Skip to content


       Szűrés lista

Orbánahibás - 844. rész

Hétfőn szavazott a parlament arról a Btk. módosításról, mely akkor is büntetné a holokauszttagadást (idézem):

A nemzeti, etnikai, faji vagy vallási gyűlölet keltését, valamint a faji felsőbbrendűségre vagy fajgyűlöletre alapozott eszmék terjesztését a büntető törvény akkor is szigorúan bünteti, ha az mások alapvető jogát vagy a köznyugalmat közvetlenül nem sérti vagy veszélyezteti.

A törvénymódosítás átviteléhez a Fidesz szavazatai hiányoztak.

Lendvai Ildikó MSZP elnök szerint amit a Fidesz csinált, pontosabban nem csinált, az rosszabb, mint a mulasztásos törvénysértés. "Ez mulasztásos erkölcssértés, mulasztásos kegyeletsértés" - mondta.

Az MSZP elnöke szerint a Fidesz miatt továbbra is büntetlenül lehet azt hazudni, hogy a népirtás meg sem történt. 

"Miben érthettünk volna egyet, ha nem ebben? - teszi fel a kérdést Lendvai Ildikó. Hozzáteszi: úgy látszott, ebben legalább  egyetértünk, és a Fidesz mégis cserben hagyott sokakat. A pártelnök szerint az ellenzéki párt cserben hagyta az áldozatokat is."

Kérdem én, miért ekkora szívügye az MSZP-nek az, hogy aki csak egy rossz szót is szól a holokausztról, azt bíróság elé citálják? Milliószor feltették a kérdést, és már-már olyan hatást kelt sokakban, hogy aki ezt kérdezi, az fasiszta: Miért csak a holokauszttagadás büntethetősége miatt állnak ki ennyire? A kommunizmus lényegesen több áldozatának emlékének megsértése az ő számukra smafu?

Lendvai Ildikó szerint úgy látszik, Orbán Viktor a hatalomért az ördöggel is cimborálna, de a baloldallal még a neonácik ellen sem fogna össze. "Mostantól minden holokauszttagadó mondat és tett mögött, minden neonáci megnyilvánulás mögött ott lesz Orbán Viktor felelőssége" - jelentette ki a szocialista politikus.

Erre csak azt tudom mondani: "mögöttük Orbán Viktor, a kis hátizsákjában - tele sovinizmussal, rasszizmussal, irredentizmussal... - és kacsintgat, ide, oda, ..."

"A Fidesz, ha kell, a Jobbikkal akar kétharmados többséget szerezni, és nem tesz olyat, ami Vona Gáborékat magára haragítja. Ezért védték meg a Turul-szobrot, megsértve a jogállamiságot is, és ezért akadályozták meg, hogy büntethetővé váljon a Holocaust tagadása."


Valószínűleg Orbán Viktor célja nem az, hogy a Jobbikkal legyen meg a kétharmad, miután Vona Gábor a királyi tévében bejelentette, hogy semmiképpen sem lépne koalícióra a Fidesz-szel.

Itt tartunk, a pofám leszakad. Továbbra is munkahelyek szűnnek meg, cégek ezrei ellen csődeljárás és a kormánypárt egy olyan törvénymódosítást próbál végig vinni, - és ennek meg nem szavazása miatt az ördögnek és minden rasszista megnyilvánulás felelősének beállítani Orbán Viktort, - ami egy a diktatúrákban be nem vált módszert kísérel meg törvényesíteni, mely szerint a véleménynyilvánítás korlátozásával próbálja a szélsőségesek előretörését gátolni.

A TASZ honlapján fellelhető kiáltványban olvashatjuk, hogy ilyen törvény teremtette meg a lehetőséget arra, hogy Illyés Gyulát, József Attilát és a holokauszt legismertebb magyar áldozatát, az irodalomtörténet egyik legnagyobb zsidó költőjét, Radnóti Miklóst elzárásra ítéljék az 1930-as években.

Azokban az időkben ezek az emberek kiálltak amellett, hogy nincs abszolút igazság. A történelem és a saját jelenünk rá a bizonyíték, hogy a jelenkor azokra emlékezik és azokat tiszteli akik ezen diktatórikus törvények ellen kiálltak. Ezek az előző rendszerben szocializálódott, a volt kommunista diktatúrát szolgáló, már akkor politizáló erkölcsi hullák ezt soha, de soha nem fogják megérteni - és tisztelni.

Címkék: mszp abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr561216207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haloperidol 2009.06.30. 16:13:39

@kovego:
Vazze, még szép, hogy smafu. A rendszer részei, kiszolgálói volt a jelenlegi emeszpének minden tagja, aki 35 éve fölötti. Még jó, hogy nem határolódnak el a tömeggyilkos Kádártól és társaitól. (hülyék is lennének, rögtön elhagyná őket a szavazóik 20-30%-a.

Csak a fidesz olyan lágypöcsű, hogy mindig vezényszóra elhatárolódik mindentől. Konkrétan ez tetszik a legjobban a Jobbikosokban , hogy ne játszanak elhatárolósdit...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.30. 16:15:01

"Ezek az előző rendszerben szocializálódott, a volt kommunista diktatúrát szolgáló, már akkor politizáló erkölcsi hullák ezt soha, de soha nem fogják megérteni - és tisztelni."

Dehogynem. A komcsik nem hülyék (na jó, nem ÍGY hülyék) nagyon is rafkósak. Most egy évig az lesz, hogy feldobnak valami nagyonhülye törvényt, amit ha nem szavaz meg a Fityisz, akkor nyilvánvalóan náci.
Vannak még ötleteim:
Minden nácigyanús egyénnek a homlokára kell tetoválni egy ...nem is tudom, mondjuk sárga horogkeresztet.
Mi az, hogy nem? Szóval szerinted a mocskos nácik el tudjanak rejtőzni az igazságszolgáltatás elől, álruhában bomlasztva a rendet?
Akkor biztos te is náci vagy. Hol a billogvasam?

ésatöbbi.
hányinger, de a tétovázó nyuggereknek ez kell.

bellone 2009.06.30. 16:17:06

„Hadd birkózzon egymással igazság és hazugság, hisz ki látott már olyat, hogy az igazság szabad, nyílt küzdelemben alulmaradt volna? Az igazsággal való cáfolás a legjobb és legbiztosabb elnémítás… Mert ki ne tudná, hogy az igazság a Mindenható után a legerősebb, s győzelméhez nincs szüksége ravaszkodásra, hadicselekre, cenzúrára; ezekhez a fortélyokhoz és védelmi eszközökhöz a tévelygés folyamodik az igazság hatalmával szemben.”
John Milton 1644.

reKorrekt 2009.06.30. 16:20:20

Ha egy olyan transzparenssel megyek le a Hősök terére hogy "Mi az a Holokauszt, én ma hallottam először róla?!" akkor engem meg-e foszforbombáznak-e? A fenti idézet a tvjavból azt sugallja nekem, hogy akár a tudatlanokat is büntethetik.
- Józsi bácsi, tagadja-e hogy volt Holokauszt?
- He?
Püff, be a börtönbe, rohadtnácija!

derelyegrádi szellem 2009.06.30. 16:20:46

@Seduxen:

A trükk ott van benne, hogy a "népirtás" alatt a holokauszt értendő. A többi pl a sztálini terror alatt elkövetettek az "tömeggyilkosság" jelenlegi fogalmi körünkben. (Korábban: "sajnálatos esemény, esetleg "túlkapás".)


Az alkománymódosítással pont azt akarták elkerülni hogy az AB immáron negyedszer rúgja ezzel ki őket. Az Alkotmány módosításához lett volna szükség a fideszre (meg az szdszre). Ez nem történt meg.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 16:22:45

@derelyegrádi szellem: marhaállat vagyok. Az Alkotmánymódosításról nem igazán mondhat véleményt az AB... Ez meg ugye az volt, nem Btk....

mea culpa...

reKorrekt 2009.06.30. 16:26:18

@bellone: "Csak a hazugság kitalált dolog, az igazság mindig is létezett."

One Bad Habit 2009.06.30. 16:47:27

Hogy lehet egy demkoráciában kormánypárti frakcióvezető 2009ben valaki, aki az előző, elméletileg diktatórikus rendszert szolgálta már 1974ben, sőt 1986ban újságot tiltatott be?

Még hogy rendszerváltás....

picur3ka 2009.06.30. 16:57:59

@Virág et.:

Na, sokan leirtak mar mindenfelet, amit mondani akartam, talan meg annyit, hogy ugy tudom, a legszigorubb torvenyek ezzel kapcsolatban Nemeto es Ausztria, meg ott van meg Romania is. Na nezdd csak meg, mire mennek vele, tele vannak nacival.

Mennem kell, majd kesobb visszanezek.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.30. 16:58:00

"Lendvai Ildikó szerint úgy látszik, Orbán Viktor a hatalomért az ördöggel is cimborálna, de a baloldallal még a neonácik ellen sem fogna össze. "Mostantól minden holokauszttagadó mondat és tett mögött, minden neonáci megnyilvánulás mögött ott lesz Orbán Viktor felelőssége" - jelentette ki a szocialista politikus."

ezek szerint - amúgy ez tényleg így van - ti (=maszop) még az ÖRDÖGNÉL IS ROSSZABBAK VAGYTOK...

Kartal (rezervált) 2009.06.30. 17:00:16

Egyetlen kérdés kering bennem: tessék mondani, ez itt még Európa???
Kötelező dogmává tenni egy vitatott történelmi eseményt; büntethetővé tenni ha valakinek saját véleménye van erről... nagyon fogtok utálni, de leírom: Hitler is így kezdte.
Ideje lenne elgondolkozni ki itt a náci.

@derelyegrádi szellem: sztálin is irtott ki népet... akkor ott is holokauszt volt, nem?

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate): egyetértek.

Virág et. 2009.06.30. 17:11:24

@adequate courier: Okos példák voltak. Kisajkak levágása, stb. Azért vesd már össze, hogy fekete Afrika - Belgium. Hova is szeretnénk tartozni? Nem az EU-hoz?
200 ország, eszem megáll. És ez a 200 mind EU-s, ugye?

Nem hiszem, hogy nem érted, mennyire problémás diktatúráról beszélni pl egy Belgium relációjában.

Egyébként te meg ki vagy? zeroék bővítenek?

Virág et. 2009.06.30. 17:13:48

@picur3ka (vergodik, mint az mszp: Igen, pl ezért sem tartom szerencsésnek, hogy minden problémát büntetőjoggal akarunk rendezni.

Erre pl az oktatás alkalmasabb lenne.

Parkőr (törölt) 2009.06.30. 17:25:36

Nem igazán értem ez a tagadás dolgot, meg azt hogy diktatúrára jellemző módszerekkel mint a cenzúra(öncenzúra)hogyan is akarnak európai demokráciát.

Meg amúgy is ha betiltjuk akkor nincs? mi a holokauszttagadás, ha azt mondom nem volt, vagy az is ha azt mondom szerintem nem úgy volt. Vagy akkor is lecsuknak ha én 6M helyett 10Mre teszem az áldozatokat? lesz valami vizsga mint a kressz, hogy mindenki egységes gondolatokkal masírozzon európába?

Ez egy minimpárt kétségbeesett haláltusája, kényszermozgás, mint amikor dárdával dobálják a benszülöttek a tankot még csinálják amit szoktak, de rajtuk kívül mindenki tudja hogy már halottak.

@Virág et.: Töröljök el az alkotmányt, mert pl angliában nincs ergó nem is demokratikus.
Ez jobb példa?:)

tudi 2009.06.30. 17:27:03

Persze megint a zorbán a hibás, lehet ezzel szavazatokat menteni, a sok avh-s meg őskomcsi nyugger, most biztos azt mondhatja ne itten van ez a magyar hitler a zorbán, vagy vmi hasonlót.
A holocaust tagadását tiltják bezzeg 56-ot lehet szidni (pl horn gyuszi tesókája), vagy lehet, azt mondani, hogy a rákosi korszakban történt kitelepítések, kulák perek kivégzések "tévedések", "túlkapások", stb voltak.
Azt nem lehet vitatni, kérdezni, kutatni, hogy hány áldozat is volt valójában, völtak e gázkamrák stb.
Szóval lendvai javaslom neked úticélként észak-koreát.

derelyegrádi szellem 2009.06.30. 17:31:38

@adequate courier:

A belgáktól érdemes lenne megkérdezni, hogy Lipót királyuk idejében Belga-Kongóban elkövetett népírtást (10 millió áldozat) lehet-e relatitivizálni a belgáknak? Vagy egyenesen tagadni? Ha igen (egyébként állami szinten tagadják, mint törökök a Musza Dag napját, pedig történelmi tény), akkor azt miért igen, egy másikat miért nem? Mert az mások követték el, mások ellen? Vagy van valami extra oka is?

Nos, kedves belgák, hogy állunk népírtás tagadásilag?

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2009.06.30. 17:32:11

Jajj már megint a patás, aki ránk zúdítja a rasszistákat, de most komolyan:

Eszem faszom megáll!

De tényleg miért mindig a Holokauszt, mi van a tatár járással?

Virág et. 2009.06.30. 17:36:34

@Parkőr: Egy ország nem attól demokratikus, hogy van vagy nincs írott alkotmánya. Magyarországnak volt írott alkotmánya az átkosban, mégsem volt demokratikus ország.

derelyegrádi szellem 2009.06.30. 17:40:08

Off.....

"A Békés megyei város bíróságához kedden délelőtt riasztották a helyi rendőröket, mert egy többrendbeli lopási ügy tárgyalása alatt 90-100 fős dühöngő tömeg lepte el a bíróság épületét és környékét, zavarva a tárgyalás menetét is. A helyszínre siető rendőrök először igyekeztek helyreállítani a rendet a bíróság épületében, és az épület előtti közterületen, eközben észlelték, hogy egy nő - a tárgyalás egyik tanúja -, egy padon fekszik a bíróság épületében, véres ruhában.

A nő a rendőröknek annyit mondott, hogy néhány perccel korábban a tárgyalás egyik vádlottjának apja késelte meg, majd elmenekült a helyszínről."

.....de csak látszólag, mert ezek is a holokauszttagadók lehettek. :-)

adequate courier 2009.06.30. 17:40:12

@Virág et.: Vitázunk, vitázunk, de kérlek oszd meg velünk, hogy mi a Te elképzelésed, véleményed, meglátásod erről a törvényről? Teljes vállszélességgel kiállnál mellette vagy te is ugyanúgy fenntartásokkal kezelnéd.

Üres provokáción kívül mást nem tettél még le az asztalra...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.30. 17:43:15

@derelyegrádi szellem:

az eszem megáll ... legközelebb az előzetesben döfik le ...?

picur3ka 2009.06.30. 17:43:35

@Virág et.:

'Kisajkak levágása, stb. Azért vesd már össze, hogy fekete Afrika - Belgium.'

Nem gondolod, hogy ilyenek Europaban nem tortennek manapsag, ugye?


Szoval a torvenyek, ez altalanos EU direktiva, javaslat a 3 evig terjedheto bortonbunti azt hiszem. Intelligensebb orszagok ezt mindenfele nepirtasra, csoport elleni izgatasra alkalmazzak, tobb, kevesebb buntetessel.

Az EU szkeptikusok egyre gyakrabban ervelnek a diktatorikussa valassal, aminek resze a gumi fogalmak bevezetese is, Klaus elesen fogalmazott es a szovjet uralomra utalgatott ebben az ugyben nem reg, meg az EU zaszlot se volt hajlando lengetni Pragaban.

Ezt persze Europa visszautasitja, de a voros csillagot azert kivonta a birodalmi jelkepek kozul.


A diktatorikus intezkedesek es a mindenhato allam megjelenese igencsak vitatott politikai kerdes a UK-ben is. A szocialista, tul-liberalis kormanyok tobbzodasat sokan komoly kivalto oknak tartjak a szeljobb eloretoreseben tobb orszagban is.

@kill004:

Nagyon jo vicc, s meg el is kepzelheto, hogy valami egyszeri ember ilyesmit valaszolna.

picur3ka 2009.06.30. 17:47:01

@Virág et.:

Bocs, ezt nem lattam.

Teljesen egyetertek.

derelyegrádi szellem 2009.06.30. 17:53:06

@adequate courier:

De, leírta. Nem ért vele egyet, csak megjegyezte, hogy más európai országokban is tiltják. De ettől még nem ért azzal egyet, hogy itt kéne büntetni.

Röviden ez a véleménye.

A belgás kommentem (ami neked lett címezve) ebben a vitában kívánt téged segíteni, de nem vetted az adást.

picur3ka 2009.06.30. 17:55:04

@adequate courier:

Mar mondta, hogy o maga nem helyesli, en ugy emlekszem.

@derelyegrádi szellem:

Brillians.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.06.30. 17:55:54

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate):
Az enyém renitens volt, mert gépész lett. De aztán hazahúzta a szíve és otthon dolgozott a parasztokkal. Őt is kisemmizték + ráadásul rendszerellenség is volt, mert a kormányzó hadseregében szolgált, valamint a fő bűnei a kitüntetései voltak.

Tündér_Lala 2009.06.30. 18:02:29

@derelyegrádi szellem: Bravo....
Legközelebb a bírót ölik meg ?

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.06.30. 18:07:30

@Virág et.:
Köszönöm, ismét megörvendeztettél.
A nap mondata:
"Különösen igaz ez ilyen Jobbik-vészes időkben."
Tényleg köszönöm :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.30. 18:08:17

@derelyegrádi szellem:


Én nem tudnék összetrombitálni 90-100 főt így hirtelen....ha lopós lennék, szerintem még kevésbé...

Higany 2009.06.30. 18:17:13

"mögöttük Orbán Viktor, a kis hátizsákjában - tele sovinizmussal, rasszizmussal, irredentizmussal... - és kacsintgat, ide, oda, ..."

Erről ez jut eszembe:

www.youtube.com/watch?v=3-UFlhR2mso

:)))

adequate courier 2009.06.30. 18:29:03

@derelyegrádi szellem: Észrevettem a kommented viszont arra gondoltam, hogy történelmi hiányosságaimat próbálod toldozni-foldozni.

Meglehet, hogy átsiklottam Virág et azon kommentje felett melyben állást foglal, ez esetben elnézést.

Horizont 2009.06.30. 18:39:12

Felfoghatatlan ez az egész cirkusz amin Lendvai vezényletével az MSZP erőlködik. Egyértelműen arra játszik, hogy ellenérzést váltson ki az emberekből Orbán, a Fidesz és a Jobbik ellen. Maguk mellett pozitívumot nem tud felhozni ugye!! Meddig akarnak még süllyedni? Ráadásul ellenkező hatást váltanak ki és még több szavazat megy a másik oldalra. Törvényt erőltetni erre? Véleményt nem lehet törvénnyel befolyásolni senkinél. Az én korosztályom (középkorú) nem zsidózott , mindenkire aki a háborúban meghalt (a német, az orosz, a magyar kiskatona, a haláltáborokban elgázosítottak,a civilek) úgy emlékeztünk meg, hogy EMBER volt aki rossz helyen volt rossz időben, és egy eszement időnek az áldozata lett. A mai fiatal meg nagy ívben tesz az egészre, lehet nem is tudja mi az a Holokauszt, de mivel "ezek" ennyire rágódnak ezen, hát mondanak rá olyat ami felidegesíti őket. Juszt is!
Csak lesek néha, hogy normális ez az MSZP? Ez most a legnagyobb problémájuk? Jobb lenne ha egyfolytában a százalék számoláson rugóznának,mert még az 5 se lesz meg....
Valaki írta, hogy a (reális)történelem tanításával többre mennének. Magam is így gondolom.

Roxvox 2009.06.30. 19:36:31

A Fideszben nincsenek zsidók? A Szadeszesek is átkeresztelkedtek - tiszta káosz :))))

Roxvox 2009.06.30. 19:38:38

Izzadtságszagú Mszp-s nyávogás, hűűű de tepernek.

eszkep 2009.06.30. 19:39:42

Egyébként az is érdekes lenne, ki, hogyan döntené el, mi számít holokauszttagadásnak? Konkrét példa: archív dokumentumfilmekben 9 millió haláltáborokban megölt zsidó áldozatról van szó. A '70-es években 6 millió, 80'-as években 5 millió, majd 4 millió áldozatról volt szó. Auswitz-ban több mint egy éve kicserélték az emléktáblát 1,4 millió áldozattal... Az emberszappan, emberbőr-lámpa legendákat meg már ne is említsük...

Apropó! Lendvai volt az egypártrendszerben a főcenzor...

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.30. 19:50:28

@Laibach:

http://www.hirturmix.hu/article.php?rss=1*11802

Ez pedig egy ambíciózus fiatalember a III/a-ból.

MPéter 2009.06.30. 19:56:26

Először is szeretnék gratulálni a cikk írójának, szeretem a komoly elemzői munkával megírt cikkeket, az meg csak külön jó, ha valami még egy kis humorral is meg van fűszerezve. Én is egy ilyen szintén színvonalas és mellette még humoros cikket szeretnék ajánlani nektek, amit a kettosmerce.blog.hu - n találtam "Ha eljön Orbán Viktor..." címen. Főleg azoknak ajánlom, akik szeretik az ironikus hangvételű cikkeket.
kettosmerce.blog.hu/2009/06/29/ha_eljon_orban_viktor

Laibach 2009.06.30. 19:58:26

@Lenny [Cabdriver]:

Azért Ildikónál ez nem nem egyszerű nyelvbotlás volt csak, hanem a dolgok lényege:

www.youtube.com/watch?v=_BQqfyF3Cc8

Roxvox 2009.06.30. 20:19:57

Tiltani a tagadást = kötelezővé tenni az igenlést, azaz Demokrácia Hungarika. A holokauszt a Magyar történelem legfontosabb része? Kicsit túllihegte ezt "kedves" Mszp.

szabogyula 2009.06.30. 20:49:20

Halkan kérdezem : Pierre is Liberté sorsára jutott ?
Vagy bement a munkahelyére ?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.30. 21:01:55

@ostoba 8o:

Ma nem láttuk.
Biztos elfáradt a tegnapi nagy antifa harcában...

picur3ka 2009.06.30. 21:18:08

off:

A nagy szlovak nyelvtorveny kapcsan egy komment az indexen, legalabb olyan, vagy meg megrazobb, mint a ciganyok aldozatai:

'engem, mint szlovakiai magyart a letemben erint, a magyarorszagi kozvelemeny ingerkuszobet meg alig eri el. ez is elgondolkodtato.'

Az ertelmes ember esze is megall, hogy Jobbikra kell szavazzon, hogy valaki fel merje radikalisan valallni a hatarontuli magyarok ugyet.

doberman 2009.06.30. 21:45:20

@Virág et.:

Belőled már a Zugügyvéden is elegem volt...
Miért jöttél ide?

Szerintem azért vagy ilyen, mert a szüleid zsidó komcsik voltak.

dr.justice 2009.06.30. 22:21:28

@doberman:

Virág már régen itt van és nem látom értelmét, hogy baszogasd.

Spielberg 2009.06.30. 22:22:18

agyatlan idióta múmia

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.01. 00:00:26

@Laibach: Az durva. Respekt a Pártkeltéseknek, én ott helyben megholokausztoltam volna.

Hogy lehet valaki ennyire irritáló? Ezt valahol tanítják?

vomit 2009.07.01. 00:06:03

ugye nem mereszeli tagadni senki az elso vilaghaboru 6 milliojat sem?
The Six Million Dead Jews of World War One
www.scribd.com/doc/6961043/
ugy latszik, az osszes jelenlevo megy a boribe.

vadasmarha balra 2009.07.01. 00:29:43

Lendvai Botox Ildikó még mindig hülyének, vagy hibernáltnak nézi a maszopon kívüli létet ebben az országban. Pont akkor jön elő megint a patásördög kártyával, amikor akkorát b...sztak az emberek fejére, hogy a Bokros csomag ehhez képest egy szelíd, karitativ beavatkozás volt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.01. 01:30:04

szerintem ha a Patás nincs, holokauszt sincsen

Etniez 2009.07.01. 07:02:08

Itt nyitottam erről egy topicot:
kapcsolat.hu/forum/nem_buntetik_a_holokauszt-tagadast

Van benne egy értelemes balos, H_Prelude, érdemes elolvasni.

molaris 2009.07.01. 07:05:11

No nézzük higgadtan. Honnan, kiktől jön pénz? Tehát az ő kedvükre kell tenni. Ilyen egyszerű. Kinek így, kinek úgy. Az egyikre törvény kell, a másikról kussolni. A törvény meg, lehetőleg sokféleképpen értelmezhető legyen, mert akkor lehet "használni".

És mennyivel jobb Sipánkának ezt forszírozni - persze hazugsággal, csúsztatással fűszerezve-, mint a rögvalóságról szólni. Na az fog pedig igazán nagyot szólni. Amikor a mostani törvények hatását megérzi a választó. - 10%! Máris a küszöb fog problémát jelenteni, és nem a Holokauszt.

havi 2009.07.01. 07:58:54

Magyar közéleti értelmező szótár
Pluralizmus - Többpártrendszer. Esetünkben kettő. Vannak ugyan a parlamentben kisebb pártok, de csak formálisan különböznek az oldalukon található nagy párttól.
Rendszerváltás (módszerváltás) - Magyarországon azt az eseménysort hívjuk így (ellentétben a szó eredeti jelentésével), melynek során a kommunisták átmentették, átkonvertálták kapcsolati tőkéjüket pénztőkévé, politikai tőkévé. Nem történt valódi váltás, ugyanis az uralkodó elit nem bukott meg, sőt soha nem látott módon megerősödött. A demokratizálódás folyamata nem egyéb, mint vihar a biliben, mely csak a kisemberekre vonatkozó szabályok változását hozta.
Ellenzék - Az a párt, mely az autópálya-pénzek kisebbik hányadát rakja zsebre.
Kormánypárt - Royal Flush. Mindent visz, nem csak az autópálya-pénz nagyobbik részét.
Választások - Az a reklámkampány, melynek keretén belül eldől, hogy a következő négy évben melyik párt lophat többet. Jelentősége gyakorlatilag nincs, hiszen a felmerülő, kampányképes alternatívák ugyanazon oligarchiát képezik.
Önkormányzat - A politikai garnitúra utánpótlásának játéktere, a hatalom másodosztálya és nevelőintézete. Csatorna, melyen keresztül pozíciókkal és így pénzzel látják el a pártok közkatonáikat. Ezért kell belőle 3200. Budapestre például 24. Az önkormányzatok létszámát valamennyi választás előtt radikálisan csökkenteni készülnek, majd a voksolás utáni napon, varázsütésre lekerül a téma a napirendről.
Jobboldal, baloldal - Országunkban értelmezhetetlen fogalmak. Az ezen jelzőkkel illetett pártok csupán a populizmus mértékében és jellegében mutatnak csekély eltérést.
Miniszter - Univerzális szakember. Alkalmas bármilyen pozíció betöltésére, ezért mindenhez hülye. Általában a pártok alfahímjei töltik be ezt a pozíciót, főleg olyan tárcák esetében, melyeket egy hintaló is könnyen elirányítana.
Elit - Domináns, előjogokat élvező csoport, egy közösségen (társadalmon) belül.
Politikai elit - Nonszensz fogalom. Egy képviseleti demokráciában nem lehet előjogokat gyakorolni.
Szellemi elit - Valamely párt holdudvarához tartozó írók és politológusok gyűjtőneve.
Gazdasági elit - lásd: üzletember.
Fidesz - Az oligarchia egyik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentén szerveződött csoportosulása. Más néven: Orbán Viktor rajongóinak gyülekezete. 1996-ig liberális párt. Amikor vezére meglátta a "piaci rést" a jobboldalon, keresztény-népnemzeti fordulatot vett.
MSZP - Az oligarchia másik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentén szerveződött csoportosulása. Olyan mint a Fidesz, csak itt nem az elnöknek van pártja, hanem a pártnak elnöke. Nyíltan posztkomcsik.
SZDSZ - Politikai anomália. Egy olyan párt, melynek léte csak matematikai úton bizonyított, még soha nem látta senki. Ennek ellenére a választásokon mindig magasabbra kúszik az oszlopdiagramjuk, mint a bekerülési küszöb. Állítólagos tagjai liberálisnak vallják magukat, de jót röhögnek azon, ha valakit hülyére vernek az utcán, az az azonosító nélküli rendőrök. Gátlás nélkül kinyalja bármelyik párt seggét egy-két autópálya megrendelés és a kormányra kerülés reményében.
Kommunista - Az előző rendszer aktív építője, aki vállalta a párt szolgálatát legtöbbször saját boldogulása érdekében. Hazánkban jelenleg nem(?) létező kategória.
Liberális - Olyan piacfasiszta, aki nem viseli a zsidózást. Társaságban könnyű felismerni, mert gyakorta nácizik, szélsőségesezik, fasisztázik.
Fasiszta - Olyan zsidózó, aki nem viseli el a piac törvényeit. Társaságban könnyű felismerni, mert gyakorta buzizik, cigányozik, zsidózik.
Turbó-magyar - Olyan magát nemzeti érzelműnek valló személy, aki hisz a mesékben. Gyakorta emlegeti a Szent Koronát, Nagy-Magyarországot, Árpád fejedelmet. Történelmi ismeretei legtöbbször hiányosak, objektivitása, realitásérzéke nulla. Társaságban könnyű felismerni a vállára terített piros-fehér csíkos zászlóról.
Üzletember - Tolvaj. Privatizáló, adócsaló, ügyeskedő, áfa-csaló, olajszőkítő, Offshore-ozó. Olyan ember, aki a vagyon-újraelosztásnál észnél és információnál volt, és kihasználva az akkori (jogi) káoszt, szarrá lopta magát. Társadalmunk megbecsült tagja.
Polgárság - Olyan hazánkban nem létező társadalmi réteg, melyet politikusaink ugyan gyakran emlegetnek hivatkozási alapként, ám nyomokban sem fedezhető fel. Itthon egyedül külföldi filmekben találkozhatunk vele.
Értelmiség - Az a látó, aki nem segít a vaknak a zebránál. A rendszerváltás óta lapító, a társadalmi, és politikai életben zajló negatív folyamatok iránti felelősségét el nem ismerő réteg. Tagjainak közös ismérve, hogy több éven keresztül jártak kollégiumi bulikra. Előszeretettel hivatkozik a kollektív felelősségre valamint a "minden mindegy" cinikus, komfortos hozzáállása mögé bújva próbálja saját egzisztenciáját összekaparni, megtartani, nagy ívben szarva az ország sorsára.
Média - A politikai oligarchiával szorosan együttműködő, anyagi-erkölcsi egységet képező hatalmi ág. Tipikus tevékenységei: átbaszás, megvezetés, formálás, torzítás, gyűlöletkeltés, elhallgatás, felfújás, és elsősorban pénznyelés.
Újságíró - Biszexuális szellemi prostituált, aki pénzért bárkit megdug, illetve pénzért bárki megdughatja.
Európai Unió - Eredetileg az USA gazdasági hatalmának kompenzálására létrehozott, hónaljszagú tömörülés. Tényleges funkciója máig ismeretlen. A dohányzás szankcionálásán kívül érdemi intézkedést nem sikerült felmutatnia. Vízfej a vízfejeken, kormány a kormányok felett. Léte kétségtelenül csökkenti az Európán belüli, nemzetek közti konfliktus lehetőségét, egyéb pozitív hatása máig nem ismert.
Hipermarket - Olyan bazinagy közért-hálózat, mely erőfölényénél fogva képes a helyi beszállítók és termelők között versenyt generálni, így a beszerzési árak, valamint a munkaerőköltségek minimális szinten tartásával extra-profitra szert tenni. Megépülésekor általános körű derűs várakozás fogadja, mert munkahelyeket termet, versenyt generál továbbá mert olcsó. Ugyanakkor az adott térségben agyonvágja a kiskereskedelmet, munkanélküliséget generál és jelentősen csökkenti a helyi termelőknél realizálódó profitot. Ezzel az ország zsebéből húzza ki a pénzt, ami mint tudjuk nem vész el, mert végül egy a miénknél gazdagabb országban, profit formájában landol. Így kerül egy szegény ország szegényeinek pénze egy gazdag ország gazdagjaihoz.

Inner Circle 2009.07.01. 08:34:46

@PublicEnemy: "Elképzelem,hogy valakit bíróság elé állítanak,mert szerinte nem volt holokauszt.....az ügyészek meg próbálják majd bizonygatni,hogy volt."

Egy fenét próbálják majd bizonyítani, egyszerűen megállapítják a törvénysértést, kereszthalál, tessék, vegyen egy keresztet, következőt! A törvény megszületése után a holocaust megtörténte már abszolút nem téma, ugyanúgy ítélkeznének akkor is, ha Tell Vilmos módra az lenne a vád, hogy valaki nem köszönt a helytartó kalapjának. A probléma - szerintük - megoldva. Erre rímel, amit Kurt Vonnegut írt a Bajnokok Reggelijében:

"...írt például egy regényt egy Delmore Skag nevezetű Földlakóról, egy agglegényről, aki olyan környéken lakik, ahol mindenki másnak hatalmas családja van. Skag tudós, és kitalál egy módszert arra, hogy tyúklevesben szaporodjék. Élő sejteket metsz le a jobb tenyeréről, belekeveri őket a levesbe, és a kozmikus sugárzás hatásának teszi ki a levest. A sejtekből kisbabák fejlődnek ki, amelyek szakasztott olyanok, mint Delmore Skag.

Delmore Skag nemsokára naponta több kisbabát hoz a világra, és rendszeresen meghívja szomszédait, hogy osztozzanak büszkeségében és örömében. Nemritkán több mint száz kisbabát kereszteltet meg egyszerre. Híres családapa lesz belőle.

És így tovább.

Skag azt reméli, hogy így kényszerítheti az országát arra, hogy törvényt hozzon a túl nagy családok ellen, a törvényhozók és a bíróságok azonban nem hajlandóak szembenézni a problémával. Ehelyett szigorú törvényeket hoznak arról, hogy egyedülálló emberek birtokában nem lehet tyúkleves."

Még nem olvastam ennél megkapóbb leírását annak az idióta vakhitnek, miszerint széles körben gyökerező, általános problémákat valamilyen felszínes, de szigorú adminisztratív eszközzel meg lehetne oldani. Mintha szép pázsitot szeretnék, de lusta lennék az egész kertet ápolni, mert ahhoz messze kell menni és egyébként is fárasztó. Ehelyett kiöntöm a gyomirtót az ajtó előtti egy négyzetméterre, ráteszem a fűnyírót bekapcsolva, és várom, hogy az egész kertben szép legyen a gyep.

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 10:32:02

@doberman:

ezt itt nem kéne. Nagyon komolyan kérlek.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 10:39:29

@derelyegrádi szellem: "ezt itt nem kéne"

pedig az ide kommentelők a "mucsai proliság" megtestesítői ha nem tudnád (sponsored by reakció), szóval PONTOSAN ITT KELL EZT :)))))

Még mielőtt Virág e.t. magára veszi, ez volt a mai szarkazmus...

Hogy a székletük tartalmazzon nagy mennyiségben óriás mutáns tarajos sül családokat a reakció eme kommentelőinek....

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 10:47:43

@adequate courier:

Nem, egyszerűen segíteni akartalak a vitában. Szerinetem jó kiidulási pontja lett volna egy érvrendszernek, amiből az jött volna ki, hogy ahol büntetik a tagadást, ott is csak ennek az egynek a tagadását tiltják. A többik miért nem?

A belga példa azért is lett volna nagyon jó, mert a németek az általuk elkövetett népirtás tagadását büntetik, míg a belgák saját maguk által elkövett népirtást (Belga-Kongó) maguk is tagadják (elhallgatják, reletivizálják), a mások által elkövetettnek a tagadását meg büntetik. Meglehetősen "skizofrén" dolog ez, nem?

Szerintem ha azt a hsz. tovább fűzöd, a végén szép vitát nyerhettél volna.

Fogadni ne fogadj a Virággal , mert ugyan mindig veszít (ha velem fogad), de meg nem adja. :-))))

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 11:09:55

@Seduxen:

Tényleg? Akkor majd átnézek néha, és egyet-kettőt kiveszek magamnak, és egy kicsit megvizsgáztatom.

Aztán ennek során esetleg arra is fény derül, ki a "mucsai proliság" megtestesítője. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 11:23:33

@derelyegrádi szellem: bizony... zero - szerencsétlenségére - bekapcsolódott a beszélgetésbe, de az értelmiségiek csoportja szétszedte... :)))

mind2 (törölt) 2009.07.01. 11:38:31

@Seduxen: miről beszélsz ? Erről nem is tudtam. Szoktam - ritkán- oda kommentelni, de érzek egyfajta szellemi nárcizmust a hsz.-ek többségéből, és nincs ott olyan hangulata semminek, mint itt.
Mi életszagúbbak vagyunk :))))

pógárjenő 2009.07.01. 11:44:16

@Hetfield: ugordjon a patakba mint a mutterja! mert megérdemli (a botoxot!)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 11:45:59

@mind2: nem, mi mucsai prolik vagyunk...

nem'tom melyik postban esett szó róla, de fmj említette...

pógárjenő 2009.07.01. 11:50:19

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate):
- Józsi bácsi, tagadja-e hogy volt Holokauszt?
- He?
Püff, be a börtönbe, rohadtnácija!

majnem behugyoztam........

pógárjenő 2009.07.01. 11:53:13

Nem tudom kinagyítani azzildi portrét, kellene az udvari budim falára, eddig a djurcsányi volt rajta de lesz@rták a legyek oszt már nem láccik rendessen gondútam kicserélem......

LeMond 2009.07.01. 12:01:05

szdsz sem szavazta meg. egyébként a NOL-on van egy jó blogbejegyzés erről. Azt írja, hogy a holokausztal való viccelődést is törvénybe akarta venni a Fideszt, de az MSZP.... szegény Zcushinak, Lendvai akkor már rég baja lene.

f.m.j. 2009.07.01. 12:04:29

Istenem, ez a nő...
Nekem mindig egy alsós idegbeteg napközis tanár jut az eszembe róla, aki hasonló stílusban beszél a gyerekekkel is, meg a szülőkkel is... jájj

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 12:30:38

@Seduxen:

Megnéztem. A vezérokosokat megjegyeztem nagyjából. Most már csak várni, és figyelni kell. :-)

Ha valaki hamarabb észleli a casus bellit, akkor szóljon.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 12:44:39

@derelyegrádi szellem: "Ha valaki hamarabb észleli a casus bellit, akkor szóljon"

láttad? levegőt vett.... MEGINT!!! :)))

mind2 (törölt) 2009.07.01. 12:59:56

@derelyegrádi szellem: erről egy gimis élmény jut eszembe.
Drága töritanárom kérdé osztálytársunktól :
- Ok a háborúra ?
- Háát... casus bibelli ....??
- Tessék ?
- Ja nem !! casus bibendi ...?
- Tessék ?
( ekkor már fetrengtünk )
- Jah, causa bibendi ...?
- MICSODA ?????
Na fiam, már az okot se kell keresni az egyesre ...
leülhetsz ..
:)))))

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 13:07:53

@mind2:

nekem meg a "levegőt vettről" egy régi vicc jutott eszembe:

Két bolond ül az operában.

-Odanézz, mintha a páholyban az ott Erzsébet királyő lenne!
- Te hülye Erzsébet királynő már régen meghalt.

Ülnek tovább csendben majd a felvonás felénél:

- Te nézd, mintha most megmozdult volna!

Geza 2009.07.01. 13:17:18

@mind2:
Hmm, az 'az ivásra való ok' az 'casus biberis' lenne? Mert ha igen, akkor még ez se volt meg szegénynek :) ...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 13:17:45

@mind2: hasonló aranyköpés ált.isk. törióráról...

itt a kérdés a "vetésforgó" mibenlétére vonatkozott. Szerencsére DOLGOZAT volt, ergo maradt tárgyi bizonyíték :)))

a versenyző szerint helyes(nek vélt) megfejtés:

a vetésforgó az, amikor a paraszt a kezében a magokkal kiáll a földje közepére, és a tengelye körül körbeforogva szétszórja azokat...

mind2 (törölt) 2009.07.01. 13:21:32

@laspalmas: Tudod, annak idején előfizetője voltam az UFI-nak meg a Reakciónak. Míg nyomtatott formában léteztek, - főleg az UFI - alig vártam, hogy megjöjjön a lap. Imádtam a stílusát, és a humorát, hangosan felnevetve olvastam minden számát....
A Reakció blog- ot kissé csalódva olvasom. Elszürkültek, belterjessé és nyögvenyelőssé váltak.
Mi lehet, inkább hasonlítunk egy mediterrán piactérhez, de inkább ez az élettel teli nyüzsgés, mint egy hét a fjordok között. Legalábbis nekem :))))

mind2 (törölt) 2009.07.01. 13:35:11

@Geza: igen, teljesen belekeveredett :)))) a casus bibendi az ok az ivásra..., ráadásul tényleg elég szittyós gyerek volt... és mindezt olyan vérvörös fejjel adta elő... a tanárunk arca meg :)))
A tanárunk nagy figura volt, a mai napig szeretettel gondolok rá. Kínai nyelvből ( a legnagyobb nyelvjárásból ) tartott órákat délután, könyveket írt, és senki nem tudta úgy elemezni a Molotov- Rippentropp paktumot mint Ő. Mármint, hogy ne helyezzék át, ne tiltsák el, de mi is értsük :) ( Mindezt ugye 1983- ban :(
Meghatározó figurája az életemnek, remélem egészséges és boldog a 3 gyermekével együtt :)

mind2 (törölt) 2009.07.01. 13:38:38

@Seduxen: :)))) hát igen, meg mikor Mozart apja udvari muzsikus helyett a sok súgás eredményeképp : utcai muzsikus, majd a végén utcai bizsus : D ( ez is ált.isk.. )

derelyegrádi szellem 2009.07.01. 13:39:52

@mind2:

"Mindezt ugye 1983- ban :("

Addigra már Molotov és Ribbentropp is régen meghalt! :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 13:56:54

@mind2: jujj, az is súlyos...

ja, meg ugyanezen tanár órájáról származó élmény. témazáró, táblára írta fel a kérdéseket.

Ki-kicsoda kérdésnél:

VI. Lenin

nézünk, nézünk, mint a birka, majd valaki összeszedve minden bátorságát:
"Tanár úr! Kicsoda az a 6. Lenin??"

a rezignált válasz:
"Nem tudod??? Híres japán szamuráj...."

mind2 (törölt) 2009.07.01. 13:58:54

@derelyegrádi szellem:
:))))))
igen, csak Molotov elvtársainak szelleme élt tovább... a magyar tanárunkat pl. a feleségével együtt az Alföldre "vezényelték " át büntetésképp... talán nem is taníthattak ott, csak könyvtáros lehetett mindkettő. Mindezt egy formabontó március 15-i ünnepség "megalkotása " ( és mondjuk sok egyéb apróság ) miatt.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 14:38:32

Nekem volt egy osztálytársam nem volt nagy eszű gyerek, az Iliászból kellett dolgozatot írnunk amolyan elemzőset. Hát az hogy a címet mondenhol konzekvensen Ilijásznak írta az egy dolog, de amikor felolvasott belőle részleteket a tanár megpusztultunk, egy kettőre mlékszem pl: Akkilejusz nagy mészáros volt, szerette a vért és az ölést.....de számomra az örök klasszikus a zárómondat volt ahogy lezárta: nincs mi tenni ilyenek az emberek.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.01. 14:47:07

@DexterMorgan78/Séfbácsi: "és valahol megint felsír egy gyerek..."

nem ő volt az ominózus oztálytárs?? mert a stílus, és a (közhelyszerű) megállapítás kb ugyanolyan...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 14:57:25

@Seduxen:
Nem de egyébként rendes srác volt csak hátez első félévet töltötte velünk a középsuliban, aztán rájött hogy a szakmunkásban jobban fogja magát érezni, persze hathatós támogatást kapott ebben a döntésében a tanároktól:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.01. 14:58:58

hehehe ez meg milyen párhuzam már:) jó okés én értem a viccet és értékelm is....
www.hetivalasz.hu/cikk/0907/michael_jackson_mszp

zsákzoli 2009.07.04. 09:20:19

LEHIGGADTAM...KÉT ÜVEG BOR UTÁN....

technikus 2009.07.04. 13:09:12

Nem értem nincs ennek a vén bárisnyának önkontrollja? Vagy valaki aki megmondaná: menj már nyugdíjba, ne járasd le magad! Olyan mint Móriczka, mindenről az Orbán jut az eszébe.lehet , szerelmes az öreg ribi! Folyton elfelejti, hogy már nem cenzor.Vették volna be a koministák bűneinek tagadását tiltó rendelkezést , akkor a Fidesznek el kellett volna fogadni, és megszavazták volna! Nem is akarták, hogy megszavazza!

zsákzoli 2009.07.04. 16:31:23

Tényleg létezik kihelyezett moszad...caps lock.

süti beállítások módosítása