Skip to content


       Szűrés lista

Újlipótvárosi birkózás

Zero írta tegnap, hogy izgalmas meccsek lesznek a kiemelt helyekért, de hogy már most, az meglepő. Ennyire félnek az elszámoltatástól a kedves szocialista és liberális urak? Szar ügy...

Abszolút higgadtan olvastam a hírt, miszerint a XIII.kerületben is volt egy kis ingatlanbiznisz, Hunvald és Verók után ez már nem újság. Az is elvárható, normális dolog, hogy a Fidesz feljelentést tesz. Az ügy pikantériája, hogy a helyi SZDSZ ágál a szocialista városvezetés ellen a legjobban.

Újlipótváros, és egész Budapest egyik legdrágább részén, a Szent István park szomszédságában az önkormányzat két telek összevonásával 2859 négyzetméteres ingatlant hirdetett meg, és adott el 330 millió forintért (négyzetméterenként durván 115 ezer forintért). Azonban nagyon úgy tűnik, hogy a pályázat úgy lett kiírva, olyan rövid határidővel, hogy csak egy  bizonyos cégnek legyen jó. A Jászingatlan Ingatlanfejlesztő és - forgalmazó Kft.-nek. Lovas Tamás, a cég egyik tulajdonosa és ügyvezetője elmondta, hogy a látványterveket három nap alatt készítették el, a megtérülési számításokat pedig további egy hét alatt, így sikerült a szűkös határidő ellenére elkészülniük. Aztán egyedüli pályázóként megvehették kikiáltási áron az ingatlant, nem kellett licitálniuk. Micsoda szerencse!

Viszont a 330 milliót mindenki kevesli, egyedül az alpolgármester, Hiszékeny (lol) Dezső nem, ő foggal-körömmel védi a mundér becsületét, szerinte a pályázó nem egy ingatlant, hanem egy bontásra váró épületet vásárolt meg (a telken jelenleg egy magasfölszintes raktár, és egy már bezárt bolt áll). Hogy mi drága vagy mi olcsó, azt a piac határozza meg, mondta az alpolgármester, majd hozzátette, a bontás költsége 40 millió forint kiadást jelent a beruházónak, ráadásul az összevont telekből a kisebbik, 852 négyzetméteres terület alatt mélygarázst kell építenie, fölötte pedig játszóteret, ami szintén jelentős költség, sorolta Hiszékeny Dezső a kerületi szempontokat. Hiszékeny Dezső elmondta, hogy előzőleg két igazságügyi ingatlanbecslővel és egy értékbecslővel is felértékelték a telket, és az őáltaluk mondott összeg még annál is kevesebb volt, mint amit végül kaptak érte.

Rendes ez a Dezső, hogy jobban odavan a vásárlóért, mint a kisboltos Marika néni, de én a helyében nem félteném/sajnálnám a Jászingatlant. Lovas Tamás elmondta, hogy a beruházás összértéke 2,4 milliárd forint, amelynek a hatvan százalékát önerőből állják, a többihez bankhitelre van szükségük. Lovas ugye az egyik tulajdonos. A másik a BHG Zrt, aminek egy virgin-szigeteki offshore cég, a Girasol Invest & Trade SA a tulajdonosa. Kétlem, hogy valami szegény banda lehet, az offshore-ról így hirtelen milliók, milliárdok ugranak be...

Hiszékeny úr egyébként az SZDSZ támadását pofátlannak nevezte, mert szerinte a kis párt a projektet a kezdetektől fogva támadta, ami miatt az alpolgármester szerint három olyan jelentkező is inkább visszalépett, minthogy belekeveredjenek valamilyen "politikai adok-kapokba". Így maradt csak a Jászingatlan, "erre az SZDSZ meg most ezt az egyet támadja"- háborgott Dezső.

Szörnyű, komolyan mondom. Leginkább az, hogy még nem teljes a kép. Az igazsághoz ugyanis az is hozzátartozik, hogy az önkormányzat a szerződésben vállalta azt is, hogy a megépült ingatlanban majd a földszinti helyiségeket 400 ezer forint négyzetméteráron visszavásárolja. Gyors fejszámolás.....igen, majd' négyszeres áron! Állítólag orvosi rendelőket nyitnak. Háááát...pont ott, így és ennyiért? Gyanús...

Az alpolgármester megmondta a frankót még tavasszal: szerinte a bírálók "vagy dilettánsak, vagy nem akarják érteni, hogy miről van szó."

Azt hiszem, én értem.

A történetet, meg a negyedik ciklusát töltő, középfokú orosz nyelvvizsgával rendelkező polgármester, dr. Tóth József életrajzát olvasva erős a gyanúm, hogy bűncselekmény történt....

"1950. február 5-én született Budapesten. Nős, két gyermekük született.

1968-ban érettségizett a Bolyai János Elektronikai Szakközépiskolában. A Politikai Főiskola iparpolitikai szakán 1985-ben szerzett diplomát, majd egy év múlva gazdaságpolitikai témájú dolgozatával doktori címet szerzett. Marketing kommunikáció, valamint idegenforgalmi és szállodaipari szaküzemgazdászi képesítéseit 1988-ban a Külkereskedelmi Főiskolán, majd újabb négy év múlva a Kereskedelmi és Vendéglátóipara Főiskolán szerezte. 1999-től tagja a Város-Falu Alapítvány kuratóriumának és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének.

1968-ban kezdett dolgozni az ELZETT gyárban. Később az ifjúsági, párt- és sportmozgalomban tevékenykedett. 1991-től 1994-ig egy cég ügyvezető igazgatója volt.

1989. októbertől az MSZP egyik szervezője a XIII. kerületben, 1990-től elnökségi tag. 1992-től 1994-ig a budapesti párttanács tagja volt. 1995-től a Baloldali Önkormányzati Közösség országos alelnöke, 2003 januártól elnöke.

..."

 

Persze ettől lehetne ártatlan is, de a tapasztalatok nem ezt mutatják. Valahogy a "szocialista" és az "ingatlan" szavak mindig negatív hírekben jelennek meg. Az ilyen régi elvtársaktól meg szabályosan kiráz a hideg.

(forrás: stop)

Címkék: budapest mszp botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr41202005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roxvox 2009.06.23. 11:13:27

Szart se érnek ezek az ingatlanok - olcsójánosok :(

szmoker (Homo Trollicus) 2009.06.23. 11:15:49

A Szadi meg azért pampog, mert nem az ő hajjakendje "nyert" :)

eszkep 2009.06.23. 11:27:08

normál bolsevik ügyemenet

SirBors · http://kisby.blog.hu/ 2009.06.23. 11:40:38

Hát nem tudom, szerintem az SZDSZ már ha vért hugyozik se lesz normális párt a közeljövőben, most még gyorsan szétlopnak amit lehet aztán irány Izrael.

Mondjuk látva hogy mostantól egymást csesztetik, én már csak egy kávét kérek.:)

Parkőr (törölt) 2009.06.23. 11:46:28

@SirBors:

ne mondj már ilyet:) Eörsi Mátyás most van azindexcimlapon és megomnda hogy 15 évvel előrebb járnak mint az emberek. Ugyhogy mocskos budos lemaradt parasztok vagyunk mert nem szavazunk rájuk:)

Nem vagyok egy erőszakos ember de ezt a matyit egy vascsővel ugy megkergetném:)

veszettfejsze 2009.06.23. 11:51:40

Szocialista + ingatlan= rossz párosítás, lásd még: erzsébet/terézvárosi ingatlanpanama. Nagyon jó, részletes cikk itt:
www.ovasegyesulet.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=245&Itemid=1

Közel agyvérzést kaptam, mikor elolvastam.

Mourinho már nem a király 2009.06.23. 12:00:27

Hiszékeny Dezső, hát ez csúcs :DDD
Az ilyen bulit sosem értettem, hogy odaadunk valakinek egy telket, az felújítja, aztán visszavesszük. Vagyis értem én, bármilyen gond van (leszakad a hinta és megsérül egy gyerek), akkor az önkormányzat mossa kezeit, az offshore cég pedig már réégen nem is létezik, csődeljárás alatt van.

Kartal (rezervált) 2009.06.23. 12:01:43

@Parkőr: "Eörsi Mátyás most van azindexcimlapon és megomnda hogy 15 évvel előrebb járnak mint az emberek."
A jövedelmüket tekintve csakugyan, erkölcsi-etikai beállítottságukat tekintve valahol az őskor szintjén leragadtak: az nekem kőőőőő!!! adde! eeeeveszem!!! ennyííím!
Ja, a retorikájukat tekintve XX. sz. közepe, Európa, kb. hatvan év lemaradás...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.23. 12:05:32

És hány ilyen ügy lehet még, ami nem pattan ki, mert nagy az egyetértés, mindenki megkapja a részét.....

f.m.j. 2009.06.23. 12:12:53

@laspalmas:

és ezért nem lesz számonkérés... :( reménykedem, de nem hiszek benne...

neozsivany 2009.06.23. 12:28:08

Tessék gyorsan kezet csókolni Pozsonyi "Bucó" Ádámnak, mivel ő ezt előre látta:D

www.youtube.com/watch?v=D3hPXEG7XgQ

Post Scriptum: amúgy is jó, de így utólag meg egyenesen fenomenális:DDDD

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.23. 12:31:37

@Parkőr: LOL

Retkes Attiláról sokat elmond, hogy Gréczy "szuperinteligens" Zsolttal közösen írtak könyvet Presser "őserőt sugárzó" Gáborról.

Szerintem Badacsonyi lesz a befutó, őt kétszer is indította szeretett pártja az egészségügyi államtitkári posztért.

Dr. No 2009.06.23. 12:33:35

A képen lévő ingatlanról van szó? Az egy kicsit arrébb van a Szent István parktól (épp csak annyira, hogy felárat már ne lehessen kérni érte). Egy ledurrant közért, évek óta nem működik. Gyakorlatilag a Vizafogó lakótelep határában áll, a képen is látszik, hogy a Kleopátra-ház van a vele átellenes sarkon. Valószínűleg vele adták a házak közti, lebetonozott, vasrácsos "dühöngőt", feltételezem, annak a helyére kellene építeni a játszóteret, meg alá a garázst, mert most az autók a focipályát körülvevő aszfaltúton állnak.

Dr. Tóth urat meg szerintem csak a halál fogja elmozdítani a polgármesteri székből, az is csak akkor, ha szerencséje van.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.23. 12:41:06

@Parkőr: Pedig pont Eörsi Mátyás az egyetlen ember az szdsz-ben, akinek vannak/voltak felvállalható értelmes dolgai. Legutóbb konkrétan azt találta mondani, hogy szerinte a _Teljes_ szdsz vezetés megbukott, és ideje lenne elhúzni a francba, aztán jöjjön az új (de)generáció. Meg emlékeim szerint ő volt az egyetlen aki a parlamentben kiállt az ArtisJust lobbi ellen. Akkor még szimpatikus is volt sokak szemében, bár nagy szívességet tesz majd az országnak, amikor az összes szdsz-es társával együtt végleg befejezi a politizálást.

Parkőr (törölt) 2009.06.23. 12:43:18

@Dr. No:

az új lakóparkok megváltoztatták a kerület pártpreferenciáját, én el tudom képzelni, hogy legközelebb nem nyer.
10 évet húztam le a kerületében,nem volt olyan borzasztó , és nem emlékszem , hogy lett volna sok botrány.

Naumov 2009.06.23. 12:43:48

@Félkupica_Fehér_Főnök: "Retkes Attiláról sokat elmond, hogy Gréczy "szuperinteligens" Zsolttal közösen írtak könyvet Presser "őserőt sugárzó" Gáborról."

Zenetörténész alapvégzettség, majd közgazdász MBA (muhaha1), plusz közgazdász doktori fokozat valami amerikai egyetemen (muhaha2).
Mondjuk ha jól tudom Gusztos Petya még csak az érettséginél tart, úgyhogy ez ahhoz képest még nem is rossz.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.06.23. 12:46:03

OFF
hogy nem sül ki a szemük a szégyentől:
www.jogiforum.hu/hirek/20955
a fizetésüket. ami a tizede/ötöde(?) a havonta felvett összegeknek...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.23. 12:47:24

@neozsivany: ne!!:D én is ezt akartam!
KELL MAGUKNAK EGY HISZÉKENY DEZSŐ?!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.23. 12:49:54

www.youtube.com/watch?v=D3hPXEG7XgQ
ezt rakjátok már be bucó nagyon aktuális. :d
uú gyurcsány van bajnai mögött, + hiszékeny dezső :D

Parkőr (törölt) 2009.06.23. 12:50:02

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Hát nem tudom, ő szerintem a magyarellenésség szimbóluma, a globalizáció éllovasa.
De ez szubjektív, a dunaszerdahelyi szurkolóverés utáni nyilatkozatait önmagukban számüzetéssel kellett volna jutalmazni.

A kettős állampolgárságról szóló népszavazás előtt nagyon erősen kampányolt a kettősállampolgárság ellen.
Ő ősgonosz, Koka meg tanítvány:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.23. 12:50:42

@tesz-vesz: kell a jókedv már, mert megdöglünk:D
rakjátok be a videót a posztba:D

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.23. 12:57:32

@Parkőr: Ebben igazad vagyon, de ez a sztereotípia lassan már a teljes szdsz-re rávetül a szememben. A fidesz alatt meglévő jogdíjas lobbi idején (letöltendő börtönbüntetések cd másolásért!!!) tett azért jót is, ezzel csak árnyalni akartam a képet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.23. 13:02:22

@Kartal (reloaded): ez jó volt, :)
a fizetés 20 év előre attól is függ, h mekkora lesz az infláció, ha nagy, vagy ha csődbe megyünk , akkor tényleg előrébb járnak :)

fairi 2009.06.23. 13:13:30

Héé,végre az én kedvenc kerületem is blogra felkerült,nem messze lakok két épülettől..:)

dr. Tóth József sokan szeretik a kerületben(főlényes győzelem mindig),sokat fejlődött,pl. önkormányzati választások előtt oszlopokat tették ki az utcákra ahova muskátlikat lógattak....
Járdákra diszkövek,újraaszfaltozot utak sokhelyen
kerületbe állandó építkezés van,rengeteg régi épületet adtak el,kerületbe épül a pl. óriási Marina part is!

[De egyet nem értettem,van-e logika a muskátlik elhelyezésben,mintha random lenne melyik utcába tettek melyikbe nem...]

Tapmancs 2009.06.23. 13:17:27

Valahol megint felsír egy gyerek.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.06.23. 13:17:46

ugye ez nem komoly hogy valakit Hiszékeny Dezsőnek hivnak?

mind2 (törölt) 2009.06.23. 13:21:55

@fairi: a muskátlik elhelyezésének nagyon fontos szempontja a pártszimpátia. A mi kertvárosi környékünkön mindenki tudta, ki szavazott a szocikra. Azok kaptak szép nagy méteres virágkompozíciókat a házuk elé. Aztán egész nyáron öntözhették. :)))))

Homeoffice 2009.06.23. 13:27:20

Mondjuk mutassatok már please egy olyan kerületet. amely annyit fejlődött mint Angyalföld....
(Helyi lakos vagyok)

Bár nálam a Marina Part veri ki a biztosítékot...
Az oké, hogy egy volt gyártelep helyén épül, de kérdem én, miért nem lehet több zöldterületet hagyni?
"Elvileg" válság van, tehát a lakások negyedét ha el bírják adni.
Azt a projektet kéne megviszlatni, mert ott sokkal több lóvé mehetett érdekes helyre.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.23. 13:33:05

OFF:
index.hu/belfold/2009/06/23/simor_a_kormanytol_is_kap_fizetest/
ON:
Hiszékeny Dezsőnek meg erőspaprikával bekent elektromos szögesdrótot a seggébe!

Parkőr (törölt) 2009.06.23. 13:36:55

@Gunther:

10 évet nyomtam le ott, azért ebben a kerületben volt a legnagyobb potenciál.
gyárak(nagy szabab területek), dunapart, közel a belvároshoz.
0-ról könnyű nagyot ugrani.
de igaz, hogy a lehetőségekhez képest jól kufárkodott a vagyonnal.

A marina part nem rossz, kár hogy megint nem építettek hozzá utakat:( + nem tudom javult e helyzet de nem lehetett lemenni a dumapartra tőle.

Homeoffice 2009.06.23. 13:58:52

@Parkőr:
Nem nagyon. Két út ha van oda. Sztem több nem is kell egyébként.

belzebubó 2009.06.23. 14:02:22

@laspalmas: A kék épület volt a hómunkások raktára,azt hiszem az FKFV épülete volt,legalábbis onnan indultak és oda érkeztek az utcaseprők és a hómunkások.A piros-fehér épület egy CBA volt,évekig a fél lakótelep és Kleopátra-ház odajárt vásárolni. Én eddig úgy tudtam,hogy az izraeli tulajdonú (vezig: Ehud Amir,állitólag Ehud Olmert rokona,de ez lehet,hogy csak egy Újlipótvárosi pletyka) Autoker Holding Zrt. vette meg,azok akik a Cézár-házat és a Kleopátra-házat és a Marina -Partot is épitették. Most kiderült a cikkből,hogy ezt nem nekik sikerült megszerezni. Nem lehet,hogy talán ez fáj az SZDSZ-nek?
Óhh de honvágyam támadt a képek láttán Laspalmas!

százfogú c.zenekar 2009.06.23. 14:31:39

Itt valami nem stimmel:
"A Politikai Főiskola iparpolitikai szakán 1985-ben szerzett diplomát, majd egy év múlva gazdaságpolitikai témájú dolgozatával doktori címet szerzett.".
Hogyan lehet főiskolai diploma után egy évvel doktorálni??? Ahhoz nem egyetemi diploma kell???

belzebubó 2009.06.23. 14:56:52

@százfogú c.zenekar: "Hogyan lehet főiskolai diploma"- ez nem főiskolai diploma,hanem politikai főiskolai diploma. Foxi-Maxi-nak is hivták régen ill. ma is igy hivják akik tudják mi az. (Maxi az Marx akar lenni)
Ezt egyébként jobbérzésű ember a XXI.században bele sem irja az életrajzába és a doktori cimet pedig nem használja. Sajnos lehetett kapni Foxi-Maxira is és 1990-ben a kommancsoktól ezt sem vették el.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.06.23. 15:25:23

Hiszékeny Dezső... kb. mint a Dr. Segtönk Konrád...
Vajon hogy keletkezhetett ez a patináns családnév?

belzebubó 2009.06.23. 15:36:47

@Rorschach: Glaubig-ból? :)) (Umlaut a-val.)

Plutonic 2009.06.23. 15:48:58

"Zokni, gatya, százmillió dollár. A szokásos cucc.". :)
Egy újabb strigula, csak nem tudom honnan szereznek ekkora papírt, ahova lehet írni!

martonx 2009.06.23. 16:00:30

Tetszik, hogy 3 más induló is inkább visszalépett.
Gondolom látták, hogy az ügylet már le van vajazva. Indokokat pedig mindig könnyű találni, hogy miért pont azt, miért pont annyiért.

f.m.j. 2009.06.23. 16:11:55

index.hu/belfold/2009/06/23/zuschlag-per_ujhelyi_nem_emlekszik_hogyan_penzeltek_a_fibiszt/

index.hu/belfold/2009/06/23/mszp_nem_egyeztek_ki_a_regiek_es_a_fiatalok/

De ugye ti is örültök, hogy jönnek a fiatalok? (köpni kell)
Így mutat jól egymás mellet a két hír, nem? Újhelyi sem az öregekhez tartozik...

Spielberg 2009.06.23. 17:23:45

vége lesz ennek valaha is???

Let it ... · http://intuicio.blog.hu 2009.06.23. 18:26:14

Ne bántsátok újzsélandot...nagyon jó itt lakni...:)

szabogyula 2009.06.23. 19:03:03

Ha már ingatlan-biznisz, itt az MTV-székház :Nyilvánosságra kerültek az MTV székház bérleti szerződései :
Havi bérleti dij 1 191 686 Euro
Ez mai áron havi :334 M ft
Ez mai áron évi : 4 Mrd Ft
A TV székházat ha jól tudom 5 Mrd FT.-ért adták el...
Ezt fogjuk fizetni a bebetonozott szerződés szerint 22 évig .
Forrás: Népszabi
No komment . Mi egy ilyen országban élünk...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.23. 20:07:37

@belzebubó:

Valószínű, hogy az SZDSZ-ben nem most támadt fel hirtelen a jóerkölcs, gondolom kevesellik az üzletből a részüket.

A honvágyról hirtelen ez a kettő jut eszembe:

"A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."

"Idegenben keserűbb a sírás, idegenben másképp fúj a szél,
Nincsen annál fájdalmasabb, fojtó érzés, ha az ember messze földön él.
Néha felsír benned, ami emlék, szívedben egy magyar nóta szól,
Hol van az a poros, kicsi, görbe utca, ahol boldog gyermekkorod volt?"

belzebubó 2009.06.23. 20:49:11

@laspalmas: ha tudsz egy cégről aki vesz Airbust (igen a lezuhanós :( és kell pilóta nekije,már megyünk is vissza. De erre az esély most nem sok Mo-on,sőt egyre kevesebb igy a pilótsztrájkok hallatán.

GIjoe 2009.06.24. 00:03:44

Hiszekeny Dezso!! :D :D :D :D Ez oriasi!! Mar vagy tiz perce megallas nelkul ezen rohogok!! Ilyen nevvel bekerulni egy ilyen botranyba!! Frenetikus! "Hiszekeny Dezso szerint nem keves az a 330 millio, sot!" LOL :D

Kozika · http://www.k-1.hu 2009.06.24. 08:04:37

Hakapeszi Maki ismét megszívatta szegény Hiszékeny Urat...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.24. 08:04:57

@belzebubó:

Tudom, tudom, nem egyszerű. De én biztos nem bírnám ki.

süti beállítások módosítása