Skip to content


       Szűrés lista

Arculatátviteli szerződés és minimálbér - Kávé helyett XI.

A tegnapi focis poszt farvizén eveznénk még egy keveset ...

A nyomtatott Nemzeti Sport annak járt a héten utána, hogyan és mennyit keresnek a magyar focisták. Hiánypótló sorozat, évek óta fúrta a kíváncsiság az oldalamat, vajon milyen vastag a boríték, és egyáltalán borítékban kapják-e a fizut? Az alábbi  idézetet a Gulyásdemokrácia blogon olvastam, ezután gyorsan meg is vettem a Nemzeti Sportot. Nem bántam meg!

Kutasi Róbert REAC-klubigazgató szerint a magyar focisták havi bérét a világválság miatt havi 300 000 forint alatt kéne tartani. Körkérdés: mit szólnak a játékosok?

Demjén Gábor, a Debrecen 73 bajnoki meccsen 7 gólt szerző, egyszeres magyar bajnoki második, 22 éves középpályása:

"Biztos vagyok benne, hogy sem az idősebb labdarúgók, sem a fiatalabbak nem tudnának megélni háromszázezer forintból. Tudomásul kell venni, hogy mindenkinek vannak kötelező kiadásai, így én is fizetek lakástörlesztést, rezsit, az autómat is fenntartom. Persze tisztában vagyok azzal, hogy az országban többek még ennek az összegnek a felét sem keresik meg, de én a saját életvitelemet szem előtt tartva megemelem a kalapomat az előtt a játékos előtt, aki háromszázezer forintból megél. Ha döntés elé állítanának a vezetők, egy percig sem gondolkodnék, keresnék másik csapatot magamnak."

Tisza Tibor, az Újpest 5 válogatott meccsen 0 gólt szerző, egyszeres magyar bajnoki második csatára:

"Az egész rendszert meg kellene változtatni, s meg kellene határozni a minimális fizetést is. Ráadásul sávosan, vagyis akinek több élvonalbeli meccse van, annak több lenne az alapbére is. A sztárokat különleges elbánásban kell részesíteni, hiszen aki háromszáz bajnokin pályára tud lépni, azt nyilván nem a szél fújta oda."

(Nemzeti Sport)


Az ismeretlen képviselő hírhedt felesége mellé mehetnek a focisták is.

Eric véleménye: Az igaz, hogy pofátlanság kimondani, hogy nem lehet megélni 300 gombócból havonta, főleg egy olyan országban, ahol ilyen gazdasági körülmények uralkodnak, de azt senki nem állíthatja, hogy ez a 300K túl nagy pénz a focistáknak. Ezek a srácok ebben a szakmában az ország legjobbjai. Demjén és Tisza meg kb. az első 50-ben is benne van. Mondjatok egy másik olyan szakmát, ahol valaki benne van az első 50 legjobb szakemberben, és ennél kevesebbet keres! Nem nagyon van. Ja, hogy a magyar srácok nemzetközileg szart sem érnek el? Nos, a magyar srácok nemzetközi szinten szart sem keresnek. Például egy Frank Lampard heti(!) 120 000 fontot tesz zsebre a Chelsea-ben. Ez 144 millió HUF per hó,  500x akkora összeg, mint amit a debreceni - odafent panaszkodós - Demjén keres. Nem túlzás ez az 1:500-hoz arány? Ennyire szarul focizna ez a Demjén gyerek? Vagy csak nem tudja, mikor kell befogni a száját, és nem nyilatkozni baromságokat?

zero: Visszaragadnám az írást, ez nem rossz vitaalap, hogy kevés vagy sok-e ez a  nettó 300 ezer forint. De szerintem sokkal izgalmasabb, hogyan kapják meg ezt a pénzt a focisták? Nincs is jobb, mint mások fizetési papírjai között turkálni, főleg, hogy ott sötét dolgok lapulnak.

Nos, hadd csapjak bele egyből a közepébe: Jó hír, hogy minden magyar futballista legálisan, bejelentve, "fehéren" dolgozik. Apróbb kis szépséghiba, hogy az összes focista minimálbérre van bejelentve ... Így már érthető, hogy a licenszadó-bizottság, mikor megvizsgálja, hogy van-e a klubnak fedezete a munkabérre egész évre nézve, mindent rendben talál, mert a havi 22 játékos*minimálbér az megvan.

A törvényeknek megfelelve a klubok alkalmazottként fizetik a játékosokat, a járandóság nagyobb részét külső cég állja, ún. arculatátviteli vagy reklámszerződés alapján. Hogy miért?
A minimálbér 69 000, a játékos kézhez kap 56 100 forintot, a klub teljes költsége 94 065 forint. Ez idáig világos. A prémiumot egyéni vállalkozóként veszi fel, mondjuk egy fél milliós prémium 420 ezer + áfa, ebből nettóban mintegy 375 ezer forintja marad, ÉS mellé a minimálbért, vagyis összesen 430 ezer forintot kap kézhez. Ha a félmillió forintot munkabérként kapná, akkor ez eleve csak bruttó 370 ezer forint, mert a munkáltatónak is vannak járulékbefizetései, és ebből csak nettó 200 ezert kapna meg a játékos.

Viszont! A klubok, ha nem tudnak fizetni, és mondjuk nem fizetik ki a prémiumot, a játékos nem tud mit csinálni, hiszen a szerződésben csak az áll, hogy minimálbért keres, így nem tud jogorvoslatért az MLSZ-hez fordulni. Cseles, mi? Persze minden játékos a minimálbér + reklámszerződés kombót választja, mint a nettó 200 ezret, még ha ez bizonytalanabb is.

Dr. Füzi Ákos egyenes az EKHÓ-t látja megoldásnak, hiszen most vállalkozóként 25%-os adót fizetnek, és elfogadnák a 35%-os EKHÓ-t is, ha így a teljes fizetést "legálisan" kapnák.

Kutasi Róbert REAC elnök szerint:

"A mostani, irracionálisan magas költségeket azonban nem lehet a végtelenségig finanszírozni, a klubok tönkremennek, és a labdarúgásunk minden egyes szereplője éhen halhat ..."


A Nemzeti Sport szerint a jelenlegi helyezet jobb a "semminél",hiszen a pénzügyi nehézségekkel küzdő klubok közterhei nem szöknek az egekbe, a játékosok mégis pénzhez jutnak, és az államkasszába is csörgedezik "valamennyi" bevétel. 

Elbert Gábor, MLSZ-főtitkár:


Nem tettem le, korábbi, szakállamtitkári elhatározásomról, hogy az élsportolók férjenek be az EKHÓ-s körbe vagy valamilyen más, speciális formában adózzanak. (...) Megértem, ha a jelenlegi gazdasági, társadalmi helyzetben többen ellenzik, hogy a sport előtt egy - úgymond - kiskapu nyíljon meg!
 

Gratulálok, hogy a klubok és a játékosok rájöttek, hogy bizony kutyaütően magas adók és járulékok vannak ma Magyarországon! De szeretném jelezni, hogy van a focistákon kívül még vagy 2,5-3 millió ember, aki ugyanúgy szopnak és bosszankodnak minden hónapban, amikor megkapják a fizetési papírjaikat! És mi, bérből és fizetésből élők nem tudunk trükközni, mint a focisták! Erre nem az a megoldás, hogy ekhózzanak a focisták is! Eszem meg áll ... Minden hónapban egy újabb szakmára terjesszük ki az EKHÓ-t, mert sírnak, mint a fürdőskurvák a magas adók miatt, vagy jó az érdekérvényesítő képességük, ugye, kedves ekhózó művészek, újságírók?

Címkék: kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr42827771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leonov 2008.12.18. 13:13:59

a rihesfocistamajmok !

bányába velük, mint Hofibácsi mondta !

ez jó volt most kávé helyett !

az előző szarvolt

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.18. 13:15:07

Kutasi Róbert REAC elnök szerint:


"A mostani, irracionálisan magas költségeket azonban nem lehet a végtelenségig finanszírozni, a klubok tönkremennek, és a labdarúgásunk minden egyes szereplője éhen halhat ..."

Alig várom

gastro, missing in action 2008.12.18. 13:16:07

Pont ez a kotvány Tisza mondta, hogy igazából senkinek semmi köze hozzá, hogy ők mennyit keresnek!
háhá, hát pedig nálunk nyugatabbra ebből qrvára nem csinálnak titkot..
Persze van egy pár olyan együttes, amelyik a tőzsdén is ott van - na nekik kötelező is közzétenni, átláthatóvá tenni a "céget"..
Olvastam a sportban ezt a cikksorozatot és sajnos Bozsiknak teljesen igaza volt a vitaindító interjúban.. Mit keresnek a klubtulajok például az MLSZ-ben?! Nekik a Ligában lenne a helyük..

gastro, missing in action 2008.12.18. 13:18:29

"2,5-3 millió ember, aki ugyanúgy szopnak és bosszankodnak minden hónapban, "

---ez persze hülyeség, mert eleve ennyi dolgozó ember nincs az országban, mert vagy gyerek, vagy nyugger, vagy kamuleszázalékolt lustaság, vagy tanuló, aki baszik pincérkedni mellette, stb....
maradjunk az 1-1.5 millióban , mert persze nem mindenki izgul a dolgozók közül sem:-)

reKorrekt 2008.12.18. 13:20:10

Van az 2,5-3 millió. 1,7 + 800k közmunkás.

gastro, missing in action 2008.12.18. 13:21:57

ja persze, de aközmunkás max. a leépítésektől tarthat:-)

Szőröstalpú Jeti 2008.12.18. 13:23:52

Nem igazán értem a problémát. Nyilván senki sem szeretné, ha csökkentenék a fizetését. Ha valaki beállt egy adott fizetési szintre, akkor valszeg a kiadásait is hozzáigazította. Mondjuk elmegy a harmada a lakástörlesztésre, a maradék harmada meg az autóra, ami már több, mint a fele. Ha csökkentik a fizetésést, akkor első körben ezekből vesz el.
Az, hogy sokan vannak, akik ennél kevesebb pénzből élnek, nem szempont, mert gyakorlatilag bárkinél lehet szegényebbet találni.
(Mivel a focihoz nem értek, az most irreleváns, hogy az adott pénzért mennyire dolgozott meg)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.18. 13:24:56

Én még mindig azt mondom, hogy nem - elsősorban - a magyar megélhetési futballbünözőkre kell haragudni ezen állapotok miatt. Hanem aki ennyit fizet nekik... Gondolom egyik klubvezető halántékához sem tart fegyvert a leszerződtetni kívánt játékos, hogy megdöglessz, ha nem fizetsz ennyit...
A kis hurkazabáló debreceni faszparasztnak meg üzenném: ha rajtam múlna, EGYIK magyar klub sem adhatna több pénzt (junó: NHL "bérsapka"), oszt ha nem tetszik "el lehetn innen menni". Mondjuk Anyádba!
Vagy az albán III. osztályba... a kispadra... kb oda való a legtöbbjük...

Az lehet, hogy a "szakmájukban" (muhahahaha) az 50 legjobba tartoznak, de ezért ne fossuk már le a bokánkat...

Szőröstalpú Jeti 2008.12.18. 13:27:01

Adózás ügyileg meg elég korrektnek tartom, hogy választhatnak biztos 200k, vagy a bizonytalan 375 (gyakorlatilag arra fogad 175k-val, hogy a munkaadója becsületes :) )

derelyegrádi szellem 2008.12.18. 13:34:56

zero

Nincs idő végigolvasni a posztot így kérlek áruld el: 13 havit kapnak? :-)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.12.18. 13:39:32

Nálunk anno a szakosztályok így voltak sorban fizetés szerint. A legaljáról kezdem:

Jégkorong
Röplabda
Férfi Kézilabda
Női Kézilabda
...és ki kapta a legtöbbet? Igen a focisták.

Egy jégkorongost is kérdezzünk már majd meg milyen szar neki, amikor hónapokig nem kap fizetést, vagy ha kap is az nevetséges, úgy hogy fent vannak az A csoportban.....

Vagy tudok jobbat. Édesanyámmal üljön le mondjuk a 22 éves tinipöcs, és beszélgessen róla, hogyan oldja meg az otthoni dolgokat havi 100-ból..Tudomásul kéne venni, hogy mindenkinek vannak kötelező kiadásai, és ezekben az időkben nem kéne baromságokat nyilatkozni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.18. 13:44:40

"..aki háromszáz bajnokin pályára tud lépni, azt nyilván nem a szél fújta oda."

Nyilván. Na de milyen színvonalú az a bajnoki?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.18. 13:47:21

Szőröstalpú Jeti 2008.12.18. 13:27:01
Adózás ügyileg meg elég korrektnek tartom, hogy választhatnak biztos 200k, vagy a bizonytalan 375 (gyakorlatilag arra fogad 175k-val, hogy a munkaadója becsületes :)

Aha persze. Mindjárt beszélek is főnökömmel, hogy jelentsen át minimálbérre, maradékot meg kérem ilyenolyankiskutyafasza szerződésben zsebbe. Kirúgna vajon vagy igen? Apeh seggbebaszna vagy igen?

Szőröstalpú Jeti 2008.12.18. 13:53:59

Combi: Nyilván mindenkinek mások a lehetőségei. (pl én sem kérhetek kanári szigeteki nyaralást a főnökömtől)
De egy kicist megfordítva a kérdést: ha azt mondaná a főnököd, hogy választhatsz, hogy marad a mostani fizetésed, vagy a dupláját számlázhatod (hogy mindketten jól járjatok), melyiket választanád. vagy hogy kicsit életszagúbb legyen: felvételkor közli, hogy adott összeget szán rád, és megválaszthatod hogy milyen módon fizesse ki neked, akkor mit választanál?
Apeh más kérdés, de mint fent látható, azt is meg lehet oldani.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.18. 13:54:03

"Apeh seggbebaszna vagy igen?"

azt élveznéd mi? Te kis "álnáci" vadliberalista :)))

mind2 (törölt) 2008.12.18. 13:56:37

Én most teljesen ledöbbentem. Milyen focisták ? Milyen foci ? Milyen magyar foci ? Eddig azt hittem, olyan, hogy magyar foci, már nincs is. Mint ahogy magyar narancsültetvény sem.
Világosítsatok fel, hogy ez akkor most teljesen profi szinten mozog, vagy az állam is ad még bele pénzt ? Ez utobbi nagyon érdekelne, köszi.

leonov 2008.12.18. 13:57:29

Jancsibohoc !!

a szívemből szoltál !!!

A Nádipocok 2008.12.18. 13:58:01

....Emeleszben dekkoló sok vén komcsit hazazavarni a bús p...ba.....
...semmirekellő, tehetségtelen focistáinkat elküldeni dógozni (aki ér valamit, az úgy is kinti klubban focizik)
...futballstadionokat lebontani, helyét sóval behinteni...
sok jó HUF-ot a sikeresebb sportágakba nyomni..

Narrátor (törölt) 2008.12.18. 13:58:49

Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci 2008.12.18. 13:15:07

Szó szerint ugyanez jutott az szembe. :))) Mikor, mikor? Mert utána végre mehetne sokkal értelmesebb célokra is az a pénz.

mind2 (törölt) 2008.12.18. 13:59:38

A Nádipocok 2008.12.18. 13:58:01

Jól hallottam, hogy a vizilabdázóink nem vesznek részt a világkupán, mert nem tudtak összeszedni a szponzoroktól annyi pénzt, amiből futná ?

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.18. 14:02:49

Szőröstalpú Jeti 2008.12.18. 13:53:59
Normál pénzt választanám normál adózással, túl kicsi vagyok én ahhoz hogy megússzak egy adócsalást.

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.12.18. 13:54:03
,,|,,

Berrick 2008.12.18. 14:03:29

Akkor Frank Lampard startistika a Chelsea honlapról ebben az évben válogatott meccs nélkül
Meccs / Gól

Nem értem a debreceni gyereket aki életében eddig játszott 73 bajnoki meccsen 7 gólt szerzett.

Ja és angliában még nincs meg az idény fele sem .

Chelsea 2007 – 08
League 23 / 10
FA Cup 1 / 2
League Cup 3 / 4
Euro Cups 10 / 4

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.18. 14:04:23

OFF:

Zero, gyertek át WoWról inkább Warhammerezni, a WoW lúzereknek való :)

Geza 2008.12.18. 14:05:47

Azt hiszem, ideje lelepleznem magam: minden szerénység mellett én vagyok Magyarország első számú muskátlinézője! Nálam gyorsabban, tovább, kecsesebben, stb. senki sem képes muskátlit nézni kies e hazában! Éppen ezért én is szeretnék magamnak (legalább) akkora gázsit, mint ez a Frank Lampard gyerek, és ha ez meglenne, csinálnék belőle olyan életvitelt magamnak, ami alapján bízvást állíthatnám, hogy egyszerűen nem lehet, képtelenség kijönni havi 144 MFt-nál kevesebből. Remélem, mindenki belátja, hogy jogos az igényem, és szívesen megy az uránbányában kitermelni a jövedelmem költségeit, persze a fél veséjének az e célú értékesítése után! Előre is köszönöm!

Végülis, ha a reklámcégek fizetik a focistákat, és nem az állam, akkor annyira sok beleszólásom nincsen, úgyhogy bár személy szerint sokallom kissé, de ez csak magánvélemény.

Az már más kérdés, hogy hogyan adózik a focista, de azt már párszor végigtárgyaltuk, hogy a befizetett adó és az ennek fejében teendő állami szerepvállalás mértéke nem áll arányban egymással, az állam nem látszik törekedni az aktívabb részvételre, így az egyensúly csak az adó csökkentésével lehetséges, amit viszont az állam monopóliuma miatt az 'adócsalás' szóval szokás illetni.

Szóval fene se tudja, valahol megértem őket, különösen, hogy a t. fórumtársak nagy része sem azért sír, hogy miért keresnek/csalnak ennyit a focisták, hanem azért, hogy másnak miért nincs lehetősége ennyit keresni/csalni.

Berrick 2008.12.18. 14:06:53

Months before committing to a new five-year deal, Frank's dramatic equaliser in the Champions League Final in Moscow took him to the 20-goal milestone for the third season-in-a-row.
"It also gave him 80 goals in four seasons. And all from midfield!!"

És az utolsó sor a lényeg

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.18. 14:07:24

Combi: tudtam, hogy tetszeni fog a felvetésem :)))

A Nádipocok 2008.12.18. 14:07:35

mind2 2008.12.18. 13:59:38
Pontosan erről beszélek....vicc.
Az egész , tehetségtelen, nagyképű bandát elzavarni dolgozni napi 8-10 órában bruttó 150-ért. Megtudná a paraszt, hogy mennyi az annyi..

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.12.18. 14:07:46

"Demjén és Tisza meg kb. az első 50-ben is benne van. Mondjatok egy másik olyan szakmát, ahol valaki benne van az első 50 legjobb szakemberben, és ennél kevesebbet keres!"

Például az összes többi sporták élsportolói. Mondjuk az olimiai bajnok vizilabdázók, akik nem a legjobb 50ben hanem a legjobb 10ben vannak benne, és nem az országban hanem a világban.

Nem kell ide profi foci. Ott a lichteinsteini vállogatott, lemelozza a napi munkát aztán elmegy rúgni a bőrt, és játszik a magyar válogatottal egy X-et.

Azont persze már meg sem lepődök, hogy az állam végignézi, hogy a teljes liga adót csal, pedig ők tényleg nem halnának bele, ha adóznának.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.18. 14:13:43

Magasról leasz*rom a focit, de az meg mekkora demagóg kérdés már, hogy hogy tetszene, ha kevesebbet keresnél, mint eddig? Ki válaszol erre olyamsmit, hogy: oké, nekem kevesebb is elég, nem nagy ügy, úgyis már égett a pofám a nagyi előtt a testarossa miatt.

Berrick 2008.12.18. 14:22:08

Nem sajnálnám én tőlük, hogy mennyit keresnek ha fociznának olyan szinten hogy meg lehetne nézni egy köcsög magyar meccset de nézhetetlen , így nem visz be nézőt a stadionba nincs jegy és rendes reklámbevétel így veszteséges , ha valami veszteséges megszüntetik jobb esetben leépítik csak úgyhogy fogják be a pofájukat és focizzanak akkor majd nem fog zero sem és más sem írni arról hogy mennyit keresnek.

A_Harlem_Fekete_Führere 2008.12.18. 14:24:34

Noshát: a Chelsea-t Abramovics pajtás saját zsebből elfinanszírozgatja cc 2-300 millió euróból/év. Ha neki Lampard - vagy akárki - a mániája, heti akárhány százezer euróért az az ő dolga. Azért senki se felejtse el, hogy azon túl, hogy Franky TÉNYLEG tud focizni még eladható is. Felteszem ha a Debrecen eladna évente mondjuk 100.000 Demjén mezt, 6000 HUF/db áron, akkor ott se gondolkozna senki a fizukon, meg azon hogy ezt a fizut hogyan papírozzák le. De nem ad. A focisták meg azért ne sírjanak sztem, mert ők jól láthatóan szarok nemzetközi összehasonlításban. Valahogy nem tapossák agyon egymást a Milan/Real Madrid/MU játékosfigyelői nálunk....

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.18. 14:34:21

A_Harlem_Fekete_Führere: még ha Juve/Barca/Liverpool játékosmegfigyelőket írtál volna... De így... Kommented "vért kíván" :))))))))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.18. 14:36:20

Ez ugyan nem kapcsolódik ehhez a témához szervesen, de valahol azért mégis.
Még valamikor '97-98 környékén volt egyszer egy nyilatkozat Telek "Manci" Andrástól, amiben elhangzott egy - szerintem nagyon találó - mondat:

"A magyar futballista annyit enged meg magának, amennyit hagynak neki..."

Lithium78 2008.12.18. 14:38:06

eh... támogatom a kőbányába zárást. ha tudnának játszani, vagy felmutatni bármit, akkor még talán jogos lenne. de így? magyar foci? ez vicc. szomorú vicc. dögölne éhen mind, főleg egy ilyen nyilatkozat után...

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.18. 14:40:30

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.12.18. 14:34:21
Juve/Pool = lúzereknek való csapatok :)
Barca = best :)

Hosszúlépés 2008.12.18. 14:42:45

Részemről csak a Milan :)

A_Harlem_Fekete_Führere 2008.12.18. 14:43:56

Sedux :) Mea culpa... mentségemre szolgáljon egyiket sem szeretem...

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.18. 14:53:23

Führer: ez esetben megbocsssájjtvaaa:)))
Combi: na megszólalt a lilamajom... Te tuti dinamo cselszkij drukker vagy... vagy ami még rosszabb: MÚÚÚÚ :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.18. 14:55:16

Combi: ahogy a régi mondás tartja (szurkoló-berkekben):

"Nézzeteeeek a táblára, és menjeteeek a PICSÁBA!" :)))

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=191548&

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.18. 14:56:26

Combi: én az angol csapatok vonatkozásában kérdeztem a lieblinget :)))

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.18. 15:09:20

Seduxen · hungarisztan.blog.hu/ 2008.12.18. 14:56:26
Az angol bajnokság színvonala a magyar megye 2höz mérhető :)
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=197179&

rolika 2008.12.18. 15:15:57

nem értem, honnan van ennyi pénz a magyar fociban.
ki vevő a botlábúakra?

Marcellusca 2008.12.18. 15:16:38

Hurrá! Folytathatjuk a falábúak szapulását!

"Nem túlzás ez az 1:500-hoz arány?"
DE! A helyes arány: 1:500.000!

Hosszúlépés már nem is kap egy kis fikázást a Milanért? :D

Hajrá ÉN!!!

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2008.12.18. 15:31:03

Be kell tiltani a focit! Aki játssza akárhogy, akárhol azt láblevágással büntetni!
Majd ha erről a rendeletről mindenki tud, megnézni, ki játszik még. Na ŐKET be kell tenni a válogatottba és nekik járna a 300.000 JMF.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.12.18. 15:33:55

Előx is. a mai sztárcsapatok zöme iszonyat veszteséggel működnek. A kékek erre a legjobb példa, más dolog, hogy Abramovicsnak meg sem kottyan. Az érem másik oldala, hogy pl. mikor Bekmen-t megvette a Real Madrid, az első pár héten, csak a mez eladásból visszajött a szépfiú ára. Iszonyat pénzek, iszonyat biznisz, de iszonyat pénzmosás is, ugye a veszteség elírása költségek satöbbi! Ami óriási különbség, hogy rettentően szórakoztat a látványos futball ezért effektíve "mindenkinek2 jó. Itthon rövidebb a felsorolás. Iszonyat veszteség, iszonyat pénzmosás és pont. A probléma összetettségét az is árnyalja, hogy az angoloknál, németeknél meg letek fogva a huligánok és ki lehet menni családostul is a meccsre. Ha a Fradi (pfejj..magánvélemény)végigverné Európát, akkor sem biztos, hogy kivinnéd a meccsre a gyerekedet, mert tökmindegy, hogy szurkolsz, akkor is pofáncsaphatnak, ha csak rosszul nézel.

Marcellusca 2008.12.18. 15:39:56

Gerusz · gerusz.freeblog.hu 2008.12.18. 15:31:03

Tennap mán megírtam. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.18. 15:45:53

Combi: még mindig nagyságrendekkel jobb, mint monnyuk a Bundesliga... :))

GatyaPityu 2008.12.18. 16:19:18

De nem tudom sajnálni őket... Még ha csak egyáltalán ott tudnának lenni a bajnokok ligájában, avagy nemzetközi bajnokságokon, akkor azt mondom, hogy oké... De mit tudnak felmutatni? Semmit.
Azt a háromszáz ezer forintot sem érdemlik meg. Én diplomával sem keresek ennyit.
Egyébként ha nem tetszik, akkor hirdessenek ők is gördülő sztrájkot mint a vasutasok. :-P

Romanes eunt domus 2008.12.18. 23:59:43

"Ja, hogy a magyar srácok nemzetközileg szart sem érnek el? Nos, a magyar srácok nemzetközi szinten szart sem keresnek."

1. Tud úszni? - Nem. - És ha megfizetem?

2. A jégkorongozóink (akik a sportág krémjével egy csoportban vannak), a vízilabdázóink és x más sikersportágunk képviselői is szart sem keresnek nemzetközi szinten, mégis sokszoros olimpiai, világ, meg Európa-bajnokok. Ilyen nincs a focisták között, a legjobb eredmény, amit klubszinten fel tudunk mutatni az elmúlt 10 évből, az a Debrecen egyszeri kupatavasza, és a Fradi UEFA-Kupa szereplése 2004-ből.

Warrick 2008.12.19. 10:39:10

Ebben az egészben az a legszebb, hogy minimálbér után majd kapnak 49.000 ft nyugdíjat, aztán majd sírnak az államnak, hogy én profi focista voltam miért nem kapok többet, aztán az állam meg az adókból ad neki 13.-14. és ki tudja hanyadik havi nyugdíjat.

Horizont 2008.12.19. 14:50:14

Nem értek a focihoz. Ezügyben nem tudok itélkezni. De azon elgondolkoztam ilyen fiatalon, a mai helyzetben hogyan lehet így nyilatkozni? Mégis mi a büdös nagy francot képzel magáról ez a kis pöcs? Vannak még rajta kívűl, mellette, felette akik a maguk területén még nagyobbat teljesítenek és nem verik a nyálukat.
"nem tudnának megélni háromszázezer forintból." ??????
Nem?? Akkor van pár milliócska halott ebben az országban mivel ennek a töredékét keressük!
Lehet meg kéne tanulni focizni és plusz a való életbe is belekóstolni. Hátha ragadna rájuk valami és nem pofáznának ilyen baromságokat, bicskanyitogató stílusban...

Asidotus 2008.12.20. 00:09:04

Mindenki szapulja a magyar focit, alacsonynak tartja a színvonalát. Ha valóban így van, akkor miért nem mennek el focizni? Semmi sem kell hozzá (tehetség+szorgalom),csak egy keveset kocogni, és a végén fölvenni a nagy zsét. Hát nem vonzó? Nem lenne jobb pálya, mint a jogi egyetemen gürizni vagy egy gyárban krampácsolni?
Ott van, utánuk lehet csinálni. Nem nehéz, de mégis jól fizet. Vagy mégsem?
A vízilabda meg a jégkorong esetében megkérdem:
és hol vannak a nézők?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2008.12.20. 02:11:56

Személy szerint nő létemre amikor csak tehetem, eljárok focizni (korosztályombeli pasi haverjaimmal). Annak idején még kamasz koromban hívtak egyesületi szinten is focizni, de nem éltem a lehetőséggel, mert messze volt a pálya, illetve inkább olvastam és tanultam. (A dédapám tesója válogatott kapus volt, és csak nálam ütött vissza a gén.:)) Utoljára a magyar-görög meccsre mentem ki, és bár kikaptunk, nagyon jó hangulatú volt a meccs. (Szerintem válogatott szinten nem olyan rossz a színvonal, hiszen a légiósaink is hazajönnek. Hajnal Tamás egyenesen a Bundesliga álomcsapatának a tagja.) Ha van rá pénzem, kimegyek az Unicum-kupára is, mert szeretem a vízilabdát. A magyar focinál is van egy olyan érzésem viszont, mint általában a közszféráknál: mivel teljesen kényelmesen lehet mindenki korrupt és törvénysértő - sőt, ez éri meg igazán -, elfolynak a pénzek. Persze engem is zavar a majdhogynem tini focisták mentalitása - és egyébként nehogy azt higgyük, hogy en block annyira keveset kocognak, én a tizedébe is belegebednék -, de attól még ugyanúgy a fejétől bűzlik a hal.

Marcellusca 2008.12.21. 09:31:01

Warrick 2008.12.19. 10:39:10

Ja! Aztán majd sírnak, mint a művészeink, hogy milyen kis nyugdíjból kellene megélni.

De ez igaz a dolgozók sokaságaira is. Most "legalább" minimálbérre be vannak jelentve, de az a lényeg, hogy vastagabb a boríték. Ha megélik a nyudíjkorhatárt (és lesz még nyugdíjrendszer) majd sírnak, hogy X év munka után csak kevéske a nyugdíj.

süti beállítások módosítása