Skip to content


       Szűrés lista

Rio után Csepel? - Nekünk Olimpia kell (1. rész)

Jó estét, jó szurkolást!

Péntek este kiderült, hogy Rio nyerte el a 2016-os Nyári Olimpia Játékok rendezési jogát, a budapesti olimpia bűvöletében élők a "Csak ne Madrid nyerjen" jeligével szurkoltak. Egy madridi győzelem esetén csak 2028-ban jöhetett volna újra Európa ...


"A döntésből az is látszik, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeret történelmet írni, hiszen először rendezhetnek olimpiát Dél-Amerikában. Egyszer Közép-Európa is sorra fog kerülni, akkor pedig nekünk ugrásra készen kell állnunk. Most a legfontosabb, hogy a parlament még az ősszel napirendre tűzze az Olimpia Törvényt, azaz szülessen döntés arról, hogy támogatják Budapest pályázatát. A tárgyalások jelenleg is folynak a parlamenti pártokkal, látok arra esélyt, hogy a következő hónapokban megszülessen a döntés" -  nyilatkozta Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.


Brazília "az egyetlen ország, amely a világ tíz vezető gazdasága közül eddig még nem rendezhetett olimpiát" mondattal érvelt, Magyarország pedig szintén egy hasonló érvet dobott be: "az országok olimpiai örökranglistájának első tíz helyezettje közül egyedüliként, még soha nem rendezhetett olimpiai játékokat."
A különbséget érezzük ...
De azért nézzük meg a képeket, mivel is készül Rio. Az "Olimpia a Copacabana-n" NEM EGYENLŐ az "Olimpia Csepelen"-nel!

Álom, álom, édes álom: A Csepeli Szabadkikötő 2020-ban (amúgy Rio):


De honnan jött az ötlet, és hogy jutottunk idáig, hogy 2009-ben a teljes politikai-gazdasági elit a csepeli olimpia (lol ... még leírni is megmosolyogtató) bűvöletében él?

A Vastagbőr olimpiai különkiadása!

Igaz, nincs is most Olimpia, de mivel még ősszel az országgyűlésnek törvényt kell hozni, hogy pályázunk-e vagy sem 2011-ben, úgy érzem, kicsit körül kellene járni a témát. Főleg, hogy ez nem egy 500 milliárdos elkúrás (alá' 4-es metró), hanem ennek tízszerese, hússzorosa ...

Álom, álom, édes álom: Csepel 2020-ban, egy Dunán ringatózó hajóról (amúgy Peking):


Kezdetben nagy faszkorbácsot az egész értelmi szerzőjének, Orbán Viktornak, amiért kitalálta a teljesen nyilvánvaló őrültséget, hogy Magyarországnak olimpiát kellene rendeznie. Mert most, 2009-ben már ott vagyunk, hogy aki nemet mond erre, az hazaellenes, beruházásellenes, sportellenes, fejlődésellenes stb. mindenki ismeri a megfelelő jelzőket. Tisztára, mint a 4-es metró esetében, ahol már nem számítanak az szakmai érvek, csak az érzelmek, vagy támogatod, úgy ahogy van, vagy ellene vagy.

Szóval az olimpia ötletét Orbán Viktor vetette fel még 2000 őszén. 2001 tavaszán aztán Deutsch Tamás sportminiszter (uramatyám, tódulnak elő az emlékek!) bejelentette, hogy pályázunk a 2012-es olimpiára. A tervek 1000 milliárdos költségvetést tartalmaztak.

Az olimpiát a Fidesz felhasználta a 2002-es választási kampányban maximálisan elítélendő módon, ahol 650 ezer támogató aláírást szedtek össze. Ellenzéki politikusok is kénytelenek voltak aláírni a  Fideszes íveket (Medgyessy, Kovács, Demszky). A Gallup 2002-es felmérése:

Ez a felmérés szép kövér paripákat tolt be a politikusok segge alá, hiszen íme, a Zemberek 2/3-a támogatja az olimpiát!!! És ha ennyire szeretnék, akkor adjuk meg nekik ....

De azért: ha azt a kérdést tették volna fel, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország a saját erejéből embert juttasson fel a Holdra?" és arra is kijön a 2/3 igen, akkor épülne a magyar űrkikötő Csepelen?! Meg megalakult volna a MEHM (Magyar Embert a Holdra Mozgalom)?!

Hülye kérdésre hülye válasz, csókolom ...

De mielőtt belemélyedünk a részletekbe, felteszem ugyanezt a kérdést:2002-ben azonban Vikor és Tompika buktak a csodálatos 650 ezer aláírás ellenére, jöttek a szocik. Jánosi György sportminiszter (uramatyám, tódulnak elő az emlékek!) szerint nem reális a 2012-es dátum, és a költségek is felugrottak 2000 milliárd forintra.

2002 év végére elkészült a Pricewaterhouse Coopers hatástanulmánya, melyet még Deutsch rendelt meg. Ami amúgy akkor 500 millió forintba került. Aprópénz. Az elolvasása után új céldátumot fogalmaztak meg: legyen inkább 2020! Vagyis az Olimpia tervét jegelték.

Pár évig csend is volt. Majd 2005-ben új lendületet kapott az "Olimpiát Budapesten 2020-ban!" ötlet, mikor Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke megalapította a Budapesti Olimpia Mozgalmat, olyan hazai üzleti nagyágyúkkal, mint Csányi meg Demján.


"Most egy pártsemleges, elszánt civil szerveződés és a gazdasági elitünk fog össze. A kormány foglalkozzon az államháztartás rendbetételével, a gazdaság növekedési ütemének felpörgetésével; a főváros folytassa az útfelújításokat és a tömegközlekedés fejlesztését, a MOB-nak azon kell ügyködnie, hogy az athéni szégyenfoltot – a magyar atléták dopping-botrányai miatt – lemossa; mi, civilek pedig megkeressük azokat a befolyással bíró embereket, akik érdekeltek lehetnek az ügyben. Végül ezeket lehet majd összekapcsolni." - nyilatkozta a BOM megalakulásakor 2005-ben.


És hogy miért pont 2005-ben melegítették fel a kihűlt olimpiai ötletet?


"2005-ben pont azért láttuk aktuálisnak, hogy felelevenítsük a budapesti olimpia ötletét, mert akkor egy évvel az uniós csatlakozásunk után kiderült, mennyi pénzre számíthatunk az EU-tól a következő években. Szerintünk talán érdemes elgondolkozni, mit kezdjünk ezekkel a fejlesztésekre szánt pénzekkel, ebben pedig az olimpiarendezés vezető szerepet kaphat." - Szalay-Berzeviczy Attila.


(A jósolás nem az erősséged, de hát honnan láthattad volna előre: Gyurcsány & világválság. Az  államháztartás nincs rendbe téve, a gazdaság a felpörgetés helyett 7%-kal csökken, a főváros ezerrel nem fejleszti a tömegközlekedést ...)

A BOM el is kezdte a lobbimunkát ezerrel ...
Vajon ki járna jól ezzel az irdatlan beruházással? Szalay-Berzeviczy, Csányi, Demján meg a kurva nagy betonlobbi? A vidéken élő 8,2 millió embernek milyen előnye származik, hogy Budapesten elverünk beruházunk 5000 milliárd forintot? Már megmondtam: csak sokból érdemes sokat lopni. Ha az átlagos korrupciós ráta minden közbeszerzést 20%-kal drágít , akkor ez ... na jó, ki sem merem számolni. (A "betonlobbi" meg ugye már megmutatta a foga fehérjét, mikor felhúzták nekünk a Kőrőshegyi völgyhidat.)

A honlapjukon írják:


"Kialakult egy befolyásos menedzser réteg, amely nemzetközi dimenziókban gondolkozik, és pontos képe van arról, hogy terjeszkedési szándékainak egy magyar olimpia milyen előnyöket jelent. Nagyon valószínű, hogy éppen ezért az olimpia megvalósítása során is kész áldozatokat hozni illetve befolyását az olimpia érdekében felhasználni. A Budapesti Olimpia Mozgalom teret ad az olimpiai iránt érdeklődő és abban érdekelt üzletemberek részére is."


A számok is megváltoztak 3 év alatt, Szalay-Berzeviczy már 4600 milliárd kiadásról, és 1100 milliárd bevételről beszélt.

Ezután pár évig csendben zajlott a lobbimunka ... pár plakát, reklámfilm stb.
Illetve a "csendben" szót idézőjelbe tenném, mivel a BOM-hoz csatlakozott 15 alapító vállalat, 100 közismert alapító magánszemély, 8 arany, 7 ezüst, 5 bronz fokozatú támogató, 6 szakmai támogató, 50 médiatámogató, 25 egyéb sport és civil valamint 34 000 pártoló tag ... A BOM nem kispályás.

Majd jött 2008 ősze, és a kurva nagy gazdasági válság. Mit is tett ekkor, 2008 decemberében a Fővárosi Közgyűlés? Egyhangúlag szavazták meg Demszky törvényjavaslatát, hogy Budapest pályázzon a 2020-es Olimpiai Játékokra. A BOM gátlástalan lobbimunkájának első eredménye. (Még mi is hírt adtunk a nagy eseményről.)

A BOM már 2007-ben megkezdte a Főváros megpuhítását:


"A Fővárosi Közgyűlés korábbi, 2007. június 28-i határozatában kifejezte, hogy aktívan részt kíván venni a BOM által javasolt Olimpia Törvény kidolgozásában. Ennek keretében egyeztetésekre került sor Budapest Főváros Önkormányzata, a Főépítészi Iroda, a szakmailag kompetens ágazati ügyosztályok és a BOM egyesület, illetve szakmai partnere, a Siegler Ügyvédi Iroda (Weil, Gotshal & Manges LLP) között." (A Siegler-t bízták meg a törvénytervezet szövegének a megírásával)


A másfél éves előkészítő munka eredménye lett az egyhangú fővárosi szavazás.

Demszky:


"Ez azt jelzi  hogy vannak olyan közös ügyeink, amelyeknek megvalósításáért össze tudnak fogni a pártok, a főváros és a kerületek, és a remények szerint a javaslatot támogatja majd az Országgyűlés is."


Tarlós:


"Az olimpia eszméjének pártolása jó lehetőséget ad arra is, hogy az együttműködés “bennünk szunnyadó szándékát” kinyilvánítsuk. A főpolgármester minden támogatást meg fog kapni az ellenzéktől nemcsak a kandidálásig, hanem az olimpia megrendezéséért tett valamennyi erőfeszítéshez is."


Mivel a számok folyamatosan változnak, a 2008-as frissített verzió:
Az olimpia közvetlen költsége 518 milliárd forint, az infrastruktúrális beruházokra pedig 2012-ig 5344 milliárd, míg 2020-ig további 5158 milliárd forint kellene költeni.

Vagyis az Olimpia kapcsán nem kis összegekkel dobálóznak ...

Persze bennem csak az a kérdés merül fel, az elmúlt évek hazai történéseit átélve-olvasva, hogy van egyáltalán erkölcsi alapja a korrupt és hozzá nem értő "elitünknek" (politikai-gazdasági), hogy egy ekkora horderejű döntést hozzon, az ország jelenlegi anyagi-erkölcsi-szellemi állapotában?

Mit tettünk le az asztalra, hogy a világ legnagyobb (sport) eseményét kívánjuk megrendezni?

Világkiállítás 1996-ban
? Hornék lemondták.

Magyar-osztrák közös labdarúgó európa-bajnokság? Elbuktuk 1999-ben.
Reakció az MLSZ elnökétől: "a stadionok - hála az állami segítségnyújtásnak - épülni kezdenek, és én tapasztaltam már az előző kandidálásnál is, hogy sokkal többet nyom a latban az, ha már megépültek a létesítmények, nemcsak maketten léteznek."
Hű meg ha, annyira épültek, hogy csak kapkodom a fejem, melyik hipermoder stadionba mehetünk NB1-es meccsre a hétvégén ... Ugorjunk 10 évet előre! 2009 október: "A stadion miatt nem jön Budapestre a U2." Ennyi ... ragozzuk tovább? Felesleges ...

Magyar (saját rendezésű) labdarúgó európa-bajnokság? Elbuktuk 2002-ben.

Magyar-horvát közös rendezésű labdarúgó európa-bajnokság? Elbuktuk 2005-ben.

Úszó-eb a Margitszigeten?
Botrányos körülmények között építettünk 2 medencét (!), így Budapesten továbbra sincs fedett úszóközpont. A úszó vagy vizilabdaedzésre érkező gyerekek télen is mehetnek ki a kinti medencébe. Szégyen!

Pécs EKF 2010? Az elkúrás státusza: work in progress ...

A sorozat a héten folytatódik.
Kérem maradjanak velünk.
Jó estét, jó szurkolást!  

Címkék: politika közélet olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr761415082

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Olimpiát Csepelnek! 2010.05.10. 18:56:11

Az olimpia álom maradt, de néhány évvel ezelőtt egy igen erős koalíció jött létre a magyar gazdaság képviselőiből, amely megálmodta, hogy legyen olimpia Budapesten.

Trackback: Gyorshírek 2009.10.07. 13:15:05

Irányváltás a BOM-banA Budapesti Olimpiai Mozgalom felülbírálta korábbi álláspontját, immár nem akar olimpiát rendezni - helyette egy új olimpiai sorozatot indítana útjára, mely az olimpiai és a paralimpiai játékok közötti űrt volna hivatott kitölteni ...

Trackback: Gyorshírek 2009.10.07. 09:00:02

Irányváltás a BOM-banA Budapesti Olimpiai Mozgalom felülbírálta korábbi álláspontját, immár nem akar olimpiát rendezni - helyette egy új olimpiai sorozatot indítana útjára, mely az olimpiai és a paralimpiai játékok közötti űrt volna hivatott kitölteni ...

Trackback: Génmódosított élelmiszerek, Pusztai Árpád 2009.10.05. 11:13:40

Pusztai Árpád professzor, a skót tudományos akadémia tagja, skóciai laborjában génmódosított burgonyával etette a kísérleti patkányait - mesélte a BBC-ben - erre az állatok teljesen degeneráltak lettek, egészségkárosító hatásokra figyeltek fel,  i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolika 2009.10.05. 09:06:08

muhaha
De közben sírok.

f.m.j. 2009.10.05. 09:14:45

Azért figyelitek a háttérben jótékony homályba vesző ócska lakótelepet?

Meg aztán a vizes dizájn kicsit koppintásnak tűnik.

f.m.j. 2009.10.05. 09:21:58

@mókusfüles bukósisak:

ja, hogy az nem is a csepeli álom?
bocs, benéztem...

caralho voador 2009.10.05. 09:30:14

Igen-t nyomtan a szavazáson, mert az nem szerepelt a kérdésben, hogy mikor. Muhaha. Amúgy azt párezer milliárdot valóban nem ártana ráköltene Budapestre, persze nem mindegy, hány százalékát lopják el.

Zetek 2009.10.05. 09:33:39

Ugyan már! Olimpia ezen a trágyadombon? Ne vicceljünk már!

Kravver 2009.10.05. 09:37:51

@Zetek:

Ugyanmár! Merjél nagyot álmodni! :D

dr. Aullah 2009.10.05. 09:38:48

@caralho voador: Ja tudom, budapest = magyarország. Másra ne is költsék csak bp-re....

Amúgy a válság közepén tényleg ez a legfontosabb? Ahogy látom minden alkalmat megragadnak a mutyizásra...

z666 2009.10.05. 09:39:33

Számoljunk csak, mennyit is lopnak el évente tőlünk:
-1000-1500 milliárd az államadósságra
-3000-4000 milliárd a cigányokra
-minden állami beruházás 5-10-szeres áron
-hatalmas fizetések, végkielégítések semmirekellőknek

Tehát, ha megfelezzük az adókat, akkor is pár év többletéből simán megvan...
Még arra is futná, hogy a túlterheltségtől elgörbült lámpavasakat kicseréljük... :)

Stoney Hill Billy 2009.10.05. 09:40:01

márpedig kell az az olimpia, te pedig ne lázadj itt ellene!

Taktikai Atompingvin 2009.10.05. 09:40:02

Olimpia, vazze! És ha a turista az 51-es busz helyett az 52-es villamosra szállna fel (Erzsébetről 51-essel lehet Csepelre jutni)?
Ha élve megúszná, nem igen felejtené el egy darabig....

Maximio 2009.10.05. 09:42:50

Zero, annyit esetleg kijavíthatnál a posztban, hogy 1999-ben az osztrákokkal, nem a horvátokkal közösen buktuk a 2004-es EB-rendezést. A horvátokkal a 2012-esre pályáztunk, a makettstadionokkal és a több ezer oldalas dokumentációval. Miután velünk bebukták, az osztrákok összeálltak a svájciakkal, és láss csodát, hol rendezték az EB-t 2008-ban?

Egyébként ha Orbánék idején kezdik el a olimpiára felkészülést, szisztematikus munkával, fokozatos befektetéssel, és nem jönnek közbe a szocik, velük az elkúrás meg a válság, a 2020-ast talán meg lehetett volna rendezni(de talán meg a 2012-est is, bár azért ez necces, hiába támogattam én is annak idején) de aki 2009 Magyarországán erről álmodik, az valami álomvilágban él. Beszédes az indoklás is. A brazilok érvelése ugye: "az egyetlen ország, amely a világ tíz vezető gazdasága közül eddig még nem rendezhetett olimpiát." A mienk bezzeg odabasz: "az országok olimpiai örökranglistájának első tíz helyezettje közül egyedüliként, még soha nem rendezhetett olimpiai játékokat." Mintha az olimpiai érmek eladásából akarnák fedezni a költségeket, bár ezektől még az is kitelne....

Hispan07 2009.10.05. 09:45:52

Az EB rendezésekkel vmit elkevertél. Először az osztrákokkal, utána egyedül, végül a horvátokkal pályáztunk..

DArchAngel 2009.10.05. 09:46:38

A MOB akkor ugráljon, ha a költségek mondjuk legalább 75%-át akarják és tudják fedezni. Az adófizetők faszával verni a csalán ismét marha egyszerű.
Úgy érzem, hogy az ország jelenlegi állapotában enyhén szólva is lehetetlen feladat, és - hál' Istennek - ezt a NOB is látja és a büdös életben nem lesz itt Olimpia.

Hispan07 2009.10.05. 09:47:34

Egyébként meg vízilabdáztam, és mindig jobban szerettem kint edzeni. Lehet hogy kényszer szülte megszokás...

Kravver 2009.10.05. 09:48:51

@z666:
"3000-4000 milliárd a cigányokra"

LOL OMG. Látom, téged nem zavarnak a tények a tisztánlátásban.

DArchAngel 2009.10.05. 09:51:36

@Kravver: Jó a képzelőerőm van, de ezt szerintem még valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt sem tudnám megálmodni. Vagy az rémálom lenne...

Redcap 2009.10.05. 09:53:16

Körülbelül akkor látnék reálisnak egy magyar olimpiát, ha a történelem úgy alakult volna, mint Harry Turtledove Timeline-191 című regénysorozatában, ami szerint megnyertük az első és második világháborút és még létezik a Monarchia...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.10.05. 09:54:06

Jo kis cikk. csak ugy ropkodnek az ezermilliardok. en meg nyolc ora munka es tulora mellett nem tudok kigazdalkodni szaros 10 millas torlesztest a banknak.

valamit nagyon elkurok... de legyen olimpina!

Hetfield 2009.10.05. 09:55:09

Olimpiát akarok!!! És föld körüli vitorlásversenyt a Balatonon!!!

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.10.05. 09:55:19

Gondoljatok bele. Már hogy ne akarná minden "jóérzésű" politikus az olimpiát. Hiszen közel s távol nincs akkora lehetőség már olyan óriási mutyira, mint amit egy olimpiánál el lehet játszani. Egyébként NEM (már mint a szavazatom)

Kravver 2009.10.05. 09:55:19

@DArchAngel:
Na igen.
Abból is a durvább fajta, amikor zihálva, csatakosan ébredsz és még nem közbenis beflessel belőle ez-az. Brrrr

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.10.05. 09:55:37

@DArchAngel: Az addig ok, hogy nem kapjuk meg! De elbaszunk rá pár száz milliárdot!!
Lesznek majd szép kis torzók megint!

eszkep 2009.10.05. 09:56:13

Zero, nem azért, hogy kötözködjek, de kötözködök:

2002-ben sokkal nagyobb gazdasági realitása volt az olimpiai pályázatnak, mint most. Hogy az 1000 milliárdból hogy lett menet közben 5000 milliárd, az érdekes. Viszonyítási alapként pedig annyi: az IMF hitel 25,1 milliárd DOLLÁR. Persze ezt kamatostul kell visszafizetni és nem gazdaságélénkítésre megy (mint az olimpiai, infrastrukturális beruházások), hanem az államcsőd elkerülésére (hitelfinanszírozásra).

Azon miért kell csodálkozni, hogy az emberek 2/3-a egyetért az olimpia rendezésének gondolatával?? Gazdaságilag az olimpiák általában közel rentábilisak, de ebben nincs benne az idegenforgalomból és adóbevételekből származó többlet bevétel, ami a költségvetést gyarapítja. A holdraszállós példád meglehetősen sarkított…

De, ha már a holdraszállásnál tartunk!
„A vidéken élő 8,2 millió embernek milyen előnye származik, hogy Budapesten elverünk beruházunk 5000 milliárd forintot?”
Ez a felvetés nagyon dilettáns… Lehet, hogy csodálkozni fogsz, de a hold program nem a holdon hozott létre - a program legaktívabb kutatás-gyártás szakaszában – 1,5 millió (!) munkahelyet, hanem az egész USA-ban! Most, hogy így belegondolok, támogatom a „holdraszállós javaslatodat” :-)

Jó persze, hogy nem lesz olimpia Magyarországon 2016-ban, ami még szerencse is, így legalább nem égünk be magyar módira…

Izrael Kapitány 2009.10.05. 10:01:17

Látom kurvára nem vágjátok mire jó ez!

Ha elhitetjük, hogy olimpiát rendezünk, akkor annak a megvalósulására, előkészítésére, minden szarára PÁLYÁZATOT KELL BENYÚJTANI! A győztes pályázatokat beadóknak meg ki kell fizetni egy csomó pénzt, akár lesz olimpia, akár nem!

Teccikérteni?

2009.10.05. 10:01:45

Milyen jó lenne egy Olimpia Pesten! Mennyit Lehetne onnan lopni, jó kis közbeszerzések, lehetne gazdagodni. Jutna mindenhova, a párt kasszába is bőséggel.
Azért a Rió sem rossz, lehet utazni állampénzen, egy London az semmi, oda akár ki eljuthat, egy fapadossal még én is. No de Rió! Na ez a valami!

Izrael Kapitány 2009.10.05. 10:01:49

Azt is szeretném megjegyezni, hogy eszetlen jó a blogmotor...

majomkutya 2009.10.05. 10:01:53

Támogatom, hogy rendezzünk olimpiát, ha nem telepszik rá a lobbi és nem lesz 20-25%-os korrupció. Akkor rendezzünk!

Refuse/Resist! 2009.10.05. 10:02:32

Igen, igen! Merjünk kicsik lenni!!!
[gratulálok! :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((]

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.05. 10:03:52

@eszkep:

Miért lett volna nagyobb realitás 2002-ben?
Az akkori 3%-os gazdasági növekedés sem volt világrekord a régióban ...
Illetve akkor is megvolt a 3 millió nyugdíj, a 800 000 rokkantnyugdíjas, az 1 millió minimálbérés ... csak akkor még nem türemkedett ki a kupac lószar a szőnyeg alól, hogy mekkora szarban vagyunk ....

Amúgy NEM rentábilis az olimpia, Görögország azóta is nyögi, és a PW is csak 1100 milliárd ft bevétellel számol ....

szabogyula 2009.10.05. 10:04:26

Most mit izéltek ?
Bodrogkeresztúr már meg is kezdte a fejlesztéseket :
index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/

Svejk, a derék katona 2009.10.05. 10:04:31

Ezt már egyszer eljátszották az expóval. Ennyire fantáziátlanok? Legalább a cirkusz változatos lenne, ha már kenyeret nem adnak hozzá! :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.05. 10:04:53

@Izrael Kapitány:

Igen, 5 milliárd ft CSAK a pályázat.
1,5 év, rengeted ember, sok-sok terv és pályázat.

Vajon ki fogja fizeteni?
A BOM vagy az állam?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.05. 10:05:42

@ostoba 8o:

Az már biztos az Olimpiára készült! xD

f.m.j. 2009.10.05. 10:06:38

@Hülyegyerek:

eddig azt mondtad, hogy Erzsébet nem gázos könyék...

r.yeti 2009.10.05. 10:07:16

Ahogy Bödőcs mondta: (nem pontos idézet) "Olimpiát? Előbb egy hétköznapot kellene normálisan megrendezni"

OFF:
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=7&k=2&i=122208

Fényhajú 2009.10.05. 10:16:54

Igen,legyen Olimpia és Kocsis a "Budapesti Olimpiai Mozgalom alapító elnökségi tagja "pozíciójából kerüljön vezérigazgató székbe..

Budlofsky 2009.10.05. 10:18:37

Épeszű ember nem gondolhatja komolyan, hogy egy Olimpia, futball eb vagy vb rendezését nekünk adják.
A három eb pályázat elég tanulságos volt. Ha tényleg pályázunk 2020-ra, akkor lesz majd nagy csodálkozás, amikor nulla szavazattal kiesünk az első körben.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2009.10.05. 10:22:45

Merjünk sokat inni, majd másnapig nagyokat álmodni !
Elég kormányzati támogatás mellett létrehozhatnánk a MÉMUSZ-t (Magya Égre Magyar Ufót Szövetség). Ennek is ennyi értelme lenne kb.

Vicces volt, mikor a Horvát-Magyar foci EB elbukása előtt gyurcsány személyesen vállalt garanciát a megrendezésre... szerintem addig volt esélyünk, míg az marék csirkeszar meg nem szólalt... a hitelesség azért kicsit mést jelent Nyugat-Európában. És közben 160 km/h-val száguldozó vonatokról vízionált, mint aki nagyon be van tépve, ráadásul ezt még EB pályázattól függetlenül "el akarta nekünk hozni". A 160 km/h sebességű vonatok majdnem összejöttek csak az 1-est kell levenni és máris megkapjuk a valóságot.

Mészöly Kálmán pedig sírva tért vissza a Ferihegy 1-re ahol a dühös szurkolók előtt elpityeregte, hogy nem rajtuk múllot, mert a törökök és ciprusiak átverték szegényt, pedig ő aztán megdumálta velük a szavazás előtt. (Na igen Kálmán... most talán rájöhettél, hogy ez ma már nem így működik.)

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.10.05. 10:36:47

"hogy az együttműködés “bennünk szunnyadó szándékát” kinyilvánítsuk."Azt nem úgy mondják,hogy vérszemet kap?
Egyebet nem fűznék hozzá,amikor anno az Europarkban gyűjtögették az aláírásokat néhányszor kedvem volt odamenni és bizonyságot szerezni egy gyönge érdeklődéssel a kezdeményezők elmeállapotát illetően.Aztán megbeszélve az akciót magammal oda lyukadtam ki,hogy fanatikusokkal nem jó vitatkozni..Hja és amikor először megláttam ezt a kezdeményezést és eljutott az agyamig,hogy ez nem egy vicc nem kaptam levegőt néhány másodpercig.Mindenesetre érdekes lenne itt egy olimpia,egy olyan országban,ahol a főváros úthálózata nagyjából még mindig azt az állapotot tükrözi,amikor lovaskocsik jártak az utakon (azokra is lett tervezve aztán szépen beépült minden,úgyhogy cseszhetik) és ahol a tömegközlekedést széteső járművek orkokkal és tébolyodott irányítóikkal a fedélzetükön próbálják szimulálni..No meg ahol minden beruházás a lóvé lenyúlásáról szól és teljesen mellékes,hogy a tervezett épület megépül e vagy sem,a pénzt ellopják,az építőanyagot kispórolják/elhordják,a maradékot pedig szétkapja a "kisebbség".Felelősségem teljes tudatában kijelenthetem,hogy aki Magyarországon olimpiát akar rendezni az gyógyíthatatlan ELMEBETEG.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 10:37:45

elképzeltem azért mi meló lehet egyáltalán Csepelből Patyomkin-falut csinálni. Mert persze, meg lehetne csinálni. Csak éppen ahhoz először meg kéne oldani a már égető gondok mindegyikét, aztán utána lehet érdemben építkezni. Belegondolok, a 2020-ból legjobb szándékkal is csak 2040-et lehet kihozni. Szép dolog, hogy a Csepel Művek egykori területe elég nagy a legtöbb rendezvényhez, meg közel a lakótelep, tehát a hasznosítás is megoldott, még a közlekedés is úgy-ahogy elmegy, de:
egyrészt a ráköltendő pénzt még egy ideig arra kellene költeni, hogy kimásszunk a magunk által ásott gödörből, valamint mondjuk a korrupciós rátát is vissza kéne szorítani nem is kicsit... vannak társadalmi szintű problémáink, egy instabil gazdaságunk, legalábbis európai szemmel nézve furcsa politikai elitünk... lehet ezek most még fontosabbak némileg, mivel ezek eleve gátolják külön-külön is a sikeres rendezést.

Brazília indoklása egyébként vicces volt, az valószínűleg többet nyomott a latban, hogy Latin-Amerikában még nem rendeztek. A brazil gazdaság lehet méreteiben nagy, de azért ott se tombol az a nagy jólét valahogy... viszont új és nagy piac sok olimpiai sportágnak, és így a sportszergyártóknak is...

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.10.05. 10:40:35

@Hetfield: Hehe.. :-) Lehet van még a hivatalban néhány Új Magyarországos golyóstoll vagy sörnyitó érem helyett..

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.05. 10:42:19

Én nagyon szeretnék igennel szavazni, öröm lenne, ha ott tartana ez az ország mind gazdaságilag, mind "politikai elit ügyileg", hogy bele merjünk vágni egy Olimpia megrendezésébe. De ez sajnos a mostani (és ez még vagy 10 évig nem változik jelentősen) állapotok közepette azt hiszem garantált lenne az államcsőd. Felvennénk temérdek hitelt, a felét ellopnák a pénznek, a beruházásokat nem fejeznék be, és ott állnánk egy betondzsungel közepén egy száraz kiflivéget majszolgatva...

Az EREDETI 2009.10.05. 10:45:17

siketlimpiáról maradtak még kitűzők, tollak, meg sapkák, biztos attól akarnak megszabadulni

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.10.05. 10:48:11

azt hiszem kivonulok az életből. teszem ezt úgy, hogy veszek egy kis tanyát ahol megtermelek magamnak mindent ami az életbenmaradáshoz kell(het). tartok majd állatokat is: tyúkot tojásért, csirkét és disznót a húsáért, tehenet és/vagy kecskét a tejéért.
számításaim szerint ezt egy minimális (max 2-3 ha) földterületen már meg lehetne csinálni.
aztán a f***om fog ezeknek adót fizetni ilyen hülyeségekre!

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.10.05. 10:48:55

@ostoba 8o: Ebben mi a kilátó?Basszus ez egy földhányás!Abból a 40 millióból bizony 39-et tuti elloptak.Lehetne Magyarország hét csodájának egyike.A völgyhíd meg a löszalagút mellé simán befér..

Taktikai Atompingvin 2009.10.05. 10:52:33

@mókusfüles bukósisak: Van két rész amit jobb elkerülni: az egyik a Jókai utca északi részének a "vonzáskörzete" (Kossuth Lajos utca és a Határ út között) valamint az ötvenkettes azon szakasza, ahová a majdani turisták készülnek betévedni. Amúgy az agyonverés igazából nem valószínű, tavaly is csak két gyilkosság történt és az egyik valamilyen szerelemféltési ügy. Az más kérdés, hogy abban a gyilkosságban amikor a zenész fickót szúrta le két bedrogozott egyén, az egyik elkövető még mindig szabadlábon grasszál, mert 13 éves és mint ilyen, nem büntethető.
Egyébként itt egy link, ami átmegy a témán röviden:
www.helyitema.hu/2009012916556/XX.-Kerulet/Rettegnek-Pesterzsebeten.html
Amúgy úgy rémlik, hogy azt írtam, hogy a kerület összességében nem olyan gáz. Nem is az, vannak ennél durvább helyek is. Bár pletykálnak arról, hogy a dzsumbujból a lakók egy részét ide áramoltatják....

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.10.05. 10:56:49

@Jack/rendetteremt/: szia! Reg rohogtem ilyen marha jot! Kar, hogy magunkon rohogunk, de nagyon a fejen talaltad a szot!

100% egyetertek.

beleszolok 2009.10.05. 11:01:51

Én nem tartom feltétlenül buktának az olimpia rendezést. Legalábbis, 2000 környékén még szerintem reális lehetett volna.

wladyslawsky (törölt) 2009.10.05. 11:02:57

az utóbbi 30 évben (amióta kb. úgy igazán profinak számít az élsport) kik is rendeztek olimpiát ? Montreal, Moszkva, Los Angeles, Szöul, Barcelona, Atlanta, Sydney, Athén, Peking, aztán London, Rio,... nagy, gazdag országok metropoliszai (talán Athén kivételével, de nekik le volt fixálva a 96-os centenáriumi olimpia - amit aztán Atlanta elhappolt előlük, kárpótlásul megkapták 2004-et)
még csak Magyarország méretű ország sincs nagyon a rendezők között (mittomén, pl.: hollandia, svédország, ausztria, stb.), nemhogy magyar gazda(g)ságú

snorbi 2009.10.05. 11:03:31

És mindezt a MI ADÓNKBÓL?!?
Gondolom, más pénzével könnyű dobálódzni, de igazán észhez térhetnének ezek az idióták! Azért ilyen magas az adó, mert ilyen hülyeségeken megy a gondolkodás folyamatosan, és az előkészítésre elköltenek milliárdokat.
Pécset szétkúrták, hogy akarnak ezek olimpiát szervezni?!?
Az egész csak arról szól, hogy a "befolyásos menedzser réteg" minél többet szakítson az adóforintjainkból!!!

mindenbe belekotyogok 2009.10.05. 11:03:56

Na majd Viktorék megcsinálják ezt is. Úgyis az ő agyszüleménye.

wladyslawsky (törölt) 2009.10.05. 11:07:01

@Jack/rendetteremt/: közlekedés szempontjából Rioban sem jobb a helyzet, közbittonság terén meg aztán kifejezetten sokkal rosszabb, mint Bp.-en
nem ezek a szempontok lennének a döntők

Nosfi 2009.10.05. 11:10:45

Legyen a Csepeli Olimpia főszervezője a BKV! Ők már úgyis értenek a gigaberuházásokhoz...

wladyslawsky (törölt) 2009.10.05. 11:12:22

@z666: az adataid talán nem teljesen pontosak, viszont pártunk és kormányunk 7-8 éves regnálásának árából 2 olimpiát is meg tudtunk volna rendezni...

Kravver 2009.10.05. 11:18:30

@wladyslawsky:
Tiszta sor amit írsz, ez kivétel van még, Szöul, Dél-Korea. Sem nem hatalmas ország (akkora mint Mo, igaz 5-ször annyian lakják), sem nem "gazdag", főleg '88ban, egyszerűen csak nemzeti ügynek tekintették hogy a világ megismerje őket és ezáltal az exponenciálisan növekedésnek induló exportjuknak nagyobb legyen az elfogadottsága, illetve hogy a potenciális befektetők körében is fényezzék magukat. Nekik bejött.

spájdernecc 2009.10.05. 11:20:53

@Lecso (F*ck the Shit):
nem tudod
a 2-3 ha inkább 20-30
és mivel azt nár csak géppel tudod művelni, fizewtheted a gázolaj jövedéki adóját

Izrael Kapitány 2009.10.05. 11:22:12

@zero: Lehet vegyesen, nem tudom. Biztos a NOB is visszaoszt valammennyit a pályázó országoknak a költségeikre, de szerintem javarászt az állam fizet.

A Fidesz 2002-nél ezt már eljátszotta pénzosztásnak.

Szóval, aki a változást vár a Fidesztől, megkapja. Változnak a pénzkiemelési módszerek. Ehhez mindenképpen jobban értenek mint a szocik.

Akarsz olimpiát? Írd alá. A jónép persze, hogy akar, így nem zavarja a sok semmire kifizetett pályázat, csak tölti ki az íveket. Kell alagút a síkságba? Persze, hogy nem. A szocik annyira hülyék, hogy még a látszatra sem adnak. Vagy csak annyira flegmák...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.10.05. 11:23:51

En arra gondoltam hogy ti fasisztak vagytok. mert ha nem lennetek azok, tamogatnatok eme elvtarsi otletet.
mi a rinya targya? Megint az a bajotok hogy magasak az adok? Szerintem a jo hazafi elvtarsnak el kellene vallalnia a 95%-os adokulcsokat is.

szegyen, ilyen orszagban elni, Lenin elvtars forog a sirjaban!

Insp. GrossSkin 2009.10.05. 11:25:04

A BKV botranyok mellett a masik tema amitol pillanatok alatt ki tudok borulni az az olimpia tema. Ha nem tudnek disztingvalni most par nagyon csunya sor kovetkezne. De inkabb csak szummzaom en is amit errol gondolok. En azt gondolom, hogy elobb lesz ember a Marson mint, hogy Magyarorszagon olimpia lesz, legalabb is nagyon remelem. Tenyleg ez a legfontosabb nekunk amiben az elkovetkezo 10-20 evben foglalkoznunk kell?
Ez a mondat kulonosen tetszett:
"...a MOB-nak azon kell ügyködnie, hogy az athéni szégyenfoltot – a magyar atléták dopping-botrányai miatt – lemossa..."
Egykori aktiv sportolo es sportkedvelo leven, az akkori olimpiat is nyomon kovettem es ami ott es akkor tortent Annusekkal inkabb a MOB budos nagy szegyene volt, elen Schmitt Pallal. Undorito ahogy elfordult(ak) a versenyzoktol es megbelyegeztek oket. Egyetlen ember aki kiallt eltuk szegeny megboldogult Gyulai Istvan volt, aki akkoriban a Nemzetkozi Atletikai szovetsegben tevekenykedett. Egyszeruen megdobbento es duhito volt, ahogy akkor is kezelte a tisztelt bizottsag az ugyet. Es ezek az emberek, es akit meg behulyitettek, most teljes mellkassal hirdetik az olimpiarendezes nagyszeruseget. Pfffhhhh.

Kravver 2009.10.05. 11:28:41

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:

"eme elvtarsi otletet." ???

Orbán evtárs? Schmitt elvtárs? Deutsch elvtárs? vagy kire teccik gondolni a T nemhazaáruló úrnak?

DArchAngel 2009.10.05. 11:29:00

Amúgy meg azt a közvélemény kutatásos kérdést úgy kellett volna feltenni:
Szeretne-e, ha Magyarország Olimpiát szervezne, és támogatja-e ezt legalább 5000 Forinttal?
Kíváncsi lennék az eredményre a "300 Forintot ne a zemberekkel fizettessék meg" országában...

Izrael Kapitány 2009.10.05. 11:31:40

@wladyslawsky: Ne így gondolkodj. Az adott ország népességében gondolkodj.

Dél Amerika mekkora piac lesz? Oriási! Ázsia mekkora paic volt? Óriási... Magyarország? Hagyd csak, egyszerűen nem érzik, hogy ez is Európa.

Ezért buktuk el az összes EB-VB pályázatot.

Ez olyan, hogy Kubica lehetne 2x olyan jó mint Schumacher, vagy alonso, de mégse lesz a Ferrarinál pilóta. Ki faszt érdekel egy lengyel?

Atrox 2009.10.05. 11:31:47

@Kravver: Azért azt vedd figyelembe, hogy Szöul belterületén 10 millióan, az agglomerációjában pedig 20 millióan laknak, amivel Mexikóváros után a 2. legnagyobb várostömörülés. Azért ez talán nevezhető metropolisznak, nem? Egyébként a koreai gazdaság azért bőven kenterbe veri a magyart, és ez így volt a 80-as évek végén is, amikor nálunk még a kommunizmus uralta KGST-s gazdaság dübörgött :)

Izrael Kapitány 2009.10.05. 11:33:55

@Kravver: A 2020-as történetnél, összeborult mindkét oldal, hogy ez micsoda fasza ötlet.

f.m.j. 2009.10.05. 11:38:43

@Kravver:

miért, neked nem volt eddig egyértelmű, hogy ők is elvtársak voltak?

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.10.05. 11:41:28

@spájdernecc: 3-2-3 ha-on bőven meg lehet termelni egy 4 fős családnak a betevőt úgy, hogy marad belőle egy kis terület legelőnek és/vagy erdőnek (tüzifának).
ebben azért vagyok biztos, mert 960 n.öl nagyságú terület már most eltartja a barátom családját. igaz ő nem tart állatokat, ezért mondtam, hogy 2-3 ha elég lenne bőven.
(1 négyszögöl = 3,596 m2; 1 ha = 10.000 m2; 1 ha = 2780 n.öl)

eszkep 2009.10.05. 11:42:48

@zero: "Az akkori 3%-os gazdasági növekedés sem volt világrekord a régióban ..."
?????????????????
Na ne... Ez most megint nagyon erős volt (tudod már mi a különbség a bruttó- és nettó- adósságállomány között?)! Az EU-ban akkoriban konkrétan recesszió volt, csak az akkori kormány nem nyivákolt emiatt folyton...
Zero, ne alacsonyodj le D209 színvonalra, ennyire sötét nem lehetsz: "Az EU-ban a gazdasági növekedés jelenleg NULLA, nálunk ennek TÖBBSZÖRÖSE" Emlékszel????

"csak akkor még nem türemkedett ki a kupac lószar a szőnyeg alól"
Valóban, mert akkor elbírta a rendszer az akkori szociális hálót, épp működő gazdaság miatt. Akkor Svédországban is lószar vana szőnyeg alatt, a kirívóan magas szociális kiadások miatt?????

Tassadar 2009.10.05. 11:43:26

Én már látom is a lelki szemeim elött, hogy felszálunk a 6-os metróra, és azzal utazunk ki a stadionokhoz...
Vicc ez az ország...

eszkep 2009.10.05. 11:45:47

@zero: "Az akkori 3%-os gazdasági növekedés sem volt világrekord a régióban "
Egyébként, honnan az info?????????????????????????????,
Kérem a linket!!! legalább itt legyen már közünk a TÉNYEKHEZ!!!

Kravver 2009.10.05. 11:45:55

@Tassadar:
De ha esetleg lekéssük a 6-os metrót, akkor megvárjuk a 6.05-öst és azzal megyünk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.10.05. 11:47:38

Uuugyanmmá fiúk lányok ha azóta is a fidesz lenne hatalmon euróban fizetnénk és simán mi rendezhetnénk a 2012-es olimpiát sőt a következő foci vb-eb és téli olimpia...

Zetek 2009.10.05. 11:50:29

@Kravver: Amikor a zálogcédula is zaciban van? 2010 májusában, amikor valóban hullanak a csontvázak és a kifizetetlen számlák, s az összes szektor visít, mert a költségvetési támogatás kétharmada már elfogyott, akkor térjünk vissza erre.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.10.05. 11:51:13

az egész magyar (BP) olimpia csak akkor reális és szerethető, ha a szoclib garnitúra tudja rendezni-lenyúlni.
egyébként óriási állatság, amit csak egy kishitler tud kitalálni.
ha nem lesz, azt OVInak köszönhetjük!

szalay-berzeviczy volt tőzsdeelnökünk, jelenlegi BOM elnök édesapja szalay gábor szdsz-es parlamenti képviselő, volt III/2-es.
index.hu/belfold/szalay0906b/

Zetek 2009.10.05. 11:52:23

@Maximio: Brazíliát mióta tartják számon a tíz gazdaság között?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.10.05. 11:52:43

@Tigeri:... szörf vb, U2 koncert,nobel díj átadás,oscar gála,riói karnevál velencei karnevál,cannes-i filmfesztivál,superbowl...

Zetek 2009.10.05. 11:53:19

Amúgy a történet remélem akkor bukta lesz, mint a dél-afrikai foci vb.

Zetek 2009.10.05. 11:55:19

A BOM-ot tegyük a helyére. Az semmi más célt nem szolgált, mint megelőző csapás akart lenni, hogy Orbánék ne kampányoljanak 2006-ban az olimpia rendezés tervével. Ezért a 2006-os maszop győzelem után már senkit sem érdekel.

wladyslawsky (törölt) 2009.10.05. 11:58:00

@Zetek: gdp szerint asszem valóban kb. a tizedik (200+ millió lakossal), de mint tudjuk a gdp nem jelzi teljesen pontosan egy adott nemzetgazdaság erejét

Izrael Kapitány 2009.10.05. 11:58:42

@Kravver: Te olyan okos vagy, érted te azt a szót, hogy irónia?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.10.05. 12:01:01

@anti_troll: Neem ez biztosan nem így van...de ha mégis:hogy lehet kínai állampolgárságot kérni?

Izrael Kapitány 2009.10.05. 12:04:46

@anti_troll: Ennyi. Mondjuk nagyon leegyszerűsítetted, de a lényege ennyi.

picur3ka 2009.10.05. 12:05:22

El tudom kepzelni, amint a marathon versenyt korbevezetik Pest erdekesebb reszein, mer hegyes videken nem lehet.

caralho voador 2009.10.05. 12:29:34

@Aullah: jaj, a lófaszt. Csak Budapestről beszéltem, arról volt szó. Az országba nyilván ugyanilyen nagyságrendű lóvét kéne beleforgatni (persze arányosan felszorozva). Én aztán nem pártolom ezt a bp-központúságot.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.10.05. 12:31:16

@Kravver: az osszesre. :) ha nem esett le, ironikus volt a hozzaszolasom. :)

reKorrekt 2009.10.05. 12:32:10

A 5.000 Mrd az fejenként 500.000 forint körül van ha jól számolok? Még szerencse hogy nekem pont van felesleges fél millám erre (épp kitolja a pénz a ház oldalát). Milyen számlaszámra utalhatom?

reKorrekt 2009.10.05. 12:35:55

@Lecso (F*ck the Shit): akkor 0,3 hektár lenne elég nem? :)

Maximio 2009.10.05. 12:41:07

@Zetek:
Nem tudom, én csak a posztból idéztem. Kicsit utánajárva a 8. legnagyobb gazdaság a világon, legalábbis a wiki szerint.
en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Brazil

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.10.05. 12:48:14

Tudjátok mi a szar. Hétvégén voltunk Ausztriába és kipróbáltuk a drótköteles vezetésű hegymászást (via ferrata), hazafelé azon gondolkoztunk hogy bükkbe itt ott az országban miért nincsenek ilyen kiépített pályák. Kb. 5 percbe tellett míg rájöttünk hogy nálunk semmi ilyet nem lenne értelme csinálni mert vagy ellopnák a kábelt, vagy ha nem ellopnák akkor valami barom megrongálná szétcseszné mert az milyen jó poén. Ez csak egy szaros drót kihúzva a szikla mentén. Na most gondoljunk bele az olimpiába......

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.10.05. 12:51:05

@Zetek:
na igen emlékszem még hogy hernádijuci meg a többi viccesnek mondott ember anno heti hetesbe félrehúzott szájjal fejcsóválva demonstrálták már magát az ötletet is, kommentálva hogy orbán az tulajdonképpen mit is gondol stb. de bezzeg az elsők között újongtak, mikor ugyanazzal az ötlettel a budapesti liberális slepp állt elő.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 12:59:21

@vero: szép kis profil ez a Szalay féle, mi derülhet ki még?
@DexterMorgan78/Séfbácsi: hisz' nem az a lényeg, hogy mit, hanem hogy ki mondja... legalábbis van, aki így gondolja... baj, ha fordítva normálisabbnak gondolom? :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.05. 13:04:12

Én igent nyomtam, mert szeretném, ha Magyarország olimpiát rendezne.
Persze nem mostanában, de azért jó lenne megérni.
Szóval tényleg ez az a kérdés, amire nem lehet jól, konkrét igennel vagy nemmel válaszolni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.05. 13:08:23

@Hetfield:

Most jut eszembe!
A metróalagutak átalakíthatók bobpályának? Mert akkor egy télire még esélyesek lehetünk. :)

szabogyula 2009.10.05. 13:09:44

@laspalmas: Szerintem megéred mert állitólag ott tart az orvostudomány hogy 30 év múlva már a mai kétszerese lesz az átlagéletkor ...

belzebubó 2009.10.05. 13:10:11

Már csodálkoztam, hogy ebből a builból kihagyták Magyarország jolly jokerét Kocsis Istvánt, Csányi kedvencét, vagy Csányi kedvenc cégét a Synergont. De megnyugodtam mégsem...ezen a fronton is minden rendben, a fiúk elfoglalták helyeiket.
www.budapestiolimpia.hu/?page_id=2

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 13:12:01

@laspalmas: majd kifúratják úgy is, újabb pármilliárdért, lehet már be is emelték a költségvetésébe... xD

Hetfield 2009.10.05. 13:12:07

@laspalmas: Huhh, DemszkájManót kell megkérdezni, tudod, ő ért az ilyen dolgokhoz :)) De én benne vagyok, csináljuk meg, csináljuk együtt!! :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.05. 13:12:28

@Jack/rendetteremt/:

Mit izélsz már? Ilyen helyre kis szalonnasütőt ritkán látni. xD

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.05. 13:13:53

@Nosfi:

Van egy olyan sejtésem, hogy a tanácsadói kör metszeni fogja egymást...

Izrael Kapitány 2009.10.05. 13:16:18

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Jó itt a drótok ellopásáról beszélünk. Szerinte nem lopná el senki, mert olyan magasra a "tudjukkik" úgysem másznak fel lopni!:DDDDDD

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.05. 13:17:47

@DArchAngel:

Hát ne is fizettessenek 300 Ft-ot, vonnak eleget.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.10.05. 13:20:57

@Izrael Kapitány:
Hát figyelj láttam én már bükk közepén kibaszva hűtőgépet:) ráadásul olyan helyen ahol gyakorlatilag nem is volt út:) Szóval én mindent el tudok képzelni (sajnos)..

Izrael Kapitány 2009.10.05. 13:28:00

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Az nem is piréz volt, ezt mindannyian tudjuk!:D

Bad Attitude Baracus 2009.10.05. 13:33:27

@eszkep: Lehet, hogy a Hold program az USA-ban 1,5 milló munkahelyet hozott létre, de szerinted mostanában (immár 37 éve) miért nem repkednek még az amcsik sem a holdra? A válasz egyszerű: Mert Qrva sokba kerül és bevétel belőle erősen közel nulla. És ezt még egy USA szintű ország sem tudja hosszú távon szponzorálni. Ez nem olyan mint monjuk a New Deal vagy hasonló "állami" pénzből fizetett közmunkák, amelyeknek közvetlen hasznuk volt az ország számára, hanem egy nagy kút, amelynek, mondhatjuk így még ha nem is teljesen igaz, semmi értelme.
BTW az amcsi űrsikló program is egy elég nagy kút, de lagalább valamennyi pénzt is hoz és mégsem mondhatják, hogy bocsi elkúrtuk, űrsikló leáll.
@Izrael Kapitány: Arról azért nem vagyok meggyőződve, hogy a viktoriánusok jobban értenek a pénzkiemeléshez mint az mszmp-sek. Akarom mondani mszpsek. Azért a cocik nagyságrendekkel többet raboltak mint a fityesz, habár azért ők sem fogták vissza magukat.
@laspalmas: Ez a kérdés így olyan - mármint, hogy Egyetértünk-e, hogy Mo olimpiát rendezzen - mint mikor a bíróságon faggatják a tanút és csak igennel vagy nemmel válaszolhat, kifejteni, magyarázni nem hagyják, majd utána jól félreértelmezik a választ. Igen, én (és szerintem szinte minden magyar ember) szeretném, ha Mo rendez(het)ne olimpiát. És nem, jelenlegi helyzetben nem szeretném, ha ezermilliárdokat kúrnának ki egy ilyen haszontalan dologra. Hasznos ugyanis csak akkor lenne, ha egyébként az ország viszonylag jól működne. De mégis mi lenne most ha sikerülne, megnyernénk:
1. Nem épülne fel semmi (még úgy sem, mint Athénban, hogy majdhogynem a futók előtt aszfaltozták a pályát). Állati blama. Mo az elkövetkező 2000 évben még egy reklámfilmet sem rendezhetne meg.
2. Felépülne minden, az ország kb. 100 emberöltőre eladósodna, viszont néhány amúgy sem szegény "ember" még sokkal gazdagabb lenne. Lenne egy csomó sportlétesítményünk, amelyek minimális kihasználtsággal üzemelnének egy darabig, közben szépen lassan (gyorsan) lepusztulnának.
El tudok képzelni még egy pár alternatívát, de egyik sem az, hogy "hú de jó lesz ez nekünk magyar adófizetőknek".

Izrael Kapitány 2009.10.05. 13:51:04

@Bad Attitude Baracus: Nem a pénzkiemeléshez értenek jobban, hanem a körítéshez. A cociknál meg a szadesznél senki nem emel ki több pénzt, de ezek ahhoz is hülyék, hogy legalább valami cukormázba csomagolják, mikor letolják az emberek torkán.

Tassadar 2009.10.05. 13:54:53

@Zetek:
Top 10 ország GDP a PPP nemzetközi dollárra számolva 2008 (abszolút érték):

* USA: 14.264 milliárd nemz.dollár
* Kína: 7.916 milliárd nemz.dollár
* Japán: 4.354 milliárd nemz.dollár
* India: 3.288 milliárd nemz.dollár
* Németo.: 2.910 milliárd nemz.dollár
* Oroszo.: 2.260 milliárd nemz.dollár
* Egyesült Kir.: 2.230 milliárd nemz.dollár
* Franciao.: 2.130 milliárd nemz.dollár
* Brazília: 1.981 milliárd nemz.dollár
* Olaszo.: 1.814 milliárd nemz.dollár

Bad Attitude Baracus 2009.10.05. 13:57:01

@Izrael Kapitány: Azt tény, hogy a fidesz jobban kommunikálta a dolgait. Felvetődik a kérdés másrészt, hogy a coci/szades kombó tényleg ennyire hülye, vagy csak ennyire lesz@rják a népet, hogy még ezzel sem foglalkoznak.

Bad Attitude Baracus 2009.10.05. 14:04:03

@laspalmas: Én fizetnék sok mindenre szívesen (mondjuk fizetek is, mert vonják), de csak akkor, ha tudom, hogy - legalább a nagy része - jó helyre megy. Ez a 300 Ft is csak egy újabb értelmetlen lehúzás lett volna. Fizessen miss röfi (alias hováth ágnes) ha annyira akar, neki úgyis "fussa" rá.

xstranger 2009.10.05. 14:05:41

@eszkep: A magyar novekedes erosen korrelal a vilag novekedesevel, mivel a teljesitmenyunket a kulfoldi toke aramlasa hatarozza meg. Ezert hulyeseg Orbanra hivatkozni (vagy Bokrosra), 2001ig a dotcom lufiig minket is a vilaggazdasag hajtott csak utana kezdodott az elkuras mert Megyo lefele meno piacon osztogatott, igy ennek eredmenyekeppen a kovetkezo hullambol ami a hitelvalsagig tartott kimaradtunk. Most megint egyutt szivunk a vilaggal.
Kb ennyi a magyar elit gazdasagi felelossege.

xstranger 2009.10.05. 14:07:14

@reKorrekt: szamolj kicsit nagyobb szamot, a "nagycsaladosok" tuti nem fognak ennyit betenni.

xstranger 2009.10.05. 14:09:54

@Maximio: ok $1900Mrd mi $190Mrd tehat nekik tizedannyira "faj" egy ilyen beruhazas.

Zetek 2009.10.05. 14:17:39

@Tassadar: Ne vicceljünk már. Abszolút számokat nem igazán illik idézni.

xstranger 2009.10.05. 14:18:32

@Bad Attitude Baracus: Lol.

A holdprogram helyezte fenyevekkel az amcsi kutatokat az oroszok ele. Emlekezz csak akkor ez meg nem volt teljesen nyilvanvaloan eldontott meccs.

Az akkor torteno tudomanyos publicitas egy rovid idore "meno"-ve tette a tudomanyos palyat es ennek hatasa leirhatatlan volt az amcsi tarsadalomban.

Az eredmenyeket felhasznalva fejlesztettek ki egy csomo fegyvert amivel vegulis megnyertek a hideghaborut. Es ezerszamra vannak meg hasznos otletek projektmenedzsment, anyagtechnologia stb temaban.

Szoval igen, az hogy 12 ember elment a Holdra annak tul nagy jelentosege azonkivul hogy beinthettek jo messzirol a ruszkiknak nem volt. De az eredmenyekeppen letrejott IQnak nagyon is volt ertelme.

Marcellusca 2009.10.05. 14:35:49

Az Olimpi(n)át nem, de a "MEHM (Magyar Embert a Holdra Mozgalom)-t" támogatom!
Sőt! Egyből a Marsot célozzuk meg!
Merjünk nagyot álmodni!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.10.05. 14:43:12

@caralho voador: Az ország többi részére is. Pl. a Bp költésben talán figyelhetnénel arra, hogy az agglomeráció és Bp nem elválasztató. A a főváros nem fordít gondot a bejutás megoldására, akkor ők és mi is szpounk. Sajos ez demszky és a többi köcsög agyáig nem jut le.

abandi 2009.10.05. 14:46:50

"2002 év végére elkészült a Pricewaterhouse Coopers hatástanulmánya, melyet még Deutsch rendelt meg. Ami amúgy akkor 500 millió forintba került. Aprópénz."
Nem! Gyerekcsíny !
És valahol felsír egy projektor-vetítő...

Izrael Kapitány 2009.10.05. 14:55:56

@Marcellusca: Tudom én, hogy az nem Hold, hanem holoprogram, meg, hogy kiket küldenél a Marsra...

abandi 2009.10.05. 15:06:33

A Top Gearos-ok szerint is: Csepel a végállomás!
www.youtube.com/watch?v=nl1VJf_8k5w

S.O.A. 2009.10.05. 15:11:57

Francba az Olimpiával, emelkedjék a Viktor-5 hordozórakéta, fedélzetén 3 bátor magyar hőssel, és irány a Hold!! És együtt tapsolhat az ópusztaszeri űrközpontban az egész ország! (2030 előtt kéne, mert különben az amcsik MEGINT beelőzhetnek...)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.05. 15:38:10

@eszkep:

Kérlek:

"A GDP 2002 negyedik negyedévében 3,7 százalékkal, az év egészében 3,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. "
hvg.hu/gazdasag/00000000004BE901.aspx

abandi 2009.10.05. 15:46:00

@abandi: @ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Ősi derék beásási módszer!
Megfigyelésügyileg...
40 miRRiárdértr! (Az a csillió utáni, de a fedáksári és a csillagos ég közötti tétel...a beszédhibások ezzel is csalhatnak majd...)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.10.05. 16:03:12

@Tigeri:
Varrasd fel a szemed, tanuld meg a nyelvet, és lopj egy útlevelet a józsefvárosin :DDD

Senkiházy/ישראל/ 2009.10.05. 16:03:30

off:

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: A nevedről eszembe jut, hogy valójában ez egy kurva ország. Nálunk van a legtöbb kurva az egész kibaszott kontinensen (az oroszok még esélyesek de ők valamivel többen vannak). Másrészt ez egy kurva szar hely, tehát nem értem miért ez a neved inkább így kéne:

Declared for Kurvaország, not for Hungary.

on

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.10.05. 16:24:19

@Bad Attitude Baracus: azert lett volna jo a 300 huf, mert a cigok is fizettek volna.. igy meg semmiert.

abandi 2009.10.05. 16:34:15

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:
Tévedésben élsz!
Kötelesek lettek volna ellátni akkor is ha nem fizet!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 16:35:07

@abandi: mert neki nincs meg a 40 centi? vagy miért? :) Moldova mondjuk szép riportkönyvet írhatna arról, hogy ki hogyan és mennyit nyúlt. megható párbeszédekkel, a lelkek változását közvetítve. ejjj, az igazi az lenne, ha a sok jóképességű börtönnaplójaként írná meg, amint építik az utakat, gátakat, mindenfélét kényszermunkában...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 16:39:55

@Senkiházy/ישראל/: neeem, ez Fletóizmus, a Kurvaország. Ettől függetlenül, valóban rengeteg a "táncosnő" vagy mi, mondhatni országunk legerősebb exportcikkéről beszéltél. A hellyel önmagában semmi baj nem lenne. A politikai "elittel" lényegesen több gond akad, pedig vélhetően ők is csak bábok...

Szorgos Lajhár 2009.10.05. 16:41:31

Az egész hagymázos baromság kizárólag arra jó, hogy egyesek hatalmas pénzeket kaszáljanak különféle tanulmányok és tervek formájában, avagy a sport- és betonmaffia megvalósult (nagy)koalíciója. Ha valamit ki nem állhatok Orbánban, akkor az a sportmániája. Mondom ezt olyan emberként, aki már 1990-ben is a Fideszre szavazott, és a jövőben sem tesz mást (mert nem teheti máshová az x-et). Orbán nem tudja, hogy az élsportban immár mindig a jobb doppinglabor nyer, és hogy az élsport művelése kb. a láncdohányzáshoz fogható egészségkárosítás??? Oda jutottunk, hogy akár a legrongyabb médiapojácának/"celebnek" is gratulálnék, ha kinyitná a száját és kimondaná: A király meztelen, azaz SEMMI esélyünk a következő 50 évben olimpia megrendezésére és minden állítólagos efféle céllal elköltött forint puszta pénzkidobás. Hornnak alig volt olyan intézkedése, amellyel egyetértettem: Első helyen említeném a "világkiállítás" végleges lemondását, utána hirtelenjében nem is jut semmi sem eszembe. Némi szánalmas utóvédharc és méltatlankodás volt ugyan utána, de az ügyben eléggé el nem ítélhető módon 180 fokos fordulatot tevő Fidesz akkor is öngólt lőtt (mint még oly sokszor).

Senkiházy/ישראל/ 2009.10.05. 16:48:12

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: Oké a klímával nincs gond, de ez a hely rothad . Nem csak az elit miatt, az emberek sorvadnak el.

abandi 2009.10.05. 16:58:21

@Senkiházy/ישראל/:
A klíma is mediterranizálódik...
Igazi birkanyájas sémita-nyálassá...

Prakt! 2009.10.05. 17:07:57

Tudtommal!
Az olimpiai város 300 km-es körzetében lehet megrendezni a versenyeket!
Tehát egy Budapesti olimpián, szegeden lehetne rendezni például az evezős versenyeket, Debrecenben a maratont, és siófokon a hosszútáv úszást, vagy a triatlont.
Az egész ország nyerne vele.

Szerintem

Kartal (rezervált) 2009.10.05. 17:21:14

@Jack/rendetteremt/: vagy marha nagyot kaszálna a dolgon...

abandi 2009.10.05. 17:31:27

@Prakt!:
Szerintem, meg:
- a maratont a nyírségi falvakon keresztül,
- a bírkózást a VIII.ker-ben,
- a triatlont a felső tisza partján...
satöbbi...
Ne komolytalankodj!

Izrael Kapitány 2009.10.05. 18:02:50

@zero: Az megvan, hogy a kürtős kalácsot a szlovákok védték le, a magyar szürkemarhát meg az olaszok?

Gratuláljunk az ország vezetésének ismételten! Bár ebben a fasisztaveszélyben teljesen megértem, hogy nincs idő ezekkel foglalkozni...

abandi 2009.10.05. 18:03:14

@Kartal (a dühös):
Dobókörnek még jó lesz...

abandi 2009.10.05. 18:04:52

Elsíbolt/eltűnt beléptetési kapuk:
Tájékozódási futás...

zsoltix 2009.10.05. 18:07:31

Mi a gorcs van mar megint, nem lehet beirni?

zsoltix 2009.10.05. 18:14:27

Ez persze bement:) Csak annyit firkaltam volna, hogy az olimpiai letesitmenyek letrehozasahoz is teglajegyet kellene arusitani, mint a 80as evekben a Nemzetihez, es talan azokra is csak a kovetkezo evszazadig kellene varni, mint a Nemzeti Szinhazra:)

abandi 2009.10.05. 18:24:16

@Izrael Kapitány:
A'szem a pálinka sem csak csonkamagyarországira sikeredett...
A Tokaji sem...
Marad nekünk a pálpusztai sajt szaga!
Mint tömegpusztító olimpikon ...

jozicsenko 2009.10.05. 18:35:25

hi!

pécsi móka: kizárták a volt vezetőket a vízműnél? lol

most sírnak az mszp-s potentátok...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.10.05. 18:38:26

@Prakt!:
300 kilométeres körzetben?
olcsósítsunk
Jelentkezzünk a téli olimpiára és rendezzük szlovákiában.
Levédetem az ötletet.

abandi 2009.10.05. 18:39:51

@jozicsenko:
Ki privatizálta?
Nem tudom, komolyan kérdezem!
Coppola- Keresztapa:
Aki az ajánlatot hozza, az az áruló...
És ez csak egy szaros amcsi film!
Baaazzzmeeeg...

zsoltix 2009.10.05. 18:50:02

22. szazadi prodzsektek: euro bevezetese Magyarorszagon, 4es metro atadasa, olimpiai letesitmenyek alapkoletetele.

Tarackos Sül (törölt) 2009.10.05. 18:58:56

@Stoney Hill Billy:

Rajta, lehet fizetni. Rendezd, ha akarod, de ne a többiek pénzéből.

Amúgy ahogy Budapest = Magyarország, ugyanezen egyenletben az ismeretlent kifejtve:

Magyar = Hülye.

Itt bármit be lehet adni, a jó magyarkák vígan szavaznak majd rá. Nem igazán foglalkoznak vele, mi lesz a következménye.

abandi 2009.10.05. 19:21:59

@Stoney Hill Billy:
Itt valami félreértés lehet csak!
Gondolom izrajelbül kopogtatsz...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 19:24:47

@Tarackos Sül: @abandi: vagy ironizél :D
amúgy meg a pénzösszegeket látva, amik itt röpködnek, mint költség, sok hivatásos lenyúlóművésznek beugorhatott az alábbi dal: www.youtube.com/watch?v=yoKn2KPZ2XY

BéKu 2009.10.05. 19:25:08

Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy egyrészről az utóbbi nem tudom hány olimpia már mind nyereséges volt, másrészről meg az infrastruktúra fejlesztésére előbb utóbb úgyis kell költeni, a felépített stadionok, utak stb. mind megmaradnak, szóval ahogy Chicago polgármestere is mondta, azért lett volna jó, hogy ha nyernek, mert az felgyorsította volna a fejlődési folyamatot és jót tett volna a recessziónak is. Megnéztem volna egy olyan szavazást, amit mindjárt a cikk elejébe teszel be, és nem azután, miután már leszögezted az álláspontodat, és elhordtad mindennek a BOM-ot. Akkor tuti nem ez az eredmény jött volna ki, sokkal több lett volna az igen. És utána az itteni eredménnyel párhuzamba állítani a régi felméréseket.

Fényhajú 2009.10.05. 19:35:00

@BéKa: Magyarország a Forma 1-et is kitudja hozni veszteségesre , gondolod az Olimpiát nem tudná?:)Persze a felépített utakhoz,stadionokhoz minimum egy diktatura kell Magyarországon,mert nem tudom elhinni a 3 cikluson keresztüli összefogást a pártok részéről,és sajnos az emberek részéről sem.Van egy vízióm , ahogy az avas lakótelepet-olimpia faluvá csiszolják(valószínű)..

abandi 2009.10.05. 19:40:16

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Indokolja, meg akkoris!
Nincs többé ke-mec!
Irónia, persze...
Egyszerű műszaki-rajzoló a betongyárban...
Egy rotring íronnal a mancsában!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2009.10.05. 19:42:24

@BéKa:
Görögország egy hozzánk hasonló lepukkadt hely. Az olimpiába belerokkant.
Azóta utcai harcok, polgárháború, balhé.
Viszont van a pusztában mostmár pár stadionjuk, amit őrizhetnek, mint mi a tüskecsarnokot - mementónak.

abandi 2009.10.05. 19:47:28

@simonmondja.:
Oda kéne beterelni mindenkit...
És mint chilében:
-Állj!... Endre?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 19:55:03

@abandi: persze hogy ne kellene olimpia, hát hogy a picsába lehetne másképp ennyi lóvét egyszerre lenyúlni?

abandi 2009.10.05. 20:01:48

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Nem vitás, ámítás!
De: Hová lett, és Ki csinál szódát.... az elsinkófált 500 milla (min.X2-mai értéken) a nem létező tanulmányokért!
LMPVS! Elsőre...is!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.05. 20:11:49

@abandi: meg a többi, amiről esetleg még nem is tudunk. az üvegzseb még papíron se volt divat akkortájt, emlékeim szerint. nem mintha a papír számítana, az sok mindent elbír, erről elég csak Kovács és Hagyó urakat megkérdezni, de lehet másokat is.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2009.10.05. 20:13:09

Ekkora beteg (lopós?) ötlet tényleg nincs még egy... Az is nagyon beteg és buta ember (baromi vastag bőrrel a képén), aki ezzel az ötlettel ki mer állni. Ha közlekedett ez a szerencsétlen egy mezei hétköznap Pesten, du. 4 óra körül, akkor látna egy normál terhelést. Ha ezt felduzzadna, csak 10%-al, mi lenne??? Amúgy meg képtelen ez az ország ilyen szervezésre, építésre. Láttam hasonlót, német alapossággal megszervezve. Ott pedig még működött is! Azt a kis apróságot elfelejtik megemlíteni, hogy minden olimpián 6-10.000 ÖNKÉNTES, INGYEN dolgozott!! Hol talál itt valaki 10 embert, hogy több hétig ingyen dolgozzon??? Le kellene szállni a földre!!! A biliből kiszállni.. Lehet húzni dolgozni, nem baromságokat beszélni!

2009.10.05. 20:18:35

1) A gazdasági elit köze ahhoz, hogy milyen rendezvényt rendez az ország?

2) Minek rendeznénk egy olyan eseményt, melyből a befektetett pénz tizede térül csak meg?

3) Sokkal, de sokkal égetőbb probléműk vannak itthon, semminthogy olimpia rendezésére lehessen pazarolni a pénzt

4) Nincsenek meg a megfelelő létesítmények, lehetne építeni mindent külön az olimpiára

2009.10.05. 20:19:32

Amúgy a londoni olimpiának elképesztően szarra sikeredett a logója. Rioé egész jó.

abandi 2009.10.05. 20:47:31

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Éngömet Te ne hergeljél, hinye!
Tehát akkor most már 1,o cm cca. 1.om átmérőjű kupac fajlagos költsége 1,oMFT....
Oké!
(Csak nehogy valami szerencsétlen , jószándékú falubölcsét pusztítsunk el...)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.10.05. 21:17:17

index.hu/belfold/2009/10/05/nem_akartak_nagyobbat_mint_40_centis_kilatot/

Zero, erről nem tervezel postot? Tipikusan magyar... :-/

ON
Olimpia? Na ja.
Erről nekem Bődöcs Tibi bölcs javallata jut eszembe: "Mert mi Párizs-Dakart akarunk rendezni, meg olimpiát. Szerintem először egy szimpla hétköznapot kéne."

Viktus 2009.10.05. 21:18:39

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

csúúúcs :D nem fejek hullanak a porba, hanem ez reális ...

Vito Spatafore (törölt) 2009.10.05. 21:19:30

Én anno aláírtam a támogató ívet. Épp egy hokimeccsen voltam. Akkor még Morvai a melegeket patronálta és Balóval boldog házasságban élt. (uramatyám, tódulnak elő az emlékek!)

Kravver 2009.10.05. 21:19:35

@abandi:

Ez megint valami újfasiszta, mélymagyar vagy sámánista szleng, hogy a nullák (0) helyett kis o-t írtok egyre többen?
Vagy csak zero miatt van?

abandi 2009.10.05. 21:25:30

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):
Tudja a faszom, hogy mi lappang a háttérben.
De például cigány-magyar ellehetetlenítési pogromra már most is nagy pénz jár!
Nézzük már meg a teljes susnyást!
40 milla? Anyám többet síbol el, ha rászólnak...és mindezt egy tollvonással...

abandi 2009.10.05. 21:27:33

@Kravver:
Magának bekészítettem egy kuckót, a várható nagy hideg miatt...

abandi 2009.10.05. 21:32:45

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Eleve nem lehet igaz, mert ez nem természetes lopás! A zsindex meg dörgölődzik a morvaihoz mint a tetves presspastos a sandwiches asztalhoz!
Apicsába!

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.10.06. 00:11:48

Hát én ezek után itt rendeztetném a buzifelvonulást, melynek megkoronázásaképpen a fent említett seggfejeket hátsó arcba piríthatnák a büszke ratyik. Be szép lenne itt az élet, ha egy ifjú kefeség, baszná szájba fenti mindent szívességből húszasért. :-P

abandi 2009.10.06. 00:36:47

@min0rity r3port:
Maga itt, helyben ki van zárva a jobbikféle italokból, mert pucsításos önleszopásra ítéltetet...
betertandó végrehajtással!

abandi 2009.10.06. 00:40:10

@abandi:
Eh, elbasztam a heje-sírást!
nem lehet komolyan venni...
A cigánoszok is ezért szaporodnak...

kulalak 2009.10.06. 02:52:50

szeretnem a lepcsozetessegre folhivni a figyelmet.
Eloszor egy nyamvadt stadiont kene folepiteni (igen, a libalegelot lerobbantani es egy akarmilyen USA egyetemi stadiont lekoppintani a la 40-60 ezres ferohely), Puskas nevet megtartani. Az a hely legalabb korbezart tomegkozlekedessel, parkoloval.
Ezutan UEFA kupa dontoert kene konyorogni, utana BEK dontoert. Kozben megy az F-1, mas sportagak (legfokepp uszas) europai vagy vilagverseny rendezese es termeszetesen tudomanyos konferenciak (mernoki, orvosi, politikai, katonai), hogy gyakoroljuk az embertomeg (20-100 ezres tomegekig) mozgatasat es biztositasat. Utana EB-t kene palyazni vegre normalisan. Az EB dontoje utani hefon be lehet adni az olimpiai palyazatot.
Addig azonban teljesen mindegy hogy teli vagy nyari olimpiara palyazunk. :)

eszkep 2009.10.06. 07:20:59

Itt ennyire tombol a funkcionális analfabétizmus??? Mi ez a kapcsolat.hu???
„2001ig a dotcom lufiig minket is a vilaggazdasag hajtott”
Na az pont nem hajtotta…! Orbánt lehet szeretni-nem szeretni, de egy tény a gazdasághoz értettek. Te tudod mit jelent a recesszió????? Idióták és Zero-nak, aki nagyon sumákol az újabb baromsága után egy kis olvasnivaló (remélem képes mindenki felfolgni agyilag a leírtakat, esetleg xstranger kétszer is elolvashatja, mielőtt megint hülyeségeket ír.

www.gki.hu/hu/novelties/articles/csakigyorgy/020112231.html

Nem szeretem, amikor hülyegyerekek lehazudják a tényeket is...

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.10.06. 09:07:40

JÓ REGGELT! BEÉRT MÁR MINDENKI A MUNKAHELYÉRE? lASPALMAS JÖHET A KÖVETKEZŐ POSZT.

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.10.06. 09:09:49

Laspalmas egy betü nem volt jó, bocs.

kuki123 2009.10.06. 11:13:11

csak nehogy megnyerjük csak nehogy megnyerjük mert abban a pillanatban gazdasági csőd áll be
őszintén hol van 5-8000 milliárd tartalékban? mikor 20e milliárdos hiány van?

mit csinálunk a 20 üres stadionnal mikor a symát sem bírják megtölteni, és a hungexpó is csak fél gőzzel megy?

Marcellusca 2009.10.06. 12:17:14

@Izrael Kapitány: Hehe!
Most kaptam:
> Mi az? Egy fekete pont a Holdon?
> - Egy cigány a Holdon.
> Két fekete pont Holdon?
> - Két cigány a Holdon.
> Ha fekete az egész Hold?
> - A megoldás!

Markgraf · http://www.legiobrigetio.com 2009.10.06. 18:24:32

"...most meg olimpiát akarunk rendezni. Olimpiát!? Egy normális hétköznapot kellene valahogy..."

by Bödőcs Tibor

K.Jani 2009.10.06. 21:14:13

az egesz olimpiai mizeria felesleges. csak cirkusz, ahogy azt masok mar leirtak.
addig amig nincs referencia, nem adnak nekunk olimpiat!!!!!
tehat eloszor is legalabb minimum egy (vagy ketto) europai szintu sporesemenyt kell megrendezni es emellett kampanyolni. ezt nagyon jol tudjak smith pal es a tobbiek. tehat teljesen nyilvanvalo, hogy ez az egesz csak parasztvakitas es hatalmas penzek lenyulasarol szol, ahogy azt tobben is helyesen latjak. chicago is irdatlan penzt koltott a versenyre, tobbet nem is akarnak nevezni.

bunko_jobbos 2009.10.06. 23:02:56

"De azért nézzük meg a képeket, mivel is készül Rio. Az "Olimpia a Copacabana-n" NEM EGYENLŐ az "Olimpia Csepelen"-nel!"

Azért ne legyünk már kishitűek! Miért ne lehetne egy magyar Olympia ELEVE jó? Kapjátok be!

eszkep 2009.10.07. 07:59:05

@zero: Most adod a hülyét????
Remélem elhiszed, tudom mennyi volt akkor a magyar gazdasági növekedés...
Nem értem mit értesz azon, hogy "Az akkori 3%-os gazdasági növekedés sem volt világrekord a régióban ...", DE szerinted melyik a több???

- Az akkori EU-s -1 - 0%-os gazdasági növekedés,
- a CEFTA országok (kivéve Magyarország) 1 - 1,5%-a,
- vagy a magyar 3.3%????

Te minek nevezed a régióra jellemző (CEFTA) gazdasági növekedés KÉTSZERESÉT??? (Vagy az EU 0%-nak "többszörösét"???)
Továbbra is kérdezem, honnan az adat, ehhez a kijelentésedhez:

"Az akkori 3%-os gazdasági növekedés sem volt világrekord a régióban ..."
?????????

Számolni tudsz???? Az összes többi posztodban olyan hülyeségeket hordasz össze, mint a gazdasági témákban??? Akkor kár Vastagbőrt olvasni, ennyi erővel a NOL-on is butulhatnék...

eszkep 2009.10.07. 08:00:09

@eszkep:
az EU-s sorban az ott nem 1, hanem MINUSZ 1 (gyengébbek kedvéért...)

Kravver 2009.10.07. 08:53:55

@eszkep:
Mit trolloskodsz itt tényekkel?
Majd jól ki leszel banolva!
A helyes eljárás Vbőr ügyben: elolvas (ez opcionális), nemgondolkodik (EZ FONTOSCH!!), hőbörög (ez esszenciális, mint a zsírsav), nem kérdez, nem vitázik.
Ha visszajöttél a banról, akkor ezek mentén járj el.

Izrael Kapitány 2009.10.07. 09:34:59

@Kravver: Akkor minek jársz ide? Ezt te élvezed, valld be.

Kravver 2009.10.07. 09:46:49

@Izrael Kapitány:
Mit élvezek? A nem "előírásszerű" viselkedést?
Nem élvezem, de nem tudok máshogy. Kapom is a bant zerotol.

Izrael Kapitány 2009.10.07. 13:42:56

@Kravver: Olvastam azt a postot, amikor a bant kaptad. Álszenteskedés lenne, ha azt mondanánk, hogy nem direkt provokáltál. Alig vártad, hogy egyeseknek elboruljon az agya és utána örülhess hátradőlve: na ugye, megmondtam.

Ha nekem lenne blogom, akkor tőlem is bant kaptál volna, de azok is kaptak volna 24 órát, akikneg meg elgurult miattad a gyógyszere.

Kravver 2009.10.07. 15:37:12

@Izrael Kapitány:
Akkor olvasd el mégegyszer és láthatod, hogy ezon durrant el pár jóembernek az agya, amiket _mások_ belebeszéltek az én kommentembe.
Adódik a kérdés: miért nem az eldurrant agyúak kapják a bant?
Ha most én a másik posztnál 3 mondatban elküldöm a k. édesanyjába az éppen gusztustalanul zsidózó póógárt, akkor őt banolja zero szerinted vagy engem??

süti beállítások módosítása