Skip to content


       Szűrés lista

Retkes olajfa

Lassan már a csapból is Orbán Viktor folyik ki, tegnap este a pofátlanja már Kálmán "Domina" Olgával akasztotta össze a bőrkorbácsot az ATV-n 40 percen keresztül. Szegény balos nézők biztos azt hitték, hogy már péntek este 8 óra van és a Hír TV-re kapcsolták véletlenül, a szerkesztők helyében egy ordító nagy villogó feliratot játszottam volna be 5 percenként, hogy "Figyelem, Orbánveszély! Csak saját felelősségére nézze tovább!"
Érezték is az ATV-nél, hogy ez így durva orbánadag lesz, Orbán után gyorsan be is hívták Debreczeni Józsefet és Giró-Szász Andrist, hogy elemezzék, mit is mondott Orbán.

A "Nagy Orbán-offenzíva" mellett a "kicsik" nem nagyon tudtak labdába rúgni, Retkes Attila SZDSZ-es elnök is csak a Népszaváig jutott.

A szokásos ballib frázisokat hiba nélkül mondta fel:
"Az SZDSZ-nek nem lehet más célja, minthogy a következő ciklusban is legyenek parlamenti képviselői, önálló frakciója."
"Óriási az MSZP, az SZDSZ és az MDF felelőssége hogy megőrizzék a harmadik köztársaság értékrendjét."

Ami viszont újdonság volt, hogy bedobta Bokros Lajos nevét, mint aki kívánatos lenne az MSZP-SZDSZ-MDF közös miniszterelnök-jelöltjének.


"Az MSZP, az SZDSZ és az MDF, e három, az európai értelemben vett demokratikus eszmeáramlatokat többé-kevésbé lefedő párt felelőssége abban áll, miként tud a maga önfeladása nélkül Orbán Viktorral szemben egy komoly, közös jelöltet állítani. Jelen pillanatban egy ilyen személyt látok, Bokros Lajost. Az ő gazdasági szakértelme, józan, demokrata hozzáállása alkalmassá teszi arra, hogy reményeim szerint 50 százalék fölötti, de reálisan inkább egyharmad fölötti eredményt elérjen."


Elég erősen meg kell kérdőjeleznem, hogy Retkes Attila ismeri-e a magyar választási rendszert, mert amit mondott, annak se füle, se farka.

A országgyűlési választáson, a szavazófülkében, tollal a kezünkben ugyanis sem Orbán Viktor, sem Bokros Lajos nem nevével nem találkozunk. Nem tudunk szavazni sem Orbán Viktorra, sem Bokros Lajosra. A szavazófülkében az adott választási körzet egyéni jelöltjeire és az országos területi listákra szavazhatunk. Lassan mondom, hogy Retkes is megértse: Helyi jelölt, országos területi lista.

Mivel közös listát nem terveznek állítani, így a három pártnak külön-külön kellene elérnie a 5%-os választási küszöböt, ami valljuk be, roppant esélytelen. Akkor hogy tudná az Olajfa-Bokros megállítani Orbán Viktort? És hogy tudna 50%-ot, de legalább egyharmadot elérni? Vagyis Bokros, mint közös kormányfő-jelölt, hogy hoz össze legalább 120 mszp-s, szdsz-es, mdf-es országgyűlési képviselőt?

Sőt! Tegyük fel, hogy jövő februárban már akkora lesz a ballib pánik (Jön a Zorbán! Kikiáltja magát Orbánia királyává!) hogy a 3 párt közös listát állít, (a magyar olajfa) akkor ennek a közös listának 15%-ot kellene elérnie, hogy érvényes legyen.


"1997. évi XCVI. törvény
az országgyulési képviselôk választásáról szóló 1989. évi XXXIV. törvény módosításáról

A közös lista, illetôleg a kapcsolásban részt vevô listák nem kapnak mandátumot, ha az országosan összesített érvényes szavazatoknak legalább tíz százalékát, kettônél több párt által állított közös, illetôleg kapcsolt lista esetében legalább tizenöt százalékát együttesen nem érték el. E vonatkozásban összesíteni csak az ugyanazon pártok által, azonos módon összeállított közös, illetôleg kapcsolt listákra leadott érvényes szavazatokat lehet."


Vajon miért is adna az MSZP a kevés befutó országos listás helyekből az SZDSZ-nek és az MDF-nek, akik amúgy nem érnék el önállóan az 5-5%-ot? Amikor már hónapok óta tart a "trancsír" a "jó helyekért" az MSZP-ben, ami izgalmasabb bármelyik trash-reality-nél?

Ebből történelmi vereség lesz, a varsói gyorsba már pakolják a szenet ...

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr951517304

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyorshírek 2009.11.12. 10:00:03

A választójogi rendszer átalakítását szorgalmazza az LMPA határon túli magyarok mellett a Turing-tesztet sikeresen teljesítő mesterséges intelligenciák számára is korlátozott, ám politikai jogokkal együtt járó állampolgárságot biztosítana az LMP. A pár...

Trackback: Hároméves terv 2009.11.11. 11:53:25

Kezdjük a jó hírrel: Orbán nem akar a Jobbikkal koalára lépni. Igaz, ezt mondták Torgyánról is, de hát legyünk optimisták :-) Az mindenesetre látható, hogy egyre inkább arra játszik, hogy a FIDESZ tűnjön a középnek, és az MSZP meg összemosva a Jobbikka...

Trackback: Szerencséje, hogy nem én voltam a riporter 2009.11.11. 10:46:32

  A kiemelkedően felháborító videó itt elérhető:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mind2 (törölt) 2009.11.11. 13:01:07

@Seduxen: én e pártok eddigi fegyverhordozóinak jobbra csusszanását bámulom ámulva. Még hogy fidesz vezérelt média. Maguktól tekernek ezek, vagy inkább csúsznak a saját nyálukon, egyre látványosabban.
A Retkes meg egy pártmaradvánnyal sem bír, viszont mer nagyot álmodni.
És ha Bokrosra gondolok, a Megváltó nagybajszosra, hát elfog a röhögés. Ezt a kétségbeesett igyekezetet, ahogy mindenki a kegyeit keresi. Kábé mint az óvodában.Lajcsi a homokozó királya, mert egyedül neki van dömpere.:)

z666 2009.11.11. 13:06:24

@hoplita:
"Mi lehet ennek a harmadik köztársaságnak az értékrendje, amit ennyire őrizni kell?"
Mint minden köztársaságnak:
-korrupció; senki sem felelős semmiért; minden felmagasztalása, ami többezer évig negatív dolog volt; többlet jogot az idiótáknak, gazembereknek, s kevesebbet a normálisoknak, stb...

Csak nálunk kicsit nyíltabban és durvábban megy, mint nyugaton...

Véraláfutás 2009.11.11. 13:07:23

"Óriási az MSZP, az SZDSZ és az MDF felelőssége hogy megőrizzék a harmadik köztársaság értékrendjét."

Ez milyen értékekről hebeg-habog?!

z666 2009.11.11. 13:09:04

Az mdfnek azért kinézhet bokrossal az 5%, a hitgyüli + telavivi járatsűrítés hozhat ennyit...

Grafithuszar 2009.11.11. 13:09:55

Látom mindenki a jövő évi parlament összetételét számolgatja, és az MSZP-t már számításba sem veszitek, ami nagy hiba. Az EP-ből fölösleges kiindulni, mert a részvétel sokkal nagyobb lesz a 2010-es választásoknál, és főleg az MSZP szavazók körében. Ahogy a mondás is szól: "Munkásököl vasököl, ha kel odacsap ahova köll".
Szóval nagy csoda lenne ha meglenne a 2/3 a Fidesznek. Ráadásul kalkuláljátok bele azt is ahogy a kampány folyamán MSZP hihetetlenül hatékony lesz (tudják mikor kell befogni a szájukat, és mikor kell kígyót békát kiabálni a másikra), ellenben a Fidesz hibát hibára fog halmozni (Minden hülye megszólal majd, a nyilvánvaló ziccereket meg nem használják ki).

SzZsoel 2009.11.11. 13:18:24

"Az MSZP, az SZDSZ és az MDF, e három, az európai értelemben vett demokratikus eszmeáramlatokat többé-kevésbé lefedő párt..." Ez a kijelentés annyira kínos, hogy inkább egy vicclapra kívánkozik. Egyébként mi az az SZDSZ?

hoplita 2009.11.11. 13:21:02

@Grafithuszar:
Sokkal nagyobb részvétel?
Fentebb írtam, meglepődnék, ha megugraná az 55-ös átlagot.......tartom is.
A Fidesz kétharmada sokunk számára nem is lenne kívánatos.
Nekem a németzsocák, meg a popkornik ne alkotmányozzanak, mert az is felérhet egy őszödi lórúgással.

Taktikai Atompingvin 2009.11.11. 13:22:37

@Seduxen: Csak pozitívan! Jövő ilyenkor az állam játszva visszaszerzi ezeket egy karton cigiért ;)
Avagy Thaiföldön megalakul a magyar kisebbségi önkormányzat....

SzZsoel 2009.11.11. 13:23:27

Ja, amúgy tudomásom szerint Bokros EP-képviselő lett. Nem volna nagy kicseszés a június 7-én tollvonásukkal az MDF-et megtisztelőkkel (amely eredmény elérése érdekében Bokros Lajos gazdasági szakértelmét, józan, demokrata hozzáállását indítói akkor egyszer már igénybe vették) szemben az, ha néhány hónap után hazarendelnék külhonból, hogy még egyszer nekifusson egy olyan emelkedőnek, amelyiken úgysem jut át egyik fent említett párt sem?

forrestg 2009.11.11. 13:24:52

@Grafithuszar: Örülök annak, amit írtál és egyet értek veled. Kampányban sokkal jobbak a kommunisták és nem szabad álmodni aZ EP-hez hasonló elsöprö Fidesz-győzelemről. Valószínűleg az utolsó pillanatban a lakótelepi nyugdíjas el fog menni Orbán ellen szavazni. A Fidesz tényleg vacak a kampányban.

f.m.j. 2009.11.11. 13:25:25

Megnéztem a 40 perces atv-s Orbán faggatást.
NEkem az nem tetszik, hogy mereven elzárkózik a Jobbikkal való koalíció gondolatától. Én nem tudom, hogy jó lesz-e a Fidesznek a 2/3-os többség, de félő, hogy nem lesz meg sehogyse, és akkor még jól jöhetne az a 10%-nyi jobbikos odaszavazás...
és udvarolt az Olgának, akit ez nem hagyott hatás nélkül... :)

SzZsoel 2009.11.11. 13:26:58

Bár, ha jobban meggondolom, nem is hülyeség. Ha mindhárom párt ugyanazzal az arccal kampányol, szerencsés esetben támogatottságuk összeadódik, majd harmadolódik, tehát :MSZP:12, SZDSZ:1, MDF:1%-os jelenleg, akkor az 12+1+1=14, s ebből 14/3= 4,66% jut tavasszal mindegyiküknek, ami sajnos pont nem lesz elég a bejutáshoz. Ámen. :)

forrestg 2009.11.11. 13:27:41

@SzZsoel: Racionális, amit mondasz, de a politikában mindent fölülír a szavazatmaximűálási vágy. Szóval mindenképp Bokros lesz az MDF húzóarca, mert nélküle esélytelennek néz ki az 5%. Vele vszont akár 6-7% is lehet. Kérdés, hogy oszlik meg az ex-SZDSZ-tábor az LMP és az MDF között. Ha Retkesék tényleg mindenhol elindulnak, azzal a baloldal számára értékes voksokat vonnak el a másik két kicsitől.

z666 2009.11.11. 13:28:45

@SzZsoel:
"Az MSZP, az SZDSZ és az MDF, e három, az európai értelemben vett demokratikus eszmeáramlatokat többé-kevésbé lefedő párt..."
Ez így van, tökéletesen lefedik az európai értelemben vett demokratikus eszmeáramlatokat.
Bizony, ez a demokrácia...

forrestg 2009.11.11. 13:31:56

@SzZsoel: Én is szeretek szépet álmodni, de ugye azért azt nem gondoljátok, hogy az MSZp nem jut be a parlamentbe? Már az is nagy csoda, ha csak 15%-ot kapnak. A magam részéről szinte biztosnak tartom a legalább 20%-ukat, de akár többet is. Nézzétek meg reggelente a TV2-be beírt SMS-eket, vagy nézzeteket meg nem kifejezetten jobbos vita-blogokat (pl. az origon). Mindenkit fel kell rázni: hatalmas az országban a Fidesz- és Orbán-gyűlölet. Mindez lesz, csak sétagalopp nem.

f.m.j. 2009.11.11. 13:32:16

Nagyon remélem, hogy az SZDSZ kiesik a parlamentből, és az LMP nevű utódpárt 4.8%-ot kaphat, mert naívak, és jót akarnak :) Szerintem mszp-szdsz-mdf nagykoalíció lesz, A Fidesz meg azon fog munkálni, hogy a Jobbikot kinyírja, és így elveszít egy csomó szavazatot.
Meglátjátok, szépen ki lesz egyenlítve, simítva a látszólagos különbség jobb, és baloldal között. Nagyon nem szeretnék valakik, hogy az egyensúly nagyon eltolódjon...

forrestg 2009.11.11. 13:33:21

@mókusfüles bukósisak: attól még, hogy a Fidesz nem köt koalíciót a Jobbikkal (ettől tényleg mentsen meg bennünket az Ég) még együttműködhetnek 2/3-os törvények meghozásában. Az ne koalíció.

f.m.j. 2009.11.11. 13:36:00

@forrestg:

tehát koalíció nélkül fog együttműködni a Jobbikkal. Így se szebb a leányzó fekvése :) Értem. És te azt elhiszed, hogy a Jobbik ingyér', az Orbán két szép szeméért fog közreműködően segíteni?
Aljasok, ha nem, hülyék, ha igen :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.11. 13:36:51

@mind2: "Lajcsi a homokozó királya, mert egyedül neki van dömpere.:) "

ez kész, ez mindent vitt... itt rángatózok a röhögéstől. elképzeltem, ahogy a Bajuszkirály (amolyan jóllakott napközis alkattal) ül a homokozó közepén, és a nálánál jóval kisebb alkatú (amúgy hózentrógeros gatyában, hülyeszínű pólóban, és szandálban rohangászó) mini gyurcsányt, mini orbánt, mini-vonát elkergeti a halál faszára, de a mini retkesnek, meg mini ibinek odaadja egy kicsit a dömberjét...

weháháháháheeee

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.11. 13:39:38

@mókusfüles bukósisak: kövezzenek meg, de én is udvarolnék Olgát... ööö, izé Olgának. (vagy az "udvarolnék" szavacskát cseréljük ki valami "huncutabbra" :)))

f.m.j. 2009.11.11. 13:43:17

@Seduxen:

el kell ismerni, hogy tényleg helyes nő, ebben nincs is vita, de miért kell mindig "arra" gondolnod?
Oké, hapi vagy, és? :)

Marcellusca 2009.11.11. 13:43:35

@Seduxen: Mongyad ki, vazze!
Blokkolnád! :D
Mer' én is. :DDDD

f.m.j. 2009.11.11. 13:45:46

@Marcellusca:

nem inkább sunáznád, az még hülyébb netszleng :):)

mégis én vettem észre, hogy Olga és Viktor között szikrázott a levegő :):)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.11. 13:46:58

@mókusfüles bukósisak: tessék @Marcellusca: megtette :)))

Lenne azért egy diszkrét bája a dolognak. Mondjuk NARANCSsárga ágynemű lenne az ágyon, és mondjuk "rodeó-szex" lenne a menü: avagy "kutyában" reszelni, és közben véletlenül bekapocslódna a tv, amiből Orbán valamelyik gyűlésen elhangzott beszéde menne. A feladat az lenne, hogy minél tovább maradjak "nyeregben", jihhháááá :))))

Krikri 2009.11.11. 13:47:23

@Grafithuszar: optimista vagy, tény, hogy szerintem is benn lesz az MSZP simán a parlamentben, de a profizmusukat már elvesztették, Gyurcsány óta hibát-hibára halmoznak, az a kérdés hogy ki hibázik nagyobbat, ők vagy Orbánék...
Orbánék is tuti szépen le fogják faragni a szavazótáborukat, ill felélénkítik majd a passzív ellenzéküket.. Egyébként szerintem simán Putyin a példaképe (lehet h nekünk is szükségünk lenne egy jó kis erős kézre csak olajunk meg gázunk nincs hozzá..)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.11. 13:48:27

@Marcellusca: így van, sunáznivaló kis teremtés :)))

de előtte jól "megcápázni" :))

@mókusfüles bukósisak: figyelem, ez is "hülye szleng" :)))

Krikri 2009.11.11. 13:49:00

Egyébként, utolsó posztokban zero és laspalmas is egyre inkább elvesztik az általam eddig csodált hidegvérüket....

f.m.j. 2009.11.11. 13:51:48

@Seduxen:

mi?

de most ebből kiszállnék :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.11. 13:57:53

@mókusfüles bukósisak: ""megcápázni""

ez is szleng. de nem fogom megmondani, hogy mit jelent, nincs az az Isten :)))

Marcellusca 2009.11.11. 14:00:15

@Seduxen: Hehe!
Nem is érti, de azé' .... :DDDD

(Fúúúújjj, de disznók vagyunk! :D)

@mókusfüles bukósisak: Persze, mire a lényegre kerülne a sor, akkor már visszakozol, mi? :D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.11. 14:02:10

@Marcellusca: ezek szerint Te tudod, hogy mit jelent...

f.m.j. 2009.11.11. 14:04:01

@Seduxen:

sejtem, malacok :):):) de mi máshogy hívjuk, azt meg ÉN nem mondom meg, nincs az az Isten :P:P:P

@Marcellusca:

Csak hogy értsd, én a "sunázásra" értettem, hogy hülyeszleng, a cápázást később írta a Sedu, és nem tévedett, az is egy hülye szleng, ez kétségtelen :):):)

f.m.j. 2009.11.11. 14:05:39

de én mostmár komolyan csak a poszthoz írok.

MInden párt hülye, oszt jónapot! :D

Marcellusca 2009.11.11. 14:06:43

@mókusfüles bukósisak: Tényleg kicsit hülye, de én inkább a kiscsajokra használnám a sunázás kifejezést. :)))

Marcellusca 2009.11.11. 14:07:38

@mókusfüles bukósisak: Na, akkor én is csak a poszthoz: Minden prolimókus bekaphassa! :D

f.m.j. 2009.11.11. 14:11:09

nol.hu/belfold/olaszliszkai_szemtanu__az_elso_rugas_mindent_eldontott

és ehhez mit szóltok?

Ott ül kitakarás nélkül a Szögi Emese, tőle 3 cm-re az apja egyik gyilkosa, jól bírta a kislány, le a kalappal.
És amúgy meg szegény bűnbánó cigányok, hányás már ez az egész, komolyan...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.11. 14:12:23

@Marcellusca: azért sejtegetem, hogy otthon az asszonynak nem mondanánk azt, hogy "szívesen megcápáználak", mi? :))))

asszem megelevenedne egy Csajkovszkij-mű :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.11. 14:17:21

@mókusfüles bukósisak: ehhez hozzá tudnék szólni, de az tuti, hogy moderálásra kerülne...

max annyit: ha el kell döntenem, hogy egy igazságügyi orvosszakértő szakvéleményének lehet -e inkább hitelt adni, vagy az ELKÖVETŐK EGYIK ROKONÁNAK... hm... "nehéz" kérdés...

még a végén kiderül, hogy nem is volt ott senki, szerencsétlen Szögi Lajos, csak kiszállt a kocsiból, és beütötte a fejét az úttestbe... ja, 28X...

kár, hogy nincs már halálbüntetés...

jozicsenko 2009.11.11. 14:18:03

@Seduxen: úristen, vallás! tessék félni, holnap autodafé is lesz, meggyújtuk a fát a lendvaildike mellett???

@forrestg: nála lesz a kassza, nyitni kell feléje - a végén megérjük, hogy Gyárfás új tv-jében, a napkelte2-ben OV lesz az első vendég... ;-)

@mókusfüles bukósisak: Olgával én is szikráznék :-)

jadrano 2009.11.11. 14:23:33

Nos, Kedveseim, ki az a komoly és bátor ember, aki kiismeri magát ezen a minimális, vergődő hármason? Érdemelnek ennyi szót?

Nahát!

2009.11.11. 14:24:39

Bruhaha, összeáll a három bukott looser, és kikiáltják elnöknek az egyetlen embert, akiből aztán tuti, hogy senki nem kér repetát: a koldusbotra juttató csomagjáról elhíresült Bokrost. Ezek miben bíznak vajon? Ha direkt veszíteni akarnának, azt sem csinálhatnák jobban!

2009.11.11. 14:26:03

@jozicsenko: Mellett? Alatta kellene! Hiszen csak seprű kell alá, és már repül!

mind2 (törölt) 2009.11.11. 14:26:27

@Seduxen: örülök kedvesem, hogy megnevettethettelek ( hú, ezt hogy ejti ki aki magyarul akar tanulni ? hihetetlen a nyelvünk .... )
Ja, ülnének a homokozóban és a mini gyurcsány folyton az óvónénihez szaladna árulkodni,hogy ki mit mondott, egyébként meg kádköveket gyűjtögetne, a mini orbán folyton ásna a lapátjával, mert mocskosul szeret bányászni, a mini vona meg elhullott madártollakat tűzne a fülé mögé.... igen csak ibike és kisretkes tolhatnák néha a dömpert, miközben a szigorú tekintetű, dugottnyakú és enyhén pocakos kisbokros szigorú tekintettél figyelné őket.

más.
A Retkesben azt bírom, hogy mindig olyan aranyosakat tud mondani , pl. hogy a Kóka ne gondolja már, hogy az szdsz frakció megszavazza a költségvetést, mert négyen vagy öten nem fogják megszavazni bebeeee, de nem mondja el, hogy kik. Hát ezen behaltam.

mind2 (törölt) 2009.11.11. 14:29:47

@jozicsenko: hagyd már ildit. csak a botox tartja össze :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.11. 14:31:05

tv.gamestar.hu/video/modern-warfare-2-infamy

most szeretném csak igazán tudni, hogy mi is az a torrentezés, ez egy finom kis játék lehet. pláne kirakni a hangot az 5.1-re otthon, hm :)))

reKorrekt 2009.11.11. 14:31:08

"Óriási az MSZP, az SZDSZ és az MDF felelőssége hogy megőrizzék a harmadik köztársaság értékrendjét"

LOLROTFLWÁHÁ
Az anyátok picsáját, azt.

Marcellusca 2009.11.11. 14:54:31

@Seduxen: Hehe!
Gondolom nem Az orléans-i szűz jutott eszedbe. :)
Inkább A diótörő. :D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.11. 14:55:57

@reKorrekt: "Óriási az MSZP, az SZDSZ és az MDF felelőssége hogy megőrizzék a harmadik köztársaság értékrendjét"

A harmadik köztársaságnak van értékrendje? Mik vannak! Valaki segítsen már, és mondjon egy ilyen értéket!
Egyébként nevetni kár rajtuk, hiszen ezt a feladatot sikerre fogják vinni. Egy üreshalmaz bármilyen tulajdonsággal felruházható, és ennek megőrzése is triviális feladat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.11. 14:58:34

@reKorrekt: Na ez vastagbőr!
Elmegy Sólyom is a picsába! Antifák által megrongált Hollán emléktáblát mikor fog koszorúzni? Cigányok által megrongált temetőt, emléktáblát, szobrot? (Pl mondjuk Szögi Lajon emlékhelyét?)
Ja, hogy a gojok már megint másodrendűek?
A csehekbe legalább volt annyi, hogy explicit kimondják, hogy a magyarokat, németeket nem tartják embernek...

Iustizmord 2009.11.11. 15:04:24

egy új Btk-szakasz lép hatályba 2010.05.01-én, melynek szövege így hangzik:

Btk. 139/B.§ Orbán Vikor

(1) Aki Orbán Vikor, és ezzel a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét veszélyezteti, bűntettet követ el és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki Orbá Viktorhoz segítséget nyújt, bűntett miatt kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A gyanuítás szövege pedig így hangzana:

a Be. 179.§ (1) alapján gyanusítotként hallgatom ki, mert ön megalapozottan gyanusítható 1 rb a Btk. 139./B szakaszába ütköző és az (1) bek. szerint minősülő Orbán Viktorral, mivel Ön Orbán Viktor,s ezzel a a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét veszélyezteti.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.11.11. 15:05:59

Retkes azt mondta hogy: tititi-tátátá-tititi... tititi-tátátá-tititi... nem köllött volna nekikormányozni a néphegynek.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.11. 15:14:41

@forrestg:

Két legyet egy csapásra tipikus esete. xD

BarneyStinson · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/353-fiat 2009.11.11. 15:26:50

arról nem is beszélve, hogy az mszp szerintem nem fog összeállni a két kicsivel, hanem szépen elfogadja a vereséget és megpróbál felállni utána 4 év alatt. ez az egész már úgyis egy lejátszott dolog. persze azért vicces lenne egy jobbik-szdsz közös lista is :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.11. 15:27:52

@Krikri:

Rossz az idő meg ilyenek.......de majd igyekszünk.

jozicsenko 2009.11.11. 16:20:58

@Iustizmord: végülis, ahol a tojás terrorista segédeszköz, ezen már nem lehet csodálkozni ;-))

jozicsenko 2009.11.11. 16:22:05

@mind2: a botox, a pártkönyv, a LVII párkongresszus bátorító ereje, 2000 fiatal kommunista sikolya és horngyula mászókája, nem?

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.11. 16:39:34

@forrestg:
Idézlek: Valószínűleg az utolsó pillanatban a lakótelepi nyugdíjas el fog menni Orbán ellen szavazni. A Fidesz tényleg vacak a kampányban.

Stimmt. Ez jó öreg tapasztalat. Legalább 20 éves...Félő, a Fidesz máris tutira veszi a győzelmet, és nem dob be mindent, MINDENT. Én csak hülyébbnél hülyébb kampányaikat láttam az elmúlt években. Az 1998-as győzelem a volt Bokros-csomag elleni proteszt szavazásnak köszönhető (sztem), meg annak, hogy akkor még volt egy viszonylag ütőképes MDF és a Kisgazdák is hoztak vagy 13%-ot. Vagyis csak MOST, november 11-én, ebben a pillanatban tűnik csak úgy, hogy csont nélkül nyer a Fidesz. DE a Fidesz kampányban olyan cefetül gyenge, olyan "szakembereik" vannak e téren, mintha direkt azon dolgoznának a Fidesz által kifizett zsíros juttatásokért, hogy a Fidesz ne nyerjen (lásd 2002 - annál több ember egy forradalomban sem gyűlik össze, mint mi akkor a második forduló előtt a Kossuth téren. Semmi nem számított, mentünk fel önként vidékről, vittük barátainkat, mozgósítottunk, akit tudtunk, érveltünk - ingyen, meggyőződésből, saját kocsiköltségre Pestre utazni 200 kilométerről, vagy akár távolabbról is, az azért már jelent valamit. De már késő volt. A Fidesz kampánystábja elqrta. Nem kicsit, nagyon. Elbízta magát a jobboldal, vakon hittünk a közvélemény-kutatásokban...Na, azt meg is nyertük. És erre jött 2, azaz KETTŐ DARAB SZOCI NYERÉS, két komplett, teljesen lekormányzott ciklus - hiszen már elhúzzák jövő májusig. Hát mi ez, ha nem figyelmeztetés? És Orbán most is elhatárolódik a Jobbiktól, bár valóban reálisan csakis neki van esélye a nyerésre. Csakhogy elmúlik a pezsgős-nyerős éjszaka, aztán meg kormányozni "kék", méghozzá ha lehet, minél nagyobb tömegbázis konszenzusára építve. Hogy ez hogy fog menni?! Erőst tartok tőle, hogy minden egyes baloldali kötődésű hivatalnok a helyén marad, a Fidesz, mint anno, jórészt érintetlenül hagyja a gépezetet, akkor meg megette a fene a győzelmüket. A szociknak mindig is az volt a legelső dolguk már másnap, hogy minden jobboldali kötődés-gyanús vezetőt, beosztottat elbocsátott. Megmeri ezt tenni a Fidesz? Ugyan már! Kit céloz meg az ATV-én, kinek kedveskedik? Hát nekem nem, az tuti. 2002-ben formailag a Fidesz nyert, csak nem volt kivel koalíciót alakítson. Mert a szadesz nem finnyogott az Ávó szagtól, a pénz-szagtól se, és nem a Fidesszel, hanem a maszoppal lépett koalícióra, és azóta is egy ágyikóban kelnek, fekszenek. Az ellentét csak látszat kifele, a népnek szánva.
Szóval, azért ügyeljünk, és tényleg menjünk el szavazni, mert nem Franciaországban, Svédországban, Németországban élünk, ahol majdnem midegy jobb vagy bal a kormány, mert egyik se vágja az országot tudatosan a tönk szélére, mint a mi maszoposaink és tettestársaik, a szadesz. Szadesz helyett meg lesz majd LMP, azt elfoglalják a mostani Szadesz gyerekei, rokonai, sógorai, unokái..., azzal mit kezd a Fidesz, ha bekerülnek? Zöld program, stb. Ez fedőnév. De ezen kár most rágódni. A lényeg: nyugaton megengedhetik magunknak a népek, hogy otthon üljenek a kihízott valagukon, de MI NEM!!!!!!!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.11. 17:00:12

@Marcellusca: Ejsze jól mondod, bajtárs!
Mer' akkor Hofi jut eszembe:
- Nagy Kínai Fal?
- Mer' a kis kínai meg nem fal!
xD

Mér'? ha kicsit módosítjuk, nem igaz? Még fal nélkül is:-(, valahogy így:
Mer' akkor Hofi jut eszembe:
- Nagy Magyar Fal?
- Mer' a kis tescos magyar meg nem fal!
xD

Gondolkodjunk Béláim 2009.11.11. 17:14:54

Ejj gyerekek, de jó lenne veletek örülni, de én már hallottam hírét mire készülnek Anyósék. És több helyük lehet ha bejön mint mi azt most gondolnánk... Hogy álljon beléjük a fájás

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.11. 17:44:53

@Gondolkodjunk Béláim: Na, nőkre mondják egyes férfiak, hogy csak jól kifeszítik a húrt, aztán othagyják az "áldozatot", hadd főjön a saját levébe'
Hát te is most valami hasonlót teszel: felcsigázod az ember/asszony kíváncsiságát, oszt' úgy hagyod!
Legalább virágnyelven mesélj az ország Anyósa mit tervez csinálni? Ez közügy!

Horizont 2009.11.11. 19:45:07

Mintegy egymillió nyugdíjas részesül nyugdíjkompenzációban 2010-ben. És 4,1 %-os nyugdíjemelés lesz (én nem kaptam béremelést idén). Lesz rá keret, mert a nyugdíjkassza, összege 9,4 milliárd forinttal haladja meg a 2009-es keretet. (??)
SZERINTETEK NAGY RÉSZE KIRE FOG SZAVAZNI????
Gyorsan közlöm nem sajnálom a nyugdíjasoktól (még jó, hogy anyukám nem blogol:DDD).
Igaza van aki azt írja, hogy csak óvatosan, nyugtával dicsérjük a napot. Ráadásul úgy gondolom kicsit (nagyon) meg is vezetnek bennünket. Utálják egymást a pártok (??), de azért annyira nem, hogyha a létük, érdekük úgy kívánja ne mutyizzanak össze. Nem lehetünk naivak, hogy azt higgyük, kisöpörtetnek végre a nem odavalók!
És abban se legyünk naivak, hogy azt higgyük a nép jó része átlátja mit tettek ezek itt a 8 év alatt.
Orbán meg túl magabiztos a győzelemben. Igenis be kéne dobni magukat. Amíg nem késő...

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.11. 21:22:08

@mind2: Megnéztem és válaszoltam:)
Jó éjt neked!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.11. 21:25:33

@Tigeri: Én nyugodt akkor leszek, ha már hivatalosan is kihirdették az eredményt. Soha nem érzem magam sem nyugodtak, sem biztonságban, ha a szocikról van szó:( Kétszer estünk pofára, itt a jobboldalon, tippelhetünk, foglalkozhatunk is a választásokkal, elvégre mindnyájunkat érdekel a kimenetele - de én annyit azért megtanultam: soha ne vodkázzunk előre a szoci-medve bőrére:(

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.11. 21:26:37

Szép jójcakát mindőtöknek!

Rorgosh 2009.11.11. 21:39:41

Talán meglesz a Fidesz 2/3-a, ám ehhez rendkívül sokat kell tenniük. Teljesen egyértelmű ugyanis, hogy a kormány "bespájzol" a választások idejére - ehhez igazán nem nagy ár az állami intézmények megbénulása. Így viszont az utolsó pillanatban nem csak kampányolni tudnak, hanem osztogatni is, azt sugallva, hogy a válságnak vége, itt a kánaán lehetősége, és ha ezt nem akarod feladni, akkor szavazz a MSZP-re.

Emellett nagyon szépen építik fel az Orbán anti imázst, szembeötlő, hogy milyen hatékonyak ilyen téren. Inkább lettek volna hatékonyak a kormányzásban...

Jó-e a Fidesz 2/3 többség egyáltalán? 94-98 között MSZP-SZDSZ 80% volt, a struktúra azonban nem változott. Jó eséllyel most sem rúgja szét a rendszert a Fidesz, így valós kockázat nincs.

Tehát a kérdés, hogy a Fidesz tud-e valamit kezdeni a 2/3-as többséggel, ha összejön? Vannak-e olyan szerkezet átalakítási tervei, amelyekhez kell ilyen többség? Vagy csak szimplán kormányozni akar, toldozgatva, foltozgatva a rendszert?

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.11.11. 22:57:22

Buta vagy ballibsi!
Miért rettegsz oly nagyon?
Parlamenti ülésszak úgyis
túl gyakran vagyon.

Marcellusca 2009.11.12. 06:44:12

@Rorgosh: Ne legyél abban olyan biztos, hogy annyira jó lenne az a 2/3-os fityisz többség!

Mára már sokat tanultak és szívtak a szocik miatt, úgyhogy nincs rá biztosíték, hogy kimondottan értelmesen változtatnának a rendszereken. Simán módosíthatnának alkotmányt is és az megint necces lehet. Ne gondold, hogy Viktorkáék olyan kesztyűs kézzel nyúlnának hozzá, mint Horngyufáék.

Én inkább csak abban bízom, hogy NE legyen meg az a 2/3, és kénytelenek legyenek a Jobbikkal (mer' a maszoppal nem, szadesz és mdf be sem jutna) egyeztetgetni, és ők (remélhetőleg) tökösen kiállnának a hülyeségek és Viktor "királyi" törekvése ellen.

drkovax 2009.11.12. 10:05:56

@Marcellusca: HGY kesztyűs keze baloldali mítosz. Mindössze az önkormányzati választási rendszert szabták át a maguk képére 3-4 hónappal a választás előtt ...

Marcellusca 2009.11.12. 12:24:34

@drkovax: Persze, biztos igazad van.
De, ha belegondolsz, hogy azzal a 80%-kal nem éltek vissza. Hoztak sok törvényt, köztük rosszakat is, de nem írták át az összes törvényt.

/Tudom, tudom, jöhet a fikázós poén, hogy "közéjük is lövethetett volna"! :D/

Viszont az elmúlt 10 évben sokminden megváltozott. Nem lennék biztos abban, hogy Viktorék az esetleges "csak" 67%-kal nem lennének ilyen "vajszívűek" és "visszafogottak".

Horizont 2009.11.13. 15:22:46

@mókusfüles bukósisak: Én is úgy érzem.
Id. Horváth Dezső engedéllyel nyilatkozhatott és ezt mondta: "A férfi ígéretet tett arra, hogy az ő családtagjai, rokonai nem állnak bosszút, nem fogják Szögi Lajos családját, hozzátartozóit zaklatni bántani." Meg áll az eszem? ilyen nincs. Remélem ott rohadnak meg a börtönben. Már bocsánat.

Nagyon jó az avatarod, olyan szép ha kinagyítom:))

f.m.j. 2009.11.13. 16:43:51

@Horizont:

köszönöm :)

Amúgy tökkiakasztó, hogy még örüljön a Szögi család, hogy nem állnak bosszút rajtuk, nem tudom, köszönjék meg a a lincselők kegyelmességét, vagy mi?

Horizont 2009.11.13. 16:55:33

@mókusfüles bukósisak:
Na ebből is látszik, hogy milyen nagyon sötétségben élnek agyilag. Ezek után, életfogytiglan árnyékában, még mindig így beszél egy ilyen görény. Inkább bocsánatot kérne. Menthetetlenek.:(((

f.m.j. 2009.11.13. 17:32:52

index.hu/video/2009/11/13/vadlott/

itt van a bocsánatkérés... no komment

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.13. 17:39:32

@mókusfüles bukósisak: aszongya "ezt a bűncselekményt elkövettük", akkor most csak adott egy pofont vagy megölte?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.13. 17:40:05

2 perc alatt ellent mond saját magának

Horizont 2009.11.13. 17:47:50

@mókusfüles bukósisak:
Na mos már aztán tényleg elég. Ez bocsánatkérés? Ez bűnbánat? Ez megbánás? Te atyaúristen, ennek halványlila gőze sincs mi az amit elkövettek:((
Ja egyet ütött és berohant a házba a lányához, és ezért életfogytiglant adnak?
Ahhoz képest egész jóképű, csak a fogai... Na borzalom az egész, remélem ki sem jön soha:((

f.m.j. 2009.11.13. 17:58:07

Attól tartok, csak attól van annyira megilletődve, összemenve, mert lesokkolódott az életfogytiglantól...
Jóképűnek azért nem menne el nálam :) de fura a neve mellett az id. ha igaz, nincs ez még 40 éves se.
Nagyon remélem, hogy a Cozmát meggyilkolók is hasonlóan súlyos büntetésben részesülnek.

Horizont 2009.11.13. 18:11:01

@mókusfüles bukósisak:
Jaj Mókusfüles nekem se az esetem!!
Önmagához és a cigányokhoz képest értettem a jóképűséget. :DDDDD
Amúgy meg szó szerint hányingerem van ha rá nézek.

f.m.j. 2009.11.13. 18:47:34

@Horizont:

jól van, megnyugodtam :)

Hannibal22 2009.11.13. 19:00:53

"A többszörösen büntetett előéletű hatodrendű vádlott, Fercsák György életvitele, viselkedése annyira veszélyes a társadalomra nézve, hogy nem elegendő határozott ideig tartó szabadságvesztésre ítélni."

Szép!! Én is úgy érzem,helyreállt valami.

f.m.j. 2009.11.13. 19:59:47

@Horizont:

és hogy lássuk, szép is van ezen a világon, küldök neked egy meglepit, és ajánlom mindenkinek, annak is, aki nem szereti :)

www.youtube.com/watch?v=cw0TtrEOmao&feature=related

Horizont 2009.11.13. 21:02:11

@mókusfüles bukósisak:
Köszönöm, ez tényleg olyan szépséges, hogy jó magába szívni az embernek.
Képzeld 18 éves koromban voltam többször a Sebő együttes koncertjén, akkor nagyon menő volt. Kedvencem a Rejtelmek, és a Hetedik.
Na most adunk a kultúrának:)))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.13. 21:59:51

@Horizont:

Olyan kár, hogy nincs fenn az összes megzenésített vers, én mindet imádom. Aranypénz-térdű szerető, Víztorlasztó hegyfalak, Tedd a kezed.....versnek is csodás mind, József, Nagy és Weöres zsenik voltak, de megzenésítve, mégpedig nem is akárhogy, és megénekelve, ÍGY megénekelve földöntúlian szépek.

Horizont 2009.11.13. 22:08:21

@laspalmas:
Őket hallgatom azóta is szépen sorban, hála Mókusfülesnek :DDDD
Ellensúlyozom a BKV-s posztot, legalábbis próbálom:)))

Marcellusca 2009.11.14. 07:07:15

@Horizont: De csak, ha kinagyítod. :D

Nem úgy, mint a Tied. :)

Horizont 2009.11.14. 07:23:51

@Marcellusca:
Na a te autódnak se kell a nagyítás:)))
Én is egy szép nőt szeretnék magamról feltenni a nevem mellé.
És ha mindig nézném el is hinném tán.....:DDDDD
Mókusfülesre mindig így gondoltam, róla el is képzelem, hogy ilyen bájos nő. Jó kis játék ez az avatarozás, valamit jelent mindenkinél:))

Horizont 2009.11.14. 07:33:31

@hannibal22-73(1pár hal 1 db téknősbéka kiskutya):
Ezt (is) szeretem a Vastagbőrben, hogy "kinyitjátok a világot" nekem.
Életemben nem hallottam a Sajnosbatárról:))
Nem semmi figura. És a zenéje sem.
A Bűn az élet dal nagyon jó! Úgyhogy kösz!

Marcellusca 2009.11.14. 09:46:27

@Horizont: Ezt egy autós blog miatt csináltam. :)
Aztán eljött az a nap/poszt, amikor már nem csak olvastam a V'bőrt, hanem hozzá is kellett szólnom. :)

De én azóta sem cseréltem cseréltem le sem az avatarom, sem a nick-nevem. :DDDD

süti beállítások módosítása