Skip to content


       Szűrés lista

Egy elkeseredett ember

"Hú, de késő van, jól elaludtam...mióta nem csörög az ébresztőóra, egyre gyakrabban megesik. Bezzeg mikor még ment a gyár, mindig én keltem először. Mostanában az asszony mindig megelőz...ő se találja a helyét, mióta itthon van ...már hajnalban nekiáll a házimunkának, addig is hasznosnak érzi magát...A gyereknek volt igaza, mikor kiment Amerikába. Neki legalább van munkája. Rendes fiú, gondol ránk onnan a távolból is. Havonta küldte a pénzt, hogy nekünk könnyebb legyen...hívott mindig, menjünk utána mi is, de nem...nem akartunk. Most már mennénk...többször voltam bent, de a kisasszony mindig azt mondta, nem tud segíteni... Ki gondolta, hogy ide jut a világ... Bemegyek ma is, hátha így sikerül...úgyis minden mindegy már...Hova is tettem a ...? Ja, megvan...Csak baj ne legyen.......Á, nem fog ez menni, én nem ilyen vagyok...de sajnos nincs más lehetőség...Nem jó, remeg a kezem...muszáj megbontanom azt az üveget...Még egy kicsit, csak még egy kortyot...jó, sok lesz, már a fele elfogyott...na, indulás, mielőtt elfogy a bátoságom...

...

...Nem értem...Miért én megyek börtönbe? Nem bántottam senkit...nem is akartam. Eszembe sem jutott. Tudom, hogy nem a kisasszony tehet róla...Mégcsak udvariatlan se voltam vele...csak szépen, udvariasan kértem. Hisz az az én pénzem. Az én ötezer dollárom! Nem lopni mentem, csak a pénzemért...Mi az, hogy nem adják oda???"

Talán ezek a gondolatok, talán egészen mások futottak át annak az 57 éves ukrán férfinak a fején, aki megunva a többszöri visszautasítást, vásárolt egy gázpisztolyt, és azzal ment be a bankfiókba, befagyasztott betétjét kivenni. Vodkával megerősített önbizalma ellenére mindvégig udvarias volt, ötezer dollárját nem követelte, hanem csak kérte.Most őrizetben van, garázdasággal vádolják.

Egy tönkrement sors. Ennyi. Pár sor a hírekben.

A bankbetétek befagyasztása pedig csak a kezdet Ukrajnában.

Már most tömegek vannak az utcán, ostromolják a bankokat, nyugdíjasok követelik járandóságukat.

De a java még ezután jön.

Az országot, illetve államadósságát ismét leminősítették, ezúttal az S&P, és rögtön két fokozattal, "CCC" kategóriába, amely nagyon magas befektetői kockázatra figyelmeztet. Egész pontosan 7 fokozattal van a befektetésre ajánlott kategóriától. Így most többek közt Pakisztánnal van egy szinten...A külföldi tőke csak az IMF-től fog jönni...

A lesorolásban az játszotta a legnagyobb szerepet, hogy az IMF leállította az utalást Ukrajnának, mert nem elégedett az ország gazdaságpolitikájával. Mit szólnak vajon a Gyurcsány-csomaghoz?

Európában az ukránok az egyetlen "CCC" kategóriások. Remélem, nem mi leszünk a másodikak...

Kísérteties ugyanis a hasonlóság, Ukrajna sarkában loholunk.

Közbiztonság tekintetében pedig Dél-Afrikát kergetjük.

Nem véletlen hát, hogy a magyarok borúlátóak a jövőt illetően. Vásárolnak. Fegyvert. 

 

Címkék: válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr24971640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irrelevant 2009.03.02. 10:27:33

Nekem a hírek alapján nagyon úgy tűnik, hogy Ukrajnában az államcsőd első heteit élik. Majd ha ki is mondják nyíltan, akkor jön az infláció és az egyéb nyalánkságok.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.03.02. 10:27:46

"Nem véletlen hát, hogy a magyarok borúlátóak a jövőt illetően. Vásárolnak. Fegyvert."

Játszósat. Az írd utána azért :)

Azért nem semmi, hogy az ukrán válságtól eljutottunk a gázpisztoly vásárlásig. :)

martonx 2009.03.02. 10:35:30

Nálunk is itt van a gazdasági válság, csak Feriék nem mondják ki.
Hazánk hitelképtelen lett. Be kell látni, hogy per pillanat nem kapnánk már meg az IMF hitelt, amit tavaly még megkaptunk. Anélkül meg egy napig se húznánk.
Kérdés mikor jutunk el a Ukrajna szintjére, hogy be kell fagyasztani a bankbetéteket?
Szerencsére/sajnos nincs pénzem a bankban, a fizetésem hó elején egy összegben felveszem, és rezsire, albérletre be is fizetem.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.03.02. 10:44:50

@martonx: Én úgy tudom, hogy Veres Jani a két puszta kezével megállította a válságot a Fertő-tó térségében, nehogy betörjön kis hazánkba :)

molaris 2009.03.02. 10:46:11

Ez nálunk- ha semmi nem változik- jövő év januárja.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.02. 10:48:33

bár valóban, nagy az ív az államcsődveeszélytől a gázpisztolyig, de érthető az összefüggés azért, szerintem.

Szerintem érlelődik az argentín és török post. Ha zero összerakja, akkor majd megtudjátok ti is, mi is az IMF...

Tegnap voltunk asszonkávala barátoknál. Ott a hölgyemény brókercégnél dolgozik. Azt mesélte, hogy a főnökség is megosztott. Valaki államcsődőt vizionál minden nap, míg a másik optimista.

Nos, én is azzal tudok egyetérteni, mivel a külföldi tőke számára nincs olyan, hogy Mo., Szlovákia, Csehország stb, csak kelet-európai piaci régió, ezért, ha valamelyik dől, akkor dőlünk mi is és vice versa. Viszont, ha mi dőlünk, akkor dőlnek az osztrákok, ha dőlnek az osztrákok, akkor dőlnek a németek. Ha dőlnek a németek, akkor Eu-nak befellegzett és kész. Ezt pedig nem fogják engedni.

Johnny336 2009.03.02. 10:48:44

Gondolkoztam én is, hogy mi történik, ha befagyasztják a bankbetéteket. Konkrétan éhenhalok, vagy lopok a Tescoból. Ugyanis kp-m szinte semmi, csak ami most a tárcámban van.
Otthon a párna alatt pedig nem fogom tartani a megtakarításokat...
Szép új világ köszön ránk hamarosan.

BummBummBasszameg 2009.03.02. 10:58:15

Ez szerintem rohadt vicces!!:DDDDDD

mind2 (törölt) 2009.03.02. 11:01:38

@VonPerez: nézted őket tegnap ? Közép-Európa mint régió ? Tesznek ránk. Mindenki a saját seggét menti, és majd ha itt mi középen lehasalunk, akkor majd talán egyenként megsegítenek bennünket. Jelenleg csak a nyugati anyabankok keleti lányait mentik, mint valami kármentés... egyébként meg ? Az euróhoz való csatlakozásnál sincs kivétel. Sőt . Nekik így a jobb. Olyanok vagyunk mint a pestisesek, nem akarnak bennünket egy légtérbe engedni. Inkább nálunk következzék be egy társadalmi gazdasági destabilizáció, mint mondjuk Németországban...- gondolják.
A kár annyi lenne nekik, hogy megfektetjük a bankjaikat ( osztrák, német..stb ). De ott meg invesztálni fognak, aztán kimentenek mindent. Mi meg maradunk. Piacnak kellettünk, és kiirtották azt amiben erősek és konkurensek voltunk. Lekaszáltak mindent, egy két multijukat megmentik. Ennyi. Nem Teréz anya egyik sem.

IdősAsszony 2009.03.02. 11:04:40

Az unokámat csak azzal tudom vigasztalni, hogy talán eljöhet egy új kor, egy új szocializmus.

mind2 (törölt) 2009.03.02. 11:05:14

@mind2: plusz, ha jól emlékszem, csak első körben úgy 200- 250 milliárd euróval lehetne kitámasztani Közép- Európát... de az is csak időleges lenne, ennyi pénz az EU - nak nincs, illetve ha van azt a saját túlélésükre fogják fordítani.... Merkel is azt szeretné ha újraválasztanák, meg Sárközy is....

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.02. 11:08:44

@mind2: Már meg is cáfolt Merkel asszony. Asszem megyek gázpisztolyért, meg bodzaszedő késért...

"Elvetik a németek a keletiek különtámogatását
2009. március 1. 16:59
Elvetette Angela Merkel vasárnap a brüsszeli EU-csúcson azt a felvetést, hogy nagyszabású külön támogatással siessen az Európai Unió a nehezebb helyzetbe került közép- és kelet-európai tagországok segítségére. A német kancellár szerint a helyzet nem azonos a térség egyes tagállamaiban. - A helyzet nagyon különböző Magyarországon és más országokban - idézték médiabeszámolók a kancellárt a tanácskozás helyszínén. Merkel amellett érvelt, hogy helytelen lenne a térség országait egy kalap alá venni, és e térségre egységes támogatási csomagot szabni. Mindazonáltal kétségtelennek mondta, hogy amiképp az EU segített Magyarországnak, azonképp ezentúl is segíteni fog a rászoruló országoknak európai eszközökkel és a nemzetközi szervezeteken keresztül.

Neohortysta 2009.03.02. 11:11:45

Ne legyetek idióták, megmondták a múltkor, hogy erkölcsileg támogatnak minket. Nem elég?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 11:12:07

@VonPerez: ehhez kapcsolódik egy üzenet, amit a minap kaptam:

'Te melyik csoportba tartozol??

Az optimista angolul tanul...
A pesszimista héberül...
A realista LŐNI...'

irrelevant 2009.03.02. 11:12:12

"A helyzet nagyon különböző Magyarországon és más országokban"

Világos üzenet...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.02. 11:12:17

@IdősAsszony: Megcsinnájjuk mama! Csak tenni kell a dolgunkat!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.02. 11:13:34

Nagy az ív, elismerem, de nem véletlen az összefűzés. Ki erre, ki arra, de mindenki készül valamire. Nagyon kevesen vannak már csak, akik elhiszik Ferinek, hogy minden rendben. A legális gázpisztoly vásárlás csak a dolgok egyik arca, a háttérben megbújó feszült csendet, ideges várakozással teli kisembereket nem mutatják a kamerák.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 11:13:40

Apropó: gázpisztoly.

Valaki magyarázza már el nekem - laikusnak -, hogy MI értelme van egy gázpisztolynak??? Az addig ér valamit, amíg a rád támadó elemek befosnak a pisztoly "pukkanásától"... De ha nem futnak el, akkor rábaxás van...

mind2 (törölt) 2009.03.02. 11:14:28

@VonPerez: vagyis ? Van Merkelnek 3-4 millió munkanélkülije, túldimenzionált újfasisztái a volt ndk területen.... kell ennél több, hogy ne magukkal foglalkozzon ?
Egy államférfi - nő így tesz. Csak a saját országa érdekeit nézi.
A pisztolydologban meg azt gondolom, hogy nem a cigányok miatt fegyverkeznek elsősorban a magyarok, hanem mert zavaros időszaknak nézünk elébe, és elsősorban önvédelmi célból ... legalább a kerítésen belül te legyél az úr, ha már az állam most sem teszi a dolgát, mi lesz itt később ? Ösztönös dolog....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 11:15:15

@IdősAsszony: már a spájzban van, nem kell aggódni. A betegeskedő ex kisz-titkár minden elkövet, hogy visszaterelje a nyájat a - szerinte - megfelelő helyre...

mind2 (törölt) 2009.03.02. 11:17:17

@Seduxen: megkérdeztem a páromtól, Ő azt mondta, 1-2 méteren belül jó helyet eltalálva( elsősorban fej ) hatásos lehet. De akkor túl közel jöttek hozzád.... vagyis kétesélyes :(

kill004 2009.03.02. 11:18:42

@Seduxen: "Valaki magyarázza már el nekem - laikusnak -, hogy MI értelme van egy gázpisztolynak??? "

Kb, semmi.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.03.02. 11:20:02

@Seduxen: apropó ne beszélj hülyeséget :)

A gázpisztolyról:

www.gazpisztoly.hu

Vannak olyan szituációk amikor egy fegyver, vagy annak látszó tárgy is visszatartó erejű lehet.

Ha mégsem, ott a lehetőség hogy beledurrants a pofájába. Vannak olyan kaliberek, amelyek közelről életveszélyes sérülést is tudnak okozni. ;)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 11:20:58

@mind2: @kill004: na kb ilyesmi ismereteim vannak nekem is a gázpisztolyról.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy akár gázpisztoly, akár éles lőfegyver használatához azért fejben, és lelkileg is ott kell lenni. Mert baxhatja az ember a fegyvert, ha telerakja a pelust, és nem meri használni...

kill004 2009.03.02. 11:21:31

Pénzt nem ad az Eu. Ferinek senki nem hisz, a gazdaságunk szar állapotban + bevetették a cigánykártyát, az euro emelkedik.

Hogy a Bikinit idézzem: " Nem lesz ennek jó vége" :(

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.02. 11:21:56

Nekünk van egy munkatrsunk. A Keserű fegyvergyárba dolgozott. Azt mondta, olyan pisztolyt kell venni, ami gumilövedéket is tud lőni. Ugyanis ennek meg van határozva, hogy mennyi lehet a torkolati tűzereje, vagy mittoménmilye, de vannak, hozzá olyan töltények, ami 2 gumilövedéket nyom ki egymás után így az megduplázódik és szépet üt. Azt mondta egy fesőtestre, egy térdkörnyékre, pont anyira tántorodik meg, hogy lehessen iszkirizni. Azt mondta kés meg vipera, úgysem alternatíva, mert a rutinos "utzaembere" 2 mp. alatt kicsavarja a kezedből és a sajátoddal leszel "megcsinálgatva"

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 11:22:23

@Jancsibohóc: aha, és mi a helyzet, ha nem 1 db támadód van. Hanem egy "szűkebb család" (értsd 15-20 fő) ?!?!

Egyesével odalépsz mindegyikhez, és megkéred szépen, hogy mosolyogjon bele a pisztolycsőbe, vagy mi?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.02. 11:23:34

"fegyvergyárba" Atyám, hova süllyedek a kaccsolat miatt..., szóval fegyvergyárbaN

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.03.02. 11:25:18

@Seduxen: az általad vázolt helyzetben atombombád is lehet, elég egynek mögéd kerülnie és VÉGEEEEED. :)

Ettől függetlenül sok mindenre jó a gázstuki, + vonperez elvtárs emlegette a gumilövedékes szituációt is. ha másra nem, növeli a biztonságérzeted, de kérem faszságokat ne irkáljunk már, hogy szart sem ér :)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.02. 11:25:33

@Seduxen: Ha nem egyedül vagy, gyorsan közéjük állsz, rámutatsz azokra (arra) akikkel (vagy akivel) vagy és te ordítod a lenghangosabban, hogy csinájjuk ki a szemétnáczit!!!

adam182 2009.03.02. 11:26:49

@Seduxen: nem vagyok teljesen szakértője a témának, de azt tudom, hogy nagy hülyeséget mondtál. a gázpisztoly tölténye olyan anyaggal van megtöltve, mint a gázspay. nagyságrendileg egyetlen töltényben 4-5x több hatóanyag van, mint egy teljes tartály gázsprayben. és ez az anyag oszlik el kilövé után 1-4 méteres körzetben. ebből kilőssz 2-3-at, s beláthatod, hogy ott nem csak megijedni fognak.

vki szakértő majd biztos jön, s elmondja pontosan. de pongyolán fogalmazva is kb ez a lényege, ha jól tudom.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.03.02. 11:28:24

@otvospeter: Ennél világosabban már csak a Die Welt fogalmazott. www.fn.hu/makro/20090302/elkapkodta_gyucsany/

Bemásolok pár mondatot, ízlelgessük:
"A tudósításhoz mellékelt kommentárjában a Die Welt külön is foglalkozott Magyarországgal. ... Akármennyire is fájdalmas, a válság döntést és ezzel együtt esélyt is jelent az újrakezdésre - fogalmazott a lap, úgy vélekedve: a magyarok bizonyítják, hogy ezt az esélyt miként lehet eljátszani. ... Budapest nem csodálkozhat azon, hogy a javaslat egyértelmű elutasításra talált - vélekedett az újság. Különösen azért nem, mert az öncélúan kilenc további uniós tagállamot "egy kaptafára húz". Bulgária és Szlovákia egyértelműen elhatárolódott a magyar indítványtól - emlékeztetett a lap, hozzátéve, az érintett országok közül néhánynak fel kellene tennie önmagának a kérdést: miből is erednek azok a súlyos problémák, amelyek Magyarországot és Lettországot - például Szlovákiával ellentétben - gyötrik."

Hitelünk nincs, szemtelen és mindenét felélő kódisnak pedig senki nem ad szívesen pénzt, mert tudja, hogy ugyanúgy elherdálja. Ez ma Magyarország. És holnap? És holnapután? Basszus, mi lett ebből az országból? :(

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.03.02. 11:29:22

@adam182: már linkeltem a gázfegyverekről, de itt mindenki meg fogja magyarázni hogy a bab is hús.

"mer' az szar, mer' jobb sírni, mer' monnyon le"

Egyébként nagyjából rendben van amit írtál :)

Aki meg nem hiszi, én nagyon szívesen demonstrálom rajta, utána meg majd pár óra hideg vizes arcmosdás után elmegyünk sörözni. Na?

jozicsenko 2009.03.02. 11:30:12

hi!

akkor gyorsan válasszuk szét a dolgokat

1. Gyurcsány hazudott nekünk, ami a mi magánügyünk /kintről nézve/, ahogy az is, hogyha megválasztjuk ezeket, akkor a cehhet mi álljuk, vagyis
lehet évente 500 MRD FT-ot betolni a nyugdíjrendszerbe, de még kb 1 évet bír ki, oszt jővőre már csókolom

addig persze ellébecolunk, meg táncolhat a Feri, de kinn pontosan tudják, hogy nem éri meg ide több pénzt adni, mert az a majom ígyis, ugyis elqrja választási célra

2. a Maaschtricti kritériumok nem véletlenül vannak: lehet toporzékolni meg lécci-lécci-léccci nnaaaaa, csak egyszer, most, azért állították fel akkor azokat a kritériumokat, hogy a hozzánk hasonló pestiseseket ne engedjék be: szlovákia tudott szivni, nekünk meg alanyijogon járna? miért? mert anno a tatárjárásnál megfogtuk Batukánt? nanemááá

3. a másik oldal, hogy az elmúlt években a külföldi anyabankok mennyi zsét mentettek ki innen: a tavalyi rekord otp nyereség az utolsó békeév adata: egy bank, egy kisországból 320 MRD Ft, (benne volt egy biztosító vételára is), szóval reálisan legyen mondjuk 1 MRD USD nyereségre tett szert: osszátok, szorozzátok fel ezt a K-Eu-i régióra, 15 országra, 20 bankra, 15 évre, meglesz azaz összeg alsóhangon is száz MRD USD: ha ennyit 15 év alatt kivittek innen (és azért valszeg sokkal többet is), no akkor érdemes gondolkodni: levágják az aranytojást tojó tyukot, vagy adnak neki valami ennivalót...

Kampfer 2009.03.02. 11:35:47

@Seduxen: Na erre az esetre már nyugodtan alkalmazható Schmeisser találmánya! :D Akkor már csak az a lényeg, hogy Te legyél a túlélő... De ez a gázfegyver mizéria... Ááááhh! Szart se ér az egész!
Kampfer
(munkvera dögöljön meg!)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 11:36:25

@adam182: köszönöm a szakértő választ :)))

/ettől függetlenül azt mondom, ha valakiből hiányzik a kurázsi, akkor szart sem ér... igaz, ez esetben az éles lőfegyver se' ér faszt se.../

@Jancsibohóc: javaslom, menj le a Népszínház utcába, és ott gyakorolj :)

mind2 (törölt) 2009.03.02. 11:41:21

@Jancsibohóc: én inkább veszek 2-3 gázsprayt, mert az nem olyan feltűnő, viszont hatásos.... tiszta amerika..bakker ezt nem gondoltam volna, hogy az étolaj és a sárgarépa mellé felveszem a bevásárló listára a gázsprayt is .....

@jozicsenko: így van, egy nyilvánvaló szarmázolónak nem adnak pénzt, főleg azután, hogy a maga szagát csökkentendő másokat is be kívánt kenni vele. Mi bűzlünk itt a legjobban, és ő azt szeretné, ha az egész régió bűzlene.... aztán ráfogná az EU-ra, hogy milyen szemét skótok.... pedig ő megtett mindent...
Agybaj.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 11:53:34

@mind2: tévedés! Ámerikában nem szaroznak gázpisztollyal. Amikor a legutóbbi hurrikán-veszély volt, és a kitelepítések ellenére volt, aki otthon maradt, mutattak egy manust, aki M16-ossal a hóna alatt ment vásárolni... Azért az is durva :)))

@Jancsibohóc: remek! Megtennél még annyit, hogy megkéred valamelyik hozzátartozódat, hogy a "végeredményről" számoljon be ezen az oldalon!? Mert Te már nem fogsz :))))

Az EREDETI 2009.03.02. 11:54:26

@Jancsibohóc: ennyi erővel miért nem vesznek inkább gázsprayt? hatás ugyan az

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 11:55:50

@Jancsibohóc: jut eszembe! Ugye a gázpisztolyhoz nem kell engedély? De közterületen nem is lehet nálad, vagy tévedek? Hogy van ez? vagy kérdezzem kondorosi ojjektív ferencet, ő a jogtudományok nagy doktora, két kibaszott kuglóf-sütés között talán tud segíteni....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 11:57:02

@Jancsibohóc: nem én... hanem a bodzaszedők "megvasaznak", utána nem biztos, hogy a kommentelés lenne a legnagyobb problémád :)))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.03.02. 11:57:56

@Az EREDETI: mit érdekelnek engem a rettegő népek vásárlási szokásai? :) Én amúgy is a taser-re hajtok, puszta kíváncsiságból. :D Amint lesz rá jó sok pénzem, akkor talán megveszem. De ettől függetlenül -seduxennel ellentétben- le tudok menni a munkahelyemre, a boltba mindenféle önvédelmi eszköz nélkül is. Inkább próbálom kerülni a konfliktushelyzeteket ;)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.03.02. 12:00:06

253/2004. korm .r.:

"A hatósági engedélyezés szabályai

2. §
(1) Hatósági engedély (a továbbiakban: engedély) szükséges:
...
b) a gáz- és riasztófegyver önvédelmi célú viseléséhez"
...

27. § 2) Gáz- és riasztófegyver - önvédelmi célú viselése a 2. számú melléklet szerint - annak a személynek engedélyezhető, aki tizennyolcadik életévét betöltötte és nem áll a 3. § (1) bekezdésének c) -e) pontjában foglalt kizáró rendelkezések hatálya alatt."Szerencsére azonban a viselési engedély megszerzése is pofonegyszerű lett. Nem kell vizsga, orvosi papírok, tárolóhelyellenőrzés, és hasonló teljesen felesleges bürokratikus akadályok. Alapesetben a megvesszük a fegyver, és elmegyünk vele a rendőrségre, és hamarosan megkapjuk az engedélyt, és máris legálisan viselhetjük a gázfegyvert.

Fontos: MINDEN EGYES VISELNI KÍVÁNT FEGYVERHEZ ÚJ VISELÉSIT KELL KIVÁLTANI. A viselési engedély 1 adott személyre és 1 adott (típusú, kaliberű, gyári számú) fegyverre szól. Viselési engedélyből végtelen számút kérhetünk, nincsen semmilyen darabszámkorlátozás.

A viselési engedély megszerzésének részletes menete:

1. Gáz-riasztó pisztolyt szabadon lehet vásárolni. Amennyiben a fegyver új, a vásárláskor garanciajegyet adnak. Használt (garanciajegy nélküli) fegyvert be kell vizsgáltatni a Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft.-nél ( www.mkh.hu/ ) Ugyancsak be kell vizsgáltatni a nem CIP-tagállamból* származó gáz-riasztó fegyvert, azonban kereskedelmi forgalomba ezek már jellemzően érvényes hatósági (MKH) tanúsítvánnyal kerülnek.

(*CIP: Nemzetközi Állandó Bizottság. A részt vevő tagállamok kölcsönösen el kell, hogy ismerjék egymás fegyverekbe beütött próbajeleit. Tagok: Belgium, Chile, Németország, Finnország, Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Ausztria, Oroszország, Szlovákia, Csehország, Magyarország.)

2. A vásárolt fegyvert töltetlen állapotban, elcsomagolva a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályára kell bevinni félfogadási időben. Ide kell: garanciajegy (vagy MKH papírok), személyi igazolvány, lakcímkártya, 2000 forint. (Budapesten a lakhely szerinti kapitányság a BRFK, nem a kerületi!)

3. A rendőrségen ki kell tölteni egy kérelem űrlapot, a gázpisztolyt, a garanciajegyet (vagy MKH papírok), a személyit elkérik, adatokat rögzítik. Ez alatt be lehet fizetni a 2000 forintos igazgatási szolgáltatási díjat, a kapott csekken. A befizetésről szóló feladóvevénnyel ismét az ügyintézőhöz kell fáradni. Az ügyintézés végén visszaadnak mindent, és egy elismervényt is adnak az ügyfélnek, hogy folyamatban van az eljárás. EZ NEM JOGOSÍT VISELÉSRE!

4. Lakhelytől függően jellemzően 2-3 héten belül (de maximum 30+30 nap) kiküldik a lakcímre a bankkártya méretű, műanyag, névre és fegyverre szóló viselési engedélyt az adott fegyverre, vagy be kell érte menni ismét.

Kizáró okok (nem kapunk viselésit vagy a meglévőt bevonják):

- 18 éves kor be nem töltése
- Bizonyos bűncselekmények miatt bizonyos időn belül büntetve volt a kérelmező

3. § c) akit állam elleni bűncselekmény [a Büntető Törvénykönyvrol szóló 1978. évi IV. törvény (a továbbiakban: Btk.) X. fejezet], emberiség elleni bűncselekmény (Btk. XI. fejezet), személy elleni bűncselekmény [Btk. 166-168. §, 170. § (2)-(5) bekezdés, 171. §, 174. §, 175/B. §], nemi erkölcs elleni erőszakos bűncselekmény [Btk. 197. és 198. §, 207. § (3) bekezdés b) pont], hivatalos személy elleni bűncselekmények (Btk. XV. fejezet V. cím), embercsempészés (Btk. 218. §), közérdeku üzem működésének megzavarása (Btk. 260. §), terrorcselekmény (Btk. 261. §), nemzetközi jogi kötelezettség megszegése (Btk. 261/A. §), légi jármu, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármu hatalomba kerítése (Btk. 262. §), visszaélés lofegyverrel vagy loszerrel (Btk. 263/A. §), a Btk. 263/A. §-ának (5) bekezdésében meghatározott - a különös visszaesés szempontjából a visszaélés lofegyverrel vagy loszerrel bűncselekményhez hasonló - bűncselekmény, bunszervezetben részvétel (Btk. 263/C. §), tiltott állatviadal szervezése (Btk. 266/A. §), állatkínzás (Btk. 266/B. §), garázdaság (Btk. 271. §), önbíráskodás (Btk. 273. §), természetkárosítás (Btk. 281. §), visszaélés kábítószer eloállításához használt anyaggal (Btk. 283/A. §) vagy vagyon elleni szándékos bűncselekmény (Btk. XVIII. fejezet 316-324. § és 326-327. §) elkövetése miatt elítéltek, illetoleg vele szemben intézkedést alkalmaztak, a büntetés vagy intézkedés külön jogszabályban meghatározott bunügyi nyilvántartásának időtartamáig, de legalább a jogerős döntés meghozatalát követő három évig;

d) akit bűncselekmény bűnszervezetben történt elkövetése miatt elítéltek, illetve, ha vele szemben bűncselekmény bűnszervezetben történt elkövetése miatt intézkedést alkalmaztak, a büntetés vagy intézkedés külön jogszabályban meghatározott bunügyi nyilvántartásának idotartamáig, de legalább a jogeros döntés meghozatalát követo három évig;

e) aki ellen a c) és d) pontban meghatározott bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetoeljárás folyik;

Viselésivel bíró gáz-riasztó fegyver elidegenítése

Amennyiben azt a fegyvert, melyre viselési engedélyt kértünk eladjuk (elajándékozzuk, elveszik, ellopják, tönkremegy stb.), ennek tényét az engedélyt kiadó hatóság tudomására kell hoznunk, és a viselési engedélyt (erre a konkrét fegyverre) le kell adni öt munkanapon belül.

Engedély elvesztése

"38. § 5. Az a személy, aki gáz- és riasztófegyver viselési engedéllyel rendelkezik, engedélyének elvesztését vagy eltulajdonítását köteles az elvesztés, illetve az eltulajdonítás helye és a lakóhelye (tevékenység helye) szerint illetékes rendőrkapitányságon 3 munkanapon belül bejelenteni.."


még kérdés?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 12:03:22

@Jancsibohóc: köszönöm Dr. NETBohóc :)

Még valami: én is be tudok jönni a munkahelyemre mindenféle önvédelmi eszköz nélkül is. MÉG... Amúgy én is konfliktuskerülő vagyok, de a bodzaszedőkről ez nem mondható el. Szóval én hiába "nem akarok" balhét, ha a másik fél akar...

martonx 2009.03.02. 12:04:30

@Seduxen:

Ha zárt térben használod, elég jól megtöri a támadó lendületét (feltéve, hogy egyedül van, vagy nagyon közel állnak egymáshoz). Utána már mondjuk egy késsel/baltával meg tudod védeni magad.

Semmivel sincs több értelme egyébként, mint egy gázspraynek. Sajnos a kereskedelmi gázok elég harmatosak :-(
A legtutibb venni egy komolyabb kést, ami bármikor kéznél lehet. Persze ezt meg tudni kell használni, és egynél több támadó esetén elég rizikós.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 12:07:02

@martonx: baszki, mindig oda jutunk el, hogy MG42 :)))

Bár azt "csípőből tüzelve" is elég nehéz lenne használni...

Azért ultragáz szerintem, hogy ilyenekről kommentelgetünk, és nem mondjuk arról, hogy ki hova megy nyaralni a nyáron, vagy valami "békésebb" témáról...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.03.02. 12:08:09

@Seduxen: ez tök jó, de tényleg. Én viszont nem tartom azt sem alternatívának, hogy minden rettegő csak gázpisztollyal fog kimenni este 9 után az utcára. Ha ki akarnak csinálni ki is fognak, mindegy mi van nálad. Ugyanaz a szitu, mint hogy vehetsz te a lakásodra 200 hevederzárat is meg riasztót, ha be akarnak törni be is fognak....

A gázpisztolyra ettől függetlenül nem mondanám, hogy szart sem érne...

@martonx: zárt térben lehet több kárt okozol vele magadnak, mint a támadódnak :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 12:20:05

@Jancsibohóc: már csak azért sem, mert egy efféle "fegyverkezési" verseny hova vezet? Kezdjük a 9mm-essel, utána AK47, vagy MP5-ös, majd jön a Shotgun. Ezután a M61E könnyű géppuska. És hol a vége? Stinger rakéta?

Kurva nagy gáz, hogy ilyenekről kell vizionálni. Ez - szerintem - egyrészről mutatja a rendfenntartó erőink felkészültségét, és az emberek ezen szervezet(ek)be vetett bizalmát is...

Johnny336 2009.03.02. 12:27:53

Seduxen:

A gázpisztoly CS-t vagy paprika töltetű lövedéket képes elsütni, 3-5 méteren belül a leghatásosabb. Konkrétan a támadó pofájába nyomatsz egy kegyetlenül irritáló gázfelhőt. Képzeld el, hogy jó kis pepperoni után nyúlkálsz a szemedbe. Na ezt szorozd fel 100-zal, és az egész arcra (szemek, nyálkahártya, légutak) értelmezd. A pofánlőtt csak fetrengeni fog a földön. 2-3 embert ki tudsz vele iktatni, és utána spuri. Utánadfutni nem fognak, mert a földönfekve fuldokolnak, hörögnek, hánynak, könnyeznek, sipákolnak, és konkrétan a halált kívánják a szenvedés helyett.

Illetve hatékony tud lenni egy ilyen, ugyanis gumilövedéket is képes kilőni (nem mindegyik, érdemes utánaérdeklődni). Amiről tudjuk mire képes... :D
Konkrétan testre (mellkas, has) ajánlják a gumilövedék tüzelését, mert komoly stopereje van. Lágyszövetet érve akármi lehet a végkifejlet...

onvedelem.blog.hu - érdemes végigolvasni, nagyon érdekes.

Van létjogosultsága a gáz-riasztó fegyvereknek.
Eleve csak a riasztólövedék elsütve, mintha a levegőbe lőnél figyelmeztetőt. Csattan. Nem kicsit, nagyon.

Johnny336 2009.03.02. 12:32:02

Továbbá érdemes elmenni lőtérre, ahol éles lőszerrel gyakorolhat az ember.
Aki nem volt katona, annak szerintem létfontosságú, hogy tudjon ilyennel is bánni. Ahogy most kinéz a helyzet, szerintem nem állunk túl távol egy komolyabb háború kitörésétől. Lehet túlságosan pesszimista vagyok, de jobb félni, mint megijedni.
Pontosabban felkészülni mindenre.

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2009.03.02. 12:37:13

Kapcsolat.hu -soknak egy lebi43 idézet, csak hogy tudjátok kivel álltok szemben:
"Egy dolgot tudok erről elmondani neked én a Doktorimat a kapitalizmus élősködő jellegeiről írtam. Nekem nem kell elmagyarázni hogy itt és most miről van szó."

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.02. 12:51:02

@lombroso: anyááám...lebi nagykirály ott. Tudnám ütni bodzavassal...

mind2 (törölt) 2009.03.02. 12:56:36

@lombroso: ez foximaxi doktori, vagy mi a jó franc...
a lebi43 egy freudi nicknév ? 43 - ban született leszbikus szocialista ?

martonx 2009.03.02. 13:01:08

@Jancsibohóc:

Hát igen, zárt térben nyilván te is kapsz belőle. De mivel a támadód arca felé lősz, a nagyját ő fogja kapni :-)
A legviccesebb amúgy szembeszélben gázspray-t használni :-)

@lombroso: francba, most miattad megint beleolvastam a kapcsolatosok hozzászólásaiba. Ááááá megvakultam

mind2 (törölt) 2009.03.02. 13:01:49

" ....Doktorimat a kapitalizmus élősködő jellegeiről ... " ajaj, és még az egyeztetés sem megy ezzel a doktorival ....XD
kiegészíteném leszbikus szocialista első genererációs traktoros a vörös október ruhagyár szakszervezeti alapszervezetében....kész

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 13:14:43

@mind2: regelj be a kaccsolatra, és ezt oszd meg vele is...

@VonPerez: ammá biztos, lebi a LEGNAGYOBB király...

Ja, a szemét kommancsok a tyuxar.hu-s verziójú sörreklámos videómat is "rendszeridegennek" találták... Döbbenet...

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2009.03.02. 13:15:48

@mind2:
Ne nézd le, egy igazi européer, a horni értelemben véve. Most először láttam felvágni a foximaxis végzettségére, eddig mindig csak a Mercedeseivel és a "karrierjével" dicsekedett. Bocs, nem dicsekedett, hanem érvként használta. Például hogy miért hülyeség az a fogalom, hogy államcsőd.
Lebi43 az egyik nagy kedvencem Rezsó mellett.

Amúgy ha megfigyeled, akkor kb. 40%-uk nickjében szerepel a születési évük. Ebből és a nyugdíjak vehemens védelméből lehet a legjobban következtetni az átlagéletkorra.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 13:16:41

@Johnny336: @Jancsibohóc: mennyibe kerül egy közepes, vagy annál jobb gázpisztoly? 50? 80? 100?

Johnny336 2009.03.02. 13:16:57

@martonx: Attól függ milyen gázspray.
FOG és JET fejjel árulják őket. Gondolom a nevéből mindent ki lehet találni, hogy milyen módon juttatja a támadó képébe a tartalmat.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.03.02. 13:19:30

@Seduxen: állítólag a FÉG fegyók jók, de pontos árat nem tudok mondani...de rákeresek

mind2 (törölt) 2009.03.02. 13:23:54

@Seduxen: regeljen be közéjük a HALÁL, én nem fogok ... még olvasni sem bírom őket, mikor ott betyárkodtatok, néha benéztem, na elég is volt !

@lombroso: nem értettek ezek semmihez annak idején, csak a pofájuk járt meg kerülték a munkát ...aki akkoriban melózott, az már akkor is utálta a pofájukat ( munkásőr, szakszervezetis, személyügyis, hadd ne folytassam ) most meg itt verik magukat, hogy a megérdemelt nyugdíj.... és elba****k a mi életünket meg a gyerekeinkét is...
hhrrrr.....

mind2 (törölt) 2009.03.02. 13:27:22

@lombroso: honnan tudod hogy Majonéz milyen fegyvert szeretne venni ? : D Én MJ-t csak így becézem, remélem ugyanarra gondolunk.... :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 13:28:54

@lombroso: a Walther P22-es kurva jól néz ki :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.02. 13:30:47

@lombroso: na álljon meg a menet!! Te is kommentelsz ????

Az EREDETI 2009.03.02. 13:40:14

Most olvastam az egyik hetilapban, hogy egy tanár akit feljelentettek gyerekmoleszterálásért, a kémia teremben szájába vett egy gázpisztolyt, hogy majd jól elintézi magát. Fül orr gégészeten kezelik, ennyire veszélyes fegyver :)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.02. 14:02:45

Az a baj, hogy a bodzaszedők addig provokálnak, amig nem reagálsz, ha nem reagálsz akkor az a bajuk, hogy na mivan? most kussolsz? milyen fasz vagy, hogy semmit nem mersz szólni, ezutan nem elég hogy kerülted a konfliktust, és esetleg megúsztál egy balhét,de egy darab szarnak fogod érezni magad a megaláztatástól - a vita jogi útra terelésétől ők nem fognak megijedni

Higany 2009.03.02. 14:18:11

Vaterán kapni AK-47-et is, ne rugózzatok itt holmi gázpisztolyokon ;)

Tarackos Sül (törölt) 2009.03.02. 14:40:01

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Na, azért mindent nem kell elhinni! Én ennél árnyaltabb verziót hallottam, ami sokkal reálisabb: titokban a Feri is segített neki, miközben dublőr helyettesítette a Parlamentben.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.02. 14:47:11

@Johnny336:

Bakker, már az Index is MG42 fan lett :))

Tarackos Sül (törölt) 2009.03.02. 14:59:05

@zero:

Kicsit ironikusnak találom az Index cikkét, mert a magyar népet gondosan kinevelték, nehogy véletlenül fegyvert fogjon. Ugyanígy, a politikusoknak a háta is borsódzik a fenti lehetőség akár halvány esélyétől is. Itthon ez tabu, amit max. megtehetsz, az a kormányzó párt bálján történő tapsikolás, a sikereik elismerése, aztán szépen húzás haza, és örülés a segglyuknak.

Geza 2009.03.02. 15:37:12

@Jancsibohóc:
Nem fogod megtalálni. Régebben www.fegarmy.hu címen volt, fizikailag meg a Soroksári úton kinn a halál mögött két utcával, de bezárták.

Amúgy tényleg jók voltak, a grp-9-eshez volt nekem is szerencsém, nett kis jószág, szép finom kidolgozás, nem lötyög, nem kotyog, nem szorul, és mivel full acél, nem is igen kopik.

Spiáter fegyvert NE vegyetek, mert igaz, hogy nem szeget fogtok beverni vele, de elég hamar fárad, kopik (pl. csőre húzás reggel, leürítés este, fesztelenítés, stb. közben), ill. ha véletlen leesik, elpattanhat. Na nem a csöve fog letörni, de pl. az ütőszeg megreped a rázkódástól, aztán egyszer csak megszorul, vagy pl. a forgóbiztosító pattan el, aztán onnantól biztosított állapotban is elsüthető (tapasztalatból mondom)...

9mm alatt gázfegyvert fölösleges venni, asztmás egértől felfelé a 6mm-esek semmit nem érnek. (Mostanában látok az ismerősöknél előkerülni mariahilferstrassés (amúgy digó gyártmányú) Kimar 3xx vackokat (revolvernek látszó gagyi), nem győzöm lebeszélni őket róla. Töltény sincs hozzá, a dobreteszelése hitvány, üresen csattingatva néha megáll a furattal a kakas előtt, néha meg nem...)
A .45-ös már szebb, mint a 9-es, állítólag messzebbre/nagyobbat gázosít, de sokkal ritkábban látok hozzá töltényt, úgyhogy mindenképp a 9-est ajánlom mindenkinek.

(GVass szerint 'önvédelemre csak forgópisztolyt', merthogy az öntöltő akadhat, hát ez szerintem ízlés dolga, nálam a grp sem akadt soha...)

Gumilövedékes, RG89. Vigyázzatok, gumit kilőni CSAK az rg89s (S betű a végén) tud, amúgy nem rossz. Keserű-féle gumis revolverek: hallottam már jót is, rosszat is, fene tudja.
Gumis általában: 4-5 méternél messzebbre már pontatlanok, de mivel azon belül kell, így ez nem számít igazán, a lényeg, hogy üssön mint a törkölypálesz.

(Amúgy arra lennék még kíváncsi, hogy ha 10mm-es gumigolyót megfúrnám 5-ös fúróval, légpuskagolyót a közepébe, csepp purhabbal lezárnám, aztán lyukkal a cső felé betárazva kilőném, mi lenne? Mivel a légpuskalövegék 4.5-es, átfér a csőszűkítésen, aztán kicsit nagyobb átütőereje lenne, mint a guminak magában, csak hát az elmélet meg a gyakorlat azért nem feltétlen egyezik ugye.)

Úgy általában a fegyver kinézete abszolute nem számít, ui. ha előhúzás után fél-egy másodpercen belül nem sütöd el, akkor kiveszik a kezedből és leszúrnak. Villogni, fenyegetőzni nem lehet és nem is érdemes vele, vagy elővenni és lőni, vagy nem venni elő egyáltalán.

A hatása: elég hatékony.
Aki már próbált vonat ablakán kihajolva menetirányba fordulva szél ellenében levegőt venni, annak lehet sejtése a dologról. Pár tíz atmoszférával vág előre a gázcsóva, úgyhogy ha arcon találod az illetőt, akár akar lélegezni, akár nem, mindenképpen fog :), emellett ahol lyuk van a pofáján, ott szintén megy befele az anyag, lett légyen az szem, fül, száj, orrlyuk. Maga az anyag a kilőtt koncentrációban elég durva, ahogy én tapasztaltam, ahhoz képest a rendőrségi oszlatógáz valahol a derby arcszeszhez mérhető maximum. Könny, takony, nyál és fülzsír, mind folyni fog, plusz emellé égető (akarom mondani: __É_G_E_T_Ő__) érzés a szemben, az orrban, a torokban, a légutakban mindenütt. Öt-tíz perc múlva oszlik, addig csak azért nem szentségeltem tőle, mert ahhoz is levegő kellett volna...
Zárt térben nem az igazi, mert egy patron simán telenyom egy vasúti kabint úgy, hogy ott megmaradni nem lehet. (Ha netán a kabinajtó alsó lyukán lőttök befele, tartsatok rá jó keményen az ajtóra, mert a bentiek igencsak rángatni fogják :)...)

Persze jobban örülnék, ha élesre is lehetne engedélyt kapni (miért ne? kocsira is lehet, pedig ebből is van elég haláleset...), de hát rabszolgának ennyi jár, úgyhogy ez van. Cserébe viszont nem kell annyira filózni azon, hogy használni vagy sem: maradandó sérülést se okoz, úgyhogy a legkisebb gyanúra durr bele nyugodtan (aztán iszkolni, ahogy csak lehet).

Ja: és ha akármilyen fegyvert is vesztek: _mindig_ hordani. A kredenc fiókjában semmit sem használ, és ha csak a trafikba ugrasz le bagóért, aközben is lehet rá szükség.

Szóval legyetek jók, aztán osszátok a dezodort :) !

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.03.02. 16:01:27

haj haj. az akk.hu-n ott vannak a jan31-es adatok.
az allamadossag devizaresze 40%.
az allamadossagunk dec 31-hez kepest 870 mrd forinttal nott. ertsd: a koltsegvetes 1/10-e.

a gdp nem jol alakult tavaly.
www.mfor.hu/cikkek/Recesszioba_kerult_Magyarorszag.html

ha tovabbi 4%os recesszioval szamolunk, akkor a saccolt 26000mrd 2008-as GDP helyett iden 24900-zal szamolhatunk. akkor pedig már januárban 75.9% a gdp arányos államadósság.

persze, ha a forint szárnyalni kezd, akkor nagyon jó lesz minden. a lehetőségekhez képest...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.03.02. 16:07:11

egyebkent meg Heckler & Koch USP

ha Jack Bauernek megteszi, nekem is jó lesz.

jozicsenko 2009.03.02. 16:11:04

@Geza: Szerinted ezt elfogadják önvédelemre?

www.youtube.com/watch?v=zk0luq1JYxc

(kis kedvenc :-) )

tudi 2009.03.02. 16:36:22

Szerény véleményem szerint ha a helyzet fokozódik akkor az emberek már nem csak gázfegyvert fognak venni, hanem más fegyvereket is igaz azt már nem a fegyverboltban, hanem máshonnan és akkor itt nem Argentína lesz, hanem Szomália.

mind2 (törölt) 2009.03.02. 17:07:11

Hát én mindent gondoltam volna, de azt nem hogy a mi pacifista alaptermészetű férfiaink ennyire értenek a csúzlikhoz.... hihetetlen, most komolyan elképedtem... hol rejtegettétek ti mindezen tudást ???? Tök jó, sokkal nyuszibbnak gondoltam úgy általában a férfinépet..... ::))))

mind2 (törölt) 2009.03.02. 17:07:57

@mind2: jajj, ezt kár volt írnom, majd jönnek a kritikákkal, hogy a vastagbőrön egyesek fegyverkeznek, mások meg lelkendeznek : D

Johnny336 2009.03.02. 18:38:20

RG89s-t javaslom én is.
Tud gumilövedéket is, illetve könnyű, pici.
Vagy HWxx.
Ami a lényeg: szekrénytáras (szánhátrasiklásos) nem jó. Kizárólag forgótáras, revolver.

Olvastam egy nagyon érdekes szöveget - kétfajta öntöltős van:
1. amelyik már elakadt
2. amelyik el fog :D

Na, gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat! :D

Rorgosh 2009.03.02. 20:29:33

@Fedor:

Mi a csúsztatás? A cikk arról szól, hogy Ukrajnában mit váltott ki az államcsőd bekövetkezte, és felhívja a figyelmet arra, hogy hazánk fizetőképessége jelenleg egy nemzetközi szervezettől függ, amelynek meg kell felelnünk, ha hozzá akarunk férni az IMF által igért többi pénzhez.

A tény az, hogy mivel a kormány nincs többségben a parlamentben, így fenáll a veszélye annak, hogy nem tudja végrehajtani a szükséges korrekciós lépéseket a feltételek tartása érdekében.

Ettől függetlenül igaz, hogy valóban nem túl jelentős az államcsőd veszélye - ezt az EU is szeretné elkerülni - ám az ukránok is ezt hihették az államcsőd bekövetkezte előtt. És a hazánkban a lakosság kormányzat általi tájékoztatása sajnos nem túl magas szinvonalú, emellett lássuk be őszintén, kevesen is hisznek már a kormánynak.

A fegyvervásárlás - még ha az gázfegyver is - pedig jellemzően mindenhol fellendül válság idején, egyébként simán megérne egy posztot, hogy ez miért van így. (Mindennemű etnikai célozgatás nélkül.)

És azt hiszem, itt veled együtt mindenki azon drukkol, hogy az ország tényleges államcsőd, a betétek befagyasztása, valamint súlyosabb megrázkódtatás nélkül ússza meg ezt a válságot.

Legfeljebb bejön a kívánságunk.. :)

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2009.03.02. 20:37:46

@mind2:
Amennyiben te is az itt kommentáló MJ-re gondolsz, akkor igen.:) Onnan tudom, hogy mit akar venni, hogy már napok óta azt mutogatja nekem, és egy részletes kis listát is összeírt arról, hogy milyen az ideális fegyver, illetve hogy mikor van a BRFK ügyfélfogadási időpontja fegyverengedélyeztetés céljából. Ezeket meg azért osztja meg velem, mert egy feldél alatt élünk.:)

@Seduxen: Nem visz rá a lélek, hogy kommenteljek. Vagy rendszeresen kimoderálnának bárdolatlan stílusom miatt, vagy pedig lényegében átvennénk MJ-vel az uralmat a fórumrendszer felett, mint tettük azt a partizáninfón.:)) Így inkább csak olvasom őket, és jókat rögök rajtuk. Bár már az is megfordult a fejemben, hogy egy külön blog oldalra gyűjteni kéne a legjobb megnyilvánulásaikat...:))

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2009.03.02. 20:41:53

@Seduxen:
Állítólag a maroktáras nem annyira ajánlott, sokkal megbízhatóbb a forgótáras. Kisebb a valószínűsége, hogy elcsesződik vagy beakad a lövedék. Ettől függetlenül persze qrva jól néz ki.:) De ha már külső alapján választunk, akkor nekem a Keserű Trainer flóbert tetszik, vagy a dragon duplacsövű.:)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.03. 09:21:42

@lombroso: sőt a legjobban az M61E könnyű géppuska néz ki :)))

Csak azt kicsit nehézkes hurcolni :)))

mind2 (törölt) 2009.03.03. 09:39:10

@Seduxen: tanuljatok meg Grippent vezetni, aztán 10 perc alatt végeznétek :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.03. 09:55:16

@mind2: persze, bizonyára pofon egyszerű... végül is ha biciklizni megtanult az ember, ez sem lehet bonyolult :)))

Jut eszembe: MIT kerestek itt nácziakok?!? Nem megy senki a szervezett transzportokkal Tatárszentgyörgyre?? Csak én gondolom azt, hogy vásári cirkuszt csinálnak egy család tragédiájából???

mind2 (törölt) 2009.03.03. 10:17:51

@Seduxen: én motorozni is megtanultam annak idején, nektek is menni fog a vadászgép ... végül is csak felszállni, lőni, meg leszállni kell megtanulni.. mi van ezen bonyolult ? :D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.03.03. 10:53:26

@mind2: sőt, a leszállás opcionális. anno a japán kamikaze-k sem bajlódtak ilyennel, nem?

Geza 2009.03.03. 11:37:20

@Seduxen:
"-Merre forduljunk, Ali?
- Csak toronyiránt, Hasszán, mindig csak toronyiránt!"

picur3ka 2009.03.03. 12:06:48

@Seduxen:

Nem, nekem is feljon tole a gyomrom, csak remelni lehet, hogy tisztesseges megemlekezes lesz.

Tündér_Lala 2009.03.03. 13:16:51

Nem biztos,hogy nem tisztességes megemlékezés lesz.Propagandára,az ország lejáratására használják ezt is.Fél év múlva pedig, ha az elkövetöket megfogja a renőrség,egy rövid hírben elintézik, hogy nem rasszista támadás volt.Mint ahogy egyetlen esetben sem bizonyosodott be ez eddig.Az a pedig amitől Európa hangos,hogy itt öldösik a cigányokat , megmarad.
A dolog legundorítóbb része pedig, hogy az áldozatokat hsználják a propagandájukhoz,gyomorforgató,undorító és rámutat a szervezők valódi személyiségére.

süti beállítások módosítása