Skip to content


       Szűrés lista

Felelősségem teljes tudatában

(Kattintva nagyobb)

No, így vegyünk mérget az aláírt Bajnai-ultimátumra ... annyira fogják betartani, mint Lamperth, aki felelőssége teljes tudatában ...

Persze, minden párttól lehetne így idézni, de az MSZP-től különösen pikáns, főleg az utolsó mondat miatt ...

Címkék: mszp abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr711057409

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.10. 19:54:54

Magyarország számokban...Megdöbbentő statisztikák az utóbbi 7 év változásairól. Elszomorító videó...  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2009.04.10. 12:07:31

Az utódpárt 2006-os választási programja megvan?

mszp.hu/magunkrol/program

Sokat nem kellene dolgozni azzal, hogy számba vegyük, mit teljesítettek belőle és mit nem... :)

gemi 2009.04.10. 12:12:51

Hát nem olvasol rendesen? "Érvényes négy éven keresztül" :)

reality 2009.04.10. 12:18:25

"Persze, minden párttól lehetne így idézni"

Ááá, már megint az a finom kis csúsztatás, amitől feláll a szőr a hátamon.
Csak felhívnám a figyelmet, hogy mindösszesen 2 azaz két pártnak volt lehetősége megvalósítani az ígéreteit! A többiről ilyen értelemben nem nyilatkozhatunk. Azoknál marad a "mi lett volna, ha...", ami tudjuk, csak fikció.

postabelyeg 2009.04.10. 12:19:27

Ilyen gigaplakátokat kéne kiragasztani minden pártról, hogy ezt ígérték ezt a valóság.

Maximio 2009.04.10. 12:22:09

"Mindenkit az utolsó fillérig elszámoltatunk a közpénzek felhasználásával" - Kapolyi elvtársat is?

derelyegrádi szellem 2009.04.10. 12:37:55

@Eltiron72:

soha nem szoktam ilyenért szólni, de az a "muszály" nagyon üt.

epres négercsók 2009.04.10. 13:05:08

Kár, hogy nem 2006-os a szórólap. Most lehetne azzal mosakodni, hogy hát mi mindent jól csináltunk, mi nem tehetünk arról, hogy redvás amcsik válságot csináltak... :)

martonx 2009.04.10. 13:10:00

A 12-es pont nagyon ott van.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.10. 13:13:01

@reality:

Nem mondjuk 1998-tól minden párt volt már kormányon, így értettem...

Nyomdász · http://www.ritternyomda.hu 2009.04.10. 13:25:19

Nekem otthon van egy nagy piros "IGEN MSZP" táblám.
2006-ban a kezembe nyomták valamilyen :) rendezvényen. Ma már a kukáig nem merném levinni.
Megmarad emléknek.

elfelejtette 2009.04.10. 13:38:49

A mindenit, szép darabot találtatok. Rohanok szavazni az MSZP-re. :D

Nyomdász · http://www.ritternyomda.hu 2009.04.10. 13:39:19

Egyébként minek is ennyire messze visszatekinteni az időben? Itt az idő elásni az időkapszulát. Most igéri a patásOrbán, hogy megszorítások nélkül kivezet minket a válságból. Aztán a következő választások után lehet, hogy másképp gondolja.

martonx 2009.04.10. 13:47:43

@Nyomdász: Lehet? Biztos.

A kampánynál ocsmányabb dolog nincs. Persze ha megreformálnánk az egész választási rendszert (választási jogot munkahelyhez, végzettséghez kötnénk - kizárva ezzel a nyuggereket, és a cigányokat), nem lenne szükség a prolik miatti hülye ígérgetésekre.

luucy 2009.04.10. 13:57:02

@Nyomdász: Meg kell neki adni az esélyt, hogy megpróbálja. :-)))
Egyébként a különbség a két(három) párt között válságkezelés szempontjából abban áll, hogy a Fidesz megmondta hogy pusztán a pazarlás megszüntetésésvel (pl digitális tábla tender, bérszámfejlesztő és társai, hosszan lehetne sorolni) valamint a bürokrácia leépítésével simán lehetne kezelni a válságot.
Ergó lenne néány ember, akinek sértené az érdekeit a Fidesz intézkedései (bürokrácia tagok) de a kisembereket nem érintené.... Itt a nagykülönbség. Nem mindegy mihez nyúlunk hozzá. Az a 200+400 milliárd, ami a megszortásokból plusz pénz lesz az államnak, az bagatel összeg, aprópénz. Viszont az emberektől hiányozni fog.
A Fidesz gazdaságot akar élénkíteni elsődlegesen a kis és közepes vállalkozások támogatásásval.

Tudod, a mi lett volna ha, az nem működik. Legyenek előrehozott választások, kerüljön oda a Fidesz, és majd megmutathatja mit tud. Az 1998-as igéretek közül szerintem a Fidesz elég sokat teljesített.

Jah és még annyit, hogy azért lenne jó, hogy a Fidesz kezelhesse a válságot, mert akkor nem azt kellene megint hallgatni, hogy azért volt könnyű az Orbánnak, mert a megszorításokból pénz lett a kasszában...mint történt ugye ez Bokros után.

Márpedig ez kamu. Mert attól, hogy megszorítottak, még a gazdaság esett, amit a Fidesznek kellett beindítani, és be is indította. Látszik ez a mindenféle fajta statisztikákból.

Szóval ezért mondja azt a Fidesz (meg én is :P) hogy nem megszorítások kellenek, hanem gazdaságélénkítés, mert a pozitív gazdasági folyamatok öngerjesztően hatnak. Más kérdés, hogy a szociális hálóhoz szerintem hozzá kell majd nyúlniuk, csak nem ilyen hentes stílusban, hogy elveszszük ezt, meg lecsökkentjük ezt meg azt, hanem átgondoltan, egyeztetve az érdekképviseletekkel, módosítani. Ha van előtte társadalami párbeszéd, ne agyj isten az érdekképvisletek javaslata szerint módosulnak a szociális bigyók, akkor már előrébb vannak,mint Ferikéék, akik szartak mindenre és mindenkire, két sör mellett eldöntöttek mindent egymás közt a kormányon belül.

ui: csehországban a válságkezelés: 19-ről 9-re mérséklik az ÁFÁ-t, hogy ne essen vissza a fogyasztás, és hogy a recesszió hatásait (ott 3% lesz a gazd. visszaesés) + majd járulékot is fognak csökkenteni, hogy megőrizzék a munkahelyeket. (arról már nem is beszélek, hogy ott a válság, meg az EU-s elnökség ellenére lesznek előrehozott választások egy, a magyarországinál jóval bagatelebb ügy miatt. Ott van demokrácia, itt nincs)

Ezt kellene itt is, de itt marad az ósdi bolsi szokás, hogy elvesszük a néptől még azt is, ami már nincs is....Már nem ez a trendi kedves MSZP-SZDSZ, nem tűnt még fel, hogy efelett a gondolkodás felett eljárt az idő? Csak körbe kellene nézni a világon!!!!

luucy 2009.04.10. 13:59:09

@martonx: szerintem is kellene egyfajta cenzus.
Rohadt idegesítő, hogy sokesetben 20-as IQ-val rendelkező cigók döntik el a választást 2 felesért cserébe....

Tényleg nem értem, hogy aki azt sem tudja, ki van éppen kormányon, az mi alapján szavaz?

Nyomdász · http://www.ritternyomda.hu 2009.04.10. 14:02:04

@luucy: Figy. minden hatalmon lévő párt akar osztogatni a haveroknak. A Fidesz is majd ezt teszi. Ennek eszköze a bürokrácia. Emlékszel még az Ezüsthajóra, Ország Imázs Központra?

elfelejtette 2009.04.10. 14:24:36

@luucy: Az, hogy a Fidesz azt mondja, hogy pénz elvvétele nélkül ki lehet kerülni a mostani helyzetből, az egész egyszerűen nem igaz. Ezen nem változtat az, hogy mit mond. Ez nem jelenti azt, hogy nem is fogja megtenni.

Ami más lehet, az a biztos parlamenti többség, hogy nem a hatalomban való maradásra megy el az energiák nagy része, hogy a törzsszavazók alapján a Fidesz kevésbé érdekelt az inaktívok mentésében, de el ne hidd már, hogy a Fidesz majd csodát tesz. Nagy csalódás lesz a Fidesz kormányzása azoknak, akik elhiszik ezt a mesét.

Persze az MSZP sem beszélne megszorításokról ellenzékben, nagy néppárt nem fog erről beszélni egy évvel a választások előtt, ez a kicsik reszortja.

reality 2009.04.10. 14:38:50

@elfelejtette: Nem hisszük, hogy csodát tesz majd, de legalább tudjuk, merre tartunk. Most mi van? Zavarodottság, összevisszaság, szerencsétlenkedés, mi meg nézünk magunk elé bután.
Nem hiszem, hogy meg merné tenni azt a Fidesz, hogy most megszorítás ellenes, majd választások után jól megszorít. Az politikai öngyilkosság lenne.
Amúgy azt tudtátok, hogy '98-'02 rendesen visszafogták a kiadásokat? Csak azt nem fűnyíró elv szerűen tették, hanem ésszerűen. Ezért nem érezték úgy a bőrükön az emberek.

Rwindx 2009.04.10. 14:42:09

Nekem van egy ilyen eredetiben.
Éreztem hogy meg kell őriznem az utókor számára :)

cooper (törölt) 2009.04.10. 14:46:16

azta :D:D:D
mindenkit elszámoltatunk....
ez most benne a van(lesz gondolom) a Fideszbe is :):)

elfelejtette 2009.04.10. 15:29:45

@reality: @reality: "Nem hiszem, hogy meg merné tenni azt a Fidesz, hogy most megszorítás ellenes, majd választások után jól megszorít. Az politikai öngyilkosság lenne."

Épp ebben látom a veszélyt. Úgy vélem, hogy gazdasági szempontból elkerülhetetlen megszorítások bevezetése, és persze politikai döntés kérdése, hogy a terheket hogyan ossza szét a kormány, de nincs mese, nem lehet kiadást csökkenteni csupán az államigazgatás átszervezésével, vagy mondjuk gépkocsik és bútorok be nem szerzésével. Ezek néhány milliárdos tételek, és amennyit most meg kell spórolni, az a legoptimistábbak szerint is több száz, de akár 1000 milliárdos tétel. Segélyek csökkentése, nyugdíjak befagyasztása, állami alkalmazottak létszámleépítése a közszférában stb, stb ehhez hasonló, igen kellemetlen dolgok.

A központi költségvetés kiadási főösszege nagyjából 7000-8000 milliárd forint, ebből kb. 1200 mrd kamatkiadásokra megy el, a maradékból levenni 400-500 milliárdot igen komoly tétel. Nem is beszélve arról, hogyha az adórendszert is át akarják alakítani, az bevételcsökkenéssel járna, rövidtávon biztosan! Hol látsz erre fedezetet?

Majd ha nem 1200 milliárdot kell költeni kamatkiadásokra, akkor talán jobb lesz a helyzet, de oda el is kell jutni valahogy!

És pont ebben van a veszély. Ha a Fidesz, persze, bizonyos szempontból érthető okok miatt, sokáig folytatja ezt a fajta retorikát, hogy nem kellenek a megszorítások, meg lehet ezt oldani anélkül is, erre rányomul, akkor nagy lesz a csalódás, ha aztán mégis ilyen lépésekre fog kényszerülni.

Gyurcsány problémái nem az őszödi beszéd hatására jöttek elő, hanem miután a kormányalakítás másnapján megszorítások bevezetéséről beszélt. Előtte ugye arról kampányolt, hogy a reformok azok milyen remek dolgok lesznek. A kampányuk azt sugalmazta, hogy a reformok -> ugyanannyi pénzből színvonalasabb oktatás, egészségügy és közigazgatás, a reformok szépek lesznek, és szinte csak pozitív hatásai lesznek, negatívak nem, vagy csak alig.

És ez bizony nagyon gyorsan visszaütött, már a nyár folyamán hatalmasat esett a népszerűsége. Jó lenne, ha a Fidesz nem sétálna bele ugyanebbe a csapdába.

"Amúgy azt tudtátok, hogy '98-'02 rendesen visszafogták a kiadásokat? Csak azt nem fűnyíró elv szerűen tették, hanem ésszerűen. Ezért nem érezték úgy a bőrükön az emberek."

'98 és 2002 között messze nem voltunk ekkora szarban, mint amiben most vagyunk.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.04.10. 16:04:26

marhajo! :)))
ilyen plakatokkal kellene telenyomni a varost. meg a fideszevel is.. :)

freehckr 2009.04.10. 17:02:03

@elfelejtette:
"Úgy vélem, hogy gazdasági szempontból elkerülhetetlen megszorítások bevezetése"

Megszorítás és megszorítás között is lehetnek különbségek, szerintem ez a szó ki fog kerülni a politikai tudósításokból egy Fidesz kormányzat hatalomra kerülésével (az Andrassew-kaliberű firkászok tölténytárából természetesen nem), és átveszi a helyét majd a "racionalizálás". Nem feltétlenül kell "lecsapni" a kiadásokat meghúzva egy határt, viszont az ésszerűsítés márpedig 1) szakembereket igényel, 2) akik legalább 2-4 évre tervezhetnek, 3) és egyes "kiadás csökkentésekkel" nem okoznak újabb "kiadás növelő" problémákat.

"Segélyek csökkentése, nyugdíjak befagyasztása, állami alkalmazottak létszámleépítése a közszférában"

Szerintem egyikünk sem borulna a billentyűzetre és kezdene el zokogni abban az esetben, ha a következő kormányzat egy szép napos délelőttön bejelentené, hogy az eddigi segélyezési rendszernek ezennel lőttek, és áttérünk az "adókedvezmény formájában" folyósított szociális juttatások rendszerére. :) Egyeseknek bizonyára "megszorítás" lenne ez a lépés, na de mi tudjuk kik ezek az "egyesek", és tennénk rájuk magasról... A "nyugdíjak befagyasztása" című fejezet a Bajnai(-Gyurcsány)-csomagban sem a legtisztább történet, ugyanis ők a "svájci indexálásról" (infláció és reálbér növekedés) áttérnének a csak az inflációkövető rendszerre, ami jelen állás szerint "kiadás növelő" intézkedés, mivel jövőre egészen biztosan nem fognak nőni a bérek, viszont egy esetleges áfaemeléssel bizony lesz itt infláció rendesen. (Egyébként pár hónapja pont ezt ellenezték az MSZP-hez hihetetlenül szorosan közel álló nyuggerek több millióba kerülő hirdetés formájában a Népszabadságban... kíváncsi leszek most hogy fogják ezt elviselni... gondolom szó nélkül:). A közalkalmazottak létszámcsökkentése pedig bizony esedékes lenne, ezzel egyidejűleg hatékonyabb "ügymenet" felépítésével, viszont az nem megoldás, ha ezzel párhuzamosan növelik a munkanélküli segélyre ácsingózó munkanélküliek számát, mivel ebben az esetben ez sem kiadáscsökkentés.

"Nem is beszélve arról, hogyha az adórendszert is át akarják alakítani, az bevételcsökkenéssel járna, rövidtávon biztosan!"

Abban az esetben nem biztos, vagy legalábbis kisebb mértékű kiadással, amennyiben végre azokat is bevonnák az adórendszerbe, akik 1) eddig nem fizettek, 2) vagy túl keveset fizettek a "kizárólag csókos multiknak" járó rekord (és valljuk meg őszintén arcpirítóan pofátlan) adókedvezmények miatt.

"Majd ha nem 1200 milliárdot kell költeni kamatkiadásokra"

Egy következő kormányzatnak vélhetően le kell majd járnia pár kört "adósság átütemezés" témakörben is. :) Ha nem teszi meg, akkor az "újabb hitelfelvétel" köröket kell majd futnia.

"98 és 2002 között messze nem voltunk ekkora szarban, mint amiben most vagyunk"

Sőt, valószínűleg sokkal nagyobb sz*rban vagyunk, mint ami látszik, mivel Veres elvtárs PM környékén való megjelenése óta még nem született olyan költségvetés, amely ne bukott volna meg az első negyedévben, legkésőbb... De ettől nem kell bekakázni, elhivatott szakemberek egészen biztosan fognak találni megoldásokat, most jó sok probléma van, tobzódhatnak a melóban. :)

elfelejtette 2009.04.10. 17:14:08

@freehckr: "Egyeseknek bizonyára "megszorítás" lenne ez a lépés, na de mi tudjuk kik ezek az "egyesek", és tennénk rájuk magasról... "

Nem a lépések jogosságát vitatom, nem si azt, hogy kerülni kell a "megszorítások, reformok" kifejezést, mert a többség rosszul lesz tőle, ha meghallja ezeket, hanem hogy helyes-e az a retorika, amely azt sugalmazza, hogy a kellemetlen részeit meg lehet úszni, csak a megfelelő embereket kell megválasztani, azaz a Fidesz embereit. Nem lenne-e okosabb, figyelembe véve nemcsak a választásokat, hanem már középtávra is előre gondolva:

1. Olyan retorikát folytatni, amiben azt mondják, hogy hát sajnos kicsit vissza kell venni ezekből, de Gyurcsány a hibás ezért.
2. Esetleg mélyen hallgatni, és inkább szimbolikus dolgokat hangsúlyozni (megújulási lehetőség, stb...)

Mert ami most megy, az kábé az, ami ment 2005-2006-ban is. A reformok, azok jók. Szó sincs megszorításról, kikerülhető, nem lesz kellemetlen senkinek. Sem az inaktívoknak, sem a munkahelyet elvesztőknek/keresőknek, sem a dolgozóknak, sem a vállalkozásoknak.

freehckr 2009.04.10. 17:37:37

@elfelejtette:
Egyedül a Fidesz (és a Jobbik) támogatottsága nőtt az elmúlt hónapokban, miért kellene most egy "retorikai fordulat"? Egyes kutatók szerint "most vasárnap" már a kétharmad is összejönne nekik (győzteshez való húzás a második fordulóban rulez), ráadásul ezek a kutatók megjegyzik (azt hiszem a Marketing Centrum), hogy annak ellenére nő a Fidesz támogatottsága, hogy a válaszadók több mint 70%-a szerint a Fidesz is csak megszorításokkal lesz képes kezelni a helyzetet. Szerintem amint a köztársasági elnök kihirdeti a(z előrehozott) választások időpontját, meglesz a "retorikai fordulat" is. Addig jó az a "műsor" amit a "balliberálisaink" rendeznek, főleg hogy ezzel nagyobb rőssel amortizálják saját táborukat. :)

Bár miért ne hihetnénk el, hogy ők tényleg képesek lennének különösebb (mármint az átlag választópolgárok számára) "húsba vágó intézkedések" nélkül rendbe tenni a költségvetést, és kicsit felpörgetni a gazdaságot? Szerintem alapvetően rossz irány ez a "megszorítósdi", nálunk 2006 közepétől csupán ilyesféle durva elvonásokkal operálnak a "balliberálisaink" (Gyurcsány I-II-III csomagok...), mindezt nem hogy eredmény nélkül, de még inkább mélyítették a legfőképpen általuk okozott különböző "válságokat".

elfelejtette 2009.04.10. 17:41:44

@freehckr: Nem attól tartok, hogy ezzel a retorikával nem tudnak választásokat nyerni, nem is attól tartok, hogy cselekvőképtelenek lesznek, hanem attól, hogy irreális várakozásokat keltenek, és aztán sokan csalódni fognak. 1-2 év alatt sokat veszítenek a népszerűségükből, amit nem biztos, hogy osztogatás nélkül be tudnak majd hozni 2014-re.

elfelejtette 2009.04.10. 17:45:46

@freehckr:

"Bár miért ne hihetnénk el, hogy ők tényleg képesek lennének különösebb (mármint az átlag választópolgárok számára) "húsba vágó intézkedések" nélkül rendbe tenni a költségvetést, és kicsit felpörgetni a gazdaságot?"

Ha létezne ilyen, már meglépték volna a szocik is. Azért sem tudják ezt meglépni, mert szerintem ilyen csodarecept nincs. Az szocik problémája nem az volt, hogy nem tudtak belefogni a megszorításokba, hanem hogy félúton mindig kifulladtak, és a szerkezeti reformokra már soha nem került sor. (Persze egy csomó más hibát is vétettek, de most nem akarok mellékvágányra menni)

freehckr 2009.04.10. 17:59:44

@elfelejtette:
"Ha létezne ilyen, már meglépték volna a szocik is. Azért sem tudják ezt meglépni, mert szerintem ilyen csodarecept nincs"

Ez túl sokrétű ahhoz, hogy röviden megbeszéljük. :) De több okból nem létpék meg, még ha tudnának is erről a "csodareceptről" (ami azért annyira nem "csodarecept", hiszen láthatjuk, hogy milyen intézkedéseket vezetnek be EU szerte, illetve az EU gazdasági bizottsága milyen ötleteket ad "válságkezelés" címszó alatt): a segélyezési rendszer és a szociális juttatások "racionalizálása", az adórendszer átalakítása az "igazságosabb közteherviselés" irányába túlságosan is keményen érintené a szocialisták támogatóinak/szavazótáborának egy jelentős részét. Egyrészről ez, másrészről pedig én úgy vélem, hogy a "balliberálisaink" sorozatosan annyi hibát követtek már el csupán csak az elmúlt három évükben (is), hogy kis rosszindulattal ezt már "szándékosságnak" is lehetne nevezni, például az egészségügyi intézmények "módszeres" ellehetetlenítése, majd az így kiszolgáltatottá vált intézmények átjátszása a "kóser" haverok/befektetők kezébe, de ezer és egy ilyen furfangos "üzletet" fel lehetne sorolni. Harmadrészt pedig nem elképzelhetetlen, hogy nem értenek hozzá. :) Sőt... mondhatni több jel is erre utal, mondjuk hét éves teljesítményük. :)

beleszolok 2009.04.10. 18:17:24

A rohadvány imperialisták begyűrűztetik a válságot.

reality 2009.04.10. 18:19:45

@elfelejtette:"Ha létezne ilyen, már meglépték volna a szocik is."

A különbség a világnézet és a gazdasági, politikai stb. felfogás, irány.
Arról nem is beszélve, hogy ha visszatekintünk az elmúlt 7 évre (vagy még távolabbra), akkor látjuk, hogy a szocik abban voltak érdekeltek, hogy a pénz nagy részét újraosszák. És hova került? Igen, kisebb mértékben szavazótáborukhoz, nagy mértékben saját zsebükbe. Kéremszépen nem kellene elfelejteni a százmilliárdokra rúgó korrupciós pénzeket.

System failure. :) 2009.04.10. 19:45:58

Mszp-s kampány ígéret egyenesen a honlapjukról:
-"Mi, baloldaliak, a jövőben is olyan politikát fogunk megvalósítani, amely fejlődést hoz a gazdaságban, fejlődést a társadalom életében, és fejlődést az ország politikai kultúrájában is."
-"Az országban dolgozhasson, aki akar, és mindenki tisztes jólétben élhessen, aki dolgozik"
-"Igazságos közteherviselés"
-"Erős és takarékos államot. " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát nekem azért még ennyire nem rohadt szét az agyam a maónika, meg győzike sótól...

Megkérdezném, hogy kit néznek hülyének???
Amit ígérnek MOST, azt EDDIG miért is nem tudták megvalósítani??? Fletó megmondta: Loptak, csaltak, hazudtak 25 órában. Hazaárulás, sortűz...

System failure. :) 2009.04.10. 19:47:26

Mszp-s kampány ígéret egyenesen a honlapjukról:
-"Mi, baloldaliak, a jövőben is olyan politikát fogunk megvalósítani, amely fejlődést hoz a gazdaságban, fejlődést a társadalom életében, és fejlődést az ország politikai kultúrájában is."
-"Az országban dolgozhasson, aki akar, és mindenki tisztes jólétben élhessen, aki dolgozik"
-"Igazságos közteherviselés"
-"Erős és takarékos államot. " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát nekem azért még ennyire nem rohadt szét az agyam a maónika, meg győzike sótól...

Megkérdezném, hogy kit néznek hülyének???
Amit ígérnek MOST, azt EDDIG miért is nem tudták megvalósítani??? Fletó megmondta: Loptak, csaltak, hazudtak 25 órában. Hazaárulás, sortűz...

System failure. :) 2009.04.10. 19:49:04

A nagyvonalú ígérgetések már a cigánytenyésztésről, a ne dógozzál, mert eltartunk-ról szól. Többek között:

"Igazságosabb családtámogatási rendszert alkotunk. Kétszeresére emeltük a családi pótlékot, amely minden gyermeket nevelő családnak, külön kérvény nélkül, alanyi jogon jár. Bevezettük a babakötvényt, annak érdekében, hogy a jövőben a Magyar Köztársaság egyetlen polgárának se kelljen üres zsebbel kezdenie a felnőtt életet. Ráadásul a legnehezebb helyzetben lévő gyerekek háromszor akkora segítségre számíthatnak az államtól, mint a szerencsésebb körülmények közé született társaik. Új programokkal növeljük azoknak a családoknak a mindennapi biztonságát, akik a köz segítsége nélkül nem tudnának egyről a kettőre jutni. A pénzbeni támogatások mellett főként a legszegényebbek, de minél nagyobb társadalmi csoportoknak is elérhetővé tesszük a természetbeni támogatásokat, annak érdekében, hogy az alapvető szükségletekben egyetlen gyermek se szenvedjen hiányt."

A JÓ KURVA ANYÁTOKAT AZT.

System failure. :) 2009.04.10. 19:52:16

"Garázdaság helyett romaverésért ülnek"
A cigány amelyik késel, gyilkol, eltusolják, ha magyar, akkor ez van...

Horizont 2009.04.11. 07:41:15

Most látom, hogy Lampert Mónika doktor????
Ledöbbentem. Nálam háziasszony kategóriába lett elraktározva:)

vomit 2009.04.11. 22:51:19

"A Párt teljes mértékben saját maga miatt törekszik a hatalomra. Bennünket nem érdekel mások java; kizárólag a hatalom érdekel. Nem a gazdagság, a fényűzés, a hosszú élet vagy a boldogság; csak a hatalom, a tiszta hatalom."
George Orwell - 1984

erdemes ujbol elolvasni
mek.niif.hu/00800/00896/00896.htm

lanyi 2009.04.13. 20:12:47

@Nyomdász:

Milyen ezüsthajó te barom?

Te még itt tartasz te szerencsétlen?:)

A zezüsthajótól kerültünk ebbe a válságba?:)
Mega zorbánbányáktól..
Ja mega kajaibrahimtó.
Ojanjó hogy nem a vegyépszer építi a zautópájátot.

Szerencsétlen idióták vagytok ti komcsik...:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.04.14. 06:32:26

@lanyi: szép jelzőid vannak, na de hogy nyomdász komcsi lenne, hát, ez a legdurvább...
Amúgy igaz, amit írtál, de mennyivel szebb lenne emberi módon...sértő jelzőkkel illetni valakit, csak azért, mert esetleg különböző a véleményetek, nagyfokú szellemi sekélyességre utal.Mellesleg már Forrest is megmondta, az a hülye, aki mondja.

süti beállítások módosítása