Skip to content


       Szűrés lista

Legrosszabb esetben

Addig is, míg Zero elkészül az argentínás poszttal, nézzünk egy másik, kicsit távolabbi jövőképet hazánk számára.

Ízlelgessük:

"A kormánypárti Népszabadság tizenkét oldalon méltatta a 70. születésnapját ünneplő Gyurcsány Ferencet. Az újság kiemelte a 27 éve az ország élén álló kormányfő megannyi érdemét, áldozatos munkáját, melyet a gazdaság fellendítésének érdekében tett. Meg nem értett rendkívüli vezetőnek nevezték Gyurcsányt, aki a börtönben lévő ellenzék és a lázadozó lakosság folyamatos gáncsoskodása közepette sem hagyott fel az ország megreformálásával, újabb és újabb programokkal állt és áll elő Magyarország fejlődését szem előtt tartva.

A születésnapi ünnepséget a kordonokkal és 8 méter magas betonfallal körülvett Parlamentben tartották, a vendégsereg 2000 üveg francia pezsgőt, 4000 adag kaviárt, 600 kiló szarvasgombát és 8000 kilogramm lazacot fogyasztott el.

Budai Bernadett belügyminiszter egyórás köszöntő beszédében kifejezte az ország háláját Gyurcsány Ferencnek, a kormány nevében pedig rövid szabadverset olvasott fel az ünnepeltnek:

"Szeretett miniszterelnökünk, te fáradhatatlan harcos,
ki minden nehézség ellenére maradtál állhatatos;
te igazi pannon puma, kinek lelke felnőttként is pajkos,
vállaltad értünk a rengeteg áldozatot;
köszönjük neked, hogy megóvtál a bajtól,
dicsfényben fürödjön örökké az arcod."

A miniszterelnök megköszönte a szép szavakat, majd háromórás beszédet mondott. Hangsúlyozta, hogy a baj közel sem akkora, mint ahogy azt külföldi elemzők mondják, szerinte a tíz éve tartó 80%os munkanélküliség csak átmeneti állapot, melyre a legújabb, "Munkával a Kánaánba" nevet viselő kormányprogram a megoldás. A rendkívüli mértékű, havi 240.000 %-os inflációt a magas banki THM-ekkel indokolta, és megígérte, hogy pénzügyminiszterével, ifj. Veres Jánossal rendkívüli eszközökkel is képesek küzdeni ellene. Kihangsúlyozta azt is, hogy a szomszédos országok által Magyarország köré emelt nagyfeszültséggel telített védvonal nem hátrány, hanem előny a magyaroknak, hisz meggátolja a légköri szennyeződések, és a következő gazdasági válság bejutását az országba. Egyedüli problémának csupán azt tartja a kerítéssel kapcsolatban, hogy az orosz gáz sem tud áthatolni rajta, de elmondta, hogy a hamarosan elkészülő 4-es metró működése pótolni tudja a kieső energiamennyiséget. Sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a Fidesz több tagját be kellett börtönöznie annak érdekében, hogy zavartalanul vihesse végbe reformjait, de kifejezte abbéli reményét, hogy az ellenzéki párt mielőbb abbahagyja uszító politikáját, és beismeri, hogy a jelenlegi helyzetért egyedül ők a felelősek.

Gyurcsány ezután feleségével rövid időre távozott, meglátogatták a kordonok mögött várakozó ex-kommentelőket, akikkel az internetszolgáltatás szünetelése óta személyesen tartják a kapcsolatot. Az első és második generációs támogatók nagyon örültek az ajándékba kapott, egyévi elmaradt nyugdíjuknak megfelelő értékű egy-egy kiló kenyérnek, melyhez a miniszterelnök sajátkezűleg írt receptet is mellékelt.

Közben az ünnepségen a belügyminiszterasszony felszólította az ellenzék vezérét, Orbán Viktort, hogy hagyjon fel végre Gyurcsány Ferenc akadályozásával, és álljon elő saját válságkezelő intézkedéseivel. Az évek óta katatón állapotban lévő, irodájában körbe-körbe járó, "Ne az emberekkel fizettessék meg!"-mondatot ismételgető Orbán természetesen nem volt jelen az ünnepségen, így válaszolni sem tudott. Pártja nevében Szíjjártó Péter jelent meg néhány percre a sajtó előtt, elmondta, hogy "Gyurcsány most már tényleg mondjon le!", majd limuzinjával sietve távozott."

 

Hátborzongató, nem? Mindenesetre nem légből kapott ötlet, Zimbabwéban körülbelül ilyen most a helyzet:

"Boldog szülinapot, elnök úr!" Így köszöntötte a kormányhű zimbabwei Herald napilap Robert Mugabe elnököt 85. születésnapján. Mugabe és vendégserege 2000 üveg pezsgővel, 4000 adag kaviárral és 8000 homárral ünnepelte a dicső napot. Az ünnepség előtti napon az újságban a védelmi minisztérium tett közzé hirdetést: "Hatalmas krokodilként minden viszontagsággal dacolva állhatatos maradtál, védted a szabadságharc elveit és szeretett hazánk szuverenitását"

Az elnökhöz hű The Herald napilap felszólította az ország valamennyi pártját, méltassák Mugabe érdemeit, aki önzetlenül szolgálta nemzetét. Ha mindenki csak egy töredékét megteszi annak, amit Mugabe elvtárs tett Zimbabwéért, mi leszünk a világ legfejlettebb országa - húzta alá a lap.

Lássuk, mit tett Mugabe elvtárs Zimbabwéért. Tömören: a munkanélküliség 90 százalék felett van, az infláció akkora, hogy a talicska többe kerül, mint a benne hurcolászott pénzhalom, a kolera áldozatainak száma 3877, a fertőzött száma pedig 83 .000 felett jár. A Dél-Afrikai Köztársaság a közös, közel 150 km hosszú határszakaszra árammal feltöltött, dupla szögesdróttal megerősített védművet épített. A gazdaság már jó ideje romokban hever, az ENSZ adatai szerint a lakosság fele, mintegy 7 millió ember élelmiszersegélyre van utalva. A mélyszegénység és az AIDS következtében a zimbabweiek várható élettartama 40 év alá süllyedt. Zimbabwében volt a hivatalos adatok szerint a világ legnagyobb ütemű pénzromlása, tavaly júniusban 11 millió, a rá következő hónapban 231 millió(!!!) százalékos. Mugabe 29 éve irányítja az afrikai államot, de most hatalma gyengülni látszik, február óta esküdt ellenségével, Morgan Tsvangiraival (MDC párt) kénytelen megosztani a hatalmat. A mintegy harminc politikai fogoly többsége azonban az MDC tagja, és ennek ellenére még mindig börtönben vannak.

Mugabe egy igazi zsarnok, aki rombadöntötte az országát, de görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz. És kaviárt eszik, miközben népe éhezik.Nem véletlen a párhuzam Ferivel.

Címkék: politika gyurcsány abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr1981911

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tudtad? 2009.03.06. 17:44:46

Ki legyen a vezér? Persze először azt kellene tisztázni, hogy egy demokratikus államban, ki is a vezér, már ha van ilyen. Nem hinném, hogy a miniszterelnök vezér lenne, de talán egy miniszterelnöknek kellene a legközelebb állnia a vezér szerepéhez. T…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kranführer 2009.03.06. 21:42:46

@Jichak Kolompár: Leszarom hogy ki vagy. Magyar nem mint kiderült. Mi lesz abból a szerencsétlen gyerekből ilyen neveléssel? Az izomagyról meg csak annyit hogy amikor a bodzaszedők megkérnek az utcán hogy némi anyagiakkal támogasd őket, ez az én fajta agyam mentális ereje jobban hat rájuk mint a kiművelt kommunista de nem látszó tekervények.
Szebb jövőt

gidabiga 2009.03.06. 21:43:15

osztrák barátunk mondta nekünk, a vizitdíj kapcsán, hogy meg kéne tanulnunk, hogy már nem kommunizmus van Magyarországon és nem kaphatunk meg mindent ingyen.
az egészségügyi ellátás pedig pénzbe kerül és fizetni kell érte.
mi elmeséltük neki, hogy mennyit vonnak le a fizetésünkből egészségügyi hozzájárulás címén.
nagyot nézett és mondta, hogy az osztrák újságok erről nem írtak, csak arról, hogy a magyar jobboldal ingyen akarja az egészségügyet.
és hogy így már érti a 300 forint elleni tiltakozást.
és ez a barátunk liberális.
a szó valódi értelmében.

picur3ka 2009.03.06. 21:43:48

@Pszt!:

Angol?@Ludas Matyi Online:

Szoval, erv nincs, mer' csak...

Nagyon ecceru tema kulonben, hogy csalni meg tobb penzt ki az emberekbol a semmiert, egyszeru, jozan esz.

A paraszti itten nem segit, demokraciaban kene gondolkodni.

Engem te ne tanitsal ki ha lehet, kosz, kulonosen ervek nelkul, es sajnos reg voltam mar 20 eves, ami mellesleg nem jelent semmit arra nezve, hogy kinek mennyi agya van, ugy hivjak kor-sovinismus, rasszistazol, mert nem tudsz valaszolni.

Sofian 2009.03.06. 21:45:33

Egy biztos...bármi/bárki jön fizetnünk kell.
Csak az a baj, hogy megint az fizet aki eddig is rendesen fizetett...a minimálbéres vállalkozó pedig röhög a Q7-eséből

., (törölt) 2009.03.06. 21:48:44

@kranführer: Hagyjuk. Nem érted.
Hasonlót

Metz 2009.03.06. 21:54:38

@gidabiga: pontosan igy van, a Belgák is reagáltak

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2009.03.06. 22:04:49

off:
@tothmari: Nézd meg, hány komment van a komolyan nem vehető blogomban, és ahhoz képest mennyi a te véleményformáló, megkerülhetetlen médiabirodalmadban ;)

Vagy akár kommentelj tovább semmitmondó személyeskedéseket, mint ez is volt, bánom is én.

elfelejtette 2009.03.06. 22:06:01

"Munkával a Kánaánba"

Ez jó. :D

Állítólag az Eltén a programozó matematikus mellett programozó hatalomtechnikus szak is indul.

elfelejtette 2009.03.06. 22:07:14

@Pitypalatty úrfi: Zorbán nem fog össze, nagy baj ez.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.06. 22:10:56

@beleszolok: A vizitdíj egy szükséges előkészítő lépés volt a több-biztosítós rendszer bevezetéséhez. Sokan pontosan ezért szavaztak ellene.

Egyébként nem hiszem, hogy bárki lehet annyira ostoba, hogy azt higgye, a vizitdíjról való szavazás "300 Ft-ról" szólt. Nem, akik ezt mondják, csak tettetik a hülyét.

elfelejtette 2009.03.06. 22:20:39

@laspalmas: Szerintem ez önmagában nem kérdés. Ettől még lehet vizitdíj, a mértéken persze lehet vitatkozni. A tömegközlekedésért is vonnak le, egyrészt az adódból fizetik, másrészt jegyet akkor is kell venned.

A vizitdíjbevétel az egészségügyi kasszában aprópénz volt, a kormány ezzel akarta előkészíteni a terepet a több biztosítós, később teljesen elkurvult , totálisan értelmetlen több pénztáras rendszerhez, hogy szoktassa a népet, az egészségügyi szolgáltatásokért fizetnie kell (a kötelező eü járulékon felül is)

A 3,3 millió szavazat meg tiltakozás volt úgy un block a kormányzati reformok és a kormányfő személye ellen, nem 300 Ft spórolás vezérelte a többséget. Protest szavazás.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2009.03.06. 22:21:36

@elfelejtette: A franc se vár összefogást, de ha nem hergelte volna a prolikat az elkerülhetetlen megszorítások ellen, akkor ennyire szarul azért nem állnánk talán.

@dzsucseharcos: Lehet, hogy neked nem arról szólt. De Gizi néninek igen. Meg persze arról, hogy Gyurcsány takarodjon, mert milyen helyes fiatalember ez a Viktor. És Gizi néni volt többmillióan.

Jól sejtem, hogy a tandíjas kérdésre igennel szavaztál? Arra ugyan milyen józan megfontolásból? Ugye nem csak azért, hogy takarodjon?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.06. 22:25:19

@Ludas Matyi Online: Látom, szívesen locsog olyasmiről, amihez mit sem ért. Reméljük, erről majd leszokik, ha felnő.

>Mindenkin, aki a 300 Ft miatt nem megy el felíratni valamit sokkal többet lehet spórolni.

A vizitdíj hatására kevesebben fordulnak orvoshoz. Ez megtakarítást jelent, mert a szükségtelen vizitek száma csökken. Többletköltséget jelent, mert ha betegek halogatják az orvoshoz fordulást, akkor összességében a kezelésük végül drágább lehet. A két hatás eredője szakmai viták tárgya, nem politikusi vágyaktól függ.

>Ha pedig megérti, hogy a 300 Ft miatt nem kell plusz 3 órát sorban állnia az orvosnál, és az orvos tud rá plusz 10-20 percet fordítani

Mivel a vizitdíj bevezetése kb. 5-7%-kal csökkenti a vizitek számát, ezért az olyan tényezők, mint az időjárás, a napszak stb., jobban befolyásolják a sorok hosszát.

>De a magyar egy végtelenül balga népség. (ez remélem nem rasszizmus :) )

Ön magyar? Balga is? Egyébként de, ezt hívják úgy, hogy rasszizmus.

>Persze ezt így leírni hivatalosan nem lehetett, mikor indokolták a bevezetését

A vizitdíj bevezetése ugyanis azért volt inkább fontos, mert magánbiztosítókon alapuló eü.-finanszírozás nehezen elképzelhető nélküle - nem írom le most, miért, el lehet olvasni bármilyen egs.gazd.tani tankönyvben. Tehát a biztosítási reform bevezetőjeként volt rá szükség. Ami ugyanis a költségvetési hatását illeti, az hibahatáron belüli volt, ahogy azt maga az Ön kedvenc Miniszterelnök Ura a népszavazás után kifejtette.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.06. 22:28:39

@Pitypalatty úrfi:

>Lehet, hogy neked nem arról szólt. De Gizi néninek igen

Ki a Gizi néni? Ön ismeri? Tegyük fel, hogy Ön olyan jól ismeri Gizi nénit, hogy kitalálja a gondolatait. De mindez miért fontos?

elfelejtette 2009.03.06. 22:29:56

@Pitypalatty úrfi: "A franc se vár összefogást, de ha nem hergelte volna a prolikat az elkerülhetetlen megszorítások ellen, akkor ennyire szarul azért nem állnánk talán."

Tény, hogy hergelte, tény, hogy kihasználta a helyzetet, mint ahogy mindegyik politikus, illetve politikai erő kihasználja az ellenfele gyengeségeit, ahogy Gyurcsányék a köteles beszédet. Ugyanakkor ha nem lett volna egy alapvetően elégedetlen társadalom a háttérben, akkor ez nem jött volna össze neki. Légüres térben elég nehéz elégedetlenséget szítani.

Reálisan megegyezésre törekedni úgy lehet egy ellenzéki politikai erővel, ha cserébe valamit képes vagyok felkínálni neki. Az MSZP és Gyurcsány ellenzéket ostorozó hangneme mutatja, hogy soha nem is állt szándékában a megegyezés, ez csak egy blöff. Nem is nagyon tudna mit kínálni az ellenzéknek, max annyit, hogy együtt süllyedjenek lefelé a népszerűségi listán.

Az SZDSZ és az MDF más kérdés, hiszen nekik időt kellett nyerni. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy az idő nekik kedvez. Én azt látom, hogy a baloldali, felülről diktált, civilizátori reformpolitikának, aminek Bokros az etalonja, nem nagyon van társadalmi támogatottsága. Így eleve kudarcra van ítélve.

picur3ka 2009.03.06. 22:30:24

@dzsucseharcos:

Tobb-biztositos rendszer meg vizitdij, aha, nem ertjuk. Tudod, semmelyik fejlett orszagban, ahol megfordultam, nincs vizitdij, de van tobb-biztositos rendszer.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2009.03.06. 22:45:14

@elfelejtette:

A köteles beszéd kihasználását ki járta meg? A Fidesz-kormány
A megszorítások és reformok ellen uszítást: Az MSZP-SZDSZ kormány, és az ország. Nem ugyanaz a kategória.

"Én azt látom, hogy a baloldali, felülről diktált, civilizátori reformpolitikának, aminek Bokros az etalonja, nem nagyon van társadalmi támogatottsága. Így eleve kudarcra van ítélve."

Valóban. Sajnos. Bezzeg a populizmus, az bejön a magyarnak. Iskolázottsági cenzus kéne ide...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.06. 22:50:54

@Pitypalatty úrfi: "A köteles beszéd kihasználását ki járta meg?"

2002 óta elég brutálisan megjárta az ország. Még mindig nem akarod látni?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.06. 22:53:09

@picur3ka: Képzelje, a közvetlen befizetés a szolgáltatás igénybevételénél (aminek persze csak egyik esete a vizitdíj, az önrész stb. gyakran egy sokkal komolyabb összeg) jóval elterjedtebb a fejlett országokban, mint a több-biztosítós rendszer, sőt, a kettő egyszerre is előfrodul. Biztos nem látogatott meg még elég fejlett országot. Utazzék többet!

elfelejtette 2009.03.06. 22:53:55

"A köteles beszéd kihasználását ki járta meg? A Fidesz-kormány
A megszorítások és reformok ellen uszítást: Az MSZP-SZDSZ kormány, és az ország. Nem ugyanaz a kategória."

Mit is járt meg az ország? Nem a Medgyessy féle esztelen osztogatást? Nem a Sulinet féle ingyen digit kamerát, meg CHF alapú autópályákat szívjuk meg most?

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2009.03.06. 22:59:51

@Csöncsön: De, közvetve megjárta. A Fidesz viszont közvetlen kárt okozott a reformok elgáncsolásával, az ország külföldi bemocskolásával, stb.
Nincs egy jó kormányunk, de Orbánék mindent megtettek, hogy kihozzák belőle a legrosszabbat

@elfelejtette: De igen, Medgyessy a legnagyobb faszfej a magyar politikában a rendszerváltás óta, de ez még nem menti fel a Fideszt, amiért ilyen közhangulatot csiholt úgy, hogy közben konstruktív ötlete egy szál sincs

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.06. 23:04:44

@Pitypalatty úrfi:

Miféle "reformokról" beszélsz? Te komolyan elhitted, amit Gyurcsány mondott? Komolyan azt hiszed, hogy neki lett volna koncepciója, csak az ellenzék fölhergelte a népet ellene?...

A reform ott kezdődik, hogy egy politikus világosan kifejti, hogy mit szeretne megváltoztatni, hogy pontosan miért is, és hogy ezt a változtatást milyen lépésekben készül végigvinni.

Gyurcsány (az MSZP-SZDSZ kormány) esetében mindegyik lépés hibádzott.

elfelejtette 2009.03.06. 23:05:01

@Pitypalatty úrfi: "De igen, Medgyessy a legnagyobb faszfej a magyar politikában a rendszerváltás óta, de ez még nem menti fel a Fideszt, amiért ilyen közhangulatot csiholt úgy, hogy közben konstruktív ötlete egy szál sincs"

Ezt a közhangulatot nem a Fidesz hozta létre, ez tévedés. Ezt a közhangulatot a kormányzat hozta létre azzal, amit és ahogy csinált.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.06. 23:05:45

@Pitypalatty úrfi: A parlamenti kisebbség hogyan tudja "elgáncsolni" a reformokat? Futottak a reformok, és valaki kitett egy partvisnyelet?

Könyörgök, próbáljon önálló választ adni erre a kérdésre, most ne a Népszavából másoljon be ütős félmondatokat.

Vagy a népszavazással van baj? Aha, tehát a reformok a Három Díj voltak? Nagy reformok a maguk összesen 1-2 százalékos költségvetési hatásukkal!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.06. 23:09:04

@elfelejtette: A Medgyessyt szidó gyurcsisták elfelejtik, hogy a Medgyessy-féle, 2003-ban induló kiigazítás ha végigment volna, akkor 2005-re vagy 2006-ra az ország készen állt volna az euróbevezetésre. A gyurcsányista mítosz úgy szól, hogy Medgyessy osztogatott, Gyurcsány pedig tétlenkedett, nem merte abbahagyni. Ezzel szemben a valóság az, hogy Medgyessy 2003-ban befejezte az osztogatást és lassú, kínos korrekcióba kezdett, Gyurcsány viszont úgy osztogatott 2005-2006-ban, mint Medgyessy 2002-ben (áfacsökkentés 2006 elején, hogy csak egy híres esetet mondjak).

Fosch marshall · http://proletarokkozt.blog.hu/ 2009.03.06. 23:11:29

@tothmari: 18 posthoz 21 komment, ez mondhatni csodás...
Hajrá! ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.06. 23:19:26

OFF

@Fosch marshall:

Nem is tudtam, hogy egy blog színvonalát a kommentek számán kell lemérni... (?)

ON

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.03.06. 23:20:20

orbán is 20 éve a politikai elit here tagja, ő is felelős ez időszak dolgaiért!

elfelejtette 2009.03.06. 23:26:15

@dzsucseharcos:

Én ezt másképp látom. Ha már Medgyessyt kárhoztatjuk, vagy védjük, egy apró gondolat ehhez kapcsolódóan: Medgyessynek, mint "külsős", nem MSZP tag, csak úgy eszébe jut, hogy seggére verjen néhány 1000 mrd forintnak, fedezet nélkül? Ez így nagyon nem kerek. Ez az osztogatás véleményem szerint nem Medgyessytől származik , hanem a Gyurcsány féle agytröszt lehet a forrása.

Gyurcsány deklaráltan tanácsadó volt már ekkoriban is, és a Debreczeni könyvben leírtak is azt erősítik, hogy ha döntő szava volt már 2002 előtt is, hogy ki mit lépjen az MSZP vezetők közül, akkor valószínűleg nem volt ez másképp 2002 után sem.

Gyurcsány valószínűleg akkor kezdett megerősödni meg, amikor Hornék elvesztették a választást, és azóta veszi át az MSZP-ben a hatalmat, lépésről lépésre. Elképzelhető, hogy nem is volt igazán távol a tűztől sohasem, bár hivatalosan 2000-től MSZP tag, ha jól emlékszem.

Az MSZP 2000 előtti politikája, szlogenjei merőben mások voltak, mint amiket tettek, amiket kezdtek mondani 2000 után, gondolok itt a Lop stop kampányra, a Több pénzt az embereknek szlogenre, és Medgyessyből egyszerűen nem nézek ki ilyen stratégiai érzéket. Amilyen gyorsan félrehajították őt 2004-ben, olyan érzésem volt mindig is, hogy csak bábként használják.

Véleményem szerint a 2002-es osztogatás is Gyurcsányék műve (nyilván nem egy emberé, hanem egy érdekcsoporté).

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.06. 23:49:37

@elfelejtette: Medgyessy egy ígérethalmazzal megnyerte a választást, és aztán ezeket az ígéreteket betartotta, ami a 2002-es évben komoly pénzügyi nehézségeket okozott. A keletkezett hiányt kétféle módon lehetett felszámolni: (1) a gazdaság "kinövi", ha a kiadásokat szinten tartják, és (2) megszorítással. 2003-ban kb. 5% reálbércsökkenéshez vezettek a megszorítások, és a gazdasági növekedés is gyors maradt. Vagyis nem volt semmiféle súlyos "elkúrás", csupán a választás megnyeréséhez szükséges ígéreteket tartották be. Az ígéretkampány megtervezésében természetesen részt vett Gyurcsány, ez ismert tény. Ismert tény pl. az is, hogy Gy. ötlete volt a "23 millió román"-kampánytéma. Viszont ha Medgyessy marad a ME, akkor valószínűleg fegyelmezettebb a kormányzás 2004-2006-ban. Azt se felejtsük el, hogy Medgyessy 2004 júniusában Gyurcsányt eltávolította a kormányából, mert alkalmatlannak találta! Nyilvánvaló, hogy Gy. mögött egy erős csoport volt, és ez közreműködhetett M. elmozdításában, de nem hiszem, hogy állítható, hogy 2002-ben már Gy. irányította az eseményeket. Gy. csak úgy tudott a csúcsra jutni, hogy előbb M. meggyengült, ami egy másik történet. Az MSZP-ben több csoport is van, ezek harcától sok minden függ. Legalábbis ez volt régen, mert ma már elképzelhető, hogy Gy. és csoportja teljesen maga alá gyűrte az utóbbi időben ájult állapotban leledző pártot.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.06. 23:52:51

Muhaha, találtam egy cikket, amely e poszt bizonyos kommentelőinek épülésére szolgálhat. "A vizitdíj eltörlése a mammográfiaában életeket menthetne" - ugyanis a szűrővizsgálatokra jelentkezők számát 8%-kal csökkenti a $12 vizitdíj.

news.brown.edu/pressreleases/2008/01/mammogram-co-payments

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.07. 00:00:10

minden maszopos balfasz...

mit kell ezen CIFRÁZNI...?

beleszolok 2009.03.07. 00:57:05

Azt se felejtsük el, hogy a vizitdíj abban a formájában, amiben itt bevezették, pont a törzsvendégeket nem tartotta távol. Egyrészt ugye a súlyos krónikus betegségben szenvedőknek nem kellett fizetniük, másrészt pedig, aki csak napi program szerűen járt, az egy hónap alatt teljesítette a vizitek maximális bekerülési költségét, és onnantól, dafke mehetett mindennap, gyakorlatilag ingyen, nem mellesleg komoly terhet róva az önkori adminisztrációra. Azokat pedig, akiknél működhetett volna prevenció, azoknál pedig inkább ritkította a vizitek számát.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.07. 01:26:49

@Séfbácsi: Diktátor és ritka természetes halál? Sajnos ez nem igaz. Kim Ir Szen? Sztálin? Az egész szovjet bagázs? Castro (jó, ő még él...) Pol Pot?

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.03.07. 02:15:55

@beleszolok: Na végre, így a helyes, amit írtál. @dzsucseharcos: Háááát, neked inkább nem írok semmit :) Picurka még fejlődhet, de azt hiszem te valami politikai zseni lehetsz, aki elérte a csúcsot, olyasmi, mint akik vezetgetik az országot :) Ajajj.

Kopiás Attila Steve 2009.03.07. 02:22:53

Ez megvan? Kurvajó... :+)

mszp.hu/belfold/bovebben/mesterhazy-orban-megint-nem-mondott-semmit
(...) A politikus hangsúlyozta, hogy az ellenzéki pártelnök bátorsága csak addig terjedt, hogy saját hatalmi érdekeitől vezérelve továbbra is akadályozza a válság elleni nemzeti összefogást, és ezért semmilyen árat nem tart nagynak.
Ha semmilyen javaslattal nem áll elő és mások ötletei sem érdeklik, akkor legalább ne akadályozza azokat, akik össze akarnak fogni és tenni akarnak az országért - kérte Orbántól Mesterházy.

HARE 2009.03.07. 05:05:50

@Pitypalatty úrfi: Nem tudja, mert olyan mocskot és züllést hagynak maguk után a vörös nyakkendősök,hogy kell egy nemzedék mire kiheverjük. Akkor kell majd igazán összefogni, hogy ne vesszen el a haza! Ezeket a férgeket meg a legmélyebb várbörtönbe!

belzebubó 2009.03.07. 05:39:06

Az egyik fórumon találtam ezt a kimutatást. Rosszul lettem. Igy a számokat egymás mellé rakva még nem láttam,mellbevágó. Főleg az "ország nettó külföldi adósság rovat".A 2001-es 8,3 M EUR-ról 40 M euróra emelkedett 2007-ben. A 2008-as külföldi államadósság adatot ebbe a táblázatba be sem merték irni.
Aki ezek után még azzal jön,hogy patás a hibás, az csak simán hülye.Egyetlen érv nincs ennek alátámasztására.
www.akk.hu/object.6066a3b1-4c6d-4b97-84c5-cd883126b2ec.ivy

Szűcslaci 2009.03.07. 06:01:06

Cseh Tamás egyik dala jut eszembe:

" Jaj, csak tíz év múlva ne ez a dal legyen......."

Szűcslaci 2009.03.07. 06:12:28

Menjen a retek faszára az, aki a vizitdíj leszavazásában látja az ördögöt.
Vállalkozó vagyok, a kihalófélben levő adózó fajta.
Csak magam után havonta fizetek 80.000.- TB-t , plusz EHO-t, plusz a kidobott nyugdíjjárulékot.
orvosi kezelés alatt 25 éve nem álltam. Az alkalmazottaim táppénzeit rendszeresen én fizetem, dacára annak, hogy utánuk is tetemes járulékokat fizetünk. ( apropó, milyen érdekes, hogy az általános iskolában elhűlve hallgattuk, hogy a feudális rendszerben micsoda kemény, embertelen adóztatás volt - tized, meg úrdolga - na, most meg van áfa, adó, van jövedék, van járulék, meg külön hozzájárulás ) ezek tetejébe még gomboljanak le 300.- Ft-ot? Nem az összeg, a jelentés a baj! Hát ezeknek semmi nem elég? Mindent el kell lopni? Hol van a befizetett nyugdíjjárulékom? Számoljuk már ki kamatos kamatokkal a 40 év során befizetet pénzeimet - hozzá még a magán nyugdíj pénztáraknál történt befizetéseket is - hogy mekkora törzstőkémnek kéne lenni csak egy egyszerű bankban? Persze, ha bankba tettem volna, akkor is ellopták volna ezek a lelkükben ( és vérvonalukban) mindig is tradicionálkommunista ( értds mint lenin meg sztálin ) párosujjú genyák, ezek a gyurcsányok meg meggyesik meg pufajkás hornok, meg az a sok csököttagyú kétbites marharépa, aki rájuk szavaz monstre.

Orbán vezér (törölt) 2009.03.07. 06:33:29

... a cigányok királya addig is minden évben szétvereti "hazafias" csürhéivel a legmagyarabb ünnepet Március 15.-ét. Lesz gyújtogatás, dúlás és pusztítás, ahogy eddig is, de legalábbis addig mindenképp, amíg Gy.F. a miniszterelnök.

Nem szabad tehát Gy.F-re szavazni, mert a cigánymaffiáknál is úgy szokás, hogy amíg a tulajok (vagyis a nép) el nem kezdi fizetni a védelmi pénzeket, addig tart a dúlás és pusztítás.

És addig lesz ez így M.O.-on is, addig, amíg Orbán vezért ezt a dologtalan, naplopó, semmihez sem értő és ingyenélő csirkefogót meg nem választják újra.

És a FIDESZ-maffia megint rászabadul az országra. De jó lesz. Körülbelül akkor szartunk utoljára.

georg 48 2009.03.07. 07:11:59

Sajnos lehet, ez nem is utópia! De 22 év mulva is O.V. lesz mindennek az oka.

belzebubó 2009.03.07. 07:32:52

Tiltakozik az SZDSZ Gyurcsány ízléstelensége miatt
2009. március 6. 18:29


MNO
A korábbi koalíciós partner, az SZDSZ közleményben tiltakozik Gyurcsány Ferenc újabb, a nőkről tett ízléstelen megjegyzései miatt.

Az SZDSZ közleménye szerint a miniszterelnök - mielőtt az MSZOSZ nyugdíjas szövetségének nőnapi rendezvényén tartott köszöntőjében a nőnap fontossága mellett érvelt - egy ma reggeli televíziós műsorban saját pártja listavezető személyiségeinek külsejéről tett sértő megjegyzéseket, amikor azt fejtegette, hogy szépségversenyen valószínűleg más jelölteket keresnének. Mivel az érintett képviselőjelölt asszonyok nincsenek abban a helyzetben, hogy tiltakozzanak, ezért ezt SZDSZ megteszi helyettük. Dermesztő, hogy a magyar kormány első embere ilyen ízléstelen megnyilvánulásokra képes, ha nőkről nyilatkozik - áll Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese által aláírt közleményben.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.07. 07:52:09

Gyerekek, pénzt a bankba, az a legbiztonságosabb, olvassátok!
Nyers Rezső, a Bankszövetség elnöke nyilatkozatában elmondta, az utóbbi napokban a betétek kivonása megnövekedett, jelezve az bankügyfelek megnövekedett aggodalmát. Nyers megerősítette, hogy a betétek biztonsága alapján ""a magyar bankszektor az európai átlag felett helyezkedik el, illetve a kormány garanciavállalása is erős""
Most annyira megnyugodtam, még kérek kölcsön milliókat, és azt is befektetem. Hajrá, bankra fel!
Főleg a kormány garanciavállalása nyugtat meg.
kúrcsánymonnyonle

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.07. 08:03:02

@belzebubó: ezaz, ez a lényeg, köcsög szdsz is ezzel foglalkozzon, meg kúrcsány is, majd jól megmenti az országot a női szépségről való vita. A jó qrva anyjukat!
Meddig várunk még?
Eltűrtük, hogy eladják az országot, hogy tönkretegyék az ipart, a mezőgazdaságot, most már hülyét csináltak belőlünk a külföld szemében, egymásra uszították az embereket, az ország nagy részét mélyszegénységbe taszították, és most elveszik gyerekeinktől, unokáinktól az emberhez méltó életet, jövőt.
Nekem ebből kurvára elegem van. Változtatni akarok rajta, és mert tanultam a vértelen gengszterváltásból, látom, ezt csak erőszakkal lehet megoldani, különben 1 éven belül újra a mostani teljes politikai "elit"? fog a parlamentben ülni, csak más néven, és más pártban.
Írmag nélkül el kell őket távolítani a politikai életből. A rendszerváltás óta bebizonyították, semmit nem tudnak tenni az ország jobb jövője érdekében, akkor alkalmatlanok erre a feladatra. A nem megfelelő munkát végző embert pedig kirúgják a melóhelyéről, méghozzá rekordsebességgel,ugye?
Akkor mire várunk még?
kúrcsánymonnyonle.

Kartal 2009.03.07. 08:18:26

Srácok, gyorsan írjatok egy új posztot, hogy ez a vigyorgó alak eltűnjön a címlapról, mert ahányszor meglátom, hányingert kapok. Hétfőig nem is jövök vissza. :P

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.07. 08:20:53

ja, és hogy ki tette tönkre az országot, kúrcsány vs. orbány...szerintem mindketten. az egyik azzal, hogy próbált tenni, a másik azzal, hogy nem mondja el, hogy lehetne tenni.
lehet, én hülye vagyok, de úgy gondolom, egy igazi politikus, most kiállna a nép elé, azzal, hogy , figyeljetek, ez a program vezet ki, de akkor álljatok mellém, és küldjük végre a pokolba ezt a teszetosza kormányt.

Vagy a másik oldal: Drága barátaim, most jött el az az idő, amikor teljes egyetértésben, az ország megmentése érdekében, össze kell fognunk az ellenzékkel, és akkor megmenthetjük a népet.

Ehelyett mindegyik a hatalomért küzd, és le se szarják,mi lesz velünk. Gyurcsány taktikája az, hogy minél rosszabb állapotban adja át zorbánynak az országot, hogy aztán mondhassa, na most kezdj valamit vele. igaz, mi ebbe tönkremegyünk, de az nem számít.

A másik buzi meg azé nem mondja el a programot, ha van neki,mert a kormány szétszedi, vagy felhasználja, mint sajátot. Érzésem szerint a nép, most egy nyíltan, a népszerűtlenséget is felvállaló, de a külföld által is támogatott, valódi programmal rendelkező csoportot vár.
Na, ilyen a mai politikusok kötz nincs. Csak hatalom és pénzéhes, töketlen, szarjankók vannak.
kúrcsánymonnyonle.

Jómunkás Blogger 2009.03.07. 09:06:05

INDEX VIDEÓ: VESZÉLYBEN A HAZA

index.hu/video/2009/03/07/kamatemeles_kell/

KÖTELEZŐ DARAB, AZ AEGON ALAPKEZELŐ ELMONDJA A FRANKÓT!

milner 2009.03.07. 09:13:05

"Mugabe egy igazi zsarnok, aki rombadöntötte az országát, de görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz. És kaviárt eszik, miközben népe éhezik.Nem véletlen a párhuzam Ferivel."

A Feri egy balfasz, ez nem kérdés, de nem zsarnok és nem diktátor. Ha az lenne egy ilyen írás után Recsken lennél. Az ország nyomorba döntéséről pedig annyit, hogy a FIDESZ az összes olyan intézkedést ami ide vezetett (kölcsönökből jóléti államot), vígan megszavazott.

belzebubó 2009.03.07. 09:21:19

@*kerengő partvis*partizánlány*: szerintem az EP választásig nem mondja el.
Ráadásul kiadáscsökkentéssel akarja és azt a magyar átlagember nyugdijas aki az egyszeregyet sem tudja,nem szavazza meg.Az lenne a tuti bukta nekik ismét.Már kétszer megjárta.Ráadásul olyan magas számú lett az inaktivak és a nyugdijasok aránya az aktivokhoz képest,hogy velük nagyon vigyázniuk kell miközben azokat a költségeket akarja megkurtitani amikből ezek élnek.Az aktiv dolgozókról beszél folyamatosan,az ő érdekeikről,nem elsősorban a nyuggerekről és asszociális segélykérőkről.
Tegnap néztem a német Bundestag bankok államositásához szükséges tvjavaslat vitáját. Mindent leszavaztak a szabaddemokraták.Jelenleg ők az ellenzék.Ettől függetlenül minden megy a maga útján és nem a szabaddemokrata ellenzéktől várják a javaslatokat a megoldásra.Én nem értem Mo-on miért a Fidesztől várják.Ott van az MSZP,SZDSZ,MDF és most már a Reformszövetség.Csak meg tudják oldani ennyien? OV nem megváltó ezt be kellene már látni.

picur3ka 2009.03.07. 09:23:36

@dzsucseharcos:

Hat valo igaz, tobbet kell utaznom, hol gondolod?

Az onreszt a vizitdijjal csak akkor lehet osszehasonlitani, ha egyaltalan nincs 'ingyenes' nemzeti/orszagos egeszsegugyi ellatas. Ennek talan legmarkansabb peldaja az USA, en ugy tudom, de persze azt, akinek semmilyen biztositasa nincs, nem lehet csakugy kihajitani a korhazbol.

www.deloitte.com/dtt/article/0,1002,cid%3D131941,00.html

Az allam ebben a rendszerben is sokkal hozzajarul az egugy finanszirozasahoz.

'Although we spend more on health care than any other industrial nation, we are the only one not to cover all its residents.1 Nearly 45 million of us – most with full-time jobs – have no coverage whether through the job or government program like Medicare and Medicaid.2 Many of us lucky enough to have health insurance have inadequate coverage and forego needed care and medication because of high co-payments and deductibles.'

lpa.igc.org/documents/jhc_financing.html

A kepzelt betegek elijesztese problema mindenutt, ahol allami egugyi ellatas van, ettol fuggetlenul en nem vagyok hive az eltorlesenek. Egy 1-2 dollarnyi vizitdij, nem fogja ezt megoldani szerintem.

Csak kivancsisagbol, tavolrol kapcsolodik csak ide, az egugyi ellatasban ma Mo-on egyseges vagy tobb kulonbozo szoftvert hasznalnak-e az adminisztracioban? Ugyanis, erdekes modon, a legutobbi tapasztalatom az volt, hogy nem tudtam hasznalni az europai egugyi kartyamat, a rendszer nem fogadta el, hm...

belzebubó 2009.03.07. 09:24:57

@Jómunkás Blogger: ajjajjj! Ez Heim Péter lesz. Ő pedig amit eddig elmondott az be is jött.

Alf (törölt) 2009.03.07. 10:43:24

sajnos a rekord infláció nem zimbabwe, hanem 42,000 trillió százalék volt 1946-ban, találjátok ki, hol.

kissegiccség :
M-el kezdődik és agyarországgal végződik.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.07. 11:10:19

@belzebubó: Tudom, hogy nem megváltó. nem is várok tőle semmit.egyiktől sem.Ez a mostani halogató, megvárjuk, a másik mikor hibázik taktika, ez undorító.
és ahogy írod, a dolgozó rétegről beszél.
hát ez az, mindegyik csak beszél. A legnagyobb méretű elefántfaszt mindegyikbe, itt már nem beszélni kell, hanem cselekedni, de kurva gyorsan, mert akkora baj lesz, mint még soha.
Halogató, mellébeszélő, cselekvésképtelen, semmitérő, fasszopó, hiteltelen, erkölcstelen, tolvaj, korrupt, óvódás szinten, egymással vitatkozó, egymásra mutogató, erkölcstelen, hazaáruló.országromboló, senkik.
Én ezektől semmit sem várok.
kúrcsánymonnyonle

-RS- 2009.03.07. 12:03:19

A tegnapi Orbán-beszéd túl híg és bő lére eresztett volt. Gyakorlatilag mindenki azt lát bele, amit akar. Amit én fontosnak tartok belőle, hogy elhangzottak a következő kifejezések: erőforrás-szivattyú, pénzhatalom, erőforrásválság. A tényleg valódi problémák, amik a Mátrix mögött vannak.
Nem vagyok hithű viktorista és Fidesz-fan, de szerintem nem nagyon lesz más választásunk, mint Orbán. Teljesen érthetőek azok a hangok, akik szerint a Fidesz puhapöcs, semmit nem érő ellenzék (szerintem is), na de gondoljunk bele: mi mást tehetnének? Ha Ov fölkeleszti a népet, és belebukik, nekik végük. Próbálkoztak ők anno kordonbontással is, szánalmas eredménnyel - úgyhogy marad nekik a "demokratikus" út.
A Fideszen kívül erők? Vona? Vele az a baj, hogy nem biztos, hogy a nagyvilág is el fogja fogadni. Ha igen, akkor annyit kell változnia, hogy mi fogunk benne csalódni.Persze, tehetünk a nagyvilágra, de emlékszünk még Haiderre? Az a helyzet, hogy jelenleg a világot uraló erők ellen nyíltan szembemenni - öngyilkosság. Ha Magyarország elszigetelődik, az katasztrofális állapotokat eredményez. Viktor elég PC ahhoz, hogy elfogadják, hiába kavarog tőlük sokszor a gyomrunk.
Persze elképzelhető egy hiteles, új szereplő feltűnése is, de az ilyen szadesz-klón LMP-ket figyelve erre nem sok esélyt látok. Reálisan még egy Viktor-Vona kétharmados koalíció lehet a legjobb - amennyiben tényleg elmennek az elérhető végső határig a nemzeti érdekérvényesítésben. És persze, ha nem vágják majd őket is zsebre. Valahogy nemzetvesztőkből ugyanis mindig nagy nálunk a felhozatal.

belzebubó 2009.03.07. 12:06:27

@*kerengő partvis*partizánlány*: Engem igen megvisel a magyarországi helyzet,pedig van köztünk vagy 14.000 km. De van egy pár olvtárs az Indexen és itt is akiknek az idegeiért komolyan aggódom. Nem szabad tönkremenned ilyen banda miatt.
A nagybátyám egy hétfői Újságiróklub után kapott stroke-ot.A fenének néz ATV-t.Azóta orvosilag le van tiltva mindenféle politikai müsorról. Én komolyan aggódom magamért és értünk,hogy tönkremegyünk/mennek ebbe fizikailag is, nem csak anyagilag.

-RS- 2009.03.07. 12:14:44

@belzebubó:
Én a legutóbbi Mohácsikat már nem bírtam megnézni.
Elolvastam, miket írtak róla, de a video-linkekre nem kattintottam rá, túl egészségtelen.

-RS- 2009.03.07. 12:19:01

@*kerengő partvis*partizánlány*:
"kúrcsánymonnyonle"

A kérdés már rég nem ez, az a kérdés, hogyan.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.07. 13:12:56

A Generalisszimusznak azt kívánom, hogy a forradalom után fedeztessék egy erős bikával.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.07. 13:16:09

@belzebubó: szerencsére erős idegzetű vagyok, nem hagyom magam felbaszni ilyenekkel. Na, meg tartalékolom az utcára, ott és akkor akarok dühös lenni. csak már tudnám, hova és mikor kell menni.

@-RS-: tudom, csak olyan jólesik leírni:)))
DD

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.07. 13:17:38

mostmá ez marad, csak a "lány" a stílusom ellenére is félreérthető volt, úgy látom.Bocs:))))

belzebubó 2009.03.07. 13:41:13

www.berlinonline.de/berliner-zeitung/archiv/.bin/dump.fcgi/2009/0226/seite3/0046/index.html

Ez a február 26-i Berliner Zeitung interjú eljutott Mo-ra?Pont akkor a 3. világban voltam ahol net sincs,igy lehet már itt túl lett tárgyalva.

-RS- 2009.03.07. 14:12:19

Nem találkoztam vele.
Volt helyette más: egy kis Sundy Times (kuruc.info/r/20/36261/), Wall Street Journal (www.gazdasagiradio.hu/cikk/15897/)...

Nem tudok németül: a "der Staatsbankrott heißt" konkrétan azt jelenti: államcsőd van?

Omnibusz 2009.03.07. 14:20:41

-RS- :
A Fidesz ellenzékiségével az a baj, hogy nem terjeszt elő konkrét javaslatokat. A törvényeket nem a kormány hozzá, hanem az országgyűlés, aminek ők is a tagjai. Basznak tenni az országért, most is csak pecsenyét sütögetnek.
1 dologban értek egyet OVvel. ÁLlamosítás. Az összes volt politikus és családtagjai vagyonának államosítása közérdek. Abból még talán ki is jön egy kis adócsökkentés.

belzebubó 2009.03.07. 14:26:00

Ungarns Premier sieht sein Land vor dem Bankrott.
Mo. miniszterelnöke hazáját a becsődölés előtt látja.

Sein Land steht am Rande eines Abgrunds, der Staatsbankrott heißt. Az országa a lesüllyedés határán van melyet államcsődnek hivnak.

Die Zuschauer sahen einen 47-Jährigen, der in Monaten um Jahre gealtert ist.A nézők egy 47 éves embert láttak aki 3 hónap alatt éveket öregedett.

Vor drei Jahren war die Situation ähnlich, Ungarn aber wesentlich weiter entfernt vom Kollaps. 3 évvel ezelőtt hasonló volt a szitu,de még messze a jelenlegi összeomlástól.(itt az igazságbeszédére utal a cikkiró)

A Wall Street Journal cikke nálam csütörtökön ami USA-ban még szerda volt cimlapon volt.Sokat nem kellett keresni.Utolsó mondata: az ECB nem kommentálta Gyurcsány brüsszeli javaslatait.

-RS- 2009.03.07. 14:50:54

@belzebubó:
Azt, hogy államcsőd VAN, gyakorlatilag tudjuk. Azért nincs még Argentína, mert az IMF - EU alánk nyúlt. Jelen pillanatban azonban úgy tűnik, ez is kevés lesz, ezért próbált meg Gy. oly szánalmasan tarhálni.
Nem tudhatjuk pontosan, mire elég, és meddig tart ki az IMF hitel. Egy pár hónapig még, talán. A gazdasági visszaesés oly nagy mérvű, amire nemhogy a kormány, de még a külföld sem számított.
Ha jól látom, a külföld egyfajta kísérleti nyulaknak tart most minket. Egyrészt félnek tőlünk (nehogy bedőljünk), másrészt kíváncsian nézik, mi lesz itt, mit tudunk lépni. Ugyanis - ha így mennek a dolgok - egy-két év, és Amerika is sok tekintetben hasonló cipőben lesz.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.07. 14:51:14

@belzebubó:

Ferit mindenki és mindenhol hülyének, alkalmatlannak tartja, de ő megmagyarázza, hogy az nem is úgy van.

Én a helyében elgondolkodnék, hogy ha a világ vezető lapjai mind azt írják, hogy béna vagyok, akkor talán le kéne mondani, hogy ezzel javuljon az ország megítélése, meg hátha tényleg van nálam alkalmasabb.

belzebubó 2009.03.07. 14:57:15

@laspalmas: őszintén egy mopszban több önbecsülés van mint ebben az emberben. És ha igy beszélnek róla vagy vele rá sem néz azokra akik igy nyilatkoztak róla. Komolyan mondom egy kutya nem hagyja,hogy ennyien rajta röhögjenek,mint ez a bohóc.
Kérdezd meg csak ericet ő tudja!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.07. 15:07:42

@belzebubó:

Tudom én.
Feri viselkedésére csak a betegsége a magyarázat.

2009.03.07. 15:39:50

Ferencünk nem beteg, hanem fél. Fél, hogy ha lemond vagy lemondatják ( erre esélyt nem látok) akkor oda a hatalom, oda a nagy szakértelem és utánanéznek hogy kiknek, mire , mennyi pénz ment ki. Mert szerintem megnézik, ha Orbán betartja igéretét --hatalomra kerülése esetén.Na akkor kezdödnek a bajok!

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.07. 15:52:11

@-RS-: a külföld nem igen tud mit csinálni, be nem avatkozhat, várja hogy a magyarok eltakaritsák a szart a portájukról, aztán, ha majd ha rendet tesznek, na akkor lehet valamiről szó.

ez az üzenete a 315Ft os €-nak.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.07. 15:54:57

Ez a bartátja az erénynek nem fog lemondani.

Ebben biztosak lehettek.

Aki olvasta az öszödi beszédet, azt tudhatja, ott nagyon világosan megmondta, hogy mit tart a hatalomról, igy uralkodót még nem hallottam nyilatkozni a hatalomhoz fűződő érzéseiről

Jozicsenko, aki inkább lenne pék... 2009.03.07. 16:48:14

szép jó napot!

tetszik hogy pár bitvezérelt idióta még mindig a 300 Ftos kérdéssel jön

visszakérdezek:
Németországban 5-6 Euró volt ekkor a vizitdíj (HVG sztárolta, hogy milyen fasza, meg hány nyugdíjas mama maradt otthon, stb): jap, csak ott az 5 euró talán egy órai munka? itthon nem jellemző

kedves baloldaliak és most baloldaliságukat titkoló "párttatlanok": mi a ményköves fészkes fene igazolná, hogy pártotok nem emelte volna két-három év mulva a többszörösére a vizitdíjat?

ha fizetnem kell, sőt a főnököm is fizet utánam (feljebb leírja egy munkaadó, nagy respect neki), akkor miért nincs az, hogy minden befizetett vizitdíjas számlát le lehetett volna vonni a járulékokból?

nem az lett volna a korrekt, ha egy 3. sáp helyett csak kiváltanak a korábbiakból?

tudjátok kedves pontvezéreltek, hogy ma 100 FT-ból bruttó 42-45 FT jut el a munkavállalóhoz, de az áfa miatt ez kb 37-40 FT????

nem ragozom tovább, kár hogy még mindig ezzel határozzák meg a közbeszédet

japppp, a végére: OV a beszédében nagyon sok mindent mondott, minél ragadtak le a bitagyúak? hogy megint nincs programja, ehhhh, a kapcsolat a bizonyíték, hogy agy nélkül is lehet élni...

-RS- 2009.03.07. 18:19:17

@Jozicsenko, aki inkább lenne pék...:
Ha tavaly nincs népszavazás, akkor nem vonták volna vissza az egészségbiztosítási törvényt. Megkapták volna a TB-kasszát azok a befektetők, akik most sorra csődölnek.
Elmondhatatlan szerencsénk volt.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.07. 22:02:10

Váháhá fletó azt mondta hogy ha az eu választás szépségverseny lenne akkor másokat küldenének:) ez a barom azt sem veszi észre hogy mennyire sértő dolgot mondott a szoci nőkre:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.03.07. 22:06:58

Hírtévén a danolászást ajánlom mindenki figyelmébe, a kórusban csak feltó rohadék ofáját veszik azt hiszem mindent elmond ez is, ha kell kiáll úgy csinál mint aki énekel, ha kell táncol, ha kell feltűrt ingújjal gesztikulálva magyaráz, ha kell megreformálja az EBRD-t, mert ő olyan fasza legény. FERI TE EGY BETEG EMBER VAGY, BASZOD.

reality 2009.03.07. 22:20:40

@-RS-: Ja, és a magánnyugdíjpénztárakról sem nagyon beszélnek, pedig volt ám ott szép nagy veszteség!

picur3ka 2009.03.08. 08:33:51

@Jozicsenko, aki inkább lenne pék...:

Ja, No-ra gondoltak, hat, teljesen igazad van, egy rohej, meg csak jatszani is az osszehasonlitas gondolataval. Igen, az az osszeg kevesebb lehet, mint a min oraber.

Egyebkent, en ugy tudom, 10 euro a dij egy negyedevre, amit a maganbiztositassal rendelkezok visszakaphatnak a biztositotol, mint barmely mas dijat. A maganbiztositassal rendelkezok aranya No-ban rendkivul magas.

Nalunk pedig lesz lassan vagy 5 millio szegeny, igen, kellene valahogy hozzajarulni, csak nem fognak, mert nincs mibol.

Jozicsenko, aki inkább lenne pék... 2009.03.08. 09:18:06

@picur3ka: akkor még 5-6 euró volt, erre emlékszem, tehát vagy emelték vagy Cavington kell, de mindegy: kb annyira lett volna GyF szavahihető arra, hogy nem lesz vizitdíjemelés, mint amikor a 2006os vitában kikérte magának hogy vizitdíjat hoznának be (nemigazország miniszterelnöke: emlékeztek rá, ugye?)

@-RS-: lett volna 5-6 magáneü cég, országosan min 150-200 kirendeltséggel, ami min 200 vezetőt, 400 Audit a8ast, 200 FBtagot, ITtagot, titkárnőt, 200*12 plazmatv-t, székházat, mindenmást jelentett volna: TE fizettél volna azért, hogy létrehozzanak valamit, mert ők egy megveszekedett fillért nem tettek volna be: sokszáz MRD Ft értékű vagyonhoz jutottak volna pár mrd befektetésével: ugyanezt játszották el 10 éve, most ugyanugy elloptak volna mindent és nincs rá garancia hogy normálisan felépítettek volna itt bármit is

ahogyan arról sem esett egy szó sem, hogy bármelyik adónkat visszább fogták volna az elvtársak: 100 Ft bér 132 Ft költséget jelent a munkaadónak és ebből 43,5 Ft a TB miatt van: a nyugdíjnál pl 8% jut el a pénztáradba, de amit Utánad fizetnek, az az állami közösbe kerül, neked kell gyüjtened róla az igazolást hogy egyszer valamit visszakaphass belőle

ami mind a mai napig sokkol, hogy a választások után (tehát amikor már rendbe kellett volna tenni a dolgokat), de a vizitdíj bevezetése elött, a "reformo" idején a HVG lehozta Bokros L receptjét egy rendrakáshoz:

az akkori 62e Ftos minimálbérből 39.500 Ft lett volna a nettó, mert mindenmást elnyeltek volna az állam és a vazallusai: járulékkal együtt 43e Ft költség (a te adóid és a járulékok utánad) tünt volna el, egy jó része a magáncégekhez

1. adóról mond le az állam
2. helyből átadja egy magáncégnek
3. VELÜNK tőkésítenék fel a magáncégeket (mert min havi 10e Ft-tal indult volna az a sáp, amit az állam átadott volna, s ők minden költséget a nyakunkba vartak volna!!!!!!!
4. ez a minimálbér volt, ami akkor 52-54e Ftos havi nettó jövedelmet jelentett, buktak volna kb 13-14e Ft-ot, ami a nettóból egy alapos 25%os elvonás lett volna!!!!!

a bitvezérelt pártidióták már nem kérdezem, mert azzal jönnnek, hogy hátazorbánis, megaviktoris, meg velükselenne jobb

ezért a többi, mérsékelt baloldalitól kérdezem:

ha a vizitdíj után a nettód 25át is elviszik az elvtársak, milyen fegyverrel szavaztál volna ellenük????

no, lenyugszom, bocs a modiknak, ha karcos voltam, de ez volt várható a vizitdíj után és még mindig ezen az egy eurón pörögnek, mint az egyszeri rúdtáncos koszovóban

irrelevant 2009.03.08. 09:24:50

Boldog nőnapot mindenkinek, de főleg Laspalmasnak és Rékucnak.

fricska.blog.hu/2009/03/06/holgyvalasz_3

belzebubó 2009.03.08. 12:00:20

Almunia: Hiába kért segítséget Gyurcsány

"Nem számíthat több uniós támogatásra Magyarország. Az Európai Unió pénzügyi biztosa gyakorlatilag egyértelművé tette, hogy hiába kért segélyt Gyurcsány Ferenc a Kelet-közép-európai térségnek.
Joaquín Almunia Vasárnapi Híreknek adott interjújában közölte, hogy Magyarországnak meg kell elégednie azzal a 25 milliárd eurós támogatással, amelyet a válság kirobbanásakor az uniótól és a Nemzetközi Valutaalaptól kapott.

Leszögezte, hogy ennek felhasználását szigorúan ellenőrizni fogják - bár azt is hozzátette: nem engedik, hogy egyetlen európai állam is csődbe menjen. A pénzügyi biztos elégedett a kormány közelmúltbeli intézkedéseivel, igaz, az elmúlt hetekben - mint mondta,- szigorítani kellett a kiigazítás programját. Almunia szerint egyetlen tagország esetében sem gyorsítható fel az euróövezethez való csatlakozás, mert minden államnak ugyanazokat a feltételeket kell teljesítenie."

Ez szerintem üzenet,hogy van ott pénz,de Feri a te dolgod,hogy faragj a kiadásaidból.Ha te erre képtelen vagy,jöjjön a következő.

Jozicsenko, aki inkább lenne pék... 2009.03.08. 12:48:54

@belzebubó: maradjon nyugdíjas az, aki tényleg elmúlt 62 éves, a többi menjen dolgozni

persze ezzel a lépéssel a patásördögöt azonnal kicsinálják a baloldalon, de lehet választani: államcsőd vagy munka

igen-igen!

Kenedy1 2009.03.08. 13:04:43

Mocskos szemét komcsik,őszintén nektek mi a jó?? Azok akik most döntik nyomorba az országot?

Kenedy1 2009.03.08. 13:23:19

mdf szdsz a kormány zsidó csatlóspártjai. Az jelentené magyarország végét ha ők hárman kormányoznának a kommunistákkal.

Tarackos Sül (törölt) 2009.03.08. 17:45:04

Hát én erre - így 300 komment után - csak annyit tudok mondani:

Tangado haid! Leithio i philinn!

www.youtube.com/watch?v=Bv4UqrWV2_U

Jozicsenko, aki inkább lenne pék... 2009.03.08. 18:02:15

@memo62:
1. kérdezd a borsodi vajdát: szépen elmondja, mit akarnak
2. kérdezd az elvtársakat, miért kell egy fegyver karbantartásra annyit elkölteni: egy AK kb 200e Ft, de a felújítása 5* annyi?
3. eltünt 120 MRD Ft a cigánytelepek felszámolására, egy család kap kb 3 millió Ft-ot: van kb 600 telep, amiből 30at számoltak fel eddig (nol-os vagy mno-s cikk, nem emlékszem hol), na: még mindig sirnak,hogy töööööööbb pénzt, mert eddig nem volt elég
4. iszonyatosan szemetesek az utak a magyar városok mentén
5. a lakásaik, házaik, huhhh, egy brüsszeli népegészségtani (hygieniai) szakember a teljes diplomamunkáját, doktori disszertációját, professzori habilitálását és okleveles traktorvezetői engedélyét megírná abból amit itt lát, "balkáni egészségügy" címmel

van munka, csak neki kell állni: takarítani, gondozni, karbantartani

pénz is van, csak az elvtársak 5* áron számolnak és ugye úgy már arra nincs pénz...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.08. 18:46:38

Eszem, faszom megáll, ekkora pofátlanságot...mocskos szemét szdsz.

"Az SZDSZ hatékonyabb fellépést követel a társadalom együttélési normáit megsértők ellen, sürgeti a cigánytelepek és gettók felszámolását és partnerséget ajánl a romaszervezeteknek - jelentette ki szombaton kiskunhalasi sajtótájékoztatóján a párt országos tanácsának elnöke.
Szent-Iványi István egyebek mellett elmondta, az SZDSZ alapvetően értékkampányt folytat. Olyan fontos európai értékek mellett kívánnak kiállni, mint a humanizmus, a tolerancia és a kisebbségi jogok tisztelete. Emellett a jogállamiság megkerülhetetlen pillérének tartják az élet és tulajdon biztonságát. Utóbbiban megítélésük szerint az állami szervek szerepe kiemelkedő, tőlük a szabad demokraták az eddiginél hatékonyabb fellépést várnak."
asszem ma sem alszom jól....és télleg veszek egy föld-föld rakétát már, és szétbaszom ezt a geci, tolvaj szemétláda csürhét. Hogy a saját szarukba fulladnának bele mind... bocs.

memo62 2009.03.08. 20:48:13

@Jozicsenko, aki inkább lenne pék...: Ok es ki fogja fizetni ezeket a bereket, gondolod lesz ra vallalkozo vagy majd szepen ezt is az allam, onkormanyzat fizeti?

Jozicsenko, aki inkább lenne pék... 2009.03.09. 08:19:58

@memo62:
tök mindegy: valamit csak kitalálnak

másképp:

a tavalyi népszavazás állítólag 30 mrd Ft-ról szólt - ez kb a digitáblák és a felújított puskákat jelenti

vagyis: lehet építeni autópályát a német árakon, vagy a horvát árakon, nem kell eu legdrágább sztrádái iderakni - hiába jók mérnökileg, ha a legdrágábbak, nem kellenek: tessék helyettük munkát adni a cigányságnak!

okostojgli (törölt) 2009.03.09. 11:34:27

dzsucseharcos:
vastagbor.blog.hu/2009/03/06/legrosszabb_esetben?fullcommentlist=1#c5111058

Baszki, Koreában nincs ennyire sötét mint ahogy te nem látod a reformok (jelképe 300 Ft) elmaradása és a 300Ft/Eur között az összefüggést.

okostojgli (törölt) 2009.03.09. 11:45:26

laspalmas:
vastagbor.blog.hu/2009/03/06/legrosszabb_esetben?fullcommentlist=1#c5111138

Amikor bemész a közértbe akkor te hányszor fizetsz a kiflidért? A jövedelmed egyszer már adózott (ugye adózott!?), másodszor fizeted az Áfát. A tankönyvet miért kell megvenni ha már ingyenes az oktatás? És így tovább. Ne menjünk bele egy ilyen demagóg vitába, mert nem jössz ki jól belőle.

A 300 Ft-ról mint a rerformról (megszorításról, népnyúzásról, tetszés szerint) beszéltem. Állítom, ha jön a Vezér, nagyon nagy szívás lesz sokaknak. Min azt meg kell tegye (legyen az Gyurcsány-, Reformszövetség- vagy Bokros-csomag), amit most kurvára elutasít. De nyilván, ha ő mondja, hogy a szar nem is olyan büdös, akkor az nem is olyan büdös , igaz? Majd ő fog lövetni a nép közé, és nem gumilövedékkel.

picur3ka 2009.03.09. 13:52:27


Hat, el lehet vesziteni a reform hitelkepesseget is....


'Bokros Lajos hozzátette: ma már az a kérdés, hogy egyáltalán a tizenegyedik meg a tizenkettedik havi nyugdíjat ki tudjuk-e fizetni! Amikor szociálpolitikáról beszélünk, akkor látnunk kell, hogy ma már az aktív, dolgozó emberek tömegének eddig elért jövedelme, fizetése forog kockán.'

picur3ka 2009.03.09. 15:38:13

@okostojgli:

Kellenek a reformok, sot ez egy kovetelmeny, ezzel mindenki tisztaban van, legalabbis , remelem, de a hogyan es ki, bizony szamit, ugy tunik. Igazad van, azt mondom, hitelt vesztett ember nem csinal reformot konnyen.

süti beállítások módosítása