Skip to content


       Szűrés lista

Marton Frigyes-díj Fekete Jánosnak

Fekete János, az "Ember Aki Nem Fogott Kezet Sólyom Lászlóval",  Marton Frigyes-díjat kapott. Rorgosh írt nekünk egy levelet, hogy ki is az a Fekete János ...

    "A Marton Frigyes Díjat olyan művészek, közéleti személyiségek kapják akik a neves humoristához méltó humorral, emellett a társadalmi problémák iránt tanúsított empátiával, toleranciával és nagyfokú szolidaritással végzik tevékenységüket.

De hogy jön ide Fekete János? A hivatalos MTI-hír szerint:
"Az elismerés közéleti díjazottja, aki fontos küldetése mellett kiváló humoráról is tanúságot tesz, az idén Fekete János közgazdász, aki évtizedeken keresztül meghatározó alakja volt a magyar gazdasági életnek, és aki az indoklás szerint "évtizedek óta hiteles és hitelképes személynek számít".

    Fekete János persze nem humorista, és amivel foglalkozik – makroközgazdaságtan – sem épp vicces, bár maga szereti humoros fordulatokkal feldobni a témát, amire valljuk be, néha rá is fér ez. Őt magát azonban Kövér László a hazai államadósság atyjának nevezte.

    De ki is ez az ember? Fekete János a Magyar Nemzeti Bank Kádár rendszer alatti elnökhelyettese egy, elsősorban a hazai baloldal körében népszerű makroközgazdász, aki bevallottan Keynesi elveket vall a gazdaságpolitikában.

    Az ország 1982-es IMF tagságához vezető tárgyalások konkrét vezetője volt, aki az akkori  hazai viszonyokhoz képest korszerű elveket vallott a közgazdaságtanról. Ám pontos szerepe nem teljesen tisztázott, ugyanis a korabeli döntésekről jórészt csak tőle magától kapunk információkat.

    Ettől függetlenül tévedés őt az államadósság atyjának nevezni. Saját bevallása szerint ugyan hitt a beruházási célú hitelfelvételben, ám azt is tudni kell, hogy a konkrét beruházási döntéseket csak ritkán ő hozta meg. Emellett a Kádár rendszer – akárcsak azóta a választott kormányaink – nem csak beruházási célokra vett fel hitelt, hanem a lakosság fogyasztási igényeinek kielégítésére is.

    Természetesen örök kérdés lesz, hogy helyesek voltak-e a beruházási célú hitelek (a fogyasztási célú hitelek negatív értékelése egyértelműbb), ám egyvalamit a korszakkal kapcsolatban tudomásul kell vennünk: abban az érában az állam tulajdonos is volt, így a beruházási döntésekről elsősorban mint tulajdonos döntött, nem mint állam.

    Az idős közgazdász a rendszerváltást követően 1998-ban nyugdíjba vonult, ám közéleti tevékenységét nem szüntette meg. 2007-ben a kormányprogram mellett állt ki, fontosnak ítélve a kiadáscsökkentéseket, ám tavaly év végi interjúiban már hibának nevezi a gyors hiánycsökkentést, sőt általában az eurozóna tagjaira vonatkozó szigorú költségvetési előírásokat is.

    Fekete János saját bevallása előre látta az amerikai ingatlanpiaci buborék kipattanása okozta problémákat, azonban nyilatkozatainak tartalma – legalábbis szerintem – nem igazolja ezen állítását.

    Állítom ezt azért, mert semmilyen figyelmeztetésben nem részesítette a 2002 óta regnáló MSZP kormányzatokat arra vonatkozóan, hogy nem kellene elszállni a költségvetési hiánnyal, tekintettel a várható államadósság finanszírozási lehetőségekre. Olyannyira nem, hogy még tavaly szeptember elején is azt hangoztatta, hogy az ország makulátlan adósságtörlesztési múltjára való tekintettel nem várhatóak semmilyen nehézségek az államadósság finanszírozása tekintetében. Sőt, még egyértelműen úgy ítélte meg, hogy az ország gazdasága fellendülőben van.

    Holott az, aki előrelátta ezt a válságot, az látta volna a hitelpiac beszűkülését, a befektetők biztonság iránt fokozódó vágyát. Márpedig a magyar állam nem volt a legbiztonságosabb adós, olyannyira nem, hogy azt Járai Zsigmond még jegybankelnök korában észrevette, és ezért nyilvánosan figyelmeztette a kormányt a hiány leszorításának szükségére, amiért Fekete János élesen is bírálta Járait. A magasabb kockázat következtében pedig válság idején eldugulhatnak a hitelforrások, ami meg is történt.



   Visszatérve a díjra. Véleményem szerint mindenféle díjat aktív korú, aktívan tevékenykedő embereknek illik adni, nem pedig olyan kiöregedett embereknek, akik évente ha két-háromszor megszólalnak nyilvánosan. Márpedig Fekete János ma már nem igazán aktív.

    Emellett pedig közéleti szempontból is támadható, hiszen 2006-ban nem volt hajlandó kezet fogni Sólyom László köztársasági elnökkel, mivel az nem értett egyet Fekete János kitüntetésével. Holott – bár konkrétan magam sem kedvelem Sólyom Lászlót – a köztársasági elnök elsősorban olyan protokoláris személy, aki elsősorban a magyar államot személyesíti meg, így a kézfogás elutasítása akár a magyar állam megsértéseként is értelmezhető.

A díjátadón nem győzték dícsérni a seggét nyalni:
"Juszt László szerint az ő pénzügyi machinációnak köszönhető, hogy az ország gazdasága évtizedekig működőképes volt, de mint kiderült, ő adott ötezer dollárt arra is, hogy Gina Lollobrigidát az emlékezetes 1973-as szilveszteri tévéműsorba Magyarországra hozzák. Fekete - Sas József elmondása szerint - „isteni sztorikat tudott mesélni arról az időszakról", amiken még a humoristák is „halára röhögték magukat". A nagyon komoly banki munkái mellett pedig a Vidám Színpad akkori politikai kabaréiba gegmenként is beszállt." - hetivalasz.hu

    Akkor miért is kapott most Marton Frigyes díjat? Nos, aligha azért amiért magát a díjat alapították. Sokkal inkább a 7. éve regnáló baloldali kormányok szakadatlan támogatásáért, elvégre mindenkinek jól esik, ha védik, dícsérik...."
 
(A díjtátadón nem jelent meg Fekete János, Index-videó erre)

Címkék: közélet pofátlan rorgosh

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr781103757

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újbuda feketén fehéren 2009.05.06. 15:12:20

Kádári nosztalgiaAmíg a múlt árnyai kísértenek Újbudán, nehéz a jövőt építeni. Kerületünk polgármesteréből május 1-éhez közeledve előtört a büszke KISZ-es és a kádári múlttal cimborált. Kevés olyan ember van, aki egy letűnt, feledni vágyott korszak címerf…

Trackback: Kifordított ország 2009.05.06. 13:48:33

A Marton Frigyes díj...A díjat pl. Sas József és Kuncze Gábor után Gálvölgyi János, Trunkó Barnabás -aki maga is annak a bizottságnak a tagja, mely a díjat odaítéli- és Fekete János közgazdász kapta például Molnár Gyulától, Újbuda polgármesterétől (közter…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gábbor 2009.05.06. 11:33:29

Azt hiszen fordítva volt, Sólyom nem fogott kezet Fekete Jánossal.

eszkep 2009.05.06. 11:36:51

És ez az ember vajon nyugdíjat is kap??? Ahelyett, hogy 25 éves börtönbüntetését töltené éppen???

Rwindx 2009.05.06. 11:49:01

Szerintem teljesen korrekt hogy ilyen díjat kapott, bár Marton Frigyes nem tudom ezt így gondolná-e.
Ilyen díjat kapott már kuncze is, sas is, szóval szép gyüjtőhelye lesz így azoknak akik a pöcébe valók.

És igen, Sólyom nem volt hajlandó kezet nyújtani, nem fekete. Én személy szerint büszke vagyok emiatt Sólyomra.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2009.05.06. 11:50:20

Amúgy manapság már remek orrszőrvágókat lehet kapni.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.06. 11:52:25

Az index videó mindet elárul.

Nálam totálisan itt írta le magát Gálvölgyi is.

Szar kommunista, magukat megmondóembereknek képzelő nullák. A legszebb, mikor Trunkó előadja, ő is kapott, de mivel benne van a bizottságban, akkor éppen magára nem szavazott...

Úristen!!! Mikrószkópszínpad, meg a baltaarcú munkásőr közönség...

postabelyeg 2009.05.06. 11:52:28

@YXCVBN: Hogy Marton Frigyes-díjat kapott?

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2009.05.06. 11:54:09

Kár ezen rágódni.

Egyrészt Marton Frigyes az akkori rádiókabaré vezetője volt, akinek érdemeit csak nyilvánosság előtt szokás dicsérni, Farkasházy pl. elég sok rosszat ír róla a könyveiben. Szerintem mára teljesen érdektelen, hogy ki volt.

Fekete Jánosról egy érdekes sztori van moldova Kádár-életrajzában, miszerint úgy vetetett fel minket az IMFbe, hogy az oroszok ne tudjanak róla idő előtt, ezzel szerzett pénzt, hogy akkor az ország ne menjen csődbe. Ez nyilván hitel volt, akkor viszont szükség volt rá, ma 10x annyi van, mégis élünk...

A kinyújtott kezet nem elfogadni meg akkora taplóság, hogy nyilvános pofánvágást érdemel az elkövetője.

Rwindx 2009.05.06. 12:16:00

@Agyalapi: Szerintem vannak akkora férgek, akiknek kéznyújtás helyett pofánvágás jár. Nézhetjük úgy fekete örüljön hogy megúszta ennyivel.

ketroot 2009.05.06. 12:19:47

Azért a Juszt érvelés se kutyafüle a videóban, hogy "debezzeg Amerika elvan adósodva KÍnának, mi meg a picsában sem vagyunk ettől..." Érted. Szal tényleg nem kell itt hisztizni...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.05.06. 12:22:38

és Juszt végszava a megnyert perről smafu?

Bátorkeszi 2009.05.06. 12:39:27

Fekete János veje Niklai Ákos a Magyar Turizmus Zrt elnöke, unokája az Első Magyar Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. elnöke.

gábbor 2009.05.06. 12:40:49

@Agyalapi: Ez így van.Csak nem mindegy melyik nyújtja előbb. Aki a díjat adja . Ha nem nyújtja , az nem taplóság.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.06. 12:42:32

@gábbor:

index.hu/belfold/kit7319/

"Amikor Fekete Jánosnak Sólyom átnyújtotta a Magyar Köztársaságért Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal díjat, egy pillanatig farkasszemet néztek egymással, aztán Fekete kézfogás nélkül továbblépett Gyurcsány Ferenchez és Szili Katalinhoz. "

Tündér_Lala 2009.05.06. 12:43:05

Feketét azok közé sorolom, akik már a 70-es években dolgoztak a rendszer váltáson úgy, ahogy nálunk hajtották végre. Azt gondolom, hogy miután minden tervei szerint alakult, a haszonélvezők által adományozott kitüntetései érthetők. Mondjuk ez a legutóbbi elég gagyi.

rolika 2009.05.06. 12:44:24

Ha nem történik valami, lesz itt még Fekete János-díj is, meglátjátok...

Corry 2009.05.06. 12:46:05

@gábbor:
Ez valóban így volt.
A Sólyom úr anno teljesen meg volt keveredve. A Marjaival kezet fogott, a Feketével nem. A Marjai egy politikus, miniszterelnök-helyettes volt, a Fekete meg egy bankár, vagyis inkább szakember. Teljesen logikus, hogy a múlt rendszerben politikusként dolgozóval kezet fogunk, a szakemberrel meg nem.
Logikus magyarázat nincs, talán annyi, hogy önteltsége a Feketével elmaradt kézfogásáig tartott, a Marjai pedig utána jön a névsorban...

Arról viszont lövésem sincs, hogy miért kap egy volt bankár humorista díjat. A Fekete úr előadásai érdekesek, színesek, bemutatta saját szerepét a cócalizmusbeli gazdasági életben, de nem lehet őt humoristának nevezni.

Corry 2009.05.06. 12:53:30

@zero: Nézd meg a kézfogásról készült videót, ha megvan valahol.
És ez is az én verziómat támasztja alá:
www.klikkbank.hu/itthon/20060608solyom.html

és ez is:

www.rtlhirek.hu/cikk/50499

Az index ebben a nemakarunkkitüntetni témakörben több baromságot hozott tető alá, de a legnagyobbat mégis a harmadik ügyében sikerült összehoznia. A közelmúltban, 99 éves korában elhunyt Mosonyi Emil ügyében amit lehetett összekevert és összemaszatolt.

Geza 2009.05.06. 13:06:52

Érdekes, de ennek az alaknak az orrvonala pont olyan, mint soros györgyé! A szájkörnyék és az állcsont alakulása is hasonló, meg a szemöldök és a szem környéke is olyasmi. Kicsit talán keskenyebb az arca, bár ezt így profilból nem tudom biztosra megítélni, de nem rokonai ezek egymásnak véletlenül?

derelyegrádi szellem 2009.05.06. 13:20:54

@Geza:
Mengele "stúdiójában" tanultál, ránézésre történő genealógia szakon? :-)

reKorrekt 2009.05.06. 13:24:01

Egyáltalán mi a fasznak még díjakat is osztogatni - a mi pénzünkől persze - a sok közéleti szarházinak?? Nem elég nekik hogy EKHO-zhatnak?! Annyuk picsáját.

derelyegrádi szellem 2009.05.06. 13:52:11

Nekem Fekete elvtársból legjobb az volt, amikor a köztévén (rendszerváltás után!!!) egy műsorban együtt ült Lakatos (volt agitprop vezér) elvtárssal - meg még valakivel, akit elfelejtettem - egy stúdióban és kedélyesen beszélgettek a dicső múltról.

Fekete elvtárs előadta, hogy amikor csődbe ment az ország, a telejs összeomlást csak úgy sikerült elkerülni, hogy ő (mint deus ex machina) kölcsönkért 600 millió dollárt. Mindenki elismerően bólogatott, mekkora Mester ez a Fekete elvtárs.

Csődbe ment az ország, csak így személytelenül.

Valójában a mondat így hangzana korrektül Fekete elvtárs szájából: Mikor (nem először és nem is utoljára) csődbe vittÜK az országot, a nagyobb bajt csak úgy sikerült elkerülni, hogy felvettünk 600.000 millió dollár kölcsönt, amit a mai napig nyög az ország, a többivel együtt.

Ugye milyen más, Fekete elvtárs?

Geza 2009.05.06. 13:57:07

@derelyegrádi szellem:
Jaja :).
Egyszer meg is kérdeztem az öreget, hogy hogyan képes megkülönböztetni egy dobermannt egy bernáthegyitől, hiszen ki tudja, hogy melyik jószág hogyan definiálja magát, amire csak annyit mondott, hogy: 'Hát úgy, hogy ránézek és _látom_' :) ...

derelyegrádi szellem 2009.05.06. 14:07:31

@Geza:

Ennek az iskolának vannak derék "baloldali" folytatói is, úgymint: Bodor Pál János István (diurnus) és Tamás Gáspár Miklós, meg még egy páran.

z666 2009.05.06. 14:31:56

Kalasnyikovval kéne a mellére tűzni az érdemrendet...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 14:41:25

@YXCVBN:

Eddig hány építő jellegű választ nyomtál a mai napon?

Geza 2009.05.06. 14:45:08

@YXCVBN:
Ki se mondtam, miért asszociálsz hát erre, Freud bácsi csókoltat, vagy mifene :) ?

Amúgy igen, soros györgy zsidó, ő maga tartja magát annak, és nem is csinál belőle titkot. Baj? Ha igen, akkor vele beszéld meg, kispocok.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 14:48:56

@Geza: De akkor se zsidózzál bazdmeg!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 14:49:13

@YXCVBN:

Köszönjük az újabb építő jellegű választ. Nem vagy véletlenül Bezuhov rokona?;-)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 14:52:55

@derelyegrádi szellem: Mi nekem?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 14:54:45

mijafaszé kell mindig egy hülye ide, nem lehet kitiltani? elrontja a normális emberek szórakozását, és mindenkit zavar. Értelmes mondata nincsen, csak személyeskedik,és káromkodik, meg anyázik. Kinek jó ez?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 14:55:26

@YXCVBN:

Látom, megy a társalgás, mint a karikacsapás.:)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 14:56:50

@Mj: Inkább kockacsapásra emlékeztet.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 15:00:09

Amúgy, elég érdekes, ha a zsidóra azt mondják, zsidó, azonnal megjelennek a habzó szájú jogvédők, ha a cigányt cigánynak hívják, szintén. Érdekes, a többi náció miért nem kéri ki magának, ha a hovatartozását említik? Soha nem hallottam, hogy a sváb, a bolgár, a lengyel, a holland vagy a francia tiltakozott volna, ha így említették...és akkor még nem beszéltem a cigányok által gúnyosan, lenézően használt "paraszt" szóra.. amit a magyarokra használnak, és mégse kérik ki maguknak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:01:12

@YXCVBN:

Köszönjük, akkor most abba is lehet fejezni, ha ennyire nem akaródzik neked normálisan kommunikálni.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 15:01:59

Feketéről meg annyit, a lelke a nevében van, és ezért még díjat is kap, hát gyönyörű. én így szeretlek, Magyarország

Geza 2009.05.06. 15:02:00

@YXCVBN:
Zsiiidóóóó, zsihihihihíii-dohohohó, bibibibibí :) !
Simon Peresz is zsidó, meg Bernie Madoff is zsidó, ha megpukkadsz, akkor is :) !

Komolyra fordítva: majd pont te mondod meg, hogy mit csináljak meg mit nem. Menj és szórakozz inkább azzal, ami egyidős veled, pubi...

derelyegrádi szellem 2009.05.06. 15:02:08

@YXCVBN:

Itt eddig te zsidóztál egyedül.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:02:15

@*kicsihuszár*[L42]:

Azért ebben az is benne van, hogy nem szoktak kampósorrú svábozni, vagy büdös bolgározni.;-)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 15:04:54

@Mj: jó, igaz, tudom, szándékos volt a csúsztatás, na...és tudom, szoktak csigazabálót, meg hasonlókat említeni:):)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:06:42

@*kicsihuszár*[L42]:

Sőt, digózni is szoktak, meg lakkozott négerezni, most így jobb?:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:07:48

@YXCVBN:

Most ezt minek csinálod itt?

Zero, Laspalmas, valaki?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 15:08:44

"a társadalmi problémák iránt tanúsított empátiával, toleranciával és nagyfokú szolidaritással végzik tevékenységüket."

És azért kíváncsi lennék, ezek közül egy pénzember melyiknek felelt meg? Nem ismerek egyet sem, de abban biztos vagyok, ez a pénzemberektől iszonyú messze van.Empátia,szolidaritás...ez egy vicc.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 15:11:03

@Mj: Fáradj át az előző posthoz és nézd meg ki kezdte az anyázást.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:11:11

@*kicsihuszár*[L42]:

Arra kívántam utalni, hogy szoktak még szidni másokat is, mégis egyértelműen csak a zsidózás és a cigányozás szokott igazán pejoratív lenni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:12:05

@YXCVBN:

"Én csak visszaütöttem" kategória, így már sokkal jobb. (Amúgy ott is olvastam, hogy milyen szánalmas faszságokat írtál.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:15:14

@*kicsihuszár*[L42]:

Akkor elmagyarázhatnád, hogy mi ez a (K), mert én meg ezt nem értem.;-)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 15:16:18

@Mj: És? A véleményemet kifejthetem, akkor is ha nem tetszik, hogy ezt néhányan nem tudják elviselni és anyázni kezdenek, arról én nem tehetek.

reKorrekt 2009.05.06. 15:18:47

@YXCVBN: az ilyen bélsár embereknek köszönhetően ül jelenleg a buzi-cigány-zsidó párt a parlamentben (az euban is). Remélem legközelebb is rájuk szavazol. Márcsak azért is hogy hátha öngyilkos leszel a fél % miatt. Te nyomorult hazaáruló.

Scarlet Crusader 2009.05.06. 15:21:38

Tenyleg minden magyarorszagi forum oldalnak az a sorsa, hogy az emberek egymast baszogatjak?
Talan nem veletlenul legyintenek rank barhova megyunk.

pógárjenő 2009.05.06. 15:23:37

Oszt mi van ha zsidó, mér hogy nevezzem őfelsége a szemita, vagy miafasz, antipalesztin, vagymiapöcsömnek hijjam, vazze?
A cigány az cigány nem roma, a magyar az magyar nem hungarusz vagy goj baszki, magyar, a néger meg néger,nem tom miért vita téma ez még, mellesleg hogy csak alap legyen a vitához ki is volt hitler faterja? drága okoska libernyákok!
Ki is vót fekete efftás, aki elb@szta a Dunát a vízlépcsővel, mellesleg felvette a qrva nagy kölcsönt amít még ma is gürcölünk, na hát ez van!egy görény (tökmindeggy hogy mi egy sz@r ember volt!)

f.m.j. 2009.05.06. 15:25:11

@A lámpavas öregbíti a bőrt [Korrekt]:

Gyerekek, ennek az YXCVBN-nek nem szabad válaszolni, már a segélyes posztnél is piszkoskodott, ez ide csak ma jött, és ha figyelmekívül haggyuk, talán el is húzza a bélést :):):)
És csodálkozom, hogy Zeroék semmit se tesznek, nem az a demokrácia, ha ezt haggyák...

Geza 2009.05.06. 15:25:32

@YXCVBN:
Ja. Arra, hogy miért is nem ő csinált téged is, akkor talán eszed is lenne. De valószínűleg az lehet a dolog hátterében, hogy még ha meg is állt volna a parkolóban anyád mellett, akkor se lett volna rá gusztusa.

Ha már mindenáron beszólósdit szeretnél játszani, szerintem egy kicsit még képezd magad. Jobb fantáziával és nagyobb szókinccsel jobb eséllyel indulsz.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:26:12

@YXCVBN:

Tudod mit, amíg nem írsz valami érdemlegeset, le vagy szarva. Még a végén tényleg igaza lesz Scarlet Crusader-nek.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:27:43

@*kicsihuszár*[L42]:

Na igen, rég nem MSN-eztem már, meg én nem is szoktam neten puszikat osztogatni, akkor már inkább élőben.:) De azért köszönöm, a magam részéről elfogadom.:)

derelyegrádi szellem 2009.05.06. 15:27:50

@YXCVBN:

Félreértesz valamit. Itt valódi toleránsok vannak még azt is elnézik neked, ha nem érvelsz, hanem csak zsidózol. Nem szép dolog, nem örülünk neki, de hát nem vagyunk egyformák.

Erre szolgál a tolerancia.

pógárjenő 2009.05.06. 15:27:53

@*kicsihuszár*[L42]: köszike, elnézést de már a tököm tele van a "drágajóbógárúrozásbú"!

tavirdasz 2009.05.06. 15:28:37

ha nem tevedek,Medveczki /mumia/muveszno is a Fekete elvtars penzebol tengodik mar vagy 40 eve

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 15:29:16

@Scarlet Crusader: Mert ha a fórumokon egymás farkát szopkodnánk, és nyalogatnánk akkor sokkal jobb beszélgetés alakulna ki.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 15:31:34

@Mj: öö a barátodra való tekintettel szorítkoztam a virtuális puszira:):) Gondolom, nem lett volna túl lelkes, ha élőben adom..:):)

Scarlet Crusader 2009.05.06. 15:33:51

@YXCVBN: Hat, en jobban szeretem ha a baratnom szopkodja, uh. kosz de nem elek az ajanlatoddal; de te ne fogd vissza magad.
:))

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 15:34:15

@Morta Dellla: Medveczki "szexuális munkás" művésznő nem kap díjat?
Ő aztán empatikusan engedett a beleérzésnek..:)
Akinek volt elég pénze, az bírta a művésznő teljes szimpátiáját.:)

Geza 2009.05.06. 15:34:26

@fmj:
Jó. Részemről akkor hagytam is a bal alsó sori nagybetűst a fenébe. (Ha valakinek mégis kiborul a szitokzsákja, ossza le helyettem is légyszi, már csak a miheztartás végett is :)...)

mind2 (törölt) 2009.05.06. 15:35:10

Hát ez kb olyan, mint amikor a családfő elmegy otthonról a család összes megtakarított pénzével, 2 nap alatt elkurvázza, issza, eszi, kártyázza, aztán mikor kijózanodik, megijed, hogy mi lesz most, mit fog ezért az asszonytól kapni, mert tönkrevágta a családot.
És berohan az első bankba, felvesz magas kamatra rohadt sok hitelt, hogy otthon ne tudódjon ki a dolog. Tudom, gyenge hasonlat, de ezek után még ki is tüntetni úgy, hogy tudja a család, 20 évig kell a hitelt nyögni, több mint vicc. Olyan életszerűtlen.
Ezért valószínűbb : az igazi ok az lehetett, hogy a fajkasházinak meg a többinek kiszáradt a nyelve... náluk létkérdés a seggnyalás, mondhatni napjaik ezzel telnek. Miért is tennének másképp ? Valamiből élni kell, ha az Isten tehetséget nem adott :)

pógárjenő 2009.05.06. 15:35:35

@Mj: nekem adhacc, én bírlak ne aggódj....höhö!

mind2 (törölt) 2009.05.06. 15:38:24

@Scarlet Crusader: :) ezt úgy hívják, hogy látens homoszexualitás :) Meg aki sokat jön a fallosszal, annak általában kisebb egy falhosszal :)))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:38:50

@*kicsihuszár*[L42]:

Pedig szoktam puszit adni hímneműeknek is a jelenlétében, de ha nem, hát nem.:P

f.m.j. 2009.05.06. 15:38:59

@Geza: oké, kifújtuk a levegőt, és indulhat a társalgás végre a poszthoz kapcsolódóan (ezt nem rád értem, hiszen neked eddig is ez volt a célod...:):))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:40:03

@*kicsihuszár*[L42]:

Jaj, inkább ne merüljünk a részletekbe, mert nemrég kajáltam.:-S Inkább dobjunk neki össze egy tolószékre, ha már olyan mozgássérült szegény.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:41:21

@pógárjenő:

Majd meglátjuk élőben, egy Vastagbőr-talin.:P

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 15:42:04

@mind2: jó hasonlat ez, de miért életszerűtlen? Hisz ez a nagy magyar valóság, nem?
Azt támogatjuk, segítjük, aki nem dolgozik, azt tüntetjük ki, és adunk neki milliárdos végkielégítéseket, aki ellopja az országot, mi ebben az életszerűtlen?
Abszurdisztán, ahogy már itt sok esetben leíródott..a szomorú, keserű, dühítő magyar valóság.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:43:24

@mind2:

:)) Én erre a lefűrészelt kipufogócsövű, duplaszpojleres, csilivili, diszkógömbös, felturbózott Suzuki-soknál szoktam gondolni, mondván, ha az ágyban szarok, legalább a kocsiban érezzék magukat nagymenőnek.:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.05.06. 15:44:22

@zero:

Én azt hittem, hülyéskedsz, de nem.
Zero, nagyon el vagy tévedve.
Sólyom büszke arra, hogy nem fog kezet. Demonstrál vele valamit.
Ha taplóság, akkor tapló, de büszke tapló.
Ne vedd el tőle az élete értelmét.

Fekete meg erősen letojta.
Csak ennyi történt.

pógárjenő 2009.05.06. 15:46:25

@mind2: höhö.....ezek szoktak a födre hugyozni, assziszik hogy hosszabb a dolog.....

mind2 (törölt) 2009.05.06. 15:47:58

Jah, lehet. Igazad van. Néha nem magunkból kéne kiindulnom, aztán akkor nem éreznék olyan dolgokat életszerűtlennek, amik egyébként természetesek.
Egyébként visszatérve, hogy oltsuk-e egymást, vagy anyázás megy.
Én az XYDSGSGSGGSGS hszeknél azt nem értem, hogy miért nem így kezdik : figyi, szvsz, megérdemli, mert.... vagy : emberileg köze nincs hozzá, de jó pénzügyi szakember volt etc.
Ezzel szemben : kurva anyád, szopj le te geci....kb.
:)))))) Nah mind1. Nem vagyunk egyformák : szerencsére XD

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 15:48:32

@Mj: LOL..ez nagyon így van!
jó lenne erről valami vitaoldal, kíváncsi lennék a lányok,nők beszámolóira...hogy miként függ össze a férfiasság, és az autó csilli villi,meg ilyesmik.:) érdekes olvasmány lenne, azt gondolom.
Ezt a feketét meg össze kéne zárni a másikkal, aki pákó, de nem a Lucia, azt ki az országból őket, és minden vagyonát, az empátia,és szociális érzékenység nevében lefoglalni.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 15:53:06

@mind2: hopp, az úrilányos modorod...:):)még ha idéztél is:)
ezt nagyon jól tudják ők is,de, ha valaki ilyenre próbálja őket rávenni, akkor nem ők kezdték.Ne várj tőlük semmit, csak és kizárólag provokálni akarnak, bármit mondhatsz, érdemben nem reagálnak rá.kár a szó rájuk, az a legjobb, ha senki nemreagál, akkor elmegy hamar...a farok..

mind2 (törölt) 2009.05.06. 15:53:26

@*kicsihuszár*[L42]: miként függ össze ? Úgy, hogy bionyos paliknál az autó az ő meghosszabbított falloszuk. Úgy. Egyszerűen. Aztán kiszáll belőle kismuksó ( kb mint kolor, olyan 148 cm ) és meglóbálja a kulcsát. Ami bizony nem a helyzet kulcsa. Bár szeretné. Olyan ez, mint a push up eltartó a nőciknél. Nesze semmi, fogd meg ha tudod.

mind2 (törölt) 2009.05.06. 15:54:52

@*kicsihuszár*[L42]: jóvanna, ma frontos vagyok XD... ez a hülye idő :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:57:13

@*kicsihuszár*[L42]:

Találj ki magadnak valami jóvátételi szankciót.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 15:59:40

@*kicsihuszár*[L42]:

Nekem még nem volt ilyen csilivilis kalandom, és nem is tervezek ilyet, ha egy mód van rá.:)
Nekem az is jó, ha a börtönben zaklatják őket pepitára.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:00:50

@mind2:

Jaj ne is mondd a frontot, minden órában izgulok, hogy mi van a mindenórás nővérkémmel...:-S

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 16:00:52

@Mj: rendben, a következő kitüntetést, az éppen aktuális féreg helyett, a hozzá járó pénzjutalommal együtt, szívesen átveszem.
Nem kis felelősség ez, hidd el.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:02:12

@*kicsihuszár*[L42]:

Gondolj csak bele, kezet kell majd fognod Bajnaival és Szili Katival is.:) Bár van, aki Sólyommal se fogna.:P

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 16:08:51

Már olvasom egy ideje a blogot és nem tudom mi ez a nagy ellenszenv az SZDSZ-el kapcsolatban. El tudnátok mondani?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 16:09:14

@Mj: ajajj, tudtam én, hogy ez nem kegy, és kitüntetés, .nyomasztón nehezedik rám, akár egy hegy..ez büntetés.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 16:14:52

@Mj: igyekeztem...gondolhatod...
hopp. az előbb meg elírtam: dick= nick, természetesen:D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:15:36

@200 001:

Ja, egyébként nekem nincs bajom az SZDSZ-szel, csak ne legyenek bent/kint a Parlamentben.:P

f.m.j. 2009.05.06. 16:16:29

@Mj: most miért marasztalod? :):):)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 16:17:04

@Mj: Miért, inkább a fasiszták képviselői?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:17:31

@*kicsihuszár*[L42]:

Kár, hogy fake, hiszen SZDSZ-szavazók csak a mesében léteznek, úgy, mint a zöld emberke, a mumus, vagy a gonosz boszorkány.:)

f.m.j. 2009.05.06. 16:18:06

mondom..., most vérszemet kapott...

f.m.j. 2009.05.06. 16:18:39

@Mj: nem szabad válaszolni, mert még megszeret itt:):)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:18:51

@200 001:

Persze, persze, én is gonosz klerikálfasiszta nácirasszista vagyok, ahogy mondod, pedig nem is szavazok a Jobbikra.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:19:28

@fmj:

Szerintem ő is Elipszilon lesz, és legalább nem anyázik.:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 16:21:20

@200 001: köszönöm.
@Mj: igen, én is idősasszonyra tippeltem...:D

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 16:22:55

@200 001: Miért kellene szeretnünk az szdsz-t?
Komolyan érdekel.

f.m.j. 2009.05.06. 16:23:06

@Mj: egyszerűen ajánld fel, hogy olvassa el az összes posztot, kommentet, amit itt talál, a kezdetektől fogva természetesen, meg addig se lebzsel itt :):) hátha megleli magától is ártatlan kérdésére a választ :):):)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 16:25:30

@*kicsihuszár*[L42]: Mert az SZDSZ az egyetlen olyan párt amely fel tudja venni a harcot a fasiszták előrenyomulásával.

f.m.j. 2009.05.06. 16:26:26

@*kicsihuszár*[L42]: ez jó taktika :):) fogalmazza meg ő, amit a mi irományunkban szeretne látni :)

ez megint az az XYVZZS lesz :):)

no kiszállok, mert haza kell hozni a gyerekeket, majd benézek mit intéztetek :):):)
Csak nyugodtan, na megyek, mielött kizavartok :):):)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 16:30:09

@200 001: na, rendben, de hol látsz te itt egyetlenegy fasisztát is? mert én nácit se látok...nemhogy fasisztát.Kérlek, meséld el, hol vannak, esküszöm, megtámadom őket, mert haragszom rájuk, a sváb származásommal is.
De asiszta nácik legyenek, ne pedig olyanok,akikről a mostani bölcs, megbízható, a nép bizalmát, szeretetét maximálisan élvező politikus mondja.

pógárjenő 2009.05.06. 16:31:05

@*kicsihuszár*[L42]: Miért kellene szeretnünk az szdsz-t?

szeresse öket a tököm, a magyarság legnagyobb ellenségei....mellesleg! A kissebség oltalmazói, de azt talán méltóztatják elfeledni, hogy az általuk védelmezett kissebbség sz@rik a többség társadalmi normáira! Suvadjanak meg dilletáns szarjankók, ha nem kapnának pénzt jaffából még az a rohadt 33 ezer vásárolt szavazatuk se lenne, elég horngabira ránézni......

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:31:25

@200 001:

Valóban, egy nácifasisztának sosem lehet igaza.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:32:34

@fmj:

Áhh, úgyis fake, csak szórakozik.:P

pógárjenő 2009.05.06. 16:33:50

Mellesleg a nagy szadeszes ungvári tamás méltóztatott éngem mint jobbik-szimpatizáns csőcseléknek nevezni, hát nyalja ki az aranyeremet a lomonoszovi 6 hónapos diplomájával.......

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:34:31

@200 001:

Így van, így van. Bezzeg a gonosz fidesznyikek, már most készülnek a Patásördög Duna jegén való megkoronázására, miközben az összes baloldalit kényszermunkán fogják elholokausztolni a szőlőbányákban.:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 16:35:12

@pógárjenő: várjá má, testvér, egy oldalon állunk, scak próbálom az elöbbi xyvzszzs vagy mit, értelmes beszédre bírni...írja le ő,miért kellene szeretnünk az szdszt?

pógárjenő 2009.05.06. 16:36:04

@Mj: ja mi meg mehetünk kottont vulkanízálni.....

pógárjenő 2009.05.06. 16:37:32

@*kicsihuszár*[L42]: értem én komám, de én akkor is úúúúútálom a fehér-kék zászlósokat!

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 16:38:03

@Mj: Ne fesd az ördögöt a falra, mert megpicsáz a házmester.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:42:41

@200 001:

Nálunk nincsen házmester, ördögnek meg te is jó leszel.:P
Erről jut eszembe a vicc:
Az agresszív kismalac fest valamit a WC falára.
Megkérdezi a farkas:
- Mit csinálsz malac?
- A falra festem az ördögöt.
- Szarva van?
- MONDOM FESTVE!!!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 16:42:45

@Mj: igen, ez már volt téma, másik posztban,meg szegény szegediek.....:D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:43:55

@*kicsihuszár*[L42]:

Meg szegény dédapám tesója, aki a századelőn az MTK-ban volt kapus.:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 16:43:58

@Mj: áááááááááááááááááááááááá most irány kezet fogni Gusztos apukával, minimum büntetésként..:D

pógárjenő 2009.05.06. 16:45:11

@200 001: vakker hun vannak a fasiszták? töröld már meg a madárszarta szemüvegedet, vigyázzó szemedet vesd Palesztinára ott aztán gyilkolják a fasiszták a palesztin gyerekeket, tiporják lánctalppal.....

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 16:45:35

@*kicsihuszár*[L42]:

Én csak a hozzá járó pénzt kérem, ha lehet, számlára utalva.:P

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 16:48:17

@Mj: ez má milyen rasszizmus, szegény politikusokat lenézed? kirekesztő rasszista vagy...:D

pógárjenő 2009.05.06. 16:49:07

pápá, nácikok megyek haza megverni azzaszonyt....höhö.....maj' hónap megtárgyajjuk a náci témát!

pógárjenő 2009.05.06. 16:54:34

@*kicsihuszár*[L42]: csakis, azért sántikázok már vagy egy hete, kemény vót a seprűnyél........pödig vagyok vagy 110 kiló tiszta marha........

wladyslawsky (törölt) 2009.05.06. 16:55:10

@200 001: azt mondod, hogyaszongya: "Már olvasom egy ideje a blogot és nem tudom mi ez a nagy ellenszenv az SZDSZ-el kapcsolatban. El tudnátok mondani? "

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :DDDDDDDDDDDDDDD xDDDDD

Szal egy SZadistaDegenerált már biztos a 200001-ből :D

Rorgosh 2009.05.06. 17:20:38

@200 001:

Talán az, hogy az SZDSZ eleddig még soha nem csinálta azt, amiért rászavaztak az emberek, hanem ehelyett afféle polgárjogi mozgalomként működik. És persze fasisztákkal, nácikkal való riogatással zsarolja a lakosságot.

Így aztán az SZDSZ nem túl népszerű, és sokan nem fognak könnyezni, ha kikerül végre a parlamentből.

wladyslawsky (törölt) 2009.05.06. 17:20:40

A Kádár-rendszer élhetőbb (vagy nem is tudom milyen jelző lenne a helyes...) része, a gulyáskommunista "golden age" (amit olyan sokan visszasírnak,ugye) véleményem szerint nem azért volt igazán problémás, mert (nagyobb)részben hitelből volt finanszírozva, mert az "csak" pénzügy, amit helyre lehet(ett volna) hozni, az igazi tragédia túlmutat ezen (igaz ebből fakad): Kádár (valószínűleg '56 miatt is) kvázi kötött egy "egyezséget" a néppel, miszerint lesz biztos megélhetés, viszonylag könnyű lakáshoz jutás, évi kétszeri üdülés, meleg sör hideg virslivel, cserébe viszont mindenki kussol, és nem foglalkozik azzal, amit a nagyok odafönn tesznek. (Bayer Zsolt frappánsan ezt így foglalta össze: "Ha befogjátok a pofátokat, lesz mit zabálnotok")
Aztán ez a szemlélet kitermelt 1-2 olyan generációt, amelynek tagjait (azok nagyobb részét) kurvára nem érdekelték a közügyek, csak a saját kis világával foglalkozott,az ország dolgait meg önmagán kívülinek érezte, semmiképpen nem a sajátjának.
Ennek a levét isszuk mostanáig is, ennek a következménye, hogy ezzel a társadalommal szinte bármit meg lehet csinálni.És ez sokkal nagyobb kár, mint az az X milliárd usd államadósság.

wladyslawsky (törölt) 2009.05.06. 17:33:43

@200 001: Olvasd el György Attila "Liberálisok" c. zseniális cikkét, az úgy nagyjából lefedi, mi bajunk van általában az SZDSZ nevű terrorszervezettel, meg az úgynevezett "liberálisaival"

tarkun.blogspot.com/2009/03/liberalisok.html

A liberálfasiszták reakciója természetesen pont olyan lett, mint amit vártunk:

"Tiltakozás György Attila szélsőséges szövege ellen"

www.undock.eu/HU/Hir/3737.aspx

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.06. 18:19:45

összegyűlt sok komcsi, zs-kategóriás, még molnár gyuszkó újbuda is ott volt, (kíváncsi vok börtönbe kerül-e)
"irredenta nótákat énekelt"
"mindenképpen arra törekedtünk, h abszolút hiteles embereket jválasszunk az ezévi díjra, és közülük is az igazán hitelest, a leghitelesebbet, aki nemcsak személyként hiteles, de a hitelfelvevő képessége is egészen példátlan az Fekete János"
ez még él? az ausztrál és izraeli kettős állampolgár, ezek meg éltetik azt aki rabszolgaságba döntötte az országot.
jusztot meg vki verje már szájba légyszi
"de ez teljesen fölösleges vita most megint"
meg a jó k any -at

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.06. 18:34:22

Fekete Jánosról olvashattok lakatos Pál: Vörrös milliárdosok c könyvében,
de talán fent van az internetoldalán is.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.06. 18:51:59

Ó..jehh...a törzsolvasók kvintesszenciája ;))

@*kicsihuszár*[L42]: "mijafaszé kell mindig egy hülye ide, nem lehet kitiltani? elrontja a normális emberek szórakozását, és mindenkit zavar."

@A lámpavas öregbíti a bőrt [Korrekt]: "az ilyen bélsár embereknek köszönhetően ül jelenleg a buzi-cigány-zsidó párt a parlamentben (az euban is). Remélem legközelebb is rájuk szavazol. Márcsak azért is hogy hátha öngyilkos leszel a fél % miatt. Te nyomorult hazaáruló."

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.06. 19:06:16

@200 001: nem szívesen osztozom a saját bejáratú bolhacirkuszomon, de egye fene... a geza-kicsihuszár-pógárjenő izraelitafóbiás vonalat örömest átadom.

Azonban Mj-t és a többi "értelmiségit" hagyd má' meg nekem, annyira szeretem ha csak nekem érvelnek...és érvelnek...és érvelnek :)

derelyegrádi szellem 2009.05.06. 19:07:04

@Bezuhov:

Látod bezu, ebben most inkább igazad van, mint nincs.

Ortizhoz mit szólsz?

(ezt már csak holnap tudom meg)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.06. 19:28:18

@wladyslawsky: hát ez ( tarkun.blogspot.com/2009/03/liberalisok.html ) elég gyenge írás volt. a gyengénél is gyengébb, már régebben olvastam, akkor is gyenge volt.

ha ki kéne beszélni az szdsz-t akkor már itt kezdjük:
www.youtube.com/watch?v=stmwXJhkcEw
(de lehetne beszélni arról is hogy hogyan küldött tudósításokat párizsból demszki a SZERnek. magyarán az szdszt a reformkomcsik tenyésztették ki.)

meg itt
Darvast szegényt, h becsapták
www.youtube.com/watch?v=KWGUZ5nBQm8
kettős népszavazás? dec 5? megvan bezu és 201?

egyébként hadd mondjam már el kedves szdsz-szavazók, hogy a liberalizmus nem tagadja meg a revíziót, és nem kívánja a történelem szemétdobjára. ugyanis aki ezt mondja az nem liberális, hanem csökkent értelmű kommunista, a kommunistákból is a legrosszabb fajta. a nemzetgyűlölő kommunista.

de hála az alkoholista zsidó hornnak, legalább egy őszinte mondatuk volt (és nem keveri össze, mert utána mondja még, ami ezen a videón nincs, de a teljesben ot van):
www.youtube.com/watch?v=y6LIBoNlQUA&NR=1

és végül, de igazán: az értelmes ember soha nem lehet pártos. soha! ti még valszeg gyerekek vaygtok vayg nem vagytok értelmesek.

vomit 2009.05.06. 19:31:29

koszonjuk a kedves bacsi teljes eletmuvet.

"History records that the money changers have used every form of abuse, intrigue, deceit, and violent means possible, to maintain their control over governments, by controlling money and its issuance." - James Madison

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.06. 19:38:51

@Bezuhov: te teljesen idióta vagy.
mérnem kötöd már fel magadat?
de ez csak egy ötlet volt.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 20:40:52

@Bezuhov:Ő, akkor enyém Róma nyugati fele?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 20:50:49

@*kicsihuszár*[L42]:

Pedig van olyan politikus, akire még föl is tudok nézni, de se a díjat, se a nyilvánosságot nem kérném.:P

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.06. 20:51:35

Marton-díjat kapott, kedves egészségére. Még mindig jobb, mint az életműdíj. Az lett volna durva.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 20:53:06

@wladyslawsky:

Ezt mondom én már mióta, csak én cinkos hazugságok korának hívtam eddig is.

wladyslawsky (törölt) 2009.05.06. 20:53:18

@tesz-vesz: nem tudom mi benne a gyenge, szerintem tökéletesen leírja a magyarországi "liberálisokat". Kicsit mondjuk Bayer Zs. epigon, de hát az ő jegyzeteit sem az irodalmisága miatt szeretjük,nem ? :) Mindegy, ezen ne vesszünk össze :)
A lényeg, hogy ez a féreg banda minden, csak nem liberális. Az általad belinkelt petőivános videót ismerem, mikor először láttam a jutubon, valahogy nem lepődtem meg-mint ahogy horngábor "az szdsz fontosabb mint az ország" el(?)szólásán sem. Ilyenek ezek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 20:54:50

@Bezuhov:

:D Köszönöm a megtiszteltetést.:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 20:57:30

@tesz-vesz:

Tényleg, hogy haladsz a Beautiful Budapestes posztnál elkövetett válaszommal? Sikerült már utánanézni valami normális helyen - nem, nem Lakatos Pálnál -, hogy zsidó-e Horn, vagy te úgyis tudod?:P (Egyébként nem zárom ki, hogy sváb ős mellett olyanja is volt neki, csak nem láttam még, hogy utánanéztél volna.;-))

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 21:00:38

@Mj: Igen de mégiscsak az az "igazi" Róma.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:06:52

@Bezuhov: bezu, te fasz, imádom benned, hogy mindig kiemeled azt az egyetlen kommentet, amikor elszakad a cérna,és csúnyát írunk, miután meguntuk a hozzád hasonló, értelmetlenül fröcsögő barmok mondatait.A többit, a kérdéseket, a témát véletlenül sem említse, scak és kizárólag személyeskedsz, és te mondod magadról, hogy vagy valaki? te nímand, te szarházi, kicsinyeskedő senki,aki itt éli ki magát, mert normális élete,barátai nincsenek, te szerencsétlen, csak sajnálni tudlak....! na, ez neked való, ebben egy csepp sincs a témából, így talán érted is. Amúgy meg leszophatsz, kis köcsög.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 21:07:59

@*kicsihuszár*[L42]: Na na! Te engem kurvaanyázz légyszíves!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:13:17

és egy kérdés, végignézhetitek az összes bejegyzésemet, melyikben találtok zsidózást?
Ha az szdsz nem szeretéséből erre a témára asszociáltok, az nem az én hibám....

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 21:16:43

@200 001:

Róma szelleme mégis tovább és intenzívebben élt a Kelet-római birodalomban, mint a barbár hordák alatt.:P

f.m.j. 2009.05.06. 21:21:39

@Mj: ezt mondom/mondtam én is

Jöttem erősítésnek trágárság nélkül :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 21:23:04

@fmj:

Te jó ég, még a végén azt hiszik, hogy netkommandó vagyunk.:D Amúgy a kommentekben az a jó, hogy mielőtt elküldöd, nyugodtan elszámolhatsz akár százig is, teljesen elegánsan.;-)

f.m.j. 2009.05.06. 21:24:26

@Mj: én csak szolidaritok, és gyakorlom a toleranciát, ha már nekik nem megy :)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 21:28:56

@Mj: Ez igaz, de kelet-róma (mint ahogy a mare internum keleti medencéje Alexandrosz óta) inkább görög volt mint római.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 21:31:39

@200 001:

Nono, nézzük csak meg pl. Iustinianus jogalkotását, ami a római jog betetőzésének mondható.;-) Egyébként egészen pontosan görögül beszélő rómaiaknak hívnám őket.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 21:32:11

Bár tény, hogy önmagukat rómainak vallották de tulajdonképpen azon a vidéken annyira erős volt a görög hatás, hogy a római nem igazán tudta kiszorítani soha.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 21:32:28

@fmj:

Én azért igyekszem segíteni nekik, hogy közeledjenek az álláspontjaink, hátha menni fog az a tolerancia is.:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:32:47

@Mj: Aranyos vagy, köszi,de kiadtam magamból,megnyugodtam:)
Egyébként innentől bezut el se olvasom,,minek?
:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:34:30

@fmj: Nem is voltam trágár, csak egy picit.
Nem szoktam, csak ritkán...igaz, akkor ennél sokkal durvábban:(

wladyslawsky (törölt) 2009.05.06. 21:34:46

@200 001: bazz, a www.szdsz.hu/ mellé odabiggyeszthetnéd,hogy "CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!!" vagy valami,nehogy egy még mentálisan fejlődésben lévő kommentező gyanútlanul rákattintson,és megfertőződjön szélsőséges ordas eszmékkel!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 21:35:17

@*kicsihuszár*[L42]:

Az a lényeg, hogy ne stresszelj, és magadat jól érezni járj ide, nem?:) Mert ugye hiába "kávé helyett" témákról ír a Vastagbőr, a végén mégis örülünk, hogy jaj de jó, hogy vannak még hozzánk hasonló gondolkodású emberek is.:) (Mondjuk én annak is örülök, ha teljesen más mentalitású emberekkel eljutok addig, hogy megértjük egymást.:))

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 21:37:07

@Mj: Hát ez már bonyolultabb kérdés, hiszen nehéz megállapítani mi egyáltalán a római. Az eredeti latin származású lakosság Augustus alatt kb. 4 millió fő volt és ez nagyjából egészéből Itáliában szorult össze, a kultúrát tekintve a legromanizáltabb provincia Gallia és Hispánia volt hiszen az itt élő őslakók kultúrája fejletlenebb volt a rómainál ezért az könnyen rá tudott épülni (ide lehetne még talán sorolni Germania Superiort és Germania Interiort is). A keleti provinciákban, épp a magas kulturális szint miatt a római nehezen tudott teret nyerni bár kétségtelenül nyomokat hagyott bennük.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 21:37:13

@wladyslawsky:

Pedig én is onnan vettem a plakátokat a blogbejegyzésemhez.;-)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:37:16

@200 001: Indulat nélkül.de nem válaszoltál egy kérdésemre...Idézem.:
kicsihuszár*[L42] 2009.05.06. 16:30:09
@200 001: na, rendben, de hol látsz te itt egyetlenegy fasisztát is? mert én nácit se látok...nemhogy fasisztát.Kérlek, meséld el, hol vannak, esküszöm, megtámadom őket, mert haragszom rájuk, a sváb származásommal is.
De fasiszta nácik legyenek, ne pedig olyanok,akikről a mostani bölcs, megbízható, a nép bizalmát, szeretetét maximálisan élvező politikus azt mondja.

f.m.j. 2009.05.06. 21:38:56

@Mj: hát én értelek, csak közben meg tökuncsi lesz ez a vastagbőr, amit nagyon sajnálnék, ha ezek miatt a kedves fiúk miatt szétbarmolódna... mert hónapok óta ez a kedvencem, és nem is értem a gazdákat, hogy miért nem tesznek ellene, nem a mi dolgunk lenne.
Ne értsetek félre (ti se kedves toleráns barátaim) nem az ellenkező véleménnyel, állásponttal van a baj, hanem azzal, hogy olyat még csak meg se fogalmaztok, hanem csak az öncélú okoskodás, meg kötözködés megy...
szegény Fekete Jánosról meg egy árva fia szó se hangzott el már mióta (akiről eleddig azt se tudtam kifiaborja, igaz a poszt után se támadt kedvem megismerni:):):)

Kedves Mj, nem kell ám, hogy mindenkivel közeledjen az álláspont, sőt....

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:39:56

@Mj: Ha a teljesen más mentalitású ember nem úgy nyit, hogy idézi azt a kommentemet, mikor ellszállt az agyam, hanem ellenkező érvekkel áll elő, esküszöm, vitatkozni fogok vele,méghozzá kulturáltan.na, azt a témát lezártuk, asszem..:)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 21:40:20

@*kicsihuszár*[L42]: Nácit nem is láthatsz '45 óta, fasisztát annál inkább csak ismerni kéne a szó igazi jelentését.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:42:49

@200 001: lécci, világosíst meg, mi a különbség...

szabogyula 2009.05.06. 21:42:56

@200 001:
Nehéz olyannak a szorzást magyarázni aki nem hiszi el , hogy 2 kacsa meg 2 kacsa az 4 kacsa .
Egy érv a 200.001-ből : Hogyan tudtátok magatok között megtürni pl. Hunvald Györgyöt aki még jó hogy nem adott fel hirdetést a Népszabiban :
közvagyon akciósan féláron eladó !
Például.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 21:43:41

@*kicsihuszár*[L42]: Náci:"A náci (német eredetiben nazi) kifejezés a nemzetiszocializmus ideológiájának megnevezése. Tágabb értelemben használják a nemzetiszocialisták németországi uralma (1933–1945) idején követett politikára, ideológiára, illetve hadviselésre is."

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:47:44

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/: a fasisztát nem meséled el? akiktől, ahogy te írtad, csak az szdsz tud engem megvédeni...

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 21:48:03

A fasiszta szó szimbolikus, a két római konzult (és talán a censort is) kijelölt számú liktor kísérte akik kezükben vesszőnyalábot tartottak, ez volt a fasces. Tulajdonképpen a fasces egy szimbólum volt, ami azt jelképezte a római polgárnak, hogy a liktor megüthet vele, azaz joga van téged megütni. A fasiszta szó innen ered miszerint egy kisebb (vagy nagyobb) csoport úgy véli, nekik jogukban áll megütni/elpusztítani etc. azokat az embereket akiket jónak látnak.

f.m.j. 2009.05.06. 21:49:46

@*kicsihuszár*[L42]: szerintem bebizonyítottam, hogy kivel vagyok :):):)
Csak pont szét fogják zilálni ezt a vastagbőrt a kedves fiúk...
Nem kéne hagyni, ez az egyetlen oldal már, amit várok reggelente, igen, igen, sivár kis életemben :):):) mondhatjuk... azt nem tudom őszintén csinálják-e zeroék, (kételkedem már mindenben) de ez az egy illúzió maradt..., hogy ven még pár ember, aki őszintén fel tud még horkanni az igazságtalanságok láttán

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 21:50:03

Szívesen válaszolok még ha van egyéb kérdésed.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:50:13

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/: No,most jönnek azok a fasiszták, akiket említettél..
amúgy köszi a tájékoztatást...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:53:36

@fmj: be bizony,mi együtt vagyunk. és azért nem is jártam egy darabig,mert sajna, sok hasonló romboló járt már ide, és a régi, jó kis viták, néha veszekedések, eltűntek, és nekem is nagyon hiányoznak.talán,mégis kellene némi moderálás, hogy az ilyen elemeket kiszűrjék,mert sajna, olyanok vagyunk, ha provokálnak, nem hagyjuk szó nélkül.:(

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 21:53:42

@*kicsihuszár*[L42]: Nem egészen erre gondolok, a fasiszta mint mondtam egy szimbolikus dolog, lefordítva pórnyelvre talán lehetne mondani, hogy egy megideologizált ököljog, csak itt nem csak személyekre hanem népcsoportokra és kultúrákra is alkalmazzák, alkalmazhatják.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 21:54:11

@200 001:

A római identitásban éppen az volt a lényeg, hogy nem származáshoz, hanem birodalmi polgári státuszhoz kötődött, amit Caracalla erőteljesen kiterjesztett.
(Germania alsó része szerintem nem Interior, hanem Inferior volt, de mindegy, mintha két változat is lenne.)
Ha azt nézzük, hogy Nyugat-Róma bukása után mind jogilag, mind kulturálisan szépen, fokozatosan eltűnt a Róma-tudat - csak az egyház és a nyelv őrizte meg a múltat -, míg Keleten a görög nyelvvel ellentétben mind az identitás, mind a jog, mind a kultúra rómaias maradt, akkor éppen azt kell megállapítanunk, hogy sokkal inkább Keleten élt tovább Róma, csak éppen egy idő után görög nyelven.

szabogyula 2009.05.06. 21:54:48

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:
Alternativ SZDSZ plakát : Terry Black épp óvodába megy örökbefogadott fiúgyermekéért .

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:55:49

@fmj: igen, al ényeg nálam is, az igazságtalanság, párttól, nemtől, vallástól, bőrszíntől függetlenül...a hazugságot, a csalást, a kihasználást utálom, de nagyon.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 21:57:04

@fmj:

Csak azzal közelítek álláspontot, akivel én akarom.:P XYVZakárkivel pl. föl sem merült ilyesmi, tesz-veszt pedig egy idő után hagytam a fenébe.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 21:58:42

@*kicsihuszár*[L42]:

Anyázni, ezekre? Fölösleges.:) Bár való igaz, rég káromkodtam már egy háromperces, szóismétlés nélküli szóvirágot, de azt inkább élőben, és csak indokolt esetben.:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 21:59:06

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/: ok, akkor egy szimbolikus dologtól akarsz megvédeni? de hogyan?
egyébként, nem ezt írtad, olvasd csak: 200 001/Imperator Romanum Occidentalis/ 2009.05.06. 16:25:30
@*kicsihuszár*[L42]: Mert az SZDSZ az egyetlen olyan párt amely fel tudja venni a harcot a fasiszták előrenyomulásával.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:00:13

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Bizony, a mai napig vannak fasiszták Olaszországban, akik szocialista hagyományokból építkeznek. Nálunk is vannak egyébként neonácik, láthatsz is egy csomót február közepe körül, a Hősök terén.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:01:00

@Mj: A római polgárjog több szintes volt, de kultúrális szempontból ez lényegtelen hiszen a légiók vitték a "fényt" a provinciákba. Abban teljesen igazad van, hogy a nyugat bukása után keleten élt inkább a Róma tudat (bár ezzel azért N. Károly és társai vitatkoznának, hiszen nem véletlenül létezett még egy olyan 100 éve is, hogy Heiliges Römische Reich). Én úgy gondoltam amit írtam, hogy még a korábbi időkben az igazi római kultúra nyugaton volt jellemző.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:02:19

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Khm, azért a vesszőnyaláb közé rakott bárdot kifelejtetted.:P Mellesleg ez éppen a közhatalmat jelképezte, nem pedig a diktatórikus intézkedéseket.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:02:56

@Mj: Az itteni neonácik jelentéktelenek. Az igazi veszély a fasiszta gondolkozással van, miszerint erővel megoldható minden társadalmi kérdés, és bizony ez itt is gyakran megnyilvánul.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:03:06

@fmj:

Egyszerű a válasz, hogy miért nem moderálnak: van magánéletük is néha.:)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:05:23

@Mj: Nem volt mindig beletűzve a bárd, csak bizonyos alkalmakon. Természetesen a közhatalmat jelképezte, a diktatórikus intézkedéseket a rostrán logó fejek jelképezték no meg a proskripciók (a'la Sulla).

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:06:08

@*kicsihuszár*[L42]: Konkrétan ez: "Mert az SZDSZ az egyetlen olyan párt amely fel tudja venni a harcot a fasiszták előrenyomulásával. "

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 22:07:03

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:
a szocialista gondolkodásmód is fasiszta? mert az elmúlt időszak erről tanúskodik. az a teljes erővel a hatalomhoz való ragaszkodás, amit bemutattak, díszpéldája volt ennek.

f.m.j. 2009.05.06. 22:07:53

@Mj: csak szétcsesződik a blog, lényegét veszti... de ez csak az én véleményem, meg aztán nem is tud lázba hozni ez a római kori kiguglizós-eszmecsere... (bocs, nem téged froclizlak, tudom, hogy töris vagy)

és nem akartalak kioktatni sem (ha annak vetted, de nem tudom, mert így néha nem lehet úgy érteni a komm-t, ahogy a másik szándékozta), valóban azzal közelítesz állás, és egyéb pontokat, akivel akarsz. de pl. nekem tesz-vesz könnyebb esetnek, ártatlanabbnak tűnik, mint eme kedves fiúk... (egeasz homo, werno, mondjuk idősasszony néha vicces, és abból nem fejlődnek ilyen rosszízű hsz-ek, yxcvbn, stb.)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 22:07:56

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/: Hát, rég röhögtem ilyen jót, sose gondoltam, te ilyen vicces ember vagy...:):)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:08:19

@*kicsihuszár*[L42]: Ezek üres frázisok, hogy szocialista gondolkozásmód. Ilyen nem létezik, ugyanis ahány ember annyi féle, és az eszmék nem olyanok mint a bor.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 22:09:15

@fmj: beszéljünk a Feketéről...bár, én semmit se tudok róla...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:10:45

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

A több szintes kifejezés alatt most a római és a latin jogra gondoltál, vagy pontosan mire?
A német nemzet szent római birodalmának fogalmából kb. egyetlen szó sem találó, persze volt rá két kísérlet, Nagy Károlyé és Nagy Ottóé.:) Egyébként a német-római császárság már 1806-ban megszűnt, és 1871-ben már csak a német császárságot kiáltották ki a versailles-i tükörteremben.
Augustus vagy Marius korában nyilvánvaló, hogy nem a hellénizmus különböző korszakait taposó keleti birodalmak voltak elsősorban Róma eszméjének képviselői, de én már rögtön Róma bukásával szóltam hozzá a témához.;-)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 22:10:51

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/: jó, hagyjuk.belekeveredtél magadba.Meg igaza van @fmj-nek, ennek semmi értelme.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:12:36

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Szerinted a fasizmus azt jelenti, hogy éljen az ököljog? Ha igen, ezt Mussolini ideológiájára is vonatkoztatod-e, vagy a történelmi fasizmushoz képest ezt elvont fogalomként kezeled? Ha utóbbi, miért kell éppen fasizmusnak hívni?

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:14:00

@Mj: A több szintes polgárjogra gondoltam, miszerint értékbeli különbséget tesz származás alapján az emberek között. A legértékesebb a római polgárjog, utána az itáliai, de pl. az alexandriai szintén értékesnek számított hiszen Egyiptom a császár személyes tulajdonát képezte, de nem emlékszem már pontosan az értékrendbeli különbségekre.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:14:09

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Ez furcsa, mert tudtommal mindig együtt vitték őket. Egyébként a diktatórikus hatalmat nem emellett, hanem ettől teljesen függetlenül jelképezték a proscriptiók vagy a levágott fejek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:16:14

@*kicsihuszár*[L42]:

A korai Mussolini-féle fasizmust erőteljes marxi gyökerei miatt szociálfasizmusnak is hívták, és mielőtt Dimitrov előjött volna a népfront-politikával, minden nem bolsevik, de baloldali, tehát konkurenciának tartott irányzatot is hozzájuk soroltak, hogy összemossák és démonizálják őket.

f.m.j. 2009.05.06. 22:16:26

@*kicsihuszár*[L42]:

Oké :)... csakazértis, még ha egyikünk se tudja ki a hókom ez az ürge...

nem túl rokonszenves, tekintve, hogy régi komcsi, meg ez a hatalom díjazza, az már levon nem létező értékeiből :)

Amúgy eddig azt se tudtam, hogy a világon van, most értesültem innen a volt kedvenc vastagbőr nevű oldalról, és el is szomorodtam, hogy nemhogy halnának ki ezek a régi jó emberek, mintha egyre sokasodnának...:):)

f.m.j. 2009.05.06. 22:17:45

@fmj: ja, azt elfelejtettem, hogy akkor mi itt ketten tartjuk még a zászlót :)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:18:55

@Mj: Ez bonyolultabb kérdés, hiszen a tulajdonképpeni fasizmus amit így is hívtak az Mussolini találmánya illetve nem is találmánya hanem inkább ő a konkrét megfogalmazója. Voltak előtte is fasiszta rendszerek, csak konkrétan más volt a nevük.

f.m.j. 2009.05.06. 22:19:21

@Mj: szerinted tudja a választ? az összes töris hsz-t a netről szedte le, van ennek értelme? Miért kell felmosni vele a padlót? :)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:20:14

@Mj: Oké köss bele az élő fába is, nem úgy gondoltam, hogy a levágott fejek a diktatórikus jelképek, átvitt értelemben mondtam. Régebben tudtam a diktátori jelvényeket is de most nem rémlenek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:20:37

@fmj:

Tőlem vitatkozhatunk Fekete Jánosról is, régóta rühellem azt a pasast.:-S
Tesz-vesz egyáltalán nem könnyű eset - alap dolgokat nem, vagy félreért, ráadásul rosszindulatúan -, nézz csak bele, hogy miket írt nekem a Beautiful Budapestes bejegyzéshez. (Egyébként ott is eltértünk a témától, mert majdnem végig a zsidókról volt szó.) Ehhez képest itt sokkal rugalmasabb vita folyik, mindenfajta kétes utalás vagy személyeskedés nélkül.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 22:20:54

@fmj: na igen, előássák a múmiákat.Engem az dühít, hogy vajon a kritériumok közül,melyek a díj odaítéléséhez szükségesek, vajh' melyiket teljesítette. Üzletemberként, pénzemberként, régi szocialistaként?
A másik, saját szavai szerint előre látta az amerikai hitelbuborék kipukkadását, és semmit sem tett ellene. Na,ezért ki is kell tüntetni, jó ember...

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:23:50

@fmj: Na menj a picsába. Egyedül a náci definícióját szedtem a netről.

f.m.j. 2009.05.06. 22:26:21

@*kicsihuszár*[L42]:

Marton Frigyes humorista volt,,, ezek szerint ez a kitüntetés a vicc kategória akart lenni, hát nem tudták azt a jó hűséges embert mivel honorálni, a Kossth-díjak már elfogytak (vagy lábuk kelt), gyorsan kellett valami, hát összehoztak neki egy ilyet, na.
Élelmesek az elvtársak...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:27:12

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Ez a pusztán származás alapján való besorolás nekem abszolút nem rémlik, hiszen egyrészt szabadok és rabszolgák voltak a két főcsoport, illetve harmadikként ehhez társultak a félszabadok (felszabadítottak, colonusok és egyebek). A szabadokon (cives romani) belül vannak a római polgárok, a latin jogúak és az idegenek, de római polgárjogot annak adományozhattak, akinek akartak.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:29:07

@Mj: Nem egészen, a szabadok közti polgárjog között is van különbség.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 22:29:10

@fmj: igen, de ehhez jön még az empátia, a tolerancia, és a nagyfokú szolidaritás.
Bazze, megvan, a za vicc, hogy megkapja..:)nem?

f.m.j. 2009.05.06. 22:29:23

@fmj: ja, és még egy: lám-lám

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:31:13

@fmj:

Ha elolvasod a posztot, máris többet tudsz róla.;-)
Röviden, Fekete János volt az, aki a Kádár-rendszerben azokat a hiteleket vette föl, amelyeknek a törlesztését még most is nyögjük. Én akkor figyeltem föl rá, amikor Sólyom László kézfogás nélkül adta át neki az egyik állami kitüntetést.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:31:33

Tehát van különbség a római polgárjog (azaz róma városának szabad szülöttei) és például az itáliai polgárjog, emlékezz csak vissza, hogy Julius Caesar ki akarta harcolni az innenső galliai római városoknak az itáliai polgárjogot.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:32:38

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

De miért nem lehet a különböző diktatórikus rendszereket vagy ideológiákat a nevükön nevezni? Miért kell összemosni őket egy démonizált, velük nem is feltétlenül rokonítható ideológiával?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:33:21

@fmj:

Én csak kíváncsi vagyok, meg gyakorolni kell a feleltetést is.:)

f.m.j. 2009.05.06. 22:33:34

@Mj: az megvolt, de ettől nem lett szimpatikusabb :):)

@*kicsihuszár*[L42]: nincs, és assze elteszem magam holnapra, ez egy nehéz nap volt, ennyi kedves fiú jötte...

azért a viccet megvárom :)

Jóccakát!

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:33:57

@Mj: Én nem démonizálom, de a fasizmus túl tág fogalom ahhoz, hogy csak a Duce-hoz kössük.

f.m.j. 2009.05.06. 22:35:54

@Mj: oké, kitartást, én neked szurkolok, majd holnap elolvasom mire jutottál :)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.06. 22:36:01

én is megyek, aki megérdemli, annak jó éjt, ezt mindenki lelkiismeretére bízom.sziasztok.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:39:38

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Nekem sem rémlenek, ha megnyugtat, még a Római jog tankönyvben sincs benne.:) Számomra elsősorban az a rejtély, hogy miért kell olyan dolgokat összemosni a fasizmussal, amelyek nem a fasizmussal rokoníthatók.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:41:13

@*kicsihuszár*[L42]:

Régi szoci elvtárs, ennyi bőven elég nekik. Ha megnézed, hogy ki kapott még Marton Frigyes noname díjat, akkor szerintem nem lesz több kérdésed.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:43:26

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Épp ezt a szabadok közötti polgárjogot írtam le három kategóriába. De ha akarod, vitatkozhatunk a lex Pompeia de Transpadanis-ról is.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:45:41

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Soha nem is állítottam, hogy nincs különbség. Csupán azt mondom, hogy nem feltétlenül a származás volt a döntő a jogképességet tekintve, illetve hozzátenném, hogy anakronisztikus dolog olyan nemzettudatot feltételezni náluk, ami nálunk a 19. század elején kialakult.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:46:37

@fmj:

Nem is kell, hogy szimpi legyen, én minél többet tudok meg róla, annál kevésbé kedvelem.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:48:41

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

A fasizmust azok tették tág fogalommá - Ormos Máriától Krausz Tamásig -, akik politikai okokból elkenték a valós jelentését, ami valóban csak a Ducéhoz kötődik, és aminek valóban csak történelmi fogalomként kellene élnie a köztudatban.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:48:59

@Mj: Félreértesz, a latin jog és az itáliai polgárjog nem ugyan az.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:49:16

@fmj:

Lassan nekem is más dolgom lenne, úgyhogy előbb-utóbb én is elköszönök.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:51:26

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Akkor politikai fogalomként használsz egy kizárólag történelmit. Bár Olaszországra nézve ez megengedhető politikaiként is, hiszen ott még Mussolini unokája is él.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:53:13

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Tőlem a coloniae Latinae-ről is vitatkozhatunk, de attól még a konklúzió ugyanaz.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:54:30

@Mj: Én ezt szigorúan csak elvi síkon értem, minden rendszert nevén kell nevezni, mindazonáltal sok rendszer "befér" fasisztának hangsúlyozom elméletben.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:56:08

@Mj: A coloniae Latinae megint egyedi eset, hiszen azok afféle római gócpontokat képeztek a provinciák testében.

szabogyula 2009.05.06. 22:57:44

@Mj:
Basszus , ezt már csak Ti értitek.
Tudósitás a világ másik feléből : A BARCELONA jutott tovább !!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 22:58:00

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Nálad befér, nálam nem, mert nem a fasiszta ideológia része, sem elméletben, sem pedig gyakorlatban. Egyáltalán, mik azok a kritériumok, amelyek alapján fasisztának titulálsz valamit, és mik azok, amik már nem férnek bele?

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 22:59:42

@Mj: Amit írtam is, szimbolikus értelemben fér bele, mikor a regnáló rezsim faji/vallási/kulturális alapon helyez törvényen kívülivé egy adott csoportot.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 23:05:11

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Arról, hogy mennyi kakukktojás meg egyedi eset volt, mert ez kitérő ahhoz képest, hogy a téma a csak származás alapján megállapított jogállás volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 23:07:56

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Arra nyugodtan lehet használni pl. azt a szót, hogy fajgyűlölő, kirekesztő, intoleráns, vagy vallási fundamentalista. A fasizmus egyébként Mussolini első 14 éve alatt - tehát diktátorsága kétharmadában - sem faji, sem vallási, sem kulturális alapon nem helyezett törvényen kívül senkit.

szabogyula 2009.05.06. 23:08:41

@Mj:
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy van olyan hogy legyőzik a kék-fehéreket :)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 23:09:30

@Mj: "Az Itálián belül élő meghódított népek néha a teljes, néha csupán a korlátozott polgárjogot kapták meg, de a szövetséges háború után valamennyien teljes jogú polgárok lettek. Julius Caesar (Kr. e. 49, lex Roscia) és Augustus Itália határainak megváltoztatásával előmozdította a római polgárjog még teljesebb kiterjesztését a félszigeten."

Igen másoltam, mert fáradt vagyok már begépelni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 23:14:49

@ostoba 8o:

Ráadásul a "kisebbségi" katalánok.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 23:16:12

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Könyörgök, én még nem vagyok fáradt gépelni, de ugye most nem a Földi-Hamza-féle Római jog tankönyvből fogunk idézeteket bemásolgatni?:)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 23:20:51

De kezd rendkívül fárasztó lenni ez, amit írtam esetleg nézz utána, lehet, hogy elbeszéltünk egymás mellett.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.06. 23:21:58

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Uhh, pedig ez a két hapek a római jog magyarországi atyaúristene... Nem is értem, hogy tudtál enélkül római joggal foglalkozni.:-O

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.06. 23:24:23

@Mj: Meglepődnél szerintem, ha elárulnám néhány személyes adatomat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 01:02:40

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Először is az, hogy a rómaiak nem csak származás alapján állapították meg a jogképességet, illetve 476 környékén inkább Kelet képviselte Rómát, mint Nyugat. Másodszor pedig az, hogy a fasizmus történelmi, nem pedig politikai fogalom. És most jó éjszakát.:)

wladyslawsky (törölt) 2009.05.07. 01:19:16

mi van itt, a Vastagbőr átment Tudósklubba ?

vomit 2009.05.07. 07:08:50

janos bacsit errol kellene kerdezgetni, mindenfele testapolo szerszamok kisereteben. kollaboranskent pontosan tudja, mi ez. bizonyos hatalmassagok a sajat penzuket hasznalo orszagoktol (es a fejuket hasznalo emberektol) rettegnek a legjobban. ahogy 150 eve, Lincoln penzet ostorozva megallapitottak:

Ha az Észak-Amerikai Köztársaságban bevezetett rosszindulatú gazdaságpolitika megszilárdul, az ottani kormány költségek nélkül juthat saját pénzhez. Kifizeti adósságait, és adósságoktól mentes marad. Saját pénzzel fog rendelkezni, mely a kereskedelemhez szükséges. Gazdagabb lesz, mint bármely kormány a civilizált világ történelme során. A világ minden vagyona, és lángelméje Észak-Amerikába áramlana. Egy ilyen kormányt el kell pusztítani, máskölönben ő fog elpusztítani minden monarchiát a földgolyón."

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.07. 07:32:19

@fmj:

"azt nem tudom őszintén csinálják-e zeroék"

Na ez rosszul esett. :(

Geza 2009.05.07. 07:34:04

@Mj:
Nem valószínű, csak te hagytál figyelmen kívül egy esetet: a fenti 200001-es sorszámú császár nem Magyarországon foglalkozott római joggal.

Amúgy meg 'Romanes eunt domus' :) !
www.youtube.com/watch?v=vsawP_Ew0r4

f.m.j. 2009.05.07. 07:58:48

@laspalmas:

Rendben, visszavonom (kínzás hatására bármit:):), akkor nem kételkedem, bocsánat...

Csak a tegnapi után megkérdőjeleződött, régen kivágtátok még az elsőző hülyegyerekeket is...
És olyan hosszan megnyilvánulhattak azok, akik nem ellenvéleménnyel, érvekkel jöttek, hanem pl. olyan szöveggel, hogy Kolompárnak tkp. igaza van, és gyerekcsínynek tudható be az egész, és akkor ezt bedobja, és robban a bomba.
Azt jól láthattad, hogy nem én voltam akinél csúnya szavakat hívott életre az ügy, az én álláspontom végig az volt, hogy nem szabad válaszolni, és akkor hátha odébbállnak...
Csak remélem, hogy kimozgattalak akkor kicsiny kiugrasztásommal a háttérből, csak kicsit kesernyés lett a számíze... hogy ez az oldal is szarrá válik...
Szerintem annak se sok értelme volt, hogy otthon épp nyitva volt a római jog tankönyv, és parttalanul ment az okoskodás, de ebbe már úgy érzem nincs beleszólásom... :)-ez főleg nem Mj-nek szól, akit kedvelek.

Nagyon remélem, hogy sikerült elmondanom, hogy mi volt bennem.

f.m.j. 2009.05.07. 08:04:10

@laspalmas: ja, és még egy: az előző (pedig az is ugyanebben a hsz-emben van, amiből idéztél), amit írtam, az kiesett a látómezőből? :) Mert a lényeg ott van...
és kicsihuszár válasza? Hogy sokáig azért nem jött erre, mert néha jön 1-2 marha, és zilál...
Én/mi csak szerettük volna valahol jól érezni magunkat ebben az országban :):):)-na ezt sajnáltuk volna, ha szétmegy...

postabelyeg 2009.05.07. 08:18:32

Jól felpörgött ez a post!

f.m.j. 2009.05.07. 08:38:09

@postabelyeg: aha, és nem volt semmi értelme...:):)

mind2 (törölt) 2009.05.07. 08:40:51

Jó reggelt:)
Próbáltam végigolvasni az egészet. És csak jól tettem, hogy tegnap nem voltam.
Bár, ha sebészorvos lennék, valószínű írtam volna egy értekezést a Római Birodalomban végzett műtéti beavatkozások módszertanának Kelet- Nyugati területi eltéréseiről.
Vagy kimásoltam volna egy ilyet :
...............a Római Birodalomban Aulus Cornelius Celsus doktor egyik művében részletesen leírja a megcsonkított fül, ajkak és orr helyreállításának technikáit, amelyek hasonlítanak az Indiában bevett gyakorlatra. A legenda szerint Kr. u. 700-ban a bizánci II. Justitiánus császár trónfosztását követően megcsonkított orrán olyan sikeresen hajtottak végre plasztikát, hogy újra visszatérhetett a hatalomba. .......

És mivel pl. a plasztikai sebészet egyértelműen egy fasiszta gyökerű orvosi szakág, ezért szervesen illeszkedtem volna a Fekete Jánosról szóló poszt minden egyes sorához.
Képzeljetek ide olyan hangulatjelet, amilyet csak akartok .

f.m.j. 2009.05.07. 08:41:55

A Klubrádióban éppen Trunkó Barnabás banki dolgokról, biztosításokról, ilyenekről beszél. Ő meg majd politikusi-díjat fog kapni, ill. már kapott is, mivel megbízták valami jó kis zsíros állással...
Jól összekeveredett ebben az országban minden, humorista politikusok, és politikus humoristák... egyszerűen meghajlok a sokoldalúság elött...

postabelyeg 2009.05.07. 08:44:16

@mind2: Pedig ez igazából a velünk élő történelem. Valaki aki formálta a magyar történelmet akkor, az átkosban. Nem is csak az utolsó évtizedben.

f.m.j. 2009.05.07. 08:44:56

@mind2: én köszönöm, hogy megerősítettél abban, amit én mondtam... hurrá, ma is a van identitásom...:):) legalábbis a jó arcomat vettem fel reggel:)

postabelyeg 2009.05.07. 08:46:58

@postabelyeg: Azt akarom mondani, hogy szerintem érdekes a post. Ezek az emberek még itt vannak. Köztünk élnek. És gondolom jól élnek.
Biszku Béla hogy van? :)

Geza 2009.05.07. 08:48:09

@mind2:
"...orrplasztika..."? Pont ORR-plasztika? Mi van itt, már te is zsidózol :) ?
Sic transit gloria mundi, vagy mi a szösz :)...

mind2 (törölt) 2009.05.07. 08:51:27

@fmj: ne add fel. Plusz : nem azokban van a hiba, akik teret adnak, hanem azokban, akik próbálják betölteni. Van egyfajta szellemi nárcizmus, ami akkor is kivirágzik, ha a feldobott témához csak nagyon áttételesen kötődik a kibontakoztatni kívánt vélemény. Mindegy. Nem vagyunk egyformák. De attól még itt itthon vagyunk. És érezzük jól magunkat egymás között :)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 08:53:19

@postabelyeg: Sőt, szerintem túl jól élnek, és még ki is tüntetik őket, egy -ahogy fmj írta- "hát nem tudták azt a jó hűséges embert mivel honorálni, a Kossuth-díjak már elfogytak (vagy lábuk kélt), gyorsan kellett valami, hát összehoztak neki egy ilyet, na.
Élelmesek az elvtársak..." .
megérdemli szegény na.

mind2 (törölt) 2009.05.07. 08:56:00

@Geza: Igen ORRplasztika bakker ! :)))) Már Egyiptomban is plasztikáztak ! Sőt ! Kettévált a VÖRÖS-tenger is.@*kicsihuszár*
[L42]: szia :)
@postabelyeg: Ő már az örök vadászmezőkön, ( ha jól tudom ) biztos eszi a krumplis tésztát, vagy a káposztás cvekkedlit a Kádár apánkkal :)))

mind2 (törölt) 2009.05.07. 08:57:34

@*kicsihuszár*[L42]: mi meg majd kitüntetjük itt egymást.
Hogy ne legyen hiányérzetünk ;)

Geza 2009.05.07. 08:57:39

@*kicsihuszár*[L42]:
Persze, meg Cyrano de Bergeracra is személyesen, de mint az előzményekből láthatjuk, ha valaki FJ orr-profilját hasonlítja pl. soros györgyéhez, az már zsidózás.

Na de hogy a témához is szóljunk, szerintem uniform normában mindenkivel le kéne dolgoztatni, ami kárt eddig az országnak okozott. Férfiasan bevallva, valószínűleg én is ásóznék egy pár napig, mert nem szokásom számlát kérni vásárláskor, de boldogan tenném, ha tudhatnám, hogy még a dédunokám kertjébe is az ilyen FJ-félék törik a kőzúzalékot.
Mondjuk ha tényleg mind ledolgoznák a sarukat, valószínűleg simán exportálhatnánk piramist Egyiptomnak, de erre sajnos valamiért nagyon kis esélyt látok :(.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 08:58:20

@mind2: kis cinikus...de igazad van...és sajnálom, hogy felültem, de elég volt már belőle.minden napra jut egy provokátor, és minden napra jut valaki, akinek amúgy is zilált idegrendszere felmondja a szolgálatot.
De, remélem a provokátornak sosem jut több öröm az életben, mint ami itt éri, ha sikerül valakit felbosszantania.
Feketérőlmeg: nomen est omen:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 09:01:15

@Geza: a fenébe, asszem , jól látsz, pedig világszínvonalú piramis exportőrök lehetnénk:)
Van kőbánya úgyis berkeken belül. meg útépítő cég, ahol lehetne dolgozni...:)

f.m.j. 2009.05.07. 09:01:19

@mind2:

Még így se halnak elég gyakran, és korán (mint a mosónők) és valahogy mintha jönnének a fiatal tehetségek...nem, nem teszem idézőbe... tanítványok, új erővel, hittel, persze a régi szemlélettel (vedd el, és halálig tartsd!)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 09:04:15

@fmj: fiatal tehetségek? mint pl kivágó akárki? meg bokros lajos? meg még ki tudja, kicsoda? egyre inkább a múmiákat ássákk elő...szégyen.
lassan ki lehet írni a parlamentre, hogy öregek otthona:)

f.m.j. 2009.05.07. 09:10:02

@*kicsihuszár*[L42]: persze, de én az újakra gondoltam. Pl. Török Zsoltra, Cusira, ...:):):) ezek jönnek, úgy érzem jó kezekben lesz az ország, na jó, Cuska még csücsül egy ideig, meg Hunvald is, de vannak itt még rejtett tartalékok, kincsek :)

mind2 (törölt) 2009.05.07. 09:23:02

@fmj: lehet, hogy utánpótlás van, de szerencsére a fiatal - szavazóképes - korosztályok körében a népszerűségük csekély. Anyum mindig mondja, majd rend lesz ha EZEK kihalnak. Hát nagyon remélem.
@Geza: sokszor írtam már, de tényleg minden adott ebben a kis országban ahhoz, hogy virágzó, prosperáló legyen. Mindenünk megvan.
Nem tudom, hol a hiba. Nem tudom, hogy a karakterünk ilyen, hogy miért hagyjuk, hogy így legyen. Sejtem csak. Egyre inkább.

kill004 2009.05.07. 09:56:49

@Mj: Bocs. :) Ezt rosszul tudod. A fascesbe csak akkor volt bárd tűzve, ha az illető, akit a lictorok kísértek imperiummal volt felruházva.

pógárjenő 2009.05.07. 10:03:40

'reggelt nácikok, mi a hejjzetcség?

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.07. 10:17:48

@Mj: 476 Kelet-Róma stimmel. Az már más kérdés, hogy a fasizmus történelmi fogalom-e.

pógárjenő 2009.05.07. 10:27:41

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:
lassan felíratkozhatsz azoknak a sorába akik hatalmas nyelvcsapásokkal közelednek a végbelemhez, te madárlefosta fehér-kék anarhista kis drogos!

pógárjenő 2009.05.07. 10:30:42

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/: mellesleg én nem személyeskedtem veled és nem baszogattalak, de te megtetted, büdös borz!

Geza 2009.05.07. 10:58:20

@mind2:
"Mindenünk megvan. Nem tudom, hol a hiba."
Vegyünk egy analógiát: Adott egy női test, tökéletes működésre képes, jó adottságai vannak elég sok mindenhez. Viszont a lábaira technopatát húz (így nem tud rendesen járni se), az ujjaira öt centis műkörmöt ragaszt (így fogni se tud), a orrát-száját-fülét vassal rakja tele, a bőrét színezett vakolattal tömíti el, a haját és a fejbőrét peroxiddal teszi tönkre. Bár ehetne rendesen is , fixa ideája, hogy a girhes a szép, ezért koplal, bár lehetne önbecsülése és kereshetne párt is magának, minden arra járóval dugatja magát. Végezetül pedig önmaga előtt is nyomorult kurvának tartja magát, és hogy emiatt ne essen kétségbe, elhiteti magával, hogy ez így szép és jó és helyes.
Nos, az analógiát nézve a hiba a fejben, a testet uraló személyiségben van, a helyre hozáshoz pedig két nagy büdös atyai pofon kéne, majd az illető lányt kiszakítani ebből a gyalázatos társaságból, fizikailag rendbe tenni (amíg újra meg nem szokja a rendes körülményeket, addig akár erővel is), majd szigorú felügyelet alatt rendes környezetbe vinni, ahol elgondolkodhat és megtalálhatja a saját belső egyensúlyát.
Innentől a világ legstabilabb embere lenne, aki már megjárta a saját poklát, így nem esik megint egykönnyen csapdába.

A probléma az, hogy az IMF-hitelnek az analógiában az első adag heroin felelne meg...

"Nem tudom, hogy a karakterünk ilyen"
Érdekes, hogy amíg az egyén szerepe nem volt annyira túlértékelve, hogy az ország érdekét is felülmúlja, semmi baj nem volt a karakterünkkel.

"hogy miért hagyjuk, hogy így legyen"
A kulcsszó az, hogy 'légy önmagad', az önzés. Az a baj, hogy szép lassan kivezetődött az emberek tudatából az, hogy az egyéni mivoltuk mellett és azon felül(!) ők tulajdonképpen egy csoport tagjai is, ami már erősebb, mint az azt alkotó egyének egyenként.
Ha megnézed, a romlásunk lépéseit mindig az okozta, hogy valaki mások jobban összetartottak, mint mi egymással, így óhatatlanul egyesével, szeletenként, egymás ellen fordítva minket szép lassan le-levertek minket.
'Dulce et decorum pro patria mori' - szerinted ezt hányan értik meg és tartják magától értetődően helyesnek manapság? Kevesen, mert az a bizonyos 'patria' főképp azon emberekből áll, akik ezt így érzik, és valljuk be, én se szívesen mennék évekre a frontra azok életéért, akik náciznak és köpködnek mindent, ami magyar.

Ronda ördögi spirál ez, amit szépszerével nem lehetne megtörni. Kb. mint a fotelben punnyadó embert edzésre rávenni: nem megy neki, nem bírja, csak szenvedésnek érzi, ergo nem csinálja. Rángasd ki, _kényszerítsd rá_, hogy fusson, ússzon, másszon, csináld két hétig, addigra formába jön annyira, hogy már ne küszködésnek lássa, hanem ráérezzen az ízére, na onnantól már magától csinálja és fittebb is lesz.

"Sejtem csak. Egyre inkább."
Akkor már csak a terápia alkalmazásának a módját kell kitalálnunk :).

pógárjenő 2009.05.07. 11:17:09

@Geza: vazze komám, egy agykurkász veszett el benned, gratula, csak a testpirszing maradt ki a dologbú....höhö

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 11:35:05

@wladyslawsky:

Dehogy, csak szerettem volna bizonyítani magamnak, hogy értelmes dolgokról, normális stílusban is el tudok vitatkozni egy SZDSZ-essel, aki vélhetően tényleg valódi.:) Bocsánat, ha ilyen hosszúra és mások számára érdektelenné alakult, nem így akartam.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 11:37:12

@Geza:

Az is lehet, de akkor is furcsa, hogy nincs tisztában a magyar római jogászokkal.:-O (És én ezt nem jogászként, hanem történészhallgatóként mondom, aki 5 éve foglalkozott utoljára rómaiakkal...)
Amúgy a Brian élete az egyik legalapabb, imádom.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 11:38:23

@fmj:

Pedig én is alaposan közreműködtem a vitában, de pont azért, hogy ne parttalanul anyázzuk a Szadeszt.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 11:40:25

@mind2:

Na még te is csipkelődsz, szépen vagyunk.:) Ezek után próbáljak én vitatkozni egy valódi SZDSZ-essel...:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 11:41:20

@fmj:

Jaja, csak az az együtt sírás/nevetés nem megy.:-/ Mondjuk nekem az is jó lenne, ha én nevetnék azon, ahogy ők sírnak.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 11:44:03

@fmj:

Mesterházy Attila frakcióvezető "urat" ki is hagytad, meg Vadai Ági sem olyan öreg tyúk még.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 11:47:11

@kill004:

Na, utánanéztem, és volt olyan eset, hogy a fascest le is süllyesztették, de ne kezdjük újra, mert kiközösítenek innen, amiért ilyeneken vitatkozom.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 11:48:17

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Szerintem az, és minden jelenséget pontosan körülhatárolható fogalmakkal kell jellemezni, punktum.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 11:51:39

@Geza:

"'Dulce et decorum pro patria mori'"

És ne is beszéljünk arról, hogy sokan még a hazáért élni sem szeretnének, inkább lelépnek innen, semmint áldozatot vállaljanak egy magasabbrendű közösségért.

f.m.j. 2009.05.07. 11:53:02

@Mj: igaz, de neki csak a szakálla jutott az eszembe :):)

pógárjenő 2009.05.07. 12:17:40

@Mj: de pont azért, hogy ne parttalanul anyázzuk a Szadeszt.

Azt meg hogy lehet? hehe....nem értem, pedig van vagy 110 azzikum!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 12:27:52

@pógárjenő:

Igen, nehéz, de meg kell próbálni.:) A kampány 1. részes posztomnál is erre törekedtem, talán sikerült is egy kicsit...:)

Tündér_Lala 2009.05.07. 13:00:43

@Geza: Telitalálat.
@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:
Az ököljogról: Tehát az SZdSZ fog bennünket megvédeni azoktól az emberektől akik hatan nyolcan késsel kérnek meg bennünket, hogy adjuk át értékeinket, azoktól akik behetolva idős emberek portájára elviszik azok ingóságait, miközben a tulajdonosok nem mernek kimenni a házból, hogy megvedjék munkjuk gyümöcsét stb.
Én nem ezt tapasztalom.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.07. 15:46:35

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]:

ha nem tetszel magadnak, akkor ne a tükröt hibáztasd ;)

egyébként itt nem te vagy a humorérték, hanem MJ et al., akik próbálnak titeket szappanozni... kisebb-nagyobb sikerrel :)

pógárjenő 2009.05.07. 15:53:00

@Tündér_Lala: vergődik a varnyú, 0,1% párt, már az egész csak ügyvivőkből és vezetésből áll, ja meg a vágópiftiből.....értelmíségi vazze lop-stop kuncze, tudnák mesélni hogy lopta el a család a tankönyvkiadót!

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 15:55:03

@pógárjenő:

Mármint Kucze Magdolna? Áááááá, az nem igaz.....

pógárjenő 2009.05.07. 15:58:38

@derelyegrádi szellem: nem hát....akarom mondani meg hát......csak hát baj van mert jelen voltam mikor megtörtént!

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 16:12:39

Bodor Pál János Istvánnak (Diurnus) is jár egy díj:

"Gyurcsány hiába lett politikussá - vérbeli értelmiségi maradt. Szellemileg és jó szándékaiban - szinte naivan - messze kiemelkedett közegéből. Talán azt hitte, a mániákus dühből rázúduló ócsárláson az ő pozitív többsége épp oly gúnyosan somolyog, mint ő maga. Vajon milyen akarat parancsolt az ellenzék főerejének állandó kivonultságot parlamenti megszólalásai alatt? Tán igyekeztek óvni képviselőiket, hogy meg ne fertőződjenek Gyurcsány éles eszétől. Rá ne döbbenjenek, milyen tiszta, erkölcsös, képzett, a népét szerető ez a férfi, akinek nevéhez úgy ragasztottál a „takarodj” szócskát, mint csúfnevet a túl eszes gyerekre…(…)
A legsúlyosabb vetülete Magyarország Gyurcsány-tragédiájának, hogy végre adott volt egy koncepciózus, nemcsak politikailag művelt, nagyvonalú, kifogyhatatlan energiájú baloldali politikus - amilyen eddig egy sem volt, és kétlem, hogy más politikai színekben akadt párja – aki minden erejével ennek a nemzetnek a javát és a nemzet társadalmi kárvallottjainak javát akarta tiszta szívből. Ha soha többé nem hajlandó politikai szerepet vállalni, akkor eltűnését a közéletből a magyar történelem gyászolhatja"

Aki iylyen hűvös távolságtartással ír portréát az nem kezdő. Nem is az. Csau Román Kommunista Pártájában tenulta a portré írást, és magán anagy Csaun gyakorolta annak idején. Semmit nem változott a stílus. Csak Csaut kicserélte a vén marha Gyurcsányra.. Ez az ember a MUOSz elnöke is volt, mégpedig a rendszerváltás után. Nagylevegő...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 16:15:06

@Bezuhov: bezu, hoy neked mijen lyó vicceid vannak, rég rőhhögtem ilyen lyót,kőszi...naprzse mjad a te vélyemményedre adok, teeeee, ne nevettess mááán, me megpattkolok...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.07. 16:27:34

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]:

hát huszár uram, úgy tűnik ez nem ment át! mea culpa!

tudja mit!? kérje meg valamelyik elvtársat, hogy értelmezze Ön számára a leírt szöveget - @Bezuhov:

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 16:31:10

@Bezuhov:

Szappanozni magamat szoktam, és nem itt, hanem a kádban, tisztelettel.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 16:35:02

@derelyegrádi szellem:

...kifúj... És újra nagylevegő, mert ilyen degenerált módon szervilis szerencsétlen szarjankót már régóta nem hordott a hátán a magyar föld...

wladyslawsky (törölt) 2009.05.07. 16:59:06

@Mj: ugyan, kifejezetten érdekfeszítő volt :)) Amúgy meg Neked volt igazad,200001 csak játszotta az entellektüellt amúgy jó liberális módjára :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.07. 17:05:19

@wladyslawsky:

Nem, először volt igazam, fake volt, az biztos, de attól még jót vitáztam.:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 17:06:22

@Bezuhov: dehogynem, te okos, azon röhögtem jót, észre sem veszed, hogy mennyire nem érdekel a véleményed, és nagyon jókat röhögök, ahogy öntömjénezed magad, mit a blog legokosabb, mindenkit helyrerakó félistenét. De te ezt abból a magasságból nem látod.Mindegy, én jót szórakozom rajtad, sivár lelkületű lényen, aki itt éli ki magát, névtelenül, arctalanul megmondja, mintha bárkinek is számítana, mit is mond a nagy bezuhov. Csak sajnálni tudlak. Lelki szegény vagy. Elveszett ember.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.07. 17:20:35

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]:

azta!! lényegében összefoglaltad az okot, hogy miért is járok ide:
".. én jót szórakozom rajtad, sivár lelkületű lényen, aki itt éli ki magát, névtelenül, arctalanul megmondja, mintha bárkinek is számítana, mit is mond..."

jah és kösz a "félisten" jelzőt. ettől most elpirultam, te lélekben gazdag ember! :D

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 17:26:51

@Bezuhov: :):). saját kútfő, esetleg? vagy ez botorság, ezt elvárni?

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.07. 17:38:03

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]: á már megint a régi-új lemez :D
tudod, mint default liberális zsidó-cigány-buzi most szívom a spanglimat, és ilyenkor nem vagyok annyira friss szellemileg (mint derelye), lelkileg - meg mint már említetted - toprongy vagyok. Szóval a míves anyázásba most nem mennék bele.

De hagy' meséljek helyette egyik hobbimról: Az úgy szokott lenni, hogy van egy kis zseblámpám, hozzá a kedvenc macskám, s azt szoktam vele játszani, hogy a lámpa fényét ide-oda vetítem neki, ő pedig - kényem kedvem szerint - ide-oda ugrálva kergeti azt, és soha nem unja meg...de én se :)

Jó muli!

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.07. 17:54:51

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]:

ja, már korábban gyors átfutottam...a szokásos szép agitprop munka. Bár a "Keynesi elvek" féle szakszavak sztem túl komplikáltak a "mocskos komcsi tolvaj, hazaáruló sötöbö" érvrendszerhez szokott olvasóknak....

szabogyula 2009.05.07. 17:56:25

@derelyegrádi szellem:
Diurnus:" aki minden erejével ennek a nemzetnek a javát és a nemzet társadalmi kárvallottjainak javát akarta tiszta szívből." / Gyurcsányról/
És képzeld el, ez az ember még mindig köztünk van /mármint diurnus/.
Eszik, alszik felkel és cikket ir. Magarország szégyene.

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 18:02:43

@ostoba 8o:

van ilyenből sok (grézy zsóti, avar jani, grágabolgárúr, veres jenő, stb). De ezt a régi igazi zsdanovi stílust már senki nem műveli ilyen eredeti vegytisztán. Ebből a szempontból kuriózum szegény Bodor Pál János István.

szabogyula 2009.05.07. 18:18:12

@derelyegrádi szellem:
Nekem az első ilyen "anyám borogass" kategória Tibi bácsi volt a 3 kivánsággal. / ha emlékeztek rá/.
Aki esetlg nem ismerné, volt egy müsor az m1-n, ahol a gyerekek tibi bá"-tól kérhettek dolgokat .
"Tibi bá" ! El szeretnék jutni a párizsi vidámparkba !
Erre az egész stáb kiment Párizsba közpénzen , csináltak 10 percet , és , lám, teljesült a kivánság !

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.07. 20:24:28

@fmj:

Nem esett ki, csak erre nem nagyon lehet mit írni. Ha van időm (mostanában nagyon-nagyon kevés), akkor itt vagyok, és szívbaj nélkül kivágom az elsőzőket, nagybetűvel ordítókat, skizofrén (magukat roppant viccesnek képzelő) offolókat.

De! Nem lehet kimoderálni valakit azért, mert a többieknek nem szimpatikus vagy vitába keverednek vele. Ez ellentétes lenne a Vastagbőr-demokrácia alapelveivel. :)
Én is nagyon sajnálom, hogy mostanában pattogzik a kultúrmáz, ami eddig körbevette a kommenteket.

Egy megoldás van. Provokálóknak nem kell válaszolni, és akkor megunják, elmennek máshova, ahol foglalkoznak velük. Elég okosak, rutinosak vagytok, hogy felismerjétek őket. Ne álljatok szóba velük.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.07. 20:34:03

@laspalmas: Nagyon helyes, a provokálóknak nincs itt a helye.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.07. 20:39:33

@laspalmas:

Igen-igen:

provokáció = élesen megfogalmazott ellenvélemény és/vagy kérdések, melyekre kínos válaszolni

igen-igen ;))

szabogyula 2009.05.07. 20:51:52

@Bezuhov: @200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:
Ti vagytok azok, akik, ha bemennek egy kocsmába, egyszerüen arrébbmennek az emberek......

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 21:18:30

@Bezuhov: vagdalkozz csak, de lécci, keress már egyetlen kommentet, ahol én szidtam a zsidókat, aztán mond ezt rám. egyszer már elmondtam,de nem hitted, én a rosszat utálom, mindentől függetlenül. remélem érted.,pártsemleges vagyok, egyetlen politikusnak sem hiszek és ugyanúgy utálom zorbánt, mint gyurcsányt. ezt fogd fel végre. ennyit kérek csak. ha nem sikerül. ez téged minősít.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.07. 21:19:03

@laspalmas: Egyébként a legnagyobb tisztelettel kérdem, hogy van az, hogy aki mást mond de betartja az alapvető normákat, ha ti modik nem is de a topiklakók egyből elküldik a kurva anyjába (igen ilyen formában) és ti erre nem szóltok egy büdös szót sem?

irrelevant 2009.05.07. 22:12:07

Úgy látom, építő jellegű, mindkét fél számára hasznos és kompromisszumra vezető vita alakult itt ki.

dr.justice 2009.05.07. 22:34:10

@Bezuhov:

Te mit szeretsz a vastagbőrben ? Mert úgy tűnik szereted. Az a választ nem fogadom el , hogy mazochista vagy, a többiek pedig szadisták.

elfelejtette 2009.05.07. 22:49:57

Értem én, hogy a régi elvtársak szeretik magukat kitüntetni egymással, de az mire jó? Ha Fekete János marton Frigyes díjat kapott, akkor Gyurcsány is kaphatna akár. Vicces figura, bár nem sokan röhögnek rajta.

Mindegy, végül is lényegtelen, hogy a baloldal milyen szögből szopja a saját farkát.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.08. 07:42:14

Na most van vége a mókának.

Sajnálom, hogy ide jutottunk, de aki nem tud normálisan, témába vágóan, kurvaanyázás nélkül beszélgetni, vitázni, legyen törzs- vagy új kommentelő, az repülni fog.

Utoljára kérek MINDENKIT, hogy kulturáltan írkodjon.
Több figyelmeztetés nem lesz.

Tündér_Lala 2009.05.08. 09:29:35

@Bezuhov: Nem.
Aprovokáció az = Úgy szeretem amikor csak nekem érvelnek , érvelnek, érvelnek én meg csak röhögök rajtuk.Mindegy mi a téma.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.08. 11:34:00

@laspalmas: igen nagy tisztelettel megkérdezném, hogy a mi kommentjeink miért lettek törölve?
a kollégánál csak a "dunábabaszásunk" részleteiről érdeklődtünk...

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 11:48:00

@Bezuhov:

Nyilván véletlenül, mit ahogy nálad a blogodon. Pedig ott valaki csak téged idézett szó szerint.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 12:17:50

@Bezuhov:

mit jelent az hogy "lekponál"? Ez valami szdszes kódszó?

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.08. 12:21:27

@derelyegrádi szellem: figy derelye, felőlem huhoghatsz itt össze-vissza, de én laspalmas válaszára várnok :)

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 12:22:48

@Bezuhov:

És ki a tököm vagy TE, hogy csak laspalmas szólhat hozzád? :-)

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.08. 19:26:18

Nem tudom, de még négy komment és ehhez a posthoz 400 hozzászólás lesz, tehát ezt valahogy termeljük ki. :D

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.08. 19:58:33

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:
már simán meglenne ha nem törölték volna a tegnapi diákcsínnyel folytatott eszmecserénket... amúgy végül miben is egyeztünk meg: Duna vagy Tisza? már csak azért, mert nekem az utóbbi közelebb lenne.

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.08. 20:15:47

@Bezuhov: Nekem a Duna lenne közelebb, de ezt már nem fog kiderülni...

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.05.09. 01:39:54

Jani bácsi, te a spekulánsok Paganinije voltál. Rossznyelvek szerint a nyolcvanas évek vége felé előszeretettel játszottál a Forint gyengülésére is, persze fullos bennfentes infók birtokban, vagyis ha bejött te nyertél, ha bukta, akkor az MNB bukta. De hát ti irányítottátok az árfolyamot, Jani bácsi.
Summa summarum, még egy vén gazemberrel több akit egy rendes rendszerváltáskor úgy lecsuktak volna hogy a műanyagbilincs is megrohad rajta.

süti beállítások módosítása