Skip to content


       Szűrés lista

Az év blöffje

Pont egy hónapja írtam, hogy a bankokat hogy megviselte a nagy válság, az OTP-nek is olyan nehezen jött össze az év első kilenc hónapában az a 130 milliárdos profit ...

Horn Gabor (SZDSZ) a bankkártyás fizetés terjedésének gyorsítása érdekében törvénnyel korlátozná az úgynevezett interchange-díjakat, vagyis a kártyát kibocsátó pénzintézeteknek járó jutalékot, ami most 1% körül mozog. A javaslatban az szerepel, hogy az interchange-díj legfeljebb 0,3 százalékos, ha hitelkártyával, 0,75 százalékos, ha közüzemi számlát, adót és járulékot fizet, akkor szintén 0,3 százalékos; más esetekben a díj maximum 0,8 százalék legyen.
 
A törvényjavaslatot hozzácsapták a salátatörvényhez, amit ha megszavaznak a jövő héten, akkor megszavazzák ezt is.

Az fn.hu megkérdezte Horn Gábort hogy miért kívánja egy liberális párt korlátozni a hatóságok szerint pillanatnyilag versengő piac szereplőit:
"Nincs szó a piac korlátozásáról, lefelé versenyezhetnek a bankok áraikkal, javaslatunkat fogyasztóvédelmi okból nyújtottuk be." - mondta Horn

Horn Gábor feltalálja nekünk az emberarcú kapitalizmust?
Maximált árak, verseny csak lefelé? (Amúgy meg tényleg az interchange-díjakon kell pörögni? Nincs semmi más tennivaló?)

A bankok persze azonnal kapcsoltak, a Magyar Bankszövetség elnöke, Erdei Tamás levelet írt Oszkó Péter pénzügyminiszternek és a pártok frakcióvezetőjének, amelyben azt kéri: koherenciazavar miatt kerüljön ki a már elfogadott módosító indítvány a törvénytervezetből a végszavazás előtt.

Erdei nem szarozik, egyből az Apokalipszissel fenyegetőzik:


"Ha a szabályozást elfogadja az Országgyűlés, és a bankok debit- és hitelkártyákkal kapcsolatos költségei nem térülnek meg, a pénzintézetek kénytelenek lesznek drágítani a kártyák éves díját, vagy a havi számlavezetési díjaikat – olvasható az Erdei Tamás által szignált levélben, amely a hazai kártyapiac apokaliptikus végét is előrevetíti. A bankok akár ki is vonulhatnak a piacról, ami súlyosabb esetben a hazai bankkártyapiac megszűnését is jelentheti."


Minden idők egyik legnagyobb blöffje, szenzációs az új elnök a Bankszövetségnél. Majd hülyék lennének kivonulni, mikor azt csinálnak ebben az országban és annyiért, amit csak szeretnének ...

De azért akkor is mókás elképzelni, hogy a szakállas liberális kiűzi a bankokat az országból! :-)

Viszont egy érdekes adalék:


"Négy bank lefedi a piac 90 százalékát, tehát van verseny, bár az is igaz, hogy mind az interchange-díjak, mind a kereskedői jutalékok magasabbak az európai átlagnál. Szakértőnk elképzelhetőnek tartja, hogy a kártyák éves díjának duplázódását a hazai ügyfelek már nem viselnék el, lemondanának a fizetőeszközről, így a kisebb bankok kiszorulnának a piacról. Itthon az OTP a legnagyobb kibocsátó és legnagyobb elfogadó, és saját magának nem fizet interchange-díjat."
 


Horn Gábor és Csányi Sándor vajon együtt vacsoráztak a közelmúltban és Csányi állta a számlát?

(fn.hu)

Címkék: politika válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr371590057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beleszolok 2009.12.11. 12:05:24

Szopjanak lovat a bankok. Így is 3 rongy körül kaszálnak a különböző tranzakciókon nálam, plusz az éves díj.

alibi6 2009.12.11. 12:06:17

Az lehet, hogy együtt kajálnak de, hogy mi fizetjük a cehhet az tuti!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.12.11. 12:12:10

Én csak azt tudom írni, hogy 3 évvel ezelőtt szerettem volna venni egy alaplapot + egy procit, áruhitelkártyával. Ami olyan mint a bankkártya, le kell húzni.

Nos, Budapest majdnem számtechboltját felhívtam, mire találtam egyet Újpesten, ahol lehetett fizetni bankkártyával. Mindenki megmondta, hogy a kis profitjuk felét, 2/3-át elvinné a tranzakciós díj, amit az OTP legombol ...ezért nem lehet bankártyával fizetni ...(meg persze lehet egy kicsit adót csalni)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2009.12.11. 12:21:15

Nem tudom, hogy ki írta előttem:

Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.

Nagyon találó

Grafithuszar 2009.12.11. 12:32:07

@zero: Bizony a számtech boltokban nem nagyon lehet bankkártyával fizetni,mert olyan kicsi az árrés hogy a bank elvinnéaz egész hasznot....
Amúgy nem féltem a bankokat. akármilyen törvényt is hoznak, mi csak rosszul járhatunk

ddt2001 2009.12.11. 12:35:23

Amikor Irorszagba dolgoztam, az ottani szamlamnal nem volt se havi szamlavezetesi koltseg, se atutalasi dij, meg Magyarorszagra sem, se kp felveteli dij, se kartyadij, se semmi idiota koltseg. Hitelkartyak mar vannak 10%-os thm alatt, illetve latraszolo folyoszamla kamat is akad 5% korul a folyoszamlaegyenlegre. A hitelkartyaigenyles csak egy nyomtatvany volt, es mivel ugyanannal a banknal vezettem a szamlat es igy minden biralathoz szukseges infot lattak. Magyarorszagon, meg amikor hitelkartyat kertem, minden faszom igazolasokat kertek, nem szamitott, hogy x eve ugyfele vagyok a banknak, es az ugyintezo abba kotott bele, hogy nem volt nalam csekk, a 3000 forintos telefonszamla befizeteserol. A godriuszu csomot ugy vagtuk at, hogy megegyszer atutaltuk.

Az ireknek ha bankot valtasz, akkor faszan atvisznek mindent 'egyablakosan', az osszes csoportos beszedesi megbizast beallitjak, ha az egyik banknal volt folyoszamlahitelkereted, hitelkartyad, minden extra nelkul megkapod azt a hitelkeretet. Termeszetesen akkor, ha azt a szamlat lezarod.

Szoval ami itt van Magyarorszagon banki koltsegek cimen, az bohockodas. Mivel ugye csokkentek az euro kamatok, igy a lakashitelkamatok is szinte azonnal, es ezzel egyidoben a torleszto reszlet nagysaga is.

Szerintem az a baj, hogy a penzvilagban Magyarorszagon tul sok a .... liberalis... Ezzel egyutt a lenyulo szemlelet. De szerencsere Horngabi partjat kipicsazzak a szavazok.

ddt2001 2009.12.11. 12:37:12

Kicsit felreertheto az utolso elotti bekezdesem. Termeszetesen Irorszagban csokkentek a lakashitel torlesztoreszletek...

reKorrekt 2009.12.11. 12:55:15

@Chalmers: Az én bankom (K&H) baszott visszaállítani a tavaly októberben megemelt lakáshitel kamatot az eredeti szintre. 1,5 éve ~34k volt a törlesztőm, mosmeg jó esetben ~40k. Azt kell mondjam hogy a törlesztőre az árfolyam volt a legkisebb hatással, a nagy lenyúlást a bankok csinálják. Emellett kicsit gyanús, hogy minden hónap 9-10-e környékén azért hirtelen megugrik az euró ára néhány forinttal, néhány napra.

kenájkikit 2009.12.11. 12:55:49

én már eleve nem értem, hogy még én mint ügyfél fizetek a banknak, hogy ő profitot csinálhasson a pénzemből milyen aranyos bazmeg nem? meg ez lehet hülyeség, de azt sem értem, hogy, ha bemegyek a bankba és állok az ügyfél pultnál akkor a saját számla információimat nem láthatom csak az éppen veled foglalkozó alkamazott látja, miért?

kuki123 2009.12.11. 13:10:43

Erdei Tamás egy húgy barom
@Ásómaci: én vótam az a gaz náci itt :D egyébkánt ha jól tudom az akkor még szebb napokat látott MIÉP elnök Csurka István mondta még '95-ben
aztán most hallottam viszont a Jobbik bankokráci a tüntetésén
www.jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/jobbik-tuntetes_a_bankokracia_ellen
Z. Kárpát Dániel mondta aszem

"Szakértőnk elképzelhetőnek tartja, hogy a kártyák éves díjának duplázódását a hazai ügyfelek már nem viselnék el, lemondanának a fizetőeszközről,..."
MI VAN BASZKI ??? EDDIG SEM FIZETTEM A BANKÁRTYÁVAL MERT KURVA DRAGA VOLT.
AZON KÍVÜL HOGY A PÉNZT EZZEL VESZEM KI AZ AUTOMATÁBÓL SEMMIRE NEM HASZNÁLOM DE A 2 ÉVENTI CSERÉRE IS LEVESZIK A PÉNZT

hova tovább ha jól tudom más országokban vannak olyan bankszámla bankártya csomagok ahol 0...tehát NULLA euró a számla vezetés

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.11. 13:12:09

Horn Gábor elveszi a Zemberektől a bankkártyát!!!
Hol vannak ilyenkor a demokraták? :)

Spiritmonger 2009.12.11. 13:12:47

@zero: nagyon jó barátomék az egyik legnagyobb pesti számtech bolt tulajai, és ők mondták, hogy évi 3+ mrd nettó forgalmukra egyik banktól sem kaptak olyan ajánlatot, amivel megérné nekik a kártyás fizetés, pedig mindenhol próbálták. a szegmensben 4-5% az átlagos bruttó árrés, ebből vinne most 3-4%-ot a kártya...

a katona fehérben 2009.12.11. 13:15:16

@kenájkikit: Tényleg, olyan gonosz dolog ez a profit, hogy képzelik, hogy nem ingyen dolgoznak! Jó lenne, ha lassan tudatosulna az emberekben, hogy a profit nem (csak) azt jelenti, hogy kövér bankigazgatók szívják a kurvák seggéről a kokaint, hanem abból (is) lesz például hitel, ami nélkül nem működik a gazdaság. A mértékéről és a kiszabás formáiról persze lehet vitatkozni, nekem is van vele bajom bőven, a szolgáltató helyett hatóságként való viselkedésükről meg különösen megvan a véleményem, de ez a szöveg olyan, mintha rögvest a kommunizmust sírnád vissza, legyen egy bank, az is állami tulajdonban, és adjon mindenkinek 2%-ra lakáshitelt. Annyira bevált? (Az OTP-nek biztos, a létező legszarabb és legdrágább konstrukciókat kínálja a számlavezetéstől a betéti hozamokon át a hitelekig, mégis messze ott a legtöbb ügyfél - így nem nehéz válság közben is nagyot kaszálni, sőt terjeszkedni. Részben azért nincs valódi verseny, mert a legtöbben ahhoz is ostobák, hogy két számot összehasonlítsanak, és 20 év alatt se értették meg, hogy a bank már nem egyenlő az OTP-vel.)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.11. 13:16:44

@volánrulz:

"EDDIG SEM FIZETTEM A BANKÁRTYÁVAL MERT KURVA DRAGA VOLT."

A bankkártyával fizetés ingyenes, az OTP-nél biztosan.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.12.11. 13:18:02

én csak azt tudom mondani, hogy citibank. top számlacsomag.
minden ingyenes, ha havi 150n bejön a számlára bankok kívülről. tudom, ez elég nagy szűrő.
belföldön olyan automatából és annyiszor veszel fel pénzt, ahányszor akarsz, tranzakciós díj nélkül. külföldön max havi 2 alkalommal. még1x: bármilyen bank automatájából.
nincs havidíj, nincs belföldi utalási ktsg. nincs csop. beszedési díj.
az OTP közel havi 5000 forintos díjcsomagja se nyújt ekkora szabadságot.
minden más bank esetén véges számú kp felvétel díjmentes, HA SAJÁT automatából történik.

pedig nekik szinte egyáltalán nincs saját automatájuk.
tehát ők elsősorban beszívják az interchange díjat. az ügyfelekre meg ilyen díjcsomag mellett nem tudják ráterhelni.
oszt még se vonultak ki eddig. ilyen hülyék, hogy nekik nem éri meg és mégis csinálják?

TristanSXT 2009.12.11. 13:20:42

Az állam lenyúlja a vásárlásaim ötödét ÁFA címén, de keményen küzd, hogy 0.2%-ot megtakarítsak.

És akkor az egyéb adókat még meg sem említettem.

Véraláfutás 2009.12.11. 13:21:24

@laspalmas:

Az be van építve a termékárakba ;) ergo azt is te fizeted ki. +1%

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.12.11. 13:21:57

@laspalmas: áruért és szolgáltatásért fizetni MINDENHOL ingyenes debit és kreditkártyával is.
akár elektronikusan (terminal) akár mechanikusan (gyalu) végzik a tranzakciót.
a távszámlával a csekkek fizetése is ingyenes. hitelkártyával is.

a postán a csekkfizetés nem ingyenes. készpénzvelvételnek minősül, és a felvett pénzből készpénzzel fizeted be. e.g. beszívod a készpénzfelvételi tranzakciós díjat.
függetlenül attól, hogy terminallal húzzák le a kártyád.

Hubert J. Farnsworth 2009.12.11. 13:22:56

@a katona fehérben: Azert azt vegiggondolnam meg egyszer, hogy mibol lesz a hitel, mert nem a profitbol... Nem artana egy kis kozgazdasagi ismeret mielott ilyet kijelentesz.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.12.11. 13:23:30

@Véraláfutás:
miért, melyik az az adóteher, amit nem a végfelhasználó fizet ki?
akár csak a robinhood adó. az energiaszolgáltató cégek profitjából 8% különadó, ugye?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.12.11. 13:24:20

normálisabb országokban vásárláskor lazán mondhatot a kasszásnak, hogy 20 euróval többet húzzon le és adja oda KPben.
itthon ez reménytelen.

a katona fehérben 2009.12.11. 13:25:08

@volánrulz: "EDDIG SEM FIZETTEM A BANKÁRTYÁVAL MERT KURVA DRAGA VOLT." - Na pont erről beszélek, amikor azt mondom, hogy a pénzügyi tudatosság a béka segge alatt...ezek szerint tőlem hallod először, hogy a bankkártyával való fizetés NEKED ingyen van, mégpedig mindenhol, és az elfogadóhelynek jár pluszköltséggel (erről szól a poszt...), szemben a készpénzfelvétellel, ami viszont neked díjköteles, mivel a készpénz kezelésének jóval nagyobbak a költségei (szállítani, őrizni kell stb., sok emberi munkával), mint a számlapénznek, mivel annak a kezelése nagyrészben automatizálható. Vagyis pont azzal járnál jobban, ha minél kevesebb készpénzt vennél fel, és minél többször fizetnél kártyával.

kenájkikit 2009.12.11. 13:25:34

@a katona fehérben: én arra gondoltam, hogy elkér tőlem mondjuk havi 3 forintot, de amúgy meg 130milliárdos hasznot halmoznak fel, gondolom kurvára nem az ügyfelek havi 3ezréből tehát eleve nem értem miről beszélsz, hogy ingyen dolgoznak, inkább úgy kéne viselkedniük, hogy hozzám gyere nálam nem kell semmit fizetned és köszönöm, hogy rám bíztad a pénzedet mi mocskos jól jártunk hidd el. érted-e? kommunizmusról szó sem esett még csak nem is gondoltam rá. de amúgy mostanában gondolkodtam azon, hogy mindig leugattam apámékat, amikor mondták, hogy régen milyen jó volt, volt meló meg stb. nem tudták megérteni, hogy hitelből ment a buli és most az én generációm szopja meg emiatt, de eszembe jutott, hogy most is hitelből van (imf) csak most még szar is.

a katona fehérben 2009.12.11. 13:36:05

@kenájkikit: Szerintem pont ugyanarról beszélünk ezek szerint: a tényleges versenyről.

reKorrekt 2009.12.11. 13:44:36

@kenájkikit: A 130 Mrd-ból esetleg kifizethetnék azt, amit a magánnyugdíjpénztáruk elsíbolt a 2008-as évben. Mert szerintem mindenkinek negatív volt a 2008-as egyenlege, ami az én olvasatomban azt jelenti hogy elbukták az összes tavalyi befizetésed (br.*8%*12?) és még a maradék tőkéből is egy kicsit. Klassz.

hatesz 2009.12.11. 13:44:54

@volánrulz: " EDDIG SEM FIZETTEM A BANKÁRTYÁVAL MERT KURVA DRAGA VOLT." Akkor jól átb@sztak... Tudtommal a bankkártyával történö fizetés INGYENES... Meg minek rohangálni pénzzel a zsebedben? Ja mert ez egy jómagya szokás, hogy jó érezni ha húzza a zsebed:) Kivenni az automatából az egészet fizetésnapkor, de sokan csinálják még mindig:))
Én Németországból írok, hamar leszoktam erröl a pénzhurcibálásról, max 20euro van nálam, meg a kártya. Csekkeket meg mindent online banking intézek. Méghogy számlavezetési díj, na durva is lenne..
Ez a kimentek a tankok, bejöttek a bankok mondás nagyon jó. Én is kimentem:)

hatesz 2009.12.11. 13:46:02

@reKorrekt: de kitalálták a szépen csengö "negativ hozam" kifejezést, szebben hangzik, mint az elkúrtuk...

rolika 2009.12.11. 13:47:19

@Chalmers: "az a baj, hogy a penzvilagban Magyarorszagon tul sok a .... liberalis..."

Ezt olyan szépen mondtad :-DDD

TristanSXT 2009.12.11. 13:52:36

Még csak nem is eredeti: www.youtube.com/watch?v=epe5OF-oyr4#t=6m58s (6:58-tól, de elvileg a link egyből odaugrik)

Galván_Tivadar 2009.12.11. 13:55:06

Szegény bankok, az adósrabszolgák már nem tudják eltrartani őket, még ezt a kis pízecskét is elvennék tőlük a gonosz tőke- és szabad verseny ellenes liboldók.

Krikri 2009.12.11. 13:56:02

@hatesz: Tudod mennyibe kerül az utalás? Pláne külföldre? Ami EU-n belül ingyenes? (csak nálunk van költsége az ingyenes utalásnak..)........

kuki123 2009.12.11. 13:57:41

@laspalmas: K and H
:(
OTP-től már elmenkült az egész család
@a katona fehérben: lehet hogy az vagyok elismerem
de a készpénzes felvétel és ha nekem utalnak tuti hogy nagyon drága

Roxvox 2009.12.11. 14:00:02

Az ilyen embereket (Horn Gábor) akik öszinte és elkötelezett fogyasztóvédők, meg kellene tartani a politikában :(((

Roltii 2009.12.11. 14:03:39

edigitalnél és usersnél is lehet bankkártyával fizetni.
Valamelyik notebookosnál láttam a legjobb megoldást, két ár van. Az egyik ha kártyával a másik ha bármi mással. Egyszerűen ráterhelik az ügyfélre a díjat és kész, mindenki boldog (vásárló is, hisz nem kell cash-el rohangásznia).
Egyébként el kell menni rendes bankhoz (!=otp) és ott relatíve kulturált költségek vannak. Nekem havi 1 kb felvét és minden elektronikus cucc ingyenes havi ~250 forintért (nemtom pontosan, CIB). Ezen felül már legalább 100 ft (cibes )automatából a kp felvét, de megszoktam tudni oldani, hogy egy elég legyen/hónap, mindenhol kártyával fizetek ahol csak lehet.

A baj ott van, hogy a bankok még látszatintézkedéseket se tesznek a válságra való tekintettel, újabbnál újabb fiókokat nyitnak, nevetséges, hogy mennyi van. Én utoljára akkor voltam bankba mikor folyószámlát nyitottam (meg egyszer véletlenül letiltottam a webbankom, és nem volt telebank hozzáférésem és ezért be kellett menni). Zárják be a fiókokat, és akkor nem látom hogyan szórják a pénzem, legalább a látszat meglenne.

GargleBlaster · http://autostat.hu/hasznos 2009.12.11. 14:10:18

érthető. mielőtt kirugják a parlamentből a liberálisokat még igyekeznek úgy módosítan ia törvényeket, hogy kedvezzenek a milliárdos haveroknak akik utána szépen a zsebükbe teszik a kieső képviselői fizetés többszörösét amiből lehet menni thaiföldre nyaralni...

johnny66 2009.12.11. 14:12:22

@a katona fehérben:
Mondjuk pl. itt, a hülye angoloknál a kézpénzfelvétel is ingyenes, még akkor is, ha másik bank autómatáját használod.
Én nem is tudom, hogy miből élnek itt a bankok.. :)

Roltii 2009.12.11. 14:12:54

egyébként egy vicc ami Magyarországon történik komolyan mondom. Csak valahogy rühellem megélni a vicceket, az már annyira nem jó amikor rajtunk csattan állandóan és csaj rajtunk és csak csattan...

kamasuka 2009.12.11. 14:25:10

"oszt még se vonultak ki eddig. ilyen hülyék, hogy nekik nem éri meg és mégis csinálják?"

Mert ha utalni kell hozzájuk, az biza pénzbe kerül ...

Véraláfutás 2009.12.11. 14:37:39

@denever:

? Ez most kicsit mellé ment, vagy olvasd el mire reagáltam.

Véraláfutás 2009.12.11. 14:38:53

@a katona fehérben:

Szerinted az elfogadó helyek nem építik be a vásrlási árba? Szoval szerinted még mindig ingyen használod akkor is a kártyát?

tokmányos 2009.12.11. 14:47:45

Üdv ! Nem óhajtok offolni,de a nammama múltkor asszonta, hogy a közeljövőben bevezetésre kerül a sárga csekkekkel való befizetések eltörlése! Tud valaki erről valamit? Érdekes lenne,ha kötelezővé tennék mindenki számára a bankkártyát, majd a számlavezetési megbízást.Hiszen nem lesz más megoldás a közüzemi számlák feladására!

2009.12.11. 14:53:19

@Chalmers: Mikor Aachenből Kasselbe költöztem nekem is megrendelte a bankom az Umzugservist, csak néztem, mint a hülye, hogy mi van? Nem is értettem elsőnek, azt hittem a költözésben akanak segíteni :).
Volt egy kis problémám és a régi bankomtól -addig is- egy kis kockás papíron kéretm utalást a pénzemből az új számlára.
Egy csóró magyar vagyok, hiányos nyelvtudással, ennek ellenére úgy bántak velem ügyfélként, mint itthon még soha. Ha bajom van, és neten nem tudom megoldani, csak a saját ügyféltanácsadómat kell hivni, és segít.
De ez egy másvilág.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2009.12.11. 15:02:30

@zero: nem tudom, a puruttyán találtam a linket...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.12.11. 15:25:54

@Véraláfutás: révedés, én egyetértettem veled.
mindent a végén fizetnek ki. függetlenül attól, hogy a jogalkotó/szabályzó eredetileg kit terhel vele.
csak hasonlatként írtam a robinhood adót, ahol az a kommunikáció a kúrmány részéről,
hogy a nagy energiaszolgáltatókat terhelik extra 8% különadóval.
mintha azok a profitot a bokor alatt találnák, nem pedig a végfelhasználók által fizetett közüzemi díjakból keletkezne.

marós 2009.12.11. 16:14:29

Nem tudom, hogy egészen kis boltok mikor térnek át a bankkárty fizetésre . Talán érdekelté kellene tenni őket is. Ez meg a bankszektor érdekeivel ellentétes?

drkovax 2009.12.11. 16:25:37

@tokmányos:
off
A hír pontosan úgy szól, hogy januártól új típusú sárga csekkeket vezetnek be és a régi (jelenlegi) típusúval már nem lehet majd "fizetni".
on

tokmányos 2009.12.11. 16:38:05

@drkovax: Köszi. Hú vaze, nagy kő esett le.Azt hittem itt a vég. A kérdés: minek kell " új típusú" csekk??????? Remélem nem olvasta el ,egy nagyorrrrrú az előző kommentemet, mert még vérszemet kapnak,és bevezetnek hasonlót. még egyszer köszönöm a felvilágosítást.

Tarackos Sül (törölt) 2009.12.11. 19:40:09

Szerintem ez a 'szarapotp" kicsit túl van lihegve. Minden bank gombol le pénzt, ez egyiknél x ingyenes és y kerül lóvéba, a másiknál meg y és z is ingyenes, csak havi 800 vagy akárhány HUFot fizetsz . . . szóval nézőpont kérdése.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.12.11. 19:42:04

Én azt hittem, hogy George Lucas van a képen.

Marcellusca 2009.12.11. 20:21:18

Muhaha!
Kivonulnak a bankok.
Ez az év vicce!

Roltii 2009.12.11. 21:10:41

@Tarackos Sül: az az igazság, hogy de, tényleg olyan gagyi az OTP. A többi se tökéletes, sőt, de az OTP egy fogalom. Az az igazság, hogy nem árt ezt minél többször tudatosítani az emberekben, mert nonszensz hogy a legszarabb banknak legyen a legtöbb ügyfele. Ha legalább egy ember nekiáll böngészni a különféle kondíciós listákat, már megérte commentelni. Egyébként meg OTP-nél nem csak havi 800, hanem nekem anno a virtuális netes vásárlókártya több mint egy ezres lett volna havonta (junior kártyához)...nevetséges.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.12.11. 21:25:15

@Roltii:
Viszont mostanra ők is értékesítik a csapda csomagokat, ahol kritériumnak kell teljesülni a kedvezményekhez, így egész piaci szagú számlavezetési terhek tudnak kijönni. Csak az a bökkenő, hogy amennyiben váltasz hagyományos LAFO (Lakossági folyószámláról) egy ilyen tutiba, soha többet nem szerződhetsz vissza "normális"ba, ha netán úgy alakulna az életed, hogy nem tudod igénybevenni a kedvezményeket...
És tényleg röhely, ami nálunk bankolás címszó alatt megy. Inkább a sarc lenne a helyes kifejezés.

fokabacsi 2009.12.12. 12:08:51

Ősszel sétáltam Pápán, a belvárosban,és ahol régen húsbolt, műszaki bolt , ruházat volt, most mindenhol bank hátán bank!! Mert itt olyan rossz!

Alapvető élelmiszer 2009.12.12. 12:19:21

@laspalmas: A bankkártyás fizetés mindenütt ingyenes. Miért is? Ha előre ki lenne írva, hogy itt a KP-s ügyfelek 0, a kártyás ügyfelek +x% jutalékkal terhelt összeget fizetnek, az életben nem vennénk elő bankkártyát. Így viszont rejtetten, az üzlettel fizettetik meg, ezért a kisebb boltok nem tartanak POS terminált.

Kivételesen egyetértek Horn Gáborral, a bankok elmehetnek a picsába, mert pont az lenne az érdek, hogy minél több helyen minél többször lehessen fizetni a kártyával. Miért? Mert addig is ott van a pénz a számládon, kamatot termel, stb. Jelenleg viszont, főleg nem Budapesten, azt látom, hogy sok ember fizetésnapon leveszi egy-az-egyben a pénzt és inkább befőttesüvegben tartja.

Roltii 2009.12.12. 18:22:21

@Alapvető élelmiszer:
fogd már fel, hogy nem ingyenes. Neked mint vásárló az, de az eladónak pénzbe kerül. Szerinted ezt nem veri rá a vásárlóra? Erre mondtam példát, hogy van olyan laptop bolt, ahol két ár van, és több ezer forint különbségek vannak kártyás és nem kártyás fizetésnél.

Egyébként az emberek azért veszik ki egyszerre a pénzt, mert általában 1 kp felvét ingyenes, és így az olcsóbb nekik. A kamatozás alatt pedig mit értesz? Az a 0,4%-os éves kamatot amit kapsz a folyószámládra? Többe kerül a havi számlakivonat kiküldése vagy a kártyadíj stb.

SZerintem elkéne dönteni, hogy mi a cél. Ha a kp megszüntetése, akkor csináljuk azt, ne is lehessen fizetni nagyon kp-vel, vagy fordítva. Az az igazság, hogy a kereskedőnek mind a két forma pénzbe kerül. Viszont így a legdrágább, ha mindkettőt ki kell fizetnie (tehát szekuritiseket kell hívnia mindig, hogy elvigyék a napi pénzt plussz a banknak is csenget a kártyaolvasó használatért...)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.13. 18:51:06

Hát fijjug és jányok nem tudom mi van ott Magyarországon, de nagyon kemény ha mindez igaz. OTT tényleg a bankok diktálnak.
"Nálunk" Románijában bizony mindössze 2-3 eurós (átszámolt összeg, persze hogy lejjel fizetek) összegeket fizetek ki bankkártyával bárhol, ahol van terminál, legyen az kaufland, számtek bolt, patika vagy a "Kínai NAGY fal" nevű kínai bóvlibolt.
A bankok monnyanak le!

Kodomo 2009.12.13. 20:10:50

Én mazochista otp-s vagyok.
Régen néztem (manapság már meg sem nézem) a lekötetlen pénzem után járó kamatot, kb. minden banknál akkor 1 %-volt, kivéve az otp-t, ott a gáláns 0,75 %-ot tudták adni.
Aztán azt is szupi, hogy ha 1 napra 500 forintnyi minuszba megyek, akkor levonnak valami %-ot a tartozás függvényében, meg egy fix hitelkezelési költséget kb. 200 forintot. A maradék napokon, amikor pluszban vagyok arra meg annyi kamat gyűlik össze, hogy nincs pofájuk havonta jóváírni, ezért 3 havonta teszik a számlámra a kb. 28 forint kamatot.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.13. 21:17:28

@Kodomo: Na ne mondd, én el sem olvasom már a bankszámla-kivonatomat, max. annyit, hogy mennyi az egyenleg. Szal ijjjjjjjjen kicseszeszett magas kamatot írnak jóvá? Kerek 28 magyar kemény forintot? Hogyhogy nem dől ettől még össze a bank? Hogyhgy nem csődöl be? (talán a vezetők még akarnak kicsit csipegetni és majd később döntik be oszt húznak el Thaiföldre vagy Közel-Keletre?
Én nem tudtam,mitől gazdagodok egyre-másra (a mínusz tartományban nő a megtakarított pénzem:((((((, de hát ha mínuszban is, akkor is nagyobb summa, mint egy évvel korábban, tehát jól élek, sőt dübörgök. Ezek szerint jó eséllyel bekaszálok évente 4 x 28 forintot? Én lennék a pannon puma? Most elmegyek a tükörig, akarom mondani elszökdelek, száguldok, dübörgök a tükörig, aztán majd megírom, mit láttam:-DDDD
Bár mielőtt elrohannék, azért felsír bennem egy hüjje gyerek, egy balfácán: nem lehetséges, hogy átizélnek izé, a kerítésen? Lehet, hogy ennyiért még eg félórát parkolni se tudok?
Na ne má' !

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.13. 21:21:42

@Kodomo: Ja, még valami.
Ez a pofa, ez a Horn Gábor,ez az egyenes szavú magyar embör, ez is ennyi kamatot kap? Ő miképp oldja meg pénzügyi gondjait? Vannak neki?
Vagy ő is dübörög? Ja, tudom, dübörög a Kókával, közben meg nagyon félnek a fasiszta veszélytől, persze dübörgés közben.
Szegény gazdagok:(((((

charlie 2009.12.14. 09:25:01

@laspalmas: minden bankkártyás fizetés ingyenes az ügyfélnek, Magyarországon, külföldön egyaránt.

Kodomo 2009.12.14. 09:33:19

@Doña ¡Cara(mba)!: A 2008. évi vagyonbevallása alapján 6 millio kp. (igaz 2 millió hitel), akkormég államtitkárkánt 1,2 millió fizu, +képviselői tiszteletdíj, +költségtérítés. Szerintem kissé más természetűek a pénzügyi gondjai, mint például nekem.
Ennyi pénzre már lehet találni jól fiadzó megoldást. Én is azt tartom, hogy sokkal jobban megéri gazdagnak lenni, főleg anyagilag. Mindenkit erre biztatok! :)
Azt hiszem, Kóka ehhez képest is más világ. Az üzleti szférába nem láthatunk be, innen a mélyből.

krtek 2009.12.14. 10:33:37

Ez a Horn is csak egy tipikus magyar politikusféreg. Kártékony de haszontalan élősködő.
Nagy de fellengzős semmitmondó hülye melléduma, kibaszott nagy swindlik, mutyi, gerinctelenség, törvényfelettiség, hülyéneknézés. Ha simán eltűnne a közéletből semmi nem változna, sehol és senkinek nem hiányozna, csak egy csomó pénz és egyéb javak (kaja, pia, kocsi, repi, rezs, utazás, és egyéb lenyúlások irdatlan költségei) maradnának meg (szerinte) áldásos tevékenysége nélkül. Számára egy párt csak egy ürügy, bármely (általában csak az agyatlan választóknek kitalált) ideológiát képes előadni, mint sajátját, persze csak jópénzért. Simán vált ha kell libera, ha kell komcsi, póggári, ha kell fasiszta, vagy akár hetro-, pedo-, nekrofil is, ha biznic ez kívánja. Tök mindegy. Egy eszme v. bármi neki úgy is csak egy álca. A lényeg a mutyi és a lenyúlás a háttérben, na az mennyen a többi le van szarva.

Mellesleg szerintem a fenti személyiségrajz tökéletesen illik szeretett parlamentünkben csücsülő "közméltóságaink" 95%-ára. Persze egyik sem így indul (ártatlanság ostoba vélelme), de amikor a politika és a hatalom képzeletbeli rózsaszín, szűz kicsi seggét megtalálja és keményen többször szárazon magáévá teszi, akkor onnantól nincs megállás. Ez ma tipikusan kicsiny hazánkban akkor következik be, mikor egy úgymond "képviselő" kikerül a körzetéből és bekerül az országos politikai pöcegödörbe. Teljesen elfelejti honnan és miért jött.

Kirugásakor teljeskörű APEH/TB/NB vizsgálat kellene (ez lenne az államérdek), de mivel ettől Ő is és minden elvtársa-padtársa is retteg, soha nem szavazna meg egy ilyen törvényt. Jönne helyette az álszent hülyéneknéző mellébeszélés.

Ígyhát röhög mindenen és mindenkin, mert tudja soha sem fog veszteséggel kiszálni a buliból, a felelősségrevonás v. neadjist a büntetés meg egyszerűen fel sem merül.

Ez a véleményem. Cáfoljon meg walaki.

tokmányos 2009.12.14. 10:49:29

@krtek: Üdv ! Nem cáfolni , dicsérni jöttem. Gratula,még sokan így vélekedünk ezekről a férgekről.

Kodomo 2009.12.14. 10:50:02

Cáfolom!
"Ez ma tipikusan kicsiny hazánkban akkor következik be, mikor egy úgymond "képviselő" kikerül a körzetéből és bekerül az országos politikai pöcegödörbe."

Már ott is ilyen. A "politikusi tehetség" kibontakozásához elég mondjuk egy kis alapítvány kuratóriumi elnöki posztja, alpolgármesterség, önkormányzati képviselőség vagy szinte bármely társadalmi megbízatás.

krtek 2009.12.14. 13:29:45

@Kodomo: Asszem nem cáfoltad, csak kiegészítetted.

Minden esetre, érdekes kimutatást lehetne készíteni a stabilzavazó idióták okulására (már ha ez lehetséges ilyen agyi állapotban) pl. arról, hogy egy államtitkár, miniszter, képviselő , csak nagyságrendileg mennyibe fáj(t) a hülyére vett adófizetőknek, csak posztolása idelyén (ami utánna következik az sem piskóta), és ugyi ezért mit tett le ezért az az őt eltartók javára. A haza érdekét ne is említsük mert az max. felszólalásoknál ideális hablaty, egyébként meg szintén le van szarva a fent nevezett "urak" által.

Visszatérve szeretett Horn úrhoz, nagyon jól lellemezte a pasit amikor több TV is simán felvette, amit nagyon trendin, mosolyogva telefonál szép kis luxuslimuzinjában, majd amikor megkérdezték tőle hogy is van ez, simán letagadta az egészet és az ellenzék körmönfont támadásáról hadovált. Nem mint ha nem lenne gyári tartozék a verdában a telefonrendszer, de így sokkal trendibb (vagy csak simán hülye a kezeléshez), meg lehet mutatni, rá nem vonatkozik semmi mint a parasztokra. Mi a faszt is akarna tőle egy szaros rendőr? Megenné reggelire, mert hát Ő az ország érdekében jár el. Kiváncsi lettem volna arra a kibeb.szott fontos ügyre (Kb. "Janikám, ha látnád mennyi köcsög van itt, de az üzlet amit megbeszéltünk sínen van."), hiszen Gáborunk már nem egy kezdő, tudta hogy millió kamera, firkász, meg miegyéb lesz azon a helyen.
Szóval ez van.

Mindenesetre valamilyen szinten érthető, miért ilyen egy default polféreg, az viszont nem ki az a barom aki erre szavazatot ad. Inkább azok az igazi felelősök. A polféreg meg a haszonélvező.

süti beállítások módosítása