Skip to content


       Szűrés lista

A Zemberek pénzéből finanszírozná a Fidesz a "gyűlöletkampányát"

Többek között én is megkaptam a levelet a postaládámba Orbán Viktortól. Hogy honnan tudja a nevemet és címet a Viktor, kész rejtély. Bat kolléga is megkapta, ő beszkennelte nekünk és elküldte. Az eleje a szokásos Viktor-bullshit-generátor, viszont a vége valami újat tartalmaz: Adjatok má' egy kis pénzt, ha lehet azonnal ...
Minden adat pontos, ez a Fidesz számlaszáma, ez a telefonszáma. Bat kolléga provokációra gondolt, nem merte elhinni, hogy ez így komoly. Pedig az....


"gondold el, hogy feláll Nyakó a pulpitusra, és rázendít a "fidesz a zemberek pénzéből akarja felépíteni a hazugsággyárat a lejárató kampányához" c. nótára.
rákérdeztem több embernél, aki megkapta ezt, hogy mit gondol a fideszről a levél elolvasása után. hát, nem kifejezetten pozitív dolgokat emlegettek.
 
szóval ez szerintem egy rossz szájízű gerilla lejáratás lesz...
főleg azért, mert a fidox eddig még nem csinált ilyet.
(mondjuk az ÁSZ elszámoláskor lehet majd a zemberek adakozó szándékával magyarázni a 2 milliárdos kampányt... :-)"


Nos, én sem tudtam, hogy ez igaz, vagy sem, orbanviktor.hu-n semmi ilyen hír, fidesz.hu-n sincs semmi.

De mivel 1 órája  Heti Válasz kitette, hogy ez bizony komoly, nincs okom kételkedni.


"A megadott telefonszámon azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ezt a levelet nem minden magyar családnak küldték ki, hanem csak azoknak, akiket a párt központjában a Fidesz támogatóiként tartanak nyilván - ebből pedig, a korábbi évek tapasztalata alapján, több százezer vagy akár milliós nagyságrendű is lehet. Mint mondták, azért fordultak ehhez a Magyarországon szokatlan eszközhöz, mert „a Fidesz önerőből nem tudja felvenni a versenyt a szocialisták anyagi forrásaival, ezért bármilyen kis összeg jól jön".


Szóval egyik percben Viktor arról szónokol, hogy a kormány, az MSZP megnyomorította az embereket, kivette a pénzt a zsebükből, átvágta, kifosztotta őket, majd másnap levelet ír, hogy adjatok nekünk pénzt.

Ízlésesen lehet adományokat gyűjteni, ahogy például az LMP csinálta. Ez nem az.

Amúgy pedig ingyen szeretnék egy jó tanácsot adni a Fidesznek, melyet remélem megfogadnak:

Nem kell kampányolni, és meglesz a győzelem, még akár a 2/3 is.

Ha elkezdtek kampányolni, akkor jön a szopóág.
Az MSZP kampányol helyettetek is, minden napra jut egy botrány, egy előzetesbe varrt, egy pofátlanság.   

Címkék: fidesz pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr51654366

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: FIDESZ-csekk needed! 2010.01.14. 10:16:35

Szivassuk meg Orbán Viktort! Kell hozzá az a sárga csekk, amit a FIDESZ küldött szét az országban adományokat kéregetve. Aztán a csekkre írjuk rá a lehető legkisebb összeget (a neten egy 5 Ft-os befizetés kering). Mivel minden csekken van egy bizonyos ...

Trackback: Orbán és Perez; Fidesz és Likud; Izrael; Nemzetgazdaság 2010.01.08. 07:33:04

Míg az egész "jobbos médiának", Reakciónak és a Konzervatóriumnak az orosz befolyás fáj leginkább (érdekes módon csak ez); addig minekünk beszélnünk kell egy olyanról, amit csak a náczik emlegetnek. Ugye mindannyian emlékszünk simon perez, li...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 10:52:26

@laspalmas:

azt nem így mondjuk, üzenem ennek a Waltervondervogelwaidel* Zsoltinak. Bár tegnap láttam tv-ben, és ő is hozza a Marx-i tartalom és forma egységét, mégpedig hibátlanul.

*Senkinek a nevével nem viccelünk, de ezt most nem tudtam kihagyni. Elnézést.

Várkonyi 2010.01.08. 11:15:16

Likud Viktorból ismét előjött a zsidó szellemiség.

Mndenki eldöntheti, hogy a jobboldalon ki a hitelesebb: Ő, vagy például Morvai Krisztina, Vona Gábor.

Szebb jövőt!

Tündér_Lala 2010.01.08. 11:24:23

Semmi kifogásom, ha valaki pénzt kér. Legfeljebb nem kap. Kérhetne az MSZP is, de ők inkább a közpénzekből utalnak embereknek - egyet pártkasszába, egyet sajátzsebbe, egyet pártkasszába, egyet sajátzsebbe és így tovább.
Tényleg szégyentelen és elítélendő dolog pénzt kérni...... Hmmm, Hmmm.

Várkonyi 2010.01.08. 11:26:04

Én 2006 őszéig minden egyes szavazáson a fideszre szavaztam, igazából nem bántam meg, mert azt megtanultam, hogy soha többé ne bízzak bennük:

2005- Románia belépése az EU-ba - Ez még nálam is kiverte akkoriban a biztosítékot: megígérték a hogy a bocskorosok csak úgy léphetnek be, ha legalábbis törvényi garanciákat adnak a székelyeknek egy jövőbeli autonómiára. Jól van, amikor a szavazásra került a sor, hát szó nélkül megszavazták.

2006 ősze: viktor-viktor gyalázatosan cserbenhagyta választóit. Mindenki emlékszik még a "72 órája van, hogy eltakarodjon" című szánalmas blöffre, amiből végül nem lett semmi, illetve dehogynem, bebizonyosodott, hogy ov hiteltelen, hazug kis senki.

Arról nem is beszélve, hogy 2006 tavaszán "nem is akart győzni", hogy majd 2010-ben annál jobban győzzön.

ov a legjobb értelemben is legfeljebb csak egy POLITIKUS, barátaim. se több, se kevesebb.
Ideje felébredni!

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 11:28:15

@Várkonyi:

engem egy picit zavar, hogy Morvai Krisztinának a férje egy pártállami őskomcsi propagandista, de majd elmélázok a dolgon.

Meg az is, hogy a Vona Gábor egy polgári körben tevékenykedett a "likudviktorral", vajon mi összeesküvéseket (gondolom együtt átjátszák az országok a zsidóknak, mert hát "likudviktorral" mi mást?) beszélhettek ott meg...

Meg aztán érdekelne az is, hogy most likudviktor valójában zsidó, vagy cigány. Mert eddig - bizonyos körökben (mszp-és prolik) - cigány volt. Most a zsidó az új irány?

Várkonyi 2010.01.08. 11:28:55

@Tündér_Lala: Azért a "Kedves Barátom!" mellé odabaszni egy csekket mégiscsak undorító.
Persze, gondolom Izraelben, az USA-ban és a "fejlett nyugat" szétrohadt erkölcsű egyéb országaiban lehet hogy ez egyenesen jófejségnek számít.
Hát itt NEM.

Várkonyi 2010.01.08. 11:39:08

@derelyegrádi szellem: "Morvai Krisztinának a férje egy pártállami őskomcsi propagandista"

Hát igen a szerelem bizony sötét verem, 2006 ősze után vzválasztóhoz érkeztek, és Krisztina a Hazát választotta a férje helyett.

"Meg az is, hogy a Vona Gábor egy polgári körben tevékenykedett a "likudviktorral""
Igen, mint ahogy én is fityesz-szavazó voltam 2006 őszéig. mi itt a gond? 2006 ban derült ki (számomra legalábbis) hogy mennyi az annyi. Ennyi.

"Meg aztán érdekelne az is, hogy most likudviktor valójában zsidó, vagy cigány. Mert eddig - bizonyos körökben (mszp-és prolik) - cigány volt. Most a zsidó az új irány?"

Nem zsidó egyáltalán, viszont az izraeli Likudot (tán már hallottál róla) testvérpártjának tekinti, az izraeli nagykövet seggét rendszeresen tisztára nyalja: kuruc.info/r/6/26431/

Hát ezért likud viktor.

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 11:40:55

@Várkonyi:

akkor szólj a Hatvannégy Magyar Vármegye Mozgalomnak is, mert ők is csekket küldenek, csak Kedves Honfitársam megszólítás mellett, ha jól emlékszem.

picur3ka 2010.01.08. 11:44:58

@Várkonyi:

'Hát igen a szerelem bizony sötét verem, 2006 ősze után vzválasztóhoz érkeztek, és Krisztina a Hazát választotta a férje helyett.'

Nekem ugy tunik, egy biztos EP-i fizetest valasztott; nem is tagja a partnak, ugye...

Es mindjart indulasbol megtamadta a Fideszt, hogy jo hirnevunket oregbitse.

Várkonyi 2010.01.08. 11:49:49

@derelyegrádi szellem: Erről nem tudok, ha ezt csinálják, undorító, egyébként személyesen sose kedveltem a Toroczkait (függetlenül attól, hogy ez a csekk-dolog igaz-e vagy sem).

@picur3ka/beleallos kampany: így van, aki csak a pénzre tud gondolni, annak valóban ilyen egyszerű...

"Es mindjart indulasbol megtamadta a Fideszt, hogy jo hirnevunket oregbitse. "
Így van, sokkel jobb lett volna, ha befogja a többi fityeszessel együtt a száját, mert még a végén a naccságos EU megharagszik és akkor mi lesz, jajj féljünk mindnyájan.

picur3ka 2010.01.08. 11:57:38

@Várkonyi:

Nagyon felreerted ezt. Osszefogas a kulcsszo.

Kulonben pedig, az egesz tema egy mu hiszti. Persze, hogy a valasztok penzen kampanyolnak, ki masen? Az osszes part, mindenutt, pont. Na, hogy akarjuk-e, hogy megvalaszhatod, hogy melyiket tamogatod, melyiket nem, az egy lehetseges kerdes.

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 11:58:14

@Várkonyi:

"Igen, mint ahogy én is fityesz-szavazó voltam 2006 őszéig. mi itt a gond? 2006 ban derült ki (számomra legalábbis) hogy mennyi az annyi. Ennyi."

Csak annyi gond, hogy Jobbik körökből (akikkel nekem az égvilágon semmi gondom, amíg ezt az agyatlan likudviktorzást el nem kezdik) hallok én viktor vonatkozásában 1990-1992.-es dolgokat is fehozni. Ezt vona esetében miért nem lehet még 2006-ig se? A változás(megvilágosodás) joga csak vona gárbort illeti meg? Mert úgy tűnik. Egyébként Vonánbak jóval több esze van, mint nektek, mert ő soha nem érvel még távolról sem így. Ő tud valamit, amit ti nem, pl azt hogy nekik majd így vagy úgy, de együtt kell működniük. likudviktorozás után az nem lesz könnyű.

"Hát igen a szerelem bizony sötét verem, 2006 ősze után vzválasztóhoz érkeztek, és Krisztina a Hazát választotta a férje helyett."

Tudom. De azért észrevételezném, hogy a komcsi propagátorok 2006 előtt is komcsi propagátorok voltak.

"Nem zsidó egyáltalán, viszont az izraeli Likudot (tán már hallottál róla) testvérpártjának tekinti, az izraeli nagykövet seggét rendszeresen tisztára nyalja"

Hát mint minden jobboldali néppártot. Az izraeli nagykövet seggét meg mindenhol tisztára nyalják, ennek okai közismertek, nem taglalnám. Ennek alapján a világ bármely politikai vezetője lehetne "likudviktor".

Ezzel alikudviktorozással (ami most jópofának, és jobbik pártszempontból hasznosnak tűnhet) okozzátok a jövőre nézve a legnagyobb károkat. És ráadásul olyan érdekeket szolgáltok vele, amiket SEMMIKÉPP NEM KÉNE.

Én így látom.

Ralph Cifaretto 2010.01.08. 11:58:18

Elég xar az adatbázis, mert engem kihagytak. Mondjuk zsét nem adnék.

Tündér_Lala 2010.01.08. 12:01:00

@Várkonyi:" ov a legjobb értelemben is legfeljebb csak egy POLITIKUS, barátaim. se több, se kevesebb"
Ez nekem pont elég. Nekem és Magyarországnak jó diplomáciai érzékű politikusra (és nem faltörő kosra) van szüksége, aki képviseli az ország érdekeit. Ehhez a kölcsönös érdekek mentén partnerekre és lehetőség szerinti szövetségesekre van szükség. Aki erre nem képes az árt az országnak. ( Bush (pedig más erejű háttere volt) nem volt erre képes és ártott országának és a világnak is ezzel.) Szerintem.

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 12:01:13

@Várkonyi:

a csekk dolog annyira így van, hogy én fel is adtam rajta pénzt, igaz elég régen. Ha jól emlékszem a Demokratában volt a csekk.

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 12:02:15

@Ralph Cifaretto:

akkor viszont mégis jó az adatbázis. :-)

Várkonyi 2010.01.08. 12:39:59

@Tündér_Lala: "Nekem és Magyarországnak jó diplomáciai érzékű politikusra (és nem faltörő kosra) van szüksége, aki képviseli az ország érdekeit."

Ezzel minden rendben, csak az a baj, hogy viktor-viktor még azt is rosszul képviseli. lásd 2005-ös autonómia, 2006 ősze, stb.

"Ehhez a kölcsönös érdekek mentén partnerekre és lehetőség szerinti szövetségesekre van szükség."

Ez megint rendben van, de nem lehet ráhúzni minden kompromisszumkeresőre, hogy "jó politikus", mint ahogy minden faltörő kosra sem, hogy "árt a hazájának"
Magyarországnak most bizony faltörő kosokra van szüksége.
Ja és még egy dolog: a faltörő kos még meg tud nyugodni, viszont az örök kompromisszumkereső nem tud a sarkára állni, és faltörő kosként viselkedni. Lásd, ov, 2006 ősze, 72 órája van, takarodjon című süket dumát.

@derelyegrádi szellem:
"Csak annyi gond, hogy Jobbik körökből (akikkel nekem az égvilágon semmi gondom, amíg ezt az agyatlan likudviktorzást el nem kezdik) hallok én viktor vonatkozásában 1990-1992.-es dolgokat is fehozni. Ezt vona esetében miért nem lehet még 2006-ig se? A változás(megvilágosodás) joga csak vona gárbort illeti meg?"

A Saulból lett Pálokat szeretjük, viszont utáljuk a báránybőrbe bújt farkasokat.
Amellett ugye mi lettünk a fityesz első számú ellensége, a potenciálisan legveszélyesebb rivális, ami természetesen akár igaz is, és elkezdték ezt az undorító suttogó kampányt, (sárdobálás, ami egyébként mindig mindenütt működik), hogy minket az MSZP hozott létre, hogy Vona Moszkvában járt Putyinnál, stb.
Ez mind-mind HAZUGSÁG, nekünk már csak az igazság fegyvere maradt.

"Az izraeli nagykövet seggét meg mindenhol tisztára nyalják, ennek okai közismertek, nem taglalnám. Ennek alapján a világ bármely politikai vezetője lehetne "likudviktor"."
Azért itt kicsit többről van szó:
kuruc.info/r/6/26431/
az előbb nem küldte el az áruló blogmotor.

"olyan érdekeket szolgáltok vele, amiket SEMMIKÉPP NEM KÉNE."
Na, mik azok az érdekek?

@picur3ka/beleallos kampany:
"Osszefogas a kulcsszo."

Hallod, ez az "egy a tábor egy a zászló " elv már kicsit idejétmúlt dolog, még szerencse hogy nem mindenki volt olyan agymosott, hogy el is higyje. Különben még mindig viktor-viktor lenne az egyetlen jelentős jobboldali erő, és azt csinálná, amit akar. Hát a lószart. Igenis ott vagyunk a sarkában, és ha a magyar választóit le is szarja (sajnos sok erre utaló jel van), hát mi majd ott leszünk a parlamentben, és megmondjuk keményen, ha mulaszt, hibázik, vagy netán egyenesen hazát árul.

Ha meg szükség lesz ránk bizonyos parlamenti többséghez, hát akkor majd elkezdhetünk tárgyalni az összefogásról. Ilyen egyszerű ez...

picur3ka 2010.01.08. 13:01:34

@Várkonyi:

Nem ugyanarrol beszelunk. Itthon kritizalni, vagy az EP-ben megtamadni, az ket kulon dolog nekem. Tobb mas orszag polgarainal megfigyelheted ezt, meg fogja vedeni egyik a masikat kulfoldiekkel szemben, meg ha egyebkent nem is ertenek egyet.

Tudod, az Anglia-No meccsen a skotok Anglianak szurkolnak.

picur3ka 2010.01.08. 13:06:57

Jobban a temahoz kapcsolodva pedig, a Jobbik is elmagyarazta nem oly reg, hogy nem fognak elfeledkezni azokrol a vallalkozokrol, akik anyagilag is tamogattak oket. Talan nem kellene kepmutatoskodni. Minden part penzbol fedezi a kampanyt, ennyi.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.01.08. 13:08:18

@Várkonyi:
"nekünk már csak az igazság fegyvere maradt."

hát, nem is az eszetek miatt szeretünk titeket =PP
--------------

Azt viszont meg kell hagyni, hogy az "Új többség vs. főállású kurucok" címen futó paródai messze szórakoztatóbb mint az elmúlt évek narancs-kommancs vagy zsidó kontra szittya párviadalai. vegyük pl szellemet , akinek a szíve a Hazafias Néprfonthoz húz, de közben a Vitéz Igazmondó Mihály sorsát is szívén viseli - főleg ha bánccsák.
Komoly dilemma ez, uraim ! :D

Várkonyi 2010.01.08. 13:13:14

@picur3ka/beleallos kampany: igen, pénzből fedezi a kampányt, csak nem full ismeretlen embereknek küldenek leveleket. Attól hogy valamikor egy szegény hülye felírta valahova a címét oszt' küldenek neki egy ilyen szart, az teljesen más, mint amikor egy vállalkozó ad át a pártnak mondjuk 1 millió forintot, és megint más, mint amikor veszel egy újságod, vagyis kifejezted szándékod, hogy érdekel a dolog, és úgy találsz benne egy csekket.

"Itthon kritizalni, vagy az EP-ben megtamadni, az ket kulon dolog nekem"

Mikor és mivel támadta Morvai a fityeszt az EP-ben?

Várkonyi 2010.01.08. 13:22:24

@.Pierre Bezuhov.: Miért, az igazságot csak az ostobák szerethetik?
Vagy attól, hogy valami egyszerűen kimondható, már ostoba?
Vagy csak az ócska mantrát ismételgeted, hogy a jobbikosok "mind hülyék"?

A magadfajta pökhendi "értelmiséginek" biztosan "ostobák" vagyunk, de hát bajban is lennénk, ha szerinted mi lennénk a felkészültek, okosak.
Egyébként jan. 16-án kijön az új programunk, ami a legjobb és részletesebb program lesz a magyar demokrácia történetében, de ez téged ne zavarjon, mert mi mind ostobák meg meghasonlott emberek meg minden rossz is vagyunk.

arlequin 2010.01.08. 13:33:25

@z666: az igazság szabaddá tesz

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.01.08. 13:45:48

@Várkonyi: nem tudom, ismered-e a strat trek sorozatot? abban van az ún. borg.
Ők beszélnek mindig ilyen többes számban.
"Mi a borg vagyunk! Asszimiláljuk Önöket!! minden ellenállás hasztalan!!" :DD

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.08. 13:56:57

@.Pierre Bezuhov.: "strat trek "

ez valami zs-kategóriás piréz krimisorozat?

Kopasz4x4 2010.01.08. 14:05:12

Jobbik kontra Fidesz és vice versa .Az igazi rablókomcsik meg röhögnek.
Örök harc, a jobbító szándék és az állandó megfelelési kényszer és aranyközépút választók között.
Mindenkinek a szájíze szerint, de álljon itt egy örök igazság a Harley Davidson és Marlboroman című klasszikusból miszerint: Jobb a tűzben égni mint a húgyban ázni.
S ki-ki válassza a hozzá közelebb álló véleményt és védje azt meg, mert azt érzi sajátjának.
Egyébként, Vona mindig is elismerően szól O.V.-ról, ami nem azt jelenti ,hogy egyetért vele.
Szóval Viktor jól húzza a szekeret, csak nem biztos,hogy jó irányba és főleg kinek a szekerét.

clownfish 2010.01.08. 14:21:52

ez egy gagyira sikeredett obama-kampány interpretáció, még a kis lmp is sokkal ügyesebben operál ezekkel az eszközökkel, a fidesz pedig ajtóstól ront a házba, de az ő szavazóikat ismerve lehet, hogy ez a hatásosabb, egyébként meg a jobbiknak egy újabb fogó a fideszen...

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 14:28:09

@Várkonyi:

"A Saulból lett Pálokat szeretjük, viszont utáljuk a báránybőrbe bújt farkasokat."

Azt meg, hogy ki Saulusból Paulus, illetve ki a "báránybőrbe bújtatott farkas" TI döntitek el.

Értem. További beszélnivaló nem igen van e témában. Pont olyanok lesztek mint a kommunisták. Már egyébként kezdődik is, a kurucon már régi harcostársak sokaságáról derült ki, hogy "vrag".

"Na, mik azok az érdekek?"

mszp-szdsz, és a mögöttük állók. Akiknek a Morvai férje olyan régi lelkes, ekötelezett és hűséges propagátora, hogy - hozzátok hasonulva - én is kezdjem az összesküvéselméleteket.

Tudod viktor egyszer likudviktor, a valódi likudosoknak meg náci, munidúcse, fasiszta. Ez különösen pikáns lehet, ahogy Morvai meg Baló otthon megvitatják:

- Hallod mit mond az a náci, farkasvigyorú minidúcse már megint?
- Ki?
- Hát az Orbán! Tudod...
- Jaaaa, a likudviktor!

(A Morvainak jóval több esze van annál, hogy orbánt likudviktorozza)

2010.01.08. 14:39:22

@eszkep: Az LMP nem liberális, főleg nem gazdaságpolitikai értelemben. Ezt vagy az ellenségei vagy azok állítják, akik nem ismerik. Itt egy jó kis összefoglaló erről: polkom.blog.hu/2009/06/05/lmp_mas_mint_az_szdsz_kar_hogy_nem_latszik

2010.01.08. 14:41:08

@jibberish: Mondjuk ez teljesen igaz, az USA-ban tényleg nincs állami lóvé. Náluk minden máshogy működik, itteni ésszel fel se lehet fogni igazából.

picur3ka 2010.01.08. 14:45:28

@Várkonyi:
- 2006 rendori tulkapasok ugyeben

- persze, amikor XY vallalkozo milliokat ad egy partnak, akkor kezd megszuletni a vallalkozo partja

Mennyivel rosszabb attol, ha mindenki adhat, amennyit akar, vagy nem akar?

@.Pierre Bezuhov.:

Ismerunk mas, valodi csapatokat is, akik igy beszeltek/nek. Sajnos, gyakran valami proli forradalmarokra emlekeztetnek, igy igaz.

Várkonyi 2010.01.08. 14:59:09

@derelyegrádi szellem: "Azt meg, hogy ki Saulusból Paulus, illetve ki a "báránybőrbe bújtatott farkas" TI döntitek el."

1.Figyuzz, ov pálfordulása előtt és utána is változatlanul a magyar nemzet beállítódásától idegen , előtte liberális, utána meg "polgári" volt, akármit is jelentsenek azok a "polgári értékek" (gondolom azt, hogy néha elmegyünk színházba, szerintem azt is inkább sznobságból)
mondd már el nekem, volt MO-n valaha olyan, hogy polgárosodás? Persze,valami volt, de legalábbis nyugati mércével mérve semmise. Ez nem is baj, de ugye Lenin elvtárs is azt mondta, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni.
2. Tehát most elkezdjük ezeket a "polgári" dolgokat erőltetni, ami teljesen idegen a magyar felfogástól, és amúgy is teljesen üres, értelmetlen, vákuum, csak arra szolgál, hogy fejébe kalapálja az egyszerű embernek, hogy "hallod, paraszt? POL-GÁR!", meg hogy elterelje a figyelmet az igazi magyar értékekről, ami a bátorság, becsület, TŰZ, hit, és a nagyszerű népművészetünk.
3. Magyarországon a polgáriság max. a megalkuvást, a műfelháborodásokat és az elhatárolósdit jelenti, a "civilizált Európa" nevében, de abben amúgy is a zsidrákok a legjobbak, hát hagyjuk meg ezt a gusztustalan trágyát nekik.
A fidesznek tehát semmi tartalmi mondanivalója nincs azon kívül, hogy "szakértői kormánzást" hirdet, amiben persze lehet is valami, csakhogy az kevés. Mert nemcsak kenyérrel él az ember!
Ami a likudviktort illeti, hogy Morvai nem likudviktorozik: hát persze, ő nem járathatja lr magát ilyesmivel. Orbán sem mondja, hogy "az mszpkreáltaajobbikot", rábízza a csicska Kövérre.

Egyébként meg hidd el, akármennyit is likudviktorozunk, ha a fidesznek szüksége lesz a 2/3-hoz, és nemzeti törvényt (pl. új Alkotmányt) akatr, hát nyughodj meg, hogy össze fogunk borulni, legalábbis mi is meg fogjuk szavazni.
Ennyi...

k.o._laci 2010.01.08. 15:29:12

@iii: lmp-szdsz

papíron mindenki mas, talan vesd ossze a 90es szdszt a 94essel:)
az hogy ki mit ir le es kesobb mit fog csinalni ket total kulonbozo dolog, vonatkozik ez az osszes partra

lmpnek valoban vannak ertelmes dolgai, 2-3 ev parlamenti politizalas utan szivesen alairom hogy hasznos a tevekenysege ha mindent betartanak, es nem utanozzak az szdsz, mdfet

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 16:05:04

@.Pierre Bezuhov.:

vagy pl bezut, akinek szíve (ha már itt tartun) a szadesz legkeményebb magjához húz. De mivel az ő csapata kiesett már minden elképzelhető versenyből (okkal, tegyük hozzá), csak nézi a többeiket. De hát ilyen az élet. :-)

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 16:26:38

@Várkonyi:
1. Sem a liberális (ez alatt nem ez az szdsz-es mocsok értendő), sem a polgári nem idegen a magyarságtól, sem történelméről. Deák Ferenc, Eötvös József, gróf Tisza István, Baross Gábor, vagy gondolj a kiegyezés és 2 világháború közötti Magyarországra, annak polgári világára, kultúrájára, Nyugattal, Holnappal, meg ilyesmik. Tégy egy kanyart a Nagykörúton. Az 3 év alatt épült, daruk, meg ilynenek nélkül, kézi erővel. Amit e körben írtál némi tájékozatlanságot áraszt.
2. Lásd fentebb. Egyébként a "polgári" alatt a középosztály értendő.
3. Hát ha neked ezt jeletni, akkor jelentse. Téged minősít. Szerencsére a vezetőiteknek ennél sokkal több esze van.

Hogy a Jobbik mit tud (a beszéden kívül) az leghamarabb 2010 május, júniusa után derülhet ki. Beszélni könnyű, majd meglátjuk a tettek mit hoznak parlamenti pártként. Ebből számomra egyensen következik, hogy fidesz vs jobbik döntési helyzet leghamarabb 2014-ben merülhet fel.

Most az első és legfontosabb teendő ettől mszp-szdsz-es tolvaj, semmihez nem értő, mocskos társaságtól való megszabadulás, lehetőleg végleg. Erre most csak a fidesz képes, hogy mi lesz 2014-ben azt majd meglátjuk. Annak drukkolok, hogy bejusson a jobbik a parlamentbe, főleg azért, hogy kiderüljön, mi van ha már felelősséget is kell vállalni, nem csak beszélni. Meg hát inkább ők, mint a mszp-és szadeszes (mdf-es) figurák üljenek megint ott. Az első vízválasztó az lesz, amikor majd a mentelmi jogok felfüggesztéséről kell szavazni. Meglátjuk.

hoplita 2010.01.08. 16:28:15

@derelyegrádi szellem:
Ó...ne legyél már ilyen széplélek...

Menj át a nagyonpógári, fideszes fórumokra - MNO, Gondola - és nézd már meg miket írkálnak a Jobbikról a beborult fityeszfanok...
Még a talpa is ökölbe szorul az embernek.
Ha meg ellentmondasz repülsz, öt perc alatt, a szólásszabadság és a plurális demokrácia nagyobb dicsőségére.:DD
Úgyhogy csak semmi kesztyűskéz, ha a fideszről van szó, a fejét nekije, hogy meg ne sántuljon.

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 16:31:55

@hoplita:
"Úgyhogy csak semmi kesztyűskéz, ha a fideszről van szó, a fejét nekije, hogy meg ne sántuljon."

Biztos igazad van, csak nehogy az legyen vége, hogy a kommancsok maradnak. Ez az egyet ne. Bármi más jöhet.

hoplita 2010.01.08. 16:38:53

@derelyegrádi szellem:

Az valóban katasztrófa lenne, szerencsére a dolgok jelenlegi állása szerint ez most nem következhet be.
Ugyanakkor - elmondtam már sokszor, sok helyen - a fidesz egyedüli kétharmada is katasztrófa lenne....bulvártónik, popkornik és társaik ne alkotmányozzanak egyedül.

Valóban esélye van a fidesznek eltakarítani a mocskot, de ha nem él ezzel a lehetőséggel, gyávaságból és/vagy tehetetlenségből elmulasztja, akkor indul a szemétdombra ő is.

Marcellusca 2010.01.08. 16:39:05

@derelyegrádi szellem: Én meg amondó vagyok, hogy nincs (újabb) 4 évünk, hogy "majd meglátjuk"!

Ez: "Beszélni könnyű, majd meglátjuk a tettek mit hoznak parlamenti pártként." meg kimondottan muhaha kategória.
Mintha valaki mondott volna olyan, hogy: "Más a kampány és más a kormányprogram."

Mondom, hogy szelektív a memóriád!

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 16:45:57

@Marcellusca:
"Én meg amondó vagyok, hogy nincs (újabb) 4 évünk, hogy "majd meglátjuk"!"

Oké. Mi a teendő, hogy a jelelegi kurzus BIZTOSAN eltkarodjon? De valami olyat mondj, amivel a jobbik egyedül leveri a maszopot, és kormányt alakít. Várom.

"Más a kampány és más a kormányprogram."
Na ki is mondta ezt?

GIjoe 2010.01.08. 16:49:32

"Nem kell kampányolni, és meglesz a győzelem, még akár a 2/3 is.

Ha elkezdtek kampányolni, akkor jön a szopóág.
Az MSZP kampányol helyettetek is, minden napra jut egy botrány, egy előzetesbe varrt, egy pofátlanság. "

Ott a pont. Anyam pont ugyanezt mondja mar evek ota. Pl, amig a fidesz kussolt a tavalyi botrany-sorozat elejen, a szocik egyre melyebbre nyomtak sajat magukat, orom volt nezni a vergodesuket. Egyszeruen nem szabad tamadasi feluletet adni. A fidesz pedig amint elkezd kommunikalni pont ezt teszi.

Marcellusca 2010.01.08. 16:50:16

@hoplita:

"ha nem él ezzel a lehetőséggel, gyávaságból és/vagy tehetetlenségből"
Ja, de kihagytad az és/vagy érdekből lehetőséget.

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 16:51:03

@hoplita:

"Valóban esélye van a fidesznek eltakarítani a mocskot, de ha nem él ezzel a lehetőséggel, gyávaságból és/vagy tehetetlenségből elmulasztja, akkor indul a szemétdombra ő is."

Szóról szóra így van. Ezzel maximálisan egyetértek, óly annyira, ha nem, akkor ki fogok menni tüntetni, megdobálni őket paradicsommal, tojással, pedig ezt még az mszp-vel sem tettem meg, mert tőlük soha semmi mást nem vártam, mint ami történt

De várjuk már meg, hogy megtörténik-e vagy sem, aztán utána hozzunk ítéletet.

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 16:52:28

@Marcellusca:

tőled várom, hogy ki mondta szerinted ezt:
"Más a kampány és más a kormányprogram."

Marcellusca 2010.01.08. 16:54:32

@derelyegrádi szellem: A jelenlegi kurzus teljes mértékben nem fog eltakarodni. Ez tuti. Sajnos.
Itt csak az lehet a cél, hogy minél kisebb számban maradjanak a parlamentben.
+ az, hogy a Fityisznek NE legyen meg a 2/3-os többsége. Mert az sem lenne jó.
Úgyhogy, ha jól számolok, akkor nem marad más, mint a Jobbik.

Második kérdésedre a válasz: O. V. - 1998.

hoplita 2010.01.08. 16:57:50

@Marcellusca:

Szándékosan.....a legbensőbb félelmeit nem szívesen nevezi meg az ember.:(

derelyegrádi szellem 2010.01.08. 17:01:42

@Marcellusca:

tévedsz. (a részemről a "muhhhahhha kategóriára" vonatkozó kitétel elmarad.)

Ezt Megyo mondta (még a Horn kormány pénzügyminisztereként) egy KDNP-s, ha jól emlkékszem Semjén Zsolt írásbeli kérdésére valaszolva. Mégpedig valami olyan formában, hogy egy kormányzó párton nem lehet számonkérnmi a kampányban tett választási igéreteket, mert más a kampány, más a kormányzás.

Az én "szelektív memóriám" így őrizte ezt meg.

(a fidesznek nem lesz 2/3-a, lesz még kampány is, ami hogy úgy mondjam nem erősségük)

hoplita 2010.01.08. 17:06:14

@derelyegrádi szellem:

"....ha nem, akkor ki fogok menni tüntetni, megdobálni őket paradicsommal, tojással, pedig ezt még az mszp-vel sem tettem meg, mert tőlük soha semmi mást nem vártam, mint ami történt..."

Én ezt már mondtam fideszeseknek.....és nem értették.
Hogy miért....ugyanúgy büntetném őket, mint a maszopot..?
Nem értették, hogy annak a barátnak, aki hátba döf, nincs bocsánat.

Egyébként a kérdéseinkre hamar választ fogunk kapni....őszre kiderül kitől mit várhatunk
Mongyuk nekem nincsenek illúzióim, nagyjából tisztában vagyok vele, mi várható.....
Finomhangolásokkal megy minden a maga útján....egyenest a pokolba.

Tündér_Lala 2010.01.08. 17:07:32

@Várkonyi: Elgondolkodtam én is hasonlóképpen vélekedek mint szellem. Én a polgársághoz hozzá számolom a monarhia és a kétháború közötti Magyarország tudására büszke iparos rétegét is például. Hogy ne lett volna polgárság ?
A mai magyarországon pedig pontosan ez az önmagában bízó szabad és öntudatos középréteg hiányzika legjobban a Kádári éra minden civil önállóságot eltipró gyakorlata után. Az MSZP-SZDSZ pontosan ennek az újonnan kibontakozó csíráit igyekezett újból eltaposni, megsemmisíteni, mert nekik alattvalók kellenek.
NEM akarok diktatúrákat sem kommunista, sem papi, sem orvosi, sem semmilyen más ideológia nyomán kialakult diktatúrát. Ha pedig valaki valamilyen cél érdekében embereket akar bármilyen közjó érdekében nevelni és meggyőzni, akkor tegye azt személyes példamutatással nem padig valamiféle kényszerrel. Tovább tart, de hatékonyabb.
A tisztességről, becsületről a közéletben. Kívánatos , de nem a hülyeség határán túl. (Lásd Horthy, akire én felnézek és azt gondolom, hogy a legnagyobb bűne az volt, hogy egy talpig becsületes úr volt. De hogy a német követet értesítette a kiugrásról - mert a szavát adta - egy a világban már akkor is maffia bűnözői szintű politikai világban, az nonszensz. ) Én például soha nem vállaltam közéleti szerepet, mert alkalmatlan vagyok rá (mondták már nekem, hogy ne legyek olyan hülyén becsületes )

Marcellusca 2010.01.08. 17:15:57

@derelyegrádi szellem: Lehet, hogy igazad van. Anno nem figyeltem annyira a politikára.
De én ezt (és nem hivatkozással) OV-tól hallottam.

Várkonyi 2010.01.08. 17:20:09

@derelyegrádi szellem:

Az általad említett emberként mind-mind nemesként polgárkodtak, amire én gondolok, az a polgári középosztály. Mert az egy dolog, hogy polgári értékeket hirdetek, meg az is egy dolog, hogy utána hazamegyek az ezerholdas birtokomra vadászni...

"vagy gondolj a kiegyezés és 2 világháború közötti Magyarországra, annak polgári világára, kultúrájára, Nyugattal, Holnappal, meg ilyesmik."
Ébresztő: a Nyugat nevű folyóirat példányszáma (abban az időben, amikor Ady, Babits, Kosztolányi, Móricz műveit publikálta) nem érte el az 1000-et (ezret) sem... persze szép volt, jó volt, de egy ilyen példányszám alapján polgári kultúrát föltételezni "enyhe" túlzás...
A nagykörútról meg annyit, hogy lehet kívülről szép látvány, belülről azonban függőfolyosós prolitanya volt az összes. Legalábbis akkor, amikor épültek.

A 2 vh közötti polgári társadalom valójában az úri társadalom megkövesedett maradványa volt, a cím- és rangkórsággal (tekintetes úr, nagyságos úr, méltóságos úr,kegyelmes úr, stb, stb) együtt, a társadalom kb 60%paraszt volt, a csekély értelmiséget a jegyzők és a tanítók adták, és egyéb kishivatalnokok (esetleg néhány kiemelkedő szakmunkás), a többi mind ÚR volt. (A prolikról szándékosan nem beszélek.)

"Amit e körben írtál némi tájékozatlanságot áraszt. "

Ha te mondod...

Persze megkerülted, hogy mit jelentenek a "polgári értékek". Elárulom: semmit, mivel ez egy műfogalom, Magyarországon a polgárosodáshoz hasonló valami a Kádár-korszak idején ment végbe sajnálatos módon, amikor a paraszttól elvették a földjét, aztán behajtották a városba.
Onnan jöttek elő a polgárságra jellemző egzisztenciális problémák: "kicsi vagy kocsi", a magántulajdon státuszszimbólumai (fridzsiderszocializmus), és a relatív jólét (legvidámabb barakk) ostobaságai.

Magyarországon a polgári létnek sem alapja, sem értelme. Erre már a fityesz is rájött, nem is erőlteti... a polgári körök is elhaltak szépen.

"Most az első és legfontosabb teendő ettől mszp-szdsz-es tolvaj, semmihez nem értő, mocskos társaságtól való megszabadulás, lehetőleg végleg."

Ez már nagyrészt le van játszva, ezt világosan tudom, érzem. a szadi tuti nem kerül be, az mszp sajnos igen, de súlytalan lesz. én remélem a cionistává züllött mdf is hasonló sorsra jut, vagyis nem kerül be. Nekem már előbbre jár az agyam, és biztos vagyok benne, hogy 2010-14 már (szerencsére) csakis a Jobbikról és a Fideszről fog szólni.
amit a fidesznek kötelezően meg kell tennie, hogy ne legyen hazaáruló:
-kettős állampolgárság minden magyar testvérnek
-autonómia kiharcolása a székelyeknek
-az ország gazdasági rendbetétele
- a cigóbűnözés visszaszorítása, a segélyrendszer átalakítása

Szerintem ezek a kulcskérdések, ezeken fordul meg a Fidesz hitele.
A kettősállampolgárság tuti bukó, azt leshetjük, az autonómát szintén, a gazdasági rendbetétel az talán meglesz, ha le mernek ülni újratárgyalni az adósságot, még talán a cigóbűnözést is visszaszorítják, és talán ,TALÁN a segélyrendszer is át fogják alakítani.

Ennyi a max. Akinek ez elég, az szavazzon a Fideszre.
Aki többet akar, az meg szavazzon a Jobbikra.

Kartal (rezervált) 2010.01.08. 17:21:47

@derelyegrádi szellem: kuruc.info =/= fidesz.hu
@Tündér_Lala: szóról szóra így gondolom én is. Sőt, én is írhattam ezt a kommentet :)))
@hoplita: ettől tartok én is.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.08. 17:46:07

Csak most értem ide, és nem olvastam a kommenteket, de én nem látom ezt a dolgot problémásnak. Az ad, aki akar. Viszont a kormány nem attól vesz el, aki szívesen adja.

Ezért hát a posztban ellentmondásként tálalt kommunikáció sztem téves.

"Szóval egyik percben Viktor arról szónokol, hogy a kormány, az MSZP megnyomorította az embereket, kivette a pénzt a zsebükből, átvágta, kifosztotta őket, majd másnap levelet ír, hogy adjatok nekünk pénzt."

Ez egy szokatlanul szar mondat! Úgy tesz a posztoló, mintha a Fidesz azt állítaná, h ebben az országban mindenki nyomorog, aztán meg koldulni megy a nyomorgóhoz. Lófaszt. Ennyire hülyék ne legyünk már, kedves Zero!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.08. 17:51:07

Üres a Fidesz kasszája, ez régóta közbeszéd tárgya. OV pártfizetését is kb. 30%-kal csökkentették, magukon is spórolnak.

De ami a lényeg: még mindig jobb, h kérnek pénzt egy udvarias levélben az emberktől, mintha kéretlenül meglopják őket különböző korrupciós ügyekben.

Itt van a legutóbbi OMV ügy. Hát nem csodálkoznék, ha nagy benzincsapokból az mszp pártkasszába is folyna

Marcellusca 2010.01.08. 18:06:06

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=93): Jaaajjjj, ne is mondd, ezt az OMV-s ügyet!
Tegnapi Híradó alatt is majd agyf@szt kaptam.
Asszem mátészalkai földhiv. vezetője nyilatkozott, hogy az ócsóbb berziné be köll menni Nyíregyre, mert ott van a legközelebbi kút. Plusz 2x50 km. Munkából kiesés.
A korm. szóvivő viszont megmagyarázta, hogy a zOMV-nek jobb a lefedettsége.
Az, b+!
És amint megjelenik ez a ..... egyből nyílik a LMPVS a zsebemben!

hoplita 2010.01.08. 18:40:06

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=93):

Jaj, ne legyél már ilyen kis naív....persze, hogy üres, sőt a becslések szerint legalább 2 milliárd adóssága is van.
De majd májustól dombon lesz a ház, a zemberek kifizetik ezt az adósságot és a pártkassza is feltöltésre kerül.
Még csekkeket sem kell hozzá küldözgetni..
A vegyépszer, készkáefté és társai pedig menetközben is gondoskodnak a gondtalan idők eljöveteléről....:DDD

arlequin 2010.01.08. 19:20:24

@Várkonyi:

ja na. itt gyün bé az önmeghatározás fészkes átka. mer' hisz mit talál a zember fia, ha ilyenre vetemedik? ... semmit
pógár? ne röhögtess. proli? lehet inkább, csak ezek a prolidisztribútorok ne lennének ennyire szimplán és következetesen gazemberek. miről beszélnek ezek? szerintem ők se tudják.

ami engem leginkább aggaszt az az ún. tört. fegyházak mélységes kussa. annakidején azokban a jóféle zsidó prófétákban megvolt a gerinc, hogy beszóljanak. ezek? semmi. sőt annál is kevesebb. akkor miféle célok, eredmények, indulatok alapján akarunk bármifelé is menni?

ez itt a gond. ezek a szerencsétlen policicusok 'misztériumokba burkolt' bűnszövetkezetek alkotnak és mennek benne tönkre. szó szerint. olyan szinten vakok és képtelenek átlátni saját helyzetüket, hogy eszükbe sem jut kitörni a mókuskerékből. míg a papjaink predikálnak de senki nem veszi őket komolyan mert hiteltelen az egész. röhej. álzsidó-álkeresztény-áldemokrata (ez utóbbi nálam szitokszó...)-álképviselő-álalkotmány-álország-álmatag-áldozat-álhüjék-álproletárok-álpolgárok-álpapok köteles gyülekezete. tényleg ennyire hüjék vagyunk? akkor nekünk valóban mohács kell. jöjjön mihamarabb. pusztuljanak-pusztuljunk.
a lovak között az istráng. 'teccettek volna forradalmat csinálni' mondta a nagybeteg vak és olyanokat hazudozott, hogy keresztény mo-t akartam, miközben azt sem értette miről beszél, sem pedig magát. lásd: 'ha jőni kell, ha jőni fog a nagyszerű halál...' ez már megtörtént. csak észre kell venni. teríteni kellene a lapokat. én nem játszom és nem fogadok. úriember biztora nem játszik.

Várkonyi 2010.01.08. 22:28:14

@arlequin: Sajnos így van, Magyarországon ma semmi sem igazi.

arlequin 2010.01.08. 22:58:32

@Várkonyi:
a víz , az ég, a föld, a csók, a patak, a máglya, a szél, a völgy, a puszta, a hegy. no meg a bor. ez mind-mind igazi. ideje lenne, hogy szembesüljünk ezzel. örüljünk neki mekkora kincsünk van. mert van. és annak is hogy vannak mások, s másoknak ez mennyire kell. és szó szerint ki akarnak irtani (ezt nagyon nehéz volt belátni...küszködtem:'ez nem lehet igaz', de ennyi félreértés, ennyi hiba: nem lehet 1xűen tévedés, ehhez gazemberség kell), mint a tibetieket. szép estét. ne aggódj. nem fog menni, félnek is a főnőkeik, azért ez a hiszti. haha. hahaha. ;-)))))

szabogyula 2010.01.08. 23:51:28

"Állitólag a vagyonadó kalkulátor" fejlesztője is off-shore cég . Nem ellenörzött információ !
nol.hu/archivum/megeri_vagyonadoba_fektetni_a_szabad_penzunket_
Bolhás hozzászólása 21.51.
Ha igaz , akkor a szokásos ...

f.m.j. 2010.01.09. 08:35:21

@Várkonyi:

látom nem szorulsz az én megerősítésemre, mert én pont valami hasonlót akartam írni a Nyugatról, de nem is ez a lényeg, olyan polgári réteg, amiről mi álmodozunk, nem létezett Itthon. Nagyon kevesek kiváltsága volt, egy bizonyos szűk elitrétegé...
Nem vagyok tőle boldog, de sajnos én elindultam a radikalizálódás rögöd útján :)

f.m.j. 2010.01.09. 08:40:28

@Marcellusca:

ezt én is hallottam a Klubrádióban, Bolgár Gyuri bácsi egyszer sem kérdezett vissza, hagyta bőlén beszélni azt a valakit (nem szollárhangú volt, azt felismerem bárhol) aki ezt a pofátlan hazugságot tolta a hallgatók orcájába, aztán lesz aki beveszi, és lesz aki nem, ez fog tavasszal eldőlni

csatoimi 2010.01.09. 09:44:34

En szivesen adok a FIDESZnek, ezek a komcsi mszps olcso cikkek nem kellenek, eljen az igaz magyarok partja es vezere ORBAN VIKTOR.

hoplita 2010.01.09. 09:52:06

@csatoimi:
Éjjen....aggyál nekik.
Az se baj, ha nem adsz, majd elveszik ők..:DDD

Tilikov (törölt) 2010.01.09. 12:08:02

Hát nem megér most 100 Ft-ot, hogy odakerüljön a listájukon a neved mellé a + jel, aztán majd ha a jobbikkal koalícióban viszik az embereket a megsemmisítőtáborokba, akkor téged talán nem fognak bevagonírozni.

fokabacsi 2010.01.09. 13:09:33

@Tilikov: Nem munkatábort akartál írni? mert onnan annyian kijöttek , volt olyan "elgázosított" amelyik három tábort is megjárt. Gyerekként. És a gyerekeket azonnal a gázba küldte az a gaz Mengele.

Tündér_Lala 2010.01.09. 13:16:57

@Tilikov: Szerintem alakítsatok Rettegő köröket a Polgári körök mintájára. (A Reakción olvastam, de nagyon tetszik az ötlet)

Neve Senki 2010.01.09. 13:40:51

@Meridian74: Mert a jobbik dumája nem üres? :-)))

sztrovacsek 2010.01.09. 14:14:42

Én nem kaptam levelet! :-(((

Kérdem én, /Hofi után szabadon/ nem lesz nekem ebből problémám?

Várkonyi 2010.01.09. 16:09:27

@arlequin: Igazad van, csak nagyon nehéz észrevenni az örök értékeket - nekem legalábbis - ebben a sötét és velejéig romlott világban.
Megvallom őszintén, érzékeny ember vagyok, aki minden negatív élményt egy kicsit fokozottabban él át ( a pozitívat is, csak abból valamiért kevesebb van...). Sokáig nem értettem mér' vagyok ilyen, mára elfogadtam.
Azóta világosabb a kép, amióta a Jobbik bejutott az EP-be, megmutatta hogy nincs elveszett szavazat (fidesz-agymosás). Pontosan azt éltem át, amit Kiss Róbert gárdakapitány nyilatkozott: "Elveszett belőlem az érzés, hogy nincs holnap". Lehet hogy ez egy átlagos dolog, meg minden, de én végigborzongtam tőle.

Várkonyi 2010.01.09. 16:15:28

@mókusfüles bukósisak: igen, Magyarországon történelmi polgárság nincs.

Voltak persze a dzsentrik és a katonatisztek, akik kvázi polgári életmódot folytattak, de a dzsentri mindvégig nemes volt, büszkén vállalta, különben is az egy halódó , eltűnő réteg volt, lásd erről Mikszáth és Krúdy novelláit, a katonatiszt pedig az ország őrizője, vérével adózik, tehát majdhogyem nemes ő is, próbálta meg volna valaki lepolgározni, hát hangulattól függően vagy kiröhögte, vagy párbajra hívta volna az illetőt...

arlequin 2010.01.09. 17:39:23

@Watchman: a pillanat fia. szúfi kifejezés. tehát most és mindörökké. nézz utána L.Schaya A szúfi egység tanítása. Emlékezz arra ki küldött neked Kristályparadicsomot. akkor megérted. béke.

badblood 2010.01.09. 23:49:04

én visszaírnék, hogy némi anyagi juttatás fejében szavazok rájuk (aztán "véletlenül" mégse) xD

Horizont 2010.01.10. 14:14:46

@Marcellusca:
Annyira tele van a t... azaz a hócipőm ezzel az acsarkodással oda-vissza minden oldalon, helyettük is szégyellem magam! Békességet szeretnék, tisztes versenyt ahol látnám, hogy nekünk szeretnének jobbat és nem maguknak. Egy ilyen gyilkosságba így beleköpni, ez durva. Nem kéne politikát belevinni , legalább a halottak emléke miatt se.
"A cél hárommillió voks megszerzése, ennyi volt a szociális népszavazáson is az igen szavazat."
De aki a vizitdíj ellen szavazott azok nem mind Fidesz szavazók. Ők ezt nem tudják?
Az MSZP is jobb lenne ha csendesen és szerényen meghúzná magát és kussolna, ha megkapják azt a nem sok %-ot, hát verjék a seggüket a földhöz örömükben, hogy találtak ennyi becsapott hülyét.
Fidesz Obama kampányát másolja? Valaki szóljon már nekik , hogy ez nem az USA, Orbán nem Obama, és a nép nem amerikai hanem magyar. Amúgy minden stimmel. Mármint csak annyi, hogy választás jön:))) Többre menne Orbán ha a nép közé vegyülnének a tanácsadói álruhában és kitapasztalnák mit is akar a nép! De látszik, hogy ez érdekli mind a két oldalt a legkevésbé. Borítékolom a pofára esésüket, a Fidesznek és MSZP-nek is. Nem kicsit, nagyon.:(((((

Roxvox 2010.01.10. 15:04:20

Szavazzatok tiszta lelkiismerettel arra aki igazat mond. Jaaa, hogy olyan nincs? Sorry.

Thulsa Doom (törölt) 2010.01.10. 15:36:26

@Horizont:
Miből gondolod, hogy nem járnak a nép közt álruhában? Akko' mé' ígérnek, kevesebb adót, több nyugdíjat, több pénzt a sportra, nemkellvizitdíj, tandíj.... szépen mindenkinek, amire vágyik!
Orbama tudja mi kő a népnek!
Az mszpé meg kussol, néha retteg egy kicsit, oszt kész. Nekik most ennyi jutott.
Aztán majd legközelebb cserélnek. Az mszp fog mindent megígérni, a fidesz meg rettegve fog kussolni a sarokban. És ez így fog menni az idők végezetéig. Legalábbis szerintük.

ucsacsu 2010.01.10. 15:38:36

Én nem kaptam,és most nagyon hiányolom.Én is,én is,ha szabad kérnem!!!!!

Roxvox 2010.01.10. 15:40:47

Négy (vagy 8) évente rendszerváltást a népnek ! Hajráááá !

Thulsa Doom (törölt) 2010.01.10. 15:48:26

@Marcellusca:
Mégis, miért a fityiszeseknek kéne magyarázkodni, amikor az mszpsek irtják egymást?
Orbánviktor hívja vissza az mszpés gyilkosokat az utcáról... höhöhö, barom.

Marcellusca 2010.01.10. 16:33:31

@Thulsa Doom: Arról beszélek, seggfej, amit Horizont is írt.
Hogy mások halálából politikai tőkét kovácsolni? Vagy legalábbis aljas módon sértegetni őket?
Ők már halottak. Nyugodjanak békében!
Nincs elég élő maszopos-szadeszes, akit (megjegyzem jogosan) fikázni lehet?
Mindazt figyelembe véve, hogy nem politikai indíttatású volt a gyilkosság. Üzleti.
Teljesen mellékes, hogy melyik párt tagjai voltak.

Ne várjon semminemű szimpátiát (tőlem biztos ne), akik ilyen aljas, undorító kijelentést tesz.
Párttól függetlenül.
És speciel most (megint) a fityiszesek hányták el magukat.
Beszédnek, mondanivalónak beállítva.
Mert egy hányadék, ami elhagyta a szájukat.

Horizont 2010.01.10. 17:30:22

@Thulsa Doom: Istenem miért kell ilyen baromságokat írnod??? Meghaltak emberek, akik nem érdemelték meg. Hogy hozhatsz ebbe bele politikát?Átmosták az agyad??:))))

Thulsa Doom (törölt) 2010.01.10. 17:57:53

@Marcellusca: @Horizont: Én leszarom, ha az mszpsek irtják egymást, van belőlük elég. De nyugi, nem maradtok maszopos politikus nélkül! Azért annyira még nem hatékony és kiforrott a technikájuk, hehe.

Horizont 2010.01.10. 18:06:01

@Thulsa Doom: hehe te magadnál vagy?
Lelőttek két embert! Én meg azt szarom le amit írsz. Így egálban vagyunk.

hoplita 2010.01.10. 18:06:56

@Thulsa Doom:
Nekem lenne egy ötletem..
Kivinni mindet a Hortobágyra, sarlót, kalapácsot a kezükbe és csak egy maradhat...!!!
Ez lenne az én Hegylakó-projektem.

Horizont 2010.01.10. 18:11:51

@hoplita: Na te is ilyen vérengzős vagy:DDDDDD
Hortobágyra régen is vittek embereket!

Thulsa Doom (törölt) 2010.01.10. 18:14:51

@hoplita: Sarlót, kalapácsot a kezükbe? Szerinted tudnák mire való? Inkább csak megvágnák vele magukat vagy elrontanák!)))

Thulsa Doom (törölt) 2010.01.10. 19:42:11

"Ui.: Kérem, még ma küldje el nagylelkű támogatását!...." jajajaj, ezt eddig még nem is olvastam!)))
Mi olyan sürgős? Hónap má' nem is kell? A kisujjamat se nyújtom, oszt máris az egész karom kéne?
Elég rossz lehetett az idei terméskilátás a szőlőbányában. Biztos elfagytak a dolomitrügyek, hehe.

picur3ka 2010.01.10. 21:20:54

@Marcellusca:

Mi ujsag van, te nagy szovegerto, Jobbikos szavazo, 168 orabol tajekozodo, Fidesz tamado osleny?

Lelottek egymast, nem? A klasszikusok csak ugy fogalmaznak a marxistak egymast gyilkolasi szokasairol, hogy 'Ilyen olcso a loszer elvtarsak?'

Mi a sztori itt, egesz pontosan? Hogy a kommunista kormanyszovivonek nem tetszett, ez a Jobbikos szavazo nagy erve? Hu, kossed fel! Es tapsoljal nekik, ahogy jonak latod.

Tündér_Lala 2010.01.11. 09:15:18

@Marcellusca: Bizonyos szempontból igazad van és az én izlésemet is sérti. Nem kellene.
Ugyanakkor az is igaz, hogy az a bizonyos "üzleti vita" A MSZP-hez köthető mutyis pénzek elosztásáról szólt emlékeim szerint. Viszont az is igaz, hogy tömegpártokban előfordulhatnak elvetemült emberek, akik megvezetik környezetüket.
Összegezve: Az MSZP fordított esetben nem hagyná ki a ziccert, de szerintem sem kellene az ő szintjükre sülyedni.

2010.01.12. 23:05:59

Basszus, az aláírása nagyon gáz...ez alig van a valóságban!! Ez beteg!! Emberek, figyeljetek mán oda!! Pszichiárert neki! Azt fizessük, mondjuk Bécsben?:DDD

f.m.j. 2010.01.13. 08:55:46

@Letícia:

biztos viccelsz, de egy aláírásból nem lehet sok mindenre következtetni, nem mondom, ha egy egész oldalt így ír, az tényleg gázos lenne... lehet, hogy kezelik Bécsben azorbánt, de a Gyurcsányt meg a Kútvölgyiben :)

kuki123 2010.01.14. 09:26:34

kuruc.info/r/20/53608/

ahhhhhezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Olvasónkat nem hagyta hidegen a nyomorgó Fidesz pénzkérő levele

Sziasztok, kurucok!
Mint azt Ti is hírül adtátok, mostanság a Fidesz leveleket küld ki Orbán Viktor nevében, melyekben a segítségünket kéri a kampányhoz (mert szegények nem loptak még eleget, és nem részesülnek elég rendes állami támogatásban sem). Ehhez csatolnak is egy sárga csekket, melyet mindenki saját pénztárcájához és szimpátiájához mérten kitölthet és postán feladhat.
Megkérek minden hazafit, vegyen példát rólam. Én ugyan nem kaptam ilyen levelet, mert nem vagyok rá méltó, de egy ismerősömtől elkértem az övét, úgyis ki akarta dobni a kukába.
Hát ember az ilyen?
Rögvest kitöltöttem a csekket, és rohantam a postára.
Minden jó történetben van egy fordulat, minden sztori végén a jó győzedelmeskedik.
Nézzük az én esetemet.

Nagyon szeretem a Fideszt.
Tehát a fordulat ott van, amire Viktorka kampány nyallerei nem gondoltak a csekkek kiküldése során. A posta, gondolom, lehúz minden csekk után 50-60 forintot, de ha csak tízet, már az is jó.
Az én feladott 5 forintosom (ki okozott akkora inflációt, hogy már alig van vásárlóértéke?) kőkemény mínusz 45-55 forinttal rövidíti meg a kampányukat.
Tehát ismételten megkérek mindenkit, küldjön Vikinek 5 forintot, legalább ennyivel járuljon hozzá a Fidesz sikeréhez!
Csatoltam a csekk szkennelt képét, közzétehetitek.

Köszönöm hogy elolvastátok.
Szebb jövőt! Győzzön a Jobbik!
Üdvözlettel,

Kapijoe

CSAK 5 FT ne hagyd ki :D:D:D:D

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.14. 14:16:47

@volánrulz: Na végre valami jó is, amin hörögni - akarom írni röhögni is lehet!
Mert én már annyira behülyültem, hogy mikor megláttam a családunknak duplán küldött csekket (egyet nekem, egyet a férjemnek), elkezdtem írni egy hangulatos kis levélkét, amit úgy gondoltam, hogy majd átadok valamelyik médiának, hátha kiteszi a vakablakába...
Én ott voltam 2002-ben és vittünk magunkkal nem egy embert, hanem három autónyi embert, én ott voltam sokszor sok helyen ahova hívtak, adtam sokszor sok helyre - míg még volt - jótékonyságból pénzt - de pártnak eleddig még soha.

A legnagyobb bajom a csekken kívül a levéllel az volt, hogy engem kedves barátjának szólít a zorbán, mert már megint kellek. De én nem vagyok a barátja meg barátnője sem, úgyhogy szólítson talán egyszerűen így: Hé, te, ott lent a francban, hívtunk százszor száz demonstrációra, és te jöttél vidékről, szórtad a szórólapjainkat, ragasztottad a plakátjainkat, aztán jól kicsesztünk férjeddel, meg veled, mert amikor volt az a hírhedt politikai seprés Medgyessy idején, mi nem segítettünk se neked, se még más ismerősünknek se (azóta ő kint van Angliában, köszöni, jól megvan) még egy jótanáccsal se, hogy legalább ne pályázz, te hülye újból az állásodra, mert ez lesz az ok, hogy mást vesznek fel helyetted és még végkielégítést se kapsz. Ha nem pályázol, akkor felmondanak, és legalább kapsz valami kis kezdő tőkét, hogy vállalkozz, mert ilyen kisvárosban mindenki tudja, melyik oldalon álltál, úgyhogy nem jár állás sehol végzettségednek megfelelő, de még másmilyen se!
Szóval nekem Orbán Viktor nem barátom. Ezért engem ne szólítson barátjának, szólítsa barátjának a kedves feleségét, vagy akit akar, de ne engem.

Aztán a férjem mondta, most mit fáradsz? Azt hiszed törődik valaki is veled?

De a tüske csak bennem maradt, hogy mire nincs ezeknek is pofájuk! Most, hogy nyerésre állnak, minden helyre szocit vagy szadeszost állítanak (itt lent legalábbis minden EKF-es megbízást is szoci kap - képzeljétek, a Toller cége építi át a város főterét.....).
No ezért köszi a tippet. Az 5 forintot.

Igaz is, aki megérdemli az 5 magyar forintot, az megérdemli! Annak oda kell adni!

Két csekken meg kerek 10 forintot fogok befizetni, hogy finanszírozzák vele a kampányukat.....Azta....húúúúú, talán ez is oka, hogy 160 a vérnyomásom?

Phejjj. mocskos...

Voloka 2010.01.15. 01:11:53

zero!
Te azonos vagy a néhai Csevejen írogató zeroval?

süti beállítások módosítása