Skip to content


       Szűrés lista

Tesco megmenti a bébifókákat

A kedvenc multink vérkomolyan veszi a klímaváltozást és a "Zöld Tesco" szlogent, amit magára aggatott.

Sőt, ennek egy külön weboldalt is készítettek:

"Vásárlóinkkal, dolgozóinkkal és beszállítóinkkal azért dolgozunk, hogy csökkentsük működésünk környezetre gyakorolt kedvezőtlen hatását, s így elősegítsük a klímaváltozás káros hatásainak leküzdését és gazdaságunk, vállalatunk fenntartható fejlődését. Mit is jelent ez? A világ legnagyobb gazdasági erői közé tartozó vállalatként tudjuk, hogy felelősségünk tovább terjed a profit maximalizálásán; tennünk kell természeti és társadalmi környezetünkért. Nem csupán azért, mert civil szervezetek ezt követelik tőlünk, hanem mert működésünk lehetetlenné válik egy fenntarthatatlan világban."


A kérdés csak annyi, hogy egy fecske csinál-e nyarat, illetve a képen ez már az a bizonyos fecske? Íme a legújabb akciójuk, mely a tipikus magyaros mentalitást tükrözi: kitalálunk valami jó dolgot, megvalósítjuk szarul.



Az akció jelenleg 1 hete tart, de múlt héten még csak 5 forintot adtak 5 sörösdobozért.
Megkérdeztem az egyik üvegvisszaváltó szakit, hogy vajon hány darab alumínium dobozt hoztak vissza az elmúlt 1 héten? Nos, a válasz a meglepő "semennyit" volt. Azt hittem csak viccel, ezért rákérdeztem, hogy pár darabot csak visszahoztak már, de nem, megerősítette, hogy még egy darabot sem. 

Nos, ezen nem is csodálkozok. Azért veszek dobozos sört, hogy nem szeretem az üres üveget bárhova is visszacipelni. Mert ilyen kényelmes vagyok. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr100751388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.06. 09:36:03

...és a cigány, zikkájl! szavak olvasásánál határolódj el gyorsan!!!

Geza 2008.11.06. 09:46:05

Ha használhatóságát tekintve gesztustól nem is több a tacskó ötlete, azért én inkább értékelem tőlük, mint hogy csak leszóljam. Még messze nem tökéletes, de kezdetnek a semminél több, és ha az emberek szeme az 'akció' felirat mellett lassan rááll a 'szelektív hullagyűjtés'-re is, akkor már az is jelent valamit.

De hogy konstruktíve is tegyek valamit, szerintem nem ártana:
- Növelni a szelektív gyűjtők számát. Én még csak elviszek egy szatyor visszaválthatatlan üveget egy kilométerre, de az öreg anyókáktól ezt már nem várnám el.
- Megint visszaválthatóvá tenném a befőttes üvegeket.
- Szabványosítanám az üvegeket, azaz lenne a kétdekás, a félliteres, _a_ sörös (azaz egyetlen féle), _a_ boros (azaz egyetlen féle), _a_ pezsgős, ezen kívül _a_ vizes (1.5l) ill. _a_ tejes (1 l, széles szájú üveg), így némiképp gazdaságosabbá lehetne tenni a visszavitt üvegek tisztítását.
- Amelyik gyártó nem a szabványos üvegeket használja, az hozzájárulást fizet (per db), ill. köteles a visszaváltást _minden_ helyen megvalósítani, ahová árut szállít.

Lehetne érvelni, hogy a szelektíve gyűjtött üveg beolvasztása is megoldja mindezt, csak az nem túl energiakímélő, és ne tévesszük szem elől, hogy fogytán az olaj és a gáz, és lehet, hogy nem kéne az üvegek fölösleges beolvasztására pazarolni belőle.

Johnson Doe 2008.11.06. 09:49:42

Ismerek olyan települést, ahol ki van rakva a szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas konténersor, amibe a jobb érzésűek szépe be is válogatják az eldobálnivalót, majd jön a kukáskocsi, és az egész cuccot egy-az-egyben összeönti...
btw. ha valaki mosolyogni akar egyet (amúgy, kicsit mögé nézve azért elgondolkodtat is) itt egy fajin kis stand-up comedy George Carlin-tól a föld megmentéséről
www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw
(Remélem nem gond, hogy iderakom a linket:))

naavii 2008.11.06. 09:51:51

Tessék mondani, miért nincs olyan opció a szavazásnál, hogy "Elvből nem veszek sört dobozban, csak üvegben"?

Oké, szép dolog a szelektív gyűjtés, de a sört alumíniumba csomagolni még mindig annyira pazarló - újrahasznosítás mellett is - hogy lassan fel kéne adni...

Ami a "paraszt"-ot illeti: igen, utoljára a háború előtti-utáni paraszti kisgazdaságban sikerült megvalósítani az anyag tökéletes körforgását. Tehát parasztnak lenni hulladékgazdálkodási szempontból kifejezetten előnyös.

Apropó: Ti tudtátok, hogy a szelektíven gyűjtött papír és műanyag flakon hol végzi? A cementművekben. Tüzelő. Na, szép napot mindenkinek!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.06. 09:56:17

"Apropó: Ti tudtátok, hogy a szelektíven gyűjtött papír és műanyag flakon hol végzi? A cementművekben. Tüzelő. Na, szép napot mindenkinek! "

A papír papírgyárakban végzi, főképpen külföldre viszik a bálákat, a műanyag flakont meg már leírtam. Egy kis részét feldolgozzák, a többi megy a szemétre.

"Lehetne érvelni, hogy a szelektíve gyűjtött üveg beolvasztása is megoldja mindezt, csak az nem túl energiakímélő, és ne tévesszük szem elől, hogy fogytán az olaj és a gáz, és lehet, hogy nem kéne az üvegek fölösleges beolvasztására pazarolni belőle."

Szerintem a hulladéküveg beolvasztása ugyanúgy a technológia részét képezi, mint az L-D konverteres acélgyártásnál az ócskavas. Köszi-puszi

kill004 2008.11.06. 09:58:20

rolikával és naavii-val értek egyet. Ezt a sok szart le sem kéne gyártani. Mikor kölök voltam, csak üvegbetétes italok voltak, mindegyik visszaváltható, nem is volt ennyi gond a hulladékkal.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.06. 09:59:43

Johnson Doe 2008.11.06. 09:49:42

Valóban sokszor előfordul,hogy a szelektíven gyűjtött hulladékot összeöntik, de legalább addig is szoktatják az embereket a válogatásra.

Sok helyen tényleg nem megoldott a feldolgozásuk, sőt a legött helyen.

Szerintem ez is olyan dolog, amit kampánnyal el lehetne indítani, amikor majd a választási ciklus közepén egy párt nem a saját intézkedéseit népszerűsíti, hanem pl. a szelektív gyűjtést, na akkor lesz majd jobb világ.

Lithium78 2008.11.06. 10:00:46

www.puppiesandflowers.com/oct2007/beerBag.jpg

zacskóssör. egyszerű, környezetbarát. elfogyasztás után felhasználható bevásárlásra, vagy rókazsáknak.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.11.06. 10:02:03

"a műanyag flakont meg már leírtam. Egy kis részét feldolgozzák, a többi megy a szemétre."

Jobb esetben igen. A óceánokban város méretű palackszigetek vándorolnak már egy évtizede, nem kell tömöríteni, égetni csak zsupsz bele a tengerbe, azt had szóljon.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.06. 10:03:49

Magyarország partjait melyik óceán mossa? :) Csak mert az itthoni feldolgozásról beszélünk :)

Johnson Doe 2008.11.06. 10:05:07

Félkupica_Fehér_Főnök
Meglehet, hogy ez áll a hátterében, csak azt nem értem, hogyha az ember azt látja, hogy a jóindulatból szétválogatott etc.. hulladékot aztán nemes egyszerűséggel beömlesztik, akkor nem megy-e el a kedve az egésztől?
Ettől függetlenül arra, amit mondtál még nem is gondoltam eddig, mindig tanul az ember.:)

Lithium78 2008.11.06. 10:05:55

"Magyarország partjait melyik óceán mossa? :) Csak mert az itthoni feldolgozásról beszélünk :) "

és itt jön a képbe Nagymagyarország ;D

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2008.11.06. 10:06:42

úgy tudom hogy Kínaiaknak fizetünk hogy elvigyék aztán pólót csinálnak belőle és visszahozzák és sokan megveszik a kínaiban

Johnny336 2008.11.06. 10:07:16

Svédeknél is láttam dobozvisszaváltót. Asszem fél koronát ad érte. Bedobálod, gép számol, aztán kiad egy blokkot az összegről. Visszavittük az egyheti termést, és a visszajáróért vettünk még egy hatos pakkot. Mindenki jól járt. Főleg mi, mert szomjasak voltunk :D

kill004 2008.11.06. 10:08:02

Bocsánat az OFF-ért: Ez kész!

Úgynevezett uzsoranaptárt készített a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében azoknak, akik önhibájukon kívül eladósodtak, reménytelen helyzetbe, uzsorások karmaiba kerültek, mondta Dobi Tamás a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Egy kvázi naptárról van szó, amelyet elsősorban azoknak szán a rendőrség, akik olvasni, írni kevésbé tudnak, mondta Dobi Tamás. Lényegében egy nagy méretű falinaptárt kell elképzelni, amelyben tíz rajz mutatja be a kölcsönkérés menetét, a pénz gyors elköltését, majd a következményeket, az uzsorások behajtási módszereit.

A rajzokon megjelenik a rendőr is, aki a segítséget jelenthet a kifosztott és bántalmazott embereknek. A naptárt a települési önkormányzatok, cigányönkormányzatok juttatják el a többszörösen hátrányos helyzetű emberekhez.

On

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.06. 10:08:17

Először azt hittem én is, hogy a szelektíven gyűjtött cuccot összeborogatják, egy teherautóra. De mint kiderült, a teherautón lévő felépítmény el van szeparálva. A telephelyen szépen be vannak bálázva a préselt műanyag palackok, ugyanígy a fémhulladék is. A bökkenő csak az, hogy csak egy részét viszik el a műanyag palacknak, azt a részét amely alkalmas a műszálas cuccok gyártásához. Nálunk ez még gyerekcipőben jár, de talán észbe kapnak az emberek.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.06. 10:09:27

derelye vágó 2008.11.06. 10:06:42
úgy tudom hogy Kínaiaknak fizetünk hogy elvigyék aztán pólót csinálnak belőle és visszahozzák és sokan megveszik a kínaiban

Jól tudod..

DArchAngel 2008.11.06. 10:09:35

Ausztriában 200 méterenként van szelektív hulladékgyűjtő? Na és? Gondolod, hogy itthon elmennek akár száz métert is? Lósz*rt. Kitipeg a nyugdíjas, oszt' bedobja a legközelebbi kukába. Még arra sem veszi a fáradtságot, hogy a saját társasházáéig elvigye. (Nem vicc, nálunk volt már ebből balhé, hogy a szomszéd házhoz közelebb volt a mi kukánk, és telepakolták, a szemétszállítócég meg büntetett.)
Persze életerős fiatalemberek(?) is szeretik szanaszéjjel dobálni a szemetet, a középkorúak meg egyszerűen lusták, és sz*rnak bele. Elég keményen kellene propagálni ezt a dolgot, hogy ezek a tendenciák javuljanak.
A másik, hogy aki szelektíven gyűjti, az sem mindig él annyi józan ésszel, hogy felfogja: a PET palackot össze kellene ám nyomni, mert úgy nem csak négy háztartás adagja fér el.
Mi úgy 4-5 hónapja gyűjtjük szelektíven a szemetet. A tapasztalatom az, hogy gyakorlatilag nem jelent plusz időt szelektíven gyűjteni. 50 m2 -en lakunk, de nem foglal észrevehető helyet. Az egyedüli "erőfeszítés" elvinni a szelektív kukáig.
Igazán kevés azért, hogy az gyerekem (unokám) kicsit kisebb kupac szemétdombon nőjön fel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.06. 10:10:02

Aztán nehogy menjen a Molotov koktél a Tesco-ra, mert a színesfém maffia nem nézi jó szemmel, hogy a színesfém bizniszbe beszállt egy mammut óriás ...

Geza 2008.11.06. 10:11:46

Jut is eszembe a hulladék újrahasznosításáról: nem lehet-e, hogy először a hulladék _termelését_ kéne visszafogni, és nem csak a feldolgozást erőltetni?

Hányan használtok 'eldobható' nylonszatyrokat, hányan a négy-ötször is felhasználhatóakat, ill. hányótoknak van vászontáskája, ami éveket is simán kibír, mosható, nehezebben szakad, stb.?
Hányan vesztek a hentesnél felvágottat, ahol a csomagolás egy darab papír, ill. hányan veszitek az előre csomagoltat, ahol a csomagolás többe kerül, mint a benne lévő hús?
Hányan veszitek a fáradságot, hogy kimérve kérjetek egy ökölnyi sajtot, és saját kezűleg vágjatok belőle, és hányan veszitek a szeletenként külön és ötösével egybe is zacskózottat?
Ki vesz szódapatront (100% újratölthető), és ki dob ki (ill. olvasztat újra) 10-15 dkg műanyagot minden másfél liter vízre?
Ki rakja a zsemlét papírzacskóba ill. ki a műanyagba?
Ki veszi a fröccsöntött műanyag dobozban árult nápolyit, aprósüteményt, és miért nem lehet már ilyet kimérve kapni sehol?
Miért az egyszer használatos tollakat nyomatják mindenhol és miért ment ki a divatból a tollbetét ill. a töltőceruza (a Rotringot is beleértve)?
Miért éri meg minden nap egy ujjnyi köteg szórólapot beletömni a postaládámba?
Miért kerül az elkészített ételek ötöde a szemétbe?
Miért kennek össze sok jó papírt olyan 'történetekkel', amiket jóérzésű ember max. tévedésből olvas el?
És végül: ha egy egyszerű sörösdoboznak évmilliókig tart, amíg magától lebomlik, akkor miért gyártanak olyan kocsialvázakat, amik öt év alatt szétrohadnak és teszik hulladékká az egész kocsit :) ?

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.11.06. 10:12:21

Ha a szelektív gyûjtés megoldott és tudatos lenne mindenhol az lenne a kezdet. Ha az elszállítása is rendben menne az lenne a következô lépés talán.
Mostanában folyamatosan látok homelesseket turkálni:
Fogalmam nem volt róla, hogy ugyan miért veszik ki a fémdobozokat és szteppelnek rajta egy kicsit majd továbbálnak. Mostmár tudom. Viszont ha olyannyira zöldülni szeretne a Teszkó akkor azokat a mûanyag zacsikat a zöldséges és péksüteményes részlegnél cserélje már le papírra.
S ne lehessen már Teszkós mûanyag szatyorral távozni fizetés után.

Lithium78 2008.11.06. 10:12:33

zero: majd ha a tesco visszaváltja a rézdrótot is... ;D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.06. 10:16:55

Ausztriában 200 méterenként van szelektív hulladékgyűjtő? Na és? Gondolod, hogy itthon elmennek akár száz métert is?

Leszarom, hogy elmennek akár 200 métert is, és minden héten bevágom a kocsi csomagtartójába a cuccot, és elviszem a Legközelebbi hulladékgyűjtő szigetre, és ettől nekem jó. Semmivel nem tart tovább szétválogatni, és a szemetesvödört sem kell minden nap levinni, mert tényleg az van benne, aminek benne kell lennie.
Sőt mesélek még az osztrák helyzetről, hátha jön még pár "na és?". Minden, ismétlem minden lépcsőháznak van saját papírgyűjtő konténere, és van egy olyan tároló is, ahol biológiailag lebomló cuccokat lehet vinni (Biotonne), amiből komposztot csinálnak ezek a rohadtak. Aztán ezek a rphadtak a TV-ben, és a rádióban is folyamatosan felhívják a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. Na erre basszál gombot :D

Geza 2008.11.06. 10:18:27

Jancsibohóc 2008.11.06. 09:56:17
"Szerintem a hulladéküveg beolvasztása ugyanúgy a technológia részét képezi, mint az L-D konverteres acélgyártásnál az ócskavas."
Ezt még én is tanultam, de ha az üvegeket olvasztás nélkül (mosással) is újra lehet használni, akkor kevesebb új üveget kell gyártani (beolvasztással), így a végén ugyanott vagyunk, csak az olvasztás és fújás helyett (csak) tisztításra volt szükség.
Természetesen ami új üvegre szükség van, ahhoz a technológia miatt kell beolvasztani valamennyi régit, viszont a lényeg ott van, hogy lehet, hogy kevesebb új üveg is elég lenne.
Bocsánat, ha elsőre homályosan fogalmaztam volna.

"Köszi-puszi"
'PusziKA', vagy legalább 'pussZANCS', ha kérhetném, de a minimum egy szolid 'cijjasztok' lenne :).
Bár eddig is 'édi' voltál, de hogy leszel így igazán 'cuki' :)?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.06. 10:19:16

De ha nem elég, eléneklem neked a kartonos újrahasznosítós dalt labancul. Na?

Geza 2008.11.06. 10:21:00

Johnny336 2008.11.06. 10:07:16
"Visszavittük az egyheti termést, és a visszajáróért vettünk még egy hatos pakkot. Mindenki jól járt. Főleg mi, mert szomjasak voltunk :D"
Koleszos koromban ezt a műveletet hívtuk deriválásnak :).

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.06. 10:21:47

Geza, rendjén van amit írsz. Szombatonként egy szórakozóhelyen dolgzom, ahol látom mi minden repül ki értelmetlenül a kukába. Az összes rövidital üvege (Jäger, Ballentine's, és társai) Aztán az összes pezsgős üveg. Az összes kis üveges Carlsberg, az összes Bacaradi Breezer, az összes menetes szájú üdítős, és ásványvizes üveg. Értelmetlen....

Johnny336 2008.11.06. 10:24:03

kill004 2008.11.06. 10:08:02

Már volt róla post. A vicces az, hogy fehér kopaszok az uzsorások a rajzon. Biztos kínosan ügyeltek, hogy PC legyen :D

DArchAngel 2008.11.06. 10:38:24

Jancsibohóc 2008.11.06. 10:16:55
Te, én nem kötözködni akartam, hanem vázoltam a hazai helyzetet. Azt, hogy nem feltétlenül a szelektív hulladékgyűjtők mennyisége határozza meg a kihasználtságukat.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.06. 10:41:03

Én meg egy olyan szituációt vázoltam, amely nagy hatásfokkal működik.
A történethez azért hozzátartozik, hogy itt is vannak sutyerákok, és belebasszák a kukába a flakonokat. Főképpen a bevándorlók ilyen értelmesek...

nmi 2008.11.06. 10:42:17

Horvátországban is régóta van ez a rendszer, és állítólag bevált. Zágrábban az EB meccsek alatt sok homlesznek jelentett ez valamennyi bevételforrást, mikor a meccs közben eldobált műanyag és alu dobozokat összeszedték, majd másnap beváltották. Igaz ott se 2 forintot adnak 1 dobozért...

A szelektív hulladék gyűjtés kapcsán meg ne várjuk, hogy hirtelen megváltozik az emberek többségének felfogása. Nekünk kell elkezdeni erre nevelni a gyerekeinket, azzal, hogy példát mutatunk, majd ők is így tesznek a saját gyerekeikkel. (Igaz addigra, ellep minket a földet beterítő szemét)

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.11.06. 11:02:08

Géza: Amit írtál rendben van.
Szerintem a legtöbben próbálunk papírzacskót választani ha van az adott helyen. Nem tucatnyi nulla teherbírású nylonszatyort vásárolni. Sôt, több ismerôsöm is elônyben részesíti a szódapatront és a hozzájuk nôtt golyóstollaikat is.
A legnagyobb probléma nem velünk van mert mi amellett, hogy beszélünk róla szerintem próbálunk is tudatosabban gondolkodni, cselekedni ezügyben.

Természetesen nem tudom kikerülni, hogy egy négercsókot ne a mûanyagdobozával együtt vegyek meg.
Gondolom te sem hagyod ott kedvenc nassolni valód a bolt polcán csakazért mert mûanyag a "borítás".

Amit a legszánalmasabbnak tartok az a rengeteg hyperbevásárlós papírhulladék mellyel tömik a postaládát.
Leveleim és egyéb küldeményeim természetesen szakadnak vagy még jobb esetben ha már alig fér bele akkor dobják mellé és ennyi. Szóval rendben van, zöldüljünk. Kezdeményezzük a hulladék gyûjtését. Jól van Teszkó ügyes vagy. De a legtöbb hulladék a "reklámjaidból" jön plussz abból amit és ahogyan árulsz. Így a hulladék termelés visszaszorításán kellene fáradozni.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.06. 11:24:19

"Amit a legszánalmasabbnak tartok az a rengeteg hyperbevásárlós papírhulladék mellyel tömik a postaládát.
Leveleim és egyéb küldeményeim természetesen szakadnak vagy még jobb esetben ha már alig fér bele akkor dobják mellé és ennyi."

Ez a kérdés nálunk úgy van megoldva, hogy aki szórja a reklámanyagot, egy kis nylon-zacsiba teszi bele az újságokat, és a kilincsedre akasztja fel. Amikor átnézted, fogod, és a lépcsőházhoz tartozó papírgyűjtő edénybe teszed. A papírból, meg újra papír lesz. Tádám.

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.11.06. 11:30:22

Jancsibohóc: Jogos. Többször is megkértük, hogy így tegyen mikor hozza a hulladékait.
Természetesen külön gyûjtôdobozt készítettünk melyre fel volt írva, hogy:
Kérjük ide helyezd a szórólapokat.
Ennek ellenére naponta szaggathatom ki a belegyûrt újságokat leveleimmel együtt a postaládámból...

Geza 2008.11.06. 12:13:58

Jancsibohóc 2008.11.06. 11:24:19
"Ez a kérdés nálunk úgy van megoldva, hogy aki szórja a reklámanyagot, egy kis nylon-zacsiba teszi bele az újságokat, és a kilincsedre akasztja fel."
Akkor te kifogtad az egyetlen levéltetűt, akinek az iq-ja magasabb, mint a testhőmérséklete. Azok a Tajgetosz-pozitív zsíros agyú kretének, akik nálunk osztják a szemetet, sajnos nem ilyenek, ezek lábon hordták ki az agyhalált, még a mónikasó is magas nekik.
Kültéri postaládám van, és nem elég, hogy beletosszák a szemetüket, hogy a hivatalos papír nem fér bele (az a másik, hogy ilyenkor a postásbarom is csak bedobja azt a kerítésen(!)), de összetekerve nyomják be a szarukat a ládába _félig_, hogy ha netán jön közben egy eső, akkor az így keletkező papírcső frankón vigye be a vizet a postaládába, eláztatva még azt is, ami véletlenül joggal került be oda.
Már próbáltam szép udvariasan kiírni a postaláda fölé, nem használt.
Próbáltam anyázva, az sem. Megrajzoltam képregényben, az sem. Megvártam a majmot és kilátásba helyeztem a térdének a szétrúgását, morgott, aztán másnaptól új majom hordta ugyanazt a szart.
Bekészítettem a collos vascsövet az ajtóhoz népnevelési célzattal, a nejem meg elpakolta mondván nem kell a botrány, és elmentünk bérelni egy postafiókot inkább.
Nem egyszerű dolog, mert kb. kihalásos alapon megy, féléves várólista meg ilyenek, de végülis sikerült találni olyan postahivatalt, ahol épp volt szabad fiók.
Azóta oda mennek a leveleim, és már csak hobbiból köpdösök a levéltetvek után, de azért szomorú belegondolni, hogy egy utcának a levélszeméttel való ellátásáért hetente ki kell vágni egy fát valahol, de legalábbis időt és energiát kell pazarolni az újrahasznosítására.

Dr. B. 2008.11.06. 12:26:30

És ha visszaviszek egy bébifókát kapok érte dobozossört?

KingOfTheRodeo 2008.11.06. 12:58:35

Egyébként nem biztos, hogy a tesco hibás. Finnországban például igenis működik ez a dolog, hogy visszaváltjuk az aludobozokat.

the real 2008.11.06. 12:59:42

"Valóban sokszor előfordul,hogy a szelektíven gyűjtött hulladékot összeöntik, de legalább addig is szoktatják az embereket a válogatásra."
Így van, az is sokszor előfordul, hogy a vezetés ellopja az adóforintjainkat, de legalább addig is szoktatnak minket a közteherviselésre.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.11.06. 13:04:23

Nálunk a nénik és a bácsik még a mai napig a kert végében égetik el a szemetet, főleg a műanyagját, hogy ne foglalja el a helyet a kukában. Ők már sose fognak megváltozni, így szokták meg. Abban hiszek én is, hogy a gyerekeinket kell már kicsi koruktól a szelektálásra szoktatni, és akkor ők meg azt szokják meg. Másképp nem lehet.
A hülye dobozokat meg tényleg nem kéne legyártani sem.

luchador 2008.11.06. 13:17:48

Hali!

Itt Daniaban alapbol betetdijas az aluminium doboz is , szoval praktikus nem osszegyurni.
Remelem hamarosan otthon is felnovunk a tarsadalom minden szintjen a szelektiv hulladekgyujteshez.

Rwindx 2008.11.06. 13:30:35

Hiányolom azt a pontot a szavazásnál hogy "Jelenleg is szelektíven gyűjtöm a hulladékot"

SzaSza0909 2008.11.06. 13:43:37

Hogy ne csak a hiperfejlett skandináv országokkal példálózzunk: Észtországban is visszaválthatóak a sörösdobozok.

skandrea 2008.11.06. 13:46:07

10 Ft ugyan semmit se ér, ezért én el se fogadnám (költsék inkább a fókákra), de ettől függetlenül ingyen is visszavinném a dobozt, ha egyáltalán vennék ilyesmit. A szelektívbe is viszem, amit lehet. Nem a pénznek kéne motiválni a gyűjtésben, hanem annak, hogy ne fulladjunk meg a szemétben. Ezt mikor érti már meg a magyar ember???

derelyegrádi szellem 2008.11.06. 14:57:30

én meg annyira zöld vagyok, hogy sem dobozból sem üvegből, hanem egyenesen virágcserépből iszom a sört.

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.11.06. 18:03:51

Ha kicsit is szívügyük lenne a környezetvédelem, eleve nem árulnának dobozos sört, nem adnának nejlonzacskót kérés nélkül, nem nyomtatnának ki hetente irdatlanmennyiségű színes-fényes reklámot.
Lehet, hogy ettől az 5 dobozért 10 forintos akción pár bölcsészlány meghatódik, de a hajlékonyok röhögnek.

mutant · http://universal.blog.hu 2008.11.06. 19:02:03

legalább próbálkoznak...én amúgy nem sörözöm:) de mi itthon szelektíven gyűjtjük a szemetet.mindenkinek ezt kellene tennie. de had meséljek el vmit: mindig az öregek puffognak,h ez a generáció más,meg mindent tönkretesznek,stb...közben meg a múltkor vártunk a párommal a trolira,és a szemben lévő szelektív kukákhoz a mammer csak úgy,mellédobta a szemeteszsák

mutant · http://universal.blog.hu 2008.11.06. 19:04:24

szemeteszsákját-csak beszart a net-.persze,nem szelektív szemét volt. komolyan belehatl volna még 2 lépésbe?!nem hinném,mert úgy dobta el,mintha vmi szaros kis májkül dzsórden lenne:D

Horizont 2008.11.06. 20:46:43

Divat szidni a Tescot.(is)
Én díjazom a kezdeményezésüket,csak kicsi hazánk (lakói) erre (sem) érettek még meg.A Tesco egyébként pontosan beszüntette a a rengeteg neylon szatyor adását, olyan van ami könnyen lebomlik, de pénzért adják és nem is használnak annyit.(ingyenesen micsoda pazarlást csináltak az emberek)
A mi vidéki buszmegállónkban a kihelyezett csikktartó tőszomszédságába annyi csikket dobnak el hogyha összegyűjteném zsákokban egy év se kéne lehet összehoznék egy Mátra méretű hegyet.
Sötétség van még a fejekben.
Szelektív hulladékgyűjtés?Én annak is örülnék ha nem szemetelnének.2 km-t utazok busszal a városig. Az út mentén mindennap újabb adag szemeteszsákos szemetet "ismerek" fel.Csak úgy a kocsiból kidobálják zsákostól az út mentén a szemetüket, mert nem fizetnek szemétdíjat!!

krtek 2008.11.07. 09:22:03

Optimista,

A nájlonyszatyi beszüntetését nem teszkó nagylelkűsége, hanem egy rendelet eredménye. Voltam külfödön teszkóban és megmondhatom neked semmi köze az itteniekhez. Ez a kisparaszt- balkán version.
Szerintem rengeteg reklámköltségbe és marketing munkába kerülne a teszkónak hogy mágváltoztassa a róla kialakult negatív képet:: "Gyerebe paraszt majdjómegmondomneked mitvegyé"

Leját cuccok a kupacok külső részén, nagytételbe a termékék drágábbak, garanciális-szervíz ügyintézés siralmas, cserélgetett polcatartalmak (járkálj paraszt, majd csak meglátsz még valamit), polcszervizes biorobotok eladók helyett, az "eladók" síkhülyék és semmilyen kereskedelmi/termék ismeretük nincs, kizsákmányolt-demotivált alkalmazottak, stb.

És mégis... Egy kétnapos ünnep előtt, amikor a jónép rohamoz, úgy vásárol a sok marha, mintha legalább is háború következne...

Egyébként, Te mennyi szemétdíjat fizetsz? És pl. hány forintot költöttél környeztvédelemre a saját vagyonodból az utóbbi 5 évben?

Horizont 2008.11.07. 11:09:36

krtek
De megtaláltál hallod-e?
Képzeld fizetek szemétdíjat,mivel családi házban lakom el se vinnék a szemetet.Vagyonom meg nincs így sajnos nem tudok a környzetvédelemre külön költeni.De nem is szemetelek!
És te mennyit fizetsz?És mennyit költöttél a vagyonodból?
A Tesco-t nagyon ismered! Odajársz?
A többi bevásárló központ tán különb? Csak szemétügyről volt szó...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.07. 13:27:06

Optimista :D szerintem krtek egy igazi környezettudatos állampolgár. A PC-klubban jaffázik a 150 évre lízingelt Suzuki Swift-re, amin van katalizátor. Így ő költ a környezetvédelemre :D
Ez látszódik a kérdések súlyából. Hejj

krtek 2008.11.07. 14:40:38

Mégis mennyi az éves szemétdíjad? Kedves megtalált Optimista? :)

Kérdésre kérdéssel csak a kezdő és igenbalfasz politikusok szoktak válaszolni... :)

Jancsika,
Én nem a faterod vagyok inkognitóban...
Na políroz a bohócot
:)

krtek 2008.11.07. 15:09:22

na polírozd a bohócot tovább...
akartam mondani.

Egyébként a kérdésemet tisztán gyakorlati szempontból értettem. Az a véleményem, hogy rengeteg dumakörnyezetvvédő van, és sajnos rengeteg ostoba ember is. Akik simán ráfogják anyagi helyzetükre azt ami nem az.

Én azt szoktam mondani, nem azért nem kell összerondítanod a környezetedet mert nem szabad, hanem azért mert igényes vagy saját magadra.

Nemtom érted-ée amit akarok nyökögni.

Kérdés: Összegyűjtöd-elszállítod-e a pl. ősszel a házad környékén a leveletket (esetleg veszel-e pl lombzsákot) vagy simán meggyújtod? Ha vidéken lax ádozol-e arra pl. ha nincs csatornád, hogy zárt legyen a szennyvíz rendszered? stb.

Fogod?

Az utcán való szemetelés nem ketegória vagy rossz szokás. Az sima tahóság. Legalább is szerintem...

Horizont 2008.11.07. 15:16:42

Nem vagyok "dumakörnyezetvédő".
Csak simán normális ember, aki nem lihegi túl ezt a kérdést sem, hanem próbál betartani alapdolgokat.
És véleményezi a tahóságot.
krtek ne kötözködj velem:)) Fogod?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.07. 15:59:51

krtek ha már az életkorod, és az intelligencia hányadosod közül az előbbi a nagyobb prímszám, azért meséld már el, te mennyit költöttél a saját vagyonodból környezetvédelemre.

Apukám meg rossz kiindulópont, mert mindig is a francia autókat favorizáltuk, meg ebből is látszik milyen kis értelmes vagy :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.07. 16:06:50

Rosszul tettem fel a kérdést. A szüleid mennyit költöttek, így a helyes..és már megint személyeskedek pfejj pfújj pfajj.

Rav Antal 2008.11.07. 16:23:58

Bazeg, engem itten moderálnak?

krtek 2008.11.07. 18:14:21

Jancsika,

Ezt a prímszámos dolgot gondold átt még1x. Ez így ebben a formulában bár lehet hogy hangzatos, de egyébként úgy hülyeség ahogy van. Gondold végig...
:)
Hosszú időn keresztül mesélhetnék neked arról pl. miért építtettünk páran saját csatornát szemben pár jóemberrel akik közül jónéhányan pl. régi kutakba eresztik a szennyvizet, vagy áteresztő pöcegödörben nyomatják a cuccot, stb. De most nem ez a lényeg... Az már más hogy miért volt pár önkormányzati tahó aki igyekezett keresztberakni mert kimaradt a buliból.

Arról is mesélhetnék, hogy a közvetlen lakókörnyezetemben hány szomszédot lehet (azért lehet!) rávenni arra hogy a közterületen is rendet tatsunk, de igazából nem erről akartam nyökögni...
Ha érted érted, ha nem nem.

Nem igazán értem mi köze van az én értelmi színvonalamnak ahhoz hogy ti francia kocsikat favorizáltok, spec nálam inkább az a nemnormális aki azokat a szarokat megveszi. :) Ez persze egyéni vélemény. (van benne sajnos pár szörnyű tapasztalat is...)

Azt viszont végképp nem értem mi köze van a dologhoz a szüléknek. Az a lényeg Te mit csinálsz. Persze ha még boldog eltartott vagy és erőssen szülőfüggő akkor előre is bocsi.

Francia autófan meg az IQ ... Hátöööö... :)
Határeset.

Opti,
Kötözködik veled a fene, csak kiváncsi lettem volna a véleményedre egy olyan helyzetben, amikor akár áttételesen is agyonvághaod a környezeted egy olcsóbb megoldással, mi lenne/volt a döntésed.

Nekem asszem háromezer valahányszáz a szemétköltségem havonta. Te még mindig nem árutad el a tiéd... Mellesleg min fél évente haverokkal szerzünk utánfutót és kiviszünk minden retyót a szeméttelepre.
Nem környezetvédelmi blabla miatt, hanem jólesik, ha rend van a környezetemben.

Na ennyi, nem akartam senkit se nyektetni. Boccs...


UI.: Jancsika el ne kezt a "szerinted akkor melyik a jó márka" c. lúzer baromságot pls.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.07. 18:55:53

Az ilyen egyes golfon felnőtt kreténeknek felesleges magyarázni melyik a jó márka. Ez a "lúzer" és a többi szava járásod arra enged következtetni, hogy kevés könyvet olvasol, de annál több maunikasót nézel. A kettőt cseréld fel :D

A legjobb aranyköpésed:
"Francia autófan meg az IQ ... Hátöööö... :)
Határeset."

Ez pedig ugyanaz a tahósági kategória, mint az Optimista által felvázolt csikkeldobálás, csak itt a szart terítik egymás telkére/be.

"Hosszú időn keresztül mesélhetnék neked arról pl. miért építtettünk páran saját csatornát szemben pár jóemberrel akik közül jónéhányan pl. régi kutakba eresztik a szennyvizet, vagy áteresztő pöcegödörben nyomatják a cuccot, stb."

Tehát még mindig nem tudjuk mitől vagy te akkora hős :D

krtek 2008.11.07. 20:03:06

Jancsika,

Ezzel az aggyal inkább ne következtess semmire, mindenki jobban jár, főleg Te mer nem néznek ostobának elsőre, kapásból. Az a rohadt försztimpressön az... :)

Tahózz csak bárkit egy szaros autómárka vagy pár szó alapján, lehet. Del elsőre úgy tűnik, naggyából-egészéből minden idifferens marhaságra reagálsz, csak a lényegre nem. Ez van. Mindenesetre elég sokat elárul rólad (már ha ez egyáltalán valakinek érdekes), hogy a téma helyett már simán eljutottál az esztelen fröcsögéssel, egy az originális problematikához totál nem tartozó, közömbös terméken át a kergagyi mocsokhoz. Hiába az otthoni rossz pédák... :)

Csak éppen arról nem beszéltél semmit, amiről szó esett ezelőtt...

Egyébként nem szeretem a golfokat. Ez sem jött be...
Prímszámok miatt mi?

És mi a bánatos szép szarért lennék én hős?
Értelmezési problémák, komplexus, vagy mi a fene bajod van?

Más.
Kiváncsi lennék hány (francia) autót vettél/üzemeltettél saját magad. Persze nem úgy, hogy a papitól lenyúltad a kulcsot. És szerinted mindez hogy jön ez az egész pl. a környezettudatossághoz?
:)

Na szevasz.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.07. 20:11:12

Kedves retek, ismét alulmúltan önmagad. :D Főképpen a helyesírásod lenyűgöző.

"Te mer nem néznek ostobának elsőre, kapásból. "
"el elsőre úgy tűnik, naggyából-egészéből minden idifferens marhaságra reagálsz, "

usw...

Hogy a témával kapcsolatban nem írtam volna semmit? Görgess vissza te szerencsecsomag :D

...és bocs, ha megbántottalak :(

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.07. 20:14:16

Ja az utolsó lemaradt, illik megválaszolnom :D

"Kiváncsi lennék hány (francia) autót vettél/üzemeltettél saját magad."

Szerintem többet, mint amennyi plüssmackóba törölted a kukidat :D De hogy még izgibb legyen, a Citroen Bx-et csukott szemmel szét- illetve összeszerelem ;) Az pedig nem egy egyszerű autócska. Köszi-puszi

Horizont 2008.11.07. 20:23:59

krtek
Marha jó, hogy még egy ilyen témán is összeakadhat a bajuszunk.:)))
Na akkor elárulom neked, nehogy nyugtalanul aludj,hogy amíg nem volt csatornázva mi rendszeresen kihívtuk a szippantós autót.Egy kezemen megtudom számolni hányan tettük meg a faluban.Számomra rejtély mit "csináltak" a szennyvízzel.Csatornáztak házanként 240 ezr ft. volt a hozzájárulásunk, lehetett részletre. Kb.1300 ft. a szemétdíj,de ezért szigorúan csak 1 kuka szemetet visznek el.Van kommunális adónk
is, a házon és plusz az
egyéni vállalkozó
férjemnek is. Ha nem háztartási a szemetünk nem viszik el azt magunknak kell, és a zöldhulladékot is .Így oké? És nem azért vagyunk "normálisak" ezügyben,mert így illik hanem azért mert így igényeljük.
Itt falun mindent elégetnek ,(nekünk gáz van,cirkokazán) néha elnézem a kéményeik füstjét,hogy mit eregetnek ki, Dachauban nem volt ilyen a füst!
Most az a rendelet, hogy csak csütörtökön 4-6-ig lehet lombot égetni.Tippelj betartják-e?
Nem is értem, hogy mi a fenén akartál vitatkozni.Rendben van így a szemétügy kérdése?De csak köztünk,mert országosan siralmas!!!

krtek 2008.11.07. 20:41:01

Jancsika,
Egy BX-en és a plüssmacis játékon szocializálódva, asszem nekem nem kell többb rólad.

Mondom tagolva: a té-má-hoz szólj valamit.

krtek 2008.11.07. 20:55:30

Optimista,

Nem akartam én bajszot akasztani. Boccs.
Lehet hogy nem fogalmaztam jól (biztos) de Te is ezt montad:
"s nem azért vagyunk "normálisak" ezügyben,mert így illik hanem azért mert így igényeljük."
Ez a lényeg!

Szerencsés helyen lakva, ahol rendszeresen gyüjtenek (szervezetten is) zöld hulladékot, állandóan akad pár idióta, aki pár plussz mozdulat helytt simán éget. Vizesen, hétvégén, délután, büdösen, ahogy kell. Szólni lehet, de nem érdemes. Ugyanis egyszerűen személyes támadásnak veszik a dolgot.
Talán ütni kéne, abból értenének isten barmai, de ez nem az én világom. :)

A szennyviz általában a kutakba, és a direkt áteresztőre épített (mellesleg tök szabálytalan) gödrökbe és onnan a talajba kerül.

Amikor hasonló körülmények között becsatornáztunk, bevizsgáltattuk az egyik haverommal a kútvizet. Az igen magas fekáliatartalom két év után csökkent láthatóan. No comment...

A eredeti témához, ki a fene fogja a büdös sörösdobozokat gyűjteni-tárolni-cipelni, egyrészt mert talán annyit nem iszunk, másrészt az idő elég fontos tényező. Ez nem környezetvédelmi dolog, hanem egy ostoba teszkós semmi.

Szval boccs ha megbántottalak...

gidabiga 2008.11.07. 21:09:59

nálunk már nagyon régóta van szelektív hulladékgyűjtés.
úgy 10 éve biztosan.
egy ideig tényleg egy helyre került az összes szemét, de az volt az indoklás, hogy kell az embereknek 3-4 év, amíg megtanulják, hogy szelektálni kell a szemetet és tulajdonképpen mindegy, hogy a kukából vagy a szelektív konténerből kerül a szeméttelepre.
5-6 éve már tényleg elszállítják a szelektíven összegyűjtött szemetet a megfelelő helyre.
és ürítik is a konténereket rendszeresen, a műanyagoknak többet helyezek ki, amikor kiderült, hogy kevés.
én úgy látom, az itt lakók 60-70 %-a kihasználja a lehetőségeket.
és mindez itthon, Magyarországon.
megoldható, csak akarni kell.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.07. 21:24:20

Mivel látom, hogy úgy sikerült felmérgesítenem retket, hogy már annyira remeg hogy hujujujuj, ezért írok még egy kicsit a témához.

"A eredeti témához, ki a fene fogja a büdös sörösdobozokat gyűjteni-tárolni-cipelni, egyrészt mert talán annyit nem iszunk, másrészt az idő elég fontos tényező. Ez nem környezetvédelmi dolog, hanem egy ostoba teszkós semmi."

Látod megint buta vagy. Mesélek még kicsit, bár gondolom nem sikerült visszalapozni veréb elvtárs.

Én és a párom igen nagy sörfogyasztók vagyunk, ebből fakadóan 1 hét alatt összegyűlik akár 20-30 darab sörös doboz is csak a mi háztartásunkban.
1 azaz egy doboz súlya 17 gramm ha jól tudom. Marha nehéz lehet cipelni akár 10-20 darabot is. Aztán a tárolás. Össze lehet taposni, csökkentve ezzel a méreteit. Aztán, hogy ne legyen ragacsos, büdös el lehet öblíteni hideg vízben, bár ha rendesen ki van öntve ezzel sincs olyan nagy probléma. Egy reklámszatyorba gyűjtjük, majd amikor úgy adódik elvisszük a szelektív gyűjtőbe.

Tehát a Tesco-s dolog csak neked ostoba baromság, sok helyen működik a világban -bár hogy tudd, ehhez is vissza kéne olvasni- , és semmi gond ezzel a kezdeményezéssel.

Azon falusiaknak, akiknek nem új
építésű a derítőjük, és neadjisten nincs pénzük vízzáróvá tetetni, szerintem finanszírozzad nekik.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.07. 21:27:14

gidabiga az a 60-70% szerintem kicsit erős. De valóban van egy réteg, aki nem lusta elvinni a hulladékgyűjtő szigetekig. Még el fog tartani egy darabig, míg meg fogják érteni az emberek miért fontos ez.

Horizont 2008.11.07. 22:43:08

Jancsibohóc
Ebben nem adok igazat:
"Azon falusiaknak, akiknek nem új
építésű a derítőjük, és neadjisten nincs pénzük vízzáróvá tetetni, szerintem finanszírozzad nekik."
Szerintem direkt úgy építették, hogy ne kelljen a szippantós autót kihívni,mert drága.És nem is hívják.Ha valaki rendszeresen szippant tényleg drága.Most utólag suttyomba kötnek rá a csatornarendszerre.Hiába no firnyákos a magyar..

Kár ezen összevesznetek.Bátran kijelenthetjük:sajnos Magyarország szemétileg IS még balkán.Szomorú az, hogy hiába rendes 10 emberből mondjuk 3, ha az a másik 7 akkora szemét, hogy eltakarja azt a kis pozítivumot is.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.07. 22:52:20

Régebben nem volt előírás a vízzáróság. Hülye lenne vízzáróvá tenni. Az újaknál már előírás, amit úgy szoktak kijátszani, hogy a betonaljzatba befőttesüvegeket tesznek, amit az ellenőrzés után kiütnek. Ezeknek a felderítése az illetékes hatóságok dolga lenne. Főképpen a műszaki ellenőré ugye. De hát ha van egy kis vastag boríték, meg barát is az illető, akkor ez is el van rendezve.

Na de itt a budaörsi tesco kezdeményezéséről van ám szó ;) Mert ha ebbe a szennyvízkezelési kérdésbe mélyebben belemegyünk, akkor fel lehetne sorolni azon városokat, amelyik tisztítatlanul öntik a foslét folyóinkba ;) Fővárosunkat pölö.

krtek 2008.11.08. 16:53:38

Jancsika,

Nagyon küzdesz azon, hogy egy szimpla parasztnak nézzelek. Mármint pejoratíve.

A magadfajta gyorsan befolyásolható faszokat kezelik a politikusok remek alapanyagként. Na meg a Citroen célközönségként. :)

Már ha érted a célzást.

Eddig a témához ennyit nyomtál:
Iszod a sört mint a barom, reklámszatyorba gyűjtöd és egy saját kézzel szerelt hulladék BX-el veretsz a teszkóba boldogan, a széttaposott és elmosott dobozokkal és nem érdekel hová folyik a szarod. :)

Sűűűtparaszt-e vagy?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.08. 17:04:34

retekfiú Ausztriában majd mutass egy Tesco-t te fogyatékos netköcsög :D

"Mármint pejoratíve." Muhaha

A szarom labancföldön tisztítottan dől a Dunába, na de még nyomasd itt az autista szöveged, majd teszek alá zenét. Bár félek, hogy ma is hamar fel fogod adni :(

Muhaha

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.08. 17:14:50

A budaörsi Tesco-t is mutasd majd meg, hogy Bécsben a 21. kerületben hol található.

És egy kis segítség a Tesco-hoz:

hu.wikipedia.org/wiki/Tesco#Orsz.C3.A1gok.2C_ahol_jelen_van

A témát már bőségesen kimerítettük, szólj a gondozódnak, hogy mutassa meg hogy kell a scroll-t használni az egéren.

krtek 2008.11.08. 17:22:23

Optimista,

Sztem a gond, pont azzal az ostoba tuskó gondolkodással van, hogy a "nincs minekünk arra pénzünk" felkiáltással egy csomó ember elintézi ezeket a dolgokat. Arra viszont biztos áldoz, hogy parabolája legyen és mint a jancsika, egy idióta kergagyi csatornát bámuljon esténként (a teszkó után persze). :)

Egyszer megszívattunk egy agyhalottat. Az ostoba és alapvetőleg elég rosszindulatú öregasszony (ilyen is van) notórius füstölő volt, tán piromán is. Mellete persze nagyon okos. Mindenkiről mindent tudot. Mármint szerinte. Az a tipikus jancsikaféle maunikasó célközönség.
Szóval, a jóasszony állandóan tüzelt, mindent, mindig. Az ősz volt kifejezetten az ő hónapja, ekkor tudta kiélni magát igazán.
A végén, mire már majdnem minden szomszéddal összeveszett. És akkor, egy kertibulin megszületett a megoldás. Környezetvédelmi minisztérium honlapra fel, logo le, cégespapír két perc alatt, és egy laza felszólításban félmilliós behajtható birsággal megfenyegetve, megszületett a levél, Pesten felava, ahogy kell.
Az igazi beszarás nem is ez volt, hanem az hogy a csajok elkeztek a hosonló korú, általában nagyokos néniknéknél kérdezősködni, hogy "tényleg megbüntették a Marinénit? Talán lopott? stb.
Na ez ütött. A sok suttyó két perc alatt elterjesztette a news-t, a mi nagyokos Marinénink meg vigyázzban ált pár hónapig. Aztán persze minden ment ugyanúgy...

krtek 2008.11.08. 17:28:01

Jancsika,
Pihentessél hülyegyerek... :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.08. 17:28:19

"Az a tipikus jancsikaféle maunikasó célközönség."

Mennyi önálló gondolat :D Ha már tényleg olyan ideges vagy, hogy az én mondataimmal próbálsz oltani, kapd már elő a bogyókat, komolyan :D

Nézd csak:

Jancsibohóc 2008.11.07. 18:55:53
"Ez a "lúzer" és a többi szava járásod arra enged következtetni, hogy kevés könyvet olvasol, de annál több maunikasót nézel. A kettőt cseréld fel :D"

aranyszegélyes pogácsa 2008.11.08. 17:40:17

ausztriáról csak annyit, hogy a magyar határ előtt, olvasható egy vicces tábla , wasserschongebiet ende. innentől mindenki magyar szart eszik , iszik.

krtek 2008.11.08. 18:00:50

Jancsika,

Kinek is kattant be a teszkó gazdaságos környezetvédelemről az a tapló maunika elsőre?

Modom hogy pihentess, Te kis következtetős...

Igyál inkább egy sört és rohanj vele vissza a teszkóba, még nyitva van, a BX-el fél óra alatt ott vagy. Feltéve ha jól raktad össze.
:)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.08. 18:08:13

Megint mennyi új gondolat :D Az a baj, hogy szellemileg fegyvertelen vagy, így a szellemi párbaj meghiúsul :( A reakcióidőd is pazar :(

"Kinek is kattant be a teszkó gazdaságos környezetvédelemről az a tapló maunika elsőre?"

Az értelmi színvonaladról kattant be. Még mindig pozitívnak tartom a Tesco kezdeményezését.

A BX remekül szuperál, sőt a C1 is :( Ma sajna nem ihatok sört :( Látom fájó pont ez kleine jobbágy :)

De! Hogy öröm is legyen, ígérem az adóm 1%-át felajánlom a szellemi felzárkóztatásodra ;)

krtek 2008.11.08. 18:17:26

Vicces gyerek vagy...

Költsd a lóvédat inkább a francőzise fostalicskádra.
Szellemi párbaj egy prímszámokkal hadobáló ciroenes balfasszal?

Jó vicc...
:)

aranyszegélyes pogácsa 2008.11.08. 18:21:21

vicces ez a szópárbaj, be is pisiltem. úgyhogy vissza viszem a bugyimat is a tescóba, a ferish akciós dobozba.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.08. 18:24:24

Első körben egy helyesírási szabályzattal fogom megtámogatni mimóza autistánkat.
A további karakterpocsékolás felesleges, mert a kiművelt, net mögé bújó 30 kilós fórumrombolónk nem mutat semmi újat. :( Meg még a végén én leszek moderálva :)

" krtek 2008.11.08. 17:28:01
Jancsika,
Pihentessél hülyegyerek... :) "

" krtek 2008.11.08. 18:17:26
Vicces gyerek vagy..."

"Szellemi párbaj egy prímszámokkal hadobáló ciroenes balfasszal?" Ez volt vagy 3x :D

Horizont 2008.11.08. 18:28:39

Csak azt szeretném megérteni, hogy egy olyan témában mint a szelektív hulladékgyűjtés, vagy a szemetelés amiben közös nevezőn kéne lenni mindenkinek, hogyan tudtok egy szinvonaltalan dedós vitába lesüllyedni:(((

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.08. 18:35:18

Optimista, te láttad mi volt a véleményem a dolgokkal kapcsolatban. Szerintem rengeteget teszek azért, hogy tisztább legyen a környezetem. A dedós vita az én hibám :) Elhatárolódok magamtól, és még egyszer bocs, hogy a 2 bites úriember rászokott az oxigénre ;), és az sem elhanyagolandó, hogy ez a majom jött ide lehurrogni egy jó kezdeményezést, ha jól emlékszem talán pont veled állt le először kötekedni ;)

krtek 2008.11.08. 18:40:56

Keresgéld csak a fogást...
Inkább ezt elemezd ki, kicsi nyelvtani szakértő:

"...ha már az életkorod, és az intelligencia hányadosod közül az előbbi a nagyobb prímszám... "

Igaz hogy értelmetlen, de legálább helyesen írtad.
Legyél büszke rá. Te kis öszterejkise nagy földesúr (nem kicsi jobbágy).
:)

krtek 2008.11.08. 18:50:14

Ki is kezdett el balfaszkodni valami jaffával?

Egyébként honnan szeded ezeket, béna szidalmazó hasonlatokat? Nagyon gáz...

aranyszegélyes pogácsa 2008.11.08. 18:52:26

mint ungarische málenykij paraszt, ezt nem értem. ez most környezet védelmi vita?
vagy csak személyes frusztráció?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.08. 18:55:26

krtek ez a ki kezdte, ki nem kezdte dolog. Szerintem ugorjunk, és tegyük mind ezt civilizáltabb formában.
pogácsa lehetett volna környezetvédelmi vita, a meghiúsulásának okait már leírtam. Béke

krtek 2008.11.08. 18:58:52

Optimista,

Ez nem komoly....
Max ennek C1-es 3 yotta bájtos földesúrnak.
:)

krtek 2008.11.08. 19:04:50

pogi,

Jó kérdés!
:)


De hogy is érthetnénk ezt ittejd mink...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.11.08. 19:13:20

"Max ennek C1-es 3 yotta bájtos földesúrnak."

weheh, már is tudja hol a helye, a yotta-t hízelgésnek veszem. Na de elég! :)

krtek 2008.11.08. 19:15:44

Legyen béke. Bár sztem nem is volt háború....

Rav Antal 2008.11.10. 10:00:41

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.11.07. 16:42:27
Rav Antal

nem hinném ...

Akkor hova lett az a kommentem, ami alapján a szakít-ot kijavítottad?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.11.10. 11:27:02

Rav Antal

Ja ...az?
Kijavítottam és töröltem a kommentet, mert okafogyottá volt.
Remélem nem baj ...

süti beállítások módosítása