Skip to content


       Szűrés lista

Gyurcsány megint visszahozza a szarból a kormányzást?

Zseni ez a Feri, nem vitás ... egyszer már visszahozta a szarból az MSZP-t, mint miniszterelnök, most megkísérli másodjára, de mint pártelnök.

2004-ben az elbukott EP választás és a kifulladó MSZP-SZDSZ kormányzás után az MSZP Gyurcsány Ferenc hathatós aknamunkájával megpuccsolta a miniszterelnökét, és a parlament - a rendszerváltás óta először- miniszterelnököt választott, 2004. szeptember 29-én.
Gyurcsány Ferenc, mint friss patyolat tiszta miniszterelnök látott munkához, úgy viselkedett, mintha ellenzékiként került volna kormányra, nem pedig az MSZP-SZDSZ koalíció vitte tovább a kormányzást, csak más főnökkel.

A húzás bejött, 2006-ban nyert az MSZP, nyert az SZDSZ. Az ország viszont nem nyert. 2009-re az SZDSZ 1%-os ellenzéki pártocska lett, az MSZP 12%-os középpárt lett, a miniszterelnök támogatottsága történelmi mélységbe zuhant. De 3 választás vár az MSZP-re (EP, parlamenti, önkormányzati), és úgy néz ki, maga Gyurcsány is rájött nélküle több esélye van a Pártnak. A képlet egyszerű: több esély = több képviselő = több hatalom. Mérlegelt, osztott, szorzott. Még fiatal, a szoci mamutok kikopnak, kihalnak, még sokáig Ő lesz a baloldal vezetője. Egy erős ellenzéki szerep is többet ér a semminél. De lehet hogy nem is lesz ellenzéki szerep, ha más kormányfővel és összeszorított foggal, példátlan agymosó, történelemhamisító kampánnyal visszahozzuk előbb az esélyt, aztán a győzelmet...

Ezért úgy néz ki, két hét múlva lemond. Saját maga tervez konstruktív bizalmatlansági indítványt benyújtani önmaga ellen a parlamentben. De az MSZP egyedül, mint kisebbségi kormánypárt nem tudna egy új miniszterelnök-jelöltnek biztosítani az 50%+1 szavazatot. Ehhez kell egy megélhetési képviselőcsoport, az SZDSZ. Akinek egyik prominense szerint Gyurcsány most komolyan gondolja távozását, a két párt vasárnap kezdi meg tárgyalásait.

Sosem hittem volna, hogy 2004 után, újra az 1%-os törpepárt választ miniszterelnököt! A nép meg megint le van ejtve! A Fidesz meg a 62%-os támogatásával körbeugrálhatja a Kossuth teret, ennyit ér ez a 62% ...

A pártelnöki posztról Gyurcsány nem kíván visszalépni, sőt még keményebben bele kíván állni a pártpolitikába, hogy beszorítsa a jobboldalt.

Nézzük, mi várható:
Az SZDSZ választ egy miniszterelnök-jelöltet. Az MSZP-nek muszáj lesz megszavaznia, különben jön az Orbán és a munkanélküliség.  MSZP-SZDSZ koalíció újratöltve. 1 évig van a választásig, elindul az MSZP-SZDSZ felfuttatása a szolgai sajtó, prominens megmondóemberek, valamint  az összelopott vagyon, az állami és az EU-s pénzek segítségével.

"Nem a mi hibánk", "Mi új kormány vagyunk", "Nem számítottunk hogy ilyen helyzetet örökölünk" ... Napi 24 órában, a hét minden napján, minden hullámhosszon, minden újságban, interjúban, óriásplakátokon ami csak belefér.
Az emberek, mint tudjuk felejtenek. Már Gyurcsány is úgy viselkedett, mint saját kormánya ellenzéke, az új kormány pedig az előző Gyurcsány-kormány ellenzéke lesz. Feltett kézzel,  ártatlan, szűzies tekintettel, de belül kaján vigyorral megindul a "kormányzás" ...Ű

"Magyarázata szerint azért hozta meg ezt a döntést, hogy az MSZP még hatékonyabban tudja a jövőben kezelni a válságot, és valóban nagy arányú, érdemi lépéseket hajthasson végre a kormány." Na persze ... látjuk, hogy az MSZP nevű érdekcsoport hogy tud kormányozni, már hét hosszú éve látjuk. Tehetség és józan ész nélkül.

A Fidesz meg orbitálisan beszopta, mind a 2 kommunikációs paneljük kilőve:
"Gyurcsány a hibás" : Ja, ő a hibás, és? Már lemondott
"Gyurcsány mondjon" : Ja, de már lemondott ...

A Fidesz választási teljesítményét már kétszer is volt alkalmunk megismerni (2002,2006), ahogy az MSZP-jét is. Ez alapján, és ha tényleg új (esetleg egy korrekt) miniszterelnököt találnak), várható, hogy EZEK újra visszahozzák az esélyt a szarból.

Szóval a húzás zseniális, érik az új MSZP-SZDSZ kormány 2010-től ...

Hogy az országgal mi lesz, hogy nem tudnak kormányozni, hogy lopnak, hazudnak, hogy építik a diktatúrát, hogy elkúrták, mindez mit számít?

Hatalmon vagyunk elvtársak, hatalmon vagyunk liberális barátaim, MI vagyunk hatalmon, és újra van esélyünk, hogy mi is maradjunk hatalmunk ...

A másik posztban Feri blogjának rajongóinak reakcióiból idézünk....

Címkék: politika mszp gyurcsány szdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr681015963

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: e-Cafe light 2009.03.21. 18:21:50

Mit lép a Fidesz? (frissítve)Gyurcsány Ferenc saját magával szembeni konstruktív bizalmatlansági indítvány tervére eddig még nem reagált a Fidesz. Szerintem 2 út áll előttük:Mivel pont az április 4-i szakszervezeti megmozdulással egy időben tervezik az ms…

Trackback: Sárdobáló 2009.03.21. 15:34:07

Vége, Feri!Mai hírek szerint le fog mondani Gyurcsány Ferenc, az eddig leghosszabb ideig pozíciójában lévő miniszterelnök. Az MSZP-nek két héten belül kellene valakivel kiegyeznie, hogy ne legyen előrehozott választás, és ők adhassanak miniszterelnököt. M…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.21. 13:40:21

Gyurcsány a világ címlapjainFeri megint breaking news lett, lemondásának bejelentésével pár óra alatt címlapra került szerte a világban. Íme egy kis válogatás:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.21. 13:00:35

Gyurcsány átadja a hatalmat?Mégiscsak eljött Bokros ideje?A tegnap esti Tényekben vezető hír volt, hogy az MSZP hétvégi kongresszusán olyan javaslatokat fognak beterjeszteni, amelyek még a Reformszövetség tervezeténél is keményebb lépéseket tartalmaznak.…

Trackback: SZENZOR 2009.03.21. 12:52:55

Trükkök százai, amiket... Most nem nyitnék arról vitát, hogy valóban Széchenyitől ered-e az az idézet, amit alább plagizálni fogok, de tartalmát illetően még kevesen vitatták. Nosza barátaim, vágjunk bele, aktualizáljuk a mai napra, mikor vigyázó szemü…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charybdis 2009.03.21. 12:37:52

Igazából választási csalás, adathamisítás, EU félrevezetése miatt már rég bíróság előtt kéne állniuk, ehelyett még most is az országot teszik tönkre.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.21. 12:39:13

Ez a barom tényleg egy "zseni". Ma délelőttig azt hittem elő nem fordulhat, hogy ezek 2010-ben választást nyerjenek, ebben most már egyáltalán nem vagyok biztos. :( Van egy tippem a következő miniszterelnökre: Bokros Lajos. Akkor viszont a melós ember lehúzhatja magát...

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.21. 12:41:04

Ha belegondolok, lehet mégsem a Bokros. Az lehet tenne is valamit, akkor viszont ezek nem nyernének választást. 1 év agymosás az tényleg garantált.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.21. 12:42:47

Bajnai Gordon, félszeg kisfiús mosoly, halk, nyugodt hang felöltve, csont nélkül nyernek ...

Főleg, ha esetleg tényleg csinál is valamit az új min. elnök ....

A blognak legalább lesz témája, apró kis vigasz ...

System failure. :) 2009.03.21. 12:45:00

Ha így lesz, én lelövöm. Aztán majd beírom ezzel a nevem a történelembe. Persze kihoztok minél hamarabb. Akkor bevállalom...

pokemon 2009.03.21. 12:51:11

Szerintem annyi korrupciós ügy volt, van és lesz is az EU pénzekkel, hogy Bajnai nem egy sikeres miniszter képében jelenik meg az emberek előtt. Nem hiszem hogy jó választás lenne az mszp-nek. Ráadásul nemcsak személyről, hanem programról is meg kell egyezniük. Kíváncsi vagyok, hogy a radikális megszorításokat preferáló szadesz és mdf programját megszavazzák e a szocik. És ha legkésőbb jövő áprilisig nem lesz eredménye a kormányfő cserének akkor örökre lehúzhatják magukat a baloldalon.

polom13 2009.03.21. 12:54:33

Bajnai "Hajdú-Bét-es gyilkos" Gordon

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.21. 12:55:23

itt már régen nem arról van szó, hogy 'monnyonle' már réges régen ki kellett volna írni egy új választást,

ha a kupleráj nem megy akkor nem a bútorokat kell kicserélni

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.03.21. 12:55:30

Ez a béna dolog. Nem mer lemondani. Ugyanis az Alkotmány szerint a megbízatása megszűnik a miniszterelnök vagy a kormmány lemondásával.

Carnivora (törölt) 2009.03.21. 13:02:32

a pártvédelmi hatóságokat már rendeli fel gyurcsány :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.21. 13:10:27

Ibike már mereszti a karmait, hétfőn egyeztetni akar a többiekkel. Nem akar kiesni a kosárból.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.21. 13:11:44

@zero: Nyugi Zero, ha a fidesz nyer akkor is lesz témája bőven a blognak. :P
Ahogy Ciano mondta: "Ha a fidesz nyer vesztünk, ha nem elvesztünk."

Bokrosnak egyébként nincs esélye. A progresszív übermensch értelmiség persze szereti, de ők legfeljebb egy 5%os pártot tudnak a parlamentbe juttatni. A lakótelepeken Bokros neve jóval vészjóslóbban hangzik mint Újzslandben.
Nem hiszem, hogy az mszpnek esélye van most nyerni. Amit el akarnak érni hogy 2/3ad ne legyen. De az nem is lesz.
Nem kell nekik a kormány 2010ben, igazság szerint szvsz már most sem kell nekik, csak nem akarják végérvényesen beismerni a vereséget. Jobb az nekik hogy a fidesz kinyírja magát 2010 és 2014 között. 4 évet kibírnak ellenzékben, viszont ha 2010ben is ők jönnek, az nekik a biztos halált jelentené. (Szó szerint is.)

Úgyhogy nyugalom, most már nincs az a Kövér, Orbán, Mikola aki el tudja kúrni a választást. Egyszerűen azért mert az mszp nem akar még egy ciklust.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.21. 13:17:58

@TaTa86.: hát igen, valószínűleg azért nem csinálnak semmit, kezdenek el valamit, hogy minél nehezebb dolga legyen a Fidesznek. A Fidesz bukja majd a választást 2014-ben de ha akkor ezek visszajönnek, megint rabolni fognak??? Meddig lehet ezt csinálni? :(

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.21. 13:20:02

ehh... azt a blog címet nem így akartam :(

Carnivora (törölt) 2009.03.21. 13:20:38

Gyurcsány néha majdnem elmegy
A miniszterelnök az elmúlt két évben már négyszer jelezte, hogy kész lemondani. Eddig mind csak fenyegetőzés volt.

-

Ennyi.

Lehet az egész színjáték , mert simán lemondhatna a kormány nem a konstruktív baromságot kellene nyomnia. A szoci csoportok most vitatkoznak ki legyen az utód , úgysem találnak valószínűleg senkit , aki mögé odasorakoznának ... feri jól megosztotta a pártot szépen, mint Adolf érdekcsoportokra, amelyben ő képzi az egyensúlyt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.21. 13:24:34

LOL

A Mszp-ben Gráfot, Kiss Péter vagy Szekeres-t emlegetik jelöltnek..

Igazi, modern válságmenedszer-típus mindhárom ...

Carnivora (törölt) 2009.03.21. 13:26:42

Gyurcsánynak már azt sem hiszik el, hogy lemondott

Rögtönzött közvéleménykutatást tartottunk csirkések, pékek és újságosok között: a Fény utcai piac ünnepel, de az emberek gyanakszanak, képtelenek elhinni, hogy Fletó Fletonovics ez egyszer igazat mond

szily.blog.hu/2009/03/21/gyurcsanynak_mar_azt_sem_hiszik_el_hogy_lemondott

:D:D:D:D:D:D

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.21. 13:27:00

@zero: Szekeres, tulajdonképpen már minden volt csak akasztott ember nem (pedig de jó lenne), agy esélyes is :D Lenne egy saját Jelcinünk, aki becsiccsentve fogdossa mondjuk Lamperth Mónikát :D

Teddy Bagwell (törölt) 2009.03.21. 13:27:28

Nincs esélye Bokrosnak?

Úgy indult, hogy EP képviselő lesz Mdfnél, másnap miniszerelnök jelölt, azóta meg naponta címlapon van minden újságban.
Vajon miért?
Régen le van kottázva ez az egész színjáték.

Carnivora (törölt) 2009.03.21. 13:28:30

@zero:

Orbán ilyenkor hol van? sziesztázik?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.21. 13:31:28

@Carnivora:

Hát, a minimum egy ilyen történelmi események között, hogy Orbán kiáll és mond valamit.

Nekem nehogy Szíjjártót tegyék ki, mert lefordulok a székről ...

Gondolom, lázasan gondolkoznak, mit is mondjanak.

Valószínűleg azt, hogy a nép válasszon, legyen előrehozott választás ....

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.03.21. 13:38:56

Szerintem nincs ember a pártban akit előre lehet tolni. S megint Feri marad. Mert nem lesz mire leváltani. Szili-t eltették simán Pécsre. A többi meg egy impotens barom. S így marad a Feri, Megint csak a saját pártját zsarolja. Mint eddig minden lemondási fenyegetőzésével. Csak sajnos ez megint a mi bőrünkre megy. LÁMPAVAS!!!

GatyaPityu 2009.03.21. 13:43:11

Sajnos ZERO már megint eléggé jól vázolta a közeljövő történéseit... :-( Mint azt a birkás post-nál is írtam (offtoltam), tkp. lényegtelen, hogy ki lesz a min. elnök, hiszen Kúrcsány marad a párt vezére, azaz a háttérből fog irányítani. Érdemi változásra csak új Ogy. választással van esély. Szerintem nem valószínű, hogy az Mszp-Szdsz koalíció nyerni fog 2010-ben, de az biztos, hogy a Fidesz 2/3-ját sikerült megakadályozni ezzel a húzással. Márpedig ez a szoci bűnözők számára létkérdés, hiszen ha a Fidesz 2/3 többségbe kerülne a Parlamentben a jövő évtől, akkor bizony itt nagyon nagy elszámoltatások lehetnének, sok könny hullana, hiszen a mentelmi jogokat csak 2/3-nyi szavazattal lehet visszavonni.
Arra kíváncsi leszek, hogy ki lesz az új jelölt. Talán Bokros? (Attól mentsen meg minket a jó Isten...) De ahogy Zero is írta, az abszurditás magas foka, hogy az alig 2%-on álló törpepárt lesz ismét a mérleg nyelve, ahogy már soxor a Módszerváltás óta. Én azért bízok benne, hogy annyira mégsem felejtenek az emberek 2010-ig, és akárhogy is lesz, de mindenképp bukik a jelenleg hatalmat gyakorló politikai oldal.

reality 2009.03.21. 13:43:36

Jaj, hol van Von Perez? Kicsit elbizonytalanodtam útmutatásai hiányában ebben a nagy zűrzavarban. Kis felvilágosítást szeretnék a kaccsolatról. :)

Carnivora (törölt) 2009.03.21. 13:44:18

Havi 20 millió fixel az ember könnyen viccel :D Ferinek ez egy mókás hobbi a miniszterelnökösdi ...

Carnivora (törölt) 2009.03.21. 13:46:15

@reality:

kapcsolat.hu/hir/uj_kormanyfo_uj_kormany


"Missmarple | 2009-03-21 12:54
Ne féljetek, amíg Gyurcsány Ferencet látjátok!

Eddig is bíztam benne, ezután is fogok, mert látom: az egyetlen tiszta és tehetséges ember a mai politikai palettán! Csak találjon maga mellé való , hasonló kvalitású társakat, akik elviselik azt az ocsmány hadjáratot, amit most az ellenzék rájuk-ránk zúdít, és a csalódott szimpatizánsok aggodalmát, panaszait!

Most előjöhetnének a visszavonult szocialisták és liberálisok! Fogadjuk őket bizalommal!"


"sziszi | 2009-03-21 13:19
Nagyon szomorúvá tett a Miniszterelnök úr bejelentése.
Én bíztam a munkájában, nagyon becsülöm őt.
Remélem, hogy Gyurcsány Ferenc pártja élén megtalálja az országot a bajból kivezető utódját. Kivánok neki jó egészséget! "


:D

reality 2009.03.21. 13:47:28

@zero: Mást nem is mondhat, a többi többet vinne, mint hozna. Másként ki látja át (Fletó belső körén kívül), mi történik, mi fog történni az országban.

GatyaPityu 2009.03.21. 13:50:36

@Carnivora:
Nem móka, hanem neki a HATALOM az igazi motiváció, nem a pénz. Ő más dimenzióban mozog, mint mi. Olyasmi ez, mint amikor a börtönbe zárt ember a szabadságról ábrándozik, arról hogy hogyan lehetne megszökni a rácsok mögül, bármit megtenne érte. Neked, mint szabad embernek viszont teljesen természetes dolog az, hogy kinyitod az ajtót és sétálni mész, amerre kedved tartja. Na valami ilyesmi Gyurcsány számára a megélhetés, a jövedelem szerzés. Őt már a pénz nem motiválja, neki a hatalom megtartása, gyakorlása az igazi motiváció. Egy másik dimenzió.

GatyaPityu 2009.03.21. 13:51:44

Ti tényleg olvassátok a Kapcsolat.hu oldalt? Én nem vagyok ilyen mazochista. :-)

Carnivora (törölt) 2009.03.21. 13:55:20

Gyurcsány Ferenc: minden egyes cselekedetemet a hazám szeretete vezérelte

mszp.hu/belfold/bovebben/gyurcsany-ferenc-lemondott-a-miniszterelnoksegrol

:D:D:D:D:D:D

Carnivora (törölt) 2009.03.21. 13:58:00

Ha másképpen nem megy, akkor az utcáról kell kikényszeríteni az előre hozott választásokat – jelentette ki Fricz Tamás az MNO-nak. A valódi ellenzék és a magyar társadalom nem hagyhatja újra, hogy a bukott kormányzó elit újra egymás között döntse el, hogy mi legyen Magyarországgal – tette hozzá a politológus. A kérdés az: diktatúra vagy demokrácia. Kiszelly Zoltán úgy látja: az „új kezdet” illúziójával házal Gyurcsány.

www.mno.hu/portal/624343

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.03.21. 14:04:11

@Carnivora: Háát igen. Most el lehetne zavarni ezeket a szarháziakat!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.21. 14:16:58

Kaccsolat...ott is bomlanak:
Kedves Feri!

Eddig is nagyon-nagyon tiszteltelek államférfiúi és emberi nagyságodért, kvalitásaidért, és bár összezuhantan hallgattam a lemondásodat, ezzel a lépéseddel tovább nőttél a szememben!

Nem tudom - és félek -, hogyan alakulnak a fejlemények a továbbiakban, de akiknek eddig akkora arcuk meg szájuk volt, itt az alkalom, hogy a "Most mutasd meg" játékra benevezzenek!

Abban meg mélységesen hiszek - vagy legalábbis szívből remélem, hogy az MSZP újra TÉGED választ meg elnökének!
Mert ha nem tennék, nagyon sokunkat szavazóként többet nem látnak, erre mérget vehetnek!!!!!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.21. 14:17:24

Nyilvánvaló, hogy az mszp-nek jó, a fidesznek szopás ez a húzás. Mondanám, hogy mesteri, de inkább azon anyázok, más területeken miért nem ilyen leleményesek ezek az urak?
azbeszt.blog.hu/2009/03/21/a_primadonna_halala

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.21. 14:21:22

bocs, ez meg a másik kedvencem!
Az elfogadó, megértő, békés baloldal!

Gyurcsány Ferencet emberként megértem, hiszen egy élete és egészsége van.

Felelős politikusként is megértem. Miközben fizetség nélkül a lelkét tette ki az országért, aközben a baloldali választók nem álltak ki mellette már évek óta. Egyedül állt a felhergelt mocskolódók között minden alkalommal. Nem akadt 100-200 markos férfi, aki a főváros széléig kergeti a főként hajléktalanokból és huligánokból verbuvált provokátorokat.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.21. 14:25:32

Érdekes dolgok történnek máris a politikában, elindult a szervezkedés, a ki- kivel játék.Nem olyan egyszerű ez, hogy gyurcsány lemond, ezzel egy politikai lavinát indított el, talán még ő sem tudja, mi lesz a vége ennek.Ahogy eddigi munkája során soha, úgy most sem számolt a bejelentése erejével. Erre mindig képtelen volt, hogy lássa, egy intézkedése, bejelentése mit okoz.

elfelejtette 2009.03.21. 15:23:04

@*sorslátó szál*[L42]: "Erre mindig képtelen volt, hogy lássa, egy intézkedése, bejelentése mit okoz.
"

Végre egy értelmes vélemény a sok "Gyurcsány már megint mekkora zseniálisat húzott, Fidesznek annyi" hülyeség mellett. Soha nem értettem, hogy a jobboldaliak ezen fajta félelemmel vegyes tisztelete miből fakad Gyurcsánnyal szemben.

Gyurcsány egy politikai szélhámos volt, aki az első 1,5 évben tudott jól szerepelni, amikor csak beszélni kellett. Onnantól kezdve, hogy egyrészt lebukott, másrészt és ez a fontosabb, tenni is kellett volna valamit, megállíthatatlanul csúszott lefelé. A szélhámosok szavatossági ideje kábé egy ciklusnyi, ez most bekövetkezett. Dehogy fog ő szarból visszahozni bármit is, folyamatosan löki az egész baloldalt bele a pöcegödörbe.

Roxvox 2009.03.21. 15:27:10

Egyszer már megtettem, továbbra is fenntartom javaslatom, hogy Minarik Edét miniszterelnöknek, ő a legjobb mosodás a világon :)))))))

epres négercsók 2009.03.21. 15:35:00

Ügyes trükk... Elég lett volna simán lemondani, ha annyira a szeretett (egyébként meg k*rva) országát tartja szem előtt. Most elindul a csatározás, a veszekedés, hogy ki kerüljön a helyére, a kutyák majd marakodnak a koncon, ő meg majd jót röhög a markába. Majd akkor örüljetek, ha megvan az új jelölt, mert nélküle a Feri nem megy sehova! És ismerve a magyar politikai elit kompromisszumkészségét, hááát... Ti kire és mikorra tippeltek?

Higany 2009.03.21. 15:36:54

Ha ez a slepp jövőre megint nyer, akkor azonnal emigrálok :((

irrelevant 2009.03.21. 16:36:24

És nézzétek meg, a holdudvar, élén Babaarcz Eszterrel, tájékoztatva volt. Tegnap és tegnapelőtt Gyurcsány-szapuló cikkdömping jelent meg a NOL-on és a HVG.hu-n. Gyakorlatilag eltemették Ferit. Micsoda véletlen egybeesése a dátumoknak...

Apró Piri felébredt téli álmából.

redriot77 2009.03.21. 16:42:33

@borsikm: előrehozott választás? Döntsön a Magyar Nép? Biztos jó lenne ez?
Tévedés ne essék, örülök, hogy Fletó dobbant, már kurvára itt volt az ideje. Ott a gond, hogy hiába lennének előrehozott választások, ott állnék a szavazófülkében, és nem lenne egy hiteles név a papíron, ami mellé nyugodtan, tiszta lelkiismerettel behúzhatnám az ikszet.

Mi lenne a legjobb? Ha jól emlékszem, 2006 körül a Fidesz szakértői kormány felállítását is követelte sok minden más mellett. Az évek során ez az ötlet elsikkadt, pedig most talán még időszerűbb lenne mint két és fél éve. Békesi, Simor, vagy akár Varga Mihály típusú higgadt, felelősségteljes embereket szívesebben látnék a kormányban mint bármilyen vezért, legyen az akár vörös, akár narancs. Olyan emberek kellenek, akik a külföld előtt is hitelesek, és képesek egy végrehajtható, reális célokat kitűző programot kidolgozni. Az általános adócsökkentés önmagában nem ilyen, azzal max. a 400 forintos eurót érnénk el...

Hiába vannak a Fideszben értelmes emberek néhányan, Orbán mellett labdába sem rúghatnak. Ott van pl. Navracsics -> beállították ügyeletes megmondóembernek, pedig talán többet is tudna ettől. Szar az emeszpé, de EZ a Fidesz nem oldana meg semmit. Legalább ideiglenesen egy hiteles szakértői kormány, az kéne ide szerintem.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.21. 16:45:04

Talán a Jolly Jokert, Drazsét vetik be. Pont ez hiányzik még az életrajzából...

Horizont 2009.03.21. 17:07:46

@laspalmas: jaj-jaj nekünk viszont nagyon nem hiányzik...
Olyan kíváncsi lennék hány embernek csillant fel most a szeme arra a lehetőségre, hogy ő lehet a következő miniszterelnök??? Vagy lehet, hogy jobb ha nem tudjuk?:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.21. 17:10:24

@Horizont:

Soknak, hidd el. Nagy hatalmi játszmák várhatók.

Feri újabb trükkje pedig remekül eltereli a figyelmet arról, amit pár napja 3 szóban említettek a hírekben: március végéig lehívják az IMF-hitel második részletét is, 2 milliárd eurót.

synthesizer 2009.03.21. 17:30:49

Nem kell annyira aggódni Gyurcsány legújabb lépése miatt. Most van két hetük tapogatózni, megnézni milyen hatással van a bejelentés, aztán eldöntik hogy Feri marad-e vagy sem.

Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy csak Március van, a parlamenti választások pedig még nagyon messze vannak. Messze mert:
- a válságnak nem lesz vége egyhamar
- az elbocsátásszámláló pörög tovább
stb.

Nem kell azonnal lereagálni a baloldal minden fingását. Az idő nekünk játszik, ne essünk pánikba. Majd két hét múlva látni fogunk, addig a ködben csak lábonlőnénk magunkat.

Mindenesetre végre történik valami ;)

jozicsenko 2009.03.21. 17:38:54

ha ezek nyernek 2010ben, megyek Botswanaba

Horizont 2009.03.21. 17:41:28

@laspalmas: Az 600 milliárd forint!!?? És mire költik? Adósságot fizetnek belőle?
Ami most jön ahhoz kell gyomrunknak lenni...
Csak lesem, hogy hogyan kel életre hamvaiból az SZDSZ! Igaza lesz zero-nak, 1%-os törpepárt fiestát rendez majd! Ezt is csak nálunk lehet!
De jó lenne a kártyalapokba belelátni:)) Csak azért, hogy megtudjuk az újabb hidegzuhany okát.
Lesz itt minden csak szakértői kormány és szakértő miniszterelnök nem!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.21. 17:54:18

Ma hallottam a hírekben, megemelik az únió kérésére a segélyalapot, vagy mi a rákot, és még kapunk 50 milliárd eurót.
És az nekünk kurva jó lesz, mert még többet nem tudunk visszafizetni.Sajnos,mindegy, mi történik már, ki mond le, és ki áll a helyébe, az adósságunk agyonnyom bennünket.Biztos vagyok benne, hogy az újabb milliárdok sem húznak ki bennünket a szarból, mert az állam motorja, a bankok, és a termelőmunka egyre csak rosszabb helyzetbe kerül.Anélkül meg a pénz csak az ablakon van kidobva.Egyszerűen nincsolyan ember , aki ezt a rengeteg pénzt vissza tudná fizetni, ha meg így lesz, akkor az IMF majd bekebelezi az országot.Bár, lehet, jobban járnánk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.21. 18:40:04

@*sorslátó szál*[L42]:

Az biztos, hogy az államcsőd vagy a bankcsőd rohadtul nem érdeke az IMF-nek. Csak a mindig fizető adós a jó adós, a bedőlő nem.

Tűzvillám (törölt) 2009.03.21. 19:07:26

Mindegy, hogy Gyurcsány lemond-e vagy sem, a 168 óra most is Orbánnal van elfoglalva.
A Hírstarton találtam a vezető cikkek között:

www.168ora.hu/itthon/gyurcsany-szereti-sokkolni-a-kozonseget-32845.html

Amúgy én már behűtöttem a pezsgőt, remélem, hogy két hét múlva ki is bonthatom!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.21. 20:06:39

Talán lesz valami, az MDF is támogatja a Fidesz kezdeményezését a parlament feloszlatásáról. Múltkor Bokros mellett nem, de talán most összefognak.
www.zoom.hu/belfold/az-mdf-tamogatja-a-parlament-feloszlatasat-43147.html

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.21. 20:30:33

@Mj: Ezt tudom, de mi fizető adósok vagyunk?
Tényleg azért veszünk fel újabb hiteleket, hogy fizessük az előzőt?Atyaég....remélem,csak viccelsz:((

Agyalap 2009.03.21. 21:26:47

@laspalmas: Összefogni? Az mi? Mindegyik kutya csak a koncot akarja.
Gondoljátok, ha jön a Fidesz kormány - ők nem fognak lopni?
Persze nem jó ez a sz@r ami most van, de a másik sem jobb.
Szégyenlem a pofám az összes politikus miatt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.21. 21:45:20

@Agyalap:

Engem már nem az érdekel, hogy lopnak-e, hanem az, hogy mennyit.

Spielberg 2009.03.22. 09:22:09

timeo Danaos et dona ferentes...
nő a baj...

Kid Sampson (törölt) 2009.03.22. 12:29:32

Bazz, Zero, megijesztettél...
Gyurcsány Fegyenc marad pártelnök, 2010-ben visszatér a szoci-banda, és minden marad a régiben.

Menekültstátuszt kérek Albániában.

Zsolt70 2009.03.22. 13:11:11

Az sem elképzelhetetlen,hogy tovább darabolják az országot,mivel ekkora hiteleket képtelenség visszafizetni.Húzni lehet új kölcsönökből,de a legjobban az jár aki elhúz innen.
Diktatúra,nyomor,szegénység ami biztosan várható.: (

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.03.22. 14:54:39

@Zsolt70:

Ahogy már föntebb írtam, semelyik hitelezőnek nem éri meg, ha a hitelét nem fizetik vissza kamatostul, tehát még évtizedekig gondoskodni fognak arról, hogy visszafizessük. Így volt ez a '80-as években is.

elfelejtette 2009.03.22. 15:44:50

@Zsolt70: Nem képtelenség, megfelelő gazdasági hátteret mögé téve még ennél nagyobb hitelállomány is finanszírozható.

A gond nem csak a mértékkel van nálunk, hanem hogy változatlan feltételek mellett az adósság folyamatosan növekedni fog. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, meg kell változtatni a költségvetés szerkezetét, hogy a gazdaság potenciális növekedési képessége javuljon.

Zsolt70 2009.03.22. 20:29:19

@elfelejtette: Több mint 4 %-os gazdasági"szűkülés"+erős forintleértékelődés=törlesztőrészletek emelkedése+finanszírozás új hitelekből,vagy a meglévő szerződések módosítása.(időtartam hosszabítás,természetesen új szerződéskötési költségekkel.)
Párszáz milliót már hiteleztem megbízással,ezért annyit értek hozzá,mint bármelyik PM államtitkár.

Plutonic 2009.03.23. 11:17:39

NEM? NEM? NEM! NEM AKAROM!!!!!

rusty 2009.03.24. 13:38:52

Végre lemondott (biztos ez?). Már régen kellett volna. Előrehozott választások biztos nem lesznek, azzal túl sokat vesztenének.
Ravasz húzás volt ez. 1 évre adja a kormányzást valakinek. 1 évre. Az semmire sem elég. Esetleg arra, hogy emeljenek egy kicsit a népszerűségükön.
A 2010-es választásoknak -én úgy látom- egyetlen tétje van: Sikerül-e megszereznie a Fidesznek a 2/3-os többséget.
Mert, hogy ők nyernek az számomra nem kétséges. A magyar ember nem olyan hülye, hogy egy év alatt mindent elfelejtsen...
...remélem...
Azt azért szem előtt kell tartani, hogy Orbán és bandája sem mindenható. Az ő vezetésükkel sem lesz kolbászból a kerítés, és sokkal kevesebbet sem fognak lopni.
Én már annak is örülnék, ha ügyesebben csinálnák. Az is előrelépés lenne...

Agyalap 2009.03.24. 16:33:28

@rusty: Szerintem nem lesz meg a 2/3 a Fidesznek.
Azért volt nagy húzás ez a "lemondás", mert így van csak sansza az MSZP-nek a béka segge alól előjönni.
Most majd jönnek a jófej megnyilvánulások (az ügyészséget és bíróságot már betámadták), és az ellenzék szerencsétlenkedésére is számíthatunk.
Ha azt megtennék, hogy nem nyilatkoznak semmit két hónappal a választások előtt, már jobb helyzetben lennének...

süti beállítások módosítása