Skip to content


       Szűrés lista

Hova tűnt 79.623 euró?

2005. március 24-én átadták Szegeden a a nagyközönségnek a Roma Információs Szolgáltató Központ és Közösségi Házat, vagyis az Amaro Khert. Az eseményen megjelent Teleki László politikai államtitkár, aki elmondta: egy valódi közösségi tér jött létre, mely nemcsak Szegednek, hanem az egész régiónak fontos. Az eseményen a szegedi önkormányzat részéről Kozma József alpolgármester, és roma civil szervezetek képviselői is részt vettek.

-Dús és színvonalas programokat várunk a közösségi háztól – fogalmazott Kincses Ferenc, az Együtt A Romákért egyesület munkatársa –, mert ezek segítenek a romák identitástudatának ápolásában.

Czutor Zsolt, az Amaro Kher vezetője elárulta: a tervek szerint ismert roma művészeket – például Szakcsi Lakatos Bélát, a Váradi Roma Cafét, Pege Aladárt – hívnak meg havonta két alkalommal, emellett a helyi művészek is bemutatkoznak. A megnyitó résztvevői már tegnap este megismerkedtek néhány szegedi művésszel, autentikus cigányzenét, jazzt és verseket hallgathattak.

Mesének vége, a nagyszabású tervekből nem lett semmi, a két jelentkező, cigányok között is elismert pedagógus foglalkoztatását nem szavazta meg a CKÖ, majd a közöségi ház rövid működés után már augusztusban bezárt azzal a zavaros indokkal, hogy a kerítés dőlőben van, ezért életveszélyes az egész, nem lehet benne közösségi programokat tartani.

Majd az ingatlant birtokba vette a természet. A Délmagyar lefotózta és lefilmezte a mostani állapotokat:

 

Na, ez egy tipikus példája annak, mire mennek el az országban a cigányság integrációjára szánt pénzek. Természetesen Kolompár az éllovas a maga 3-4 büntetőügyével, de mik lehetnek még, amiről nem tudunk...

Itt Szegeden például 112.365 euró (~29 millió forint) vált köddé.

Dr.Kozma József alpolgármester 2004-es előterjesztése:

 

"Tisztelt Közgyűlés!

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 148/2003. ( II. 21.) Kgy. sz. határozatában döntött arról, hogy a Roma közösségi és információs központok létrehozása elnevezésű Phare pályázaton konzorciumi tagként részt vesz a város.

A sikeres pályázat érdekében önkormányzatunk a Szegedi Cigány Kisebbségi Önkormányzat részére 5 évre - a pályázat céljainak megvalósulásáig - ingyenes használatba adta a Cserepes sor 35. sz. alatti épületet, melynek becsült forgalmi értéke 24.100.000 Ft volt.

A győztes pályázaton a CKÖ, a Cigány Oktatási Egyesület, Szegedi Cigányok Demokratikus Közössége, a Bartók Béla Művelődési Központ, a Progress Alapítvány és a Szeged M. J. Város Önkormányzata alkotta konzorcium összesen 112.365 euró támogatást nyert.

Ebből az önkormányzat által biztosított épület helyreállítására 32.742 eurót ( 8,489 millió Ft ) fordítottak. Így lehetővé vált egyelőre korlátozott alapterületen a közösségi ház működtetésének beindítása."

Az épület leamortizálása tehát egyértelműen a Szegedi Cigány Önkormányzat sara, övék volt a használati jog, felelősséggel tartoztak érte.Az önkormányzat körülbelül bukta az épületet, a videót elnézve vagy le kell dózerolni, vagy a valamikori 8,5 millió legalább kétszeresét rákölteni.

De ami érdekesebb kérdés: hova tűnt a maradék pénz, amit feltehetően a közösségi ház működtetésére nyert a konzorcium?

Hova tűnt 79.623 euró?

Szegedi CKÖ? Botka úr?

Önök mit tudnak erről, hm?

Címkék: szeged társadalom cigány botka

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr661403632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.24. 14:00:34

@Horizont:
@Lecso5-nem védendő fogyasztó!:

Elhiszem én, hogy igaz!
Azt mondtam csak, hogy olyan hihetetlen, hogy ebben a feszültségekkel terhelt országban van kivétel is. De örülök neki, hogy van!
Ezt a falut kéne példának állítani a cigányok elé, nem a rasszizmusról sírni.
A polgármesterasszonyt meg klónoztatni kéne sürgősen, hogy mehessen más falukba is rendet rakni.
A vallás valószínűleg azért ilyen sikeres Uszkán, mert nem a hagyományos ájtatos, padbanülős, hanem mozgalmas, énekes, kicsit olyan, mint a gospeles néger istentiszteletek.

Marcellusca 2009.09.24. 14:01:46

@Horizont: Annyit emlegettem a banán osztást, hogy "ylion" azt feltételezte rólam, hogy nekem is sok van belőle, mint a Bud Spencer-es Banános Joe-ban. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.24. 14:02:19

@jozicsenko:

A katonáknak jó a konténer?
Különben is van az a mondás, hogy "Ajándék lónak ne nézd a fogát"
Na ez pont ilyen eset.

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.24. 14:03:29

jó reggelt!!

Ma megfogadtam, hogy akkor sem fogok felháborodni és hőbörögni, ha a kórházakról, vagy a dzsipszikről lesz szó...és nem veszek össze senkivel.
Viszont meg kell osztanom veletek a bennem lapuló érzést (szigorúan csak mosolyogva a tökéletes smink miatt):
Hogy költenék az összes pénzt, amit eddig kaptak, valami iszonyú undorító, leprához hasonló, gyógyíthatatlan betegség enyhítésére!!! Csürhe banda!!!

Nnnna, ez jól esett. :)

Ja, tegnap nagyon kisebbségben éreztem magam köztetek. Most úgy döntöttem, hogy a véleményem miatti kirekesztés ügyét elővezetem valami jogvédő szervezetnek, aztán talán még jól is járok...
Többek indulatos véleménye, és meg nem értése bennem félelmet keltett. Emiatt kérem haladéktalan felszámolásotokat.

Szeretném bejelenteni, hogy vásárolok egy luxus autót. Csak azért mondom el, mert mától a kisebbséghez, a meg nem értettekhez, a kirekesztettekhez, a megbántottakhoz tartozom, és ezért jogosult vagyok a ti adótokból fedezni a baromságaimat, ja és persze ingyen élni.
Persze figyelembe veszem, hogy valaha kedveltelek titeket, ezért választhattok, hogy milyen pályát válasszak:
-szüljek 6-7 gyereket, akiket majd ti tartatok el, vagy lopjam a színesfémet, vasat, amit majd a ti adótokból pótolnak, esetleg térjek át a kőkemény bűnözésre?

Nekem végülis mindegy, a pártok így is úgyis versengenek majd értem, hiszen egy újabb potenciális szavazó leszek (köztetek úgyis csak a Jobbik mellé tettem volna x-et), ezen kívül gondoskodni fognak róla, hogy ez az állapot minél tovább fenn álljon.

Most pedig elmorzsolok egy apró könnycseppet a szemem sarkában, és azon gondolkozom, kire is tegyem a voksom tavasszal...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.24. 14:05:15

@Tündér_Lala:

Hát mindent azért se. Pl. "a kocsmában alig fogy az alkohol"
De a tiszta, rendezett porták, kulturáltan nyilatkozó emberek letagadhatatlan tények.
Ha csak a fele igaz, már jó.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.09.24. 14:05:26

@laspalmas: nehogy azt hidd, hogy oda nem téved be egy-egy semmirekellő romacsalád! megpróbálnak letelepedni, és ha tudnak akklimatizálódni akkor maradhatnak, ha nem elkergetik őket mint a sz**t.

Veronikamama 2009.09.24. 14:08:27

@Veronikamama: Bocsánat elnéztem, ez már átadva, ill. visszaadva, szóval szépen lelakták ahogy azt mindig mindennel megtették.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.24. 14:09:14

@laspalmas:

Ez már nem annyira cukros videó, mint a tévékettős. Sokkal jobb, életszerűbb.

Marcellusca 2009.09.24. 14:11:45

@Hajnalkám, te ezt nem tudhatod!:
"azon gondolkozom, kire is tegyem a voksom tavasszal... " - nomen est omen!!! :DDDD

Egyébként nem mondtál semmi újat.
Én már többször mondtam, ha netán (de ne adj' Isten) olyan helyzetbe kerülök, hogy valami kedvezményért/segélyért kell kilincselnem és nem kapom meg, akkor kiverem a balhét, mondván:
- Azé' mer' én nem vagyok czigány?

Egyébként meg tedd túl magad a dolgon!
Én is voltam már hasonló helyzetben és mégis ITT vagyok.

Azé' remélem, hogy jól éreztem ki a megbúvó iróniát. :)

f.m.j. 2009.09.24. 14:11:51

@laspalmas:

itt a linkje (emailben kaptam egykor), de most nem jön be rajta, azért ideteszem, hátha valaki ügyes ez alapján megtalálja :)

www.mtv.hu/videotar/?id=34205

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.24. 14:13:28

@Hajnalkám, te ezt nem tudhatod!: Ezennel Te is felkerültél a gárdafantom listájára, már késő, magadnak kerested a bajt! :o)

Marcellusca 2009.09.24. 14:13:46

@laspalmas: Erről beszélek, Nyuszómuszó! :)

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.24. 14:21:33

@Marcellusca /a Banános Joe/: :) Köszönöm a bátorítást! Ígérem, amint a tűz közelébe kerülök, kérvényezni fogom, hogy a Te adódból ne vonjanak részemre! :))))
Amúgy hamar kihevertem a tegnapit. Ok, volt egy kis orrfelhúzás, de túléltem... persze a nyilvános bocsánatkérésetekre még azért várok!!! :))))

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.24. 14:24:56

@Félkupica_Fehér_Főnök: jaaaaj, csak azt ne!!! Bármit csak a gárdistákat ne! Ez a bakancs, mellény, fekete sapka, és fényképezőgép kombó... legvéresebb álmaim főszereplői... most aztán már tényleg futok, és az irodához udvarára csinálok (mint a tesók)... :))))

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.09.24. 14:29:00

@laspalmas: Sz.Sz.B. megyében jogvédő? Tudod milyen messze van az BPhez? Ráadásul ott az Ukrán határ is... 8-)

Laibach 2009.09.24. 14:31:46

Hamarosan nemzetközi blokád alá fogják vonni Spanyolországot:

kiforditott.blog.hu/2009/09/24/a_legnaczibb_orszag_europaban_espanja

Horizont 2009.09.24. 14:32:37

@Hajnalkám, te ezt nem tudhatod!:
Megbántottunk tegnap? Akarsz róla beszélni?? :DDD
Ez semmi nem volt ahhoz képest amit én kaptam csernaja -tól. Én is túléltem, igaz nehezen!
Edződni kell úgy látom!!

Marcellusca 2009.09.24. 14:33:05

@Hajnalkám, te ezt nem tudhatod!: Őőőő, izé, alapvetően nemtom mi volt a porbléma (visszaolvasni meg lusta vagyok:D).
Azé' köszi, hogy egy kicsit megszántál. :)

"bakancs, mellény, fekete sapka, és fényképezőgép kombó" - japán turisták? :D

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.24. 14:50:54

@Horizont: dehogy bántottatok meg! Ahoz több kell! :))

@Marcellusca /a Banános Joe/: Csak kicsit hisztis voltam nap közben, aztán hirtelen megtaláltam a témámat, amin dühönghettem vég nélkül.
A probléma ott kezdődött, hogy valóban kicsit elnagyoltam a véleményemet, de ti ezt nem néztétek el nekem, hanem még vissza is szóltatok! :))) Hát ilyet!! :)))

És így lettem kisebbség...de semmi gond! Ami történt, megtörtént! Most már csak a jövő felé tekintek, azon töröm az okos kis fejemet, hogy hogyan tudnék a lakásomból kevés melóval putrit csinálni, és mire költsem a segíííjt! :))))

f.m.j. 2009.09.24. 14:53:13

@laspalmas:

aha, köszi, ez az.

Aztán van ám még egy filmecske, ott meg arról van szó, hogy nem a segélyt adják oda, hanem fát, élelmet kapnak, atelepülés nevére nem emlékszem, de ott is béke van, és tiszta szemek, fényes tekintetek :)

reKorrekt 2009.09.24. 15:06:49

@mókusfüles bukósisak: az én kedvenc filmecskémben még fát sem kaptak, mással tüzeltek ;)

Laibach 2009.09.24. 15:07:51

A közösségi házból hagyományőrző ház lett.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 15:08:28

@Seduxen: @kékhagyma: Az Emberek, Akik Nem Tudtak Semmiről, lesznek. ettől még Sedux megin' kavarsz :D megártott neked a szembeszomszédasszony kisugárzása :-) Te is tudod, hogy az ojrók valószínű sorsa egy "nehéz sorsú vállalkozás megsegítése" címmel keresendő inkább :-) volt már rá példa... :@ ha a tezsvírek nem tudnak semmiről? miért is nem figyeltek az épületre? instállom akkor sajnos az Önökre szánt pénzt a Csillag szálló újabb szárnyának kiépítésére szánjuk, ahol Önök hagyományaiknak megfelelő elhelyezést kaphatnak. :-)
olvasva tovább: kultúrházzá, persze :-) berendeznének pár hagyományos tanfolyamot is Sedux :) fantáziádra bízom, milyeneket :-)

@rolika: jajj, hát személyit kérnék! nincs? fáradjon velem 72 órára és gondolkodjon, hova tette! :-)

@laspalmas: tanulságos video, bár a kérdésre sok választ nem ad, nevezetesen: hogyan alakul ki egy-egy ilyen közösség? mert azért nem tiltakoznék, ha hirtelen a példa mondjuk már a faluhatáron kívül is ragadós lenne.

@Laibach: azszép... látom Spanyolhonban is megvolt a maguk Szögi Lajosa.

ErEr 2009.09.24. 15:15:27

Ezért kezelik a cigányokat úgy mint a hímes tojást, mert lehet integrációjukra hivatkozva hatalmas pénzeket nyúlni az Úniótól.

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.24. 15:22:07

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

"instállom akkor sajnos az Önökre szánt pénzt a Csillag szálló újabb szárnyának kiépítésére szánjuk, ahol Önök hagyományaiknak megfelelő elhelyezést kaphatnak. :-)
olvasva tovább: kultúrházzá, persze "

:)))) Ez mekkora!!! :)

Tényleg, ha már itt tartunk: a börtönlakók szavazhatnak?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 15:29:35

@Plutonic: hangfal ki az ablakba, Emperor bekapcsol maximális hangerőn, 10 perc múlva nincs ilyen gondod.
@mókusfüles bukósisak: nekem se rémlik, de mintha Szolnok környékén lenne. és ott van még a monoki példa is. sok piciny modell kezd épülni, ami jó, mert esetleg kiderül, hogy többféleképpen is meg lehet oldani a problémát.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 15:30:50

@Hajnalkám, te ezt nem tudhatod!: jó kérdés, régebben még úgy volt, hogy az ott-tartózkodásuk idejére el voltak tiltva a közügyektől. csak azóta amikor utoljára néztem ismerősnek, eltelt 7 év.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.09.24. 15:32:55

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
"Emperor bekapcsol maximális hangerőn" - inkább Slayer vagy ha má' zene akkor Messhugah... 8-)

Tündér_Lala 2009.09.24. 15:34:19

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: Mit gondoltok miért épülnek padlófűtéses börtönök, miért vesznek légkondicionált rabomobilt ? :)))

Petrow 2009.09.24. 15:40:20

@mókusfüles bukósisak: ez nekem sem világos, hogy mi hívta életre. Hogy érvényesíthesse a jogait? Hogy megfelelően legyenek képviseltetve? Hogy szabadon gyakorolhassa a kultúráját? Hogy elősegítse a kulturális fejlődését? Ezeket hallottam legtöbbször, de könyörgöm, KI A RÁK AKADÁLYOZTA EDDIG ŐKET EBBEN?
Ahogy mondod, legyenek képviseltetve a megyei önkormányzatban, aztán ámen. Viszont van egy olyan érzésem, hogy a kisebbségi önkormányzatok jó pár helyen inkább már többségiek lennének, ha százalékosan képviselhetnék magukat.

Hannibal22 2009.09.24. 15:46:51

"A cigányember ugyanis nem hagyja magára a rokonait. Ha kell, tízen laknak majd együtt egy kis szobában, de az öregnek lesz helye, s míg lesz mit enniük, lesz mit ennie az öregnek is. Szép hagyomány. Szívbe markoló viszont, amikor kiderül, hogy a fogvatartottak olykor kiszabadítani sem hagyják magukat, mert úgy érzik, akármennyire rossz is a helyzetük, így mégiscsak tartoznak valahová. Rúgják, ütik őket talán, de legalább van ki rúgja őket." (NOL a csicskáztatásról)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 15:47:43

@Lecso5-nem védendő fogyasztó!: a zenekar opcionális, ízléshez választandó, a lényeg az extremitáson van :-) pl. egyik haverom Terrordome-ot tolt nekik, érdekes, a mindenféle hardcore rave és társai se fekszenek arrafelé :-)
@Tündér_Lala: hát nem nekünk, nyugi :-)

Hadron 2009.09.24. 15:50:45

Nos! Látom, sokan vannak, akiket érzékenyen érint ez a téma. :))) Engem is.. A probléma nagyon-nagyon régóta fennáll. Sajnos. Az oktatás és kultúra, mint olyan, számukra soha nem létezett. (habár azt tudják vonyítani, hogy 'Árányeső a szép kis házra..') De azt kell megértetni velük, hogy hozzáadott értékre szükség van a felemelkedéshez. Tehát, a kölkök menjenek iskolába, hogyha fizetjük, tessék az önkormányzat által kijelölt/felajánlott munkát elvállalni, ha már segélyt kapnak. A lopás, rongálás.. nem tudom, talán a génjeikben van?? Ingyenes az egészségügy: tessék tisztán megjelenni orvosnál, kórházban. Tiszteljük meg embertársainkat azzal, hogy nem orrfacsaró bűzt árasztva jelenünk meg, és még sorolhatnám a problémákat. De ezek csak felületi dolgok. Ha igazán a mélyére ásnék, megriadnék. Ki fogja ezt a jövőben rendbe tenni? Ki meri ezt felvállalni? És ez csak egy probléma a sok közül....

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.24. 15:55:39

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: nem mintha oda készülnék... csak ha esetleg mégis, tudjam, mire számítsak... :)))

Múltkor már közhírré tétettem itt, hogy tollat lopok a szerkesztőségből.
Na, ha ezek ott fenn elolvassák ezt, és felfedezik bennem a konkurenciát, végem... :)))

khmm... 2009.09.24. 15:55:46

@hannibal22-73:
Az előbb bemásoltam egy részt az indexre a mai MN vonatkozó cikkéből.
Vérforraló, ahogy a helyi cigányfőnök "nagy jótevőnek" állítja be a csicskatartókat. :-((((

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=93711721&t=9192159

"Dógi János roma kisebbségi vezető szerint a csicskatartás az önkormányzatok problémája. Ha módosabb cigányok nem etetnék és dolgoztatnák e perifériára szorult kört, a baj a helyhatóságok nyakába szakadna, és ők nem bírnának vele. .... Tehát a gazdag romák tulajdonképpen jót tesznek a "gádzsókkal", amikor szolid vacsoráért és egy pohár pálinkáért vagy liter borért nehéz fizikai munkát végeztetnek velük.

- Földönfutóvá válnának ezek az emberek, ha nem volnának eltartottak - felelte érdeklődésemre Dógi János , akinek nincs jó véleménye arról sem, ahogy a magyar sajtó a cigányokkal kapcsolatos ügyeket tálalja. - Hogy a romákról ilyen hátrányos kép alakult ki, az nagyrészt a média felelőssége - álíltotta."

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 15:59:22

@khmm...: ha a módosabb cigányok MUNKÁBÓL gazdagodtak volna meg, akkor nem lenne csicskáztatás sem szvsz.

khmm... 2009.09.24. 16:08:37

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Nyilván....
No de miért nem lehet nálunk is "rájukereszteni" az APEH-et az ilyen "furamódon" meggazdagodott cigánycsicskásokra, mint Fr.o-ban??? No meg persze az uzsorásokra, és egyéb világi hívságokkal :-) proccoló, azonban APEH adatbázisban soha elő nem forduló gazdagcigányokra???

www.inforadio.hu/hir/kulfold/hir-305137

Hannibal22 2009.09.24. 16:09:55

@khmm...: Ez szép...milyen abszurdummal lehet még védeni ezeket?? Az idős emberek legyilkolását is köszönjük meg nekik,nem szakad az eltartásuk a nyugdíjkassza+TB nyakába valamint nem egy koszos kórházban halnak meg magányosan.(bocsánat) Rohadékok!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 16:13:30

@khmm...: nézd, ott egyszerre két feltétel is teljesül, tudjuk, melyik az erősebb... a minta szép, ám nem veszi figyelembe a másik feltételt (védendő kisebbség, mint szavazóbázis), így kis hazánkban egyelőre szóba se jöhet...
@hannibal22-73: lesz még pár minta, messze még április...

Hadron 2009.09.24. 16:19:08

@Hajnalkám, te ezt nem tudhatod!:
Hajnalka Drága! Ne lopj! Ne akarj ennek a hányatott sorsú rétegnek oszlopos tagja lenni! Egyszer, ha nagyon sok pénzem lesz, összeülök a világ legnagyobb nevű fizikusaival (persze azokat is mi adtuk a világnak..., nem ők) és kitalálunk valamit a gravitációval kapcsolatban. Persze úgy, hogy csak náluk ne működjön... :)))))))))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 16:24:44

@Hadron: összeülsz a világ legnagyobb fizikusaival, és magyarul megvitatjátok a kérdést :D

jozicsenko 2009.09.24. 16:24:49

@khmm...: az a gyönyörű, hogy a liberális eszmék harcosa, az SzDSz meg sem szólal

pedig ha valami ma Magyarország szégyene, az a XXI századi RABSZOLGATARTÁS

akár cigány a rabszolgatartó, akár magyar - szégyen

és külön szégyen, hogy Kunce óta ez csak szimplán "megélhetési bünőzés"

tokmányos 2009.09.24. 16:30:09

Csak úgy ! A sok degenerált EUS. jogvédő megszokott ilyen képeket, filmeket nézni????Pár napja egy Olaszországban működő cigány telepet felgyújtottak,mint a szart.Róma,vagy Milánó mellett! Ugyanezen film bemutatta, egy másik telepen a cigányokat kamerával ellenőrzik! Nincs kimenetel!!!!!!!!!!!! Kőrbe vannak kerítve!! Ha jól tudom Olaszország is eus. ország! Ott lehet szegregálni, vagy szegre vágni ?????? Akkor mi mi a faszt tétovázunk??És ezek 1989-es politikai menekültek,ill. a leszármazottjaik.A tetves cigány mindenütt csak tetves cigány marad!!!!!!! És én vagyok az antiszemita Pista??

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 16:46:15

@Seduxen:

Jó vicc, így is fél éve van hátra, de azért lemondással zsarolgat, mint az exfőnöke.:)

Hajnalkám, te ezt nem tudhatod! 2009.09.24. 16:55:55

@Hadron: hümm... nagyon emlékeztet ez az elmélet valakire! Ilyen profi megoldás csak egy embernek juthat eszébe...Csak nem?????? :DDDD Hát szíííja!!!!!!!

Hogy mindenki értse a lényeget, mi most nem offolunk, ez nagyon is a témához vág.
Hadron drága kitalált egy nagyon nagy megoldást a svédek ellen. Semmit nem kell elvenni tőlük. Csak a gravitációt... Ennyi. És boldogan élünk, amíg meg nem halunk :))))

Üdv köztünk!! :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 16:57:24

@Hajnalkám, te ezt nem tudhatod!:

Ki bántott meg?:-O Én már rég nem lennék itt, ha minden véleménykülönbségnél megbántódnék.:) (És akkor pár napja még miket kaptam a fejemhez, anyám.:)) Na de majd belerázódsz szerintem.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 16:59:08

@Horizont:

"Ez semmi nem volt ahhoz képest amit én kaptam csernaja -tól. Én is túléltem, igaz nehezen!"

Nyugtasson a tudat, hogy azóta nem válaszolt a kínos kérdésekre, és most legalább simulékonynak próbál látszani.

krtek 2009.09.24. 17:08:08

Valahányszor meglátok az utcán egy cígányt, mindig eszembe jut az "adófizető" szó.
Valahányszor meghallom, hogy "cigány politikus" eszembe jut a "halmazati büntetés" szó.
Valahányszor meghallok egy nagyon toleráns fasztarisznyát ömlengeni a cigányokról, mindig eszeembe jut a "hány kilóméterre lakik tőled az első cigány bazmeg?" kérdés.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 17:08:46

Amúgy nekem nem jött be, hogy a videó háttérzenéjéül a Himnuszt mixelték meg.:-/

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 17:13:18

@Mj: stílusosabb lett volna egy kis diszkósított bangómargit, hozzá némi kockalada motorzajjal. a Himnusz mixelgetése tényleg nem jó ötlet, de ezt találták ki hozzá. végülis, amennyire ez az eset a segítségnyújtás kifordítása, lehet amiatt...

Roxvox 2009.09.24. 17:45:07

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Most, hogy az igényes (értsd:óriási igény van rá) zene királya (Bódi Guszti) kórházban van, nagy is a sírás-rívás Szabolcsban, is. :))))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 17:46:28

@Roxvox: nofene, mi van vele? ő is meg akart berettálkozni, mint a király, csak tévesztett? :)

redriot77 2009.09.24. 17:49:16

Kemény kikötések, számonkérés, törvényi kötelezettség nélkül hülyeség minden roma integrációs próbálkozás.

Mikor fogják már fel végre a TGM-féle agyatlan barmok, hogy ezt a pénzszórást nem lehet folytatni?!?! Kapjanak a cigányok lehetőséget, támogatást, de úgy, hogy törvény kötelezze őket arra, hogy a kapott javakat megbecsüljék: pl. évente kijönne egy hatósági ellenőr, és ha nincs megfelelő állapotban a ház, mehet a pereputty oda ahonnan jött, + büntetések!

Ezenkívül ne egyformán részesüljenek a támogatásban: a deviáns életmódot folytató reménytelen esetek ne kapjanak ugyanannyi segítséget mint az alapjában véve rendes szándékú cigányok. Nem vagyok szakember, de pl. az erőszakos, ember elleni bűncselekmények miatt korábban elítéltektől vonjanak meg bizonyos forrásokat.

Bármiféle kontroll, és retorziók nélkül nem lehet ezeket az embereket integrálni! És hogy integrálódjanak, az elsősorban az ő érdekük. Attól félek az illetékesek ezt sosem fogják elismerni. Ez az ország nem bírja el ezt a plusz egymillió főt, akinek csak jogai vannak, de kötelezettsége egy sem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 18:01:58

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Na akkor tuti, hogy lenémítom.:)
Igen, nyilván ezért mixelték meg az Örömódát is, miközben az EU-s zászlós táblát mutogatta a pasas, de számomra vannak olyan zenék, amiket semmilyen esetben sem szerencsés átalakítgatni. (Pl. Himnusz, Szózat, Székely Himnusz.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 18:03:19

@Roxvox:

Nem bírta a szíve a sok hátrányos megkülönböztetést. Na jó, ez gonosz volt, jobbulást neki, csak lehetőleg ne zenéljen.

Roxvox 2009.09.24. 18:03:25

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Cirkulációs zavarai lettek, azóta fogy is a kazetta ezerrel.. :((

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 18:17:42

@Mj: igen, mondjuk azért ez valahol a jelképek szembeköpése. mert azt meg tudom érteni, hogy adott esetben könyvet "fogyaszthatóbbá tesznek" a népszerűség miatt, hogy később többen olvassák önként, abban lehet valami. de az általad említettek azért mégiscsak a magyar népet azonosítják.
@Roxvox: egészségükre, ha nekik ez kell. én maradok a Watch My Dying-nál, az Angelusnál, és így tovább, ha magyar zene :-)
@redriot77: ez csak nekünk természetes. igaz, mi nem vagyunk elég esélyegyenlőségi szociológusok, nemdebár? :-) amúgy hogy mennyi csak joggal rendelkező van, lehetne boncolgatni, de abból megint flame lenne. mint adófizető állampolgár vagy mi, jókat kacagok ezen, mert sírni már nem érdemes.

Marcellusca 2009.09.24. 18:22:23

@redriot77:
"És hogy integrálódjanak, az elsősorban az ő érdekük. Attól félek az illetékesek ezt sosem fogják elismerni." - Nem csak az illetékesek. Az érintetteknek is fel kellene fogniuk, hogy ez az ő érdekük is (lenne)!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 18:36:43

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Én már a könyvek lerövidítését és átfogalmazását sem akarom megérteni. Ha van valami idegen kifejezés, meg lehet csillagozni, aztán a lap alján lehet szerepeltetni a szinonímát. Mellesleg nem a könyveket kéne lebutítani - átírásukkal éppen az "ízük" veszik el -, hanem inkább a szülőknek köllene valami kultúrát is csepegtetni a gyerekeik fejébe, és máris nem lenne gond a klasszikusok olvasása. De hát túl sokat várok...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 18:38:24

@Marcellusca /a Banános Joe/:

Igen, a baj elsősorban éppen a fejekben van - nehogy nekem valaki megint előjöjjön a génekkel -, az meg mindaddig kinevelhetetlen, amíg a gyerekeik is ezt a mintát tanulják el. Innen meg mindenki gondolatmenetére bízom a megoldási folyamatot.

Kartal (rezervált) 2009.09.24. 18:49:34

@mókusfüles bukósisak: ha jól emlékszem 1152, és nincs egymillió cigány sem az országban (remélem). na most a több mint 2000 önkormányzatot sokallják a 10 milliós népességre. ez az egyik. ha ők "magyarok", akkor minek nekik önkormányzat??? pláne ennyi... megszüntetni mindet! @khmm...: ó, a kurva anyját! álljon be ő is rabszolgának, csak hogy megtudja, milyen jót tesznek a cigók ezekkel a szerencsétlenekkel. egyébként megint ott vagyunk, mint az egészségügynél: egyre inkább meggyőződésemmé válik, hogy a leszakadó rétegeket szándékosan taszítják olyan helyzetbe, ahol nagyon gyorsan elpusztulhatnak... (lásd pl. opni bezárása)
@hannibal22-73: javasolni fogom Vonának a NOL székház lerombolását is. megyek segítek bontani, ha kell, szórom a sót is...

Kartal (rezervált) 2009.09.24. 18:54:21

@Marcellusca /a Banános Joe/: és azt fogom kiabálni: most azé, me zsidó vagyok??? :D
@Mj: nah igen. én azokat a könyveket küldeném a zúzdába...
@Lecso5-nem védendő fogyasztó!: én is Slayert szoktam tolni :) hadd szokják! :D

Hannibal22 2009.09.24. 18:56:41

@Mj: „Kötelező olvasmányok márpedig nincsenek" A fentebb idézett mondat Trencsényi úrtól hangzott el, aki azt mondta, szükség van a nemzeti kötőanyagra, a közös tudásra, de ezt nem csak olvasmányokkal, hanem képpel, zenével, filmekkel is létre tudjuk hozni. Egyébként a most szentesített kötelezőket abból a szempontból is kifogásolhatónak tartja, hogy az ezekben szereplő, Nyilas Misi-típusú hősök a tanárok által preferált szelíd, ártatlan, jó magaviseletű gyerekek, akik általában áldozattá válnak. „Olyanok, akik a gyerektársadalom peremén állnak, és néha csak azzal tudják felhívni magukra a figyelmet, hogy az életüket áldozzák. A mai sikerorientált társadalomban nevelkedő gyerekek egyre inkább elutasítják ezeket a »lúzereket«, akik nem tudnak magukon segíteni."

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.09.24. 18:58:18

Az új PTK. -ban benne van a nagybácsi elveheti a testvére gyerekét is. NA KIKNEK A GYAKORLATA ÁLTALÁBAN EMEZ TÉNYKEDÉS? Lehetne erről is egy jó kis poszt.

picur3ka 2009.09.24. 19:00:02

@ermi50xn6j2:

Mondd, hogy viccelsz, ugye, viccelsz?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 19:01:36

@Kartal (a dühös):

Kb. 800 ezer cigány van Magyarországon.
A Népszabadság székházát már lebontották.:P Egyébként nem értek egyet. Nem a székházakat kell lebontani, meg a könyveket bezúzni - nekem erről nagyon csúnya emlékeim vannak a történelemből -, hanem a fejekben lévő butaság légvárait. Ennyi erővel elégethetnénk az újságok felét is.
Egy hollandiai városka műemléki főterén rendszeresen összejártak drogozni meg hangoskodni a helyi punkok. Történt egyszer, hogy hangszórókat szereltek föl a tér házainak falaira, és lágy Mozart zene kezdett el szólni belőlük. És érdekes módon el is tűntek onnan a drogosok.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 19:07:19

@hannibal22-73:

"szükség van a nemzeti kötőanyagra, a közös tudásra, de ezt nem csak olvasmányokkal, hanem képpel, zenével, filmekkel is létre tudjuk hozni."

Nem tudjuk, hanem kell, és nem lehet szelektálni az adathordozók között. Ráadásul nagyon fontos lenne annak a kompetenciának az elsajátítása is, hogy a gyerek bonyolultabb szövegeket is értelmezni tudjon, ne pedig mindent csilivili képekkel tálaljanak elé. Mert ebből az lesz, hogy a gépezés miatt iszonyatosan gazdag képi látásmódja lesz, de a környezetében alig előforduló szövegek miatt funkcionálisan analfabéta marad, és úgy verik át írásban, ahogy akarják. Márpedig az írásnál sokoldalúbb, nem személyes adatközlést még mindig nem találtunk föl.
És mi van akkor, ha Nyilas Misi lúzer? Majd tessenek megbeszélni magyarórán.

Hannibal22 2009.09.24. 19:29:37

@Mj: "nagyon fontos lenne annak a kompetenciának az elsajátítása is, hogy a gyerek bonyolultabb szövegeket is értelmezni tudjon" A Légy jó mindhalálig nem nem nevezhető "bonyolult szövegnek". hu.shvoong.com/books/youth-novel/1669402-l%C3%A9gy-j%C3%B3-mindhal%C3%A1lig/ Nem a kivonat a megdöbbentő a linkelt oldalon hanem Judit kommentje...

Horizont 2009.09.24. 19:33:42

@ermi50xn6j2: Azt hittem először, hogy rosszul olvastam, de nem. A parlament megszavazta csak Sólyom aláírása kell. Tehát valaki feleségül veheti a testvére lányát. Törvényesen! A hideg is kiráz. Indok: "azzal indokolta a kormány, hogy aránytalanul súlyos jogkövetkezmény lenne az ilyen házasság érvénytelennek nyilvánítása." Na puff neki.Ez igen!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 19:34:51

@hannibal22-73:

Bonyolultabb szövegek alatt én se a Légy jó mindhaláligra gondoltam.:)
Ha Juditnak ez a jó tartalom - hemzseg a helyesírási hibáktól -, el se merem képzelni, hogy milyen szellemi színvonalon mozog.

Horizont 2009.09.24. 19:38:54

@Mj:
Megnéztem már miről beszélgettek. Nem kellett volna :(((
Ez most tényleg így van?
"Foglalja össze az emberi tudást"
Most már nem csodálkozom semmin , azon se hogy itt tartunk ahol. Sírni lenne kedvem.

Hannibal22 2009.09.24. 19:40:52

@Mj: Sejtettem,hogy nem arra gondoltál:) Épp azért linkeltem ezt be,hogy lásd,túl optimista vagy:) Nagyon sok "juditnak" egy ilyen kivonatra van szüksége,hogy értelmezni tudja a Légy jó mindhalálig-t ...ááá,nem is lehet erre mit mondani

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 19:41:25

@Mj: mondjuk elvont, nemnormális, olvasni szerető emberként vannak fenntartásaim, de a kötelező olvasmányok felé is. lehet, hogy azokat a műveket kell venni irodalomból, amiket, ehhez nem értek. viszont a sorrenddel igencsak vitába szállnék. valahogy egy 14 éves gyerek nem biztos, hogy felkészült a görög drámákra, akármennyire is érdekli a kultúra. a legtöbb tantárgyból a fokozatosság elve érvényesül, itt meg durr bele, rögtön egy olyan nyitás, amitől a többség életkedve is elmegy :-) A másik, amitől agyhalált tudok kapni, az a verselemzés. Még a stíluselemek felismerését és elhelyezését megértem, de a "mit gondolt az író" jellegű belemagyarázó-versenyt nem veszi be a gyomrom :-)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 19:42:49

@hannibal22-73: pedig az még tényleg világos, egyszerű, érthető szöveg, sallangok és modorosságok nélkül mesélt történet.

Tündér_Lala 2009.09.24. 19:44:21

@ermi50xn6j2: Bravó !!! Tehát a vérfertőzés törvényes ? Mikor jön a pdofiliát legatimizáló törvény ?
EZEK TELJESEN HÜLYÉK ?

Hannibal22 2009.09.24. 19:49:29

@hannibal22-73: Bár, ha olvasás közben kihagy néhány napot,jogosan hivatkozhat arra,hogy "ki emlékszik már az elejére?" Mint egyesek, ha a TV2 egy hét szünetet tart két rész között:)@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: Ugye? Még egy rendszergazdának is:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 19:49:36

@Horizont:

És ez csak rosszabb lesz, minden tendencia efelé mutat.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 19:50:42

@hannibal22-73:

Még jó, hogy legalább töriből sokszorozták meg az eredeti forrásokat a tankönyvekben. És azokat bizony még mindig olvasni, nem pedig bambulni kell.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 19:53:32

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

A kronológiai problémák a törinél is jelentkeznek - hiszen a történelem nem lineárisan bonyolódik -, és erre kb. egy áthidaló részmegoldás született, a hatosztályos gimnázium.
Nálunk nem voltak "mire gondolt a költő" típusú baromkodások, úgyhogy én ezt megúsztam.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 19:54:59

@hannibal22-73:

Az olvasás sebességét és részekre szaggatását te határozhatod meg. A filmeknél viszont ez sajnos nem így van, csak akkor, ha letöltöd.:-/

Horizont 2009.09.24. 20:01:18

@Mj:
Az SMS-eket biztos jól tudják olvasni azt nem kell összefoglalni:((( Ott csak rövidítenek: telcsi, vok meg még a franc se tudja mit, egyszer olvastam erről, teljes borzalom. Hogyan fognak leérettségizni, tovább tanulni és majd mesét MESÉLNI a a gyerekeiknek?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 20:26:42

@Tündér_Lala: amikor lesz jelentős pedofil kisebbség, vagy valamelyik képviselő pedofilként tengeti életét.
@hannibal22-73: egyszer még feldühödök :-) attól, hogy rencergizda vagyok, nem kell itt alázni :-) szeretek olvasni, és lehetőleg NEM szakirodalmat, azt muszáj, az olvasom munkaidőben. szabadidőben inkább mást :-)
@Mj: az egyik hatosztályos gimnáziumot gyengítettem részvételemmel. nem mondom el melyiket, mert még rossz hírnevét keltem :-) a történelemmel kapcsolatban viszont eléggé elfogult vagyok, mivel nálunk a történelmi folyamatokat, az összefüggéseket, a kötőerőket vették komolyabban. lehet persze, hogy a volt tanárom kapásból közölné, hogy maximum én ennyit voltam hajlandó komolyan venni :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 21:07:25

@Horizont:

Most még nem tudhatjuk, hogy ezeket az attitűdöket kinövik-e majd egyszer, de ezek felvételében nagy szerepet játszik az is, hogy mit hoznak otthonról. Ha a szüleik is igénytelenül beszélnek, és nem szólnak, hogy milyen beszédstílust hoznak haza a gyerekek, akkor nem csoda, hogy utóbbiakban ez rögzül. Egyébként az érettségi is kezd ehhez idomulni, főleg, hogy nem kell adott tárgyból emelt szintű érettségit letenni a felsőoktatásba való bekerüléshez, ami nonszensz. Aztán csodálkoznak az egyetemi tanárok, hogy gimis színvonalra kell visszamenniük, hogy megértsék a hallgatók, hogy miről beszélnek. És ez mind annak a hozzáállásnak a következménye, ami az igényeket idomítja az állapotokhoz, és nem az állapotokat zárkóztatja föl az alapvető igényekhez.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 21:10:14

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Pedig én kíváncsi vagyok.:P Hiába közölne bármit is a tanárod, hiszen rajta múlott csak igazán, hogy benned mi maradt meg.:P Ha pl. egy harminc fős osztályban 15 egyes dolgozat születik, akkor sem a gyerekeket kell elküldeni anyjukba, hogy hogy képzelik ezt, hanem a tanárnak is el kellene gondolkoznia, hogy mi a fenét csinált rosszul, mi nem ment át.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 21:12:14

@Mj: biztos tudni akarod, melyik pszichopataképző szabadított a világra? :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.09.24. 21:23:37

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:

Feltétlenül.:) Hogy tudjam, melyik iskolába semmiképp se menjek.:D

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.09.24. 22:21:30

picur3ka ,
Tűndér Lala
Nem viccelek, magam is ledöbbentem mikor olvastam s arra is gondoltam, hogy melyik állat képviselő él vérfertőző kapcsolatban, hogy ezt a több évezredes tabut akarják megváltoztatni .Különben Lendvai nagyasszony úgy nyilatkozott az örökbefogadásról, ha a melegpárok nem fogadhatják az egymés gyerekét örökbe, akkor a heteroszexszuálisoknak sem lehet, mert az ellenkezne az egyenlő elbánás elvével. Ez már nem is elképesztő, hanem borzalom ammi ebben az országban történik. Remélem Sólyom nem fogja aláirni ezt a pedofil, vérfertőző törvényt!

málészájú tévésztár 2009.09.24. 23:27:42

Szokásomhoz híven szerintem ismét sikerült a leglényegtelenebb elemet kiragadnom a posztból... ;)

@ laspalmas: honnan gyűjtötted a harmadik bekezdésbeli infót, hogy Czutor Zsolt milyen ismert roma előadókat akar majd meghívni? Csak azért kérdezem, mert vagy a forrással vannak gondok, vagy szegény Zsolti nyilatkozgatott vakon. Pege Aladár ugyanis már egy ideje elhunyt.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.09.25. 01:02:45

Ehem. Kolompár Orbán barátunkat nem szúrja senki ezért vesén? Biztos nem. Hiszen csak a parasztot fosztotta.

redriot77 2009.09.25. 07:34:45

@ermi50xn6j2: hasssztaqrrrva!!!! Kemény. Leslie Falcon hogy volt képes ezt aláírni?

Eszembe jutott erről a tövényről egy régi kedvenc viccem, hátha valaki még nem ismeri:

-Ez igen Kolompár, mennyi szép gyerek! Ezt mind maga csinálta?
-Hát a naggyát ín csinyátam. Az apraját megy a nagyja...

:D

f.m.j. 2009.09.25. 08:09:24

@ermi50xn6j2:

mostantól retteghetnek a unokahugok, lassan ott tartunk, hogy hozzá KELL menniük a nagybátyjukhoz...

ez egyébként európai, felvilágosult tendencia, vagy mi?

Miért kell nekünk mindenben valami szar után menni?
És miért kényszerítik rám a törvényeikkel, hogy egy ilyen országba éljek, ahol jog lesz a bűn?

süti beállítások módosítása