Skip to content


       Szűrés lista

Az SZDSZ aggódik Budapest arcáért

Most már lassan kezd elegem lenni a kis pártocska reklámjaiból, plakátjaiból. Mindenhol ott vannak, rengeteg óriásplakát, rengeteg sima plakát. Honnan van erre ennyi pénzük? Vagy a megsemmisülés előtt kiürítik a svájci Strabag-bankszámlát?

A legfrissebb alkotásukat azonban kénytelen voltam lefotózni, mert számomra bizony egy picit irritáló:

Először is ez a kettős tematika (jó-rosz, szép-csúnya) varázsa elmúlóban van. Másodsorban egy rendkívüli esemény kapcsán (öszödi beszéd) történt példátlan történések (zavargás) során készített képpel nem lehet általánosítani, és ráhúzni, hogy EZ Budapest. Másrészt meg akkor mintha éppen az SZDSZ volt ez egyik kormánypárt, vagyis az SZDSZ-t tartalamzó kormány nem volt képes megakadályozni, hogy autókat gyújtsanak fel. Az, hogy Demszky kitüntette Gergényit, az elmúlt 3 év egyik legocsmányabb eseménye volt.


Ilyen képeket láttunk már Párizsból (ahol nem kettő autót gyújtottak fel, hanem 1300-at egy éjszaka alatt), ahol még 2007-ben is az volt a hír, hogy "egy "normál" hétvégén amúgy átlagosan 140 autót gyújtanak fel Franciaországban, a 2005-ös országos zavargások során pedig mintegy tízezer jármű égett ki pár hét alatt."
De láttunk felgyújtott autókat Athénban, Koppenhágában vagy Berlinben, mégsem mondjuk azt, hogy Párizs a lángoló autók városa ...

Azonkívül hogy jön össze az, hogy
1, az SZDSZ-re szavazunk, akkor
2, mi döntjük el, hogy Európa mit lát Budapestből? Szent-Iványi formálja majd Budapest acrát Brüsszelből? Totális képzavar ...

És akkor az alsó kép:
"Budapest arca" - kismillió képből lehetett volna választani, hogy mi kerüljön oda. Vár, Andrássy út, Parlament, Gellért-hegy, Bazilika, bármi.
És mit választott az SZDSZ? A Hősok terét, amin éppen félmeztelen srác BMX-ezik.

De ha Hősök tere, akkor akár ezt a fotót is választhatták volna:























De nem, ez nem jó fotó. Túlságosan ünnepélyes. Csempésszünk be  a képbe valami "lazát". Egy BMX-es jó is lesz. Csak arra nem tudtam rájönni, hogy a BMX-es srác most meleg, zsidó, roma vagy drogos? Vagy ezek közül több is? Mert abba nem is merek belegondolni, hogy egy hetero, minden szenvedélybetegségtől mentes magyart szerepeltessenek a plakátjukon ...

Da ha már provokálnak, akkor sokkal merészebbnek kellene lenniük! Miért nem egyből a hírhedt, Hősök terén történt pornóforgatásból választottak képet?

Nos, SZDSZ, számotokra biztos csak egy "üres placc" ez a tér, ahol lehet mondjuk lóversenyt rendezni, vagy lehet faszán bicajozni, ahogy nektek a Szent Korona egy "micisapka", a Szent Jobb "tetemcafat", a turul pedig "dülledt szemű tojószárnyas".
De -lehet nektek ez  most meglepő lesz- a Hősök tere egy millenniumi emlékmű, amit a honfoglalás ezredik évfordulójára emeltek. A szoborcsoport elé 1929-ben helyezték el a Hősök emlékkövét, az első világháborúban elesett katonák emlékére.

A Hősök emlékkövét az országgyűlés 2001-ben (2001. évi LXIII. törvény) nemzeti emlékhellyé nyilvánította. Ekkor került az oldalára a következő felirat: Hőseink emlékére.

Nos, ezen a nemzeti emlékhelyen üldögélnek a képen az emberek! Ahol a díszőrségnek kellene állni ...

Úgy látszik, nem sikerül egy olyan plakátot készíteniük, ahol ne sértenétek meg pár millió magyar embert. Ezt csinálják 20 éve, a taxisblokád óta. Még több SZDSZ -  még több provokáció. Semmi baj, június 7-én este, ahogy megjönnek az első eredmények, sok-sok embernek fogtok nagy-nagy örömet okozni. És utána pedig már csak pár hónapot kell várnia az országnak, hogy ne arra ébredjünk, hogy egy parlamenten kívüli pártocska szakállas szóvivője hadovál a Nap-Keltében.

Kedves SZDSZ!

Mit szólnátok ha a Zsinagógában, a zsidó temetőben vagy a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban BMX-eznének a srácok egy kiadósat, a sírokon meg üldögélnének a turisták?
Fel lennétek háborodva?
Egy picit? 

Címkék: választás szdsz pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr251135119

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Havi Fricska 2009.05.25. 10:44:37

Napi tudomány: elveszett SZDSZ-esekre bukkant egy magyar kutatócsoportElveszett SZDSZ-esekre bukkant a Mecsek feltérképezetlen térségében a PTE és az ELTE BTK Magyar Kultúrantropológiai Tanszékének közös expedíciója. A kutatócsoport a környék falvaiban ke…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 13:25:34

@Maximio:

Szerintem ebbe most fölösleges volt belekötni, hiszen hajnalban minek kelne föl egy asszony, ha nem dolgozni? (Pont azért sem akarnak dolgozni egyesek, mert jaj, korán kellene fölkelni.)

pógárjenő 2009.05.22. 13:26:30

@Mj: höhö....éjn meg bridzsittbardóra gondútam!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.22. 13:27:40

@Liberté__73: buta lettem, ez van
viszont az az idézet biztos h nem volt akkor, itt, soha.
valami ilyesmit mondhattam de teljesen más összefüggésben,
hálám jeléül h ennyire figyelsz rám, majd én is fogok rád figyelni;)

pógárjenő 2009.05.22. 13:28:18

Originátan meg nem budai hanem bugyík.....csak hát egy kúrmányszájtépő nem lehet gatyás! Asszem?

f.m.j. 2009.05.22. 13:30:20

@Mj: átlátható, és elkerülhető a csapdája, túl nyersen, és arrogánsan csinálja... :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 13:32:07

@calam:

Szerintem meg Kis János mondta, amikor megkérdezték tőle, hogy milyen új címernek örülne, ő meg mondta, hogy felőle micisapka is lehet rajta. Tehát végülis nem Szent Korona-ellenes.:P

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.22. 13:36:42

@Mj: @derelyegrádi szellem: najó, ha ő mndta, akkor mutassatok elősdleges forrást. Vagyis ne olyat, amikor vlaki azt írja, hogy Kis mit mondott, hanem egy konkrét tudosítást az esetről, gépelt változatot, ilyesmi.
Utána elhiszem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 13:37:34

@pógárjenő:

Ő ma már nem lenne akkora esztétikai élmény a srácoknak.:) (Meg különben is, Brizsittnek ejtik, mert fhanszia.:P)

johnwmacdonald.com/7695_brigitte_bardot.jpg

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 13:38:34

@fmj:

Túl kevés empátia szorult belé, azért.:P (Bár ezt tanulni is lehet gyerekkorban.)

f.m.j. 2009.05.22. 13:38:40

@Mj:

Igen, én is akartam írni, hogy igazából ez is csak egy kiragadott, és így tetszőlegesen értelmezhető mondata volt Kis Jánosnak, tény, hogy nem volt túl szerencsés, mert lecsaptak rá a másik oldalon, és idecitálják, amikor kell,-ebben sem különb egyik oldal sem, hiszen láttunk példát balról is, rendesen-, de nem hiszem, hogy ő akkor korona, vagy egyéb nemzeti jelkép ellenes lett volna (azóta szakított is az SZDSZ-szel, amiért én becsülöm, ahogy az értelmesek valóban elmentek onnan)

wladyslawsky (törölt) 2009.05.22. 13:41:16

@Liberté__73: "...amikor odabasztak nekik, akkor meg ávéhá-rendőrterror. Csinos!" -mondod.
Figyu, szerintem senki nem beszélt arról, hogy az "elvadult őrjöngőkkel" szemben ne lépjenek fel. Keményen, határozottan (és TÖRVÉNYESEN!!!) tegyék, aztán mikor ártalmatlanná tették az illetőt, állítsá elő.

Na de ilyen jelenetekre, mint amit ezen az alábbi videón is látni (és ilyenből rengeteg volt 2006 okt.23.-án!), mit mond az egyszeri liberális kommentező ???

http://www.youtube.com/watch?v=cClt_Tvq_ck

Ez így helyes, ugye, kedves "humanista" "liberálisok" ?

"...utcára vitte a politikát"-írod. Bazz, ezt úgy mondod, mint ha az "utcai politizálás valami borzalmas dolog lenne!" Igazi szép liberális hozzáállás... Fasza szdsz-es kettős mérce ez is: ha megdobálják a buzikat pár tojással, akkor "jajj, emberi jogok, meg európaiság", de ha teljesen ártalmatlan embereket rugdosnak-vernek a brutális rendőr(?)állatok (vagy bárkik is voltak ott maszkban, azonosító nélkül), akkor meg "tetszettek volna otthon maradni"

Liberté mi, bazmeg
Elmész te a picsába

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 13:41:33

@picur3ka (Beindultunk:

Na igen, bármennyire is torzíthat a felmérés, akkor sem alap nélküli az a kérdés, hogy az MSZP vagy a Jobbik lesz-e a harmadik erő.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 13:42:19

@calam:

Szerintem nem lesz egyszerű megguglizni, de igyekszem rászánni egy tíz percet az életemből.

f.m.j. 2009.05.22. 13:44:34

@calam:

Én komolyan azóta is egy linkre vadászom neked-kérésed elött is-, de csak olyanokat találok, ahol már csak hivatkoznak rá, vagy negatívan, vagy pozitívan...

az egész Beszélőt nem fogom átnyálazni (az se biztos, hogy fenn van a neten) vagy az összes Kis János interjúkat

pógárjenő 2009.05.22. 13:45:33

@Mj: azé megnézném bugyíkberni efftásnőt, bundabugyíba amint szekszuálisan molesztálja kovács piftike!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 13:45:45

@fmj:

Én nem is szoktam sűrűn használni ezt a mondatot, mert más volt a szándéka vele. Ha a Szent Koronához való hozzáállást akarjuk vizsgálni a baloldalon, ahhoz elég az is, ha a Gyurcsány-Merkel beszélgetést linkeljük valamelyik videómegosztó portálról.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 13:53:13

@Mj:

Itt csak hivatkoznak rá, elsősorban a kontextus az érdekes, és a hiteléből csak az von le, hogy helytelenül írta le a nevét:

"Eleddig senki nem cáfolta a dolgot tényszerûségében, csak a jelentését. Kiss János, -emlékeim szerint- arra utalt, hogy az átmenet kellõs közepén nem biztos, hogy a jelképekkel történõ parlamenti foglalkozás az, ami a legtöbb idõt kell elvigye, mert egyébként ez idõ alatt emberek százezrei kerültek lehetetlen helyzetbe, akik problemáinak megoldása, meg az ország elõtt álló dolgok fontosabbak, mint a címerkérdés, miszerint is Kossuth vagy koronás kiscímer, ráadásul angyalokkal vagy anélkül legyen-é. Erre mondotta, -miután tele lehetett a hócipõje a botcsinálta történelemrajongó parlamenti képviselõk töketlenkedéseivel- hogy miatta akár micisapka is lehet a címer fölött, csak jussanak végre dûlõre a kérdésben. Mit mondjak. Egyetértek vele most is. BandW"

http://www.mno.hu/portal/forum?action=message&id_category=7&id_topic=2898&sortBy=0&index=130

Elsődleges forrás viszont nincs fönn a neten, úgyhogy vagy elhiszed, vagy nem.

moRtiZ 2009.05.22. 13:54:39

Nem olvastam el a kommenteket végig, mert nagyon sok van belőlük. Viszont a rejtett célzás:"Te döntöd el, európa mit lát belőle".

pógárjenő 2009.05.22. 13:54:46

@wladyslawsky: komám, ezek a "magyar"libernyákoknak csak itt nagy a pofájuk, normális országban még fingani sincs lehetőségük! A nagy humanisták tgm meg a hítgyülis kisefftáss....b@ssza meg őket egy szekér börtönérett cigány!

gábbor 2009.05.22. 13:56:16

@wladyslawsky: A buzikat se kéne az utcára vinni, ugye.

Naumov 2009.05.22. 13:57:04

@calam: Én úgy emlékszem a sztorira, hogy mikor ment az egyezkedés a címerről, hogy most akkor milyen korona legyen a tetején és hasonlók, akkor a vita hevében Kis János azt találta mondani, hogy tőle akár micisapka is lehet a tetején, csak döntsék el gyorsan, mert szerinte vannak ennél fontosabb kérdések is. Megpróbáltam utánanézni most, de sajnos nem találtam direkt hivatkozást. Ezzel együtt úgy nézem, abban hogy Kis János mondta, nem nagyon van vita, csak a mondottak értelmezésében.

pógárjenő 2009.05.22. 13:57:19

@Mj: én is, mámögen szalonnát, má csak erre fussa, meg öreghagymára! nade jól van ez így!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.05.22. 14:01:15

Hi nácziakok!

mi van, ma front van? nagyon szépen gyűlnek a kommentek, csak így tovább! és nem megállni a kurva-anyázásnál :)))

(basszus, nekem is pont ma volt ennyi melóm :((( ).

off: zero! kattanj már le a szadeszről, kezd uncsi lenni! még 2 hetet bírj ki, utána megoldódik magától a dolog (a "maradék" meg 2010-ben).

minden napra jut (néha TÖBB) szadesz-post. olyan ingyen-reklámot csinálsz nekik...

Vagy nem is ingyen van? :)))

pógárjenő 2009.05.22. 14:04:44

@Seduxen: nanebassz....csak nem szadeszos zero? atya-gatya nagy gáz van a dohány uccában ezek szörint!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.05.22. 14:15:03

@pógárjenő: ki tudja már ezt? lehet, hogy zero amúgy gusztos petya (ja, ő nem lehet, ahhoz túlképzett), esetleg horn_picsa_gábor, ja az sem jó, ahhoz nem elég sutyerák a stílusa...

eörsi is kilőve, mert az nem tudna olyat kipréselni magából, hogy "nemzeti emlékhely"...

hm-hm...

Fogadja elismerésemet a blogért tisztelt Fodor Gábor úr :)))))))

more 2009.05.22. 14:20:02

én azon gondolkozom, h van egyáltalán értelme a pártoknak kampányolni? a szadit már a legelvetemültebb libsik se veszik komolyan, úgy elprostitualizálódott. égő emberek, égő kijelentésekkel, égő poénokkal, égő köpönyegforgatással. egy igazi liberális (muhahaha) is előbb szavaz a jobbikra lassan, mint ezekre a majmokra

úgyh sztem nem érdemes ezen a témán rugózni, kicsinálták ők már saját magukat

neozsivany 2009.05.22. 14:57:54

@zero: "Ezen vitatkozni olyan, mint hogy szegfű-e az MSZP jele ..."

De kedves Zéro,már hogyne lehetne! Szerintem például az sün:D

pógárjenő 2009.05.22. 15:02:08

@Seduxen: ááááá..... az nem lehet gábor az gabriella, nem lehet zero, na most leszünk moderálva, de szerintem zero nem buzi! Asszem!

Liberté__73 2009.05.22. 16:21:27

@tesz-vesz:


mennyire szánalmas már ez a magyarázkodás, nemisúgyvolt, nem is én voltam, nem is azt akartam, nem is ... :D kafa kis politikus lennél te is

olvass utána:

http://vastagbor.blog.hu/2009/04/09/vegyessalata_abszurdisztanbol

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 16:25:18

@pógárjenő:

Én se ettem meleg kaját még ma, és valószínűleg nem is fogok.:-/

Roxvox 2009.05.22. 16:44:00

Kedves SZDSZ, ha nem vették volna észre, már régen nem én döntök, mert ha így lenne Önök már évek óta nem lennének ott ahol vannak.
Amúgy pedig a kedves,jó, édes anyucikáját tegezze.

K.Jani 2009.05.22. 16:55:25

amúgy az szdsz kampányáért az musictv-ből és az rtl-ből ismert erdélyi zsolt a felelős.
/kuruc.info/r/1/40783/

derelyegrádi szellem 2009.05.22. 17:23:04

@Liberté__73:

Te meg olvass egy-két ilyen ügyben született bírósági ítéletet (több tucat van már), amiből kétséget kizáróan kiderül, hogy teljesen ártatlan (még szabálysértést sem követtek el) vertek agyba-főbe a rendőrruhába öltözött keretlegények. Meg a hogy szadista állat módjára kínozták, megalázták a begyűjtötteket a fogdák folyósóin, rádió udvarán.

És még te hívod magadat liberté-nek.

Fujj!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.22. 17:41:53

@calam:

Elég sokszor ..és hidd el, kurva égő, hogy jönnek a turisták megnézni az ország egyik legszebb helyét, amit egyesek BMX meg gördeszkapályának használnak.

BMX-ezzenek máshol. Tökmindgey, hogy hol. Sajnálom, hogy neked ennyire nem jelent semmit a Hősök tere ...

Amúgy meg a Kossuth téren 2 hétig volt "wc", ne általánosíts, kérelk ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.22. 17:43:57

@neeskens:

Nem a téren, hanem a síron....
Te szoktál-e síron üldögélni? Mert én nem ...

De mondom, nem érdekel, ennyire más a vélemyünk ...

tudi 2009.05.22. 17:45:55

Innen a fotelomból üzenem a szadeszosoknak, hogy ne szííjatok mán annyit, mert brit kutatók kimutatták, hogy romcsolja a memóriát ( asszem a rövidtávút de hülyévé tesz), ja és ne piszkáljátok már kovács pistikét, vagy a következő kampányfilmeteken már a pedofilokat fogjátok megszólítani.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 17:45:56

@zero:

Amúgy a Kossuth téren én csak rendőrt láttam bokorba hugyozni - pedig 18-ikától a hónap végéig kint voltam kb. minden este -, a többieknek meg pár nap után volt Toi-toi is. (Plusz csomóan elmentek a környék vendéglátóipari helyiségeibe.)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.22. 17:47:51

@Mj:

Pedig Prágában és Athénban a díszőrség meg az őrségváltás tetszett a legjobban.

Itt is az kellen, ez a minimum ...

Régen volt díszőrség a Hősök terén, mi lett velük?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 17:49:12

@derelyegrádi szellem:

Én ebből a szempontból is egyetlen dolgot várok el a rendőröktől és a jogaikat gyakorló - vagy éppen kötelességtudatuk által vezérelt - tüntetőktől is: jogkövető magatartást. Nem kukaborogatást és nem is "jól odabaszást".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 17:50:39

@zero:

Régen a Szent Korona mására tettek esküt a felavatott honvédok. Régen a történelmi zászlókat sem hagyták ki. Régen a turul nem dülledtszemű tojómadár volt. Soroljam még?

derelyegrádi szellem 2009.05.22. 17:56:18

@Mj:

Azért csak mására, mert az eredeti örökké a patás fején volt, és arra az egy napra sem volt hajlandó odaadni. :-)

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.05.22. 17:56:57

Egy ilyen náczi őrségváltás rettegést keltene sokat szenvedett szabad, demokrata barátainkban, és sértené őket másságukban.
Joggal hihetnék, hogy az őrségváltás után egytől egyig Dunába lövik őket, rá egy napra pedig a szemüvegeseket, aztán pedig a barnahajúakat.

Csak erős idegzetűeknek:
nacikhaza.blogspot.com/2008/07/vgre-eltvoltjk-micisapkt.html

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 17:58:31

@derelyegrádi szellem:

Bizony, nekünk nem is eurónk, hanem koronánk lesz.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.22. 17:59:34

@kríípsz:

A fenébe, kontaktlencsém van, ráadásul a hajam is sötétbarna.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.22. 18:52:53

@Liberté__73:
ja igen, a dátumba tévedtem, a posztkijövetel dátumát néztem, hát nem voltam túl aktuális aznap.

"tesz-vesz 2009.04.10. 13:58:26
a jobbos, ha gondolkodni nem tud, maradjon meg a jobbosoknál. "'

de ettől én még miért lennék hülye?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.22. 18:56:36

@tesz-vesz: mérges voltam akkor hogy a mezőgazdaságról már itt is baromságokat írnak, tótát idéznek, már emléxem.
és mostanság még a fidest se hallottam normálisan beszélni a mezőgazdaságról, mikor az itt, ebben az országban a a legfontosabb, hiszen agrárország vagyunk. mondjuk a fideszt és soha nem hallottam nomrálisna beszélni az mg-ről, csak most Morvai Krisztinát:
http://www.youtube.com/watch?v=72VJA79PfvE

akit te gondolom utálsz, de még te sem tudod megfogalmazni magadnak miért.

picur3ka 2009.05.22. 20:14:15

@kríípsz:

Oh es a romakok meg mind idegesek lesznek az egyenruha lattan, csakigy kollektive es sztereotipizalva, sajat maguk es vedoik altal, ha megfelel az erdekeiknek - nekem ez mindegy persze, nem vagyok PC-mosott, tudom, ez az emberi gondolkodas, ezt tukrozi a nyelv es szukseges a tuleleshez, azert alakult igy ki es ezert van a nyugati civilizacio hatranyban, mert eletkeptelen dolgokat vall, mint egy uj egyhaz, kulonosen sokkal barbarabb mentalitasu emberekkel szemben - az mindegy, hogy milyen egyenruha, szoval megnyugtatasuk erdekeben kerettetik leszerelni az osszes katonat, hatarort, rendort, tuzoltot etc., orsegvaltas, apam, hogy lopnak el a szobrot retteges nelkul, eh?

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.05.22. 20:43:06

@picur3ka (Beindultunk:
Na ez az, és mégcsak nem is állnak meg az egyenruhánal!
Félelemkeltő _Bakancsuk_ is van, jó kis vietnámi papucs helyett.

Itt van nekünk a 12sárga csillag(meg a kék, meg a fehérek), szóval egyáltalán a Honvédelem-már a szótól is a rettegés önt el, fujj- nácifasiszta gyökerű, elavult ostobaság.
Hálistennek, reformizálják azt is.

A demokratikus, modern hozzáállás az, ha az okos, országunk építgetésén buzgolkodó államférfiaknak, és sorosgyusziknak megmarad a páncélos bandériumuk,
és ha kirekesztett, többször felgyújtott, agyonlőtt roma társaink is végre lehetőséget kaphatnak megvédeni magukat a sóher náci parasztoktól.

Stukkert, kardot, lovat nekik is! (És jó étvágyat.)

picur3ka 2009.05.22. 20:44:42

@Mj:

Jelenleg, talan lehet, az, hogy mi lesz a valasztasok idejen, az mas kerdes. Szerintem ijesztgetni probaljak a nem-szavazo nepeket. De en siman el tudom hinni, hogy most es maskor egyes videki korzetekben felmehet a Jobbik a 30% korulre is akar.

picur3ka 2009.05.22. 20:52:14

@kríípsz:

Ah, a bakancsrol elfeledkeztem, na meg a masirozasrol.

'Aki nem lop egyszerre', az persze egy teljesen mas fing indulo.

neeskens 2009.05.22. 22:14:16

zero: teírtad, hogy a téren üldögélnek az emberek. Ezen háborogni kicsit, hogyismondjam ....faszság.

Most egy temetőt meg közteret hogy lehet összehasonlítani?

Liberté__73 2009.05.22. 22:59:30

@tesz-vesz:

ki mondta, hogy hülye vagy?

sőt! kifejezetten téged hoztalak fel példának, mert azt látom, hogy tök értelmeseket is tudsz írni, mikor nem vérbő épp az agyad

Empty 2009.05.23. 01:44:33

Off
Válas a rendôrök kritizálására:

,,Csalódtam benned. Felajánlottam egy lehetőséget, hogy megértsd a lényeget, de nem éltél vele...
Nem sértegetsz? Kulturált vagy?
A rendőrállat kifejezés neked mi?
Unom már a sok acsarkodó embert. Tényleg azt hittem, hogy az emberékért dolgozom és ők ezt értékelik.
Hát olvasom, hogyan...
Egyszerű a megoldás. legalábbis részemről. Engem nem fognak szabálytalanságon kapni innentől az tuti. Ha 2 km-re találok szabályos parkolóhelyet a címtől, akkor onnan gyalogolok. Ha valakit egyonvernek ezalatt, az sajnálatos, de ugyebár a szabályokat be kell tartani.
Ja és mégegy. Nehogy siránkozni merjen nekem valaki. Nem kötelező rendőrnek menni? Jól van. Autóba sem kötelező ülni.
Azt hiszem elkezdek szimpatizálni a 20.000res összeggel, mint egyetlen kiszabható bírsággal. Gratulálok emberek. Okosak vagytok.

EGY RENDŐRÁLLAT, AKI MOCSKOS, HÜLYE, KORRUPT, STB.
Már nem érdekel, hogy szidtok. De az enyhitő körülmények sem fognak...Csalódtam benned. Felajánlottam egy lehetőséget, hogy megértsd a lényeget, de nem éltél vele...
Nem sértegetsz? Kulturált vagy?
A rendőrállat kifejezés neked mi?
Unom már a sok acsarkodó embert. Tényleg azt hittem, hogy az emberékért dolgozom és ők ezt értékelik.
Hát olvasom, hogyan...
Egyszerű a megoldás. legalábbis részemről. Engem nem fognak szabálytalanságon kapni innentől az tuti. Ha 2 km-re találok szabályos parkolóhelyet a címtől, akkor onnan gyalogolok. Ha valakit egyonvernek ezalatt, az sajnálatos, de ugyebár a szabályokat be kell tartani.
Ja és mégegy. Nehogy siránkozni merjen nekem valaki. Nem kötelező rendőrnek menni? Jól van. Autóba sem kötelező ülni.
Azt hiszem elkezdek szimpatizálni a 20.000res összeggel, mint egyetlen kiszabható bírsággal. Gratulálok emberek. Okosak vagytok.

EGY RENDŐRÁLLAT, AKI MOCSKOS, HÜLYE, KORRUPT, STB.
Már nem érdekel, hogy szidtok. De az enyhitő körülmények sem fognak...

Empty 2009.05.23. 01:45:23

OFF

,,Empty!
És ki tudja, hogy jelen esetben melyik az a kollega, aki valóban saját szórakozására szabálytalankodott?
Egy lakótelep előtt szabálytalanul parkol egy rendőrautó. Szerinted mit csinál ott?
Áll egymás mellett két rendőrautó? Azok szerintem tuti egy ultipartyra gyűltek össze...
Abból van elegem, hogy
1, mindenki úgy beszél rólunk, mintha minimum gyerekgyilkosok lennénk.
2, meg sem hallgatnak, nem is érdekli őket, hogy miért.
Bezzeg, amikor megállítom, jön a sírás, hogy ez meg az, én vegyem figyelembe... És szoktam is, mert ha őszinte, tényleg van ami emberileg méltányolható.
Na ez eddig tartott.
Igazatok van. Senki ne méltányoljon semmit, szűnjenek meg a szabálysértések, én innentől 20ezer vagy feljelentés, az itt posztolók meg jelentgessék csak a kollégákat. És mindenki very boldog."

2009.05.23. 09:38:18

Döbbenet, hogy az SZDSZnek van pofája Budapestet bárki mástól felelősségre vonni, míg maga nem csinál és csinált semmit!!!!

Egyet sajnálok, ha eltűnnek a süllyesztőben: bárki is jön utánuk és csodát csinál - mert lehetne, ha nem lenne velejéig korrupt a városháza - , nem lehet az orruk alá dörgölni!!!

Liberté__73 2009.05.23. 12:14:46

@derelyegrádi szellem:

"És még te hívod magadat liberté-nek"

miért? én voltam?
ha bírósági ítéletek vannak, akkor az azt jelenti, hogy a bűnösöket elítélték, nem? nagyon helyes. de nekem mi közöm van ehhez?
vagy a nickemnek?
esetleg a pápa elleni merényletet is én követtem el szerinted?
észnél vagy?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.23. 13:29:46

@Liberté__73:

"tesz-vesz kolléga foglalta össze tán legsikerültebben ezt itt a Bőrön nemrég:

"tesz-vesz 2009.04.10. 13:58:26
a jobbos, ha gondolkodni nem tud maradjon meg a jobbosoknál. "

neki is bejött, neked is be fog :)"

neki bejött - na vajon mi jött be neki? megmaradni a jobbosoknál, miért? mert nem tud gondolkodni, tehát hülye.

de ezt nem láttad, ezt is írtam:
"mérges voltam akkor hogy a mezőgazdaságról már itt is baromságokat írnak, tótát idéznek, már emléxem.
és mostanság még a fidest se hallottam normálisan beszélni a mezőgazdaságról, mikor az itt, ebben az országban a a legfontosabb, hiszen agrárország vagyunk. mondjuk a fideszt és soha nem hallottam nomrálisna beszélni az mg-ről, csak most Morvai Krisztinát:
http://www.youtube.com/watch?v=72VJA79PfvE"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.23. 13:31:21

@Liberté__73: úgy h az szdsz kitüntette a vasprefektust.

:: M/OR :: 2009.05.23. 14:00:48

@Mj:

Inkább később, mint soha alapon, egy klasszikus riposzt:

Há, hol írtam én hogy jobboldali?! Idézd, mutasd meg! Sehol nem írtam ilyet egy szóval sem! (Célozni, céloztam rá, de az nem ugyanaz, baloldali is lehet polgári és konzervatív.) Ugye?Ugye! :)

Amúgy dögöljön meg a szomszéd tehene (is)! :D:D:D

avus · http://avus.blog.hu 2009.05.24. 13:04:59

Szétnéztem a 2008 júliusi archívumban, keresve azt a posztot, amelyben zero azt kifogásolja, hogy egyesek a Hősök tere felszedett díszburkolatával dobálnak meg másokat. Természetesen nem találtam ilyet.

Ehhez képes meglep, hogy most már a BMX-ezés, és a békés ücsörgés is megszólandó.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.24. 14:53:21

@avus: az ücsörgés ne a (dísz)síron történjen.
a bmxezés meg a téren
kéne egy vonal a téren, a sírhoz közeli részen nem lehet iyleneket csinálni, a másik részen meg lehet bmx-ezni

Horizont 2009.05.24. 15:34:58

@avus:
A Hősök tere nem egy játszótér.
Gyönyörű és fenséges és történelmi.
Meg kéne adni "neki" a tiszteletet!

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.24. 15:45:27

jesszus isten, mekkora baromság ez itt

te, zero, szeintem ideje lenne pihenni, mert egyre mélyebb színvonalra süllyedsz, bár az idelátogató kuruckölköknek biztos teccik. Ha már egy BMX-ező srácba is buzit látsz bele, ott komoly gondok vannak...

Jah és ezután csakis frakkba megyek a Hősök terére, nehogy még a végén megsértsem a mélymagyar lelkületed. Az internacionalista turistákat pedig tilcsuk ki, izibe! Nehogy má'!

Tényleg nagy Isten állatkertje, de még mekkora :O

Hiszia Piszi 2009.05.24. 15:58:00

Az SZDSZ aggódik Budapest arcáért?Hiszi a piszi!

avus · http://avus.blog.hu 2009.05.24. 16:51:06

@tesz-vesz: @Horizont: Nem kifejezetten arra reagáltatok, amit én meglepőnek tartottam, de mindegy.

Horizont 2009.05.24. 17:07:04

@avus: Van ez így néha! Bocs.De hogy arra is válaszoljak amiről írtál. Zero eddigi posztjaiból nem az jött le (nekem), hogy helyeselné, hogy a Hősök terén felszedett díszburkolat kövezetével dobáljanak meg másokat.

@Bezuhov: Most nem adok igazat neked.(Nem vagyok kuruckölök!) De olvasd már el még egyszer a posztot, mert nem azt olvastad ki belőle amiről szól.
Ez ellenséges hozzáállás!A részedről.
Fenntartom amit Hősök teréről írtam 15:34-kor.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.24. 17:54:14

@Horizont:Ha valakinek az ugrik be a pihenő turistákról és egy biciklisről, háttérben a Hősök-terével, hogy emlékhelygyalázás, az beteges.

Meg aztán te is tudod, meg én is, hogy bármit rakhatott volna plakátra ez a szerncsétlen párt, zeronak az is rossz lenne, mert megrögzötte SZDSZ-gyűlölő, paranoiás. Ez Önmagában még nem is ciki, sőt inkább szórakoztató, de ha valaki ennyire tré, erőltetett lejáratókampányt folytat az már egy fokon szánalmas (ez lenni vélemény) ... a végén megejtett zsidózás meg már szóra sem érdemes, mert az már szinte norma a mo-i fórumokon, s azzal is csak magát minősíti.

Horizont 2009.05.24. 18:21:58

@Bezuhov:
Jó nem szereti zero az SZDSZ-t. Ő dolga, ő blogja.
De én SZDSZ-től függetlenül is úgy gondolom a Hősök terének meg kell adni a tiszteletet.Szép fokozatosan kihalnak ezek a dolgok.Nagyon sok példa van rá.Sajnos.

"Mit szólnátok ha a Zsinagógában, a zsidó temetőben vagy a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban BMX-eznének a srácok egy kiadósat, a sírokon meg üldögélnének a turisták? "
Erre válaszoljál.
Ha kimennék a temetőbe (még ott is) fel lennék háborodva ha valaki Édesapám sírkövén ücsörögne.
Szoktam igazat adni neked, de ez kicsit túl turbózás a te részedről és persze zero részéről is.
Felesleges szájtépés. Ha csak ennyi lenne a baj nagyon boldog lennék!

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.24. 18:51:56

@Horizont: egy hatalmas közteret egy emléképülethez és temetőhöz hasonlítani meredek és komolytalan...
Mellesleg a zemberek a talapzaton elhelyezett (gyanúsan a célból) elhelyezett márványkockákon ülnek, és nem a síron, hisz az középen van

Horizont 2009.05.24. 19:18:46

@Bezuhov:
Síremlék az mindenhol síremlék.
Helyrajzi dolgokon vitázzunk? Ugyan.
De a kérdésre mégse válaszoltál? :)

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.24. 19:31:19

@Horizont: nos azért, mert már a (ragozás miatt) posztban is méltatlannak tartottam ezt az ocsmány zsidózást.
másrészről ha válaszolnék rá, akkor olyan lenne, mintha érdekelne hogy éppen a_zsinagógában_mi_történik, pedig kegyetlenül nem. Én nem valláshoz, nemzetiséghez alakítom az értékrendemet: ha egy sírt direkte gyaláznak, amire már volt példa (ugyebár) az mindentől függetlenül megbotránkoztató és felháborító. Az meg, hogy valaki tiszteletlenségből vagy bunkóságból ráül egy ilyenre, hát istenem, van ilyen, még ha nem szép, akkor is. Ejnye.
Az meg, hogy egy téren előfordul egy biciklis és ez felháborító, az nálam továbbra is röhejkategória.

De amúgy sem erről szól a poszt...

Horizont 2009.05.24. 19:54:10

@Bezuhov: "méltatlannak tartottam ezt az ocsmány zsidózást."
Milyen zsidózás? Végigolvastam még egyszer, de nem jövök rá.Tényleg. A Zsinagóga és a Holokauszt Központ emlegetése miatt?
Hidd el én sem valláshoz, nemzetiséghez alakítom az értékrendemet.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.24. 20:20:54

@picur3ka (Beindultunk:

Egy év alatt még jelentősen átrendeződhetnek az erőviszonyok, ez tény. A félelemkeltés/gyűlöletkeltés meg természetes, hogy azt a célt szolgálja, hogy növeljék a biztos szavazók táborát.
Persze, városra elsősorban a Szadesz gyúr, vidékre meg inkább a Jobbik.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.24. 20:27:42

@Empty:

Épp ma találkoztam egy rendőrrel. Megállított minket, elkérte a barátomtól a jogsit, a forgalmit, és miután visszaadta, megkérdezte, hogy tudja-e miért állított meg minket. A barátomnak akkor jutott eszébe, hogy a városból kiérve nem kapcsolta fel a fényszórót, és szólt is neki a rendőr, hogy máskor ne felejtse el. Aztán elköszöntünk egymástól, és mentünk tovább.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.24. 20:32:11

@:: M/OR :::

Ezt Szmoker Maszop-Szadesz fikázást emlegető kommentjére írtad:

"Háááát szerintem ez egy alapvetően polgári, konzervatív, közéleti, politikai blog. Ne nagyon várj mást :) ."

Szerintem ez egyértelmű állásfoglalás volt a részedről, hogy nem a baloldalra gondolsz.:P

És ha megdöglik az összes tehén, akkor már csak a marhák maradnak.:P

avus · http://avus.blog.hu 2009.05.24. 22:46:39

@Horizont: A zsinagógának nem a Hősök tere a megfelelője, hanem például a Szent István Bazilika. Abban egyetértünk, a bazilikában ne BMX-ezzenek. A bazilika előtt van egy nagy placc, ott már speciel semmi kifogásom ellene. A zsinagóga előtt nincs akkora placc, de felőlem ott is. A zsidó temetőnek - meglepő módon - megint csak nem a Hősök tere a megfelelője, hanem a temető. Rendezett már a Hősök terén mindenféle párt és nótakör különféle rendezvényeket, de a mai az első eset, amikor valaki a téren lévő betontömbökre való leülést sérelmezze.

Magam előtt látom azt a többmillió magyart, akiknek sérti az érzelmeit, hogy a Hősök terén a betonkockára leültek emberek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.24. 23:29:24

@Bezuhov:

Hol írtam hogy buzi a BMX-es te szerencsétlen?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.24. 23:32:09

@Bezuhov:

Nem vagyok sem SZDSZ-gyűlölő, sem paranois.
Csak vannak olyan helyek, ahol bizonyos dolgokat nem illik csinálni.

Tudod, ez nevelés kérdésre, mert törvény nem tiltja.

Pl. engem zavar, ha gördeszka és BMX-pályának nézik a Hősök terét.

Téged nem.

Pl. engem zavar, ha a "Hősök emlékkövén" üldögélnek

Téged nem.

avus · http://avus.blog.hu 2009.05.24. 23:56:12

@zero:

Téged zavar, ha az SZDSZ plakátján emberek ülnek a Hősök tere kövein, ellenben nem zavar, ha szélsőjobbos eseményeken fürtökben lógnak minden talpalatnyi helyen. Téged zavar, ha BMX-szel trükköznek a téren, de nem zavar, ha szélsőjobbosok felszedik a díszburkolatot, hogy utána rendőröket dobáljanak vele.

Pardon, nyilván ez utóbbiak is zavarnak, csak valamiért elfelejted szóvá tenni őket.

Geza 2009.05.25. 06:33:36

@avus:
"...de a mai az első eset, amikor valaki a téren lévő betontömbökre való leülést sérelmezze.
Magam előtt látom azt a többmillió magyart, akiknek sérti az érzelmeit, hogy a Hősök terén a betonkockára leültek emberek."
Oke, ertem en a dolgot.
Mikor megyunk rendezni egy fasza kis squash-bajnoksagot az un. 'Igazak Fala'-hoz? Szerinted hivjuk meg ra feldmajer rabbit, vagy ugyis csak megsertodne rajta?
Masreszt meg, en olyan, de olyan szivesen gordeszkaznek meg graffitiznek a Szabadsag-teri ruszki oszlopnal (az alatt sem nyugszanak katonak, ujra lettek temetve talan a Budakeszi kat.temetobe), de mindig korbe van kordonozva meg majmok grasszalnak korulotte es nem engednek oda.
Megintcsak masreszt, mutass mar nekem egyetlen plakatot/sajtofenykepet, amin epp a Lincoln Memorial lepcsojen bmx-ezik valaki, legy oly kedves. Mert az ugye csak nem lehet, hogy az amerikaiak annyire antitoleransak lennenek, hogy nem engednek ilyet.

Egesz egyszeruen annyirol van szo, hogy a Hosok tere jelkepez valamit, ami a magyarsaghoz kotodik, es amit ti legfeljebb utalni tudtok, ha ertitek egyaltalan, es marhara nem viselitek, ha masnak az a hely jelent valami fontosat, merthogy fontos dolgaitok csak nektek lehetnek. Bravo.

(ui: az ekezetek hianyaert bocs)

avus · http://avus.blog.hu 2009.05.25. 09:40:23

@Geza: Engem csupán annyi érdekelne, miért baj, ha véletlenszerűen lefényképezett emberek ülnek a Hősök tere lépcsőin, és miért nem baj, ha árpádsávos rendezvényen teszik ugyanezt. Ilyen egyszerű, felőlem nyugodtan zsidózhatsz ("amit ti legfeljebb utalni tudtok", "fontos dolgaitok csak nektek lehetnek"), speciel nem talált, de a "magatokfajtától" nem várok mást. Csak annyit vártam volna, ha már ennyit fáradtál a gépeléssel, talán feloldod a fenti ellentmondást.

Geza 2009.05.25. 09:57:38

@avus:
"miért baj, ha véletlenszerűen lefényképezett emberek ülnek a Hősök tere lépcsőin, és miért nem baj, ha árpádsávos rendezvényen teszik ugyanezt"
Kerlek, mi sem egyszerubb:
A fenti kepen nem a lepcsokon, hanem egy elso vilaghaborus katonaknak emleket allito kovon ulnek, azon a kovon, ami korul egyes 'Arpad-savos' rendezvenyeken kulon diszorseg szokott allni.

Amugy nem allt szandekomban zsidozni, csak epp pont veluk van kapcsolatban a legtobb olyan hely/szokas, aminek a szeles koru tiszteletben tartasat jelen tarsadalmunk a tolerancia hirdetese mellett is elvarja. Ha magadra vetted, az mar a te dolgod.
A fenti hozzaszolasban a 'ti' alatt azon csoportot ertettem, akik valami okbol annak ellenere keptelenek a magyarsaggal kapcsolatban felfogni bizonyos dolgok tiszteletben tartasanak az igenyet, hogy ezt (gyakran barmi) mas nep/csoport eseteben termeszetesnek es mindenkire nezve elvarhatonak tartjak. Altalaban a 'liberalis' szoval szoktatok magatokat jellemezni. (Arrol meg szinten nem en tehetek, hogy a magyarorszagi zsidok nagy resze is ebbe a vonulatba sorolja magat...)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.25. 12:12:57

@avus: szerintem meg pont arra reagáltam, de fejcsd ki:D

Liberté__73 2009.05.25. 13:50:02

@zero:
"Tudod, ez nevelés kérdésre, mert törvény nem tiltja."

aha kezdem kapisgálni assz'em, akkor ez valami olyasmi lehet, mint, hogy tojással nem dobáljuk embertársainkat? (igaz ezt már a törvény bünteti, mert olyan sokan nem kaptak kellő nevelést ...)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.25. 13:53:19

@Liberté__73:

Igen, ugyanolyan.
Mivel tojással meg paradicsommal sem dobálunk meg senkit.

Végigmenjünk ezeken az alapdolgokon, mit illek és mit nem? xD

Liberté__73 2009.05.25. 13:55:29

@Geza:
"Megintcsak masreszt, mutass mar nekem egyetlen plakatot/sajtofenykepet, amin epp a Lincoln Memorial lepcsojen bmx-ezik valaki, "


http://farm1.static.flickr.com/166/426310513_c46708175e_m.jpg

de vigyázva nyisd meg, mert lehet hogy ez a bringás gyerek is buzi vagy cigány, horrible dictu zsidó :)

Liberté__73 2009.05.25. 13:56:40

@zero:

na jóvan akkor kezdek megvilágosodni ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.25. 14:01:18

@avus:

Már ki lett fejtve itt a blogon, hogy
1, elítélem
2, zavar
3, szánalmas senkiházi rendbontók
4, ahogy a futballhuligánokat szét kell verni, a macskakő és molotov-koktél dobálókat is szét kell verni.Mármint aki törvényt sért. Nem pénzbírság, nem felfüggeszetett4 Letöltendőt, de előtte úgy meggumibotozni, hogy soha többé ne legyen képes egy követ felemelni.

pl.
http://vastagbor.blog.hu/2008/07/28/megvarjuk_az_elso_halott_focidrukkert

vastagbor.blog.hu/2008/09/23/szenzacios_nemzeti_radikalis_ongol

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.25. 14:02:56

@Liberté__73:

ez azért em ugyanaz, de értékelem, hogy előástad ezt afotót :))

mit írtál be a kereseő ..


amúgy ez a parttalan vita II, sose lesz vége.
meggyőzni meg úgysem tudjuk egymást ...

Geza 2009.05.25. 14:06:06

@Liberté__73:
Szep kep, szerintem nevezd be egy 'Washington DC arca' palyazatra, es nezd meg, hogy ott mekkora sikert arat.
A plakat/sajtofenykep es a maganfoto kozotti kulonbseg azert meg mindig fennall, de szo mi szo, a kompozicio tenyleg nem rossz :).

(Amugy az amerikai buzikkal, ciganyokkal, zsidokkal semmi bajom, sot, meg annak is orulnek, ha az itteniek is csatlakozhatnanak hozzajuk :)...)

Jason Bourne 2009.05.25. 15:24:10

Csudaszép a beszúrt fotó A Hősök teréről! Be is tettem háttérnek a PDA-ra. Köszi!

süti beállítások módosítása