Skip to content


       Szűrés lista

Az állam életminőséget javít: telepfelszámolás vidéken


"Az Alkotmánybíróság (AB) határozatában megállapította: a "lakhatáshoz való jog" nem alkotmányos alapjog, így az államnak ebben a tekintetben nincs semmilyen kötelezettsége, felelőssége. Az AB ugyanakkor kimondta, hogy az állam köteles az emberi lét alapvető feltételeiről gondoskodni. Az állam pusztán a szociális ellátások összessége által nyújtandó megélhetési minimum állami biztosítására kötelezhető."


A fenti AB megállítás a hajléktalanok ügyében született még 2000-ben, de a lenti két videóban látható putrikat elnézve alkalmazhatjuk a telepfelszámolásban részvevőkre is.

Bajnai száz cigánytelepet számolna fel a következő egy évben, 1 milliárd forintból. A telepfelszámolásba 2004-ben még Gyurcsány Ferenc vágott bele, a nagy tervekből végül 680 millió forintból 9 telepet számoltak fel. Gyurcsány nagy tervekkel indult, de csak ennyire futotta. Most Bajnai "szakértői kormány" Gordon, aki amúgy is csak májusig miniszterelnök, vág nagy lendülettel a telepfelszámolásba. Igaz, még Ladányi János szociológus szerint is a tervnek nincs sok értelme, mivel "rossz struktúrába nem teszünk pénzt, hiszen nem érdemes".

Bajnai bejelentése után 2 műsor is foglalkozott a kérdéssel, két riport született a Házon kívülben és a Szólás szabadságában.

Galambok - "Házon kívül" (RTL Klub)




Galambokon 2006-ben 6 család elhelyezésére, képzésére és foglalkoztatására összesen 64,7 millió forintot adott az állam.

Az egyik épület már egy éve üres, mert a korábbi lakó mindent "kipakolt", s tetemes közüzemi adósságot hátrahagyva, odébbállt. Bogdán Sándor, a galamboki cigány kisebbségi önkormányzat korábbi elnöke levelet írt Bajnai Gordonnak. Zalaszentjakab és Galambok 2005-ben az elsők közt nyert a szociális tárca romatelepeken élők lakhatási és szociális integrációs modellprogramján. A falu 64,7 millió forinthoz jutott, s három - két-két lakásból álló - családi házat épít-tetett fel. A házakba a ledózerolt galamboki nyomortelep hat roma családját költöztették, 2007-ben. A polgármester szerint  hat roma család kapott lehetőséget az újrakezdésre 2007-ben, s csak egy eset végződött kudarccal. A polgármester és a  Hálózat az Integrációért Alapítvány munkatársa a  telepfelszámolások bírálatának hátterében nem szakmai érvek állnak, hanem "elkeseredettség és irigység." Mint mondták, feszültséget szít a két faluban az, hogy nem tudnak minden rászorulón segíteni, csak a kevés kiválasztott juthat új lakáshoz.

Bogdán Sándor olyan kis intermezzóra hívta fel Bajnai Gordon figyelmét, hogy "most zajló szentjakabi program kapcsán állami pénzből megvásároltak egy házat Nikolics Ferenctől, melyet egy rászoruló roma családnak adnak. Amúgy a szóban forgó férfi fiát is bevonták a telepfelszámolásba, neki megint állami pénzből egy másik lakást vesznek, és újítanak fel. Nikolics Ferenc a zalaszentjakabi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke..."
Erre csak annyit mondott a Hálózat az Integrációért Alapítvány munkatársa, hogy "számukra apa és fia két külön családot alkot, a terveket a minisztérium is jóváhagyta."

Nehéz a szülői házból az elszakadás, de ha az állam besegít ...

Dr. Ürmös Andor, a minisztérium Roma Integrációs Főosztályának vezetője elmondta, "hogy bírálatként sokszor felvetődik, hogy miért kapnak ingyen a romák az államtól vizet, csatornát és járdát. Szerinte az ország zöme is így jutott vízhez, csatornához és járdához a hatvanas-hetvenes években, de a romák rendre kimaradtak az infrastrukturális beruházásokból, és nincs ez másképp most sem."

(Dr. Ürmös Andorra már most felhívnám a figyelmet, szerintem új sztár született, mind a két videóban főszereplő, és úgy tudnám belőni, hogy vastagbőr szempontból kb. Kolompár és Gaskó édes gyermeke ...)

Dr. Ürmöst és társait már a legkevésbé sem érdekelte, hogy az 1200 fős községben ez milyen feszültséget szít, és nemcsak a magyarok között, hanem a 400 roma lakos között is.

Bogdán József, az önkormányzat által alkalmazott szociális munkás


"Ezek az emberek, akik sok éven át építkeztek, amikor éppen volt pénzük, és most még évtizedekig nyögik a havi 30-40 ezer forintos törlesztést a kamatokkal, teljes joggal el vannak keseredve, hogy amíg ők saját erőből küzdötték föl magukat, másnak ingyen az ölébe hull egy 5-6 milliót érő lakás, amit még be is rendeztek nekik. Ráadásul itt a faluban mindenki tudja, hogy akik a vadtelepen laktak, maguknak is köszönhették, hogy olyan körülmények között éltek. Jó volt nekik úgy, ahogy volt, a kisujjukat sem mozdították azért, hogy javítsanak valamit a helyzetükön. Az sem tetszik sokaknak, hogy nem elég, hogy a vadtelepiek lakást kaptak ingyen, ráadásul a közhasznú munkára is őket alkalmazzák, hogy legyen keresetük, tudják fizetni a lakbért és rezsit, és ne fuccsoljon be a program."


Vagyis nem elég hogy házat kaptak, hanem még közmunkát, is hogy nehogy már az első hónapban "befuccsoljon" a program. Ezért duplán morogtak a helyiek, akiknek mondjuk nincs se munka, se közmunka...

Galambok-Nagykanizsa csak 14 km!
Legyőzhetetlen távolság: 


"– Nincs kedvem naponta bejárni Kanizsára – somolyog a 19 éves Bogdán Balázs, akit a szociális munkásnak sikerült rábeszélnie, hogy kőművesnek tanuljon, aztán ripsz-ropsz meggondolta magát. Pedig Balázsnak két kisgyerekről kellene gondoskodnia, és hamarosan jön a harmadik is.

– Látod – mondja Bogdán József –, nem csoda, ha olyanoknak, akik gürcöltek idáig, aztán alig mentek valamire, kinyílik a bicska a zsebükben a Balázs-féle „öntudatos” lakástulajdonosok miatt. Hát mit tett ő azért, hogy pátyolgassák? Semmit."
 

 

 




Zákány - "Szólás szabadsága" (M1)

A 2005-ben elindult program még 2009-ben is működik. Összesített adatok:
35 településen 774 roma család lakhatási körülményein javítottak, hárommilliárd forintból. 211 család új vagy felújított házba költözhetett, 563 esetben pedig már meglévő épületeket korszerűsítettek.

3,875 millió forint / család.

De vajon ha összetákolt sufniban lakik az ember, ahol nincs áram, víz, gáz, akkor hogy kerül a bazi nagy műholdvevő a képre, például a kerepesi romatelepen?

Mellesleg megnézve az ATV tudosítását, ezek nem nevezhető "házaknak", semmiféle alapvető civilizációs feltételeknek nem felelnek meg, de a videón elég sok gyermek látható. Hogy engedi meg az állam, hogy ilyen helyeken gyermekek lakjanak?! Tényleg nem értem ...

Nos, de vissza Zákányra. A település 50 millió forintot nyert a szociális minisztérium pályázatán. A tervek: 34 millió forintért öt házat vesznek és újítanak fel a faluban, majd bérlőként odaköltöztetik a község határában lévő telepen élő négy családot, összesen huszonhárom embert. A fennmaradó 16 millió forintból elbontják a nyomortelep - víz, gáz, csatorna nélküli, düledező - épületeit, közmunkaprogramot indítanak, és iskolába, szakmát adó tanfolyamra íratják be az aktív korúakat, valamint a családok beilleszkedését segítő mentort alkalmaznak.

A falugyűlésen viszont kiderült, hogy a helyiek ezt ellenzik. Főleg, hogy már járják a falu utcáit, összeírva az eladó házakat ...

Talán az egész szemlétet jól megvilágítja Ürmös mester:


-Ugye itt az összeállításból is kiderült, hogy azért vannak, akiket az zavar, hogy miért kapnak valakik, valamit, ami nekik meg nem jár.

- Erre a kérdés valószínűleg nagyon egyszerűen  úgy adható meg, hogy ők azok, akik az elmúlt évtizedekben semmiféle esélyhez nem jutottak, ők a legszegényebbek ma Magyarországon, ha rajtuk nem segítünk, akkor ezek az emberek nem lesznek adófizető állampolgárok. Valószínűleg az elkövetkező évtizedekben, illetve a gyerekeik nem jutnak normális iskolába, nem kerülnek a munkaerőpiacra. - Ürmös


A dilemma:
Az államnak biztosítani kell-e állampolgárai számára a lakhatást ház/lakás építésével/megvásárlásával?
Igen, vagy nem?

Kaphat-e bármilyen magyar állampolgár ajándékba házat/lakást az államtól? Biztosítania kell-e az államnak az "európai normáknak" megfelelő lakást?



"Az Alkotmánybíróság (AB) határozatában megállapította: a "lakhatáshoz való jog" nem alkotmányos alapjog, így az államnak ebben a tekintetben nincs semmilyen kötelezettsége, felelőssége. Az AB ugyanakkor kimondta, hogy az állam köteles az emberi lét alapvető feltételeiről gondoskodni. Az állam pusztán a szociális ellátások összessége által nyújtandó megélhetési minimum állami biztosítására kötelezhető.

Az Alkotmánybíróság szerint az emberi élethez és méltósághoz való jog védelmében az állam köteles az emberi lét feltételeiről gondoskodni. Ennek megfelelően az állam kötelezhető arra, hogy szállásokat hozzon létre, tartson fenn, amennyiben polgárai életét közvetlen veszély fenyegetné. A szállás biztosítására irányuló állami kötelezettség azonban nem azonos a "lakhatáshoz való jog" megteremtésével. Ugyanis a szállás biztosítására az állam abban az esetben köteles, ha annak hiánya közvetlenül fenyegeti az emberi életet . Az állam tehát csak ebben a végső helyzetben köteles azokról gondoskodni, akik az emberi lét alapfeltételeit önerejükből nem tudják megteremteni."


Vagyis: Az államnak arról kell gondoskodnia, hogy ne haljon éhen az állampolgár, ezért adja a szociális segélyt. Én olyat nem olvastam sehol, hogy aki putriban lakik, annak más (jobb) házat kell biztosítani. Persze lehet skandálni a "Munkát, kenyeret, minőségi oktatást!" a Sándor-palota előtt, jogukban áll bármit és bárhol skandálni. Adózni meg  a gyereket iskolába járatni is a jogukban áll.

Amúgy meg: ha még nem is ajándékba kapja, hanem bérlakásként, akkor hogy fogja fizetni a bérleti díjat, rezsit? Ha pedig van munkája, jövedelme, akkor meg nyugodtan mehet albérletbe.

Hogy fogják a romák megtanulni, hogy a saját lakáshoz való jutásnak a következő, hosszú rögös útja van:
Tanulás -> Tanulás -> Még több tanulás -> Munka -> Még több munka -> Önrész  összespórolása -> Lakáshitel -> Lakás.
(copyright by zero)

Kihagyni az összes lépést a lakás előtt súlyos bűn. Mit tanít ez a romáknak és a magyaroknak? Ne is akarj magad erejéből kitörni, próbálkozni, mert akkor nem fog segíteni az állam rajtad. Honnan fogják megtudni a romák, hogy milyen a fele fizetést leadózni, abból lakáshitelt, bérletet, csekkeket, rezsit fizetni, a gyermek menzáját, a tankönyveit ... és még hosszú a sor.

Egy sima albérleti szerződés (kötöttem már párat) is megvan vagy 15 oldal. Ha nem rendeltetésszerűen használom az albérletet, megrongálom vagy kárt okozok  benne, elmaradok a számlák fizetésével, viszont látás, jobb esetben kapok 1 hónapot, hogy elköltözzek. Rosszabb esetben csak 1-2 napot. A bérlakásokra nem vonatkozik ilyen szerződés? Elég hosszú a sor, akik örülnének az ilyen bérlakásoknak, főleg, hogy több ezer családnak árverezték már el a házukat, a bedőlt lakáshitel miatt ... 

Címkék: társadalom cigány kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr691443165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.12. 13:52:37

@Kartal (a dühös):

Szerintem bele sem gondolnak, mennyit kéne ideális esetben egy gyerekre költeni. Pelenka, ruha, kaja (nem chips, hanem hús, zöldség, gyümölcs), játék, könyv, óvoda, iskola (ezekben persze kaja, tisztasági cucc stb, kirándulások, osztálypénz, ajándék a nevelőknek, tankönyv), hobbicuccok,......á, felsorolni is lehetetlen. Mondjuk a megélhetési gyerekcsinálók valószínűleg jól kiröhögnék a listámat, mert teljesen más értékrendjük van, mint nekem.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.12. 13:54:46

@mókusfüles bukósisak:

ja, ez meg a másik ..ha tudom hogy jön a TV forgatni, kitakarítok meg minden egyéb ... ezek meg szó szerint leszarták ...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.10.12. 13:55:24

@laspalmas: Te nem láttad a Harcosok klubját?Ezek felesleges dolgok.

Krikri 2009.10.12. 13:56:14

Edelényi polgármesterrel kapcsolatban annyit, h nagy tüntetés volt ellene, mikor nyilatkozta, hogy egyes kisebbségi elemek gyógyszereket szednek terhesség alatt h kicsit sérült gyerekük legyen, mert magasabb a támogatás... Pedig igaz, ismerős miskolci PIC-en (koraszülött intenzív) élőben végighallgatta egyes "anyák" ( nem csak kisebbségiek!!!) beszélgetését, hogy mikor mennyit kell bevenni, milyen gyógyszerből, hogy csak kicsit legyen hülye az a ygerek.
Laspalmas, szerinted ezek után mit költenek a gyerekre?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.10.12. 13:57:12

Egyébként Galambok elég szép hely.Azon a részen ahol mi jártunk 1 c. házat láttunk.Megérzés.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.10.12. 13:59:52

@laspalmas: A magyaroszági cigány férfiak születéskor várható életkora 53-58 év (a nőké kb. nyolc-tíz évvel több). Vajon mitől? Rejtély.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.12. 14:00:50

@mtultras:

Viccelsz, ugye? Ez csak valami mítosz lehet...

stulquec 2009.10.12. 14:01:16

@laspalmas:

Szerintem azért Nyírmihálydiban voltak fososabb napok! Gondolom emlékeztek ti is rá? Vszínű, hogy azoknak az embereknek akik ilyen környezetben laknak sokkal fejlettebb az immunrendszerük és nem betegszenek meg attól ha odaszarnak a konyha közepébe. :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.10.12. 14:05:15

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: pont ezen gondolkodok én is.
Szerintem a génjeiket kutatni kellene tudományosan hogy mitôl ilyen ellenállóak.

Tündér_Lala 2009.10.12. 14:07:27

Az egész történet hemzseg az PR ostobaságoktól, csúsztatásoktól és a pénzlenyúlástól.
Ürmös úr oké, tényleg embertelen körülmények között vannak ezek az emberek. Az a megoldás, hogy építünk néhány kiválasztott családnak olyan házakat, amelyek valóban a XXI.sz. minden igényét kielégítik és amelynek a rezsijét nyilvánvalóan képtelenek fizetni ? Ezeknek az embereknek az is hatalmas előrelépés lenne (szocializációs ugrás, ha úgy tetszik), ha akár vájogból épült (saját munka befektetés) házakat adnának nekik. Persze a dolog PR értéke nem volna ilyen nagy, viszont sokkal több emberen lehetne segíteni, nem keltene ekkora társadalmi feszültséget (ők kapnak én miért nam) és a kedvezményezettek is könnyebben abszlválnák a szocializációs differenciát, magyarul könnyebben beilleszkednének. (Ürmös úr cselédet ne adjunk minden cigány család mellé, aki a szart feltakarítsa a szoba közepéről ? Mindenki hibás a polgármester, a társadalom stb.,csak az érintettek nem.)
Persze a dolognak van anyagi oldala, mert valakiknek jó üzlet felépíteni a puccos házakat szemben a saját munkával (anyagi és szakmai) segítséggel felépítendő egyszerűbb házakkal.

Azt hiszem, hogy az egész kezdeményezés nem átgondolt , mindenkinek ártó, rossz és szakmaiatlan próbálkozás , amelyet sajnos a PR szempontok és nem a jószándék mozgat.

Roltii 2009.10.12. 14:07:40

@Talon Karrde:
attól senki sem betegszik meg, hogy a konyha közepére szarik, csak ha azt meg is eszi:D

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.10.12. 14:09:06

@Roltii: na ez nagy marhaság volt, gratulálok xD

Kartal (rezervált) 2009.10.12. 14:16:12

@laspalmas: Tudod, egy részük (nem tudok százalékot mondani, de említésre méltó részről van szó) gyakorlatilag ösztönszinten éli az életet, nem sokkal különbek az állatoknál. Ezek nyomják a gyerekeket tízesével világra, ezek nem tudnak egy napot sem előregondolni. Megjön a segély, még boltba is taxival mennek, ott aztán megvesznek mindent ami szem-szájnak ingere, irány a kocsma, pia, buli, és három nap múlva nincs a pénzből semmi... Ismerős a minta? Ezektől elvárni, hogy felelősen gondolkozzanak gyereknevelésről... azt sem tudják mi az a nevelés, de még a gondoskodás is csak szótagok értelmetlen összessége számukra.
Egy szó mint száz, ennél a rétegnél bárhogy, valahogy, de meg kellene tiltani a gyerekszülést.

Kenguru 2009.10.12. 14:35:07

Emberek ácsi, az a szart a szoba közepére a MACSKA csinálta. Ott van a felvételen.
Aze egy más kérdés hogy illene feltakarítani a gazdájának.

A telepfelszámolásna akkor van értelme, ha a FEJEKBEN levő "telepet" is felszámolják.
Azaz pl maguk építik az állam által biztosított szakemberek felügyeletével a házukat(ez tanfolyam is egyben) és utána KÖTELEZŐ a gyerekeiket iskolába jártani és dolgozi akár 18km-t ingázva is.
A KÖTELEZŐT mégegyszer kihangsúlyoznám.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.10.12. 14:39:41

Ha eldózerolják a telepet, és egy másik helyen építenek lakásokat, akkor majd ezekből a lakásokból lesznek a telepek. A putri sem putrinak épül, hanem azzá lesz, ha félállati kezekbe kerül.

Szerintem az a megoldás, hogy a tehetős (főleg politikus) réteg, fogadjon örökbe 1-2 családot fejenként.
H ezt a szép példát követtnék őket az mszp, szdsz tagok, pártolók, megélhetési rettegők, jogvédők, egyéb naplopók és szerencselovagok, a legmélyebb szegénységben élő szegregáltak gondjai meg is oldódnának.

Például Oszkó villájában szerintem elférne 6-8 család is.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.10.12. 14:49:14

olvasgatva a kommenteket egyre inkább az az érzésem hogy ide kezdenek rendesen begyürüzni az idióták.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.10.12. 14:52:46

@Talon Karrde: Öhmm..nem. Ez tíz évvel kevesebb, mint a fehéreké. Nem mennek orvoshoz (az a fránya TB kártya ilyenkor de tud hiányozni, ugye?), a génjeik a beltenyésztés miatt silányak, vizet csak fröccsben látnak, és szarral hálnak. Erre gondoltam.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.10.12. 14:54:48

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: én meg pont azt mondom, hogy a körülményekhez képest baszott jól bírják!!! :)

llll5 (törölt) 2009.10.12. 14:54:58

@Kereszthorog: ugyan, inkább írassuk be őket a Lauder Javne-be:DDD

minimalista 2009.10.12. 14:56:47

@Kenguru:
Az hogy maguknak építsék a házat szerintem nagyon jó ötlet, már itt kezdődne a munkára nevelés és talán életükben először érezhetnék hogy valami hasznosat csináltak, munkájuknak eredménye van, ráadásul legalább félig az övék.
Úgy ahogy az éhezőkön sem segítenek az ejtőernyővel lehajított táplálék-csomagok, a romákon sem segít ha csak úgy berakják őket az előző szállásukhoz képest csillogó-villogó ékszerdobozokba. Az éhezőket meg kell tanítani földet művelni, a cigányokat pedig dolgozni és az alapvető erkölcsi normákat tiszteletben tartani. Csak így lehet...

minimalista 2009.10.12. 14:59:33

OFF

Mellesleg ez a cukiság 100 millió junijós pézbe volt:
www.szerencs.hu/varos/latnivalok/varoskapu
megérte? jól néz ki? jó valamire? látogatják? kéne? ? ?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.10.12. 15:07:34

@minimalista: Pontosan. Volt valami Jézus nevű ürge pár éve, az is valami hasonlót mondott az éhezőkről és a halakról, meg a halászásra tanításról.

Marcellusca 2009.10.12. 15:08:08

@laspalmas: Vihar a biliben.
Mondhatnám, PR fogás.
Megemlítjük, beszélünk róla, hogy nem fizetnek, de nem lesznek kilakoltatások
Ugyanis jön a tél és mire végrehajtásra kerülnének az ügyek, addigra beköszöntenek a fagyok és nem lehet kilakoltatni.
Úgyhogy ez csak duma. Legyen mivel takarózni, hogy ők megpróbálták.
Miért nincsenek ilyen hírek tavasszal? Hogy a jóidővel elkezdődtek a kilakoltatások?

minimalista 2009.10.12. 15:12:05

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
Hallottam róla, állítólag nagyon-nagyon rég volt, olyannyira hogy azóta a pénz és a kapzsiság démona majdhogynem a teljes feledés homályába taszította az említett úr által hirdetett organikus fejlesztési projektet...

minimalista 2009.10.12. 15:13:27

@Marcellusca:
Ráadásul már 15 éve, mindig csak ősszel...

spájdernecc 2009.10.12. 15:15:01

@minimalista:
Zámolyon arra is képtelenek voltak, hogy 5 cserepet kicseréljenek évente
aztán életveszélyessé nyilvánították a kérót és valami harminc személyt beköltöztettek a kultúrházba
ott el voltak vagy két évig, mint a befőtt.
Közben persze épültek nekik a házak, nem tudom, hogy két féltéglát odébbraktak-e.
A Művház is nullára szedálva.

minimalista 2009.10.12. 15:24:12

@spájdernecc:
Ez az, sajnos az elején fogni kell a kezüket, ha nem akaródzik munkálkodni akkor pedig szorítani amíg észhez nem térnek végre- kőkemény jogszabályokkal és azok betartatásával. Ez sok munkával jár az elején de megtérülő befektetés mindannyiunknak.

Amade (törölt) 2009.10.12. 15:28:24

"2006-ben 6 család elhelyezésére, képzésére és foglalkoztatására összesen 64,7 millió forintot adott az állam. "

Énrám is fordíthatna legalább egy milliócskát!
Ezek már a lakást is ingyen kapják????

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.10.12. 15:29:46

@zero:
Ez simán egy új poszt (ha jobban átolvasod akár három is):
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9195886&la=94151844

minimalista 2009.10.12. 15:29:51

@BTM:
Szerintem csúf. De azt hiszem értelek! :-)

Marcellusca 2009.10.12. 15:32:58

@minimalista: Ez benne a pláne!
Mert ilyenkor lehet jönni a jogvédő dumával is.
Két legyet egy csapásra: szigorúak vagyunk, mert a kintlévőségeket behajtanánk, de közben humánusak is vagyunk, mert a gyerekekre (van belőle jócskán!) való tekintettel mégsem lakoltatunk.
Ezért mondom, hogy csak PR fogás.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.12. 15:39:33

@beleszolok: bulldog születésnapot :-) látod, zero is gondoskodott neked "ajándékról" :-)

@zero: ha azt mondom hogy ezért nem hülyeség a MetalStorm, mint megoldás, akkor meg náczi vagyok gondolom :-)

@Kartal (a dühös): tudtommal a közoktatásban való részvétel 18 éves korig KÖTELEZŐ, valami tankötelezettség címen. Ebből is volt botrány ugye, amikor a folyamatos eljárások miatt lesittelték anyukát-apukát. Akkor hirtelen előkerült a TASZ is, kifejezetten idiótán viselkedve, pedig alapvetően azért szoktak ők normálisak is lenni...

Izrael Kapitány 2009.10.12. 15:48:53

Egyébként ajánlom mindenkinek, hogy ha fiatal, és első lakás és esetlegesen újépítésű, forduljon az Önkormányzathoz! Akár 1 millió forintot is igényelhet!

Én sajnos lemaradtam...

http://171.19.1.3/web/portal.nsf/0/2DAC0743908115DDC12573E700422141/$FILE/Lak%C3%A1sv%C3%A1s%C3%A1rl%C3%A1sT%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3134-2009Kormrendelet20091001.pdf?OpenElement

Kartal (rezervált) 2009.10.12. 15:49:24

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: sok minden nem vonatkozik az etnikai kisebbségekre ebben az országban. Ha kötelező, ha nem. Egyáltalán, a törvények sokakra nem vonatkoznak. Vannak egyenlőbbek, tudod...

spájdernecc 2009.10.12. 16:00:57

nemtomhányadszor mondom:
követelem a pozitív diszkrimináció azonnali eltörlését

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.10.12. 16:20:38

@xstranger: Nyílván náci vagyok, de nekem tetszik, amikor kivételesen a cigányok félnek.

f.m.j. 2009.10.12. 16:23:04

@Kartal (a dühös):

az indexen kicsit másként szól a mese... jajj, kinek is higgyek? Oly nehéz a választás...

khmm... 2009.10.12. 16:28:27

Kenguru 2009.10.12. 14:35:07
" A telepfelszámolásna akkor van értelme, ha a FEJEKBEN levő "telepet" is felszámolják."

Nem ismered a mondást? "A cigányt ki lehet venni a putriból, de a cigányból a putrit SOHA! "

f.m.j. 2009.10.12. 16:32:46

A kérdés, hogy fog-e ezen a Fidesz kormány változtatni, vagy kényelmeskedik tovább, és akkor mi lesz a vége, gondolok az ingyé' lakásokra, a Tavaszmező utcai esetekre, a gárdapofozásra, meg csak úgy, hogy dögöljünk meg, mert magyarok vagyunk, a mi kisgyerekeink nem sírnak fel, sem távol, sem közel...

khmm... 2009.10.12. 16:44:09

mókusfüles, tartok tőle, hgoy a FIDESZ sem mer majd rendet vágni. :-(((( Legalábbis a szükséges drasztikus lépéseket nem meri bevállalni. Sajnos. :-(
Ez viszont hosszú távon a Jobbik még erősebb előretörését fogja jelenteni.

reKorrekt 2009.10.12. 18:08:12

@Kartal (a dühös):
Tisztelt Olvasók! Adjon az Isten!
Azt hiszem, ezt a cikket helyesbíteni KELL! Mivel én ott voltam, talán le tudom írni az igazat! A Gárdisták NEM szálltak ki az autóból. Mivel ha megtették volna nem lennének most velünk! A cigányoknál kardok, seprűk stb... voltak. A 4 autóból egy megúszta 3 nem. Kettőnek bedobták a szélvédőjét az oldalsó üvegeit, benyúltak az ablakon, berúgták a kocsik oldalát, egyiknek a hátsó szélvédője lett bedobva. A rendőrségen az egyik autóban találtunk egy kardhüvelyt is, amit szintén bedobtak a romák. A bajtársak közül ketten, közöttük egy hölgy könnyebb sérüléseket szenvedett a berobbanó üvegtől és benyúló kezektől. Nem tudjuk a dakoták hogyan sérültek meg, mivel akkor már nem voltunk ott!!! A rendőrségnél kaptuk a hírt, hogy mentőt kellett hívni Kálozra, mert ketten súlyosan megsérültek... biztos belecsúsztak az árokba, vagy egymást verték agyon(?). Az 5. autónk aki elkésett, nagy szerencséje volt, mert megúszta az egészet. Ja, hozzáteszem, hogy egy bajtársunk rokonához mentünk ebédre, mert meg voltunk hívva. Ennyi. A sárbogárdi rendőrségen közölték velünk, hogy ellenünk nem indítanak eljárást, csak azért veszik fel az adatainkat (RK lapra), mert kell a feljelentéshez(!?). Buzály Ferenc 56862 rendőr úr, a székesfehérvári kapitányságról érkezett, és miután Bajtársam nem adta át neki a fényképezőgépét, arra hivatkozva, hogy nincs joga elvenni, közölte velünk, hogy: "...szarik a jogászokra!" (megjegyezném, hogy a "jogászokra" szót a felénél javította, jogaink-ról). A lényeg, hogy nem provokáltunk senkit, a Gárdisták az autókban ültek, s ahogy pár cigány leadta a drótot 2 perc alatt egy horda sereglett az autók körül állig felfegyverkezve... egyik bajtársam a mellkasával vett le egy követ az anyósülésen... Na erről ennyit...

jozicsenko 2009.10.12. 18:09:24

@Talon Karrde: akkor külön üdvözlet!

nem tudom eldönteni, mi zavar téged: hogy adót fizetünk, vagy hogy fel merünk szólalni az adónk szét szórása ellen?

(avagy: az Szdsz, vagy az mszp pénzel? :-) )

reKorrekt 2009.10.12. 18:12:06

@reKorrekt: Ja bocs, ez az egyik ottani komment, csak szerettem volna kiemelni, hogy itt is olvassák mi is történt valójában...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.12. 18:30:56

@Marcellusca: orvost és gyógyszerészt csak a divatos kisebbségeknek és nyögdíjasoknak fizet az állam. te dolgozó ember vagy, mit képzelsz magadról? :) amúgy viszont lehet meg kéne alapítani valami önsegélyező kört, hamár az államnak nem vagyunk fontosak.

Kartal (rezervált) 2009.10.12. 18:34:07

@reKorrekt: az index szerint gárdisták verekedtek, mi? Ki sem bírtak szállni a kocsiból, mert helyben megölik őket a cigányok! Ballib sajtó... hánynom kell tőlük.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.12. 18:34:43

@Kartal (a dühös): tudom én azt... csak úgy mellékes infoként gondoltam nem árt, ha megvan ez is.

Jurganov 2009.10.12. 18:54:44

@khmm...: a zsidesz sem akar rendet tenni. szóval nem azért nem fog történni semmi mert nem mernek lépni, hanem mert ez így nekik(is) tökéletes. lökdösik az országot a polgárháború felé, megteszik ami tőlük telik :)

szabogyula 2009.10.12. 19:03:37

@reKorrekt:
Nem volt ott egy kamera ? Legalább egy mobiltelefonos ?
Nagyon nagyon sok mindent tisztázna .... Igy lehet egymásra mutogatni. :(

Laibach 2009.10.12. 19:05:05

@Kartal (a dühös): Egy kis nosztalgia.

A balos média nem nagyon változott a módszerváltás óta.

www.youtube.com/watch?v=POF-XTQCWFM&feature=related

tudi 2009.10.12. 19:13:11

Bakker nekem 2 lakáskasszán fut az 40000 Ft havonta jóestben 3 millió lesz 3 és fél év múlva.
Ezeknek meg ingyért lakás + még közmunka is. Persze, hogy nem akarnak se dolgozni, se megtakarítani, mikor minden az ölükbe hull.

Kartal (rezervált) 2009.10.12. 19:22:08

@ostoba 8o:
egyik szemtanú: "Buzály Ferenc 56862 rendőr úr, a székesfehérvári kapitányságról érkezett, és miután Bajtársam nem adta át neki a fényképezőgépét, arra hivatkozva, hogy nincs joga elvenni, közölte velünk, hogy: "...szarik a jogászokra!" (megjegyezném, hogy a "jogászokra" szót a felénél javította, jogaink-ról)."

másik szemtanú: "Az egyik rendőr megpróbálta elvenni a fényképezőgépem, mert lemertem fényképezni őket. A másik ki akarta töröltetni a képeket, mondván miért kell nekünk egymással szívóznunk."

remélem látjuk még azokat a képeket...

szabogyula 2009.10.12. 19:49:48

@Kartal (a dühös):
Oké, oké , de az emlitett személyek az eset UTÁN érkeztek ...

szabogyula 2009.10.12. 19:57:01

@Kartal (a dühös):
Remélem a memórakártyák rutinosan ki lettek véve ....
Személy szerint kiváncsian várom a képeket , Szellem / Dereglyádi / ugyan nincs körünkben , de ha jól tudom ezt hivják perdöntő bizonyitéknak .

Tündér_Lala 2009.10.12. 20:18:54

@Humgor:
Igen !!! Itt van valahol a kutya elásva és bizonyos, hogy ebbe az iránybe kellene keresgélni a megoldást. Sajnos túl sok a saját egzisztenciáját féltő ellenérdekelt ember, akik humanitárius lőzungok mellett szarnak a cigók és a többségi társadalom (hosszútávú) érdekeire egyformán.

K.Jani 2009.10.12. 21:26:11

jo fele tapogatoztok amikor annyit foglalkoztok a ciganysaggal. ugyanis ez az eggyik legveszelyesebb idozitett bomba. ha semmi sem valtozik belathato idon belul, ennek az orszagnak mar csak 20 eve van. tetszik vagy sem, ez van. fel kell mar vegre fogni, a hajo leket kaptt es sulyed!!!
mar nincs messze az az ido, amikor annyi cigany lesz, hogy a magyar lakossag es a vegletekig eladositott orszag, mar nem lesz kepes eltartani oket. es mivel nagyon ugy tunik, hogy ok sem kepesek eltartani magukat, egyszeruen eroszakkal fogjak megszerezni az ami kell nekik.
az evolucioban es a kapitalizmusban mindig az erosebb marad eletben!!!

szabogyula 2009.10.12. 21:32:15

Azt hittem csak a Vastagbőrön olvasok ilyet , érzésem szerint indul a lavina :
nol.hu/belfold/mosoly_nelkul
Ha még holnap reggel is fent van ,akkor Lendvainé arcára fagy a mosoly , amikor a kommenteket elolvassa .

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.10.12. 21:43:13

figyelem, TÁMAD!

"Négy autóból a Magyar Gárda egyenruháját viselő tíz férfi és két nő szállt ki szombaton délután a faluban. A környéken összegyűlt emberek úgy látták, hogy a csoport ezért jött, hogy megtámadja őket, ezért dulakodás kezdődött."

index.hu/belfold/2009/10/12/gardistak_verekedtek_kalozon/

odamentek a gárdisták, és verekedtek magukban. imádlak index, a manipulatív címeiddel együtt.

llll5 (törölt) 2009.10.12. 21:54:46

OFF Úgy látszik, nemcsak nekem jutott eszembe":127 napja nem tudjuk, hogy kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát"ON

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.12. 22:02:20

@denever:

Félelmet keltő módon parkoltak le a kocsikkal? Ejjjjj, ezek a gárdisták.....

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.10.12. 22:03:01

@jozicsenko: törölt kommentekre reagáltam, de azért gratulálok! azt hiszem ezt hívják úgy hogy "árnyékra vetôdtél".

szabogyula 2009.10.12. 22:04:29

@laspalmas:
Jóvanna ...Tudod egy ostoba ...

szabogyula 2009.10.12. 22:06:34

@laspalmas: De most nem ez a lényeg .. Egy ilyen megjelenik a NOL-on ?
Vaze , szavakat nem találok, tiszta Vastagbőr .

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.12. 22:07:23

@ostoba 8o:

Jaj mán.....Dícséretes, hogy hű vagy magadhoz, nem cserélgeted a neved, mint egye.....izé, a zoknit. :)

llll5 (törölt) 2009.10.12. 22:12:27

@laspalmas: de én türelmetlen vagyok:)most szeretném tudni:)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.10.12. 22:25:12

@jozicsenko: lehet dekódolni mit értek idióta alatt...

Horizont 2009.10.12. 22:27:03

Új csillag született! A neve dr. Ürmös Andor. Ez a típus valami félreértelmezett küldetéstudattól vezérelve olyan nagy baromságokat képes mondani, hogy kinyílik a bicska az ember zsebében.
A cigánysággal kapcsolatban ez a hajó már elment. Berakhatják őket bármilyen kacsalábon forgó palotába is, ugyanolyanok maradnak. Addig amíg nem tudnak munkát adni nekik és ha már van nem tudják rászorítani őket, hogy rendszeresen munkába járjanak addig itt változás nem lesz. És addig se lesz változás amíg olyan kormányunk nem lesz aki eréllyel elmagyarázza, szájukba rágja,ha kell odacsapva, hogy nem csak jog hanem kötelesség is van, és ha nem illeszkednek be, csapok elzárva!
Tudomásul kell vennünk, hogy amikor még kötelező volt dolgozniuk akkor is meg voltak a soron lakó cigányok szokásai (hangoskodás, kupi, kosz) de amióta nincs munka azóta -bocsánat nincs jobb jelző- elállatiasodtak. Ezen nem segít egy új házba költöztetés, egy roma menet, Sólyomnak levél átadás sem....
Amúgy meg borzasztóan szomorú ez az egész! Nesze neked 21. század :((((

jozicsenko 2009.10.13. 07:50:30

@Horizont: a végén kiderül, ő maga baloghartur

más:

nol.hu/belfold/vegjatek_-_a_szeteses_allapotaban_van_az_mszp régi, de jó, jajj de jó olvasni

főleg a pannonpravda oldalán

minimalista 2009.10.13. 08:39:10

Egy kis reggeli kabaré-parlamenti tudósítás:
index.hu/belfold/2009/10/12/kapolyizassal_nyomtak_el_molnar_oszkart/
Én többször felnevettem és olykor a sírással küzdöttem olvasván az előző napi beszámolót. Ami a tiszt-telt házban folyik az egy tragikomédia. Felelős nemzetvezetők, a demokratikus köztársaság feddhetetlen őrei! A maunika-só szereplőibe több kreatív, hazáért való tenni akarás szorult mint ebbe a szarházi bandába. Olvassátok, jó lesz!

2009.10.13. 08:51:10

ez egy ördögi kör:

telep felszámolva, romák magyarok közé költöztetve, a magyarok elmenekülnek, helyükre újabb romák jönnek: slumosodás :
telep felszámolva, romák magyarok közé költöztetve, a magyarok elmenekülnek, helyükre újabb romák jönnek: slumosodás :
telep felszámolva, romák magyarok közé költöztetve, a magyarok elmenekülnek, helyükre újabb romák jönnek: slumosodás :
telep felszámolva, romák magyarok közé költöztetve, a magyarok elmenekülnek, helyükre újabb romák jönnek: slumosodás :

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.10.13. 10:35:02

Tanulás -> Tanulás -> Még több tanulás -> Munka -> Még több munka -> Önrész összespórolása -> Lakáshitel -> Lakás. (copyright by zero)
Ez így rövid. Folytatás:
-> Még több munka -> Hiteltörlesztés kurva sok ideig, közben értelemszerűen: -> Még több munka

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.10.13. 11:38:02

@Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker:

No igen... de én csak a lakás megszerzéséig vázoltam fel a folyamatábrát ...

Kartal (rezervált) 2009.10.13. 11:47:13

"Járóka egy hiteles roma vezetői réteget is kiképezne."
Forrás: www.mno.hu/portal/669367

Ezt nem hiszem el, a kurva életbe! Hát ki a tököm áll az útjukba, hogy tanuljanak??? Mi az, hogy kiképezne? Képezzék ki magukat, és legyenek hiteles vezetők, KI AKADÁLYOZZA EZT MEG?????
Most úgy csinál az összes lusta, ostoba, degenerált cigány, mintha nem engednék őket tanulni, mintha MIATTUNK - akik fizetjük az ő taníttatásukat - nem tudnának tanulni! A Fideszes Járóka is húzzon az anyjába! Ha ezt a Fidesz támogatásával nyilatkozza, ha csak ennyire képesek, akkor el se kezdjék a kormányzást. Ez csak a szar maszatolása seprűvel! Rend nem lesz tőle, de legalább homogén módon szét lesz kenve mindenhol...

Jégvihar 2009.10.13. 19:54:19

Szép estét mindenkinek.
Háborogni van min és miért, de ne felejtsük el hogy nem kapnak semmit. Ez egy mocsok vezetői réteg üzlete.
Miért is: ökör pénzek az adófizetők pénzéből. Rengeteg mutyi. Azonfelül erősítjük az ellenszenvet a töbség és a kisebbség között. (kell a pogárháború)!!!!
Azok a házak, lakások minden normális ember számára semmik. Ugyanis direkt annyi van rá adva. Tudják hogy nem lesz rá -LÓVÉ-. Miből:? hisz nincs önrész. tehát jól hangzik nekik!!! Mi meg felháborodunk.

Jégvihar 2009.10.13. 20:09:35

Jah az fontos hogy lehetőleg meglegyen az analfabétától a professzorig a megvezetés. Profin, szintenként nyilván másssal-máshogy tálalva.:XD Ne becsüld le az ellenséget!!!!!

kacce 2009.10.13. 23:50:09

Nekem is van macskám és jééé nem szarik a szoba közepére.

Zia1 2009.10.14. 05:31:49

Bérlakás? Ingyen? Hiszen rövid idő alatt elbontják azt is.....csak a négy fal marad és újra kezdik a követelőzést.
Járják csak végig azt az utat amit a többi adófizető. Senkinek sem jár a lakás csak úgy.........persze kellenek a szociális bérlakások, de miért csak nekik? Vannak mások is, nagycsaládosok, fiatalok, albérletben kínlódók, hajléktalanok........Akkor Ők miért nem kapnak segítséget, ingyen lakást ?

Sííva 2009.10.14. 11:53:03

A felsorolásban szereplő utolsó községben már egyszer volt felszámolás 1972-1976 között!
Nem értem, hogy most mit is kell felszámolni!!!!!
Talán az egész községet! Annak a pár magyar embernek aki még ott lakik, kellene biztosítani, hogy elköltözhessen. Kész fertő ami ott van.

Sííva 2009.10.16. 11:58:22

Ja!!! Időközben eszembe jutott, hogy mire kell 87 millió Tiszabőre? Ugyan is a házak értéke itt szinte minimális. Még egy új építésű mindennel jól felszerelt ház is kb. 2 millió forint, na jó legyen 3 millió. Ennél többet épeszű ember nem ad házért ebben a községben. Aki elakarja adni a házát az pedig örűl ha ennyit kap!
Szerintem utánna kellene nézni, mert ez megint csak pénzrablás. Kinek a házát veszik meg, ki kapja, mennyit fizetnek érte a valóságban. Fel kellene mérni mennyi a házak valódi forgalmi értéke ott.

Potyoló 2009.10.16. 14:48:59

Egy magyar fiatal levele

"Kedves Bajnai úr!
Mint átlagos magyar fiatal, szeretném kérni öntől, hogy nekem is tessék
pénzt adni új házra, mint a zákányi cigányoknak, mert én is rászorulok. Bizony, mert saját erőből csak nagyon sokára lesz saját házam.

Kérem, ne tévessze meg az a dolog, hogy én dolgozom, ezért van jövedelmem.
Engem még azon - utólag látva téves - eszmék alapján neveltek, hogy aki nem
dolgozik, az ne is egyék. Azonban a fizetésemből nem sokat látok, mert
adózás után töredéke sem marad, s az is a megélhetésre elég, hogy házat
vegyek belőle, arra nem. Tudom, adott a lehetőség, hogy hitelt vegyek fel,
s ötvenéves koromig fizessem a törlesztéseket, de ez egyrészt kockázatos,
mert ki garantálja, hogy addig lesz munkám is, illetve miért tenném ezt,
mikor másnak a ház ingyen JÁR!?

Kérem, ne tévessze meg az a dolog sem, hogy jelenleg van hol laknom.
Szerencsére szüleim megértőek, nem tesznek ki, vagy tudok albérletet
bérelni; a probléma ezzel az, hogy így minden pénzem elmegy az albérletre
és a számlákra, s nem marad pénzem házat venni. Meg minek is vennék házat,
mikor másnak ez ingyen JÁR? (Tudja, most azon elmélkedem, hogy beköltözöm
én is egy düledező viskóba, s ott fogok élni oly módon, ahogy a zákányi
romatelepen, hátha akkor én is kapok egy ingyen házat...)

Kérem, ne tévessze meg, hogy nincs gyermekem. Egy sem, nemhogy öt-hat.
Tudja, engem szüleim úgy neveltek, hogy gyereket csak felelősséggel lehet
vállalni, nemcsak úgy szülni a világba, s pláne nem azért, hogy mindenféle
támogatást vegyek fel rájuk, a jövőjükkel mit sem törődve. Én azt az igen
elavult szemléletet képviselem, hogy akik így tesznek, azok nem emberek,
hiszen egy csomó kisgyerek életét teszik tönkre nemtörődömségükkel. Viszont
belátom, hogy nincs igazam, hiszen ezen emberek több pénzt kapnak
mindenfajta juttatásokból, mint én, aki dolgozik. És bizony sokszor kapnak
ingyen házat is, mert nekik az JÁR.

Kérem, ne tévessze meg, hogy nem vagyok cigány. Habár sokszor szeretnék az lenni, mivel rengeteg előnnyel járna, pláne ha kinyitom a pofám. Verhetném az asztalt az önkormányzatnál segélyért, nem dobnának ki; gyalázhatnám az ügyintéző rég elhunyt édesanyját, nem lenne következménye; sőt, mostanában mintha csak a romaellenes bűncselekményeknél tűznének ki borzasztó vérdíjat, ellenkező esetben nem. Szóval én nem vagyok roma, én egy olyan átlagos magyar fiatal vagyok, akinek nincsenek nagy céljai az életben, de azért ezen célok között szerepel egy saját ház is. Mert a fenti cikk alapján a cigánynak JÁR.

Szóval szeretnék ingyen én is egy tízmilliós házat. Azt tetszett ígérni
nemrég, hogy hasonló módszerekkel felszámolják a cigánytelepeket; ilyen
alapon én azt szeretném kérni, hogy számolja fel azon nehéz sorsú fiatalok
"telepeit" is, akik önerőből képtelenek saját házat venni. Igen, vagyunk
egy páran, akiknek sajnos a szülei nem gazdagok, örökölni nem örököltünk, a
rokonunk sem tudott benyomni egy jó zsíros BKV-s állásba, illetve nincs
képünk ahhoz, hogy lopjunk-csaljunk-hazudjunk, kisembereket csapjunk be.
Most tessék mondani, hogy nincsen erre semmilyen terve! Nagyon vártam öntől
egy beszédet, melyben kifejti, hogy miként kíván segíteni a dolgozó, igen
sok adót fizető fiataloknak, de gondolom erre csak igen zsúfolt programja
miatt nem került sor.

Most ne tessék azt mondani, hogy nekem nem jár semmi! Nekem miért nem JÁR,
ami más magyar állampolgárnak? Mert én rendesen dolgozom, adót fizetek, s
LÁTSZÓLAG meg tudok állni a saját lábamon is? Nézze, kedves Bajnai úr, ez
egy nagyon durva diszkrimináció, hogy ön előnyben részesít egy bizonyos
csoportot! Ez alkotmányellenes, ellenkezik az EU, az ENSZ és szinte az
összes nemzetközi szervezet elveivel! A diszkrimináció csúnya dolog, mely
nem fér össze egy XXI. századi demokratikus köztársaság alapelveivel,
különösen, ha egyenesen a kormány részéről tapasztaljuk.

Kedves Bajnai úr! Kérem, gondolja át a levelemet, s tegyen az ez irányú
diszkrimináció megszüntetése ellen! Amennyiben nem teszi, a választások
során a magyar fiatalok le fogják vonni a megfelelő konzekvenciákat, s ezt
vegye nyugodtan fenyegetésnek. S mindez igaz a következő kormányra is.
Azonban ne feledje, ön is csak addig tud az állam pénzéből ígérgetni, míg
én befizetem az adót!

Egy magyar fiatal, akinek nincs lakása, de szeretne, s csípi a szemét, hogy
ez másnak csak úgy JÁR."

János2 2009.10.17. 12:47:02

EZ ALKOTMANYELLENES BUNCSELEKMENY,MERT SULYOSAN SERTI AZ ESELYEGYENLOSEGET ! FAJI ALAPON KULONBOZTETI MEG AZ ORSZAG POLGARAIT ! MASRESZT PEDIG KIDOBOTT PENZ ! 800 EV ALATT KEPTELEN VOLT BEILLESZKEDNI A CIGANYSAG ERKOLCSOS KULTURAKHOZ !

Sííva 2009.10.17. 17:11:43

MÉGEGYSZER!
NEM ÉRTEM A TÁBLÁZAT OSZLOPÁNAK AZON ADATÁT, HOGY MENNYI A TELEPEN ÉLŐK SZÁMA!!! HA AZ UTOLSÓ KÖZSÉG (TISZABŐ) ADATÁT VESZEM, AZ A KÖZSÉG LAKOSAINAK A JELENLEGI LÉLEKSZÁMA! AZ EGÉSZ KÖZSÉGET FEL AKARJÁK SZÁMOLNI????????
1998-TÓL FOLYAMATOSAN ÉPÜLTEK EBBEN A KÖZSÉGBEN AZ ÚJ HÁZAK!
RÉGI TÍPUSÚ, PARASZTHÁZAT MÁR SZINTE NEM IS TALÁLNI, CSAK AZT A NÉHÁNYAT AMIBEN MÉG LAKNAK MAGYAR EMBEREK. A RÉGI HÁZAKAT SZINTE A FÖLDDEL TETTÉK EGYENLŐVÉ AZ ODA KÖLTÖZŐK! SZERINTEM EZ A SEGÉLYEZÉS EGY ÚJABB FORMÁJA!
HOGY LEHET ODAÍTÉLNI TÁMOGATÁST ÚGY, HOGY NEM ELLENŐRZIK A PÁLYÁZATBAN BENYÚJTOTT ADATOK VALÓDISÁGÁT????!!!!!!

Kartal (rezervált) 2009.10.17. 17:53:59

@Sííva: Pontosan. Tiszabő lakossága - egy-két nyugdíjas magyartól eltekintve - teljes egészében cigányokból áll.
Bár most, hogy mondod, elég érdekes, mert a KSH adatait akárhogy is forgatom, nem jön össze 2100 fő... na akkor tényleg nem értem. De nyugodj meg, meg tudják magyarázni!

süti beállítások módosítása