Skip to content


       Szűrés lista

Családi maffia - Az Iszkra család 10 éve

Nem semmi történet...

Az Iszkra család nem kispályázott. A Mama, Iszkra Ferencné a Megváltozott Munkaképességűek Szakszervezetének elnöke, a Papa, Iszkra Ferenc a tiszteletbeli elnök, 2 fia és a 2 mennye pedig különböző cégek tulajdosaiként alkottak egy polipszerű céghálót.

No, nézzük csak hogyan loptak/sikasztottak össze 31 milliárd forintot 10 év alatt! Ebben országban meglepődik még valaki ilyen híren? Hogy egy család kenterbe veri Tocsikot, Kulcsárt és úgy az egész tolvajbandát?

A VPOP által lefoglalt hamis márkajelzésű ruházati áruknál el kell távolítani a hamis márkajelzést, ezután lehet karitatív célból szétosztani a rászorulók között.

A márkátlanításra elvileg bárki jelentkezhetett, pontosabban minden olyan cég, amelyik rendelkezik olyan, a márkajegyek eltávolítására alkalmas technológiával, amelyet a márkatulajdonosok is jóváhagytak. Azt is vállalniuk kell, hogy nem válogatnak a márkák között, és elvégzik a szállítást, a raktározást és a nem márkátlanítható termékek megsemmisítését is, továbbá rendelkeznek megfelelő ruhaipari referenciákkal. A 2007 nyár eleji felhívásra 27 cég jelentkezett, közülük a tíz legjobb ajánlatot tevő jutott a második fordulóba. Ezeknek 2007 augusztus végéig be is kell mutatniuk, hogyan dolgoznának. A pályázati kiírás szerint az elbíráláskor előnyben részesültek azon szervezetek, amelyek megváltozott munkaképességűek foglakoztatására akkreditált és a még szigorúbb követelményeknek is megfelelő munkahelyet működtetnek.

Sorozatban nyerte az e célra kiírt pályázatokat a Perl MMF Kft., pedig sem akkreditált, sem pedig védett munkahelyet nem tartott fent. A cég tulajdonosai Iszkra Ferencné és Iszkra Ferenc. Nem csoda, hogy sorozatban nyertek, mivel ők "találták ki" a márkamentesítés technológiáját, valamint teljesen véletlenül 2001 óta eme tevékenységet kizárólag a Megváltozott Munkaképességűek Szakszervezete koordinálta, melynek elnöke ... Iszkra Ferencné!


A Veszprém megyei rendőrség kezdett el nyomozni, mivel feljelentés érkezett, hogy a márkamentesítésre váró, hamis márkajelzésű ruhákat bizony eladják. Ezt a nyomozást vette át a Nemzeti Nyomozóiroda, még 2007-ben(!). A nyomozás során kiderült, hogy évek óta zajlott kis- és nagytételben a márkajelzéssel, vagy anélküli, szigorú elszámolást feltételező hamis márkajelzésű ruhák eladása, pedig a törvény rendelkezése szerint ezeket a hamis márkajelzéstől való megfosztás után az arra rászorulók kaphatták volna meg. Szakértői számítások szerint tíz év alatt 26 milliárd forint tűnt el kézen-közön a kizárólagosan általuk végzett márkátlanítás során.  

Természetesen ne legyünk naivak, ezt megfelelő hátszél nélkül nem lehetett csinálni "családi vállalkozásként", 10 éven keresztül. Soha, senki nem kereste, nem ellenőrizte, hogy a márkaleszedésre elszállított temérdek ruha hova tűnt el? A karitatív szervezetek soha sem reklamáltak, hogy nincs mit szétosztani? Csak az a kérdés, mennyire voltak benne az üzletben a például VPOP-tól. Hány amerikai filmbe láttuk, hogy a legnagyobb drograktár mindig a rendőrségen van? Nálunk nem drog ment, hanem a hamis ruha, amiből valljuk meg, tonnaszámra volt/van az országban, és úgy néz ki, a legtutibb lelőhely a VPOP raktára. Szépen kivitték legálisan teherautókon, oszt' csókolom! Azért ehhez pofa kell ...

De a 31 milliárdhoz még mindig hiányzik 5 milliárd. Telhetetlen népség ezek az Iszkráék!
Állami támogatásban részesülnek azok a cégek, akik megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatnak. Kapnak bértámogatást, költségkompenzációs támogatást és rehabilitációs költségtámogatást.
Az Iszkra család családi cégei ilyen megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztattak, az állami támogatást felvették, de a dolgozóikat nem fizették ki.
Például:
A Megváltozott Munkaképességűek Terézvárosi Foglalkoztató Kft. (MMKTF) ügyvezetőjét, (aki nem mellesleg Iszkráné másik menye!) Albuczy Dórát a cég felszámolója jelentette fel csődbűntett miatt, miután többszöri felszólítás után sem volt hajlandó átadni neki a cég iratait. Kósik Gyuláné például 234 ezer forintot követelt, amiből 109 ezret kapott meg. Ő és hét társa szintén tettek rendőrségi feljelentést, miután kiderült, valaki meghamisította az aláírásukat a bérlapjaikon - azt a látszatot keltve ezzel, hogy megkapták a fizetésüket -, merthogy így akartak a foglalkoztatásuk után állami támogatást igényelni. 

És még mindig nincs vége, sőt, most jön az igazán magyaros fordulat!

A Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás miatt nyújtott be vádemelési javaslatot december közepén Iszkráék ellen a Veszprém Megyei Ügyészségnek, majd az ügy rövid időn belül átkerült a Pápai Városi Bíróságra. 

Pápai Városi Bíróság pedig kiküldte szépen az ajánlott levelekben az idézést a tárgyalásra az Iszkra családnak, de - meg vagyok döbbenve - a levelek "nem kereste" jelzéssel jöttek vissza a postáról. Azta a betyárját! 31 milliárdot sikkasztottak, és nem veszik át az idézést, sőt, nincs meg az egész család!  

És még mindig nincs vége: Dr. Maros Mihály, a Pápai Városi Bíróság elnöke azt mondta, a január 13.-án keresték meg az ügyben illetékes II. kerületi rendőrséget, hogy tájékoztatást(!) kérjenek(!) a vádlottak tartózkodási helyéről. Ha a rendőrség sem találja őket, akkor elfogatóparancsot adnak ki ellenük. De csak akkor! Előbb nem!

Azt a kibebasztott jogállamot, azt! Ha magyar zászló van a kezedben az utcán valamelyik piros betűs ünnepen és/vagy a miniszterelnök közelében, egyből bevarrnak pár órára a rendőrségre, ha pár száz milliót sikkasztasz ingatlanpanamával az több hónap előzetes, Zuschlag 50 millióért ül előzetesben, de ha 31 000 millió (!) forintot lopsz, akkor meg ajánlott levelekkel bombáznak, és 2-3 hét múlva Kovács járőr becsönget, hogy "Iszkra néni! Iszkra bácsi! Itthon tetszenek leeeennni ???"

Már réges-régen a Mojito koktélokat iszogatják a Farkas tesókkal Thaiföldön, idióta amatőr magyar igazságszolgáltatás! 31 milliárdból amúgy sok-sok koktél kijön ...

(forrás: hvg.hu, fhm.hu, Fidesz.hu)

Címkék: közélet pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr53878346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.15. 17:41:53

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Most mér'? Az enyém tök vállalható. A zuram se szégyell. :)

dr.justice 2009.01.15. 17:44:32

Iszkra oroszul szikra. Lehet ez a megoldás kulcsa.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.01.15. 17:44:50

Komolyan mondom ez az or szág megérett egy jó kis forradalomra.A volt VPO, főnóknek 300 db-os szürkemarha gulya, mafiiózó b.miniszter. az idén operáltá meg a szivemet, hát kell ez nekem? A rohadt maffiózó jó édesanyjukat!!!

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.15. 17:48:02

@laspalmas: zero üldözési mániájára gondoltam, nem rád :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.01.15. 18:10:10

ÉN kezdem feladni ezt a feriblogos kérdést :) Visszaolvastam pár régebbi cikket, és égnek áll a hajam :)
De megint előkerült a fityesz-démon:

"Viszont, ha olvasod itt a hsz-kat, láthatod, hogy még itt, ezen a baloldali blogon is milyen sok az önző, türelmetlen beírás, mennyire hat az emberekre a fidesz depresszió kampánya."

Ez lehet jobb mint rezsónéni

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.01.15. 18:11:54

@Dexter Morgan78: Az Arató aláírása hasonlít Dugó kegyelmi kérvényéhez MUHÁHÁHÁÁH

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.01.15. 18:13:13

@Jancsibohóc:
ÁÁ engem felkúrt teljesen, csak bele olvasgattam, még mindig azzal vannak elfoglalva hogy 30 millióért úszott az államalapítás 1000. évfordulóján. Bazzeg ennyit a fővárosban beledózeroltak egy lyukba az utóbbi pár hétbe is.

Maestro 2009.01.15. 18:14:15

a zsindexről: szeritnem nem ők csinálták, ha kívülről engedélyezett lenne az oldalátirányítás, akkor az indexgyűlölők pillanatok alatt leölnék a szervert egy túlterheléses támadással. Ellenben van olyan opció, hogy meghatározhatod a szolgáltatónál, hogy mely "elgépelt" esetekben jelenjen meg ugyanúgy a te oldalad.

amúgy meg tényleg csak nagyban érdemes játszani, hogy ha lebuksz, legyen mivel korrumpálni. Ha lopsz 100 ezret, és elkapnak, legalább félmilla kéne, hogy elfelejtsék, nálad ennek az ötödrésze van, a végén még kiröhögnek...

a kapcsolat.hu-s szálra vonatkozólag pedig elismerésem az ott kitartóknak, én nagyjából 5-6 hsz.ig bírom aztán sikítva menekülök.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.01.15. 18:15:55

@Jancsibohóc: Na nekem is ez jutott eszembe, nem kell grafológusnak lenni hozzá, hogy az ember lássa hogy kissé bajok vannak a finom kézmozgással:) fletóé meg olyan cirkalmas mint a kormányzása, látványos nagy körök, szép hullámok egymás után, kissé rejtve hogy ki is írta alá, egyetlen egy betű sem ismerhető fel benne:) Gusztustalan.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.01.15. 18:17:09

@Dexter Morgan78:
és a végén határozottan lefelé tartva:)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.01.15. 18:22:09

@Dexter Morgan78:

Na ebből erőt merítettem:

"

#393046 | zalaianna | 2009-01-15 18:14 | Válasz

Válasz Agglegeny felhasználó #393008 számú bejegyzésére:

Clónozzák magukat, meg egymást! "

Wáháhááháháháháháhááháháháháá

Mi klónok, vagy is izéé őőő "clónok" vagyunk .ASD:ASD:ASD:ASD:ASD:ASD:ASD:D

derelyegrádi szellem 2009.01.15. 18:27:26

@Dexter Morgan78:

A levélen érdemes észre venni Arató elvtárs tetszetős, értelmiségire valló aláírását.

Bazmeg, ha ilyen aláírásom lenne a saját kegyelmi kérvényemet sem írnám inkább alá!

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.01.15. 18:35:22

Hát igen, kb másodikban szebben írtam:)

derelyegrádi szellem 2009.01.15. 18:38:04

@Jancsibohóc:

szóljatok ha kajaibrahimnál tartanak, ott én is beszállok.

A vízágyusnál már majdnem megtörtént. Valaki felháborodva írta, hogy mivel foglalkoznak az újságok, valami vízágyuval, mikor itt válság (ugyanezek szerint még októberben nem volt itt, sőt aki ezt mondja az zorbánsita riogató volt, na mindegy). Nem kell hazudozni, aztán nincs téma a vízágyuval. Ki kell állni a nép elé, igen a pénzetekből vettünk 315 milláért vízágyut, mert az kellett. Aztán majd a pógár amikor elmegy szavazni, akkor véleményt mond arról, kellett-e neki 315 millárét vízágyu, vagy sem, mert ehhez így lehet viszonyulni.

Ehhez az örökös hazudozáshoz nem lehet, illetve csak egyféleképpen. De végül nem magyaráztam el nekik, mert úgyis hiába, jöttek volna azzal, hogy a zorbán 1989-ben viszont azt mondta, hogy ....

fokabacsi 2009.01.15. 18:44:34

Van még valaki aki ebben az országban bármin is csodálkozik???!

derelyegrádi szellem 2009.01.15. 18:48:22

@fokabacsi:

Van. A Veres Janit néha meglepik a költségvetési adatok, amikor azt számára is érthető formátumra konvertálják. :-)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.01.15. 18:53:33

@derelyegrádi szellem:
Ja pár éve elállítódott webdings-es formátumra a word, azóta nem siekrült visszaállítani, pedig egy csomó pénzt beleöltek egy szofteres tanácsadásba, igaz a cég húskonzerveket importált azelőtt madagaszkárból.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.01.15. 18:56:58

@derelyegrádi szellem: úgy érted, hogy lerajzolják neki, mint a Kanalaséknak az uzsorásbácsit? :D

@Dexter Morgan78: nem windings-re gondolsz? :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.01.15. 19:05:04

Engem is érdekelne egy vastagbőrös sörözés!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.15. 19:09:32

@Noname Cowboy:

Alkesz banda ... mínusz 10 fokban sörözni?!

Nyáron lehet szó róla ..addig úgyis elkap az NBH és kénytelen leszek magam felfedni :-S

derelyegrádi szellem 2009.01.15. 19:09:49

@Dexter Morgan78:

nem pont így gondoltam. Amikor megmondják neki ez a bevételi oldal, az a kiadási, és ezek számok milliárdoknak vannak, és ez valami olyasmi, mint kiló és gramm közötti összefüggés. :-)

És a végén az mínuszjel utáni szám, na az az amiből a szopó lesz, és ők ezt hiánycélnak hívják.

De aztán megnyugtatják, hogy neki nem kell különösebben rugóznia ezen, mert úgyis háromhetente másikat csinálnak, és az új is pont annyira lesz valós mint ez, amit most megmutattak neki. És a "fiktív" szóra ő mindig megnyugszik, innen tudja, hogy ez bizony az ő pályája.

Valami ilyesmire. :-)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.01.15. 19:15:14

@zero: Lehet forralt bor vagy valami gyorsító is :-)))

derelyegrádi szellem 2009.01.15. 19:16:19

@Jancsibohóc:

ja ja valami olyasmi. Bővebb kifejtés fentebb.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.01.15. 19:16:43

@derelyegrádi szellem:
Csak akkor szokott leszólni hogy nem találja benne a réz kilónkénti árát:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.01.15. 19:20:16

Áhhá most nézem hogy Jászapáti fürdő igazgatóját valami barna hangú szocibarát megfenyegette hogy "megcsinálják hátulról olyan szépen", mert nem nyitotta ki nekik szilveszteri bulira a fürdőt:) szerintem ez is megér egy bejegyzést:)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.15. 19:24:20

@Dexter Morgan78: Mert a mocskos rémhírtvt-t nézed, ami egy szinten van a zindexel!!!:)

derelyegrádi szellem 2009.01.15. 19:29:10

Ja, azt ki is felejtettem, hogy az elején volt némi félreértés a "hiánycél" kifejezés körül, mert azt ő horganyzottacélnak értette, de ez már elsimult. :-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.15. 19:30:10

@Dexter Morgan78:

Én is azt néztem ..olyan ízesen beszélt az ipse :))

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.01.15. 19:31:09

"...miután kiderült, valaki meghamisította az aláírásukat a bérlapjaikon..."
Az évezred mesterbűnözői, bazmeg.
Gondolták, senkinek nem fog feltűnni, hogy nem kapták meg a fizetésüket az emberek.
Ráadásul megváltozott munkaképességűekkel kibaszni valami penetránsan rohadék surmóság. Rohaggyanak el a sitten. De legalábbis remélem, hogy összeszednek valami mutáns maláriát és/vagy szifiliszt Thaiba'.
Amúgy ez a hamisruha biznisz kb. öt perc alaltt felderíthető.
Szerv a piacra kimén:
- Mamikám, honnan a hamis adidas póló?
- Hát a Jancsitó'
- Jancsi, honnan a hamis adidas póló?
- Hát az Iszkráéktúl.
- Iszkra bátyám honnan a hamis adidas póló?
- Öööö..izé. Vagy akkor most kérjek bocsánatot?

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.01.15. 19:47:05

@zero:
Ja már vártam hogy bemutatkozik hogy szevasz gyuri vagyok..:)

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.01.15. 19:47:09

ekkora bulit nem tudna megcsinálni egy analfabéta társaság. tuti benne volt valaki, tudod fentről.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.15. 20:08:08

Beszartok gyerekek! Feri azt javasolta, hogy csökkenteni kellene a munkáltatói terheket...Mi van ezzel a fiúval?

MasterMason 2009.01.15. 20:08:52

Szerintem ez tök normális, őszintén nem lehetsz annyira naiv, hogy azt gondold. Hogy 31 milliárdért lecsuknak? Nem ismered az alsó határt? 1 millióért tíz év. 10 millióért egy év, 100 millióért pár hónap előzetes. Egy milliárd felett, nem kapsz semmit!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.15. 20:09:36

@VonPerez:

Bezzeg ha Zorbán mondja ezt az világvége. Amúgy várhatod mikor csökkenti ... akkor miből lesz nyugdíj meg segély?

abc 2009.01.15. 20:09:42

Pont ezek jutottak eszembe mint a blog írójának.
ráadásul csak egy 20. rangú hír volt a napi válság/hisztéria keltés közepette.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.01.15. 20:09:45

@VonPerez: Szerintem beleolvasott a blogba. :D Lehet hatott rá a gerilla-akciónk :ASD:ASD:D

Dr Kangörény 2009.01.15. 20:10:34

Az elkövetés értéke a valódi ruhák ára alapján kerül megállapításra. Tehát, ha egy xy melegítő 20 ezer Ft, és találnak egy hamisat, akkor az elkövetés értéke 20 ezer. Pedig a kínai piacon 5 ezerért adják a cuccot. De azért pár milliárdot tényleg összebűnöztek maguknak, meg valószínűleg pár hivatalnoknak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.15. 20:10:40

@D - Lord:

Ja, bocs ... nem tudtam ilyen szabályról :-(
Pontosan ez hol van leírva ?
Büntető Törvénykönyv?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.15. 20:12:12

@Kangörény_:

Igazad lehet, azon én is elgondolkodtam, hogy jött ki 26+5 milliárd ....

De vegyük csak a 1/4-ét, az is 7,5 milliérd, még ezzel is veri a jó öreg Kulcsárt!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.15. 20:13:58

@VonPerez:

És te hiszel neki? Regelj ki a kapcsolatról, amíg nem késő.

Káposztakukac 2009.01.15. 20:23:50

azért az nem semmi, hogy itt a blogon tisztelt szerző tényként kezeli a felhozott adatokat. majd ha a bíróság elítélte őket, akkor lehet valakit ennek meg annak titulálni, de addig nem illene. amúgy van egy olyan érzésem, hogy ez a 31 milliárd enyhén szólva eltúlzott adat. ha tényleg annyi bizonyíték lenne, akkor biztosak lehettek benne, hogy nem ajánlott levelekkel bombáznák őket.

Káposztakukac 2009.01.15. 20:27:07

@Vizibusz: egyelek meg, mert ez szerinted így működik?:) legkésőbb jancsi azt fogja mondani, hogy nem volt tudomása arról, hogy a cuccok hamisítottak és amúgyis egy számára ismeretlen nagykereskedőtől vette.

robin77roy 2009.01.15. 20:38:39

ja az apeh 3/4 év kellet hozzá hogy elintézek egy papirt mert olyan okosak mint egy marék lepke mindig a másik osztály volt a hülye akkor nem csodálkozom hogy egy ilyen bonyolult ügyben 10év az semi

Rwindx 2009.01.15. 20:38:58

@Noname Cowboy: ööö, mi is megejthetnénk egy sörözést, hónapok óta tervezzük, ideje lenne..., akár egy vastagbőr sörözés keretein belül :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.01.15. 20:39:40

VonPerez és a többi gerillaharcos :D

Ezt lőttem így hirtelenjében:

www.youtube.com/watch?v=LCnH_PDdaM0&feature=related

Érdemes odafigyelni a kornyikáló autistára, ő szerintem a rovarirto a feriblogon.
..és arra is érdemes odafigyelni, amikor megkérdezik a szavazóbázist pár fogalommal kapcsolatban mint, szociáldemokrácia. .ASDASDSD:ASD:ASD

robin77roy 2009.01.15. 20:41:34

azert megnézném a családi fotot Iszkráékná

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.15. 20:49:23

@Jancsibohóc: Az AS Róma focistái nevében elhatárolódom!:))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.15. 20:56:20

@Káposztakukac:

Öregem hol élsz, melyik országban?

Kit ítéltek el már?

Az 1000 milliárdos (!!!) olajszőkítés emberi mind a börtönben ülnek?

Sokkal inkább valószínű, hogy a rendőrség/ügyéeszség/bíróság szokás szerint baflasz volt vagy ők is meg voltak kenve ...

Töppedt gomba 2009.01.15. 20:57:32

@Kangörény_: Én is erre gondoltam, hogy az ellopott pénz inkább olyan 10-14 milliárd körül lehet összesen (persze még ez is elképesztő összeg). Ettől függetlenül nevetséges, hogy nemzetközi elfogatóparancs helyett leveleket küldözgetnek nekik... mást azért bevisznek, ha egy tüntetésen hangosabban köhög. A kérdés az, hogy jelenleg hány hasonló családhoz, csoporthoz folynak el így az állami pénzek, amik ugye ebbe a helyzetbe hozzák az országot...és amiknek hála fel lehet venni az IMF hitelt például. Ami kibaszottul nem ajándék, hanem egy HITEL amit vissza kell fizetnünk, KÖZÖSEN. Csak ez elég nehéz, ha egy tolvaj banda elosztogatja a haveri körben.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.15. 20:58:20

Ez csúnya dolog, mitagadás. A 26 milliárdra azt mondom: a betyárját! A szerencsétlenektől ellopott másik ötmilliárd miatt viszont a jó kurva anyjukat.

Azért mindettől függetlenül kíváncsi lennék, miként kalkulálták azt a 26 milliárdot, nem lepődnék meg különösebben, ha az ASVA által fel-felemlegetett összeghez hasonló reális szám lenne...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.15. 20:58:41

@karelgoot:

A Fejér Megyei Hírlap már ÉVEK (!) óta tök részletesen, interjúkkal írja hogy mit műveltek Iszkráék.

Itt az összes cikk:
www.fmh.hu/iszkra_ugy

A rendőrségnek úgy látszik ez az újság nem jár, nem olvasták ...

dr.justice 2009.01.15. 21:00:46

@Kangörény_:

Sikkasztásnál a ruhák valódi értéke - egy márka nélküli vagy noname ruha a kiskereskedelmi forgalmi értéke - az elkövetési érték. Nem a 20e Ft-os, hanem az 5e Ft-os ruhát sikkasztja el. Ha odaad neked a VPOP egy 5e Ft-os ruhát, hogy add át a szegényeknek, de te eladod, nem 20e Ft-ot követelhetnek tőled hanem 5-öt.

20e Ft-os kárt esetleg a márka forgalmazására jogosultnak okozna, ha hamis márkajelzéssel adja el a terméket.

ork (törölt) 2009.01.15. 21:07:18

Nem rémlik valami Egymásért Alapítvány? Meg a VPOP?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.01.15. 21:07:36

az a baj ,hogy az ilyenek mind ellaposodnak majd,közben meg több száz miliárd kerül ki közpénzből,nem?majd kapnak pár millió büntit mint Princz oszt' jónapot,ez megy a rendszerváltás óta,hihetetlen ez a közöny a társadalom részéről,félelmetes...

Töppedt gomba 2009.01.15. 21:13:18

@blas: A legtöbb ember leszarja a dolgokat, amíg van pénz a napi sörre, meg a blikkre. Meg sajnos egyre több emberrel elhitették, hogy "minek foglalkozni a politikával, úgysincs beleszólásom, akkor meg...le van szarva". Innentől kezdve meg hiába mondod neki, hogy ki és mennyit lopott, leszarja.

Rwindx 2009.01.15. 21:25:32

@Töppedt gomba: Inkább sokan belefáradnak a napi idegeskedésbe. Pl néha nekem is kell tartanom pihenőt, mert valószínűleg szimplán megőrülnék.

Véraláfutás 2009.01.15. 21:37:25

Szerintem így akarják csökkenteni a jövő nyugdíjasainak a számát. Kávé mellé egy kis napi hírecske oszt csókolom...

2009.01.15. 21:41:49

Egyetlen kérdésem van, ha már így alakult. Hogy a picsába nem lehet hallani erről egy kurva szót sem a korrupcióra és visszásságokra oly érzékeny médiában???

2009.01.15. 21:44:00

Különben meg könnyen lehet, hogy a VPOP átment már jó ideje a magyar CIA-be, csak ők nem narkóból meg kubai fegyvereladásból fedezik a kiadásaikat, hanem jótékonysági fedőalapítványokból, meg hamisruha-bizniszből. Bár ki tudja, ennyi erővel éppen fegyverrel is kereskedhetnek.

2009.01.15. 21:47:33

@Káposztakukac: ja, ha csak 28 milliárdot sikkasztottak vagy csak 2 milliárdot, akkor bocsesz??? Tökmind1, szemét banda, és tuti nem egyedül csinálták...le volt ez zsírozva rendesen, csak egy-két láncszem vagy nem kapott eleget vagy kiszállították őket a shengeni határátszervezések miatt a buliból.

Szép karriert lehet építeni ebben az országban Kulcsár, Iszkra...etc. S csodálkoznak, ha elmegy az, ai tud.

dansun 2009.01.15. 21:55:59

ork 2009.01.15. 21:07:18
Nem rémlik valami Egymásért Alapítvány? Meg a VPOP?

Nekem is ez ugrott be! Tuti hogy a VPOP ebben is nyakig mocskos, ki hiszi el,hogy nem tudtak semmiről és naivan hagyták Iszkráékat tevékenykedni.

OFF:
Dr. Maros Mihály, a bejegyzésben lemaradt a neve elől a dr.
www.birosag.hu/engine.aspx?page=courtdata&group=BIR_PapaiVarosi&type=V&content=PapaiVarosi-alapadatok

Perverzsrac 2009.01.15. 22:03:58

Pont az ilyen lehetőségek miatt volt az a régi szabály, hogy mindent be kellett zúzni...Nah akkor kezdjük az elején. Ki járti ki azt, hogy az ilyen ruhákat kaphassák a rászorulók? Na? Ő VAN A HÁTTÉRBEN! Ennyi az ügy.

Perverzsrac 2009.01.15. 22:07:10

Azt hiszem ideje lenne megalapítani az AP-t...Adófizetők Pártja :) Aztán mehetünk tüntetni és utána sörözni-bambizni:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.15. 22:13:23

Amúgy engem nem is a lopás idegel fel, mert ki nem lop, ugye, hanem hogy levelket küldözgetnek nekik, meg majd kiküldik a rendőröket ...

Ekkor dillettantizmust!

Miért nincsenek már rég előzetesben?!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.15. 22:18:03

Ugye, a főnöködet sem vágod egyből pofán, ha csúnyát hallasz róla?!
Meg aztán ott az a furcsa, homályos ködbe vesző valami, az ártatlanság vélelme. Szerintem abba simán belefér az udvarias levelezgetés.

Rwindx 2009.01.15. 22:20:00

@zero: "Miért nincsenek már rég előzetesben?! "

Ezt a kérdést vajon naponta hányszor és hány témában lehetne feltenni?

2009.01.15. 22:27:34

@zero: pedig tudhatnád, jogállam, meg esélyegyenlőség meg az ártatlanság vélelme...a bíróság ezeket nagyon tudja! Ráadásul neki most mondd már, nem mindegy, kit mikor tárgyal...???
Asszed van fogalma a többségének, aki ott ül, hogy miről szól az élet? Asszed van hozzánk köze, akik között él és ítél? És hogy mennyire nem is akarják sokan, hogy közünk legyen hozzá, ez ami elkeserítő. Nem véletlen, hogy komoly országokban csak megfelelő élettapasztalattal és kiérdemesült gyakorlattal lesz bíró valaki. Aki érti és tudja, miről szól az élet.

dr.justice 2009.01.15. 22:31:42

@laspalmas:

31 milliárdos sikkasztásnál nem fér bele. Ennek 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés a büntetési tétele. Ilyen esetekben szinte mindenkit előzetesbe raknak, mert pusztán a cselekmény tárgyi súlya - magas büntetési tétele - alapján szökéstől kell tartani.

Véraláfutás 2009.01.15. 22:33:40

@Rwindx:

Mint ahogy sokszor azt is, hogy más miért van még mindig előzetesben... erre is akad példa dögivel, sajnos.

agár 2009.01.15. 22:40:12

Olajszőkítés, műszerolajos manipuláció, illegális szeszgyártás, áfamentes konzerv behozatal, hamis márkajelzésű ruhák eladása ... Mi a közös a felsoroltakban (20 Ft-os kérdés)?
Találjuk már ki a következőt, aztán lehet a cégeket alapítani!

2009.01.15. 22:43:18

justice, pont ez bizonyítja, hogy némi kapcsolat fentről, a levelezgetés ügyesen lefedte a nyilván szándékos időráhagyást, hogy a delikvensek fű alatt távozhassanak, vagy ha nem távoztak, elsimítsanak dolgokat a balhé előtt. Nem lesz ebből semmi.

Horizont 2009.01.15. 22:47:01

zero: "mert ki nem lop, ugye"
Azért vagyunk egy páran, aki nem!

Na kibújik lassan a szög a zsákból, és kiderül, hogy nemcsak a politikusaink lopnak.
Miért érzem egyre erőteljesebben, hogy sajnálom amiért eltörölték a halálbüntetést? :(((
Különben kik ezek az Iszkráék amúgy? Valami személyesebb adat nincs róluk? Megnézném milyen "emberek" az ilyen férgek!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.15. 22:53:13

Tudom, hogy most ezt is a kapcsolat.hu-n történő rendszerellenes tevékenységem mellékhatásának rovására írjátok majd...

Végighallgatva a Gaskót a rémhírTV-n, meginogtam azzal kapcsolatban, hogy nincs-e véletlenül igaza...

(Feri ments meg a kommentektől,...:)))

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.01.15. 22:54:46

Komolyan egyszerűbb lenne társadalmi munka keretében mindenkinek a kezébe adni egy répagyökeret, és agyonverni az ilyeneket. A hatóságok és hivatalos szervek úgysem találják meg ezeket, csak azok, akik nem tehetnek semmit ellenük, tudják, hol laknak és mikor vannak otthon. Vagy az nem működik, hogy ismeretlen tettesek Molotov-koktélt dobnak a házra? Azokat sem szokták megtalálni. Vagy egy jól összeszokott roma családi tolvajbandát rájuk uszítani. Azokat úgysem merik megtalálni, vagy ha igen, akkor sem ítélik el őket, mert az diszkrimináció.
Ebben az országban valahogy minden fordítva működik, és szerintem addig nem lesz változás, amíg a sarkunkra nem állunk, és nem hajtjuk el a sok mihaszna senkiházit. Csak hát manapság a tüntetések sem éppen életbiztosítás-egyenértékesek, különösen a folyamatosak nem.

2009.01.15. 23:17:43

@Repülő Majom: a hatalom természetrajza minden esetben ugyanaz...és nem a felső senkiházikból van tele a padlás, mert annak csak a színe, neve lesz más, de amit csinálnak, ugyanaz. Főleg miután tele van a régi bandával az is. Akik miatt gond van, az azok a "köztesek" akik pl. Iszkráék és valakik között állnak, és szövik a hálót...azt meg ugyan le nem váltod...lsd. Jókai regény állapotleírását az országnak, vagy pl. Tiborc-panaszát...régi nóta, de ugyan az megy most is.

Pl. a csepeli iskola ügyéről, sőt a csepeli ügyekről, - mert még van nem kevés a abban a puttonyban- a kerületen kívül is sokan tudtak, akik meg ott élnek, szinte mindent. És történt valami? Vagy fog történni? Most egy pici reakció lesz, mert most muszáj. Ám hogy van az, hogy elvileg sikkaszt a gazdasági igazgató, és ahhoz képest eljárás nem indul? Vagy ha igen, csak most, holott évek óta megy a cirkusz! Kinek volt az érdeke ennek nem végére járni? És ki a felelős ezért?

dr.justice 2009.01.15. 23:24:46

@laspalmas:

Jó. Az iróniával vigyázni kell :)

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.01.16. 00:23:37

persze ezt a blogot lekapják az index címlapról-csoda ,hogy kikerült,a többi szánalmas pacsmag szart ami egyidőben került ki ezzel,az bizony nem....véletlen-persze-véletlenek nincsnek-veszélyes a mátrixra! ;) kapd be te gyökér aki levette a címlapról

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2009.01.16. 00:25:12

"Természetesen ne legyünk naivak, ezt megfelelő hátszél nélkül nem lehetett csinálni "családi vállalkozásként", 10 éven keresztül."

Hát ez az. Voltaképpen még rendesek is, mert sok embernek adtak "megélhetést". És hát az ember gyarló, mit meg nem tesz néhány rongyos milliárdocskáért...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.16. 04:15:58

@VonPerez:

Ez is a korrupció miatt lett ilyen jó kategória - ez nem találgatás, hanem sajnos tényállítás -, úgyhogy a Transparency Internationalt sem kell mindig komolyan venni.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.16. 04:29:43

@derelyegrádi szellem:

Veres Jani akkor is meglepett pofát vágott, amikor egy sötét utcasarkon elküldtem jobb helyre, előtte meg jellemeztem a személyiségét. Nem is értem, hogy még miért nem jöttek értem.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.16. 04:32:45

@Noname Cowboy:

Én éppen február 14-re, a Valentin-napra tett nácitalálkozóra terveztem egy partizáninfós összejövetelt.:) Nem akar valaki esetleg náczulni?:) Hősök tere, jó hangulat, kedves, kopasz arcok, mínusz 10 fok, ugyanennyi IQ, és lehet röhögni komcsikon meg náczikokon is.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.16. 04:45:04

Egyébként meg korruptokrácia van, hölgyeim és uraim, úgyhogy tényleg meg sem lepődöm, és már csak dühöngeni tudok, hogy hány ilyen eset nem derül ki soha az életben, és hány ilyen esetnek nem lesz elítéltje.:-/

reKorrekt 2009.01.16. 08:43:39

@blas: marketing manáger-e vagy: :)

derelyegrádi szellem 2009.01.16. 10:25:34

@laspalmas:

Mindig is jó volt, legfeljebb neked nem tűnt fel. :-)

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.01.16. 11:19:25

Látjátok, Iszkráék nem loptak eleget, mert vacakol a rendőrség-bíróság-ügyészség fémjelezte magyar bermuda-háromszög.

El kell lopni legalább 60 milliárdot és akkor már nem is lopás:
index.hu/kultur/pol/szrhz090115/

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.01.16. 16:08:21

Nem olvasom végig, mert a kisferi haverom volt a 90'-es évek elejéről- persze, hogy a fidesznél ismertem meg... :D

szemlélődő 2009.01.16. 22:17:26

Nagyon közeli forrásból tudom, hogy a cég alkalmazottainak nagy része varrónő (normál, egészséges), akik szószerint éhbérért dolgoznak. De csak éheznek, mert bért 2-3 havi csúszással kapnak, hihetetlen nagy könyörgések árán. Nagyon sok olyan alkalmazottjuk van, akik egyedül nevelnek 1-2 gyerkőcöt, papír szerint 60 e Ft bruttó bérért. De nem kapják meg a fizetést (vagy 2-3 havi csúszással). Amikor a Donna-Iszkrának felteszik a kérdést, miért nem utalt, pofátlan módon azt mondja, hogy ő bizony elutalta a pénzt, már biztosan el is költötte az egyén. Szerintem ez egy rohadt szemét dolog. Hogy ezt egyáltalán meg lehet tenni egy alkalmazottal (náluk szerintem közel 100 -al) és nem lehet őket feljelenteni... És miért? Mert kimegy a "munkaügy" és egy bizonyos összegű kenőpénz után valami csipp-csupp dolgot találnak és azt az egy-kétszáz ezer forintos büntetést inkább kifizetik, mint hogy a keményen megdolgozott béreket utalják.
Nagyon örülök, hogy ez a téma az asztalon van, csak nehogy lesöpörjék....=)

Perillustris 2010.03.31. 10:54:05

Hopp, az Index cikkének alján (index.hu/belfold/ruha090115/) mgejelent egy kis kiegészítés pár hónapja: index.hu/bulvar/2009/11/15/helyreigazitas/

süti beállítások módosítása