Skip to content


       Szűrés lista

Gaskó és Geronazzo, avagy a sajtóközlemények alja

Gaskó VDSZSZ vezér nagyon-nagyon szeretne sztrájkolni április 30-án. Ami érthető is, az elvonási tünetekkel nem szabad viccelni, és idén még nem volt MÁV sztrájk! Hogy bírta ki eddig? Kész csoda ...

Az, hogy április 30-a PONT a ballagás napja, kit érdekel? És hogy egy 3 napos hosszú hétvége indul? Gaskó megmondta, hogy a ballagás napja nincs kőbe vésve, át is lehet tenni másik napra. 

Vagyis, az ország középiskolája, gimnáziuma, diákjai és az összes szülő, rokon és tanár igazodjon egy közlekedési vállalat 5 (!) szakszervezet közül az egyikének(!) a faszságához!


Ugye, érezzük, hogy NEM véletlen nyerte meg a 2008-as vastagbőr díját?

Szeretném megkérdezni, hogy a 2008-as MÁV sztrájkból nem vont le senki semmilyen következtetést? Hogy a tájékoztatás az utazás joga jár mindenkinek, még sztrájk idején is?

Miért nem lépett a Közlekedési Minisztérium, jogszabályokkal, törvénymódosítással, BÁRMIVEL, hogy elégséges szolgáltatás és tájékoztatás nélkül NEM lehet egy országos közlekedési vállalatnál sztrájkolni?
Pofonegyszerű lenne: üljön le a VDSZSZ, a MÁV és a minisztérium éls csináljanak egy kurva sztrájk-menetrendet, melyben pontosan lerögzítik, hogy a sztrájk idején melyik vonalon melyik vonat közlekedik és melyik nem. A sztrájk kezdetén pedig elkapják az elvira.hu-ról a menetrendet és felteszik a sztrájk-menetrendet. Ennyi. Így mindenki pontosan tudja előre, hogy mikor melyik vonattal tud közlekedni.

De Gaskóék nem. Nem tudnak megegyezni. Mikor már azt sem tudjuk hogy pontosan miért is sztrájkolnak ...

De hogy kapcsolódik össze G. & G.? Gaskó és Geronazzo?

Röviden annyit, hogy a két másik vasutas szakszervezet, a VSZ és Mozdonyvezetők Szakszervezete nem nagyon akar sztrájkolni. Gaskó ezt nem nagyon tudja értelmezni/felfogni/feldolgozni ...

"Miért? Miért nem sztrájkoltok Velünk??? Miért?" - jajdul fel naponta többször is Gaskó, belső forrásunk szerint.

Erre adta ki a VDSZSZ ezt a sajtóközleményt:

A VSZ és a MOSZ becsületét csakis saját tagjaik menthetik meg – 2009. április 23.

Újgazdagéknál a ballagási ajándékok listája a hagyományos elemek mellett - úgy mint autó, lakás, satöbbi - mostanában újabb tétellel bővült. Ez pedig a plasztikai műtét. Nos, a vasutasok megtakarításait - már ha lenne ilyen - célszerű volna szájplasztikára költeni. Ugyanis olyan szopás várható, ami Geronazzo Mária - a nagyszájúvá átoperált nőimitátor - praxisában se sűrűn fordulhatott elő, és ha már meg is történt vele ilyesmi, az kétségkívül szakmai önéletrajza élére kívánkozna. Joggal.

A VSZ vezetése eközben csöndben kivár, energiájukat valószínűleg egy újabb szakácskönyv előkészítése köti le, ami egyébként rendjén is való, ha az egyelőre csak a növényvilág kiváltságának tekinthető fotoszintézis fortélyaira akarnák megtanítani a vasutasokat. Kenyérre ugyanis nem lesz pénz, pláne azoknak nem, akik a kormány - ezen belül pedig különösen Bajnai Gordon - ötletrohamának lesznek rövidesen áldozatai, és kerülnek tömegével az utcára.
Bár egészen biztos, hogy a miniszterelnök szellemi képességeit illetően megoszlanak a vélemények vasutas körökben is, annyira hülyének azért ne tartsuk már, hogy össze-vissza nyilatkozna a médiában. Nem ámítás, hanem tény: Bajnai szerint el kell venni a Start költségtérítéséből 50 milliárdot.

(...)

A vasút újkori történetének gyakorlatilag legsúlyosabb katasztrófája előtti percekben a VSZ és a MOSZ becsületét csak egyvalami mentheti meg: a saját tagsága. Mégpedig azzal, hogy a szakszervezeti különbségeket félretéve VSZ, illetve MOSZ-tagként támogatják az általános vasutas sztrájkot. Nekik ugyanis nem kell felfelé "jelenteniük", és megengedhetik azt a luxust is, hogy saját lelkiismeretükre hallgassanak.

De ki fog szopni, mert nem mindegy ...  Az utasok, Gaskóék vagy a Szörnyteg?

Ja, a legfrissebb:

Ballagás ide vagy oda, MÉGIS lesz sztrájk, 2009. 04.30-én 00:00-18:00 óra között.
Vagyis azt jelenti hogy TALÁN május 1-én valamikor már minden menetrend szerint fog közlekedni...


Dehogy akarunk mi sztrájkolni. Csak hát muszáj. – 2009. április 24.

"A vasutasok sztrájkjáról sok helyen úgy írnak, mintha az az öncirógatás egyik legalapvetőbb formája lenne, amit kifejezetten tisztségviselők számára fejlesztett ki az evolúció. Azt hiszik, a sztrájkszervezéssel egy kis gyönyört sikerül pumpálni a magyar szakszervezeti mozgalom amúgy igencsak petyhüdt szerszámába. 

Mert a "tiltakozás legvégső eszköze", ahogy a sztrájkra szokás hivatkozni, mi tagadás eléggé el van hanyagolva manapság. Valószínűleg már rég be is pókhálósodott volna, erre azonban csakis a legkülönfélébb szakszervezetek felelős gondolkodású tagjai, valamint a hasonló hozzáállású, amúgy nem szervezett vasutasok miatt nem került sor. Valószínűleg annyira szeretnénk sztrájkolni, mint amennyire az a szerencsétlen Lajka kutya el akarta hagyni a Föld nevű bolygó légkörét a Szputnyik 2 fedélzetén.

Csak hát nem lehet mást tenni, amikor a társszakszervezetek vezetői több órás közös üléseken vitatják meg, mennyire nem tudnak semmi konkrétumot a kormányprogram vasutat érintő részéről. Holott egy jó közösülésnek inkább lenne több hozadéka. Minden résztvevő számára. Hiszen így a tervezett vasúti megszorítások tagadásába feccölt energia más csatornán levezetésre kerülne, és talán végre sikerülne összefogni egymással, ha már ennyire szívóágra került a magyar vasút ügye.

Persze, igazság szerint a legjobb tényleg az lenne, ha nem kéne sztrájkolni. Azért, mert mondjuk a "szakértő" kormány átgondolná, hogy nincs szükség a veszteségek további növelésére, és meg akarnák beszélni ezt a dolgot a vasutasokkal. Erre még egyébként van egy csöppnyi esély, hiszen a kormány legalább kijelölte azt, akivel a VDSzSz által kezdeményezett kollektív munkaügyi vita keretében legközelebb tárgyalhatunk: Csepi Lajos szakállamtitkárnak hívják.

A törvények kormány részéről történő betartása azonban önmagában édeskevés ahhoz, hogy ne kerüljön sor a sztrájkra. Ugyanis sok ezer vasutas elbocsátása ellen ez a legkevesebb, amit közösen meg kell tennünk."

Az igazság amúgy itt van:
"Persze, igazság szerint a legjobb tényleg az lenne, ha nem kéne sztrájkolni. Azért, mert mondjuk a "szakértő" kormány átgondolná, hogy nincs szükség a veszteségek további növelésére, és meg akarnák beszélni ezt a dolgot a vasutasokkal."

Miért Gaskó, ha ezt akarná, akkor nem sztrájkolnátok? Nincs szükség a veszteségek további növelésére, ez az igazság.

Remélem, téged basznak rúgnak ki legelőször! 

Címkék: máv morbid abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr591083720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wladyslawsky (törölt) 2009.04.24. 17:46:00

@zero:
a, más ugyanolyan dolgozó is tud(na) sztrájkolni
b, pont az a lényeg, hogy hatása legyen (gondolom a La Manche-csatornát blokád alá vevő halászok tettének is volt hatása)
c, ez nem a sztrájkolók hibája. amúgy meg nem kell mindig minden szabályt betartani... :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.24. 18:09:02

Mj-vel értek egyet.

Igenis, olyan sztrájkokra lenne szükség, mint pl. Franciaországban, együtt a postások, tanárok, vasutasok, repülősök stb --> egy, max két ilyen országbénító akcióval már Gyurcsányékat is rég el lehetett volna zavarni.

A vasutasoknak joguk van sztrájkolni, Gaskó viszont rengeteget árt az ügyüknek, és valóban szánalmas ez a "sztrájkolunk is, meg nem is" két-három havonta.

vadasmarha balra 2009.04.24. 18:09:05

Úgy szidja, átkozza itt mindenki a sztrájkolókat, hogy hirtelen azt hittem, hogy az MSZP fórumára keveredtem. Ezeket lehet utálni, köpködni, de legalább borsot törnek a zsarnokok orra alá is!

Marcellusca 2009.04.24. 18:14:46

@zero: De ennyire nem! :)
Komolyan mondom, kerülget a hányinger, ha csak a nevét meghallom ennek a Genyórázónak. Fényképpel illusztrálva meg .... :D

@DArchAngel: Ha a lenyúlós vezetés menesztéséért sztrájkolnának, még az utasok zömét is megnyernék. De, így ...

Marcellusca 2009.04.24. 18:17:13

@Jim Raynor: Mármint a Gaskóéra (IS) gondolsz? :D

Marcellusca 2009.04.24. 18:19:52

@dr.justice: Áááá, ilyeneket még kitalálni sem lehet. :)
Az Élet maga, az adja nekünk rendesen. :)

Marcellusca 2009.04.24. 18:24:36

@Mj: Te aztán halmozod az élvezeteket! :D
Nem elég, hogy egy nap kellett ezeket itt látni, Te még egy mondatba is írod. :)

Mi van, ma is lógsz? :D

Marcellusca 2009.04.24. 18:34:59

Teljesen átmentem Mj-be. :)
Nem ÚGY, marhák! :D

Egyébként teljesen OK, amit Mj és laspalmas írnak.
Legyen átfogó, az egész országot megbénító sztrájk. De így, hogy az egycégnél dolgozók sem tudnak összefogni, ez röhej.

Amúgy meg az a véleményem (már korábban is ez volt), hogy a Gaskó-féle sztrájk (szvsz) visszaélés a sztrájk joggal. Nem véletlen akkor és úgy sztrájkolnak, ahogy. De mint máskor kifejtettem, így nem megnyerik az embereket az ügyük támogatásához, hanem megutáltatják magukat.
És ami a nagyobb baj, hogy a sztrájk elvét, lényegét is.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.04.24. 18:46:22

Ééérdekes... ha ebben a kurvaországban sztrájk van, akkor mindig a közszolgák és/vagy az állami vállalatok alkalmazottai sztrájkolnak és szopatják azokat, akiknek a pénzéből ők a fizetésüket kapják. Gaskó mondjuk éhségsztrájkolhatna, vagy tiltakozhatna úgy is, hogy a sínekre kötözi magát. Vagy éppen József Attilát is játszhatna egyből...

emzperx 2009.04.24. 19:08:29

Végülis a sztrájk lényege, hogy minél többen szopjanak nem? Üzenete úgy szól: "ha nem dolgozok, akkor az mindenkinek szopás ezért legyenek olyan kedvesek és tegyenek eleget követeléseimnek!"

Bár ettől függetlenül Gaskóék mintha inkább zsarolnának.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.24. 19:15:58

Változatlanul jogszerű a sztrájk, úgy hogy továbbra se értem az ellene való uszítást és nem szimpatikus a VB Gaskó elleni, tendenciózus uszítása sem. Tipikus burzsuj mentalitásra vall, ami a szerzők esetében persze érthető.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.24. 19:18:58

Egyébként meg az elektromos művek is 30án szerel egész nap és áramtalanít, mégis hiába verem a seggem a földhöz, akkor is lekapcsolnak mindent és nem érdekli őket, hogy minden kaja tönkremegy, ráadásul elsején minden zárva lesz. Ugyan ezt már húsvét körül is eljátszották és ott se érdekelte őket a másik.

Ilyen a kapitalizmus. Gaskó a rendelkezésre álló eszközeivel szakszervez. Akinek nem tetszik, lehet elmenni, Kuba, Észak_Korea tárt karokkal várja a Vastagbőr csapatát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 19:22:54

farm3.static.flickr.com/2237/2139757689_5ed74cfac1_o.jpg

most gaskó mögött a fidesz áll nem? nem értem miért adják ki neki ezeket az utasításokat, miért nem hívják már visssza,

jó mondjuk még az orbán-kormány alatt volt jó sztrájkolni az mszp-seknek. schalkhammer (?) antall a bányász érdekvédelmisektól sztájkolt akkor, a magyar bányászipar megmentéséért, h ne külföldről hozzák be a cuccot. csak ott volt a gond, h shalkhammer volt az országban a legnagyobb szénimportőr.
ilyenek ezek az mszp-sek

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 19:30:04

egyébként én kitaláltam egy j ó megoldást a sztrájkokra. a sztrájkoknak nem az a lényege, hoyg a nép rosszul érezze magát, hanem h az h a munkáltató, jelen esetben az állam.
ha sztrájk van, akkor a legokosabbak a sztrájkolok, ha a nép mindig mellettünk van.
jelen esetben, ha sztr a máv, akkor a vonatoknak ugyanúgy kéne menniük, csak éppen a kalleroknak nem. az állomáson kinááll egy masiniszta egy táblábval, sztrájkkarszalaggal vayg éppen a jegyvételnél mondják, h sztrájk van (és kacsintanak, h ne vegyél jegyet), és már kész is az ingyen utazás.
nép támogatja, semmilyen hiányt nem szenved, és a nagy jólétben még meg is értheti a vasutasok szenvedését. hiába, az empátia akkor a legnaygobb, ha még érdekünkben is áll.

reality 2009.04.24. 19:36:40

@icelpro: Ezt akartam írni én is: el lehet menni Kínába, akinek nem tetszik a sztrájkhoz való demokratikus jog!
Azért sír a szátok, mert nem szoktátok meg, hogy vannak sztrájkok, meg azért, mert a munkavállalók nagy része nem tudja, nem meri megszervezni a saját maga szakszervezetét. Sokan vannak, akik vmilyen szakszerv. tagjai, de nem mernek sztrájkolni, mert féltik a seggüket. Megértem én, de akkor nem kell felhördülni, ha valaki mégis sztrájkol. Ápr. 30-án és nem is Máj. 1.-én, csakhogy ballagni lehessen!
Az állandó sírás. Tököm tele van már.

@tesz-vesz: "most gaskó mögött a fidesz áll nem? nem értem miért adják ki neki ezeket az utasításokat, miért nem hívják már visssza,"
Ez meg mekkora hülyeség már.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 19:37:21

most olvastam el, elmebeteg aki ilyet leír a nyilvánosságnak, ki volt az gaskó? kötél, akárki volt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 19:57:40

@vadasmarha balra: egy fenét. ilyen hazaárulókat az nem érdekli.
800 ezres fizetést vesz fel tényleg gaskó?
kötél, de előttte vaygonelkobzás

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 19:58:44

@reality: mintha hallottam volna félfüllel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 20:03:13

@reality: tipikus tarlós alkat ez a gaskó

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 20:04:00

@reality: tipikus tarlós alkat ez a gaskó

Mr. Acid 2009.04.24. 20:04:02

Úhbazz, megjöttek a vasutasok. Naszóval, a Gskó sztrájk akár még törvényes is lehetne, ha NEM a kisemberekkel akarna legelsősorban kiszúrni. Gaskóék a diákokért is szülőkért is sztrájkolnak, akiknek nem csak a megszorításokkal kell küszködni, hanem még a vasutasok miatt egy ünnepük is elbaszódik. Szerintem.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.24. 20:07:34

Egyébként megjegyzem, ha én sztrájkot szerveznék, akkor felvételi vagy alkalmassági vizsga idejére szervezném. Esetleg vizsgaidőszak közepébe. Esetleg szorgalmi hét utolsó hetébe.

Mert ott hatásos, annak van hírértéke, így jut a média, így az emberek tudomására. Az egy más dolog, hogy én nem sztrájkolnék, mert semmi közöm a rezsimhez, sztrájkoljanak azok, aki ezekre szavaztak ...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.24. 20:09:06

@icelpro:

"Tipikus burzsuj mentalitásra vall, ami a szerzők esetében persze érthető. "

Szóval szerinted mi burzsujok vagyunk? Mu-ha-ha

Roxvox 2009.04.24. 20:11:01

Nagyon nem mindegy, hogy annak a bizonyos fasznak melyik végén vagy.
A két képet össze kellene tolni, oszt ellennének egymással, addig legalább a Gaskó nem minket szívatna.

Mr. Acid 2009.04.24. 20:12:18

@icelpro: Aztán egy kevésbé birkatürelműbb rendszerben szépen végignéznéd, ahogy porig ég a házad, leöntik savval és/vagy ellopják a kocsidat, valamint rejtélyes körülmények között megdöglik a kutyád. És teljesen jogosan. A strájk a legjobb tudomásommal a munkáltatóval hivatott kiszúrni, nem pedig a Zemberekkel.

Roxvox 2009.04.24. 20:14:11

A ballagás napja nincs kőbe vésve - bizony ám - így hát már holnap lehet ballagni elfele Gaskó Úr.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.24. 20:16:05

Én továbbra is kitartok amellett, hogy bár Gaskó egy pénisz, a sztrájkot ki lehetne használni, előrehozott választások kierőszakolására. Mindenki sztrájkoljon!

Mi a fontosabb a gyerek 2009-es ballagása, vagy a 2019-es megélhetése?

dr.justice 2009.04.24. 20:20:32

@zero:

Te nem szereted, esetleg nem érted a viccet, vagy menstruálsz ? Utóbbi esetben megbocsátok.

Nekem tetszik a vastagbőr ezért olvasom minden nap b+.

dr.justice 2009.04.24. 20:23:49

@zero:

Elküldöm neked a nulla dalt.

Néha nulla vagyok,
néha meg egy,
nem osztok csak szorzok,
nekem egyre megy,

Néha megrugdosnak,
néha megcsókolnak,
néha megbuktatnak,
néha meg eldugnak,

dr.justice 2009.04.24. 20:25:45

@Mj:

Amelyik kielégítőbb számodra . :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 20:36:43

@Marcellusca:

Akkor nem is asszociálnék tovább.;-)
Nem, ahogy tegnap, ma sem lógtam, mi ez a feltételezés?:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 20:38:02

@Marcellusca:

Mi van itt, kölcsönös "körbenyalás"?:)

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.24. 20:40:40

@Mr. Acid:

A sztrájk nem kiszúrásról szól, se a munkáltatóval, se az emberekkel szemben nem. Ha ezt nem fogtad fel, akkor sajnos nincs veled miről trécselni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 20:42:00

(@tesz-vesz:

Nem is tudtam, hogy Schalkhammer MDF-es miniszterelnök is volt.:P)

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.24. 20:42:34

@laspalmas:

Talán ennek fuss neki még egyszer. Szövegértelmezésből elégtelen.
Perszeeee, rossz az, aki rosszra gondol.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 20:44:21

@tesz-vesz:

Tarlós legalább felszáll a BVK buszaira, kamera nélkül, a "pórnép" közé.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 20:46:58

@dr.justice:

Ezek maximum egy kielégítő hányást tudnának produkálni az esetemben, hányni meg nem szeretek.:)

dr.justice 2009.04.24. 20:50:34

@Mj:

Az a baj veled, hogy túl igényes vagy. :)

Corry 2009.04.24. 21:01:30

@Mj: Emmeg honnan jött ide?
Nem MDF -es miniszterelnök, hanem MSZP képviselő.
Lásd itt:
www.origo.hu/itthon/20020109schalkhammer.html

Az MDF-es miniszter a Schamschula György volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 21:09:24

@dr.justice:

Ezt a barátomnak mondd, biztos jól esne Neki.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 21:10:31

@Corry:

Khm, csupán arra a csöpp hibára kívántam rávilágítani, hogy tesz-vesz a keresztnevét Antallnak írta.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 21:12:40

Amúgy közben megtudtam, hogy Gaskóék nem április 30-án, hanem május 8-án fognak sztrájkolni, úgyhogy a ballagásos érv is lekerült a menüről. Ettől függetlenül, vagy ezzel együtt - kinek hogy tetszik - fenntartom a korábbi véleményemet.

Marcellusca 2009.04.24. 21:27:38

@Mj:

Huhú! Bár az lenne! :)

(Ha láttad a Harlemi éjszakák /asszem/ Eddie Murphy filmet és emlékszel az öreg "vakegér" négerre, ahogy elmereng, mikor az öreg Madam elárulja, hogy milyen "lánya" van, na most én is ...) :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 21:29:39

@Marcellusca:

Peched van, másik hasonlattal kell élned, ugyanis nem láttam a jelenetet.:P

Marcellusca 2009.04.24. 21:31:34

@dr.justice:

Már azt hittem, azt írod, hogy mert sokat volt vidéken. :)

Marcellusca 2009.04.24. 21:34:53

@Mj:

Kár! pedig az nagyon jó. :)

Az öreg a szódásüveg szemüvege mögül elréved a messzeségben, miközben gyermeki, elégedett mosoly ül ki az arcára.

dr.justice 2009.04.24. 21:43:34

@Mj:


ÖÖÖÖ, vicceltem :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.24. 21:50:39

@dr.justice:

Ja, akkor elnézést ...nem vágtam ....:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.24. 21:54:15

@wladyslawsky:

"a, más ugyanolyan dolgozó is tud(na) sztrájkolni"

ezt kifejtenéd?

mondjuk pár konkrét példán levezetve hogyan is sztrájkolhat BÁRKI aki nem állami cégnél dolgozik?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.24. 21:58:59

@Marcellusca:

"Legyen átfogó, az egész országot megbénító sztrájk."

Ébredjünk már fel!

Mivel a munkavállalók jogai a béka segge alatt vannak, NEM LEHET itt általános országos sztrájk!

KÉpzeljük el, hogy például az összes

a, tesco dolgozó
b, pannons gsm dolgozó
c, otp dolgozó

nem megy be dolgozni, mert sztrájkolnak...

Vajon mi lenne ebben az esetben?

Annyiszpr lerágtuk már ezt a csontot:

MAGÁNCÉG ALKALMAZOTTJAI NEM TUDNAK SZTRÁJKOLNI.

Mert a magáncég a profitból él, ha sztrájk van nincs profit, akkor nincs fizetés, és kirúgja a dolgozót.

Ha a MÁV-os sztrájkol, a fizetést megkapja ...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 22:01:12

@Marcellusca:

Sokat voltam vidéken, sőt, még most is sokat vagyok.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 22:02:46

@Marcellusca:

Akkor majd letöltöm, aztán a mai poszt fényében rakok egy szívecskés matricát a CD-re.:)

dr.justice 2009.04.24. 22:06:26

A profilképem egy animált gif fájl, meg tudná mondani valaki, hogy miért nem mozog ?

Marcellusca 2009.04.24. 22:11:36

@zero: ÁÁÁÁÁÁ! Már megint ledobott a szerver vagy blogmotor vagy mi a franc!
Pedig hosszú választ írtam. :)

A lényeg: alapjában véve egyetértek Veled.
Sz@r a munkavállalók helyzete és érdekérvényesítő képessége a civil/verseny szférában.

@Mj:

Ez megint filmes idézet lett volna. Csapd le, csacsi! :)
Matrica és sápfizetés nélkül egy hangot see! :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 22:15:34

@zero:

Nekem elejétől fogva az az érzésem van, hogy te irigyled azokat, akiknek teljesen helyesen sztrájkjoguk van. Márpedig az állami vállalatoknál sem úgy pottyant az ölükbe a szakszervezet meg a sztrájkjog, tessék szépen közösségben gondolkodni és érdekeket védeni, különben az egyszeri embert persze, hogy leszarja bármelyik cég, és fölvesz helyette másik rabszolgát éhbérért, aki jól kussban marad majd. Végülis így működött 150 éve is a klasszikus vadkapitalizmus - mind a ketten tanultunk róla eleget -, aztán érdekes módon a magáncégek idővel mégsem dolgoztathattak gyerekeket, vagy alkalmazhattak munkást 14-12-10-8 óránál tovább. Meg kell szervezni tehát az érdekvédelmet a nem állami vállalatoknál is - nem, nem vagyok zseni, és nem tudom megmondani ennek a hogyanját sem -, nem pedig megszüntetni azt az állami vállalatoknál is. És szerintem kifejezetten helytelen hozzáállás az, ha azért, mert te gyakorlatilag önszántadból rabszolga vagy, mástól is elvárod azt, hogy rabszolgaként viselkedjen, amikor ő már szabad állampolgár ebben a tekintetben.
És most csak elméletben beszéltem a sztrájkjogról, Gaskóékat már korábban kitárgyaltam.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 22:18:10

@zero:

"Mivel a munkavállalók jogai a béka segge alatt vannak, NEM LEHET itt általános országos sztrájk!"

Pont erre utaltam. Tessenek tenni arról, kedves munkavállalók, hogy szervezetten meg tudják védeni önös érdekeiket, mert a cég valóban nem fog önszántából sztrájkjogot adni.;-)

2009.04.24. 22:20:49

Gaskó elmegy a fenébeHF...oszt a zsírjában süljön meg...bajnai nem fog tőle megijedni...sőt!:) Ha nem, hát nem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 22:21:26

@Marcellusca:

Ehhehe, ezért szoktam én ctrl A, ctrl C-zni, mielőtt elküldök egy hosszabb kommentet.;-)
Én tegnap megnéztem az állandóan szidott kereskedelmi tévék egyikén a Tűzben edzett férfit Denzel Washingtonnal, úgyhogy én még ennek a hatása alatt vagyok.:) Illetve konkrétan a mézes-mazsolás-almás-sajtos-fahéjas-diós sült csirkém hatása alatt vagyok, úgyhogy megyek is vacsizni.:)

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.24. 22:26:41

@dr.justice: "A profilképem egy animált gif fájl, meg tudná mondani valaki, hogy miért nem mozog ? "

A képfeldogozó komponens a feltöltött képből új avatar képet genyerál kepneve_s.jpg néven (az animált gifet meg szembe röhögi)..vagyis nem az eredetit kicsinyíti. ;)

Marcellusca 2009.04.24. 22:32:38

@Mj:

Én is szokok ctrl+c-zni, de nem mindig.
Na, ilyenkor szokott szivatni a tecnika. :)

Jó étvágyat!

Marcellusca 2009.04.24. 22:40:14

@Marcellusca: Nu, némmán fáradok. :)
Szóval: technika.

dr.justice 2009.04.24. 22:44:03

@Bezuhov:

Köszönöm. Honnan tudod ?

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.04.24. 22:48:48

Aki olyan hülye hogy tanittja a kölykét, megérdemli, hogy szivjon még egy kicsit az éretségi előtt

a bodzaszedőket ez nem érinti

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 22:53:15

@Prinzessin Erbsen:

A mostani korosztály 18 éves koráig iskolaköteles. Egyébként meg mint írtam, nem a ballagás napján lesz sztrájk.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.24. 22:56:43

@dr.justice:

kérlek, sok szabadidő= sok hobbi :)
trolloskodás és a hobbi-pszichológia mellett elsősorban web-es dolgokkal ütöm el az időt

dr.justice 2009.04.24. 22:57:40

@Mj:

Egészségedre. Pedig nem kellene ilyenkor enni, viszont én is éppen ezt teszem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 23:03:00

@dr.justice:

Akkor neked is jó étvágyat.:) Én sajnos a nap első felében gyakran alig eszem, a másodikban meg bepótolom, amikor már ráérek.:-/ (De amíg nem hízom egy dekát se, addig igazából nem nyomaszt a dolog.)

dr.justice 2009.04.24. 23:07:32

@Bezuhov:

Már azt hittem, valami bennfentes vagy.

dr.justice 2009.04.24. 23:12:03

@Mj:

Kösz, már én is befejeztem mert gyors evő vagyok. A súlyom az esti zabálástól nekem se nagyon nő, de a háj/izom arányomnak nem igazán használ.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 23:21:05

@dr.justice:

Na igen, ismerős, 16 éves korom óta változatlan a súlyom, de a kevesebb lovaglás/focizás és a zsírosabb táplálkozás kicsit nálam is változtatott a háj/izom arányon.:-S

stulquec 2009.04.24. 23:21:23

a Gerontofil meg a Gaskó is huzzanak már el innen!

wladyslawsky (törölt) 2009.04.24. 23:28:26

@zero: a feltételes mód jelét nem véletlenül raktam oda. Igenis tudNA sztrájkolni a teszkó dolgozó is. És nem a munkavállalók jogai itt a lényegi feltételek, sokkal inkább az, hogyan állnak hozzá az egészhez. Összefogás, szolidaritás, elszántság nélkül nem menne. Sajnos ezek nincsenek is meg (az okokat most nem részletezem)

Ideális esetben a folyamat tehát: elégedetlenség - sikertelen tárgyalás - sztrájk - sztrájktörők leköpése/megverése - további sztrájk - sikeres tárgyalás - elégedettség. Tőlünk szerencsésebb történelmi fejlődésű helyeken volt már ilyesmire példa...

A "MAGÁNCÉG ALKALMAZOTTJAI NEM TUDNAK SZTRÁJKOLNI" érvelésed azért nem ül 100%-ig, mert maga a sztrájk, mint olyan, éppenhogy a klasszikus 19.-20. sz.-i kapitalizmusokban formálódott ki. A mondat amúgy szerintem így helyes: magáncég alkalmazottai NEM AKARNAK / NEM MERNEK sztrájkolni.

wladyslawsky (törölt) 2009.04.24. 23:43:32

@Bezuhov: azt nagyon jól teszi a képfeldogozó komponens, már csak ilyen kis hülye villódzó mozgóképek hiányoznának :)

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.25. 07:21:51

@wladyslawsky:

Azért ehhez kell egy erős állam is, ami itt nincs, mert a liberalizmusba révedt kormánypártjaink a "Kisebb Állam" égisze alatt gyakorlatilag likvidálták az államgépezetet. És még tovább akarják likvidálni, gyűlöletet keltve permanenes módon s uszítva a közszolgák ellen (lásd pl. négynapos munkahét bevezetése a la Libajnai).

jozicsenko 2009.04.25. 08:05:55

reggelt!

MJ: "mézes-mazsolás-almás-sajtos-fahéjas-diós sült csirkém "

ööö, én azt hiszem, most a te hatásod alá kerültem...

mmmm, mmmm....

(gaskón nem szabad kiakadni Uraim és Hölgyeim, mert a gyomorfekély elég rossz dolog, a gyomorszonda meg egy akkora mélytorkos dolog, ami még Geronnazzo kisasszonyt is megviselné: igen, remélem a másvilágon Gasko ur többszörösen kapja majd vissza amit csinált, vagy legalábbis Közlekedési Miniszter lesz Orbánnál oszt oldja meg maga a bajokat: az lesz még az igazi mélytorkos jelenet.. (főleg nekünk))

ehhh, a gyomorfekély rossssz, Érrrtem?

ne emmiatt patkoljatok el...

jap, MJ: egy hete boros-barackos bárányt csináltam: fehérborban és barakbefőtt levében pároltam majd másfél órát (utána egy szelidebb currys szosszal és a barackkal öntöttem fel, de a boros-barackos íz maradt meghatározóan)

naa, jó étvágyat, jó reggelt!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.25. 08:16:11

@wladyslawsky:

Páran megőrülnénk tőlük, az biztos. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.25. 08:23:13

@icelpro:

Akkor magyarázd el kérlek, mire gondoltál pontosan.

2itailor 2009.04.25. 08:34:36

Amíg a szakszervezeteknél a tisztviselők azoknál állnak alkalmazásban akikkel szemben védeniük kellene a munkavállalók érdekeit - következésképpen onnan kapja a fizut - addig pl. a kereskedelemben nem fog érdemi változás történni, mert nekik semmilyen tekintélyük nincs egyik oldalon sem.
Emlékszem régebbről valami cirkuszra a munka-, és pihenőidő betartással kapcsolatban a Lidl-nél. Nekik bolton belül sikerült összefogni és megkapták amit akartak, de hogy mi lett a szószólóval aki szervezte, arról nem szólt a fáma.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.04.25. 10:23:54

@Mj:
Megkérdeztem egy ismerősömet, hogy a fia hogy bírja anyagilag, hogy hetente hazajár Pestről Miskolcra? Jaj, hát hallássérült igazolványa van. Oh, nem gondoltam volna, hogy hallássárült a gyerek. És hogy boldogul ezzel a hátránnyal a szakmájában, mivel hogy pincér, ez nem akadályozza? (én hülye naiv!)Nem mert amúgy semmi baja a fülének, csupán az anyóssa el tudta neki inténi, hogy ezt megkapja, igaz nem lehetett vele leszázalékolni, de az igazolvany sokféle kedvezményre jogosít. Szinte ingyen utazik vonaton, nem is éri meg autót venni neki.

Ezzel azt szerettem volna illusztrálni, hogy vonaton szinte már csak azok utaznak akik valami kedvezményre jogosultak, és arra nagyon sokan jogosultak.

Még dolgozó koromban igénybe akartam venni az évi 1x alaklomra szólo 50%-os kedvezményt, kiderült, hogy egyik napról a másikra eltörölték. Nem került cimlapra, szép csendben mult ki.

Miközben a bodza szedők 3 gyerek nélkül nem szálnak még buszra sem, még akkor sem ha a szomszéd faluba mennek.

Ki van ez találva! Nem szakad meg a szivem, ha egy pár napig nem tudnak a népek ingyen utazni, Minél tovább sztájkolnak, annál több pénz marad az állam kasszába.Legalább ők is hozzá járulnak a válságkezeléshez.

dr.justice 2009.04.25. 10:28:06

@wladyslawsky:

Az enyém nem vicces lett volna, hanem elgondolkodtató.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.25. 10:45:53

@Mj:

Figyu, magánszférából egy szakszerveztet hozok fel példának: SUZUKI

Nem is tudom hányszor rúgták ki a szakszervezet vezetőjét a cégtől, pedig szegény csak kérni akart egy-két dolgot, sztrájkról szó sem volt ...

Akkor nem is a kisebb magáncégeknél, de még a nagy multiknál is hogy sztrájkoljon az ember?

Marcellusca 2009.04.25. 11:12:06

@jozicsenko:

Gyomortükrözés előtt érdeklődj, hogy az előző betegen nem végbéltükrözést csináltak-e! :D

/Jó étvágyat az ebédhez! :)/

2009.04.25. 12:09:11

@Prinzessin Erbsen: hát ez nem így van egészen, herceglány! Igazából aki vonaton jár be dolgozni, azokat percek alatt kitehetik ezért, mert kapnak 10 másikat helyben. És ezek az emberek nem engedhetik meg maguknak, hogy kocsival járjanak be...Szóval azokon ütnek, akik a sorstársaik...Úgyhogy menjen Gaskó a fenébe...

Jurganov 2009.04.25. 12:12:46

@zero:

Zero, ez konkrétan a NEM AKAR/NEM MER kategória :)

Ha másnap senki nem kezd dolgozni akkor kb azonnal visszaveszik a szakszervezetist, megkapják amit szerettek volna(vagy egy részét) és seggberúgják a főnököt. Mivel azonban úgy állunk a dolgokhoz, hogy " jó ez, csak dolgozhassunk, ha éhbérért akkor éhbérért" ez nem is fog változni. És ezért fontos a hatalom részéről, hogy az emberek minél butábbak legyenek, hiszen azokat könnyű megfélemlíteni+ eszébe sem jut bármit tenni a saját érdekében, elfogadja, hogy ami van az jó, mert régen is ez volt...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.25. 15:15:55

@jozicsenko:

Hmm, köszönöm a receptet, lehet, hogy holnap ki is próbálom, úgyis kertben fogunk sütögetni.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.25. 15:21:06

@Prinzessin Erbsen:

"Nem szakad meg a szivem, ha egy pár napig nem tudnak a népek ingyen utazni"

Elég sok évfolyamtársam jár ki vonattal minden hétköznap Piliscsabára, és egyáltalán nem ingyen utaznak, mint ahogy az ingázni kénytelen iskolások sem. Ahogy azok sem, akik busszal járnak. Sőt, gyakorlatilag minden kedvezményt megvontak a levelezős és estis hallgatóktól. De én nem is erről beszéltem eddig.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.25. 15:26:36

@zero:

Mondom, hogy nem vagyok zseni, tudom, hogy borzasztó nehéz, de a szolidaritás vállalása és a hatékony összefogás nélkül természetes, hogy bárkit kirúgnak, aki jobb feltételek mellett szeretne dolgozni. Erről szólt a 19. századi vadkapitalizmus is. És a munkavállalók tudatos kollektív érdekvédelme még csak az egyik oldala az érmének, a másik oldalról az államnak is kellene támogatni ezt. Működött egy ilyen, korporatív rendszer Olaszországban, a '20-as évektől kezdve, aminek következményeként a világgazdasági válság idején is az olasz munkások életszínvonala volt az egyik legmagasabb az európai munkásság körében, de ugye maga lennék a Sátán, ha bármilyen értelemben is méltatnám a fasizmust...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.25. 15:28:02

@tesz-vesz:

Csupán arra az apró hibára kívántam fölhívni a figyelmedet, hogy a keresztnevét Antallnak írtad, ő meg másvalaki volt.;-)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.04.25. 20:03:39

@Mj: Persze, nem vagyok hülye, tudom hogy akad azért olyan aki rendes jegyet vesz, de te is tudod, hogy azok vannak kevesebben, ezer féle kedvezmény van, szinte minden kategóriában.

Néha én is vonatra kényszerülök, mert nincs jogosítványom - és noch dazu egyik kripli kategóriába sem esek bele.

A múlkoriban rövid otthon tartózkodásom alatt sikerült mind a vasutas, mind a repülőtéri szrájkot meg csípni.

Egyébként itt is sztrájkolnak néha. A mulkor nem járt a villamos - na azért teljesen nem állt le, óramű pontossággal óránként indult egy. Ha a vasút nem sztájkol akkor viszont úgy jár mint egy schafhausen. Otthon viszont különösebb ok nem kell ahhoz, hogy órakat késsenek a vonatok. De ez már egy másik blog témája lenne.

Passzivista 2009.04.27. 10:09:25

Gasko, el lehet innen menni! Jha, hogy nem is olyan rossz neked? Ejnye...

Carnivora (törölt) 2009.04.27. 10:50:50

Levágják és megeszik ujjukat a szerb sztrájkolók, ha nem lesz megoldás

Egy szerbiai textilgyár dolgozói öncsonkítással tiltakoznak az elmaradt fizetések és a munkahelyek elvesztése miatt. A sztrájkolók vezetője tegnap levágta bal keze egyik ujját, és jelezte, hogy példáját mások is követik. Az illetékes szerb miniszter tegnap a helyszínre látogatott.

inforadio.hu/hir/kulfold/hir-273822

Gaskó vegyen példát ezekről :D csak ő a fejét vághatná le kezdésnek

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.27. 20:40:09

@Prinzessin Erbsen:

Már csak azért is szoktak ennyit késni, mert sok helyen csak egy nyomtáv van, úgyhogy ha egyszer késik az ellenvonat, borul minden.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.27. 20:40:39

@Carnivora:

Na ezekkel merjen valaki ujjat húzni.:)

2009.04.27. 21:44:38

@Carnivora: hajrá!Jó tipp neki, még, még ennyi nem elég!:)

süti beállítások módosítása