Skip to content


       Szűrés lista

Orbán a hibás

"Nem Bajnai Gordonnak hívnák Magyarország következő miniszterelnökét, ha a Fidesz hajlandó lett volna együttműködni az MDF-fel, és kihasználja, hogy az Országgyűlésben az ellenzék van többségben. A Fidesz azonban semmilyen együttműködésre, tárgyalásra nem volt hajlandó, a közös ellenzéki megoldáskeresésnek még a lehetőségét is elutasította. Ha Orbán Viktornak lett volna elég bátorsága ahhoz, hogy támogassa a Magyar Demokrata Fórum konstruktív bizalmatlansági indítványát, akkor az ellenzék választhatott volna egy valódi szakértőt a válságkezeléshez. Bajnai Gordont tehát Orbán Viktornak köszönhetjük.

Az MDF az előrehozott választást tartja a legjobb és legtisztességesebb megoldásnak, de miután ehhez az SZDSZ nem volt hajlandó csatlakozni, az ellenzéknek kellett volna közös miniszterelnököt keresnie. A Fidesz elutasító politikájával és demagógiájával egyetlen dolgot ért el: az MSZP újra magához édesgette az előrehozott választástól rettegő liberálisokat, majd kínkeservesen felkutatták közös jelöltjüket.

A Fidesz az elmúlt hetekben bebizonyította, sem programja, sem bátorsága nincs ahhoz, hogy átvegye az ország irányítását. Orbán Viktor magára hagyta Magyarországot, éppen akkor, amikor a legnagyobb bajba került. Márpedig egy kormányzóképes, őszinte ellenzéki erő ilyet nem tesz."

Ezt nem én mondom, hanem az MDF. Lássuk be, van benne igazság.

Ettől függetlenül Ibolya és csapata nem egy bizalomgerjesztő banda:

 

 

 

 

Inkább olyan kétségbeesettnek tűnnek...

Címkék: kampány mdf

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr751054001

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.10. 16:17:12

Biztos, hogy átverés?Átverés az Index szerint, hogy időt veszítenénk a választásokkal, de biztos ez? A cikk alapállása az, hogy bár egy előrehozott választás (Gyurcsány távozásától számítva) durván öt és fél hónap késedelmet okozna, de ez csak 10-20 milli…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.10. 16:16:17

Biztos, hogy átverés?Átverés az Index szerint, hogy időt veszítenénk a választásokkal, de biztos ez? A cikk alapállása az, hogy bár egy előrehozott választás (Gyurcsány távozásától számítva) durván öt és fél hónap késedelmet okozna, de ez csak 10-20 milli…

Trackback: Sárdobáló 2009.04.09. 10:12:25

Remeg a jobboldal vezérhajójaA Fidesz nagyon nyerni akar júniusban az EP választáson. Mindenféle közvéleménykutatások szerint a győzelem biztos, a kérdés az, hogy a mostani 2/3-os többség kitart-e a parlamenti választásokig, vagy csökken-e, de még mindig…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2009.04.09. 14:28:54

@derelyegrádi szellem:
Írod: „Ezek az ibiék vagy teljesen hülyék, vagy másokat néznek annak.”
Szerintem mind a két állítás igaz: teljesen hülyék (talán még maguk is elhiszik amit mondanak) és másokat is hülyének néznek.

Vidéki 2009.04.09. 14:32:18

@Virág et.: Gordon és Viktor annyiban hasonlítanak, hogy mind a kettőnek orra alatt van szája.

elfelejtette 2009.04.09. 15:45:07

"Lássuk be, van benne igazság"

Lófasz van ebben, nem igazság. Még hogy Bokros mögé kellett volna állnia a Fidesznek, hogy egy SZDSZ-Fidesz-MDF közös jelöltként konstruktív bizalmatlansági indítványt nyújtsanak be, aztán meg majd a Fidesz tartsa a hátát Bokrosért, meg az intézkedéseiért.. Hajjaj, de még menyi igazság van benne, valóságos igazságcunami.

elfelejtette 2009.04.09. 15:47:20

Valljuk be, Szanyi Tibor MSZP-Fidesz koalíciós ötletében is akad igazság. persze, hogy kurvajó lenne, menne a szekér, a balhét meg végre részben rátolhatnák a most népsreű Fideszre. Realitása meg nulla. Akárcsak a postban szereplő MDF mesének.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy a Fidesznek most mit kéne tennie. Azt biztosan nem, amit az Olajfa javasolgat neki.

tudi 2009.04.09. 15:51:29

Drága iblyka olyan , mint a keljfekjancsi mindig arra döl, ahonnan valami hasznot remél, amugy mostanság inkább bal felé szokott dölögetni.
Ez az egész orbán a hibás már kezd nekem olyan lenni, mint a nyuszikás vicc, ha van rajta sapka azért, ha nincs rajta azért.

elfelejtette 2009.04.09. 15:57:09

@tudi: Ibolya beszorított helyzetben próbálkozik, taktikázik, a mozgástere nem túl tág, ennyi. Semmi extra nincs ebben. Minden párt keresi a saját érdekeit, mint minden politikai párt, amelyik nem csupa hülyéből/idealistából áll össze. A Fidesz rendkívül népszerű, a többiek meg eléggé szarban vannak, ez az alaphelyzet.

Virág et. 2009.04.09. 17:30:14

@elfelejtette: Az MDF felajánlotta, hogy OV legyen a miniszterelnök, ami szinte biztosan elbukott volna az SZDSZ-en, de a Fidesz erre is nemet mondott, meg sem próbálták.

Ez azért beszédes.

Agrael 2009.04.09. 17:37:10

Az MDF ezzel a plakáttal a megszokott PR csapat eddigi munkáját (volt valami szóviccük a "nő" szóra korábban, mert ugye Ibolya lenne szerintük a megfelelő CEO itten) öregbíti, amely szerint kicsik vagyunk de a szívünk nagy és minden pozitív melléknévnek birtokosai vagyunk, és ha kell egymagunk kihúzunk mindenkit a szarból, aki ránk szavaz. A jól ismert szavazati arányok ismeretében az égnek hála ezt ma már kevesen veszik be. Egyébként a plakát szerintem igen ijesztő lett, pedig gondolom megnyugtató hatást vártak volna tőle.

tudi 2009.04.09. 17:45:20

@elfelejtette: Az igaz viszont most olyan embereket szid, akikkel egy kormányban dolgozott, és akik besegítették őket a parlamentbe.

Marcellusca 2009.04.09. 17:59:07

Hát, vazze, ezt mondtam már akkor, mikor nem fogadták el az MDF kezdeményezte indítványt!!!
Ti meg jól lehülyéztetek, hogy komolyan gondoltam?
Tessék! Nesztek nektek Gordonka!

Még a végén igaza lesz a maszoposoknak! Mindenér' a Zorbán a hibás! :D

Na, mostmár elolvasom a kommenteket is. :)

Marcellusca 2009.04.09. 18:03:38

@Seduxen:
Há' mer' a szadesz is ellenzéki.
"Há' nem? De! Hat!" :D

elfelejtette 2009.04.09. 18:04:07

@Virág et.: Beszédes? Mégis mit mond nekem? Hogy a Fidesz nem akar konstruktív bizalmatlansági indítvány, közben a parlamenti felállás változatlan maradjon? Hogy szükségük legyen az SZDSZ szavazataira is?

Értelme mennyi? Haszna a Fidesznek ebből mennyi?

elfelejtette 2009.04.09. 18:05:52

@tudi: Régóta ezt csinálja, 2002 után, miután a Fidesz bevitte az MDF-et a parlamentbe, elég gyorsan egymás ellen fordultak. Az MDF eddig csak lavírozgatott, de mivel a Fidesz túlerősödött, ezért ellene fordult. Néha a látszat kedvéért balra is rúgnak persze, de elég erőtlenül.

szabogyula 2009.04.09. 18:09:21

Egy kicsit OFF , de nem tudom hol kérdezzem meg :
Szerintetek létezik hogy a kuruc.infót többen olvassák mint a Magyar Nemzetet , vagy a Népszabit ?
www.kuruc.info/r/6/37381/
Vagy át lettem verve ?

Horizont 2009.04.09. 18:14:39

Azért a Fidesznek mint ellenzéknek ennél sokkal többet kellene tennie. Már ha akar valamit. De úgy tűnik karba tett kézzel várja a 2/3 -os győzelmet, és azt hiszi nem is kell tennie ezért semmit. Eddig azt mondták Gyurcsány mondjon le.Lemondott. Még a pártelnökségről is. Szakértői kormány legyen. Talán körvonalazódik. De vég nélkül csak az"előre hozott választást akarunk" mondatot kántálják. Kérte Bajnai legalább hallgassák meg a mit akar. Nem és nem.Semmit, csak az előre hozott választást. Legalább ne Szíjjártó makogná állandóan.De nem jön össze az előre hozott választás ez már kiderült. Arra is rájöhetnének, hogy akármilyen balfasz az Mszp és Szdsz ha veszély van, összezárnak.És a szavazóbázisa is összezár.
Az is igaz, hogy több mint 20 éve csak Orbán Viktor van.Ha nyernek, ha veszítenek. Jó lenne ha mégse bíznák el magukat. Legfőképpen azért, mert az oldalszélben feljövő Jobbik el fog vinni egy csomó szavazatot tőlük.
Amit leírtam nem azért írtam mert szeretem őket ott kormányon. Nem szeretem.

Marcellusca 2009.04.09. 18:18:06

@Virág et.: Ott a pont!!!

És jobban teszed, ha nem szapulod a fityesztet meg a Viktorkát, mer' azt itten nem szeressék! Jóvan? :D

elfelejtette 2009.04.09. 18:26:59

@Horizont: "Legalább ne Szíjjártó makogná állandóan."

Most az a bajod, hogy mit mondanak, vagy hogy ki mondják, vagy hogy mit tesznek vagy mit nem tesznek? Orbán a hibás, mindegy, milyen alapon? Látom, hogy nem szereted a Fideszt, de minek ezt agyonbonyolítani? :D

Marcellusca 2009.04.09. 18:32:44

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Ja, egyszer a kisvállalkozót és nem a panelprolit, máskor a középvállalkozót és nem a trottyos nyugdíjast, később a kisvállalkozót ÉS a szegény lakótelepit, majd a középvállalkozót ÉS a szegény nyudíjast.
A csuhásokról meg ne is beszéljünk!

Horizont 2009.04.09. 18:34:22

@elfelejtette: Már vártam:)
Más vélemény nem lehet? Igenis fontos, hogy ki mondja. Ha az egyik oldalon hiányolom hogy nem hiteles ember beszél, akkor a másik oldalon is ugyanígy érzek.
"Látom, hogy nem szereted a Fideszt,"
Szeressem? Én a családomat szeretem :)
Sajnálom, hogy azt olvastad ki amit nem is írtam:)
Vagy nem lehet kritizálni a Fideszt? Miért?

elfelejtette 2009.04.09. 18:43:34

@Horizont: "Vagy nem lehet kritizálni a Fideszt?"

Színvonal...mindegy, megpróbálom, bár előre látom, hogy a szokásos sablonhülyeségeken túl nem fogunk jutni.

Azt írtad, hogy többet kellene tennie a Fidesznek annál, mint sem várják a sült galambot. Mondjuk nem írtad, hogy miért, meg hogy mit, de többet. Ám legyen.

Aztán már az volt a gondod, hogy mindig ugyanazt fújják, az előrehozott választásokat. Kb. 2007 közepe óta ez a menü, de jó, neked uncsi a dolog, ne ezt fújják, mert csak. Ugye, nem gondoltad át a dolgot, hogy a Fidesznek, amely most eléggé népszerű, ugyan mi az érdeke, abból indultál ki, hogy a többi pártnak mi az érdeke, ez oké, de a Fidesz tegye félre a saját érdekeit, mert csak. Rezeg a léc az érvelésben.

Aztán már viszont a gondod , hogy ne Szíjjártó mondja mindig az ugyanazt, mert csak. Innentől már tényleg komolytalan az egész.

20 éve Orbán van a Fideszben? Miért, tán baj? Személyes ügy, nem a Fidesz problémája. Ez nem MSZP, hogy minden 4 évben kivéreztessenek egy lúzert, hogy aztán egy másikat meg pajzsra emeljenek.

Egyéb gondod van-e a Fidesszel, vagy csak ennyi? :)

szabogyula 2009.04.09. 18:44:06

@Horizont:
Ember !
Hasonlitsál már össze hitelességeket !
Gy. F. kontra Szijjártó Péter ?!
Szijjártó Péter " hiteltelenségét " veted össze Magyarország Miniszterelnökének hitelességével ?
Az ország Második Legnagyobb Közjogi Méltóságának hitelessége , "erkölcsi útmutatás " kellene hogy legyen tizmillió magyar embernek !
Ehelyett mit látok ??

Marcellusca 2009.04.09. 18:49:42

@Horizont:
Akkor felhívom a figyelmed (,mint Virág et-nak), itt nemhogy aVitát, de még a fityesz senem lehet szidnyi! Úgyhogy vigyázzá'!

Még jó, hogy zero a rádiós riportjában azt mondta, hogy kíváncsiak a más véleményekre is. Úgy néz ki, hogy egyedül maradt ezzel az igényével. :)

elfelejtette 2009.04.09. 18:52:17

@Marcellusca: Összefogás, nagykoalíció, Bokros Lajos!

Horizont 2009.04.09. 18:56:48

@elfelejtette: A Fidesszel van egyébb gondom is. De nagyobb a gondom azokkal akik olyan fölényes stílusban osszák ki a másikat mintha a bölcsek kövét hordoznák a zsebükben.
A falat le tudnám vakarni attól, hogy teljesen mindegy én mit írok. Pl. világosan megírtam, hogy NEKEM nem hiteles ember Szíjjártó és ha a másik oldalon hiteles embert szeretnék (ott sincs) akkor itt is erre vágynék.Erre te: "Aztán már viszont a gondod , hogy ne Szíjjártó mondja mindig az ugyanazt, mert csak. Innentől már tényleg komolytalan az egész." Nem azt írtam: csak, hanem megindokoltam.
Nézz már vissza írtam én azt, hogy baj, hogy 20 éve Orbán van? Azt, hogy baj, nem!
Én is fikázhatnálak és papolhatnék színvonalról, stílusról.

Marcellusca 2009.04.09. 18:57:33

@Marcellusca: Bocsi! aVityát akartam írni!

Horizont 2009.04.09. 19:00:11

@Marcellusca: Ez annyira szomorú! Akkor írják ki, ide csak az jöhet kommentelni aki belesimul a többség véleménye közé, és aki nagyon bunkón, bántóan tud írni a másiknak! Köszönöm.

szabogyula 2009.04.09. 19:00:27

@Marcellusca:
Ilyenekel nem lehet onnan kezdeni , hogy már " az "ókori görögök is" , vagy hogy " 2 kacsa meg 2 kacsa az négy kacsa "
Mit tegyünk velük ?
Igen . Dübörög a Pannon Puma , és Jólét és gazdagság és elégedettség van Magyarországon.
Kórház , zárt osztály .

elfelejtette 2009.04.09. 19:01:09

@Horizont: "De nagyobb a gondom azokkal akik olyan fölényes stílusban osszák ki a másikat mintha a bölcsek kövét hordoznák a zsebükben."

Nekem meg más problémáim vannak, például,. hogy amikor nem tudnak érvelni, akkor előjön ez az elnyomás téma, meg hogy fölényeskednek emberek. Aki nem képes koherens kritikát megfogalmazni, az tűrje a nem koherens leoltásokat. Nem szakpolitikai kérdéseket tettél fel privatizációról, költségvetésről vagy szerkezeti reformokról, hanem listaszerűen felsoroltál mindenféle dolgot a Fideszről, ami neked nem tetszik benne. Én meg mondtam, hogy minek a lista, szerinted a Fidesz hülye és kész.

És a válasz még mindig nem érkezett meg, miben van igaza az MDF-nek? :D

tudi 2009.04.09. 19:09:06

@ostoba 8o: Az szám, hogy a kurucot többen olvassák, mint mást kicsit nekem is durva , bár a Cosma gyilkosság utánni napokban biztos, hogy elég sokan oda néztek.
Szerintem Antall József forog a sírjában ,hogy a rendszerváltás egyik legnagyobb pártja hová sülyedt.

Horizont 2009.04.09. 19:12:04

@elfelejtette: Igen átlagpolgárként átlag véleményem van, és nem szakpolitikai véleményem.Na bumm.Az MDF-ről egy szót sem ejtettem. A Fideszt te hülyézted le. Neked aztán rengeteg érved volt alig bírja el a blog! Semmi elnyomásról nem beszéltem.Stílusról igen. Ha én normális hangot ütök meg és céltalanul,csak bántásból nem esek a másiknak mint egy barom akkor ugyan miért ne várhatnám el viszont ugyanezt? Persze ha te ilyen lópokróc stílusú ember vagy akkor bocsánat. Ha te elmondhatod a véleményed akkor én is elmondhatom ha az más akkor is.Ja és nem a hülyegyereked vagyok, akinek osztod itt az észt!)

elfelejtette 2009.04.09. 19:14:51

@Horizont: Ja értem, vitába már nem lehet veled szállni, mert akkor az szerinted elnyomás, meg lópokróc. Sehol nem voltam lópokróc, ezt most azért magyarázod bele, mert nem tudsz mit írni. Te bajod.

Marcellusca 2009.04.09. 19:16:01

@ostoba 8o: Senki nem mondta, hogy kezdjük Ádámtól, Évától!
Arra próbálok rávilágítani (immár nem is tudom hányadjára), hogy az istenített Viktorka és fityesz sem szent.
Saját maguk nem következetesek, ha érdekeik úgy kívánják, akkor ők is köpönyeget forgatnak. (Van is időnként forgószél rendesen!)
Kérdezhetitek, hogy mikor? Én még emlékszem (szvsz Horizotnt és Virág et. is), amikor megalakult az első Parlament és a fiatali hévvel és dús hajkoronával rendelkező O.V.-ék "csuhásoztak" a padsorokban. Majd, mikor érdekük úgy kívánta, akkor a papok szoknyája mügé bújtak (őőőő, akarom mondani alá és csontig benyaltak) és onnan kampányoltak, ill. kampányoltattak. Csak a papok is feledékenyek.
Ezen felül a már általam említett panelprolik vs. szegény lakótelepiek ....
Szóval van akinek ezektől válik hiteltelenné a fityesz IS!

Régóta mondom: egyik kutya, másik eb!

(Zárójelesen megjegyzem: ha ilyen kutyáim lennének, akkor rég a sintértelepen vagy a doki fecskendője alatt végeznék!)

tudi 2009.04.09. 19:20:42

@Marcellusca: Tény, hogy OV-ék sem szentek, de én még mindig bíznám az ország vezetését rájuk, mint erre a tehetellen bandára.

Marcellusca 2009.04.09. 19:22:24

@elfelejtette:
Szerintem meg kicsit el kellene gondolkodnod, hogy miért fikázod azt, akinek más a véleménye? És ezt milyen stílusban teszed. Az emberek érzéseit nem befolyásolhatod, azt tudomásul kell venni!
Vagy ez nem fér bele a fenenagy jobbos-fityeszes fílingbe?

És halkan jegyezném meg, hogy az itt emlegetett "történelemről" mi nem olvastunk, tanultunk, hanem megéltük. Lehet, hogy emiatt is másképp látjuk a dolgokat.

elfelejtette 2009.04.09. 19:23:08

@ostoba 8o: Nem érted, az számít hozzáértőnek, aki mindenkit egyformán utál. :D

Marcellusca 2009.04.09. 19:23:31

@tudi: A jelenlegi - alternatíva nélküli - helyzetben én is.

elfelejtette 2009.04.09. 19:24:12

@Marcellusca: "Szerintem meg kicsit el kellene gondolkodnod, hogy miért fikázod azt, akinek más a véleménye?"

Mert más a véleményem.

"És ezt milyen stílusban teszed."

Milyen stílusban? Tényleg ennyire semmit nem vagytok képesek felhozni érvként?

elfelejtette 2009.04.09. 19:25:57

@Marcellusca: "Vagy ez nem fér bele a fenenagy jobbos-fityeszes fílingbe?"

Te beszélsz stílusról?

Marcellusca 2009.04.09. 19:28:28

@elfelejtette: Hoztunk érveket, csak Te nem hallod/látod. Lehet, hogy nem is akarod látni/hallani?

ostobának adott kommentedre meg annyit: nem mindenkit egyformán utál, hanem kicsit többet lát, mert érdekli más is, mint amit Te látsz/látni akarsz, azon a kis résen.

Horizont 2009.04.09. 19:29:28

@Marcellusca:
Aki most 20 és 30 év közötti az a rendszerváltáskor 0 és 10 év közötti volt.Mire emlékezne? (én 34 voltam)
Mi viszont emlékszünk hogy a Fidesz honnan indult és hová érkezett. Na meg a másik oldal is.
Sőt tudjuk első kézből milyen volt a szocializmus is.
És még mennyi mindent tudunk:)

Tündér_Lala 2009.04.09. 19:30:44

@Horizont: Ne húzd fel magad.
Ezzel együtt, sajnálom,de nekem is az a véleményem, a FIDESZ-nek tartania kell magát az előre hozott választásokhoz. Bár ördögtől való (Patás ördögtől) gondolat a választás, belátom.
Tudod ez a másik oldal PR tevékenységének a hatása. Bajban az ország össze kell fogni.Mi mondjuk meg , hogy hogyan, ki legyen a vezető,ti csak adjátok a szavazatotokat.A végén majd előadják, hogy megoldották a válságot és visszaszorították a FIDESZ kártékony fasisztoid ötleteit.
Nos azért annyira nem hülyék - főleg az elmúlt időszak tapasztalatai alapján - hogy ebbe belemenjenek.

szabogyula 2009.04.09. 19:37:19

@Marcellusca:
Nemm !
Nem "egyik kutya , másik eb "
A jog is különbséget tesz anyagyilkos és áruházi tolvaj között .
Más elkúrni tizmillio ember életét , mint áron alul megvenni egy bányát , vagy 5 hektár szölőt . Csak hogy érezzük az arányokat.
Összemosás . A kétségbeesettek utolsó érve .

elfelejtette 2009.04.09. 19:38:41

@ostoba 8o: "Összemosás . A kétségbeesettek utolsó érve ."

Csalódott baloldaliak. Ők a "Vérfüggetlenek".

Marcellusca 2009.04.09. 19:38:59

@elfelejtette: Nofene? Kicsaptam a biztosítékot? Nem tetszik a kritika? Akkor nem kell mást kritizálni!

@Horizont: Ja, ja! A Fidesz, mint liberális párt, ugye? :)

@Tündér_Lala: Miért kell annyira kitartania? Másban tudnak váltani, ebben, mikor ennyire sz@rban vagyunk miért nem?
De megint csak azt mondom, hogy segget csinálnak a szájukból. Gyurcsány volt az oka mindennek, takarodjon! OK! Igaz. De! Lehetőség lett volna leváltani, nem tették, mert ugye nem a Viktor, hanem a Bokros ....
Lemondott. Nem jó, mert ugye az nem úgy van ...
Nem tárgyalnak a Gordonkával sem.
Mostakkómivan???

Marcellusca 2009.04.09. 19:40:38

@ostoba 8o:
@elfelejtette:
Hehe, ez jó poén!
Nem összemosás van, hanem mosdatás.

elfelejtette 2009.04.09. 19:40:43

@Marcellusca: "Nofene? Kicsaptam a biztosítékot?"

Kevés vagy te ahhoz.

Tündér_Lala 2009.04.09. 19:41:39

Egyébként én is elég öreg vagyok már,hogy sok mindenre emlékezzek.De egy jó ideje rájöttem arra is, hogy a parlament színház is.Persze hatalom és pénz is.
Engem az érdekel, hogy a fajlagosan legkissebb ellopott pénzmennyiség mellett , ki vezeti minannyiunk hasznára a legjobban az országot.

Horizont 2009.04.09. 19:44:06

@Tündér_Lala:Nem húztam fel magam csak mindig elkeserít az ilyen "bántássorozat" :))
Tartsa magát az előre hozott választásokhoz, nem mondtam, hogy ne. De mindenre, szó szerint mindenre csak ez a válasz! És mi van azokkal a választókkal akik egyik tábornak se a fanatikus rajongója és csak annyira vágyna, hogy amiben lehet üljenek már össze. Ha nyakig vagyunk a szarban, a szar nem baloldali vagy jobb oldali. az mindenkinek szar. Lehet felsorolni hogy ki okozta, mikor, hogyan, de most nem ennek van itt az ideje.Szörnyű amit ezek ott a kormánynál csinálnak. De ha egyszer nem jön össze az a rohadt előre hozott választás akkor mást is mondjanak már könyörgöm.Most a parlamenti választás napjáig csak ezt hallgatjuk?
Siralmas ez az egész jobbra és balra:(

Horizont 2009.04.09. 19:47:40

@elfelejtette: istenem de buta emberke vagy te....

szabogyula 2009.04.09. 19:48:08

@Marcellusca:
"Sejtjük" hogy a politikusok lopnak . Oké. Tudomásul vettük , belekalkuláljuk .
Na de ennyit !!
A kölcsönöktől áll romokban az ország , közben meg a fejlesztés annyi , hogy " Új matchboxokat vettünk a jászmizséri óvodába " ??
No komment.

elfelejtette 2009.04.09. 19:50:14

@Horizont: Nagyon tudsz érvelni, látom. Biztos a korodból fakad ez a fajta éleslátás és bölcsesség.

Tündér_Lala 2009.04.09. 19:54:32

Azért kell kitartaniuk,mert a másik fél elég rafinált és gátlástalan ahhoz, hogy az ország tönkretétléért a felelősséget elmossa és a nyakukba varrja.
Ez a mi éerdekünk is, mert a lopási arányszám 1/10e és azért mert felelősségre vonás nélkül -ne tévedjünk-ez megismétlődik.Mi pedig teljesen koldusbotra jutunk, aki pedig nehezményezi a dolgot annak le verik a veséjét.Hát nem érzitek, hogy arra tendálnek az intézkedéseik.
Nem akarok visszakerülni a 60-as évekbe.

elfelejtette 2009.04.09. 19:54:46

@ostoba 8o: Orbán a hibás, aki ezzel nem ért egyet, az agyatlan Viktor fan. Egyszerű ez. Minden párt lopcsalhazudik, öreg vagyok, értek hozzá. Ez a politikai éleslátás.

Marcellusca 2009.04.09. 19:55:33

@ostoba 8o:
Szerintem a legtöbb ember sejtette, de nem hitte. :)
Mostmár késő a felismerés. Illetve itt lenne az ideje, hogy tegyünk ellene.
A jelenlegi helyzetért az elmúlt 60 évben a hatalomban megfordult összes képviselő a felelős.
Szerintem.

@elfelejtette: Ez is komoly érv volt. :D

Tündér_Lala 2009.04.09. 19:57:34

50-es 60-as évekbe.
Boccs!

Marcellusca 2009.04.09. 19:57:55

@elfelejtette: Hát, "drága barátom" @Horizont: -tal kell, hogy egyet értsek!

elfelejtette 2009.04.09. 19:59:05

@Marcellusca: "Ez is komoly érv volt. :D"

"istenem de buta emberke vagy te...."

elfelejtette 2009.04.09. 20:00:50

@Marcellusca: Lópokróc vagy, elnyomod a véleményem! Felháborító, ahogy a független fanok mindenkit leagyatlanoznak, aki nem vesz minden pártot egyelőre nevezőre. És mindezt úgy, hogy max. a korukra lehetnek büszkék. Ennyi maradt?

Horizont 2009.04.09. 20:02:00

@elfelejtette: A koromról leszállhatsz. Mellesleg én már elértem ezt a kort, te meg nem biztos, hogy elfogod.Neked fóbiád ez az érvelősdi?? Önkritikád hiányában akkor most felhívnám a figyelmedet, hogy egyetlen egy érvet nem írtál le. Innen nincs miről beszélnünk. Sokat kell még tanulnod!

elfelejtette 2009.04.09. 20:06:50

@Horizont: "A koromról leszállhatsz. Mellesleg én már elértem ezt a kort, te meg nem biztos, hogy elfogod."

Nem én hoztam, neked kéne leszállni a magas lóról.

"Neked fóbiád ez az érvelősdi??"

Mióta számít fóbiának az érvek felvonultatása? Még nem hallottál róla, hogy szoktak ilyet csinálni emberek, érvelnek?

"Önkritikád hiányában akkor most felhívnám a figyelmedet, hogy egyetlen egy érvet nem írtál le. Innen nincs miről beszélnünk. Sokat kell még tanulnod!"

Egyáltalán nem érdekel a személyemre szóló véleményed.

elfelejtette 2009.04.09. 20:08:26

@elfelejtette: "Nem én hoztam"

Nem én hoztam fel, ti hoztátok fel. Fel sem tűnt?

szabogyula 2009.04.09. 20:08:26

@Marcellusca:
Tehát szerinted a " jelenlegi helyzetért az elmult 60 évben a hatalomban megfordult összes képviselő a felelős " . Ezt irtad.
Tehát konkrétan pl. a Fidesz .
Figyelj ! 2 kacsa meg 2 kacsa az 4 kacsa .
Ha ezen túlvagy , akkor irj !

Tündér_Lala 2009.04.09. 20:09:26

Tudjátok, akkor még gyerek voltam .De a szüleim egy szemvillanással jelezték, hogy miről nem beszélünk, hogy fogjam be a számat.Még 70-ben is hallotunk olyan politikai fogolyról, akit bevittek az SZTK-ba összeverve és megkínozva.Az orvosnak pedig megtiltották a dokumentálást, csak első segélyt adhatott. Ezekkel az emberekkel - akár mekkora demokraták muhahahaha - nem kívánok összefogni.Valóban azt gondoljátok, hogy velük összefogva jobb lesz a sorsunk?

Marcellusca 2009.04.09. 20:11:12

@elfelejtette: Mi van? Nincs semmi önálló gondolatod?

Nem én tehetek arról, hogy az összes pártot egy kalap alá veszem. Rászolgáltak. Mindegyik csak azt nézi, hogyan tudna minél közelebb kerülni a "húsos fazékhoz". A választók, még a sajátjaik is le vannak tojva már utána.
És ez kivétel nélkül igaz!

Marcellusca 2009.04.09. 20:13:47

@ostoba 8o: Bocs, de lemaradtam. Mi ez a 2 kacsa ...?

És igen!

elfelejtette 2009.04.09. 20:14:59

@Tündér_Lala: Ez az összefogás dolog nonszensz. A demokrácia a versengésről szól, nem arról, hogy a politikai ellenfelek sírva ölelik és csókolják egymást. Akik szerint ezt kell csinálni, az rendszerint az idősebb korosztály, akik nem tudják, mi fán terem az, hogy "kormánypárt(ok)" meg "ellenzék". Nekik csak békesség van, meg nembékesség, a tétjét nem értik, nem látják, nem is érdekli őket.

Ahhoz vannak szokva, hogy Kádár félévben egyszer szólal meg, akkor is mindenki tapsol neki, meg összefog vele. Meg a Grósszal is. Meg a Pozsgayval is. Most meg különféle pártok veszekednek hol jobban, hol kevésbé, de folyamatosan.

Egy amerikainak az természetes, hogy a két nagy hatalmi erő, a Demokraták mérkőznek a Republikánusokkal, szinte mindenben. Nálunk ez "furcsa".

Marcellusca 2009.04.09. 20:17:22

@Tündér_Lala: Nem akarok kekeckedni, de a Gyurcsány Ferike vagy Lendvai Ildike tette?
Mindenkinek vannak rossz emlékei az átkosról. Ha nem személy szerint, de a családjának biztos. Lehet, hogy rossz példa, de nem lehetne példát venni az írekről? Vagy majd csak akkor, ha nálunk is annyira elfajulnak a dolgok?

szabogyula 2009.04.09. 20:23:10

@Marcellusca:
Csak tényként rögzitem , hogy nem válaszoltál.
" A jelenlegi helyzetért az elmúlt 60 évben a hatalomban megfordult összes képviselő a felelős "
Ezt irtad .
Összemosás . Kórház . Zárt osztály .

elfelejtette 2009.04.09. 20:23:20

@Marcellusca: "Mi van? Nincs semmi önálló gondolatod?"

Olvasd el még egyszer. Nem látod, hogy mire írtam válaszképp?

Tündér_Lala 2009.04.09. 20:23:56

@elfelejtette: Néha elképzelhető nagy koalíció.
De nem erkölcsi hullákkal.Lehet eltérő nézeteket bizonyos célok érdekében összehangolni részterületeken,de ez csak megbecsült, tisztelt ellenfelek között történhet meg. Itt nem ez a helyzet.

elfelejtette 2009.04.09. 20:25:49

@Tündér_Lala: "Néha elképzelhető nagy koalíció."

Mondjuk ha egy külső agresszor megtámadja az országot, akkor el tudom képzelni. Ritka dolog, és nem hosszú életű.

Marcellusca 2009.04.09. 20:26:37

@elfelejtette:

Miért baj az, hogy másképp látjuk a világot?
Miért baj az, hogy mi úgy gondoljuk, hogy (rövid távon) ez lehetne a megoldás?
Senki nem mondta, hogy boruljanak össze. Isten ments! Attól csak mégrosszabb lenne. (Ha már most nem borulnak össze a háttérben.)
De hol marad a konstruktív ellenzék?
Igen, az öszödi beszéd után megváltozott a leányzó fekvése. Akkor hol marad az eltávolítás? Mert ugye menniük kell. Hallhattuk ezt is éppen eleget. És nem történt semmi.
Akkor mégis azt kell gondolnom, hogy 2010-ig jó ez így a Fidesznek.

Marcellusca 2009.04.09. 20:29:21

@elfelejtette: Nem csak akkor. Pölö egy gazdasági válság esetén is.

Marcellusca 2009.04.09. 20:31:43

@ostoba 8o:
Válaszoltam, ha olvastad volna.

Te nem válaszoltál a kérdésemre.
Most mégis felteszek egy másikat: Mi ez a kórház, zártosztály?

elfelejtette 2009.04.09. 20:32:24

@Marcellusca: "De hol marad a konstruktív ellenzék?"

Eltűnt a nemkonstruktív kormányerőkkel együtt.

A politika olyan, mint egy okos ribanc. Ha azt akarod, akkor szelíd családanyát játszik, ha azt akarod, akkor vadmacskát. Az ország nagy része dühös a jelenlegi kormányzópártokra, a Fidesz pedig kihasználja ezt.

De tételezzük fel, hogy a Fidesz, és csakis a Fidesz!, nem a saját érdekét nézi, hanem idomul a többiéhez, vagyis a szakértői kormányhoz. Én azt gyanítom, hogy nagyon sok támogatót veszítene ezzel, méghozzá valószínűleg a Jobbikot erősítené a dolog. A fidesznek pedig más se hiányozna, mint egy stabilizálódó bal- és erősödő jobboldali ellenzék.

Igen, gusztustalan hatalmi játszma ez is, de láthatjuk, ha egy kormányerő támogatottsága komoly mértékben csökken, milyen bénítólag hathat ez magára a törvényhozásra.

Tündér_Lala 2009.04.09. 20:34:24

@Marcellusca: Lendvai cenzor volt.A megfelelő hatalommal.Akit ő tönkre kívánt tenni az nem rugott többé labdába.
Gyurcsány kisz vezér volt.A fennti vonatkozik.
Rendszerváltás volt.Md-os vagyonokat gyüjtöttek, tulajdonítottak el a társadalomtól.De ez sem elég a politikai hatalom kell nekik megint, és saját seggük védelme érdekében elkezdték kiépíteni az önkényuralmukat.
Szemernyi tisztesség nem szorult beléjük,erkölcsi hullák.

elfelejtette 2009.04.09. 20:42:22

@Marcellusca: Ritka a nagykoalíció már önmagában is, ritkább, mint az előrehozott választás. Úgy meg aztán pláne nehéz lenne konkrét példát találni arra, hogy a gyenge és népszerűtlen kormányerőt a népszerű ellenzéki erő segítette volna ki, egy évvel a választások előtt.

Marcellusca 2009.04.09. 20:46:35

@elfelejtette: Tudom és igaz is.
De megint ott tartunk, hogy az önös és párt érdek mindennél fontosabb. Az ország száguldhat a szakadék felé, akkor sem hajlandók összefogni.
Mi lesz akkor, ha már a szakadékban kerülnek a kormány mögé? Akkor már hiába fékeznek, rángatják a kéziféket!

@Tündér_Lala: Bocs, de a 70-es évekről beszéltél. Akkor ők még kiscsikók voltak. Mondjuk volt kitől tanulniuk az biztos.
Régóta mondom, hogy Mo-on a legnagyobb érték a kapcsolati tőke. Ez már többször bebizonyosodott.

szabogyula 2009.04.09. 20:47:42

Ég a ház , és összefogni a gyujtogatóval ?
Miről beszélgetünk ?
Szavakat nem találok.

Marcellusca 2009.04.09. 20:50:37

@elfelejtette: Rendben. Igaz.
Akkor találják meg a demokratikus és alkotmányos módját, hogy véghez vigyék amit akarnak!
Sajnos olyan a politikai helyzet, hogy egyik sem fog engedni. Ezáltal mi fogjuk mégjobban megszívni!

elfelejtette 2009.04.09. 20:57:26

@Marcellusca: Nézhetjük az ország érdekét is, csak akkor sosem fogjuk megérteni, hogy az adott politikai erő miért azt a taktikát választotta, amit.

Demokrácia = Parlamenti váltógazdaság. Van egy egyértelmű többség, vagy egy párt, vagy pártok szövetsége, akik koalícióba lépnek, hogy meglegyen a többség.

Ők alakíthatnak kormányt. Övék a feladat, a hatáskör, és a felelősség. Ez csak így működhet, ezért alakult ki ilyenre a rendszer. Nem véletlen, hogy a köztársasági elnöknek kötelessége, hogy azt a politikai oldalt kérje fel kormányalakításra, ahol többen vannak, mert csak így biztosítható az, hogy a kormány javaslataiból törvények lesznek.

Nem csak a válságot kell túlélni, egy csomó dolgot meg kell változtatni eben az országban, és ezt nem lehet egy gyenge, szakértőinek hazudott kormánnyal, egy olyan gyenge összetákolt többséggel a háttérben, mint ami mondjuk lehetne egy SZDSZ - MDF - Fidesz többség.

Gondolj csak bele, hogy micsoda ellenérdekek feszítenék szét ezt a többséget, amikor az SZDSZ koalícióból kilépése gyakorlatilag megbénította a törvényhozást. Pedig két olyan pártról volt szó, akik 14 évig stratégiai szövetségben voltak együtt! Akkor egy SZDSZ-Fidesz párostól, MDF-fel, Bokrossal, Habsburggal, meg a jóég tudja kikkel mit lehet várni?

Ha megfigyeled, a Bajnai programtervezetnek a nagy része 2010 elejére van időzítve. Szerinted hol itt a felelősség?

elfelejtette 2009.04.09. 21:00:25

@elfelejtette: "Akkor egy SZDSZ-Fidesz párostól, MDF-fel, Bokrossal, Habsburggal, meg a jóég tudja kikkel mit lehet várni?"

Súlyosbítaná a helyzetet a régóta meglévő szembenállás mellett az is, hogy az SZDSZ és az MDF majdhogynem ugyanarra a választói csoportra hajtanak, és a kampány elkezdődött. Szerintem működésképtelen lenne, akár Bokros lenne az ME, akár Orbán.

Marcellusca 2009.04.09. 21:03:03

@elfelejtette: Teljesen igazad van.
De azt is mondják, hogy a puding próbája az evés. Lehet, hogy az első kanállal nem túl édes, de a jelenlegi helyzetben nem is várható. Meg kellett volna próbálni, hátha jobb lett volna. Egy év múlva ígyis-úgyis jönnek a választások.

sokökör · http://sokokor.blog.hu 2009.04.09. 21:05:34

Az a beszarás emberek, hogy ebben az országban három parlamenti párt is meg tud élni kizárólag Orbánozásból meg fasisztázásból. Mert, hogy mást nem csináltak az elmúlt két évben az egyértelmű. Ez a fő profiljuk. Meg az elkúrás. A sok marha meg még tapsikol is nekik. Meg is érdemli a sorsát ez az ország...

elfelejtette 2009.04.09. 21:11:35

@Marcellusca: Szakértői kormány már lesz Bajnai vezetésével, ez már biztos. Koalíció (szerződés) ugyan nincs, de az SZDSZ támogatja a kormányt, ebben az értelemben tehát kormánypárt. Az első nagy töréspont június 7.-e lehet, a másik pedig az az időszak, amikor a két párt úgy érezheti, hogy most már kellőképpen felkészült a kampányra, hogy akár egy előrehozott választás is jobb lehet.

Ez több politikai elemző szerint őszre várható. ha ezt is túléli a jelenlegi formáció, akkor már tényleg semmi értelme nem lesz előrehoznia választásokat.

Igazad van abban, hogy a Fidesz Gyurcsány lemondásával problémába ütközött, hiszen most kit csesztessen, de a kommunikációs nehézségek és azok megoldása legyen az ő problémájuk. Nekem az az érdekem, hogy erős kormány és erős parlamenti többség jöjjön létre, mert ebben látom a megoldást. Az elmúlt éveket végignézve talán nem is ártana, ha nem koalícióként jönne létre ez a többség, hanem egy párt birtokolná a dolgot. Meglátjuk.

Nem tartom mindenáron elérendő célnak a 2/3-os többséget, a problémák igen nagy részét 50%+1 szavazattal a háttérben el lehet kezdeni megoldani.

elfelejtette 2009.04.09. 21:24:35

@sokökör: Hát igen, kb. 30 éve Békesi Lászlót látom a tévében, amint a reformok szükségességét magyarázza. Elhiszem, hogy szükség van a reformokra, de ha ennyi idő alatt nem jött össze, akkor valaki mással kéne már megpróbálni. :D

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.04.09. 21:27:52

A legalsó képen ott áll középen a csubakka!

Amúgy hogy a tökömbe ragadta volna kezébe a kezdeményezést a fityesz, ha egyszer az mszp + szdsz kiteszi az 50+ % -ot a parlamentben?!?

elfelejtette 2009.04.09. 21:31:54

@Félkupica_Fehér_Főnök: Ha jól értem úgy, hogy az MDF indítja Bokrost (a szövegben "valódi szakértőt"), Bokrost az SZDSZ is támogatni fogja, mert nem tehet mást, és akkor már csak a Fidesz kell hozzá, aki meg majd elveszti a fél szavazótáborát, de legalább az SZDSZ és az MDF bennmarad a parlamentben. Egyébként meg Orbán Viktor a hibás, mert nem is tárgyalt erről. Én sem tárgyaltam volna, kampányszöveg, vicc az egész.

molaris 2009.04.10. 06:00:54

@Horizont:
Jé, Te is 56- os vagy? Na, ahogy nézem mi vagyunk akiknek a fiataloknak mesélni kell.

Horizont 2009.04.10. 06:34:47

@molaris: sajnos kettővel előbbi,de decemberi:)

"fiataloknak mesélni kell."
Isten ments. Lásd feljebb:))

Marcellusca 2009.04.10. 07:10:06

@molaris: Áááá, ne fáradj!
Igaz, én nem vagyok olyan "öreg", mint Te vagy Horizont "néni", de tudnék mesélni. :)
Csak nem kíváncsiak rá, mert lehet, hogy a mi tapasztalataink mást mondanak, mint amit eddig hallottak.

luucy 2009.04.10. 16:21:35

A cikkel csak az a baj, mármint azzal, amit Ibike mondott, hogy kizárt lett volna egy SZDSZ-MDF-Fidesz koalíció. Az SZDSZ SOHA nem állt volna le a Fidesszel, és nem mellesleg teljesen más a pártok elgondolása a válságról.
Ezér hülyeség amit Ibike mond.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.04.11. 20:43:38

Horizont, Molaris ne húzzátok fel magatokat. Azt hiszitek, hogy a mai húsz harmincéveseket érdekli a mi fiatalkori életünk és tapasztalataink? Fenét! Nem látják a politikától az esendő embert,csaka hatalom-ugy a politikai, mint a gazdasági- éredekli őket. Egy normális pártnak, igenis az ország érdekét kellene nézni, még akkor is ha az ördöggel kellene szövetkezni, ha ilyen nagy bajban vagyunk. Csak közösen tudunk túljutni ezen a kusza összevisszaságon. Ezen nagy okosoknak el kel olvasni Márai Sándor Halotti beszéd-című versét stalán másképp látnák a világot. Mellesleg : tegnap nyertem meg a megyei szavalóversenyt az említett verssel, nem dicsekvésből íromí!!!Üdvözöllek Benneteket!

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.04.11. 20:49:28

Huh! Mi történt? Eddig még nem volt figyelmeztetés a moderálással kapcsolatban! Itt is beindult a cenzor, vagy lemaradtam valamiről?

picur3ka 2009.04.11. 22:17:14

@ostoba 8o: @elfelejtette:

Hagyjatok mar fel veluk, 'ok nem tanultak, meg olvastak rola, hanem megeltek'@sokökör: , csakugy, mint a gyurcsany kormanyt...

Osztjak kulonben, nem pedig osszak... vagy pediglen osztyak.


Sokokor, ott a pont szerintem, de sajnos, igy megy ez a fene nagy demokracijjja mindenfele, nagy PR, nagy tomegbutitas, szar oktatas, hogy a fickok meg ne ertsek mirol van szo.

'Az a beszarás emberek, hogy ebben az országban három parlamenti párt is meg tud élni kizárólag Orbánozásból meg fasisztázásból. Mert, hogy mást nem csináltak az elmúlt két évben az egyértelmű. Ez a fő profiljuk. Meg az elkúrás. A sok marha meg még tapsikol is nekik. Meg is érdemli a sorsát ez az ország...'

picur3ka 2009.04.11. 22:24:26

@ostoba 8o:

En mar nem lepodnek meg semmin nagyon. Kulonosen, hogy mas hirszolgalatokrol eltunnek cikkek. Meg a tulsagos PC nyelvet sokan nem ertik, mint tudjuk, utolso helyeken vegeztunk felnott analfabetizmusban 10 eve, sok orszag kozt.

süti beállítások módosítása