Skip to content


       Szűrés lista

"Béke poraira" - a szamizdattól Retkesig

Tisztára, mint a Rózsák háborújában ... 20 évig húzta az SZDSZ, ebből 10 évig kormányon ...

Elején, a kamaszkorban, mikor még üde, tiszta és szemérmes volt, utálta és megvetette a későbbi férjét.  Aztán elkezdtek kokettálni, majd szégyenlősen járni. Kis idő múlva összeházasodtak, a mézeshetek elmúltával pedig megkezdődött az iszapbirkózás,  hogy most akkor a férj irányítja a feleséget, vagy a feleség a férfit. A közös mutyizások egymáshoz láncolták őket, bár egymás háta mögött mindkettő ócsárolta a másikat. A válás nem enyhítette a feleség gondjait, el is váltak, nem is váltak, házas is vagyok meg nem is ... de a temetés pontott tesz az agónia végére.

Nagy utat járt be az SZDSZ ... kőkemény antikommunista ellenzéki pártból lett 2 év alatt Charta-alapító, ahol már együtt meneteltek az MSZP-vel a fasizmus ellen. A szégyenlős kislány kezdett odapillangatni a torz, eddig leköpött-lenézett-megvetett kérőjére ... és engedte, hogy az megfogja a kezét már az első randin.
Két évre rá, 1994-ben váratlanul egybe is keltek. AZ MSZP-nek megvolt a parlamenti többsége, így nem volt nyomós oka a házasságnak, de mégis összekötötték a jövőjüket. Az első MSZP-SZDSZ koalíciónak így 2/3-os többsége lett. Döbbenet, de nem állt meg élet ettől, nem lett vége a demokráciának. Az SZDSZ, mint egy jó feleség a női praktikáival irányította a behemót férjet, közben meg forgatta a szemeit ... te jó ég, ezzel kell élnem? de az országért (és a pártért) megteszem ...!

1997-ben jött az első közös lebukás, egy kis mutyizás, a Tocsik-ügy, bele is buktak. Szűkös esztendők jöttek, szerényen bár, de kihúzták a négy évet ellenzékben.
2002-ben nagy meglepetésre győztek, és mivel az MSZP-nek most már tényleg szüksége volt a parlamenti többséghez az SZDSZ-re, így a feleséget egyre jobban elkapta a gépszíj ... ezt is kérte, azt is kérte, ez így legyen, ez úgy legyen ... különben válok ... és akkor tudod ki jön ... a Zorbán! A szegény férj mindent megadott az öregecskedő feleségnek, oktatási tárcát, gazdasági tárcát, állami cégeket, mindent, amit csak kért.
A második, és csodálatosnak ígérkező nászutat szörnyű hír árnyékolta be, a férjúrról kiderült, hogy nem egészen makulátlan a múltja. A feleség csak sírt, csak sírdogált, a válás is megfordult a fejében, de győzött a hideg logika, és a félelem a szegénységtől, magánytól ... jaj, hát D-209-es volt ... de miénk 4 minisztérium, pedig csak 19 képviselőnk van ... és különben is, mi vezetjük a háztartást, bár a férjem azt hiszi, hogy ő ... szegény naív bolond ...

2004-ben azonban a feleség új férjet talált magának. A régivel ugyanis nem voltak megelégedve, így a "Családdal" összefogva gyorsan kitették a meleg, családi fészekből. Az új, fiatal férj azonban  fondorlatos tervet szőtt a fejében ... olyan sok gond van az asszonykával, nem tudja hol a helye, kér, követelődzik, zsarolgat ... mi lenne ha lecserélnénk az asszonyt? A "családban" van még pár ígéretes ara, főleg az én jelöltem. A Jani cimborám tökéletes lesz ...
2007. március 31-én Kóka Jánost választották meg az SZDSZ elnökének. De a csodálatos mézes évek helyett, ahelyett, hogy egymás tenyéréből ettek volna, más irányba fordultak a dolgok ... Jöttek a botrányok sorban, mivel a feleség csak a férjnek tetszett, a többi lakó viszont egy pökhendi nagy seggfejnek tartotta, aki ráadásul pofátlanul tenyérbemászó is volt.

A sok összeveszés-kibékülés aztán egyszer csak véget ért. Tényleg elváltak. A válás megrázta a feleséget. Vágyakozva nézett vissza a családi házra ... és minden kérését teljesítette a volt férjének. Hiszen jó viszonyban maradtak, ők már összetartoznak, az idők végezetéig. Vagy amíg a halál el nem választ ... ami már nincs is messze.

Ezzel a klippel emlékezek meg egy nagy rendszerváltó törpepárt párt kimúlására.
(zene: "Nem tudja" című szám a FISH!-től ... Halas cimborám biztosan nem az SZDSZ-ről írta a szöveget, de telitalálat, akár az MSZP-sek is énekelhették a koalíciós egyeztető tárgyalások közben)
 


Retkes Attila, az SZDSZ új elnöke bizony nagy slamasztikában van, Ő nem egy Gyurcsány, hogy visszahozza a szarból a választást, akarom mondani bejutást. Neve, tapasztalata nincs, belejönni a politikába, menet közben megtanulni biciklizni, na erre meg végképp nincs idő.

Lényegében korrupcióval gyanúsította meg az SZDSZ-frakció tagjait ... ehhez pedig bizonyítékok is kellenek, különben a célba vett személyek jogosan háborodnak fel. Ha pedig Retkesék előjönnek a bizonyítékokkal, akkor maga alatt vágná a fát, hiszen mindenki jogosan mondhatná, hogy na tessék, íme, tényleg tele van az SZDSZ korrupciós ügyekkel.

Sok mozgástere nem nagyon van ... Az, hogy agyonalázta Kókát, nagy tapsot ért, de ha Kóka visszatámad, itt vér fog folyni. Kóka egyből jelezte, hogy a nyilvános megaláztatása után sem kíván lemondani a frakcióvezetői poszról, "politikai szempontból sem történt változás, tovább kell folytatni a válságkezelést." Vajon politika tantárgyból ennyire ostoba Kóka, vagy mi lehet a motiváció? Milliárdos, ahelyett hogy kortyolgatná valahol a koktélokat, sorban szedi be a jobbhorgokat. Annyire kell neki ez a frakcióvezetői poszt? Tényleg a mentelmi jog lehet az indoka? Vagy a "válságkezelés", az ország sorsa lebeg a szeme előtt? Mu-ha-ha ...

De KókaKobold mondott még cifrábbat is:
"Szomorúan látom azt, ami az elmúlt hetekben és a mai napon történt az SZDSZ-ben. Attól tartok, hogy a mai rendezvény hangulata, a lámpavasazás és Retkes Attila beszéde miatt 20 éve az SZDSZ-ben dolgozó tagok sorozatban fognak kilépni a pártból."

Látjátok, ezért nem szép dolog lámpavasazni (melyik betyár volt az?! vallja be!), mert elszomorítja KókaKoboldot, és kiüldözi a tagokat az SZDSZ-ből ...

Pető Iván, nagy öreg is évek óta hallgatott, de tegnap ő is kinyitotta a száját. Bele is vert gyorsan néhány szeget az SZDSZ koporsójába:

"Ez és az, amit Fodor az elveszett EP-választás óta művelt, nem csupán pártvezetői alkalmasságát kérdőjelezi meg, hanem morális kérdéseket is felvet. Fodorról kiderült, hogy nem volt más, mint "egy politikai lufi.

Nem volt olyan elnökjelölt, akire akárcsak fenntartásokkal is szavaztam volna, ahhoz pedig, hogy a megválasztott elnök az SZDSZ nevében bocsánatot kérjen a magyar néptől az SZDSZ megalakulása óta eltelt, esendőségekkel és hibákkal, vagy ha úgy tetszik bűnökkel tarkított, de mégiscsak az SZDSZ eredeti céljai közül jó néhány megvalósulását hozó két évtizedért, nem adom a nevemet.

Az SZDSZ, mostani állapotától függetlenül, mégiscsak sokkal inkább az én pártom, mint Retkes Attiláé."

Így kell nyomatni, vastagbőrrel. Nem kérek bocsánatot, nem lépek ki a pártból, az elnök úr meg kapja be ...

Mi lenne a teendő, mi a minimum, ha Retkes komolyan beszélt? Azonnal lemondatni a több száz SZDSZ-es felügyelőbizottsági tagot, Székely Gábort a Szerencsejáték Rt. éléről és lefelé az utolsó szabaddemokrata emberig, akik pozícióban vannak. Majd jöhet a kiugrás az álkoalícióból, és az előrehozott választás. És akkor kiderül, hogy Retkes Attila milyen politikus is igazából ... bár szerintem ezt már sosem tudjuk meg.

 

Címkék: szdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr671241470

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ubi904 2009.07.14. 10:01:10

A megszűnt 2% betiltaná a 15%-otAlig hullott látványosan a már ak orábbról (KDNP, MIÉP) ismert módon a devnullba az SZDSZ, Bárándy SZDSZ-es exakármilyenminiszter betiltaná, de izizbe a JOBBIK-ot. http://nol.hu/archivum/20090714-barandy_peter__meg_kell_fon…

Trackback: Köz-, és egészségügyi morcogás 2009.07.14. 01:12:47

Az egyszerhasználatos pártelnök Tegnap megválasztották, Kókát elküldte a francba (persze János nem ment el, elvégre nem béka ő, hogy a mocsár lecsapolására tett kísérlet érdekelje), bocsánatot kért a pártja hibáiért: a liberálisok szimpatizánsai ujjo…

Trackback: Konzervatórium 2009.07.13. 17:18:25

Az SZDSZ pokla és a tisztítótüzeMea culpa, mea culpa, mea maxima culpa – mégis van olyan, hogy bűn az SZDSZ szerint. A régi őseszdéeszesek kilépésével kezdődött szétesési folyamat, amely az előző hónapokban, illetve az európai parlamenti választások…

Trackback: MALAC NEWS 2009.07.13. 17:03:01

Te vagy a leggyengébb láncszem, János. Viszlát! Mottó: "A legügyesebb emberek egy életen át úgy tesznek, mintha megvetnék a ravaszkodást, holott amikor alkalom kínálkozik rá és ha fontos érdekükről van szó, akkor alaposan élnek vele." (Francois de…

Trackback: Esetleg az is lehet... 2009.07.13. 16:11:25

Az SZDSZ színháza bemutatjaLehet a kiábrándultság mondatja ezt velem, de a mostani történések, azt sugalljak, hogy egy ügyesen megkomponált színjátékot láthatunk. Az SZDSZ-ben, ahogyan a többi pártban sem hülyék ülnek, vagy ha igen, akkor azok vagy margin…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tündér_Lala 2009.07.13. 16:35:22

OFF
A combino-hoz csak annyit: Egy járműre, amely 50 m-enként megáll marhaság légkondícionálót szereltetni. Utólag még nagyobb marhaság. Nyitható ablakokkal kellett volna kérni (természetesen), de egy ilyen prsztizs villamosnál az milyen snassz lett volna. Ez az amikor a PR felül írja az ésszerűséget.
ON

martonx 2009.07.13. 16:37:13

@zero: Akkor jó.

Legalább nem fognak az illúziód szétfoszlani. :-)
Javaslom sokat forgolódj kisgyerekes családok körül is, végképp eloszlatva minden illúziót.

:-))

kamasuka 2009.07.13. 16:48:49

index.hu/belfold/hirek/2009/07/13/konrad_gyorgy_kilepett_az_szdsz-bol/

:D

"A párt egykori alapítója közölte, nem tetszik neki a vasárnap elnökké választott Retkes Attila "nyegle modora", amellyel az új vezető az elődeiről beszélt, akiket ő viszont nagyra tart."

Bruahaha!

"Rosszallását fejezte ki azért is, hogy a szabad demokraták megválasztott képviselőit Retkes Attila "mintegy érvénytelen képviselőkké nyilvánítja"."

Bruhahaha!

A legjobb ez:

"... az SZDSZ-ben becsülte azt, hogy volt valamiféle folyamatossága az értékeknek, a rokonszenveknek és a tiszteletnek"

bruhahaha a köbön! (különösen 1994 fényében ...)

"Ez az új vezetés viszont nekem nem tetszik"
Mondja az ügynök ...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.13. 16:54:03

zero: ok. Azért írtam, mert nem találtam, hogy kik indították el a MüPa projektet.
Az utakat felújították, az hoy te azt hiszed, hogy az új utakat kátyuzzák nem az én bajom.
Egyébként meg igen, a hajléktalan és szociális ellátás Budapesten világszínvonalú. Az, hogy te hány csövit látsz nem minősíti a rendszert. Hanem az, hogy milyen lehetőségeket tud nyújtani.

tudi 2009.07.13. 16:55:15

Remélem véleg felszívódik ez az országromboló bagázs, csak attol félek vissza szivárognak más pártokba pl: az mdf-be vagy az lmp-be, bár most a mdf tűnik a legjobbnak onnan most úgyis sokan kiléptek és a most talán belépő szadeszosok rájönnek, hogy ők nem is liberálisok, hanem végig konzervatívok voltak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.13. 16:55:25

@martonx:

Az megvan, amikor végig kell mennem az IKEA-ban ...:-))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.13. 16:58:51

@calam:

a végét remélem nem nekem címezted, mert egy szót sem írtam budapest útjairól meg a hajléktalanokról :)

amúgy én bevezetném, hogy egyszerre, egymás után csak 2 ciklusban lehessen valaki polgármester ...

mindenki tudja, hogy 2-3 év alatt belefásulsz a melóba, nem nagyon lehet mivel motiválni, nyomod rutinból ... 8 év egy pozícióban bőven elég ...utána lehet még polgármester, csak hagyjon ki 4 évet ...

Egaesz Homo 2009.07.13. 17:04:27

Kókával kapcsolatban csak Palpatine-t tudnám idézni:

"Hatalom, végtelen nagy hatalom."

gidabiga 2009.07.13. 17:04:28

jó a poszt, a klip is.
ott felröhögtem, amikor a vámpírokról énekelnek és épp ott van botoxildi a klipben bevágva :D

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.13. 17:05:02

@zero: ja, nem nem, csak nekem az egész blog.hu szarakszik, ezért vannak problémák itten a posztolással, kommenteléssel.

De ne csak polgármester: alkotmánybíró egyszer, legfelsőbb bíró egyszer, stbstb. Így kevésbé lennének ezek a nagyon fontos tisztésegek kitéve annak, hogy valamelyik oldalnak meg akarjanak felelni a betölőik

Bit Rot 2009.07.13. 17:06:25

@rolika:
"Mi is valósult meg az SZDSZ céljai közül? Csak én nem látom?"

A pénzlenyúlás már egész jól megy, és ez biztosan cél is volt...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.13. 17:13:42

@calam:

látod, máris egyet is értünk
a blogmotorral kapcsolatban is, meg a tisztségek betöltésével is ...;-)

ladislaus 2009.07.13. 17:18:43

pezsgot bontok ha nem jutnak be, es akkor is mikor a lmp a munkas part alatt lesz! mert az is lufi, es csak ido kerdese es kipukkad. Remelem a fideszben (vagy jobbik nekem total mindegy) van annyi karakánsag hogy ha kell ezeket politikailag kicsinaljak! Ezek ezt erdemlik. Maszop meg sajat magat nyirja ki. jah, madöf-öt kihagytam. Hivta már valaki az elmeosztályt? :)

belzebubó 2009.07.13. 17:47:58

teszvesz kedvence Konrád is lelépett ma tőlük.

after80 · http://sasfeszek.blog.hu 2009.07.13. 17:59:13

Ha bebuknak a főfejek le kell cserélni!

Dulifuliokoska 2009.07.13. 18:07:21

@Bit Rot: Aha, az a szomorú, hogy kivétel nélkül a többi párt is ugyanezen ügyködik.
Mutogatnak egymásra, fröcsögnek, aztán amikor leszáll az éj, együtt indulnak lopni.

Kivlov 2009.07.13. 18:34:58

Az szdsz már ott szembeköpte saját magát, mikor '94-ben összeállt a maszoppal, akivel szemben létrejött.
De végre eltűnnek! nem fogtok hiányozni, libsi kutyák. szebb jövőt!

beleszolok 2009.07.13. 19:04:41

Ezt jól írtad Zero, pont mint egy házasság, csak a vagyon miatt vannak még együtt :Đ

Kalmár 2009.07.13. 19:42:35

Egy rémálmom vált valóra a Munkáspárt megelőzte az Szdsz-t sokhelyen.
Így valahogy mégsem olyan rossz. :))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.13. 19:47:18

Jelentem Feri ott volt 4-én a kongresszuson! Jelentem egy gyönyörű baloldali hölgy társaságában!!!!

kepfeltoltes.hu/view/090713/102578_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

lanyi 2009.07.13. 20:24:16

@gcsabi:

Aha a jobbik...

És a jobbiknak honnan van a pénze?

Csak úgy kérdezem...

Robika87 2009.07.13. 20:27:01

@zero: A 300 ft-tal csak az a baj, h Párizsban ugyanennyiért sokkal jobb minőségű a tömegközlekedés

dean23 2009.07.13. 20:31:05

Klassz poszt! Végére odaillett volna, h. R.I.P. ! xD

A video meg LOL! Ildikó a vámpír! :P

Mostanában írogatom mely fogalmak kerültek Magyarországon szinte szitokszó kategóriába a rendszerváltás óta. Pl.: "liberális", "kisgazda", "vállalkozó", "baloldali", "nyugdíjas", de ezt bőven lehetne sorolni! Ennyit tett értünk a "politikai elit"! :S

gcsabi 2009.07.13. 20:40:24

@lanyi:
Háááááááát...
De egyenlőre a nagy össznépi mézesbödönben nincsenek bent/ig.tanács, FB, önkörmányzat.../
Arrol nem igazán hallottam, hogy kifejlett gazdasági klientúra állna mögöttük vagy a leosztott "mutyihálózat" része lennének.
A talán meg inkább a reményeimet jelenti, mert ők legalább átgondolásra kényszerítheti a politikai "elitet"
de ha ők is csak egy patyomkinpárt, akkor nem sok esélyünk marad az érdemi változásokra.

2009.07.13. 20:57:59

"Mi is valósult meg az SZDSZ céljai közül? Csak én nem látom?"

Nos, akkor elmondanám: piacgazdaság, szabad választásra épülő parlamenti demokrácia, szabad vállalkozás, szólásszabadság, árubőség, sajtószabadság, az egyéni és közösségi jogok teljes körének biztosítása.
Az, hogy ma itt ennyi ember pl. interneten kifejtheti azokat az elképzeléseit, hogy a rendszerváltó SZDSZ mitől a legkártékonyabb szervezet az ő megítélésük szerint, szintén az SZDSZ-nek (is) köszönhető.
Ehhez képest az, hogy néhány cég meggazdagodott állami közbeszerzéseken, meg a 4-es 6-os villamosba csak később került légkondi, és, hogy nem ment át az 1-es villamos Budára, piti ügy.
Az pedig, hogy szélsőjobboldali, ill. balos populista társadalomszervezési elképzelésekkel, ostoba, primitív gazdaságpolitikai lózungokkal operáló pártokban bíznak egyesek, azzal Magyarország önmagát minősíti.

scooby08 2009.07.13. 21:16:29

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Én szoci szavazó vagyok, nem szeretem a liberálisok maygar kiadásait, de szvsz azért hiteles Kóka, mert tele van zsével és nem a pénzért csinálja...

scooby08 2009.07.13. 21:19:09

@Noname Cowboy: Ekkora sületlenséget. Miért is ne lehetne szocdem egy ma 25-30-40 éves MSZP-s?!!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.13. 21:26:06

@scooby08:

Kóka hiteles személy/politikus??

Jé, majdnem........

gcsabi 2009.07.13. 21:39:02

@scooby08:
A zsének mi köze ahitelességhez?
E szerint a logika szerint minél több léd van annál hitelesebb vagy?

plutó111 2009.07.13. 21:43:00

@Zoltanius:
Azért tartok tőle hogy a külföldi nyomásnak nagyobb hatása volt (meg a gazdasági helyzetnek) arra, hogy végbementek ezek a változások.
Nem néhány cégről van szó, fel se lehet becsülni milyen értékek kerültek privatizáció során magánkezekbe. Nyilván normális körülmények közt ennyi ember nem válhat milliárdossá (van pár példa minden politikai oldalon). Külföldön is nyilván van korrupció, de azért van egy határra a dolognak (itt meg jóformán a szabad rablás esete van még mindig: autópályák, Margit-hÍd)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.13. 21:48:18

@Zoltanius:

"Nos, akkor elmondanám: piacgazdaság, szabad választásra épülő parlamenti demokrácia, szabad vállalkozás, szólásszabadság, árubőség, sajtószabadság, az egyéni és közösségi jogok teljes körének biztosítása."

Ezt mind az SZDSZ-nek köszönhetjük?
És a "piti ügyek" nem kár cserébe ezekért?

kill004 2009.07.13. 21:49:12

@Zoltanius: Muhahaha...és megint muhahahaha!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.13. 21:50:00

@scooby08:

"szvsz azért hiteles Kóka, mert tele van zsével és nem a pénzért csinálja... "


ez a nap megfejtése, köszönjük :))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.13. 21:58:29

@scooby08: Jancsíííí!:DDD Hol vagy? Gyeremá vazzeg, egy szoci szavazó, aki szerint Kóka hiteles! Ilyet a kaccsolaton se látsz! Azak.rva..., beszarsz!:DDD

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.13. 22:02:17

@Zoltanius: Houston! Baj van!!! Vazze, zero csinálj valamit a védelmi réssel, szivárognak az agyhalottak!

avram iancu 2009.07.13. 22:02:24

A Combino beszerzésekor Demszky azt mondta, hogy nem létezik légkondis villamos. Kár, hogy az athéni olimpián sok olyat láttam.

gcsabi 2009.07.13. 22:06:47

@Zoltanius:
A "piti ügyek" lánykori nevén totális korrupció, ami egyre nagyobb mértékben torzítja a gazdaság működését az erkölcsi rombolásról nem is beszélve!
A mai magyar gazdaság jelentős része a korrupció és nem a verseny alapján működik. Nagyon sok területen lehetetlen bármit elérni, ha nem vagy része a biznisznek, rengeteg beruházás csak azért jön létre, hogy lopni lehessen, legalább 30-40% a korrupció része a beruházásainknak. Ha ez neked "piti" akkor jókora ingerküszöböd lehet!
A demokratikus állam néhány intézménye inkább a vállalkozók terrorizálására és kifosztására szolgál /APEH,közig,ÁNTSZ,munkaügyi felügyelet..../,mint a normális demokratikus állam működésére.
Ja és 20 év után az emberek jelentős része kilátástalanul csuszik lefelé, azt kevéssé érdekli, hogy anyázhat kedvére.
A lózungokkal operáló szerveződések előretörése Magyarország politikai elitjének teljesítményét minősíti, akiknek épp ideje lenne szembenézni azzal ami ebben az országban -nem pedig a saját virtuális világukban-van.

kill004 2009.07.13. 22:11:03

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Tényleg azt hittem valami jó nő...rákantittottam ... Bazdmeg!!!! :D

elfelejtette 2009.07.13. 22:14:31

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Koka ha nem is hiteles, mindenesetre kovetkezetes. A celja a szocialistak tamogatasa. Mivel az MSZP-ben sem valtozott semmi, ezert a szocik erdeke, hogy bent maradjanak, ezert ezt fogjak tamogatni, szepen megszavazzak a koltsegvetest.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.13. 22:32:50

@zero: akkor mindjárt itt a ... és ... koalíciója. laspalmassal is egyetértettünk ma. Nagy baj lesz itten, mindannyiunk hitelessége veszélyben:D

jozicsenko 2009.07.13. 22:35:09

@Zoltanius: Szia!

Szerintem ennek fuss neki még egyszer, vgy olvass utána jobban, mert a fele is hülyeség amit leírtál, a másik fele meg úgy vicc, ahogy van...

1. az szdsz eleve úgy képzelte a rendszerváltást, hogy mindent ő irányít, szimplán leváltva az mszmp-t, vagy legalábbis váltógazdaságban cserélgetve egymást (a taxis sztrájk idején kilibbent a lóláb...)
2. szólásszabadság? hee? az elmúlt 20 év arról szólt, ha ellenük szólsz, akkor TE NÁCI VAGYOL!
mindegy mi van, a lib. értelmiségnek ez volt az ultima ráció, a végső érv, ha náci/antiszemita lettél, akkor onnantól kezdve leprás vagy, veled nem áll szóba senki (oszt csodálkoztak, amikor a jobboldal saját sajtót gründolt, a sok mocskos náci hogy gondolta?): hol sajtószabadság, ahol hetente jönnek a fidesz mint náci párttal és kéthetente van egy megrendelt cikk valahol németországban OrbánFührerről? (nem Kolompár Orbánról, elárulom)
3. piacgazdaság? tessék? tessék? mivan?
hol lenne Kóka Jhonny az elenderrel, ha nincs sulinet? sehol! hol lenne a wallis és az offshore cégek tömege, ha valódi piaci helyzet lenne? elárulom, sehol!
piti ügyek? egyszer számolnád össze, mit loptak össze, az ezeregy kis piti cuccukkal, eszed megállna....
létrehozták a közbeszerzést, ami a végére önmaga paródiája lett (mentős pólók, posta kerékpárok, iskolai digitáblák, kakaóbiztos számítógépek, hidak, alagutak, autópályák): lehet hogy az alapötlet jó, de mára az egész nem más, mint intézményesült lopás - az szdsz vezetésével a javánál...


elárulom, szerintem mit köszönhetünk az szdsznek:
1. ma a magyarok 90%-a papíron antiszemita (papíron, mert a valóságban ki a halált érdekel a szomszéd vallása? 5%nyi hülyét max)
2. az OECD országok második legnagyobb adóterhét, a világ legnagyobb áfa kulcsával (nesze neked pannon puma...)
3. tönkre tett eü-et: várhatsz, mig bele nem döglesz
4. tönkre tett oktatást: engem fél év alatt tanitottak meg olvasni, ma 6 évet szán rá Magyar Bálint
5. eladott honvédelmet
6. szétvert rendőrséget: több joga van a rablónak, mint az áldozatnak?
7. minimális állami vagyon mellett rendszerváltás méretű államadósságot (2002 óta kb két és félszerese, háromszorosa?)

köszönöm Zoltán!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.13. 22:42:39

@jozicsenko: csak két dolog
az eü ezelőtt 15 évvel is szar volt, ez nem hiszem, hogy romlott volna.
Magyar Bálint pedig felismerte azt a helyzetet, hogy egész egyszerűen katasztrofális módon nem tudnak olvasni a gyerekek, ezért erre valamilyen választ kell adni. Már az 1970-es évek vizsgálatai során kiderült, hogy romlik a szövegértés, a PISA és magyar vizsgálatok pedig csak romló tendenciát mutatnak. Ugyanis ha tudsz szöveget értelmezni, megérteni, internalizálni, akkor gyakorlatilag mindent meg tudsz tanulni. Valamilyen módon megállod a helyed a munkaerőpiacon. Ha nem: esélytelen vagy.
(mit jelent, hogy rendszerváltás méretű államadósság?)

Vincenzo testvér 2009.07.13. 22:46:43

Retkes annak a generációnak a tagja, amelyik elég gyorsan friss levegőt tud engedni a kuplerájba. A 70-es évek első felében népes, jól megszelektált, ma már három nyelven beszélő generáció született, amelyik képes az Ratkó-korosztály gyöpös agyú tagjait és a 60-as évekbeli kisgenerációt lezúzni.
Az SZDSZ jövője attól függ, hogy mennyi szponzor marad meg mögöttük. Az egyre debilebb Fidesz maga alatt vágja a fát, és a nemzeti-liberális részt az új SZDSZ leharaphatja, ugyanúgy, ahogy a soviniszta szárnyat leszedte róla a Jobbik.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.13. 22:50:39

@calam:

ja, jövő héten meg már együtt is sörözünk :))))

ALARM,ALARM !!! Itt a világvége !!!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.13. 22:53:09

@zero: ne fenyegess:)
egyébként engem mindig érdekelt, hogy kik is blogolnak más helyeken. Magamat ismerem, a haverjaimat ismerem, akikkel csinálom, de más blogokról nem nagyon.
Na, egyszer majd szervezünk valami blogger sörözést, ahova mindenki elmegy, persze kés, vipera, és könnygázgránát nélkül:D

Cs 2009.07.13. 22:53:19

@Zoltanius: LOL Azért volt ott egy-két rendszerváltó párt, akiknek szintén volt némi közük. Amit írtál abba simán belelehet helyettesíteni mondjuk a Fideszt. Na most gondolj bele, hogy úgy olvasod amit írtál, hogy a szdsz helyett fidesz van írva. Na az ideírogatók többsége pont úgy néz rád, mint most te rám :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.13. 22:56:33

szerintem Zoltanius összesen annyit mondott, hogy ezek voltak az SZDSZ céljai, és ezek közül mik valósultak meg. Van demokrácia? Van.
Van szólásszabadság? Van.
Van piacgazdaság? Van.
stbstb. szerintem nem állította a szadesz kizárólagosságát, csak párba állította a valóságot (óh, vajh létezik-e valóság?) és a szadi céljait. Ennyi.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.07.13. 22:58:31

2002-ben nem volt meglepetés, hogy győztek. Volt rá jó kis adatbázisból-kinézett-támogatót-választás-napján-telefonon-nem-teljesen-legálisan-felhívós módszerük. Amit persze később eltanultak mások is, de elsőre még csak ők tudták.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.13. 23:21:39

@schnee: "ellenfeleink koalícióval riogatnak"
0:07

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.13. 23:37:47

@kamasuka: :D azt tudjátok h Csoórinak nagy barátja volt az 50-es, 60-as, 70-es években Konrád?
és pár "urbánus" azért antiszemitázta le, mert szerette Bartók népdalait hallgatni.
Konrádnak meg lejárt a tagságija, nem is párttag már, de azért most kilépett a pártból, a hülyéje.

picur3ka 2009.07.13. 23:39:50

@calam:

Figyelj! Ez akkor mindenki celja volt, meg annak is, akinek nem, olyan volt az ido szele, erted?

Masreszt, meg kell tanulni, hogy a keleti tipusu es nyugati tipusu diktatorius diktalas kozott nagy kulonbseg van. Legfontosabbul, az utobbit igen okos ember veszi csak eszre, az elobbi nem szarozik PR-al. A 80-as, eppen emlithetjuk sok szempontbol a 70-es evek MO-at is, sokkal eleresztettebb volt abbol a szempontbol, hogy mit mondhatsz, ma csak ennek a hagyomanyat eljuk, mert a nepek tiltakoznak.

En nagyon buszke vagyok, hogy a gyulolet beszed dolog nem szavaztatott meg. Egyetlen hatranya ennek, hogy sok allatot rogton le lehetett volna csukatni, lasd Mohacsivesz es ki mas nem, sajnos, valoszinu, hogy csak ezert nem szavaztak meg, de erre mar nem szeretek gondolni.

Dr.Hook 2009.07.13. 23:56:09

Az mszp értelmezhető szerveződés, folytassa valaki, mindegy, hogy hogy, laza-mosolygós hatalomváltás után nem kell félni alapon. A fidesz szintén egyszerű, libnek indulok, de kevés a tesó, váltunk, jobbközéptől jobbra picit, 40 év szarozás után kinek ne tetszene, a lobogó kokárda, az egyértelmű mondatok, a puritánság bábszínháza. Az szdsz ennél bonyolultabb első kör, antikommunizmus, aztán jó nevek (Kis J., T.G.M.,stb ) kurválkodás a hatalommal, nem is rossz, pici felelősség, nagy mozgástér, Kuncze (100 kg. marhahús, csak idéztem, bocs) a humoros megmondóember, aztán a média, nem a politikai műsorok, a szórakoztatóipar (7-i hetestől Fridiig,Sas-csaló-Jóskától Gálvölgyi elvtársig,Bochkortól az ATV-ig), miénk a világ. Aztán már csak biznisz minden mennyiségben, idióta kreatúrák, egykét régi kövület, aki ha kell rögtön "hitelesen" elmondja a frankót , (antiszemitizmus, miért zsidók vagytok? fasizmus, ugyan kérem, mondjuk Szlovákiában) Most szétesik, reméljük, hogy nem csak illegalitásba vonul. Béke veletek, velük!

2009.07.14. 00:03:43

Hát érdekes egy eset, az biztos...Értelmiségi párt sorsa Magyarországon...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.14. 00:12:56

@belzebubó: hajaj:)
mondtam is a szélsőséges reakción: ennél már csak az lett volna jobb ha felkötötte volna magát.

(remélem nem állnak meg a fejlődésben a kedves reakciósok:)

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": úúú de jó csaj!!!! bárcsak ilyen nőm lenne!!!
mind a tíz ujjam ... megnyalnám.
a kis cukordisznó

@scooby08: lehet, csak szegény retardált akkor.
nahát szkubi, ezt írod máshova?:"A Székely himnusz meg a sok -hasonlóan- ósdi szar nem gáz?" a székely himnusz ósdi szar? ezért meg a külön k anyád!
(most látom h az mszp-s internacionés ügyre írtad, te szoci? inkább vadkapitalista félhülye, undorító, zsírosagyú, szellemleg visszamaradott, idegenszívű kommnunista).
ajánlom magamat!

@Zoltanius: a piacgazdaság az h mi gyarmat vagyunk? értem. és az internetet is az szdsz-nek köszönhetjük? a tv-t meg kádárnak? a rádiót meg Horthynak? a kereket meg Mezo poti törzsfőnöknek?
az utolsó szavaidra visszatérve: ha egyre többen vannak a rosszak, tán 200 év múlva a rosszak fogják a rosszra azt mondani, hogy jó, tehát 300 év múlva már mindenkinek ez lesz evidens, és akkor talán neked kéne revíziót alkalmazni önmagadon. önkritikát kéne gyakorolni elvtárs. ( a revízió szút nem véletlenül használtam, értheted a holokausztra is, bár nem oda szántam).
@lanyi: moszkvábbóóó!

MasterMason 2009.07.14. 00:24:29

Retkes? Besározodott!

2009.07.14. 00:36:58

@tesz-vesz: ??:))) Köszi, deíÍgy, ismeretlenül? Vagy mi ismerjük egymást?:))

2009.07.14. 00:45:29

@Letícia-Charlotte in SBp: de így..bocsi, lányos zavaromban elvétem, na de félre tréfa, ide siratni jöttem...csóri, illetve Retkes szdsz, nincs sok hátra neki...:):)

Szalahadin 2009.07.14. 07:14:37

"de az országért (és a pártért) megteszem ...!" Ez igen szar vicc, hogy az szdsz-t valaha is egy hangya bal körménél (hogy nemesebb szervét ne is említsem) nagyobb mértékben érdekelte valaha az ország sorsa. horngábor kifejezetten ki is jelentette, hogy az ország érdekeit pont leszarja magasról, őt kizárólag az szdsz érdekei érdeklik, amelyek, továbbgondolva a dolgot, nem esnek egybe az ország érdekeivel, tehát kijelenthetjük, hogy az szdsz tudatosan, nagy arccal az ország érdekei ellen politizált. Normális országban pont az a fajta megbélyegzés és brutális kirekesztés járna ezért, amit éppen a liberálisok adnak elő a másként gondolkodókkal szemben.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.14. 07:21:04

Én 94-ben kiléptem a szadiból, és azóta is szégyenlem, hogy 5 évig hülyét csináltam magamból (megjegyezem, hogy akik akkor számomra mértékadó véleménnyel rendelkeztek, azok sincsenek ott régen, pl, Tölgyessy)

az én értékrendem azonban nem változott meg, a liberélis értékeket nekem ma a Jobbik képviseli (a törvények tisztelete, hogy mindenki azonos jogokkal rendelkezik stb).

nálunk úgy megy, hogy a magát baloldalinak nevező párt valójában jobboldali, a konzervativ inkább balra húz, a liberálisnak mondott párt inkább szélső bal, és a jobboldali párt kő kémény liberális elveket vall, ez tipikus magyar, miért pont itt mennének normálisan a dolgok.

Beer Ninja 2009.07.14. 07:24:49

"Sztrájk előtti hangulat az APEH-nál"

Ugyanúgy sajnálom őket, mint az SZDSZ-t... :) Végre, végre! :):):):)

Én 31 éves koromra eddig 10.000HUF jutalmat kaptam összesen, 1 egész évi pluszmunkám elismeréseként a közoktatásban...

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.07.14. 07:55:00

monnyonle!
Retkes,Kóka,Bárándy...stb.)

f.m.j. 2009.07.14. 08:06:12

@picur3ka (a barna szar ellepi az orszagot:

Olvastad a kommenteket is? Úgy az igazi :)

Nagy itt a sötétség...

belzebubó 2009.07.14. 08:17:54

@scooby08: azt hittem már nincs olyan irástudó ember aki ezt a sületlenséget még beveszi,de hogy még ezt érvként is használja! Hajrá! Milliárdosokat a Parlamentbe!
Még az hiányzik a gondolatmenetetből,hogy legyen csak sok zs-je,mert akkor az ország lakosainak is sok zs-t csinál,igaz? Téged bannoltak kaccsolatról?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.14. 08:29:18

@Prinzessin Erbsen: Háát 94-ig ugyanígy voltam én is.
Én is sajnálom, hogy úgy bekajáltam a szövegüket!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.14. 08:29:23

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": mi mást is lehetne ehelyütt idézni, mint Bill Pulmann-t a Függetlenség Napjából:

Atomot nekik! Atomot a bestiáknak!

'reggelt nácziakok!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.14. 08:38:33

@Seduxen: zikkájjl!
A legjobb mondás!
Vagy mint Vincent Vega:
Puska kellett volna bazmg.

rolika 2009.07.14. 09:12:09

@Zoltanius: "piacgazdaság, szabad választásra épülő parlamenti demokrácia, szabad vállalkozás, szólásszabadság, árubőség, sajtószabadság, az egyéni és közösségi jogok teljes körének biztosítása."

Ohh, hát ezeket valóban nem vettem figyelembe. Vajon miért nem? Csak nem azért, mert ezek gyakorlatilag egy csapásra megvalósultak '89 végén? Vagy azért, mert az SZDSZ nélkül is megvalósultak volna?
Sőt az SZDSZ nélkül lehet, hogy sokkal jobban megvalósultak volna, ebben biztos vagyok.

Mert nálunk Magyarországon a piacgazdaság, szabad vállalkozás = korrupció.
A szabad választásra épülő parlamenti demokrácia: ajánlom a kibulizottorszag.net -et a visszáságokról, vagy éppen a budapesti bohózatot, amikor Kivágóné egy napos képviselősége biztosította a "demokráciát", egy liberális polgi alatt...
Szólás- és sajtószabadság: most viccelsz bazmeg? Az a szabadság, hogy a kutyát nem érdekli, mit mondasz. Képzeld el, mi lenne, ha zero-ék véletlenül beletenyerelnének valami kényes ügybe... Mennyi ideig lenne látható a vastagbor.blog.hu?
"az egyéni és közösségi jogok teljes körének biztosítása" - hahaha. A vidéki kis falvakban ki vagy mi biztosítja az egyedül élő öregek jogait?
Az árubőségről meg csak annyit, hogy az tényleg van, vacak, bóvli szarok mindenütt, ami meg nem az, ahhoz hiányzik a nyugati jólét és jövedelemszint. Ezt kúrták el a legjobban.

mesmithy 2009.07.14. 09:16:38

@fmj: Na lassan tenyleg megprobaljak, meg a tobb part rendszert is megszuntetni, mert ok "olyan demokratikusak".

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.14. 10:08:00

@Noname Cowboy: @VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": avagy Mao Ce Tung halhatatlan mondása:

Az igazi hatalom a fegyverek csövéből ered!

cikkhájl!

index.hu/belfold/budapest/2009/07/13/gripenek_huztak_el_budepest_folott/?cp=5

én eközben vajon hol voltam??? :)))

Inner Circle 2009.07.14. 10:35:31

"Látjátok, ezért nem szép dolog lámpavasazni (melyik betyár volt az?! vallja be!)"

Én mindig viszek magammal lámpát, ha vasazni indulok, persze ha jön az éjjeliőr, akkor leoltom.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.14. 10:36:56

@Noname Cowboy: örülök, hogy nem én vagyok egyedül hülye, persze azóta történ javulás az állapotomban, gondolom nálad is hasonló a helyzet.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.14. 10:43:22

azért ez érdekes, hogy most sorra lépnek ki az alapító atyák, mintha ez a katasztrófális bukas nem az ő érdemük lett volna teljes egészben.

Én még emlékszem amikor Tölgyesit megválasztották, és demostrative nem vállaltak mögötte ögyvivői szerepet.
Most is a fülemben hallom Petőt meg Magyart, azzal az arogáns hanggal: Nem vállalom!

Isten malmai lassan őrölnek, de azért őrölnek, most azt kapják amit megérdemeltek: vége a felügyelő bizottsági helyeknek, a talált pénzeknek. Megbukni ebben a korban már elég kinos, mert már nincs idő ujra kezdeni.

rolika 2009.07.14. 10:57:33

@Prinzessin Erbsen: Meg ki alkalmazna egy bukott, korrupt szdsz-est? :-)

jozicsenko 2009.07.14. 11:11:01

@calam: Szia!

arra gondoltam, hogy a rendszerváltás elötti szintet értük el eladósodottságban, úgy hogy már nincs vagyon amit eladhatnának az elvtársak...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.14. 12:03:45

@jozicsenko:
Szia!
én úgy tudom nem értük el azt a szintet. akkor majdnem 100% volt, és úgy emlékszem a legbrutálisabb gyurcsányi osztogatáskor is "csak" 70-80% között volt. Ami tragikus, de nem az akkor i szint.
(Amúgy bármit is miért kellene állami kézben tartani? Egyébként a 94-es privatizációk szerepet játszottak abban, hogy nem következett be az államcsőd.)

heima (törölt) 2009.07.14. 12:32:30

@calam: látom a gazdaságpolitikához is legalább annyira értesz, mint a szociálpolitikához :D

2009.07.14. 13:01:46

@calam: ez hülyeség..a PISA arra volt jó, hogy jó ledegradájlák az oktatásunkat..nem lehet összehasonlítani egy almát a padlizsánnal!!! Magyar Bálintnak nagyon önös céljai voltak az oktatási tárcával...és a libsik jól szét is csapatták az egész oktatást az elitképzéssel, aztán meg csodálkoztak a szegregált iskolákon...

jozicsenko 2009.07.14. 13:05:00

@calam: jhjajj, persze, az állam rossz gazda

véletlenül sem a céget irányító beszavazottak

no, akkor ellenpélda, külföldről: Gas De France: részben állami tulajdonú, valahogy Párizsban fel se merült, hogy eladják
itthon: a Magyar Rádió, ahol egy menedzser elvállalta, rendbe rakta, felfutatta: most meg megy az anyázás, hogy jár-e neki a pénz, vagy nem...

s egy aprócska pontosítás: a 94 utáni privatizációt Hornék szimplán szétosztották volna (ismerős?), csak szerencsére egy MDF-s és KDNP-s beadványra az államadósságot csökkentették vele...

most sajnos csak ezt találtam, pont itt foglalkoztak vele:

vastagbor.blog.hu/2009/05/19/az_allamadossag

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.14. 13:37:20

@jozicsenko: nem mondtam, hogy jól privatizáltak. Annyit mondtam, hogy szerintem az állam ne vállalkozzon, hanem szabályozzon.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.07.14. 13:38:52

@Letícia-Charlotte in SBp: ja, ez megint egy nemzetközi összeesküvés, csak azért, hogy itthon a liberálisok csinálhassanak valamit.
Ezt nyilván te sem gondolhatod komolyan.

heima (törölt) 2009.07.14. 14:00:03

@calam: csak az (Európában) klasszikus állami (rész) tulajdonú iparágakban 0 vállalkozás folyik, nehezen értelmezhető ugyanis a vállalkozás monopólium esetén. Attól, hogy egy intézmény zrt jogi formában működik, nem költségvetési intézmény, attól még nem lesz vállalkozás, a szó klasszikus piaci értelmében.

jozicsenko 2009.07.14. 14:06:20

@calam: nem tudok veled egyetérteni

igenis legyenek tiszta, egyértelmű szabályok, ami alapján az a cég működhet - legyen egyértelmű, hogy nyereséges cég igenis hozza befelé a pénzt az államnak: annyival kevesebb adót kell neked fizetned

vagy ha a profilból adódóan nem lehet nyereséges, akkor határozzák meg a körülményeket, ameddig az állam finanszíroz (máv, pl)

másképp: Debrecen pályázott anno a miskolci vizművekre, mert megérte volna? akkor kapcsoltak csak az elftársak, hogy hopppá, lehet van benne pénz?

korrekt orr 2009.07.14. 16:21:53

Amikor a nemcigány magyarok, a jólöltözöttség és az általános finom ízlés világszerte ismert és elismert nagykövetei azzal ekézik a cigányokat, hogy hülyén néznek ki, lásd Vastagbőr blog. Egyébként ennek a Vastagbőrnek a sikere legalább olyan érdekes, mint a Kuruc.info esete. Cseppet sem kevésbé korlátolt, ráadásul szemben a Kuruccal a fontoskodás mellé még akasztófahumoruk sincs. Vastagbőr postot követelek Karl Lagerfeldről. via-Bede.
Ez most ugyan kivételesen nem cigány poszt, de mennyire igaza van, ismét! üdv.

f.m.j. 2009.07.14. 16:48:16

@korrekt orr:

Te, ezt már írták a kollégáid :) nem tűnt fel?

2009.07.14. 17:33:27

@calam: hogy mit gondolok - mivel benne vagyok - nem mondom el. De nem összeesküvés, egyáltaklán nam..hanem inkább, hogy Seholsincsország minisztere(i) szerint előfordulhat, hogy a gyereke tökéletes és az összes többi tanár hülye....Persze ez csak mese...:PP

korrekt orr 2009.07.14. 17:37:46

kollégáim? mármint a többi zsici? :)

f.m.j. 2009.07.14. 17:42:11

@korrekt orr:

zsici? az meg mi a rák? :):):)

kollégáid= akik a Vastagbőrt kuruclight-nak "minősítették" , továbbá: kollégáid= előtted szólók, akikhez képest semmi újat nem hoztál, pedig az építő kritika aranyat ér, bocs, de ez nem volt az. Legközelebb. Ne add fel :):):)

korrekt orr 2009.07.14. 18:00:13

fmj: szóval ez ide kevés, értem. Egyébként Bede webhulladékából másoltam ide, ezek szerint nem elsőként -- zsici=ZSIDÓ

f.m.j. 2009.07.14. 18:16:01

@korrekt orr:

Egyébként miért érzed úgy, hogy a zsidót zsicinek kéne írnod? Én ezt tényleg nem tudom hova tenni... meg nem is írtam semmi olyat, ami téged erre indíthatott volna...

"Amikor a nemcigány magyarok, a jólöltözöttség és az általános finom ízlés világszerte ismert és elismert nagykövetei azzal ekézik a cigányokat, hogy hülyén néznek ki, lásd Vastagbőr blog. Egyébként ennek a Vastagbőrnek a sikere legalább olyan érdekes, mint a Kuruc.info esete. Cseppet sem kevésbé korlátolt, ráadásul szemben a Kuruccal a fontoskodás mellé még akasztófahumoruk sincs. Vastagbőr postot követelek Karl Lagerfeldről."

Ez az, ami volt már. A Bede is, meg az efféle vélemények. Amúgy mi a baj?

De mivel sosem fogom megtudni, inkább hagyom, jó?

korrekt orr 2009.07.14. 19:21:31

ha nem érzed, mi a baj, akkor tényleg hagyjuk a fenébe

Szorgos Lajhár 2009.07.17. 20:11:18

Múlt csütörtöktől egy hétig falun voltam internet nélkül, csak az MTV 1, retek, tv2 szerepelt a helyi kínálatban, rádió pedig csak akkor, ha autóztam. Namármost nem értettem, mit ugrálnak az ősszadisták Retkes miatt. Felszólította Kókát a lemondásra? Nagyon helyes. Aztán talán a tegnap déli krónikából értesültem az ominózus bocsánatkérésről. Az általam megtekintett tv-s hírműsorok erről mélyen hallgattak, vagy csak én nem a megfelelő időpontban sugárzottakat néztem?

süti beállítások módosítása