Skip to content


       Szűrés lista

Kávé helyett IV. - Az MSZP rasszista foltja

Újabb remek Népszabadság Online cikk, Varró Szilvia "tollából":

Innentől jön az idézet:

"Ne kapjon szociális segélyt, aki nem tartja be "a társadalmi együttélés szabályait", és "életvitele alapján" nem felel meg "a közösségi elvárásoknak". Ez nem a kurucinfo szerkesztőinek, hanem szocialista politikusoknak az ötlete. (...)

Ki szabja meg a betartandó szabályokat? Mely közösség elvárásainak kell megfelelni? Mi van, ha valaki a helyi cigányságot érzi saját közösségének, és azon normáknak felel meg? Lesz-e jogorvoslat az ily módon totális hatalmat élvező helyi potentátok döntése ellen? Az indítvány hajmeresztő indoklása szerint környezettanulmányban vizsgálnák, hogy az "egyén milyen környezetben él, mennyire tartja azt rendben, milyenek (sic!) a szűkebb és tágabb közösségével való kapcsolata".

Ennél is továbbmegy az a - bizottság által támogatott - másik indítvány, amely megvonná a segélyt attól, aki "lakókörnyezetének alapvető tisztaságáról nem gondoskodik". A büdös cigánya! Most majd megtanulja! Előbb három hónapot húzzon ki segély nélkül, aztán, ha még mindig mocsokban él, örökre búcsút mondhat a lóvénak. Az MSZP (a Fidesszel karöltve) lesújt, büntet, átnevel. Nem lehetne valahogy a szavazati jogot is megvonni ezektől? (...)

És a rémálomnak még nincs vége. Azzal a fideszes javaslattal is egyetértett a parlamenti bizottság szocialista többsége, hogy ne járjon segély (új nevén: aktív korúak támogatása) annak, aki "tanköteles korú gyermeke tankötelezettségének a tárgyévben saját, illetve a szülő hibájából nem tett eleget". A gyerek hány éves koráig? Mi számít a szülő hibájának? Mi van, ha a család olyan szegény, hogy nem tudja eljuttatni a gyermeket a szomszédos település iskolájába? Miért gondoljuk, hogy oktatásra ösztönöz, ha büntetünk? Hogy kerül egyáltalán ide az oktatáspolitika? (...)

Az MSZP-re másfél éve vészes hatást gyakorol az az infantilis nézet, hogy hazánk gazdaságát az dönti romlásba, hogy évente hatvanmilliárd forintot (a GDP egy ezrelékét) a segélyből élő kétszázezer emberre kell költeni. Érthető, hogy nem a tehetősek családi pótlékát firtatják, s nem a minimálbéres vállalkozókat kiáltják ki bűnbaknak, hisz azok meg tudják védeni az érdekeiket. Az is világos, hogy egyszerűbb a segélyügyet felnagyítani, mint beismerni a foglalkoztatási rendszer egészének totális kudarcát, vagy a 33 leghátrányosabb kistérséget megcélzó, komplexnek nevezett programterv elsikkadását. Persze a munkaképeseket munkára kellene bírni. De milyen munkára? Vajon érdemes-e pénzt önteni a méregdrága közfoglalkoztatás rendszerébe, amikor kutatások szerint a közfoglalkoztatottak 1-2 százaléka helyezkedik el a piacon? Nem kéne inkább a piacot ösztönözni?

Baloldali szociálpolitikusok a segélycécó kezdete óta a fejüket fogják: a segély az utolsó szalmaszál, hogy valaki ne haljon éhen, ne zuhanjon ki végleg a társadalomból. Ez a kormány pár éve még a gyerekek szegénységéről papolt. Most a szegények gyerekeit bünteti a legjobban."

Ismerkedjünk meg az írás szerzőjével kicsit közelebbről:

Varró Szilvia 34 éves, 1997-től a Tilos Rádió, majd a Népszabadság Társadalom és kultúra rovatának, 1999-től a Magyar Narancs (MaNcs) belpolitikai rovatának munkatársa, jelenleg a Népszabadság munkatársa.
A Minőségi Újságírásért Díj nyertese 2000-ben. Publikál többek között a Társaság a szabadságjogokért oknyomozó oldalára vagy a Hírszerzőre is.

Egy újabb díj:

"A Rasszizmus elleni világnap alkalmából Polgárjogi-díjat kapott Varró Szilvia újságíró a magas színvonalú tényfeltáró újságírói tevékenységéért, a romák, szegények, kiszolgáltatottak érdekében folytatott bátor kiállásáért, az őket sújtó diszkrimináció elleni fellépéséért.

„Nagyon szép szavak hangoztak el rólam, de én azt gondolom, hogy csak egy médiamunkás vagyok, és szeretném, ha pár éven belül főszerkesztők, és olyan emberek vehetnék át ezt a díjat, akik a médiában hatékonyan beleszólva alakíthatják a kisebbségekről eddig kialakult képet. Én egy kis csavar vagyok a gépezetben, de sürgősen változnia kell ebbe az irányba helyzetnek, hogy vezető, döntéshozó pozícióban lévő emberek felmérjék a kérdés fontosságát” – mondta a Romawebnek a díjátadást követően Varró Szilvia.

Varró Szilviát a Magyar Narancsban, a Magyar Hírlapban, a Klub- és a Tilos rádióban elsősorban a marginális léthelyzetű, hátrányosan megkülönböztetett társadalmi csoportokról készített tényfeltáró riportjai tették ismertté.

Jelenleg a Népszabadság munkatársa, írásaiban objektív, valós képet fest a kiszolgáltatott emberek mindennapi megpróbáltatásairól. Publicisztikáiban határozottan emel szót a diszkrimináció különféle formái ellen.

Magas színvonalú munkájával múlhatatlan érdemeket szerzett a romák és más hátrányos helyzetű csoportok érdekérvényesítésének elősegítésében."

A Vastagbőr kedves kis csapata a legmelegebb üdvözletét és egy nagy ingyenes ölelést küld Szilvinek a pártatlan és magas szintű munkájáért. Külön öröm számunkra fiatal kora, így a legjobb esetben még legalább 30 évig élvezhetjük írásait... 

Címkék: kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr59798540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kill004 2008.12.04. 13:10:21

Zero,

Az első sor felett átsiklottam, utána meg megijedtem. Azt hittem te vagy a szerző. :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.04. 13:12:34

A "gyengébbek" miatt beletettem egy plusz sort az elejére ...:-))

kill004 2008.12.04. 13:13:32

Mégis majdnem beszoptam.....

derelyegrádi szellem 2008.12.04. 13:20:46

"Varró Szilvia 34 éves, 1997-től a Tilos Rádió, majd a Népszabadság Társadalom és kultúra rovatának, 1999-től a Magyar Narancs (MaNcs) belpolitikai rovatának munkatársa, jelenleg a Népszabadság munkatársa."

Ez önmagában mindent meg is magyaráz.

kedves Varró Szlvia!

A gadnai öreg néni ház még rendelkezsére áll. Tessék odaköltözni, aztán majd utána írogatni ilyen nagy okosságokat. Meg talán meg is világosodik, hogy melyek azon a társadalmi normák amiket be kéne tartani. Szerintem fejből fel tudja majd sorolni, mikorra egyszer éjjel nyílik az ajtó....

Szivia, a Tízparacsolat ismerős? Nekem elég, ha abból kettőt betartanak 1./ Ne lopj 2./ Ne ölj

és tőlem hamis tanúbizonyságot tehetnek.

Hannibal22 2008.12.04. 13:22:45

Képzeljétek el miket írna ez a lány,ha a kisebbséghez tartozna....mohácsiviki súlytalan lenne mellette

kill004 2008.12.04. 13:25:28

Miért? Nem oda tartozik?

Hannibal22 2008.12.04. 13:30:01

"Ki szabja meg a betartandó szabályokat? Mely közösség elvárásainak kell megfelelni?"Léteznek erre szavak???Lehet erre indulat nélkül reagálni?

Hannibal22 2008.12.04. 13:31:22

Miért ? Oda tartozik?

kill004 2008.12.04. 13:36:15

Az egyikbe mindenképp.

kill004 2008.12.04. 13:43:17

Így már kettőbe: cigány, ál-liberális.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.04. 13:44:57

"Ki szabja meg a betartandó szabályokat? "
A BTK, bazmeg.

moRtiZ 2008.12.04. 13:49:00

Bazmeg, fel van háborodva hogy megkövetelik a cigánytól, hogy cserébe a segélyért rakja rendbe a területét? Ez a csaj nem normális. Ez kultúrált környezetben alap lenne, de nem ,ez Magyarország. Szürreális :D

AsgardV 2008.12.04. 13:49:02

Honnan jonnek ezek? Van egy kulon bokor ahol ilyenek teremnek?

Johnny336 2008.12.04. 13:50:54

"Miért gondoljuk, hogy oktatásra ösztönöz, ha büntetünk? "

Legjobb tudomásom szerint a segély az egy ajándék, amit csak úgy kapnak, mert valaki azt mondta, hogy ők rászorulnak. Tehát ha valaki nem kapja meg a havi rendszerességgel, egyébként teljesen jogtalanul (mondjuk nem vak, mozgásképtelen, szellemileg visszamaradott, csak egyszerűen lusta - ugyanis aki keres munkát, az talál!) kiutalt segílykét, az máris büntetés.
Ha én nem tudom megvenni a kölykömnek a 20.000 Ft-os LEGO-t karácsonyra, mert a számlák kifizetése, illetve a fizetésem megadóztatása után nem marad pénzem, az is büntetés a gyerekem számára.

No most, én kit akarok büntetni? Egy ingyenélőt, akinek a pénzéért én dolgozom, vagy a saját kölkömet?

Lófaszt a kisasszony seggébe. De kettőt, hogy ne lötyögjön...

Rwindx 2008.12.04. 13:51:34

Megjegyezném, szociális juttatásokra a GDP kb 22%-ra fordítódik. Igaz ebben sok minden benne van. Az össz GDP 25.000 milliárd forint körül van. Tehát 5.500 milliárd forint nagyságrendi pénzekről beszélünk nem 60 milliárdról.

Bezuhov. 2008.12.04. 13:53:17

A 20 rugós lego aza aztán létszükségleti termék......tippikus ..

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.04. 13:59:45

"aki "tanköteles korú gyermeke tankötelezettségének a tárgyévben saját, illetve a szülő hibájából nem tett eleget". A gyerek hány éves koráig? "

Te szerencsétlen sötét állat, olvasgass JOGSZABÁLYOKAT, mielőtt írsz... Ez törvényileg rendezve van...

Basszátok meg zero-eric... Mindezt a délutáni kávé UTÁN kezdtem olvasni... Basszátok meg!

Johnny336 2008.12.04. 14:00:14

A plazma tv, parabola antenna, aranylánc, mobiltelefon, MB E300 létszükséglet....tippikus..

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.04. 14:01:19

Bezu: bizony ám, hogy az! Pár hete az egyik multi (tecsó, vagy madaras tecsó, már nem emlékszek) szórólapján nagy betűkkel hirdetik, hogy még HITELT is vehetsz fel :)))

Azt hittem berosálok... Lego-hitel bazdmeg....

Bezuhov. 2008.12.04. 14:04:02

sunyi általánosítás...tippikus

derelyegrádi szellem 2008.12.04. 14:05:22

Bezuhov

Ma próbáltam veled türelmes lenni de hát te annyira hülye vagy, hogy nem lehet.

Ha johnny36 dolgozik (fizetést kap,adózik, tb-t fizet) miért kéne a költekezését a létszükségleti cikkek vásárlására redukálnia. Az csak annak kötelezettség, aki szociális segélyen mások adójából él, ergo mások (pl johnny) tartják el. Az bazmeg tényleg ne vegyen 20 rugós LEGO-t, de "plazmatikatévét" sem.

"Tippikus" hülye vagy, aki összekavarja a szezont a fazonnal, jelen esetben a dolgozó, számlát, adót, mindent fizetőt a segélyen élővel.

Johnny336 2008.12.04. 14:07:50

Aki mélyszegénységben él, annak hogyan telik autóra (attól függetlenül, hogy Merci, Lada, Opel, vagy pudvás Dacia)? Segélyből? Még tankolni is tudja?

Általánosítás, mi? Ahogy az is, hogy a magyarok rasszisták, és "báncsák a cigánt".
Nem tudom feltűnt-e, de ugyanazok a melléknevek jellemzőek mindkét oldalra.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2008.12.04. 14:10:50

Az iwiw-en fotó nincs, viszont a Kendermag Egyesület és a Karavan familia együttes [romano grupo] klubtagságok sokat sejtetnek...

Feketedisznóvágás1 2008.12.04. 14:23:40

Zero, köszi a posztot. Már nagyon vártam erről az álliberális cigányfajvédőről valami értelmeset is olvasni. Sajnos egyre gyakrabban fordulnak elő a hazai médiumokban ilyen, gondolom max. szocmunkás diplomával rendelkező álszent leszbizsírcigányok, mint a jelen nőszemély..

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.04. 14:26:32

Feketedisznóvágás1

Igazából nekem nincs is azzal bajom hogy így gondolja, mert szólás-szabadság van. De az ország legnagyobb napilapjában megjelentetni ...

Az én írásom és az én vélemény is van olyan fontos mint Varró Szilvié, én megkapom ugyanazt a nyilvánosságot?

Amúgy szeretettel várjuk Varró Szilvit itt a blogon, szívesen kérdeznénk tőle ...

Bezuhov. 2008.12.04. 14:27:01

derelye!

te meg tipikus seggfej, de ebbe most nem menjünk bele részletesen.
A másik okos barátoddal egyetemben azt állítod, hogy minden cigány BMW-vel jár. Akkor két dolog lehetséges:
1. külön bolygón élünk
2. hazudsz, direkt

Vannak ilyenek, sokan. tény. Őket meg is kellene szopatni, de rendesen. Azonban...

... továbbgondolhatod - na persze csak akkior ha megy - hogy a szerencsételen kölök mit tehet arról, hogy hova született. Felteszem úgy akérdést, hogy ha választhatanál, akkor romagyereknek vagy magyargyereknek születnél? :) Biztos előbbit választanád, mert ugyebár annak veszet sok pozitív diszkrim. jut. :) ugye-ugye-ugye...

@johnnykának

"Általánosítás, mi? Ahogy az is, hogy a magyarok rasszisták, és "báncsák a cigánt".
Nem tudom feltűnt-e, de ugyanazok a melléknevek jellemzőek mindkét oldalra."

mindkét oldalon ugyanolyan a barmok vannak, s egymásra ugatnak. Feltűnt?

Bezuhov. 2008.12.04. 14:29:07

zero

lépj be kurucékhoz. ott jóval nagyobb publicitásod lesz, mint a népszabinak.
Bár tudomásom szerint már eddig is számatalnszor idéztek ...
szóval...brühühüh

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.04. 14:32:56

Varró Szilviának média-német-holland diplomája van.

Más . Valóban az az igazi probléma, amit zero ír, hogy csak egyféle vélemény kap nyilvánosságot. A másként gondolkodókat úgy kezelik, mintha nem is léteznének. Tehát van is szólásszabadság, meg nincs is.

rolika 2008.12.04. 14:34:04

hátb.zmeg... ezt a büntetést már el is felejtettem, pedig be van ígérve hét eleje óta...

ez a nő az én korosztályom, lehetne több esze is.

"Hogy kerül egyáltalán ide az oktatáspolitika?"

úgy b.zmeg, hogy a védenceid többsége állati szinten él, mégpedig azért, mert még az ingyenes iskolába meg óvodába se bírják a gyerekeiket járatni, és segghülyék maradnak!!! úgy kerül ide!

na mentem sírni, sok volt ez nekem mára...

Johnny336 2008.12.04. 14:42:26

Bezuka!

"mindkét oldalon ugyanolyan a barmok vannak, s egymásra ugatnak. Feltűnt?"

Valóban feltűnt, hogy amikor nem tudsz értelmesen reagálni, akkor személyeskedni kezdesz...

Mellékesen: nem minden cigány jár BMW-vel, ahogy nem minden magyar törvénytisztelő. Csak arányaiban kicsit durvábbra jön ki az összehasonlítás, ha "továbbgondolod...(na persze csak akkor ha megy)"

derelyegrádi szellem 2008.12.04. 14:42:29

Bezuhov

Te azok kívül, hogy hülye vagy mág hazudsz is hol állítottam én hogy minden cigány BMW-vel jár.

HOL?

Én csak annyit állítottam/kérdeztem hogy egy dolgozó embernek miért kéne a látszükségleti cikkere redukálni a fogyasztását?

Érvelni, vagy korrigálni kéne nem hazudozni, de hát te csak egy ballib csávó vagy, ezt mindig elfelejtem.

Feketedisznóvágás1 2008.12.04. 14:42:41

Bezuhov, Olyan jó lenne ha eltöltenél egy pár napot egy városi cigánygettóban. Tudok ilyet ajánlani. Szegény cigánykáink tényleg csak megélhetésből lopnak, mi?

Nem hiszem el hogy téged még sose próbáltak lehúzni a cigányok különböző szövegekkel.

Csak ismered a " számhordozhatóvá tehetem a telefonod, vagy a " tucc adni egy szálat tesó" c. egyperceseket, amiknek aztán nincs jó vége ha elküldöd őket a halál faszára.
Egyébként érdekes módon itt Pécsen valamiért a cigányok nagyon félnek a gárdista egyenruhától. A kapitány (őrző szárny), egyékbént csoptársam az egyetemen mesélte hogy egyik 14éves vézna kis szemüveges sváb kadétjuk egyik rendezvényről ment haza Kertvárosba.-Meszes után talán a legcigófertőzőttebb környék- Tehát szegény kis srác megy haza az M55ös busszal, gárdista egyenruhában a buszon egy kis galeri. Hallgatják a telefonjukon a szokásos cigány lakodalmas tuccot,-persze hangosan. Amikor a kis sváb egyenruhás felszállt azonnal elhallgatott a telefon, és kussba ülték tovább az utat Kertibe.

Ha másra nem, erre biztosan jó a Gárda, hogy megtanulják a mi kis cigányaink is, hogy azért nem teljesen ők itt az urak ebben a kis országban.

Tilcsák Bea (törölt) 2008.12.04. 14:48:31

"Miért gondoljuk, hogy oktatásra ösztönöz, ha büntetünk?"

Ha valakinek nem prioritás, hogy iskolába küldje a gyerekét, azt sem büntetéssel, sem jutalommal nem fogja senki átnevelni.
Ezt kéne felfogni végre.

Bezuhov. 2008.12.04. 14:50:09

disznóvágás!

Állj be sorba, mert már vannak előtted, akik félpanziós szállást ajánlottak gettókba! majd értesíteleka döntésemről

Egyébként a múltkor utaztam buszon, és ilyen barom - FEHÉR MAGYAR ÁRJA - kölykök szálltak fel és ezerrel bömböltették a telójukkal a zenét. Pechemre nem volt egy gárdista sema közelben... szar ügy, mi??

Tilcsák Bea (törölt) 2008.12.04. 14:53:19

Johnny336 2008.12.04. 14:42:26
Mellékesen: nem minden cigány jár BMW-vel,
--------------
például a környékünkön némelyiknek mazdája vagy mercédesze van.
a parkolóban álló középkategóriás autók a magyaroké.

szoktam is mondani, hogy szeretném megtanulni, hogyan lehet húszezres segélyből kispórolni a merciket.
csak ez lehet.
hogy nem tudok jól spórolni.

(és engedtessék meg nekem ennyi szaloncigányozás, ha már nyolcadik éve a környékükön lakom, és naponta b..ák fel az agyamat...jelzem, az első két évben élveztem a zsizsegést. már nem.)

derelyegrádi szellem 2008.12.04. 14:54:16

bezuhov

"Fehér magyar árja gyerkek" kamutörténete az olyasmi mint a Hanáknéjé?

Vagy amikor én azt mondtam, hogy minden cigány BMW-vel jár?

Szerintem elkaptad Feritől a kórt a dedikáláson.

Hannibal22 2008.12.04. 14:57:22

Bezuhov!
Az általad feltett kérdésre(romagyereknek vagy magyargyereknek születnél?) szerinted a cigányok nagy része mit válaszolna?Nem a dolgozó ,asszimilálódott rétegre gondolok!!Ugye-ugye-ugye

Feketedisznóvágás1 2008.12.04. 15:04:54

Bezuhov. Csak hogy tudd, az az uzsoráscigány és a felesége akiket 2hete itt Pécsen kaptak egy kis gránátos kockát a hösők terén, azok is ugyanúgy felvették segííílyt. Hisz az adózott jövedelmük egyenlő volt a 0-val. De Baranyában, pláne déli részünkön az Ormánságban is számos példa van arra, hogy a bmw-es uzsicigó is felveszi a segélyt. Becsületükre legyen mondva a 2 felrobbantott cigánynak csak suzukija volt. Nem ment jól az üzlet monstanság.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.04. 15:08:27

Bezuhov, te annyira nem hiányoztál. Rajtad kívül mindenki meg tudja fogalmazni kulturáltan, személyeskedés, kötözködés nélkül a (z ellen)véleményét.

Feketedisznóvágás1 2008.12.04. 15:11:54

ápdét.

Levelezős csoptársam, főállásban a pécsi önkormányzat szociális osztályán dolgozik, mint irodista. Mesélte hogy a nyáron bejött egy jólszituált cigány úriember talpig fuxban. Segélyért szeretett volna folyamodni. A barátom hát azért mégis volt "olyan hülye" és megkérdezte tőle hogy mégis milyen alapon szeretne segélyt felvenni?

Mire a jólszituált annyit tudott mondani, "hogyhát ilyen faji,etnikai alapon...."

egyébként ajánlom a napiszar.com-ot. Néha egész uzsoráscigány-arcképcsarnokot ki szoktak rakni a myvipről :)

Johnny336 2008.12.04. 15:32:39

Majd elfelejtettem, friss olvasmányélményem.

Nagyon szeretem Moldova könyveit, mindegyiket, világnézetétől függetlenül.

Érdemes elolvasni a legújabbat, Ha az Isten hátranézne című két kötetes szociográfiáját, riportját. Az Ormánságba látogatott el, és írt az ottani helyzetről. Uzsorások, segélyezettek, cigányterror, munkalehetőség, elöregedő, elhagyatott falvak, menekülő fiatalok, reménytelenségben élő emberek.
Elég érdekes, tárgyilagos.
Megkérdezte az embereket, és leírta, amit válaszoltak. Nem ferdít, nem színezi ki, nem állítja be kirekesztő rasszistának a riportalanyokat. Polgármestertől, iskolai tanítón át, utca emberéig mindenki megkérdezett.
Pedig, ha jól tudom Moldova minden csak nem Jobbikos, se nem Gárdista, pláne nem radikális, szélsőjobboldali. Mégis ugyanaz jön le a könyvből, mint amit a sok szalonrasszista irogat komment formájában. Ez miért lehet? Összeesküvés-elméletet sejtek mögötte... (muhaha...)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.04. 15:43:53

Johnny: "kicsit" csúsztatva én azt szoktam mondani, hogy a világon valaha élt 2 kommunista közül ő az 1, aki még él, a másik Moszkvában megtekinthető "kitömve" :)))

Jó ötlet lenne amúgy, de én inkább "sport"-témájú könyvre tettem a voksom, KozmannGyuri tolmácsolásában...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.12.04. 15:54:56

Tegnap kaptam Elmű számlát. aszongya, hogy egyik tétel ( a rendelkezésre állás-röhej) díj felett, "kedvezményes áramdíj" 1 kw 159 Ft. Visszakanyarodva a gordonkás, védendő fogyasztókhoz, vajon ez az elkülönített összeg a védendő fogyasztók megsegítésére? Nem, nagy összeg nem erről van szó, de valaki tudna erről bővebbet?

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.04. 16:06:47

aki megmondja, hogy ebben a történetben KI a rasszista, az a vendégem egy sörre :)))

index.hu/politika/bulvar/potlek081204/

rolika 2008.12.04. 16:09:50

seduxen: te!
mert itt utalgatsz a származásra, hogy belinkeled erre a náczi blogra!

:)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.04. 16:11:46

rolika: ezt sajnos nem tudom elfogadni helyes megfejtésnek, ez ugyanis ISMERT TÉNY :)))

gyerünk tovább nácziakok, nem kell senkinek ingyensör? :)))

rolika 2008.12.04. 16:15:58

azt hittem, beugratós kérdés :))))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.12.04. 16:18:02

Egyértelmű, hogy a rendőrség, mert eljárást mert indítani...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.04. 16:23:50

VonPerez: hááát, határeset...
szerintem inkább zero és eric, mert eme példátlan rasszista indíttatású támadást nem publikálta AZONNAL !!

Szóval enyém a sör, íj

Rwindx 2008.12.04. 16:30:29

Mondjuk hogy 8 férfi vasrudakkal kell, hogy megverjenek egy nőt, az elgondolkoztat. Vagy a nő nagydarab melák állat, vagy a volt élettárs fogalmazzunk úgy hogy egy gyáva patkány.

Azt is megkérdezném, hogy kinél voltak a gyerekek, mert ugye ha a nőnél akkor ez nem önbíráskodás, hanem szimpla fegyveres rablás.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.04. 16:33:25

Bezu van otthon szex mostanában?

derelyegrádi szellem 2008.12.04. 16:46:00

Miért kérded eric? Azért, mert megint idejár baszogattatni magát? :-)

Rwinx

Jó meglátás (önbíráskodás-rablás) de ez nem fegyveres rablás, hanem egy csoportos szakzsargon "csopirabinak" hívja), mert a vascső nem fegyver. (A "fegyveresen" és "felfegyverkezve" jogi fogalmak nem azonosak)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.04. 16:54:09

Sedux, nem ér, én csak most jutottam ide, és tudom a megfejtést: A megvert nő, mert nem adta önként a kártyát! Nyertem-e?

Ez is kedves cikk:
"25 rendszeren szociális segélyből élő ember mondta november eleje óta azt a dombóvári önkormányzatnak, hogy nem vállalja el a neki felkínált közmunkát. Azt ugyanis - ahogy ők fogalmaztak - rangon alulinak érzik. A közmunkások feladatai közé tartozik az ároktisztítás, járdaépítés és -javítás, hulladékgyűjtés, a temetők karbantartása és az önkormányzati épületek javítása. Ezért átlagosan 56 ezer forint jár havonta. A segély 25 ezer forint. Aki nem vállalta a munkát, az egy évig most ezt a pénzt sem kapja meg."
www.hirszerzo.hu/cikk.inkabb_a_segelyrol_is_lemondanak_de_nem_dolgoznak.89554.html
Mielőtt valaki beleköt, egy szóval sem mondom, hogy cigányok.

Johnny336 2008.12.04. 16:59:55

De, cigányok. A bemásolt rész mellett szerepelt az is, hogy a helyi cigány önkormányzat szervezésében volt "állásbörze". Gondolom nem fehérek mentek oda jelentkezni.

Ezért a megfejtésért kaphatok sört Seduxen? :D

Johnny336 2008.12.04. 17:02:16

Tényleg, Bezu hova tűnt?
Megy jelenteni a főcsoport-főnökségnek, hogy itt bizony ellenforradalmár aknamunka folyik?
Vagy csak elszégyellte magát, látván, hogy mennyi rohadt nácival tartozik egy nemzetbe? Bár ő nem szívesen vallja magát magyarnak, mert az már pejoratív jelenleg ebben az országban.

derelyegrádi szellem 2008.12.04. 17:06:31

Seduxen

Szerintem a magyarok. A nőnek és az élettársnak is ki kellett volna utalni a családi pótlékot, és akkor nem lett volna vita belőle.

Hmmm?

Véraláfutás 2008.12.04. 17:26:04

Elkurvult ország, elkurvult média... mit is mondhatnék

Rwindx 2008.12.04. 18:43:00

kávé helyett rovatot érdemelne ez is:
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=247949

Az öreg "független" kommer lovasfogatot hajtott volna a világkupán... persze nem az ő ötlete volt...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.04. 20:16:25

Rwindx
Ezt már a délelőtti hírekben láttam, és csak röhögtem rajta. Ennyire nem lehet idióta. Vagy mégis?
Volt a színházügy a haverjával. Most a fogathajtás.Mi lesz a következő húzása? Indul az olimpián? xD

Rwindx 2008.12.04. 20:19:40

laspalmas: én csak délután láttam :)
viszont ne adj neki ötleteket :)
Ő minden idők legfiatalabb tanácselnöke, kitelik tőle az olimpia is.

Locassen 2008.12.04. 21:03:35

"Ez is kedves cikk"

Jó, hát az hogy 300-ból volt 25 ilyen Ephialtész, vagy hogy is mongyam, az messze nem rossz arány, ennyit még talán a nagy házak is elbírnának, ha majd megint törvénybe iktatják a kmk-t.

Corry 2008.12.04. 21:57:41

Újfent azt látom, hogy megvan a ló túlsó oldala Varró kisasszony mindenesetre nagy tempóbán átkerült oda.

Ezzel az írással nem használ a cigányoknak, de ártani annál többet árt.

Én készséggel elfogadok minden olyan cigány belső normát ami _kompatibilis_ a mai magyar önkéntes jogkövető többséggel. A kompatibilis szót kiemelném, az összeegyeztethető értelmében használnám.
Egy példát írnék, amiből nagyon jól látszik, hogy mi a bajom az egésszel:
Az emberek, ha közösségben élnek, akkor alkalmazkodniuk kell: például este 10-kor nem bömböltetjük a rádiót, mert mások (a többség, ha úgy tetszik) ilyenkor szokott aludni. Nekem ugyan a barátaimmal egyetemben az a szokásunk, hogy éjjel kettőkor fekszünk le, de ekkor is tekintettel kell lennünk a többi emberre.

Bezuhov. 2008.12.04. 22:01:48

na akkor pótoljunk:

@derelyei huhu
""Fehér magyar árja gyerkek" kamutörténete az olyasmi mint a Hanáknéjé? "
Jaja olyan. Látom náci alapú világképedbe nem fér bele olyan rossz amit nem romák követnek el. Szar ügy. Kezeltesd!

@ laspalmas
törölj csipát. és akkor meglátod, hogy ebben a topikban ki hülyézett elsőnek. na persze ha kínos, akkor nem muszáj...

@eric
ja! de ha ajánlatot akartál tenni akkor azt privátban kellene. :)

@dzsoni
Basszus már fel is jelentettelek! Vigyáz, mert holnap megy a feklete kocsi és mész Szibériába olajkutat fúrni. Csak az én külön speckó kérésemre.
Egyébéknét a magadfajta miatt valóban szégyellem azt, hogy magyar vagyok. Ezt telibe talált.
--------
na, ha kimaradt volna valaki akkor majd jelentkezzen. Most viszont megyek olvasom a bőrkötetes Gyurcsány-blog gyűjteméynemet.

Gute Nacht!

Bezuhov. 2008.12.04. 22:08:28

+ba:

"Bezuhov, te annyira nem hiányoztál. Rajtad kívül mindenki meg tudja fogalmazni kulturáltan, személyeskedés, kötözködés nélkül a (z ellen)véleményét. "

ellenvélemény?? na ez jó poén volt xD

Johnny336 2008.12.04. 22:30:24

Látom, sokáig érlelted magadban a fenti frappáns válaszokat. Vagy az operatív tiszt a vállad fölött áthajolva diktált? :D

Egyébként még mindig Németország lakosságát boldogítod, vagy már lemerészkedtél a civilizálatlan magyarok közé?

A személyes sértegetés próbálkozásokat pedig nem veszem fel interneten keresztül, de ha szerinted egy internetes beszélgetésbe/vitába/"eszmecserébe" ez belefér, hát nosza rajta, engem nem zavar. Csak lejáratod magad...

"Arguing over the internet is like participating in the Paralympics. Even if you win, you're still retarded."

Véraláfutás 2008.12.04. 22:37:08

1. Van aki nem lát-hall, mert nem tudnak (mert nálunk szólás szabadság van és ennek megfelelő kiegyensúlyozott Média - sokan vannak).
2. Van aki nem akar látni-hallani, mert akkor az Nincs, és az úgy jó (kis hiszékeny naívak - sokan vannak)
3. Van aki nem akarja hogy lássunk-halljunk, mert akkor Ő lubickolhat a Málnásban (szándékos képzavar, a hiba nem az ön készülékében van).
4.Van aki lát-hall és BESZÉL, de őrá nem hallagatnak, nem szabad (ők a Disznók).

Ez ám az igazi problémamegoldás... Ahhoz, hogy egy problémára megoldást keressünk, előszőr beszélni kell róla, feltárni, megismerni, aztán lehet a gyökerét kezelni. De ez olyan, mint a betegség, ha elódázzuk a nyavaját, akkor nő a probléma, beszűkölnek a kezelési lehetőségek és csak a fájdalom marad.

Bár azt is tudjuk, hogy az ember olyan, mint a víz, történelem meg olyan, mint az árapály. Az előbbi sose tanúl, az utóbbi ismétli önmagát...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.05. 08:44:44

'reggelt nácziak!

Húhh, ennyi helyes megfejtést... Sokat gondolkodtam, hogy milyen sör legyen a nyeremény, de asszem egy választásom maradt: REKESZES:)))

Ha valaha ebben az életben lenne végre egy blogtalálkozó, akkor a helyezettek a vendégeim 1-1 korsóra :)))

movhu 2008.12.05. 09:14:04

Én nem tartom magam rasszistának, csak realistának. Egy közeli emlékem tegnapról:
Hipermarket, sorban állás. Mellettünk lévő pénztárban cigány család áll sorban. Anya, 45 év körüli, fia 25-30, kigyúrt, annak a felesége gyerekkkel sokkal fiatalabb, a lány 18 se lehet.
A fiú részegen, amolyan poénosan öklel minden irányba, időnként belekortyol a sörébe. Üti a feleségét, anyját, megy a "szopd ki a faszomat", "dögölj meg" és társai. Folyik a mocsok a kosarukból, mert arra képtelenek, hogy a folyadékot tartalmazó dolgokat a pénztárig elvigyék úgy, hogy az nem folyik ki.
Szerintem ez nem tartozik a normális együttélés szabályai közé. Miért van az, hogy magyaroktól ilyet még nem láttam?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.05. 09:41:20

Seduxen

Blogtalálkozó a rendőrkapitányságon lesz, ha így megy tovább minden ...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.05. 09:55:24

zero: tőlem... csak sör legyen, meg jó társaság :)))

derelyegrádi szellem 2008.12.05. 10:44:15

Aki Buzerov sértegetés íisérleteit magára veszi az sikeres ember nem lehet. :)

Ő olyan nekünk mind galambdög az óvoda udvarán a gyerekeknek, bottal piszkálgatják, nézegetik, furcsállják....Aztán tudatosul bennük, hogy ez tényleg az, aminek látszott.

Bezuhov. 2008.12.05. 15:20:15

basszus szellem!

Mint valami óriási erkölcsi pöröly, úgy vágódott szívembe bölcsesség kvintesszenciája. Azt hiszem itt a vége romlott életemnek. Végre összeomlott a mesevilágom, kinyílt a csipám! Hamut szórok magamra. Revidiálok! Beállok az igazság seregébe, első dolgom az lesz, hogy reggelek a GÁRDÁNÁL. Kaszát élesítek, bocskort fényezek....aztán jöjjön aminek jönnie kell!

Sieg Heil! Schönere Zukunft!

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.12.05. 16:58:19

A bocskorfényezés az nálad a gumicsizma slaggal tisztítását jelenti?
Neked is jó reggelt a GÁRDÁNÁL.

Hannibal22 2008.12.10. 11:33:01

Tóta W. is reagált erre a varró cikkre,érdemes elolvasni

2008.12.13. 12:56:34

nem tegnapi, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni:

Johnny336 2008.12.04. 22:30:24
"Látom, sokáig érlelted magadban a fenti frappáns válaszokat. Vagy az operatív tiszt a vállad fölött áthajolva diktált? :D"
...
"A személyes sértegetés próbálkozásokat pedig nem veszem fel interneten keresztül, de ha szerinted egy internetes beszélgetésbe/vitába/"eszmecserébe" ez belefér, hát nosza rajta, engem nem zavar. Csak lejáratod magad..." - és mindezt 1 kommenten belül..
még jó, h te ilyen emelkedett vagy, és nem mész bele ezekbe a kicsinyes, beszélgetést romboló játszmákba, mi?
Asszonyanyám...

süti beállítások módosítása