Skip to content


       Szűrés lista

"Csak" a határérték egyharmadát nyelték be a dolgozók

Egy újabb botránykígyó dugta elő a fejét vasárnap: Gázmérgezés az Allee-ban.

Budapest legújabb bevásárlóközpontja szerdán nyílt meg, pénteken megnéztük mi is, meg a 2012-t (kritika itt), a kajarészen volt szerencsém percekig figyelni a szerencsétlenül, tálcával a kezében tébláboló Draskovics miniszter urat, ulracool kő-mosott farmeringében körözött a szegény pára helyet keresve, de nem nagyon talált ... lehet , hogy integetnem kellett volna, hogy "ide Tibikém, ide, itt van mellettünk hely", aztán a gyrostál beburkolása közben jól kifaggatni, hogy már annyira egyedül van ott a fene nagy baloldalon, hogy plázába is egyedül jár ...

No, de nem erről akartam írni, hanem hogy szombaton tömeges szén-monoxid mérgezést  kapott 17 ember (16 dolgozó és egy gyerek). A mélygarázsból a kipufogó-gáz bejutott az Intersparba, ahol a legtöbben lettek rosszul. Ritka hülyén tervezték meg, egymás mellett van a garázs és az Interspar, és a kettő között 2 db fotocellás ajtó van. Ami viszont a nagy forgalom miatt jóformán mindig nyitva van. Az autók így 30 méterre vannak a kasszáktól ... (itt meg lehet nézni videón).

A furcsa, hogy a plázát még csak ki sem ürítették, mindössze az élelmiszerbolt szintjéről küldték feljebb az embereket.

Molnár Péter tűzoltóparancsnok szerint:
"Az elszívóberendezések nem működtek teljes kapacitással, viszont nagyon nagy volt a forgalom az áruház nyitása után. Vélhetően ez okozta a balesetet, de biztosat csak a vizsgálat végén mondhatok."

2007-ben az Aréna botrányos megnyitása után azt hittem, pláza-nyitás már nem tud meglepetéssel szolgálni, de az Allee igen erősen nyitott. Pontosan tudjuk, hogy egy ekkora áruház megnyitásához kismillió engedély kell. Az engedélyek kiadása bizony több hónapig is eltarthat. És azt is tudjuk, hogy az engedélyek kiadói is tudják, hogy az áruháznak meg KELL nyitnia a karácsonyi roham előtt. Így annyit "kérnek", hogy az engedély időben kiadják, amennyit nem szégyellnek. És mivel ők is magyar emberek, biza' nem szégyenlősek. Egy új szolgálati autó a tűzoltóparancsnoknak, x millió forint az onkormányzati embernek stb... stb ... stb ...

Nyugodtan elő lehet venni MINDENKIT, aki bármilyen engedélyt is adott az Allee-nak, MINDENKI meg lett kenve. De nem az Allee-n szeretném elverni a port, ez máshol is teljesen ugyanígy működik, ez a "bevett szokás".

Valószínű, hogy az Allee-ban nem tesztelték le alaposan a szívóberendezést, vagy egyszerűen szarul lett megtervezve vagy beszerelve, de szépen megkaptak minden engedélyt.

Ki dönt ilyenkor, amikor súlyosan veszélyeztetve vannak a vásárlók/dolgozók, hogy bezárják az Allee-t?

Vasárnap este aztán az ingatlanfejlesztő cég és az üzemeltető bejelentették, hogy "közösen megállapították a hiba okát, és kiküszöbölték a problémát".

Olyan faszán dolgoztak, hogy hétfő reggel már csak öt embert vittek el a mentők, ugyanis a szegény Interspar pénztárosok órákon át szívták be a kipufogófüstöt, és nem igazán bírták.

Vajon mi lenne, ha a kedves ingatlanfejlesztő cég és az üzemeltető irodái lennének lent az Interspar helyén, és ők szívnák a kipufogó-füstöt?




Molnár Péter újra megnyugtatott:


"A sajtóban elhangzottakkal ellentétben nem szén-monoxid mérgezésről, hanem kipufogógáz-mérgezésről van szó, ez utóbbiban ugyanis nemcsak szén-monoxid, hanem más káros gázok is keverednek. A tűzoltóság ebben az esetben csak társhatóságként lépnek fel, az ügy inkább a rendőrségre és az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőségre tartozik."


És beindult a bürokratikus gépezet!
(Az Allee és az Interspar természetes nyitva van!)

1. Az ügyben hivatalból eljárást indított a XI. kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért.
2. A gyanú azonban még nem megalapozott, ezért úgynevezett feljelentés-kiegészítést rendeltek el.
3. Szaktanácsadó bevonásával megvizsgálják, hogy szakszerűen működtek-e a biztonsági berendezések és terhelhet-e valakit személyi felelősség a mérgezések miatt.
4. A vizsgálatok eredményétől függően zárják le, vagy folytatják a nyomozást.

És mit csináljon a szerencsétlen Interspar pénztáros vagy dolgozó? Semmit, bemegy holnap is dolgozni, mert be KELL mennie, kell a fizetés. És reménykedik, hogy nem őt fogja elvinni a mentő.

Hogy ki törődik az egészségével?
Senki sem.

Munkavédelem Magyarországon?
Mu-ha-ha ...

Glavatity Gábor, az épületet építő ingatlanfejlesztő cég fejlesztési igazgatója szavait tudnám neki tolmácsolni:


"Az épület szellőzőrendszere a nagy forgalom miatt magas szén-monoxid-telítettséget jelzett, és emiatt az alagsori hipermarket tűzjelző berendezése leállította saját szellőzőrendszerét.
A rendszer újraindításakor került a szokásosnál nagyobb mennyiségű kipufogógáz a levegőbe, de ennek mértéke 8-12 ppm között volt, ami a 30 ppm-es határértéknek csupán egyharmada."


Értitek, ugye?

Ne ájulj el vazze, ez csak egyharmad volt!!!

Címkék: közélet botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr881529499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.11.17. 11:10:55

@mókusfüles bukósisak: pedig sok helyen alkalmazzák ezt, hiszen jó dolog. Lásd például a vasúti alkalmazást. A v46-os mozdony gépterét ezzel a megoldással óvják, hogy a fékezéskor szálló féktuskópor ne tegyen kárt a berendezésekben. Vagy ott vannak az új generációs motorvonatok, vasúti kocsik. A fülke túlnyomásossá tehető, így az alagútba érkezéskor nem szakad ki a dobhártyád :D

De ott vannak az új épületek. Tűzbiztonsági okokból is alkalmazzák, és van sok helyen már ezzel a rendszerrel történő fűtés is.

Tehát okos ez a rendszer. :D

Marcellusca 2009.11.17. 11:11:08

@mind2: Teremgarázsokban nem parkolhatnak gázos ótók.
Pont azért, amit említettél.
/Nem is értem. :D/

szabogyula 2009.11.17. 11:11:13

@Seduxen: Momentán , speciel kertem nincs , úgyértem hogy gyakoroltam , kérem alássan . Kinn a teraszon , a hetediken .

mind2 (törölt) 2009.11.17. 11:13:22

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: hogyne legyen :) Tőlem cyklonB is keringhet a levegőben. Csak azért vagyok pipa, hogy egyik rohadt pláza meg hipermarket követi a másikat, rájuk nem vonatkoznak szabályok, őket nem cseszi meg egy hatóság sem ( na néha a fogyasztóvédelem, tessék-lássék módon ) aztán még az eperpalánta is osztrák volt ! Érted ? Magyarországon, ahol édes-finom eper terem.
Meg lehet, hogy egyedül vagyok ilyen dolgokkal, de mindenhol azt nézem, ha baj van, merre lehet menekülni..

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.17. 11:14:41

@Marcellusca: ha kell segítség, szólj!

amíg nem torrenteztem, én se nagyon voltam otthon ezekben a dolgokban, de már kiművelődtem :)

f.m.j. 2009.11.17. 11:15:56

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

nem a szellőztető rendszerre értettem:)

Marcellusca 2009.11.17. 11:17:07

@mind2: Nem vagy egyedül.

Mondjuk én a tervezőt is megbüntetném.
És mindazon "szakembereket", aki nem vették észre az egészet, azaz engedélyezték, jóváhagyták a terveket és így megépülhetett ez a sz@r (is).

mind2 (törölt) 2009.11.17. 11:17:41

@ostoba 8o: jól van, tudta a fene, sose volt gázos autónk... meg nem is lesz. Meg mélygarázsba is csak ritkán állunk. Akkor már tetőparkoló inkább.

Marcellusca 2009.11.17. 11:19:09

@Seduxen: Én aztatsenem túúúdom, hogy mirő' beszész. :)
Kaptam két lemezet, de virtuális meghajtóval lehet telepíteni.
Vagy mifene.
Szintén "torro rosso" letöltéses lemez. :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.11.17. 11:19:23

@mind2: ahogy észrevettem, neked mindennel bajod van ami nem magyar. Ez gondolom abból fakad, hogy ráérsz ezeken zsörtölődni. Nekem se időm, se energiám nincs arra, hogy minden egyes cikket átbogarásszak mi az igazi magyar termék meg mi nem. Sőt, megmondom őszintén nem érdekel. Van pár dolog amiben fontos hogy magyar legyen, főleg a paprika, a többit leszarom. Egyszerű csóróként bizony számít az ára. Olcsó árat ezek a köcsög hiperek adnak. Odamegyek a tejes polchoz. Tej 120 forint. Lengyel? Ki a faszomat érdekel. Miért vegyem meg a sokkal drágább magyar cuccot. (most nem kell ide a "mer' a magyar termelőnek ártasz) Nem, a magyar termelőnek nem én ártok. Azok nagyobb emberek.
Tudod majd amikor megtehetem, akkor megveszem.
Tovább azt sem gondolom, hogy magyarként csak magyar bringám lehet, magyar autóm, magyar cipőm. Ennyi.

Gyorgy 2009.11.17. 11:20:48

Maga a szupermarket elhelyezese szerintem nem gond, a szellozorendszer uzemeltetese/tervezese hibas. Pl. erosebb befujassal a boltban enyhe tulnyomast lehetne csinalni, ami miatt az ajtokon csak kifele aramolhatna a levego.

Megoldas az is, ha a ket ajto kozott hoznak letre tiszta levegovel tulnyomast, igy onnan mindket iranyba csak friss levego tud aramlani a parkolo es a bolt fele is.

mind2 (törölt) 2009.11.17. 11:29:24

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: nincs mindennel bajom, ami nem magyar. Azért vagyok mérges, hogy oda jutottunk : egy eleve erős mezőgazdasággal ( jó növényfajtákkal és jófajta hústermékekkel ) rendelkező országban a lengyel tej szállítási költséggel együtt is olcsóbb, mint a magyar. Hogy a haszon nő, a profitot tolják ki, a pénztárost éhbéren tartják, és egyiptomi meg marokkói vegyszerbombákat tolnak a képed alá... mikor arrébb mész, meg azt látod : a magyar paradicsom kilója 60 Ft- tal drágább, mint a marokkóié. És tudod, hogy a marokkóiban olyan vegyszerek vannak, amit betiltottak 1985-ben Európában meg az USA - ban, de a nagy multicégek ( igen, már megint ők ) kinyomták a 3.világba a készleteiket. Mi meg visszazabáljuk.
Csak azt próbálom érzékeltetni, hogy egy multi itt mindent megtehet, a gyarmaton. De megtehetné-e Bécsben, Berlinben ?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.17. 11:29:56

@Marcellusca: így van. Erre a célra ajánlom a Daemon Tools nevű programocskát. Én azt használom. Abba betallózod az 1. lemezt, elindul a telepítés. Amikor végzett, akkor jöhet a 2. lemez.

és telepítés után a crack, és voilá :)

szabogyula 2009.11.17. 11:30:20

@mind2: Semmi gond . Valamelyik nap egy ilyen H1N1 forumon megkérdeztem , hogy nem lehetne ezt a vakcinát tabletta formátumban bevenni ?
Aztatat jött egy orvos , és megmagyarázta hogy a gyomorsav szétmarná ! És tényleg ! Milyen hülyeségeket tudok néha beszélni !
Ja , és milyen fórum volt , nem fogod elhinni , megszólalt egy illetékes . Ide biztos nem fog benézni az Allee szóvivő . Pedig tuti hogy van , valakinek a sógora/testvére/fia/apja . Csak most pont Kanári szigeteken van , a "Középületek szellőzési rendszerei a XX. században " c. konferencián . Természetesen ott most 31 fok meleg , és napsütés van , de ez a véletlen műve.

S.O.A. 2009.11.17. 11:31:56

Kizártnak tartom, hogy normális teszten átesett volna a szellőztető berendezés.
Amit az első autók tele tudnak füstölni, az úgy szar, ahogy van, és ahogy a posztban is írta Zero, elő kell venni mindenkit, aki bármiféle engedélyt kiadott erre a szarra, és megnézni, hogy mi alapján adta ki.
Egyébként a rendőrségi nyomozásban mi az, hogy a "gyanú nem megalapozott"? Mindenki tök véletlenül, egy mástól függetlenül lett rosszul? Egyetlen esetnél is azonnal ismereteln tettes ellen kell eljárni, itt meg megy tucat emberrel fordult a mentő, de nem elég megalapozottan... Valaki magyarázza már el ezt nekem...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.17. 11:33:21

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "magyar autóm"

pedig járhatnál Ikarussal, vagy Rába teherautóval :))))

mert "magyar autó", mint olyan, nincs. szerintem. a szutyoki, meg az ajjudi, vagy az opel nem lesz attól magyar, hogy bizonyos alkatrészeit itt gyártják és/vagy itt szerelik össze.

amúgy egyet kell értsek veled, sajnos a többségünk nem engedheti meg magának azt a "nagymagyarkodást", hogy mindenből csak a magyart. arról nem is beszélve, hogy jómagam több termékkel kapcsolatban is azt tapasztaltam, hogy a magyar termék drágább, mint a "nemmagyar", de legalább szarabb is...

fgm 2009.11.17. 11:35:08

Azt nem vágom, hogy a Tűzoltók miért nem zárathatják be a helyet?
Ha ők sem akkor ki?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.11.17. 11:36:32

@Seduxen: én is erre gondoltam, amikor még a bambagyárat olvastam anno, és ott voltak fent fényképek, és azt hiszem egy pözsóra rá merészelte tenni a tulajdonosa a nagymagyarországosmatricát'. Aztán jól le lett fikázva. :D tehát igaz magyarként sárga csuklóssal kell járnom.

@mind2: marokkói paprikát már azt hiszem láttam a Spar-ban Bécsben :) De igazad van, idehaza sok mindent megtehetnek, pofátlanul. Ettől lesznek olcsók, és -ugyan szomrúan hangzik- végtére is emiatt vásárolunk náluk.

z666 2009.11.17. 11:39:10

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
Ha megveszed a boltban a nyugati, veszélyes hulladéknak minősülő élelmiszert, azzal két hibát is vétesz. Egyrészt, a az egészségednek ártasz, másrészt segítesz abban, hogy a magyar kistermelő tönkremenjen, így később kevesebb esélyed lesz egészséges élelmiszert vásárolni.

Ha esetleg elhinném, hogy nyugatról jó minőségű élelmiszert hoznak be, akkor sem járnék jól vele, mert mindenhol jobban erősíti az immunrendszert a helyi ételek fogyasztása (tehát az ország túlsó végéből származónál is jobb a szomszéd faluból való...).

szabogyula 2009.11.17. 11:42:28

@z666: Mit mond erre a Biblia ? " Távoli országok gyümölcseit ne edd ! "

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.11.17. 11:43:41

"Az engedélyek kiadása bizony több hónapig is eltarthat. És azt is tudjuk, hogy az engedélyek kiadói is tudják, hogy az áruháznak meg KELL nyitnia a karácsonyi roham előtt. Így annyit "kérnek", hogy az engedély időben kiadják, amennyit nem szégyellnek. És mivel ők is magyar emberek, biza' nem szégyenlősek."
És ez így természetes. És ez így természetes?

A szén-monoxid MAK (Legnagyobb Megengedhető Munkahelyi Koncentráció) értéke valóban 30 ppm. Azért arra kíváncsi lennék, hogyan mérték meg a 8-12 ppm értéket. A legtöbb a kereskedelemben kapható érzékelő 30-1000 ppm között mér, vagyis leginkább arra alkalmas, hogy riasszon. Abban azért kételkednék, hogy ennél pontosabb műszer lenne ott az üzletközpontban.

mind2 (törölt) 2009.11.17. 11:44:04

@Seduxen: mi sem engedhetjük meg magunknak, ezért inkább piacra megyek ;). Van ismerős hentes, van őstermelő, zöldség- hús megoldott.
Parkolni a tetőn parkolok, max arra kell vigyáznom minden alkalommal, hogy a cigányok ne zsebeljenek ki. De azt meg a hangosbemondó bemondja ha megjelennek, ilyen kódolt szöveggel : megkérjük a vásárló közönséget, fokozottan vigyázzanak értékeikre. Na a fokozott azt jelenti, hogy valamelyik szabadcsapat megjelent a színen:))
És még szén-monoxid sincs :))))

Roltii 2009.11.17. 11:44:14

@z666:
ok, de nem mindenki teheti meg, hogy magyart eszik. Ráadásul én nem vagyok benne biztos, hogy olyan baromi jó lenne az nekünk. Hiszen itt mindenki lop csal hazudik, biztos vagy benne, hogy a bio az bio? vagy bármi is igaz? A piacon levő öreg néniknek meg a szemét kaparnám ki, annyit tudnak hazudni, arról nem beszélve, hogy a blokkot látásból sem ismerik, míg én adózott jövedelemből vásárlok náluk.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.17. 11:46:42

@z666: azért lássuk be, hogy NETBohóc tezsvírnek vagyon igazsága. konkrétan a PÉNZ. Isten látja lelkemet, még akár 20%-al drágábban is megvenném a magyar termékeket (ha LEGALÁBB olyan minőségűek, mint a külföldiek), ha MEGENGEDHETNÉM magamnak. De nem engedhetem meg sajnos, mert szarrá vagyunk adóztatva, és a kellemesnek tűnő bruttó béremből kb egy vicc marad, mire "belekerül a borítékba". Ennyi

Marcellusca 2009.11.17. 11:49:03

@Milánka84: Ezzel a rendőrségi nyomozással nekem csak rossz szájízt okoztak.
Most miért lehet hivatalból elkezdeni nyomozgatni, más, egyértelmű eseteknél meg nem működik a dolog. Úgy tesznek, mintha nem is tudnának róla.

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "sárga csuklóssal kell járnom." - hehehe!
Akkor nem vagy vidéki, csak sárga busszal jársz? :)))

Bocsi, de magas labda volt. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.17. 11:50:09

@mind2: "mi sem engedhetjük meg magunknak, ezért inkább piacra megyek ;). Van ismerős hentes, van őstermelő, zöldség- hús megoldott"

és itt a magas labda, amit nem tudok nem lecsapni. Te ugye NEM budapesti vagy? (a kérdés költői, mert tudom, hogy NEM fővárosi vagy).

kimehetek én a piacra nyugodtan - néha ki is szoktam -, és megvehetem:
1: a kereskedőtől azt a szart, amit a nagybanin megvett éjjel (+ a saját haszna)
2: a szabad verseny keretében, az EGÉSZ piacra érvényes aznapi áron a cuccot. feltéve, hogy nem érkezek túl korán, mert ha az "ármeghatározó senior manager" későn kel, és még nem "lőtte be" az árakat, akkor íj, ugyanis a kereskedő NEM MER kiszolgálni.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.11.17. 11:50:41

@Roltii: még ezt akartam mondani, hogy honnan tudja az egyszerű ember, hogy amire ki van téve a magyar trikolór, az valóban magyar termék is. Ott áll valamelyikőtök a disznó mellett egész élete során ellenőrizve azt, hogy magyar sárt dagasztott, magyar vágóhídon dolgozták fel.? :D Mert kiírom én is hogy apám olasz volt, közben meg közel sem :D
+ nem gondolom, hogy mindenből jó a magyar. + még mindig nem tehetem meg hogy mindenből magyar legyen.

@z666: nem hinném, hogy helyes azon állításod, hogy a nyugati veszélyes hulladék. Plusz az én egészségemen már nem igen ront egyik sem. Harmadrészről olcsó, és szerintem nem mind szar.

Az állambácsinak kell gondoskodnia arról, hogy a gazda ne menjen tönkre és nem nekem. Hozzájárulok? Ennyi pénzből csak a hozzájárulásomra futja. Támogatásukra nem. Sajnálom.

Marcellusca 2009.11.17. 11:53:41

@bng: Pedig bizti volt.
Vitték magukkal a tűzoltók.
És már azután mérték, hogy egy kicsit kiszellőztettek.

mind2 (törölt) 2009.11.17. 11:55:13

@Roltii: Itt már semmi sem bio, legfeljebb kevésbé mérgező. Ha az öreg néni forgalmas út mellett lakik,ott termeszt valamit, cseszhetjük, hazaviszem, és több mérget eszünk.....
és sajnos neked is igazad van, mert nézd meg a mézbotrányokat ( olcsó és szennyezett kínaival felhígított magyar mézek a profit jegyében ) vagy a pirospaprika botrányt... sorolhatnám.
Kiderül, hogy a magyar az hamisított magyar, csak a címke magyar, átcsomagolják, keverik-kavarják. És sajnos a honfitársaink teszik ezt. De mi a garancia, hogy a spanyol az tulajdonképpen nem marokkói ? Semmi. Mert az. Azt meg ők csomagolják-címkézik át :(

f.m.j. 2009.11.17. 11:56:11

@Seduxen:

van olyan piac Pesten is, ahol nénike árulja a sokkal vánnyadtabb zöldséget, de az a jó. Csak nem olyan tetszetős, meg nem olyan jó tisztítani. Van házisajt, vaj, tej, csak nem olcsó. Lehet "választani"...:(

Tündér_Lala 2009.11.17. 11:56:19

Mindennek a telhetetlen alkalmazottak az okai. Még levegő is kell nekik....

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.11.17. 12:01:11

Azt nem értem hogy hasonló rendszerek réges régen működnek. Pl. anno mikor az IC-ken még a kocsik fele dohányzó volt a fele meg nem, akkor egyszerűen túlnyomást csináltak a nem dohányzó oldalon, ergo ha működött a rendszer (mondjuk ez ritka volt) akkor semmilyen gáz nem tudott átszivárogni. ezt azért simán meg lehetne csinálni mondjuk az ajtó előtt pár ventollátor segítségével, kinyílik az ajtó ventillátor bekapcsol, nyomás nő, gáz kint marad.

mind2 (törölt) 2009.11.17. 12:05:23

@Seduxen: hát igen, azt hogy mit eszünk - ehetünk - az is meghatározza, hogy hol lakunk, és kiket érünk el. Gyümölcsre nincs gondunk, mert fáink vannak - a családnak még több... előnyben vagyok veled szemben. Húsra nincs gond, mert tudjuk hol nevelték őket, a hentes kivel van kapcsolatban.... stb.
A többit én is megveszem, mert nem tudom hol megtermelni.
Én sem látom a fokhagymán, hogy kínai vagy magyar, meg én is tecsó gazdaságos lábtörlőt veszek jó olcsón, ha a kutya szétcibálta az előzőt. Meg aldis klotyópapírt, aldis virágföldet, spáros bécsi felvágottat.
Legfeljebb van pár dolog, amit l e h e t ő s é g e m van megvenni, beszerezni és még magyar.

ErEr 2009.11.17. 12:08:17

Voltam a helyen, a parkolóházból fél órán keresztül nem lehetett kiállni, annyira normálatlanul van megcsinálva az egész. Nem tudod azonosítani hol hagytad az autódat, merre lehet leggyorsabban kimenni stb. alapvető dolgok, mint pl. felfestett nyílak hiányoznak.
Ez meg übergáz (szó szerint :-) hogy egymás után többször ugyanaz előfordult. Minimum bezárni 1-2 napig és utána kinyítani úgy hogy probléma megoldva, baj elhárítva. Nem, azt itt nem lehet nehogy egy vagy fél nap bevétele kiessen, inkább fulladjanak meg a dolgozok meg a vásárlók, aztán hadoválunk majd valamit, ha meg elijednének, majd meghírdetjük a turó rudit akciósan arra úgyis visszaözönlik a nép... és ilyenkor hol van az az állami szerv aki NAGYON DURVÁN BEBÜNTET?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.11.17. 12:09:54

@ErEr: nincs fent, hogy a körte parkolóban, vagy az ananászban hagytad a verdát? Híjnye :D

kamasuka 2009.11.17. 12:12:29

Amikor átadták a Camponát, akkor másfél hónapig nem működhetett a mozi, mert nem volt meg jópár engedély a tűzoltóságtól. Szépen végigmentek mindenen, sőt, a Tesco is csak akkor nyílhatott meg, ha felépít egy új művelődési központot. stb.

Ellenben a XI. ker ugye szoci. Kb. mint Humiék, csak még nem buktak le vagy meg, vagy ki tudja hogy kell ezt mondani, vagy írni. Annyi ügy van beseperve a szőnyeg alá (ALLÉÉÉ), hogy egyszer valaki hasra esik a buckákon és akkor lesz sírás-rívás.

Faszért nem lehet olyan esetekben, amikor emberek életéről van szó komolyan venni a biztonsági előírásokat??? Ok, biztos, hogy nem novemberben, hanem december vége felé nyitott volna meg az Alllllééééé, de tutira még karácsony előtt. Csak azért, mert a Skála anno így meg úgy nyílt meg, nem kellett volna ezt az újat erre hangolni, különösen, hogy köze nincs a Skálához, max. annyi, hogy ugyanott áll.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.17. 12:13:34

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: neeeeem is te butus. Kecske, Ló, Majom meg efféle... Jaaaa, az a madarastecsó :)

mind2 (törölt) 2009.11.17. 12:17:35

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: én még a szabadtéri parkolóban sem találom meg az enyémet :)))) Akkor úgy teszek, mintha csak sétálgatnék, ezért is törtem össze egyszer egy suzuki hátulját... nézegettem körbe, aztán le is amortizáltam az éppen kitolató autót....:(

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 12:20:07

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Nem mond pedig butaságot mind2! Csak egy a gond ezzel: ha én megfeszülök azon, hogy szolidáris legyek a kofával, az őstermelővel, utána meg azt látom, hogy ő pedig országos választásokkor bepirosítja, beszegfűzi nekem az országot a keleti végektől a nyugati végekig, ordibál és agitál az MSZP mellett, (ma már más a helyzet, de még két évvel ezelőtt is megkaptam a magamét a magyar kofától, a sorban mögöttem állótól, ha úgy hozta a vakszerencse ha előhozakodtam, hogy bizony, bizony, nem jó ez a kormány, nem támogatja a magyar kistermelőket - sokszor volt, hogy üres szatyorral álltam odébb, mert nem volt kedvem a "kedves néni maszop melletti érveléseit hallgatni és a tetejében még a pénztárcáját is tömni.) Volt több végy magyar terméket mozgalom, és szívből mellé is álltam, mert ezt csinálják németek, franciák, olaszok pláne - bubucoltam keresgélve a pápaszememet, hogy hol is a kódszám, a származási ország, a forgalmazó, úghogy beletellett 3-4 órába egy sima vásárlás. Aztán mikor 2006-ban is bepirult az ország, lassacskán, egy-két év alatt leszoktam erről a bevásárlási stílusról. Nem nézek származási helyet, minőséget nézek, amiben nekem fontos a minőség azt megfizethetem, és az ócska, olcsót veszem, amiből nem olyan lényeges az überhoch minőség (papírzsepi, Wc papír, sárgarépa, üveges savanyú uborka, juhtúró - a szlovák mellesleg sokkal jobb - valahogy így.) Ha meg le van árazva a Lidl-be az olasz prosciutto, azt veszek, mert imádom! Igazi, olasz kistermelőtől származó prosciuttót úgyse tudnék venni. Szívből sajnálom, hogy feladtam egy elvet, de úgy láttam, az a másik fél, akit szintén érintene elvileg a dolog, nem tesz semmi erőfeszítést se magáért, se értem - vagyis a pénzemért, akkor azt mondtam: megértettem. Azóta is köszönöm, megértettem. Pusztuljon a szoci magyar libás a libáival együtt! Én toleráltam a herélt ökörségeinek következményét 8 éven át, most szívjon, mert én annyit szívtam, hogy tele vagyok, mint a szivacs. Nekem ölég vót! Szívjon a szoci is, ő legalább magának kérte, én nem kértem belőle!

mind2 (törölt) 2009.11.17. 12:20:20

@ErEr: nekem egy mélygarázsban kb. Ariadné fonala kéne...úgy visszatalálnék :D

mind2 (törölt) 2009.11.17. 12:26:34

@Doña ¡Cara(mba)!: erre nagyon jó példa, amikor a vérkommunista ferko-fan kommunista építési vállalkozó ( konkrétan csak kőműves ) a zorbánt szidta 2002 óta napjainkig. Hogy amiatt nincs munka az építőiparban. A zorbán miatt.
Pedig csak egy baja volt 1998-2002 között, hogy a felfutásnak köszönhetően esténként holtfáradtan zuhant az ágyba a sok megbízás miatt.
Az ilyennek a gatyáját ki lehet mosni, az agyát nem.

z666 2009.11.17. 12:34:03

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
Nem azt mondom, hogy mind szar, de nagyon sokszor olyan "élelmiszert" hoznak be, amit ott nem is árulhatnának..

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.11.17. 12:38:15

@Marcellusca: Na éppen itt van a kutya elhantolva. Az a mérés már nem arra vonatkozik, amikor a probléma keletkezett, amikor a normál működési körülmények voltak. Mert viszonyítani mindig ahhoz kell. Így aztán az egyharmad sem annyi.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 12:42:46

@mind2: Ma már örül a kőműves (bocs, javítok: építési vállalkozó), hogy legalább egy tyúkól megépítésére felkérik. Piac csak a nagy kartelleknek van, ott is lehet dógzni napestvélig, csak ott nem fizetik be utána társbizt járulékokat, aztán ha kell neki jövedelem-igazolás, mehet az Apehhoz, csak az Apeh meg kidobja, hogy hiszen be se fizettek után semmit, akkor nééééz, mint a borjú.
Volt olyan eset, hogy évekig dolgozott anyám falubeli ismerőse egy nagy építőipari cégnél, ahol azt mondták, persze, hogy fizetnek utána mindet, hát hogy képzeli? És pont egy jövedelem igazolás kapcsán derült ki, hogy 3 éve nem fizettek utána semmit. Nem is létezett a szoci ürge:-D a nyilvántartások szerint. Na, akkor elkezdte szidni a ferencünknek még az ükdészépanyját is! Na, így persze könnyű a nagytőkének extraprofitot termelni! Télen meg üldögélhetett totál jövedelm nélkül, mert akkor nem fizettek egy petákot sem. Hogy az ilyen cégeknél miért nem tart vizsgálatot az Apeh, nem tudom! Az is csak kiscégekhez megy ki!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.11.17. 12:45:10

@mind2: én akkor szoktam nem találni az autómat, amikor elvontatják, és majdnem 300 euro a kiváltása :D

@Doña ¡Cara(mba)!: valóban nem mond hülyeséget. Működne is ez a "vedd a magyar cuccot" dolog, ha megtehetnék az emberek, és tenne érte a másik oldal is - ahogyan te is írtad.
+ jó az az AlDI-s prosuttó :D Az igazival összehasonlítva (Naschmarkt-on tömik beléd ingyé' hogy vedd meg nem óccsóért' de gecifinom) nem is olyan szar :D

@z666: ezzel részben egyetértek.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.17. 12:55:14

@Doña ¡Cara(mba)!: Én csak ámulok és bámulok, komolyan. Mikor azt hiszem hogy egy téma már ki van tárgyalva (nem csak itt), akkor megjelensz és egy laza mozdulattal beállítod a kamerát egy olyan nézőpontba, amit magamtól soha nem fedeztem volna fel. Köszönöm Donna, hiánypótló vagy számomra.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 12:58:55

@Talon Karrde: Köszönöm ( graciőz pukedliztem egyet, de nem tudom virtuálisan bemutatni:-DDDDD )

Marcellusca 2009.11.17. 13:12:29

@Doña ¡Cara(mba)!: Hehe!
"Ma már örül a kőműves (bocs, javítok: építési vállalkozó), hogy legalább egy tyúkól megépítésére felkérik." - ez mennyire igaz. Éccsanyámék úgy gondolták, hogy felújítják a gazdasági épületeket (tyúkól, nyúlház, takarmányos, stb.), ezért keresnek vállalkozót.
Sikerült.
Már másnap reggel ott voltak és sitty-sutty rendbe rakták.

@Talon Karrde: Ugye, ugye.
Azé' a kornak is vannak előnyei. :D :D :D :D

Marcellusca 2009.11.17. 13:14:48

@Marcellusca: Vagy a kornak vannak előnyei is? :D

Marcellusca 2009.11.17. 13:16:26

@Seduxen: Ippeg most írtam egy másik blogra:

F@sz kivan.
Mondom, hogy mennyire ártalmas az egészségre a dohányzás. :)

Hadd ne kelljen mán tippelni!
Túl könnyű ez a kérdés. :)

Marcellusca 2009.11.17. 13:18:20

@Talon Karrde: Á! Csak meg akarom mutatni Donnának és Horizontnak, hogy nincs veszve semmi. :)
Csakazé'senem változom! :D

Roltii 2009.11.17. 13:18:25

@mind2:
persze, hogy elkezdte szidni a Zorbánt...hiszen 2002-től unatkozik...nem jött rá - ahogy te is mondod - hogy 98-02 között ideje sem volt bárkit szidni, mert dolgozott éjjel-nappal.

f.m.j. 2009.11.17. 13:19:40

@mind2:

... akkor most tényleg kicsit megijedtem, asszem nem élem túl, ha valakimet egy nyavalyás nátha miatt veszíteném el...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.17. 13:21:52

@Talon Karrde: @Marcellusca: szerintem tuti, hogy gárdistalyányok voltak, az elkövetési mód rájuk jellemző...

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 13:22:24

@Talon Karrde: Hja, a pofon nem esik messze a fájától :D
De ha a szemtelen Marcellusca fejére esik éppen, nem biztos, hogy megismétli Newton produkcióját :-D

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 13:25:33

@Talon Karrde: Kösz, lovag Talon del Karrde:))))
@Marcellusca: Lám, lám, Marcellusca, vannak még lovagok, nem mint te, egy brutál alak :-D

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 13:30:23

@Seduxen: Ja, ja! Félelemkeltő is lehet az egy kanembör számára, ha egy kisportolt, jó testű gárdista nő, könnyed csipőrengéssel elvonulgat egy putrisor előt:-D

Marcellusca 2009.11.17. 13:35:31

@Doña ¡Cara(mba)!: Mi van, "Néni", fáj az igazság? :)))
Egyébként nem mondtam én semmi rosszat.
Csak azt közöltem, hogy az élettapasztalat sokszor ad más nézőpontot. :)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.11.17. 13:40:08

@Seduxen: Hát valószínűleg koszos cigányok voltak az elővetők!
Az a környék a lakóhelyük volt régebben. Csak lettek ebrudalva onnan.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.17. 13:40:48

@Doña ¡Cara(mba)!: hm, az nem biztos, hogy bennem "félelmet" ébresztene. más érzést lehet, hogy kiváltana... :)))

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 13:50:54

@Seduxen: Drágán mérem a "bókjaimat", de ez esetben kénytelen vagyok elismerni, hogy egészséges, talpig férfiemberből v agy:-D

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 13:52:44

@Marcellusca: Csak az igazság tud fájni :-D
De az nagyon:)))))
Ezért nem is tartok rá igényt:-DDDDD
Inkább hazudj, jó? :)))))

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.17. 13:53:44

@Doña ¡Cara(mba)!: A lovag is férfiembör, de miért is vagyok lovag?

szabogyula 2009.11.17. 13:54:30

@mind2: Ez durva ! 100 -os halálozási arány ... " az ukrán kormány fontolóra veszi, hogy elhalasztja a janurban esedékes elnökválasztásokat ...
Jól nézünk ki .

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.17. 13:55:51

@Doña ¡Cara(mba)!: óóó, köszönöm! mégsem lesz olyan cudar ez a mai nap, mint azt hittem :))

Marcellusca 2009.11.17. 13:56:59

@Seduxen: Úgya, biza!
Mennyivel jobb érzést váltana/válthatna ki egy Donna által felvázolt gárdistalyány! :)

Marcellusca 2009.11.17. 13:58:42

@Doña ¡Cara(mba)!: Lökd meg, Nektek assenem jó. :)
Mer' akkor hazug disznók vagyunk. :D

Ááááááá, sosem lehet a NŐk kedvében járni! :DDDD

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 14:01:00

@Talon Karrde: Mert lovaggá ütöttelek, ó nemes jellemű férfiú! (miért, a lovag is talpig férfi és a tetejében még úriember is) :)

f.m.j. 2009.11.17. 14:04:56

@ostoba 8o:

és gondolod, hogy a választások miatt lenne az egész? ez már annyira nyakatekert... azért mert járvány van, miért ne lehetne választást tartani? 300 ember halála már járvány? Bocs, nagyon sajnálom őket, meg nagyon durva lefolyású haláluk volt, de én úgy tudom, hogy ez a tüdőpestis féle dolog azért is alakulhatott ki náluk, mert nem vitték el a szemetet, és a patkányok miatt (vajon hol lehetett?)

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 14:09:00

@Marcellusca: Így igaz! Csak kutass az emlékezetedben: mikor neveznek egy férfit hazug disznónak? Ha megunja a nőt és otthagyja! Addig a férfi minden hazugságát szinte isszák:) Hasonlítsd egy párduchoz a 120 kilós amazont, boldog lesz és elhiszi! De undd meg és hagy ott, akkor leszel csak hazug disznó:-D
Hej, látom szebbé kell neked is tenni a mai napot (pedig itt vidéken olyan szépen süt a nap, már ez se nem semmi, meg a mi Ferink lesz a Közt. elnök, az se semmi, de neked semennyi nem elég a jóból, mohó vagy, ez az igazság:(((
Téged alapból talpig férfinak tartottalak- féltem is tőled,mikor ezekre a lapokra tévedtem, Sedut se sokszor szólítotam meg - mert én még tapasztalatlan vagyok:-DDDDDDDDDDDDDDD, ezért bátran csak hazudj szépeket, nem olyan nehéz az az éteren keresztül!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.17. 14:14:18

@mind2:

Te aztán nemsemmi nő vagy! Régóta tudom, de minden sztorid megerősít ebben. :))
Mikró jól van? ;)

mind2 (törölt) 2009.11.17. 14:22:30

@laspalmas: ahha ;) biztonságos helyen:)))egyébként a suzukis kapott pénzt a biztosítótól...., ( valami felelősségbiztosításom alapján asszem, de már nem emlékszem ), mondjuk a parkolóban majdnem rám ugrott :( Egy kalapos, jó hetvenes, masszív maszop szavazó volt :D
Már átfutott az agyamon párszor, hogy valami rongyot kötök az antennára / a kocsi tetején van /, vagy szélkakast, meg ilyenek. Akkor könnyebben visszatalálnék hozzá :D

Marcellusca 2009.11.17. 14:39:55

@Doña ¡Cara(mba)!: OK, majd megpróbálok szépeket füllenteni! :D

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.17. 17:46:48

@Marcellusca: Kösz :) Ha öregecskedő nőkhöz szólsz, szabad egy parányit füllenteni:-DDD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.11.17. 17:49:35

Ahogy sejtettük:

"Nem tartja indokoltnak Újbuda jegyzője, hogy ideiglenesen bezárják a napokban nyílt Allee bevásárlóközpontot.

A használatbavételi engedély csak az összes - jogszabályban előírt - szakhatóság pozitív véleményének birtokában adható ki, a jegyző jelen esetben is így járt el"

www.hirszerzo.hu/cikk.botranyos_nyitas_megsem_zarjak_be_az_allee-t.130648.html

Horizont 2009.11.17. 18:55:35

Beültettem volna az összes illetékest akinek a kezén átment bármilyen hivatalos engedélyes papír, és rájuk zártam volna az ajtót is, mert ha csak egyharmad akkor semmi baj, az élet megy tovább. Vona csak azt ígérte, hogy Turul nevet adnak a szemét, kapitalista, imperialista, népbutító,kizsákmányoló, hiper,- szupermarketeknek! Gázkamráról szó se volt:)) Még!!
Az állam és a hivatal megint balfaszoskodik, bezárassa, ne zárassa! Ott van még kb. 5millió 400 ezer vakcina, oltasson be mindenkit tripla adaggal hátha ez ellen is jó lesz:) És büszkék is lehetnének magukra, mindent megtettek az emberekért:)))
Most hallgatom Ukrajnát, atyaég! Gázt nem kapunk tőlük, de halálos vírust majd igen.

the k0zi · http://k0zi.blogspot.com 2009.11.17. 20:00:38

"Az épület szellőzőrendszere a nagy forgalom miatt magas szén-monoxid-telítettséget jelzett, és emiatt az alagsori hipermarket tűzjelző berendezése leállította saját szellőzőrendszerét"

Milyen tűzjelző az, ami csak a szellőzést állítja le, de az embereknek nem jelez, hogy tűz van?! Vagy jelzett, csak valaki nem rendelt el teljes tűzriadót az áruházban, hanem felülbírálta a műszereket?

kapdbeabalbokám 2009.11.17. 21:51:25

Semmi gond . Valamelyik nap egy ilyen H1N1 forumon megkérdeztem , hogy nem lehetne ezt a vakcinát tabletta formátumban bevenni ?
Aztatat jött egy orvos , és megmagyarázta hogy a gyomorsav szétmarná ! És tényleg ! Milyen hülyeségeket tudok néha beszélni !
Ja , és milyen fórum volt , nem fogod elhinni , megszólalt egy illetékes

Ja sok okos dolgot olvastam.
Ne szidd a tervezőt, lehet nem tökéletes,, mire valami megvalósul már nincs köze hozzá.
Az ilyen rendszerek akkor is szenvedhetnek gyerekbetegségekkel, ha nem szorít a határidő.
Azt is nézzétek, hogy ezek a plázák egymást nyomják a víz alá a médiában ha kell, mindről tudnék mesélni, mint gépész.
Az a szörnyű, hogy amit látok, azt kivetítem más szakmákra, még egy vakbél gyúlladástól is félek, ez is halálos lehet, ha ott is annyi a barbár mint nálunk, több a kipufogógáz a Margit körúton mint a Skála hűlt helyén.

szabogyula 2009.11.17. 22:21:51

@kapdbeabalbokám: A hozzászóló én voltam , de tényleg szeretettel várnék egy szakembert aki megmagyarázná ....
Tudod , valószinüleg én is mondok Neked olyat , amitől néznél mint hal a szatyorban , nekem is van szakterületem .
Nem kell játszani a távolról jött zsenit , hanem értelmesen kell magyarázatot adni dolgokra . És ha igazad van el fogjuk fogadni . Ennyi .

szabogyula 2009.11.17. 22:33:55

@kapdbeabalbokám:
" Ne szidd a tervezőt , lehet nem tökéletes, mire megvalósul már nincs köze hozzá ."
Akkor miért van a tervező ?
Nem tartozik felelősséggel a " tervei" iránt ?
Nem kérheti számon a terveit ?
Nem tehet bejelentést az épitésügyi osztályon , mint " felelős " tervező ?
Vajon ki tervezte ezt ??

kapdbeabalbokám 2009.11.17. 23:00:27

Nem tartozik felelősséggel a " tervei" iránt ?
Nem kérheti számon a terveit ?
Igen!
Megrendelnek, jó esetben kifizetnek egy tender tervet, akkor még a beruházó csak azt tudja, hogy a (jó esetben) végszámla előtt a kutyafaszainveszt kft vagyonát át kell mentenie a macskapöcse kft-be.
Találnak egy szerencsétlen magyar kivitelezőt, akit kétszer-háromszor lecserélnek, ennek a tender terv alapján dolgoztatják, aztán nem fizetik ki (Megyerei-híd b meg szerinted az óriás plakáton kívúl hol volt tiszta kifizetett számlás meló?).
Aztán végül teleüvölti az alulképzett megvett (innen-onnan) sajtó, hogy baj van.
Ja, ez szakmailag tényleg komoly probléma (szellőztetés), de sajna a korrupció nem néz se Istent se embert, "olcsó húsnak híg a leve", azzaz kell dolgozni ami belefér.
Amikor a tervező nekilát a megrendelőnek fingja sincs, hogy az adott helyen mit akar, nem mindegy,hogy parkoló, áruház, bank, stb lesz. A végén nem fizetik ki, csoda, hogy lekakálja?
Bocs azon mindenkitől aki idáig olvasta és azt gondolja, hogy ez a f.. nem mondott újat.
Igen Magyarország így működik. Ha valakinek van türelme utánna nézhet, hogy a jelenlegi beruházók honnan származnak, ki fujja a hátszelet.

kapdbeabalbokám 2009.11.17. 23:04:15

Nem tartozik felelősséggel a " tervei" iránt ?
Nem kérheti számon a terveit ?
Igen!
Megrendelnek, jó esetben kifizetnek egy tender tervet, akkor még a beruházó csak azt tudja, hogy a (jó esetben) végszámla előtt a kutyafaszainveszt kft vagyonát át kell mentenie a macskapöcse kft-be.
Találnak egy szerencsétlen magyar kivitelezőt, akit kétszer-háromszor lecserélnek, ennek a tender terv alapján dolgoztatják, aztán nem fizetik ki (Megyerei-híd b meg szerinted az óriás plakáton kívúl hol volt tiszta kifizetett számlás meló?).
Aztán végül teleüvölti az alulképzett megvett (innen-onnan) sajtó, hogy baj van.
Ja, ez szakmailag tényleg komoly probléma (szellőztetés), de sajna a korrupció nem néz se Istent se embert, "olcsó húsnak híg a leve", azzaz kell dolgozni ami belefér.
Amikor a tervező nekilát a megrendelőnek fingja sincs, hogy az adott helyen mit akar, nem mindegy,hogy parkoló, áruház, bank, stb lesz. A végén nem fizetik ki, csoda, hogy lekakálja?
Bocs azon mindenkitől aki idáig olvasta és azt gondolja, hogy ez a f.. nem mondott újat.
Igen Magyarország így működik. Ha valakinek van türelme utánna nézhet, hogy a jelenlegi beruházók honnan származnak, ki fujja a hátszelet.

szabogyula 2009.11.17. 23:14:52

@kapdbeabalbokám: Most mitől vagy ideges ? Igyál egy sört ! Mindjárt végigolvaslak.

kapdbeabalbokám 2009.11.17. 23:17:01

@kapdbeabalbokám: A hozzászóló én voltam , de tényleg szeretettel várnék egy szakembert aki megmagyarázná ....
Jaj bocs!
Én nem tartom magamnak többre....
Ha úgy érezted sértő ill. félreérthető volt, elnézést, ma volt az első hozzászólásom a Vastagbőrön(máshol sem nyomultam).
Az a helyzet, hogy minden nap szembesülök ilyen dolgokkal, ezen a területen, ráadásul ezt "plázát" más oldalról végig volt módom követni.
Most néztem az ékezetek hosszával is baj volt itt-ott, gondolom ez majd elkerülöm.
Jó éjt

szabogyula 2009.11.17. 23:18:37

@kapdbeabalbokám: Ja hát magyarországon ez a helyzet . Nincs " kibontva az igazság minden részlete " .

kapdbeabalbokám 2009.11.17. 23:19:30

Olaszrizling-Villány
Ez mint tudjuk:
"Borban az igazság, borban a vigasz!"

szabogyula 2009.11.17. 23:26:26

@kapdbeabalbokám: Semmi gond . Ha a " válasz erre " gombra kattintasz akkor látom , h nekem üzensz .
Egyébként ezt a posztot annyival el lehetne intézni :
1: " Légtechnikai tervező megkeres"
2.: Kérdőre von . Magyarázatot vár / elfogad .
3. Azt mindnyájan tudjuk hogy a multik lobbiereje és ügyessége " minden határon túlmegy "
4. Ennek ellenére próbáljunk meg valamiféle rendet tartani .
5. Ez a poszt amolyan " gőzleeresztés " . Ma magyarországon nem ez a gond, vannak nagyobb problémák , csak idegesek a zemberek ..

kapdbeabalbokám 2009.11.17. 23:46:53

@ostoba 8o:
Ok
Én sejtem, hogy csak annyi a baj,hogy be kéne szabályozni a légtechnikát, egy pénzbe kerülő szakival.
Ez lehet, hogy papíron "ócsón" már megtörtént.
Jó igazad van, legyen rend- ezzel már valami áthallást fognak érzékelni némelyek, ami távol van tőlem, de legyen.

sztrovacsek 2009.11.18. 01:01:48

@ostoba 8o:
A PB gázos autókat nem lehet semmilyen olyan helyre beengedni ahol a szivárgógáz össze tud gyűlni. /miután nehezebb a levegőnél/ elvileg még udvari szerelőakna főlé sem állhat/ Észre sem veszi az ember aztán kész a baj.
A metános autóknál szimplán robbanás veszély miatt.

sztrovacsek 2009.11.18. 01:21:27

Az egész parkoló légtechnika rendszer valamiért nem jól működik, ennek lehet ezer és egy oka. De hogy nem jó az biztos. Ha jelez a CO veszély elvileg nem engedhet be több autót a parkolóházba, maxra kell kapcsolnia a helység elszívását. ha jól emlékszem többen állították, hogy egy pár vészlámpa jelzett mégsem, volt semmilyen figyelmeztetés, viszont ha jelzett a rendszer akkor csak kézzel tudták átállítani, hogy üzemeljen tovább a ház. De erről senki nem beszél.

Krikri 2009.11.18. 09:25:24

@mind2: nekem ez hiányzik, hogy nem figyelünk oda, hogy legalább a saját iparunkat támogassuk!!! 5 emeletenen se gyümölcsfa se tyúk :-D, de a tescoban végigtúrom a nyomorult hűtőládát hogy magyar legyen a zöldborsó (bevallom árat nem nézek de 10 forintért nem érdekel) tejből CSAK magyart veszek nem tejporos szlovákot ócsón, z-gy-nél is elovasom honnan van és télen nem eszek nem szezonálisat mert nem itt terem és nem tudjuk mivel van kezelve stb. És Forest wc papirt veszek mert ők még itt gyártanak. És még pár dologban lehetne ezeket keresni, abból az egyszerű indokból hogy saját iparunkat támogassunk mert különben nem lesz :-( de azt hiszem, sokan nem jutottak még el idáig :-(
És gyerekruhákat szinte használtan veszek nem csak mert olcsó és jó és szép hanem nem akarom a túltermelést támogatni, és a jó állapotú cuccaimat is eladom és elajándékozom, pont emiatt és nem a padláson gyűjtögetem.
És az Allee-ba meg nem mennék, pont amiatt h valahol büntessük már őket!!!!
(Már csak azt nem tudom kire szavazzak :-) )

M3 János · http://m3road.addel.hu 2010.03.28. 21:04:48

Minden kezdet nehéz. Ha új üzletközpontba teszel látogatást, akkor érdemes előtte venni egy légzésvédőt: m3road.addel.hu/detailproduct.php?productid=221154

süti beállítások módosítása