Skip to content


       Szűrés lista

Új kiegyezés Dakota Tündivel

Szenzációsak ezek a szocik ... komolyan mondom, hiányozni fognak.

Hétvégén kiadták az év egyik legszórakoztatóbb sajtóközleményt, miszerint ők felháborítónak és elítélendőnek tartanak minden korrupciós ügyet, és hogy Tarlós István a továbbiakban ne akadályozza a korrupció elleni intézkedéseket.

Ezt nem találták elegendőnek, ugyanis Steiner Pál kiadott külön is egy közleményt. Ugye péntek este (dec.4.) vették őrizetbe a BKV fejest, a derék Pali már vasárnap (dec.6.-án) verte az asztalt: "A Fidesz álságos politikájának ékes bizonyítéka, hogy két napig semmit nem tettek a vizsgálóbizottság felállításával kapcsolatban. Steiner Pál ma felszólította György Istvánt, hogy haladéktalanul hívja össze a vizsgálóbizottságot. Ennek a Fidesz eleget tett, amit csak üdvözölni tudunk."

Pali, te hétvégén mikor tettél egy tollat is keresztbe a Városházán?

Hosszú hallgatás után felbukkant Nyakó Pista is, hozzászólva a ballib év végi nagy vesszőparipájához, találkozott-e Orbán Putyinnal, ha igen akkor hány percre és hol, kinek ment a meghívó, mosott-e kezet előtte a Zorbán, ittak-e vodkát, hol van egy rohadt fotó az eseményről ...


"Orbán Viktor a múlt héten még a magyar diplomácia Kiszel Tündéjeként próbált a világ erős embereinek a közelébe férkőzni, de volt, ahol Dakota Tündinek egy fotó sem jött össze a nagy találkozóról."


Dakota Tündi. Best. Ever.

Az éremnek azonban van egy másik oldala is ...

Lendvai másfél hónappal ezelőtt mutatta be az MSZP "Haladás és biztonság" című programtervezetét (pdf). Azóta viszont a választmány stratégiai bizottsága fogta, és átírta az egészet.

Még új címet is kapott: "Új kiegyezés"

"Abba kell hagyni az állóháborút, egyik oldal sem makulátlan, de az ország szétszakítása bűn. El kell fogadnunk, hogy nem vezethető az ország egy-két ciklusonként másfelé. Nem lehet folyamatosan egymásra mutogatni, egymás eredményeit gyalázni, folyton kicserélni a közigazgatási apparátust, politikai meggyőződést sejteni a szakmaiság helyén is. Az emberek nem szeretik a zűrzavart, rendet, békét szeretnének" - magyarázta a Hírszerzőnek egy választmányi tag

Kikerültek a doksiból a  "jobboldal/Fidesz vagy hazudik, vagy nem tudja mi a teendő"-típusú megjegyzések. 

Bekerült viszont a következő bekezdés többek között: "a fejlődés, a társadalmi béke feltétele most is egy modern kiegyezés. Meggyőződésünk, hogy először a mérsékelt pártoknak kell megegyezniük az ország fejlődése érdekében és a szélsőségek megerősödése ellen. De kiegyezés kell a társadalommal, az üzleti szférával, a különböző érdekképviseltekkel, a civilekkel és az egyházakkal is."

Ó, jönnek majd a mézes-mázos mondatok, a "fogjunk össze" , "temessük be együtt az árkot", "állapodjunk meg a nemzeti minimumról" és a többi közhely.

Ez persze a Fidesznek csapda, mert ha szépen beintenek, a szocik körbesírhatják az országot, hogy ők mindenre nyitottak az országért, de a galád Fideszt csak a hatalom érdekli ...

Láttuk már a Nemzeti Csúcson, milyen gyönyörű színjátékot képesek a színpadra állítani több felvonásban, több szólamban a szocialisták.

Az egyik baloldali pártocska máris bejelentette, hogy ismételjék meg a tavalyi előadást.

Keménynek kell lenni, és az árkot pedig a szocialistákkal meg a szabaddemokratákkal betemetni a választások után ...

 

Címkék: politika mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr901579799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.12.07. 14:18:39

Sok mindent megértek, de azt nem, hogy mi a fenét kell ezzel a bukott bandával foglalkozni.
Majd az ítéleteket, és azok indoklását kell közzé tenni.
És kivonultatni a kerTV- ket, hogy egyenesben közvetítsék, amint hosszú tömött sorokban elfoglalják helyeiket, valamelyik jól őrzött intézményben.
Hogy védve legyenek.:D:D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.07. 14:19:38

@Marcellusca: Iííígen persze!Aztán majd jövőre egész másképpen fogsz beszélni! :))

dr. Grünwald Ottó · http://zikkajl.inda.hu 2009.12.07. 14:25:48

az árokba bele kell lőni mindegyiket aztán felőlem akár be is lehet temetni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.07. 14:29:48

@Doña ¡Cara(mba)!: Szia kislány:)))) Nekem pont ez volt az egyik bajom veletek,hogy egy olyan emberért rajongtatok aki szerintem semmit sem tud.Mondjuk én úgy szavaztam a másik oldalra,hogy eleve nem sokat vártam tőlük.De mára már ezt is alulmúlták.:((

f.m.j. 2009.12.07. 14:40:53

index.hu/belfold/budapest/2009/12/07/ismet_allvanyok_moge_bujik_az_orszaghaz/

ezt mán hiába tódozgatják-fódozkodják...

@Tigeri:

azért szerintem Fidesz-kiábrándultnak lenni akkor se olyan ciki, mintha valaki mszp-kiábrándult lett :):):)
Oké, kiegyezek egy döntetlenben, de itt most nem én vagyok a csak törzzsel rendelkező feketelovag ;)
Mentség egyiknek sincs, és amúgy meg nehogymá' a mi felelősségünk legyen, hogy "ők" hogyan éltek vissza a helyzetükkel, meg mindennel, amivel csak vissza lehetett éni!

Agyalap 2009.12.07. 14:50:22

@Noname Cowboy: "Mit hallok reggela rádióban! 107millát basznak el az autópályaépítkezések fotózására!
Ez mégis minek????? Kinek??"
Na ez nem úgy van ám! Ha ismernéd a közbeszerzési tenderek logikáját, minimum skizofréniát kapnál utána :) Magam is kb egy hete hallottam, azt hittem vicc:
Egy csomó kritériumot kiírnak a tenderben. Az EUs pályázatokat mindig dokumentálni kell közben, erre vannak a fotók.
És most jön az agyrém: a pályázat elbírálásakor nézik az árakat: egy brossúra (1000 db) 5 Ft, egy fénykép (1000 db) 20000 Ft, egy km autópálya 1,5 Mrd Ft, stb.
Minden tételnél pontot kapsz attól függően, hogy a legolcsóbb és legdrágább között hol állsz. Az összpontszám nyer.
Ha te 10 Ft-ért vállalsz egy km autópályát, iszonyatosan megnyered azt a kategóriát. Ha egy fényképet 1M Ft-ért vállalsz, azt a kategóriát elbukod, de a fotókon kaszálsz.
Úgy kell tehát sakkoznod, hogy a nagy pénzes tételeken jó árat adj, majd behozod a többin (esetleg egy kis profittal). Persze nem szabad ilyen árat adni egy fényképre, az rögtön bukta lenne, de egy szolidabb rabló áron nem akad meg a bírálók szeme. Rengeteg taktikai dolog van benne, (esetleg idő közben változtatnak és nem kérnek egy nyomtatott kiadványt vagy lakossági fórumot) de a fénykép mindenképpen kell a dokumentációba - az tuti nyerő tud lenni.

De sajnos nem vicc, ez ma az elfogadott közbeszerzési rendszer. Akinek elég vastag a bőre, jól megél belőle - és nem is jogellenes. Hogy undorító? Hát igen...

Agyalap 2009.12.07. 14:53:47

@Doña ¡Cara(mba)!: Amúgy az is megér egy misét, hogy hogy bírta elveszteni a Fidesz a 2002.es választást. Ha annyira jók lettek volna, kormányzati pozícióból simán megtartják a hatalmat...

Kartal (rezervált) 2009.12.07. 15:03:12

@Doña ¡Cara(mba)!: nálam a reálpolitikus=gerinctelen állatfaj
"A maszop nagyon jól érti a mi, magyar lelkünket" - dehogy érti, ha így lenne, akkor nem tiltották volna be a Gárdát. Amit tiltanak, azt egy magyar többszörös lelkesedéssel csinálja :)
@Marcellusca: én meg soha ki nem állhattam :D
@Tigeri: na én is valahogy így voltam. Aztán azóta radikalizálódtam :D

Marcellusca 2009.12.07. 15:20:22

@Kartal (a dühös): Én is erre gondoltam, csak kicsit pc voltam. :D

kuki123 2009.12.07. 15:44:54

némi olvasni való vérnyomás emelésnek:

kuruc.info/r/35/51774/

és ez a 21.század európai unió

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 15:49:21

@Marcellusca: Te ténylegg mázlistának születtél bizonyos szempontból! Amúgy helló, mondjuk ezzel kellett volna kezdenem.
Talán 20 év múlva már érteni is fogjuk egymást:-DDDDD 20 év nem nagy idő:-)))))))))))

De ne feledd, mi úgy indultunk neki 1990-nek, ennek a cinkelt kártyás társasjátéknak, hogy demokrácia jön. Nem néztük a kártyákat, nem adták a kezünkbe. Tanulnunk kellett, hogy a szabályok esetenként változnak, mindig úgy, hogy egy valaki oszt és annál van a pakli, amiből húzni lehet.
El tudsz te engem képzelni fiatalnak, hülyének, forradalmi hevületben? Szeretem a pénzt, de nem érdekel, csak arra kell, hogy elköltsem. Mert arra való - gondoltam én. A köztulajdon meg nem lopásra való: gondolta Segnorita Donna, az idótája.

Antallt én nem tekintentettem senkinek: szememben egy nagy híg nulla volt. Szegény apám, akkor még élt, állandóan azon vitáztunk (mit vitáztunk, ordibáltunk, sokszor csaptam be az ajtót, mondván ide se jövök többet, ő utánam ordította, ne is gyere, nekem nem vagy a lányom, ha semmi eszed nincs - én bele voltam pusztulva, hogy Antall a miniszterelnökünk, akinek a szájában is megalszik a té', ki nem állhatom az ilyen férfit, az menjen dadusnak. Csak fújta a "tetszettek volna forradalmat csinálni", de azt nem tette hozzá, hogy ő meg tetszett volna a múzeumban maradni, nem kötelező miniszterelnöknek lenni, az ilyen szöröncsétlen, erélytelen férfinak még az is túl jó hely.... Apám egy dologért imádta Antallt, mert annyit ki bírt nyögni, hogy 15 millió magyar miniszterelnöke, amiért aztán szívtunk is, rendesen. NEM MONDANI KELL, ilyenkor kell lapítani és megígérni fűt-fát, aztán annak az ellenkezőjét csinálni. Hát én tanítsam a diplomáciát, caramba! :)))))) Semmit nem cselekedett, semmit, ez az a hírös antalli örökség, amit ma látunk. Sajnálom apámat, magamat a fölösleges vitákért, és azt is sajnálom, hogy messzebb láttam, mint ő. A dolgokat nem mondani, hanem megcselekedni kell. És a tetejében az Antall kabinet ELSŐ (nézz utána a címer és egyéb elhalaszthatatlan viták után, a LEGELSŐ törvénye a kisebbségi törvény megalkotása volt. Azt hittem hannyatt vágom magam, fel se kelek az életbe', hát NEKÜNK kell ezt a kérdést rágni még mindig, miért nem kérdés ez SENKINEK a szomszédos országokban, ahol joggal kellene annak lennie?)

Végignéztem ezt a vergődést, fiatalon, aztán jön a Horn elvtárs-pajtás és mindenki, aki a múlt rendszerben a legfelső vezetésben volt. Kisváros egy Pécs, itt aztán tökéletesen lehetett látni, visszajön az egész pártháza meg kisz-biz.!
Azt hittem, nem látok jól.

Persze, hogy örültem 1998-ban, hogy na most, most talán valami Ausztria-féle modell felé orientálódunk, ami ment is, ha kicsit zötyögve, de irigyeltek, mi voltunk Európa éllovasai itt, a Lajtán túl.

Aztán két egymás utáni bevörösödés (ami alatt vörös kapitalisták uralomra jutását kell érteni), azt hittem 2006-ban, ezt már nem élem túl, nem érdemes túlélni. Mit hagyok én a kölkömre? Hogyan tudok én elszámolni magam előtt, kölköm előtt, majdani gyermeke előtt, ha ennyi futotta belőlünk,hogy rendre veszítsünk?
2005 június 4-e volt az a nap, amikor kiléptem a pécsi Fideszből. Amikor egy trottyos 73 éves profot (na nem a Papp profot, azt nem), egy no name profot jelöltek a körzetemben ogy-jelöltnek a 20006-os tavaszi országos választásokra. Jó volt a pedigrée (tudod, a kutyaeledel, nehogy már rosszra gondolj,:)))))) Ja, kapott kerek 23%-ot:-DDDDDD Úgy kiütötte Szili az első fordulóban, mint szél az árnyékszék ajtaját. Még második forduló se volt. Hiába mondtuk százan és százan, az akkor már szervezetileg átalalakult Fideszben, ez öngól, harakiri (nem összetévesztendő Mata Harival. De a Fidesz azóta is összekeveri a jobb és a balkezét).

Azóta szabad vagyok.

OFF
Meghallgattad a Pink Floydot? Az se baj, ha nem. Van dolgod elég otthon, gondolom 12 óra meló után:(((((
ON

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 15:52:34

@Tigeri: Szia!
Nem tudom, melyikünk a szerencsésebb kiábrándult, de azt tudom, te vagy a fiatalabb, ezért talán mégis te vagy a Jolly Joker:))))
De a kislány, hát azzal a májamat kenegeted (nem a hájamat, mert folyton fogyizok - van nap, hogy a semmi is több kalóriát tartalmaz, mint amit megeszek:(((((

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 16:07:00

@Agyalap: Igen, nem voltak jók kormáynzati pozícióban, mert nem figyelték a közvéleményt, de ennél sokkal-sokkal nagyobb baj volt, amit nálam milliomszor okosabbak fogalmaztak meg: nulla, vagy még inkább mínusz nulla médiájuk volt. Az meg kell, az hatalom.
Nem szántak rá se pénzt, se észt, se hatalmat, se meberüket, se semmit.

Úgy maradt 2002-ben a jobboldal, minden nélkül: se rádiója, se tévéje, se lapjai. De ha legalább egyetlen egy ELFOGULATLAN média lett volna az országban...De semmi. A nagy nihil. Pedig mi építkezés volt, akkor indult boomnak az építőipar, a hízósertés felvásárlási ára akkor volt a legmagasabb, de az álattartókat felhergelték, és nem értettek semmit. A küszöbön álló EU-csatlakozás előtti mez.gaz. erősítéséről se! Nem kellett a föld.
Ma kell, kárpótlási jegyért a második holóért. Tán csak nem ők fogják kapálni?

Ja, meg kell az erdő is, vadásznak is az urak, lovagolnak, felvásárolják a vidéki kastélyokat, oda kell külső-belső személyzet, lovász, istállós, gazdatiszt - pihenésképpen a lopásban megfáradt urak, mintha 600 éves arisztokrata palánták lennének

Aztán a sertés, a marha, a tej, a liba, pulyka, csirke felvásárlási ára mélységi rekordokat kellett, hogy döngessen, hogy a mezőgazda elhigyje: a szoci nagyarisztokráciának föld nélküli cseléd kell: kapás, kaszás, harmados-feles munkás, szezon munkás, esetleg belső kertész vagy szakácsnő.

Sztem itt tartunk.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 16:24:53

@Kartal (a dühös):
Idemásolom, amit írtál, így jobban látható, mire is válaszolok:
nálam a reálpolitikus=gerinctelen állatfaj
"A maszop nagyon jól érti a mi, magyar lelkünket" - dehogy érti, ha így lenne, akkor nem tiltották volna be a Gárdát. Amit tiltanak, azt egy magyar többszörös lelkesedéssel csinálja :)

A reálpolittikus valóban gerinctelen állatfaj, hiszen naponta ezerszer meg kell alkudnia. Viszont ha a magyar népéért elér mindent, amit lehet, akkor jó politikus, sztem. Lásd:Putyin.

Sztem a maszop jól érti a lelkünket, játszott is annak húrjain 3x4 éven keresztül. Most sem mi nyerünk, ők veszítenek, aminek oka: a telhetetlennél is telhetetlenebbek, nem tudják azt, hogy az állj, elég volt, most egy picit várni kell.

A Gárdát ők hívták életre (nem, nem titkosszolgálati eszközökkel, a fenéket, azzal, hogy annyira rámásztak a magyarok puszta életére, hogy ez lett belőle. Ők férfiak, még ha nők is, ők a bőrüket viszik vásárra. De ők vannak kevesen.
Nem a parasztnak kell a tévében az igazat megmondania, hanem mások verdesik helyettük a "kezüket" a csalánba! Jelesül: a gárda. Így azért már könnyebb!!!! Mit mond a magyar meglopott paraszt: há' mi jól élünk a cigányokkal, nincs itt semmi baj, ha a politika nem csinálná a balhét. Vannak rendes csigányok, sok a rendes cigány, mi nem is értjük, nem vagyok én rasszista. Hát ez nem sunyiság, mikor éppen nemrég hunyt ki a teteme a kifosztott és megerőszakolt 83 éves öregasszonynak, aki a nagyanyja lehetett volna? Így kimúlni egy öreg néninek a vliágból? És erre CSAK ENNYI a társadalom válaszs? Egy cseh paraszt vajon hogyan adná elő a történteket - ja és persze a cseh média???

Gyávák vagyunk, itt leírjuk, hogy adjon az isten szebb jövőt, de vajon kimegyünk-e a térre? Az avatásokra? Hányan? Ha a kamerába kell bemondanod a neved, ki vállalja itt, ezeken a lapokon? Mert rosszul éreznénk magunkat, úgy éreznénk, "rossz" társaságba keveredtünk, hisz a média is megmondta.

Ha van, aki nem így gondolja, miután magába szállt, akkor oké, remélhetőleg csak én vagyok gyáva egyedül a nagy magyar ugaron:(

Marcellusca 2009.12.07. 16:28:40

@Doña ¡Cara(mba)!:
Nem akarlak bántani, ezért ne vedd személyeskedésnek!

Valahol csak sajnálni tudom az olyanokat, akik egy-egy emberért (legyen az politikus, popsztár, sportoló, stb.) meg tudnak őrülni. Hogy úgy isszák szavukat, mintha az lenne az örök élet elixírje.
Ott valami mentális problémák lehetnek.

Mindez ma méginkább igaz.
Főleg, ha a Viktorkáról van szó.
Nagyon nagy problémák lehetnek ott, aki megváltóként hisz még benne.
Az elmúlt 20 évben többször bizonyította már, hogy nem az. És még mindig vannak, aki hisznek neki/benne.

A korrektséghez hozzá tartozik, hogy ez a másik oldalra is igaz!
Gyurcsány, mint messiás? Ezen méginkább röhögnöm kell!

Rendszerváltás:
(Ahogy ma divat nevezni) fiatal felnőtt voltam, még diák, hallgató.
Igazából nem is értettem, hogy mit akarnak. Annyit tudtam (és a többség szintén), hogy elég volt az akkori helyzetből és jöjjön valami más!
Azt én már akkor is tudtam, hogy nem lesz egyből tejjel-mézzel folyó Kánaán.
És be is bizonyosodott.

Antall:
Hát, igen.
Amit megfogalmaztál: detto.
Most ugyanezt érzem Sólyommal kapcsolatban.
Ááááááááááááááááá!

tudi 2009.12.07. 16:33:47

Ezeken jót röhögtem, az mszp olyan jó dolgokat tud mondani, hogy a nyakó pista meg a nemzet anyósa simán indulhatna bárhol komédia kategóriában biztos lenne a siker. Ja és a bőrük is aprót vastag már simán lehetne belőle vagy 100 bőrcipőt készíteni.

krtek 2009.12.07. 16:57:57

Egy klásszikus, ajánlom az összes politikusnak (és a kedves édes annyuknak):

A kis nyű kidugja a fejét a trágyából, és ezt kérdezi a mamájától:
- Anyuci! Mi az a csodálatos kék felettünk?
- Az az ég, kisfiam.
- S mi az a ragyogó sárga az égen?
- Az a nap, kisfiam.
- És az a pompás zöld körülöttünk?
- Az a fű, kisfiam.
- Anyuci, ha minden olyan csodálatos kint, akkor mi miért élünk itt a sz@rban?
- Ez a hazánk, kisfiam!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 17:21:46

@Marcellusca: Tevedsz! Nem egy emberben hittem, hanem egy politikai vonalban, ami kanyart vett. Ez a kanyar nekem már nem tetszik.

Történelmi személyiségek pedig voltak, vannak, lesznek. Szimbólumok is voltak, vannak, lesznek.
Valahogy csak ki kell fejeznie az embernek azt, hogy ki, mi, ő merre gondolja az arrát.
Ezt emberek testetítik meg szükségképpen, illetve jelképek. Miért akkora örödög egy "rongydarab", ha nem hordozna és fejezni kei valamit? Például a piros-fehér-zöld, a piros-fehér sávok, de a sarló kalapács dettó, a szvasztika ugyanúgy.

Így van ez a történelmi személyiségekkel is. Most hirtelenjében Dózsa jut eszembe, a lófő székely kisnemes. Lehetett volna abban a felkelő seregben 100 000 Dózsa? Na ugye hogy nem? Ő fejezte ki az egséget, a céltkitűzést, az irányt. Mert alkalmas volt rá, mert a sors csak őt szemelhette ki erre az iszonyatos feladatra: a lecsúszott nemesi rangja, a haragja, a kersztes hadjáratok éppen akkori szerveződése -mindez kellett, és ez egy embernél volt "konstellálódva". Minden seregnek van vezetője. Különben cigány horda az egész.

Dzsingisz kánnak nem volt talán szerepe a mongolok birodalommá válásában? Sztem dehogynem.

Róma már az összecsuklás határán volt, de kellett egy Attila, aki alkalmas arra, hogy pont a megfelelő helyen és időben megadja a kegyelmi döfést. Bárki alkalmas lett volna erre a feladatra? Talán más is, meglehet, de az sem akárki lett volna.

Én így értem a személyiség szerepét. Ez nem tini rocksztár rajongás, de összetéveszted sorsunk alakulására kiható embereket, a hatalamat egy rock-koncerttel.
A tankcsapdájért rajongok, de az más kategória.

Talán sikerült elmondanom, amit akartam.

OFF
Hogy s mint a munkahelyi hurrikkal? Kévégzagtunk, kávézgatunk?-DDDDD
ON

Büntiből egy másik Pink Folyd:

www.youtube.com/watch?v=GBVD5vfNJ7w

Nehogy már komolyan vedd a büntit:)))))))) Remélem, nem az!

ON

Marcellusca 2009.12.07. 17:45:03

@Doña ¡Cara(mba)!: Azé' így mán más a leányzó fekvése! :DDDD
Amennyiben nem egy emberért, hanem eszméért rajongtál.

A fityisz nem csak egyetlen kanyart vett. Nagyon sokat. Kész sújtás már a mentén. :)
Liberál - jobboldali - konzervatív - tömeg - balos néppárt.
Csak így hirtelenjében.
Nekem ettől váltak hiteltelenné. Már idejekorán.

Az is igaz, hogy egy-egy meghatározó személyiséghez köthetők ezek az eszmék.
Ebből kiindulva, és látva a fizyisz struktóráját, melyben abszolút Viktorka a meghatározó, került nálam a szemétdombra mind Viki, mind a pártja.

Azé' nem köllene szó szerint venni az összehasonlítást! :)
Nem a szavakon kell lovagolni, hanem a mondanivalót észrevenni. :D

OFF
Köszi, a hárem jól van. :)
Kicsit foglalkoztam ma is Velük. :D
De csak óvatosan, nehogy elbízzák magukat. :D
Meg, egyébkéntis, én egy tisztességes családapa vagyok. Úgyhogy mindenféle feltételezést is visszautasítok! :DDDD
A Floyd-ot majd otthon.
Esetleg reagálok is rá. :)
ON

Zetek 2009.12.07. 17:45:20

A szocialisták nagyon kiegyezés barátok, ha vesztésre állnak.

hoplita 2009.12.07. 17:47:24

@Doña ¡Cara(mba)!:
Hajjaj, ne is mondd.....én akkoriban nagyon be voltam zsongva.
Például csak azért nem vettem részt a hídblokádban és az utána kezdődő "mókában", mert egy budai társasház belső homlokzatán csüngtem és nem tudtam semmiről.
Na, 2006 őszéből és azóta már nem hagytam ki egy percet sem.....bár az is igaz, hogy ez már nem az a világ, ezek már nem azok az indulatok.......valaki elmondhatná Ovinak is, mert nagyon kellemetlen lesz, amikor rájön.
És a türelem az, amire ne nagyon számítson....fogytán, hiánycikk.:)

Ha kívülálló lennék, olyan, akit nem érint az, ami itt folyik és fog folyni, akkor dörzsölgetném a tenyerem, mert politikai-társadalmi szempontból nagyon izgalmas, érdekes és fordulatokban gazdag hónapok-évek elé nézünk.
De hogy szerepet is kapunk benne, még meg statiszta szerepet, így már egy kicsit lelombozóbb a buli.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 17:53:16

@Marcellusca:
Igen, én egy eszméért rajongtam, tettem, amennyit tudtam. Azért, hogy megteremtsünk egy erős, polgári Magyarországot (ugye, milyen lerágott csont lett, semmitmondó szlogen:((((((((((((((((((((((((((((((((

Mondod te:
"A fityisz nem csak egyetlen kanyart vett. Nagyon sokat. Kész sújtás már a mentén. :) "

Ezért a közérthető, képszerű magyarázatodért pedig kitüntetlek (nem tom mivel, azt se tom mivel szokás, ezért csak gondold ki te magadnak, milyen kitüntetést szeretnél. Máris megkaptad tőlem. Ne mán ezen is én erőttessem az eszem! Nem vagyok én a teremtés koronája, én csak egy vászoncseléd vagyok:))))))))

Marcellusca 2009.12.07. 17:59:19

@Doña ¡Cara(mba)!: Köszi! :)

Gondoltam valami igazán magyaros hasonlatot dobok be. :DDDD

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 18:04:10

@hoplita:
Erre én is azt mondom, amit te: ne is mondd...
Itt Pécsen délután 2 óra tájban szereztem hírt az eseményekről és kerestem valakit, hogy mégse egyedül menjek fel Pestre. Itt akartam hagyni csapot-papot, de leintettek, a férjem azt mondta, hüjjjjje vagyok, volt egy ismerősöm, akit jobboldalinak ismertem, ő meg lebeszélt, pedig szabad volt aznap.
Egyedül nem mertem nekivágni az útnak, mert tudtam, hogy ez éjszakai móka lesz.
De alig volt maradásom, utána mégis bánkódtam, miért voltam olyan gyáva, hogy nem vetettem be magam a kocsiba, aztán hajrá - csak mentem volna a forró fejem után.

Azóta én is lehiggadtam.

AgyAlap · http://agyalap.blog.hu 2009.12.07. 18:10:41

Nekem a Gyaloggalopp híres mondása jut eszembe: Egyezzünk ki döntetlenben!

f.m.j. 2009.12.07. 18:21:03

@AgyAlap: már megbocsi, de én ezt már lelőttem :) 14.40:53-kor :)

Marcellusca 2009.12.07. 18:24:36

Úgy látom ma ki lett szúrva a szemünk egyetlen poszttal. :)))

Megyek is haza! :D

Szép estét, Mindegykinek! :DDDD

Horizont 2009.12.07. 18:30:53

Kiegyezés??? Én nem egyezek ki! Ezek után ami itt folyik szó sem lehet róla. Nagyon vágytam egy ideig a meg és kiegyezésre, de ez a hajó már elment, vagy elrobogott mint a 6.20-as gyors! Hogyan is gondolhatnak bármit politikusaink? Eddig se volt szükségük a NÉP-re (kivéve a 4 évenkénti választásokat), akkor most ne siránkozzanak és ne legyenek szánalmasak.Undorítóak.
Érdekes olvasni benneteket ki miben hogyan csalódott! Látom én vagyok a legidősebb itt (nincs itt Tündér Lala) tegnap voltam 55. A rendszerváltáskor voltam 35 éves, 3 gyerekkel, én nem szégyellem bevallani, hogy nem voltam rendszerellenes (szocializmus) de azért éreztem akkor már, hogy ez nem fog így menni, változásnak kell jönni. És jött! Én saját magamról tudom, hogy egyszer lehet rajongva odalenni valamiért, második rajongás már csak utánzat. Erre értettem, hogy öregebb vagyok mint ti, mert én anno hittem valamiben fiatalkoromban és becsaptak, mást ígértek, lenullázták a büszkeségem amit a hazám iránt éreztem. A rendszerváltáskor még bizakodtam, hogy jön egy szebb jobb kor. Aztán amikor láttam a helyezkedéseket, a pártkönyveket a kukába dobó MDF-be rohanó embereket, a körmenetben csápoló volt kommunista elvtársakat, aztán a privatizációs kótyavetyéléseket, meg úgy "cuzamenn" mindent akkor már tudtam nem lesz itt jobb semmi. A Fideszesek túl fiatalok voltak még, az MSZP-sek olyan nagyon csendesek voltak, örültek, hogy lyuk volt a seggükön, és a karrieristák, haszonlesők mentek tombolni az MDF-.be, és Donnának abban igaza van, hogy Antall gyenge volt. A nép pedig milyen ugye? Csalódott, eltelt 4 év és visszaválasztotta az MSZP-t, mert rájött, hogy a kapitalizmus magyar módra nem is olyan jó! És sajnos mire a Fidesz a hatalomhoz hozzájutott el is vesztette azt a "kezdő báját" . És elvesztette az elveit is, sőt a kétszeres elvesztés után minden jót elvesztett ami volt bennük. És akkor jött egy Gyurcsány aki ismerjük be szónokolni azt tudott és az emberek a nagy "hinni akarásban" bedőltek.És azóta folyamatosan kidől minden! A politikusok, mi a NÉP, a csontvázak a szekrényből meg úgy minden megy ki alólunk. És hát itt van a Jobbik, Gárdástól mindenestől. És megint hinni akarnak az emberek!! Tudom muszáj hinni valamiben, csak óvatosan...... Minden egyes csalódott hittel kilúgozódik az ember szíve-lelke! És egyszer vége.

f.m.j. 2009.12.07. 18:39:29

@Horizont:
Olyan fura, mert miközben persze minden igaz, amit írsz (mint mindig:)) de én ezt a Gyurcsányferit sosem bírtam jó szónoknak, tehetséges üzletembernek, okosnak, intelligensnek, vagy mittomén milyennek látni, tartani. Inkább egy sunyi, simulékony, a kis túlmozgásai akkor is megvoltak, patologiai eset, és komolyan: nem utólag írom ezt, hanem mióta megjelent, mindig így láttam, hogy elmeroggyant :)

Horizont 2009.12.07. 18:48:37

@mókusfüles bukósisak: De kedves vagy, köszönöm szépen.Képzeld a Mikulás a puttonyából pottyantott ki :)) Csak azért írtam, hogy érzékeltessem milyen jó még nektek:DDDD Amikor el akartam keseredni ezen a brutális számon az jutott eszembe, hogy csak az én tágabb környezetemben milyen sokan elmentek a velem egykorúak közül sajnos, és így már örültem is.))

Horizont 2009.12.07. 18:53:26

@mókusfüles bukósisak: Akkor gondolj azokra akik így gondolkoznak Orbánról, mármint így utálták, utálják. Igen akármilyen (volt) Gyurcsány, de a poshadt állóvizet az MSZP-ben csak felkavarta és már aki hinni akart kész is volt a recept, mindent bele tegyük a dolgunk és az emberek MINDIG hinni akarnak! Hisznek és rábasznak (már bocsánat, de ide ez a szó illik) És ez így megy majd az idők végezetéig. Sokszor arra gondolok de csak elméleti síkon, talán jobb lett volna ha egy (véres) forradalom lett volna 20 éve. De ezt súgva gondolom.(((

f.m.j. 2009.12.07. 18:55:51

@Horizont: igen. És Antal nagyon is cinikusan, (mint aki résztvett az egész rendszerváltás disznóságban) mondta, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni

Horizont 2009.12.07. 19:00:59

@mókusfüles bukósisak: Óh utólag mindenki tud okos lenni. Előtte okosnak lenni az igen, az valami, az már döfi. De ez olyan kevés kis és nagy embernek sikerült még! Pedig milyen jól működne akkor minden :)))

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 19:02:38

@Horizont:
Kedves Horizont! Ne dicsekedj már azzal a 3 évnyi plusszal:))))))
Nem olyan sok az, hogy folyton felhozzad:-DDDDDD Ha te 35 voltál, akkor és 32. Na, mit változtat ez bármin? Neked 3 gyerkőcöd,nekem úgy alalkult, hogy 1.

Vagyis ugyanazok az alapvető tény-élményeink a 20 éves gengszterváltással kapcsolatban.

Amúgy meg kívánom a legjobbakat szülinapod alkalmából!

Horizont 2009.12.07. 19:18:37

@Doña ¡Cara(mba)!:
Köszönöm. Majd megtudod milyen sok az a plusz3 év:DDDDD
Különben is te olyan tűzről pattant vagy, hogy nem tudok rád 52 évesként gondolni. Na ez még nőként is nagy bók volt. Vagy csak nőként az igazi nagy bók? .DDDDD

Tkq 2009.12.07. 19:22:08

Az "Új kiegyezés" nem az MDF bullshitje volt az EP választásokra azzal a szép-szemöldökű Habsburg fiúval? Ejnye, már egymástól is lopnak ezek a balosok.

Roxvox 2009.12.07. 19:40:02

@kamasuka: "Morales a kampányban nem volt hajlandó vitázni az ellenzéki jelöltekkel, akik szerinte erkölcsileg nem méltók arra, hogy politikai kérdésekről beszéljen velük"

Ez egy nagyon szép mondás, csak ilyen magyar szó, hogy erkölcsileg nincs, vagy csak nem ismeri egyik sem. :(((

Tündér_Lala 2009.12.07. 19:41:55

Üdv mindenkinek !
Azt gondolom, hogy bár mást hittünk, másban bíztunk, szinte törvényszerű ami történt.
A Kádaári éra utolsó időszaka kettős képet mutat. Rájöttek, hogy a nép nélkül nem megy, lessan engedtek az egyéni boldogulásra törekvésnek (háztáji, GMK, stb) . Másrészt felismerték, hogy a rendszer és a maguk boldogulásának feltétele a fejlesztésekben rejlik. Létrehoztak olyan nagyüzemeket, amelyek nagy sorozatban gyártottak kelendő árúkat, liszenszeket vásároltak sok területen. (Rába, Videoton, Bábolna, stb.) Ugyanakkor egy réteg már a 70-es évek közepétől dolgozott a rendszer aláaknázásán a hitelfelvételek eröltetésével (Fekete János) , a szerkezet olyan átalakításával amely lehetővé tette később javak eltulajdonítását A Szu összeomlásközeli állapota lehetővé tette a kiugrást.
Mindenki abban bizakodott, hogy sok munkával 10-15 év alatt egy Nyugat-Európai típusú szociális piacgazdaság fog kialakulni. Ez azonban nem történhetett meg, mert a világ közben átalakult. Megszünt a nyugatiak Szu. propagandától való félelme, meghirdették a globalizációt és ezzel visszakanyarodtak a szabadversenyes kapitalizmushoz (ez persze fokozatosan valósult meg). Ez a külső körülmény meghatározta,a hazai történéseket is. Az az illúzió, hogy a nyugat segíteni fog széthullott, a privatizáció ( a piac vásárlás miatt) a magyar ipar teljes megsemmisüléséhez vezetett.
Igen megpróbálták visszahívni a kommcsikat. Horn nem volt egy szimpatikus jelenség, de legalább voltak emberi megnyilvánulásai és államférfi volt (kezében tartotta a beosztottjait).
Orbán szintén vezetőként viselkedett és megpróbált stratégiákat kidolgoztatni aminek mentén az ország előre léphet. Bele is kezdtek a megvelósításukba. Voltak előremutató jelek.
Elveszették a választásokat a szocik egy tál rizsért megvették az embereket (19 eFt , bér és szociális juttatás emelés stb). mert az ország állapota alapján többet lehet adni az embereknek. Ez a társaság Medgyessy, Gyurcsány már nem voltak államférfiak, ráadásul köztudomásúan bűnös, erkölcstelen uton szerezték vagyonukat. Ezért elszabadult a pokol, szabadrablás alakult ki, ráadásul nyiltan árulták az ország maradék értékeit a finánctőkének, amely ezért támogatta őket, elnézte nekik a könyvelési csalásokat stb. Azután mikor még az egészségügyet is ki akarták privatizálni alólunk észbe kapott a nép. Azóta vegetálás folyik.

Miben reménykedhetünk ? Tetszik nem tetszik, szerintem Orbán az egyetlen olyan személyiség, akinek van esélye felzárkóztatni az országot. Mindvégig igyekszik szalonképesnek maradni, de ez feltétele a sikernek. A megoldás az lehet, hogy a nyugati , az Orosz, és a Kinai tőke közötti hinta politikával szerez magának (az országnak) mozgásteret, ugyanis ha ezt nem tesszük akkor végképp gyarmati sorba taszítanak. Meg kell próbálnunk a magunk bizniszeit kiépíteni (termál turizmus, élelmiszer ipar visszaépítése) és piacot teremteni a mezőgazdasági árúinknak.
Különben a fene tudja.....

Roxvox 2009.12.07. 19:48:34

@Tkq:
Az Új megegyezés jobb szlogen lenne, ha a választások utáni helyzetre gondolnának, megegyezhetnének abban, hogy mit hagy meg nekik a Fityisz, mert hogy nem lesz felelősségrevonás az szinte biztos.:(((

Roxvox 2009.12.07. 19:49:57

Mindíg az próbál kompromisszumot keresni, aki a nagyobb szarban van.

beleszolok 2009.12.07. 19:55:45

Az hogy Dakota Tünde, az most cigányozás?

Horizont 2009.12.07. 19:59:10

@Tündér_Lala:
Na ezért is szeretem a Vastagbőrt, (a jó posztokon kívül) mert jön valaki mint te, és elmondod amit én gondolok csak én nem tudom így megfogalmazni. Ez jó. A történet kevésbé. Azért a mi korosztályunk is megélt már egyet mást:)) Jót, rosszat! Igaz?

PublicEnemy 2009.12.07. 20:01:12

@Tündér_Lala: "Meg kell próbálnunk a magunk bizniszeit kiépíteni (termál turizmus, élelmiszer ipar visszaépítése) és piacot teremteni a mezőgazdasági árúinknak."
Egyetértek Veled.Még kiegészíteném annyival,hogy csökkenteni kell a közterheket és még inkább segíteni a kis- és középvállalkozásokat,hogy érdekük legyen a törvényes működés.Mert ezek több munkát biztosíthatnak,mint a multik,és a legfontosabb most,hogy mindenkinek legyen munkája.Mert ez a 10-11%-os munkanélküliség óriási szám...ebbe mind az emberek,mind az ország bele fog rokkanni.
És addig,amíg a korrupciós-pereket nem követi teljes vagyonelkobzás,semmi visszatartó ereje nincs a büntetéseknek.

Horizont 2009.12.07. 20:01:25

@beleszolok:
Nem. Ez egy öszvér. Kiszel Tünde keresztezése Dakota Orbán vezérrel, a szocik szerint.DDDD Röhejes lenne, ha nem kéne szomorkodni rajta!

PublicEnemy 2009.12.07. 20:07:03

@Roxvox: Azért a szocik álszentsége nem egyszerű....egyik mondatukban a BKV miatt is a fideszt hibáztatják,a másikban meg"nem lehet folyton egymásra mutogatni,össze kell fogni"! Undorító,amit művelnek!Én tényleg nem hiszem el,hogy épeszű ember még bármit is elhisz nekik.

Roxvox 2009.12.07. 20:08:13

@Horizont: Isten éltessen kortársnőm.:)

beleszolok 2009.12.07. 20:13:25

@Horizont: Az oké, de ez a Dakota, ez nem az Orbán/Orsós suttogó propaganda terméke? Vagy mi az eredetije a dakotának, ha nem az?

Tündér_Lala 2009.12.07. 20:13:58

@PublicEnemy: Igen természetesen, mindenáron munkahelyeket kell tremteni. Amit írtam csak stratégiai folyamatokról szólt. (boccs a sok szövegért) Természtesen a társadalmi bajokat (cigány kérdés) is kezelni kell , de nem trombita szóval, hanem csöndben, határozottan és (fontos) alternatívát, munkahelyet kínálva.
@Horizont: Valóban megértünk pár dolgot. Az ember valódi információk nélkül, a történésekből próbálja megérteni a folyamatokat.

Roxvox 2009.12.07. 20:14:23

Dakota Tünde, az nem a Kiszel Tünde egy-két vonójára való célzás?
Azt hittem ez nem egy bulvárposzt :))))))

Horizont 2009.12.07. 20:21:32

@Marcellusca:
Zavarba hoztok ilyen kedvességgel:)) Kösz a küldötteket, nagyon tetszettek, na én is néha ilyen bukósisakosnak (nem Mókusfülesesnek) érzem magam amikor bénán beindulok:))) Lassan utolérem a megelőlegezett "néni" -t:DDDD
@Roxvox: Neked is köszönöm kortársam!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.07. 20:22:24

@Tündér_Lala: Az utolsó bekezdéssel-Orbán kivételével:))-egyet értek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.07. 20:27:18

A témához : Van bőr a képükön. Nem akarom a fidesz hívőket megbántani de már írtam itt , hogy ezek olyan hülyék lettek mint a Viktorék.Na tessék lehet választani!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.07. 20:34:00

Ezen a blogon már megírták,hogy mit kéne csinálniuk a Viktoréknak és megírták azt is,hogy mit fognak csinálni.Attól tartok megint bénák lesznek,mert ők sincsenek tisztában a valósággal(ők se dolgoztak sose) és ez újabb elvesztegetett 4-8-év lehet.:((

Tündér_Lala 2009.12.07. 20:34:02

@Horizont: Én is sok boldogságot kívánok !
Különben pont te , donna és még néhány kommentelő úgy olyan színesen írtok, hogy mindig szégyellem száraz, célratörő fogalmazásomat.

Tündér_Lala 2009.12.07. 20:40:07

@Tigeri: De legalább van annyi eszük, hogy megbíznak másokat , találják már ki, hogy mit kellene tenni. A vezetésnek meg ezt kell tennie.

Horizont 2009.12.07. 20:45:16

@Tündér_Lala: @Tigeri: Nagyon köszönöm nektek!
Most már aztán el is pirultam lányos zavaromban! Már csak vágyálom a lányos zavar:))))
Az a baj, hogy amikor lány voltam nem jöttem zavarba, most meg zavarba jövök csak már nem vagyok lány!

beleszolok 2009.12.07. 20:48:27

@Tigeri: Hát, nekem az az összvissz 4 év, amíg viktoréknál volt a volán, konkrétan az eddig legjobb 4 évem volt. Bár 98 még nehézkes volt, de onnantól főfelé mentem. Az állam is kicsit jobban állt csökkenő adósság/korrekt infláció, és az embereknek úgy cuzámmen volt pénze. Nyilván el is tettek valamennyit, de közel sem napi százmilliókat, nyomorult kaya ibrahimozással se tudnak a szocik pár milliárdnál többet számszerüsíteni. Szidták a vegyépszert, hogy ott lopja ki a fidesz a lóvét, aztán ott is kiderült, hogy kevesebb mint felébe csinálták, mint a strabag & co. Szal nekem pont jó lesz egy ugyanolyan 4 év, mint az volt. De utána se jöjjenek vissza a szocik most már vagy húsz évig, mert ebből a 20-ból 12 direktbe az övék volt, 4 meg az antal fémjelezte bábkormánnyal dettó az övék volt. Kicsit érdekes nézőpont egykutyának beállítani a fideszt a szockó maffiával.

Horizont 2009.12.07. 20:49:07

@Tigeri: Köszi!
Aranyos. Ez 1988-as felvétel!!! Megnyugtató, hogy Zoltán Erika se így néz már ki:DDDDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.07. 20:50:24

@Tündér_Lala: Szerintem ezek nem csak pénzügyi és gazdasági kérdések hanem attól függ ki hogyan adja elő magát.Ha esetleg rosszabbul megy az országnak de látják az emberek,hogy normálisan adod elő magad az emberek níznak benned.Ezt a szocik kétszer megcsinálták,de egyre bénábbak és megmutatják ők is tudnak nagyon hülyék lenni. :((

picur3ka 2009.12.07. 20:52:14

Torzsi bolcsesseg - doglott lo strategiak - modernizalva a 21. szazadra
Rengeteg valtozata van ennek.

A legenda szerint, a Dakota indianok torzsi bolcsessege: Ha eszrevetted, hogy doglott lovon lovagolsz, a legjobb strategia a leszallas.
Azonban, a fejlett vilagban uj modszerek ervenyesulnek:

- Jol osszeszidni, szetverni a doglott lovat es lovasat.
- Ujraszervezni a doglott lo jutalmazasi rendszeret, hogy teljesitmeny-fuggo elemeket tartalmazzon
- Talalni egy szponzort vagy baratot a doglott lonak
- Megvizsgalni a megtakaritasokat amik a doglott lo negligalasabol fakadnanak
- Tagadni a doglott lo letet, amig valami felmeres meg nem szellozteti, amikor is bemutatni a PR-t, amelyen a doglott lo szaguld, igy mindenkit becsapva, aki azt gondolta, hogy doglott volt (persze megis az)
- Ujja szervezni mindent, hogy jobban szolgalja a doglott lo szuksegleteit
- Kiszervezni a vezetoseget es/vagy a doglott lo lovaglasat egy specializalt doglott lo futtato cegnek
9. Bringing in a team of expensive external consultants to focus on dead horse optimisation.
10. Re-branding the dead horse a 'Fair Trade Horse', and affixing prominent Fair Trade insignia to its hind-quarters.
11. Scrutinsing and challenging the dead horse's expenses claims, and leaking baseless related accusations to the media and the dead horse transparency unit.
12. Asking Richard Branson if he'd be interested in running a Virgin Dead Horse joint venture.
13. Setting up a free-phone customer service hotline to handle complaints relating to the dead horse fiasco.
14. Re-designing the dead horse's shoes so that they can be made of bamboo and re-cycled.
15. Setting up an inquiry into the dead horse, preferably headed by a dead horse and answerable to other dead horses.
16. Forming a task force to investigate the dead horse's positive benefits on social enterprise.

Meguntam. Es igy tovabb. Ez egy nagyon jol ismert jelenseg a piszkos kapitalista kulfoldon, ha a szocik nem ismerik, az nagy gaz, ha ugy tesznek, mintha nem tudnak mirol beszel, az legalabb akkora gaz.

Horizont 2009.12.07. 20:53:15

@beleszolok:
"nekem pont jó lesz egy ugyanolyan 4 év, mint az volt."
Nem jöhet ugyanolyan 4 év, mások a körülmények, más lett a világ és mások lettek ők is, mi is. Ettől ami most van csak jobb jöhet-elvileg. De ez Magyarország így minden lehet, jöhet!

Tündér_Lala 2009.12.07. 21:01:39

@picur3ka: Ezek már - a nekünk Pannon pumának kommunikált - döglött lovat rég megnyúzták és a húsát hazavitték, a csontváza mostanában hullik ki a szekrényből.

Horizont 2009.12.07. 21:05:23

@Tündér_Lala:
Az a baj, hogy nem tudunk máshol állni csak a szekrényajtó előtt és minden kidőlő csontváz fejbe baszarint minket és már kurvára unom.( bocsánat)! Ők meg lopják a husit:(((

Tündér_Lala 2009.12.07. 21:06:37

@Horizont: LOL !!! Ezen jót röhögtem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.07. 21:10:14

@Tündér_Lala: @Horizont: Az a baj,hogy az ellopott pénzből bőven telik ügyvédre...:((

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 21:10:48

@Horizont: Mondod, nőként is nagy bók volt, vagy csak nőként bókolunk igazán nagyot?
Igen, sztem azért, mert árgus szemekkel figyeljük egymást:))))))
Ez női ösztön, de valamilyen változata (a vetélkedés szelídített ősi ösztön-változata hímeinkél is fellelehető:-DDDDDD

Én világéletemben árgus szemmel figyeltem a többi nőt, hogy tanuljak tőlük, ki mivel tud vonzó lenni. Sztem ez is alapvető női ösztön.

De a 3 év akkor is semmi, irritál, ha ezzel dicsekszel:-DDDDDDD
Kééééérleeeeek, állapodjunk meg abban, hogy te is, én is most vagyunk pont 45 évesek. Jó? Ez nem is nagy túlzás:)))))))) Ennyi lódítás belefér a világképünkbe, nem? Amikor régi eszméink is porrá lettek, mit ragazskodjunk ilyen szőrszálhasogatáshoz? Megünnepeljük virtuálisan az 55-ik szülinapodat, úgy, hogy közben 45 vagy. Jó?
Sztem ebbe az egész csapat benne lesz.

Még egyszer: Sok boldog szülinapot, most, hogy betöltöd a 45-iket.

Mintha rémlene, akkor meglehetősen boldog voltam, úgy 10 évvel ezelőtt...

Horizont 2009.12.07. 21:21:49

@Doña ¡Cara(mba)!:
Kösz ez jól esett. Igen 10 évvel ezelőtt jobb volt:DDDD Eltelik újabb 10 év és ugyanezt fogom mondani! Itt a Vastagbőrön amúgy is fiatalodok a sok fiatal között:))
Nézd meg @Tigeri: küldött nekünk kislányoknak egy jó nótát:)))

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 21:24:45

@Tigeri: Még nem, most nézem meg! Ha ilyen figyelmes vagy a barátnőddel, akkor irigylem:((((

Horizont 2009.12.07. 21:35:07

@Tigeri:
Óh ő jöhetne meglepinek :DDDDD Nem tudom kicsoda de nem is érdekes ebből a szempontból:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.07. 21:38:55

@Horizont: Gondoltam:)) Írd be a gugliba,hogy kurt warner,csak az apjuk meg ne lássa mer balhé lesz XDD

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 21:42:55

@Tigeri:
OFF
Na, bearanyozzátok Marcelluscaval a napomat.
Pasikkal szemben igazándiból nincs olyan nagy elvárásom a külsejüket illetőleg. Kedvelem ha udvarias, kedves, gyengéd a nőhöz. Ja, meg persze egy kis szenvedély se árt:))))))))

Tudod, van egy kis fekete ruhám, a kedvencem. Újj nélküli, csónak kivágás, finoman követi a test vonalát (ezt a nyelvezetet alighanem Horizont jobban érti, női szabászati kifejezések:((((. Szoktam tenni egy bizsut a nyakamba, van egy fekete fátyol sálam, azt lazán hagyom lobogni utánam. Na, ebben még nőnek érzem magam. Igaz, a fene se néz már utánam, de a múltkor itthon volt a fiam a baátnőjével, és meghívtak engem és a férjemet vacsorázni. Mi olyan ritkán járunk már ilyen helyekre, hogy tényleg ünnep volt, meg szép is volt a gyerekektől, ők állták a számlát. Levetem a kabátom, készülődésközben, itthon nem is nézett meg a fiam, mit nézzen rajtam? Blézert is kellett vennem, mert hűvös volt. De az étteremben levettem a blézert, a sálam röpdösött utánam, és az én szófukar, kritikus fiam megjegyzi: anya, olyan elegáns vagy...
Hát, dagadt a májam. Ithon ugye csak a megszokott nyúzot szerkóban szokott látni, mert ha hazajön, akkor két hétre valót főzök "piciny" fiamnak:-DDDDD

Köszönöm a hihetetlen kedves figyelmességed.
Remélem, a moderátorok is elnézik az offolást:)))))

ON

Horizont 2009.12.07. 21:56:06

@Tigeri:
Off és On :))) E kései órán csak elnézik nekünk, hogy vidámkodunk a rossz arcú politikusok helyett!
Szóval gugliztam, mindent értek így már könnyű jó pasinak lenni. Na de tényleg öregszem, mert min akadt meg a szemem?? "23 millió dolláros új szerződést írt alá" Így azért még tökéletesebb-lenne:)))
"apjuk meg ne lássa mer balhé lesz XDD "
Miről írsz te?? Milyen balhé??? Viccelsz? 35 év után? Örülnék ha észrevenné és balhé lenne:DDDDDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.12.07. 21:58:57

@Horizont: @Doña ¡Cara(mba)!: Szívesen lányok! Aztán nem ám rossz nevet mondani apunak :óóóó Kört (akinek a képét küldtem) !!! Na jó éjszakát.:))

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 22:02:00

@Tündér_Lala: Ezt írod Horizontnak meg nekem:
Különben pont te , donna és még néhány kommentelő úgy olyan színesen írtok, hogy mindig szégyellem száraz, célratörő fogalmazásomat.

Naná, hogy célratörő vagy (a fogalmazásodban is). Tudtommal egy férfi lakik benned:)))))
A férfi minidg célratörtő, mégha nem is ismeri el magáról. A női agy kanyarog, asszociál, szinte még ezzel is kicsit "csípőt riszál" - ezt adta természet anyánk:-DDDDD

Most abszolute offolok, de nem állom meg, hogy neked ne citáljak egy kis Szabó Magdát:))))

Ő írja Jablonczayné születettRickl nagyanyjáról, miként vélekedett a férfi nemről (az idézet nem szó szerinti) (Régimódi történet):
- Hát lányom, nem tudtad, hogy a férfit fogni kell? A férfi kártékony állat, csak három dologhoz ért: gyermeket nemzeni, káryaadósságot és háborút csinálni.

No, ezt tréfának szántam. Tudom, te is szereted Szabó Magdát.
Ez jutott eszembe. Írhattam volna valami szebb idézetet is, de ezt jutott eszembe a célratörő férfiról:)))))))))) Nehogy rossz néven vedd. Én egy csípős nyelvű vén boszorkány vagyok:-DDDD

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 22:18:41

@Marcellusca:
OFF
Nagyon köszönöm.
Nem tudhattad, hogy ez a Roger Waters lemez egy régi kis kazetta-szalagon volt csak meg nekem. Aztán annyit hallgatam, míg tönkrement a kocsimban a kazettáslejátszóm, beszakadt a szalag. CD-én nem találkoztam ezzel a lemezzel, különben megvettem volna, és döngetném rendületlenü a kocsibanl. Lehúznám kicsit az ablakot, csak pont annyira, hogy fújjon az arcomba a szél, és tapadnék a kanyarokban a Mecsekben az útra. Senki, csak a zene...De erről már írtam, de milyen a véletlen, hogy pont ezt a zenét küldöd?

A Mother számról legsziveseben egy kis pszichlógiai elemzést készítenék:-D, a címe: Az anya szerepe és felelőssége fia sikeres leszakadásában és egészséges, identitászavar nélküli férfivá érésében:))))) - de elhagyom, ugye nem bánod:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ?

Ezt a számot, de az egész lemezt kiveséztük anno a fiammal. Ahol én nem értettem pontosan az angolt, ott a fiam segített, és fordítva. Az egyes számok mondanivalóit is megbeszéltük.

Emellett eltörpül, amit én küldtem:(((((( Mindegy, legalább a nő szép volt a Marooned-ban...

Annyi szépet kaptam ma este, hogy itt el is köszönök.

Köszönöm neked, Tigerinek, Tündér Lalának!

Szép jóéjt neked!

ON

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 22:23:21

@Marcellusca:
OFF
Nagyon köszönöm.
Nem tudhattad, hogy ez a Roger Waters lemez egy régi kis kazetta-szalagon volt csak meg nekem. Aztán annyit hallgatam, míg tönkrement a kocsimban a kazettáslejátszóm, beszakadt a szalag. CD-én nem találkoztam ezzel a lemezzel, különben megvettem volna, és döngetném rendületlenü a kocsibanl. Lehúznám kicsit az ablakot, csak pont annyira, hogy fújjon az arcomba a szél, és tapadnék a kanyarokban a Mecsekben az útra. Senki, csak a zene...De erről már írtam, de milyen a véletlen, hogy pont ezt a zenét küldöd?

A Mother számról legsziveseben egy kis pszichlógiai elemzést készítenék:-D, a címe: Az anya szerepe és felelőssége fia sikeres leszakadásában és egészséges, identitászavar nélküli férfivá érésében:))))) - de elhagyom, ugye nem bánod:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ?

Ezt a számot, de az egész lemezt kiveséztük anno a fiammal. Ahol én nem értettem pontosan az angolt, ott a fiam segített, és fordítva. Az egyes számok mondanivalóit is megbeszéltük.

Emellett eltörpül, amit én küldtem:(((((( Mindegy, legalább a nő szép volt a Marooned-ban...

Annyi szépet kaptam ma este, hogy itt el is köszönök.

Köszönöm neked, Tigerinek, Tündér Lalának!

Szép jóéjt neked!

ON

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.07. 22:29:33

@picur3ka:
Nem is kommentálom, amit leírtál! Egyszerűen tökéletes, és fergeteges humorú. És a tetejében: IGAZ!!!!!! minden szava:(((((((((((
Néha eltöprengek, hogy a csudába van ennyi művelt, értelmes ember, az ország meg romokban....
Aztán most jövök rá:hiszen egy Ionesco modorában éppen erről írsz. Ami abszurd, az a valóság. Ami valóság, az abszurd.

Szép jóéjt, azt hiszem, nem maradtam válasszal adós ma senkinek, és már fáradok.
Rád is már régóta odafigyeltem, csak nem írtam azt hiszem még neked semmit, mert sokszor nem is tudtam mivel vitába szállni vagy kiegészíteni a mondataidat....

2009.12.07. 22:50:52

Ez jó! Végül is, mindkettő kisebbségi...Ráadásul az egyiket se szabad a nevén nevezni...Mikor jönnek ezek össze? Lenne egy libsi-roma kis Dakota!:D:D

reKorrekt 2009.12.08. 07:49:28

index.hu/kultur/media/2009/12/07/mar_az_mtv_uj_szekhazat_is_vizsgalja_a_rendorseg/

Azért a zsidesznek (kdnp) is van bőr a képén hogy kivárta a kampányidőszakot ezzel. Gondolom akkor a többi mutyi is csak most fog nagy nyilvánosság elé kerülni...

marós 2009.12.08. 08:03:22

A szocik beinditották a hazgság- és a gyülöletkeltő gyárat. Mindenért a fideszt, és a zorbánt kell hibáztatni. Ha nem engedték volna, hogy mi győzzünk akkor nem fordulhatna
elő, hogy a mi embereink lopjanak, és csaljanak, csára-búra, és mindenhol.

Marcellusca 2009.12.08. 08:29:18

@Doña ¡Cara(mba)!: Nagyon szívesen!
Örülök, hogy sikerült "beleválasztanom". :)

Én nem értem (csak néhány foszlányt, kifejezést), hogy miről énekelnek, maga a dal szépsége és az ének (főleg a vokalista csaj éneke! /na, jó, meg maga a csajszi is :DDDD/) az ami megfogott.

Februárban kint voltam a fricceknél melózni és az egyik kolléga hozta ezt a Waters koncertfelvételt DVD-n.
Ha lehet ilyet mondani, rongyosra hallgattuk. Ez volt az egyik kedvencem (másikat nem találtam, pedig azt is szerettem volna elküldeni).

Pedig nem vagyok P. Floyd vagy R. Waters rajongó. :)))

szabogyula 2009.12.08. 09:36:37

@reKorrekt: Ja, most látom már betetted .

kuki123 2009.12.08. 09:45:11

FIGYELEM FIGYELEM!

az informatikai igazgató elutazott síelni de sajnos beteg is lett így azért nem elérhető

vastagbőr a javából...szerintem már az EU-ban sincs elhúzott valahova Thaiföldre

ekkora egy gyökér rendőrséget

szabogyula 2009.12.08. 12:26:29

@volánrulz: Igen , és valószinüleg ott fog "sielni" amig meg nem hal , mi meg jól ittmaradtunk informatikai igazgató nélkül ... Mi lesz veled BKV ?

elfelejtette 2009.12.09. 05:51:50

Most valamit nem ertek. Ez a "Dakota Tundi" nev mar maga a kibekules, vagy ez meg csak a kezdete?

süti beállítások módosítása