Skip to content


       Szűrés lista

EU Élelmiszersegély Program ... Magyarországon

Újabb 40 millióval nőtt az éhezők száma a világon 2008-ban - közölte a nyilvánosságra hozott előzetes jelentésében az ENSZ élelmezésügyi szervezete (FAO). A közel 1 milliárd éhező legnagyobb része - 907 millió ember - fejlődő országokban él, közülük 600 millióan indiaiak, kínaiak, kongóiak, bangladesiek, indonézek, pakisztániak és etiópiaiak. - origo.hu

És mi, magyarok is.

Magyarország - immár harmadik éve - az idén is részt vesz az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Programban - tájékoztatta az MTI-t, Soproni Horváth Lajos, az akciót koordináló szervezet, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MgSzH) sajtófőnöke.

De nem mi adjuk az élelmiszert, hanem mi kapjuk.

Hipp-hipp hurrá! Úgy érzem, végre mindenki beláthatja, mégiscsak megérte belépni az Európai Unióba ....

Az EU Élelmiszersegély Program jelenleg Magyarország legnagyobb élelmiszer segélyprogramja. Ennek keretében 2009-ben 3 milliárd forintot fordíthat az ország segélyezés céljára. 2008-ban ez az összeg 2 milliárd forint volt, melyből közel 8,4 millió kilogramm élelmiszert juttattak el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek a rászorulóknak az ország 19 megyéjében és Budapesten, összesen 2166 településen, mintegy 1 millió ember részére. 2009-ben a cél az, hogy a korábbi évekhez képest több településre sikerüljön eljuttatni az élelmiszersegélyt. 

A 2004-ben indult segélyezési akció célja, hogy az Európai Unió (EU) által biztosított intervenciós készletből származó árumennyiség és az ezen felül biztosított költségvetési keret összegéből előállítható élelmiszerek - az adott tagállamban - meghatározott rászorulói körben szétosztásra kerüljenek. Rászorulónak tekinthetők a létminimum közelében élők, a kisnyugdíjasok és a hátrányos szociális helyzetű gyermekek. A rászorultak körét a települési önkormányzatok határozzák meg.

Az élelmiszerek gyártóinak kiválasztása érdekében indított közbeszerzési eljárás jelenleg is folyamatban van, 32 részvételi jelentkezés érkezett. A szerződések megkötése március végére várható. 

Az élelmiszerek kiosztása két módon történhet: a települési önkormányzat a segélyszervezet raktárában veszi át az élelmiszert és annak kiosztását maga végzi vagy a segélyszervezet önállóan szállítja a településre a segélyt és a szétosztást is a szervezet önkéntesei végzik el. 

A legnagyobb mennyiségben gabona alapú élelmiszereket osztanak szét (liszt, száraztészta, keksz), de 2007. évtől kristálycukrot is kapnak a segélyből részesülők, amely mennyisége 2009-ben jelentősen emelkedik. Ezeken felül hűtést nem igénylő tejtermékeket kaphatnak még a rászorulók: UHT tejet, kördobozos ömlesztett sajtot és instant sovány tejport. - eurofarm.hu

Ez mind szép és jó, a gyárak zakatolhatnak, míg legyártják a sok élelmiszert, a polgármesterek még jobban járnak, hiszen ki nem szeretne élelmiszert osztani a rászoruló (és választójoggal rendelkező) állampolgárok között?

Persze csak kötekedek, de úgy hallottam, hogy igazából Afrikában éheznek ... pár százmillióan. De mindegy, Afrika messze van, rászoruló meg akad itthon is ...

No igen ám, de a magyar embernél nincs élelmesebb eme Földön, vajon mit árulnak vidáman a vidéki települések piacán, 100 forintért? 

Ezt:

2010-ben parlamenti és önkormányzati választások lesznek. A tészta szavatossági ideje kettő esztendő. A politikusok IMÁDNAK tésztát osztogatni kampányidőszakban a szavazatokért cserébe. Minden feltétel adott a remek kampányhoz, választási száraz tészta már van dögivel ...

Címkék: társadalom válság abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr961006751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.18. 08:42:09

Csirkefarhát vagy valami? Esetleeeg....SÜN?

Karma17 2009.03.18. 08:52:28

Ez kicsapta a biztosítékot. Ebben az elhízott országban élelmiszersegély...

Ott van vidéken a sok föld, lehet menni felesbe megművelni, oszt' lesz mit enni. Jah, a munka büdös.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.18. 08:53:37

Karácsonykor a mi falunkban is osztottak, nem tudtam, nevessek, vagy sírja, szerencsére nem vagyok rászoruló.Első alkalommal kaptunk lisztet,4kg, olajat, 1 Lt, tésztát 2 Kg, meg pár szem szaloncukrot, mit mondjak, azért jól esett, hogy az önkormányzat gondolt a lakókra, mert ezt kivétel nélkül minden lakos megkapta.
Aztán idén lecsökkent 4 kg lisztre, biztosan a válság miatt.
Mellesleg, nálunk is volt, aki pénzért próbálta árulni, a bolt előtt, hogy nála olcsóbb.
Emellett, mekkora szégyen már, az EU úgy gondol ránk, mint akit élelmiszersegéllyel kell életben tartani? ERM II? Mikor kaját is segélyből kapunk? Jót nevettem, kínomban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.18. 08:56:13

Azért szerintem aki éhezik és rászoruló, nem pont spagettit eszik. Ahhoz kell még a tésztán kívül sajt, hús, zöldség, fűszerek, nem egy olcsó kaja. Szóval ez rejtély nekem, miért pont spagettitésztát adnak segélyként, miért nem sima kockát vagy metéltet.

Azon meg, hogy árulják, már meg sem lepődök ebben az országban. Valószínűleg az illetékes fejesek is megtöltötték belőle a kamrát.

eloszto · http://eloszto.hu 2009.03.18. 09:00:04

Ne halat, hanem hálót, mi?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.18. 09:00:57

@laspalmas: Gondolom, abból volt felesleg. És, valszeg jól gondolod, némi átcsomagolással ezeket el is lehet adni, valamelyik rokon boltjában!

eloszto · http://eloszto.hu 2009.03.18. 09:02:57

@laspalmas:
"Szóval ez rejtély nekem, miért pont spagettitésztát adnak segélyként, miért nem sima kockát vagy metéltet."

Logisztika: 500gr spagettitésztából (tömör, nincs levegő) egy dobozba fér 30, metélt meg többiből fele ennyi se, mert tiszta levegő a zacskó.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.18. 09:06:30

Szeretném hozzátenni, hogy ez nemzetközi szinten is hatalmas viharokat kavar. Ne felejtsük el a tavalyi balht, mikor egy Szudáni vagy nemtudom ki ENSZ alkalmazott nekiugrott a U2 énekesének, Bononak egy sajtótájékoztatón. A lényeg az volt, hogy azt mondta ezek a koncertek, arra jók, hogy tovább gazdagítsák az ottani oligarchákat. Ugyanis, simán korrupt az egész ottani banda, ráteszik a komplett segélyszállítmányokra a kezüket és árulják.

Az élelmiszerelosztás teljes megreformálását követelte. Persze, elnyomták a végére mint a csikket, de valamiért neki hiszek.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.18. 09:06:39

gyártástechnológia: miért nem szívják ki a levegőt?:))))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.18. 09:08:02

balhé, szudáni, vessző elmarad, stb... ejj, nem tudok írni már...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.18. 09:08:13

@laspalmas: a legkönnyebben elkészíthető tészta,

más egy kis foghagymás tejfellel is fogyasztható, de piritott hagymát paprikás zsírban rá, tuti, tejföllel már fejedelmi kaja.
Lecsós tészta, babos tészta, hagy ne soroljam.
ezenkívül ez a legegyszerűbben elkészíthető tészta.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.18. 09:10:05

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:
mert náczikok vagy te is!És felülsz a náczi propagandának, és elhiszed, hogy a segélyt átcsomagolva, a vezetők boltjaiban árulják. Pedig ez kizárt dolog, csak a földalatti ellenállás terjeszt ilyet, hogy megbuktassa a szeretve tisztelt kormányokat.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.18. 09:15:06

"Az élelmiszerek gyártóinak kiválasztása érdekében indított közbeszerzési eljárás jelenleg is folyamatban van, 32 részvételi jelentkezés érkezett. A szerződések megkötése március végére várható."
Húúú, de megnézném azt a listát, bizotsan teljesen rendben lenne, és egy kormányközeli, vagy rokonsági üzem sem szerepel majd benne:

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.18. 09:16:49

Közben meg bedőlt a pölöskei szörp. Csak azt nem tudom, hogy a pékbe, mert akit csak ismerek, mindenki pölöskeit szokott venni...

GatyaPityu 2009.03.18. 09:18:11

Én az említett harmadik világban illetve fejlődő országokban éhező emberek kapcsán annyit fűznék hozzá a témához, hogy azért nem vágom hogy vajon mégis mi a fenének szül egy afrikai vagy indiai luvnya 6 - 10 gyereket, miközben egzisztenciális helyzete miatt még egyet is alig tud felnevelni? Talán kényszerítik ezeket, hogy úgy szaporodjanak és termeljék újra egyre nagyobb és nagyobb mennyiségben a nyomorgó társadalmi csoportokat a jövő számára is?! Aligha... Én nem értek egyet azzal, hogy etetjük ezeket az afrikai, indiai népeket mert teljesen hozzászoknak ahhoz, hogy nyugodtan csinálhatnak akár több tucat gyereket is, majd a segélyszervezetek meg etetik őket. Ez szerintem nem teljesen járható út. Mindenki csak annyi gyereket vállaljon, amennyit önmaga fel is tud nevelni. Ha ez legfeljebb csak egy fő, akkor egy fő - teljesen felesleges 10 - 10 gyereket csinálni a nyomorba, amikor már úgyis túlnépesedik a Föld. Tudom, hogy ez egy kissé radikális vélemény, s lesznek majd olyanok akiknek ez nem tetszik, de ez van. :-)

GatyaPityu 2009.03.18. 09:24:36

Ami pedig a hazai (v)iszonyokat illeti, nos a kuruc.info nevű radikálisnak mondott portálon olvastam korábban egy cikket amit egy olvasó küldött be a szerkesztőségbe. Elmesélte az illető, hogy ő éppen egy faluban élelmiszer osztásban vett részt, amikor megjelentek a kátrányos helyzetű lakosok is, és fennen hangon kezdték követelni a jussukat, természetesen nem érdekelte őket az sem, hogy még vannak előttük a sorban, ők azonnal meg akarták kapni az élelmiszer segélyt, mert ugye ők mélyszegénysében élnek és nagyon rászorulnak, majd a levélíró szerint különféle válogatott szidalmakkal nyomatékosították a "kérésüket". Végül meg is kapták soron kívül a liszt, cukor, tészta meg hasonló dolgokat. Aztán a nap végén ismét összefutott az illető rászoruló gyerekekkel az utcán, amint éppen "hóesést" játszottak a lisztes csomagokkal (rugdosták, szétszórták a földön a lisztet). Amikor emberünk kérdőre vonta a nem naptól barnult gyerekeket hogy ezt talán mégsem kellene, ők hamar felvilágosították róla, hogy jobban teszi, ha inkább nem pofázik bele, mert még a végén valami baja esik (a szokásos roma temperamentum, gondolom mindenki el tudja képzelni).

Spielberg 2009.03.18. 09:25:07

@Atro: és dzsipók mér szülnek 10-12 gyereket???

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.18. 09:27:23

off

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:

A Globus pesti gyára (ami csak belföldre gyártott és) is bezár, a cég megszünteti a húskonzervek gyártását. A debreceni és bcsabai, 70%-ban exportra termelő üzemei maradnak, zöldséggel és mirelitárukkal.

kill004 2009.03.18. 09:27:51

@Spielberg: Á hágyomány, tezstvírem.

reKorrekt 2009.03.18. 09:28:16

@Atro: a "ha nincs pénzed ne szaporodj" dolgot még idehaza a félmillió cigóval sem tudják megoldani (mondjuk ez semmit nem jelent), nemhogy odakint a többszázmilla afrikaival...
Bezzeg kínában...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.18. 09:31:10

@laspalmas: Akkor megjöttünk. Ne egyél hazait paraszt magyar.

Nagyon súlyos probléma ez! gondoljatok csak a 80%-ban magyar élelmiszert a polcra ötlet, gyors médiaellenkampányára. Élükön persze a köcsög TV2-vel, meg a naplóval.

Felhívnám a figyelmet, baltaarcú Fico haverom, tegnapi mondókájára:

Fico: a válság elhúzódása üzleti spekuláció
A szlovák kormányfő felszólította országa diplomatáit és vállalkozóit, hogy védjék meg a szlovák állami vagyont.
- Nem akarok belemenni az összeesküvés-elméletekbe, de felvetődtek olyan gondolatok is, hogy a válságot bizonyos mértékben tudatosan elhúzzák azért, mert ez fantasztikus lehetőség a tulajdon újrafelosztására - mondta Robert Fico kedden Pozsonyban egy gazdasági konferencián. Fico szerint most olyan helyzet van, hogy úgy lehet "újraosztani" a vagyonokat, mint a kilencvenes években.

- A tulajdonosi jogok újrafelosztásának hatalmas esélyei elsősorban azzal nyílnak meg, hogy számos cég csődbe megy, és a pénzintézetek olcsón megszerezhetik őket, a pénzintézeteken keresztül pedig további és további tulajdonosok. Ezért különösen ügyelnünk kell a nemzeti érdekekre a legfontosabb szlovák vállalatokban, nehogy az történjék, hogy a Szlovák Köztársaság stratégiai tulajdonát a stratégiai jelentőségű cégekben azzal veszélyeztessék, hogy spekulálni fognak a tulajdonosi jogokkal - fejtette ki a kormányfő. Robert Fico attól tart, hogy a nemzetközi gazdasági válságnak újabb hullámai is lesznek még.

- Attól tartok, nem zúdul-e ránk a pénzügyi válság második vagy harmadik hulláma is. Például a hitelkártyák képében vagy más pénzügyi termékek formájában, amelyek még nem mutatkoznak a pénzügyi és a gazdasági szektorban - jegyezte meg. Szerinte a kormány éppen ezért is csak nagyon "óvatosan" kíván pénzt pumpálni a gazdaságba. Jelenleg csak az épületek hőszigetelésének javítását fogja támogatni. Ezt a témát csütörtökön vitatja meg a gazdasági válságtanács. A szlovák kormányfő határozottan elutasította azokat a javaslatokat, hogy csökkenteni kellene a nemzeti pénzügyi piacok feletti hazai ellenőrzést.

- Az Európai Unióban olyan tendencia erősödik, hogy nemzetek feletti banki ellenőrzést kell bevezetni, meg kell szüntetni a nemzeti ellenőrzéseket. Ezt nem engedhetjük meg. Egyebek között azért is, mert a szlovákiai bankok leánybankok, és nem veszíthetjük el az ellenőrzést afölött, hogyan fognak ezek a leánybankok viselkedni - húzta alá Fico.
Megjegyezte: eddig nincs olyan értesülése, hogy az anyabankok a szlovák leánybankok kárára próbálták volna megoldani gondjaikat. Úgy vélte: a nemzeti ellenőrzést a bankszektor felett nem gyengíteni, hanem erősíteni kell.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.03.18. 09:33:29

a 78 éves nagymamám is kapott egy ilyen csomagot. volt benne tészta, konzerv, meg miegymás.
én azon röhögtem agyonra magam, hogy a csomagban volt 2 zacskó müzli is, és a mamámnak fogalma sem volt róla, hogy mi a fene lehet az. azt hitte csirkeeledel.... 8DD

Mourinho már nem a király 2009.03.18. 09:35:48

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:

Látod ezt én sem értem. Index cikk részlet:

A Zala megyei Pölöskén 1989-ben alapított üzem tavalyelőtt már hatezer négyzetméteres területen havonta négy-öt millió liter szörpöt, üdítőt, illetve ásványvizet állított elő. Az évi több mint hárommilliárd forintos nettó árbevételt és 55-60 millió forintos nyereséget elérő kft. a hazai szörppiacon éveken át vezető pozíciót töltött be.

Hárommilliárdos árbevételből 60 milliós nyereség. WTF? (ennyire drága a bodza??)

schnee 2009.03.18. 09:36:28

@Atro: Mer eddig szülni 6-8 gyerek, 4-5 megpusztulni malária, sárgaság, kanyaró, kolera stb. Most jönni jó fehér ember és hozni végőoltás.....

Európában is idő kellett a 8-10 gyerekes családmodell változásához. 100-150 éve még itt is az volt a normális

molaris 2009.03.18. 09:40:45

@VonPerez /"Óriási ütemben fejlődik az ország. "/:
Azért azt el kell ismerni, hogy Fico nem ugyanazon fészekalj kölke mint Fleto. És nem is olyan impotens.

reKorrekt 2009.03.18. 09:41:43

@Awkward: gondolom a beruházás elvitt egy csomó lóvét...

DArchAngel 2009.03.18. 09:55:01

@Awkward: nekem meg csak az jutott eszembe, hogy nem erre vette fel a kormány (nem az állam, mert én fel nem vettem volna:) az a rohadt IMF hitelt? A bankok bármikor lehívhatják, de munkahelyek százainak megóvására nem tudnak belőle kedvezményes hitelt adni?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.18. 09:57:03

Lehet ezt az embert szidni, lehet, hogy túlságosan fél, de legalább gondolkodik, és én úgy örülnék,ha kúrcsány csak a felét megtenné annak, amit ő tesz az országért...nem lehetne átigazolni?
Lehet, nacionalista, de akkor is az országát vezeti, a gazdaságot próbálja menteni, na most jönne szidás, de már nem akarom...csak ismételném magam.
Magyar-Szlovák köztársaság...:DDD

Horizont 2009.03.18. 10:06:21

A Piszke Papírgyárnak is annyi. Görög tulajdonos!

Biztos, hogy vannak igazán elesett emberek az országban akik valóban éheznek.Gondolok a hajléktalanokra is. Csak az a baj, hogy az eredeti jótett megbicsaklik az ilyeneken. És a cigányokon. Bármikor ha mutatják őket mindegyik kezében ott füstölög a cigi. Még a nagy hasú terhes nő kezében is. 1 doboz cigi 400-500 ft. Ha anyuka, apuka cigizik napi 2 dobozt számolva is kb. 30 ezer ft.(ha nem lopja a boltból) Na ezen mennyi paprikáskrumplit lehetne főzni akár kolbásszal is?
Másik.Gyerek éhezés. Az iskolában az éhségtől elájuló gyerekekre gondolok akiket reggeli nélkül enged el az anyja.Ez inkább lusta nemtörődömségből van,és milyen anya az ilyen,nem igaz,hogy legalább zsíroskenyérre ne teljen.
Ha átvilágítanánk akkor igazán éhezőt szerintem azok között kell keresni akik télen a saját lakásukban megfagytak.

Horizont 2009.03.18. 10:11:30

@*megzeberedett botromász*[L42]:
Nem gondoltam, hogy egyszer megdicsérem bármiért is Ficót!
Szeretném már Fletót is! Bármiért:)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.03.18. 10:14:12

Mondjuk most kivételesen lehet, hogy igaza van Fico-nak.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.18. 10:16:53

@Horizont: nemrég még én sem, de most már azt is megértem,miért utálja a magyarokat, azt hitte, a magyarság egyenlő kúrcsánnyal.Így teljesen érthető a haragja, hisz kúrcsányra csak haragudni lehet!
És valszeg féltette az országát tőlünk.
Lehet, nekünk is egy ilyen, kicsit paranoiás, nacionalista vezető kellene?

Geza 2009.03.18. 10:17:03

@*megzeberedett botromász*[L42]:
Na ilyen nem lesz, mert ficóék kb. annyira kedvelnek minket, mint az ördög a szenteltvizet.

A horvátokkal már elképzelhetőbb lenne egy ilyesminek a történelmi/kulturális alapja, de nekik is több eszük van, mintsem hogy átvegyenek egy ilyen letérdeltetett helyzetben lévő gazdaságot.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.18. 10:17:23

@Awkward: Ezek nem mérvadóak. Ugyanis nyilván elköltségelik, eltüntetik a hasznot, csak ne kelljen adózni. Ha 60 millát bevallanak, akkor ott sokkal több volt a haszon.

Erre mondja, nincs programom Orbán viktor, lecsökkented az adót, nem többszörösen adóztatod meg a nyereségel, álá Szlovákia és lsd a csodát, belátja a paraszt, a faxnak fizessen százezreket a könyvelőnek, meg trükközön heteket karácsony előtt, inkább befizeti rendesen.

Ennyi.

acel 2009.03.18. 10:24:35

Ha jól számolom:

1 millió ember kapott 8.5kg segélyt, egyenként 2000 ft értékben, 235HUF/kg-os áron.

A cerbona tészták kisker áron 400huf/kg, Liszt 140ft/kg, stb.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.18. 10:25:18

@Geza: Tudom, de néha jó álmodozni!!
persze, az igazi az lenne, ha valaki végre ezt az országot mentené meg! csak így , simán, mellébeszélés nélkül, csak megmentené! jaa, belelógott az ujjam...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.18. 10:29:41

@acel: Kifelejtetted a sok üvegzsebűt, nekik is élni kell valamiből, tudod te,mennyire drága a rózsaszín ing?:)))Pláne, naponta legalább kettő?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.18. 10:41:37

@Atro: Azért, mert a csecsemőhalandóság nagyon magas, (25% körüli, ennek nagy része az első 24 órában hal meg), születésszabályozásról még csak nem is hallottak, napi két dollár körüli összegből élnek, és ha megélik az "öregkort" (50+ már egész jó) akkor a gyerekek az egyetlen reményük arra, hogy ne haljanak éhen.
Afrika rohadtul más dimenzió, mint a világ többi része.

zala 2009.03.18. 10:43:16

sose gondoltam volna, hogy létezhet olyan program itthon, amiben egymillió ember vesz részt és én még csak nem is hallottam róla.

na jó, most sem gondolom :\

Petrow 2009.03.18. 10:51:11

@laspalmas: évfolyamtársam ott volt pár éve globusnál gyakorlaton, és már akkor is rebesgették, hogy a francia társcég többséget szerez, és az egészet bezárják a 'csába.

Már akkor olyan szinten ki volt szolgáltatva a cég, hogy csak lestünk, mit mesél... Pl. bp-ről egy debreceni hipermarket 10 perces szállítási időintervallummal kért fuvart, tehát a szállítási határidő előtt 10 perccel és utána 10 percig vette át a holmit, utána vihetted, ahova akarod.

És mi volt a tétel? 3 karton (nem raklap, karton!) marhamájkrém, és 15 darab (!) babkonzerv...

Az EREDETI 2009.03.18. 10:55:07

@*megzeberedett botromász*[L42]: én itt lakok a határtól 10 kilóméterre, sokszor azt kívánom, hogy bárcsak egy picit lejjebb rajzolták volna a határt anno, márcsak a sörök miatt is :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 11:04:05

"Mi a segély?
Egy gazdag országok szegényei adakoznak egy szegény ország gazdagjainak."

Ez színtiszta korrupció, segélyezés monnyon le!

Geza 2009.03.18. 11:23:25

@Az EREDETI:
Egyszerű: költözz fentebb tíz km-rel. De tényleg, szabad mozgás van, rengetegen sokkal messzebbre mennek innen, 10 km az meg kb. a szomszéd falu, nem nagy távolság.
Meg hát mostanában már nem is olyan veszélyes, nem kobozzák el a vagyonodat, deportálnak Csehországba szolgának, zavarnak át géppuskával a Dunán, max. néha agyalnak el, ha épp magyarul találsz beszélni az utcán, meg hát a gyereked nem tanulhat magyarul, meg pár apróbb hasonlóság.
Mondjuk a sörök tényleg jók, de nekem még anno ez megért pár km utazást :).

Mourinho már nem a király 2009.03.18. 11:25:46

A segély nem old meg semmit, sem itthon sem Afrikában. A segély az alamizsna, csak szépen nevezik meg. Munkahelyek kellenek, nem segély.

mogyiscsalamádé 2009.03.18. 11:41:03

A bölcsődékben/óvodákben/iskolákban étkező gyerekek nagy része otthon nem kap ezen kívül más ételt,ugyanis nem telik rá a szülőknek. Lehet,h nektek hihetetlen, de a tanyavilágban sok gyerek kap otthon reggelire egy szelet zsíroskenyeret,utána azt eszi,amit az intézményben kap.Mivel a szülők kifizetik az étkezési díjjat, ami így még mindig jobb a gyereknek,mert a szülő ezt a színvolnalat sem tudná a otthon megadni. Itt kell hangsúlyoznom,hogy nem mokkákról beszélek! Szegénységben élő magyar emberekről! Főként vidékiekről, akik kisebb városokban vagy falun laknak.
Mi is kaptunk ilyen csomagot: nagycsaládosok vagyunk és félárvák,apám egyedül tart el minket 15 éve. És nem adjuk el,hanem felhasználjuk az élelmiszert:P 2 csomi tészta, 2 csomi zsemlemorzsa, 2 csomi tarhonya és azt nem tudom már pontosan,mennyi liszt van a csomagban. Úgyhogy pl. mi a kenyeret/kiflit/zsemlét itthon sütjük:P és nem sütőgéppel:D
Először jobban járjatok utána az ilyen témáknak, tudom,nehezetekre esik a "vidéki suttyókkal" foglalkoznotok,de kéne...

Valamint egyetértek Awkwarddal.

picur3ka 2009.03.18. 11:45:43

Zsemlemorzsa... hm, fontos elelmiszer, tehetnenek bele valami hasznosabbat is szerintem.

Hat, sokan azt hiszik, elsosorban kulfoldon, hogy itt csak a ciganyok szegenyek, s innen egyenesen jon nekik a rasszizmus.

Todojnen 2009.03.18. 11:49:02

@picur3ka: Van akik szerint ebben az országban cigány él, valszeg a próféta szól belőlük.

picur3ka 2009.03.18. 11:51:57

@Monster Cock:

En nekem volt mar szerencsem ilyenhez es meg meg is magyarazta, hogy mindaketto Azsiabol jott idegen. Mer ok meg nem kirekesztok, tudod.

acel 2009.03.18. 12:02:04

@mogyiscsalamádé:
Boltban mennyit kellene érte fizetnetek? Csak kíváncsi vagyok mennzi a 242ft/kg-ból a múködési költség.

Todojnen 2009.03.18. 12:03:02

@picur3ka: Nincs igazuk? Kevés ilyen kretén nép van mint mi.

picur3ka 2009.03.18. 12:13:47

@Monster Cock:

Meg nincs szerintem, de uton vagyunk a ciganysaghoz valo asszimilalodasban: mindenki lopik, mindenki segelybol akar elni... Megha Horizont meg is tamad erte, sajnos, en igy latom.

Horizont 2009.03.18. 13:11:07

@mogyiscsalamádé:
Már megírtam a véleményem 10:06-kor.
Erre gondoltam pont, hogy nagyon sok rendes önhibáján kívüli rászoruló van, csak lejáratják ezt az "intézményt" is. Sajnos.
Minden elismerésem édesapádé!

Solmenir 2009.03.18. 13:17:59

Azért poén, hogy fenn hagyják rothadni a gyümölcsöt a fákon, de azért éhezés van Magyarországon? WTF?

reKorrekt 2009.03.18. 13:23:36

@Solmenir: ma Mo-on újraelosztás van, nem csináld magad mozgalom.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 13:57:12

@Atro:

Ahol az AIDS-es beteg férfiak a kuruzslóhoz mennek, hogy gyógyítsa meg őket, az pedig tíz szűz lányt javall gyógymódként, ott ne várj el ésszerűséget. Még védekezni se tudnának, ha akarnának, másrészt az élelmiszersegélyek és gyógyszerszállítmányok fogalmam sincs mekkora hányadából fegyvereket vesznek a helyi oligarchák.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 14:07:39

@picur3ka:

Kb. 800 ezer cigány van, viszont a létminimum alatt élőké meg kb. 3 millió. Ha mindenfajta statisztikai torzítást és hazugságot beleveszünk, akkor sem csak a cigányokról szól a történet.

picur3ka 2009.03.18. 17:51:49

@Mj:

Hat ezt en jol tudom, epp azert irtam.

@Solmenir:

Van bizony, nagy mely szegenyseg, akar hiszed, akar nem, s ezen nehany helyeben aszalodott szilva semmit sem valtoztat, sot csak bizonyitja, hogy nem minden szegeny lop am.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 18:04:03

@picur3ka:

Igazából ezt csak bólogatásnak szántam.:)
A fákon megrothadó kiváló gyümölcs is pont annak a tünete, hogy szegények a gazdák - plusz nincs már magyar élelmiszer-feldolgozóipar -, hiszen még az is kisebb veszteség, ha nem szedetik le.

Edömér 2009.03.18. 18:44:39

@mogyiscsalamádé: Az otthon éhező gyerekek nagy része szülei nemtörődömsége miatt éhezik, és nem azért mert nem telik rá. Ez bizony szomorú tapasztalat. Mobiltelefonra,cigire, piára ugyanis telik az ilyen szülőknek. A tanyavilágban élőknél meg különösen nem igaz az éhezés normális esetben. Ugyanis megtermelik maguknak az ennivalót, állatot is tartanak, szóval, ha nem is élnek luxuskörülmények között,szóval éhezni azért nem éheznek.
A mélyszegénységben élő gyerekeknek pedig ingyenes az étkezés az intézményekben.
Nyilván akad egy-egy kivétel, de ez az általános.

picur3ka 2009.03.18. 19:27:52

@Edömér:

Te most elmagyarazod Csalamadenak, hogy ok nem szegenyek, hanem elisszak meg elcigizik, nem szivesen mondom, de huzzal mar el...

Arrol hallottal mar, hogy egyre tobben nem muvelik a foldet, kertet, mert mindent termest ellopnak?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 20:02:24

@Edömér:

Nem is tudom, hogy irigyeljelek vagy sajnáljalak, amiért ilyeneket hiszel Magyarországról.

Amade (törölt) 2009.03.18. 20:21:23

@Az EREDETI: Čo si sa zbláznil??!!
Ki kéne már gyógyulnotok a nagyotmondásból.
Tanulgasd ezt: Som Slovák, som Slovák!

Gézánál a pont.

Syr Wullam 2009.03.18. 21:11:58

@Hányszor támadt tenfiad, szép Hazám, kebledre!:

Fasom Slovák, fasom Slovák!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 22:38:48

@Az EREDETI:

Én néha azt kívánom, bárcsak ne rajzoltak volna semmilyen határt. Egyébként a szlovákok egész Nógrádot szerették volna, meg pár Duna-menti város sem jött volna rosszul nekik, úgyhogy Trianon még nem is a legrosszabb verzió volt.:-/

Az EREDETI 2009.03.19. 08:23:47

@Hányszor támadt tenfiad, szép Hazám, kebledre...!: Ennyire sok igazi hazaszerető ember van itt nem is értem, úgylátszik ti élvezik hogy itt szopatják a népet.

Az EREDETI 2009.03.19. 08:28:41

@Mj: Persze az lett volna a legjobb de így ennyi évvel a történtek után túl kéne már tenni rajta magát sok embernek,(nem csak magyaroknak) főleg akik messze nem is éltek még akkor. Ezen romantikázni egy olyan világban ahol lassan megszűnnek az országhatárok.

Geza 2009.03.19. 11:35:28

@Az EREDETI:
"Persze az lett volna a legjobb de így ennyi évvel a történtek után túl kéne már tenni rajta magát sok embernek"
Az izraeli nagykövetség a Fullánk utcában van, a zsinagóga a Dohány utcában, én pedig mélységes hála közepette hívnálak meg egy rekesz sörre, ha ezt a túltevősdit meg tudnád értetni velük, mert személy szerint nagyon unom már a hetven éve tartó jajgatásukat.

Meg aztán ficó meg slota is folyton azon nyüszítenek, hogy ők mennyire el voltak nyomva a Magyar Királyság ideje alatt, na ők is igazán túltehetnék már magukat ezen a fixa ideájukon.

Meg hát persze példát vehetnénk a dél-amerikai indiánokról: ők mintaszerűen túltették magukat a történelmükön, és most (mint az közismert,) virágzik az Inka Birodalom, ápolják a kultúrájukat, stb.

„Egy nemzet sincs megalázva azzal, hogy legyőzték, vagy ha aláírt késsel a torkán egy végzetes békeszerződést. Becstelenné válik azonban, ha nem tiltakozik, ha tönkretételéhez maga is hozzájárulását adja. Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás”.
(Delcassé francia külügyminiszter)

Ezt nem lehet és nem is szabad elfelejteni, már csak azért sem, hogy okulhassunk belőle:
franka-egom.ofm.hu/trianon_2006/trianon_gazdasagi_vesztesegei.htm

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.19. 14:34:41

@Az EREDETI:

Egyrészt én nem romantikázom, hanem a történelmünk egyik legnagyobb tragédiájaként élem meg, és úgy is fogom tanítani. Másrészt a nagyapám még Trianon előtt született, és ez a családom életére is kihatott. Ahogy az is, hogy a nagyanyámnak 1930-ban el kellett költöznie Aradról. A traumát egyébként azért sem tudtuk feldolgozni, mert 1945 után Trianonnak még a kimondását is tiltották, másrészt még ma sem tudjuk megvédeni határontúli testvéreinket. 2004-ben sajnos az is megmutatkozott, hogy sokakat nem is érdekelnek.

Amade (törölt) 2009.03.19. 16:21:12

@Mj:
Azóta mondják, hogy felvidéki magyarnak nincs becsülete se itthon, se otthon. :((

süti beállítások módosítása