Skip to content


       Szűrés lista

A nap hihetetlen sztorija: egymilliós bírság cipzárjavításért

A bama.hu cikkének felolvasása nyomán a hüledezés hulláma futott végig itt a munkelyemen.

Tessék, most Ti jöttök: 

"A Citrom utcai rövidárukereskedésben egyik nap megjelent egy hölgy. Az eladó, Mármarosi József elmondása szerint egy gyerekkabátot tartott a kezében, s előadta, hogy elromlott a zipzárja. Kérte a férfit, hogy javítsa meg.

– Mondtam neki, hogy nagyon sajnálom, de mi csupán a rövidáru körébe tartozó termékek eladásával foglalkozunk, semmiféle javító szolgáltatásunk nincs. A hölgy azonban erősködött, hogy megfázik a gyereke, mert kint nagyon hideg van, értsem meg. Végül megsajnáltam, leültem, és megjavítottam a zipzárt.

Ekkor a hölgy kérdezte, mivel tartozik, az eladó mondta, hogy semmivel, de a hölgy unszolására Mármarosi József azt mondta, hogy rendben van, fizessen egy üveg sört. Ő a Sopronit szereti, az 150 forint. A hölgy odaadott egy kétszázast, az eladó pedig visszaadott egy ötvenest, távozott, majd egy perc múlva visszajött társával, és bejelentették: APEH ellenőrök. Az eladót 50 ezer forintra, a tulajdonost, vagyis az eladó feleségét egymillió forintra bírságolták meg.

Marton Ferenc, az APEH sajtóreferense az ügy konkrét körülményeiről az adótitok miatt nem mondhatott részleteket. Azt azonban elmondta, hogy revizoraik ennek a próbavásárlásnak a során is az általánosan elfogadott szabályok szerint jártak el, mert csak a vásárlóktól elvárható magatartást tanúsíthatnak. A vállalkozókat semmilyen tevékenységre nem bírhatják rá. A fentiek értelmében az adórevizorok Dél-Dunántúlon semmilyen, az esetben leírt beugratást nem alkalmaznak. A nyugtaadás elmulasztása miatt kiszabott mulasztási bírság összege pedig nem a próbavásárlás értékétől függ, hanem a jogszabályban leírtaktól.

Jogi szakértők szerint a rövidáruboltban kereskedés zajlik, nem gazdasági tevékenység, vagyis javítással nem foglalatoskodnak. Az áfatörvény értelmében akkor zajlana gazdasági tevékenység, ha a javítást üzletszerűen, tartós vagy rendszeres jelleggel folytatnák. Az eladó egyszer, szívességből vállalta el a javítást, bizonyítani kellene, hogy ezt rendszeresen megteszi. Az is aggályos, mondja a szakértőnk, hogy egy állami szervezet, az APEH ellenőre jogellenesen vette rá az eladót erre a tevékenységre, aki magánemberként tett szívességet, ebben a minőségében pedig nem is kötelezhető nyugtaadásra. Az egymilliós bírság pedig nincs arányban az elmaradt 150 forintos számlával, akkor sem, ha visszaesőről van szó."

Vajon a millimos uzsorásokkal, minimálbéres vállalkozókkal, a józsefvárosi kínai piac többezer fekete árusával mikor lesznek ilyen kemények az APEH-osok? 

Címkék: közélet abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr951009915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarackos Sül (törölt) 2009.03.18. 15:42:10

"Marton Ferenc, az APEH sajtóreferense az ügy konkrét körülményeiről az adótitok miatt nem mondhatott részleteket. Azt azonban elmondta, hogy revizoraik ennek a próbavásárlásnak a során is az általánosan elfogadott szabályok szerint jártak el, mert csak a vásárlóktól elvárható magatartást tanúsíthatnak. A vállalkozókat semmilyen tevékenységre nem bírhatják rá. A fentiek értelmében az adórevizorok Dél-Dunántúlon semmilyen, az esetben leírt beugratást nem alkalmaznak. A nyugtaadás elmulasztása miatt kiszabott mulasztási bírság összege pedig nem a próbavásárlás értékétől függ, hanem a jogszabályban leírtaktól.'"


Nem értem a postot. Most akkor megbüntették, vagy nem, és ha igen, minek ilyeneket nyilatkozik az APEH-ürge?

derelyegrádi szellem 2009.03.18. 15:46:40

Off

Azért úgy tűnik a bíróságokon is kezd leesni a tantusz:

"A bíróság a hétfői tárgyaláson csoportos rablásban találta bűnösnek a társaság tagjait. A fiatalkorú lányt egy év 10 hónapi fiatalkorúak börtönére ítélte, a büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztette. A 31 éves férfi hat évi, 25 éves társa öt év 8 hónapi fegyházbüntetést kapott. A társaság negyedik tagjára, egy 35 éves nőre három évi börtönt róttak ki. Az ítélet nem jogerős"

A két 6 év körüli fegyházas ítélet azért elég komoly 35 euro, és 14 ezer forint elrablásáért, ráadásul nem is bántalmazták komolyan a sértettet.

dave_t_i 2009.03.18. 15:48:34

Minden nap áthaladunk kocsival a józsefvárosi piacon.

Eddig kb. 3x láttunk ott rendőrautót, pedig ha csak a tilosban parkolókat bírságolnák, már azzal rengeteget keresnének.
Mi lehet a helyzet belül, a piaci épületekben?

Miért jó nekünk az, hogy gagyit árulnak, rontják a normál termékek piacát, sem áfát, sem tb-t nem fizetnek? (Oké, a MÁV-nak jó, mert egy részt az ő területét bérlik. De az nem állami cég?)

Potyoló 2009.03.18. 15:50:07

A kedves apeh ellenőr hölgyre ráférne már némi szex. Pl megb@szhatná az áram...

Lezudius 2009.03.18. 15:52:27

Remélem egyszer az ilyeneket iszonyatosan hasbalövik egy duplacsövű vadászpuskával...

Plutonic 2009.03.18. 15:53:20

Most a vérnyomásom ment fel....
Ezt tudják ebben az országban!
Ha segítesz, akkor diótörőbe kerülnek a tökeid és abszolút kihasználják már az emberek jóindulatát is.
Azt a két gyökeret addig ütöttem volna, amíg levegőt vesznek!
És utána elásom a taplókat.
Huhhhh.....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.18. 15:53:57

@Tarackos Sül:

Megbüntették, 1 millió + 50 ezerre ...

Float 2009.03.18. 15:55:50

Aztán kérjél b.szod bármilyen semmi szívességet így valakitől majd.

Potyoló 2009.03.18. 15:58:25

A bama fórumán írta valaki: "ugyanez a módszer: terhes kismama kér üdítőt záráskor a cukrászdában, a kassza zárva, de hát megsajnálják, adnak neki, erre ő büntet. Máshol az órásnál sír a nő, hogy javítsák meg az 500 forintos óráját, az órás elküldi, de annyira rimánkodik, hogy 2 napi munkával megcsinálja. Szintén büntetést kap érte. Na, szóval hányinger. És most mindenki legyen résen? Rúgjuk ki az utcára a várandós nőket, mert hátha APEH ellenőrök, akik provokálnak?"

Roltii 2009.03.18. 15:58:46

nem akarom védeni őket, de kitudja hogy volt. Lehet hogy simán feketéztek a varrással vagy egyéb más dolgokkal is. Ha igen, akkor viszont ennyi a büntetés és kész. Valahol el kell kezdeni.
Mellesleg én se ezzel kezdeném, hanem a józsefvárosi piaccal és hasonló helyekkel, ettől függetlenül nem jelenti hogy ez nem jogos.

Mint ahogy múltkor figyelmeztetésben részesített a rendőr, mert nem zebrán mentem át...igaz, hogy ez az Europark előtt volt, és azért utána javasoltam nekik, hogy esetleg az aluljáróban kéne rendet tenni...na mindegy, végülis jogos volt.

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.18. 16:01:52

@Tarackos Sül:

"A nyugtaadás elmulasztása miatt kiszabott mulasztási bírság..."

Ez egy szimpla elírás, helyesen írva már érthető, így hangzik:

"A nyugtaadás elmulasztása miatt kibaszott mulasztási bírság..."

szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.18. 16:02:44

- Jónapot kívánok, Kovács János vagyok, APEH-revizor.
- Fej vagy gyomor?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 16:02:50

Remélem ezeknek az ellenőröknek is elromlik hirtelen a cipzár a kabátjukon, amikor rekord hideg lesz az országban, egy kis szélviharral megspékelve. Na akkor próbáljanak meg szívességet kérni...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.03.18. 16:03:39

Egyébként ha jól tudom akkor ott helyben kellett volna igazolnia magát mert nem kapott blokkot! Ha elhagyja a helységet akkor szopás azután visszatérve nem birságolhatja meg. Ezzel az erővel csakúgy bemehetne bárhová és birságolhtana nem???. A blokkot meg bárhol eldobhatja kint.
Szóval az APEH-et lehetne ezért basztatni!
De ha a majom aláírta akkor gáz!

szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.18. 16:04:58

@szmoker: esetleg:
- 12-es sörét vagy 9mm parabellum a szemed közé?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 16:06:05

@Roltii:

A Hír TV stábját is kiosztotta a rendőr, hogy megköszönhetnék, amiért szólt nekik, hogy ne az úton forgassanak, hanem a járdán. Hiteles is lett volna, ha előtte nem tagadja le a nála lévő viperát, ami egy "veszélyes állat".:P

Horizont 2009.03.18. 16:10:22

Így már érthető miért kaptak jutalmat az APEH dolgozói:(((

tudi 2009.03.18. 16:11:04

Ez hihetetlen az apeh is inkább csesztetné a minimálbéres milliomos vállalkozókat meg azt a sok adótartozást felhalmozót mint az egyszerű boldogulni akaró embereket.
Ja de azokat egyszerűbb.

Roltii 2009.03.18. 16:15:47

de most komolyan, honnan tudjátok hogy ebből mi igaz és mi nem? én is betudnám írni, hogy bejöttek hozzánk apeh ellenőrök, kértek egy tollat, mondtam hogy nem kell visszaadni, tartsák meg, megköszönték, odadobtak egy 50 forintot aztán megb@szt@k 1 millió 50 ezerre...
nem védem őket, csak ez elég blikk szerű hír...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.18. 16:17:21

Mindig csodálkozom ( a vita elkerülése végett most tegyük fel, hogy igazat mondott a boltos ) hogy az ilyen méretes g*ciládák hogyan néznek tükörbe?
Az ok nélküli aljasságon mindig felháborodom. Simán vehetett volna valami szart, és ha nem ad számlát, jogos a bírság. De egy ilyen mocsokság semmivel nem igazolható.

epres négercsók 2009.03.18. 16:17:32

@Noname Cowboy: Ha a blokkot/számlát el is dobja, ezek mindig minimum két példányosak. Mondjuk azzal én is egyet értek, hogy nem kellett volna kimenni az üzletből. A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el...

Amúgy a gyomrom kifordul ettől az aljas eljárástól. Nincs elég pénze az apehnak? Hogy tisztességes emberek jóindulatát és segítőkészségét kihasználva büntetnek?!

Majd az lesz a következő, hogy a rendőr lesben áll az út szélén, és kiveti magát egy kocsi elé, hogy aztán bevitesse az embert közúti baleset okozásáért... Abszurdisztánban én már semmin nem lepődöm meg :(

Maestro 2009.03.18. 16:17:55

rohadt gecik.

gusztustalan visszaélés az emberi jóhiszeműséggel és segítőkészséggel.

a kurva élet bassza meg. ezen nagyon felhúztam magam.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.03.18. 16:18:05

Nem ez az első és nem ez az utolsó eset, hogy a pécsi APEH hasonlót tett. Nincs még egy olyan ország, ahol ne lenne természetes egy ilyen szívesség, és ahol a hatóság a kisvállalkozók kinyírásában lenne érdekelt. Így rombolják le az országban azok munkáját, akik még küzdenek és adóznak.

Tapmancs 2009.03.18. 16:19:25

Ilyen ország nincs...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.18. 16:29:27

Ha a férjemmel ketten megyünk valahová mindig kapunk számlát, figyelmes a kiszolgálás, szinte érzem magamon a tekintetükben, hogy ellenőrnek néznek.

rolika 2009.03.18. 16:30:58

ezek a rohadékok gyanakvóvá tesznek mindenkit és (még jobban) elidegenítik egymástól az embereket!

kíváncsi vagyok, mikor b.sznak pofán apeh-ellenőrt egy ilyen játék után... csak idő kérdése, olyan f.sza hangulat uralkodik az országban

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.03.18. 16:39:11

Egyébként ezt a kimenős visszajövős trükköt már évek óta játszák. Csak sok vállalkozó nem ismeri a jogait, hogy ilyenkor pároslábbal ki lehet ezért a mókáért baszni. De az a baj, hogy akkor másért kezdenek el szívózni. Az is sokba fáj a végén.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.03.18. 16:42:59

ki van adva az apehosoknak a napi bírságpenzum. ha nincs meg, akkor kibasszák őket. ezért minden aljasságra képesek. végső soron az állam bujtja fel őket. a magyar állam.

Roltii 2009.03.18. 16:46:49

na jah, ne higyjétek, hogy diplomával kurva nagy élmény lehet megbüntetni a cipészt. Csak hát ha tényleg van ilyen, akkor az felsőbb utasításra. Jelenleg pedig nem olyan a helyzet, hogy ott hagyom a munkámat, mert nem tetszik valami.
Ettől függetlenül nem hiszem el, hogy így volt. Bár én is láttam már, hogy fagyist megbüntettek, mert nem adta oda a számlát, hanem csak feltűzte a polt tetején egy szögre, hogy ne fújja el a szél...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.18. 16:47:45

@Roltii:

Ha döntened kell, hogy szerinted Mármarosi József vállalkozó vagy az APEH a rosszindulatú, mit válaszolnál?

Roltii 2009.03.18. 16:52:33

laspalmas:
mindketten rosszindulatúak:
Józsi nem fogja fel, hogy az APEH tkp érte is van mint állampolgár. Azért tart az APEHtől, mert adót csal, hogy megéljen.
az APEH meg köcsög, mert a könnyű zsére megy,ugyanúgy nem a nagy halakat kapja el mint ahogy a rendőr se állítja meg a nagy fekete bömöst.

szerintem el van baszva az alapoknál az egész. Összefoglalva: mindketten rosszindulatúak.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.03.18. 16:53:16

na erre mondják, hogy

kurvaszádat, toszódj meg

aranyszegélyes pogácsa 2009.03.18. 16:56:16

az APEH számára kifizetődőbb , ha az emberek egymást utálva le és beköpködik egymást, mintha segítik a bajba jutott ember társukat, ergo alapból kiírtják a jóindulatban és emberségben való bizalom csíráját is.

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.18. 16:56:39

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:

Mi van, commanche lettél? Szerintem ő nem autentikus(!), egyszerűen HÜLYE, de mint orvosi kifejezés, nem mint holmi utcanyelv, szleng, betyárszólás vagy egyéb komolytalanság!

Teddy Bagwell (törölt) 2009.03.18. 17:00:08

@dave_t_i: azért, mert vannak, nem kevesen, akik csak azt tudják megfizetni, ezért nem zárták még be.
és most nem röhög, ez így van

Mertcsak 2009.03.18. 17:00:44

@Roltii:

Meg még te is rosszindulatú vagyol.

Remélem az ilyen ellenőrök minden reggel azzal indítanak,hogy 5 percig köpdösik a tükörképüket.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.03.18. 17:04:16

@Roltii: javaslom a Pécs-Baranyai Iparkamara e tárgyban készült 2008-as felmérését a hatósági gyakorlatról. Link (Word dokumentum): www.pbkik.hu/download.php?id=8643

Pár releváns idézet:
"A megadott szempontok közül a hatóságok részéről tapasztalható emberi magatartás, az adófizetőnek kijáró tisztelet hiánya kapott igen rossz értékelést. Ugyanakkor a vállalkozások azt tapasztalják, hogy a fekete konkurenciájuk ellen vagy kompetencia hiányra (!?) hivatkozva, vagy a bonyolultabb eljárás miatti alacsonyabb „hatékonyság” miatt nem lép fel a hatóság. A két tényező együtt nagyon komoly konfliktusforrás. A bonyolult és gyakran ellentmondásos, rossz minőségi jogi szabályozás miatt nagyon nehéz a KKV-k számára a jogkövető magatartás. Erős indulatokat vált ki az a tapasztalat, hogy a hatóságok egy része még rá is játszik a szabályozás hiányosságaira, és azokat kihasználva egyértelműen csak a büntetésre koncentrál. Sajnos ez a gyakorlat egyre inkább tért nyer a politikai PR kampányok beindításával."

"Általában tapasztalható a régiónkénti eltérő hatósági gyakorlat több hatóság esetében, a közvélekedés a fővárosit tapasztalja legenyhébbnek, míg több vidéki régió, így a Dél-Dunántúl is úgy értékeli, versenyhátrányt szenved a kialakult hatósági gyakorlat miatt. A székhelyüket áthelyező cégek esetében a piaci indokok mellett egyre gyakoribb a hatóságokkal kialakult konfliktusra hivatkozás. Mindez a számszerű értékelés keretében az eljárások, az eljárások célterületének, és a jogi szabályozás negatív értékelésében is látható."

"Az eredmény egyértelműen mutatja, átfogó, gyors változtatás szükséges az állampolgárok felé tanúsított hatósági viselkedésben. Szükséges az ellenőrzéssel foglalkozó kollégák mentális képzése, az értékrend sürgős felülvizsgálata, a „hadjáratok, kommandók, hadműveletek” átkeresztelése, és célpontjainak helyes megválasztása. A jogkövető magatartásra törekvő magyar vállalkozások igen nagy többsége véli úgy, valójában szemfényvesztés folyik, és a „feketegazdasággal folytatott küzdelemben”, az alvilág helyett, inkább ő van a célkeresztben. Valamire való demokráciában ilyen eredmény több mint figyelmeztető."

Ismét: ez nem Gizike hétvégi fórumozó véleménye, hanem a megyei gazdaság érdekképviseletének figyelemfelhívó vizsgálata. Konkrétan arról van szó, hogy cégek zárnak be vagy települnek ki a régióból, mert vagy nem bírják a terhelést, vagy máshol, jellemzően Budapesten kevésbé éri őket a vegzálás. Amellett, hogy Pécs eleve pocsék helyzetben van, még külön lenyomják őket...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.03.18. 17:05:31

Ja, és vannak kör- és oszlopdiagrammok is azoknak, akik csak annak hisznek. ;)

magichorze 2009.03.18. 17:07:19

Busás prémiumot jósolok ezeknek a faszparasztoknak az év végén.

Roltii 2009.03.18. 17:08:45

ok, így már van valami forrás. a bama.hu azért elég gyengus volt.... Így már valószerűbb az egész.

Zip Martin · http://tomibuli.blog.hu/ 2009.03.18. 17:12:16

Hali!
Tényleg ezt csinálják a rohadékok...
Egy rokonom borász. Egy budapesti rendezvényen addig erősködött nála egy tag, amig oda nem adott neki egy üveg bort. Előtte sokáig győzködte a tagot, hogy vegyen borjegyet, mert csak arra adhat el neki, aztán végül belement. Kiderült, hogy az állami behajtócég alkalmazottja volt az illető. Bírság lett belőle. Befizette a rokonom, megbánta az esetet. Csak az a bibi, hogy ezért 3 évig nem vehetett részt semmilyen pályázaton, sőt, a nyertes pályázatát is visszavonták. (Csak halkan jegyzem meg, hogy nem őt szopatták be egyedül, igy juttatva előnyhöz a haverokat...)

Plutonic 2009.03.18. 17:12:41

Én megéltem azt is, amikor néhány éve a napi szinten basztatott kézműves cimborám begurult egy vásáron és öten nyomták az ellenőr fejét a sárba és jelezték, hogy legközelebb megdöglik.
Sokan tapsoltak. :)))
És a gyökér nem jött vissza, se a kollégái.

ErEr 2009.03.18. 17:21:36

Kicsit urban legend feelingje van a hírnek. De ugyanakkor lazán igaz is lehet, főleg miután az APEH átment ilyen multiba, hogy "minél több bünti annál nagyobb prémium"...

Kenguru 2009.03.18. 17:21:58

Nagyon csodálkozom hogy az ilyen sztorikon még van aki meglepodik.

Igen az APEH ezt csinlja, es igen van kotelezo birsagolasi keret.

Masik jellegzetes trukk, hogy kernek egy kavet pl egy presszoben.
Kap rola blokkot.

Majd visszazalad meg egy tejszinert.
Ha nem kap rola bolokkot, megy a birsag.

Kenguru 2009.03.18. 17:22:45

Egyebkent meg az APEH-nek es a VPOP-nek ki van adva eves szinten minimum mennyi penzt kell begyujteniuk.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.18. 17:24:23

@Plutonic: Ez a helyes eljárás. Ha majd az állam arra használja az adónkat, amire kellene, akkor biztosan sokkal többen rendesen adóznának. Na, meg ha harmadik világbeli, fejlődő országunkban némileg emberibbek lennének az adóterhek.Amíg az egyik oldalon azt látjuk, hogy bármennyit lopnak, adót csalnak, és mindezt büntetlenül, ne is várják el, hogy a kisember betartja a törvényt.Amíg az egyenlő tehervállalás csak egy lózung, ne is reménykedjen senki normális adózásban.Igen, ez van, az emberek nagy rész így gondolja, ha ők megtehetik, akkor én is.Abszurdisztán, nem?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.03.18. 17:28:49

na kérem. az apeh weboldalon elérhető közérdekű információ:

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2008. december 31-i engedélyezett létszáma: 15 635

a működési költségekről nincs egy büdös szó sem.

ezt a PM weboldalán lehet fellelni fél órás kereséssel.

2008-ban volt 84 128,3 millió HUF.

System failure. :) 2009.03.18. 17:36:58

Hajtanak az év végi busás prémiumra.
Tudjátok a nagybetűs JUTALOMRA.
Mert az apeh nem fizetésért dolgozik...
Olyanok ezek is, mint a rendőrök:
Arra hajlanak, amerre legkisebb az ellenállás.
Alapjaiban van elkúrva a rendszer, a milliárdosok-milliomosok nyugodtan lophatnak, ellenőrzés nélkül.
Ha megakadnának a szitán, hát felsőbb helyről kitalálják, hogy büntetlenül visszafizethetik, bírság nélkül... Lőném le mindet ott a parlamentben.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.18. 17:48:01

@ErEr:

Sajnos simán igaz lehet, de ebben az országban úgysem derül ki soha semmi ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.18. 17:49:04

@Kenguru:

Mivel józan emberek vagyunk józan paraszti ésszel, és nem nagyon futink össze APEH-ellenőrökkel, nem iagzán tudjuk hogy mik a mesterfogások.

Aki nem ad számlát, azt büntessék meg, de ez igazi köcsögség.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.03.18. 17:50:26

Ugyanezt a történetet hallottam fodrásznál, APEH-es nyanya bemegy,hogy kiszakadt a szatyra és nem tudja hazavinni a zöldségeket, szóval legyenek már olyan jók hozzá,hogy adnak neki egy szatyrot... a szatyrot megkapta és addig erősködött,míg a fodrász kezébe nyomott 10 vagy 20 forintot, utána 1 perc múlva vissza és bünti.

Ilyenek ezek

Virág et. 2009.03.18. 17:59:08

@dave_t_i: A Józsefvárosi Piac egy külön történet. Az Pintér Főnök Úr érdekkörébe tartozik, régen rendőr be sem léphetett oda.
Ma sem egyszerű. Hamarabb tudják az árusok, hogy razzia lesz, mint a kisrendőrök.

Szóval nagy érdekek mozognak itt az ellen, hogy a Józsefvárosit bezárják vagy bírságolni kezdjenek. Évente van kettő kirakatakció és kész.

Virág et. 2009.03.18. 18:00:05

Jó tudni, hogy az APEH a helyén kezeli a dolgokat. Gondolom a bodza árusok Mercedesét már nem vizsgálták ilyen rigorózusan.

Plutonic 2009.03.18. 18:14:12

@*Nyakas a paraszt gazda*[L42]: A vicc az volt, hogy mindig adtak neki papírt, de már unták nagyon és egyszer akkor jött, amikor 2 percre elment a cimbi vécére.
Aki beugrott helyette, az kábé 50 forintról nem adott blokkot.
Na itt borította el a szar az agyukat.

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.18. 18:17:09

@Virág et.:

Már megint egy rasszista uszítás...
Van egy folyamatábrám, hogy hogyan lesz a bodzából Mercedes, úgy hogy még az APEKK sem tud belekötni!

Amúgy a SÜN védett állat!

eldiablomismo 2009.03.18. 18:29:03

Azok a boldog '30-as, '40-es évek :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 18:32:05

@eldiablomismo:

Szerintem nem sok olyan ember lehetett Magyarországon, akinek az egész '40-es évek boldog lett volna.:P

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.18. 18:36:54

@Mj:

Na ez a szép munka!
Asszimilálódni? Minek!
Már 15 évesen úgy baszták pinán , hogy kötött a gipsz ugyebár, azóta folyamatos segély... fasza...
14 éves a legnagyobb kölök, gondolom készül családot alapítani... naggyon fasza...
Ez kérem biztos, hogy ettikai indulatú ember ez a szomszéd, hogy nem szégyelli el magát!
Önkormájzati lákás, cihalógus, rendőri őrzés...

-Pont erre gyűjtöttem idáig-

„hosszanti lefutású hámfosztást” - az, hogy a rák enné ki a tüdejét

picur3ka 2009.03.18. 18:42:16

@Roltii:

Sajnos, leinkabb a helyi lapok irjak meg a tutit meg az ott kommentalo helyiek, sajat ismerettel es tapasztalattal elso kezbol, ott, a terepen van az igaz szo. Az osszes egyeb forras nagyon gyakran hazugsag, akar tetszik, akar nem.

nagylalo 2009.03.18. 18:48:00

@Félkupica_Fehér_Főnök:
ez egy ezeréves urban legend. persze ettől még lehet igaz.

kimegy-visszajön kérdés: hivatalosan így zajlik az ellenőrzés, a jegyzőkönyvbe is beleveszik: "próbavásárlást hajtottam végre 250 ft értékben. nyugtát kaptam. az üzletet elhagytam, majd visszatértem és igazoltam magam" kb így.
gondolom azért, hogy ne lehessen azt mondani, hogy épp utána akart szólni, hogy hé, itt hagyta a nyugtát.

az meg, hogy adott-e nyugtát, nem azon múlik, hogy eldobta-e a revizor, hanem visszaellenőrizhető a másodpéldányon vagy a pénztárgép memóriájában.

Kampfer 2009.03.18. 18:49:15

Szebb jövőt Mindenkinek!

Hmmm... Nem lehetne egyszer azt megérni ebben az elétkozott hazában, hogy a teljesen hiteltelenné és gyűlöltté vált hatóságok görény szóvivőiben lenne annyi belátás, hogy legalább nem próbálják megmagyarázni a szart a hűtőben, hanem esetleg jól befogják a pofájukat??? Hallgassanak már el, az isten szerelmére...
Nincs arányossági összefüggés a szabálysértés tétele és a büntetés között? Megalol... Az összes apehes tetvet küldeném bodzamezőkre ellenőrizni!
Szerencsére láttam már saját szememmel terhes apeh revizort boltból kirepülve földet fogni és vérezni! Másik vevő által jól elverni! Jó érzés volt és a mai napig jó érzéssel gondolok rá! Az ilyen gyáva tetveknek halniuk kellene! Kínhalállal... Ennek a két féregnek is! Szebb lenne a holnapunk, ha ez a két féreg megdöglene! A kollégáikkal együtt!
Kampfer
(munkvera dögöljön meg!)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.18. 18:51:58

Ha ez igaz, tényleg nagyon durva...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.03.18. 18:52:38

@nagylalo: Háát azért az, hogy kimegy visszajön kicsit visszás. Mert közben azért páran még megfordulhatnak az üzletben. Meg ha bejön azt mondja nem kapott. S ha nem is vásárolt? Csak ott bent ácsogott kiment és visszajött?? Vagy a cimbi vett kapott blokkot a másik visszamegy, hogy nem kapott? Az áru meg a kezében. Szóval necces.

aranyszegélyes pogácsa 2009.03.18. 18:53:05

csak engem emlékeztet a régi inkvizíciós időkre ez a fajta eljárás?

Nolet 2009.03.18. 18:56:17

Ez nem is lenne hír, hogyha acímoldalon az szerepelne, hogy a Józsefvárosi piacon 4561 árust büntettek meg egyenként 5,000,000 forintra.

Nevetséges ez az egész.

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.18. 18:59:11

@Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni!:

...az úgy történt, hogy egy barátommal kilovagoltunk vadászni és én leestem a lóról, a ló alá, és pont erekciója volt...

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.03.18. 19:00:41

Én fellebeztem volna, mivel nem a bolt tevékenysége a javítás, vagyis nem mint bolti alkalmazott kapta a 150 Ft-ot, hanem mint magánszemély, az elvégzett munkáért - aki mellesleg éppen a boltban volt.
Vagyis jelen esetben nem áll fent adócsalás, és ezt egy jó ügyvéd be is bizonyítja. Sőt, ezek után be is perelném az APEH-ost, mert megsértette ezzel a váddal a boltos és a bolt becsületét.

Önjáró Talajgyalu 2009.03.18. 19:01:34

Valaki irta, hogy lone lefele az adotartozast felhalmozokat. Nekem (kenyszer)vallalkozokent egyszer lett 200 ezres tartozasom, mert a megrendelom nem fizetett, az alberletet meg valamibol fizetni kell ket honapig... APEH persze egybol buntetett amint lehetett. 1 millio 1 szaz lett a szamla vege. Ez lassan harom eve volt. Jovo honapban torlesztem az utolso reszletet, ha addig ki nem talalnak valamit megint...

Es akkor meg csodalkoznak, hogy az orszagban vannak "adocsalok" akik "felhalmoznak" adotartozast es nem fizetnek.

nagylalo 2009.03.18. 19:03:18

@Noname Cowboy:
na igen. de ilyenkor nyilván nem írjuk alá a jegyzőkönyvet, hogy ok, csengetünk az apehnak 1,05 misit, hanem azt vetetjük jegyzőkönyvbe, ami történt. tanúkkal meg minden. és várunk.

aztán megkapjuk a határozatot 1 helyett 2 misiről plusz kamatok stb, és rájövünk, hogy bármit csinálunk, úgyis a f*sz rossz oldalán állunk.

picur3ka 2009.03.18. 19:03:54

autentikus vs autisztikus, viccelodunk?

asszimilacio vs integracio, az se ugyanaz...


@Mj: En azt, amit az egyik kommentelo, a masik felet nem idezik semmirol, igy tehat ez egy roma 'tortenet', ami atment a sajtoszoban is. Hogy az epitok csak neztek a musort - akarmilyen indokbol is tortent az -, azon en meg vegkepp nem csodalkozom, amennyire megkeseriti sok ember eletet sok cigany, sajnos nincs ok jot varni, rosszert. Aztan meg mindenki es mindig altalanosit es kategorizal es sztereotipizal, igy mukodik az emberi gondolkodas, kerem.

En hivtam volna rendort, mert utalom az agressziot es szeretek segiteni, ha tudok, de sajnos, tul vagyok azon a ponton, hogy elhiggyek ilyen torteneteket bizonyitek nelkul.

nagylalo 2009.03.18. 19:05:25

@Önjáró Talajgyalu:
igen, ez ismerős.
10 nappal határidő után még nincs befizetve a 250ezernyi áfa, már jön az inkasszó.
akkor a "nagyok" hogy a fenébe csinálnak milliárdos adóhiányokat??

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.03.18. 19:07:44

@MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/: Persze, boltos. De a boltos ezt a javítást nem mint alkalmazott csinálta, hiszen a boltnak ez nem tevékenysége. Vagyis elvileg nem is adhatott volna róla számlát. Terméket például oda sem adott.

Önjáró Talajgyalu 2009.03.18. 19:08:58

@nagylalo: Nem akarom tudni, mert vegen meg a tudasert is megbuntetnek, mert akkor biztos azt akartam csinalni...

beleszolok 2009.03.18. 19:10:20

Az ilyen faxtarisznya idióták miért nem a Hortó Józsihoz (korunk hőséhez) mennek, megnézni a számláit?

Rejtélyes 2009.03.18. 19:10:29

Ha jól tudom, akkor kérdésre KÖTELESEK igazolniuk az ellenőrök magukat... azaz valaki bejön, boltos első kérdése : "Jó napot, maga/maguk ellenőrök?" Ha a válasz nem, akkor utólag nem mondhatja, hogy ellenőrzött... :D

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.18. 19:11:13

Be fogom perelni a Vastagbőrt az idegrendszerem tönkretételéért.

A magyar állam a nép gyilkosa. Ilyen aljas piszkosságot!

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.18. 19:15:53

@Konrad:

Értem én! Viszont at APEH-os kapott ugyebár 50Ft-ot... Számla?

picur3ka 2009.03.18. 19:19:34

@Önjáró Talajgyalu: Nem akarom tudni, mert vegen meg a tudasert is megbuntetnek

Lol, igy is van.

@beleszolok:

Mer azok sziven szuratnak oket?

nyu 2009.03.18. 19:23:45

Miert, az jobb volt, amikor tavaly szokas szerint nagy miniszteriumi felkonferalassal megnyilt a furedi borhet, erre mindjart elso este kivonult a komplett megyei APEH+VPOP+munkavedelem razziazni, es senki sehova cimszoval lezartak az egesz Tagore setanyt.

Meg mobil laboratoriumot is hoztak, hogy elemezhessek, nem vizezi-e valamelyik nagyhiru borosgazda a bort...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.18. 19:29:04

Egyébként rosszul tudom, hogy az apehosok csak kettesével ellenőrizhetnek?

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.18. 19:31:13

@laspalmas:

Szerintem nem, sőt, egészen jólinformáltnak mondhatod magad!
Olyan, mint az "egy rendőr nem rendőr", tehát ha egyedül van, mindent le lehet tagadni!

nem várt fordulat 2009.03.18. 19:31:34

ezt nem hiszem el. ezt nem hiszem el. kezdek hozzászokni ehhez az országhoz, pedig itt születtem. csak olyan lehangoló.

Plutonic 2009.03.18. 19:32:34

@Mj: Ez a nem semmi!
Ha ez nem az, akkor nemtommi. :))
Kábé erre lehet számítani, ha elszakad az a bizonyos cérnaszál.
Nem akarok pálcát törni senki felett és nem lepődök meg semmin (csak néha...:))).
Azért a gyerekek...

Pszt! 2009.03.18. 19:33:13

Az a szép az internetben, hogy itt mindenki azt ír, amit akar, úgysem lehet ellenőrizni az állítások valódiságát.
Nekem nagyon nem életszerű a sztori, de jólesik szidni az apeh-ot.

2009.03.18. 19:33:25

Fogják már meg a "Becsületesen" kibaszott bodzagyüjtő klánokat inkább

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.18. 19:43:49

@Pszt!:

Sajnos igazad volt ...

De azért melyik az életszerűbb?

1 ,Az Apeh jogosan megbüntette a boltot, de a tulaj felkereste a bama.hu-t és előadta a mesét amit kitalált a zipzárcseréről. Mindezt vállálta a nevével. Teljes mértékben hihetetlen, hogy a becsültes adóhatóság sunyi módszerekkel hozza be a milliókat.

2, Az Apeh tényleg ilyen sunyi eszközhöz folyamodott.

Hát nem is tudom :))

DieHappy · http://local.blog.hu 2009.03.18. 19:48:21

Az apeh is csak bodzat gyujt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.03.18. 19:49:34

@Noname Cowboy: na ez az, kérdés, mit írt alá. Mert amúgy az, hogy neki hogy lett százötven forintja (lett-e egyáltalán) az két egytanús állítás. Ha annyira igaza van, akkor egy ügyvéd ezt szépen végig tudja verni a bíróságig és le lehet alkudni. De nekem is az az érzésem hogy nem olyan ma született bárányok ezek...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2009.03.18. 19:49:34

@Magic Horse:

Tavaly sem volt rossz nekik, hidd el. 300k körül egy sima kis tintanyalónak.

Megélhetési rasszista 2009.03.18. 19:54:19

Ki kellett volna írni: "rövidáru-bolt és BODZAKERESKEDÉS", az APEH soha az életben nem szólt volna oda.

Az EREDETI 2009.03.18. 19:55:56

gerinctelen patkányférgek

Bert Sels 2009.03.18. 19:56:09

ilyen kormanyt
ilyen apeh-et érdemeltek

mrs. white 2009.03.18. 19:58:44

Még mindig nem értitek. nyereség részesedésben vannak ha teljesítika büntetési rátát sok visszáságot feltárnak akkor kapnak fizetést és jutalmat. Pont úgy mint a parkólóőrök ha nincs visszaélés akkor csinálnak. De ugyanez a rendőrségnél fizetés osztás előtt. Vagy a fogyasztóvédőknél stb stb stb.Nem csak a magas adók miatt nem lehet élni ebben az országban hanem az ilyenek miatt sem.

Baszkurátor 2009.03.18. 19:59:29

@Tapmancs:

De bizony van.Kurvaország ( sic! ) a neve .

mokas_gizi 2009.03.18. 20:05:56

Szépen lassan az vállalkozók bezárják az üzleteiket és többségében már csak multik fognak kereskedni...
Orvosok elmennek külföldre dolgozni 10-20x fizetésért... A tanárok meg elmennek máshová dolgozni...Az utóbbi 3-4 évben észrevehetően szándékosan teszik tönkre az országot...

Ha ez a kormány esetlegesen valamikor távozik a tönkretett ország az itt marad, ezen felül a felvett és már elköltött hiteleket is vissza kell fizetni...

ApaJoe 2009.03.18. 20:06:31

@MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/: Neked valószínű olvasási problémáid lehetnek. Az anya 30 éves, a legidősebb gyereke 11 és nem 14 éves. Ergo 19 évesen szült először. Ebben a korban pedig nem csak a sötétebb bőrűek szoktak szülni.

mokas_gizi 2009.03.18. 20:07:33

Ezenfelül a diplomás valóban értelmes többség meg elmegy külföldre dolgozni, arra meg igen kicsi az esély hogy vissza jöjjön ide havi 80.000-ért...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 20:08:18

@Kampfer:

"Szerencsére láttam már saját szememmel terhes apeh revizort boltból kirepülve földet fogni és vérezni!"

Szerintem ez egyáltalán nem szerencse, még akkor sem, ha az apehos nő egy féreg idióta volt. Állapotos nőt semmiféle indokkal nem lehet megverni. Persze én nő vagyok.:P

bAnál Amál 2009.03.18. 20:08:18

Full szemét az egész banda.

Van egy idős ismerősöm, aki szabadalmasztatott egy, gyógynövényekből készített (hatóságilag bevizsgált) szörpféleséget, amit ha találna hozzá tisztességes gyártót forgalmazhatna is. De mivel mindenki le akarta nyúlni, így szivességből ingyen!!! szokott adni a barátoknak. Egy nap megjelent a kapuban 2 egyén, hogy ismerősöktől hallották milyen jó kis szörpöcskét árul a a bácsi.
A bácsi mondta, hogy igen szokott adni a cuccból, de nem kér érte pénzt. Kapott is a két fazon egy-egy üvegecskével, azok meg kérdezték, hogy mivel tartoznak. A bácsi elmondta ismét, hogy semmivel, de a azok meg csak erősködtek, hogy legalább az alapanyagok árát odaadhassák. Ment a huzavona egy darabig, aztán a látogatók végül bevallották, hogy APEH ellenőrök és most kivételesen szerencséje van.

Hát ezek ilyenek. Megjegyzem, hogy a bácsi az eset idején 83 éves volt, és hát a kapuból is látszik, hogy nem veti fel a pénz.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 20:11:25

@aranyszegélyes pogácsa:

Az inkvizíció elsősorban vizsgált - a közhelyes tévedésekkel ellentétben az esetek pár %-a lett máglya -, tehát ez a dolog sokkal durvább annál.

lübecker 2009.03.18. 20:11:54

Büdös köcsögök. A társadalom teljes atomizálása a céljuk: ne törődj senkivel, ne segíts senkinek, ne kérj segítséget senkitől. A BÜNTETÉS TÖBBSZÖRÖSÉT KÖLTSÉK KÖZVETLEN CSALÁDTAGJAIK, ILLETVE MUNKAHELYI VEZETŐIK SIKERTELEN RÁKKEZELÉSÉRE.
Ez a fajta jövedelemszerzés egyszerűbb mint NEM elkúrni valamit.
www.feritekretén.hu

soleona (törölt) 2009.03.18. 20:12:57

Ha valaki írta már elnézést az ismétlésért:
1,Nincs szólóban dolgozó Apeh ellenőr. A csalás tényét bizonyítani kell. Egy vásárol, egy vele van, igazolja a dolgot. Jegyzőkönyv készül minden esetben a helyszínen.
2. El lehet hagyni a boltot. Sőt, most volt konkrét példánk: három-négy próbavásárlást tartottak, mindig kaptak a boltban blokkot. Az uccsónál igazolvány ki: pénztárrovancs. Ha 5 Ft-tal több van a kasszában vélelmezik a blokk/nyugta elmulasztásának tényét (a cégnél hiány volt, rossz visszaadás miatt)
3.Soká tart mire egy ügyvéd kimagyarázza, hogy egy üzletben a pult mögött magánszemély szívességból csinál valamit. Az eladótérben tartózkodni tilos. Ha ellenőrzésen rajtakapják a téged (mondjuk eladó vagy) látogató nagyidat, hogy a pult mögött ücsörög feltételezhetik, hogy feketén dolgozik a boltban, megbírságolhatnak nagyon keményen.
4. Az Apeh-nek vannak sunyi módszerei. Pl. nálunk is történt ilyen, aláírtuk a jegyzőkönyvet egy 6 hónapig tartó, átfogó vizsgálat után. Az alján ott szerepelt, írásos észrevételt tehetünk ha akarunk. Nullás volt (nem szerepelt büntetés benne), nem tettünk. Harminc nap elteltével jött levél, 150ezer forint a bünti mert nem tettünk, így ők mégis megbüntetnek minket erre meg arra.
5. Az Apeh-osnak tényleg kell igazolnia magát. De a próbavásárlás után.
6. Ugyanakkor ha egyedül volt ellenőrzés során egy Apeh-os és elhagyta a boltot nagyon nagy alapot szolgáltatott a megtámadásához. Elvégre ő egyedül állít valamit. A boltos pedig szintén állít valamit.

Pincehelyi 2009.03.18. 20:13:26

@Roltii: Öreg, ez van leírva, ez a fáma, erről beszélgetünk. Ha van több infód, osszad megfele. Ha kiderül, hogy legenda, akkor majd hűházunk. Azért beszélgetni lehet, nem?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 20:13:58

@picur3ka:

Szerintem valahanyad része még simán igaz is lehet, amúgy meg tökéletesen illeszkedik a szokásos hisztériakeltésbe.:-/

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.18. 20:15:43

@ApaJoe:

Riszteptő, benéztem!
Viszont azt hallottam a rokszi rádióban, hogy lomtalanítás van a 8. kerben és hogy sok a kincskereső!

Frank99 2009.03.18. 20:18:19

@Noname Cowboy:

Igazad van!

Könyvelőként már átéltem egy s mást...
a társának látnia kell, hogy nem adott nyugtát.

És ismét igazad van:

ha aláírta a jegyzőkönyvet, akkor annyi...
ilyenkor ne tudja felhívni a könyvelőjét?

Én elmondtam volna, hogy csinálja...
Ja, amúgy több ügyfelet nem vállalok...

:-)))

ui. sajnos mindig így csinálják, kihasználnak mindent, amit lehet.
hiába mesélik, hogy Dé Mo nem ilyenek.

Itt Zalában volt már:

-néger egyetemista
-gégebeszélős ember a családjával
-fiatal csajok (majdnem meg is dugták őket( Vas megyei APEH-től.....
- ue. csajok zöldségesnél 1 nap múlva, megtévesztéssel, 5 km-rel arrébb...
- görkorcsolyás lányok Hévízi autóparkolóban...
- 1 db jégkrém keszthelyi kastély mellett
- 1 db 100 Ft-os naptár nyomtatványboltban...

és ŐK nem alkalmaznak megtévesztést....

jajj

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 20:18:30

@mokas_gizi:

Megnyugtatlak, ha a közeljövőben történelemtanár leszek, én magyarokat fogok tanítani, Magyarországon, magyarságtudatra többek között.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 20:20:01

@MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/:

Bár már előttem leírták, az anya 19 évesen szülte az első gyerekét. A sógornőm pl. 22 évesen kezdte, mégis felelősségteljesen neveli a három gyerekét.

nikon 2009.03.18. 20:22:14

Remélem, azér a cérnát csak kitépte a cippzárból a rőfös, amikór a pénzbehajtók fölfödték magukat. Oszt amúgy a gyerekkabátról a számla hun-é? Oszt, ha nem a behajtó purdéjáé a kelengye, hanem az apekké, a jedzzőkönyv, hogy taktikai okból lett megrongálva a leltárba vett ruhadarab, az hun-é? Mer egyébként a rőfös gondolhatta vóna, hgy lopott a kabát, oszt ha javíttya, még társtetessé is válik, vagy mi. Avagy a kicsi purdé addig fagyoskodott odakint pendejbe?
Bugris népség ez, úgyhogy húzni innét a picsába külföld felé, de legalább a kölköt arra nevelni, hogy nehogy má itt pusztújjon bele a csinovnyikok uralmába! Eh!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 20:22:39

@mokas_gizi:

Viszont az értelmen túl vannak olyan érvek, amik itthonmaradásra ösztönöznek. Nem logikusak, nem praktikusak, személy szerint plusz jövedelmünk sincs belőle, mégis zsigereinkből jönnek és jó érzéssel töltenek el. Úgy hívják, hogy hazaszeretet.

smidgen 2009.03.18. 20:22:54

magyarságtudat ugyan már, emiatt állunk itt

monstress 2009.03.18. 20:22:55

Azt hiszem, van a jogban egy olyan fogalom, hogy felbujtás. Egy ügynök, ha valakit felbujt arra a tettre, amiért utána ügynöksége elítéli, akkor törvénytelenséget követ el, és a balek nem elítélhetõ. Kérem az ügyeletes jogászt, Javítson ki, ha tévednék.
Én a boltos helyében minden bizonnyal büntetõjogi pert indítanék - egy millába már az is beleférne...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 20:25:17

@MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/:

Minden lomtalanításnál sok a kincskereső. Még a Rózsadombon is.

mokas_gizi 2009.03.18. 20:26:04

@Mj: Értem, örülök neki...
Sajnos a kevés fizetésen túl ott vannak még a tanár bántalmazós esetek, ami mostanság sajnos elég gyakori dolog...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 20:28:43

@nikon:

Neked is kösz a "bugris népség" mentalitást.:-/ Fasza lesz így tanítani, tényleg. De ne aggódj, a te gyereked, majd ha külföldön megszületik, már sejteni sem fogja, hogy miért jó Magyarországot a hazánknak nevezni, hiszen már te is elfelejtetted.

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.18. 20:31:29

@Mj:

Ezzel tisztában vagyok csak megmosolyogtam milyen ügyesen-burkoltan-bújtatva lekincskeresőzték az egyszerű folyami cigányokat!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 20:33:17

@mokas_gizi:

Tudok róla, és teljesen indokoltnak tartanám a veszélyességi pótlék kiterjesztését a pedagógusokra is. Meg mondjuk a tanári kamara sem lenne egy rossz ötlet. Egyébként a tanárok személyisége és fellépése is válogatja, hogy mit mernek velük megcsinálni a gyerekek.

Frank99 2009.03.18. 20:33:29

Egy adalék:

sajnos az 1 millás bírság miatt meg azt kell mondanom, hogy nem először volt mul. bírság a vállalkozónak.....
hanem 2x inkább 3x nem adott nyugtát.....és valszín ezért boltbezárást is foganatosít a T.Hivatal.

ettől még gusztustalan az nyugtaadási eljárási procedúra, de azért nem ártana magába nézni T. vállalkozónak is....

Bit Rot 2009.03.18. 20:34:27

Mondok egy viccet: ismerősöm mesélte, hogy parkolásért megbüntették.

Telefonon jelezte, hogy kér AFAs számlát, mondták, hogy nem adnak, tessék csak előre fizetni (átutalással), majd utólag megírják a számlát.

Hát, ilyen is van.

Kampfer 2009.03.18. 20:40:32

@Mj: Szia Mj! Igen, tudom... 1995-ös, vagyis nem mai eset. Szerintem akkor még egyedül is járkálhattak, vagy egy adott boltba egyedül is mehettek, mert társat nem láttam. Külső kerület, koranyári délután, akkor még működő fényképész stúdió. Több várakozó, én voltam az utolsó. Nő elég gusztustalanul adta elő a paraszt ügyfelet, de a végén csak megkapta, amit akart. El... Majd ajtóból igazolvánnyal vissza... Vita, kurvaanyázás, feljelentgetős, vita, majd pofon... A soron következő pasi nem bírta cérnával és kivágta a nőt a boltból, hogy repült, a járda melletti bokrokon landolt... Vess rám követ, de én akkori zöldfülű huszonéves fejemmel sem nagyon éreztem sajnálatot aziránt az ingyenélő féreg iránt...! Azóta eltelt néhány év. Azalatt szerzett tapasztalataim szerint a véleményem az, hogy akkori jóérzésem megmaradt, sőt további indulatok gyúltak bennem eziránt az ingyenélő, gyáva, tolvajbanda iránt. Korábban már írtam másik poszton, hogy szinte nem maradt közhivatal, államigazgatási vagy közigazgatási szerv, amely pozitív színben tűnne fel a társadalom előtt és amely legalább a retorikájában "magyar" lenne. Sokat írtunk már rendőrségről, honvédségről, önkormányzatokról, parlamentről, kormányról. Sok undorító mocsok ez mind. Természetesen az apeh is ezek közé tartozik. Na nem a tevékenysége jellege miatt, hanem fent említett retorikája, kettős mércéje és mindezek melletti kioktató és fellengzős, undorító stílusa miatt is. Szerintem a bodzaszedőkkel legyenek kemények, persze az már komolyabb fenyegetést jelentene, mint egy egyszerű szatócs... Az a rinya már nem férne bele az év végi 17 milliárdos prémiumba... Meglátnak egy komolyabb ellenfelet és a nyomorult irodistáknak azonnal beugrik a nyeles puki, de egy szatóccsal és egy egyszerű termelővel (Ráckeve, Kispest, Cegléd) eljátsszák a kemény hivatalt! Olyan az a szervezet, mint ez az egész nyomorult kormány, mint a minisztérium, ahová tartoznak...! És olyanok az alkalmazottai is... Biztos szar ügy lenne ezeknek is kimenni a munkaerőpiacra és elkezdeni hasznot hozni a gazdaságnak, de ott ugye nem osztogatnak extra prémiumokat csak azért, mert elvégzik a munkájukat. Azért fizetést szokás kapni! Nos, ez valószínűleg büdös lenne selejteséknél, nosza menjünk apeh-hoz (majdhogynem kihalásos alapon kapsz valami normális állást ott), majd valami haver/rokon/pártaktivista jóbarát bepakol és el lehet lenni a langymelegben évekig, válság ide vagy oda.
Szerény véleményem szerint dögöljenek meg mind!
Kampfer
(munkvera dögöljön meg!)

changebug (törölt) 2009.03.18. 20:41:29

Ha ez igaz és nem urban legend... akkor Fasza!
Szerintem az ilyesmi 'megrendelésre' megy.
Ha ilyen felbuzdulással nyírnák az 'elit'-et meg az általad felsoroltakat pluszba lenne az államkassza és mi hiteleznénk.
Dehát korrupt, feudális banánköztársaság vagyunk.
/A GANZ-nál (megyeri híd) például biztos minden szabályos lesz és senkit nem ítélnek el még véletlen sem. és még sok-sok-sok eset. csak felb...m magam./

Bo-Lívia 2009.03.18. 20:49:02

@Kampfer: Képzeld el, ha ezekenek a civil szférában kellene a kirugás után elhelyezkedni. Szerinted kapnának munkát annál a sok vállalkozónál, akiket anno halálra büntettek?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 20:56:39

@Kampfer:

Mást nem tudok mondani, minthogy elfogadom a véleményed, de soha az életben nem fog jó érzéssel eltölteni egy terhes nő bántalmazása, és a babája életének akár a veszélyeztetése. (Aki ugye semmiről nem tehet.) Egyébként írt már ide egy korábbi APEH-alkalmazott is, teljesen normálisnak tűnt, és mellesleg utálta a munkáját. Nagy vonalakban valóban igaznak tűnnek az általánosító megállapításaid, viszont mindenkire nem vonatkoznak. A nővérem pl. minisztériumi jogtanácsos - most épp babát vár, úgyhogy nem dolgozik -, és részben neki kellett megcsinálni az egészségügyi törvényt. Utálta, de meg kellett csinálnia. Manapság egyébként sem lehet válogatni a melókban.:-/ Ismerek egy országgyűlési képviselőt is - tanított engem -, aki a 386 között egyáltalán nem lámpavas-pozitív, sőt, egyfajta példaképem is. Mesélhetnék arról a rendőr őrnagy nőciről is, akivel hétfőn beszélgettem a BRFK-n, ő is nagyon készséges, udvarias, munkáját pontosan végző ember volt. Ezekkel a példákkal pedig csak azt szeretném érzékeltetni, hogy az általánosítás sok tisztességes embernek a kárára van.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.18. 20:59:12

Jajaja!
Szemét bagázs,tényleg pályát kéne változtatni!
Én stipi-stopi Bokros Lajos szeretnék lenni:anno úgy el tudta adni a Budapest Bankot,hogy az állam NETTÓ haszna 9000 (!) K-I-L-E-N-C-E-Z-E-R!!! jó magyar forint volt és kapott 16 milla végkielégülést!!!
Nade:APEH!
Én így jártam-járok:
tisztaudvar.blog.hu/2009/03/10/abcug_apeh
-köcsögség a köbön!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.18. 20:59:17

- te zero, szenzációs hírt mondok: megszűnik az adóhivatal!
- ne beszélj marhaságokat, ufókám…
- de tényleg igazán megszűnik... ide nézz, mit írtak a levélben... az van írva, hogy: utolsó felszólítás...

(veresjános dögöljön meg... most...)

nikon 2009.03.18. 21:01:06

Kedves Mj, már a munkám miatt is keresztül-kasul utazom a világot, úgyhogy a hazaszeretetrűl van más nációtól való benyomásom is, de olyan acsarkodó, más kárán örvendező, önsajnálattal megvert társaságot nem igen látok, mint ezt a hazait. Közelíccse megfele a hazaszeretet témát amúgy, hogy a kirakatba nyomult nagyjaink közül maga melliket mutatná föl a gyerekének példaképül? Mellikre mondaná, hogy csak ilyen legyé, kicsi puckóm, mer az nemes és nagytiszteletű, meg hazafi? Egyébiránt meg kedves, ha tanítani akar, akkor ne ragadtassa mán magát ilyen "faszázásra", mer 1 db okkal több, hogy a gyerekemet ne akarjam eleve tanácstalan és busongó pedagógusok gondjaira bízni.
Amúgy, hogy ércse: értékrendem szerint méltatlan, mocskos és alpári egy gyerek "áldozatul esését" (hideg van rossz a cippzár, stb.) hazudni csak azért, hogy megfoghasson egy kereskedőt. Vagy Maga szerint például előre el kellene fogadnom azt, ha holnap a leleményes Apekkos beszalad a cukrászdába, hogy odakint összeesett egy idős hölgy, gyorsan egy kis vizet, oszt kifordul meg visszafordul, hogy 50ezer meg 1milla, mer nyugta nélkül árut adott ki?
Tuggya, ha maga ebbe az esetbe beleszövi a hazafiságot, akkor így öregemberként mondom, szomorú életre van kilátása! Vagy maga is Apekkos, dehát akkor úgy se érti, hogy mi baja ezzel a zembereknek...

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.18. 21:06:57

@Mj:

Csak mert a Budapest TV adása nem fogható a rádióban... :D

Bo-Lívia 2009.03.18. 21:09:35

@Pszt!: Akkor ne éld át azt, amiben én épp velük kapcsolatban eljárok. Ennél durvábbat is megengednek maguknak. Inkább ne ismerném őket! te örülj ennek, amíg hagynak!

agár 2009.03.18. 21:10:20

Mj,
Nekem viszont egyik volt munkatársam az APEH-nél dolgozik, aki azóta sohasem néz rám, ha találkozunk az utcán. Úgy köszön és beszélget velem néhány szót, hogy közben a kirakatokat nézi.

Frank99 2009.03.18. 21:11:57

@agár:

Ő droid...

így híjják'

müszi 2009.03.18. 21:14:25

hüje gyerek! megérdemled!
nem volt nálad két egyforma büdös nagy pofon?????
-addig a bótbol ki nem mész mig széjjel nem téped a jegyzőkönyvet.! amig ez folyamatban van addig kell pofoznia a vendéget.

Venesz 2009.03.18. 21:15:50

@Frank99: Hát azért szerintem a néger egyetemistának, meg a gégebeteg embernek is járna a nyugta, meg a görkorcsolyás csinos lánynak is. Legalábbis ilyen kivételt nem leltem az ÁFA-törvényben. Az persze bosszantó, ha utólag kiderül, a görkoris lányok ellenőrizni jöttek. Van, akit sosem szoktak megbüntetni. Lehet, hogy ő kellőképpen bizalmatlan minden ismeretlen vendéggel szemben?

Kampfer 2009.03.18. 21:15:56

@Bo-Lívia: Volt tapasztalat. Egy korábbi munkahelyemre vettek föl egy negyven körüli nőt, aki a vpop-tól jött. Ott húzott le majdnem húsz évet. Persze fingja nem volt a való világról, a piaci érvényesülésről, partnercégek elvárásairól, csak a szolgai szabálykövetés és a fegyelmezés és okítás volt neki a tuti... Ehhez értett. De semmi kreativitás, semmi rugalmasság, intuitív készségek... A kommunikációja pedig bicskanyitogató és fellengzős volt. Ki is röhögte mindenki.
Nálam akkor gurult el a gyógyszer, mikor egy kollégát okítgatott arról, hogy ez van, ez a piac, itt a piaci viszonyok döntik el az árakat, a bért és a lehetőségeket. És folyamatosan fejlődni kell, mert a tudás inflálódik. Na ekkor lett kiosztva, hogy 21 év vpop után talán kussolni kéne de keményen, mert se tudása, se szakértelme, se kreativitása, se kitartása, mégcsak kommunikációja sincs megfelelő. Örüljön, hogy a cégtulaj alkalmazta, mert szart se ér a munkaerőpiacon és a képességei alapján már rég egy plázában kéne vakargatnia a rágót a padlóról! Mivel már adott volt a következő állásom, nem nagyon érdekelt az esetleges retorzió,de érdekes módon semmi következménye nem volt az oltásnak. De azután a szervizt nagyívben kerülte a néni... Mindenki legnagyobb örömére...! Jó példája volt ezeknek a szervezeteknek a személyi állományára...
Kampfer
(munkvera dögöljön meg!)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.03.18. 21:26:25

Szerintem az ilyen APEK ügy miatt valakinek _börtönbe_ kell kerülnie.

Nem, nem viccelek és nem az indulat beszél belőlem. Ez simán meg kell hogy érjen 1-2 év ____börtönt____. Aki ezt csinálta vagy amelyik APEK vezetőnek ilyen eszébe jut, azt börtönbe kell juttatni és örök életre eltiltani a közügyektől.

Teljesen komolyan beszélek.

Kampfer 2009.03.18. 21:27:59

@Mj: Kézcsókom ismét! :)
Teljesen igazad van. Mivel saját személyemmel kapcsolatban nap mint nap általánosításnak és előítéleteknek vagyok kitéve, így már én is megengedem magamnak az általánosítás luxusát. Tudom, szörnyű hiba, de az ember csak a tapasztalatai szerint alkot véleményt. Így én is.
Mindenki ítél és gyakran általánosít, ha nem is vallja be. Általánosít mint magánember, mint hivatali alkalmazott vagy piaci szereplő. Ez sajnos ilyen, az egyedi tapasztalataink meg tudják változtatni egy emberrel kapcsolatos véleményünket, de az általánosságban gondolt elképzeléseinket csak nagyon ritkán. Ha eszembe jut az adóellenőr, rendőr, képviselő, jogász, ügyész, pénzügyőr fogalma, lehetnek bármily remek emberek köztük, akkor sem fog jó érzés eltölteni. Valahol mindenki tehet arról, ahogy az ő közösségét megítélik. Tapasztalom nap, mint nap!
Kampfer
(munkvera dögöljön meg!)

agár 2009.03.18. 21:28:24

Ez copy, de ide illik:
"Bürokrácia – a francia bureau szóból;
Hivatalnokszobák hatalma. E kifejezéssel a faszari, lélektelen, rövidlátó, irigységben frusztrált, lélektelen, stíluson és formán lovagló, lényegében önmagáért való, önmagát látszatfeladatokban foglalkoztató, élősködő ágazatot illetik. Kasztszerű elzárkózásban, a maga felől önmaga által táplált magas vélemény elbizakodottságban, a valóságtól elidegenedve pedáns formaságoknak hódol, a népet büdösnek tartja, véle egy levegőt szívni finnyás, a társadalmi tömegek szükségletei iránt kevés érzékkel rendelkezik, ám elméletileg, mondhatni kurvára felkészült."

cso zsi 2009.03.18. 21:36:09

Rokon lány dolgozik az Apehnál, nagyon nem válogathatott a melóból a környékükön.
Zárták már szenespincébe, fegyvert is fogtak rá, és volt olyan ügyfél (talán épp bodzaszedő), akihez megtiltották, hogy kimenjenek.
Gyaníthatóan az jól hozott valakinek a konyhára pár lépcsővel följebb.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.18. 21:43:11

Rommá is kell büntetni minden kiskereskedőt és üzlettulajdonost és szolgáltatót és családi vállalkozást,mert túl "sok" a vállalkozások száma ebben az országban.
Csak nem tudom ki fogja eltartani a többezet apehos dolgozót majd ha nem lesznek vállalkozások?

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.18. 21:46:07

Normális országokban nem megölik a birkákat hanem nyírják.Itt Mo-n megölik őket.

Bo-Lívia 2009.03.18. 21:46:15

@Kis Hableány: na erre még nem gondoltak! Aztán nem lesz meg a jutalom. Mert tudod, a büntik után kapják a jutalmat. Úgy is mondhatod, egy vállalkozás kiírtásáért. nekik ez semmi. de annak, aki ebből élt, és tartotta el a családját, és most lenullázták, annak ez 10-15 év munkája. Sok konkrét tapasztalatom van. :((((

Bo-Lívia 2009.03.18. 21:48:00

@cso zsi: rokon lány ha nem akar úgy járni mint a közmondásban, válson. Ki korpa közé keveredik...Ő meg előbb-utóbb olyanná válik...

Frank99 2009.03.18. 21:52:30

@Venesz:

Igazad van.
Mindenkinek kell nyugtát adni.
És mindenkinek kell nyugtát kérni.
Ha valaki volt már, hogy nem kért nyugtát, számlát, arcát tegye laposra, és ennyi...

ha te azok között találtatsz, akik MINDIG kértek számlát, nyugtát, igazad van, és mea culpa...

ha nem, úgy igencsak mindegy...

sam99 2009.03.18. 21:56:40

A murva annyát neki! Ha és amennyiben úgy történt, ahogyan a cikkben írva vagyon.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.03.18. 21:59:22

Az ilyen rohadékoknak a fényképét ki kellene tenni valami publikus weboldalra, pl. az iwiwre, Megszív Tamás júzer fotóalbumába, az "apehos barátaim" mappába.

epres négercsók 2009.03.18. 22:00:06

Amúgy akkor mi van, ha hiába erősködnek, hogy vegye má' el az 50-150 forintot? Nem veszi el, feladják, aztán bizonyítsa be szerencsétlen, hogy nem vette át az ötvenest... Ezektől a férgektől az is kitellik, hogy ezt is behazudják, hogy pénzhez jussanak...

Roan 2009.03.18. 22:02:22

Nem szeretem, ha valalki nem fizet adót, de azért túlzások is vannak, ami nem teszi szimpatikussá az APEH-et:
- görkoris lány virágüzletben záróra után könyörög virágért az eladónak, hogy anyukája születésnapjára tudjon mit adni
- Szigeten egy vendéglátóegységben 5 fős társaság szintén záróra után hangosan sört követel,majd többszöri unszolásra kapnak dobozos sört és megy a bünti.

Ezekbe sajnos teljesen belepasszol a fenti történet, és mindehhez csak gratulálni tudok...

Bo-Lívia 2009.03.18. 22:04:18

@epres négercsók: minden módszerük és eszközük, de legfőképp felhatalmazásuk meg van ennél brutálisabb dologra is.

Frank99 2009.03.18. 22:05:36

@Roan:

és ilyenkor kinek gratulálsz?
:-)
apeh vs. adózó (bocs. nem adózó)

Bo-Lívia 2009.03.18. 22:08:16

@dark future: nem hinnéd, de ott vannak az iwiwen! Az egyik még ki is írta, Apeh-nál dolgozik, és áfát ellenőriz! :DDD Csak azt nem írta még ki, milyen arányban kaszálja el az ügyfeleket.

picur3ka 2009.03.18. 22:12:37

@cso zsi:

Idevezet ez a sok felreertelmezett - vagy nem ertem mer hulye vagyok - liberalizmus. Meg a Gyurcsany is fel a bodzaszedotol, ertsd, a vallalkozo kell hogy megfizesse az o adojat is, a hulyeseg merhetetlen onpusztitasba torkollik.

@Kis Hableány:

Mint a ciganyt, EU.

Herr Cegur 2009.03.18. 22:20:36

Próbáljátok meg a másik oldal szemszögéből nézni a dolgot.
1. Állami alkalmazottak, meggyőződésük, hogy adót fizetnek az utolsó fillér keresetük után is, mert levonják tőlük.
2. előbbiből következik, hogy az összes vállalkozó egy szemét tetű adócsaló, és ők az igazság Grál lovagjai, akik majd jól megmutatják ezeknek.
3. Ha nem teljesítik a tervet, úgy kirúgják őket, hogy a lábuk sem éri a földet.
4. Bármilyen hihetetlen, de vannak közöttük normálisak, igaz belőlük meg emiatt lesz frusztrált ember.
Sajnos tudomásul kell venni, hogy minden olyan rendszer szemét, ami arra alapszik, hogy nyakló nélkül vonja el a pénzt azoktól akik megdolgoznak érte, akár úgy is, hogy nekik ne maradjon tisztességes megélhetésre.
Tény, ma Magyarországon egy vállalkozó ha bevall 1 millió jövedelmet, abból kb. 600 ezret elvonnak, minden féle jogcímeken. Aki szerint ez igazságos, és normális, az sürgősen kezeltesse magát.

Frank99 2009.03.18. 22:25:07

@Herr Cegur:

kibaszott igaz a számolás.

ezért csal mindenki..
és jönnek az ilyen HÍREK..

Lichtenstein · http://terrormedia.blog.hu 2009.03.18. 22:26:31

Tipikus példája annak, hogyan rombolja az állam a közösséget.
Aki ilyet csinál, nem érdemel kegyelmet.

Frank99 2009.03.18. 22:31:33

@Herr Cegur:

erre csak annyit mondanék, hogy igen....

Amit ők kapnak, a vállalkozói rétegtől vonják le.

Bizony...

és ha nem lesz többet szemét adócsaló, mert bezárták, +halt és eltemették, akkor mi is lesz?
Ki is fogja fizetni az Ő bérét?

guy 2009.03.18. 22:33:42

@Herr Cegur: Ez igaz. A másik oldal meg az, hogy a vállalkozó keres kétszázezret és bevall hatvanat és fizet harmincat. Nem tudom, hogy mennyi levonás lenne igazságos, tényleg nem. Többiek? :-)

Herr Cegur 2009.03.18. 22:36:34

Lehet sokaknak fogja csípni a szemét, de amit a magyar kormányok adóztatás címen művelnek, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy megölik az aranytojást tojó tyúkot.
Azért, mert kivéreztetik a vállalkozásokat, az utolsó bőrt is lenyúzzák róluk, és az oszd meg és uralkodj jegyében, rendszeresen közzé teszik, hogy mikor milyen célvizsgálatokkal, milyen nagyságrendű bírságot szabtak ki, a sok ingyenélő vállalkozóra. Az alkalmazottak tábora, pedig széles vigyorral nyugtázza, hogy megérdemelték. Csak azt nem veszik észre a nyomorultak, hogy egyben a munkáltatójukat készítették ki, és ha az bezár, akkor ők vajon mi a bránert fognak csinálni? Szemét politika az egész. Parasztvakítás.

Netuddki. 2009.03.18. 22:40:30

Fotosopp!
De tudok olyat ami nem az:
Településen autóból árulják a tejet, egyebeket. Persze számla, nyugta nélkül. Boltos forgalmát rontják, ezért APEH-hez fordul. Másnap autós árus bemegy a boltba, botrányt csap. Árusítás persze folytatódik.
Na erre varrjatok gombot.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.18. 22:40:54

Az állami cégek ma már nem nagyon termelnek nettó jövedelmet a büdzsébe.
Igen kevés állami termelő cég maradt.
A közszféra intézményei pedig nettó kivevők a rendszerből:abból kap fizetést minden közalkalmazott és köztisztviselő,amit a magán-vállalkozók + a még jövedelem-előállító állami tulajdonú vállalatok kitermelnek.
A köz szolgái is adót fizetnek (még szép!),de az olyasvalami,mint az,hogy az állam az egyik fiókból átrakja a másik fiókba a zsetont.

Egyébként biztos vannak rendes emberek is az APEH-nál,csak....OLYAN NEHÉZ ELHINNI!!!
Mint azt,hogy a készenléti rendőrök bölcsész-diplomaosztója a roma vájárok sztrájkja miatt marad el...(ez naon régi sutka,de már úgy le szerettem volna írni,bocs...)

Netuddki. 2009.03.18. 22:43:01

@Herr Cegur: Na vajon miért? Mert azok akik közel vannak a tűzhöz, pl. a sok politikus cégecskéje, ki tud bújni az adózás alól. Ezzel is nem kevés versenyelőnyre téve szert más becsületes vállalkozóval szemben. Mindennek van oka.

Herr Cegur 2009.03.18. 22:43:57

@guy: "a vállalkozó keres kétszázezret és bevall hatvanat és fizet harmincat"

Az igazságos szerintem az lenne, hogy meg tudjon élni, tisztességesen, egy teljesen normális életszínvonalon. Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy a hó elején elkezd dolgozni, dolgozik egy hetet, amit bevételez, azt elveszi az állam, Adó járulék stb. formában. Dolgozik még egy hetet kifizeti az alkalmazottakat. Ja, az állam egyébként mindenkit megelőz, és ha ha nincs annyi bevétel, akkor az alkalmazott sem kaphat, míg az állam ki nincs elégítve. Még egy hét, és már a rezsi is ki van fizetve. Ami ezután jön az mind az övé.Kicsit ugyan torzak az arányok, de kb. erről van szó. Ha a másik oldalt nézzük, akkor ugye a hivatalnoknak akkor is a számláján van 5-én a pénz, ha azt sem tudja honnan került oda. A segélyesekről meg had ne nyilatkozzam.

Netuddki. 2009.03.18. 22:45:23

@Féldecis Rezsim: Ráadásul azért fizetjük a sok bürokratát, hogy még rosszabb legyen nekünk. Az a munkájuk, hogy minket szívassanak. Nonszensz.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.18. 22:46:44

@kovi1970: a helyi képviselőtestület védheti a helyi kereskedőket -akik oda fizetik az ivarűzési adót- úgy,hogy az ilyen vándorárusokra (mindenféle vinnyogó-böfögő-dudáló-szólj-anyádnak-hozzon-pééénzt!)
autókra éves átalányú közterület-használati díjat vet ki.
A jegyző ír egy határozatot a cég központjának:harmadára csökken a vándorárus...azok meg,ha fizetnek,akkor OK!
(tudom,egy kis faluban vagyok képviselő,ezt csináltuk.A Family Frost egy szó nélkül csengeti az éves 50 ruppót.)

wiener 2009.03.18. 22:47:35

aztamocskosbüdöskurvaanyjátannakazapehellenőrnekakieztcsinálta

rugják ki
senkiházi szemét alja ember
nincs elég baja a magyarnak???

azidegszétbasz

Netuddki. 2009.03.18. 22:48:22

@Féldecis Rezsim: Hm. Nem rossz ötlet. Bár nem mindenhol kivitelezhető. Ahhoz olyan jegyző is kell. :(

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.18. 22:50:04

@kovi1970:
...hááát,eredetileg nem,de sajna,így van.A közszolgáltatások üzemeltetése is fontos dolog,de nem az viszi előre az ország szekerét.Viszont ha bürokratikus f@szpuncikkal rakják tele a közhivatalokat,na az nagyon be tudja fékezni a fent említett közlekedési eszközt!

Herr Cegur 2009.03.18. 22:51:25

@kovi1970: Múltkor hallottam egy jó példát a közbeszerzésről.
1, 2, és 3-as ember elmegy a múzeumba, ahol látják, hogy dől ki a kerítés. Igazgatóhoz be megcsinálnák. Igazgató kérdi mennyiért.
1-es ember: 40 ezer anyag, 30 ezer nekem az hetvenezer.
2-es ember 40 ezer anyag 30 ezer melósok 30 ezer nekem az százezer.
3-as ember simán 270.000.
Igazgató: Meg van maga őrülve, a másik kettő sokkal kevesebbért megcsinálja.
3-as ember: Oké, figyeljen 100 ezer magának, 100 ezer nekem, 70 ezerért meg megcsináltatjuk az 1-eskével.
Oké magáé a munka.
Na valahogy így működnek a dolgok.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.18. 22:53:06

@kovi1970:
a jedző munkáltatója a képviselőtestület...ha nem teszi a dolgát,fegyelmi eljárás alá vonható...:-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 22:57:36

@nikon:

Van olyan testvérem, aki külföldön él, édesapám nagyon gyakran utazik keresztül-kasul fél Európán, úgyhogy ilyenben nálunk sincs hiány.
Egy élő politikust tudnék mondani példaképnek, de őt kb. senki sem ismeri. Amúgy pont arra való a történelem, hogy az elmúlt ezer év "terméséből" válogatni lehessen. Vagy önnek pl. Széchenyi kimerül a szentimentális depressziósban?
Ha csak ez a kifogás, többet igyekszem kerülni a "fasza" szó használatát. (Gyerekek előtt nem is használnám, de hát ugye így is lehet támadni, hogy ezeket a sorokat is olvashatják kisgyerekek, akik bizonyára sehol sem látták ezt a kifejezést.:P) Egyébként melyik mondatom sugalmazta, hogy tanácstalan vagy búsongó vagyok? (Ha annyira búsonganék a hazai állapotok miatt, szerintem már én is külföldön lennék.) Különben is, ha külföldre akar menni, eleve nem taníthatnám a gyerekét.

"Amúgy, hogy ércse: értékrendem szerint méltatlan, mocskos és alpári egy gyerek "áldozatul esését" (hideg van rossz a cippzár, stb.) hazudni csak azért, hogy megfoghasson egy kereskedőt."

Bizony, ezzel csak egyetérteni tudok. Mikor írtam ennek az ellenkezőjét?

A többi részből csak az derül ki, hogy ön fatális tévedés áldozata velem kapcsolatban, és alapvető dologban értett félre. Én ugyanis a hazafiságot arra vonatkoztattam, hogy érzek magamban annyi hazaszeretetet, hogy a saját anyagi jólétem elé helyezzem hazám és a jövő generációk szolgálatát, és ehhez sehogy sem jön az APEH. Az APEH-hel kapcsolatban maximum annyit jegyeztem meg, hogy a legalja emberi viselkedés meg a legundorítóbb APEH-os módszer sem kifogás számomra akkor, amikor egy várandós nőt bántalmaznak, ráadásul a babájának életét veszélyeztetik. Lehet szidni az APEH-ot, teljes joggal, én sem szeretem a gusztustalan módszereiket, de egy terhes nő bántalmazása már túllépi nálam a képzeletbeli határt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 22:58:31

@MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/:

Ja kérem, aki mazochista, magára vessen.:P Néha én is megnézek egy ATV-s betelefonálós műsort Vicsek úrral.:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 22:59:22

@agár:

A munkáját, vagy téged szégyell?:)

AngusY 2009.03.18. 23:01:18

@Herr Cegur: Tök igazad van.
Én is ezt csinálom nem napi 8 órában,és enyém minden gond baj és szégyen!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 23:01:35

@Kampfer:

Ismertem egy srácot, aki a Rendőrtisztin a VPOP kötelékeibe került, és arra volt a legbüszkébb, hogy 2006 tavaszán a tenyerébe csapott Ferenc testvér... Vannak ilyenek.:-/

HgGina 2009.03.18. 23:04:12

Nem részletezem hol, legyen elég annyi, Budapest.
Bejött egy ember, 1 db A/4-es fénymásolatot kért, fizetett kemény 10 forintot.
Áfás számlát akartam írni, erre legyintett, és kiment. 5 perc múlva visszajött a bűntársával, közölte, hogy nem kapott számlát.
Nem igazolta magát, kitöltetlen apeh-nyomtatványokat akart aláíratni velem.
Levélben panaszt tettem az APEH-nál. Felülvizsgálatra megkapta az ügyet ugyanez a két állami gengszter. És kitalálták, hogy igenis szabályos volt, amit ők maguk csináltak.
A végén 1,8 milliót inkasszóztak, mivel nem voltam hajlandó fizetni a törvénytelenségért.
Sosem kaptam vissza, amit így elloptak tőlem, mert szerintük minden szabályszerű volt.

Azóta nálam egy törvény létezik: apeh-ellenőrt büntetlenül lehet baseball ütővel nevelni.
Ha neki megéri kockáztatni, hogy törött kézzel törölgesse a vérző orát, hát nosza, lehet kóstolgatni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 23:04:14

@Kampfer:

Sokan szidják a tanárokat is, ami még egy ok, hogy igyekezzek majd a lehető legjobban megfelelni a hivatásomnak.:) És eddig sikerült elkerülnöm azt a fajta kényelmességet magammal szemben, hogy hozzáidomuljak a rólam vagy különböző közösségeimről alkotott sztereotípiákhoz. Ha megtenném, éppen nekik adnék igazat, egyfajta önbeteljesítő jóslatként.

Akvyr 2009.03.18. 23:06:55

Na szép... hát én le vagyok döbbenve... APEH for the win.

greg81 2009.03.18. 23:08:31

APEH-os vagyok, amire nem vagyok büszke, csak azért írom le, hogy az itt eltöltött szűk 2 év alatt már láttam 1-2 dolgot. Elolvastam a kommenteket, a legtöbbel egyetértek, az APEH valójában egy olyan szervezet, amelynek bevételekre kell szert tennie, hiszen minden évben meghatároznak egy mutatószámot, amit teljesíteni kell, ellenkező esetben nem lesz akkora mértékű a jutalom mint egyébként. Ez a koncepció nekem nagyom furcsa, hiszen benne van az, hogy ha törik ha szakad büntetni kell, hiszent ezt írták elő nekünk.

A sztori elképzelhető, főleg annak fényében, hogy a nyugtaellenőrök nem a jóindulatukról híresek, de ha igaz is, ez egy extrém példa, a jegyzőkönyvi megállapítás több sebből vérzik, ha az adózó a határozat ellen fellebbezne, jó eséllyel számíthatna rá, hogy visszavonnák a megállapítást. Igazából bepróbálkoztak. Aki hagyja magát azt lehet beszívatni, ha látják, hogy erőszakos, határozott az adózó egy ilyen ingatag ügyben, akkor inkább meghátrál a hivatal. Egyébként tényleg gusztustalan az egész eljárás, ezzel családokat tesznek tönkre és végső soron a birkát nyírni, nem pedig leölni kell, mint ahogy ezt már az egyik hozzászóló már korábban leírta.

A nyugtaellenőrzés egyébként az APEH-hon belül is egy lenézett munka, akiben van egy kis emberség és értelem az onnan elmenekül. Ugyanakkor nem szabad általánosítani, tényleg sok olyan ellenőr van, aki rosszindulatú és mindenképpen büntet, de vannak olyanok is, igaz kevesebben, akikbe azért szorult egy kis emberség is. Nem mindenki hülye, aki itt dolgozik, csak éppen nem akadt jobb meló. Én sem itt képzelem el a jövőmet, ahhoz túl fiatal vagyok, hogy jogászként itt pocsékoljam el magamat.

A jutalomról meg annyit, hogy valóban támadható a rendszer, hogy miért kapunk jutalmat, a bírságolások után. Azt azonban sokan elfelejtik, hogy a közszférában egy sima ügyintéző után nem dobálják utána a súlyos százezreket, a jutalomból nem lesz családi ház, de még egy új Suzuki se nagyon. Butaság azt hinni, hogy talicskával hordozzuk haza a pénzt. Az alapfizetés sehol nincs, ez egyfajta kompenzánció az alacsony bérnek, ami gyakorlatilag rámegy a mindennapi megélhetésre. Egy multinál egy nonames fősulis végzettséggel rendelkező, HR-es posztban lévő 2-2,5 szeresét viszi haza mint én, aki 5 éves jogi egyetemi oktatás után, csak itt tudtam elhelyezkedni, lévén, hogy jogászt nemzetközi cég nem nagyon keres, inkábbb a gazdasági végzettségűeket preferálja.

Mellesleg a nyugtaellenőrzés visszáságai csak a jéghegy csúcsát jelentik. Az egész hivatal tele van korrupcióval, a nagy fejeseket gyakorlatilag nem lehet ellenőrizni, 2 vezetőt is leváltottak (hivatalosan lebetegedtek) már rövid idő alatt, mert állítólag annyit összeloptak maguknak, hogy már nem lehetett ezt elnézni nekik. A kiutalás előtti részlegen állítólag listák vannak, amelyen azok nevei szerepelnek, akiknek az áfa visszaigénylését nem lehet ellenőrizni, hanem ki kell nekik utalni a pénzt, mindenfajta vizsgálat nélkül. Ezek a hírek nyílt titoknak számítanak a hivatalon belül.

A rendszer tehát több sebből vérzik: az egyik oldalon van a sokszor keménykedő APEH, aki a kis embert szívatja, m,ert azt lehet, azt a legkönnyebb, a másik oldalon meg van a 1,5 millió minmálbéres, aki egész egyszerűen nem akar adózni. A minimálbéresek között nem egy van, aki 40-50 milliós ingatlanokat vesz a minimálbéréből és röhög a markában. (Nem egy ilyen jegyzőkönyvi megállapítást láttam.) Ez a réteg, akkor sem fizetne adót, ha csökkentenék az adómértéket. Harmadrészt vannak olyanok, akik fizetnének többet, de az adókulcsok irreálisan magasak. Negyedrészt meg hatalom a befolyt összeget szétszórja, ellopja, így sokan azt mondják, hogy ezért fölösleges becsületesen adóznia. Egyszóval sajnos sokáig nem lesz itt még egy kialakult, átlátható, jól működő mechanizmus, ahhoz az egész társadalomnak kellene gyökeresen átalakulnia.

Gera 2009.03.18. 23:14:15

Nincs kedvem elolvasni a kommenteket, de ezúton kívánnék magas süntartalmú székletet a szorgalmas ellenőröknek.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.18. 23:16:25

Úgy hírlik, hogy a dögevõk élõ prédát csak gyengét, öreget, beteget támadnak csak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 23:16:51

Na, végre egy APEH-os, köszönjük.:)

Denimm 2009.03.18. 23:17:44

greg81: egyébként iwiw en nem szoktatok nézelődni?
Ott is van pár bodzaszedő aki valószínűleg nem a segélyből vette a vagyontárgyait.
Az direkt van,hogy nem foglalkoznak ezekkel az ügyekkel az APEH nál?

vadasmarha balra 2009.03.18. 23:22:00

Szerintem a történet a "Magyarok Nyilai" című
gagyi elterelőhír terjesztőinek életművéből fakad.

AngusY 2009.03.18. 23:22:18

@HgGina: Így igaz!
nyújtófát nekik!+az ÁNTSZ nek
+fogyasztóvédők
+ minőségbizt ellenőrök
soroljam még?

HgGina 2009.03.18. 23:23:37

@greg81: ha van ilyen lista, és az nyílt titok, akkor szeretnénk látni. Nevesítve az összes ilyen főbűnöst.
Az összest, bodzaszedőtől kormánytagig.

greg81 2009.03.18. 23:26:17

@Denimm: Állítólag a végrehajtás alkalmazza néha a wiwes módszert, ha nem lehet elérni a nem fizető adózót. Vagyonosodásnál amire figyelni szoktunk az a nagy értékű ingatlanvásárlás (erről adatot kapunk a földhivataltól), a nagy összegű tagi kölcsönök befizetése, amik valójában kamu befizetések. És a sláger a hivatalos nevén közérdekű bejelentés, azaz valaki bejelenti az APEH-nak, hogy xy nagyon megtollasodott és vizsgálják le. Ezekre ugrik a hivatal, el nem tudjátok képzelni milyen sok vizsgálat indul bejelentésre: irigy rokon, elvált házatárs simán feljelenti a másikat és az APEH komolyan is veszi ezeket és ellenőrzést tart. Bodzaszedőkkel még nekem nem volt dolgom, pedig nem ott tényleg nem ártana egy vizsgálat.

mokas_gizi 2009.03.18. 23:27:21

@Mj: Igen ebben maximálisan igazad van, megértem, de majd ha lesz 1-2-3 gyermeked akkor talán egy kicsit másképpen látod a helyzetet...

AngusY 2009.03.18. 23:29:59

@greg81: Fifti Fifti alapon nem mehetne?

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.03.18. 23:31:34

Gipsz Jakabot egyszerűbb szivatni, mint pl. ilyen ügyekben index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/18/az_elveszett_szalloda/ nyomozni...

A lényeg a statisztika és az eredményességi mutatók, a dolgozóknak meg a prémium. Ezért aztán az apehos jómunkásemberek Gipsz Jakab közveszélyes adócsalót fingatják meg válogatott eszközökkel, és abból még baj sem lehet.

Ha meg véletlenül mégis kiderülne valami itt (index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/18/az_elveszett_szalloda/) vagy ott (index.hu/belfold/budapest/2009/03/18/nem_adta_ki_a_bkv_az_offshore_cegek_papirjait/), legfeljebb keresnek Kocsis elvtársnak valami újabb jólfizető vezérigazgatói állást. Végülis állami cég van még néhány.

HgGina 2009.03.18. 23:34:59

@greg81: miért a bodzaszedőkkel kezdenéd?
talán a miniszterelnök és a pénzügyminiszter környékén kéne először kezdeni.
Ezennel javasolnám is az alapos vizsgálatot, mert szegény fletó anyukája alig tud fűteni, a konyhában melegszik a gáznál. A fiacskája pedig gyanúsan megtollasodott.
Vagy ezt már nem meri az állami tolvajbanda megtenni?

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.18. 23:36:37

@greg81:
Szia és köszi,hogy vállalod magad...a
tisztaudvar.blog.hu
-ra mit tudsz "belsősként" mondani?

HgGina 2009.03.18. 23:37:04

@AngusY: a fogyasztóvédőkkel nagyon sok esetben nics gond. Téged óvnak a sok hitvány kínai karácsonyfaizzótól és egyebektől. Csak talán az ilyeneket (kínai gagyikereskedők) ki is kéne rugdosni az országból.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.03.18. 23:37:51

@dark future:

Most olvasom fentebb, hogy Greg bennfentesként is kb. ezt írja. Ez megnyugtató :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 23:56:26

@mokas_gizi:

Bizonyára kicsit másként fogom látni a helyzetet, de a hazámat akkor sem fogom elhagyni. A háromgyerekes bátyám is itt él, és két nővérem is itt vár babát. Csak egy nővérem él külföldön két gyerekkel, de ő is a férje munkája miatt. A szüleim nagyon rossz körülmények között nevelték fel a négy nagytesómat, és én is többnyire kinőtt ruhát kaptam, úgyhogy ilyen családi háttérrel alap, hogy nem megyek külföldre.

Rwindx 2009.03.19. 00:40:54

Én is úgy gondolom, amennyiben a cég tevékenységi körében nincs a szolgáltatás, bizonylat (nyugta) nem készült, eszközök nincsenek a javításhoz, akkor nem is történhetett semmi.

Én biztosan bíróságra vinném. Nem vagyok jogász, de én szerintem tuti ügy, akármekkora tetüláda is az APEH.
Hozzáteszem már beszéltem többször is élőszóban is és telefonon is normális, kedves, segítőkész apeh dolgozóval is tisztelet nekik személy szerint, (meg segg hülyével is, na az volt az osztályvezetőjük)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.03.19. 00:41:05

Ha így volt, ahogy a cikk írja, akkor meg kell keresni a két ellenőrt és úgy elverni őket, hogy a foguk is kiessen. Utána a főnöküket is, meg azoknak a főnökét is - egészen a miniszterekig. Lesz is rend rögrön, kurvaisten!

nikon 2009.03.19. 00:50:49

Bocs komment társak, Greg81 úr/hölgy bejegyzésétől még így első nekifutásra ne ájuljanak el. Ha valaki foglalkozik hivatalosan az Apehnél konfliktuskezeléssel, akkor az is valami ilyesmivel operálna. (Először is egyetért, aztán kifejezi a kívülállóságát, aztán az indulatok konkrét tárgyából megfoghatatlan tárgyat csinál, szimpatizánsokat szerez, áttematizálódnak a hozzászólások, holnapra már kuka az egész téma, stb., stb.) Úgyhogy dark future azért még ne nyugodjon meg annyira. Majd, ha valami tárgyszerű tájékoztató elhangzik az üggyel kapcsolatban, aminek a kétharmada nem arról szól, hogy adótitok, meg ilyenek, vagy ha titokzatos csomag érkezik pl. a hörrtévé postaládájába ismeretlen feladótól a Greg81 által emlegetett listákkal, akkor igen.
MJ ne legyen már íly erős külföld fóbiája, nem olyan rossz az, hogy az ember megéli, hogy máshol, más emberek, más logika mentén mennyivel civilizáltabban tudnak együtt élni, hogy mással ne példálózzak: mennyivel nagyobb presztizse van mondjuk Belgiumban egy közhivatali állásnak. Ami nem azért van, mert ott még nálunk is birkábbak az emberek, hanem azért, mert az ottani hivatalnokok valahogy hitelesebben sugallják, hogy a közjót szolgálják.
Egyébként tényleg el tudom képzelni, hogy direkt fingatják itthon az embereket, hogy lelépjenek külföldre, (exportálják a munkaerejüket) aztán előbb utóbb elkezdjék tolni haza a pénzüket...

Rwindx 2009.03.19. 00:58:38

@guy: Ilyen nem létezik, csak a mesében.

Ha megkérdezném hogy kér-e számlát az ügyfél, akkor már eleve debilnek és komolytalannak néznének, és elhajtanának a fenébe. Tehát a számla alap.
Ha már kiszámláztam, olyan nincs hogy nem vallom be, az ott van, ha nem vallom be, 3 hónapon belül valaki kijön az APEH-től és szimplán karóba húz. Ugyanis minden dokumentálva van, az első ellenőrzésnél óriási bukta lenne.
Ha már egyszer bevallottam, akkor nincs az az isten hogy ne fizessem be, ezzel lehet próbálkozni, akkor ha neadjisten üresen kong a cég bankszámlája, de olyan inkasszót dobnak rá hogy öröm nézni. Azaz minden befolyó összeg a következő 30 napban egyenesen az kincstári számlán fog landolni míg a hiány meg nem szűnik, közben pedig a cég végrehajtás alá kerül. Ha pedig a 30 nap kevés, meghoszabítják. Nem pöcsölnek. Már tudtam meg kedélyes levélből hogy a cégem éppen felszámolás alatt van, mert kicsit több volt a költség mint a bevétel, így nem tudtam időben utalni az ÁFA-t...
Ennek ellenére hogy mindenről megy számla, mindent bevallok és mindent befizetek (esetleg inkasszóznak) nem leszek nyugodt ha kapok egy ellenőrzést. Ki tudja lesz-e rajtam sapka, vagy sem...

cso zsi 2009.03.19. 01:02:00

@greg81: A másfél millió minimálbéresből biztos van néhány, aki nem akar adózni.
A többséget viszont így alkalmazzák, hisz ez "államilag támogatott", (kötelező) juttatásokat nem kap, ha a TB be van fizetve, örülhet.
Két ilyen "adócsaló" megpróbál eltartani egy kiskölköt, fizetni a rezsit, az életszínvonal látszatát fenntartani (tv, telefonok, internet kell, ez utóbbi a munkához tényleg) havi 200-220-ból. (nem fejenként, összesen)
Hogy a munkáltatók miből termelik ki a különbözetet, azt sosem értettem, de egyértelműen a körbevesztegetések, "zsebpénzek" lehetnek a bevételi források.
Ha nem lenne 140 %-os adóteher (a tévedés jogát fenntartom) a jövedelmeken, talán mindenki átértékelné az adózott jövedelemből vett áfás árakat is.

Káposztakukac 2009.03.19. 01:06:30

nem olvastam el az összes commentetm ennek ellenére az én véleményem: a felvázolt helyzetben nagy geci volt az apehes, már ha igaz a történet. na de azért úgy nagyon nagy általánosságban a vállalkozókat sem kell sajnálni...

wiener 2009.03.19. 04:52:35

greg legyél jófej, ugyse ott akarsz megöregedni, robbants ki egy botrányt amibe belebukik a mostani apeh
kérlek

qwert77 2009.03.19. 07:13:44

1 milliós bírság esetén én azért kíváncsi lennék az előző két-három számla mulasztásnak is. Vagy mindig gyerekkabátot kellett varrni??
Nekem is szokatlan, de a hibáknak általában következménye van. Tudom ez nem az az ország, ahol mindig, de ha egyre többször majd megtanuljuk, hogy ez így való..

Baszkurátor 2009.03.19. 07:25:49

Most van éppen a Kossuth rádióban az eset.Így történt ahogy levan írva.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.03.19. 07:28:31

azért akárhogy is, az APEH csak azokkal mer keménykedni, akikről pontosan tudják, hogy nem fogják este hazafelé baseballütővel a térdét széttörni, ha kiszab egy bírságot, vagy nem fogják a családjukat terrorizálni egy egymilliós büntetés vagy számonkérés miatt... akik ezt megtennék velük, azokkal nagyon elnézőek, sőt szinte már cimbiznek azokkal. úgyhogy b+ az APEH és az összes munkatársát, hogy ilyen korrupt szemét kis gecik, (és ezt nem végzendő munkájuk szarsága miatt írom, hanem az emberi befolyásolhatóságuk miatt, és a hatalommal való visszaélésük miatt mondom).

d.j 2009.03.19. 07:31:50

Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy ha veszek egy BKV jegyet, akkor mikor fogok kapni blokkot? Mert ugyanis sehol nincs náluk pénztárgép. Rájuk nem vonatkozik a nyugtaadási kötelezettség?
Kezdem érteni, hogyan tudnak milliós jutalmakat kifizetni a BKV-nál. De ugyanez a MÁV is.

eszkep 2009.03.19. 07:38:47

Kormányváltás után természetesen az APEH-nél isi drasztikus tisztogatás és felelőségre vonás lesz aktuális. Íme újabb eset...

georg 48 2009.03.19. 07:53:08

Emberek! Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy jövőre / vagy előbb / választások lesznek! Csakis rajtunk múlik, hogy olyan kormányt válasszunk, amely ezt a bandát is rendbeteszi. De ha továbbra is a mi beleegyezésünkel vágják a fát a hátunkon, akkor pofa befogva, sírás nyista! Addig is úgy kell nekünk.

Nuclear Winter 2009.03.19. 07:56:07

Ez a sztoti fotosopp. má mesziről kamuszaga van, jaaaj a szegénymagyar kisvállalkozót még az APEH is húzza....

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.03.19. 07:59:17

@georg 48: mondd te sötétlelkű, anyátlan vadbarom! Komolyan azt képzeled, hogy az APEH-ben pártfunkcionáriusok ülnek?

Nagyon ostobák vagytok, akik ezt képzelitek...


@eszkep: ja... meg a lámpavas, mi? Nagyon szeretnétek? Szerintem kezdjétek magatokon. Hidd el, magadnak is jót tennétek vele, meg az emberiségnek is.

Baszkurátor 2009.03.19. 08:06:44

@Nuclear Winter: Nem fotóbolt.HA kicsit visszaolvasnál látnád, hogy a Kossuth rádióban is volt róla szó ma reggel, az apekk is nyalatkozott, vizsgálat van.


Egyébként pedig elnézve az apekk adóslistáját kibaszuottul szeretném ha azokban az esetekben is hasonló vehemenciával lépnének fel.
Mert ugye a kisvállalkozót meg a melóst qrva könnyű basztatni.Ahogy engem megtaláltak 2500FT-os adóhátralék miatt úgy a több tiz/százmillásokat is megkéne.Szerintem.

mzs 2009.03.19. 08:12:20

hát komolyan mondom, én le vagyok döbbenve...

mégis csak jobb egy kicsit alkalmazottnak lenni, kisebb az esélye egy APEH ellenőrzésnek, mintha fagyizót üzemeltetnék pl..

Á, már nem is mondok semmit... Ez gyalázat...

EÖ (törölt) 2009.03.19. 08:12:22

én is hallottam egy hasonló sztorit:

autószerelőhöz egy pali odatolt egy lapos gumijú bringát, kérte fújtassa fel
a szerelő kimászott az autó alól, kezet mosott, kompresszor bekapcsol, abroncs felfújtat
-Mivel tartozom?
-Ugyan már, semmivel!
- De, mégis?
- nem tartozik, ezért nem kérek pénzt, mert ez szinte semmi.
- De legalább egy sör árát.
- köszönöm nem.
A faszi futott még három kört, majd letette a pultra a 200 forintost.
a szerelő legyintett és visszamászott a kocsi alá.
ekkor a bicajos felfedte APEH-os mibenlétét és mondta, hogy elmulasztódott a számlaadás. Szerelő autó alól megint ki ÉS:
Erre a bicajos véletlenül beleszédült az aknába és a szilánkosra tört pár helyen a csontja.
A szerelőt el is vitte a yard.
De aszonta megérte.

kaladida 2009.03.19. 08:35:13

Nem olvastam végig az összes kommentet - bocsi.
Szerintem meg kell becsülni ezeket a kreatív ellenőröket, hiszen rövidesen nagy szükség lesz rájuk amikor a képviselők költségelszámolási nyugtáikat és azok valóságtartalmát ellenőrzik :)

lotht 2009.03.19. 08:41:06

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): Én nem nagyon értem a jogalapját és a hátterét az ilyen szívatásoknak.
Minden vásárlás (termék vagy szolgáltatás) szerződésen alapul. Nagy értékű ingóságoknál és ingatlanoknál kötelező az írásbeliség, azonban a szokásos háztartási bevásárlások és kis értékű szolgáltatások vásárlása esetén szóbeli szerződés vagy ráutaló magatartás is elegendő.
Ez teljesül pl. a fagyizóban, amikor odamegyek, megnézem a kínálatot, elolvasom a kifüggesztett árlapot, ezeket tudomásul veszem és döntést hozok. Azt mondom, hogy jó napot, kérek 1 gombóc csokifagyit. Mit hallok? Jó napot, tessék, parancsoljon, 150 Ft lesz. Megköszönöm, átadom a megnevezett összeget, megkapom a nyugtát, nyalok.
Mi a különbség a példám és a blog elítélendő példái között? A kölcsönös egyetértés megléte vagy hiánya. A fagyizóban létrejön a szerződés, mindkét fél közös akarata alapján. Az itteni példák tanúsága szerint pedig az egyik fél, az eladó határozottan - igaz csak szóban, de hogyan máshogy, amikor minden egyéb tranzakció szintén szóban hangzik el - elutasítja a szerződést, míg a "vevő" egyoldalúan megszabja a szóbeli szerződés feltételeit, olyan terméket vagy szolgáltatást helyez az általa diktált szóbeli szerződés tervezetbe, ami valójában nem is létezik és mint vevő, ajánl vételárat a nem létező termékért, miközben az eladó kitart amellett, hogy ő nem kíván szerződni ilyen feltételekkel.
Ezek után a "vevő" visszaélve az eladó helyzetével (záróra után, aknában, stb.) és/vagy jóindulatával, majd az eladó számára majdnem kontrollálhatatlan módon készpénzt ad át, vagy helyez el az üzletben.
Ez NEM szerződés.
De szóljatok, ha hülyeséget beszélek, én csak egy mérnök vagyok, nem jogász.

tetves rohatt apek 2009.03.19. 08:51:03

A zösszes fasszopó hivatalnok, amelyik itten lebzsel takaroggyon dógozni !!!

Az én adómból kapjátok a fizetéseteket !

Az tuti hogy amelyik gerinctelen faszcibáló engem meg fog találni és csak egy szemernyit is rosszindulatú lesz, azt én nem a szerleőaknába fogom lökni, hanem megetetem a jobb kezét meg a két szemét a kutyámmal.

tetves rohatt apek 2009.03.19. 08:55:02

egy jutalékorijentált hivatal ?

a büdösqrvaistenit már neki !

HALÁL lesz ebből hamarosan !

dzsurcsánynak a zolajos cégejit mér nem vizsgájják?

szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.19. 09:09:57

Na, zsindeksz címlap, 200 fölötti komment, és a hülyék is előkerültek (bécsi tahó).

Kapcsolatos vérnyuggerek mikor gyönnek mán? :)

epair 2009.03.19. 09:16:26

Emberek! Ha igaz a sztori, meg az autó szerelős is, akkor min csodálkozunk? Az ilyen provokatív és munkájukat vérlázítóan ellátó "kasztok" (bkv ellenőr, kerékbilincselők stb) miatt oltják ki azt a mára már amúgy is eltűnt emberséget belőlünk. Ezek a szerencsétlenek jóindulatúan akartak segíteni az őket tudatosan átb.szó hivatali patkányokon. Ezek után lehet telekürtölni a médiát, meg sírni, hogy ebben a sz.r országban mindenkinek milyen a hangulata, undokok az eladók, pocsék a kiszolgálás stb.
Amúgy én sem vagyok jogász, de miért is kell megbüntetni a rövidárus eladót? Közölte, hogy 1: nem tartozik semmivel, 2: nem folytatnak ilyen tevékenységet. Ergó ő tisztában volt azzal, hogy nem is adhatna számlát a zárjavításról, hisz ez ütközne a vállalkozás tevékenységével. Az meg, hogy a segítségnyújtás becsült értékét elfogadta milyen bűncselekményt követett el? Ha pl a gyereknek a megfázástól már pisálnia is kellet volna és beengedi a személyzeti wcbe, majd ezért tett volna le az asztalra pénz akkor is megb.szhatták volna? Tényleg, hol élünk már???

Geza 2009.03.19. 09:19:55

Hmm, vigyük tovább ennek a 'beugratós' módszernek az alkalmazását.

Kuncsorog a koldus/zenél a Los-Aluljaros-pánsípos-indián/stb., adok neki egy huszast, erre az illető átlényegül Smith ügynökké, közli, hogy nem adtam mellé ajándékozási nyilatkozatot, és ezért most a fél vesém lesz a bírság.

Az utcán sétálva egy ablakból kiszűrődő zenét hallok, az asva meg a fartisjus megbírságol, mert nem fizettem jogdíjat, az apeh meg a jogvédőket bírságolja meg, mert nem adtak számlát a zene mellé.

Az 'megállni tilos' tábla után az út mentén csápol a rendőrnek látszó tárgy, megállok, erre vigyorogva közli, hogy nincs rajta azonosító, tehát ő most nem is igazán rendőr, azaz csak saját passzióból álltam meg a tilosban, de ha már egyszer így történt, akkor felteszi a jelvényt, és mivel így már rendőr, egyben bírságol is tiltott helyen való megállásért.

Az APEH legsikeresebb ellenőre épp vadul bassza az édesanyját, majd mikor végzett, egyúttal meg is bírságolja a kedves mamát, amiért nem adott számlát a szekszuális szolgáltatásért, mire viszonzásul a mama is visszabírságolja a fiacskáját, mert nem egyértelmű, hogy ki nyújtott szolgáltatást kinek.

Szóval ha valakit 'beugratós módon' vegzálna az ellenőr, akkor a büdös revizort el kell-e verni, mint szódás a lovát, aztán precízen kiszámlázni-e neki a küzdősport-oktatást :) ?

reKorrekt 2009.03.19. 09:55:36

Kurvajó dolguk van az apehnál. Nem fenyegeti őket a leépítés, kurvajól keresnek és még 60 milliárdos jutalmat is kaptak (fejenként 0,5 millió - bár egy ellenőr elmondása szerint ők semmit nem láttak ebből).
Nem érdekes hogy a 60 milliárdból kb 100 vidéki céget lehetett volna megmenteni a csődtől és ezáltal több ezer ember munkáját... mindez le van szarva.

Asszem pályát tévesztettem.

epair 2009.03.19. 09:57:56

@Geza: Ez a legnagyobb amit valaha hallottam: küzdősport oktatás!!!!! Fel is veszem az SZJ-mbe :)

EÖ (törölt) 2009.03.19. 10:02:51

@Geza: ez szép volt bazdmeg! megalol

@lotht: szerintem a szerelő helyén kezelte az ügyet
sok ilyen mentalitású ember kéne
nem beszariak gyülekezete, aki mindent eltűr
azt vallom, hogy az embert annyira lehet beszopatni, amennyire hagyja magát

Bejjja 2009.03.19. 10:46:00

Véleményem szerint Apehos nő törvénytelen eszközökkel szerzett bizonyítékot. /Rendőrök sem használhatnak olyan bizonyítékot gyorshajtás ellen, amelyet "megállni tilos" helyen parkolva szereztek/.

Továbbá, ha a vesztegetésben a vesztegetőt és a megvesztegetettet is büntetik, az Apehos nőcit kb 3 évre börtönbe kell zárni

Perillustris 2009.03.19. 10:47:18

@dave_t_i: "Politikus körökben olykor nyíltan elhangzik, hogy léte fontos társadalmi érdek, amennyiben csökkenti a szociális feszültségeket, ha a kevésbé tehetősek olcsón vásárolhatnak."

Bullshit.

hvg.hu/itthon/200849_SZABALYoZHATATLAN_JoZSEFVARoSI_PIAC_Vasari_.aspx

Gerik001 2009.03.19. 11:42:36

@Bejjja:

és ugye a krapek egy sört kért és nem az árát.


más:
nekem is volt APEH ismerösöm aki azt mesélte hogy 13-15 óra közt magárazárja az irodát és alszik egyet. Gratuláltam neki.

De mesélt olyat hogy mentek lefoglalni egy traktort, de a gazda szétszedte és elásta a darabokat a birtokon. :) Laza...

Tilcsák Bea (törölt) 2009.03.19. 12:19:29

@Roltii: akkor személyes élményként elmesélem: 96-ban utazási irodában dolgoztam, két mackónadrágos ember betolakodott a sor elé, miközben más utassal foglalkoztam, hogy nekik csak egy db 134 forintos térkép kell, odaadtam, a pénzt az asztalon hagytam, hogy ha végzek az utassal, megírom a nyugtát, a két mackónadrágos, megköszönte, kiment az ajtón és 5 másodperc múlva jöttek is vissza büntetni, az utassal még nem is végeztem.
negyvenezrembe került.

Geza 2009.03.19. 12:28:21

Az egyik kedvenc kis étkezdémben szép nagy felirat van a falon:
"Amennyiben a kasszához érve nem tudunk számlát adni Önnek, úgy a technikai zavarért elnézését kérjük és a fogyasztását a cég állja."

Ha valaki hörög, hogy nem kapott számlát, akkor "bocsánat" kifejezéssel a pénzét vissza, és onnantól már nem is lenne miről számlát adni.
Gyakorlatilag az apeh ellenőr egyszer ingyen tud kajálni, de ez még mindig olcsóbb, mint a bírság :).

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.19. 12:49:26

@Mj:

Én Tihanyi Tamás műsorát kedvelem a méltán méltó Budapest TV-n hétfő esténként van! Annyira szar, hogy már fáj, de a végén meggyógyít! :D

Perillustris 2009.03.19. 13:26:04

@Geza: Ez a tolvaj alkalmazottak ellen van, az adóellenőr ellen nem ér semmit, ha már elfogadta a pénztáros az összeget.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.19. 13:51:54

@nikon:

Nincs külföld-fóbiám, csupán nekem az az életcélom, hogy itthon tanítsak történelmet, ilyen egyszerű. Aki mostanában kimegy, az viszont nem nagyon akar visszajönni ilyen közállapotokba, tehát a pénzét se fogja hazatolni.

Geza 2009.03.19. 13:53:11

@Perillustris:
Innen indulva, de ettől függetlenül jutott eszembe, hogy mi történik, ha
- a vevő megkapta az árut
- kifizette a vételárat és várja a számlát
- az eladó nyomtatná a számlát, de a nyomtató lerohad, azonnali cserére/javításra pedig nincs mód?

A másik kérdésem meg az lenne, hogy mi történik, ha én az áfás számlához két nyomtatót tartok: egy rendeset, meg egy olyan, ami egy számlát kb. húsz perc alatt nyomtat ki? Ha valaki direkt kéri az áfás számlát, annak természetesen a gyorson kitolom, ha valaki kimondottan nem kérte, annak küldöm a lassúra és _minden esetben_ szólok neki, hogy jön az a számla, csak lassan, úgyhogy türelmét kérem.
Ha megvárja, tuti akkor ellenőr, ekkor megkapja a számlát és viheti ahová akarja, ha nem várja meg, akkor meg ő nem kérte, úgyhogy miután kiment a boltból, a papír azonnal mehet is a darálóba.

Szerintetek ebben van-e elvi hiba :) ?

Véraláfutás 2009.03.19. 13:54:22

Ez egy szimpla tetüség volt, ha így történt az eset. Ráadásul az APEh felbújtóként törvénysértően járt el. Erre varrjatok gombot.

Véraláfutás 2009.03.19. 13:55:19

Ráadásul a felbújtó egyedül volt, hol volt a társa, mint szemtanú, ha nem volt ott??? Ez tényleg vicc...

Tündér_Lala 2009.03.19. 13:55:29

Sajnálom, de szerintem ez is csupán a társadalom állapotának a tükörképe.Ugyan az a kategoria mint amikor a trükkös tolvaj az idős embert becsapja és kifosztja,amikor a közösség által létrehozott 2 milliós szobrot 10e Ft színesfémért ellopják tönkre teszik stb... Ezek szerintem társadalmi hatásukat tekintve kivételesen káros bűnök, nekünk pedig megélhetési bűnözéskét vannak beadva.
A dolog, hogy ezt az állam hívatalosan elfogadott módon csinálja, az bizony indokolhatatlan közösség rombolás. Ha pedig egy egy ilyen eset nagy nyilvánosságot kap, fél lépést visszakoznak,de minden folyik tovább.
Nem tudok mást mondani, a végső konklúzió részemről az, itt is bebizonyosodik a vezetés teljes morális alkalmatlansága (is).

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.19. 14:02:18

@Proton kapitány [Korrekt]:

Érdeklődj Greg81-nél, hogy tényleg így van-e.;-)

Geza 2009.03.19. 14:04:24

Apropo, megint csak egy gondolatkísérlet:
- apeh ellenőr, nem kapott számlát, feljelent
- az esetre van egy tanúja
- nekem is lesz három tanúm, miszerint az illetők velem söröztek aznap a telken egész nap
- triviális, hogy vagy az ellenőr és a tanúja hazudik, vagy én és az én tanúim hazudunk
- mi alapján dönt a bíróság?

- a vádnak (apeh) van-e bizonyítási kényszere a mulasztást illetően?
- a tanúk száma-e a döntő?
- vagy nem csicsázzák túl, mondván a rabszolgától el kell szedni a termést, nem pedig pörölni vele?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.19. 14:09:00

@MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/:

Néha ő is elröhögi magát, de már olyan is volt, hogy elbóbiskolt "energiaátadás" közben.:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.19. 14:53:40

@Geza:

"mi történik, ha
- a vevő megkapta az árut
- kifizette a vételárat és várja a számlát
- az eladó nyomtatná a számlát, de a nyomtató lerohad, azonnali cserére/javításra pedig nincs mód?"

Az eladónak kézzel kell megírnia a számlát.

derelyegrádi szellem 2009.03.19. 15:31:55

@Mj:

azárt mert olyan sok energiát átdott, hogy neki már nem maradt. :-)

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2009.03.19. 15:57:49

nem értek valamit. ha a cég tevékenységi körében nincs benne a szolgáltatás milyen alapon büntetett az Apeh?

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.19. 17:40:31

@Mj:

Azt bírom, amikor tekeri a "limbóhintót", és már majdnem átjön az energia, de tényleg, de mégsem, mert megszakad az energaiaátadás, ugyanis meg kellett vakarnia a fülét/orrát/szemét...
Olyankor szomorú leszek és depressziós!

Egyébként az mindig átjön a TV-n keresztül is, hogy visítoznom kell a röhögéstől! Ebbe jó a fiú!

qwert77 2009.03.19. 19:25:45

@Geza:
Az ellenőr oda fogja dugni a jegyzőkönyvet az orrod alá, hogy írd alá. Ha aláírtad akárhány tanút vihetsz.
Ha nem írod alá, akkor is kapsz egy jegyzőkönyvet az ellenőrzésről, amire észrevételt tehetsz, majd egy határozatot, majd jön a másodfok és ezután a bíróság. Nem 3 nap alatt megy végig.

@chemicalshop:
Ha a cég tevékenységében nincs benne a szolgáltatás semmilyen esetben sem végezheti el azt, nem adhat róla számlát, nem fogadhat el ellenértéket...

Azért érdekes, hogy ebben az országban két dolgot várnak el az emberek:
1. ne kelljen adót fizetni. (ha meg kell az apeh nézze már el, hogy ő csak egy kicsit csal.)
2. az állam garantáljon mindent.
Autó benzin nélkül...

vadasmarha balra 2009.03.19. 19:26:43

A hír mindezek ellenére igaz, a TV2 hiradójában ma be is mutatták a pécsi illetőségű rövidárú kereskedőt, illetve a férjét, aki segített a mocsok apehos kurván. Sajnos volt olyan elővigyázatlan, hogy ijedtségében még a ribanc által készített jegyzőkönyvet alá is írta. Mindig azt hisszük, hogy ebben az országban nincs lejjebb???!!!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.19. 19:54:05

@MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/:

Hehe, az is jó, amikor megkérdezi egy nénitől, hogy jó-e a prosztata, mert mintha csak 50%-os lenne.:D

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.19. 22:15:04

@Mj:

Na ez most hétfőn volt... Ki nem hagynám soha!

Vese: 10-20-30-....-4....0! Hát ez nem túl jó! Nem gondolt még arra, hogy be kellene jönnie hozzánk? Szinte gombokért bármit meggyógyítunk!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.19. 22:29:10

@MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/:

Jesszus... És sajnos vannak olyan reményvesztett, minden szalmaszálba kapaszkodó beteg emberek, akiket át is lehet verni ilyenekkel.:(

koppany 2009.03.20. 09:04:08

Nagykőrösön próbálkozott egyszer egy Apeh-kos
a gumisná,l hogy nézze meg a kerékben a nyomást.
Megnézte, nem kért érte semmit, de a pöcs addig erősködött, hogy 1 "jelképes" 20-ast adhatott.
Késöbb visszajött és felfedte kilétét, utána meg kiütötte a gumis:))
Ez aljas dolog másnak a jó indulatával vissza élni!!!!!
Dunába.....

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.20. 14:17:06

@Mj:

Hogy mondhatsz ilyet, hogy átverés?
Ez egy teljesen legál biznisz! Nézzél már ki az ablakon!
"Margit néni! Háló! Itt tessék fizetni, azt a szart meg tegye csak vissza abba másik nájlonszarba és húzzon innen a gecibe!"

Mátyás97 2009.03.23. 18:28:51

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2009.03.23.

Az jegyzőkönyvek ismeretében az APEH úgy véli sok valótlanságot állított az a pécsi egyéni vállalkozó, akinek nyugtaadásra vonatkozó ellenőrzése a napokban bejárta a sajtót és az APEH ellen hangolta a közvéleményt. Az Adóhivatal belső vizsgálata azt állapította meg, hogy az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának revizorai semmilyen trükköt nem alkalmaztak a rövidáru-üzletben, azért, hogy az adózót beugrassák, őt szabálytalanságra késztessék, amelynek végén egymillió forintos mulasztási bírságot szabtak ki. Ekkora, maximális bírságot az APEH csak többszörös visszaeső szabálysértőkkel szemben alkalmaz.

A tavaly novemberi ellenőrzés során a revizorpáros egyik tagja tért be az üzletbe azért, mert egy másik varrónőtől kapott tájékoztatás alapján bizonyos javítási tevékenységet az említett üzletben végeznek el szakszerűen. Az eladó azonnal vállalta a javítást (szó sem volt kérlelésről, sem szívességről). A mintegy ötperces munkát követően visszaadta a kabátot, majd közölte: a javítás 150 forintba került (az eladó sörről, annak „kiváltásáról” nem tett említést). Ezt az összeget a revizor kifizette, majd távozott. Egy perccel később tért vissza – az ügyletet a bolton kívülről, a kirakaton keresztül figyelő társával.

A jegyzőkönyv szerint a pécsi Citrom üzlet tulajdonosa „Már megint nem adtál nyugtát?!” kérdéssel fordult a bizonylatadást elmulasztó férje felé akkor, amikor a helyszínen megtudta, hogy az APEH egy kabátvarrás miatt újra elmarasztalhatja. A férjét segítő családtagként foglalkoztató egyéni vállalkozót ugyanis az adóhatóság az ezt megelőző időszakban összesen 10 alkalommal fülelte le nyugtaadás-elmulasztása miatt.

A nyugtaadás elmulasztására vonatkozó megállapítást – vagyis a szabályszegést – az adózó a helyszínen felvett jegyzőkönyvben elismerte. A nyugtaadás elmaradását azzal indokolta, hogy „a javítási munka nehéz volt”, ezért nem figyelt a nyugta kiállítására. A családi vállalkozás tagjai a helyszínen nem vitatták az ellenőrzés részleteit, semmilyen észrevételt nem tettek és a jegyzőkönyvet mindketten aláírták.

A rövidáru-kereskedelemmel foglalkozó adózó rutinosnak tekinthető az adóhatósági ügyekben, hiszen egyéni vállalkozásánál annak megalakulása óta csaknem tucatnyi esetben tártak fel szabálytalanságot az adóellenőrök – legtöbb esetben a nyugtaadás elmulasztása miatt.

A notórius szabálysértő családi vállalkozás egyébként – a jövedelem-minimum szerinti adózást bevezető 2007. év kivételével – hat éve minden esztendőben veszteséget vallott be, és a vállalkozásban is közreműködő családtag bevallásában szereplő jövedelem nem biztosíthatta a család megélhetését.

Az adóhivatal revizorai 2009. februárjában - öt hónappal a „cipzáras eset” után, de attól függetlenül - újra ellenőrizték az üzletet. Az egyéni vállalkozó férje ezúttal sem tett eleget nyugtaadási kötelezettségének, de most már olyannyira durván viselkedett, hogy rendőrt kellett hívni a jegyzőkönyv felvételéhez. Az ellenőrzés során a revizorokat folyamatosan szidalmazta és valótlanságokat állítva próbálta kimagyarázni a mulasztást.

Talán ez a magyarázat arra, hogy miért éppen most jutott eszébe valótlan állításokat felhasználva APEH ellenes hangulatot kelteni a médiában az októberi – amúgy teljességgel szabályos és az APEH etikai kódexében foglaltaknak megfelelő - ellenőrzésből.

fokabacsi 2009.03.23. 18:37:18

Azt baz illetőt aki életében egy percet nem dolgozott, a nyakában legalább kilós aranylánc lóg,és SL mercivel közlekedik, hányszor ellenőrizték, kedves mátyás?

MentalPista /Egyenesen menjetek! Ne jobbra-balra!/ 2009.03.23. 18:45:23

@Mj:

Hát nagyon szépen köszönöm, ez maga az ősi magyarok nagy ajándéka! Adiabene pártus-sumér hercegnő 600.000 éves titkának felfedése!
Komolyan mondom,
"Az öngyilkosság gondolata keringet..."

:D

picur3ka 2009.03.23. 21:38:10

@Mátyás97:

'A jegyzőkönyv szerint a pécsi Citrom üzlet tulajdonosa „Már megint nem adtál nyugtát?!” kérdéssel fordult a bizonylatadást elmulasztó férje felé' , huh...

A zadohivatal artatlan, mint a ma szuletett barany, mink azt tuggyuk. tuggyuk a helyunket is. Talan meg tudod azt is magyarazni nekem, ami a zadohivatl valasza volt kerdesemre, ie., ha nem kereste a levelet, azt a torveny kezbesitettnek veszi. Vilagos, ugye?

En csak azt kerdeztem, sok halotttat is probalnak-e ezen az alapon eljaras ala vonni?

Mátyás97 2009.03.26. 18:49:45

@greg81:
APEH-es vagyok, amire én sem vagyok büszke. Ez egy állapot. De, amire még ennyire sem vagyok büszke, hogy greg81 is apehos. De talán nem is az, csak egy agent provokator. És nyugtaellenőr is vagyok, amire szintén nem vagyok büszke. De arra még kevésbé, hogy valaki a szervezetben rangsort állítson, ahol persze ő a menő szakember, másnak bezzeg az alja munka jut. Látszik, hogy - mivel nyugtaellenőröknek nevez bennünket - fingja sincs a melónkról, arról az igen sokrétű, sokszor nagy szakértelmet igénylő revizori munkáról, aminek csak egy kis szelete az úgynevezett nyugtaellenőrzés. Hiába, még csak két éve csinálja. Az ilyenek lassan leszakvizsgáznak, kiokosodnak az adójogszabályokból, aztán elhúznak adócsalók ügyvédeinek, vagy zsíros banki állásokba, és intézik a nép valutahitel szerződéseit, amíg csődbe nem mennek.

Mi az kedves kollégám, hogy nem a jóindulatukról híresek? Miért mocskolod a munkatársaidat? Mert te ugye a jóindulat élő szobra vagy? Ez egy nagy létszámú hivatal, és vannak benne jóindulatú, és talán kevésbé jóindulatú emberek. De hogy lehet leírni ilyen körmönfont szemétséget egy munkakörről, hogy ott nem jóindulatúak a dolgozók?

Ha egy jegyzőkönyv nem korrekt, akkor megtámadható. Zseni vagy. De, hogy ha valaki erőszakos, akkor meghátrál a hivatal? Ezt megkérdőjelezem, és sokszor az ellenkezőjét látom. Főleg az utólagos ellenőrzéseknél érzi kihívásnak egy jól képzett revizor, hogy végre, partnerére talált, de egy "nyugtás" ellenőr sem esik seggre egy kis acsarkodás láttán.

Tehát értelem nélküli és embertelen lényeknek tartod a "nyugtás" ellenőröket. Hát, embertelenségből szerintem ezzel te kaptál jelest. Mifelénk azt tartják, hogy aki nem járta meg az Operatív Osztályt, az nem is igazi revizor. Az utcát, az embereket nem árt megismerni közelről azelőtt, hogy az íróasztal mögé ülj a továbbiakban. A "nyugtás" ellenőrök fogadják a lakossági panaszok százait, ők vizsgálják ki a bejelentéseket, amikhez az adójogszabályok néha sokkal szélesebb körű ismerete szükséges, mint más osztályokon. Leltárellenőrzések, alkalmazottak bejelentésének ellenőrzése, kapcsolódó vizsgálatok, és ezernyi más dolog van, ami nem "nyugta ellenőrzés".

És, hogy miért gondolom, hogy még sem vagy APEH-dolgozó? Mert olyan primitívséget, hogy bírságokkal nyírja az adóhatóság a népet, egy apehos jogász nem ír le. Hogy miért? Mert azt még az olyan kétéves kisbabák is, mint te, tudják, hogy a mulasztási bírságok összege olyan jelentéktelen, az APEH összes bevételéhez képest olyannyira nem mérvadó, hogy erre aztán senki sem fizet jutalmat. Vagy csak egyszerűen akartál fogalmazni, és egy kalap alá vettél adóhiányt, adóbírságot, mindent?

Az APEH jutalmazási rendszere a befolyt adó hozadéka. Az év végi csúsztatásoktól hemzsegő sajtóhadjárat után az APEH nyilvánosságra hozta a nettó, jutalmakkal megfejelt átlagkereseteit. Eszerint a diplomás nettó havi átlagbér 170 ezer forint. A nem diplomásoké 100 ezer, a fizikai állományé pedig 110 ezer. Mit tegyek ehhez hozzá? Persze ilyenkor mindenki legyint, hogy nem igaz. Pedig az. Ezt talán még greg-kolléga is megerősíti.

És még valami: APEH-osnak - tudom hihetetlen - nem feltétlenül a pillanatnyi bér miatt megy az ember. De nem is azért, mert egy gonosz lélek, hanem azért, tényleg azért, mert azt gondolja, hogy a munkája hasznos. Azt gondolja, hogy magán kívül a munkája fontos lehet az országnak. Dolgoznak nálunk több diplomás szakemberek, jogászok, közgazdászok, még "nyugtás szinten" is. Bevallom, van olyan, aki azt mondja, hogy a "másik oldaltól" forog a gyomra, mármint, hogy valami újgazdag zsírosodásának eszköze legyen, vagy, hogy valami egysejtű szemét parancsolgasson neki, ezért kötött ki a közigazgatásban.
Nagyon sok rendes ember van nálunk, és higgyétek el, nagyon sok (főleg kizsigerelt alkalmazott) embernek tudunk segíteni az olyan ellenőrzésekkel, amiket az ellenőrzött szemétkedésnek érez. Sajnálom, hogy harcban kell állnunk a világgal, de ez előbb utóbb megváltozik.

Ha egy adóellenőr korrupt, annál pedig nincs gusztustalanabb dolog. Rendre meg is buknak az ilyenek, láthatjátok az újságokban. De van korrupt rendőr, korrupt politikus is. Bukjon mind! Aki pedig visszaél ellenőri mivoltával, azzal szemben el kell járni, és tuti, hogy a bíróságok manapság el is járnak. De nem egy olyan, hazugságokkal terhelt, aljasul kifundált történet kapcsán, mint a vitaindító pécsi vállalkozó esetében.

Greg, neked meg boldogulást kívánok a további állásaid során, remélem, megtalálod a számításodat, de kérlek, ne csinálj arra az asztalra, ahol eszel. Főleg ne úgy, hogy lekezeled azokat, akikkel nap, mint nap parolázol!

süti beállítások módosítása