Skip to content


       Szűrés lista

Rab László remekelt tegnap a Népszabadságban

Ül kedden Rab László a Népszabadság új, modern szerkesztőségében, és keresi a szavakat.
Tegnap hirdette meg a programját a Miniszterelnök Úr, este még volt egy kis bónusz one-man-show Tőle a TV-ben. De miről írjak? Miről is írjak?

Gyurcsány programját dicsérni túl durva lenne még tőlem/tőlünk is, annyi pénzt nem küldenek a Köztársaság térről az új székházból. Gréczy Zsolt meg még nem küldött emailt, hogy hogyan is tálaljuk ezt a Beszédet, a Programot a Zembereknek. Miért késik Gréczy az iránymutatással? A havi szerkesztői eligazításon sem esett szó a csomagról. Írjam le mit gondolok valójában a csomagról? Nem, azt nem lehet... Nem lehet rosszat írni a Miniszterelnök Úrról. Sem a Csomagról. Gréczy nem örülne. Mi az hogy! Tajtékozna itt nekem. Kinek hiányzik ez?

Hopp, jött egy MTI-fotó:

Nézd má', hogy vigyorog a felcsúti törpe. Ilyen válságos állapotban, mikor a Miniszterelnök Úr olyan sokat dolgozik az országért, akkor ez a ... ez a ... Orbán ki-vo-nul! És ráadásul vigyorog. Bár ez egy pillanatnyi kép, és bármin vigyoroghat, az most nem számít! Biztos nem érdekli a válság, csak a hatalom! Ezért vigyorog! Ó, ez remek téma! Ez az! Hagyjuk Gyurcsányt, meg a csomagját!

"A vigyorgó Orbán". Remek cím! 


"Minek örült ennyire Orbán Viktor? A 305 forintos eurónak nem örülhetett. Annak sem, hogy az ipari és a bankszférából napokon belül sokakat elbocsátanak. Az sem dobhatta föl, hogy veszélybe kerülhetnek a szociális járandóságok. A napokban pártjának szóvivője mondta, hogy a kormány hadat üzent a családoknak és a nyugdíjasoknak. Ez lett volna olyan örömteli, hogy nem lehet kibírni röhögés nélkül?"

Uramisten, micsoda remek bevezetés! Minden benne van, amit a pártakadémián tanultam.Tele csodálatos jelzőkkel, tele remek találgatásokkal. Ez benne marad az olvasók fejében, az tuti! A vigyorgó törpe. Most megkapja. Gréczy elélvez, ha átküldöm neki ...


"Egyáltalán: milyennek, mennyire drámainak kellene lennie a magyarországi helyzetnek ahhoz, hogy Orbán Viktor csak egy kicsit is elkomorodjon? S ne az történjen, hogy vigyorogva vonul kifelé onnan, ahová bő egy év múlva újra diadalos miniszterelnökként szeretne visszatérni. A magam részéről arra tippelek, hogy mindezt Orbán is tudja. Azért vigyorog, mert szégyelli, amit csinál. De csinálja, mert ezt tartja a hatalomba való visszatérés eszközének. 

Most."

Elájulok, micsoda ütős lett a vége is ... Egyszerűen hihetetlen vagyok  Miközben mindenki a Gyurcsány-csomagon, a 311 forintos eurón, meg az államcsőd közelségén pörög, összedobtam egy pikk-pakk kis cikket ... Orbánról. Nem hagyom, nem hagyhatom hogy a Zorbán győzzön, aki romba döntötte az országot! 
 

Rabl László aljamunkáját teljes terjedelmében a nol.hu-n lehet olvasni. Van még lejjebb is Népszabadság, van még lejjebb ...  

Címkék: népszabadság pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr69949434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helló Leó! 2009.02.18. 09:08:10

Az ezt megelőző irományában azt fejtegeti: mennyire utálja, hogy miden kormányról szóló hír után az jön, hogy a "Fidesz szerint....."
Ott éppen a Fidesz szóhasználatát karikírozza.

Ezek ám a fontos dolgok!
Hogy a Zorbán mosolyog, meg a Fidesz milyen szavakat használ...
Ez manapság a legfontosabb! :-(

dravidanyuszi 2009.02.18. 09:10:24

Tragédia, hogy képzeli?

Mellesleg, tegnap a Lapzártában mondták meg nagyon jól: Gyurcsány 3 hétig ígérgeti a hatalmas, mindent megoldó programját, majd megszólal a parlamentben, és a forint mélyrepülésbe kezd. Nem tudom, mikor fog rájönni végre, hogy neki már nemhogy a magyar állampolgárok, hanem a külföldi befektetők se hisznek el semmit, hiába mondana akár jó dolgot is (ami mondjuk most nem történt meg). Egy hiteles miniszterelnökre lenne most szükség elsősorban, semmi másra, ha ezt Gyurcsány nem látja be, legalább a párttársai közül állna föl egy, és mondaná ki, hogy elég most már, keresünk valaki mást. Szerintem lennének bőven, akik támogatnák.

_alesi_ (törölt) 2009.02.18. 09:10:35

a nol.hu-s kommentek bizonyítják, hogy még mindig akad pár ezer birka, akik minden további nélkül a vállukon vinnék Gyurcsányt koronáztatni.

kopaszfarkas 2009.02.18. 09:22:57

Grat, az eddigi legjobb post, amit itt olvastam.
A tartalmához no komment...

Petrow 2009.02.18. 09:23:19

Nem értem, mit vagytok úgy oda...
Pártlap? Igen.
Tőlük kapja a pénzt? Igen.
Van még 1000 másik ilyen jobb és baloldalon? Igen.

Ha felb@ssza az agyadat, ne olvasd a Népszabit - ha csak nem alacsony a vérnyomásod.
Ha meg pont innen valaki vár hiteles véleményformáló erőt a baloldal részére... hát, akkor inkább fizessen SZJA-t az életbiztosítására. Basta.

Denimm 2009.02.18. 09:25:18

Végre megnyugodhattam.Most már egyértelműen látszik,hogy Ferenc tényleg megcsinálta.
Most már biztosan kilábalunk.Újra szökken majd a pannon puma.Hiszen nincs már olyan lényeges gondja az országnak,ami egy hangyaf*sznyit is fontosabb lenne mint az ,hogy Orbán Viktor vigyorog a parlamentben.Igen,tényleg megcsinálták.
Bontom is a pezsgőt.Apropó,a kép tetején középen az az öregebb Úr kicsoda?Mert ő is vigyorog!
És még csak ki sem vonul. Huhh...szóval újra nagy a jólét. örülök.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.18. 09:26:36

@Lukrécia Bögre:

Kedves Lukrécia, áruld el nekem, ki most a miniszterelnök? Na?

öööö...izé 2009.02.18. 09:26:59

OFF
Ha érdekel valakit, egy érdekes írás a GYF-blog bejegyzéseinek nyelvi elemzéséről. Érdemes elolvasni:
zona.hu/article/467/a-gyurcsanyblog-elemzese-a-nyelv-nem-hazudik.html#article_rest

ON

Szánalmas ez az iromány, majdnem olyan, mint az ominózus Regős cikk a mix magazinban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.18. 09:28:55

További remek parlamenti képek várhatók a nap folyamán. :)

Nzoltan 2009.02.18. 09:32:33

Mikor megláttam az új csomagot, először én is röhögtem.
Először.
Aztán sírtam.

öööö...izé 2009.02.18. 09:34:13

@Lukrécia Bögre:
Szerintem bármin lehet ironizálni, nem ez a baj

ennek a bejegyzésnek az üzenete -mivel úgy látszik, neked "nem ment át":-) - az, hogy miközben tapicskolunk nyakig a szarban, a miniszterelnök tartott egy elég fontos bejelentést a jövőnkre vonatkozólag, a Népszabadság (Mo. legkedveltebb napilapja:-) a belföld rovatán belül nem erről cikkezik, hanem megint OV-ról, a témáról csak egy lapszemlével jelentkezik, tehát nem mer még álláspontot foglalni.

belzebubó 2009.02.18. 09:43:55

Legközelebb Dávid Ibolya kalapjairól irnak kinjukban?

@öööö...izé: köszönjük a forditást,reméljük igy érthetőbb :-))

martonx 2009.02.18. 09:45:31

@laspalmas:

Ne tegyél fel neki ilyen bonyolult kérdést. Egyébként kezd szilárd meggyőződésem lenni, hogy vastagbőrön is megjelent a komcsik blog kommandója.
Elvégre ennyire agymosott nem lehet senki. Tuti, hogy pénzt kapnak ezért. Nyilván Virág et. erősítést kért :-DDD

Erről egy sztori jut eszembe. Lány ismerősöm SZTE-n tanul tanárnak. Felvett valami töltelék tárgyat a cigányok felzárkóztatásáról. Egy cigány fickó tartja. Nem is ez a pláne benne, hanem tudjátok mi alapján lehet az aláírást megszerezni?

A KURUC.INFO-RA KELL ÍRNI EGY CIGÁNYOKAT ISTENÍTŐ HOZZÁSZÓLÁST, ÉS AZT LINKELNI NEKI, HOGY ELLENŐRIZHESSE.

Spielberg 2009.02.18. 09:46:31

Majd mi hogy röhögünk, ha Orbánról is kiderül, hogy semmi fogalma a megoldásról... Ki nevet a végén???
Kin nevetnek a végén???

jozicsenko 2009.02.18. 09:50:06

ma reggel a rádióra ébredtem, két dolog fogott meg:

1. távozik Gráf - az egyetlen értelmes ember a kormányban (talán azért volt szimpatikus, mert csöndben volt?)
2. apátia van az mszp-n, készülnek a civil életre -egy rövid pillanatig megsajnáltam őket, de felébredtem: minket ki sajnál?

Lukrécia: még jó hogy nem a nol állatvédő szekciója írt a hétvégi disznóvágásról, egy ilyen képet kiragadni és az alapján támadni a hócipőbe se állná meg a helyét

mi lesz holnap? az ATV-n holnap kivetítik a falra a képét majd rávetített mozgószájjal mondanak "vicces" dolgokat? a parabolában se szerettem, pedig az 20 éve volt... :-(

mind2 (törölt) 2009.02.18. 09:51:30

@belzebubó: akkor talán emlékszel arra az esetre, amikor címlapon hozták, hogy a patásördögnek kezet csókolt egy idős néni.. bár a patásördög nem figyelt és kivédeni sem tudta, de a fotó időzítése pompás volt, mert elkapott egy pillanatot, amit aztán hordozni lehetett mint egy véres rongyot...
Ferike identitásának origója a patásördög. Csak vele szemben tudja meghatározni magát.
A kormányzáshoz tehetség, bátorság és erő kell, vagyis nehéz feladat. Nem is megy 7 éve. A tehetetlenséget másra hárítani sokkal könnyebb. De erről pszichológusok sokkal többet tudnának mesélni ::)) Ez az ő szakmájuk :)

mind2 (törölt) 2009.02.18. 09:57:13

@mind2: egyébként ezzel a kivonulósdival rohadtul nem értek egyet. Ott kéne maradni és nyomni mint az állat. Nem tudom ki találta ki, de nincs taktikai érzéke... :(

Float 2009.02.18. 10:00:43

Pitiáner. Ez még a napi ászban is szánalmas lenne. Várom, hogy majd előkapják a többieket is valami kis képecske, bulvárocska hírecske kapcsán.

öööö...izé 2009.02.18. 10:01:24

@martonx: én személy szerint nem bánnám, ha lenne itt több értelmes hozzászóló a másik oldalról, kíváncsi lennék, hogyan kommentelnék a cikkeket, persze csak akkor, ha érvelni tudnának.

Nem minden fekete és fehér, itt a blogbejegyzések túlzóak az egyik irányba, nyilván azért is szeretjük őket, ennek ellenére szerintem senki nem gondolja, hogy a cikkek tartalmilag 100%-ig igazak, már csak azért sem, mert a cikkek más cikkek, hírek alapján születnek, melyek szintén nem 100%-osak.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.02.18. 10:01:59

@Spielberg: Pedig nyilván fogalma sincs, pont, mint ahogy kb. senkinek. Ettől függetlenül nekem hitelesebbnek tűnik, mint Ferkó. Bár Gyurcsifercsinél egy bodzatermesztő használtautókereskedő is hitelesebbnek tűnik, szóval az nem nagy kunszt.
Marad a Jobbik. Ők is hihetetlen méretű seggfejek, de legalább nincs a szavazótáborukban védett voksoló, talán mernek majd tenni valamit. Talán.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.18. 10:06:43

@Lukrécia Bögre: Arrol, hogy valaki vigyorog miközben igyekszik kijutni valahonnan - ugye nem tudjuk hogy mi a humor forrasa az le maradt a kepzöl: lehet hogy valamelyik kepviselö magara öntötte a kavet, vagy az a kappanhagu macat dugja egy szamar csödör - szoval erröl barmit is nyilatkozni - hat ez hülyeseg.

De nincs is ertelme, mert ertelmes ember, nem a Nepszabadasagbol tajekozodik, a debileknek meg ugyis mindegy.

mind2 (törölt) 2009.02.18. 10:06:53

@Vizibusz:
Te is úgy gondolod, hogy az mdf-szdsz duónak annyi lesz ?
A jobbik meglepetést fog okozni, nem kell ehhez közvélemény kutató intézetnél dolgoznom, elég ha kinyitom a fülemet a boltban, utcán...stb.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 10:09:44

@mind2: ferike identitásának fixa ideája..(a mi szerencsétlenségünkre)..hogy egyedül ő képes ezt az országot kormányozni, és jobb helyzetbe hozni.
Valaki megszabadíthatná már ettől a rögeszmétől, azt se bánom, ha mindjárt a fejével együtt:))

mind2 (törölt) 2009.02.18. 10:10:50

@otvospeter: kösz, rémlett, hogy ferivel is történt ilyen 2006 - ban, csak nem voltam benne biztos.:)
Orbánnal meg ha jól emlékszem akkor történt, amikor az árvíz után elkezdték építeni az új házakat a Tisza mentén... és egy kis faluban járt.

Amit küldtél, az kajak homoerotikus ::))))

reKorrekt 2009.02.18. 10:12:13

@martonx: akkor sosem lesz meg az aláírás, mivel a kuruc.info-n nem lehet hozzászólni.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.18. 10:13:02

Kivonulas:

szavazni 4 fele keppen lehet : igen, nem tartozkodom, büfe.

Forgacs Borbalarol irja a korabeli bulvar sajto (1500körül) hogy, hogy miutan nem volt mar mas erve a a hülye keröjehez, "semmit sem szola, csak elemene".

Van igy hogy ki kell kilepni egy helyzetböl, es magara hagyni a bolondot, majd megnyugszik.

ajanlott irodalom: Erik Berne: Emberi jatszmak

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.18. 10:16:59

@öööö...izé:

"itt a blogbejegyzések túlzóak az egyik irányba"
Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben is?

"szerintem senki nem gondolja, hogy a cikkek tartalmilag 100%-ig igazak"
Egyet mutass légyszíves, ami nem fedi a valóságot. A véleményünkkel nem kell azonosulni, de a tényeket nem mi találjuk ki.

mind2 (törölt) 2009.02.18. 10:17:39

@laca42: hát igen : ) De most józan paraszt ésszel gondolj bele : ha Te a magánéletben mindig egy valakire fókuszálsz , hozzá méred magad, rajta dühöngsz, gúnyolódsz, őt illeted szemrehányással mindenért, bármit tesz, minden baj, ha meg nem tesz meg valamit az a baj, róla szól minden cselekedeted, szándékod, kudarcaid.... akkor az mit jelent ? Szvsz azt, hogy keményen kisebbrendűségi érzésed van, amit nehezen leplezel, ami ellen harcolsz, és amit épp ezért minden nap kompenzálsz valamivel : gúnnyal, dühvel, stb.
Komoly gondok vannak itt ::)))

belzebubó 2009.02.18. 10:18:41

@mind2: értem én az a baj,hogy az nem érti akinek el kell magyarázni mi a baj egy ilyen cikkel. Újságiróklubban kb. a 3. perc után patás a téma.
A kivonulással az a baj,hogy állandóan ezzel jönnek a baloldalon ez is egy támadási felület.Én sem értek vele egyet.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.18. 10:22:14

OFF:

1 "külföldi" pénzpiaci válság nem volt elég. ami a túl rizikós hitelek miatt alakult ki. de nem baj, itt a magyar gyógyszer:

INDEX:
"Enyhít a hitelfeltételeken az OTP
A bank ismét szélesebb ügyfélkör számára biztosítja a hitelhez való hozzájutást."

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.18. 10:25:21

@denever:

Tegnap jött szórólap XY. banktól, hogy kedvezményes, euró alapú hitel, 4 évre. Csak most! Biztos vagyok benne, hogy lesznek, akik felveszik.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.02.18. 10:27:37

Hm egyébként egyetértek előttem szolóval, fletó nem tud kormányozni, mint minden olyan ember aki úgy szocializálódott hogy ne mteljesítményre volt szükség hanem ismerősökre, egyszerüen képtelen jó döbtéseket hozni, most hogy gyakorlatilag ő írányit nincs felette senki, fletó igazán akkor fog újra formába lendülni az ország legnagyobb bánatára amikor ellenzékbe kerül, minden nap fel fog szólalni fröcsögni fog, kritizűlni fog mindent és mindenkit hiszen akkor nincs rajta teher, visszakerül abba a pozicíóba ahol igazán otthon érzi magát, ahol a látszattal teljesen el elhet leplezni a hozzá nem értést. Nem tudom értitek e mire gondolok.:)

Petrow 2009.02.18. 10:31:18

@otvospeter: A képaláírás: Leharapom a gyűrűt az ujjadró' gecc'! :D

OFF: Megérne egy posztot az enyingi bodzaszedők tegnapi szereplése a Riasztásból. Én azon a részen dőltem a röhögéstől, amikor a dzsippó leírta a riporternek az esetet - gondolom nem tudta, hogy a stáb is ott volt :)

"- Amikor a viperákkal és géppisztolyokkal felfegyverzett horda a közelükbe ért, ők védekezésképpen az asztalukon lévő üvegeket - ÜDÍTŐS üvegeket - védekezőn a lábuk elé dobták, ezzel akarván elijeszteni őket." ROTFL
ON

öööö...izé 2009.02.18. 10:32:21

@laspalmas:

túlzóak egyik irányba:

annyit értek rajta, hogy a blog cikkei nagy többségükben -politikai irányultság szerint- vezető politikai hatalom-ellenesek, annak bakijait, értelmezhetetlen eseményeit, faszságait veszik górcső alá.
Nem gondolom sem jobboldalinak, sem ellenzékinek, inkább valahol politikai-játszma -ellenesnek, állampolgár-oldalinak. Ugyanakkor ezáltal adott helyzetben leginkább kormányellenes, hiszen ők hozzák a döntéseket, ami miatt az állampolgárok szívnak.

És ebben az irányban túloz a blog, mert alapkoncepciójából fakad, hogy a "vastagbőrös" témákról szólnak a cikkek, tehát egyoldalú, a negatív eseményeket elemző blog. Ezzel nincs is baj, ezért olvassuk, ezért szeretjük.

100%
-jogos az észrevétel: a tények (objektum) valósak, az hogy mit tartunk igaznak (szubjektum), az viszont attól függ, hogy a tényeket hogyan tálalják. Az igazságra mondtam, hogy nincs 100%, hiszen semmi nem fehér, vagy fekete.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 10:33:01

@mind2: bizony, hogy vannak, szerintem érdekes lenne megkérdezni 1 pszichiáter véleményét fleto viselkedéséről.
hmm , ha jól tudom, az angol törvények garantálják, ha őrült is az uralkodó,ezzel az indokkal nem lehet eltávolítani,na de mi nem Angliában élünk.
egy pszichiáter szakvéleménye alapján nem lehetne hőn szeretett Nagy Vezérünket elzavarni a jó büdös fenébe?
bár már nem igazán old meg semmit, de a lelkünknek jobb lenne.
Viki vitéz azon hogy nevetne:))))))

martonx 2009.02.18. 10:34:07

@öööö...izé:

Bánni én sem bánnám. Csak arra utaltam, hogy ez a baloldali színvonal az nem színvonal. Az ismeretségi körömben vannak jobb és baloldaliak is. Jelenleg nincs egy olyan baloldali sem, aki hajlandó lenne elmenni Gyurcsányra szavazni. Ebből gondolom, hogy jelenleg nincs épeszű baloldali, aki elhiszi, hogy Gyurcsánytól bármi jó is származhat.

Ergo, aki mégis emellett kardoskodik, az vagy nem épeszű (ezt senkiről sem feltételezném), vagy pénzt kap azért, hogy blogokon a baloldal mellett érveljen.

martonx 2009.02.18. 10:34:57

@Korrekt Standartenführer:

Ez gáz. :-D Mivel közeli ismerősről van szó, tolmácsolom neki.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 10:37:09

@martonx: ott a pont, és én is ezt tapasztalom mindenhol.plusz még azt, hogy egyre kevésbé van "oldal" az egész magyar politikai "elit" leszerepelt az átlagember szemében.
kibővítve a mondatodat, senki nem hiszi, hogy politikustól jó származna.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.18. 10:40:48

@öööö...izé:

"Nem gondolom sem jobboldalinak, sem ellenzékinek, inkább valahol politikai-játszma -ellenesnek, állampolgár-oldalinak."
Ezt nagyon szépen megfogalmaztad, valami ilyesmiről van szó. :)

"az hogy mit tartunk igaznak (szubjektum), az viszont attól függ, hogy a tényeket hogyan tálalják."
Meg attól, hogy mennyire intelligens, tájékozott az olvasó. Ha csak egy forrásból tájékozódik (mondjuk a Feri-blogból vagy a Népszabiból), és egyáltalán nem gondolkodik közben, akkor simán beveszi, hogy a fehér az tulajdonképpen fekete. Nektek ezt nem lehetne bemesélni. :)

öööö...izé 2009.02.18. 10:41:03

@martonx:

El kell fogadnunk, hogy az IQ mutatószám egy Gauss-görbét formáz, melynek tetőpontja 100-nál van.

100-as IQ-val elemezhetetlen, érthetetlen a politika, a "politikai játszma" nem létező fogalom, ellenben jól működnek a szlogenek "rosszabbul élünk, mint négy éve", "Orbán-kormány sem tett semmit", az embert az igények irányítják (Maslow-piramis)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 10:41:24

@Andaxinház: sajnos igen,értjük.Jó lenne ezt valahogy megakadályozni, ez a fanatikus , tenniakarással párosult hülyeség ott is csak ártani fog nekünk.
fletót, el a politika közeléből,és a közéletből teljesen.

Petrow 2009.02.18. 10:43:41

Vastagbőr - Az állampolgár-oldali blog :)

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.18. 10:46:02

Jöhetne új posz itt már mindent elmondtam amit tudtam :)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 10:48:23

igen, mi valahol a felezővonalon próbálunk egyensúlyozni, miközben a pénzzel dugig tömött, politikai lózungokkal fecicomázott pártautók a mellettünk lévő sávokban, balról és jobbról is,teljes sebességgel elhúznak egy más világ felé, ahol nincsenek ilyen kényes kérdések dolgok, és az a legfőbb gondjuk, milyen színű fürdőrucit húzzanak, vagy nem kellene e új frakkot venni az esti tengerparti partyra.
és miközben az ország az ilyen szemét emberektől lassan elvérzik, tönkremegy, ilyen, és hasonlóan mélyenszántó cikkeket kell olvasnunk.

öööö...izé 2009.02.18. 10:49:48

@laspalmas:

az a baj, hogy Mo-n mindenre ráhúzzák a baloldali-jobboldali, kormányoldali-ellenzéki jelzőket, melyekkel az a baj, hogy az előző manapság nem nagyon kategorizálható, az utóbbi meg 4 évente, vagy soron kívül változhat.

Több fórum szereti magát ezektől elhatárolódva feltüntetni, csak sokszor később mégis kiderül, hogy kőtődnek ilyen-olyan eszmerendszerhez. (Pl ahogy a hetihetes annak idején 2002-ben hiteltelenné vált azok szemében, akik elhitték, hogy a fennálló rendszert fikázzák:-)

Én szurkolok, hogy ne legyen létjogosult ez a blog, mert az azt jelenti, hogy jól mennek a dolgok (persze mehet akkor is tovább egy paradigmaváltással:-)

Petrow 2009.02.18. 10:54:43

@laca42: öööö...izé -jé az érdem :)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.18. 10:57:13

Tudom, tudom sokat voltam a kaccsolaton, de ez pont az a színvonal, minthogy a Fidesz meg belekötöttt a Pinatörner koncertbe.

öööö...izé 2009.02.18. 10:57:33

@Petrow: ez nem érdem, hanem állapot :-))

mind2 (törölt) 2009.02.18. 11:06:04

@öööö...izé: vedd úgy, hogy a józan ész jegyében mi mindig ellenzékben leszünk ::)))

mind2 (törölt) 2009.02.18. 11:15:16

@VonPerez: ne is menjen pinatörnerre az anyja pi...ját, mikor a dolgozószobájában is nyomathatná éjjel - nappal... néha tán ténylegesen dolgozni is kéne ... bár az ismeretlen fogalom.
Akkor azt sem bánnám ha viszkit inna meg szivarozna mint Churchill,
Addig meg ne ígérjen se vért, se könnyeket.... meg azt se mondja, hogy mi az amit én tehetnék a hazámért.... imád mondásokat lopni... persze mást is ;)

picur3ka 2009.02.18. 11:32:43

@öööö...izé:

Ezen az alapon 'nehez' szo a marhaporkolt vagy a vastagbor is. Sokat rovidithetnek a gyblogban a nepek, ha magyarul beszelnek, vagy baj van a nyelvtudassal tezsvir.

öööö...izé 2009.02.18. 11:42:28

@picur3ka: nem a kommenteket nézték, hanem a bejegyzéseket...

a 35% meg nem kevés eleve, a te kommentedben például csak 30% úgy, hogy a gyblogban-t is beleszámoltam:)

picur3ka 2009.02.18. 11:54:36

@öööö...izé:

Hat, ha a neveloket is szamoljuk, meg mindenfelet, akkor mi az ertelme ennek a kimutatasnak?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 12:04:59

@belzebubó:

Lehetne Dávid Ibolya mellnagyobbításáról is, és akkor még a Blikk/Story/Best-olvasókat is elhódíthatják.:)

öööö...izé 2009.02.18. 12:11:25

@picur3ka: statisztika, és mint ilyen önmagában csak egy adat, nem kell belőle messzemenő következtetéseket levonni. Az értelme annyi, hogy mutatja, hogy kezd összetettebb lenni a téma, illetve több a politikai tárgyú bejegyzés, amely más szókészletet használ, de ezt le is írják az elemzésben.

A névelő is szó. (csak nem túl hosszú:-)

De a linkkel nem akartam témát indítani, csak érdekesség...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 12:12:53

@Vizibusz:

Ehhez mondjuk Fidesz-Jobbik-koalíció kéne. Arra meg nem számítanék. Ha a Fidesz meg tudná tartani a tömegpárt-jellegét, kb. ugyanaz is lehet a Jobbik sorsa, mint a MIÉP-é.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 12:14:43

@Prinzessin Erbsen:

Szerintem értelmes ember megpróbál minél több hírforrásból tájékozódni, plusz informálódik a politikai táborok napi véleményéről is, hiszen az is egyfajta tájékoztatás.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 12:16:35

@mind2:

Kivéve, ha 2010-ben közös listán indul az MSZP és az SZDSZ. (Ahogy 2002-ben a Fidesz és az MDF.) Azok a srácok eddig is nagy túlélők voltak.:-/

öööö...izé 2009.02.18. 12:17:10

@öööö...izé: de akkor még egy nyelvtani érdekesség neked: a "kies" és "kietlen" nyelvtanilag ellentétes, ma mégis szinonimák:-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 12:18:33

@laspalmas:

Nem értek egyet Lukréciával, de a Rékuc-féle szegedi játszóteres "roma megerőszakolós sztori" nekem se jött be, szóltam is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 12:21:25

@Petrow:

Biztos ezért dobálták a stábot is, miközben átszaladtak még az árkon is.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 12:22:59

@laca42:

Angliában mégsem járnak automatikusan rosszabbul, hiszen a király(nő) nem kormányoz.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 12:27:56

@öööö...izé:

Akkor én vagyok a maradi, hogy ellentétpárként használom?:-O

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 12:28:02

@Mj: igaz, ebben is különbözünk, mi automatikusan mindig rosszabbul járunk.
ez hungaricum?

öööö...izé 2009.02.18. 12:39:08

@Mj: áááá--dehogy... kb 100 évet..utoljára XIX. században használták az irodalomban a pozitív jelentéssel (szép, megnyugtató vö. kéjes)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 12:41:36

@laca42:

Nem szeretném, ha az lenne. Mintahogy abban sem szeretnék hinni, hogy a nemzetkarakterünkhöz tartozik a szétforgácsolódás. Ugyanis ez egy tipikus Pygmalion-effektus, tehát attól válik valóra, hogy elhisszük magunkról, amit nem kellene.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 12:43:53

@öööö...izé:

Utoljára?:) Furcsa, nálunk a magyar szakos édesapám is szokta használni, igaz, hogy édesanyámmal együtt nyelvművelők.:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 12:49:53

@Mj: én sem szeretném és nem is gondoltam komolyan.
azon meg, hogy elhisszük magunkról, amit nem kellene, nem csodálkozom, mikor a külföld is sajnálkozva néz ránk.
ha nyitott füllel jársz, és gondolom, ezt teszed, hallhatod úton-útfélen, hogy a magyar milyen birka, bamba nép, és soha nem fogunk tenni semmit ez ellen.
aki nem olvas, tájékozódik eleget, az sajna ezt el is hiszi.és ettől tényleg valóra válik.Szomorú ez, de jó látni, hogy van azért elég sok értelmes ember, aki nem hisz ebben, és próbál tenni ellene. ha itt a blogon csak 1 embert kimozdul ebből az hitéből, már megérte.
gyerünk hát, tegyük a dolgunkat.:))

öööö...izé 2009.02.18. 12:53:05

@Mj: mint írtam: "az irodalomban" :)

de most már ne OFFoljunk (szép magyar szó:-) annyit

Tilcsák Bea (törölt) 2009.02.18. 13:02:26

@laspalmas: kérlek, áruld el nekem, Magyarországon ma demokrácia van és népképviselet vagy egyszemélyi uralom?

Tilcsák Bea (törölt) 2009.02.18. 13:06:25

@öööö...izé: nem tudom, lehet, nem vagyok elég érzékeny, de ez nem ér annyit, hogy egy(!) újságírót kipellengérezzenek, és utána mindenki behányjon ide.
ez innen nézve csak hergelés.

ahhoz meg nekem túl fiom a lelkem:)

picur3ka 2009.02.18. 13:08:12

@öööö...izé: 16. oldal, 2. pont. Ez nem ritka nyelvi fejlodes es ebben az esetben nem teljesen szinonim a ket szo, 'kies' mai napig megorzi pozitiv tartalmat a nyelvhasznalatban. Csak marha nyelveszkedunk, legyunk pontosak.

edesanyanyelvunk.anyanyelvapolo.hu/pdf/ea0610.pdf

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 13:13:03

@laca42:

Én ezügyben valószínűleg csak annyit tudok tenni, hogy igyekszem majd minél jobban tanítani a történelmet.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 13:15:02

@picur3ka:

Marha nyelvészkedünk, legyünk pontosak?!:)

derelyegrádi szellem 2009.02.18. 13:18:17

Egyetértek rab lászlóval, ez tűrhetelen.

Csak az maradt ki cikkből, hogy azért vigyorgott a alfecsútdobozi patásördög, mert tudta, hogy most ki tud sompolyogni felpróbálni a koronát.

Igazam-e van rab úr?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.18. 13:22:13

@Mj: szép dolog, remélem, nem a könyvekből tanítasz!
én pedig csendben nyomdázok tovább, és nem bántok egyetlen megélhetési bodzaszedőt sem.


egyenlőre

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 13:32:30

@laca42:

Szóbeli hagyományból márpedig nem tudok tanítani, csak ránk maradt írott forrásokból, könyvekből meg cikkekből.:) (Elvinném őket ásatásra is, meg filmet is nézetnék velük, de ezek akkor sem váltják ki a könyveket.)

Tilcsák Bea (törölt) 2009.02.18. 13:38:05

@laspalmas: merthogy most kell felvenni euróalapú hitelt. elvileg még jól is járhat vele, amikor megerősödik a forint.

iletve: nem kell.
de érted.

derelyegrádi szellem 2009.02.18. 13:39:26

@Lukrécia Bögre:

Kedves Lukrécia!

2002- től, mikor a Medgyessy kormány helyreállítota a köztársaságot és a demokráciát is, népképviseleti demokrácia van, addig (1998-2002.-ig) egyszemélyi uralom volt természetesen.

Üdvözlettel:

Rab László
Népszabadság

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 13:44:03

@Lukrécia Bögre:

De, mivel ő a kormányfő. A "nem kormányzás" csak 2004 és 2006 első fele között volt tetten érhető.

öööö...izé 2009.02.18. 13:51:22

@picur3ka: köszi a linket, kifejezetten érdekes dolgokat olvastam benne:-)

(feltehetőleg az vezetett félre engem, hogy még életemben egyszer sem találkoztam a kies szó eredeti jelentésével)

picur3ka 2009.02.18. 14:34:52

@Mj:

OK, megadom magam: tehen.

@öööö...izé:

Hat, nem is csoda, ha ma valaki azt mondja, hogy 'kies kis hazankban' az ember rohogo- vagy sirogorcsot kap, de legalabbis ironiat sejt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.18. 17:10:07

A Népszabi nem adja fel !!!

A Gyurcsány TV-beszéd kapcsán:

Orbán a saját nappalijából is kivonult?

Hiába a sok tévécsatorna, a magyar nézők nem tudták kikerülni Gyurcsány Ferencet, aki hétfő este a néppel is megosztotta zanzásítva, amit a képviselőknek már elmondott. Beköszönését több mint hárommillióan látták. Vajon a fideszes képviselők otthon, a saját nappalijukból is kivonultak-e közben?"

Így van, kivonult a felcsúti törpe szarni, ti istenbarmai ...

nol.hu/belfold/orban_sajat_nappalijabol_is_kivonult_

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.18. 17:47:28

@zero:

Én meg se néztem Fletót - így is láttam a parlamenti beszédét -, szimplán ki volt kapcsolva a tévé.:P

Horizont 2009.02.18. 21:12:40

Gyurcsányról ma már nem lehet újat leírni (majd holnap).
A Fidesz meg egy balfék ezzel a kivonulósdival. Belefutottak a saját zsákutcájukba ezzel a baromsággal és nem tudnak jól kijönni belőle.
Pedig ott bent többet tehetnének. Esetleg. Talán.
A Népszabi is hülye, de neki oda kell húznia, ahová húz.
Mindentől függetlenül vigyorgásra semmi ok.
Még Orbánnak sem!
(majd nem lesz kedve röhögni ha ő lesz a miniszterelnök)

Véraláfutás 2009.02.18. 21:22:39

@martonx:

Mindenkinek megvan a maga hülyesége :D

Roxvox 2009.02.18. 21:32:32

Fidesz kivonulósdi = Állandó, egyidejű, tömeges vizelési kényszer :)))))))

süti beállítások módosítása