Skip to content


       Szűrés lista

Többen többféleképpen a korrupcióról

A GKI Gazdaságkutató Zrt. a Közbeszerzések Tanácsa (KT) megbízásából elemzést készített a hazai közbeszerzések területén tapasztalható korrupcióról. A tanulmány lényege itt elolvasható, a lényeges pontjai a következők:

- a korrupció kezdeményezői az esetek 70 százalékában politikusok

- a közbeszerzések 65-75 százalékában megjelenik a korrupció

- a korrupció negyedével drágítja a közbeszerzéseket, azaz 600 milliárd forint folyt el ily módon

- az összes lehetséges beszerzés 25 százalékát ki sem írják, mert a felek "lepapírozzák"

- a leggyakrabban már a pályázók körét is korlátozzák, azaz csak a „csókosok" indulhatnak az egyes tendereken

Ezek után elég vastag bőr kell szende szűzlányként nyilatkozni, de természetesen a pártok képviselői remekül vették az akadályt, mikor a Blikk megkérdezte őket, mit tesznek pártjukban és a parlamentben a csúszópénzek visszaszorításáért.

"- Nálunk nincsenek korrupt politikusok - közölte nemes egyszerűséggel Balsai István fideszes képviselő. - A jelöltjeink alapos szűrésen esnek át, és nyilatkozniuk is kell arról, hogy tisztességesen fognak eljárni - mondta az ellenzéki politikus, aki közölte: emiatt a Fidesz belső szabályai nem is foglalkoznak külön a korrupciós ügyekkel. - Van elképzelésünk is, hogyan kell kezelni a korrupciót, de ezt teljesen felesleges most benyújtanunk, a kormánypárti képviselők úgysem fogadják el."

"- Az MSZP alapszabálya általános erkölcsi elvárásokat fogalmaz meg a tagokkal szemben, ez előírja a tisztességes viselkedést, a korrupcióval külön nem foglalkozik - magyarázta Budai Bernadett, az MSZP szóvivője. - A párt most fontolgatja, hogy módosítják az alapszabályt, és az etikai bizottságnak jogot biztosítanának, hogy felfüggessze azok párttagságát, akik korrupciógyanús ügybe keverednek - tette hozzá. Az MSZP támogatja a kormány korrupcióellenes csomagját, ami új hivatalt hozna létre a csúszópénzek terjedése ellen."

"- Az SZDSZ alapszabálya külön nem rendelkezik a korrupcióról, de íratlan szabály, hogy aki ilyen ügybe keveredik, annak a párt felfüggeszti a tagságát - mondta Horn Gábor SZDSZ-es képviselő. Szerinte a korrupció visszaszorításához rendbe kell tenni a pártfinanszírozást, és csökkenteni az önkormányzati képviselők számát."

"- Az MDF nem tűr meg a soraiban közkasszán élősködő, korrupt embereket. Ez nem csak szabályzat kérdése, ez nálunk alapvető erkölcsi szabály - mondta a Blikknek Dávid Ibolya, az MDF elnöke. Szerinte egyedül az MDF-nek van következetes, valódi korrupcióellenes stratégiája. - Évek óta elárasztjuk a parlamentet törvényjavaslatainkkal, de az MSZP és a Fidesz érdekkoalíciója testőrként védi a jelenlegi átláthatatlan rendszert - mondta Dávid."

Szóval senki nem tud semmit, nem láttak, nem hallottak ilyesmiről.

No, akkor most ami hirtelen eszembe jut: Boldvai képviselő haciendája, a sukorói telekcsere, az MTV-székház eladása, a szántóföldi alagutak, az örök klasszikus BKV és még sorolhatnám, mert a sor sajnos végtelen.

Csak az utóbbi két napból három eset címszavakban:

1, A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság papírtendere

A 4,3 milliárd forint értékű beszerzést a piaci áraknál 30-50 százalékkal magasabb ajánlati árakkal nyerte meg egy szocialista kötődésű, offshore hátterű cég októberben. A rövid határidővel kiírt közbeszerzési eljárásban csak két, állítólag egymástól nem teljesen független cég vett részt, a piacvezető papírkereskedő bojkottálta a tendert. A Transparency International felajánlotta hogy korrupciómentesíti az eljárást, de kikosarazták. A kormányszóvivői iroda szerint a KSZF által kialkudott árak nem tekinthetők magasnak.

2, Hunvald továbbra is megkapja a pénzét

A VII. kerületi képviselőtestület pénteki ülésén 10 igen, 9 nem és 3 tartózkodás mellett elutasította azt a fideszes indítványt, hogy a polgármester alapilletményének kifizetését függesszék fel, költségátalányát pedig vonják meg. Nem, Gyurinak egy letéti számlát nyitnak, ami szépen gyarapodik, míg ő előzetesben van.

3, A Móra Ferenc Könyvkiadó székháza

Az újbudai önkormányzat vagyongazdálkodási bizottsága döntött tavaly decemberben az ellenzék támogatásával a 810 négyzetméteres, zöldnek mondható terület hasznosításáról . Januárban megkötötték a szerződést a kiadó egyik érdekeltségével, az Impostore Kft.-vel. Ez alapján az önkormányzat pályáztatás nélkül, 25 millió forintért átadja az ingatlan használati jogát a cégnek, amelynek ezt az összeget az építési engedély megszerzésekor, de legkésőbb három éven belül kell megfizetnie. Emellett évente 800 ezer forintos, minden évben az infláció mértékével emelkedő földhasználati díjat is kell fizetnie.

(forrás: Blikk, Index, Hírszerző)

Címkék: politika korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr981504516

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi a közös a Jobbikban és a Magyar Dolgozók Pártjában 2009.11.07. 19:41:00

Szociológiai karakterükben, retorikájukban és a keleti Nagy Medvéhez fűződő viszonyukban is megegyeznek. A Jobbik szociológiai karakterét hasonlítom össze a bolsevik típusú kommunista pártokéval.   A Jobbik és a bolsevik típusú pártok k...

Trackback: Humjuk be a szemünket, oszt tiltakozzunk! 2009.11.06. 14:32:02

A napi híreket elárasztó ilyen-olyan korrupciós botrányokat olvasva, Rideg Sándor, Indul a bakterház című regénye főhősének, Regős Bendegúznak egyik örökérvényű mondása jutott eszembe: Humjuk be a szemünket, oszt falatozzunk.Mert tulajdonképpen így vis...

Trackback: Hunvald keze 2009.11.06. 14:10:16

Reggel, mikor a hírekben hallottam, hogy ma dönt a képviselő-testület Hunvald fizetéséről, gondoltam előre megirom ezt a posztot, hogy már csak marketingelni kelljen a kellő pillanatban, de a józan ész győzőtt. Gondoltam, ez nem eshet meg, így mindek i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krikri 2009.11.06. 13:22:04

Figyelőben volt egy cikk (? nyáron), Transparency International részvételével készült. Név nélkül nyilatkozó cégvezetőkkel készült a felmérés: eredmény:
SZDSZ követeli legpofátlanabbul a jussát
FIDESZ-nél működik legolajozottabban: egy emberrel megállapodsz, fuizetsz stb
MSZP: többutas a dolog...
Érdemes rákeresni a neten..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.06. 13:26:19

Párttagfelvétel:Ön korrupt?-Nem.-Jól van akkor jöhet....Hát ez kész...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.11.06. 13:26:22

Közvetlenül persze egyik sem érintett. Hanem a sokadik lépcsőben kapcsolódnak be a buliba.
Megvan ennek a bejáratott rendszere.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.06. 13:27:34

Komolyan mint amerikában a kérdőívek:Ön terrorista?-Nem én szabadságharcos vagyok.-Oké bejöhet.:))

szabogyula 2009.11.06. 13:27:47

Korrupció , korrupció , korrupció
nol.hu/gazdasag/hetven_milliard_forint_informatikara
vakablak kommentjével egyetértek . / már a NOL-on /

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.11.06. 13:39:12

Fikív beszélgetés a Parlamentben:

-Béla, láttam, hogy zsebre tetted az a borítékot azzal a rongyos 10 millióval! Ismételten szeretném felhívni a figyelmedet MSZP alapszabályára, amely előírja a tisztességes viselkedést!
-Töröld ki s seggemet az alapszabállyal, baszod!

szabogyula 2009.11.06. 13:40:57

Főcim a NOL hirmátrixon :
nol.hu/kulfold/a_zsido-bolsevik_politikai_elit_ma_eladta_magyarorszagot_a_multiknak
Igaz hogy idézőjelben van , meg Vonát idézgetik , nade főcimnek ezt ?.....
Változnak az idők .

z666 2009.11.06. 13:45:43

@zero:
"-Béla, láttam, hogy zsebre tetted az a borítékot azzal a rongyos 10 millióval! Ismételten szeretném felhívni a figyelmedet MSZP alapszabályára, amely előírja a tisztességes viselkedést!"
Ez a mondat teljességgel fiktív. Az MSZP alapszabálya tiltja a tisztességes viselkedést...

kenájkikit 2009.11.06. 13:46:15

Egy politikust mondjon nekem valaki aki, korrupciós ügybe keveredett azt kirakták a pártból, még, ha börtönben ül akkor is párttag marad nem ám, ha csak belekeveredik vagy a neve felmerül, hatalmas vakítás megint. ezeknek tényleg minden nyilatkozata hazugság.

Tapmancs 2009.11.06. 13:47:07

Az a baj hogy a zemberek erről mit sem tudnak, amikor a műszak után lerogynak a Maunikasó elé... Azt hiszik az az igaz amit utána a híradóban az arcukba tolnak.

kenájkikit 2009.11.06. 13:48:10

@zero: ez a való életben így hangzik, láttam elraktad azt a 10millát, lődd ide a felét vagy beleszel fújva. köszöntem bélám.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.11.06. 13:49:04

Imposztor kft?

ez egy vicc? jóhogy nem rögtön mósómedve kft.

Yogi 2009.11.06. 13:49:26

Persze, hogy nem tudnak és nem is hallottak semmilyen korrupcióról mert: nekik az lobbi. "A korrupció az , amiből engem kihagynak"

OkoskaTo:rp 2009.11.06. 14:02:12

@zero: Nem jól tudod. A fikív beszélgetés a Parlamentben így hangzik:

-Béla, láttam, hogy zsebre tetted az a borítékot azzal a rongyos 10 millióval! Ismételten szeretném felhívni a figyelmedet MSZP alapszabályára, amely előírja a tisztességes viselkedést!
-Jól van, a felét már utalom is a pártszámlára.

reKorrekt 2009.11.06. 14:04:55

A Sláger Rádiót birtokló amerikai Emmis Communications érdekeltségének alelnöke, Barbara Brill azt mondta a Financial Timesnak: megkereste őket egy politikai párt, és "egyértelműnek tűnő módon alkut ajánlottak annak fejében, hogy a párt támogasson (bennünket) a pályázaton".

reKorrekt 2009.11.06. 14:06:19

Ja, a másik sokatmondó megállapítás:
"A Financial Times szerint a frekvencia-ügy aggályokat vet fel azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon erősödhet a politikai beavatkozás az üzleti szférában, ahogy a pártok igyekeznek pénzhez jutni a jövő évi általános választások előtt."

És ezek döntenek a sorsunkról, hogy a jóbüdöskugkhsamsdas

eeepunk 2009.11.06. 14:13:06

Ahogy egy kedves kommentelő már korábban említette.

Politikusoknak mentelmi jog felfüggeszt, kétszeres büntetési tétel.

Népszavazásra.

minimalista 2009.11.06. 14:20:28

"ha egy hazugságot elégszer elmondanak, igazzá válik" (v.i. uljanov)
Ebből fakadóan, mára, hazánkban megszűnt, azaz NINCSEN korrupció!!! Véssétek már a fejetekbe!

minimalista 2009.11.06. 14:21:40

Az MTV székház nekem még mindig fáj. Az sem korrupció volt, hanem ajándék, ugyebár...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.06. 14:22:26

Betti olyan szép csaj, ezer más helyen csinálhatna karriert. Miért pont az MSZP-t választotta, nem értem....

kuki123 2009.11.06. 14:27:17

fejlövés, lámpavas...esetleg Tent city vagy valami ilyesmi

kuki123 2009.11.06. 14:28:40

@denever: LOL mosó....medve ..apám ez kész :D:D:D

Otegi 2009.11.06. 15:04:38

Hát ilyen fasza, tisztakezű politikusaink vannak! Mi a franc bajotok van velük? Világosan megmondták, elítélik a korrupciót, a hideg rázza ki őket a szó hallatán is. Becsületes, törvénytisztelő állampolgárok, akik a választópolgárok által rájuk rakott súlyt és felelősséget méltósággal viselik, nem botlanak meg, minket szolgálnak a halálukig! Ámen!

Otegi 2009.11.06. 15:08:35

@laspalmas: Igen! Nagyon jó nő. És én is sajnálom, hogy ezzel a bagázzsal exponálja magát. De pár kivétellel a többi sem lenne sokkal jobb!
Gyere- gyere Bernadett! Térdelj le és szeress!
Bocsánatot kérek mindekitől, akit megbántottam!

drkovax 2009.11.06. 15:08:54

Azt azért bátorkodom megjegyezni, hogy a felsorolt példák, nem felelnek meg a "mindenki lop" propaganda kívánalomnak, mert ez mind ugyanaz az oldal ...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.11.06. 15:26:38

@zero: tisztára mint a horgászat.
rongyos 10Millert nem szabad elfogadni, mert méreten aluli.
legyél már etikus Bélám.

Sir Robin, a bátor (törölt) 2009.11.06. 15:48:56

Ezt a Hunvald-dolgot én nagyon nem értem: ha valaki nem megy be dolgozni (most mindegy miért, de pláne ha sitten van), akkor miért kap fizetést? Miért kell arről szavazni, hogy kapjon-e?

Sir Robin, a bátor (törölt) 2009.11.06. 15:50:50

Ja, jut eszembe: Dávid Ibolya meg költségtérítést vett fel lakásbérlésre, miközben van neki Budapesten is kérója.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.11.06. 16:15:34

Szerintem itt ugyanaz van,mint az átnevezett költségtérítéssel.Náluk nincs korrupció,mert egész egyszerűen nem használják ezt a szót.Van helyette rásegítés,ráhatás kölcsönös előnyökkel,szimbióta összefonódás - ezek pozitív jelentéstartalommal bírnak,nem úgy mint a korrupció,így hát össze sem téveszthető vele.Aztán amikor egyik-másikat beáldozzák valami még nagyobb disznóságot leplezendő (tocsik,kulcsár,zusi,hunvald),akkor értetlenül pislognak,hogy de hát miért.Hát ezért!

Galocza 2009.11.06. 16:18:29

Vagy inkább így:
-Béla, láttam, hogy zsebre tetted az a borítékot azzal a rongyos 10 millióval! Ismételten szeretném felhívni a figyelmedet MSZP alapszabályára, amely előírja a tisztességes viselkedést!
- És most mit akarsz?
-Add ide a felét, különben ez korrupció.
-Azt már nem, de mondd meg nekik, hogy neked is kell 10 milla, én meg majd megszavazom a költségek emelését.

2009.11.06. 16:19:06

Na , szóval mit szür le az egyszerü csóró a pártok képviselöinek nyilatkozataiból? Hát azt hogy mindegy ki mit mond, mert bár tiltakoznak ellene szóban, ám elfogadják a boritékot, és lopnak mint a güzü! Mind a 386-an, mert öket védi a mentelmi jog! Mindegyik zsivány pártnak és párttagnak a " Putyin-módszer -"t ajánlanám, persze csak jutalomból ! Ha lehetne , már a holnapi napon elkezdhetnék rajtuk!

bonabear 2009.11.06. 16:20:37

Mit várhatunk egy ilyen, Blikk által feltett kérdéstől? Őszinte válaszokat? Na nem már...
Ki a here mondaná azt erre, hogy: "Sajnos, vannak pártunk tagjai között megtévedt emberek is, akiket meg lehet vesztegetni..."
A nagy baj az, hogy olyan szintre tolták fel a társadalom ingerküszöbét, hogy ilyen orbitális lenyúlásoknak sincs következményük, amiket a Vastagbőr naponta lehoz. Csak pár (100-200e) ember füstölög miatta, miközben a blogot olvasgatja.

cooper (törölt) 2009.11.06. 16:56:30

Ezért fogok jövőre érvénytelenül szavazni :):):), egyik korruptabb, nagyobb bűnöző, mint a másik, ez van. a fidesz ugyanazt fogja csinálni, mint a mai mszpszdsz brancs, a folytatásra minek szavazzak :D:D:D:D

tudi 2009.11.06. 16:59:53

LMPVS bakker 600 milliárd ezzel a pénzel a korházak nem lennének csődhelyzetben és sorolhatnám. Persze, hogy nincs pénz semmire.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2009.11.06. 17:10:23

@laspalmas: 2009.11.06. 14:22:26: olyan lehet ez mint a kiskorú k. erzsébet esete ->

"-erzsike, ez a 97 fiatalember.. ez szóval.. hogyis mondjam csak.. testileg-lelkileg szörnyűség.. erzsike, borzalom!! hát, hogy bírtad ezt végigcsinálni?!
-hát, úgy, hogy imádok kefélni!"

lehet, hogy a budai betti egyszerűen csak imád maszopni.. ennyi az egész..

Kartal (rezervált) 2009.11.06. 17:41:28

Politikusok a korrupció ellen... röhög a vakbelem. Ez olyan, mintha Bin Laden antiterrorista egységet hozna létre...

Roxvox 2009.11.06. 19:01:04

Miért, mit kellett volna mondaniuk?
Csak nem azt, hogy a mi pártunkban búrjánzik a korrupció.
Ilyen kérdést nem lehet feltenni, mert a válasz egyértelmű.

Roxvox 2009.11.06. 19:04:02

Jaa és természetesen az a párt nyeri a választást, amelyik korrupciómentes - ugyanmáááá -

2009.11.07. 09:31:15

@Yogi: mert ugye ha benne vagy akkor loby

Horizont 2009.11.07. 16:43:37

A térdeimet csapkodva visítva röhögök ezeken a frappáns mondatokon:)) Gyöngyszemek! Bearanyozta ezt a borongós bús napomat, amit átitatott az a mély fájdalom amit azért érzek mert Veres Janit átkúrták! A mi Janinkat. De megnyugodtam, nem halt még ki náluk a tisztesség, a becsület az igazmondás! Csokorba köthetjük őket, egyforma szálakból:DDD

"jelöltjeink alapos szűrésen esnek át, és nyilatkozniuk is kell arról, hogy tisztességesen fognak eljárni
előírja a tisztességes viselkedést
íratlan szabály, hogy aki ilyen ügybe keveredik, annak a párt felfüggeszti a tagságát
nem tűr meg a soraiban közkasszán élősködő, korrupt embereket. Ez nem csak szabályzat kérdése, ez nálunk alapvető erkölcsi szabály "

Óh egek!! Ezt ők el is hiszik????

Zöldfül 2009 2009.11.07. 18:23:00

@Horizont:
Hm...más témában (Dunakeszi tőzegtó) talán meg kéne keresni Dr Vas Jánost, aki a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatójaként a védett területről bebizonyítja, hogy nem védett...(PONTATLAN TÉRKÉP... ÉS KIMEGY A DELIKVENS LAKÁSÁRA EGYEZTETNI... TUDJÁTOK, ÍGY MEGY A HIVATALOK ÜGYINTÉZÉSE...) A Tisztelet Társaság képviselőjeként MDF-es honatya... Persze, nem korrupció... csupa szívjóság... és csak bizonyos alkotmányos költségeket vett át... Röhej.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.07. 19:48:37

@Sir Robin, a bátor: a polgármester munkaadója a tanács, ők függeszthetik fel a fizut. Demokratikusan szavaztak, nem függesztik fel.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.07. 19:51:15

@cooper: marha(ság), de ezt már egyszer elmagyaráztam

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.07. 19:58:12

@Zöldfül 2009: erről miért nem írnak sehol, csak itt-ott-alig-alig?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.08. 08:19:40

Nagy kár hogy ez a poszt csak ilyen kevés kommentet érdemel.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.11.08. 12:00:08

@Roxvox: És ez így is van: a történelmet a győztesek írják, mint tudjuk.

Öröm olvasni a nyilatkozatokban, hogy a négy parlamenti párt milyen tiszta! Egyem meg a lelküket...

(viszont Budai Bernadett még mindig jó nő :D)

Roxvox 2009.11.08. 14:01:18

Arról, hogy a pártok belülről tiszták, csak kívűlről látszanak korruptnak, egy vicc jut az eszembe.
Megy a Józsi az utcán, benéz a rendőr lakásának ablakán, látja, hogy a rendőr ül a karosszékben és olvas, míg a felesége az ágyban illegeti magát. Beszól az ablakon, hogy rendőr basszák a feleséged! A rendőr felnéz, de természetesen nem lát semmit. Megismétlődik az eset mégegyszer. Gondol egyet a rendőr, kimegyek már megnézem. Kimegy, közben a Józsi beugrik az ablakon és elkezdi izélgetni az asszonyt. Benéz a rendőr az ablakon és felkiált. A kurva anyját innen tényleg úgy látszik.
Bocs az off-ért.

Zöldfül 2009 2009.11.08. 14:10:10

@Talon Karrde:
Bár tudnám, hogy erről miért nem írnak....
Viszont, mivel Magyarországon minden békafaj védett, eszembe jut a természetvédelem alapvicce:
A tolókocsis béka bemegy az étterembe, s odaszól az egyik vendégnek: ízlik b.meg???

szabogyula 2009.11.08. 21:41:22

@Talon Karrde: @zero:
Egyetértek .
A többi csak duma , meg cirkusz .
Ez a lényeg .

szabogyula 2009.11.08. 21:46:58

Ezt a rovatot folyamatosan fenn kéne tartani.
Azt ismeritek mikor az 500 Ft /nm-es szántó hirtelen felmegy 15 000 Ft/nm-es " belterületi épitési telekké " .
57 hektáron - 57 ezer négyzetméteren , az mennyi ?
index.hu/belfold/2009/11/08/10_szazalekkal_nagyobbitanak_szentendret/

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.11.09. 10:02:04

Engem ez a négy nyilatkozat teljes mértékben megnyugtatott. Már tudom, hogy nem létezik korrupció. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen országba születtem, ahol a politikusok csak a nép érdekeit nézik, ők maguk kerékpárral, vagy tömegközlekedéssel járnak be a munkahelyükre, családjukat kicsi panel- vagy téglalakásokban szállásolják el, és hó végére nekik is húzni kell egyet a nadrágszíjon, mert bizony már csak párizsira futja.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.09. 10:08:54

Fog ez menni, ja és aki nem ír ide az CIGÁNY!

szabogyula 2009.11.09. 15:53:02

@Talon Karrde: INGYEN SÖR aki elolvassa a posztot !

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.09. 20:44:18

Csodálkoztok hogy alig írnak ide a zemberek,de hát aki a vastagbőrt olvassa jóideje annak már elég magas az ingerküszöbe.Az ilyenek lassan ki sem csapják a biztosítékot.Legfeljebb a választásokon látszik meg a hatás.:((

redriot77 2009.11.10. 08:27:35

Persze hogy nincs korrupció. Pl. itt van ez az ember:

www.mszp007.hu/imma/up/gergely_t.jpg

Magyarország gerince, b+. Kicsit sem idegesítő, mikor megmagyarázza hogy Hunvaldnak miért jár a fizetése. Erkölcsi gránitoszlopok ezek, nem is halandó emberek, komolyan.

süti beállítások módosítása