Skip to content


       Szűrés lista

Hotel az udvaron

Egyszer volt, hol nem volt, Rogán Antal kerületében, a budapesti ötödikben történt, hogy egy vállalkozó hatemeletes hotelt álmodott egy bérház udvarára. A lakók berzenkedtek, tiltakoztak, de a hivatalok nem adtak helyt a panaszoknak, a vállalkozó terveit szabályosnak, ötletét támogatandónak találták. Így aztán a falak felépültek, örökre elzárva a lakókat a napfénytől.

A Molnár utca 35. szám alatt Bohém Art Hotel épül, a régi házra további 4 szint kerül, míg a telek belső részén betuszkolnak egy monstrumot. A szomszédos házak ablakaitól három méterre hatemeletes tűzfal magasodik, sötétségbe borulnak a lakások. Az önkormányzat szerint a jogszabályoknak és a kerületi városrendezési tervnek megfelelően jártak el.

Magyarország, 2009.

Az önkormányzat szerint hiába néz ki a ház udvara pont úgy, mint a bérházakból ismert udvarok, ez csak a látszat. A ház udvara valójában -nem, nem libalegelő-világítóudvar, mert ekképp szerepel az önkormányzat 1999-es, majd 2004-ben megerősített szabályozásában is. Ennek alapján engedélyezték Szy Sándor vállalkozónak, hogy az udvar szinte egészét egy hotellel töltse ki.

Az önkormányzat többször, az építési engedély kiadásakor, majd a lakók fellebbezésekor megállapította, hogy légudvarról van szó, így a vállalkozónak joga van tűzfalat húzni az ide néző házak elé.  A légudvar és a zárt udvar között az a különbség, hogy a légudvar szellőzésre szolgál, így oda toalett, fürdőszoba ablaka nyílhat, de lakószoba nem. A Havas utca 2. udvari lakásainak ablakai a hátsó udvarra nyílnak, akkor az vélhetően nem tekinthető légudvarnak. Ráadásul a légudvarban gázüzemű lakásfűtő készülék nem vezethető ki. Márpedig a lakások gázkonvektorainak a kivezető nyílásai is oda nyílnak. A rendelet ugyanis azt is mondja, hogy az új épület nem károsíthatja meg a szomszédokat, jelen esetben a tűzvédelmi előírások is sérülhetnek, a kiáramló szén-monoxid drasztikusan rontja az életkörülményeket. Az önkormányzat erre úgy reagált, hogy az engedély kiadásához az eljárásban közreműködő tűzvédelmi szakhatóság kikötésekkel hozzájárult. És hogy fog a hat emelet mély, 2 méter széles "hasadékból" télen a kiömlő szén-monoxid eltávozni?

De ha most világítóudvar a szóban forgó terület, akkor legalább az arra vonatkozó szabályokat be kéne tartani. A légudvar minimális szélessége ugyanis három méter, és Szy Sándor épülete, a majdani Bohém Hotel még ezt sem teljesíti. A tervekben két (!) méterre vitték a falat a lakásoktól. Milyen kellemes lehet ébredés után kinyitni a szobaablakot, félkómásan beleszippantani a friss áporodott reggeli négynapos levegőbe, megnézni mi történik az utcán potyog-e a vakolat a szálloda tűzfaláról.

A lakóknak arra a felvetésére, hogy Szy Sándor vállalkozó még az engedélyezett terveket sem követte, és a hotel szinte érinti az egyik folyosó végét, a Nagy Szabolcs építési osztályvezető által jegyzett terv megjegyzi: „Jelen levelemmel egyidejűleg felszólítottam az építtetőt az építési engedély határozat kikötéseinek maradéktalan betartására.”

Csak így határozottan. Mikor már állnak a falak. Bravó.
 
A közigazgatási hivatal egy újabb fellebbezésre csak megerősítette az önkormányzat döntését. A hivatal arra alapozza érvelését, hogy az udvaron egykor egy egyemeletes ház állt, a Körzőgyár néven ismert, tavaly lebontott kiállítóhely. Azaz a területen mindig is volt épület.

Igaz, hogy csak egyemeletes, nem pedig hat, de ez semmiség.

És ha netán a Körzőgyárat annak idején szabálytalanul építették oda? Ilyen apróságokkal senki nem foglalkozik az önkormányzatnál, volt ott épület és kész. A Körzőgyárat még 1903-ban építették oda, persze ma már nem is lehetne ilyen szűk helyre beépíteni egy másik épületet, de 1903-ban még lehetett. És ez remek hivatkozási alap!

A ház Körzőgyárként működött sokáig, majd a Szy Sándor vezette Béke Irodaház Kft. vásárolta meg. Bojár Iván Andrással elhatározták, hogy közösen, az OCTOGONart Galéria szakmai partnerségével kiállítótérként működtetik az épületet. Végül aztán ez a kezdeményezés gyorsan „átalakult”, és 2007 decemberében a Béke Irodaház Kft. megkapta az építési engedélyt, amelynek fő tevékenységévé csupán egy évvel később, 2008 nyarán vált a szállodaüzemeltetés.

Szy Sándor beruházó nem kívánt nekünk (Ingatlanmagazin) nyilatkozni, ahogy fogalmazott, nem szeretne ügyet kreálni abból, ami nem ügy. A kivitelező a Market Építő és Kivitelező Zártkörűen Működő Részvénytársaság, amely a Wallis, ma már WING Zrt. érdekeltségébe tartozik, legutóbb a Magyar Televízió Kunigunda utcai gyártóbázisát építették fel, amit majd az MTV az állampolgárok adójából visszabérel hosszú távon.



zero:

Kötelező megfelelő mennyiségű parkolót is építeni, hogy ne a zsúfolt belvárost terhelje tovább a létrejövő intézmény. A tervező az építési engedélyben 30 helyet jelölt meg, amiből a beruházó 20 millió forintért 10 darabot megváltott a parkolóhely létesítési kötelezettség helyi szabályozásáról szóló 32/2007. (IX. 17.) sz. helyi rendelet előírásai szerint. Nos, a zsúfolt 1 sávos Molnár utcába 2 autónyi szabad hely sincs, nemhogy 20 ...

Véletlenek márpedig nincsenek. Szy Sándor, a tulajdonos és Bojár Iván, művészettörténész,fővárosi városarculati tanácsnok, az SZDSZ fővárosi képviselője, Szeretem Budapestet mozgalom egyik vezetője, Demszky Gábor Budapest Európa Kulturális Főváros-pályázata programigazgatója:



 

 

 

 

 

 

 

Bojár: "ez egy olyan beruházás, amit cipőkanállal lehetett berakni a házak közé, és ezért különösen nehéz a helyzete a vállalkozónak. A lakók itt szubjektív minőségromlást szenvedtek el, ha azonban az építkezés megakad, az az egész városnak rossz lesz."

Hát igen, nagyon-nagyon rossz Budapestnek a Bohem Art Hotel nélkül.

Tegyük fel, hogy az ügyészség, bíróság megállapítja, hogy ez így nem szabályos. Fellebbezés, pereskedés, elsőfok, másodfok. 3 év. Majd jogerős bontási engedély. Fellebbezés, pereskedés, elsőfok, másodfok. Még 2 év. Csak annyit mondok: Citedella terasz, Turul-szobor. Kóka villa. A horvátok meg ledózerolták az engedély nélkül a tengerparton épült villákat egy hét alatt. Ennyi a különbség ....


Friss:
Az alpolgármester a polgármester távollétében belső vizsgálat elrendelésére kérte a jegyzőt, hogy megállapítsa, jogszerűen adtak-e ki építési engedélyt. Az ügy lezárultáig a Bohém hotel nem kaphat használatba vételi engedélyt.

"Nem kaphat használatbavételi engedélyt" ... oszt'  akkor mi van? A falat már úgysem fogják lebontani, ez mindenképpen szopóág ...

Pár fotó a Molnár utca 33. gangjáról készítve, ez az épülő hotel másik oldala, itt kicsit nagyobb a hely:

De ez még nem minden, történt még egy "apró" szabálytalanság az építkezés során: A hivatal jó indulata érződik a hotelnek a Molnár utcára néző épületénél is. Itt Szy Sándorék lebontották egy helyi védettségű épület felét, noha az engedély szerint annak homlokzati traktusát eredeti állapotában kellett volna felújítaniuk. Cselovszky Zoltán főépítész a bontásról nem is tudott, annyit viszont megjegyzett: „Az építtető minőségmániás ember, aki jó fej, hogy ide épít ilyen finom dolgokat.”

Szy Sándor Cselovszki Zoltán és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyére hivatkozott, amikor szóba hoztuk a helyi védettségű épület bontását. A lapunknak (Index) adott nyilatkozatát a vállalkozó visszavonta, így csak annyit jegyezhetünk meg az ügyben: Szy Sándort a bontás miatt 4,5 millió forintra büntették, de ezt még nem fizette be.

Várhatóan soha nem is fogja.

(Cikkek: Index, Ingatlanmagazin)
 

Címkék: közélet abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr341052630

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az én Belvárosom 2009.04.08. 16:32:08

Jó reggelt, Puskás András!Miután nemcsak az Ingatlanmagazin és nyomán az Énbelvárosom blog, hanem egy napra rá az Index is megírta a Molnár utca 35. szám alatt, az udvarban épülő szálloda bornírt és elmebeteg építését, Puskás András alpolgármester felébre…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.04.08. 14:09:59

Csávó pék?
Leszarnak mindenkit magasról (pontosabban belesz*rnak a szájába és el akarják hitetni vele, hogy ez neki jó, ha lehet még köszönje is meg) utána meg sírnak, hogy fasizálódás meg minden.
A lakók jóindulatát és bizalmát a hotel és közönsége örök időkre biztosította magának.
Tipp: Nem szeretnék itt megszállni.

jpmjpm 2009.04.08. 14:10:58

Na baszod, ez igazi pofátlanság! És ez a sok mellébeszélés, ez igazán odabasz: "A lakók itt szubjektív minőségromlást szenvedtek el, ha azonban az építkezés megakad, az az egész városnak rossz lesz."

Áááá, kész vagyok.

Geza 2009.04.08. 14:14:37

Jól látom, hogy az állványzat (színes)fém, a frissen rakott fal meg kiváló használt építőanyag?

Há' Dzsoki, Ármándó, Kevin, Leonszió, tezsvírek, hun vagytok, amikor a városnak szüksége lenne rátok?!

rolika 2009.04.08. 14:18:00

ha nem lennének képek róla, ezt biztos nem hinném el...

ez a SZABADDEMOKRATA városvezetés

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.04.08. 14:22:24

Ezen most meg kéne lepődnöm, de sajnos ez egyre kevésbé megy.
Abszurdisztán, 2009.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.08. 14:26:38

Nézzük akkor:

Bojár "Szdsz" Iván.
Wallis Rt.
MTV székház.

Ugyanaz a kör, mindig ugyanazok a szereplők.
Jó politikai kapcsolatok és NEM SZÁMÍT a törvény, bármit megtehetsz ..

Biztos ment egy kis kenőpénz is ide meg oda ....

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.04.08. 14:27:03

Egyébként mit akarnak? Nyáron nem süt a szemükbe a nap, ősszel meg nem csap be az eső. Itt meg minőség JAVULÁS!
Még ők fognak fizetni.

Tapmancs 2009.04.08. 14:28:21

Bazmeg amikor ezt tegnap olvastam, mondom ez nem lehet igaz, pedig azt hittem már nem nagyon tudnak olyat mutatni ami meglepne. Hol van a pofátlanság határa?

eszkep 2009.04.08. 14:28:38

"Csak annyit mondok: Citedella terasz, Turul-szobor. Kóka villa."

Érdekes párosítások... Akkor talán így teljes: Citedella terasz, Turul-szobor. Igazak Fala. Kóka villa.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.08. 14:32:08

@eszkep:

Igazak Fala?
Az mi?
Az sem volt szabályos?

eszkep 2009.04.08. 14:32:56

@zero: De az a hülyegyerek Rogán meg nem tudja mi zajlik a kerületében? Ezt nem értem...
Apropó, miért ne lehetne elbontatni? (Ez persze költői kérdés, hisz Abszurdisztánban élünk...)

öööö...izé 2009.04.08. 14:35:06

ajánlom precedensnek a pécsiek perét, amelyben jogerősen kimondták, hogy a házak közelében lévő áramelosztó telep az ingatlanárak drasztikus csökkenését eredményezte.

Lehet perelni, ha szerencséjük van (márpedig itt a lakás értékcsökkenése elég erősen rajtakapható lesz), meg is fogják nyerni, az engedélyes (a szálló tulajdonos) meg egy valag pénzt lesz köteles kifizetni, mivel egy belvárosi lakás nem két fillér...

vastagbőr erősen

a jogszabályok szarok, de akkor is aszerint kell eljárni, szóval jelenleg csak ez a járható út számukra...sajna..

faszkorbácsot az egész bandának...

eszkep 2009.04.08. 14:36:32

@zero: szinén utólag kapott fenmaradási engedélyt, azt persze Demszy nem támadta meg..

www.fideszfrakcio.hu/index.php?Cikk=56606

derelyegrádi szellem 2009.04.08. 14:37:36

@zero:

Építési engedély nélkül épült. Aztán az kapott fennmaradásit, csak a turul nem. Gondolom különösebben nem kell magyarázni a dolgot.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.08. 14:37:45

És megint zsi, akarom mondani szdszesek...
Rogánnak ezúton is gratulálok, remélem gyűlnek a tojásai!

Geza 2009.04.08. 14:40:52

@zero:
De nem ám!
Aztán érdekes módon, bár azért a jewyork-telaviv tengelytől errefelé ez a tény eléggé közismert, mégsem garázdálkodik arrafele pl. szarófantom, nem lett felrobbantva, nem állt bele csákány, nem lett eladva terméskőnek, de még csak az elbontatásáért se kampányolt senki.
Ilyen egy agresszív társulat ez a széljobb, csak azért is békésnek színleli magát, hogy ne lehessen belekötni :) !

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.08. 14:41:05

@eszkep:

Hogyne tudna róla Rogán? Ne viccelj.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.08. 14:42:19

Csóri lakók. Olyan közel a fal, nekiállnék saját kézzel kalapálni. Ja az 10 év fegyház lenne :-/

eszkep 2009.04.08. 14:42:39

@laspalmas: A kérdés költői volt. Faszkorbácsot nek is!

vernon 2009.04.08. 14:43:55

az téglafal elég instabilnak tűnik nekem...

Mourinho már nem a király 2009.04.08. 14:45:57

@eszkep: Pontosan ez a kérdés, Rogán szerepére lennék kíváncsi én is (tudta/nemtudta/benne van/elnyomták/nem is érdekli/stb).

Amugy a Wallis neve is mindenhol felmerül, nem kispályások ám.

Jah és majdnem ugyanilyet láttam a Dobozi utcában, bár az picit távolabb van, de ott sem marad sok fény a szomszédoknak.

derelyegrádi szellem 2009.04.08. 14:49:34

Látjátok így van az, ha a bojárok szállodát akarnak építeni.

Nem tudom, hogy a budapesti közélet megérett-e a felismerésre, de Bojár megtévesztésig hasonlít a poptaritoppos B. Tóth Lacira. :-)

eszkep 2009.04.08. 14:53:19

@Awkward: Pontosan ez a kérdés, Rogán szerepére lennék kíváncsi én is (tudta/nemtudta/benne van/elnyomták/nem is érdekli/stb).

Engem is ez érdekel a legjobban! A többi szereplővel egyértelmű a helyzet: azonnal falhoz állítani és agyonlőni. Rogán esetében az a kérdés, hogy elfogadjuk a lemondását, vagy neki is falhoz kell állnia.

Geza 2009.04.08. 14:55:49

:set offtopic
Jut is eszembe, ennek a Szy Sándornak van-e köze a Kiskapu kft-s Szy Gyurihoz? Nem tűnik egy túl gyakori vezetéknévnek.
:set noofftopic

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.08. 15:08:47

@derelyegrádi szellem:

Értem, köszi ...erről akkor valahogy lemaradtam.

LOL ..megnéztem volna, hogy Demszky, a törvénytisztelő ledózeroltatja az Igazak Falát :))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.08. 15:10:09

@eszkep:

Rogán lehet hogy így töltötte fel a Fidesz kiapadt pénztárát ..vagy a sajátját ....

mind2 (törölt) 2009.04.08. 15:15:50

... tűzvédelmi távolság ?
.... tűzvédelmi műszaki leírás ?
.... tűzoltóparancsnok, aki aláírta ?
... jogszabályok, amiket kötelező betartani a pórnépnek, de a csókosoknak nem, sőt.... olyan szubjektív jelzők, hogy : jópofa, menő, progresszív... stb. felülírják őket ?
Hogy ki lett itten megkenve ?
- Építési műszaki osztály ügyintézője / vezetője / főépítész
- Tűzoltóság prominensei,
- Kéményseprő cég prominensei
ami például a parkolószámítással történt, az is teljesen nonszensz... tehát gyakorlatilag mindenki.... talán az ANTSZ nem ? talán :(

System failure. :) 2009.04.08. 15:35:59

Bojárnak kellene a házát körbefalazni. Mondjuk én egy lámpavasra is felhúzatnám, de én már csak ilyen agresszor vagyok.

James T. Kirk (törölt) 2009.04.08. 15:39:10

"Az önkormányzat szerint hiába néz ki a ház udvara pont úgy, mint a bérházakból ismert udvarok, ez csak a látszat. A ház udvara valójában -nem, nem libalegelő-világítóudvar, mert ekképp szerepel az önkormányzat 1999-es, majd 2004-ben megerősített szabályozásában is."

simán lehet hogy ez csak 2007-ben született meg visszadátumozva, egy zacskó zizért cserébe.
mi lesz itt a budapest főutcája projekt kapcsán, amikor majd elkezdik ellehetetleníteni a nyomvonalon lévő lakókat/üzleteket mert kell a pártkasszába/haveroknak a pénz...

mumli 2009.04.08. 15:46:20

a lakók helyében minden nap átlépnék (szó szerint :P) a szállóba, vinnék magamnak kaját-piát-szállodai törölközőt, mindent.
Jaa, szállóvendég én se lennék :)

Egyébként ilyen a világon nincs.....

Véraláfutás 2009.04.08. 16:28:23

@mumli:

De van, ahol müxik a gátlástalan korrupció...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.08. 16:32:50

@mind2:

Ha tűz van, hogy fogják oltani meg menteni az embereket .... a 2 méteres résben?

Horizont 2009.04.08. 18:55:34

@mind2:
Na de ha ennyi mindenkit meg kellett kenni, hol itt a haszon?
Brutális hogy ilyen helyzetbe hoztak lakókat!
Eladni nem tudja, hová, merre meneküljön?
Én összegyűjteném az összes patkányt akik valamilyen szinten benne voltak ebben és szigorúan odaköltöztetném őket.Éljenek ott és úgy! Fél év múlva megkérdezném, na hogy vagyunk?

eldiablomismo 2009.04.08. 19:29:49

Rogánt főpolgármesternek.

Véraláfutás 2009.04.08. 20:18:21

Gyerekek ez az igazi vadkapitalizmus. Ennél jobb példa nem is kell.

raphael 2009.04.08. 22:22:56

Az a vicces,hogy hogy keverik sokan ide demszkyt meg az szdszt.Ez egy Fideszes kerület,a fidesznyikek által elfogadott kenőpénzek hatására alakul így ez a helyzet.A baloldal sok szart csinál,de ébredjünk már fel...ez egy fideszesek kezében lévő kerület,ők dönthetnek,engedélyezhetnek.Rogán le se szarja a segítséget kérőket,Ennyi.

raphael 2009.04.08. 22:48:38

V. ker.(Rogán)=Fidesz
(ugyanis a kerületi önkormányzat engedélyezte ezt a felháborító beépítést)

beleszolok 2009.04.08. 22:57:04

Talán meg kellene kukkantani az engedélyezési pappérokat, kinek az aláírása van rajta.

BIA 2009.04.08. 23:26:09

A tegnapi Elfalaztak száz embert az ötödik kerületben című Indexes cikk az osztogatás/fosztogatás félreértés klasszikus példája. Állításaival ellentétben nem találkoztam „lakókkal” és nem „több alkalommal”. Nem „jelentem meg” a házban, és pláne nem a „vállalkozó oldalán”. A házban két éve, amióta a Körzőgyár bezárt, pláne az építkezésen, sohasem jártam. A cikk szerzője említést tesz egy általam „ismert elégedetlenkedő lakó”-ról is, akit valójában kisgyerek kora óta, 25-30 éve ismerek, és akinek többszöri unszolására találkoztam a témában egyetlen alkalommal egy budai kávéházban. Rajta kívül érkezésemkor a beruházó is jelen volt. Mindketten régi ismerőseim. Békíteni hívtak, azon voltam, hogy közösen találjanak megoldást a problémájukra. Csak rövid ideig tudtam maradni, így max egy óra után magukra hagytam őket. Ezzel a magam részéről egyszer s mindenkorra kiszálltam az ügyükből. A cikkben a nevem többször is megjelent, noha az évekig tartó beruházáshoz – egy-két velük való telefonegyeztetésen kívül- csak a kávéházi beszélgetés kb hatvan percében volt közöm. Azzal kapcsolatban sem magánemberként, sem közfunkciómban nincs, nem is volt semmilyen dolgom. Minderről a cikk szerzője is tudott, hiszen korábban mindezt elmondam neki. Hogy őt ennek ellenére mi motiválhatta a nyilvánvaló valótlanságok leírásában, a szerepem túldimenzionálásában és a telefonbeszélgetésünkből teljesen önkényesen kiragadott mondatok egészen más értelmi összefüggésekben való tálalásában, nem értem. Tudomásom és belegyezésem nélkül valótlanságok jelentek meg rólam, olvasom a rólam szóló dühödt kommenteket, a számba adott "idézetek" kritikáit, és már bánom, hogy segíteni szerettem volna két régi haveromnak. Ez a blog pedig csak a hamis hír habosításának ékes példája. Egy blogtól persze nem is lehet elvárni az újságírói szakszerűséget, amit rajta írnak mégis úgy működik, mintha tényeken alapulna. Sajnálom, hogy itt is úgy jelent meg, mintha a Körzőgyár egy éves története óta nekem bármi közöm maradt volna a Molnár utcai házhoz, holott semmi. Arra sem jártam azóta.

Kopolya 2009.04.09. 05:28:55

Kedves BIA,
meg kell a szívnek szakadnia.
Ha nem tetszik a képed, törd össze a tükröt.

Kopolya 2009.04.09. 05:37:59

Egyébként kedves BIA, mintha korábban már megnyilatkoztál volna az épületek magasságával kapcsolatban.
Ajánlom mindenki figyelmébe: wergida.blogspot.com/2008/07/bojr-ivn-andrs.html
Érdemes nagyon figyelmesen elolvasni.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2009.04.09. 06:23:40

Jól gondolom, hogy a hotelt 4 oldalról veszi körbe a ház? Ez a képekről nem egyértelmű. Akkor a hotel vendégei is Kistarcsainé Sánta Piroska néni száradó ruháit fogják bámulni?

gtamasl 2009.04.09. 08:10:10

Szomorú érdekesség:
Ez a hír tegnap bejárta a sajtó nagy részét (internetes oldalak, tv híradók), de valahogy a jobb oldali médiumok (hírtv, echotv) elfelejtettek beszámolni róla...
Gondolom ennek még véletlenül sem az az oka, hogy ezt az építkezést a jobboldali vezetésű 5. kerületi önkormányzat engedélyezte, támogatta...

panki83 2009.04.09. 08:17:49

@gtamasl: a válasz egyértelmű, az összes politikai vezetőt a Dunába.
Öld meg mind,Isten majd felismeri az övéit.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.09. 11:17:17

a jó édes kurva annyát ennek a szállodásnak. Javaslom, hogy szervezzünk szabadcsapatokat, és egyszerűen bontsuk le a legfelső emelet még csak egymagában álló falát. Gerillaakcióban le kell rombolni az épületet. Nincs mese. Ha csak ebből tanulnak. Ez a Budapestnek szar lenne duma pedig olyan, mint a nagy humanistáké, akik imádták az emberiséget, de ez annyira elemésztette őket, hogy a közvetlen ismerőseiket, családjukat, haverjaikat már nem tudták szeretni, és kibírhatatlan alakok voltak. Nincs idő a konkrét emberre, segítésre, mer az emebriségért . Budapestért - dolgoztak-dolgoznak.

cooper (törölt) 2009.04.15. 19:32:13

Szy György fideszes(közeli vagy akármi) a rossz nyelvek szerint :):), csak a rend kedvéért, bár tök mindegy. De ez a szubjektív minőségromlás nagyon jó. Véleményem szerint csak szubjektív minőségromlás történt, hogy bevertem a pofáját, és kiesett néhány foga, tisztelt bíróság, én nem érzek különbséget :):):)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.15. 20:42:07

Már az ügyészség is vizsgálódik, mert a lakók oda is benyújtották a panaszukat. A kerület pedig gyorsan észbekapott:

"Azok, akiknek minden ablaka a tűzfalra nyílik, cserelakást kapnak az önkormányzattól. A kerület önkormányzati lakásokat ajánlott fel, amelyeket a jogosultak saját tulajdonukként vehetnek használatba. Azok, akik hasonló helyzetben vannak, de önkormányzati lakásban élnek, egy másik bérleménybe költözhetnek. Az alpolgármester szerint összesen hét lakás veheti igénybe a felajánlást, a többi ingatlannak legalább egy ablaka máshova nyílik."
index.hu/belfold/budapest/2009/04/15/az_ugyeszseg_is_vizsgalja_az_elfalazott_lakok_ugyet/

Azért nem viszik túlzásba, mert akinek legalább a fürdőablaka nem a falra nyílik, az kussoljon.

Deuce Bigalow 2009.04.24. 15:13:49

ez egy teljesen abszurd és elképesztő történet, nem sokáig nem is akartam elhinni. a "hab a tortán" pedig ez a másik totálisan abszurd és elképesztő nyilatkozat ennek a kretén seggfejnek a segglukából: "Az építtető minőségmániás ember, aki jó fej, hogy ide épít ilyen finom dolgokat.”... ez kééééész bammmeg!

Angelus 2010.10.12. 16:31:05

A cég, ahol dolgozom jelenleg építette a Bohém gépészetét. Elhiszem, hogy a lakók kiakadtak, hogy az ablakaik elé került a hotel, de azt azért nem tartom korrektnek, hogy savval locsolgatták a munkásokat, valamint megrongálták a beszerelt szerelvényeket... erről egyik alvállalkozó sem tehet, egyedül az önkormányzatot lehet hibáztatni.

süti beállítások módosítása