki, de igazolhatóan dalmát szerzetesek elbeszélése alapján, ugyanis Zwentiboldot valában a pápa követe jelenlétében kiáltották ki királynak Dalmácia mezején. Ö azonban a horvát királylista első számú királya a horvát krónikák szerint. - Zwentibold a nevét apjától kapta, aki nem volt más, mint Arnulf kelet-frank király. Erről a frank udvar krónikái írnak részletesen. Sosem járt a felvidéki Nyitrán, és sosem volt a nagymorva szláv birodalom Fejedelme. Germán volt az istenadta. - Sőt, gyűlölte a szlávokat. Vannak arról adatok, hogy gyűlölte Metódot, akit a ravasz bizánci bajkeverő politika nevezett ki érseknek SIRMIUMBA, aminek a mai neve: SRIEMSKA MITROVICA. Ez a helység a SZERÉMSÉG központja volt, első püspökét, SZENT ANDRONICU ST Sirmiumba még a rómaiak nevezték ki, mert fontos katonai állomásuk volt. A MITRA tiszteletre utalhat a név, ami viszont Zoroaszteri, persiai hatás. Ebből van a szláv Nyitravica. Sirmiumból az avarok, Baján csaptai verték ki a görögöket és velük érkeztek ide az első szlávok is északról, akik Dagobe rt Langobard fejedelem alattvalói voltak és Dagobert adta őket az avaroknak, hogy utat vágjanak a Morva kapun át az avar hadaknak. A görög politika azonban nem adta fel a dolgot és most Metódot küldte be a térségbe, aki a szláv nyelven térített és szláv papokat képezett ki. Nagy énekléssel teret is hódítottak, mire az éneklő szláv papokat, mintegy 5OO-t Zwentibold kiűzött a területről - micsoda pánszláv hős - és vannak arra adatok, hogy ez a feldühödött frank megölte magát Metód érseket is, akit a pápa Sirmium érsekének nevezett ki, Szent Andronicus székébe. Metódnak volt egy segédpüspöke is , őt ugyancsak elküldte az anyaországi-pánszláv történetírás a Felvidekre, Nyitrára püspöknek, holott a pápai iratok szerint Sirmiumba küldték őt is Metód mellé.

Visegrád: A görög egyház már Kazária területén, mint hun püspökségek, összesen HÉT létezett az Aral-tó és a Fekete tenger mellékén, Szkítiában, egy pátriárka vezetésével, mint EGY-ház-kerület. Ezért a görög rítus még a scizmát követően is tartotta mag át az Árpádház uralkodásának teljes ideje alatt Pannnoniában. Visegrád az Árpádok nyári lakhelye volt, nem véleltlen, hogy Mátyás király is ide építette nyári palotáját. Viszont az Árpádok idején görög szerzetesek laktak a vár mellett és ők nevezték el a hegyet Visegrádnak, követve a szláv rítust - szerencse, hogy kizavarták ezeket a zavart szlavizálókat az országból, bár az Árpádok olyan erősek voltak, hogy nem sokat törődtek se a görögökkel, sem a latin papokkal. Csakhát gyorsan felejtünk.

Balaton: Szerintem nem nevezhető mocsárnak. A finnugorista, tehát a pánszláv és pángermán tudomány a magyarban csak a magáét keresi. Ráfogták, hogy Blatenské jazero, vagyis sáros tó. Könnyű így tudóskodni. El szoktam mondani, hogy pl. itt van Tuttenkhamo n egyiptomi fáraó: Már ő is szláv volt a finnugoros - pánszlávista tudomány szerint, mégcsak nem is akármilyen, hanem nagyvonalú szláv fáraó volt, mert már a nevéből is látni: Tu Ten Kamen: Itt Ez a Nagy KŐ, mondta Nagyvonalúan az általa épített Piramisra. Lám ebből is minden látható. Persze a Balaton névben felismerhető Bál Isten neve, aki Kánaánita Isten volt, Ó-Babilon istensége. Sumér nyelven az Élet Vize, ebbe dobta bele János Vitéz a Rózsaszálat.

Grafithuszar 2008.11.03. 12:39:59

Mi ebben a meglepő? Magyarország a leggyengébb ország a környéken. Persze hogy mindenki ebbe rug bele...és ez nemcsak annak köszönhető, hogy idióták a vezetőink, Mo-nak semmi, de semmi gazdasági politikai ereje nincsen. Tőlünk nem megy gáz Szlovákiába, nem zárhatjuk el a gázcsapot...azt se tudjuk mondani, hogy akkor kivonulunk a szlovák gazdaságból mert nem is vagyunk ott.
Szomorú, de tény hogy mi vagyunk az osztály lúzere a Kárpát medencében, és tudjuk hogy bánnak a lúzerekkel...

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2008.11.03. 12:42:19

Csakhogy attol meg h mi vagyunk a Karpat medence luzerei, nem sajnalni kellene magunkat, hanem cselekedni.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.11.03. 12:43:32

Köhög a bolha.

Az a sztori megvan, amikor a tót csákó, a mezőről hazafelé menet meglát egy körtefát?

Megáll a fánál, elkezdi enni a földre hullott körtét. Finom, finom, egyre többet eszik. Teleeszi magát, nem bír már menni, úgy gondolja megalszik ott a fa alatt, majd másnap haza gyalogol. Biztos, ami biztos, másnak ne jusson, a maradék körtét lehugyozza aztán álomba szenderül.

Másnap felkel, irtózatosan éhes. Mit is egyen. Nézegeti a földön heverő körtéket, fogatja: ez se hugyos, ez se hugyos.
Nem marad így reggeli nélkül.

Hát ilyenek ők, vagy hát voltak, de a vér nem válik vízzé.

A tót tudomásom szerint egyazon tőről fakad, mint a teuton, deutsch stb. és népet jelent.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.11.03. 12:44:04

Ja, ez akép fake vagy igazi? Mert viccnek durva lenne!

Johnny336 2008.11.03. 12:54:54

A zászlóégetés estéjén kellett volna azonnal felszólalnia Gyurcsánynak, hogy teljes mértékben elítéli a dunaszerdahelyi eseményeket, és azonnali kivizsgálást követel. Talán nem lett volna ilyen radikális lépés, mint a zászlógyújtogatás. Bár, max. azt mondják, hogy valami gyógyszert adtak be nekik :D

nick_007 2008.11.03. 12:56:01

Szavazás a témáról:
wita.hu/index.php?show=wita&wita=82
Ön szerint jogos és arányos volt a szlovák rendőrség közbelépése a DAC-Slovan meccsen?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.03. 12:56:32

Szomorú, hogy 2008-ban, Európában egyáltalán előfordulhat olyan, hogy valakit megvernek a nemzetisége miatt. Még szomorúbb, hogy ezt rendőrök teszik heccből, kedvtelésből, vagy esetlegesen politikai megrendelésre. A töketlen kormányunk pedig még ilyenkor is meghúzza magát. Göncz Kinga nem egyszerűen alkalmatlan külügyminiszternek, hanem szégyellnivaló. Nem tudom, hogy mennek a dolgok diplomáciai körökben, de Gyurcsány helyében behívattam volna a szlovák nagykövetet, aztán telekürtöltem volna a nemzetközi sajtót a szlovákiai magyarellenességgel, azonnali ellenlépéseket követelve. Ha magyar lenne a szíve, nem lapítana a sarokban, Ficótól rettegve. Nem szép dolog a szlovák zászló elégetése, meg a táblalefújás, sőt kimondottan nagy baromság, csak feszültséget szül. De azt jelzi, hogy az egyszerű embereknek igenis fájt, hogy magyarokat vertek a szlovák rendőrök, míg a politikusokat annyira nem hozta ki a hitükből. Meg az sem elfelejtendő, hogy a magyarországi szlovákokat mi békén hagyjuk, míg a szlovákiai magyarokat folyamatosan b***tatják.

radiris 2008.11.03. 12:57:37

Két haverom is kint volt Dunaszerdahelyen és - amilyen lököttek - jó buliként fogták fel a bunyót... Nem csináltak belőle kázust, pedig mindketten tele vannak kék és zöld foltokkal :)

Azasöndör 2008.11.03. 12:58:52

FERIKE, ez saját írás?

jozicsenko 2008.11.03. 12:59:38

hi!

pár adalék, hogy árnyaljuk a képet:

1. Kingova Gönczova pszichiáter vagy mi, gyakorlati a megközelítése: Slota örült, az ilyennek azt mondják nála (=a pszichiátrián): igen, persze, de vegye be a gyógyszerét
csak azt nem veszi észre a kül.ügy min. asszony, hogy akit ő leápolandó bolondnak néz, épp egy szomszédos állam vezető bolondja
2. Pest volt a dualizmus legnagyobb lélekszámú szlovák települése: tetszik, nem tetszik, ott éltek egy tömbben legtöbben tóthok (egy tömbben: a felvidéken többen, de ugye szétszórva), számukra tudatalatt az egy elmagyarosodott, elrabolt szlovák nagyváros (mint nekem Kassa és Pozsony)
3. Pozsony nekem Pozsony marad: 1526tól volt magyar főváros, 1920 ban lett hivatalosan is Bratyislava, szóval van hozzájuk pár száz év elönyünk.

egész idáig egyébként azt mondtam: legyünk türelmesek, mint apa a hülye fiához, de Slota baromáságai után csak egy kérdésem lenne külügy miniszteri szinten:

Slota úr! megvan az új szlovák történelem könyv?
nincs? átküldöm SMS-ben

a felvidékieknek meg szolidaritásom!

nina2000 2008.11.03. 13:07:03

....ez most milyen jól jött gyurcsányéknak, lehet csőcselékezni ,meg nácizni , hogy lám-lám már külföldön is lejáratjuk a rendes embereket..... érdemes a "Fikát" elolvasni már megy a heccelés. Az a legnagyobb probléma , hogy egy Magyar-szlovák meccsen bármit csinálnának a szlovákok, a saját rendőreink ugyanígy vernék a magyar szurkolókat :(

Johnson Doe 2008.11.03. 13:10:16

laspalmas :
100%-ban egyetértek.

zala 2008.11.03. 13:14:27

képaláírás: Ficoccio a területi marionettbajnokság nagy esélyese labdával végzett talajtorna gyakorlat keretében egyszerre mutatja be a hosszútávfutó-finis-szalagszakítást, a hosszúlépést, és a butaarc vágást.

a kép alapján szerintem nyernie kellett.

zala 2008.11.03. 13:16:11

2008. október 31. 14:20

"... Gőbl Gábor levélben tájékoztatta a nagykövetet arról, hogy több mint ezer magyar állampolgár kel útra szombaton Dunaszerdahelyre különböző közlekedési eszközöket igénybe véve. A sport- és rendezvényszervező elmondta, s a levélben is jelezte, értesülései szerint a szlovák biztonsági erők részéről tartani lehet a meccsre, illetve azt ezt követően a Nagyudvarnokon (Velké Dvorníky) sorra kerülő koncertre érkező magyar szurkolók inzultálásától...."

mégegyszer a cikk dátuma: 2008. október 31.

forrás: hvg.hu/sport/2008_10_31_pozsony_szurkolo.aspx

Dr Kangörény 2008.11.03. 13:18:39

Faszé' hergelitek magatokat? Miért gondoljátok, hogy mindenki hülye és beveszi azt, amit ez a fico magyaráz?

Sabbito 2008.11.03. 13:19:57

Mint mindíg,most is az összefogásunk hiányzik belőlünk,Magyarokból!
Példáúl télen elég sokan járnak Tótországba téli sportokat űzni,kirándúlni,amiből azért szép bevételük származik.Biztos megéreznék,ha nem járna át senki Magyarországról hozzájuk pár évig.
Vagy,:
Nem gazdagítom a Tótokat avval,hogy ott csinálok céget,meg Tót rendszámú kocsival járok itthon,mert ezzel is pénzt csinálok nekik,sőt még röhögnek is,hogy a magyarok már szívesebben Tótok,mint Magyarok.
Szerintem.
Persze,tudom álmodom de amíg nincs összetartás,ne is számítsunk semmire!

Dr Kangörény 2008.11.03. 13:21:21

Basszus, megnéztem a hvg cikket. Lófaszt a pozsonyi magyar nagykövet seggébe!

krtek 2008.11.03. 13:21:40

Két dolog:
1 a népek általában teljesen jól elélnének egymás mellett, egymással. A balhét mindig pár rohadék csinálja, a szemetebbik fele általában érdekből az ostobább meg buliból.
2. A külügyminiszterséget, azaz a jó értelemben vett politikai érzéket nem lehet örökölni, és tanulni is csak kis mértékben. Ez adottság. Egy ilyen Ficó féle faszkalapot, egy profi két perc alatt hülyére tenne a világ előtt. Persze nem egy kismagyar default mutyipolitikus.

mark renton 2008.11.03. 13:22:24

Javaslom Kövér Lászlót külügyminiszternek!

mutant · http://universal.blog.hu 2008.11.03. 13:24:25

"Diplomás, okos ember. " A kettő nem feltétlenül jár együtt. Van diplomás ismerősöm, aki segghülye az élethez. Bemagolta, amit kellett,és ennyi. De logikája semmi.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.03. 13:27:13

@ Kangörény_

Én nyugodt vagyok .... sztoikus szemléletmódban dolgozok a héten ...nem lehet kizökkenteni ...

Geza 2008.11.03. 13:27:15

Kinga Göncovát meg kell hagyni a külügyben, viszont a tót nagykövetet be kell rendelni, és közölni vele, hogy innentől nem a kül-, hanem a belügyminisztériumhoz tartozik :).
Komolyra fordítva, ha a fehérvári srác belehal, lehet számítani rá, hogy pár magyar 'túrista' át talál menni és le talál szúrni pár tót rendőrt, csak úgy, válogatás nélkül, pusztán darabszámra.
Persze ez nem túl szerencsés dolog, de az sem állapot, hogy a kúrmányunk kiállítja ránk a vadászengedélyt, miszerint magyart ölni büntetlenül lehet a jelen határainkon belül (cigányok) és kívül (tótok) egyaránt, mert ennek az lesz a vége, hogy tényleg és szabályosan sportból fog minket irtani boldog-boldogtalan, amit nagyon nem kéne megvárni.
(Igen, kedves liberáncsok, titeket is irtani fognak, mert a tót szemében nem 'européer demokraták' vagytok, hanem (tévesen) magyarnak vél benneteket is!)

Még nincs itt a konfekciós dinamitmellény szezonja, de ha így mennek tovább a dolgok, akkor rövidesen eljön az is...

Nehuzdle Merrosz 2008.11.03. 13:38:40

Azt fejtegette néhány hete egy szakértő a magyarok idegengyűlöletéről, hogy mi úgy vagyunk a szlovákokkak, mint gróf a kocsisával: rangon alulinak tartjuk, hogy gyűlöletre ragadtassuk magunkat irántuk. Ez nekik fáj...
A kocsis most pofán vágta a grófot. Nem először... A méltóságos úr pedig letörli a szája szegletéből a véres nyált - mint eddig is - és elnézést kér, amiért nem ő ül a bakon.
Úgy döntöttem, hogy én ezután gyűlölöm őket, hátha akkor emberszámba vesznek...

szekely gobe 2008.11.03. 13:47:17

Nemcsak a szlovak kormany es a rendorseg kell szegyenkezzen a tortentek miatt hanem a magyar is mert ezt nem szabadna annyiban hagyni ez mar feler egy haboruval is

ctrl 2008.11.03. 13:56:04

Kimentek a nacioanlisták a nacionalistákhoz és el lett verve az orcájuk.Azt nem tudom mire számítottak az agyhalottak.

Kodomo 2008.11.03. 13:56:20

Mikor kiderült, hogy a szlovákiai magyar iskolák tankönyveiben nem lesznek magyar helységnevek, akkor kellett volna elegánsan támogatásként Magyarországon kinyomtatni ezeket a könyveket és eljuttatni az iskoláknak. Jó pont lenne Gönc Kingának és a "haverok" is jól járhatnak vele. Nem sajnálnám a pénzt erre.

Sabbito 2008.11.03. 14:01:24

Haza kellene rendelnünk a tótországi Magyar nagykövetség dolgozóit első körben,felfüggesztve külügyi kapcsolatainkat mindaddig,amíg be nem nyalnak a tótok a m.... szarig,vagy legalább elnézést nem kérnek a Magyaroktól.

rolika 2008.11.03. 14:04:04

juj, ezen a képen vihogok tíz percre :-D
a faszi mintha egy andráskeresztre lenne ráfeszítve :-))
rotfl

sanyisanyi 2008.11.03. 14:06:16

ctrl - ne hazudozz itt is!! Minden normális magyar ember aki megnézte a videókat, meg tudta állapítani, hogy minden ok nélkül vertek agyba-főbe magyarokat.

Erre egyedül te nem vagy képes, meg drága kormányunk. Esetleg nem a külügynél dogozol? Azok is hasonló értelmi színvonalat képviselnek...

talendon 2008.11.03. 14:07:41

Hungarista ultranacionalista (fasiszta/nacionalista… bla-bla-bla) magyarok 587 426-an (közöttük 14 darab beépített emberel) megrohamozták a Szlovák Köztársaság Dunajska Streda nevű őseredeti szlovák földjét. Egyes hírek szerint nem fizették ki a belépőjegyet sem, sőt a derbi előtt még bambit is ittak (forrás: Mahajska Kotlice, Szlovák Hírügynökség portásnénije, akinek a veje jegyellenőr a DAC-nál), ráadásul vaníliafagylalttal dobáltak meg egy háromlevelű lóherét. Tovább fokozva a botrányt, vonatjegyeikből papírrepülőt hajtogattak és azzal támadtak rá egy óvodás csoportra. A szlovák rendvédelmi szervek már ekkor videóra rögzítették mindezt, sőt fel is keresték a magyar szerveket, akikkel skype-on közösen eldúdolták a Felvidék, te szlovák ősanya című nótát, amit a közös nótázás és a magyar-szlovák barátság mélyítéseként a magyar kormány felterjesztett az Európai Unio hivatalos himnuszává. De visszatérve a meccsre. Miután többen elkurjantották magukat a magyar táborban, hogy (szó szerinti idézet következik) „Ej, Te Slovan, szeretünk, gyereket akarunk tőled, kék színed az én szívemben dobog, mint Korda Gyurié, ha hajnali pókerjátékot a felkelő nap sugara zavarja meg”, több biztonsági nem hitt a fülének, és annyira megörültek, hogy közelebb akartak kerülni magyar barátaikhoz. Támfáikat, viperáikat, pajzsaikat egymás mellé rendben lehelyezték a földre és mosolyogva, baráti integetések közben óvatosan előre lépdeltek a magyar szektorban. Papírzsebkendőt adtak egy náthás kisfiúnak, és leporolták a kis naciját a piszoktól, majd „Isten hozott Benneteket, drága testvéreink” kiáltásokkal próbálták keblükre ölelni a magyar látogatókat. Óriási meglepődéssel tapasztalták, hogy magyar vendégeik (akiket ők már a magyar területen szeretettel fogadtak és a határon megajándékoztak egy kötött DAC sállal) megdobálták őket zöldborsóval és grafitceruzákat hegyezve fegyverkeztek ellenük. Ennek a fele sem volt már tréfa. De természetesen a régi barátság jegyében, mindezen könnyűszerrel túlléptek, pedig , mint tudjuk az Európai Unió Alaptörvényének 317-es pont 5.§-a értelmében a grafit ceruza futballmeccsen be van tiltva. Szóval mérhetetlen intelligenciájukat és vendégszeretetüket demonstrálandó, csak tovább mosolyogtak, mint a jóllakott japán turisták, és együtt élvezték a szemközti kék-fehérbe öltözött pozsonyi szurkolók csodálatos tüzijátékát és baráti pirotechnikai bemutatóját, amit a Slovan szurkolók a magyar testvéreik gyönyörködtetésére találtak ki és mutattak be. Tették mindezt erősítendő a kapcsolatunkat és kifejezendő mély tiszteletüket a magyar államiság augusztus 20-i tüzijátékai iránt. Sőt pár Slovan drukker még a pályára is bemászott, fehér kendővel próbáltak közeledni. Céljuk a hivatalos Slovan sportklub köszöntőlevelének átadása volt és egy sportszerű szurkolók közötti Futsal meccs megszervezésének felajánlása, amire már megnyerték a Sport Klub televíziót is tudósítónak. Sajnos a magyar oldalról érthetetlenül őket is zöldborsóval dobálták meg, sőt ez esetben még vagy ezer összegyűjtött vonatjegyből egy óriásgalacsint is feléjük hajítottak. Több rendőr is megpróbált ráhasalni az óriásgalacsinra, nehogy nagyobb baj legyen. De az ovis kisfiú, akinek leporolták a naciát az előbb, rányújtotta a nyelvét a parancsnokukra, sőt még a galacsinba is játékosan belerúgott. Na, az eddig tényleg békés és sokat tűrő rendvédelmi szerveknél ekkor szakadt el a cérna. A történetnek folytatása következik

(hu.shvoong.com/internet-and-technologies/1848770-www-parameter-sk-video-2008/)

gonosz1hal 2008.11.03. 14:09:54

Hát, nem azért a 2 forintért, de az ilyen szövegek legalább annyira tudományellenesek, mint a nagymorva vagy a dákó-román kontinuitási elméletek:

"A szlávság gyors elterjedését alkalmazkodóképességének, igénytelenségének r köszönheti. Minden állam megtűrte őket, mint olcsó munkaerőt, ha területére s beszivárogtak. Saját államalapításra sokáig képtelenek voltak. Első megszervezőik lovasnépek vagy germánok voltak"

Honnan a rákból veszed, hogy igénytelen volt a nép? Megtűrte őket, mint olcsó munkaerőt? A középkorban, a röghöz kötöttség idején? Ez baromság: akkor nem volt Schengen, nem mászkáltak fel s alá a népek!

Meg micsoda hülyeség az is, hogy a szláv államiság első megszervezői "lovasnépek" voltak? Miféle lovasnépek?

A Német-Római Birodalom meg mindenhova elért, ha úgy tetszik, akkor ők voltak (meg Bizánc) a mi első megszervezőink...

Mellesleg úgy hülyeség amit írsz, ahogy van: a a vikingekkel rokon ruszok már akkor jól szervezett állami egységeket alkottak, amikor nekünk, "lovasnépeknek" hírünk sem volt e tájon.

Hrrrr.... kérlek, ne ficósodjunk el mi is!

ctrl 2008.11.03. 14:12:53

sanyisanyi- a személyeskedéshez nagyon értesz, ezzel determinálod is ,hogy hová tartozol.Menj és égess pár zászlót is akkor lenyugszol.

hRaVeN 2008.11.03. 14:15:39

Az amit a felvidéken művelnek a szlovákok, az egész EU szégyene. Természetesen csak velünk lehet ezt is eljátszani, mert töketlenek vagyunk (kedves politikusaink), és hagyjuk magunkat. Nem értem egyébként sem, hogy lehet ennyire szánalmasan viselkedniük olyan helyeken, ahol történetesen a helyi "magyar kisebbség" 90%-os?
Lehet ,hogy csak rettegnek és be vannak fosva, mert jogosan olyan érzésük van a kedves szomszédoknak hogy semmi keresnivalójuk nincs ott?
Persze mondhatnék olyanokat, hogy a hazátlan tótok lejöttek a hegyekből, és most meg vannak őrülve, mert nincs történelmük, és ezt a frusztrációt az ott lakókon akarják levezetni. Egy szlovák királyt esetleg mondhatnának. De inkább nem mondok,
úgy sem vezet sehová sem...
Eddigi "legjobb" ötletük Szent László "Vajkosítási kísérletük", szerencsére azóta is mindenki rajtuk röhög... Nagyon elkeseredettek lehetnek.

Érdemes lenne szembesíteni őket a nevetséges hazugságaikkal egyszer.
Mindenesetre ha az EU kicsit is komolyan gondolja azokat a nagy elveket, akkor lassan belefolyhatna ebbe a vitába is, és az orrukra koppinthatna, ha már nálunk annyit anyázik, hogyan bánunk a "kisebbséggel".
Ideje lenne végre...

hRaVeN 2008.11.03. 14:16:59

ja, és természetesen nem a szlovák kisemberekkel van bajom, akiket hidegen hagy ez az egész "nemzeti villongás"-nak nevezett szánalmaskodás, még mielőtt valaki meggyanúsítana vele.

Johnson Doe 2008.11.03. 14:27:14

ctrl: sajnos az első megszólalásoddal, valamint a másodikkal pontosan Te determináltad magad.
Ha megnézed a videót, illetve: ha megnéznéd a videót, ha elolvasnád a nácizmussal aligha vádolható 168 óra cikkét, akkor lejönne, hogy semmilyen huliganizmus nem volt. De neked mindegy.
Azzal pedig, hogy azt, aki nem értett egyet veled, rögtön lenáciztad... szóval: mindenki aki úgy érzi, hogy ez már egy kicsit kiüti a biztosítékot, az náci.
Ahogy a fikán, itt sem érdemes erre több szót vesztegetni. Mindig lesznek, akik szerint minden nép értékesebb és igazabb mint a sajátja. Sajnálatos.

Nagyzee 2008.11.03. 14:29:56

FERIKE monológja helyett ajánlanék egy szvsz igen színvonalas cikket, ami még a Dzurinda-éra alatt készült, amikor kicsit fényesebbek voltak a kilátások:

www.talaljuk-ki.hu/index.php/article/articleview/82/1/9/

Kopi3.14 2008.11.03. 14:31:59

Valaki verje mar agyon ezt a Ficot. Eskuszom beszallok a buntetese leulesebe.

ctrl 2008.11.03. 14:38:40

HA te kiolvasni vélted a hozzászólásomból az általam le nem írt nácizmus szót, akkor vélhetően nem velem vannak gondok.
Gondolhattam én akár a papucsállatkára is, kb az is megérti ami kommunikálni szerettem volna.

Valahogy hidegen hagynak a videó felvételek. Engem az döbbent le, hogy magukat igazi hazafiaknak tartó enyhén csillogó fejű nemzetvédők próbálnak meg rendteremtési célzattal más állam területére menni, zászlókkal provokálják az ott élőket, majd nacionalizmusról beszélnek ha pofán basszák őket.
HA ide vonulgatnának szlovák drukkerek, akkor nálunk csak azért nem fordulhatna elő ilyen, mert a rendőrség impotens és vélhetően az igaz magyar turulrántottától kicombosodott gizdák vennék kezükbe a dolgok rendezését.

Johnson Doe 2008.11.03. 14:43:22

ctrl: "Valahogy hidegen hagynak a videó felvételek." Köszönöm, csak ennyit akartam hallani. A tények nem számítanak, csak az elmélet. Ezzel ezt a részt le is zártam, többet nem is kell mondanom szerintem.
"HA te kiolvasni vélted" -> nem véltem, attól még, hogy nem írtad le, egyértelmű volt a célzás, ha szerinted ezért én vagyok a hülye...
Köszönöm, hogy helyettem is megcáfoltad magad, ezzel a rád vonatkozó részt le is tudtam.

Páneurópai Harci Kos 2008.11.03. 14:47:14

A 2 ország nacionalistáinak gyűlölködése nem most indult, és nem lesz vége sohasem.
Mindig lesz olyan ember aki ezzel a saját malmára hajtja a vizet.
Ez az ország különbenis híres arról, hogy szeret a múltban vájkálni, ahelyetthogy a jövővel foglalkozna.

kill004 2008.11.03. 14:50:15

ctrl.".....rendteremtési célzattal más állam területére menni...."

Te most ezt, komolyan....?

ctrl 2008.11.03. 14:51:02

Kiváncsi vagyok egy videófelvételt milyen formában fogadna el a bíróság bizonyítási eszközként.
Gondolom arról is készültek felvételek ,ahogy a hős nagy magyar drukkerek miként jutottak el a meccs helyszínéig.
A napkeltében még arról is szó esett ,hogy kavicsokkal (azért az mégsem kő) meg lettek dobálva a rendőrök.
Igen, ez a normális viselkedés, amely hűen tükrözi a nálunk lévő állapotokat.Ismét sikerült öregbítenünk a hírünket szerte Európában.
Gondolom a sok idióta vizsgálat amúgy sem a magyarokat fogja kihozni pozitívan a történésekből, ergo a konzekvencia csak az lehet, hogy érdemes volt fiúk, megcsináltuk, adtunk a szarnak egy pofont, sőt bele is fostunk a ventillátorba és több jutott a pofánkba mint másoknak.
Kár, hogy a kint élő honfitársaink is beszennyeződtek, de erre nem gondolhattak hőseink miközben a bakancsok fényezgetése közepette készültek a meccsre és elméjükben a nagy Magyarország képe lebegett.

Azhát 2008.11.03. 14:51:44

Jajistenem, ez olyan szomorú....

Ha én csinálok valamit, amiről tudva-tudom, hogy az illető zavarni fogja, akkor azt mondom: "Kérem, ehhez nekem jogom van! Kinek mi köze hozzá, hogy én ezt csinálom! Milyen jogon tiltja meg a másik??"

Ha viszont az a másik csinál valami olyasmit, amiről tudható, hogy ENGEM zavar, akkor egyből rávágom, hogy ez PROVOKÁCIÓ !!!!! Példás megtorlást kérek - vagy én magam torlom meg minden eszközzel...

Szinte folyamatosan ez derül ki az utóbbi idők minden politikai vagy fél-politikai eseményéből!!!
Ennyi okos ember, és hogyhogy nem veszitek észre???
Folyamatosan ez történik velünk...
Ha én vonulok fel az utcán ahhoz jogom van, akkor is ha neked ez nem tetszik, de ha más vonul fel, ami nekem nem tetszik, akkor az provokáció...
:((

sanyisanyi 2008.11.03. 14:52:02

ctrl - mivel is személyeskedtem? Azzal, hogy hazudsz? Talán nem így van? Te magad írod, hogy nem érdekelnek a tények!

Vajon a helyszínen lévő szlovákiai magyarok miért nem a magyar szurkolókat szidják? Miért van minden jelenlévő azon a véleményen, hogy a rendőrök ok nélkül támadtak?

De persze te otthonról a fotelból sokkal jobban tudsz mindent, mert olyan okos vagy...

kill004 2008.11.03. 14:56:35

ctrl: Te szlovákiai magyar vagy?

derelyegrádi szellem 2008.11.03. 14:58:21

Mondjuk a mi "nemzetvezetőnk" gyurcsány sem sokban marad el Ficotól. Most azt állította, hogy az államcsőd szélére sodródtunk (megjegyzem Veres ennek az ellenekzőjét állítja), de ennek fő belső oka az Orbán kormány 2000-2001-es othhonteremtési politikája! Tehát egy 7-8 éves intézkedés 2008-ra államcsődöt eredményezett. Csak úgy, észrevétlenül. Aha.....

Ezt az intézkedéscsomagot egyébként az akkori 2002-es hazugságok szerint (elődta: Megyo, Lendvai, stb.) még bővíteni és szélesíteni is akarták, jegyzem meg zárójelben.

Ez tényleg elmebeteg, és másokat is annak néz.

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:00:00

Ez a baj a magyr néppel a nagy többség azt mondja biztos a magyarok csinálták a balhét.persze aki látta a videókat és kint volt mindeki tudja hogy előzménye nem volt ráadásul akkor támadtak be minket mikor a t.t banda elkezdte füstbombákkal dobálni a pályát és velük semmi sem történt.persze megint a magyarultra csoportok vannak elővéve hogy biztos kiprovokálták na hát ezuton értesitek mindenkit hogy ez NEM IGAZ!!!!!!!!

altona71 2008.11.03. 15:00:24

Sabbito
Vagy,:
Nem gazdagítom a Tótokat avval,hogy ott csinálok céget,meg Tót rendszámú kocsival járok itthon,mert ezzel is pénzt csinálok nekik,sőt még röhögnek is,hogy a magyarok már szívesebben Tótok,mint Magyarok.
Szerintem.
Szerintem ez csacsiság!

Amíg a magyar vezetőkben fel sem merül. hogy rendbe tegyék a zországot, csak azt figyelik, hogy hogy szabhatnak ki velem, igen is céget csinálok SLO-ban - már csináltam - ott üzemeltetek autót stb....Gyurbán, meg az egyész magyar parlament kiszophat.
Ne büntessék azt aki élelmes, hanem tegyék lehetővé, hogy "magunkat" gazdagíthassuk.
Amúgy meg az élet rövid, le van ejtve, hogy mi lesz tizen-huszon év múlva......

ctrl 2008.11.03. 15:00:54

Nem, Jan Slota vagyok és tudok magyarul is.

Johnny336 2008.11.03. 15:01:58

Legjobb tudomásom szerint Megyi pont azért bukott be, mert ész nélkül kezdett adakozni, az így is szűkös, és deficites közvagyonból...

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:04:13

a fika blog vezetőjének meg azt üzenném szégyelje magát.hogy amiket irt ugy is gondolja.kint volt ő látta hogy mi történt nem akkor meg kussoljon és ne innen legyen nagy a szája a másik meg az még mi vagyunk a szemét banda mert kimertünk menni!?felháboritó!!!!azt bezzeg senki nem veszi már végre észre hogy kint folyamatos a magyarok megalázása folyamatos a magyarverés az utcákon de ha már mi csinálunk valamit egyből mi vagyunk a rosszak nyiljon már fel a szemetek emberek.ez volt az utolsó csepp a pohárba eddig türtük.ha a magyar kormány nem cselekszik akkor ezt megette a penész ha még ezt is annyiba hadja

Azhát 2008.11.03. 15:05:53

Eleve azért ment oda mindkét szurkolótábor, hogy balhét csináljon.
Mindkét banda nagyon bátor volt, több okból:
1. A verekedéstől nem félnek, eleve ez a céljuk.
2. A szlovákok azért nem féltek, mert sejtették, hogy a szlovák kommandósok úgyis a magyarokra ügyelnek majd jobban.
3. A magyarok meg azért voltak nagyon bátrak, mert tudták, hogy őbelőlük mártírt fognak csinálni, ők lesznek a hazafiak, akiket megvertek a rendőrök idegenben...

Mit tesz isten, bejött a dolog.

És én, mint magyar, most mire legyek büszke...? :(

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:07:13

Azhát:

Inkább fogd be.
Bölcsebb maradtál volna ha kussban maradsz

Azhát 2008.11.03. 15:09:40

Greo érvei előtt meg kell hajolnom...

sanyisanyi 2008.11.03. 15:10:35

"A napkeltében még arról is szó esett"
Ha ha már idézgetsz akkor szó szerint idézz, ne ferdítgesd a magad szájíze szerint az elhangzottakat!!

De hogy örülj, két napkeltés idézet:
"Azért volt a botrány, mert a szlovák rendőrök mindenképpen verekedni akartak."
"A magyaroknál olyan lelkes példás szurkolás volt, komolyan mondom én régen láttam magyar futballpályán is olyat. Kifejezetten csak a szurkolással foglalkoztak a magyarok. És EGYSZERCSAK megindultak a szlovákok"

És ezt nem a mocskos nácik mondták, hanem a jelenlévő újságírók. De persze ők is hazudnak, mert igaza csak neked lehet...

Azhát 2008.11.03. 15:12:06

"A magyaroknál olyan lelkes példás szurkolás volt, komolyan mondom én régen láttam magyar futballpályán is olyat."

Nagymagyarország zászlókkal? :((((((

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:13:27

Azhát:

nem tudom most gunyolodsz vagy ezt most mire irtad de mindegy is hadjuk
neked ez a véleményed nekem meg az

zala 2008.11.03. 15:14:11

ctrl 2008.11.03. 14:51:02

"...A napkeltében még arról is szó esett ,hogy kavicsokkal (azért az mégsem kő) meg lettek dobálva a rendőrök..."

a Slovan drukkerek dobáltak

kill004 2008.11.03. 15:14:18

Johnny336 2008.11.03. 15:01:58
Legjobb tudomásom szerint Megyi pont azért bukott be, mert ész nélkül kezdett adakozni, az így is szűkös, és deficites közvagyonból...

Majdnem.....Osztogatott, mikor észrevette, hogy ebből baj lesz, és visszább akart venni, megbuktatták Feriék.

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:15:13

Azhát:

mi bajod a nagy magyarországgal?
a szlovákok meg állandoan szidnak téged is mert magyar vagy a miniszter elnökük meg azt mondja ki kéne minket irtani köztük téged is ez sem hat meg. esetleg szlovák vagy?gratula

Johnny336 2008.11.03. 15:15:30

A szegény, vérig sértett szlovák rendőröknél pedig az verte ki a biztosítékot, hogy egy Fradi-zászlót próbálták kifeszíteni a szurkolók. Ha valaki nem tudná, a Fradi-zászló egy XX. századi, neonáci jelkép, magában hordozza a magyar nemzet egységes idegengyűlöletét...amit főként a szlovákok ellen érzünk. Nyílván...

Azhát 2008.11.03. 15:16:12

Greo: "nem tudom most gunyolodsz vagy ezt most mire irtad"

Nem tudod mire írtam? Hát erre a szösszenetedre:
"Inkább fogd be.
Bölcsebb maradtál volna ha kussban maradsz "

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:17:43

jó mindegy Azhát örülök neki hogy véded őket legyél állampolgár náluk

stereomono 2008.11.03. 15:18:39

Nekem azt mondja el valaki, aki hiteles forras kozeleben van, hogy ez egy szokas, hogy fradistak jarnak DAC meccsre? Maskor is voltak mar ott szurkolni? Mert ha nem es 92 ota tenyleg haragszanak egymasra, akkor eleg sokaig tartott mig osszekaptak magukat es vegre ellenszurkoltak egy meccsen a Slovan-nak! Amugy objektive a video alapjan ez igy eleg sujos rasszizmusnak minosul, plane, hogy allami rendorseg koveti el. Emlekeztetnek a Sturm Graz kispesti vendegszereplesere. Na, toluk kell tanacsot kerni, hogyan is hisztizzunk eredmenyesen.

Azhát 2008.11.03. 15:19:46

"mi bajod a nagy magyarországgal?"

Szlovákiában ilyen zászlót lengetni??? Sajnálom ha nem érted mi a baj ezzel...

"a szlovákok meg állandoan szidnak téged is mert magyar vagy a miniszter elnökük meg azt mondja ki kéne minket irtani köztük téged is ez sem hat meg. "

na igen, és vajon kik miatt szidnak engem is????

"esetleg szlovák vagy?gratula"

na, újabb jó érv. nem adok neked igazat mindnben? szlovák vagyok.

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:24:59

neharagudj magyarországról eddig halottál olyat hogy szlovákot vertek mert bejött az országba én még nem de viszont magyarverést már halottam mert ki mert menni szlovákiába.mindegy nem lehet veled mit kezdeni nem vagy vita partner.
szlovák vagy e kérdés pedig költöi volt nem gondoltam komolyan.
hát nem a magyarok miatt szidnak téged hanem azért mert egy rasszista fasiszta kormányuk van

ctrl 2008.11.03. 15:25:12

"A magyaroknál olyan lelkes példás szurkolás volt, komolyan mondom én régen láttam magyar futballpályán is olyat."

Hát erre vártunk ,végre!Önmagában az ute, fradi , mtk, kispest szurkolói csak egymás elleni gyűlöletre voltak hangolva, de most végre összefogtak és megjavultak, elfelejtették az agressziót, gyűlölködést és ezt letűnt korok zászlói alatt kívánták megünnepelni külhonban!
Halleluja, vége a magyar futballhuliganizmusban !

rolika 2008.11.03. 15:25:23

az egészben azt nem értem, kinek is szurkoltak a fradisták. merthogy pozsony is magyar város (volt? :), ahogy dunaszerdahely is az. ez az apróság biztos elsikkadt a nagy magyarkodásban.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.03. 15:25:57

Azhát:

Én megnéztem egy rakás képet, néhány videót is, nem láttam nagymo zászlót, küldenél nekem linket?

Köszi

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:26:56

mindegy legyen neked igazad meg a hozzád hasonloknak.MI KCSINÁLTUK A BALHÉT VÉGÜLIS A VIDEÓ FELVÉTELEKEN IS EZ LÁTSZIK!OLYANNYIRA MI HOGY CSAK NYUGODTAN ÁLTUNK ÉS NEM LÉTEZŐ SZÉKEKKEL DOBÁLTUK ÖKET A SZEKTORBÓL

Johnny336 2008.11.03. 15:27:23

"na igen, és vajon kik miatt szidnak engem is????"

Akárhogy is nézzük, de ez az incidens 2008. november 1-én történt.

Malina Hedviget 2006. augusztus 25-én bántalmaztak, mert magyarul beszélt. A szlovák vezetés, és végrehajtó hatalom elsikálta a dolgot, majd vádat emeltek a lány ellen, hogy ő verte össze saját magát. Ez is eléggé nyílvánvaló.

Legjobb tudomásom szerint az utóbbi időben eléggé erősödött a magyarellenesség északi szomszédainknál. Pedig a magyarok nem élősködnek, nem segélyen tengetik az életüket, és nem terrorizálják a többségi társadalmat. Akkor miért utálják őket? Bőrszín miatt? Ja, nem, fehérek ők is. Akkor?
A magyarságukért? Hoppá, ebben a magyarázatban látok rációt...főként, hogy azt mondják, az összes magyar dögöljön meg, és a Dunába kéne lőni mindannyiunkat. Ez a jó szomszédi viszony megalapozásához elengedhetetlen hozzáállás a részükről.
"This is the beginning of a beautiful friendship."

metamorph 2008.11.03. 15:29:19

arról volt már szó, hogy a szlovákok mennyi magyar nyelvű helységtáblát fújtak telibe, firkáltak össze az utóbbi 5 évben?

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:30:54

Ja Jhonny és azt tegyük hozzá hogy ezt a miniszetrelnökük mondta ami még nagyobb szégyen

Teljesen igazad van itt viszont vannak okosak akik ezt nem értik

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:31:27

Ez meg a másik elég sokat és arról meg persze nem beszél senki

Lova 2008.11.03. 15:33:23

A kb. ezer magyarországi "szurkoló" egy része a balhé miatt ment ki - emailben meg sms-ben szervezték az utat már egy jó ideje. Ugyanezek zúznak idehaza is egy-egy focimeccs után.

Az tény (legalább is a videókról ez tűnik ki), hogy a szlovák rendőrök ok nélkül kezdték el verni őket, de legalábbis aránytalanul léptek fel.

De az is biztos, hogy aki a tűzzel játszik, az ne lepődjön meg ha megégeti magát. Mi a fenének kellett kimenni balhézni az ultráknak - pláne amikor amúgy is ennyire szaros a szlovák-magyar helyzet.

Az egész csak feszültséget meg további erőszakot szül.

seahawks 2008.11.03. 15:35:40

magyarverés??? nevetséges.
ennek a sok tahónak volt poféja kimenni szlovákiába,hungáriázni, szidni a szlovákokat és még nekik áll feljebb.
le kellett volna lőni az össszeset!

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:36:15

Ja láttad hogy balhéznak kint voltál ot voltál?nem hiszem akkor ne beszélj olyat amit a magyar kamu sajtó kitalál

ctrl 2008.11.03. 15:36:35

Lova, nem fogják ezt beismerni.Szerintük ők a rendteremtés letéteményesei , mert impotens nálunk a külügyek intézése.
Ők majd leszervezik, kimennek és megvédik a magyarokat a sok nacionalista Slota bérenctől.
Azt kellett volna tovább gondolni ,hogy ezzel többet ártanak, mint Slota fél év alatt, mondhatni annak a patkánynak a malmára hajtották a vizet.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.03. 15:37:56

ctrl 2008.11.03. 15:25:12

Örülök, hogy vannak még emberek, akik szerint teljesen normális, ha karhatalmista erőkkel veretünk agyon embereket.

Provokáltak a szemetek?!? Minden magyar zászlóért egy csontjuk törjön, az se baj, ha beledöglik is!

Mehetnél inkálosnak, ott direkt előny az ilyen mentalitás, esetleg a REBISZ is tárt karokkal vár.

Gondolj csak bele: Ha kimegy az ember az utcára, az már provokáció, kiélhetnéd magad nap, mint nap!

Ha pedig idejön játszani egy külföldi focicsapat, akkor már gyilkolhatsz is, legálisan b+!

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:38:36

seahawks elmész te a jó k..a oda.neked kéne beverni a pofád itt nagy a szád de máshol gondolom csönbe vagy.remélem egyszer csak azért mert magyar vagy és magyarul beszélsz majd jól helyben hagynak kiváncsi leszek akkor is ezt mondod majd árúló

mongyő (törölt) 2008.11.03. 15:40:11

ezt a ctrl gyereket szívesen beraktam volna oda az első sorba, beszart-behugyozott volna.

Fasszópó fotelforradalmár!
Szállj ki a karosszékből és gyere ki 7-végén egy Fradi meccsre, de valami rózsaszon polot vegyél fel, hogy megismerjelek te köcsög

Azhát 2008.11.03. 15:40:12

"Malina Hedviget 2006. augusztus 25-én bántalmaztak, mert magyarul beszélt. A szlovák vezetés, és végrehajtó hatalom elsikálta a dolgot, majd vádat emeltek a lány ellen, hogy ő verte össze saját magát. Ez is eléggé nyílvánvaló."

Akár hiszed, akár nem, Hedviget sajnálom is. és felháborít az ügye.
De hogy futballszurkolókat vertek meg... hát tudod...

"Legjobb tudomásom szerint az utóbbi időben eléggé erősödött a magyarellenesség északi szomszédainknál."
Akkor ezt csökkentendő mentek ki a futballszurkolók????

" Pedig a magyarok nem élősködnek, nem segélyen tengetik az életüket, és nem terrorizálják a többségi társadalmat. Akkor miért utálják őket? Bőrszín miatt? Ja, nem, fehérek ők is. Akkor?
A magyarságukért? Hoppá, ebben a magyarázatban látok rációt..."

A szlovákok pont azért utálják a magyarokat, amiért a magyarok meg utálják a zsidókat... Ugyanaz a helyzet. Ezt már kifejtettem máshol, most nem fogom.
Én azt szeretném, ha egyik se utálná a másikat.

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:42:30

1214juliszesz:

ez jó volt teljesen igazad van:-DDDDD

szomszéd 2008.11.03. 15:42:43

vero.
ez a kép bizony igazi.ez aFicko gyerek ilyen tökös gyerek.hogy fulladna meg...
amúgy1darab nagy Mo zászlo volt kiakasztva,a férjem ott volt,látta,tehát nem kamuzok.semmi provokácio nem volt,a kommandosok rájuk rontottak,ennyi...ki volt ez jol gondolva,a magyarok mindenképp kaptak volna,példát kell statuálniuk,hogy mi felvidékiek is így járhatunk...

kill004 2008.11.03. 15:43:09

Lova: 1) "Az tény (legalább is a videókról ez tűnik ki), hogy a szlovák rendőrök ok nélkül kezdték el verni őket, de legalábbis aránytalanul léptek fel."

2) "De az is biztos, hogy aki a tűzzel játszik, az ne lepődjön meg ha megégeti magát. Mi a fenének kellett kimenni balhézni az ultráknak"

Na, koma ennek ugorj neki mégegyszer!

Azhát 2008.11.03. 15:43:43

Greo, te persze ott voltál kint... hát akkor te enyhén szólva elfogult vagy... az oké, hogy hazudnak a szlovákok, hazudik a média - de miért gondoljam, hogy te viszont igazat mondasz, aki tagja voltál a futbalszurkál... szurkolóknak?

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:45:54

ki mondta hogy higgy nekem?én nem de azt javaslom nézz meg pár videót és rájössz hogy semmi elözméne nem volt a bevonulásuknak.

Ezt Dunaszerdahely polgármestere is megmondta és ami a lelátó mögött történt azt meg jobb is ha nem láttátok

ctrl 2008.11.03. 15:45:59

Majd még megsajnálom ezeket a retkeket akik tönkreteszik az összes nemzeti ünnepet és az ember ki sem mer menni az utcára miattuk!
Most a szlovákoknál próbálkoztak be és az ottani rendőröknél hamarabb elszakadt a cérna. Persze, ők tuti nem számítottak erre, a kör sms-ek és emailek biztosan egy kellemes délutáni kis kikapcsolódásról szóltak, ahol el lehet múlatni az időt.Aki kurválkodik az ne legyen már meglepődve ha megbasszák.
Meg ne szakadjon a szívem ezeken az embereken akik csak a balhé kedvéért mentek ki, vagy jajj istenem ,hogy is gondolhatok ilyet az ultrákról!
Én nem érzem személyemben megtámadva a magyarságot mert engem nem képvisel egy agyatlan horda akik csak az erőszak útján, a múltba révedve tudják elképzelni az érvényesülésüket!

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.03. 15:46:23

Miért olyan krv nehéz felfogni, hogy nem balhézó szurkolókat lerohanni és eszméletlenre verni =! azzal,hogy a balhézó szurkolókat elkalapálják?

Nyomjátok itt a sódert, hogy így ultrák, meg úgy ultrák, de békésen szurkoló tömeget nem verünk agyon, még akkor sem, ha azok történetesen magyarok.

Ki mertek menni szlovákiába, egyenesen egy F-O-C-I-M-E-C-S-R-E ?!? Tuti megérdemelték, sőt, kifejezetten kár, hogy az a gyerek életben maradt!

Na, kapjátok be gyökerek!

Majd amikor Pilisszántón a yardok elkezdik a kőbányába betemetni a Tótokat, akkor remélem mentek nekik segíteni, mert az is ennyire lesz jogos (semennyire)

Azhát 2008.11.03. 15:46:51

" Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.03. 15:25:57
Én megnéztem egy rakás képet, néhány videót is, nem láttam nagymo zászlót, küldenél nekem linket?"

Link helyett:
" szomszéd 2008.11.03. 15:42:43
amúgy1darab nagy Mo zászlo volt kiakasztva,a férjem ott volt,látta,tehát nem kamuzok."

Na.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.11.03. 15:48:14

Azért úgy kerek a történet, ha leírjuk azt is: nyitólépésként a Fradi B-közép odautazott provokálni... Mivel hazai érdekeltsége nem volt a meccsnek, más okuk nem lehetett a tömeges megjelenésre, mint a provokáció.
(Persze ezért, meg a "hangulatkeltő" bekiabálásokért és rigmusokért megverni éppen nem kellett volna őket.)

szomszéd 2008.11.03. 15:49:26

de tényleg csak 1volt.jesszus,vagy nem ismerte fel?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:50:03

a másik az hogy a slovan ultársokat nem szidjátok amugy amikor ez a rendör eöszak elkezdödött ök kezdtek el füstbombákat dobálni a pájára és petárdákat ezt mindeki látta aki kint volt és ők szidták a rendöröket is

kill004 2008.11.03. 15:50:07

ctrl. "Aki kurválkodik az ne legyen már meglepődve ha megbasszák. "

De, hát ki kurválkodott, te szerencsétlen????!!!!!

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:51:16

csak ugy megsugom mindenkinek

Johnny336 2008.11.03. 15:51:54

Ácsi, én nem utálom a zsidókat. Közvetlenül nincsen semmi tapasztalatom velük. Ellentétben másokkal van személyes, közeli tapasztalatom, és azért nem bírom a fajtájukat.
Lehet, hogy a zsidók közvetve rosszat tesznek nekem, de mivel túlságosan kis hal vagyok, ezért ebből nem veszek észre semmit. Azt tudom, hogy a fizetésem 52%-át leadom szépen állambácsinak. Illetve, hogy nehéz egyről a kettőre jutni ebben az országban - mármint egzisztencia kialakításában. Lehet, hogy erről a zsidók tehetnek. Biztos van karvalytőke, stb. De én ebből nem látok semmit, ezért nem is mondok véleményt (mivel nem tudok - látatlanban pedig nem ítélkezem!).

Más tészta, amikor kést rántanak az utcán, hogy kiraboljanak mert magyar vagyok, és annak az élete nem drága egyes népcsoportok szerint, illetve az is más dolog, hogy azért vernek meg valahol, mert magyar vagyok, de kisebbségben.

Egyébként sokan itt hangoztatják (vagy talán a Fikán?), hogy EU, Schengen, nincsenek határok. Ha kiugorhatok Bécsbe "shoppingolni", akkor miért ne mehetnék el egy focimeccsre, amelyen egy 90%-ban magyarlakta település csapat játszik, erősítendő az ő szurkoló gárdájukat.

Egyébként a Slovan drukkerek is kaptak erősítést lengyel, illetve cseh "ultráktól". Őket nem bántották. Fene tudja.

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:52:18

ctrl szerintem hülye vagy és az is maradsz pont az ilyen emberek miatt tart itt az ország ahol amilyen te vagy meg a társaid

ctrl 2008.11.03. 15:52:39

juliszesz, te is ott voltál?Hogy engedtek el a szüleid miközben viselkedni sem tudsz?
Forradalmár?Apa, te vagy életképtelen aki változtatni akarsz , mert egy nulla az életed, nem én ugrálok a fotelemben, hanem mosolygok ,hogy izmoznál a petyhüdt testeddel a kis rózsaszín pólódban.
Agyvérzést ne kapj nekem itt a nagy izmozásban , mert a végén úgy találna rád amint magad alá engedted a beleid tartalmát, legyen már tartásod te hős!
lol

Azhát 2008.11.03. 15:53:40

"a másik az hogy a slovan ultársokat nem szidjátok amugy amikor ez a rendör eöszak elkezdödött ök kezdtek el füstbombákat dobálni a pájára és petárdákat ezt mindeki látta aki kint volt és ők szidták a rendöröket is"

na látjátok, ebben egyek vagytok. a rendőröket minden futballhuligán szidja.

Egyébként ha csak ez kell: a rohadt anyjukat a szlovák futballhuligánoknak.

és a rohadt anyját a bármilyen nemzetiségű futballhuligánnak. Igen, a Fradi-ultrákkal az élen.

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:54:41

hát azért a lengyelektől nem hiszem mivel a meccs előtt két héttel a Szolvák-Lengyel meccsen a lengyel szurkolok ugyan ennek a rendöi eröszaknak lettek ádozataik

kill004 2008.11.03. 15:56:21

ctrl: Kognitív disszonancia, rulez?

Johnny336 2008.11.03. 15:56:46

ctrl 2008.11.03. 15:45:59

Majd még megsajnálom ezeket a retkeket akik tönkreteszik az összes nemzeti ünnepet és az ember ki sem mer menni az utcára miattuk!

Engem példáukl az is zavar, hogy lezárják fél Budapestet betonkordonnal, és nem sétálhatok a nejemmel a kellemes őszi napsütésben kedvemre a városban.
Ezzel nem a város feldúlását akarták megakadályozni, hanem a vezetők saját félelmükben bújtak el. Mitől félnek? Nem lesz itt vérengzés, ebben biztos vagyok. Megkapták a lehetőséget 89-90-ben, hogy békésen, csendben félrevonuljanak. Nem tették. Mostmár illene észbekapniuk, és sűrű bocsánatkérések közepette elhúszni a halál faszára, innen jó messzire. Mást boldogítsanak, ne minket. A sajátjukat verjék a csalán közé.

Greo (törölt) 2008.11.03. 15:57:25

azhát:

komolyan mondom ember te tszta hülye vagy ugylátom te olyan magyarellenes vag magyar létedre hogy ez már szánalmas irsd ki magad is meg a családodat is mert magyarnak születtél de gyorsan mert megbélyegeznek mert magyar vagy

Johnny336 2008.11.03. 15:58:45

Gondolom a Magyar Gárdától is félsz...hiszen ők is eléggé rémisztőek, bántalmazzák szegény ártatlan embereket.

Azhát 2008.11.03. 15:59:15

"irsd ki magad is meg a családodat is"

Peched van, én nem nem akarok és nem is fogok senkit kiírtani.
Még téged se.

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:00:25

halood és azért mert valaki fradista az szerinted egyből balhés ember hát elmondom hogy engem is zavar az hogy magán emberek túlajdonát gyújtogatják nemzeti ünnepen amikor ez az ünnep a tisztelet adásról szól és tudom hogy nehéz elhinni de én egy ilyen megnyilvánuláson se voltam kint mert nem értek vele egyett.de mikor már magyarokat vernek jogtalanul az már azért felháboritó

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:01:15

hát engem nem is kell mert én nem szégyenlem hogy Magyarnak születtem

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.03. 16:03:24

Azhát 2008.11.03. 15:46:51

Na, az aztán akkora provokáció, hogy az az 50+ sérült még kevés is, köszönjük meg inkább!

Linket Te sem tudtál mutatni, de tuti már zászlóerdőket vízionáltál magadban :o)))

Nem tudom mitől gurult el itt sok embernek a gyógyszer, azt legalább megtudtuk, hogy aki focimeccsre megy, az:

-fényes fejű
-nagymo. zászló nélkül el nem indulna hazulról
-irredenta huligán
-márciusban/októberben rendszeresen felbontja a blahát és környékét

ISMÉTLEM MINDENKI, aki focimeccsre megy

Gratulálnék ctrl -nek, egy igazi kirekesztő liberális díszpéldány!

Azhát 2008.11.03. 16:03:36

"hát engem nem is kell mert én nem szégyenlem hogy Magyarnak születtem "

Én se szégyellem, hogy én magyarnak születtem :) Ezt te próbálod bemesélni magadnak :) Bizonyára a te magyarságod attól nő, hogy rámondhatod valakire, hogy az nem magyar...

Páneurópai Harci Kos 2008.11.03. 16:04:14

Nem a Magyarságtudattal van a baj, hanem annak a kifejezésével.
Vendégségben nem szarunk az asztalra.

ctrl 2008.11.03. 16:05:54

Johnny, nem félek tőlük, csak szánakozok rajtuk mert láttam pár vonulgatásukat.
Egy adott problémára nem adekvát válasz született, hanem az amit mi itthon ki tudtunk nyögni magunkból.
Isten látja lelkemet még egyet is értenék a célt illetően, de a módszer nagyon ügyefogyott.

Páneurópai Harci Kos 2008.11.03. 16:06:23

Ctrl jól mondta, de aki nem ért egyet vele az azonnal nekiáll személyeskedni:)

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:06:59

én nem mondtam rád hogy nem vagy magyar de ne általánosits és ne keverd bele az igazi szurkolokba a kis fika fejü huuligánokat mert aki a balhét csinálja általába azok ezek a kis csicskák.meg lett mondva akkor is nekik mikor ki jöttek a pénzügy minisztérium elé is tüntetni ha egy rossz szót vagy balhét mernek csinálni pofán lesznek csapkodva.

Azhát 2008.11.03. 16:07:54

"Linket Te sem tudtál mutatni, de tuti már zászlóerdőket vízionáltál magadban :o)))"

beidéztem valakit, aki erről írt itt. ha nem hiszed el, akkor vele vitatkozz.

Megjegyzem én hihetőnek tartom, hogy vittek ilyen zászlókat, mert sok okos ember a kocsijára is kirak ilyen matricákat, és úgy megy a környező országokba... igenigen, joga van hozzá :)

"Nem tudom mitől gurult el itt sok embernek a gyógyszer, azt legalább megtudtuk, hogy aki focimeccsre megy, az:
-nagymo. zászló nélkül el nem indulna hazulról
-irredenta huligán
-márciusban/októberben rendszeresen felbontja a blahát és környékét"

Háááát szerinted nincs semmi közös halmaz?

ctrl 2008.11.03. 16:08:22

főnök, az utolsó mondatod alapján többet ne igyál vagy keresd meg az elgurult piruládat

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:10:20

azt bevallom hogy volt nagy magyarország zászló de és akkor mivan azért szarrá kell ütni minket és egy két embert úgy megverni hogy újra kellet éleszteni!?ez a jogos fellépés ezért!?szép mondhatom hogy igy gondoljátok

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.03. 16:11:13

ctrl:

Értem, örülök, hogy az utolsó mondaton kívül más problémád nem volt :o)

Azhát 2008.11.03. 16:11:18

"meg lett mondva akkor is nekik mikor ki jöttek a pénzügy minisztérium elé is tüntetni ha egy rossz szót vagy balhét mernek csinálni pofán lesznek
csapkodva."

Aha. Úgy látszik ez a pofáncsapkodás nagyon gyakori a te köreitekben... Nem is mondok rá semmit.

Páneurópai Harci Kos 2008.11.03. 16:11:24

Greo, ha annyira büszke vagy a "Magyarságodra", legalább a Magyar helyesírást eröltetnéd.
Vagy legalábbis a szabályait, pl mondatkezdés nagybetűvel, ban ben használata. Központozás..
Még ha egyszer egyszer kimarad jó, na de állandóan?

Páneurópai Harci Kos 2008.11.03. 16:13:04

Álkapocstörésnél ujraélesztés van?
úthengerrel törték el az állát vagy hogy?

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:13:22

én közbe dolgozom sajnos és nem igazán tudok még erre is figyelni de birom hogy ilyenkor emberek ezt hozzák fel vicces vagy Kos

ezzel akarsz viszzavágni?gyenge

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.03. 16:13:24

Azhát 2008.11.03. 16:07:54

De, mint pl. az aktív keresők köréből is kikerülnek sokan.
Viszont azt írni, hogy mindenki, aki focimeccsre jár, az fényesfejű huligán, ezért jogos az agyonverés, az a krva necces.

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:15:44

nem te kis buzi eltörték az állkapcsát és kézeld emiatt epilepsziás rohamot kapott és emiattkellet újra éleszteni.látom nagyon vissza akarsz vágni bántja a csörödet hogy nem öltek meg minket mi!?szép gondolkodás okos Kos

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:16:47

Harci kos:-DDDDDDDDD

a gép előtt könnyü

Azhát 2008.11.03. 16:16:49

"azt bevallom hogy volt nagy magyarország zászló"

:))))

"de és akkor mivan azért szarrá kell ütni minket és egy két embert úgy megverni hogy újra kellet éleszteni!?ez a jogos fellépés ezért!?szép mondhatom hogy igy gondoljátok"

Nem, ilyet senkisem mondott, hogy ez "jogos fellépés" lett volna.
Azt mondom, amit fentebb írtam: tudtátok jól, hogy ez lesz. Ezért mentetek ki. Ezért voltak a zászlók, a skandálás stb.
Tudtátok jól, hogy a szlovákoknak nem fog tetszeni a nagymo-zászló - tehát direkt vittetek ilyet. Erre írtam, hogy ha ti csináltok olyat szándékosan, amiről tudjátok, hogy nem tetszik másnak, az JOG, de ha más csinál olyat szándékosan, ami nektek nem tetszik az PROVOKÁCIÓ...
És ez a baj.

Lova 2008.11.03. 16:18:06

kill004, akkor leírom máshogy:
Nagy baromság volt a a magyar ultráknak azzal provokálni a szlovák rendőröket , hogy kibandáztak a meccsre, de ez önmagában nem igazolja a rendőri fellépést.

Mindkét oldalon vannak emberek akik nem tudják zárva tartani a pofájukat és ezzel csak rontják a helyzetet. A jóérzésű emberek meg égnek helyettük.

F@szé nem lehet békében élni. Ez a helyzet senkinek sem jó, kivéve a Fico és Slota féle politikai erőknek, akik jobbszél támogatással vannak (és maradhatnak) kormányon.
Mindenki aki veri a nyálát (itt ezen a fórumon és mindenhol, fajtától függetlenül) csak ezeknek a politikusoknak a játékszere. A szlovákok gyűlölködnek a magyarok meg adják alájuk a lovat.

Önállóan kéne inkább megtanulnunk gondolkozni.

Páneurópai Harci Kos 2008.11.03. 16:18:13

Köztudott, hogy a zsandárok nem rajonganak a futballhuligánokért. Aztán aki olyan hülye, hogy még vörös posztót is lobogtat a bikának -megérdemli a sorsát. Faxért kell provokálni, vittek volna inkább virágot.
Angolok, miért tudták megoldani ezt a problémát? (náluk is van szép számmal szélsőséges)

kill004 2008.11.03. 16:18:24

Kos: erŐltetnéd, ban,-ben, egyszer-egyszer :-)

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:18:29

én ezt mind értem de ezért nem kell minket agyon ütni.szerintem de minegy hadjuk

Azhát 2008.11.03. 16:19:18

"Viszont azt írni, hogy mindenki, aki focimeccsre jár, az fényesfejű huligán, ezért jogos az agyonverés, az a krva necces. "

Nem, az agyonverés nem jogos.
Nem, nem mindenki huligán, aki focimeccsre jár.
És nem minden szlovák utálja a magyarokat...

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:20:27

DE HÁNYSZOR MONDJAM HOGY ÉN NEM VAGYOK HULIGÁN!!!!!!!!!

Johnny336 2008.11.03. 16:21:35

Tépjék le a Nagy-Magyarország-zászlót, vágják pofán, aki kitűzte. Nem hiszem, hogy mind az 50 sérült, illetve a maradék párszáz, aki megúszta komolyabb baj nélkül (monokli, horzsolás, felrepedt száj), azok mind egy szálig Nagy-Magyarország-zászlót aggattak a rendőrök viperájára...

Páneurópai Harci Kos 2008.11.03. 16:24:00

" Greo 2008.11.03. 16:15:44
nem te kis buzi eltörték az állkapcsát és kézeld emiatt epilepsziás rohamot kapott és emiattkellet újra éleszteni.látom nagyon vissza akarsz vágni bántja a csörödet hogy nem öltek meg minket mi!?szép gondolkodás okos Kos "

mit is montam a személyeskedésről (anyád a kecskékkel hált, míg apád a lovat rakta hátsófélbe, neked jár a szád?:) lehet így is -ha kell:)

Megölni nem kellett volna (meg nem is történt meg) de egy jó kis verés szerintem teljesen rendben van.
elhiszem hogy fáj az ftc nek hogy képtelenek
NBI Keleticsoport ból kijutni.
de a problémáikat talán nem a határ túloldalán kellene megoldanijuk.

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:25:09

MINDEGY MENTEM NEKTEK UGYSE LEHET MEGMAGYARÁZNI A DOLGOKAT TI EGYET ÉRTETEK VELE HOGY MINDENKI AKI FOCIMECCSRE JÁR JÓL SZÁJBA KELL BASZNI SŐT AZT IS AKI A GRUNDON LABDÁBA MER RUGNI MERT AKI FOCIZIK IS AZ IS BIZTOS HULIGÁN.HAJRÁ KIVÁNOM NEKTEK TOVÁBBRA IS IGY VIGYÉTEK ELÖRE A HAZÁT
SZIASZTOK

Páneurópai Harci Kos 2008.11.03. 16:26:02

kill004 én nem lobogtatom azt, hogy honnan származom. (marsról egyébként, telepátiával kommunikálunk)

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:27:03

JA TELJESEN IGAZAD VAN OKOS KOS VÉGÜLIS MINDEN OK NÉLKÜL EGY JÓ VERÉST TE IS MEGÉRDEMELNÉL.

kill004 2008.11.03. 16:28:06

Kos: És, az ön bolygóján milyen a levegő? :-)

Greo (törölt) 2008.11.03. 16:28:39

ÉN LEBUZISZTALAK NEM PEDIG ANYÁZTAM DE HA IGY AKKOR BASZD SZÁJBA AZT A JÓL SZÁJBA LÖKÖTT KURVA ANYÁDAT

Azhát 2008.11.03. 16:29:08

"DE HÁNYSZOR MONDJAM HOGY ÉN NEM VAGYOK HULIGÁN!!!!!!!!! "

Miért, nekem hányszor kell mondanom, hogy nem, nem vagyok szlovák - mert valaki itten leszlovákozott, nem tudod ki volt?

És hányszor kell elmondanom, hogy nem vagyok buzi, csak azért, mert úgy véltem, hogy joguk van a buziknak is felvonulni?
És hányszor mondjam még el, hogy nem vagyok homofób, csak azért mert azt mondtam, hogy nem a buziknak nem kellene provokálniuk az embereket műbrokival és hasonlókkal?

Folytassam?

"Tépjék le a Nagy-Magyarország-zászlót, vágják pofán, aki kitűzte. Nem hiszem, hogy mind az 50 sérült, illetve a maradék párszáz, aki megúszta komolyabb baj nélkül (monokli, horzsolás, felrepedt száj), azok mind egy szálig Nagy-Magyarország-zászlót aggattak a rendőrök viperájára..."
Nyilván. De hát olyan könnyen elszabadulnak az indulatok... Olyan könnyen leszlovákoztok itt engem, mert más a véleményem bizonyos dolgokban mint nektek...

És igen: remélem a szlovák kommandósok felelni fognak ezért. Csak attól félek, hogy nem, mert a szlovák ultrák is a maguk igazságát hangoztatják, meg a magyar ultrák is - és az alapigazság eltűnik a kettő között...

ctrl 2008.11.03. 16:30:38

Aki nagy karaktereket használ annak kicsi a nemi szerve?

hRaVeN 2008.11.03. 16:31:08

ja látom véleményszabadság van.
Kimoderáltak ezerrel.

Johnson Doe 2008.11.03. 16:32:02

Szégyenlem amit olvasok. Persze. mind huligánok voltak. Persze. Jogosan verték péppé a fejüket. Biztos éppen ágyúval kezdték lőni a másik oldalon üldögélő, Hemingway-t idézgető szlovák szurkolókat.
Van videó? Nem nézem meg, nem mérvadó. Vannak nem elfogult beszámolók? Nem érdekel, mindenki elfogult, aki nem azt mondja mint én.
Komolyan, ha kimentek Pozsonyba, és egy markos szlovák gyerek az egyik sikátorban négyszer-ötször beletérdel a vesétekbe, azt is majd nyugodt beletörődéssel fogjátok venni, miszerint biztos azért van, mert ugyanolyan a szemszínetek mint egy futballhuligáné?
Sajnálatos. Komolyan. Nem csak az eset, hanem amit kiváltott, az is.

hRaVeN 2008.11.03. 16:32:26

örülök h a nálam durvább vélemények, amik ellentétesek voltak az enyémmel, azok maradtak.
gratulálok az idóta egyoldalúságodért.

kill004 2008.11.03. 16:34:19

Johnson Doe: Hadd el. Ezekkel vitázni.....mintha lóval imádkoznál. :-)

Azhát 2008.11.03. 16:36:29

"Szégyenlem amit olvasok. Persze. mind huligánok voltak. Persze."

Szerintem meg nem olvasol, csak írsz :(((

Johnson Doe 2008.11.03. 16:36:52

kill004: nagyon igazad van. a Fikán már lemondtam, most meg itt olvasom ugyanazt a maszlagot. Sebajse.... :)

hRaVeN 2008.11.03. 16:37:33

Visszavontam, én vagyok az idióta.
Valami gond nálam volt ugyanos most már megjelent a kommentem. Sajnálom az elhamarkodott ítéeltemet bocsi.

Johnny336 2008.11.03. 16:40:27

Az igazság a szlovákok felé fog hajlani. Az ő rendőrségük fog jelentést készíteni. Ennyi. Kozmetika.

Azhát!

Mellékesen én nem szlovákoztalak le (felőlem piréz is lehetsz, bánom is én), annyi, hogy bizonyos dolgokban nem értek veled egyet. Remélem, ezt nem rójátok fel hibaként a megítélésemben.

Ez az "olyan könnyen elszabadulnak az indulatok"-kifejezés...ugye tudod, hogy ezzel mindent meg lehet magyarázni? Tehát ezzel máris "legitimáltad" a szurkolók Ria-Ria-Hungáriázását.
Egyébként, ameddig csak szóbeli a provokáció, addig nem lehet tettlegesség rá a válasz. Ellentétben azzal, ami két napja történt.

rolika 2008.11.03. 16:40:52

jó kis flame, pedig egyszerű a szitu: a rendőrök mindenhol degenerált balfaszok, akik élvezik, ha botozhatnak, mert akkor ők a májerek. legalábbis ebben a közép-kelet- európának nevezett elcseszett kis zugában a világnak

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.03. 16:41:29

Azhát 2008.11.03. 16:19:18

Szerintem zárjuk rövidre.
Amikor mi a magyarellenes rendőri fellépésről beszélünk, akkor a focihuliganizmus nem kapcsolódik a tárgyhoz.
A DAC-Slovan meccsen nem történt rendbontás, békés és fegyvertelen tömegnek rontottak neki a rendőrök, életveszélyes sérüléseket is hagyva maguk mögött.

Egyes történelmi zászlók lebegtetése pedig, ha sért valamilyen szlovák jogszabályt, akkor elvihették volna annak az EGY zászlónak a tulajdonosát, emiatt nekiesni egy sok száz fős tömegnek netto pattkányság, és ez alól nem menti fel őket SEMMI!

Elsősorban ctrl kinyilatkoztatásai vágták ki a biztit, picit át is kapcsoltam write-onlyba, amiért elnézést kérek.

Egy régebbi bejegyzésedhez visszatérve pedig:
A szlovákok azért utálnak minket, mert évek óta azt hallják egyes politikusaiktól, hogy bármelyik pillanatban megindulhatunk szlovákia ellen tankokkal. Pedig,ha tudnák... :o)
Semmi mást nem lehet belemagyarázni, a szlovák szélsőségeknek ez a gyűlölkődés, illetve ennek erősítése biztosítja a parlamentben maradást, ennyi.

Páneurópai Harci Kos 2008.11.03. 16:42:42

Kill004
Ritkás:)
Emiatt nem nagyon ordibálunk, telepátia ezért is fejlődött ki.
nyugodt fejjel végiggondolva, hasonló helyzetben, ki mit csinált volna a szervezők helyében?

Páneurópai Harci Kos 2008.11.03. 16:43:56

A "békés és fegyvertelen" ismerve az ute, ftc szurkolóit, kizártnak tartom.

Horizont 2008.11.03. 16:45:39

Azt hittem először sima focimeccses balhéról szól a hírek.A focidrukkerek tettek róla ugye (hosszú kemény munkával) hogy az alakuljon ki, hogy csak legyint az ember rá.Aztán kiderült itt egy kicsit másról van szó.
Göncz Kinga lehet hogy okos értelmes ember, de külügyminiszternek NEM ALKALMAS!!Bármilyen sértés éri kívülről, hazánkat szóban, tettleg, vezetőinknek hivatalból és amúgy is KÖTELESSÉGE megvédeni Magyarországot.Minden körülmények között, mindenkivel szemben, minden diplomáciai írott és íratlan szabályt betartva. Nem ezt tapasztaljuk.
A magyarokat mindig is utálták Szlovákiában és Romániában is.Régen is.Tettünk is érte eleget,valljuk be. Viszont az itt élő nemzetiségieknek szerintem nagyon jó dolguk van, bántódásuk nincs, ugyanúgy élhetnek mint mi.Emlékszem hogy a Romániából áttelepült magyarok pl. mennyi segélyt kaptak.Tehát ez a része jól működik nálunk.
A zászló égetés semmilyen körülmények között nem fogadható el.Nem kellett volna ez a "viszontválasz" mert így nem vagyunk hitelesek a felháborodásunkkal bármennyire is igazunk van.
Ami még nem jól működik ez az acsarkodás egymásra, még ezen a blogon is a kommentelők között.Nem lehet egyforma véleményünk.
Jó lenne ha a szurkolás visszakapná régi fényét, helyét. Verekedés és politikamentesen.
(Amikor még kettős meccs volt a Népstadionban:))Régi szép idők.)

Johnny336 2008.11.03. 16:52:33

Amikor beengedték őket a stadionba, átkutattak mindenkit. Illetve odaúton is legalább kétszer. Netán Copperfield is köztük volt, és odavarázsolt nekik néhány kockakövet?

Egyébként miért nem vették el a zászlókat tőlük, ha annyira irritálja őket? Azért egy jó nagy darab zászlót, transzparenst eléggé esélytelen eldugni a mellényzsebben. Vagy várták, hogy mikor lengetik meg, és lehet odaugrani, hogy "mocskos provokatív magyar neonáci huligán, most kapsz a pofádra, mert revizionista gondolataid támadtak!"

Továbbá a zászlólengetés nem egyenlő azzal, hogy valakit fegyverrel fenyegetsz. OK, a zászlórúd nagyot csattan az ember kobakján, de szerintem a "profi", "szakmailag és emberileg tökéletesen felkészült" szlovák rohamrendőr csoport elkobozta tőlük a két méteres fadarabot, nehogy bazmeg legyen vele a meccs közben. Legalábbis a helyükben azt tettem volna, ha mindenképpen meg akarnám előzni (nem utólag szétverni!!!) a rendbontást.
Ezek szerint arrafelé más a vélemény a "futballhuliganizmus" kezeléséről. Megvárják a balhét, hogy utána félholtra verjenek mindenkit. Érdekes meglátás...lehet, hogy EU-norma lesz belőle?! :D

Azhát 2008.11.03. 16:59:55

"Azhát!

Mellékesen én nem szlovákoztalak le"
Tudom, Greo szlovákozott le kapásból :)

"Ez az "olyan könnyen elszabadulnak az indulatok"-kifejezés...ugye tudod, hogy ezzel mindent meg lehet magyarázni?"
Hát sajnos ez a helyzet. Akár itt a blogokon is. Milyen könnyen röppen a buzizás, zsidózás, anyázás... lásd fent.

"Egyébként, ameddig csak szóbeli a provokáció, addig nem lehet tettlegesség rá a válasz.
Ellentétben azzal, ami két napja történt."

És ellentétben azzal, ami állandóan történik... :(

Te is nagyon jól tudod, sőt, te jobban tudod mint én szerintem (mert én otthonülő vagyok), hogy MINDEN tettlegesség szóbeli provokációval kezdődik... :((( Szerencsére nem lesz minden szóbeliből tettlegesség, mert akkor állandóan vér folyna az utcákon :(((

Azhát 2008.11.03. 17:07:56

"Amikor mi a magyarellenes rendőri fellépésről beszélünk, akkor a focihuliganizmus nem kapcsolódik a tárgyhoz.
A DAC-Slovan meccsen nem történt rendbontás,"

De. A szlovák ultrák dobáltak be mindenfélét, nem?
Másrészt ezt nem lehet elválasztani a focihuliganizmustól, mert egy focimeccsen történt, ahol két ellenséges tábor állt egymással szemben.

"Egyes történelmi zászlók lebegtetése pedig, ha sért valamilyen szlovák jogszabályt"

jajistenem :(((( beszéljünk már komolyan :(((

Most mi lenne ha kiállna valaki az utcára egy olyan táblával, hogy "éljen trianon!"???? Ez sem sért semilyen jogszabályt, de nagyon sok emberben kicsapná a biztosítékot... bennem is!
Lássuk már be, hogy a szlovákoknak egy nagymo-térkép (feltéve ha nem egy történelmi atlaszban van) éppen olyan érzés, mint nekünk, magyaroknak egy "éljen trianon"-tábla... :-/
Főleg ha egy futballmeccsen van, főleg ha a szembenállók se a szlovák mérsékeltek, hanem a szlovák ultrák!

"Egy régebbi bejegyzésedhez visszatérve pedig:
A szlovákok azért utálnak minket, mert évek óta azt hallják egyes politikusaiktól, hogy bármelyik pillanatban megindulhatunk szlovákia ellen tankokkal."

Hát ez az... :(

"Pedig,ha tudnák... :o)"
Mit? hogy ha tankokat nem is, de nagymo-zászlókat viszünk? :-(

"Semmi mást nem lehet belemagyarázni, a szlovák szélsőségeknek ez a gyűlölkődés, illetve ennek erősítése biztosítja a parlamentben maradást, ennyi."
Így van. De nem gondolod, hogy ez bármelyik ország szélsőségeseire, gyűlölködésére igaz...?

Johnson Doe 2008.11.03. 17:13:29

Azhát:
"Főleg ha egy futballmeccsen van, főleg ha a szembenállók se a szlovák mérsékeltek, hanem a szlovák ultrák!" Ne haragudj, de nem a szlovák ultrák csépelték viperával a magyar részleget. Hanem a rendőrségi karhatalom, feltehetőleg felsőbb engedéllyel, esetleg parancsra. Ha ultrák verekedtek volna ultrákkal, akkor nem keverne vágna bele akkora gerendát az ember szemébe az ügy, de itt a magyar szurkolói szektor minden elérhető tagját ütötték a rend őrei. Miközben a szlovák ultrák rettentő jól szórakoztak.
Kérlek, felejtsétek már el ezt az ultrázást. Nem hiszem, hogy frontális támadást csináltak volna a mintegy ezer rendőrrel szemben, amivel ezt kiharcolták volna. Ha pedig már az államhatalom által irányított szerv támad... abból már következtetéseket lehet levonni (ha az eddig szlovák megmozdulásokból nem is lehetett).

ctrl 2008.11.03. 17:16:26

Sokan szerintem nem tudták értelmezni azt a jelenetet sem a Die HArd második részében ,amikor Bruce Willis egy nyakában lógó niggeres táblával sasszézott Harlemben.

Azhát 2008.11.03. 17:17:16

""Főleg ha egy futballmeccsen van, főleg ha a szembenállók se a szlovák mérsékeltek, hanem a szlovák ultrák!" Ne haragudj, de nem a szlovák ultrák csépelték viperával a magyar részleget. Hanem a rendőrségi karhatalom, feltehetőleg felsőbb engedéllyel, esetleg parancsra."

Így van. De azzal, hogy mindez egy focimeccsen történt, ahol mindig sok rendőr van (az ultrák miatt), és itt meg főleg rengetegen voltak, megvolt az alap.

"Kérlek, felejtsétek már el ezt az ultrázást."
Mármint szerinted a magyar táborban nem voltak ultrák - de a szlovákban igen?

A55ho1e 2008.11.03. 17:19:32

Fico megkezdte az elő-elterelést a jövendő szlovák válságról. Mivel Szlovákia 90% az autógyárakban szalag mellett dolgozik hamarosan nagy szarban lesznek. És akkor lesz miről beszéniük, az ellenség már adott.

Azhát 2008.11.03. 17:19:34

Egyébként maga a blogíró írja:
"A hétvégi események után (durva magyarverés a stadionban) nem igazán a legbölcsebb válaszlépés volt a szlovák zászló elégetése, meg a szlovák helységnévtábla ledöntése és összefirkálása. Minek kellett ezt csinálni? Haszna nulla volt, de remek támadási felületet dobtak fel Ficoéknak ...."

Hát erről beszélek folyamatosan... Annak az egyetlen szerencsétlen nagymo-zászlónak is pusztán annyi a haszna, hogy Ficoék pampoghatnak... Mindenféle verés nélkül is...

Johnson Doe 2008.11.03. 17:22:57

Azhát
"Mármint szerinted a magyar táborban nem voltak ultrák - de a szlovákban igen?"
Nem erre akartam utalni, hanem hogy egyetlen pillanatra vegyétek ki ezt a szót a történetből, és úgy nézzetek rá. Akkor hidd el, máris könnyebben elítélhető lesz ami történt. Ha nem ragaszkodnátok mindenáron ahhoz, hogy kopaszra borotvált bajkeverők kapták meg ami nekik jár, akkor úgy vélem, más lenne a leányzó fekvése.

Azhát 2008.11.03. 17:25:50

""Mármint szerinted a magyar táborban nem voltak ultrák - de a szlovákban igen?"
Nem erre akartam utalni, hanem hogy egyetlen pillanatra vegyétek ki ezt a szót a történetből, és úgy nézzetek rá. Akkor hidd el, máris könnyebben elítélhető lesz ami történt. Ha nem ragaszkodnátok mindenáron ahhoz, hogy kopaszra borotvált bajkeverők kapták meg ami nekik jár, akkor úgy vélem, más lenne a leányzó fekvése."

Más - de bizony ez egy stadionban történt...ez van.
És nem véletlen, hogy ott, meg volt ez szervezve. Az átment magyarok nagyon jól tudták előre az egészet... :(
Ezért is írtam fentebb, hogy Malina Hedvig esete teljesen más. Ő valóban vétlen áldozat.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.03. 17:32:15

Azhát 2008.11.03. 17:07:56

Nem tartozik a tárgyhoz, hogy a szlovák ultrák mit dobáltak, mert a szlovák ultrákat nem bántották, a két csapat szurkolói pedig el voltak különítve egymástól.

Nem voltak szembenálló felek. Drukkerek voltak, nem fogom többször leírni: Egy békés és fegyvertelen tömeget rohantak le. A szlovákiai helyzetet és előzményeket ismerve elég válószínű, hogy rasszista indokból vetették be a rendőröket, teljesen irreleváns, hogy volt -e történelmi zászló, vagy volt -e provokáció.
A szlovák rendőr a szlovák államot és annak törvényeit képviseli.
Magyar rendőr, ha ilyet tenne, akkor is legalább ennyire felháborító lenne, és leszarnám, hogy provokálták-e őket. Járjon el törvényesen és arányosan, ez a dolga.

Johnson Doe 2008.11.03. 17:37:53

Befejezésképpen (mármint számomra) egy igazi radikális, szélsőséges közszereplőtől idéznék pár sort engedelmetekkel:
"Mi is volt a bűne a magyar szurkolóknak Hogy elkövettek olyan rendbontást, amelyre ez a rendőri válasz jogszerű és arányos volt? Mi a képeken ilyet nem láttunk. Vagy az volt a bűnük, hogy magyarok voltak. Jó lenne hinni, hogy nem az utóbbi" - ezt Gyurcsány Ferenc mondotta vala (forrás, hogy ne legyek pontatlan: www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=55762&Itemid=1). Ő pedig tényleg nem kifejezetten arról híres, hogy megszakadna a szíve a nép ügyeiért... Főleg nem a radikálisokért.

Higany 2008.11.03. 18:55:52

Csak gratulálni tudok azoknak akik válaszul szlovák zászlót égettek, meg lefújták a táblákat, minden szlovákiai magyar rettentő hálás lehet most ezekért a hőstettekért...

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2008.11.03. 21:29:18

Csak 179 komment? meglepő. Pedig pofatépésben ott vagyunk a topon, ahelyett, hogy ordítva rúgnánk a szlovák követség kapuját...
Bocs, de ez egy vicc.
Egy kibaszott banánköztársaság ezért hadat üzen.
(És most kérem a vinnyogó libsik válaszát: Te meghalnál ezért???)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.03. 22:14:17

Mennyi új hozzászóló! És milyen csúnyán beszélnek!

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.03. 17:32:15
Főnők, ne strapáld magad, látom, hogy egész nap fölöslegesen tépted a szádat, nem fogja megérteni.

Azhát 2008.11.03. 17:25:50
Te komolyan gondoltál mindent, amiket ma itt összehordtál? Ennyire szemellenzős nem lehet valaki. És ha kopasz fradisták voltak, akkor mi van? Nem csináltak semmit, ami okot adott volna a rendőri támadásra.

more 2008.11.03. 23:35:09

laspalmas, nekem is ez jutott eszembe (marmint elso 2 mondatod) olyan ez, mint a gino-majalis: jo a buli ja, csak sok itt a kocsog:)))
asszem a focitema vonzotta ide a sok aranyszaju ifjoncot a kifogyhatatlan ervkeszletukkel, mint pl, hattehulyevagyfaszom, nahuzzainnenapicsaba, tevagyabarombazeeeg, meg ilyenek.
remelem mara mindenki szinrohamot kapott, aki megerdemelte, joccakat :)))

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.04. 00:12:29

laspalmas:

Már feladtam. :o)
Ezen a blogon általában még mindig sikerült érdemi beszélgetést folytatni, emiatt most alaposan be is mentem a csőbe.

---
Elővettem egy angol sörkalauzt és karikázom a kocsmákat, amit majd februárban muszáj lesz kifosztanunk. :o)

more 2008.11.04. 00:35:41

ez a beszed, meg akartam kerdezni, h jol vagy-e fonok, annyira probaltal itten igazsagot tenni:)) osztal lehetoleg akkor gyere, amikor itt is fociideny van, h legyen egy kis izelito az itteni focihuligan fogalmabol is:))))

Azhát 2008.11.04. 07:16:14

"Nem voltak szembenálló felek. Drukkerek voltak, nem fogom többször leírni:"

Egy ismert ember írja a könyvében, hogy ő vizsgázott futballbíró, de életében egyszer bíróskodott egy meccsen, természetesen partjelzőként. Az első öt percben amikor tőle pár lépésre kigurult a labda a pályáról, ő természetesen ezt jelezte. Mire a háta mögött, a szurkolók közül egy hang: "A kurva anyádé integecc azzal a zászlóval, te köcsög!"

Itt döntött úgy, hogy nem akar játékvezető lenni.

És ennyit arról, hogy mennyire aggresszívak a futballszurkolók, mennyire "békésen" szurkolnak...

Ha meg nem tetszik, hogy a magyarok nagy része így vélekedik a focimeccseket rendszeresen látogatókról, akkor tegyetek róla. És akkor majd én is újra kimegyek a meccsekre és kiviszem a gyerekeimet is.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.04. 08:56:40

Nocsak mennyi értelmes ember :D ctrl, és 2 bites barátai.
Első körben, a youtube-on van egy rakat videó, amelyek megtekintése után még egy seahawks szerkezetű autista is láthatja, mi is történt pontosan.
Ehhez képest értelmes politikusaink vizsgálatokat követelnek, mennyire volt jogszerű és arányos a rendőri fellépés.
Aztán, fel lett hozva indoknak a székdobálás. Rengeteg szék található egy állószektorban. :D
Aztán meg marhára mindegy hogy egy fradista, vagy egy újpesti, vagy egy timbuktu-földi megy ki egy focimeccsre. Joga van ott lenni, joga van szurkolni, joga van hungáriázni, joga van szotyizni usw....
Na majd folyt. köv.

Bezuhov. 2008.11.04. 09:52:22

Röhejes ez a Gyurcsány!
Azokat a majmokat védi, akik rögtön felhúznák őt az első villanyfára...:x

Egyébként sem kell ezt túlragozni: néhány gyökér kiment magyarkodni és balhét provokálni a félfasiszta kormányzású Szlovákiába... na vajon mit vártak ez a faszok???!!..hát pontosan ezt!

Most mártírokként rinyálhatnak, zászlótégethetnek stb, adva a lovat a Fico nevezetű szemétláda alá.... aztán majd vigyorgó pofával hajthatják álomra fejüket, hogy ezen a héten is nagyon magyarok voltak.

... és hogy ki szívja meg??? naná, hogy a szlovákiai magyarok. Rajtuk fogják ezt leverni, megint.

derelyegrádi szellem 2008.11.04. 11:00:15

Bezuhov

Definiáld már ezt szót: "magyarkodni". Azért kérlek erre, mert életemben nem hallottam az alábbiakat:

németkedni, amerikaikodni, izraelikedni, spanyolkodni, katalánkodni, továbbá szlovákkodni

A "baszkodnit", meg a "cigánykodnit" már hallottam, de ezek nem tartoznak most ide.

A majmozást most szó nélkül hagyom, pedig van benne téma.

Ha esetleg kimész majd egyszer Szlovákiába síelni, és jól összevernek abból tényleg nem fogunk majd - viszonosssági alapon - nagy ügyet csinálni, sőt rinyálásodat meg sem fogjuk hallani. Remélem megtörténik.

Bezuhov. 2008.11.04. 12:03:02

na azt várhatod öcsém :))

Geza 2008.11.04. 12:21:02

derelyegrádi szellem 2008.11.04. 11:00:15:
Szellem! Hagyd a csudába. Bezunak épp rossz kedve van, hát be akar szólni valakinek, és mivel úgy látszik, hogy máshonnan épp kidobták, minket szerencséltet, és a szöveget is ennek megfelelően választja meg.
Tipikusan az a fajta, aki a lótenyésztők fórumán a virslikészítésről szövegel, a kommancsoknál orbánvityát élteti, unixos fórumokon windowst istenít és viszont.
Kb. mint a kisgyerek, aki, hogy figyeljen már rá valaki, elkezdi földhözvagdosni a tányérokat.

Amúgy semmi gond nem lesz ezzel, ahogy alakul a világ, lesz Bezunak is választása, hogy Észak-Magyarországon a tótok verjék meg mert magyar, keleten és délen a cigányok, mert hazafias, Németországban és Angliában az arabok, mert keresztény vagy Franciaországban és Svédországban a négerek, mert nyugati.
Majd biztos szívhezszólóan bizonygatja, hogy ő nem magyar, nem hazafias, nem keresztény és nem nyugati, és csodálkozni fog, hogy nem fogják figyelembe venni. Az i-re a pontot mindezek ellenére mégis az fogja feltenni, amikor európából is Palesztina lesz, és a jó Bezut az izraeli 'békefenntartók' fogják még egyszer elgyepálni, merthogy 'csak egy gój'.

Én nem biztos, hogy ezt meg fogom érni, de a dolgok menetében lehet bízni, a saját fajtáját megtagadót senki se fogadja be, mindenütt csak megtűrt áruló marad - mármint amíg van rá szükség.

Hadd ugasson hát szegény, úgysem mer előjönni a kerítés mögül, ott meg max. szélgörcsöt kap a nagy igyekezettől :).

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.04. 13:08:27

Na a folyt. köv. szóval, nem volt korrekt ami kint történt, de az sem korrekt, hogy itthon zászlót égetnek a baromarcúak. Hogy miért? Mert egyrészt nem a szlovák nép verte el a szurkolókat, másrészt nem hiszem hogy okos dolog volt pláne ebben a kiélezett helyzetben, hiszen ennek nem az itthon arcoskodók fogják meginni a levét, hanem a felvidéki magyarság.


"
Ha esetleg kimész majd egyszer Szlovákiába síelni, és jól összevernek abból tényleg nem fogunk majd - viszonosssági alapon - nagy ügyet csinálni, sőt rinyálásodat meg sem fogjuk hallani. Remélem megtörténik. "

muhahahahaha :D:D:D

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.04. 13:17:22

more: Úgy tervezzük,hogy megnézzük Gerát élőben, ctrl kedvéért még egy fradimezt is kölcsönkérek valakitől :o) februárban is vannak meccsek, tegnap lefoglaltam a repjegyeket, szóval már mindegy

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.11.04. 19:28:33

Ja Fico feljelentést tesz a rendőrségen a Dunaszerdahelyen történtek miatt. Tényleg vastag a bőr a képén, üázzz.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.04. 21:29:21

Ja, mostmár tényleg el kéne kenni a szájukat, nagyon kinyílt a csipájuk.
"A szlovák rendőrség fellépésével maradéktalanul egyetértő Slota „abszolút nem ért egyet” a magyar kormány azon „nagyon arrogáns” elvárásával, miszerint Pozsony tegye világossá a dunaszerdahelyi történéseket. „Nekünk ez a Szlovák Köztársaság belügyeibe való kemény és illetlen beavatkozásnak tűnik” – idézte szavait a szlovák kereskedelmi hírügynökség, a SITA. "

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.04. 21:44:17

Slota meg feljelentette az összevert magyar szurkolókat ...

Bezuhov. 2008.11.04. 22:05:21

@ Geza..geza..geza

én a helyedben egy üveg borral kommentelnék, mert
abban feloldhatod a gyógyszered, így az nem gurul el legközelebb. ( A londoni emigránsnak is ezt ajánlanám)
De feltétlenül kommentelj továbbra is - mint lokáldíszkuruc - mert ennyire jót ritkán szoktam röhögni, mint rajtad. De most komolyan!! A lótenyésztős fórumtól csak kevesen tudnak eljutni az izraeli békefentartóig. Bár én tudom, hogy te - mint legnagyobb helyi nonáczi - különleges viszonyt ápolsz Izraellel.

"a saját fajtáját megtagadót senki se fogadja be"

Kedves kis frusztrált mélymagyarom. egy dologról azért hagy világosítsalak fel. Egyelőre nem tagadtam meg semmit, révén, hogy a hülye, suttyó fajtád nem egyenlő a MAGYAR EMBERREL. De úgy is mondhatnám hogy

"Szeretem a hazámat. Szeretem a hazámat, mert meseszép az Alföld, a Mátra, a Mecsek. Itt kanyarog a Duna és a Tisza. Szeretem a hazámat, mert Ady, Petőfi, Radnóti, Tóth Árpád és megannyi író és költő élt itt. Szeretem a hazámat, mert nyelvünk egyedülálló, szép és érdekes. Szeretem a hazámat, mert hosszú...
...NEM SZERETEM A SOK BUNKÓT, AKI EZT AZ ORSZÁGOT LAKJA..."

magyarinfo.blog.hu/2008/07/24/hazaszeretet_3

Johnson Doe 2008.11.05. 09:05:15

Geza: valamit nagyon eltalálhattál, mert Bezuhov válaszából szinte érezhető a növekvő feszültség.:-D
Bezu: a te véleményed, hogy egy másik posztból "citáljak" mondatot, nem egyszerűen "más mint a többségé". Te echte direkt szembemész mindennel mint bika a vörös posztóval. Érvek, és alighanem ideák nélkül. Ez nem provokatív, ez inkább csak... gyerekes. Az "akkor sincs igazad", ha pedig mégis, akkor meg "nem szólok hozzád".
Ha gondolod, most nyugodtan kielemezheted stilisztikailag a szavaimat, sőt, fölényeskedhetsz is, de aligha egyedül én látnám így egyes megnyilvánulásaid. Avagy: értettél már valaha egyet valakivel, akivel egyszer mondjuk sikeresen ellentétes volt a véleményed egy korábbi ügyben? Amióta olvasom ezt a blogot BEEP nem.

Geza 2008.11.05. 09:31:38

Bezuhov 2008.11.04. 22:05:21:
Ccc, nyugi Bezu, ne suttyózzunk, kartávolon kívülről semmi érdekes nincs benne :).

"Egyelőre nem tagadtam meg semmit, révén, hogy a hülye, suttyó fajtád nem egyenlő a MAGYAR EMBERREL. "
Ezt mondod te, aki magyarkodást, hülye magyar mentalitást, meg ilyesmiket emleget folyton, ellenben nyíltan örül, ha magyar állampolgárokat vernek.
Mondd csak, te felvilágosultság élő szobra, hát mi a fészkes csodától lennél te magyar, no pláne magyarabb bárki másnál, hogy röhögj rajta és örülj a kárának?
Én még annak se örülnék, ha téged verne agyon valami tót rendőr, mert ha csak papírforma meg a nyelv szerint is, de valami halványan mégis van közöd a magyarsághoz, te meg azon örömködsz, hogy külföldiek vernek minket (persze te nem érted ezt a szót, hogy 'minket'), meg hogy idehaza egyre rosszabb a helyzet (pártállástól függetlenül), és még emellett mondod magyarnak magad? Még ahhoz is fejlődnöd kéne, hogy egyáltalán bármilyen csoport is szívesen lásson maga között, mert végtelen önzőségedben bármit megtagadnál, elárulnál, persze nem (csak) szóban, hanem tettben is.

Szóval ott tartunk, hogy te kit tartasz akkor magyarnak és miért (márminthogy magadon kívül)?

Bezuhov. 2008.11.05. 10:24:32

Geza, hagy idézzek egy nálam okosabb embertől, mert már nincs sok kedvem erre a faszságra saját novellát írni. (egyébként ügyesen hazudsz..bár tudom, erre szükséged vana kuruc lét fenntartásához)

"Ostobaság és sunyiság együtt veszélyes vegyület, gyerek kezébe nem való. Azonnal megsemmisülő, átlátszó hazugságok sülnek csak ki belőle. Aztán meg megy a vinnyogás, hogy minket bántanak. Pedig csak tökkelvert hülyék vagyunk."

Kérdésedre válaszolva: magyar az aki magyarnak vallja magát.... Ezt pedig egytelen seggfej sem veheti el egy másik magyartól, főleg nem az ilyen sötét parasztok.

Geza 2008.11.05. 10:54:31

Bezuhov 2008.11.05. 10:24:32:
Akkor hát értelmezésbeli problémát fogtunk, ugyanis (szintén nálam okosabbak szerint) magyar az, aki magyarként gondolkodik, él, cselekszik, akinek a szándékai és tettei a magyar ország és nemzet védelmére, jobbítására, gazdagítására irányulnak.
Ezt pedig tőled nem láttam és rólad nem tudom mondani, még ha magadat magyarnak vallod is.

Apropo, nem egocentrikus kicsit a definíciód? Másnak a véleménye nem is számít a csoporthoz tartozásod szempontjából, csak a tiéd?

Egyébként nem hazudok és nem vagyok sötét, a paraszt pedig foglalkozás. Feltéve persze hogy nem cigány mondja, ugyanis ők használják a 'magyar' szinonímájaként.

Az ostobaságról és sunyiságról szóló bekezdést amúgy próbáltad már magadra alkalmazni?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.05. 11:03:28

"magyar az, aki magyarként gondolkodik, él, cselekszik, akinek a szándékai és tettei a magyar ország és nemzet védelmére, jobbítására, gazdagítására irányulnak.
Ezt pedig tőled nem láttam és rólad nem tudom mondani, még ha magadat magyarnak vallod is."

Ismét előjött belőled a kiváló emberismerő. Honnan tudod, hogy Bezuhov mit tett, vagy mit nem tett a hazájáért. Ja, hogy a netes szájkaraté az hazafias cselekedet, mert az embereket te csak az itteni írásai alapján tudod megítélni.
Hagyjuk már ezt a baromságot....

Geza 2008.11.05. 11:03:54

Hogy azért a topichoz is legyen köze a dolognak, eszembe jutott valami a fenti fényképről: szólni kéne slotának, hogy jó az árpádsávos meze, csak vagy a csíkokat kéne vízszintesre húznia, vagy el kéne feküdnie a hagyományos elrendezéshez :).

Geza 2008.11.05. 11:11:20

Jancsibohóc 2008.11.05. 11:03:28
"Ismét előjött belőled a kiváló emberismerő. Honnan tudod, hogy Bezuhov mit tett, vagy mit nem tett a hazájáért."
Nézd, aki folyamatosan lehülyéz és leszól mindent, ami magyar, aki örül, ha honfitársait (ill. legalábbis polgártársait) indokolatlanul bénára verik/lövik, ha az országot valami gazdasági kár éri, aki szerint az a megoldás, ha nem is próbálunk megmaradni, akkor arról nehezemre esik elhinnem, hogy jót akarna úgy az országnak, mint a nemzetnek.

Ha valaki a családodat gyalázza, röhög, ha az öcsédet verik, ujjong, ha a bátyád a kertben termelt gyümölcsöt nem tudja eladni, és véleménye szerint anyád forduljon fel, mert nem éri meg gyógyítani, akkor ez alapján biza ismerem annyira, hogy tudjam, hogy nem velem van. Családi skáláról tedd át mindezt ország-szintű skálára, és pont megkapod Bezu eddigi munkásságából azt, amit tapasztalni módom volt itt a blogon. Mivel nem szeretitek a hosszú esszéket, hadd ne fejtsem ki az összes hasonlatot :).

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.05. 12:27:58

Johnson Doe 2008.11.05. 09:05:15
Ezt nagyon jól sikerült megfogalmaznod, kb. én is ilyennek képzelem Bezut, csak azért szól be, hogy figyeljenek rá, aztán élvezi, ha valakit fel tud idegesíteni.

Bezuhov · provokativ.blog.hu/ 2008.11.05. 10:24:32
Ostobaság és sunyiság témakörből idézek én is, figyelj:
"Én nem félek senkitől
csak attól akiben a tudatlanság
hatalommal párosul

Te sem félsz senkitől
csak attól akiben az ostobaság
szorgalommal párosul

Ő sem fél senkitől
csak attól akiben a gazdagodás
harácsolássá elfajult

Mi sem félünk senkitől
csak attól akinek a történelem
adathalmaz semmi más

Ti sem féltek senkitől
csak attól akinek a védekezés
több már mint a támadás

Ők sem félnek senkitől
csak attól akinek az öntudata
jogot sért és eltipor

Én nem félek senkitől
csak attól akiben a közvetlenség
pimaszsággal párosul

Te sem félsz senkitől
csak attól akinek a távolság
az orra hegyén véget ér

Ő sem fél senkitől
csak attól akinek a szíve bizony
a nadrágjában dörömböl

Mi sem félünk senkitől
csak attól akinek a szerelem
csak tükröt tartó varázslat

Ti sem féltek senkitől
csak attól akinek a szava mögött
más értelmet találtok

Ők sem félnek senkitől
csak attól akinek a dalaimmal
hiába is beszélek " (Dinnyés József)

Bezuhov. 2008.11.05. 12:50:16

noch einmal Géza, mert nem ment át, ahogy látom!

"Aztán meg megy a vinnyogás, hogy minket bántanak. Pedig csak tökkelvert hülyék vagyunk."

Ja, és ne terjeszd ki a "magadfajta" magyar halmazát az egész nemzetre, mert a kettő nem egyenlő.... Titeket szívből megvetlek, mert a poszt-és neokommenisták rombolásán túl (maszop&fityesz), harmadikkétn fertőzitek ezt a társadalmat, ezt az országot, és ez dühít. Ha nem érdekelne, akkor magasról tennék a magadfajtára, erre a blogra, meg úgy ámblokk mindenre, és nézném a mónikasót.

Továbbá: Én nem gyújtottam fel semmit, nem zsidóztam, nem dobáltam rendőrt, nem provokáltam a szlovák fasisztákat, nem álltam be ebbe a csodálatos Gárdába.... vagyis a te defíníciód szerint nem tettem semmit a hazáért....

De csak, hogy tudd!: Ezt a kurva oreszágot azok az emberek viszik előre, akik felelőséget éreznek e közösség iránt, és ennek megfelelően cselekszenek. Csendben, észrevétlenül, és olykor tűrve a sok köpést, amit a szemük közé kapnak. És ezek rendszerint nem a mellüket döngető Vona féle pcsödökből és követőiből kerülnek ki.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.05. 14:39:58

Átmásolom az egészet a kuruc.info.ról:

Gyurcsány tájékoztatása szerint Robert Fico azt a választ adta, hogy a vizsgálat megkezdődött és "várhatóan" hosszú időt vesz igénybe. A magyarverésen is viccelődni képes miniszterelnök a találkozóról azt mondta: „Vitatkozós beszélgetésünk volt Robert Fico miniszterelnök úrral.”

„Az, amit az elmúlt hónapokban, lassan évek óta látni, arról kezd sokakat meggyőzni, és lassan engem is, hogy a nacionalizmus már olyan mértékben fertőzi a szlovák politikát, hogy ilyen eseményekre a politika akaratából, vagy akaratán kívül sor kerülhet” – fogalmazott rendkívül értelmesen a miniszterelnök. Tájékoztatása szerint a szlovák kormányfő azzal érvelt, hogy "Magyarországon vannak szélsőséges megnyilvánulások".

Gyurcsány Ferenc a kijelentéssel kapcsolatban azt mondta, míg Magyarországon a kormány az ilyen esetek után folyamatosan nyilvánvalóvá teszi, hogy milyen a viszonya az ilyen megnyilvánulásokhoz, és szükség esetén elítéli azokat, a szlovák vezetők részéről még soha nem hallottak egy empatikus, megnyugtató mondatot sem; azt, hogy rendkívüli módon sajnálnák, ha valakit esetleg magyarsága miatt ért támadás.

Az, hogy szurkolók politikai nézetei vagy véleménye mások számára esetenként sértő, nem jogosít fel és nem adhat igazolást olyan aránytalan, brutális intézkedésre, mint ami a dunaszerdahelyi mérkőzésen történt – fogalmazott Gyurcsány a megbeszélés után újságírók előtt. Gyurcsány Ferenc hozzátette: kérte a szlovák miniszterelnököt, hogy adjanak tájékoztatást a dunaszerdahelyi esettel kapcsolatos vizsgálatról és adják át azokat a felvételeket is, amelyek szerintük igazolták a rendőri beavatkozást, az eddigiek ugyanis nem voltak ilyenek.

Szerintem egész korrekt.

Johnny336 2008.11.05. 14:45:48

Nédd már, kukit és gerincet növesztett kis kedvenc vezetőnk?

Tuti azért csinálja, hogy nőjön a népszerűségi indexe. Szerintem sokan így is utálni fogják, de a történelemkönyvekbe legalább nem úgy fog bekerülni, mint a XX. század végi, XXI. század eleji politikusok legkártékonyabbja. Legalábbis, ha meri folytatni ezt a kiállást.

Johnny336 2008.11.05. 14:48:09

Ja, ahogy nézem kuruczék is ilyesmi következtetést vontak le. Sebaj, ezek szerint radikális vagyok.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.05. 14:49:31

Szerintem tegyük félre, hogy miért teszi, a lényeg hogy teszi.

Johnny336 2008.11.05. 14:56:01

Persze, én is örülök neki. Elég, hogy mi tudjuk, milyen töketlen, teszetosza böszme társaság van itt "politikai elit" címszóval. Legalább külföldön ne hirdessük villogó neonbetűkkel, 170-es betűméretben, mert a végén a fejünkön fog táncolni egész Kelet-Európa.

Geza 2008.11.05. 15:40:44

Bezuhov · 2008.11.05.
"noch einmal Géza, mert nem ment át, ahogy látom! "
Hát akkor jiso raz, Bezu, mert tényleg nem.

"Aztán meg megy a vinnyogás, hogy minket bántanak. Pedig csak tökkelvert hülyék vagyunk."
Tehát 'megy a vinnyogás, hogy titeket bántanak, pedig csak tökkelvert hülyék vagytok.' Ki az a 'ti'? Enélkül tényleg nem értem. Jó dolog az allegória, de ha félreértés van, akkor tegyük egyértelművé szerintem.

"Ja, és ne terjeszd ki a "magadfajta" magyar halmazát az egész nemzetre, mert a kettő nem egyenlő...."
Értem. Tehát pl. szerinted az tartozik a magyar nemzethez, aki 2004 dec. 5-én NEM-mel szavazott a kettős állampolgárság megadására?

"Titeket szívből megvetlek, mert a poszt-és neokommenisták rombolásán túl (maszop&fityesz), harmadikkétn fertőzitek ezt a társadalmat, ezt az országot, és ez dühít."
Én meg úgy látom, hogy a tiféle 'európa-multikulti-másság-tartásnélküliség-minekmagyarkodjunk'-hozzáállásúak rombolnak le minden esélyt, hogy valaha is a magunk urai lehessünk, és ne mindig valakit majmolva, valakinek alányalva az asztalról lehulló morzsákra kelljen vadásznunk. Nektek köszönhető, hogy a mai emberek még az egészséges mértékű nacionalizmust is bűnnek tartják, szégyellik, hogy magyarok (nem valami okból, hanem pusztán azért, mert 'magyarok').
Hogy szakmányban romboltok minden olyan eszmét, ami összeköthetné az embereket (legyen ez nacionalizmus, vallás, bármi), talán mert féltek attól, ha valahol közösség jön létre.

"Ha nem érdekelne, akkor ...."
Akkor tehát mi okból és mi végre érdekel?

"Továbbá: Én nem gyújtottam fel semmit, nem zsidóztam, nem dobáltam rendőrt, nem provokáltam a szlovák fasisztákat, nem álltam be ebbe a csodálatos Gárdába.... vagyis a te defíníciód szerint nem tettem semmit a hazáért.... "
Már megint kevered a következtetési irányt!
Nem azt mondtam, hogy ezeket kell csinálnod, hogy a hazáért tegyél, hanem azt, hogy aki tüntet, az a hazáért akar tenni.
Tanult embernek nézlek, úgyhogy akkor formálisan:
A = (az illető tüntet)
B = (az illető a hazáért akar tenni)

'Én nem ...vagyis nem tettem semmit a hazáért.'
not(A) -> not(B) =
not(not(A)) v not(B) =
A v not(B)

'Aki tüntet, az a hazáért próbál tenni'
A -> B =
not(A) v B

Én nem azt írtam, amit te olvasni véltél. De hogy ellenpéldát is mondjak: Árpád vezér pl. nem tüntetett, és tett a hazáért :).


"Ezt a kurva oreszágot"
Ez az ország NEM KURVA, jegyezd már meg végre!!!
Az édesanyádat is gondolom szereted, így gondolom őt sem kurvázod le. A hazára miért mondasz ilyet, ha tényleg szereted?

" azok az emberek viszik előre, akik felelőséget éreznek e közösség iránt, és ennek megfelelően cselekszenek."
Ezt mondom én is.

"Csendben, észrevétlenül, és olykor tűrve a sok köpést, amit a szemük közé kapnak."
Ja, az ún. 'csendes többség', akit senki soha sem látott, nem is hallott róla, csak a hírekből, sőt igazából ha a népszava nem írna róluk, azt se tudnánk, hogy léteznek. Egyrészt én még olyan emberrel nem találkoztam, aki ne lett volna mélységesen csalódott és/vagy elégedetlen a jelen viszonyokkal, tehát messze nem vagyok meggyőződve ennek a 'csendes többségnek' a létezéséről sem, másrészt pedig mit fognak a csendességgel elérni? Csendben dolgozzak háromszor ennyit, hogy többet lophassanak odafenn? Csendben tűrjem, hogy a keresztanyámat agyonverjék a cigányok? Csendben és szégyenkezve hallgassam, hogy a hitemet és a vallásomat gyalázzák a hozzád hasonlók?
Azt mondod, a tüntetés nem vezet semmi eredményre. Hát a csendes tűrés vezet? Húsz éve tűrünk csendesen, és a szarban vagyunk nyakig. A románok, tótok, csehek, horvátok nem tűrték csendben a köpéseket, és ők stabilan állnak a saját lábukon.
A csendes tűrés egy dologra vezet: aki csak akar, a nyakunkra léphet, és mi csendben felfordulunk.

"És ezek rendszerint nem a mellüket döngető Vona féle pcsödökből és követőiből kerülnek ki."
A csendesen tűrők tényleg nem, az országot előrevivőknek egy része viszont igen.

Vannak 'békés', háborítatlan időszakok, amikor a zökkenőmentes gyarapodás, a fejlődés a fontos, ekkor tényleg a csendes, békés, dolgait legjobb tudása szerint végző emberek viszik előre az országot, de ekkor szó sincs olyasmiről, amit tűrni kellene, (legfeljebb a fáradtságot kell elviselni).
Vannak viszont 'zűrös' időszakok, amikor a fejlődés, gyarapodás útját elállja valami, ami miatt a csendes munka eredménye elvész, elpazarlódik, ellopják, rosszra fordítják, stb., ilyenkor hiába tesz többet a békés ember, ugyanúgy több fog elveszni a munkájából, és ez így is marad, amíg meg nem találja a hibát és ki nem javítja. Persze ezt a hibát előidézők ill. az abból hasznot húzók nem nézik szívesen...
És végül vannak 'veszélyes' időszakok, amikor egyrészt annyit lopnak a munka eredményéből, hogy a maradék a társadalom fennmaradására sem elég, és ráadásul szisztematikusan pusztítják a fentebb említett 'hibajavításra' való képességeket és lehetőségeket. Na ekkor a csendes, passzív hozzáállás öngyilkosság, mert a folyamat magától nem fog megjavulni, rajtunk kívül más nem fogja helyrehozni (mert nem érdeke), és mivel folyamatosan veszítjük a képességeinket és lehetőségeinket, így ha várunk, akkor már később se fogunk tudni semmit helyrehozni.

Jelen helyzetben gazdaságilag és külpolitikailag az ország letolt nadrággal áll, mert eddig mindenki 'csendesen tűrte a köpéseket', ha valaki elvett vagy magának követelt valamit, akkor azt hagytuk, sehol sem álltunk ki magunkért, mert aki azt mondta, hogy 'mi magyarok', arra a magadfajták azonnal huhogtak, hogy náci meg fasiszta meg irredenta meg szabadverseny-ellenes, stb.

Hát ez ide vezetett, úgyhogy ha megkérhetnélek a 'magadfajtákkal' egyetemben, mottótokhoz híven törölgessétek csendben a szemeitek között landoló köpéseket, de legalább ne hátráltassátok azokat, akik legalább megpróbálnak valamit tenni az előrejutásért.

Jó kezdet, ha az 'ez így szar' illetve 'X.Y. egy hülye' kezdetű mondatokat átfogalmazod 'ezt nem így kéne csinálni, MERT... HANEM ÚGY, MERT ...' illetve 'X.Y. hülye, MERT ... AHELYETT HOGY ...' formájúra, azaz nem kritizálsz, hacsak nem tudsz jobbat.

Amúgy meg épeszű ember nem gyalázkodik azzal, akivel vitázni akar, már csak azért sem, hogy a mondandóját nézze a másik és ne a sértéseket, úgyhogy ha azt szeretnéd, hogy hőzöngő faszfejnél többnek nézzenek, akkor fogd vissza az éktelen szádat légy oly kedves, és a gyalázkodásaidat tartogasd a szűk családi körödnek.

Bezuhov. 2008.11.05. 18:47:28

Geza!

Na, végig olvastam a "Magyarok siralmát" by Geza de csak annyit értél el, hogy ettől a pátoszi stílustól egy kcsit hányingerem lett, még jó hogy már vacsoráztam.
Szóval inkább ne erőltesd! Neked jobban áll a bujtatott zsidajozás. (Bár ez csak az én személyes véleményem)

De ha már itt vagyok, akkor hozzászólnék ezekhez apazar gondolatokhoz is:

"És végül vannak 'veszélyes' időszakok, amikor egyrészt annyit lopnak a munka eredményéből, hogy a maradék a társadalom fennmaradására sem elég.."

jah-jah. Vegyük csak a kurucus milliomos fattyakat, akik azt szerkesztik. De akár vehetjük a létminimum alatt senvedő gój biciklistákat, a kenyéren és vizen élő B-közepes barmokat. Ezek mind-mind a kizárólag fennmaradásukért küzdő kizsákmányolt szegény emberek, és nem unatkozó, semmirekellő főemlősök, akik a balhét keresik...

more 2008.11.05. 19:17:53

ezt en nem neveznem magyarok siralmanak, bezuhov, csak egy sommas osszefoglalasnak a jelenelegi helyzetrol (ja es bezu, a masik postban a szemheLY nem egeszen ugy van irja...szemheJ, pardon)

en egy dolgot nem birok felfogni, de talan bezuhov segithet....miert van az, h europaban, vagy talan a vilagon is egyedulalloak vagyunk onmagunk mint magyarsag utalataban es szegyenleseben? es most nem a lobor-szittya kalapot viselest ertem ezelatt, hanem azt az egeszseges patriotizmust, ami megvan minden egyes nepsegben, ami pl olyanokban nyilvanul meg, h ilyen alap vitak mint kozted es geza kozott meg kozted es nagyjabol mindenki kozott itt a blogon, nem jonne elo...

reKorrekt 2008.11.05. 20:14:08

"blabla...kurucus milliomos fattyak... nyafnyaf ...'létminimum alatt senvedő gój biciklisták'... töftöf"

Tudod, sok ember örül annak hogy vannak, akik helyettük is kifejezik nemtetszésüket (vagy akár szimpátiájukat). Ugyanis - ha hiszitek, ha nem - az egyszeri vidéki emberek nagy többségének még arra sincs pénzügyi kerete hogy felutazzon Pestre egy-egy ilyen összeröffenésre. Nemhogy az egész család, pfff...
Konkrétan innen egy fővárosi vonattúra (+bkv, +lőré) nagyjából 10000 Ft. Esetleges szállást nem is említem, ahogyan egy egynapos retúr-a gyilkos hajlamait sem. Ez vidéken geci sok pénz ám egy hónapban! És nem feltétlen a létminimumon élőkre gondolok. Még nekem is az. Kicsit 22-es csapdája ez. Pláne hogy tudjuk Bp mely oldalra húz...

Geza 2008.11.05. 21:28:17

Bezuhov 2008.11.05. 18:47:28:
Ha röviden írok, az túl pórias neked, ha hosszan, az túl patetikus. Ha érveket sorolok, akkor kötözködsz és személyeskedsz, ha nem teszem, akkor nácizol.
Elég nehéz feladat úgy írni bármit is, hogy azt ne csak fikázd, de van ám itt egy kompromisszumos megoldás: elmész te a jó fészkes fenébe, a lanyha humorodat és az önhitt lenézésedet meg tartogasd a családodnak.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.05. 21:33:54

Én meg azt mondom, hogy mindkét félnek van igazsága, amivel lehet egyetérteni meg nem. A tapasztalat azt mutatja, hogy van egy nagyobb csürhe aki egyöntetűen bólogat az okosságokra baromságokra (nagy részük ezt teszi mindenféle agyi megerőltetés nélkül), és van egy kisebb csoport (ide tartozik Bezuhov is) aki vitába száll. Elég egyoldalú lenne ez a blog eme kisebb csoport nélkül. A tálaláson ugyan volna mit finomítani, fogalmazhatunk úgy is, hogy a személyeskedést el kéne felejteni :)
Remélem ez a "ki magyar ki nem magyar" téma itt le is zárul. Köszi-puszi, és shalom, és zikkájl!

Bezuhov. 2008.11.07. 09:44:09

Geza!

Imádkozz sokat, és hátha eljő még az idő, amikor ezt a csúnya szólásszabadságot eltörlik Hunnia földjéről.

Addig is :DDDDDDDDDDDD

Geza 2008.11.07. 10:10:37

Bezuhov · 2008.11.07. 09:44:09:
Nem vágyom ilyesmire, ez általában a hozzád hasonló trollok vágyálmai között szerepel, miszerint mindent szabad mondani, kivéve természetesen sértő dolgokat, de azt, hogy mi a sértő és mi a vicces, azt a te fajtád szeretné megmondani.
Ragozhatnám, de úgysem értenéd. Addig is hallgass sok rock'n'trollt, egyél sajtos trolládot, járjál trollibusszal vagy trollerrel, és feltétlenül maradj meg ilyennek amilyen most vagy, mert az általad nyújtott példa nélkül nem tudnám türelemmel értékelni a nálad kevésbé rosszindulatú idiótákat.

Bezuhov. 2008.11.07. 10:54:04

Geza!

"Nem vágyom ilyesmire"

>> "elmész te a jó fészkes fenébe"

ezt szeretem bennetek. lazán, simán letagadjátok a nyilvánvalót... kuruc sajátosság

Továbbá: nyugodtan mondhatsz bármi sértőt, úgyis a véredben van. (Meg hát legalább így van egy vonatkoztatási pontom, hogy milyen szar, gané alak nem akarok lenni.) Én meg bármilyen jelzőt akaszthatok rád, ti. vélemény szabdság van. egyelőre!

üdv, A Troll! ;))

Geza 2008.11.07. 11:12:09

Bezuhov 2008.11.07. 10:54:04:
Nem mondtam olyasmit, hogy a messze fenéből ne írkáhatnál.
Ezt szeretem bennetek, lazán, simán belemagyaráztok bármibe olyat is, ami nincs ott, csak hogy félre lehessen érteni. Kommancs sajátosság.

"úgyis a véredben van"
Abban max. az adrenalin a magas lóról osztott nyegleségedtől olykor.

"Én meg bármilyen jelzőt akaszthatok rád, ti. vélemény szabdság van"
Értem. Ha én mondok rád valami, akkor az 'a véremben van', ha te mondasz énrám, akkor 'véleményszabadság van'. Tipikus :).

Üdv neked is amúgy :).

Bezuhov. 2008.11.07. 11:29:08

..ennyi???

Próbáld újra!!! =)

Geza 2008.11.07. 11:38:59

Bezuhov 2008.11.07. 11:29:08:
"..ennyi??? Próbáld újra!!! =)"
Hogy az érvekből kifogyva is próbálkozás nagymesterét idézzem:

..ennyi???
Próbáld újra!!! =)

Lópici 2009.01.03. 17:16:54

Utálom a gyűlölködést! www.afal.hu

süti beállítások módosítása