Skip to content


       Szűrés lista

Az EU adja, az NFÜ megítéli, a végén egyesek jól járnak

Tényfeltáró küldöttséget meneszt Magyarországra az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottsága, hogy az európai uniós pénzek felhasználásáról vizsgálódjon. A másik két célország Olaszország és Görögország.

Ha itt kezdik a munkát, akkor lehet, hogy olaszba már nem lesz idejük továbbmenni.
Csak ízelítőül lenetbb három pályázat, amit lehet vizsgálni. Vajon a nettó befizető országok (Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Ausztria, Hollandia és Svédország) dolgos, GDP-termelő állampolgári helyeslik, hogy az ő adóeurójukból épült fel az egy nap alatt legendássá vált 40 cm-es "kilátó"?

Miért ad az EU ilyen hülyeségre pénzt?
Illetve: Mi a faszért ad a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ilyen hülyeségre pénzt?

Önjellemzés az NFÜ honlapján:


"A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget a Nemzeti Fejlesztési Hivatalból és a Nemzeti Fejlesztési Terv végrehajtását irányító szervezetekből hozta létre a kormány azért, hogy egy hatékonyabb és átláthatóbb intézményrendszer segítse az európai uniós támogatások eredményes felhasználását.

Az ország felzárkóztatására 2007 és 2013 között évente mintegy 1000 milliárd forintot fordíthatunk. Ennek a hatalmas összegnek a befektetése komoly felkészülést, széles társadalmi partnerségen nyugvó tervezést igényel. (2006. július 1-től 2007 június 30-ig a hivatalt Bajnai Gordon fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos felügyelte.)"
 


Jegyezzük meg a kulcsszavakat, és keressük meg őket a három lenti példában:
"Eredményes"
"Felzárkóztatás"
"Komoly felkészülés"
"Tervezés"

"A" eset - A 40 cm-es kilátó

Bodrogkeresztúr - természetközeli szabadidős terület kialakítása, ízelítőt nyújtva a borvidék egyik fő jellemvonásáról, a változatos tájképi adottságokból. (A község honlapján a "kilátó" menüpont.)

Munkák: tereprendezés, az ősfenyves rendberakása és tisztítás, infrastruktúra megépítése, a gyalogjárók, autóutak megépítése.

Ár: 40 millió forint

Magyarázat
: "Nem került túl sokba"." Szándékosan tervezték ekkorára." "Azért volt rá szükség, mert a turisták korábban a vízmű dombjáról bámészkodtak, ahova viszont tilos felmászni." - NFÜ

Eredmény:




"B" eset - Kutyafitnesz Drégelypalánkon

2009. február 18. Emlékszünk?
"Éhségsztrájkba kezdett egy cég vezetője a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban, miután tárgyalt Bajnai Gordon kabinetfőnökével. A vállalkozó azt kifogásolja, hogy 99 főnek munkát adó, ipari elektronikai fejlesztéssel foglalkozó cégének nem jutott uniós támogatás, miközben egy kutyaeledelt forgalmazó cég 250 milliót, egy kutyawellnesszel foglalkozó vállalkozás pedig 120 milliót nyert."

Akkor, 2009. február 18-án  "nem találtak" ilyen kutyawellnesszel foglalkozó vállalkozást.

Akkor ...



Helyszín:
Drégelypalánk, 1600 lakos.

Tevékenység, a projekt összefoglalója: Kutyafitnesz.


"Az állatgyógyászat területén tervezett projekt alapvető célja egy már létező, elsősorban kutyák számára kialakított hidroterápiás futópad továbbfejlesztése, tárgya egy rehabilitációs, életminőség és egészségmegőrző termékcsalád és komplex szolgáltatás meglévő termékre épülő kidolgozása kutyák számára. A már létező tudás és tapasztalatok új elvi alapokra történő helyezésével, új módszertani és technikai megoldásokkal történő továbbfejlesztésével, egy javított minőségi jellemzőkkel bíró, komplett egészségmegőrző termékcsaláddal (vízforgatós hidrokád, úszómellény, tartó szíjak és mozgás fejlesztő eszközök) innovatív szolgáltatás létrehozását tervezzük, amely korszerű és környezetkímélő módon, széles funkcionalitással biztosítja a kutyák egészségének megőrzését és fittségük folyamatos fenntartását. Az új szolgáltatás márkaépítésével egy eddig is rejtve elvárt, de lehetőség híján igénybe nem vett állat-életprogramot valósíthatunk meg a tudatos kutyatulajdonosok körében. A fejlesztéssel létrejövő termékcsalád révén megvalósuló komplex szolgáltatásra jelenleg nincs példa. A vízben történő, eszközökkel támogatott mozgáskoordinálás és a kamerás fejlődés-értékelés nem csupán a műtétek utáni terápiát, hanem a megelőzést, a folyamatos egészségmegőrzést és a fittség fenntartását is biztosítja.
(...)
Marketingtevékenység keretében sor kerül a marketing-stratégia és a piacon történő megjelenését szolgáló marketingkommunikációs elemek kidolgozására (márkafelépítés, arculattervezés, csomagolástervezés, vizuális identitás tervezés, grafikai tervezés, PR film, nyomtatott termékismertető). A fejlesztésnél nagy hangsúlyt fektetünk a designkommunikációra. A null-széria gyártásához szükséges esetleges továbbfejlesztésre saját forrás felhasználásával kerül sor. A fenntartási időszakban, a piaci bevezetést követően átütő és gyors üzleti sikerre számítunk."




Pályázó: Gyrotech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A pályázat:



Február 2-án döntöttek, így teljes joggal éhségsztrájkolt Póka István február 18-án. Már a "nem találtak" NFÜ magyarázat is fejeket kívánna.  (A bizotság tagjai, akik döntöttek.)

Megítélt támogatás112 millió forint. Már kifizetett: 44,7 millió forint.



Legszívesebben üvöltenék, hogy a válság kellős közepén, 2009. február 2-án volt bőr a képükön ilyen hülyeségre pénzt adni!

Emberek! Kapjunk már a fejünkhöz! Kutyafitnesz!!!

De nem a Rózsadombon, ahol talán még lenne egy-két elkényeztetett hülyepicsa magyar Paris Hilton, aki fizet azért, hogy a kutyulija a vízben fusson! De basszátok meg, Drégelypalánkon?! A szlovák határon? Ki a faszom fogja odavinni a kutyáját, hogy úszómellényben fusson a vízforgatós hidrokádban, súlyos összegért? Mikor emberek halnak éhen, mikor a regisztrált munkanélküliek száma 500 000, mikor a nem is regisztráltaké meg ki tudja mennyi ezen kívül???

"C" eset - A dobókocka totális újraértelmezése

Pályázat:
"A dobókocka hagyományait újraértelmező COCODICE kocka alapján kialakuló elem-kapcsolati logikai és stratégiai készségfejlesztő termékcsalád tervezése és megvalósítása."






Részletesebben:


"A Co and Co Communication Kft. célja egy forradalmian új, intelligens dobókockára alapozott logikai játékcsalád kifejlesztése. A corner contact dice "Cocodice" -azaz sarok-kapcsolatra építő, a kocka élein jelöléssel rendelkező- dobókocka a hagyományos dobókocka totális újraértelmezése, melynek során a kocka szimmetriaviszonyai, formai, esztétikai, tartalmi, használati, játékszervező, képességfejlesztő és még sok más egyéb eleme változik meg teljesen. A Cocodice többek között megváltoztatja a dobókocka digitális leképezésének lehetőségeit és így kivételesen használhatóvá válik számítógépes játékok számára, miközben tárgyszerűségében olyan új illesztési változatokat mutat a kockák és azok lapjai között, melyek a kézzel fogható, térben mozgatható játék-műfajok szempontjából teljes újdonság. A Cocodice nem pusztán a véletlenszerű sorsolás eszköze, hanem a játékban való továbblépés feltétele az éljelölések játékstratégia szerinti összeillesztése. Az újfajta dobókockával játszott játékok a szerencse és a logika, az adott lehetőségből a legjobb megoldás választása dinamizálja és teszi egyedivé. A játékok közös vonása az, hogy mindegyik Cocodice-nak a hagyományos dobókockához képest újszerű speciális tulajdonságait használja ki."



A pályázó cég: Co and Co Communication Reklám és Hirdetésszervező Kft.

Megítélt támogatás: 81 millió forint

Hát ez van ... lehetne értelmes célokra fordítani az EU-s pénzeket, és abból lopni. De nem!
Mi, magyarok megmutatjuk! Pályázzunk totális értelmetlenségekkel, és nyerjünk! Ne érjük be azzal a 10-20%-kal, ide az egész összeggel!

Nézzük már végig a listát (GOP 1.3.1-07/1 Vállalati innováció támogatása” című pályázat nyertesei), ahol a Gyrotech szerepel! Össze sem merem adni, de itt milliárdokról van szó!

Csak azt nem értem, miért CSAK Bulgárát büntette meg az EU, a korrupció miatt? Barroso bizottsági elnök még Szófiába is elutazott, hogy szóljon, hogy az EU-s támogatások szétlopása nem mehet tovább! Ide mikor jön Barroso? Mert lehet, hogy ez a "tényfeltáró küldöttséget" már kevés lesz ...

Mindhárom "eset" csodálatos jelképe lehetne a sikeres EU-csatlakozásnak, és az EU-s pénzek remek felhasználásának!

De ha egyszer mégis bevezetik hazánkban az eurót, melyik jelképet kellene felvésni a pénzérme hátára? Szavazz! 

 
És a szomorú utóirat:
Ez így összesen 231 millió forint.

És akkor CSAK egy aprócska hír, eldugva Klaudia puncija meg Bódi Guszti lábadozása között:


"Az eddigi támogatás 80 százalékának megvonása miatt megszűnik a Vakok Szövetsége - tudatta a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal Szőke Lászlóra, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnökére hivatkozva, hétfőn.

Hét éve az állam ugyanakkora összeggel, 207 millió forinttal támogatta a vakok szövetségét, ez a reálértéken évről évre csökkenő összeg – mint írták – egyre kevésbé teszi lehetővé a szervezet működését. Tevékenységük „teljes ellehetetlenülése” várható 2010-ben, mivel a kormány 50 millió forint támogatást kíván adni az egyesületnek.

A további anyagi támogatás elvonása miatt a szövetséggel együtt az alábbi szolgáltatások szűnnek meg: bezár a Vakvezető-kutya Kiképző Iskola, megszűnik a vakvezető kutyakiképzés, nem nyit ki a hangos- és Braille-könyvtár, nem lesz Braille-nyomtatás, nem készülnek pontírású folyóiratok, könyvek, nem tudják biztosítani a látássérültek segédeszköz ellátását, nem olvasnak fel hangos könyveket a stúdiójában, a látássérült gyermekek nem részesülhetnek speciális tankönyvellátásban."



Gratulálok a szaros 150 millió forint megspórolásához!

Vakok Szövetsége EGYENLŐ másfél Szalainé EGYENLŐ egy kutyafitnesz! 

Címkék: közélet eu botrány válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr81430839

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hasznos Oldalak Víztisztító Témában 2009.12.06. 23:58:22

Cellulit ellen- idejében - Vitaminok, étrendkiegészítők, víztisztító Kérdések és válaszok az Aquarion víztisztítóról - Vitaminok... Víztisztító vásárlás 2 lépésben - Élet Szegeden Ionizált víz, lúgos víz : ház...

Trackback: Megszűnik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége... 2009.10.06. 17:40:50

Persze nem azért, mert hirtelen minden vak és gyengénlátó elkezdett látni. Hála a szakértőválságkezelőmegszorító kormányunknak -akik a támogatás adták... eddig- megszűnik a szervezet. Jövőre ugyanis 80(!) százalékos megvonással sújtják a szövetséget. P...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snorbi 2009.10.06. 15:19:30

@Krikri: "A mini-kilátónál hol az ősfenyves amit rendbe kellett tenni???? "
Valszeg kivágták az egészet :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.10.06. 15:21:10

@Svejk, a derék katona: "A projekt alapja, indoka és erénye, hogy hazai, nagy hagyománnyal bíró terméket (RÁBA motor) éleszt fel, hazai szellemi bázison. A meglévő magyar technológia továbbfejlesztve világszínvonalú termékekké erősítheti Magyarország exportját, a résztvevők versenyképességét." sztem nem fasság :)
Ha már feldobtam a témát, akkor zárjam is le.

@Zero: a link...

Insp. GrossSkin 2009.10.06. 15:21:55

Ez a kutyafitnesz ez igen erosen vastagbor gyanus dolog. Viszont karpotlaskent a Vakok szovetsege vakvezeto kutyait lenne hova vinni wellness hetvegere. Eszem megall bassszus.

rolika 2009.10.06. 15:21:56

@Rejtett a Szám: Az egyetlen dobókocka újraértelmezést a pen&paper szerepjátékok 8-10-20-100 oldalú "kockái" jelentették eddig, legalábbis számomra.

@spájdernecc: Bele sem merek gondolni, mit csináltak ott. Egy ősfenyves azért ŐSfenyves, mert úgy kell békén hagyni, ahogy van.

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2009.10.06. 15:25:58

Gyakorlatilag az egész EU-ban a pályázatok nagy része az energiatakarékosség - megújuló energia témakörök köré csoportosul, (+Norvég alap). Magyarországon a megújuló energia hasznosítás alatt azt értik, hogy a kapolyi által megvásárolt, lepukkant régi szenes erőművekben eltüzelik a Mátrát, mert a fa az megújuló energia. Miközben a világ egyik legnagyobb geotermikus energiaforrásán csücsülünk, és fűtünk az orosz gázzal. Meg kib. kutyawellness-ekre szórjuk el a pénzt. Így mulat egy magyar nábob..

spájdernecc 2009.10.06. 15:26:34

@rolika:
hát ez az, amit szakmailag nehezen értelmezek

Bad Attitude Baracus 2009.10.06. 15:27:14

Én tudom, hogy mire lehetne ezeket az orbitális fejlesztéseket használni:
A 40 cm-es kilátóról tökéletesen lehetne végignézni, ahogy az alant elterülő zöld térségen jobb sorsra érdemes országunk mocskos, tolvaj, féreg vezetőit kamerás feljődéselemzésen átesett, hidrofitneszen edzett vad kutyák szaggatják szét apró darabokra. Az elhalálozási sorrendet természetesen cocodice dobókockával határoznánk meg.
Az akció végén megmaradt hulladékot pedig be lehet szántani az ősfenyves trágyázására.

spájdernecc 2009.10.06. 15:29:05

@koborló:
ez még csak a kisebb disznóság
ha a bokodi erőműnél valaki beszélni is merne....

spájdernecc 2009.10.06. 15:35:46

@rolika:
ellenkezik a felszíni és a felszín alatt vizek védelméről szóló törvénnyel, valamint a jóérzéssel :)
viszont kutyatápnak veszteség nélkül hasznosítható :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.06. 15:38:31

@Bad Attitude Baracus: a maradékot az atomhulladékkal egy helyre kéne temetni, de az elképzelés nem is rossz. és természetesen mind a sorrendre, mind pedig az életben maradás idejére lehetne fogadni, online.

spájdernecc 2009.10.06. 15:48:18

@koborló:
küldtem mélt erre a címre
Bocs fiúk, OFF off

reKorrekt 2009.10.06. 16:18:18

@spájdernecc: ősfenyves rekonstrukció = védd a fákat, egyél hódot.

habba habba (Mobillámpavasgyártó zéerté ) 2009.10.06. 16:22:06

A túróba már és most még kibaszottul szépen fogalmaztam. Hogy vakulna meg az összes paraszt aki ezekben résztvett.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.10.06. 16:23:10

@zero: "Nézzük már végig a listát (GOP 1.3.1-07/1 Vállalati innováció támogatása” című pályázat nyertesei), ahol a Gyrotech szerepel! Össze sem merem adni, de itt milliárdokról van szó!"
Itt nem jo a link.
Ha már szerkeszted a post-ot ezt is javítsd ki légy szives.

spájdernecc 2009.10.06. 16:31:10

@reKorrekt:
féligazság :))
a hód majdnem annyira védett, mint némely fogyasztó

Komponista 2009.10.06. 16:42:56

Az elmúlt években az egész politikai osztály leszerepelt. Tokkal, vonóval. Azok, akiknek az országot kellene irányítaniuk, itt öklendeznek a blogot olvasva - meg külföldre menekültek.
Oszt jónapot.

Globetrotter2014 2009.10.06. 16:46:31

Azért azt vegyük észre hogy az EU nem a rettegett szurpanacionális rendőrség sem egy ovoda. Az EU fő szabálya hogy nem kavarunk övön alul a határunkon kívül (pl ha mesterségesen állami pénzből úgy feljavítunk egy válalaltot, hogy az bekavar uniós szinten). Házon belül azt csinálunk amit akarunk. Ha nekünk az a jó hogy a versenyképességünkket a kuytakozmetika terén akarjuk feljavítani ránkhagyják, amíg tényleg arra fordítjuk. Ahogy egy vállalatot teljesen legálisan tönkre lehet tenni pár hónap alatt is. Semmilyen korrupció vagy jogszerűtlen cselekmény sem szükséges hozzá. Mi voltunk a hülyék.

89 25 64 2009.10.06. 16:50:45

„Az Európai Unióból származó források szabályos és átlátható felhasználása mind a pályázók, mind a pályáztató intézmények elemi érdeke. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az uniós források felhasználásának átláthatóságát javító szolgáltatást, korrupcióellenes közérdekű honlapot indított „www.anti-lop.gov.hu” címmel.
A korrupcióellenes honlap az alábbi linken érhető (?) el: www.anti-lop.hu”
www.operativprogram.hu/anti_lop_honlap/

www.anti-lop.hu
Várakozás…

„Forbidden
You don't have permission to access / on this server."

bright.side 2009.10.06. 16:51:36

Az a baj, hogy a fél ország még mindig a szocóban él, ahol (Hofi szavaival élve) ki volt írva, "miénk a gyár" - haza is vitték....
Itt mindenki azt lop, amihez hozzáfér, csakhogy az EU majd remélem jól orron koppintja a tolvajbandát!

changebug (törölt) 2009.10.06. 17:04:19

Szerintem kár kiakadni a 40 cm-es kilátón. csak tálalás kérdése volt. (a többin lehet).
Simán tereprendezés címszóval is bőven el lehet nyomni ennyi pénzt. ez nem sok. és akkor nincs 40 centis kilátó a hírekben. Bányarekultiváció és más finomságok milliárdokat visznek.

hoseman 2009.10.06. 17:15:19

milyen anyák foshatták ki magukból ezeket a pofátlan rohadékokat???

dr.justice 2009.10.06. 17:16:36

1. Akinek van pofája kutyafitnesz programmal pályázni, az nyilván tudja, hogy nyerni fog.

2. A kilátó munkálatainak 90 %-át a közmunkások a munkaidejük alatt, külön juttatás nélkül nagyszerűen el tudták volna végezni.

3. Nem ártana az EU figyelmét felhívni, hogy a célhoz kötött támogatások céljaként a jelenlegi gazdasági helyzetben talán nem a kutyafitneszt célszerű megjelölni. Tipikus pl., hogy a nagy munkanélküliséggel/szegénységgel/forráshiánnyal küzdő városok városszépítésre nyújtanak be pályázatot, mert csak arra ad pénzt az igen tisztelt EU. Mondjuk ebben a balfaszkodásban valószínűleg nagy szerepe van a magyar diplomáciának.

.

jozicsenko 2009.10.06. 17:16:44

@rolika: @Rejtett a Szám: és a többiek:

egy kocka ma áll hat oldalból és van nyolc sarka

ezek a sarkok általában rézsút állnak, ha szerencséd (vagy türelmed van), pont ott áll meg

namármost: ha ezt a nyolc sarkot úgy csiszolod meg/ki/le, hogy ez a felület jóval nagyobb lesz, akkor kapsz egy téridomot (majd egy matekos megmondja), aminek nem 6 oldala lesz, hanem 14

namármost, nem vagyok egy nagyonnagy szerepjátékos -cimboráim azok- de láttam már tizen, huszon oldalas kockákat

vagyis a fent kiosztott dolog már egy létező vicc:
hu.wikipedia.org/wiki/Szerepj%C3%A1t%C3%A9k

szóval ez nem több, mint a BKV fénymásolóinak az ellenőrzése, ahol végül két sorért (a fénymásoló használtak és felújításra szorulnak) kifizettek tizenmillió ft-ot...

pikula · http://ilovebp.blog.hu 2009.10.06. 17:20:49

jo, hogy odaraktatok a vegere a Vakok Szovetseget is, ennyivel is tobb ember tudja meg.

sorokinV 2009.10.06. 17:24:41

Nem tom' mit csodálkoznak egyesek, hogy 90%-ban faszságokra megy el a pénz. Értelmes dolgot rohadt nehéz úgy megvalósítani, hogy a támogatott összeg, több mint felét vissza kell matekozni a megfelelő elvtársnak (pályázatíró cégeknek ez a legfontosabb szerepe). Ha valaki EU-forráshoz akar jutni a létező vállalkozásának létező projektéhez, akkor a másik cégével pályázik valami faszságra, ami tizedéből kihozható, a matekozás eredményeképpen neki is megy 20% zsebre és azt beforgathatja a másik vállalkozásába, ami így tiszta marad.

Krikri 2009.10.06. 17:27:25

Szerintetek az Eu mennyire akarja h gazdaságfejlesztésre költsünk? nehogy már versenyképesek legyünk.. Amúgy meg nézzük meg a nagy beruházásokat: csepeli víztisztítót franciák építik, metrót is: tulképp saját iparukat támogatják..

dr.justice 2009.10.06. 17:30:38

Egy CPG klasszikus jut az eszembe. ( a fiatalok kedvéért MNK=Magyar Népköztársaság )

Hol mindig kék az ég, kék az ég.
Hol mindig zöld a fű, zöld a fű.
Hol nincsenek problémák,problémák.
Ott mindenki tetű az MNK-ban.

Hol minden rossz mi új, rossz mi új.
Hol a jólét csendet szül, csendet szül.
Hol az emberek mind némák, mind némák.
Ott mindenki tetű.

Marcellusca 2009.10.06. 17:32:05

@Krikri: Huhhhh, még jó, hogy ezeket a példákat hoztad fel, nem pedig a sukoróit, mert akkor elszabadultak volna az indulatok. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.10.06. 17:33:10

Üdv náczikok ez nem annyira magyar dolog,hogy az EU-s pézeket hülyén költik el.Vagy két éve volt egy lista az egyik napilapban ,hogy milyen fölösleges dolgokat csináltak ezekből a pénzekből.Mondjuk akkor nem volt válság és azok a gazdaságok nem úgy dübörögtek mint a miénk.No meg nem a vakokon spóroltak meg börtönökön.Ráadásul inkább új börtönöket kéne lassan építeni.

vontod75 2009.10.06. 17:33:22

Nu emberek. Itt egy másik kilátó:
Igaz ez 20 méter magas, nem is került csak húsz millióba.
5mp.eu/honlapkepek/mecsekegyesulet/P65umVHs2L/nagy/janos.jpg

DArchAngel 2009.10.06. 17:33:26

@Tapmancs: Azért Kovács ha kimegy a lakásából látja, hogy annyira nem fejlődünk, mint amennyi pénzt szétlapátolnak, tehát Kovács - ha mer és akar gondolkodni - rájön, hogy ezek lopnak. Ha lopnak, akkor pedig hazudnak is. Nem véletlenül van egyre több embernek tele a töke...

Marcellusca 2009.10.06. 17:35:26

@dr.justice: A fiatalok lehet, hogy még aztsenem tuggyák, hogy mijaza CPG. :D

spájdernecc 2009.10.06. 17:36:14

@dr.justice:
akkor kb ugyanakkorról egy másik klasszikus
azt mondták van itt egy város
az mondták a neve Bétavill
azt mondják ünnep van benne
itt mindig jubilál a drill
rémes hely, bérelj fel!
munka nélkül vagyok, megbízhatsz bármivel!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.10.06. 17:38:02

@Marcellusca: Hm pedig ez nem ilyen postnak indult de mégcsak nem is c...osnak de végül csak ide jutottunk.Elhatárolódok.:))

Marcellusca 2009.10.06. 17:38:48

@vontod75: Nu, de ott, a közvetlen közelibe', nincsenis rendezve a terep. :)
Nézzed mán meg, hogy a másiknál millen szípen rendezgetve vagyon! :)

Marcellusca 2009.10.06. 17:39:47

@Tigeri: Hááát ...., ha nem az egyik, akkor a másik. :)

spájdernecc 2009.10.06. 17:40:33

@Marcellusca:
jogos :)
micsoda vircsaft már, hogy azok a fák össze-vissza nőnek ehy erdőben?

dr.justice 2009.10.06. 17:45:45

@spájdernecc:

Folytatnám, mer' olyan szép.

Rám adtak valami ruhát
Azt mondták, dobjam el a régit
Ez a város prostituált
Gyűlölöm, mikor kielégít.

Rémes hely,
Bérelj fel!
Munka nélkül vagyok,
Megbízhatsz bármivel.

Bevallom, hazudtam neked
Nem az vagyok, akinek hiszel
Értsd meg, és próbálj ki végre
Ingyen is végzek bárkivel
Azt mondod, ez itt nem műfaj
Azt mondod, kis ország, jól van
Tanultam én is, hogy kicsi
De mindig élen járt a sportban

Baromméter 2009.10.06. 17:46:21

@koborló:

Ez EU nélkül nem így van? Én ismerek olyan magyart, aki az USA-ban dolgozik.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.06. 17:46:32

@89 25 64: a www.anti-lop.hu oldal betölt rendesen. szegénykék nem integrálták a gov.hu alá. idiótán van megoldva, de nem az első eset.

@Marcellusca: mit értesz fiatal alatt? :) nekem még megvan, mijaz :) akkor ugyebár vén vagyok, mi? :P :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.10.06. 17:48:40

@Marcellusca: Aki ide "téved" annak tudnia kell,a vérében kell lennie.:))

Puncskocka 2009.10.06. 17:49:25

hát ez a nap topbejegyzése volt!!! kutyafitnesz,.......... Jézusom!!!! én szeretem a kutyámat, de talán előbb a rákot kellene gyógyítanunk!!!!!

Krikri 2009.10.06. 17:53:35

@Marcellusca:
Családban van egy pár Jobbikos szavazó úgyhogy hallom eleget :-)

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2009.10.06. 17:53:49

A vakokkal csínján.

Ott az a helyzet, és erről a Vakok Intézete "elfelejtett" beszámolni, hogy ez úgy igaz, hogy eddig "csak úgy" kaptak 207 milliót, és konkrét célokra pályázhattak 38 milliót.
Most "csak úgy" kapnak 50 milliót, és pályázhatnak 260 milliót, de azt nem tanulmányútra meg nemtommire, hanem meg kell mondani a felhaszná lást.

dr.justice 2009.10.06. 18:02:12

@dr.justice:

ylion rádszakadt a kultúra

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.06. 18:11:42

@dr.justice: odanke :-) kellemes, kultúrált rockzene szerintem, amit linkeltél. jó, tudom, punknak mondják, de nem a magyar értelemben azt hiszem :-)
viszont illik viszonozni a linket egy másikkal, kicsit kreténebb, kicsit keletibb, de legalább a régióból :-) www.youtube.com/watch?v=yoKn2KPZ2XY

wip 2009.10.06. 18:18:26

mikrovállalkozó vagyok,évek óta szeretnék hozzájutni fejlesztési támogatáshoz.A megyei önkormányzathoz fordultam,közölték, hogy 50 szobás szállodára adhatnak támogatást,10 szobásra nem.Kérdezem én. mikor fog nálam üdüln9i 100 vendég, mikor még a 20-nak is örülnék?Tanács, forduljak a LEADER-hez. Olyan finoman eltanácsoltak, hogy csak na!Mivel hőn " "szeretett" polgármester már a jövő tízévi támogatást is odaadta a holdudvarának, nekem itt már nem terem babér.AZért megkérdezem:hallottatok-e már "száraz víztározóról".Mert itt, Kazáron az is van.EU-pénzből természetesen.

Parajpuding 2009.10.06. 18:22:28

Ez az ország a végstádiumban van. Ha nem vezetik itt be (márpedig nem fogják)- a kínaihoz hasonló kivégzést az ország fosztogatóra, de legalábbis a súlyos börtönbüntetést és vagyonelkobzást (ezt sem fogják) akkor elhal végleg szétosztják a földjét a szomszédok között. Kifosztani már nemigen van mit. Reményeim szerint én Ausztriához "kerülök":)

Parajpuding 2009.10.06. 18:25:57

Ja még annyi: ha a bizottság kiborítja a bilit (ez sem fog megtörténni) és rettenetes bírságot kell fizetnünk, netán megvon egy csomó pénzt, no annak az árát ki fogja megfizetni? Na? Hát lehet tippelni... Mi természetesen. És senki, akinek ebben része van, volt, lesz....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.10.06. 18:40:59

@Parajpuding: Pedig kár ezért az országért.Annyi mindent túléltünk már,pont ezt a nagy demokráciát nem fogjuk túlélni.:((

nyugdíjas felhasználó 2009.10.06. 18:43:29

Sejtettem, hogy előbb utóbb ez a blog fogja kihozni belőlem a regisztrálást... Ez már megint nagyon necces. Nem én fogom elkezdeni a forradalmat, de ha vki megteszi, odaállok majd az első sorba. csak vki pls kezdje el már!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.06. 18:58:28

@wip:

Durva ...lehet össze kellene szedni ezeket a sztorikat, félek, hogy mindenki tud még 3 ilyet mondani :(

tudi 2009.10.06. 18:58:36

Én ezekre a következőpéppen reagálnék:
LMPVS
LMPVS
LMPVS

Svejk, a derék katona 2009.10.06. 19:43:33

@koborló: Attól tartok, hogy ezek a cégek gyönyörűen befizetik az áfát meg a társaságit, és az adóhivatalnak ennyi elég is. Őket ugyanis ez érdekli, nem hogy volt-e a számla mögött valós teljesítés, vagy sem. És így aztán törvényessé vált a pénzlopás, lásd BKV esete. Tenni ellene meg nem akar senki semmit.

KIZS 2009.10.06. 20:02:47

Szerintem a kilátó ára teljesen reális. Ha tényleg utat építettek oda, táblákat rakattak ki, terepet rendeztek, stb... Én sokkal inkább azon csodálkozok, hogy ezt valaki nem hiszi el. Nincs jobb mondásom erre, mint hogy próbálja ki: rendeljen meg útépítést, rendeljen meg tereprendezést, rendeljen meg parkosítást és egy olyan műtárgy felépítését. Persze hivatalosan, számlával.
A kutya-wellnesről és a dobókockáról az a véleményem, hogy valaki valakinek a valakije. Az, hogy ők kapták és nem pl. a vakok, az a világ szégyene. És rengeteg szégyelni valónk van még, ez csak kapirgálás a tetején...

Krikri 2009.10.06. 20:25:44

Pályázás: munkámból kifolyólag mostanában egy külföldi cégnek gyűjtök infókat, akik valamelyik kelet-európai országba jönnének. Ipartámogatás (mh létrehozás, technológia innováció stb) címen valami hihetetlen nagy összegeket lehet eu-s támogatásként kapni. Fordítgatom a feltételeket (mert persze csak ékes magyar nyelven van a 32 oldalas dokumentum): a legfontosabb : az Önkormányzat bevonása a projektbe... Felhívtam az irodát h mit is értsünk ez alatt, hogy lehet egy üzem építés projektbe bevonni az önkormányzatot de ezt az ügyintéző sem tudja (elmélet Ok de gyakorlatilag meg sejtem, telekügyek és tsai (ha véletlen valaki itt érti homályosítson már fel)

ast 2009.10.06. 20:33:42

„A jelentős támogatási összegek megszerzése iránt nagy az érdeklődés, és erős lobbitevékenység tapasztalható, amely sokszor túlmutat a jogszerűség keretein. A pályázatok befolyásolására Magyarországon is kísérletek történnek, amelyek keretében egyre kifinomultabb eszközök segítségével próbálnak meg jogszerűtlen módon nagy összegű támogatásokhoz jutni... A Hivatal az uniós támogatások szabálytalan módon történő megszerzése kapcsán több elkövetési módot különített el... Az NBH fokozott figyelmet fordít az új, illetve meglévő, döntéshozói pozíciókba kerülő személyek felé irányuló kapcsolatépítő törekvésekre.”
www.nbh.hu/evk2008/08-0052.htm

„Egyre kifinomultabb eszközökkel próbálnak jogszerűtlenül nagy összegű európai uniós támogatásokhoz jutni magyarországi bűnözői csoportok. Az NBH elemzése szerint a zsarolás és a fenyegetés mellett álpályázatokkal, a többi pályázó kizárásával is operálnak.”
index.hu/belfold/2009/04/17/kifinomult_modszerekkel_hajtanak_az_eu-penzekre_a_bunozok/

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.06. 20:43:46

@Krikri: gondolom ez jelenti a források 10-30%-ának visszacsorgatását virágnyelven.

Regulator 2009.10.06. 20:49:16

Egy kaposvári olajmilliárdos elvált feleségének a cége úniós támogatásból épített autómosót Kaposvár belvárosában.. Szégyen, hogy ez tulajdonképpen megtörténhetett..

jozicsenko 2009.10.06. 20:53:24

@zero:

1. állami cég, pénz, támogatás, tényleg korrektül lebonyolítva:, de amikor egy számlát utólag fizettettek ki (valahogy időn "tul" került be, egy másik cégtől, de fontos volt, mindegy), a fővállalkozó már levonult, akkor a késön betutott pótszámla és a részletezés egy ponton egyezett meg: a végszámla bruttója a részletezés nettójával: egy hétvége alatt állították össze, olyan tételekkel, hogy lefordultunk a székről ("pár" millióról volt csak szó, a megnyert keretösszeget qrvára nem arra szánták, de vagy kifizetik, vagy nincs engedély: szimpla zsarolás, jogászkodni nem volt idő, szopás a köbön)
2. másik nagy projekt, súlyos milliárdok, apróság egy akkor kirugott (=tisztességes) ismerőstől: egy olvasó lámpa ára 37ezer Ft volt - boltban max 5 ezer Ft, de itt nem volt gond (tételre több száz darab volt): hogy mi mehet még, jobb nem tudni
3. jött volna nagy cég, se ipart, se várost nem mondok, vezető világcég, no: egy kib....ott miniszteri/államtitkári aláírás/ígéret kellett volna, de nem volt betervezve "baksis", ezért maradtak ott: indulásnak csak 200 fő, határ a csillagos ég: csak a tanulmány, hogy KeletEu jó (azon belül mi, x.y városa) egy amerikai cég tanulmányában millió dolláros tétel volt!!! -most a válság miatt minden jegelve van- nem merci szintű beruházás, de lehetett volna mellette mutogatni

a fent leírt dolgok bármilyen hasonlatossága a valósághoz mezei, hasraütött adat, egyetlen nbh-s, nol-os jóembernek nem tudom megerősíteni, alátámasztani, stb...

Svejk, a derék katona 2009.10.06. 20:56:22

@ast: Úgy látszik, nem akartak a jelentkezők korrumpálni, így hát a kúrmány kicsit reklamírozza, mi a normális ügymenet nálunk. :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.06. 21:17:40

@jozicsenko: és a műsorban csúnya szavak hangzanak el :) azért ha lenne lehetőséged valóban elmeszeltetni azokat, akik ezen esetekben bűncselekményt követtek el, gondolom alá tudnád támasztani.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.06. 21:20:38

@Anthony - awkward silence:

Az nekem se tűnik olyan erősnek. Nem kilátóTORONY, hanem kilátóPONT, de szép, és látszik, hogy egy csomót földmunkáztak.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.10.06. 21:47:10

"Legszívesebben üvöltenék, hogy a válság kellős közepén, 2009. február 2-án volt bőr a képükön"

Méghozzá milyen vastag, baszod, Zero!

De teneked hogyan van ennyi időd így utánajárni a dolgoknak. Ez halál igényes tényfeltárás. Irigyellek ezért a képességedért, és a jó szimatodért.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.06. 21:48:21

@Anthony - awkward silence:

3 pad meg virágtartó&kuka 1,33 millióért???
Visszavonom az előzőt...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.10.06. 21:55:46

A cicám depressziós, és a szomszédomé is. Szeretnék pályázni Cica Mentálhigiéniás Központ létrehozására. Lenne benne videó (főleg Tom & Jerry, amelyikben mindig Tom győz), felvennék munkanélkülit simogató embernek (munkahelyteremtés, baszki!), macska konyha szakácsokkal (ismét új munkahelyek), alomgyártás, macska alom melegítő télidőkre, stb...

Hová/kinek kell beadni (Claudián kívül)

ast 2009.10.06. 22:22:01

„Komoly erőfeszítéseket tesznek a magyarországi bűnözői csoportok az EU-s támogatások megszerzésére. A helyzet várhatóan romlani fog. Egyre kifinomultabb eszközökkel próbálnak jogszerűtlenül nagy összegű európai uniós támogatásokhoz jutni a magyarországi bűnözői csoportok, olvasható az NBH 2008-as tevékenységéről készült évkönyvben.

A tapasztalatok szerint leggyakrabban a pályázatíró, tanácsadó cégek keresik meg a pályázókat azzal, hogy kapcsolataik révén garantálni tudják az általuk megírt pályázatokat pozitív elbírálását, ezért pedig "sikerdíjat" kérnek.

Inkább regionális szinten fordul elő, hogy a pályázat pozitív elbírálásában érdekeltek közvetlenül megkeresik a bírálókat, és nyomást gyakorolnak rájuk azzal, hogy ha nem a megfelelő pontszámot, értékelést adják a projektre, akkor munkaviszonyukat, megbízási szerződésüket megszüntetik.

Az is visszaélésre teremt alkalmat, ha a pályázók a szükségesnél több pénzt pályáznak és nyernek meg, majd a "maradványt" a projekttulajdonosi kör különböző könyvelési technikákkal kivonja, és saját célra hasznosítja.

Egyes esetekben a közbeszerzési eljárási folyamatba olyan jogi képviselőket vonnak be, akik magas színvonalú szakmai ismereteikkel visszaélve különböző, lényegtelennek mondható formai és tartalmi okokra hivatkozva képesek a konkurens vállalkozókat - látszólag szabályos eljárás keretében - az adott pályázati procedúrából kiszorítani.

Az NBH tapasztalatai szerint az uniós tendereknél is alkalmazzák a közbeszerzési eljárás színlelt lefolytatását.

Előfordul az is, hogy előre egyeztetett módon, illetve előre egyeztetett cégekkel, személyekkel állapodnak meg árajánlatok készítéséről és benyújtásáról annak érdekében, hogy az előre kiválasztott nyertes cégen kívül valamennyi versenytársat ki lehessen zárni a folyamatból, látszólag jogosan.

Számos esetben megsértették a közbeszerzési törvényt, téves elszámolást nyújtottak be, vagy nem elszámolható költségeket próbáltak meg elfogadtatni.

A pályázati támogatások jogszerűtlen megszerzésére tett kísérletek a jelentős volumen és a növekvő konkurencia miatt valószínűleg emelkedő számot mutatnak, és valószínűleg egyre szervezettebb keretek között folynak majd."
index.hu/belfold/2009/04/17/kifinomult_modszerekkel_hajtanak_az_eu-penzekre_a_bunozok/

Horizont 2009.10.06. 22:23:54

Egészen idáig sikerült kikerülnöm ezt a posztot, gondoltam elég mára Laspalmas BKV-je!
Legyőzött a kíváncsiságom. Pedig tudhatnám, hogy életveszélyes este 10-kor a kávé!:))
Mindenki radikalizálódik, magamon is érzem, de látom zero írásai is egyre jobban tele vannak csúnya szavakkal:DDD
Semmi baj nem lenne azzal, hogy ilyen "kilátóra" , kutyafitneszre meg tudja a franc mire pályáznak és nyernek EU-s pénzt. Ha nem a béka segge alatt vergődnénk minden téren. Fontossági sorrend, ha már szarban vagyunk! Ezt még a családban is kötelező alkalmazni vészhelyzetben! És akkor megvonják a Vakok Szövetségétől a támogatás 80%-át.
Egyik helyen kutyafitnesz másik helyen megszűnik a vakvezető kutyakiképzés! Mit lehet erre írni? El vagyok ájulva a demokráciától, a szép élettől amiben részünk lehet, 20 évvel a rendszerváltás után. Soha nem hittem volna, hogy a pénz ekkora romlásba fogja taszítani az országomat! És nem a hiánya, hanem a megléte!

reKorrekt 2009.10.06. 22:40:23

U20 8 közt!!!!!! \o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.06. 22:42:46

@reKorrekt: azám :) pont most értem haza, a büntetőket volt szerencsém végignézni :)

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.10.06. 23:20:30

Semmi gond, majd mennek a Dunába wellness-hétvégére. :-)

f.m.j. 2009.10.07. 08:04:14

@Marcellusca:

ez volt az a beszéde, amire a Kuncze azt mondta, hogy újfasiszta, és nem marad következmények nélkül?

reKorrekt 2009.10.07. 08:12:32

@mókusfüles bukósisak: Kuncze is elmehet az anyukájába. Most őszintén, ki nem szarja le hogy mit lefeg a szája? A komcsik meg ha túlléptek a mártírkodó fürdőskurva szerepen és telesírták a zsepijüket, kezdjenek el felkészülni arra, hogy tavasztól más világ lesz odabent... :ördögikacaj:

f.m.j. 2009.10.07. 08:18:17

velvet.hu/poronty/2009/10/06/oralis_szexre_is_hajlandok_a_kek_karkotos_lanyok/

ennek sem lesz következménye, és én nem tudom kik csinálják ezt a gyerekekkel... :(:(

@reKorrekt:

azt már én is nagyon várom, hogy elmenjenek innen a francba, de félek addig maradnak, amíg lesz még mit ellopni...

jozicsenko 2009.10.07. 08:24:30

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: ha lenne...

nincs: külső szemlélő voltam, azok ott nem több, mint "kocsmai pletyka"

másképp: ha pl a lámpásnál lehetne bizonyítani, pár millát megspórolnánk, nekem oda a munka és mehetnék évekig a bíróságra: hülyeség, de erős kontrollal a legközelebbi megfogható (lenne)

mry314 2009.10.07. 08:49:59

@koborló:
Már amelyik országban nincs munkaerő korlátozás Magyarországgal szemben, illetve olyan a családi körülményed (értsd: pl. nem egy másfél éves gyereked és egy várandós feleséged van).

DE! Amit írtam az nem a munkavállalás részére vonatkozik. Egyébként meg ha azok a feltételek teljesülnek, amiket írtál egyébként is mehetsz bárhova, az EU csak bürokratikus könnyebbséget jelent.

Marcellusca 2009.10.07. 11:25:51

@mókusfüles bukósisak: Azt én nem tudhatom, Mókuskám, de igazat szólt.
Mármint Szegedi!!!

Dr. No 2009.10.07. 11:50:14

Ezek a fokozatok. A bolgárokat megbüntetik. Görögországba, Olaszországba és Magyarországra tényfeltáró bizottság megy (milyen jó társaságba kerültünk, ez magáért beszél!). A nettó befizető államoknál se büntetés, se vizsgálat. Miért is?

És a poén még az, hogy vannak / voltak olyan projektek, amiket leállítottak a szabálytalanságok miatt! Azoknál mi folyhatott vajon?!

2009.10.07. 13:10:15

Nem tudom mi bajotok van ezzel a kilátóval, ide kár lett volna egy centivel is nagyobbat építeni. Ki lehet róla látni? Igen. Hát akkor meg mi van?

KREÁTOR 2009.10.07. 22:07:25

Makói gázfosztás!!! Tudjon róla minden Magyar!!!

Gombostűt a tűpárnában.

Magyarország földjének mélyén, Makó közelében olyan gázkincsre bukkantak hivatásos külföldi kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani Magyarország gázellátását, vagy a mostani ínséges időkben egy intenzív, húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idő, mondjuk öt-tíz év alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz év múltán a magyar gazdaság csak e gázkincsnek köszönhetően felzárkózhatna a gazdag Európához.

Mindebben nincs semmi túlzás. Minden érdeklődő ember tudta, hogy az Alföld mélyén többféle kincs lapul - olaj, gáz, termálvíz -, csak meg kell találni, de az sem nehéz, csupán fúró és némi türelem kell hozzá.

Körülbelül olyan feladat ez, mint gombostűt találni a tűpárnában. A Falcon Oil, ez a kanadai központú multi cég képes volt - saját állítása szerint - egy éven át keresni, amíg telibe találta a gombostűt, vagyis a 600 milliárd köbméteres gáztartályt, lent, hat kilométer mélyen a föld
alatt.

A cég - nem tudni hogyan és mennyiért - kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztő, a gáz kitermelésére és eladására is. A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oil-nak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.

Hogy mennyi pénzről van szó? Ebből a gázkincsből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar államadósságot, ami egyúttal a magyar gazdaság elképesztő felerősödését eredményezné. Avagy fel lehetne függeszteni a megszorításokat, sőt emelni lehetne a nyugdíjakat és a béreket, és a gazdaságot serkentő intézkedéseket lehetne indítani.

Felfoghatatlanul sok pénz, ami a jelek szerint majdnem mind a másé lesz. Nem kell, hogy így legyen. A magyar jog ismeri a feltűnően aránytalan szerződés fogalmát. Az ilyen szerződést meg lehet támadni, és amíg jogállami volt Magyarországon, addig a bíróság az ilyen szerződéseket meg is semmisítette. Íme, itt a nagy történelmi pillanat a nagy közös cél, amelynek mentén közös nevezőt találhatnának az ország egymással szembenálló erői.

Senki nem vitatja el a külföldi befektető jogát a tisztes haszonhoz, de senki sem fogadhatja el a tisztességtelen haszon érvényesítését. Tudtuk, hogy Magyarország földjének mélyén kincsek lapulnak, örömmel vettük a kalandos kedvű vállalkozók jelentkezését, azonban az államnak jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtőző kincs kiaknázása az ország népének érdekeit szem előtt tartva történjék. Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század!!!

A (volt) Gyurcsány-kormány lapzártakor hallgatott a szerződés tartalmáról. Van azonban egy pont, ahol már meg kell állítani a dolgok menetét. A makói gázkincs kitermelése nem történhet meg a mostani feltételek között. Az ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását. A történelmi hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni Azért, mert lelkiismeretlen bűnözők a maguk pitiáner hasznára, olcsó jutalékokért kiárusítják apránként és nagyban az ország kincseit, még nem kell feladni mindent, még érdemes harcolni mindazért, ami megmenthető.

A magyar nagytőkének sem áll érdekében az ország kifosztása. Talán vegyünk példát a horvátokról Ők nem adták oda koncesszióba sem 35 évre, sem rövidebb időre, sem a Falcon Oil-nak, sem másnak az Adriát. Inkább maguk építettek autóutat, hogy a turisták kényelmesebben odaérjenek. Nota bene: az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak.

Kartal (rezervált) 2009.10.09. 10:04:31

Az kéne. Csak mutasd meg, hol van az atom, és dobom is.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.10.15. 14:49:05

@KREÁTOR: Már megint ezt a baromságot posztolja valaki? Megáll az eszem... (A gáziparban dolgozom.)

Pollo 2009.10.15. 16:34:45

@KREÁTOR: A Falcon nem olyan rég kivonult a makói gázbiznicből, és eladta a koncessziót.
Nem véletlen. A fúrótorony meg azért jött Horvátországból, mert a MOL-nak épp nem volt kölcsönbe olyan hosszú időre akkora tornya. Sőt megsúgom, hogy a kutakat meg francia szervízcég mérte, mivel nemes egyszerűséggel nem volt Magyarországon műszer hozzá.
Egyéb kérdés?

rainman_10 éve 2011.10.04. 20:02:38

Ma hallom a rádióban, hogy az a bizonyos "dobókocka" formatervezési díjat nyert.
Mivel rádióműsor volt, - tehát nem láthattam magát a tárgyat - meg egyébként is szeretem a logikai csavarokat, rágugliztam a neten. és ide is eljutottam.
És a kommenteket olvasva kiviláglik, hogy akik 2009-ben fikázták a kockát, nem tudták, hogy miről is alkotnak véleményt. Bizonyítja ezt pl. az a kijelentés, hogy holmi szerepjátékos dobó-alkalmatosságokkat keverték össze.

Ha a Rubik studió annakidején élhetett volna ilyen támogatással, levédethette volna a kockáját (meg magát az elvet: térbeli, egymáson elforduló elemek mozgatásával egy rendezett álapotból káosz keletkezik, majd helyre lehet állítani a rendet) vilásszabadalommal. És nem a távolkeleti utánzatokat gyártókat gazdagította volna a termék profitja. Amúgy meg csak a rubik nevet védette le.

Szerintem amikor a post íródott, sem az író, sem a kommentelők nem tudták, miről beszélnek a kockák okán.

Zoltán Vörös 2014.09.25. 08:31:16

2011 ennyi?
nem hinném...

süti beállítások módosítása