Skip to content


       Szűrés lista

Pihenje ki a szürke hétköznapokat Szombathelyen!

Na, vajon hol készültek ezek a fotók?

 

 

 

Helyben kialakított bolt, ahol lehet vásárolni, 10 ezer kötetes könyvtár, kilenc (!) sportpálya és a tornaterem.
Színházterem, tornaterem és a szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör, festészet, sakk szakkör, számítástechnika szakkör, zeneszakkör, életvezetési szakkör, ahol főzőcskézni lehet.)
Tanterem és ökumenikus imateremben.

Egészségügyi blokk. Változatos étrend. Minden szobában televízió. Padlófűtés.

Na, mik a tippek?

A nyerteseink azok a kedves olvasók, akik a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetre tippeltek. (Már a 2008-as átadásáról is született poszt.)

Az első PPP konstrukcióban épült börtön, a másik Tiszalökön van. A börtön 8 milliárdba került, az állam tulajdonában maradt, de évi 2 milliárdot fizetünk az üzemeltetőnek 15 évig.

2 milliárd HUF, 800 rab.

2,5 millió / rab.

(Forrás: origo.hu)

7 évet laktam kollégiumban (ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium, Dayka Gábor út 4. 11. ker)

Nem volt helyben kialakított bolt.

Nem volt 10 ezer kötetes könyvtár.

Nem volt kilenc sportpálya és a tornaterem.

Nem volt színházterem, tornaterem.

Nem volt szakkörök tartására alkalmas melléképületek.

Nem volt tanterem és ökumenikus imateremben.

Nem volt egészségügyi blokk.

Nem volt változatos étrend.

Nem volt televízió a szobában.

Nem volt padlófűtés.

Sőt, WC és mosdó sem volt a szobában.

No mindegy, elvégre csak a jövő értelmisége, a leendő diplomások laktak ott, nekik ezek nem kellettek ...

Címkék: társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr861737341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Homeoffice 2010.02.08. 14:25:29

@Seduxen:

Hülye kérdés.. persze hogy koleszként...
Börtönnek nagyon sepciális feltételeknek kell megfelelni... (9 sportpálya)

Hogy basznák meg......

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.02.08. 14:28:28

Amikor katona voltam itt, nem nézett ki ilyen jól. Aki a "hazáját védi", nem érdemel annyit, mit egy bűnöző - ezek szerint. Beteg egy ország ez :-(

Arcady 2010.02.08. 14:30:01

@derelyegrádi szellem: nem vagyok a tesód:) Nem tudom miért ilyen arrogáns a stílusod, de biztos szakmai ártalom. De ne légy szemellenzős, hallgass meg mást is magadon kívül.
Te biztos mindent jobban tudsz mint ügyvéd:) Én meg nem lódítok, mert nem áll érdekemben. DE azt tudom hogy akikről beszélek nem Hunvald féle hazaárulók és nem is svéd gyilkosok. Mégis ülnek.
Másrészt a lehetőség adott hiszen a törvény szerint nyugodtan letöltendőt lehet adni. Körülményfüggő. Ez nem az USA, ahol előre meg lehet mondni hogy ezért ezt fogod kapni. Itt sajna nem így megy, mert ez agyarország ahol jogszolgáltatás van. Sőt van olyan IS (!nem mind!, de van) aki ártatlanul ül, erre a legjobb példa a kártérítési a perek ahol még milliókat fizet az állam, mert egy hülye bíró nem figyelt eléggé.
Gondolom olyanról sem hallottál, hogy valakinek nincs pénze megfizetni Téged, és a kirendelt védő szarik rá, kap egy átlagos büntit azt rohadjon rá a műanyaglakat. Pedig lehet hogy Te kihoztad volna.
Az ír gázoló eset teljesen más, ezt Te is tudod, de mindegy.

Cyberpunk: az amerikai rendszert szeretném, részben. Ott azért nagyobb választék van büntetésben, több féle fokozat, közmunka, kártérítés pénzben a sértettnek, tent city, gps karperec reggelig sorolhatnám. Másrészt ott kiszámíthatóbb az ítélkezés. Adott cselekmény adott büntetési tétel.

Meg azt szeretném ha az akim bent van nem testi lelki nyomorékként jönne haza. Vagy szerintetek én is bűnhődjek mert elítéltet szeretek?

Sőt még azt is szeretném ha fröcsögés meg lenézés nélkül lehetne egymással kommunikálni, egymás véleményét meghallgatni

Homeoffice 2010.02.08. 14:31:07

@Droli:

Figy csak annyit mondok, hogy a főváros majdnem legfontosabb terének közepén csövesek tanyázhatnak....
Ezt a sünök meg nyugodtan nézik.
Eközben a falvakban az idős nénik, bácsik rettegnek a cigányhordáktól....
Ezek után nem mondok semmit
De..
Atomot ide.

derelyegrádi szellem 2010.02.08. 14:32:35

@Seduxen:

"de biztos, hogy szabálysértést követett el? Mert azért nem nagyon szoktak 1.5 évig előzetesben tartani senkit."

Nem olvastam a csávó minden kommentjét, de akkor hazudik. Szabálysértési eljárásban nem is LEHET senkit előzetesbe vágni, hisz a szabsértési törvény nem is ismeri az előzetest. Ahhoz szabvezstéssel fenyegetett bűncselekményt kell elkövetni, vagy legalábbsi azzal kell gynaúsítsák az embert.

A kivilágítatlan részeg cangás elütése (ha a vezető a szabályoknak megfelelően vezetett, vagy ha nem, de ennek nem volt köze a baleset bekövetkeztéhez), akkor szó sem lehet semmiféle büntetőeljárásról ellene. Arról nem is beszélve, ha valaki 1.5 évig előzetesben van, akkor a tárgyalására biztosan elmegy, hisz előállítják rá, mivel pont azért tartják ott, hogy azon biztosan megjelenjen. Kamu az egész.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.08. 14:35:43

@derelyegrádi szellem: "Szerinted elég preventív az hogy egy 7(!) éve elkövetetett szab.sértésért(rossz ügyvéd, tárgyaláson nem megjelenés eredménye) valaki másfél évig nem láthatja, érintheti a családját, csődbe megy a cége, és munkát sem fog kapni a priusz miatt? "

ezt írta. jó, igaz, tévedtem, nem írta, hogy előzetes. de a szabálysértést írta. én nem merek olyan kurva határozottan kinyilatkoztatni büntetőügyekben, mert max elméletben tudom, hogy mi a menete. gyakorlatban kurvára nem (szerencsére :))) ).

Marcellusca 2010.02.08. 14:39:59

@Gunther: Úgy, úgy. :)
A raboknak jogaik vannak, kérem.
A koleszos meg örűjjék, hogy leszen majd érettségije/diplomája! És különbenis ne feleggyük a kolesz nevelési szerepét! A ZÉLETre nevel.
xD

Arcady 2010.02.08. 14:40:30

@Seduxen: Ha azt mondom füvezett elhiszed? (találtak is nála lakáson egy 50et)Felfügeszettettre ítélték, után kiment külföldre élni. Nem járt el elterelésre vagy mire, lett másodfok, amin ugye nem volt ott. Letöltendő. Eltel azóta sok év. Most pedig leüli fiatalkori bohóságát és ez így van rendjén.

Tudom ez a mi bajunk megérdemeljük az ilyen minek él. Pláne én aki még szeretem is. Nem kívánom senkinek hogy átélje maikor egy rendőr hívja fel hogy mi van. Nem kívánom senkinek hogy rokonét szeretétt lássa tyúkláb mintás egyenben.
Nekünk már semmi nem kell csak hogy el teljen ez az idő és haza jöhessen hozzám...

derelyegrádi szellem 2010.02.08. 14:45:25

@Arcady:

Lehet hogy már tényleg szakmai ártalom, de hazudozókat (lódítókat) nem szeretem. Pontosabban unom.

A sorsodat valóban jobb nem kirendelt védőre bízni, de az sem mind hülye és lelketlen. De a bírókat sem úgy ismerem, hogy szarnának arra, ki bűnös ki sem. Ráadásul ezt közlekedési ügyekben alapvetően nem is ő dönti el, hanem egy szakértői vélemény. Ha az szar, akkor bajban lehetsz, de akkor kérsz másikat. Én a praxisom során még nem láttam olyat, hogy valakit tök ártalanul leültettek volna (fordítva gyakrabban). Tudom, hogy van (nagyon ritka, az általad kívánt USA rendszerben sokkal, de sokkal gyakoribb, de ez most nem is lényeges), de ez nem indoklja a poszt témját képező intézményt, mert akkor ki kell rá írni, hogy ez az Ártatlanul Elítéltek BV Intézete. Ráadásul az ártatlanul űlő embert nem vigasztalja, hogy egy luxusbörtönben ült, vagy Kőhidán. Őt az igazságtalanság bántja, egyébként jogosan. De ez - hangsúlyozom - olyan ritka, hogy én még közvetlenül ilyet nem láttam, intézményi döntést nem indokol, sem nem alapozódhat erre. Ergo: Rossz az érved. Ennyi a baj. A többi csak adalék.

Arcady 2010.02.08. 14:45:31

Nem fröcsögni jöttem ide, mint egyesek. Amit akartam elmondtam a többi csak cifrázás.
Gondoltam valakit érdekel olyan véleménye aki sem nem az ig.szolgban dolgozik, sem nem elítélt, mégis bűnhődik. Gondoltam emberileg érdekes, de tévedtem.

z666 2010.02.08. 14:48:31

A debreceni Benczúr kolit nehéz lenne überelni: 10 ágyas (emeletes) szobák. És ez egyetemista koli volt... (én szerencsére nem ott laktam...)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.08. 14:48:46

@Arcady: miért ne hinném?
"(találtak is nála lakáson egy 50et)" 50 mit? 50 grammot?

Basszus, ha egyszer nálunk a tartást is büntetik, akkor sajna ez van. (Ez lehetne egy másik post tárgya, hogy jó -e ez a szabályozás, mármint a zéró tolerancia. Én maradi vagyok, szóval nem mondok semmit...)

"Felfügeszettettre ítélték, után kiment külföldre élni. Nem járt el elterelésre vagy mire, lett másodfok, amin ugye nem volt ott. Letöltendő. "

Ergo: elsőfokon kapott X évet, végrehajtásában felfüggesztve, és - gondonlom - gyógykezelést vállalt az ismerősöd, csak ennek - miután külföldre ment - mégsem vetette alá magát?

Mert akkor - bocsánat - de ő volt a süket. Ez nem változtat azon, hogy a családtagoknak ez mivel jár, tudom.

Homeoffice 2010.02.08. 14:50:34

@Marcellusca:

Így van!
Egyrészt mert a dutyi a szocik 90 %ának - remélhetőleg - kövi lakhelye lesz.
Ombudsmanék ezekre nagyon figyelnek!
A Jövő meg úgyis fidesz-jobbikos, szóval az meg kit érdekel?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.08. 14:51:16

@Gunther: "Egyrészt mert a dutyi a szocik 90 %ának - remélhetőleg - kövi lakhelye lesz"

És a többi 10%? Azokkal mit tervezel te szemétnáczi? :)))

Arcady 2010.02.08. 14:52:38

@derelyegrádi szellem: Én csak azt akartam elmondani ahogy én látom megélem. Nem akarok vitatkozni. Luxus börtön nem kell. DE a patkánylyuk sem megoldás. Én nem érvelek egyik ellen vagy mellett sem az a tuti.
Az meg külön fáj hogy ismeretlenül lehazugozol. Nem hazudtam semmiben a véleményemet és tapasztalataimat mondtam el.

Homeoffice 2010.02.08. 14:52:41

@Seduxen:

Azokat? hmmhmmm fejezd be kérlek... L.M.P.....

Marcellusca 2010.02.08. 14:52:48

@Arcady: Háááát, ezek (és a korábban leírtak alapján) ezt benézted, Aranyanyám!
És a párocskád is.
Azt hitte, hogy megszökhet a büntetés (elterelés) elől, majd pofára esett, hogy mégse.
Gondolom a bíró azt gondolta, hogy felmerül a szökés, elrejtőzés veszélye (az ő olvasatában egyszer már megtörtént), ezt elkerülendő bevarrta előzetesbe.
Ha nem jól tévedek, majd Szellem kijavít. :)
Szóval, van ez így.
El kellett volna menni arra a előírt/kijelölt hülyeségre és most forrón ölelhetne téged!

Arcady 2010.02.08. 14:53:55

@Seduxen: Igazad van. Hülye volt. Dögöljön meg?

derelyegrádi szellem 2010.02.08. 14:53:59

@Arcady:

"Ha azt mondom füvezett elhiszed? (találtak is nála lakáson egy 50et)Felfügeszettettre ítélték, után kiment külföldre élni. Nem járt el elterelésre vagy mire, lett másodfok, amin ugye nem volt ott. Letöltendő. Eltel azóta sok év. Most pedig leüli fiatalkori bohóságát és ez így van rendjén."

Figyelj:. Vagy neked hazudik valaki, vagy te nekünk, mert ez így nem jön össze. Most már nincs időm ideírni, mi nem fér össze mivel eljárásjogilag, de nyugodtan elhiheted.

Ebben formában kamu ez egész sztori.

Marcellusca 2010.02.08. 14:54:59

@Gunther: Mivaaa? Át akarod küldeni egy másik pártba? :)))

Arcady 2010.02.08. 14:56:24

Nem baj srácok. Megértelek Titeket is :) megyek telefont várni, ami a nap fénypontja. Neketek meg további szép börtön mentes napot:)
Seduxennek külön is.

szabogyula 2010.02.08. 14:58:41

@Arcady: Összevissza beszélsz .

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.08. 14:58:42

@Arcady: írtam én ilyet? Elhiszem, hogy érzékenyen érint, de minduntalan oda kanyarodunk vissza, hogy bizony vannak olyan kaliberű bűncselekmények, amiknek a büntetését nem szanatóriumban kellene letöltetni (és hogy ne kerülgessem a forró kását, leírom), és ezekben az esetekben igen, akár lelkileg is roppanjon bele az illető, LESZAROM, mert MEGÉRDEMLI. Ha adott esetben ő megnyomorított egy családot, mert teszem azt megölt egy apát, egy férjet, egy fiút, akkor jottányit sem érdekel, ha ő rámegy erre a rácsok mögött (és itt most véletlenül sem mondjuk halálos közúti baleset gondatlan okozására gondolok, hanem SZÁNDÉKOS élet elleni bűncselekményekre).

Az meg, hogy füvezett? Ugyan a magam részéről nem értek vele egyet, de ha először fogták meg, és azt látnám rajta, hogy meg is bánta az egészet, akkor 2 fenékbebillentéssel hazaküldeném.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.08. 15:00:17

@Gunther: csak a régi ismeretségünkre tekintettel nem küldelek el valahová az LMP-vel együtt :)))

@Marcellusca: "Át akarod küldeni egy másik pártba?" wehehehe, ez kurva jó duma :)))

Arcady 2010.02.08. 15:01:23

@derelyegrádi szellem: A te világodban könnyebb valakit lehazugozni mint végig gondolni? Egyébként így volt, a bírósági papírok szerint de ha adsz emailt én bebizonyítom hogy így volt és még a héten bescannelem neked az egész anyagot.

Seduxen: nem tudom 50 mit:) de gondolom gramm lehet. Nem értek én ehhez, nem voltam ott, és nem is érdekel már. Megtörtén, leüli, ennyi.

Sajnálom hogy ennyi fröcsögés megy, meg egymás lehazugozása. Lehetett volna értelmes személyeskedés mentes beszélgetést folytatni.

Homeoffice 2010.02.08. 15:03:03

@Seduxen: @Marcellusca:

Nah jó akkor nyíltabban..:))) Azok lógni fognak! (Kötélen)

Krikri 2010.02.08. 15:03:25

@Arcady: örülök h leírtad a teljes sztorit, mindíg megbizonyosodom róla h ez velem nem történhetett volna meg (nem csak azért mert nem füvezek, hanem mert hüje törvénytisztelő vagyok és ha a bíróság láthatást vagy micsodát ír elő akkor nem húzok el külföldre...)

szabogyula 2010.02.08. 15:03:31

nol.hu/archivum/mszp__a_bkv-ugyekben_demszkyt_is_terheli_a_felelosseg
Aztán még délután békávézhatnánk egy kicsit , mert most kezdődik Demszky sajtótájékoztatója .

Marcellusca 2010.02.08. 15:04:05

@Seduxen: Amennyiben igaz, amit írt, meg lett volna erre is a lehetősége a párjának.
Elterelés = 2 seggbe rúgás.
Pár "kezelés" és pá.

Arcady 2010.02.08. 15:04:12

@Seduxen: Én közmunkára küldeném az ilyet, lehetőleg pink egyenruhában szemetet szedni:) Olcsóbb hatékonyabb emberibb hasznosabb...mint fizetni hogy lyukban rohad.

Erőszakos elkövetőknek, gyilkosoknak még mindig fenntartom a kőbányát de ezt már fentebb írtam.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.08. 15:04:12

@Arcady: nekünk sikerült...

"Nem értek én ehhez" - ja, amúgy én sem, csak hallgat az ember híreket, innen gondoltam, hogy gramm :)))

Marcellusca 2010.02.08. 15:09:31

@Seduxen: Há', mán össze-vissza mennek az "átigazolások".
SZDSZ-es MDF listán meg közös jelöltek meg KDNP-s Fideszes listán meg független Fideszes támogatással. Mit ttudom én, hogy mire gondolt. :)))

@Gunther: Na, azé'! Csak konkrétan, mert látod, hogy félreérthető. :)))
Bár, ahogy látom, mi fél szavakból is ... :D

Homeoffice 2010.02.08. 15:11:32

@Marcellusca:

Csak nem hitted.....? :)))))

Mikor kezdődik Sky Nagy előadása? Már alig várom.... hátha....hátha....

picur3ka 2010.02.08. 15:11:51

@ostoba 8o:

Hol, mikor? Link, valaki?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.08. 15:13:32

@Arcady: látod, kvázi ugyanarról beszélünk... :)))

Én a magam hülye módján azt gondolom, hogy a büntetés ugye 2 dolgot hivatott szolgálni (szankcionálni az elkövetett cselekményt, és megelőzni, hogy ismét elkövesse). Namármost, ha társadalomra kevésbé veszélyes cselekményt követ el (sz'tem a füvezés az ilyen, ha nem társul hozzá valami más - de itt ezek szerint nem), és "látni" rajta, hogy épp' elég büntetés neki az, hogy bíróságon kell felelnie, akkor két hatalmas nagy "salerrel" hazaküldöm, oszt jó napot :) Esetleg elmondom neki - bíróként -, ha újra "találkozunk", akkor már nem lesz ilyen szerencsés.

Mondom ezt úgy, hogy a konkrét ügyről semmit sem tudok.

@Marcellusca: igen, ez igaz. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy célravezető ha ugyanolyan mostoha körülmények között tartunk egy "füvezőt", aki, lehet, hogy pusztán tudatlanságból nem tett eleget az ítéletben foglaltaknak, mint egy gyilkost...

Geza 2010.02.08. 15:14:13

@Arcady:
"nem tudom 50 mit:) de gondolom gramm lehet."
Ha igen, akkor a bíró seggébe is rugós esernyőt, aki _csak_ felfüggesztettre ítélte, ui. 50 g kb. az a mennyiség, ami 100 embernek elég arra az estére, azaz ezt garantáltan nem saját fogyasztásra szerezte a rokonod, hanem továbbpasszolásra, és a ganjás fiatal meg a nepper között igen jelentős különbség van.

Nagy szerencsétek mindenesetre, hogy a törvények nem az én szám íze szerint ítélik ezt meg, mert akkor minden kábszerrel kapcsolatos dolognak az lenne a büntetése, hogy egy adagban adják be neki az összes cuccot, amit nála fogtak. Ha az egy füves cigi, akkor szívja el mosolyogva és menjen dolgára. Ha ötven gramm, akkor meg dögöljön bele.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.08. 15:15:27

@Gunther: mit vársz bazze? nehogy má' lemondjon... naiv vagy, és gyerekes :)))

(off: ha mégis, akkor a hideg ellenére egy szál alsógatyában elkocogok az '56-osok terééig, meg vissza :))) )

Homeoffice 2010.02.08. 15:17:17

@Seduxen:

Tudom hogy az vagyok...de a remény hal meg utoljára.....

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.08. 15:18:56

@Gunther: "de a remény hal meg utoljára"

a lepényhal meg először... hahahaha

Úr Isteeeen, elnézést kívánok, ez dedurvaaaa volt :))))

Homeoffice 2010.02.08. 15:19:56

@Seduxen:

De örülnék (egyébként is) ha megtörténne... Személyesen ellenőrizném le a kocogást...:))))))

civilkontrol 2010.02.08. 15:21:15

Azt hiszitek ez a véletlen műve?
Az elvtársak előrelátóak és mivel liberálisak is, az öngondoskodás jegyében gondoskodnak a saját jövőjükről.

picur3ka 2010.02.08. 15:22:28

@Gunther:

Remelem, video is lesz rola. De mar csak a zavarodott magyarazkodasat is jo lenne latni, esetleg nem latinul, ha kerhetem.

Homeoffice 2010.02.08. 15:28:14

@picur3ka/beleallos kampany:

Kap majd egy táblát... "Bíztam Benned Demszki"

LOL

loláb 2010.02.08. 15:33:33

Igazad van, tartsuk a rabokat kenyéren és vizen. Korbácsoljuk meg őket minden nap, vagymégjobb, ha hagyjuk, hogy unalmukba egymást baszogassák halálra.

Végül is, úgy lesznek tutira hasznos tagjai a társadalomnak, ha a büntetésük alatt egész nap a 3X3as cellában vannak tizen, és az egyetlen szórakozásuk egymás abuzálása.

snq 2010.02.08. 15:35:47

oszt, sündisznót grillezni lehet-e bent?

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2010.02.08. 15:46:34

@Seduxen: "Nem a remény hal meg utoljára, hanem a mitokondriális enzim-működés!" - ez mégdurvább! 8D (és egy patológustól hallottam!)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.02.08. 15:58:05

@Arcady:

én nem venném a szívemre ennyire, mert egyszerűen csak rossz helyen próbálkoztál. az emberek nagyrésze alapvetően jóindulatú, többségüknek ismert az empátia érzése. itt viszont elsősorban irigy, érzelémileg szegény (lásd reagálások uccszoc postjaira) és rosszindulatú emberek kommentelnek...

derelyegrádi szellem 2010.02.08. 16:22:07

@.Pierre Bezuhov.:

a többesszám használata nem indolkolt, itt csak egy db. ilyen kommentelő van: Ez pedig TE vagy, de ezért szeretünk. :-)

tudi 2010.02.08. 16:22:34

Ez véletlenül nem egy üdülőparadicsom, esetleg szanatórium a tüdő és szívbeteg embereknek?
Amúgy okos, szerintem ölni fogják egymást az elvtársak, hogy ide kerüljenek.

Amade (törölt) 2010.02.08. 16:37:34

Nemá basszus én pont oda készülök!! (ELTE nem a börtönbe, bár...)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.08. 16:58:58

@doberman:

Abszolút, de azóta már a sokszorosát fizettem vissza adóba!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.08. 17:00:24

@Arcady:

"Amit nem értek, hogy egy átlag fehér embernek tényleg nagyon komoly lelki törés egy év a Venyigében (ami Maglódi út de mind1). "

Érdekes, de én nem követek el olyat, akkor nem megyek börtönbe és akkor nincs lelkitörésem ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.08. 17:04:26

@loláb:
igazad van, minden "cellába" még egy jakuzzit is tegyenek be, laptoppal és korlátlan mobilinternettel együtt!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.08. 17:05:39

@W. Amadeus M.:

sok szerencsét és kitartást!

Egy pozitívum:
70% lány - 30% fiú ...ha te az utóbbi vagy, akkor szép évek várnak rád!

Marcellusca 2010.02.08. 17:15:22

@.Pierre Bezuhov.: Mi van? Nincs még meg a satyi? :D

Roxvox 2010.02.08. 17:20:42

Megérdemlik szegények ők már legalább tettek valamit a társadalomért, nem úgy mint az egyetemisták. :D

Szpáhi 2010.02.08. 17:21:59

ejej, itt épül-szépül az ország, de ezeknek a hőbörgő magyaroknak semmi sem jó...:)
Amúgy képzelem, hogy a belső szoci listán körbeküldik a képeket, hogy akik kishalak és elviszik a balhét, azoknak sem lesz olyan rossz a fidesz börtönében:)

fokabacsi 2010.02.08. 17:23:24

@loláb: Tévedés kispajtás.Dolgozzon ha enni akar. ha meg lesz a normája, akkor kapjon enni annyit amennyi kifér a pénzéből.Ha nincs meg a normám, akkor annyi a fizetés amennyit dolgoztam. Ha 12 órában csináltam 300 percet, akkor van ÖT óra fizetésem. ha szépen legyártom a kb.másfél tonna vasamat háromszor átemelgetve akkor van 12 órám. Letisztítva, raklapra rakva .Utána nem lenne kedvük egymást aszogatni! Megtanulna dolgozni, vagy kapna zsíros kenyeret. és akinek megvan a norma annak lehet TV, és könyvtár. A többi pedig annyi kaját, hogy épp jártányi ereje legyen. A cucilóógust is oda méllé ha nem tetszik neki.

Roxvox 2010.02.08. 17:25:54

Az első kép az mefogott. Ingyom-bingyom zenéhez felszerelés és ceglédikanna combó. :))))

Valakinyolc 2010.02.08. 17:50:41

@loláb: szóval ha bent te lennél a nő évekig és a fent leírt körülmények közt élnél, kedved lenne-e lopni, csalni, hazudni, ölni újra? Ha igen? Rajta! Mindenkinek jobb lesz. Ha nem, el lehetne gondolkodni, hogy hogyan merre tovább.

Más: ha 1 lepukkant helyről valaki ide kerül, netalán jó kiállású és nem basztatják, kedve lenne-e újra bűnt elkövetni, hogy visszakerüljön?

loláb 2010.02.08. 17:54:56

@fokabacsi: Persze, mert ha könyvtár jár nekik, meg esetleg megtanulnak írni-olvasni a sitten, akkor egyből hawainak érzik a börtönt. Pedig nekik BŰNHÖDNIÜK kell.

Aztán majd a sitten lekileg, szellemileg, fizikailag megnyomorodott emberekkel a büntetésük után vesződik a társadalom.

Kispajtás, legalább alapszinten olvass utána néhány dolognak a büntetésvégrehajtással kapcsolatban, nem bűn úgy okoskodni, ha valami lila segédfogalmad van a dologról.

Tudtad-e, hogy 89 előt gyakorlatilag semmi belső porgram nem volt a börtönben, néhányan dolgoztak, de a többiek egész nap benn voltak a zárkában. Közel 80%-os volt a visszaeső bűnözők aránya. A rendszerváltás óta egyre több programot szerveznek és emiatt ez az arány lement 50% köré.
Vagy azt a mondást ismered-e hogy "inkább mi (az őrök) foglaljuk le a rabokat, mint ők minket?"
És azt tudod-e, hogy a börtönmunkahelyeken készített tárgyak (seprű, munkaruha) ára még az önköltséget sem éri el, azaz minden darab seprű, munkásoverall veszteséget termel a bv intézeteknek? Tudod, nem azért csinálják, mert akkora biznisz, hanem mert értelmes elfoglaltságot jelent a raboknak, akik addig sem egymással, vagy az őrökkel foglalkoznak.

Kétlem. Foggalmad sincs az egészről, csak jó dolog egy kicsit hőzöngeni, hogy a bűnöző (cigányok) a te adóforintodból üdülnek a milliárdokért megépített börtönben.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.02.08. 18:03:33

@derelyegrádi szellem:
ez nagyon komoly replika volt. ..
bár én egy ekkora formátumú és arcú ügyvédtől valami fifikásabbat várnék.

én és a libsi igényeim...

kuki123 2010.02.08. 18:08:09

Vona Kaposváron: a börtönök ne wellnesközpontok legyenek

Vona Gábor, a Jobbik elnöke ismertette a párt választási programját a szombati kaposvári lakossági fórumon. Beszélt többek közt a rendőrség megerősítéséről és a csendőrség felállításának szükségességéről, a politikusok elszámoltatásáról, a multinacionális cégek megadóztatásáról, valamint a kis- és középvállalkozások fellendítéséről.
Pörzse Sándor újságíró, a Jobbik képviselőjelöltje szerint nem kétséges, hogy a szavazás után a Jobbik jelentős erőt képviselhet a parlamentben. Kiemelte: kívánatos lenne, hogy a jelenlegi elhasználódott, lejáratódott képviselők eltűnjenek a politika színteréről. A rendezvényen a mintegy hétszáz érdeklődőnek bemutatták Futó Tibort és Nemes Károly, a párt két kaposvári országgyűlési képviselőjelöltjét.
A résztvevők főként a termőföld védelmével, a magyar mezőgazdasággal és a multik helyzetével kapcsolatos kérdéseket feszegették. A bűnelkövetők fogva tartásával kapcsolatban elhangzott: ne wellnessbörtönöket üzemeltessünk. Az elítéltek termeljék meg a költségeket, ugyanis tarthatatlan, hogy amíg egy óvodás gyermek napi ellátása ezer forint körüli összeg, addig egy bűnöző nyolcezer forintjába kerül az adófizetők pénzéből az államnak.

Arcady 2010.02.08. 18:45:44

@loláb: Itt az igazság egy része:) egyébként te nem bv-s vagy? ők szoktak ilyeneket mondani...

Arcady 2010.02.08. 18:48:22

@zero: Igazad van abban hogy nem kell bekerülni és akkor nem lesz baj.
Viszont ha már ott van ugye...

törökszultán 2010.02.08. 18:48:45

És ebben az irigyelt környezetben fogják seggbe baszni egymást.

törökszultán 2010.02.08. 18:51:09

És ebben a környezetben fogják seggbebaszni egymást.

loláb 2010.02.08. 19:10:59

@Arcady: Nem, csak érdekel a téma.

Ráadásul kellőképpen utálom a Jobbikot ahhoz, hogy az egyik faszságáról kaján örömmel rántsam le a leplet.

Auris 2010.02.08. 19:57:28

@loláb: Tudod az alapvetésben igazad van, foglalkoztatni kell a rabokat.

Csak én úgy tenném, hogy ne nagyon vágyjanak később börtönbeli munkahelyre.
Mert amíg a mindig törvénytisztelő nagybátyám 50 évesen rakja a kormot és a cementet a vagonból, és már szilikózist kap (majdnem minimálbérért) addig ezek a terheltek cirokseprűt kötögetnek a csináltassunk már velük valami hasznosat filozófia jegyében.

Törjenek követ egész nap az autópályákhoz, vagy építsenek gátakat kézitaligával (ahogy dédnagyapámék a Tisza szabályozáskor) és garantálom neked, hogy amikor hólyagos tenyérrel este lerogynak a priccsre, nem lesz erejük emberkedni. És drága tornatermekre sem kell költeni százmilliókat.

És ugye mindnyájan tudjuk, a "munka nemesít". És ez komoly. Semmi más nem formálja úgy az emberi jellemet, amikor erőfeszítéseket kell tennie a fennmaradásért.

Szóval az ilyen liberális, méregdrága szanatóriumi programokkal meg húzzanak el a BV-sek a francba.

Éljen Tent City!

Aradebil 2010.02.08. 19:57:33

lol zero kcssk-s volt:D

loláb 2010.02.08. 20:15:38

@Auris: Sajnos nem lehet eleve lerohadt börtönöket építeni, a mostaniaknak is kellett 120-140 év, hogy olyanok legyenek, amilyenek.

Törjenek követ a rabok autópályaépítésnél? Hát persze, biztos mindenki szépen napi nyolc órában töri a követ, aztán megvárja, hogy az a két-három őr egyenként megbilincselje, és berakja a rabóba, és vigye vissza a kóterbe, ahol letöltheti azt a 18-20 évet, ami hátra van a büntetéséből.
És tudod, vannak emberi jogi egyezmények, amik európában többnyire elfogadottak (mimeg elvileg európához tartozunk, nem pedig délamerikához), ezeknek megfelelően kell(ene) fenntartani a mostani börtönöket, és felépíteni az újakat. Attól még, hogy van TV, meg sportpálya, nem lesz olyan hely a sitt, hogy ahova visszavágynak az emberek.

Nem azért kell cirokseprüt köttetni velük, hogy biztosan semmi értelme ne legyen annak, amit csinálnak, hanem mert a képzettségük, (képzetlenségük) és az ehhez szükséges gépek, szerszámok olyanok, amiket oda lehet nekik adni anélkül, hogy ne az legyen a kérdés, mikor ki fogja belevágni a zárkamenőbe a vésőt.

daneeka 2010.02.08. 20:25:46

Maguknak építették...

törökszultán 2010.02.08. 20:32:07

@Arcady: "Megtörtén, leüli, ennyi" Tényleg. Ne lüktess már.

Prakt! 2010.02.08. 21:00:59

Bölcsészeknek minek kellenek ilyen luxusdolgok?
Én mérnökhallgató voltam, de nekem se volt jobb szobám, pedig megérdemeltem volna :D

Rikki Harcos 2010.02.08. 21:05:59

a tejeskannahangszerekből rájöttem, hogy KIK adják a koncertet

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.02.08. 21:19:32

"Na, vajon hol készültek ezek a fotók?"

Az első kép a norvég tejeskannazománcozók tánczenekarának próbahelyiségében.

A második kép az erurópakupa győztes női curling válogatott magyar állami támogatással készült nyári edzőtermében.

A harmadik kép a fideszközeli műanyagszékgyártó kft. mintatermében

A negyedik kép a hontalanok ellátására szakosodott , a 100 leggazdagabb magyar által létrehozott segélyszervezetnél.

Az ötödik képen egy alacsony ellátottságú, az mszp által adományozott könyvtár látható a határainkon túl, egy kis magyarlakta faluban.

Mit nyertem?

dr.justice 2010.02.08. 21:20:49

@zero:

Viszont azzal szexeltél, akivel akartál. :)

arlequin 2010.02.08. 21:28:03

@Conv:

békességet, testvér, békességet.

nem elég? ;-)

grupi 2010.02.08. 21:59:28

@Arcady:
Volt is ott az országgyűlési biztos, és megállapította, hogy javítani kell a tartási körülményeken.

Az Mszp fenegyereke, pedig sokáig a szabadulózárkában lakhatott, mert az parkettás volt, s ott nem érezhette magát annyira elveszettnek.

sienna 2010.02.08. 23:31:46

Nem olvastam el a kommenteket. Csak annyi, hogy holla, épp itt ülök a KCCSK egyik szobájában! =)

sienna 2010.02.08. 23:42:19

@qwertzu: Na kérem. Hát az igaz, hogy az A épületet bezárták szeptemberben de azon kívül, hogy lakatot tettek rá még nem történt semmilyen felújítás. Meglepődnék ha valami is történne. Így lett az 1200 fős koleszból 400(?) fős. De legalább a B/C-s szobák élhetőbbek. És csótány már tényleg nincs.

Viszont a büfét átvette valaki más és elkezdték kipofozni. Kb. ennyi történhetett mióta nem vagy koleszos. :P

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.02.09. 05:56:21

Nekem is az jutott először eszembe, hogy a koli (csak ez PTE) ahol 7 és fél évet laktam, nem nézett ki így, pedig az volt a legjobb állapotú...
Társítva a gyenge bírói ítéletekkel, nem csoda hogy a bűnözés melegágyai a börtönök.

Másrészt, ismerve a rabok higiéniai, és egyéb színvonalát, gondolom pár év alatt jól lepusztul majd az egész. Azért meg aztán megéri szépen felújítani mindent.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.02.09. 05:58:04

@Palmer, Laura: "Balfaszokra és bűnözőkre hadd ne költsünk már évi 2,5 millát. 210000 havonta, baszki! A legtöbb családban 4 emberre nem jut ennyi összesen."
Hasonlóképp áll az én véleményem is már jó ideje.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.02.09. 06:02:43

@qwertzu: Na akkor PTE Szántó : Kis könyvtár, 10 ezer kötet tuti nincs.
Lepusztult folyosók, szobák.
Imaterem nincs, azaz imádkozhattál bárhol.
Videoszoba volt, már ha el nem lopták a videót/tv-t.
Sportpálya nem volt. Egy idő után lett konditerem.
Tanulószobák voltak, páran, de nem elegen.
Orvosi rendelő egyáltalán nem volt.
Színházterem nem volt.
Mondjuk, hangulat, az kuuuurvajóóó volt :)

chemicalshop(hajrá nem romák!hajrá nemromaország!) 2010.02.09. 06:50:50

ezt a börtönt azért építették, hogy majd okos, művelt, jó fizikumú sittes bassza szét a fejünket az utcán fényes nappal fegyver nélkül.

Nzoltan 2010.02.09. 07:39:46

Tegnap azon röhögtem, hogy a vezetőink már sorbanállnak a börtön előtt, mikoris megjelent az ombuckalakó és azt megállapította, hogy ez biziny szar hely..:-D
Valakinek fel kéne homályosítani, hogy ez nem az aza ifjúsági tábor amit keres. Az a Balaton partján van, Zánka magasságában.
És aki ide bekerül, az legelább hetente fürdik, mert odakint biza nem mindenki részesíti előnyben ezt a tevékenységet.

Nzoltan 2010.02.09. 07:45:51

@ColT: Egyik bűnöző a másiknak:
-Gyere már komám a meleg ágyamba!

Majd a szocik is megtudják milyen az!
:-)

fokabacsi 2010.02.09. 08:19:28

@loláb: Szegény ártatlan bűnözők ! Nehogy má esetleg a hajuk szála meggörbüljön! Még sérül a gyenge lelkük nekijjek. Csinálnék én olyan munkatábort, hogy még a gondolatától, a nevétől is irtóznának, nemhogy visszakívánkoznának. A21-éves cigánygyerek, és közel 30-szor rabolt???! Mentegesd őket.

loláb 2010.02.09. 08:30:13

@fokabacsi:
Te olyan egyszerü vagy öregem, mint a döngölt föld.

whitewolf688 2010.02.09. 11:54:24

@loláb:
Nekem nincs azzal bajom, hogy ezt megépítették, inkább azzal, hogy mikor építették meg. Mert nem akkor kéne 2,5 milliárd forintot börtönre költeni, aminek a színvonala egy háromcsillagos szállodáéval vetekedik, amikor az ország gátjait már bontogatja a szarhullám.
Majd ha az államadósság nem a GDP 80%-át teszi ki és az államháztartási deficit hiánya nem 6%, akkor építhetnek börtönt jacuzzival, leszarom. De 2009-ben ne erre menjen el 2,5 milliárd Ft.

@fokabacsi:
Tent cityvel ne gyere, ez itt nem megvalósítható. Amekkora alapterület ennek kellene, nem áll rendelkezésre. Mert ugye akkor minek börtön, bontsuk le 2 milliárdért, vegyünk földet még néhány százmillió forintért, ahelyett hogy termelnénk rajta BÁRMIT, aztán húzzunk fel drótkerítést, őrtornyokat, a már így is foghíjas rendőrállományból vegyünk el még több embert. Zseniális! Arról ne is beszéljünk, hogy melyik falu akarna a közelébe néhány tucat sorozatgyilkost. Inkább a 5,5 méter magas téglafal a városokban. Mert onnan aztán nem jut ki. Ha pedig mégis...rögtön rendőrbe rohan.
Ezenkívül oldd meg légyszíves a magyar Tent City infrastruktúrájának kialakítását, napi logisztikai szervezését, és még azt a néhány száz apróságot, ami egy ilyen létesítmény üzemeltetéséhez szükséges...aminek a költsége szintén a milliárdokhoz konvergál.
De azért legyen Tent City...mer' a kurucinfó megírta 'e!

Iustizmord 2010.02.10. 13:16:30

@posztoló: a dayka gábor koleszben nem volt kötelező tartózkodni. itt (szemben az NB1 osztályozós meccseivel) senki sem a bentmaradásért küzd. szal a kettőt ne hasonlítsuk.

sza aki szerint kurtavas meg csótányos cella kell, helyben küblivel, az jár a fogvatartpottaknak, az ne kapmpányoljon hogy free budaházy.

kokaine 2010.02.12. 00:09:38

Nehogy azt higgyétek már,hogy a sportpálya a raboknak van:)!ÁÁÁ kell az őröknek,hogy jó kondiba tartsák magukat és unalmukba jó időtöltés nekik.Fizetik is őket amiért szórakoznak munkaidőben!Én is lennék ott őr!!Tiszalökön is van még konditerem is!De kinek:,nem a raboknak szórakozni,hanem csak dísznek!Akkor inkább az árát adták volna valamelyik gyermek kórház megsegítésére.szerintem jobban jártunk volna vele!

loláb 2010.02.12. 11:16:17

@whitewolf688: Ez nem ilyen egyszerű, nem tegnapelőtt pattant ki a fejekből, hogy "de jó lenne 2,5 milliárdért börtönt építeni"
Emlékeim szerint valamikor 2004-ben pályáztatták meg az építést, és mostanra lett kész.

És börtönt KELL építeni, mert túlzsufoltak, egy 4 ágyas szobába 6-8-10 rab van bezsúfolva. Többek között ennek (is) köszönhetőek azok a bűnesetek, amiket mostanában tárgyalnak, hogy többen bántalmazták, és megölték a rabtársukat, pl Tökölön.

És azért, mert valaki bűnt követ el, még nem állat, nem is kell vele úgy bánni. A büntetését ülje le, emberi körülmények között, anélkül, hogy mentális, vagy fizikai károsodást szenvedjen, mert a mi adóforintunkból fogják a munkanélküli segélyét, a kezelését, vagy az általa bűncselekményekkel elkövetett későbbi kárt, nyomozási költséget kifizetni.

loláb 2010.02.12. 11:17:26

@Iustizmord:
"sza aki szerint kurtavas meg csótányos cella kell, helyben küblivel, az jár a fogvatartpottaknak, az ne kapmpányoljon hogy free budaházy. "

LOL!

derelyegrádi szellem 2010.02.12. 13:23:17

Egyébként az első kép rasszista is, hiszen a hangszerek között az asztalon látható 2 kanna is. Na és kikre is számítanak a börtönben a kannákkal hangszer gyanánt? Naugye!

És minden másból egy van, abból mindjárt kettő! Ami nagyon csúnya, egyben rasszista utalás az arányokra is...

grupi 2010.02.13. 18:12:30

@Iustizmord:

Szerintem a börtön állapotok és a vélt, vagy valósan jogtalan fogvatartások között párhuzamot létrehozni elég sánta dolog.
Ha Budaházy szabadon bocsájtását kérik, azt a mondvacsinált letartoztatása, vagy vélt jogsértések, netán ártatlansága okán kérik.
Hogy ehhez milyen kényelmi, vagy kényelmetlenségi szempontok járnak, nem mindegy.
A lényeges különbség akkor is az, hogy a jogerősen fogvatartottak egyes helyeken kimagaslóan és érdemtelenül jó körülmények között a dolgozók pénzén, mondhatni dupla kárárra gyúrnak, élnek és virulnak.
Másokat meg néha, vagy sokszor igazságtalanul tartanak letartoztatásban, sokszor alantas állapotok közt. Ezt kell szétválasztani és ebben kéne különbséget tenni.

A sok most letartoztatott szocinak meg azt sem tudja a Bv; hogy miként elégítse ki az igényeit. Budaházynak akár bűnös, akár nem, a családja sem jár látogatóba, mert nem engedélyezik.
Na ezek azok a kontrasztok, amik a kollesz és a bemutatott börtön közt is éles és jól elhatárolható különbséget jelent.

süti beállítások módosítása