Skip to content


       Szűrés lista

Közmunka csak romáknak: digitalizálás

Idén 97 milliárd forint jutott az "Út a munkához" közmunkaprogram, jövőre pedig 117,7 milliárd forint jut. Ez 150 ezer emberre volt elég ... de mi lesz, ha nem lesz több festeni való, minden árok ki lesz tisztítva, minden parkban le lesz nyírva a fű?

Emellett még jövőre lesz közmunkaprogram is. Sőt, lesz olyan közmunkaprogram, ami kifejezetten a romáknak szól. Zárójelben: miért, a munkanélküliségnek van bőrszíne? Mi a fenének kell diszkriminálni - már megint?

A program 5 hónapos lesz, 3 milliárdot (!) költenek rá, és Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára szerint az akció elsősorban a fiatal romákat célozza meg – számukra biztosítanak majd munkát a helyi önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok és civil szervezetek bevonásával.

A pályázatok beadási határideje december 21., a beérkező pályázatokat január 10-ig elbírálja a minisztérium annak érdekében, hogy január közepén már elindulhassanak az első programok.

Az ünnepek közeledtével megáll az élet a minisztériumokban, de szociális minisztériumban pályázatokat fognak elbírálni? Hova ez a nagy sietség?

Ja, hogy jövőre választások lesznek, ami pont 5 hónap múlva lesz, gondolom megint egy újabb véletlen összefüggés.
Szóval lesz miből lopni 2010-ben is ... kisebbségi önkormányzatokra pénzt bízni? Miért nem szórják le egy helikopterről egyből azt a 3 milliárdot?  
 
A lényeg mégiscsak a meló. Nézzük mit főztek ki a minisztériumban az okosak:
A romák három területen vállalhatnak munkát.
Az egyik feladat a nyugdíjbiztosítók adatainak rögzítése, elektronikus ügyiratkezelés, szkennelés, digitalizálás lesz.
Emellett a bel- és árvízvédelemben, valamint a romatelepek rendbetételében hasznosítanák őket – ezen belül a telepek ellátását, lakhatását javítanák segítségükkel.

Most már csak az a kérdés, a "roma digitalizálás" után igazából ki fogja bepötyögni az adatainkat a rendszerbe? És mennyibe fog ez nekünk kerülni?

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr181568963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taktikai Atompingvin 2009.12.02. 15:55:03

Ha egyáltalán meg tudják csinálni, még akkor is: jó lesz, ha mindenféle kétes elemek férnek hozzá a hivatalos okmányainkhoz.

Zetek 2009.12.02. 16:04:03

A romák fognak nyilvántartani, őket kell nyilvántartani? Amúgy most van létszámstop?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2009.12.02. 16:04:17

Kell ez nekünk, mint egy falat kenyér!

Atrox 2009.12.02. 16:08:38

Muhaha!!! Leszakad az arcom! Miért nem mindjárt szoftverfejlesztés? Nálunk úgyis elkelne pár tesztautomatizáló segítségnek, akik Winrunner-ban vagy QuickTestPro-ban fejlesztenének tesztrobotokat. Nem kell hozzá más, csak egy kis Rational Software Modeler ismeret, meg némi C++ és Visual Basic nyeltudás.
De gondolom jó pénzért ehhez is értenének :)

zsoltix 2009.12.02. 16:11:00

Az adatrogzites preciz munka, ezt akarjak ciganyokra bizni? Na ne mar.

Szélpörgő 2009.12.02. 16:15:05

@Hülyegyerek: Nekem is ez jutott elsőre eszembe.
Aztán meg az, hogy milyen alapon számolnak majd el ezzel, hogyan választják ki ki rögzíthet személyes adatokat és milyen képesítéssel.
Ha pedig a válasz az lesz, hogy betanítás után majd minden menni fog, akkor kérdem én miért nem vették fel őket eddig? Csak nem tartottak valamitől? Esetleg csúnya rasszista indokokból? Ááá az biztos nem lehet.

Tudatlan 2009.12.02. 16:21:47

Simon Gábor államtitkár.

Nyomdász · http://www.ritternyomda.hu 2009.12.02. 16:38:04

Hogy is van ez? Romatelepek rendbetételében hasznosítanák őket?
Tehát rendberakják a cigótelepet (saját putrit?) és ezért pénzt kapnak?

rolika 2009.12.02. 16:38:09

"mi lesz, ha nem lesz több festeni való, minden árok ki lesz tisztítva, minden parkban le lesz nyírva a fű?"
Ettől ugyan nem félek, és az sem volna baj, ha bekövetkezne. Addig a fejekben sem lehet rendet rakni, míg "fizikailag" rendetlenség van.

"a munkanélküliségnek van bőrszíne?"
Drazsé is megmondta: "aki ha ránéznek, úgy néz ki, mint egy..."

"a nyugdíjbiztosítók adatainak rögzítése, elektronikus ügyiratkezelés, szkennelés, digitalizálás lesz"
Ó, ennek külön örülök. Már eddig megdöbbentő hiányosságok derültek ki róluk (pl. nálunk itt a cégnél kerestek 11 évre visszamenőleg papírokat. És mi van, ha már nem léteznénk? Elveszett idő?), és most rábízzák a munkát finoman szólva is kétes képességű (bőrszín alapján kiválasztott, értitek??!!) elemekre... Hát nem, tudom...

Petrow 2009.12.02. 16:49:58

Elbíráló: - A következő pályázót! Jóreggelt, uram, szóval Ön lenne Sajóbábonyból Kolompár Arisztotelész.
K.A.: - Szíp jó reggelt, naccsága, áz á becsületes nevem!
E: - A pályázatot befogadtuk, és kedvezően bíráltuk el. Mégis, melyik munkára érzi alkalmasnak magát?
K.A: - Hát csáókolom, vót' mán' a kezembe kasza, lapát, fejsze, meg füjet' nyírni is tudok, de ádátbázis-kezelésben, meg fotosopban is van ókájés jártásságom!

reKorrekt 2009.12.02. 16:53:46

@Nyomdász: "Tehát rendberakják a cigótelepet (saját putrit?) és ezért pénzt kapnak?"

Ezzel megfogalmaztad a lényeget. Annyival még megtoldanám, hogy a rendbetétel után ugyanúgy szétb.sznak mindent, és kezdődhet az egész előről. Ergo: fingfestés.

Roltii 2009.12.02. 16:56:02

basszus, nincs itt munkanélküli kommentelő? Ha van egy kis ideje pályázza meg az állást, aztán ha nem kapja meg mert nem cigány, akkor irány ombudsman vagy egyből strasburg, hogy itt súlyos bőrszínbeli megkülönböztetések vannak...komolyan nevetséges az egész, állandóan a dolgozó/dolgozni akaró fehér embert diszkriminálják, a f@szom ki van...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.12.02. 16:57:31

Nekem az a furcsa, hogy ezt meg lehet csinalni. Ha egy ciganyt kibasznak a sulibol kisegito osztalyba, mert hulye mint az atom, megy az egesz orszag ciganymosdato galerije, meg kepviselo bandaja hogy uristen: SZEGREGACIO, NEGATIV DISZKRIMINACIO.

Ugyanakkor a magyarok negativ diszkriminacioja ellen miert nem emel senki szot? Miert nem all ossze egy magyar jogvedo szervezet az ilyen dolgok ellen? Miert nem verik tele a mediat azzal hogy eleg volt hogy a sajat orszagunkban az ingyenelo szar, tolvaj, gyilkos bandaval szemben minden teren hatranyban kell lennunk? Miert nem???

Nem lehet ezert beperelni valakit? Ha en milliardos lennek, komolyan ilyen ugyekkel foglalkoznek. Sajnos nem tudom megtenni, mert dolgoznom kell. Hogy ilyen szarra elbasszak az adomat.

Ugyanakkor fizikailag sem tudom, meddig lehet ezt csinalni. 300 diplomas roma. Azert nem 500 mert annyi nincsen a vilagon. 2-3 ilyen palyazat es kilovik az irastudo ciganyok "nepes" taborat is.
Miert jar 50!!!! plusz pont a felvetelin, ha valaki cigany? Hiszen a szegenysegert jar 20. Hugomat meg nem vettek fel 30 pont hijan! Jovore o cigany lesz. Ugy bepipalja a cigany vagyok adjatok otven plusz pontot rublikat, mint az allat.
Anyam irodaban dolgozott evtizedeken at. Munkahelyet valtott, aztan megszunt a ceg, ahova ment. Uj allast meg 50 felett nem talal mar. Mar fizikai melot vegez, de fokent munkanelkuli. Neki siman megfelelne az adatrogzites, mert meg a szamitogepet is ismeri. De ugye nem lehet, mert nem cigany. Hat a kurva anyjat az osszes ilyen alszent fasznak ebben az orszagban!

Mit akartok tetvek? Teljes ciganyorszagot? A magyar meg dogoljon meg? Mert ennek az lesz a vege.

Mindenesetre en meg egy dologban bizok!

SZEBB JOVOT!

ZioN 2009.12.02. 17:11:00

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:
Tudod ennek az okait is külföldön kell keresni. Az európai unijó megmondta,hogy x%ot kell foglalkoztatni cigányból, és mivel más munkát nem lehet rájuk bízni,ezért fiktív munkaköröket teremtenek nekik,bízván benne,hogy azért egy fénymásolóval elbír a szerencsétlen.
Ugye,milyen jó volt nekünk az usa szarul sikerült másolatába belépni?(EU)

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.12.02. 17:15:33

@ZioN: szerinted nem volt beszedes a belepeskor a szavazatarany? hogy csak azt tomtek az emberekbe hogy de marha jo lesz ha belepunk? Kurva sokan nem mentek el, es nem azert, mert igen-nel szavaztak volna. Hanem ponthogy azert, mert lattak hogy nincsen ertelme a nem-nek.
Szanalmas volt hogy semmilyen negativ reszrol nem volt szo a kampany idejen...

Szerintem olyan marha szigoru torvenyeket kellene hozni hogy a cigany ket dolog kozul valaszhasson:

1. integralodik
2. kivandorol, es mashol probalja a megszokott eletet folytatni.

Pl. vannak ezek a femlopasok. Ellop a faszkalap 19.999 ft erteku rezkabelt. Hat ugye szegeny nem buntetendo, de esetleg buntetik 50k-ra, amit a segelybol nem lehet levonni, mas jovedelme meg nincsen. A mav potolja 1,4 milliobol a kabelt, sok utas orakat sziv emiatt a hulye miatt az allo vasuti kocsiban.

Miert nem buntetik meg 1,4 millio ertekben, vagy miert nem buntetik terrorizmus vadjaval, hiszen tobb embert terrorizalt es akar tomegbaleset is lehetne belole. Miert nem? Lenne itt rend egybol! Nem erne meg a femlopas...

Mindig felbaszodok ezeken a cigos dolgokon es ilyenkor marhara eg a labam alatt a talaj.

ZioN 2009.12.02. 17:25:41

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:
Igen ezt észrevettem,lévén arról volt szó eredetileg,miért a cigányoknak adnak ilyen munkát,miért nem másnak,aki képes is lenne megcsinálni.(Tisztelet a kivételnek,biztos vannak cigányok is ,akik elboldogulnak a fénymásolóval,de én még nem láttam)

2009.12.02. 17:40:11

@Hülyegyerek:

Miért baj az, ha ez a jóravaló népség tudja majd, melyik kedves öregasszonynak mennyi nyugdíj jár, hol lakik és mikor van a kifizetés?

Horizont 2009.12.02. 17:41:57

Ebben az országban amennyi pénzt már a cigányokra elköltöttek évek alatt, az összeg szerint az országon belül már egy mini Svájcban kéne élniük a cigányoknak. Helyette látjuk, tudjuk mi van.
Zero olyan nálunk soha nem lesz, hogy minden árok tiszta legyen, minden park szép legyen stb. Munka lenne bőven. Ha adnának nekik. Az én munkahelyemen dolgoztak közmunkában romák, nagyon rendesen, lelkesen (festők) de csak 3 hónapig lehettek és csak 6 órát engedtek nekik dolgozni és ezért 52 ezret adtak. Igenis nagyon jó lenne ha munkát adnának a cigányoknak (is) és köteleznék őket a munkára. Azt azért tudjuk, ha egy cigány munkára jelentkezik és erőteljesen cigány kinézetű, nem veszik fel. Azokról írok akik dolgozni szeretnének, mert azért ilyenek is vannak, ha kevesen is. Aki pedig nem akar annak meg pláne adnék munkát és ha nem dolgozna nincs több segély. Az a baj, hogy vállon veregetik magukat, hogy milyen rendesek aztán a pénz eltűnik, a segélyt meg adják tovább.

martonx 2009.12.02. 17:44:59

Az mennyibe kerülne, hogy a romákat besorozzuk a hadseregbe, majd lerohanjuk Erdélyt?

Ha győzünk, miénk lesz Erdély.

Ha veszítünk, miénk lesz Magyarország.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.12.02. 17:53:03

@Nyomdász:

Ja, ez nekem is most jutott eszembe ..

Ez olyan mintha közmunkában rendet kellene tennem a saját házam körül (!) és ezt az állam finanszírozná ...

Durva!

DArchAngel 2009.12.02. 18:13:02

Sok milliárd megint a semmire. Ez csak egy nagy büdös kamu. Tipikusan az a projekt, amiből semmi sem lesz csak egy-két csókosnak egy-két új SUV.

(OFF Valami nagy gáz lesz hamarosan ebben az országban. Kérek mindenkit, hogy aki nem tud választani a pártok "remek" felhozatalából, az is hallassa a hangját a választásokon egy üres lappal. /OFF)

@martonx: Eladnák a felszerelést, sőt, magukat is, ha románok jobban fizetnek.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.12.02. 18:36:41

@zero:
Durva módon összemossátok a roma állampolgárokat egy roma csoporttá. Itt ugyanis nem arról van szó, hogy a romák rakják rendbe saját portájukat, hanem, hogy egyes romák rendbeteszik más romák portáit. Hibás gondolodásotok eredménye a rasszizmus!

Tehát ha a Dárióék kertjében düledezik a ház, a Márióék csinálhatják csak meg és fordítva, mert különben saját hekkelésről beszélnék fizetésért cserébe! :D Értem?

Akkor lehet kérni, hogy az avasiak tegyék rendbe a csepeliek panelszigetelését?

Horizont 2009.12.02. 18:42:08

Olvastam, hogy Miskolcon rendeletileg megszabták hányan költözhetnek egy tömblakásba. Mert eddig volt, hogy az 50 m2-en 25-en voltak bejelentkezve és ténylegesen ott is laktak.(??!!) Szegény szomszédok:(( Határozat szerint egy emberre 6m2-t kell számolni. Mondjuk 8 fő se semmi:))

Inti 2009.12.02. 19:00:23

Valamikor réges-régen, egy Uniós pályázaton 25 fogyatékos-mozgássérült ember elvégzett egy Linux alapon működő digitalizáló tanfolyamot, amelyik LaTeX alapjait tanította meg és ECDL vizsgát is tettek a bentlakásos tanfolyam végén.
Dolgoztak 2 évet A KöMaL matematikai füzetein, mindenki megelégedésére. A jól képzett társaság nagy részét szélnek eresztették további munkák hiánya miatt.

A cigány digitalizatorok mit fognak dolgozni, mikor a már jól dolgozó mozgiknak sem volt munka?
Nem megfelelő módszer szavazatszerzésre.

Horizont 2009.12.02. 19:09:49

@Inti: Nem érted? Nem is érkezik oda a pénz! Ez álca. Ellopási, lenyúlási projekt:((

Inti 2009.12.02. 19:14:02

@Horizont:
Pedig már gondolkodtam rajta, hogy cigánynak vallom magam, hátha képzettként
esélyem lenne "digitalizálásra".
Lelombozódtam :-(

Horizont 2009.12.02. 19:17:41

@Inti: Nem elég annak vallanod magad, annak is kell lenni, mert ha nem vagy az kiszagolják:))))

Rikki Harcos 2009.12.02. 19:19:11

azokat, akik egy budit nem képesek felépíteni, számítógép közelébe engedni?

megáll az ész

LastScout 2009.12.02. 19:26:15

Háhh... :D állat... Majd én is megpályázok valami kis támogatást, hogy lenyírjam otthon a füvet.. :D
És többet kapnak majd mint a segíj? Mert ha nem, akkor nem biztos, hogy sikerül őket eléggé motiválni :)
Egyáltalán ki a F.-omnak jutott eszébe ez az ökörség??? lerángatják őket a fáról, és belökdösik a számítógép elé? vagy hogy fog ez menni?

Inti 2009.12.02. 19:30:42

@Horizont: Most lelombozódtam. Nem fog menni, ha szagolgatnak :-)

Horizont 2009.12.02. 19:34:45

@Inti: Én szagolgatás nélkül is csak (le) lombozódok:))

LastScout 2009.12.02. 19:43:47

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Aaaaz nem semmi... Nem laknék ott... Nyilván vár még az üzemeltető amíg ingyen odaadják a normális lakók a lakást, és utána elrendezi a dolgokat...

Ouaid (törölt) 2009.12.02. 20:42:59

Most nem az a roma, aki annak vallja magát? Ha én azt mondom, pályázom, csak emiatt nem zárhatnak ki.

Marcellusca 2009.12.02. 20:52:44

"Az egyik feladat a nyugdíjbiztosítók adatainak rögzítése, elektronikus ügyiratkezelés, ..." - MIVA????
Hát írni, olvasni nem tudnak!!!
Majd ők rögzítik az adataimat?
Na, ne b@ssza már meg az a ....!!!!

"szkennelés, digitalizálás lesz. " - basszus, az ásót, kapát, sarlót, kaszát nem ismerik (na, jó ismerik, de rühellik is ám éppen eléggé!), majd pont a szkenneren precízkednek, mi?

Ja, és persze megint a pozitív diszkrimináció!

A múltnap láttam, hogy C-típusú család kapott egy árnyékszéket.
Mer' űk ollan szegínyek, hogy arrasenem fussa.
De majd ezt is részletekben kell kifizetni, pedig most is segélyen élnek.
És asszem ebben a műsorban mondták, hogy vizsgálatok alapján a társadalom nem elég befogadó képes.
Az integrációnak mindkét fél akadálya.
De a végén mégis csak a magyarokat tették felelőssé és "kérték", hogy legyünk el- és befogadóbbak a cigánysággal.
Mer' ők olyan jók úgy, ahogy vannak, mi?

Roxvox 2009.12.02. 20:54:02

Bármilyen feladatot rájuk lehet bízni, majd az így keletkezett, vagy nem keletkezett, adatokat 90 évre titkosítani, így soha nem derülne ki, hogy azért a kurva sok pénzért mit nem végeztek el. Ergo a lóvé lenyúlva.

Roxvox 2009.12.02. 21:01:53

@Horizont:
A cigánynak van szaga, a pénznek nincs.

Horizont 2009.12.02. 21:05:48

@Roxvox: Erre gondoltam:DDDDD (sajnos)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.12.02. 21:06:12

Te figyeljetek már a Golyós Lacika kapott melót a városban.
Mit dolgozik?
Nem tudom valamit digitáll vagy mi a devla.
Az csakis a tányéros tévével kapcsolatos lehet, kis jucika mondta hogy valami digi vagy micsoda arra is ráírva..
Aha, van cigid?
Ja ma reggel voltam a tanácson a pénzért, kis robika nemsokára visszajön kocsmából oszt hoz vagy 3 dobozzal, meg kólát, meg csipszet is. Maradsz még?
Ja van most valami pornódvd-d? addig nézhetnénk egy kicsit.....
Ja berakom várjá..

2009.12.02. 22:19:21

Ez a nagy dzsippótutujgatás akkor kezdődött, amikor elmentek Strassburgba (és állítólag ott helyben mindjárt nyársra húzták a hattyút a közparkban.) Állítólag az eu csatlakozásnak van valami titkos záradéka, hogy olyan feltételeket kell teremteni itt nekik, hogy eszükbe se jusson ekhós szekérre kapni, és elindulni a sengeni határon át nyugatra... könnyen lehet, hogy így is van. Tényleg, nem is értem, nekem már a fél középiskolás osztályom disszidált, ezek vajon miért nem mennek?

zsoltix 2009.12.02. 22:27:03

Romaösztöndíj nem csak romáknak - Macika segít A Magyarországi Cigányokért Közalapítvány kizárólag cigány tanulóknak kiírt tanulmányi ösztöndíj-pályázatán a jelek szerint nem romák is nyertek. Az alábbiakban egy konkrét Békés megyei esetet vizsgáltunk. Kérdés, hogy elszigetelt vagy általános jelenségről van-e szó.

picur3ka 2009.12.02. 22:31:48

@Sörömpőőr:

Persze, hogy igy van, fizetnek az itt tartasukert, busasan.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.02. 22:33:29

Eltiltom magam most már minden médiától! Nem akarok többet semmit se tudni, semmit se hallani.
Az agresszivitásom már az ingerküszöböt erőst súrolja (még van vagy 0,0000000000000001%-ék tolerancia bennem, de az is valami tévedés, vagy valami idegen anyag akadt be az idegpályámba, aztlátszik toleranciának).
Itt már csak bambulni vagy ordítani lehet.

Hogyan tudjuk magunkat meghatározni? Ez egy rasszista, fasiszta, náci ország: bőrszin alapján adnak állást, bőrszín alapján ítélkezik a bíró, bőrszín alapján jár lakás, bőrszín alapján jár segély. Milyen államforma ez?

Nem szeretek játszani a szavakkal, de már vagy 3-4 éve jár folyton az eszemben, hogy hazamegyek, Erdéylbe, Romániába, mindegy már az is, hogy hívják, és mint Szabó Dezső írta kétségbeesésébe, asszimilálódik a románokhoz, mert az legalább egy életrevaló nép.

Már feltettem dühösen ezt a kérdést itt, ahol nem is kellene, hogy ugyan már mondjon valaki könyörgöm EGY, azaz EGY DARAB országot, ahol a cigányságnak ÖNKORMÁNYZATA van.
Erre még soha nem kaptam sehol választ.
Igaz, minisztériumokban, az országgyúlésben nem tettem fel ezt az EGYENES kérdést.

Én mától megtanulok hazudni, vagy következetesen, míg agyon nem vernek, EGYENES, EMBERI kérdéseket feltenni.

Most itt abbahagyom, mert elöntött az epe és a keserűség.

Jóéjt mindőtöknek, nálam ma betelt egy pohár! Nem tudom, hány poharam van még, amibe tölteni lehet ezeket a köpéseket, megalázásokat.
Életemben Romániában ilyen megalázottnak nem éreztem magam, mint az utolsó 4 év Magyarországában. Elmartuk az erdélyieket, elmarunk mindenkit, aki magyar.
Most itt állunk, nézünk, nem tudjuk röhögjünk, sírjunk.

Talon, ha akar megerősít vagy cáfol: az unokatestvéreim Erdélyben NEM akarnak már jó ideje ide jönni, NEM kell már nekik a kettős állampolgárság.

Azon a december 5-i napon azt mondtam, nem Erdély, Magyarország veszett el.

Soha nem lesz utánpótlás onnan, ahonnan rendes, szorgalmas emberek jöhettek volna.

Ez a jovő utánpótlása, amiről szól a poszt.

Na, nem keserítek senkit, jóéjt!

zsoltix 2009.12.02. 22:49:22

@zsoltix: Ez egy eleki sztori. Kerdem en: ez nem negativ diszkriminacio? Ha valakit a rasszjegyei alapjan kulonboztetnek meg negativan, az nem rasszizmus? Bemegy egy szoke, kek szemu, hiporeklam boru gyerek osztondijat igenyelni, egyreszt:mi alapjan dontik el, hogy o cigany, vagy sem? Ha annak vallja magat, akkor az. Ha kirugjak paros labbal, mert mindennek kinez, csak romanak nem, az rasszizmus. De ha megnyeri az osztondijat, aztan kikialtjak jogosulatlan igenylonek, a skandinav rasszjegyei miatt, az sem rasszizmus?

zsoltix 2009.12.02. 22:59:18

Amugy csodalkozom, hogy ezt az eleki ugyet nem kapta fel a media. Tegnap hallottam rola riportot a radioban, gondoltam, utananezek a guglin is. Nagy semmi. 2 cikket talaltam osszesen.

Kartal (rezervált) 2009.12.02. 23:46:01

@Horizont: "...ha egy cigány munkára jelentkezik és erőteljesen cigány kinézetű, nem veszik fel."
Ezt azért nem vártam tőled. Eddigi munkahelyeimen minimum 50% volt a cigányok aránya, de megesett, hogy megszámoltuk az üzemben lévőket: 26 cigány volt, és 6 fehér... Vannak helyek, ahová direkt őket veszik fel, mert nem kell szakképzettség, és ki lehet szúrni a szemüket a legalacsonyabb bérrel. Még olyan is volt, hogy érettségivel, cég profiljába vágó szakmával mentem felvételizni, elküldtek, mert nincs felvétel, de közben a félanalfabéta cigánygyerek előttem írta alá a belépését...
Egyébként most volt segélyosztás, ezt onnan tudom, hogy amikor este tízkor hazafelé igyekeztem melóból, a pályaudvar kocsmája előtt két rendőrautó és két cigányhorda állt, a harmadik meg a kocsmában üvöltözött... aztán a részegen üvöltő, a csordát kidobó kocsmárost életveszélyesen megfenyegető banda keresztülvágott a pályaudvarom. Nem mondanám, hogy félelmet és riadalmat váltottak ki az emberekből, hisz mindenki oly meleg szeretettel üdvözölte őket, mint a leprát nyáron... Na őket mikor oszlatják fel végre????
Szóval az ilyen kirekesztő, csak a náci zsidótörvényekhez hasonlítható gyakorlaton, mint amit a fenti cikk is tárgyal, én is felbaszom magam, de nagyon. És azt hiszem, kénytelen leszek venni valami fegyvert is, megelőzendő, hogy hazafelé ilyenkor kilyukassza a bundám valamelyik segélyét elvedelő kátrányos helyzetű megélhetési kisebbségi rettegő...
Hogy rohadnának meg a seggnyalóikkal együtt!
Bocsánat a vulgarizmusért...

Kartal (rezervált) 2009.12.02. 23:51:50

@Doña ¡Cara(mba)!: "Ez egy rasszista, fasiszta, náci ország: bőrszin alapján adnak állást, bőrszín alapján ítélkezik a bíró, bőrszín alapján jár lakás, bőrszín alapján jár segély. Milyen államforma ez?"
Eddig azt hittem, csak én látom így a dolgot. Úgy tűnik nem vagyunk egyedül, bár hogy ez jó vagy sem...

A nagyszüleim Erdélyből származnak, székelyek, én is az vagyok. Lehet, jobb lenne odamenni lakni, többet érnék, mint itt...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.03. 06:09:51

@Doña ¡Cara(mba)!: Hi! Nyugi, van még remény, Magyarország most ébredezik...
"Talon, ha akar megerősít vagy cáfol: az unokatestvéreim Erdélyben NEM akarnak már jó ideje ide jönni, NEM kell már nekik a kettős állampolgárság."
Én SOHA nem akartam elmenni innen, mert nekem itt JÓ, itt él a családom, a barátaim, mindenki aki számít, terveztem régen hogy esetleg, pár évig dolgozni elmennék, s aztán hazajönnék, de már mind1.
A kettős állampolgárság soha nem érdekelt, majd ha reális esélyét látom annak hogy megvalósulhat, akkor elkezdek róla gondolkodni.

esef 2009.12.03. 06:49:08

@Horizont:
Ismerek több dolgozó cigányt. Van köztük házmester, kétkezi munkás, irodista is. Mindegyik a saját erejéből küzdötte fel magát. Büszkék arra amit elértek, még akkor is ha "lenézett" munkát végeznek. Igénylik, hogy megdicsérd a munkájukat, másnap még nagyobb elszántsággal, még jobban próbálnak teljesíteni. Érzik, hogy befogadták őket és nem "cigányként" tekintenek rájuk. Nincs 15 gyerekük, ellenben rendesen öltöztetik, iskolába járatják őket, foglalkoznak velük. Aki hasonlóan integrálódott, azt hagyjuk békén, az az én szememben magyar, nem cigány.
De az, aki nem csinál semmit, bűnözik, segélyért áll sorba, azt rögtön viszi elverni a kocsmába, az uzsoráshoz, aztán sír, hogy mekkora a csóróság, magáért tenni nem képes, az igenis egy CIGÁNY. Akinek kitakarítják a putri környékét és egy hónap múlva ugyanúgy össze van szarva, akit kiszednek a putriból, berakják házba, azt két hónap alatt szétbontja, az CIGÁNY. Ha összeszámolnánk, hogy az elmúlt 20 évben mennyi lett ezekre a tetvesekre költve, abból simán visszafizethettük volna minden adósságunkat. Ezek meg takarodjanak. Haza Indiába, de mehetnek Nyugat-Európába is, tapasztalják csak meg ott is, hogy milyen népség. Vagy mehetnének az übertoleráns Izraelbe. Ja, hogy ott él a legkirekesztőbb nép a világon?

reKorrekt 2009.12.03. 07:56:06

@Kartal (a dühös): Az a gond a székelyföldi melóval, hogy mindenütt követelmény a felsőfok román. Egyelőre ;)

redriot77 2009.12.03. 08:20:32

Integrálódjanak. Bele az ózonrétegbe, oda.

Kartal (rezervált) 2009.12.03. 08:49:39

"Az ünnepek közeledtével megáll az élet a minisztériumokban, de szociális minisztériumban pályázatokat fognak elbírálni? Hova ez a nagy sietség?"
Pedig elég egyértelmű a dolog, nem tudom mit nem lehet ezen érteni: a pénzek útja már le van sikálva, nem fognak ők ünnepek között dolgozni. Csak az érdekelne, mennyi csorog belőle vissza a pártkasszába, és mennyi megy magánzsebbe.

@esef: nekem is egyik közvetlen főnököm cigány, de csak akkor esett le, amikor mondták, hogy az, különben a mai napig nem jutott volna róla eszembe. Az egyik legjobb szakember a cégnél, és ezerszer inkább dolgozok vele, mint a nagyképű, bunkó, folyton anyázó, hőbörgő "vérmagyar" kollégával, aki történetesen Jobbik párttag...

Nzoltan 2009.12.03. 08:58:44

Ez bazzzmeg! :DDDDDD

Kartal (rezervált) 2009.12.03. 09:45:21

@Nzoltan: Nem tudom milyen az átlag, kevés Jobbikost ismerek, vannak köztük - már akiket ismerek azok közt - buta, bunkó, sültparasztok, és vannak tenni akaró jóindulatú emberek is.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2009.12.03. 10:08:23

@Kartal (a dühös):
Szegíny romák! Hát, csak jobban tudják, mi a jó nekik, mint a fasiszta magyarok!
Az ilyen íróasztal-megmondóemberekből van elegem!

picur3ka 2009.12.03. 10:21:30

@Kartal (a dühös):

'egeszseg karosito munka' ??? Melyek ezek a szektorok, ahol -csak?- romak ilyet vegeznek?

Kartal (rezervált) 2009.12.03. 10:33:10

@picur3ka: Jájj, há' nemértitek? A cigóknak minden munka egészségkárosító!
agymosott.blog.hu/2009/08/18/verebszamlalo

synthesizer 2009.12.03. 10:44:05

Elsőre úgy olvastam, hogy a romákat digitalizálják.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.12.03. 10:52:11

@synthesizer: Istenem, de jó lenne, egy shift-delete kombinációval megszűnne a roma kérdés:):)

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.03. 11:12:18

@Kartal (a dühös): Igen, Kartal, ez egy rasszista ország, államformája etnikai kapitalizmus.
Az egészséges, életrevaló népeknél minden NEMZETI, még akkor is, ha naponta 1 milliárdszor írják is le a médiában, hogy ők nem nacionalisták. Nacionalista a francia, az olasz, a görög, a finn, a horvát, az osztrák, a 3 fő etnikumból összetevődő Svájc, nacionalista Románia (nagyon), az Szerbia, csak egyelőre megpróbálják kordában és féken tartani a bitang erős nacionalista vonulatot, az EU-n kívül übernacionalista Oroszország (ott csak átmenőben voltam, egyszer végig a mai szabad államokon keresztül, mint itt már említettem, fel a Balti tengerig, Karéliáig és ott léptük át az orosz-finn határt: Belorusszia, Litvánia, Lettország, Észtország, Oroszország, Karélia, ez 1988-ban volt, még útvonalengedéllyel utaztunk, Finnország volt a célország, és sokat láttunk, mert csak adott településtől a másik településig mehettünk egy nap, ha megérkeztünk szállásunkra, kihasználtuk az időt, és megnéztünk, amit lehetett, meg persze útközben is megálltunk egy-egy nagyobb városban, aztán még egyszer kellett mennünk, átutazóban voltunk, de mivel a reptéri átszállásunk nagyon rosszul jött ki, maradt kis időnk a nézelődésre. Olvasni is szoktam ha tehetem Oroszországról, mert nagyhatalom és nekem úgy tűnik, hogy mi, magyarok semmit se tudunk erről az országról, azt hisszük, ugyanaz, amit még mint Szovjetunióról tanultunk - én speciel nem, mert Romániában fütyültek a szovjetekre). A másik meglepő hiper nacionalista ország Kína volt. Üzleti út vezetett olyan messze, muszájból mentünk, nehogy már dicsekvésnek hasson:(((((
Azért írtam le ezeket az országokat, mert ezekben megfordultam, olvastam valamicskét társadalmi berendezkedésükről, és talán egy borsószemnyit értek mentalitásukból. Mindegyik erősen nacionalista, engem a kinaiak leptek meg leginkább.
És akkor azt kell olvasnom, hogy vajon a székely magyar-e (amúgy magyarul beszél az istenadta, nem is beszélne románul, ha volna olyan toleráns Románia, és megengedné. De nem engedi. Muszáj megtanulnod az ország nyelvét, akkor is, ha a magyarság és a székelység volt az őshonos államalapító nép, a szászokat Szent István királyunk telepítette le Szászföldön - kaptak a magyar királytól autonómiát - ma így neveznénk. A szászok bírája megtehette, hogy magyar király vagy erdélyi fejedelem, ha a szászság úgy döntött, nem engedte be se őket, se hadi kíséretet a szabad száz városokba, ahol szász bírák kormányoztak és hoztak rendelkezéseket, melyek ezekre a földrajzi területekre kiterjedtek. Ők azért hozzátartoztak az őshonos államalapítókhoz, mert nem beszivárogtak az akkori "schengeni" határokon, hanem törvényesen immigráltak Erdélybe (mintha ma rögtön állampolgárságot és politikai jogokat kapsz mondjuk az USA-ba, ami mellesleg ritkább, mint a fehér holló, hogy ilyet szerezz). A szászság nemzetalkotó nép(etnikum volt) Erdélyben. A románság nem, ők később jelentek meg Erdély területén, jobbágyként telepedtek meg, és csak a 19-ik században, amikorra felszaporodtak, akkor kezdték el pedzegetni a külön jogaikat, elszakadási szándékukat Erdélytől, és követelték az uniót Óromániával. Amúgy a Első Világháborúig a magyar parlamentben szép számmal ültek echte román képviselők, akik a románokat képviselték, románul szólaltak fel a magyar parlamentben, a románok is juttatták mandátumhoz, ez benne volt az alkotmányban. Önkormányzatiságuk nem volt. Iskoláik, anyanyelvű templomaik viszont százával, ezrével - ezek megépítését az osztrák-magyar monarchia, de még előbb is, az Erdélyi Fejedelemség támogatta. A paradoxon az, hogy előbb voltak Erdélyben román iskolák, mint Moldovában és Olténiában. Nem az ortodox, hanem a magyarok által szorgalmazott görög-katolikus egyház (ez erdélyi román egyház) használta a román nyelvet, mint liturgiai nyelvet. Ez is hozzájárult a román nemzeti "ébredéshez".

Azt mindenki, aki egy csepp történelmet tanult, tudja, hogy ha Erdélynek nem sikerül megúszni a török elfoglalást, és nem maradhat adót fizető, de mégis önálló állam: az Erdélyi Fejedelemség, akkor nincs folytonos magyar állami létezés. Abban az időben Erdély volt az "igazi" Magyarország. (Regényben Móricz foglalkozott részletesen ezzel a korral).

És most azt kell megérni, hogy felneveltünk egy olyan etnikumot, amelyik nem tartja fontosnak, hogy hű állampolgára legyen Magyarországnak. Skandálják, hogy dögöljenek a magyarok.
Hol tartunk, kérdem én, a naiv? Diszkriminációról beszélnek, de ha kapnak valamit diszkrimináció alapján, az okés. Ha adni kellene, az kirekesztés. Erre írják itt a lapokon: nooooormáliiiiiis??????
Életrevaló az ilyen nép, aki magára hízlalja ellenségeit? Ki teszi ezt a híres Európában?

Felteszem másképp a kérdést: van-e török önkormányzat Németországban, esetleg Franciaországban? Van?

Summa summarum: a DISZKRIMINÁCIÓ az diszkrimináció akár negatív, akár pozitív. Tehát ma, Magyarországon DISZKRIMINÁCIÓ van, mert ugyanazt a munkát nem kaphatja meg egy magyar, sváb etnikumú, ha ugyanolyan vagy jobb a képessége, mert nem cigány.
Még egyszer leírom: EZ VASTAGON DISZKRIMINÁCIÓ. ELVBEN TÖRVÉNY- ÉS ALKOTMÁNYELLENES!!!!!!!!!

Na, ennyit, remélem, te elnézed nekem az indulatomat és megértesz.

Köszi előre is türelmedet, hogy ennyi töménységgel köszöntelek e délelőtti órákban.

Legyen neked egy nagyon szép napod!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.03. 11:22:59

@Talon Karrde: A tegnapi kirohanásom okán úgy érzem, neked még tartozom egy rövidke válasszal.

Köszönöm visszafogottságra intő soraidat. Mára lehiggadtam.

A "sokdimenziósokat" pedig sztem hagyd békén, ezt meg én tanácsolom neked. Nagy falat. Mérd fel, van-e erőd a harchoz. Mert ahol sok pénz mozog, ott, ha nem elég ügyes az ember, ledarálják.

Légy okos - és légy boldog Erdélyben. Ha valamikor valahova mégis menni kell, a finn "rokonok" sokkal jobbak: nehezen fogadnak be, de törvénybetartáson alapuló államuk van. És a dolgos kezeket sokra tartják. Nem szeretik etetni a léhűtőket, nagyon megválogatják, kit engednek be, EU ide, EU oda.

Kartal (rezervált) 2009.12.03. 11:58:50

@Doña ¡Cara(mba)!: Nekem egy barátom dolgozott Finnországban, csak szépet és jót mondott.

Egyébként csakhogy megint cigányozzak egy kicsit: most jött haza a szembeszomszéd nőstény cigány bevásárlásból (hadd ne írjam, hogy nő. Ez a lény nem az.). Vörösre festett hajával messziről rikított, amikor KISZÁLLT A TAXIBÓL!!!! A szomszédos kisvárosból három busz jön 11 és 12 között, de neki derogál buszra ülni, taxizik inkább. Persze fussa, tegnap volt segély, mint már mondtam ( @Kartal (a dühös): ), aztán jövő héten zeng a falu attól, hogy nincsen pénze kenyérre...
Ezeket szívem szerint a fiatal magyar párok számára épített társasházaknál integrálnám. Igen, bele az alapba! Bár tartok tőle, az is tönkre menne tőlük, olyan szar anyagból vannak.

Kartal (rezervált) 2009.12.03. 12:08:53

@Doña ¡Cara(mba)!: Hát ha valaki megérti az indulatokat, akkor az én vagyok. Sokszor én is fuldoklom bennük, a tehetetlen düh, a harag majd megfojt. Rá is jöttem hamar, hogy tulajdonképpen nem vagyok magyar...
Asszem írok is (még)egy bejegyzést arról, hogy a magyar kormány tulajdonképpen náci hagyományok alapján vezeti az országot (lásd Himmler: én döntöm el ki a zsidó; Draskovics: aki úgy néz ki, mint egy gárdista, azzal szemben a rendőrnek el kell járnia)...

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.03. 13:03:35

@Kartal (a dühös): Kösz a megértésed. Így sokkal könnyebb megbirkózni azokkal a lelki koloncokkal, amiket ránk raknak, amit cipelnünk kell, azzal a sok mázsával a hátunkon mégis dolgoznunk kell, hogy mi, családunk valahogy éljen és jusson bőven belőle gyalázóinknak is.

És a magyar kormány rasszista, kirekesztő kormány. Ezt nem viccnek szántam. Egyszerűen az.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.03. 13:53:31

@Doña ¡Cara(mba)!: "A "sokdimenziósokat" pedig sztem hagyd békén, ezt meg én tanácsolom neked. Nagy falat. Mérd fel, van-e erőd a harchoz. Mert ahol sok pénz mozog, ott, ha nem elég ügyes az ember, ledarálják."
a cukiszájtosokat védő mangalicára gondolsz?

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.03. 17:01:57

@Talon Karrde: Nem néztem a site-ot, én arra a site-re gondoltam, ahol Laspalmast megfenyegették. Sok pénz áll mögöttük, és a pénz nagy érdek, nagy hatalom. De ügyes vagy te, csak áén akit kedvelek, azt mindig féltem.
Tudod, tyúkanyó szindróma. Elvégre nagy fiam van, ő mesélhetne erről a kotlós-anyó tünet-együttesről:-)))))

redriot77 2009.12.04. 08:01:38

@picur3ka: egészségkárosító munka. A jó kurva édesanyjukat. Nekem is kifolyik a szemem a monitortól, alig múltam harminc de már reumás vagyok, az állandó stressztől pedig olyan a vérnyomásom hogy nincs az a drum'n'bass ritmus ami durvább lenne. De Kolompár Húlió válogat... Kapják be.

Kartal (rezervált) 2009.12.04. 10:19:12

@Doña ¡Cara(mba)!: én sem viccként mondtam. Az. Egyre több hasonlóságot találok a náci német kormány, és a mai "magyar" kormány intézkedései között...

hapcika 2009.12.06. 20:08:55

Azért lehet munkát találni. Önkormányzati épületeket, bérlakásokat fel lehet újítattni velük és nem 10x áron vállalkozásokkal.

fokabacsi 2009.12.07. 07:10:08

@hapcika: Te felnőtt vagy? Tudod, hány cigánynak van szakmája? Tudod milyen az általuk végzett munka? Milyen munkát lehet végezni 4-5-6 osztállyal? Volt szerencsém dolgozni váltásban hegesztő cigánnyal,egy hétig ! Utána egy hónapig javítgattam az elqrt munkadarabokat!Természetesen vannak jól dolgozó cigányok is, de nekik van munkahelyük.

hoplita 2009.12.07. 12:37:07

A magyar nyelv nagyon találó tud lenni....van egy kifejezésünk ; cigánymunka.

Minden benne van.....

@fokabacsi:
Hasonló tapasztalatokról tudok beszámolni az építőiparból.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 14:14:24

@hoplita: Éppen ideje kigyomlálni ezeket a szavakat, nem gondolod? Nem pízsík (pol.korrktek, csak igazak:DDDDDD)
- a cigánymeggy - mehet a levesbe
- a cigánykereket vetni - mehet a levesbe
- cigányútra ment (azaz rosszul nyelt), szintén nem korrekt
- a zsidócseresznye (ez egy száraz növény, semmi haszna, csak télen dísznek jó, akinek tetszik az efféle) - nem korrekt politikailag
- vándorol, mint zsidóban a fájás - nem korrekt

Javasolom, ezeket a kifejezéseket helyettesítsük be valami más szóval: például, diszkriminált tenikai meggy, diszkriminált etnikai kereket vetni, vandorol, min diszkriminált etnikumban a fájás.

Tudsz még ilyen kifjezéseket? Csokorba kell gyűjteni és azonnal elindítani egy új nyelvújítási mozgalmat:-))))))))

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 14:15:06

Javítás: nem píszí, azaz nem PC-ék.

hoplita 2009.12.07. 16:12:26

@Doña ¡Cara(mba)!:
Hehehe....

Cigánypecsenye, cigányfúró, zsidó van a pakliban (ha meg van fordulva a lap a többi között),
zsidós a festés (itt-ott nem éri a pemzli a felületet és előtűnik a régi szín), van zsidózsák is, az piszok öblös, sok fér bele.....na, majd még gondolkodok.:DDD

Roltii 2009.12.07. 16:47:50

@Marcellusca:
azt már ~70 éve nem gyártanak:D

Marcellusca 2009.12.07. 17:00:42

@Roltii: Az nem az, Te, hüjjjje! :DDDD

hoplita 2009.12.07. 17:36:38

@Marcellusca:
A népi elnevezések, a tájnyelvi szavak nem sokat adnak a pécére, de akár a vulgárisabb kifejezéseket sem vetik meg......például a vörös vércse egyik tájnyelvi elnevezése szélbaszó.:))
Nem túl szalonképes, de roppant találó elnevezés, aki látott már vércsét szitálni széllel szemben, az megmondhatja.:DDD

Marcellusca 2009.12.07. 18:01:47

@hoplita: Ó, azok az egyszerű, tömör, találó, népi elnevezések. :)

Biztos igaz igaz, de még nem láttam vércsét széllel szemben szitálni (vagy nem tudom, hogy az az volt). ))))

süti beállítások módosítása