Skip to content


       Szűrés lista

A rendőrség olyan, mint a BKV, csak onnan nem szivárog ki semmi

Olvasói levél következik:

"Olvastam a legutóbbi munkájukat, melyben a rendőrségi láthatósági mellény áráról írnak. Közbeszerzés, mi?
Lenne egy kérdésem. Miért, az emberek mit gondoltak, mi van a rendőrségnél? Mivel a rendőrség állami cég, kinek a vezetői kissé más jellegű befolyással rendelkeznek, mint a BKV vezetősége, így soha nem fog az egyszerű nép mindent megtudni arról, hogy mit meg nem enged magának a mai magyar rendőri vezetés.

Feltennék néhány kérdést, ami talán sugalmazhatja egy állampolgárnak, hogy mi folyhat a rendőri vezetőknél.
Önök szerint van papírra pénz, egy egyszerű kapitányságon? Sok helyen kilométer stop van, mivel nincs pénz a benzinre. Miért is? Tudja valaki, hogy mennyit keres egy főkapitány? Tudja valaki, hogy mennyibe került egy VW CC Passat? Tudja valaki, hogy honnan van pénze egy főkapitánynak ilyen kocsira? Alapítványon keresztül? Minek neki, hiszen lefóliázva parkolnak a szolgálati (főkapitányi autók). Ha jó az információm 4 autó és 2 motor áll rendelkezésére a nap 24 órájában, amik persze nam Lada, vagy Dacia típusúak. Aztán mondhatnánk nagyobb vezetőt, aki A6-os (nem 1998-as évjáratú) Audival furikázik.

Szóval erre van pénz a, a benzinre nincs? A gazdasági tótumfaktum a jardnál egy nyugalmazott manus. Egy nyugalmazott pasas dönt arról, hogy mikor, mire legyen pénz. Megjegyzem ez a személy is kapott nem kevés juttatást a rendőrségtől. Igen, neki is jár szolgálati kocsi, sőt jobb mint a főkapitánynak.

Jut eszembe közbeszerzés. Volt egyszer egy olyan pletyka, hogy anno a 90-es években egy osztrák fegyvergyártó cég szinte fillérekért adott volna szolgálati célra marok lőfegyvereket. Volt még más pályázó is, egy magyar cég. Ez a magyar cég, legalább dupla áron adta a fegyvereit. (Nem, nem az osztrák nyert). Azóta ez a magyar cég csődbe ment. Szegények. Megjegyzem annak a bizonyos osztrák cégnek a fegyvereit világszinten elismerik. A magyar cucc meg rozsdásodik, de ez csak egy kis kitérő volt.

Láthatóság egyenlő biztonság. Biztonságról jut eszembe. Mennyi pénzbe kerül egy jó minőségű lövedék álló mellény? Csak azért, mert a rendőrség 160.000 Ft-ért vásárol meg 1, azaz egy darab ilyen mellényt. (Nem ennyi pénzbe kerül egy ilyen mellény.) Persze nem egy rendőrnek lesz új lövedék álló mellénye. Már az szép summa valakinek, ha 5000 rendőrt felszerelnek vele.

Ja, nincs pénz. Egy alap dolog. Bár tudná egy egyszerű ember, hogy egy éves lövészeten, egy egyszerű rendőr (nem kommandós, vagy más bevetési zsaru) mennyit lő. Illetve, hogy miért nincs minden rendszeresített fegyverhez kellő mennyiségű lőszer?

Miért mehet egy Skoda Oktavia csak 90.000 km-t, utánna azt miért veszik el? Megjegyzem az elmúlt 4 évben már nem egyszer módosítottak az egyenruhákon, amiket inkább a tervezőknek kéne hordaniuk, hogy tudják mit műveltek. Miért kerül egy alap rendőri farmer 12.000 Ft-ba? Miért nem lehet az évek óta, jól működő nyugati mintákat lemásolni? Baseball sapka? Mi ez Pacific Blue? Tekintély egyenlő a nullával. Pl.: az amcsi zsaruknál (mert mindenki rájuk hivatkozik ) csak a biciklis és a mesterlövész zsaruk hordanak baseball sapkát, senki más. Na persze ez államonként változhat.

Amiket megemlítettem az csak a jéghegy csúcsa. Ebben az országban mindenki, de mindenki lop, szóval nem tudom, hogy miért lepődünk meg egy egyszerű láthatósági mellényre kiírt pályázaton? Hozzánemértő emberek vannak a rendőri vezetésben, akik elfogadják a tudatlan tanácsadók ötleteit, mivel senki nem tudja, hogy mit is kéne csinálni.
Jaj és a legszebb, Önök szerint mennyi szolgálat idő elteltével, és milyen iskolai végzettség után lehet valaki kerületi rendőrkapitány? Igen, valami olyasmi. Na most az egyik budapesti kerületnek a kapitánya a rendőrtiszti főiskola elvégzését követő fél éven belül kapitány lett, megjegyzem még nem volt 23 éves, de a vezetékneve Salgó. (BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányság.) (Salgó László főhadnagyot idén nevezték ki.)
Szánalmas. Ja és a hibás rendőri vezetés miatt olyan a vélemény az egész cégről, amilyen. Nincs pénz semmire, csak arra, hogy a vezetők is úgy pózolhassanak, mint a politikusaink.

A fentieket összegezve ne lepődjenek meg egy ilyen közbeszerzési pályázaton, amit egy Bencze Noémi intézett. Igen, ő is hozzáértő."

BKV éves költségvetése: 120 milliárd (12 ezer ember)
Rendőrség éves költségvetése:
189 milliárd (43 ezer ember)

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr341555760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.27. 10:53:07

@reKorrekt: amúgy minek az neki? Ha jól tudom az utóbbi években rendesen megszedte magát,milliárdos lett ha jól tudom.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.27. 10:54:32

@Noname Cowboy: Miért mi a baj?Egy családban lehet több zseni is.

ZioN 2009.11.27. 10:56:36

@Tündér_Lala:
Szerintem a megyei szintű politika lenne a leghatékonyabb. Polgármesterek megyében összefogni,ami nem megy az összefogással,megyei elnököt megkérni,intézkedjen hogy parlamenti segítséggel megoldható legyen. Sokkal jobban tudják egyes polgármesterek mi kellene és mi nem,mint a villából parlamentbe mászkáló emberek.

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.11.27. 10:57:11

Akkor elkezdeném:
index.indavideo.hu/video/Eloben_csodolt_be_az_egymillios_szonda
"Háromszor próbáltuk az alkoholszondát, egyszer sem működött. 160 millióért vett belőlük a rendőrség."

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.11.27. 10:58:15

@Tigeri: Hááát elvileg! De a gyakorlatban???

z666 2009.11.27. 10:58:30

@Mr. Acid: ""A Jobbik csak társadalmi feszültséget és széthúzást adhat a vidéki embereknek. Ahol megerősödik, ott még el is szigetelheti az embereket a fejlesztésektől."
Hát ez akárhonnan is nézem, nettó fenyegetés. "

Bizony, amikor van tétje egy választásnak, a zsidók bármit bevetnek:
"Workers at plants got notices with their paychecks that if I were elected, the company would move from Louisiana and they would lose their jobs. Coaches of major sports team, including LSU's popular basketball coach, Dale Brown, warned that my election would damage their recruitment programs and damage all the university sports' programs. It was said that a scheduled Super
Bowl would not come to New Orleans."
(David Duke: My Awakening 38.fejezet, 13. oldal)

ZioN 2009.11.27. 10:59:12

Erős példának felhozom a II. világháborút amikor Hitler leszarta hogy mit mondanak a tisztek akik a helyszínen vannak,és látják mit kellene tenni.Meg lehet nézni mi lett az eredménye,csatákat nem írok akit érdekel nézzen utána.

Marcellusca 2009.11.27. 10:59:49

@ZioN: Nu, most nem pörögnek annyira az események, ezért néhány szóban:
Szerinted mit tud egy tejfeles szájú, nyeretlen, épp' az iskolapadból kiesett nyikhaj?
SEMMIT!!!!
Az iskolák nem az életre készítenek fel. Csak megadják az alapot hozzá.
Egy kapitányság elvezetéséhez azért annál több kell, hogy frissen végzett Salgó gyerek vagyok.
Pont ebben a szakmában, bocs hivatásban van szükség a tapasztalatra.
Mit gondolsz hogyan végezte el a fősulit? RTF - Salgó név? He?
Nincs több kérdésem.
Más, rátermettebb, tapasztaltabb rendőrök meg még áll. ig. és jogász diplomával sem kapnak r. kap. vez. beo.-t!

A pnz az alapja mindennek.
Az alulfizetett rendőrnek (egyébként SENKINEK) nincs kedve szaggatni az istrángot. Tisztelet a kivételnek! (Mert ismerek olyat is.)
Tök mindegy milyen szakmát említünk.
A rendőr meg "porondon van" mindig.
Ja, és nincs rajta sapka. Nem. Van rajta sapka. Őőőő, füstszűrős cigi......
Semmi nem jó!
Azt kell leszögezni, hogy, mint a levélíró is írta, ez a szervezet sem különb a többinél.
Fejétől büdösödik a hal!!!!

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.11.27. 11:00:34

@ZioN: "Mindjárt nem kellene 12 rendőr 4 kancigány helyrerakásához! "
Hadd legyek kicsit demagóg: Ez mindenhol így van. Nem azért kell sokkal több rendőr a megfékezésekhez, mint amennyi elkövető van, hanem azért, hogy lehetőleg bunyó nélkül abbahagyják a jogszerűtlen magatartást.
Ha négy cig... illető elkezd szétverni egy boltot, és betoppan négy zsaru (akármekkora, akármilyen jól felszerelt zsaru) a rosszfiúk simán azt fogják hinni, hogy van esélyük. Ha tizen tömörögnek oda be, akkor lehet, hogy egyből feladják.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.11.27. 11:04:54

A Salgó kisfiás sztori nem új keletű, szerintem tavaly vagy tavaly előtt nevezték ki. A levél tök olyan mintha haver írta volna:)

kuki123 2009.11.27. 11:05:38

Én nem a 23 éves rendőrkapitányon esek hasra, hanem hogy 40 évesen 200-400 e Ft -os nyugdíja van ami oké is lenne ha tényleg megrokkant volna a nagy szolgálat meg a cigány üldözésben, csak hogy jobb kondiban van mint az átlag magyar hova tovább nyit egy vállalkozást (ami ugyan adóbevételt is termel) de azért álljon már meg a szaros mentes vonat a kurva életbe mán!

z666 2009.11.27. 11:09:40

@Marcellusca: "Szerinted mit tud egy tejfeles szájú, nyeretlen, épp' az iskolapadból kiesett nyikhaj?
SEMMIT!!!!"
Három-négy olyan dolog van, ami alapján főrendőr lehet valaki:
-alkoholista
-idióta
-perverz állat
-rokon

Ha a fentiekből többet is birtokol a delikvens, szinte biztos a karrier...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.27. 11:19:47

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Hájó de ha a rendőr pisztollyal a kezében megy be és használhatja mindenféle magyarázkodás nélkül akkor talán elég ha csak ketten vannak.

Marcellusca 2009.11.27. 11:21:58

@volánrulz: Tessék elmenni rendőrnek/katonának/tűzoltónak/börtönőrnek!!!!!
De még időben, és akkor el lehet menni 40 évesen nyugdíjba.
Csak számításba kell venni azt is, hogy néhány állampolgári jogot megcsorbítanak.
Ezért (is) van a kedvezményes, "idő előtti", szolgálati nyugdíj.

@z666: Na, ez így ebben a formában már nem igaz.
Egyébként én egy normálisan működő államról és annak erőszakszervezetéről beszéltem. :)))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.11.27. 11:25:42

@z666:
Gondoljon már bele az aki elvégzett egy iskolát és elkezdett dolgozni mit is tudott a szakmájának a gyakorlati részéből? Szinte semmit. Nincs rutin a dolgok rendezésében, az ügymenetben stb. ezt mind meg kell tanulni és ráadásul rendőrségnél azért vannak bizonyos formák amikhez igazodni kell. Szóval azért Salgó kicsifia nem azért lett rendőrkapitány mert olyan fasza gyerek maradjunk ennyiben tényleg:)

hoplita 2009.11.27. 11:39:45

Van itt valaki, aki úgy gondolja, hogy jövendő tisztakezű és becsületes kormányunk belenyúl ebbe a szarkupacba?
A fidesz rendészeti programja egy sorban elmondható; felvesznek 3000 "rendőrt" és dombon a ház, lesz itt rend, fegyelem, meg minden tököm, és ők megdicsőülnek.
Ahogy Móricka, illetve a Ovika elképzeli a kis cucu agyával.:)))
Ne feledjétek, a saját jól felfogott érdeke a fityisznek, hogy ne nagyon baszlassa az ávót......könnyen lehet, hogy jövő ősszel már Ovi seggét kell védeni.

Marcellusca 2009.11.27. 11:45:55

@jpmjpm: Álom, álom, édes álom.
Csak mindig belelóg a kezünk a bilibe.

hoplita 2009.11.27. 11:47:40

@Marcellusca:
Mert melyek azok az "állampolgári jogok", amelyek olyan szörnyű csonkulást szenvednek, melyek ellentételezéseként megilleti őket a szolgálati nyugdíj?
Nem lehet párttag , nem sztrájkolhat.....hú, vazzeg, ez már felér a rabszolgasággal!!:)))))

ZioN 2009.11.27. 11:50:08

@Marcellusca:
Idézet a hozzászólásomból: Azért én koránt sem esnék hanyatt attól,hogy 23 évesen rendőrkapitány. Inkább a közelebbi információk ismerete nélkül bíztam volna benne.
Arra igyekeztem rámutatni,hogy első hallásra nem biztos hogy rossz dolog,ha a pártelvtársúr rendőrfőnököt lecserélik valakire aki már végzett szakirányos iskolát és esetleg nem azért került oda amiért hanem mert tud valamit(nem zsarolóst).

ZioN 2009.11.27. 11:52:42

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
Én ezt kicsit másképp gondolom.Én azt szeretném ha az egy szem rendőr elbánna a 4 kancigánnyal,remélhetőleg erőszakos módon. Ne aggódj csak kettőször kellene ilyennek híradóba kerülni,lehetőleg a vetített képsorokon mutatni amint hordágyon viszik el a 4 kancigányt. Alapjaiban állítaná vissza a rendőrök iránti bizalmat a jogkövető polgárok szemében és a rettegést a bűnözök szemében.

ZioN 2009.11.27. 11:56:24

@Marcellusca:
Szerinted az istrángszaggatás,hogy például nem a 20km/h-s korlátozó tábla mögött bebújnak egy bokor mögé trafizni,hanem mondjuk ott ahol napi szinten vannak gyorshajtásból eredő balesetek?Szerintem az első indulatod csökkenésével olvasd át még egyszer,mit írtam.

Marcellusca 2009.11.27. 11:59:45

@hoplita: Mondjuk lakhelyelhagyás, lakhely választás joga ...
Mikor pályát választ az ember több mindent figyelembe vesz.
Köztük a 25 év utáni nyugdíj "lehetőségét" is.
Aki nem ezt választotta, az ne fikázza!
Arra akarok utalni, hogy mindenkinek adott a lehetőség, hogy ilyen pályát válasszon.
Ha nem teszi, ne sírjon a szája!

@ZioN: Értem én, hogy mit mondasz, csak Te is értsd meg, hogy egy frissdiplomás lóf@szt sem tud a szervezetről.
Nemhogy egy kapitányság irányításáról.

De ezt is írtam:
"Más, rátermettebb, tapasztaltabb rendőrök meg még áll. ig. és jogász diplomával sem kapnak r. kap. vez. beo.-t!"
És itt fiatal, alig 40 éves emberekről beszéltem. Olyanokról, akik nem "kiválasztottak", illetve nem rokonai senkinek. Egyszerűen ezt a pályát választották HIVATÁSNAK és ebben szeretnének előbbre jutni. És hiába szereznek több diplomát ... Jön egy nyikhaj, akinek az apucija .... és majd ő megmondja a 15-20 éve (már több diplomával) szolgálónak, hogy mitől kerek a Nap?

@Tigeri:
Majdnem.
Társ szerv.
Volt!!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.27. 12:01:02

@ZioN: Én értem amiket írsz és szerintem igazad van.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.27. 12:03:41

@Marcellusca: Neked is igazad van.Amúgy a rebisz társ szerv?:))

Marcellusca 2009.11.27. 12:06:56

@ZioN: Ezzel csak az a baj, hogy pol. elitünk és a jogvédők rég elb@szták.
Mert majd jön, hogy jogos és arányos volt-e a fegyverhasználat.
Előbb az ő szájukat kellene befogni.
Akár úgy, hogy bizonyos országrész, bizonyos falvaiba/városrészeibe kiköltöztetném őket.

A következő kommentedhez:
Nem az a szerencsétlen választja ki, hogy ma mit fog csinálni. Hogy ma sutyiban fotózok a 20-as tábla mögött, vagy a szabálytalanokra vadászok.
Hidd el, hogy a többség inkább vadászna a szabálytalankodókra.
De ebben (is) meg van kötve a kezük.

Marcellusca 2009.11.27. 12:07:43

@Tigeri: Nem-e kapnád-e be-e? :DDDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.27. 12:09:29

@Marcellusca: A múltkor is beléd akartam kötni mikor a postás gyerekével dicsekedtél,hogy elszámol 100-ig bocs.:))

hoplita 2009.11.27. 12:11:31

@Marcellusca:
Légy erős.
A röghöz kötöttség egy hétköznapi halandónál sokkal inkább működik.
A szolgálati nyugdíj egészen mást hivatott kompenzálni és ez elsősorban az ávóra vonatkozik.
A feltétel nélküli lojalitást, amiből ízelítőt kaphattál az elmúlt 3 évben.
Az összes takonyfejű ávós azt félti......akár az anyját is megdugná érte, zokszó nélkül.
Gondold csak át....!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.27. 12:11:31

@Marcellusca: Azért megnézném ahogy kolompár bilinccsel a kezén a rasszizmusról nyilatkozik.:))

DopeBob 2009.11.27. 12:15:30

@blas: ez mindössze csak egy megállapítás volt arra a feltevésre, hogy mindenki lop -e, nem akarok semmilyen következtetést levonni, én is kis cégnél dolgozom, tudom hogy megy ez :)

minimalista 2009.11.27. 12:18:33

OFF

Azért szerencsére ott még nem tartunk, hogy ennyire is lehet más a politika:
index.hu/kulfold/2009/11/27/megeroszakoltak_a_fulop-szigeteki_meszarlas_aldozatait/

...szörnyű...

ON

Marcellusca 2009.11.27. 12:21:35

@Tigeri: Jóvan, Ecsém, jóvan!
Értem én a viccet.
Csak nem szeretem. :DDDDDD

@hoplita: Meg a tűzoltó is?
A börtönőr is?
A katasztrófa védelmes is?
Meg a katona is?

Asszem erről a témáról Veled nem kell vitatkoznom.

De, azé' nincs harag. :)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.27. 12:23:36

@Marcellusca: Vagy a másik hogy szerencsére nem az apjára ütött.De most már tényleg befejezem.:))

Marcellusca 2009.11.27. 12:25:18

@Tigeri: Azt én is. :)

A múlt nap volt "szerencsém" látni az m1-en, a reggeli műsorban.
Azt az agyament szócsavarást, amit leművelt. Ááááááá!
Egy percnél tovább nem is bírtam.

De, nem volt rajta bilincs. :)
Sajnos!

PublicEnemy 2009.11.27. 12:26:32

@Seduxen: Kissé cinikus ezt olyan szájából hallani,akik megszabják,hogy milyen ruhában járhatsz. :) Be vannak szarva rendesen.Megkezdődött a mocskos,gátlástalan Jobbik lejárató kampányuk.
"a Jobbik elérte támogatottságának maximumát".....De az mszp még nem érte el a minimumát. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.27. 12:27:12

@Marcellusca:
"Majdnem.
Társ szerv.
Volt!!!! "

Spenótbakterék???

Marcellusca 2009.11.27. 12:29:20

@Tigeri: Mivan? Mivan? Mivan? :DDDD

Csak részben.
Olyan szép kékes-zöld szeme van, mint az anyjának, olyan stramm, mint én, és olyan okos, mint mi együttvéve. :)
(És ez komoly, nem kifigurázni! Neked is szól, Sedux! :D)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.27. 12:30:37

@Marcellusca: Az anyja nagyon okos lehet ha ennyit le lehet belője rontani.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.27. 12:33:33

@PublicEnemy: ehhh, ezt a magunkfajta sunyilas-fotelnáczik nem érthetik. Ők (=szadesz) pontosan tudják, hogy mi a "jó", és mi "ellen kell küzdeni", így nyugodtan megszabhatják, hogy mi a helyes, mi a helytelen, sőt: mi a náczi! Neked (nekünk) csak egy dolgod (dolgunk) van: ezt elfogadni! Mert ha neeeem, akkor szembemész a liberális eszmékkel, ergo nem lehetsz más, mint náczi :))))

Valandil 2009.11.27. 12:36:54

@ZioN: Amikor Varjú Vili bácsi bement a kocsmába egy verekedésnél (még az átkosban), csend-rend-fegyelem lett. Ha nem, akkor pofán lett baszva. Mondjuk ő nem is 50 kiló volt vasággyal. Béna a válogatási rendszer. Nincs életpálya.
Ez nem szakma (kellene hogy legyen): ez hívatás.
A jelenlegi létszám jó nagy, csak a feladatok is hülyék. Meg kevés "öreg" van, akitől tanulhatnak az ifjak. (Van most egy Tonhauser kaliberű a testületben? Nincs.)

Létszámok:

Kádár-éra: 25000 fő állambiztonsággal _együtt_
ma (papíron): 45000 fő állambiztonság _nélkül_ (jó, állítólag már titkosszolgálatnak hívják őket)
(Na, tök zavaros lett, de mindegy.)

Marcellusca 2009.11.27. 12:37:04

@Tigeri: Gondolod, hogy szóba állok egy hülye nővel? :)

@Seduxen: Ááááááá! Te?
Miazhogy? :)))
Egyébként nem finánc, hanem katona vótam.
De ezt már korábban is megírtam, mikor Zero épp' katonaság-fóbiáját élte ki. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.27. 12:39:00

@Marcellusca: bocsánat, akkor biztosan nem figyeltem...

offkorsz zero-nak annyi fóbiája van, hogy csernus_imi szerintem fejjel menne a falnak, és visszaadná a diplomáját (hadsereg, nyugdíjasok, máv-bkv, autópálya, és még sorolhatnám...)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.27. 12:40:00

@Marcellusca: Oké csak azt nem értem ő miért áll szóba veled?:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.27. 12:42:43

@Seduxen: Hogy beszélhettek így a führerről?Még a végén azt is kitaláljátok hogy fél a pókoktól.:))

Marcellusca 2009.11.27. 12:46:42

@Tigeri: Na, ezt én sem értem. :)))
De mán jól elvagyunk 12 éve. :)

tudi 2009.11.27. 12:57:13

Hát, ha egyszer tényleg lesz itten valami rendszerváltás/forradalom/puccs/akármi akkor lehet elég sok kötére lesz szükség a delikvensek nagy száma miatt.
egyébként tényleg kevés a rendőr legalábbis vidéken itt ahol lakom ésa könyéken nincs asszem körzeti megbízott, meg is látszik, jó nincs olyan nagy bűnözési hullám, de azért mondjuk quadokkal furikáznak a kertek alatt tavasszal és nyáron, de lehet az utcán is fiatal általános iskolás suhancok motorozgatnak a faluban nem éppen robogóval. Ha lenne akkor is az lenne a jó, ha minnél távolabbról jönne, mert akkor nem ismer senkit, és 2 hónap utánn már le is váltaná egy másik. Ja amúgy miért ne menne nyugdíjba egy rendőr, a volt körzeti elmondta anyámnak, hogy durván 200-at kap nyugdíjként, többet, mintha rendőr volna.

jozicsenko 2009.11.27. 13:22:36

@laspalmas: hi!

erről semmit sem, de a mostani Heti Válaszban van egy érdekes cikk, netem nem leltem

Bp, uniós támogatású pályázat, ügyvédházaspár osztva dolgozik: férj a városnak, asszony a cégnél

francia cég perel(ne), mert nem tetszik valami, az egyik cég kemény viszontválaszban küldi el őket a fenébe, de az asszonyka cége már ezt felpuhitva küldi tovább: a lényeg, hogy az első levél még ért valamit, a második már semmit: itt (lehetséges) bukta kb 4-5 MRD FT

a franciáknak nyereség, a fővárosnak meg tökmindegy: ha bukik, azt már valszeg Tarlós fizeti ki....

/plusz egyéb helyen is szórják a pént: 400e Euro-.t hagyott jóva a főpolg. mesteri hivatal (a férj), úgy, hogy az unió nem egyezett bele.../

szumma: eheti hetiválaszban korrekt cikk: az szdsz még ott lop, ahol tud, ha a főváros végső kivéreztetésével, az már nem baj: a pénz legyen az ővék, más semmi... :-((((

postabelyeg 2009.11.27. 13:27:58

A levélíró annyira homályosan fogalmaz, hogy az már paranoia! Ennyire félni kell?! Miért nem lehet leírni azt, hogy a magyar rendőrök szolgálati pisztolya a 96M P9RC? www.police.hu/data/cms536813/2_2006_orfk_ut.pdf 11. oldal. A Jericho 941, HK USP csak a (népiesen) kommandósoknak jár, pontosabban a Terrorelhárító Szolgálat (TESZ) felszámolóinak. A 96M P9RC a FÉGARMY műve. Az osztrák pisztoly talán a Glock 17, esetleg még a Steyr M.

stulquec 2009.11.27. 13:31:03

Tényleg nem ártana, ha legalább vidéken felváltaná a korrupt rendőrséget egy újonnan szervezett és kiképzett, a magyar értékeket tisztelő és tiszteletben tartó Csendőrség!

ZioN 2009.11.27. 13:32:35

@Marcellusca:
Úgy látom egy véleményen vagyunk,csak más irányból közelítjük meg.
Ez az arányos kényszerítés meg igen alapból marhaság. Az,hogy politikai jogvédő meg egy jól menő hivatás ma Magyarországon,meglepődnél ha tudnád néhányan mennyit keresnek,hogy kommentenként(!) fizetik őket,és azon legfőképpen,hogy kik fizetik őket.
Teljesen igaz,hogy friss diplomásként nem sokat ért hozzá mit hogyan kell, én csak eljátszadoztam a gondolattal,hogy nem valakinek a valakije elven kerül oda,hanem mert valaki lát fantáziát benne és úgy gondolja még tapasztalat nélkül is jobban irányítana mint a jelenlegi elit. Van egy rendőr haverom, sokszor összefutunk, szóval a Rendőrség intézményét kitakarítani lehet több kötelet emésztene fel mint a politikai elit takarítása.
Ebben az egészben az a legszomorúbb,hogy közrendőr,tűzoltó,könyvelő,árurakodó,pénztáros,kamionsofőr,vagyonőr,ügyész(!),ügyvéd(!),bíró(!),mindenki tudja mi zajlik ebben az országban, és senki nem tesz-nem tud- tenni semmit. Miért? Egyáltalán, mit tudunk tenni mi,kisemberek hogy változzon valami?Írjunk levelet mindenféle ombucmannak,meg eu-elnöknek?Menjünk ki tüntetni?Mit érünk el vele?Becsuknak egy éjszakára és másnap dolgoznod se kell menni már?Lehet mondani,szavazzunk jövőre a Jobbik-ra. Én azt fogom tenni. De nem azért,mert biztos vagyok benne,hogy jól választok, csak látszik, hogy rettegnek tőlük a jelenlegi pártok. Puszta kíváncsiságból,vajon miért rettegnek tőlük ennyire. Azért,mert antiszemtiák-rasszisták,mittudoménmilyen 'isták? Ebben erősen kételkedem. Megvan az a hátsó gondolatom,hogy ha itt rendet tennének politikai körökben, drasztikus változást hozna az állam pénzügyi helyzetében. Pozitívan. Talán lenne miből méltóan fizetni a tűzoltókat,a mentőket és a rendőröket,hogy ha a polgárok nem is ,valaki megbecsüli a munkájukat.Ez egy apró lökés lenne ami cunamit gerjeszthetne.Sajnos azonban Magyarországon élek 22 éve,és úgy érzem ez sohasem fog bekövetkezni,mert a magyar mentalitás bőven megérne pár disszertációt nevesebb egyetemeken is.

kuki123 2009.11.27. 13:32:43

@tudi: hehe kötélgyártó kisvállalkozások lesznek :P

ZioN 2009.11.27. 13:34:03

@Valandil:
Pontosan erre gondoltam.Én ezt szeretném látni ma is.

kuki123 2009.11.27. 13:36:16

@ZioN: mit tudsz tenni?

Szavazol a Jobbikra
Sok embernek egyfajta utolsó mentsvár hát ha nekik sikerül a ganéjt eltakarítani, esetleg visszaállítani némi önbizalmat a kisembereknek hogy a mutyi megszűnésével nekik is lesz esélyük, reményük talán.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.27. 13:40:46

@jozicsenko: ejnye efftás. csak nem "kedves" lakos imi bá'-ra, és kedves nejére teccik célozni? :)))

tudi 2009.11.27. 13:41:53

@Tigeri: Ő asszem nem melózik, vagy csak néha, hogy annyira ne unatkozzon. De tényleg sok volt rendőr a nem kevés nyugdíja mellett dolgozik főleg biztonsági és vagyonőrként és így azért nem kicsit letörik az árakat, hisz ők kevesebbért is válalják azt a munkát. Öcsém mikor nyáron melózott, akkor az azt a telepet őrző cég vezetőjével beszélgetett egy keveset, ő például elmondta, hogy ő nem alkalmaz volt rendőrt/katonát/hasonló embert.

ZioN 2009.11.27. 13:47:33

Néha elkap a gépszíj és azon gondolkozom,körbejárom az embereket és kérek 1000 Ft-t mindenkitől,aztán keresek egy bérgyilkost,adva neki 2 havi munkát. De sajnos ez nem egy jó megoldás bár kétségkívül drasztikus javulást lehetne vele elérni..

jozicsenko 2009.11.27. 13:50:19

@Seduxen: háát, a pécsi események tükrében talán nem válaszolnék, de egyébként igen, határozottan igen...

(az nbh-nak: nem, nem machinegewehr-rel célzok, csak úgy, verbálisan)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.27. 13:52:12

@jozicsenko: mekkora szemétfaschisztanáczi vagyok, hogy így ráhibáztam, mi?

pedig nem olvastam a HetiVálaszt. :))))

Marcellusca 2009.11.27. 14:07:35

@tudi: Hehe!
Te kis naív! :)
Nem a nyugdíjas rendőrök/katonák nyomják le az árakat, hanem a nagy túlkínálat.
Ma már szinte minden 5.-6. ember biztonsági őr. Főleg, akik hirtelen lettek munkanélküliek és ideig-óráig el akarnak helyezkedni.
Plusz elég belterjes ez a foglalkozás is.
Semmiben nem különbözik, mint más. Mutyiland az egész.

És egy kis plusz infó: A nyugdíjas a keresete után is adózik.
Összeadódik a nyugdíj és a kereset, és ez után számítják ki.
Tehát a minimálbére után is (ha kicsit magasabb a nyugdíja) mindjárt 36%-os adót fizet. + a járulékok. Azaz kb. felét, 60%-át ugyanúgy levonják.
Ugye, hogy mingyá nem kereste magát gennyesre? :)

Feuer Frei ! 2009.11.27. 14:48:47

A kapitányságok állapotához csak annyit, hogy a múltkor voltam a II. kerületiben, hát basszus..
A lift az külön élmény, nem szoktam félni, de ebbe ahogy belép az ember, tényleg szorongás fogja el. Lefelé be is ragadtam, mert ugye,ha nem nyomja az ember a két kis szárnyat erőből, akkor megáll. Én hiába nyomtam, megállt, 10 percig ott voltam két szint között, a kutya se foglalkozott vele. Aztán addig nyomogattam a gombot, míg végül csak megindult.

Tündér_Lala 2009.11.27. 14:49:21

Halkan mondom és nem fikázásnak szánom, de valhol érdekes, hogy olyanok alkotnak exkatedra véleményt egy szigorú alá és fölérendeltségi rendben dolgozó szerveztről, mint a rendőrség, akik soha nem voltak még sorállományú katonák sem.
Mi a hátránya egy rendvédelmi dolgozónak egy civillel szemben ? Az, hogy parancsolnak neki és végre kell hajtania a parancsot, ha tetszik neki, ha nem. Parancs megtagadásért becsukják. Egy civil ha a fönök disznó vele szemben, megmondja hogy húzza a f...szára és zsebredugott kézzel elsétál. Ezt ő nem teheti meg, max beadhatja a leszerelési kérelmét (vesztve az előnyugdíjat és a beáldozott időt stb) és félév múlva leszerelik.
Mindegy hosszú. De én láttam (még két évig voltam katona) futkosóról (büntető zászlóalj)vissszakerült embert, akit két hét leszereltek idegi alapon. Komoly szívbeteg srácot akinél a terhelés közben derült ki a baj, mindez fél évbe került. Nem olyan egyszerű legénykedni ott.
Szóval több információ és több empátia a megítélésnél. Igenis a vezetőkön múlik, hogy milyen parancsot adnak, milyen az elvárás.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.27. 14:55:43

@Tündér_Lala: részben igazad van, de - hangsúlyozom, hogy nem ismerem a vonatkozó szabályokat - az gyanús, hogy az alárendelt is megtagadhatja a parancsot, ha pl egyértelmű törvénysértést követne el, nem?

az megint más kérdés, hogy sajnos egy "talpas" közrendőrnek sose lenne igaza egy feljebbvalójával szemben...

az mindenesetre tény - és szerintem ebben egyik párt sem különbözik a másiktól, max más a motíváció -, hogy sajnos politikai játékszerré tették a rendőrséget...

Tündér_Lala 2009.11.27. 15:09:32

@Seduxen: Ezek a bölcs szlogenek. Még nem volt katonai ügyészség amely igazat adott volna a beosztottnak. De ha igen akkor is visszahelyezték utána az alakulatához. Szerinted utána mit kapott , teljesen törvényesen ?

Higany 2009.11.27. 16:10:09

Adja már valaki 600Ft/L-ért a benzint nekik, mindjárt nem lenne km-stop!

hoplita 2009.11.27. 16:15:55

@Tündér_Lala:
Halkan mondom, szerecsenmosdatás-szaga van a hsz.-ednek.

Ja, énrám anno az ált. 220-as vonatkozott, ismerem is kissé, forgattam párszor a kezemben.
Még abban is benne voltak a kibúvók.......úgyhogy ne gyere ezzel a parancsot nem baszunk, mert szaporodik szöveggel.
Van olyan vidéki zsaru, aki anno, 2006 őszén nyíltan megmondta, hogy nem megy Pestre.
Tudod mi volt a következmény?
Az, hogy tavasszal már nem is próbálták küldeni.:)
Egy másik, városomból való meg alig várja, hogy oszlathasson, mert a felesége új konyhabútort akar és kell a suska.
És most ezekre varrjál gombot.

hoplita 2009.11.27. 16:21:09

Kitűnő ötlet szórakozni a drazsé-kutyákkal..:)))

kuruc.info/r/6/51184/

Tündér_Lala 2009.11.27. 16:44:17

@hoplita: Tudod két eset lehetséges vagy igaz amit írsz és akkor tényleg a teljes szétesés állapotában van a rendőrség vagy kamu amit írsz. De abban biztos vagyok, hogy a legtöbb helyen parancsba kapták az utasítást (legalábbis a parancsnokok a keretszámot amit be kell tölteniük) és ha nincs elég jelentkező akkor kijelölik, hogy ki megy.
Azután valahol különböztesd meg a rebiszes ÁVO-s alakulatot az egyszerű rendőrtől. A disznóságokat a rebiszesek egy csoportja csinálta egy azóta leszerelt parancsnokkal az élén.
Azonkívül javasolnám, hogy vegyél vissza az arcodból nyugodtan. A világ nem fekete és fehér dolgokból áll, hanem nagyon sok árnylatból és ha én bizonyos dolgokat másképpen látok attól még nem mosdatok senkit. Halkan mondom.

hoplita 2009.11.27. 16:51:53

@Marcellusca:
Nincs.

Te valamilyen formában érintett vagy....nem tudom milyenben, család, barátok.....de ahogy véded őket ezt a gyanúmat erősíti.
Ismerősek ezek az érvek, kifogások....túlságosan is.:)

Véraláfutás 2009.11.27. 16:53:22

@BTM:
Ez MEGALOL :D Kifagy, aztán beszar a mérés :) Biztos sokat tesztelték, esetleg különböző hőmérsékleten és levegőösszetételnél XD

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.27. 16:55:09

@jozicsenko:

Hi!
Szkenneld be és küldd el (vastagbor@vipmail.hu) légyszi. :)

Aldo · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.11.27. 16:57:23

nem a bkv-hoz kéne hasonlítani, hanem egy olyan céghez ami tuti, hogy nem stiklizik... ja! hogy olyan nincs? bocs... namindegy. azért így is érezzük a "kontrasztot"

tudi 2009.11.27. 17:01:04

@Marcellusca: Ez is igaz, nem csak ez, hanem az is, hogy sok biztonsági őrt feketén alkamaznak, vagy válalkozóként, vagy mindkettő egyszerre, egyszer volt a Célpontban erről az egészről egy jó kis riport. Az jó volt, mikor levezették, az egész "piramist" kezdve az főválalkozótól (aki ponthogynem mszp-s haver volt) az alválalkozókig. Pont mint az építőiparban, és a nagy állami beruházásokon, portás nagybátyám (aki meg nyugdíjas bányász) mondta, hogy mikor újjították fel a városi kórházat szabolcsból meg az Alföld egyébb régióiból jöttek a munkások, akiket a főnökük, aki fekete BMW-vel járkált mindíg este fizetett ki két nagydarab "segédjével".

hoplita 2009.11.27. 17:02:56

@Tündér_Lala:
Sajnos nem kamu, igaz.

Van különbség a rebaszosok és a vidéki, felvitt falsúrolók között de korántsem olyan nagy, mint azt gondolná az ember.
Tudod honnan derül ki, hogy még számukra is kényes ez a téma,,?
Én rendszeresen "tesztelgetem" őket, faggatom, puhatolózok és mind letagadja, ha teheti még azt is, hogy ott volt.
Egy pár agyatlan idióta egy darabig dicsekedett, de lassan, ahogy fordul a szél már csendben vannak ők is....sőt, megindult a leszerelgetés, nyugállományba vonulgatás.

"...A disznóságokat a rebiszesek egy csoportja csinálta egy azóta leszerelt parancsnokkal az élén...."
Ezen a mondatodon elsőre átfutottam....ez muhahahaa-kategória.:(((
Még nevetni sincs rajta kedvem.......látszik, hogy nem "testközelből" tájékozódsz, ha Vágó László és kis csapatának a kontójára tudod azt írni, ami akkor és ott lezajlott.
Jól tévedek, hogy nem éppen sűrűn jársz utcai demonstrációkon...?
Ezután már nincs miért visszavennem az arcomból, beláthatod.:)))

Marcellusca 2009.11.27. 17:16:15

@tudi: Úgy, úgy, ahogy mondani tetszik. :)
Semmiben nem különbözik az építőipartól.
Megrendelő/megbízó - vállalkozó - alvállalkozó - alvállalkozó alvállalkozója - alvállalkozó alvállalkozójának alvállalkozója - ... - szerencsétlen (sokszor nyominger) biztonsági őr.

Horizont 2009.11.27. 17:54:16

"A rendőrség olyan, mint a BKV"
Szerintem nem olyan!! Vagyis nem szabadna olyannak lenni.
Helyesen: A rendőri vezetők olyanok, mint a BKV vezetők.
Egy fegyveres testületet semmilyen téren nem szabad hasonlítani egy civil céghez. Valaki írta is, hogy utóbbinál ha összejön az "összeomlás" akkor (tipustól függően) leordítjuk a főnök fejét, végre a pofájába ugathatjuk, hogy egy bunkó barom (persze tanú ne legyen) és aztán elegánsan beadjuk a felmondásunkat és kisétálunk! (persze ha már meg van az új munkahelyünk). Fegyveres testületnél ez lehetetlen.
A rendőrséget lehet szidni, felnagyíthatjuk hibáikat, de demokráciában is minden országnak szüksége van rendőrségre. Kikezdeni velük dőreség. Nem azért mert visszakapjuk:DDDD hanem azért mert elbizonytalanítjuk, ingataggá válnak. Intézkedhet? Lőhet? Meghurcolják? Parancsot kapott de ő is tudja, hogy egy bunkótól,baromságot, de teljesíteni kell. Igen leszerelhet, aki ezt nem bírja. Le is szerelt majdnem minden szakember. Na ez látszik is. Hiányzik 3000 rendőr? Létszámban nem hiszem, szakemberekben igen. Sőt az irodákból se nagyon. Az utcáról, onnan igen. Anno volt régen az URH, az utcákon, akkor mindennap láttunk intézkedő rendőrt.
23 évesen meg ne nevezzenek már ki senkit kerületi kapitánynak.Meg másnak se. Elmélet és gyakorlat. Sőt én végigjáratnám vele a ranglistát legalulról kezdve, aztán talán beválik vezetőnek is. Talán....

Tündér_Lala 2009.11.27. 17:59:50

@hoplita: Ez emberi hang, erre tudok válaszoni. Nem járok, mert nyomorék vagyok és két bottal és erősen korlátozott mozgásképességgel az ember nem jár tüntetésre, máshova sem nagyon.
Igen Vágóra gondoltam és egy csomó szadista disznóra, akiket a parancsnokaik szabadon engedtek (maszk, azonosító hiánya), de mellettük olyan emberekre akiket beetettek manipuláltak, hogy a TV-nél meghaltak a bajtársaik. Hogy milyen technikával eligazítás vagy suttogó propaganda az mindegy. (Tudod a háborúkba nem gyilkosok mennek, hanem olyan emberek mint te vagy én, de amikor a barátjukat lelövik mellettük, ők is ölnek. Ők ott szemben álltak egy tömeggel, amelyről úgy tudták, öltek már közülük. )
Az igazi ellenfél nem ők, hanem a korrupt, hazaáruló, diktatúrát saját mocskos céljaik érdekében visszahozni próbáló politikusok és kutyáik a rendőri vezetők. Egyre többen ismerik fel közülük is, hogy mire használták fel őket és ahogyan írod inkább leszerelnek.
Azt elismerem, hogy aki ott volt az nem tud toleránsan tekinteni ezekre az emberekre és sikerült a társadalmat szembe állítani a rendőrséggel. Ez nagy baj és elévülhetetlen bűnük a vezetőknek. Hosszú időbe került amíg valamiféle bizalom és partnerség kialakult a kommunista uralom után és ezt tették tönkre újból.
A jövőben újjá kell szervezni a rendvédelmet (a szadistákat ki kell rugdalni) fegyelmezett, hatékony rendőrséget kell kialakítani, amelyik feladatát hatalmi visszaélések nélkül, de keményen teljesíti.
Így látom.

ZioN 2009.11.27. 18:29:08

@vontod75:
PM? Oké,és hogy nézem meg ☻

hoplita 2009.11.27. 18:30:51

@Tündér_Lala:
Ja, elnézést, ezt nem tudhattam, bocsáss meg.:(
Egyébként tökéletesen igazad van, a jövő útja, a rendteremtés valóban az, amit felvázoltál.
Én csak annyiban vagyok szkeptikus - és nem kicsit, nagyon - hogy megvan-e a leendő kormányzatban az elszántság, a szándék és akarat, hogy újjászervezzék a rendőrséget.
Mert kis kiigazításokkal nem mennek semmire, tényleg velejéig rohadt az egész és még csak a szokásos hasonlatot sem hozhatjuk, hogy a fejétől bűzlik a hal.....mer' itt aztán bűzlik a dereka meg a farka is.
Régen rossz, ha pár vezető cseréjében gondolkodnak, nagyon komoly szervezeti és szerkezeti átalakítások kellenek, jelentős mennyiségű személycserével, amelynek a teljes állományt is érintenie kell......egyébként csak a szarnak adnak egy pofont.
A felmerülő nevek, Pintér, Lázár nem igazán ez irányba mutatnak...de ez már egy másik kérdés.

Hát igen.....
Aki ott volt és látott.....nos az valóban nem egyhamar felejt.
Ezt jobb ha ők is a fejükbe vésik.....piszok könnyű elszarni a renomét, de helyreállítani sokkalta nehezebb.

Tündér_Lala 2009.11.27. 18:47:31

@hoplita: Kezdünk egyet érteni. Egyébként én megpróbálom megérteni a történések mögötti mozgató rugókat. Gyakran így még sötétebb kép rajzolódik ki.
Azt gondolom, hogy nem felesleges hangoztatni, amit a társadalom vár, mert létkérdés az, hogy egy hatékony, tisztességes rendvédelem legyen ebben az országban.

btk282 2009.11.27. 19:51:09

Drága barátaim,ez amről tépitek- tépjük- a szánkat , az csak a jéghegy csúcsa.
A mi rendőrségünkön belül, civil ember el sem tudja képzelni mi folyik.Ez az egész e "legnagyobb állam az államban" de még annál is rosszabb. Keverdik a feudális nagy birtokosok szemlélete, a trövények semmibe vétele, a banderiális hadsereg szervezete és vezetéso elmélete a porosz típusó, de a szocializmusban a végeletekig tökéletesitett káder politika. Ezt a szervezetet múzeumban vagy cirkuszban kéne mutogatni. Egy dolog hogy Salgó névvel karriert lehet csinálni,de számtalan olyan vezető van aki meg úgy csinált karriert, hogy a vadász-vacsora végén még annyira tudott józan lenni, hogy jó segget nyalt ki. Van aztán megyei főkapitány akinek azért lett ez a beosztása, mert egy korábbi főkapitány családjából választott feleséget. Ez már elég, ha nem válik el akár országos kapitány is lehet. Számtalan példát sorolhatnék,korrupció, bünügyek elcsalása, de minek....Jöhet Fidesz vagy bármi más, az erdmény semmi, előveszik újra Pintért? Szolgálati autó? Szolgálati lakások, mit lakások paloták, szolgálati gépkocsi magáncélú használata havi néhány ezer forintért....pazar vacsorák..egymásnak osztogatott jutalmak, tanácsosi címek, tárbornoki rendfokozatok....Figyelte már valaki, nálunk az egy főre jutó tábornokok számát az népességre vonatkoztatva "Szolgálunk és védünk" tudja valaki, hogy évekkel ezelőtt valaki milliókat vett fel a szlogenért? Komoly teljestmény volt mögötte, amerikai krimit nézett és tudott kicsit angolul.Nahát ilyen az egész,de ne feledjétek a jéghegy csúcsa....

ZioN 2009.11.27. 22:12:18

@vontod75:
Közben megfejtettem,hogy PM alatt te emailt értesz,de sebaj. Szerintem ezt nyugodtan ide is írhattad volna,vagy titkos?Mindenesetre akkor kihagyok belőle valamit.
a, szóval minden idióta azt hivogatja? És ehhez nekem mi közöm?Engem és senki mást nem érdekel,hogy azért verik agyon,mert nem bírta kivárni hogy harmadszor is csörögjön,és valaki felvegye a telefont.Képzeld,én sem vagyok akkora marha,hogy azt gondoltam,hogy kényelmes rendőrbá' most éppen nem akar telefonon beszélgetni,és azért nem veszi fel,hanem értelmes lény lévén feltételeztem,hogy 1 ember van a 107 másik végén összesen,és mint ilyen időbe telik elérni.
b.Ne engem támadj légyszives,hogy mások irigylik tőletek a JAVARÉSZT(érted?nem mindeniktől,csak aki NEM érdemli meg!Óriási különbség remélem megérted) a szolgálati nyugdíjat,mert kurvára nem azok kapják akik azt a 25 évet olyan helyen töltötték ahol alacsonyan szálltak a golyók,hanem csókosok csókosainak a csókosai akik a 25 év alatt kétszer mozdították meg a kezüket.
c."Felfegyverzett rendőr nem mer rendet rakni a kocsmában.
Na nézzük csak mi is itt a probléma. Rendőrként a társadalom legalja vagy, mindneki más több joggal rendelkezik. Olyan nincs, hogy neked igazad lehet. Ha a rendőr állítása és az intézkedés alá vont állítása eltér akkor nem a rendőrét szokták figyelembe venni. Nem ütheted meg az intézkedés alá vontat, mert már a leghülyébb cigánygyerek is tudja, hogy irány az orvos és hazudni kell. (ha esetleg nem tudná, akkor jogvédők tömkelege áll a rendelkezésükre)
A bíróság meg röhögve felmenti. Már ha egyáltalán addig eljut. Tanúkra ne is számíts, mert kapásból mindenki éppen másfelé nézett. Ja és a végén még téged hurcolnak meg. A harmadik ilyen után már nem vagy olyan buzgó. Kimész legközelebb is, de már nem vagy olyan rámenső, nem ütsz szólsz, ütni meg pláne nem ütsz."
Akkor erre javaslom elolvasni még egyszer figyelmesen azon ,melyben kifejtem mekkora problémát okoztak a kedves jog és fajvédők baromságai.
Végezetül igen,az én munkámat IS meg tudnák mások szervezni hogy hatákonyabb legyen.Úgy,mint ahogy a Te munkád hatékonyságát is lehetne drasztikusan növelni.Pénz nincs?Sebaj,pénz nélkül is lehet javulni!Hazudsz ha azt mondod,hogy nem! Képzeld el, az utca embere ha lát egy rendőrt aki rámosolyog és köszön neki hogy jóreggelt uram/asszonyom,az az ember otthon csodálkozva meséli el,hogy hábazzeg köszönt a policáj!Érted?Az,hogy köszönsz,az mennyibe kerül?200Ft/ köszönés?Vagy mi?Érted egyáltalán miről irogatok?Vagy csak megláttad,hogy itt most a Testület ellen áskálódnak,és teljesen el sem olvasva,dolgokat nekem tulajdonítva miket nem is írtam,berágtál és kellett valamit reagálni?
Így ez nem korrekt és azt kell mondjam ezzel erősítetted meg bennem a Magyarországi rendőrség által képviselt hozzáállást. Sajnálom,tudod!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.27. 23:24:39

@Tündér_Lala: Én nem voltam se katona, se rendőr se semmi ilyesemi (hál'istennek)
Egyet azonban tudok: a második világháború alatt se szórakozásból mentek ki a kisbakák 42-ben a fagyos orosz januárban a frontra.
Talán a német katona is szívesebben maradt volna otthon, minthogy lövészárkokban futkározzon, tífuszt kapjon, aztán megdögöljön (nem kegyelesértésből írom ezt a szót a meghalni helyett, csak mert úgy múltak ki, mint a kutyák). És mégis elvárják ma a polkorrekt fotelpartizánok, hogy tagadták volna meg a parancsot.
Nem rossz, mi? Besorozott kisbaka megtagadja a parancsot és nem lő az ellenségre. Mi lett volna vele, szerinted? Nem-e bizony-e tarkónlövés, ott helyben?
Ha ugyanazért felmentjük A-t, akkor mentsük fel B-t is és ne hörögjünk, ha vannak, akik megemlékeznek minden évben, hogy 44 februárjában a halállal kart öltöttek a német kisbakák és kirontottak egy utolsó, biztosan vesztes csatára, ahol csak meghalni lehetett. Nem volt B verzió. Csak látszólag nem tartozik a témához, de nagyon is témábavágó.
A magyar sorozott és behívott honvédeknek is voltak talán otthon gyerekei, felesége, kellett volna még pénzkereső is a családba, de még az se volt, csak halál. Érted, halál...
Ezért ne takarózzon senki, aki másnak nem ad felmentést.
A mai rendőrség meg idióták gyülekezete, csak ütni tudnak, büntetni, meg megfigyelni. Ennyi. Pont.

Cutbertus 2009.11.28. 06:27:13

hmm.. ezeken a hsz-on felizgattam magam.
18 évig voltam katona és nem érzékeltem, hogy annyira csorbultak volna a jogaim, ami miatt a 40éves korban el kellett volna mennem nyugdíjba (mert belerokkantam). nem is vagyok nyugdíjas mert már a hátra levő időt nem bírtam ki a szégyentől és az undortól amit kiváltott belőlem az amivé lett a sereg. leszereltem. most én is biztonsági bakterként tengetem az életem óránként 300ft-ért. velem együtt 4 nyugdíjas 38-43 éves korig terjedő rendőri bandával (érdekes! ők bejelentés nélkül teszik ezt) annyit az adózásukról.
egyébként azt gondolom a nyugdíj dologról, hogy azok, akik valóban munkát végeznek és pl. nyelik a vasport/papírpor, hidegben és forróságban, etc. is végzik a termelő munkát.. na, azok megérdemelnék a korkedvezményes nyugdíjat!
ugyanakkor viszont, akiknek a gyalog-galopp is megterhelő (nincs pénz benzinre!) és az idegfeszültséget csak az teremti meg számukra, hogy "jaj, csak ma se történne semmi amibe bele kellene avatkozni" nyugodtan végezhetnék a semmit 65-70éves korukig is! ismerek rendőröket, még barátom is van/volt közöttük még a pofámba nem röhögött 39évesen, hogy ő már nyugdíjas! nagyon megérdemled, mondtam neki.. nagy hasznára voltál és vagy a népednek!
magamról pedig annyit, hogy elvállalok minden munkát (kovács voltam, nyomdász voltam, segédmunkás vasbeton szerelésen/építkezésen és nem azért változott a munkahelyem mert nem akartam csinálni de sorra szűntek meg a munkahelyek) egyébként ennek ellenére, nem bántam meg, hogy leszereltem mert így megtarthattam az emberi tartásomat és becsületemet!

Cutbertus 2009.11.28. 07:36:51

íme, egy nyugdíjas rendőr aki "nagyon lestrapált" állapotban van.
"Ferenczi István az ország első seriffje bemutatkozásakor elmondta, hogy bár 67 éves, kellő erőt érez magában, hogy hozzájáruljon a település rendjének fenntartásához. Éjjel-nappal az emberek szolgálatába állok - mondta a nyugalmazott rendőr"
gratulálunk! :P

Agyalap 2009.11.28. 17:46:23

@btk282: Ott a pont! Mi folyik szerintetek a minisztériumokban? Polgármesteri hivatalokban? Minden állami cégnél?
Fogalmunk sincs róla.

Horizont 2009.11.28. 19:00:42

@btk282: "ne feledjétek a jéghegy csúcsa.... "
Az elsüllyeszthetetlennek hitt Titanic-nak is végzete lett egy jéghegy! Reménykedjünk!

@Agyalap: Szerintem már ez is sok(k) amit tudunk!

picur3ka 2009.11.28. 19:09:51

@Cutbertus:

Tiszteletre melto. Remelem, beall megint, ha ugy koveteli a haza. Nem is ketelkedem ebben persze.

Mindenutt vannak emberek es gazemberek, az elet osszes teren es szakmajaban.

Cutbertus 2009.11.28. 19:43:16

@picur3ka:
szeretném hinni, hogy hamarosan eljön az az idő mikor ismét Ember lesz az ember, olyként viselkedik és vége lesz a hazugságoknak.
ez kicsit utópisztikus de hiszem, ha a Népünk összefog akkor ismét jogállamban élhetünk.
az egyértelmű nekem ; ha a Haza hív, akkor menni kell! de az az én hazám legyen és ne azoké akik minden tettükkel az elárulásán munkálkodnak és elvesztésére törnek.

süti beállítások módosítása