Skip to content


       Szűrés lista

Elhallgatná a tiniabortuszokat az ORTT

A mai tinilányok többsége koránál 5-10 évvel idősebb ribancnak sminkeli magát, úgy öltözik, és úgy is viselkedik. A hétvégi diszkóban részegen dugnak szinte bárkivel, szinte mindig mással, mert ezt tartják menőnek, követendő példának. Ezen mondjuk nem lehet csodálkozni, mikor a tévében, újságokban leélt, igénytelen kurvák a "celebek",  a szexualitás pedig bármiféle lelki tartalom nélküli technika csupán, "amiben nincs semmi különös". Védekezésről, gumiról elenyésző szó esik, a felelősség különben sem divatos mostanság. Aztán persze jönnek a különféle betegségek, és ami még gyakoribb: a nemkívánt terhességek. Nem kell mondani, hogy ezeknek abortusz a vége, ami tulajdonképpen gyilkosság, bármennyire is nem propagálják ezt az oldalát a feminista mozgalmak, amik csak a nő testéről és jogairól beszélnek. Érdekes módon azonban a későbbi testi szövődményeket (ami akár meddőség is lehet) és meghasonló lelket sem reklámozzák. Az abortusz nem családtervezési vagy védekezési módszer, és véletlenül sem egy 14-16 éves lánykának való.

Keveset hallani róla, de van egy felvilágosító program, az A-HA, ami információkkal igyekszik formálni a tinik gondolkodását. Ők most készítettek egy "reklámfilmet", ami figyelmezteti a fiatalokat, ugyanakkor 1%-os kampány is. Kellően sokkoló, viszont finoman visszafogott is: 

 

Semmi szex, semmi vér, mégis elcsúszott a cenzúrán.

"Előzetesen nem ad ki a testület, sem az Iroda állásfoglalást a még adásba nem került szpotokkal, műsorszámokkal kapcsolatban. A megküldött videó alapján mindenképpen figyelembe kell venni a műsorszolgáltatónak, hogy mely idősávban adják le a szpotot, ha 21.00 óra előtt, az vélhetően törvénysértő" – mondta az Index kérdésére Vékony Éva, az ORTT szóvivője. Szerinte a hirdető értelmezése, mely szerint a komoly felvilágosító tevékenységet akadályozzák, nem valós, hiszen a szpot a felvilágosítás mellett az adózók megszólításáról szól, azaz a célközönség a nagykorú és kereső lakosság, amely vélhetően este kilenc után is ott ül a képernyő előtt.

Idejétmúlt, rugalmatlan, vaskalapos, szemellenzős testület, a képmutatás és álprűdség mintapéldája! Nem a tiniabortusz káros a lányoknak, hanem ha figyelmeztetik őket annak borzasztó voltára? Halló-halló, attól nem szűnik meg egy probléma, ha nem beszélünk róla! Elég baj, hogy a szülők nagy része a szégyenlős iskolára, de méginkább  a tévére, internetre bízza a gyerek szexuális felvilágosítását, így már kitermelődött egy korosztály, aminek tök természetes, hogy naponta vagy a szombati buliban óránként mással szexelnek, ciki a 17-18 éves szűz, és maradi az a lány, aki nem hajlandó leszopni egy vagy több srácot egy italért, vagy csak úgy, felszólításra. Undorító egy erkölcsi fertő, de  a saját életét, lelkét mindenki úgy teszi tönkre, ahogy akarja, illetve ahogy hagyják neki, de a felelősséget igenis bele kéne verni a fiatalokba. Csinálják, de gumival. Ha cigire, piára, fűre van pénz, akkor jusson kotonra is. És a tizenéves bajuszhuszároknak ne ciki legyen, hanem magától értetődő.

Figyelemfelhívásnak tökéletes lenne ez az AHA-film, de nagyon úgy néz ki, hogy kevesekhez fog eljutni. A tévécsatornák így reagáltak rá:

TV2, RTL: félnek az ORTT-től, este 9 után merik csak vetíteni (tőlük ez röhej a köbön, máskor nem ennyire szégyenlősek és szabálykövetőek)

Viasat3, Story TV: szarnak az ORTT-re, vetítik napközben is

ATV: egyáltalán nem vetíti, mert az ORTT múltkor elmeszelte őket (a TV2-vel, RTL-lel együtt) a Rákellenes Liga koporsóba befekvő kislányt ábrázoló spotja miatt (na az tényleg sokkoló volt, és még nekem is okozott egy kis lelki törést)

National Geographic, Hallmark: egyáltalán nem vetítik, mert "a reklámfilm nem illik a csatorna arculatába, illetve annyira sokkoló, hogy a nézőket elriaszthatja"  (Ez pedig aztán a pofátlanság netovábbja. Mivel nagy krimibarát vagyok, eléggé képben vagyok a Hallmarkkal kapcsolatban: az ott futó Crossing Jordanban folyton hullákat mutatnak, mivel a főszereplő törvényszéki orvos, vagyis boncol; a Law&Order pedig széles skálát vonultat fel az akár pedofil szexuális bűncselekményektől a pszichopata sorozatgyilkosságokig, aztán ott a Médium, amiben meggyilkoltak szellemeit láthatjuk, és így tovább......)

Kurvára szégyellheti magát mindenki, aki a probléma elhallgatására játszik a megelőzés helyett. Személy szerint én ezt a filmet vetíteném le a forróvérű kamaszoknak:

 

 

Terhességmegszakítási statisztika a KSH-tól, havi (!) 3-4000-et (!) végeznek.

Vasárnap amúgy Anyák Napja lesz.

Címkék: társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr81963544

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ORTT a zzzanyád ! 2010.05.01. 15:35:03

 az ORTT bizonyította totális alkalmatlanságát.osoba, bornírt, képmutató banda.OV és a fidesz változtathat, ha akar.remélem nem fogják el-qúrni (a la el quró)...   csak pár link:http://vastagbor.blog.hu/2010/04/30/elhallgatna_a_tini...

Trackback: Prüdéria vs. Felvilágosítás 2010.04.30. 11:31:28

Az internetre (még) szerencsére nem vonatkozik a médiatörvény. Hogy miért kell ezt kihangsúlyozni? Részletek itt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zetek 2010.04.30. 09:03:32

Géza, ezzel a szar szöveggel már Árpika is előjött. Az elhülyített barmaid, majd ezektől a filmetől kapnak a fejükhöz. Fárassz valaki mást.

MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!!! 2010.04.30. 09:08:19

"Légy üdvözölve nálunk,
A szép új világban
Az álszentek, a gonoszság
És a vagyon otthonában..."

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.04.30. 09:13:48

Egyetértek. Már máshol is faszságnak tartottam a tiltást. A koporsós lány sem OLYAN durva amúgy.

minimalista 2010.04.30. 09:15:16

"A mai tinilányok többsége koránál 5-10 évvel idősebb ribancnak sminkeli magát"
- hál'Istennek ez a kezdő fél mondat bőven túlzás, ugyanis nem a tinilányok többsége, hanem a leendő (!) ribancok sminkelik magukat kurvásra ivarérettségük előestéjétől kezdve. Egyre többen vannak, de a többség szerencsére még nooormális!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 09:16:16

'palmas, asszem érzékeny témába nyúltál bele... mint szülő mondom azt, hogy a gyermek nevelése (hiába: én ilyen maradi vagyok), elsősorban a szülők feladata, és NEM az iskoláé. Oda azért jár, hogy tanuljon. És a nevelésbe az is beletartozik, hogy ne váljanak "dugógéppé" (főleg lányok esetében), hanem idejekorán fel legyenek világosítva. Viszont az is benne van a pakliban, hogy az emberek nagy része igen is prűd valamilyen szinten, és bizony nehéz a saját gyerekeddel a szexualításról beszélni, persze nem az agyonhallgatás a megoldás. Valahol a középutat kellene megtalálni. Ettől függetlenül nem tudom, hogy mi hogyan fogjuk csinálni, ha eljön az ideje. És pláne MIKOR jön el ennek az ideje? A mi generációnkat ha 12 évesen fel akarták volna világosítani, lehet, hogy röhögésbe fulladt volna, mert korai. Lehet, hogy egy mai 12 éves meg már túl is van a dolgon... Szóval nem könnyű, na.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.30. 09:17:58

Magyarországon azt gondolják a nagyokosok, hogy ha nem beszélünk valamiről, az nem is létezik. Struccország vagyunk. Mindenki a homokba dugja a fejét a kamion elől, aztán ha átmegy rajta, csodálkozik! Szánalmas az ORTT is.
Ennyi erővel miért nem tiltják be a híradót, abban is vér van, meg erőszak.
Az RTL és a TV2 hozzáállása pedig már megaszánalmas! A Józsibarát meg a Maonika után.
Köszi, Laspalmas, nem kell KV.

bee-lah 2010.04.30. 09:23:04

@Seduxen:
A lányom 12 éves, és már túl van a felvilágosításon...
Nagyon aranyos volt, amikor visszakérdezett:
- és majd kérjem meg, hogy használjon óvszert?
- nem... kijelented, hogy _CSAK_ óvszerrel csinálod... - feleltük
:)

B1

Kicsit Karcos 2010.04.30. 09:23:26

"Viasat3, Story TV: szarnak az ORTT-re, vetítik napközben is"

Na, éppen így kell.

Álmom egy olyan Magyarországon élni, ahol ha faszkodik is egy sóhivatal, akkor is van vér a pucájában annak, aki a tények és a saját véleménye alapján képes felelős döntést hozni. Ebben az álmomban az is benne van, hogy ha mégis lesújt a sóhivatal, akkor még aznap összedobja az esetleges büntetést egy nagyobb közösség, és minden törvényes eszközt felhasználva megmutatja a hivatalnak és a döntést aláíró személy(ek)nek, hogy ki az úr.

Na meg az is, hogy az abortuszt néhány nagyon speciális esetet leszámítva (ld. az anya életéhez való jog) gyilkosságnak minősítjük. Iszonyatos, hogy hány millió embert veszítettünk el álliberális szókiforgatás, egyértelmű fogalmak megkérdőjelezése miatt.

"Magyarországon ma a védett állatok magzatjainak és a védett növények csíráinak több joguk van, mint az emberi magzatoknak. Ha valaki azokat elpusztítja, büntetésben részesül, aki ezeket abortálja, pénzt keres vele. Aki a védett állatokat sterilizálja, börtönbe kerülhet, aki az emberrel teszi ugyanezt, jogilag „tisztességesen és törvényesen” járhat el."

uj.katolikus.hu/cikk.php?h=802

Ez igaz?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 09:26:08

@bee-lah: és hogy vezettétek fel egyáltalán? Vasárnapi ebéd után leültetek, hogy "most valami nagyon fontosról szeretnétek beszélni", majd Apuka előhozakodott a bibével, meg a porzóval? Egyáltalán hogy fogjon ehhez hozzá az ember?

Kicsit Karcos 2010.04.30. 09:27:10

A felelősséghez még:

sokszor gondoljuk, hogy az önhibájukból bajba jutottakon segíteni kell. Nos, főszabályként én azt mondanám, hogy nem. Éppen azért, hogy tudatosuljon mindenkiben, hogy minek mi a következménye. Mára az abortusz vált normává, ez egészen elképesztő. Arról nem is szólva, hogy hogy lenne már baj egy gyerek? És a másik mániám: hogy lehet terhesnek hívni egy várandós nőt?

Énbagoly 2010.04.30. 09:28:01

Azt hiszem, ebből majd lesz egy abortuszpárti-abortuszellenző vita.
Pedig szerintem nem ez itt a lényeg, hanem az, hogy egy pár ember olyan hatalmat kapott a kezébe-ORTT-, ami nem oda való. Sokkal durvább filmek mennek délután, amikor gyerekek ülnek főleg a tévé előtt. Ez a kis filmecske semmi sokkolót nem tartalmaz, viszont talán megragadna egy-két lány fejében, és már az is valami.
Elegem van az álszent, prűd barmokból, akiknek hatalmuk is van, valami érthetetlen okbók kifolyólag.

Énbagoly 2010.04.30. 09:31:00

@Seduxen: Ha ez ilyen gond nálatok, akkor már elrontottad. :) Egyszerűen ha a gyerek kérdez, akkor válaszolni kell. És mindig az igazat. Bár azért ne durván, hanem úgy hogy megértse. :)
És kérdezni fog, csak oda kell rá figyelni.
Hidd el, én jöttem nagyobb zavarba, amikor a lányom rákérdezett kerek perec, hogy ez most konkrétan hogy is megy, mármint technikailag, de válaszoltam. :) És ő meg tök lazán fogadta. Úgyhogy neked lesz nehezebb. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 09:36:00

@Énbagoly: ha ő rákérdez, az még istenes... bár gondolom akkor is zavarban lennék valamilyen szinten :))) de akárhogy is: a saját szüleitől halljon valamit erről a dologról is, ne a netes pornóoldalakról "tanuljon".

mondjuk remélem, hogy fiúgyermekkel talán egyszerűbb. nem tudom, majd kiderül...

Karma17 2010.04.30. 09:39:57

Kösz a figyelmeztetést, akkor megvan melyik adókat nem nézzük... (Viasat és Story)... Bocs, a feleségem épp babát vár, nem hiányzik neki még ez a horror is...

Énbagoly 2010.04.30. 09:40:07

@Seduxen: hány éves? Mert lehet, hogy már kérdezne, de nem biztos, hogy mer. :)
Tudod, félti a szüleit a sokktól! :))

ucsacsu 2010.04.30. 09:41:29

Palmas átestél a negyvenen?

emzperx 2010.04.30. 09:46:28

@Zetek: Ha Tótawé azt mondaná, kettő meg kettő az négy, akkor azzal is vitatkoznál mert a tótawé fasz?

Énbagoly 2010.04.30. 09:47:52

@Seduxen: Na, kabbe!!!!! :))))
Mire odakerültök, addigra ki tudja milyen világ lesz. :) Beadsz neki egy pirulát, és megvilágosodik. :)
Most inkább azon parázz, hogy mikor kellene elkezdeni biliztetni a kölyköt. :))

Kicsit Karcos 2010.04.30. 09:48:39

Hadd frissítsem fel az emlékezetet Molnár Oszkárral kapcsolatban.

Ugye egy edelényi képviselő-testületi ülésen ő közölte először a nyilvánossággal komolyabb pozícióban lévő honfitársaink közül, hogy egyes nők szándékosan károsítják magzatukat magasabb családi pótlék reményében.

Reakciók:

MSZP: nácifasiszta disznó Oszkár
Fidesz: kizárták Oszkárt

Azóta Oszkár feljelentést tett, és a feljelentése alapján 2 nőt gyanúsít a rendőrség magzatkárosítással.

Köszönöm a "családbarát" Fidemeszpének gerinces gesztusukat, hogy Oszkárra dobták le a nagykoalíciós atombombát a magzatkárosítás jelensége helyett.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 09:53:47

@Énbagoly: mi már párszor megkíséreltük biliztetni, de egyelőre "jól el van ő" bili nélkül is :)

tudom, hogy "csöppet" még korai, de én már agyalok olyan dolgokon is vele kapcsolatban, ami majd 5-10-20 év múlva lesz esedékes.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 09:55:00

@Énbagoly: "Beadsz neki egy pirulát, és megvilágosodik." - ha ezt feltalálja valaki, akkor első körben a politikai elitnek adjuk be :))) bár ezt most is lehetne: szerzünk ciánkapszulákat, és meggyőzzük őket, hogy "ez nem az, aminek látszik", illetve "nem kell félni, nem fog fájni" :))))

molaris 2010.04.30. 09:56:01

Nálunk nincs tabu. Mindennek helye, ideje módja van.
pl.: a Fiamnak elmaradt a szilveszteri bulija. Szólt februárban, hogy egy "ottalvósbulilesz" helyette.
Amikor rákérdeztem, hogy nem kellene- e némi gumit venni, benyúlt a farzsebébe és annyit mondott: van még!
15 éves.
A Lányom 12, de azt nem tudom, hogy vele mi lesz.. Majd kiforr, mint a bor.

reKorrekt 2010.04.30. 09:56:18

A Manióka meg a Józsi sokkal rombolóbb, mégis leadják. Ja, hogy az A-HA spot nem növelik a nézettséget? Na ez a vastagbőr! Eke-só?

Énbagoly 2010.04.30. 09:56:44

@Seduxen: olyan pirula nincs, amitől a politikusok észbe kapnának.
Csak ha valami pénzszivattyú lenne, ami miatt nem kapnak pénzt ők. Na, akkor tennének is valamit, hogy megint legyen pénzük. :S

_alesi_ · http://alesi.tumblr.com 2010.04.30. 09:58:28

Sokat elárul a mai társadalom erkölcseiről, hogy míg egy többszörös gyilkost élete végéig jól tartunk, addig egy ártatlan, minden bűntől mentes életet simán kioltunk az anya érdekeire(gyk.hülyeségére) hivatkozva.

suski 2010.04.30. 10:02:09

@Kicsit Karcos: "Azóta Oszkár feljelentést tett, és a feljelentése alapján 2 nőt gyanúsít a rendőrség magzatkárosítással."

van vmi linked errôl?

emzperx 2010.04.30. 10:03:02

@Kicsit Karcos: Hosszas guglizással is csak egy Hetiválasz meg MNO cikket találtam ahol egy gyanúsított nő kihallgatásáról írnak. (a libsi lapokra persze a hallgatás jellemző) Van valami frissebb? A két nőt honnan veszed?

Véraláfutás2 2010.04.30. 10:04:21

Két dolog van itt. Az egyik az abortuszellenes kampány, a másik, hogy az adód kinek fizesd. Szerintem, inkább az utóbbiba kötött bele az ORTT, bár az sem világos számomra, hogy miért.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.04.30. 10:09:22

Amúgy meg ki is a fő felelőse ennek az egész kurvaság-a-menő dolognak? Mondjak példákat? Pl. Z+ a.k.a. Viva tévé, és jéé, kik is nőttek ki onnan:
- Rákay Philip: FIDESZ konferanszié, tanácsadó-vállalat tulajdonos
- Sebestyén Balázs: RTK Klub Balázs Show, Danubius-Neo reggeli műsor
- Lilu: rádiós

Azért vicces, hogy ezek a kis kurvák/diszkós köcsögök egész generációkat buzdítottak a drogra, a féktelen bulizásra, a orális szex=köszönés felfogásra, majd kiöregedve a szakmából ma "elismert" közéleti személyiségek, havi többmilliós bevétellel, míg a tönkrement generációk ma is érzik áldásos tevékenységük hatását.

Barátnőm most mondja, hogy unokatesójának volt abortusza mert felcsinálta egy cigány gyerek, most 27 évesen meg nem jön össze a férjével emiatt a gyerek.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 10:11:26

@Szekuriti Blogger: ki ne felejtsd S. Kristófot! ő meg a néhai szadesz elveit vallja :)))

Jason Bourne 2010.04.30. 10:14:18

Én különösebben nem csípem a jobbikot, de mikor a retekklubb meg a vereskettes leépítéséről beszéltek az melegséggel töltött el.
Ez a két adó semmilyen értéket nem képvisel és elvévülhetetlen érdemük van abban is, hogy a lakosságnak olyan az értékrendje, amilyen.
Az úgynevezett celebekkel (benkő győzike pákó stb. meg az üresagyú kurvák hadserege) illetve a két kibeszélősóban szereplő fogatlan idiótákkal nem lehet normális társadalmat "nevelni".
Ezt a reklámot nem adják le csak este 9 után, viszont főműsoridőben mehet a bunyó a cigányasszonyok közt, meg a mindenféle nőcskék csöcsvillogtatása.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.30. 10:15:49

@Véraláfutás2:

Inkább az a durva, hogy egy 12-16 éveseknek szóló társadalmi célú hirdetést (!) az ORTT csak 21 óra után enged levetíteni, de azt is csak úgy, hogy 16 éven aluliaknak nem ajánlják.

Amúgy az ORTT-nek mi köze van egy reklámhoz?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.30. 10:16:13

Édes drága Istenem, nem kell ám ennyire misztifikálni a felvilágosítást, pláne nem úgy kezelni, mint egyszeri alkalmat, amin túl kell lenni, addig meg szorongani tőle.
A gyerekek felvilágosítása folyamatos tevékenység kell hogy legyen.
Az abortusz meg szükségmegoldás.

z666 2010.04.30. 10:16:27

Az abortusszal nem lenne baj, ha elsősorban a primitívebb népcsoportok és egyedek csinálnák. De sajnos ők szinte sosem alkalmazzák, mi viszont túl sokszor...
Így génállományunk rohamosan romlik.
Egy idevágó film:
egyklikk.com/index.php?section=download&id=12659

Jason Bourne 2010.04.30. 10:16:50

@Szekuriti Blogger:
Ez nagyjából rendben is van. Annyi hogy Rákai Philip azért most teljesen más értékrendet képvisel mint mint a celebek-kurvák hájpolása, illetve Z+os korában is inkább konszolidáltabb volt.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.04.30. 10:17:07

Bizonyára én vagyok hipererköltstelen szemétliberálish, de ebben a szpotban mi az, ami az esti műsorsávba való?

Nincsen ezzel a reklámmal semmi gond. Ennyi erővel dohányzásellenes kampányokat se nyomassanak, mer' há' ugyi kamaszgyerek úgyse vehet cigit, nem? Akkó' meg minek, nem?

Az ORTT amúgy rég megérett az aratásra. Elszarusodott agyú, múltszázadi bigott s3ggarúak gyülekezete!

reKorrekt 2010.04.30. 10:17:11

@Jason Bourne: Nyugi. Az RTL most már a Fideszé és a Manióka is megszűnik nyártól (végleg). Rendben lesz minden. lol

emzperx 2010.04.30. 10:17:57

Abortusz vs. nem abortusz vitát szerintem se nyisson senki.

Társadalmi folyamatokat akarnokoskodással lehetetlen megfékezni, kb. olyan reménytelen mint egy folyót megállítani, lásd drogháború. Ésszel lehet terelni, szabályozni. Na ezt a próbálkozást húzta most keresztbe az ORTT.

Ha ennek a négybetűs sóhivatalnak a nevét meghallom biztos lehetek a vérnyomásom felpörgésében. Vajon miért?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.30. 10:17:59

@Jason Bourne:

Te kereskedelmi tévékkel nevelnéd a társadalmat? Bebaszna!:D

derelyegrádi szellem 2010.04.30. 10:19:12

@Seduxen:

na látod! Az a módszer nagyon ott van a nem kívánt terhességek megelőzése tekintetében. Hatásfoka 100 %. Na? :-)

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.04.30. 10:19:14

@Ásómaci:
Erről még annyit, hogy anno a fókusz egész jó műsor volt. Aztán egyre többször volt benne az, hogy már megint ki vetkőzött le és neki ez miért volt jó. Onnantól kezdve hamar meguntam az egészet.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 10:22:11

@derelyegrádi szellem: szőlj a "fűnyíróembernek", hogy az új Alkotmányban tegye kötelezővé :))))

de akkor asszem én kivándorlok.

Jason Bourne 2010.04.30. 10:22:42

Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de a társadalom erkölcsi lezüllesztése mellett az eladósodásában is nagy szerepe van a tv-knek (meg az ortt-nek meg közvetve a kormánynak is).
Ugyanis ezerrel szugerálták az emberek agyába hogy az milyen jó ha jelzálog hitelból megy az ember nyaralni, vesz kettpővel nagyobb kocsit mint kéne, illetve fizeti a gyerek lagziját. (a nyuszómuszós reklám volt alegidegesítőbb) És ezt mindenféle gát nélkül engedték az illetékes szervek.

minimalista 2010.04.30. 10:22:43

@Szekuriti Blogger:
A viva-nál is sokkal károsabb ami a mai MusicTv-n megy, ráadásul ez sokkal "trendibb" is a fiatalok a körében: az egész tv a zenéről átállt a fertő valóságsókra. Amit ezek a műsorok közvetítenek, na azok felérnek egy erkölcsi neutronbombával!
Egy kis ízelítő a kínálatukból:

www.mtv.co.hu/shows/

tinimamik, összetörve, széjjelkúrva, parishilton ésatöbbi...!

Jason Bourne 2010.04.30. 10:24:46

@El Topo (Sgt. Elias):
Nem én nem azokkal nevelném, de sajnos azokon nevelődik...

Marcellusca 2010.04.30. 10:26:07

Gratula, L'Palmas!!!!
Jó a poszt és nagyon egyetértek vele.
Rohadt struccpolitika.
Egyik tanárom jut eszembe. Azt vallotta, hogy ami nincs, arról beszélünk, ami van, arról nem.
Sajnos sokmindennel így vagyunk. Ha nem beszélünk róla, akkor az nincs is.
Lásd: cigánybűnözés (csak, hogy poszt ne maradjon ... :D).

Egyébként (asszem) a LifeNetwork-ön megy egy angol sorozat, Tiniszülők (vagy valami hasonló) címmel.
Csak egy-kettőbe néztem bele, de elszomorító és egyben felháborító.

Szóval kényes témába vágtál most bele.
De, mégegyszer gratula, a bátorságodért (is).

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.30. 10:26:39

Azt kellene elérni, hogy egyáltalán fel se merüljön az abortusz. Egy anya döntsön a gyerekvállalásról, de ha nem akar gyereket, akkor pedig tisztában legyen a védekezéssel. De ezt nem lehet megoldani Mo-on, pont az ilyen szemét tetű intézmények miatt, mint az ORTT. Ennyi pénzért!

www.ortt.hu/belso_oldal.php?belso_id=64

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.30. 10:26:47

Milyen helyesen forgatjátok a szemeteket!:D
Én valahogy nem tartok tőle, hogy bármelyik gyerekemből idióta lesz a tévék miatt. Szerintetek ez hogy lehet?

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2010.04.30. 10:27:37

lancelotbeka.ingyenblog.hu/ Az ORTT minden szart enged vetíteni, de ami egy kicsit is rávilágít valami problémára-lehet,hogy kissé sokkolón,de valahogy fell kell rázni a maunikasón élőket-abba beleköt....
A hazai média,és a felügyeleti szerv egy rakás szar....de erre van igény....

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 10:28:32

@derelyegrádi szellem: nem cicafijjú, Kristóf ELÉ, már ha érted a célzást :)))

* bocsánat, most ki kell mennem hányni... *

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.30. 10:28:50

@Jason Bourne:

És? Azokat, akik most a kertévéken nevelődnek meg tudnád váltani valami mással? Hogy gondolod?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 10:29:13

@El Topo (Sgt. Elias): "Szerintetek ez hogy lehet?" - én tudom-én tudom: Biztosan azért, mert hozzád mérhető nagyképű faszt még nem hordott a föld a hátán!

minimalista 2010.04.30. 10:33:19

@Marcellusca:
Bocsi, az nem "tiniszülők", hanem "tinimamik", így sokkal tüncibb, nemde?? :S

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.30. 10:34:13

@Seduxen:

Brávó!
Az meg sem fordul az együgyű fejedben, hogy azért nem aggódom emiatt, mert nem bízom a gyerekeim nevelését a kereskedelmi tévéadókra, hanem magam intézem.
Természetesen nem vagyok tévéellenes tálib. Én is nézek tévét néha, meg a gyerekek is. Csak nem veszünk mintákat onnan.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.30. 10:35:46

@Jason Bourne:

Konkrétan? Valami átnevelőtábor lenne, vagy mi? Vagy erőszakkal behajtanád őket a Sátántangóra, vagy mi?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 10:37:50

@El Topo (Sgt. Elias): hogy is volt korábbi - meglepő módon szintén nagyarcú - megjegyzésed a szarkazmusról? csiszolgasd még egy kicsit a dolgot, nem megy ez neked arcoskodó "barátom"....

Jason Bourne 2010.04.30. 10:40:30

@El Topo (Sgt. Elias):
Igen valami ilyesmi....
Húsz éve nem voltak kertévék és mégis milyen jól megvoltunk. Akkoriban nem volt divat az ami a postban le van írva elég szabatosan. Tehát szerintem a konklúzió: nincs szükség efféle adókra. Mivel veled ellentétben a szülök nagyrésze nem neveli a kölkeit, hanem csak nőnek mint a gaz és nézik az ilyen szar műsorokat.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.30. 10:41:02

@Seduxen:

Ha egy csipetnyi tárgyi tudásod lenne, akkor azt is tudnád, hogy a szarkazmus nem egyenlő a maliciával. De nem tudod. És Maliciából is van olyan, ami jó, de atiéd nem az.

MagyarZizzi (törölt) 2010.04.30. 10:42:23

Általános iskola nyolcadikban (tehát 14 évesek voltunk) a helyeteesítő biosztanár az utolsó órák egyikén levetítette nekünk a Néma sikolyt. Olyan síri csend volt az osztályban, mint még soha, még a fiúk is befogták egy pillanatra a röhögőjüket, és már azt hittük, most aztán nagyon fel vagyunk világosítva. Két év múlva az egyik volt osztálytársnőm teherbeesett, igaz ugyan, hogy nem vetette el, de azt állította, ő nem is tudja, hogyan lesz a gyerek! Na, erre mondjonvalamit az ORTT!

Homeoffice 2010.04.30. 10:43:47

Palmas!
Teljesen egyetértek!
Mindennel.

Egyébként ez még semmi.... majd ha eljutunk arra a szintre ,ami az angoloknál van...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 10:43:51

@El Topo (Sgt. Elias): ja, és ezt te vagy hivatott eldönteni, te faszkalap?

na jól van, nem éri meg koptatni a billenytűzetet, ennyit te nem érsz... hülye nagyarcú csíra

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.30. 10:44:11

@Jason Bourne:

Jaj, bazdmeg, nézz már utána, hogy a hetvenes években, amikor nem voltak kertévék, mennyi abortusz volt! A Mária utcában mással sem foglalkoztak, csak küretekkel futószalagon!
Nem szívügyem a kereskedelmi televíziózás, simán meglennék nélküle, de nem csípem az ilyen diktatórikus ízű elképzeléseket, hogy Tilcsuk Bea legyen Magyarország fejedelemasszonya.

nyílméregbéka 2010.04.30. 10:45:13

Vazzeg, a Mónikasó, az bezzeg mehet fényes délután. Az egyáltalán nem rongálja az erkölcsöket!
Komolyan, mit gondol az ORTT? Meglát egy kiscsaj egy ilyen abortuszügyi, figyelemfelhívó, megelőző filmet, és ettől majd azonnal elrohan, hogy teherbe eshessen és mehessen abortuszra, mert kedvet kap rá?? Nem arról-e szól ez a reklám (?) hogy: "Bakker, _védekezz_, mert különben így járhatsz!"
Lehet, hogy sokkoló a film - még nem láttam - de az sokkal sokkolóbb, mikor a 13 éves egyszrcsak hányni kezd reggelente, és megjelenik a két csík a terhességi teszten.
Az ORTT véleményem szerint szemforgató, vén, álszent seggfejek gyülekezete.
És gratulálok a Viasatnak meg a Storynak!

Homeoffice 2010.04.30. 10:46:19

Cinikus leszek, de nyugalom ez a kérdés meg fog oldódni. Amennyi fogamzásgátló kerül a folyókba...
... Lassan fél európa impotens lesz meg meddő.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.30. 10:47:03

@Seduxen:

Úgy is kell! Ne is nézzél utána, hanem sértődj meg, és morogjál, mint egy idegbajos rendőrkutya!:D

Jason Bourne 2010.04.30. 10:48:14

Én meg a leberalizmust meg a libereósokat nem csípem. Nem ezen a földön élnek...
Szerintem az lenne a jó ha minden szülő olyan felhomályosult lenne mint te és nem engedné a gyerekeknek -sőt ők maguk se néznék ezt a szennyet. De sajnos ez nem így van addig sajnos nincs más út, mint hogy terelgessék őket a helyes útra.

Jason Bourne 2010.04.30. 10:49:04

Azt még hozzá tenném: ha Isten liberális lenne akkor nem tíz parancsolat lenne, hanem tíz javaslat.

reKorrekt 2010.04.30. 10:50:47

@El Topo (Sgt. Elias): De akkor is a mangalica a legjobb.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.30. 10:51:13

@Jason Bourne:

Én liberális vagyok, ízig vérig, mégis ezen a földön élek. Felvilágosult vagyok és nézek tévét. Csak tudom, hogy mi micsoda.
Annak idején egy nagyon kedves tanárom azt mondta, hogy nem baj, ha szart is olvas az ember, csak tudja, hogy az szar.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 10:52:00

@El Topo (Sgt. Elias): minek kellene utánanézni te nagyképű fasz? Ahogy te szoktál utánanézni dolgoknak, főleg amikor szarrá ekéznek? muhahahaha :)))

derelyegrádi szellem 2010.04.30. 10:54:29

@El Topo (Sgt. Elias):

fejezd már be ezt itt, a fasz se kíváncsi erre nagyarcú kitanítgatós stílusodra, különösen úgy, ha konkrét tárgyi tudás került elő, akkor bizony eddig jópárszor beégtél már. Utoljára vagy egy hete.

Kibaszott idegesítő egy csíra vagy már megint.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.30. 10:54:35

@Seduxen:

Nanana! Csak ne izgasd fel magad mégjobban!:) A te korodban már minden ilyesmit megszenved a szervezet.:)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.30. 10:55:08

@Jason Bourne: Liberális egézségpolitika:

"A szülészeti-nőgyógyászati osztályokra is kiszabta a Gyurcsány-kormány a volumenkorlátot. Ha többen szülnek, mint amennyi az adott havi keret, akkor a pluszt a kórház állja. Tehát ha több nőgyógyászati műtétet végeznek, akkor is magukat büntetik. Egyetlen kivétel van, az egész egészségügyben: az abortusz. Abortuszra nincs korlát!! Az abortuszért bizonyos esetekben kell fizetni díjat, de bizonyos esetekben nem. Érdekes és egyben felfoghatatlan, hogy a páciens által fizetendő díj egyébként nem fedezi a beavatkozás teljes költségét. Közben mindenki tudja, hogy fogy a magyar lakosság, de kormány ez ellen semmit sem tesz, ellenkezőleg: segíti a fogyást mértékét és gyorsaságát. "

Forrás:
www.politaktika.hu/hirek/horvath_agenes_rombol_pusztit

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.04.30. 10:55:45

A post elég keményen túloz... Tény, hogy a tinilányok 14-15 évesen pasiznak meg dugnak, de korántsem fűvel-fával, és a bulik se torkollnak mindig orgiába. Azok a kurvák, akik leszopnak egy vodka-narancsért a diszkó klotyójában szerencsére csak egy törpe kisebbség. Akik kezdeni akarnak valamit az életükkel, azok 1. nem kurválkodnak, 2. védekeznek.

Persze mindemellett az ORTT határozata kurva nagy álszentség. A fiatalok védelmében határoznak úgy, hogy egy fiataloknak szóló, és a védelmükben készült reklám csak este 9-től mehet? Szánalmas. Fentebb írák, hogy havi 3-4000 abortusz van; teljesen megszüntetni nem lehet (egyik módszer se 100%-ig bombabiztos, az pedig nem várható el, hogy mindenki egyszerre több módszert is használjon, a tabletta meg különben sem egészséges 14-15 évesen), de max. havi 100 környékére lehetne visszaszorítani.
Ha a Fidesz az ORTT-t (és az Artisjust, de ez offtopic) földig rombolja és a helyüket behinti sóval, azzal nálam szerezne pár pluszpontot...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.04.30. 10:56:13

Az sem mindegy azért, hogy a gyerek az iskolán kívül milyen közösségekbe jár. Pl.: Egy hagyományőrző, természetjáró kör teljesen más, mint pl.: a csepeli 3.sz. Általános iskola 5/b. osztálya.
A szülők felelőssége a legnagyobb!!!
Ahogy visszagondolok az általános iskolára... anno sok sok szellemileg igénytelen szülő becses gyermeke járt velem már akkor is egy iskolába. Gondolom sokat dobott a szülők életén a lakótelepi hangulat, az elcseszett párkapcsolat 1-2, akár 3 gyerekkel. Aztán utána még ők csodálkoznak (esetleg lassan a mi generációnk), hogy milyenek a mai tinik... bazz' ők nevelték ilyenné !!!!
A viva tv a buzi-kristóffal és a többi majommal, csak olaj a tűzre.
Kitűnő példa:
A Benkő feleséget keres c. műsorban volt egy idióta go-go táncos diszkós kurva. Ugyanabba az általános iskolába járt, ahova anno én és abban a szerencsétlen szellemileg degenerált társaságban mozog... amiről inkább no comment.

Szóval a szülő felelőssége, hogy milyen lesz a gyerek, ez a kis kampányfilm már csak tűzoltás.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.30. 10:56:16

Ja, és egy adat:

"A Gondola adatai szerint 2002-ben kb. 100 000 születés történt, és 58 100 magzatot gyilkoltak meg. Ez az intézményesített „gyilkosság” éves szinten az adófizetőknek 2002-ben kb. 1 743 000 000.- Ft-ba került (30 000 Ft/abortusz)."

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.30. 10:56:36

@Seduxen: Szeva öccse!Hogy érzed magad?Akarsz beszélni róla?:))

z666 2010.04.30. 10:56:53

@MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!!!:
"Már mi is fogyunk lassan, a bölcső hideg
Kényelemből kapartatják ki a méhüket"

caralho voador 2010.04.30. 10:57:18

@laspalmas: Teljesen egyetértek az általad leírtakkal, de azt azért megkérdezném tőletek: ez szpot mennyiben szolgál bármiféle felvilágosítást? Milyen hasznos infó jön belőle egy 12-16 évesnek? Esetleg annyi, ha felismeri egyáltalán, miről van szó, hogy az abortuszt ilyen sokkoló környezetben, körülmények között végzik. Az, hogy ez gyilkosság, vagy hogy milyen helytelen életforma vezetett ide, lejön bárkinek is? (nem a világ vége, ha valakinek "van egy barátja", akivel összefekszik. Nem ez a probléma velej, ahogy te is írod). Mert nekem nem. Ez egy jótékonysági felhívás, nem pedig tájékoztató jellegű tcr vagy közérdekű közlemény.
Egy informatív, komoly mondanivalóval rendelkező kampánynak helye lenne, igen. Ez viszont így önmagában kevés.

2010.04.30. 10:58:48

Véletlen nem keresztény-konzervatív kormányt választott meg 2/3-adban az ország? Kedves ti prüszköltetek az index blogokon, hogy mekkora szar a ballib vezetés. Tessék vállalni a keresztény-konzervatív következményeket is.

Remélem lesz razzia a hajógyárin is és lefoglalnak 100ezer lasztit, meg 100kiló kokót is... rend lesz itt bazdmeg! nem szabadoskodunk it bazdmeg...

Gera 2010.04.30. 10:59:56

Ez a kibaszott gittegylet kétmilliárdba van nekünk évente és semmire se jó.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 11:00:49

@Tigeri: de tudtam, hogy elő fogsz kerülni :))) mondhatni, hogy méltó megkoronázása volt ennek a "remek" szezonnak :(((

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.04.30. 11:01:17

@Jason Bourne: Correlation does not imply causality
@Gunther: bizonyos rétegeknek nincs gondjuk a szaporodással, pedig ők is ugyanazt isszák...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.30. 11:01:48

Hogy milyen "okos" volt a liberális Horváth Ágnes:

"http://e-arc.hu/blog/papp-lajos-nyilt-levele-horvath-agneshez"

Érdemes ezt is elolvasni!

@z666: Igazad van. Magyarország egy Idiocracy

2010.04.30. 11:03:37

Nagyon nagy bajban van a társadalmunk.

A szülő és az iskola egymásra mutogat, hogy kinek kellene nevelni a gyereket, és együttműködés helyett szinte a minimális kommunikáció sincs meg köztük.

A felnőttek médiája olyan példákat állít a fiatalok elá (lásd szétszilokonozott pénzes celebkurvák etc.), amelyeknek semmi közen nincs a valódi, felelősséget válllaló emberi élethez.

A nemzetgazdaság egész ágazatai élnek meg nyilvánvaló törvénysértésből: a hatályos jogszabályok szerint 18 év alatti nem szolgálható ki szeszesitallal, valójában minden hétvégén tinik tízezrei okádnak az utcán éjszaka.... Sem a szülőt, sem a hatóságokat nem érdekli, a szórakozóhelyek meg ebből élnek.

Valójában magukra hagytuk a gyermekeinket (tisztelet a kevés kivételnek).

Szégyen. És szégyen az ORTT állásfoglalása is. Önmagában emiatt megérett a felszámolsára.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2010.04.30. 11:04:18

nemsokára fog születni a kislányom, remélem mi fel tudjuk majd úgy nevelni, hogy ne legyen olyan, mint a cikkben említett fiatalok...

Homeoffice 2010.04.30. 11:04:58

@Gerusz:

hmmhmm az orkok seregeinek vannak bizonyos méregimmunitásuk.
:))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.30. 11:05:45

Megkövezhettek,de igazat kell adnom toponak.Asszem Magyarországon az utóbbi évtizedekben elég sok abortusz volt.Meg lehet kérdezni erről nyugodtan anyut.Mondjuk én nem szeretem feszegetni ezt a témát,mert eléggé nőpárti vagyok.Nem a feminista vonalon,hanem mert sok a gyökérgyerek,hogy:Miiicsodaaa?Zokniban lábat mosni?

Johnny336 2010.04.30. 11:06:31

Rosszkor voltam fiatal. A mai lányok tényleg mind ilyenek?! :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.30. 11:08:06

a Rákellenes Liga koporsóba befekvő kislányt ábrázoló spotja miatt"

ez hol van ? nem találom

Donna (Cara)mba 2010.04.30. 11:08:12

@molaris: Tőlem első gimnazista szülinapos korában egy szett szuperjó minőségű gumióvszert kapott ajándkéba:))) Meglepődött, de röhögött. Aztán szépen elindult a beszélgetés iskoláról, kik a jó csajok, kik a "nagy arcok", kire hajtana, kinek nem kell ő de neki meg tetszik a csaj veszettűl és szomorú emiatt, valami ilyesmi...Ezután már ment minden simán (mármint ami tényleg rám tartozott), néha már szabadultam volna, mert másnap én kóvályogtam az éjszakába nyúló beszélgetésektől, aminek soha nem volt - és szívből ajánlom . ne is legyen igazi "topicja', úgyis jön magától. Érdemes megkérdezni a kölköt, milyen jó zenéje van (ne morogjunk, ne kritizáljuk, hallgassuk meg figyelmesen, kérdezzük, szerinte melyik rész a legjobb benne, stb. és be nem fog állni a szája, úgy áradozik basszusról, dobról, stb. Innen már csak egy ugrás a buli-szerelem).
Ma már nyilván nem ez a kor az a kor, de mentségemre legyen mondva: ez régen volt (vagy 14 éve). Addig is beszélt már erről srácokkal - elkerülhetetlen, emlékezzetek saját kamaszfiú- vagy kamaszlány korotokra - de nem mellőzhető és nem pótolható a szülővel való kapcsolattartás. Ha baj van, ebből is tudja, hozzá fordulhat bármivel, vagy ha egyáltalán aggodalma van vagy bizonytalan.

binike 2010.04.30. 11:09:22

http://www.gyakorikérdések.hu szerelem és szex topikja. a mai tinikorosztály gondolkodása a témáról. (tudom tudom sok ott a fake kérdés de ha 60 % igazak azoknak a kérdéseknek akkor minden nap minden reklámblokk elején és végén le kéne adni a reklámot)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 11:10:10

@Tigeri: na egy ilyet találtam:

www.valsagterhesseg.hu/abortusz05.html

tény, hogy a '60-as évekhez képest majdnem harmadannyi "csak" az abortusz, de ha abból indulunk ki, hogy mennyivel komolyabb lehetőségek vannak most a nem kívánt terhesség megelőzésére (gondolok itt technikai, vagy felvilágosítási lehetőségekre is), akkor még így is borzasztóan sok.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.30. 11:10:34

@Seduxen: Szerintem adják el az egészet a p....ba!Már ha még kell valakinek.:))

phaszfej 2010.04.30. 11:10:39

Szerintem is szar ez a reklám. Nem a boncasztalt kellene mutogatni, hanem ha már lefeküdt és teherbe esett, akkor mutassák 9 hónap múlva boldogan egy kisbabával. Úgy mutatja ez a film a dolgot, mintha valaki teherbe esne 15 évesen, akkor annak nincs más választása, mint kés alá feküdni. Ez pedig baromság. Meg is lehet szülni. És annak legalább akkora visszatartó ereje lenne. Ez így ócska hatásvadászat.

derelyegrádi szellem 2010.04.30. 11:11:18

@El Topo (Sgt. Elias):

te meg bazmeg nézz már utána, hogy a "küret" szinonímája-e az abortusznak (művi vetélés), mint itt gondolod.

Segítek. Nem.

Látod mekkora tudatlan fasz vagy? És még másokat tanítgatsz. Hücpe.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.30. 11:11:45

"a hirdető értelmezése, mely szerint a komoly felvilágosító tevékenységet akadályozzák, nem valós"

ezzel egyetértek.

suski 2010.04.30. 11:12:23

@El Topo (Sgt. Elias): "aj, bazdmeg, nézz már utána, hogy a hetvenes években, amikor nem voltak kertévék, mennyi abortusz volt! " gondolom gumióvszer sem volt minden sarki boltban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.30. 11:12:51

Nem értem,pont ez a film miért nem mehetett le???

caralho voador 2010.04.30. 11:14:01

Egyébként sokan mondják, és egyetértek: nem kell feltétlenül tiltás, csak annyi: az abortuszt ne támogassa a tb, csak ha bizonyítottan nemi erőszak áldozata a szóban forgó, vagy kimutatható a gyermek súlyos betegsége.
Az etnikai szaporodást ez nem befolyásolná, mer' "azok" úgysem abortálnak túl sűrűn.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.04.30. 11:14:04

Én láttam már face to face pár elcsúszott dolgot ,talán életet is mondhatok ezzel kapcsolatban.Bizonyos dolgokban lehet túl konzervatív vagyok,de a mai világban már lassan minden túl konzervatív...na de igazolásért kuncsorogni ,hogy olcsóbb legyen az abortusz,ilyen 16-20-22 korosztálynál ,"csak halkan ,csöndben senki meg ne hallja " stílusban az cink..Meg a 16-18 gyerek anyák,mert a mostani 18 évesek...egy része nem egy nagy intellektuel ,tisztelet a kivételnek,lehet hamarabb szexuállnak mint anno de agyilag lenni hova fejlődni és gumit húzni estébé ... ,hogy ne vérproli asszonyok módjára intézzék ügyeiket 17-18 a tanácson',persze én nem belepofa,mindenki úgy bassza el az életét ahogy akarja,de ezekből szokott lenni ,hogy 30+ évesen rájön ,hogy "ő még élni akar".Jaaa igeenn ...És igenes kell valami központi átgondolt kontroll,mert csak a szülőkre hagyni nem buli,nem mindenki úgy áll a gyerekneveléshez ,meg az élethez sem, ami egy normális fenntartható jövőképhez szükségeltetne.

belga6 2010.04.30. 11:15:18

Hihhetetlen, mennyire nyomul az index, hogy ezt a szar videót nyomják a tévék!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 11:18:25

@Tigeri: minden szart el lehet adni, miért pont a 'pool lenne kivétel?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.30. 11:20:35

@Tigeri: Látom már van.:))
@Seduxen: Végül is,állítólag van valami múltjuk...de hogy jövőjük lesz-e?:))

kúrórudi 2010.04.30. 11:29:05

Azért a NetGeo hozzáállása se semmi. Ez a szpot sokkoló, meg nem illik az arculatba. De ott is ment már sorozatgyilkosokról, neéhz bűnözőkről anyag. És akkor arról már nem is beszélek, hogy évek óta van tömegszerencsétlenségekről, meg replügépkatasztrófákról sorozat. 300 ember halálát okozó szerencsétlenségekről simán megy egy órás anyag, na de abortuszellenes szpot (ami egyébként tényleg nem durva) az már sokkoló...

Kurva anyjukat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.30. 11:30:50

@El Topo (Sgt. Elias):

A 70-es években nem is lehetett minden sarki kisboltban gumit venni, meg fogamzástabletták százai közül választani a nőgyógyásznál ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.30. 11:33:26

@Gerusz:

"Tény, hogy a tinilányok 14-15 évesen pasiznak meg dugnak, de korántsem fűvel-fával, és a bulik se torkollnak mindig orgiába. Azok a kurvák, akik leszopnak egy vodka-narancsért a diszkó klotyójában szerencsére csak egy törpe kisebbség."

Találkozunk szombat este a Zöld Pardonban egy kis "felmérésre" ...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.04.30. 11:33:46

@phaszfej: Ne 9 hónap múlva mutassák boldogan a kisbabával, hanem 5 év múlva depressziósan, egyedül, munka nélkül egy lecsúszott egyszobás panelben lomtalanításból szerzett bútorok között a kisgyerekkel! Annak inkább lenne visszatartó ereje...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.30. 11:34:21

A tévék védelmében: pár hónapja lekapta már őket a tíz körmükről az ORTT a koporsós Gyertmekrák Alapítvány reklám miatt, azért ilyen óvatosak. Egyértelműen az ORTT itt a prüdéria bajnoka...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.04.30. 11:34:39

El Topo (Sgt. Elias) · iparbaro.blog.hu/ 2010.04.30. 10:26:47
Milyen helyesen forgatjátok a szemeteket!:D
Én valahogy nem tartok tőle, hogy bármelyik gyerekemből idióta lesz a tévék miatt. Szerintetek ez hogy lehet?

Én tudom a megoldást ÉN ÉN ÉN.

Na szerintem az úgy van, hogy minden élőlény magzatpózban sírdogál amikor te gyerekgyártási szándékkal közelítesz.
Gondolom hóemberből van a kis pulyád, azt meg nem nagyon érdekli a tv :(
Mit nyertem?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 11:37:32

@Fedor: na igen, az is meglepő volt. Mint az alapítvány neve is mutatja a gyermekek között előforduló rákos megbetegések megelőzése/gyógyítása a működésük lényege. Mégis MIVEL kellene megjelennie egy spotban az alapítványnak? 2 dobozos tejjel?

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: mekkora genya vagy...

ketroot 2010.04.30. 11:38:59

Na, nem csalódtam megint ebben az országban, bár mit vár az ember azzal a felfogással is, ha már az is gondot okoz, ha kamera van egy buszon...

www.youtube.com/watch?v=1j3RzBJZT9I

www.youtube.com/watch?v=zE2L4OhJ69w&feature=player_embedded

Ezeket a videólat szerintetek mikor adnák le..?

derelyegrádi szellem 2010.04.30. 11:39:31

@zero:

Rendben. Te is vodka-narancsot kérsz? :-))))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 11:39:38

@Seduxen: @Fedor: na most lyukra futottam veled :((( ez ugyanis NEM a Gyermekrák Alapítvány reklámja volt. Mea culpa!

Homeoffice 2010.04.30. 11:40:26

Nem vagyok abortuszellenes.
felelősségre kéne tanitani mindenkit.
Ugyanis egyvalamit mindig kifelejtenek az emberi önzőségükben....
Ők is lehettek volna egy néma sikoly,...
Mint mindannyian....

jpmjpm 2010.04.30. 11:43:16

"A hétvégi diszkóban részegen dugnak szinte bárkivel, szinte mindig mással, mert ezt tartják menőnek, követendő példának. " LOL!

Azt el sem lehet képzelni, hogy azért dugnak, mert a szex jó?Miért kell mindig valami hülyeséget belemagyarázni a szexbe? Jólesik nekik és csinálják, ha nem esne jól nem csinálnák. Hajrá,tinikorba kell az embernek kiélnie magát!

Viszont az ORTT és egyes csatornák hozzállása elképesztő. Homokoba dugják a fejüket. Iszonyú prűd társaság ülhet ott. Ha tisztában lennének azzal, hogy a tinik mennyire könnyedén veszik a szexet, akkor rájönnének arra, hogy ezt a filmet igenis le kell adni. Hogy sose tapasztalják a saját bőrükön ezeket a dolgokat.

Néha falnak megyek attól, hogy mennyire begyepesedett emberek irányítanak minket.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.04.30. 11:48:24

Na a cikkhez is hozzászólok mán' he.

"Halló-halló, attól nem szűnik meg egy probléma, ha nem beszélünk róla!"

Én azt látom, hogy ez a probléma attól sem szűnik meg ha beszélünk róla. Sőt! Nagyon sokszor elég buta tanácsokat kapnak a fiatalok...

Felettem írónak is igaza van. Miért kell a szexbe belemagyarázni minden hülyeséget?

ketroot 2010.04.30. 11:52:49

@jpmjpm:

Az szerintem se baj, ha csinálják. Csinálják. Viszont van egy réteg, akiknek a témához kapcsolódó tudása, hogy is mondjam, igen sekélyes... Na meg ma már az is sokszor dicsőség, hogy X, Y-t hányan dugták meg...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 11:53:03

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "Felettem írónak is igaza van. Miért kell a szexbe belemagyarázni minden hülyeséget?"

2 adalék:
1: miért nem lehet ezt ÉSSZEL? Persze egy 16 éves tesztoszteron-túltengéses tini a legyet is röptében. Abban a korban mi is ilyenek voltunk. De a lány se dugjon orrba-szájba kvázi vadidegenekkel mindenféle védekezés nélkül. És a fiúknak is legyen annyi eszük, hogy kurva nagy bajba kerülhetnek (egészségileg is, és jogilag is)
2: ha adott egy 16 éves lány (mondjuk), és egy 17 éves fiú (mondjuk), akkor szerintem is természetes, hogy lefekszenek egymással, mert jó nekik (mit természetes, KÖTELEZŐ!!), de az már ciki, ha ebbe érzelmeket is visznek? Attól lesz valaki trendi, hogy egy este alatt hány pasival tudod szexuális kapcsolatot létesíteni?

Szerintem itt ez a probléma. Nem az, hogy a tinik szexelnek. De lehet, hogy tévedek, és 'palmas egy bigott katolikus, de ezt nem igazán hiszem :))))

arconfosom 2010.04.30. 11:53:45

HARC A 12-ES KARIKA ELLEN !!!

1. fordítási hiba miatt égetik ki a tévéképernyőinket
2. A 12-es karika gyakorlatilag majdnem bármire kiakasztható, így "állandó" jelenlétével értelmét vesztette !

3. Mennyi értelme van délelőtti maniténban, a gyermekeknek szánt állatvilágos ismeretterjesztő filmekre kiakasztani?

4. Este 19 után bármilyen filmre kiakasztani???

TÖRÖLJÉK EL

Elég legyen előtte felhívni a figyelmet

16/18-as karika maradhat, de kisebb méretben és jobban átlátszósítva !

ORTT-be értelmes embereket!
Vagy szűnjön meg a tizenkettes karikával együtt

Homeoffice 2010.04.30. 11:54:41

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Nem a szexbe kell belemagyarázni hülyeséget. A szex jó. De felelősséggel bazze.
Egyébként a mostani média cuccai...
Tényleg termelődik egy (K*rva-K*cs*g) nemzedék
Mert kérdem én ki akar elvenni egy diszkók*rvát? már bocsánat...
Széttenni a lábát az megy neki, de normálisan élni, (huh netán főzni?) Azt nem tud...
Valahogy nem tudom elképzelni egy szétszolizott macáról, hogy a konyhában éppen pörköltet készit (Khmm...nem porból...).
Jó én egy konzervativ pösti bunkó vagyok...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.04.30. 11:59:07

@Gunther: nos egy ideje sajnos ilyen a világ. A tévében is a pofádba van tolva a sok retek, elmész szórakozni ott is ezt látod...és már olyan korán kezdik hogy ihaj...éééééééééééés bizony itt a szülőknek van óriási felelősségük, attól függetlenül hogy nem lehetnek mindig ott a pici lánnyal. Bár nem értem hogy egy 16 éves kislány és fiatalabb kolleginái hogyan kerülnek be egy diszkóba. ;D
(Én tudom, sajnos a facecontrol ellenére is beengedik őket mert legalább a belépőt kifizetik, és az bevétel )

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.30. 11:59:10

"A hétvégi diszkóban részegen dugnak szinte bárkivel, szinte mindig mással, mert ezt tartják menőnek, követendő példának. Ezen mondjuk nem lehet csodálkozni, mikor a tévében, újságokban leélt, igénytelen kurvák a "celebek", a szexualitás pedig bármiféle lelki tartalom nélküli technika csupán, "amiben nincs semmi különös"."

Na ja. A gumiról egyébként elég sok szó esik, de én még olyan nem láttam, hogy valaki tényleg komolyan kiállt volt ez ellen az elqrvulás, és az ezt propagáló média ellen. (A Jobbikon kívül, de az ugye náczi.)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 11:59:14

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: nem kívánok Neked rosszat azzal, hogy majd LÁNYOD legyen :)))

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.04.30. 12:03:06

@jpmjpm:

Sajnos tényleg van abban valami, hogy páran a dugást egy kipipálni való dolognak tartják, hogy elmondhassák magukról, mekkora arcok. De szerencsére a többség még normálisabban áll a témához.
A fő probléma abban van, hogy szülők nem igazán foglalkoznak e téren a gyerekeikkel. Nem képesek beszélni erről velük, vagy mert nekik is problémáik vannak vele, vagy csak mert olyan prűd módon kezeli tabuként a dolgot, hogy a fala adja a másikat.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 12:05:47

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: akkor még megoldás a 18. éves koráig bezárva tartani a manzárdszobában....

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.04.30. 12:08:56

@Seduxen: nem-nem, nem ez a megoldás ;D De én 14 évesen este 8-ra jártam haza, és ha késtem akkor bizony bajok lettek.

Homeoffice 2010.04.30. 12:08:59

@Seduxen:

Az az érzésem...hogy már csak pár lépés és jönnek azok a szülők,akik büszkék rá, hogy a lányuk több f***t fogott mint kilincset.....

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.04.30. 12:10:45

@jpmjpm: Pontosan. A tinik dugnak. Pont. Azzal, hogy nem mondják el nekik, hogy 1. hogy lehet ezt biztonságosan csinálni, 2. milyen következményei lehetnek annak, ha nem biztonságosan csinálják csak veszélyeztetik őket.
en.wikipedia.org/wiki/Teen_pregnancy#Global_incidence itt egy remek táblázat a fejlett világ országairól tinédzserkori (15-19) terhességek és abortuszok terén. Látványosan a holland statisztikák a legjobbak, pedig a holland fiatalok nem éppen a konzervatív erkölcseikről híresültek el a világban. Valószínűleg pont ezért ilyen jók a statisztikák: náluk nem tabu a szex, az általános iskolák felében és közel az összes középiskolában a szexuális felvilágosítás a biológiaóra része. Mi az utolsó előtti helyen vagyunk, az utolsó pedig az USA, ahol csak a tanárok mintegy 50%-a állítja, hogy átfogó szexuális felvilágosítást tart, 35%-a pedig kifejezetten azt, hogy az "abstinence-only" "felvilágosítást" alkalmazza, tehát annyit mond, hogy ha nem akarsz gyereket, ne dugj (a maradék 15% gondolom kb. annyit mond ezen felül, hogy létezik gumi...).
Nálunk a szex még mindig viszonylag tabutéma az iskolában is; ahol egyáltalán van valamiféle felvilágosítás, ott is baromi szerencsésnek kell lenni, mert ha az egész szöveget egy olyan biosztanárnő mondja fel, aki ~40 éve nem látott faszt, abból jó nem fog kisülni.
És ebben az ORTT sem segít...

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.04.30. 12:14:31

Tökéletesen egyetértek a poszttal, és azzal is, aki azt írta, hogy a felvilágosításnak a gyerek nevelése folyamán folyamatosnak kell(ene) lennie. Baszott nagy prűdség, hogy a felnőttek szerint ez megzavarja a gyereket és hogy nem neki való, ha erről hall. Egy gyerek simán természetesnek veszi a szexualitást egy bizonyos korig, tökéletesen emészthető számára, hogy van ilyen. Ha mersz róla beszélni, fog kérdezni is, és így talán elérheted, hogy mire odakerül, ésszel tesz meg bizonyos dolgokat. Ha meg nem beszélsz vele, cseszik majd kérdezni, később meg majd felvilágosítja magát a haverjai és a filmek által.

A kérdéses reklám szerintem tökéletes, és nagyon fontos üzenetet közvetít! Örülnék neki, ha minden adó leadná, és nemcsak késő este. Sőt, ez egy olyan filmecske, amit simán be lehetne vinni az iskolai felvilágosító órákra is, ahol egyébként nem tudom, mi történik, szerintem sok minden semmiképp sem. Kb. annyi, amennyi otthon...

A munkámból adódóan számtalan bajba jutott tinédzsertől kapok levelet. Ne tudjátok meg, milyen eszméletlen sötétség van a fejükben a védekezésre és a felelős nemi életre vonatkozóan. Fingjuk sincs, hogy hogyan lehet teherbe esni, hogyan kell használni a gumit és szedni a tablettát. Arról nem beszélve, hogy egyre több az olyan fiatal, aki úgy döbben rá x hónap után a terhességére, hogy addig folyamatosan nyomta a piát, drogot, miegyebet.

Számomra döbbenet, hogy amikor ilyesmi történik velük és kétségbe esnek, eszükbe sem jut a saját szüleikhez fordulni - nyilván jó okuk van erre -, inkább írnak egy névtelen-arctalan valakinek, benne bízva, félve attól, hogy ítéletet mondanak felettük...

A felelősség egyébként szerintem egyértelműen a szülőké. Nagy baj, hogy nem tekintik a nevelés részének a szexuális kultúra átadását, hogy szégyenérzet miatt nem ismertetik a gyerekkel, mit, merre, hogyan. Mert ha a szülő beszélne erről, akkor a gyerek úgy élhetne nemi életet, hogy közben nem szerez életre szóló lelki sérüléseket, ne adj isten, betegségeket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.04.30. 12:14:51

@zero: kösz

ezt hallottam a rádóban

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 12:17:24

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "De én 14 évesen este 8-ra jártam haza, és ha késtem akkor bizony bajok lettek" - most őszintén? és ez akkora tragédia volt? nem azt mondom, persze egy 14-15 éves is menjen el szórakozni, mert neki is kell. de azért bizonyos keretek között.

@Gerusz: "egy olyan biosztanárnő mondja fel, aki ~40 éve nem látott faszt, abból jó nem fog kisülni" - húú, nekünk középiskolában egy ca 28-30 éves nő volt a biosztanár. na bazze, azon az osztály összes hímneműje el tudott volna "gyakorolni" :))) óóó, boldog békeidők :)))

Homeoffice 2010.04.30. 12:18:20

@felhasznalo:

"Arról nem beszélve, hogy egyre több az olyan fiatal, aki úgy döbben rá x hónap után a terhességére, hogy addig folyamatosan nyomta a piát, drogot, miegyebet."

Ön szerint ha már a drogok, piálás, veszélyeire nem hivják fel a figyelmet, sőt..nem veszik észre..akkor hogy képzelhetjük, hogy a szexről tudnak beszélni....

DocBulywood 2010.04.30. 12:18:33

@Kicsit Karcos:

Egy várandós nő terhes. Főleg annak, aki feltankolta, így a mandró már gondterhes, hogy feleségül veheti, ha azért az egy numeráért nem akar egy életen át gyerektartást fizetni.

Gondterhes a feltankolt családja is, gondolom azért, mert általában nem azok fossák a kölköket a világra, akiknek van mit a tejbe aprítani. x+1 éhes szájjal több a családban, éljenek "boldogan" a nyomorban. Hiába, a <8 általános ezzel is jár. Sohasem tanulnak, semmiből, így jártak.

És nehogy már én fizessek azért több adót - Ovi kormi első intézkedései -, mert páran klozetnak használják az asszonyt. Eddig sem fizettek azok, akik egy talicskányi kölökkel voltak körülvéve. Aki megcsinálta, az nevelje fel. Ha nem tudja, altatás.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.04.30. 12:20:49

@Seduxen: erről beszélek. Én túléltem. De az egy más világ volt. ;D Ma az van hogy:
-Milyen a kapcsolatod a szüleiddel?
-10Mbit/sec!

..és itt írják sokan, nézd csak:

"A felelősség egyébként szerintem egyértelműen a szülőké. Nagy baj, hogy nem tekintik a nevelés részének a szexuális kultúra átadását, hogy szégyenérzet miatt nem ismertetik a gyerekkel, mit, merre, hogyan. Mert ha a szülő beszélne erről, akkor a gyerek úgy élhetne nemi életet, hogy közben nem szerez életre szóló lelki sérüléseket, ne adj isten, betegségeket."

Tehát ismételten: A SZÜLŐKÉ!

Marcellusca 2010.04.30. 12:20:50

@Seduxen: Naszóval:
1. "legyet is röptében" - Legyet is a röptéren! :)
2. Ezek (még) facérok. És vannak olyanok, akik a facérok 3. csoportjába tartoznak. :)))
Tudod: 1 - Kicsit facér;
2 - Nagyon facér;
3 - Él-hal a facér.
xD

derelyegrádi szellem 2010.04.30. 12:21:57

@Seduxen:

14 éves korig a cigánylányoknak kell még 8-ra hazamennie, ugyanis 1/4 9-kor kezdődik a sex. :-)

Kravver 2010.04.30. 12:24:19

Na de sebaj, mert már csak keveset kell alduni és jön Ő a szuperkormánnyal, ahol majd SemjénZsolti tesz róla, hogy az abortuszos reklámok megfelelő menyiségben és minőségben lehessenek mindenki számára elérhetők.
Még a templomokban is erről szól majd az ige, persze csak miután az összes pedofil pap és ügyeiket eddig eltussoló egyházi vezető rács mögött lesz. Vagy miután leesett a piros hó. (Whichever comes first.)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 12:25:55

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: stimmt, magam is ezt gondolom. elsősorban a szülőé a felelősség. a szülők vállaltak (jó esetben, és nem "becsúszott") gyereket, és MAGUKNAK, nem az állambácsinak, nem az iskolának-tanároknak, hanem maguknak.

mondom ezt annak ellenére, hogy bizony, amikor melóból félhullán hazaesik az ember, könnyebb lenne lebaszni magam a heverőre, és nézni ki a fejemből, de ott van a gyerek, aki foglalkozást igényel. a normális szülő meg örül, hogy oda jön hozzá az a "kis szaros" (később "nagy szaros"), és veled akar játszani/beszélgetni/tanulni, akármi...

@Marcellusca: na te is a lényeget vetted észre :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 12:26:37

@derelyegrádi szellem: erre van egy bölcs népi mondás: "Ha éjfélig nem kerülök ágyba, akkor hazamegyek..."

ketroot 2010.04.30. 12:29:17

@Gunther: ...vagy "eltudnak 'tapogatni' Pestig"...:D

dr. Aullah 2010.04.30. 12:32:01

Elég mocsok az ORTT, ezt eddig is tudtuk.

Mivel tanácsadónak készülők állami cégekhez... adok egy tanácsot, ezúttal még ingyen.
Leveszik az 1%os reklámot és... ennyi. Akkor már adnia kell, nem lehet kifogással élni ellene.

panda maci (törölt) 2010.04.30. 12:33:17

Sajnálom, hogy nem merik leadni a reklámot...

Néhány komment kapcsán olvastam, fogy a magyar, míg miért pártolják az abortuszt.

Az kinek jó, ha tizenéves tiniklányok anyák lennének? Milyen jövője lesz annak? Hogyan végzi el az iskoláit, ki fogja nevelni azt a gyereket, iskola híjján milyen munkája lenne? Mit tud egy ilyen gyerekszülő nyújtani a gyerekének? A népességfogyást nem a tiniknek kell megoldani...(
No meg a legtöbbünk nem szívesen nőtt volna fel olyan családban, ahova nem várták az érkezését...

Az meg más kérdés, hogy számos 30 körüli ismerősöm van, akik nehezen perkálják ki az albérleti díjakat, tanult emberekről van szó, - közülük többen válllanának gyereket, ha a saját létfentartásuk hosszabb távra biztosítottnak éreznék...Talán ezt a réteget meg támogatni kellene valahogy, hogy családalapítási vágyuk tlejesülhessen. Mert több pár válllana gyereket, és már rég nem a bulizós korosztály, nem ezek a nem vállalásra az ok.ok. Nem szinglikről írok, hanem párokról. A szingliséget sem ítélem meg negatívan.

A tiniknél nem preferálnám tizenéves kislányok anyává válását, kisfiúk gyerektartásra kötelezését...(amit nyilván srác szülei fizetnek helyette egy darabig).
Nagyon sajnálom, hogy nem adják le a reklámot...

Másrészről furának tartom azt is, hogy fogamzásgátlókra nincs TB támogatás. Számos korszerű gyógyszer van, ami pl. kb. 7000 forint (3x21 darabos). E gyógyszereket meg sokszor nem is kizárólag fgátlásra, hanem bőrproblémákra is felírják...stb.

Óvszereket lehetne iskolákban legalább ingyen osztogatni a tiniknek.

Érdekesnek tartom a gyóygszerek a folyókban dolgot, -ami egyrészt szomorú. Másrészt furcsa lenne, ha netán olyan mondja, aki férfi és netán el sem tudja képzelni hosszú távú kapcsolatban, hogy óvszert húzzon.
Akinek nem inge, ne vegye magára, senkit sem szeretnék megbántani.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.04.30. 12:40:07

@felhasznalo:
A baj ott kezdődik, hogy sok szülő eleve úgy áll a kérdéshez, hogy: "ezt majd úgy is megtudja a haveroktól, iskolából, internetről...stb."
Még rosszabb, ha tiltja is a szexuális témáktól, de nem is beszél róla. Ráadásul mai világunkban nem ritkák az irdatlan nagy fehérnemű reklámok, vagy egyéb bármilyen reklámok bikinis nőkkel. A tv-ben szinte naponta vetkőznek a lecsúszott "celebek".
Ilyen médiakörnyezetben kötelessége a szülőnek segíteni a gyerek szexuális fejlődését, akár 7-8 évesen is.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 12:41:15

@derelyegrádi szellem: tudom mire célzott a rásszistááá fejed, csak eszembe jutott ez a hülye vicc. :))

gigoca 2010.04.30. 12:49:53

Nincs most időm sajnos mind a 163 kommentet végigolvasni, és remélem, nem én vagyok az egyedüli akinek feltűnt:

már megint egy spot, ami egyedül a lányokat célozza meg. Csak a lány dolga a védekezés? Csak a lányokat kell felvilágosítani, hogy ne feküdjön össze fűvel-fával? A spotból egyébként nem ez jön le amúgy, hanem a leányzónak van egy barátja, btw.

Elegem van abból, hogy ebben a társadalomban egyedül a lányok felelősségének tartja szinte mindenki az abortuszt, illetve annak elkerülését. Bocsánat, de tudtommal nem úgy lesz várandós egy lány vagy egy nő, hogy nagyon erősen gondol rá...Ezzel a spottal csak pontosan azt rögzítjük egy lányba, hogy totálisan egyedül leszel ezzel a dologgal, ha ez megtörténik veled. Nem hiszem el, hogy gondolkodásban még mindig itt tartunk...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.30. 12:52:04

@Seduxen: A nővéremnek lánya született. Sógorom már tervezi a géppuskafészket a ház elé :D

anarcho78 2010.04.30. 12:58:38

@Szekuriti Blogger: na itt a pont, tudjuk mi, hogy a mocsok diszkósok miatt van az egész:) járnának normális HC koncertekre, ott nem dívik a dugjuk meg a tizenéveseket stílus. sőt. kidobni, taxiba rakni őket!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.30. 13:03:16

@gigoca: Nem erről van szó. Ha elolvasod az összes kommentet (Sedu és El Topo csörtéit kihagyhatod), akkor rájössz, hogy nem csak a lányokon van a hangsúly. Sőt.
Mint már írtam, preventív kell kezelni a dolgot, nem arról beszélni, hogy most akkor elítéljük-e az abortuszt, vagy engedélyezzük. El sem szabadna ide jutni! És igen,, normális felvilágosítás kellene!
Erről egy vicc jut eszembe.
Két szülő beszélget. Anyuka szerint fel kellene világosítani a kisfiút az apának, de az nem tudja, hogy kezdjen hozzá. Anyuka javasolja, hogy kezdje a méhekkel. Este apuka leül afiúval beszélgetni:
- Fiam, emlékszel, egy hónappal ezelőtt mit csináltál a házmester lányával a lépcsőházban?
- Igen!
- Na, azt csinálják a méhek is!

delano 2010.04.30. 13:14:02

Mindig mondtam, hogy a Vastagőr és Tota W. világnézete nagyon hasonlít, de ennyire tökéletes egyetértés mégis ritkán jön létre:
w.blog.hu/2010/04/29/hajnali_reszegseg_19

nyari mikulas (törölt) 2010.04.30. 13:29:32

A film szerintem nagyon jo, hatasos.
De ez a film nem a tiniknek szol, hanem azoknak akiktol az ado 1%-at keri.

Ugyanez a film az adoforintok kerese nelkul szol(hat)na a tiniknek.

[c] 2010.04.30. 13:29:45

Ennyi vaskos sztereotípiát egyben már rég olvastam. Vagy csak túl rég voltam tini?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.04.30. 13:30:33

@Ásómaci: szerintem az is elég, ha a lányka pénztárcájában tart egy fényképet mondjuk Tito Ortizról, és az "érdeklődő" fiúknak megmutatja, hogy "Ő az apukám!". Szerintem mindegyik értené a csíziót :)))

d.j 2010.04.30. 13:33:38

@jpmjpm: "Azt el sem lehet képzelni, hogy azért dugnak, mert a szex jó?"
Segg részegek, meg be vannak lőve, mit élveznek vazzeg?

bee-lah 2010.04.30. 13:37:41

@Seduxen:
Egy elfajuló menstruáció előkészítő kurzus során jutottunk idáig... :)
Egyik magyarázat igényelte a másikat.
innen indultunk: www.youtube.com/watch?v=4kWR-rIKRe4 :)

B1

banurr 2010.04.30. 13:38:09

Ha már ORTT....
Szeretném TV-ben vagy moziban megnézni, esetleg legálisan DVD-n megvásárolni
a "Jézus utolsó megkísértése" című filmet, azt hiszem, Martin Scorcese rendezte
Tud valaki valamelyikre lehetőséget?
Köszi

jpmjpm 2010.04.30. 13:40:26

@d.j: Próbáld ki, talán megérted. Ahogy látom szükséged van rá. Aztán majd elmeséled. ;)

lüke 2010.04.30. 13:41:09

nem tudom ez miért azORRTT-re tartozik
érdeles..................

hex.kelly 2010.04.30. 13:42:54

1. 4 évvel ezelőtt (27 évesen) a második gyermekemet vártam, de a terhesség sajna elhalt, ezért be kellett mennem a szolnoki megyei kórházba, "terhesség befejezésére". Egy olyan kórterembe kerültem, ahol 3 lány volt már, mind középiskolás. Abortuszra jöttek. Beszélgetni kezdtem velük, az egyik nagyon határozottan mondta, hogy "becsúszott a dolog", de ő még fiatal ahhoz ,hogy gyereket szüljön, ezért van most itt. A másik két lány bólogatva mondta, hogy ők is ezért vannak itt. Reggel volt, nekem éhgyomorra kellett mennem, nekik nem. Szépen sorban elvitték őket a kisműtőbe, kaptak valami algaalapú pálcácskákat, amiknek az volt a célja, hogy másnap reggelre fokozatosan megnőve kitágítsák a méhszájat a beavatkozáshoz, amit altatásban végeznek el rajtuk. Én, aki a várt gyermekét veszítette el, mehettem azonnal a műtőbe, helyi érzéstelenítéssel feküdtem a hátamon, és lestem a falak repedéseit, miközben az orvos kiszedte belőlem a gyermekemet. És hallottam az eszközök hangját, a műveletek zajait, mindent. A tinilányok meg másnap aludtak egyet.
Amíg a tinik kis lelkivilágát ápoljuk, csak annyi lesz a fejükben, hogy "nem baj, ha terhes leszek, a Zsuzsi/Laura/Niki is azt mondta, hogy elaltatták, aztán mire felébredt, már nem volt terhes". Természetesen ilyen lányok ne váljanak anyává, mert az sem megoldás. A megelőzés az egyetlen értelmes út. Ha máshogy nem, hát elrettentéssel.

A legjobb barátnőm védőnő. Hatodikosoknak tartott felvilágosítást pár éve, a fiúk hallani sem akartak óvszerhasználatról. Mire a barátnőm az érvekből kifogyva bedobta nekik: "Figyeljetek, ha teherbe ejtetek egy lányt, kizárólag az ő döntése lesz, megszüli-e. És ha igen, akkor a mindenkori fizetésed és összes bevételed 20%-át oda kell nekik adni a gyerek 18 éves koráig, vagy még tovább." Először nagy csönd lett, aztán azt mondták a fiúk, hogy akkor inkább az óvszer.

f.m.j. 2010.04.30. 13:47:42

Negyedikben nekünk is levetítették a Néma sikolyt (az osztályunkban átlag a 3 gyerek:):)))

banurr 2010.04.30. 13:52:12

@Seduxen: Köszi!!!

Csak még mindig nem értem, hogy TV-ben, vagy moziban miért nem láthatom?

beros 2010.04.30. 13:57:20

Az összes kommentet végigolvasva felmerült bennem a kérdés, hogy miért is volna olyan nagy baj az, ha az ember csak a férjével/feleségével feküdne le és csak akkor sexelnénk, ha van férjünk/feleségünk? Komolyan.

f.m.j. 2010.04.30. 14:03:15

@jpmjpm:

szerintem nem az a baj, hogy dugnak (szerintem az is, de mindegy, ebbe nem akarok belemenni:)) hanem a felelősségvállalás leszarása miatt baj.
a poszt is erről szól, nem arról, hogy a tinik ne érezzék jól magukat (bár nem tudom, hogy a lelküknek jó-e, ha 12-13 évesen túl vannak mindenen, pláne egy vodkáért...-ez félreérthető, de remélem senki nem érti úgy, hogy úgy értem 10 l-ért már rendben van... )

jpmjpm 2010.04.30. 14:13:54

@f.m.j.: Szerintem meg nem leszarják, hanem nincsenek tisztában vele. Ezért is kellene pár felvilágosító videó/beszélgetés a témával kapcsolatban. Ha már tudják mik a következmények, akkor vigyáznak sokkal jobban, mert azért nagy para a terhesség gondolata tinikorban.

jpmjpm 2010.04.30. 14:15:27

@beros: Hát, nekem elég nagy baj lenne, mert akkor még szűz lennék.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.30. 14:17:54

@zero: És aztán a börtönben is? Mert ugyebár az járna ezzel..

[c] 2010.04.30. 14:22:59

@beros: Nem baj, csak éppen irreális...

jpmjpm 2010.04.30. 14:23:14

@molnibalage: 14 éves kor alatt büntetik. Felette nem.

S.O.A. 2010.04.30. 14:27:52

@El Topo (Sgt. Elias): "Milyen helyesen forgatjátok a szemeteket!:D
Én valahogy nem tartok tőle, hogy bármelyik gyerekemből idióta lesz a tévék miatt. Szerintetek ez hogy lehet? "

Bravó öcsém! Kiválóan megragadtad a lényeget! A mindenkoron bölcs, túliskolázott, művelt humanista Toplák gyermekei jól lesznek nevelve, mindent időben és alaposan elmagyaráz nekik, megértet velük. A tévé nem hülyíti meg őket, oda lesz rájuk figyelve.
Az összes többi, mondjuk felelőtlen/figyelmetlen vagy csak frusztrált, nem ráérő szülő gyermeke meg maradjon hülye élete végéig, nem kell velük foglalkozni. Hülye szülők gyereke feltétlenül maradjon maga is hülye, nem? Hiszen a tieidnek úgy is el lesz magyarázva minden... Nem kell ide semmilyen kampány semmilyen társadalmi szervezettől...

eladopatron 2010.04.30. 14:29:09

Amikor egy ismerősömhöz mentem, a lakásában "furcsa" hangokat hallottam.

Mint kiderült, az ismerősöm 12 éves lánya élt szekszuális életet a "barátjával", és ezt a heti 4-5 alkalmat mind az ismerősöm, mind a férje támogatja.

Ennyit a szülőkről.

Prof. Dr. Simon Templar 2010.04.30. 14:30:06

Nagyon egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy nem a tévékkel van a baj. Azok olyanok, amilyenek. De ha Te, szülőként, azt tartod gyereknevelésnek, hogy azzal a felordítással, hogy "nincs időm", leteszed a gyerekedet a TV elé, majd hagyod, hogy magában nézzen azt, amit akar, akkor ne csodálkozz, ha mondjuk már 13 évesen a felvezetőben említett "5-10 évvel idősebbnek kinéző ribanc" lesz belőle.

Nekünk már anno pedagógia szemináriumon oktatta a szocped tanár, hogy ha saját gyerekünk lesz, akkor csak úgy engedjük TV-t nézni, hogy mi is ott vagyunk vele. Mert akkor a gyerek tud mondjuk kérdezni. Neked meg kell tudni válaszolni. A legkényesebb kérdésre is. Mert itt van az a bizonyos eb elásva. Hogy generációk óta ebben a "faluországban", a szexualitásról nyíltan csak a viccek meg az ordenáréság szintjén tudnak beszélni. És ez nem csak a mai tizenévesekre igaz. Legfőképp nem rájuk.

És hogy erről ki tehet? Nagy részben a volt komcsik is, akik prüdériában nyíltan felvehették volna a versenyt a cickány egyházzal. Mert ebben az utóbbi a legnagyobb főkolompos, aki a szexualitást 2000 éve, mint valami igen bűnös, ocsmány dolgot állítja be. És mivel nálunk a katolicizmus hosszú évszázadokon át igen mélyen ható eszme volt (és részben még ma is az), így a szexuális felvilágosítás is a béka segge alatt leledzik.

Ellenpéldaként lehetne említeni a protestáns Észak (pl. Svédország) ebben a témakörben folytatott hozzáállását (nálunk még a naturizmus a.k.a. nudizmus szótól is sokaknak égnek áll a hajuk)

eladopatron 2010.04.30. 14:31:24

Egyébként a férfi hozzászólóktól kérdezem, tényleg inkább egy olyan nőt választanának, akin már 40-50 férfi átment, vagy olyat, akinek max. 2-3 illetővel volt szekszuális kapcsolata?

jpmjpm 2010.04.30. 14:44:24

@eladopatron: Átment? Ha te a szexet átmenésnek tartod, akkor ott a szex minőségével van a baj. Sajnállak.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 14:49:45

@Szekuriti Blogger:

Nekem a koporsós nagyon durva volt, nem tudom, kinek a beteg fejében fogant meg az ötlet. Meg hogy ki lehetett az a beteg szülő, aki megengedte, hogy eljátsszák a gyereke temetését...és a lány hogy élte ezt meg, hogy mesélte el később a barátainak stb.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 14:53:11

@Seduxen:

"mint szülő mondom azt, hogy a gyermek nevelése (hiába: én ilyen maradi vagyok), elsősorban a szülők feladata, és NEM az iskoláé. Oda azért jár, hogy tanuljon."

Igazad is van, én is így vagyok ezzel. Mi nem egyszeri, hirtelen felvilágosítást tervezünk (ezt kimondottan baromságnak tartom), hanem egy folyamatot. Minden felmerülő kérdésre rögtön válaszolni, mindig a kornak megfelelő szinten. Így a magyarázatokkal tulajdonképpen életfelfogást is átadunk, ennél többet meg nem kívánhatok.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 14:58:36

@Ásómaci:

"Az RTL és a TV2 hozzáállása pedig már megaszánalmas! A Józsibarát meg a Maonika után."

Persze azokat az ORTT se kritizálta sokáig, néha kaptak csak a tévék egy évekkel ezelőtti adás miatt 1 óra elsötétítést. Gittegylet monnyonle!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 15:01:59

@Kicsit Karcos:

"Mára az abortusz vált normává, ez egészen elképesztő."

És tragédia :(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 15:03:34

@ucsacsu:

Ez hogy jön ide?
Te hány éves vagy?

eladopatron 2010.04.30. 15:06:31

@jpmjpm: egy 28-30 éves nőnek szerinted hogy a csodában jön össze 40+ "kapcsolata"?

Ha te egy kapcsolatba a lelkedet is beleteszed, akkor ennyi nem jöhet össze.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 15:07:31

@Véraláfutás2:

Nem kötöttek bele az adó 1%-ba, hanem arra hivatkozva engedik csak este 9 után vetíteni.

arlequin 2010.04.30. 15:07:58

és egy fontos dolog, ha még nem mondta volna senki:

AZ ABORTUSZ GYILKOSSÁG

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 15:12:08

@El Topo (Sgt. Elias):

Az egy dolog ám, hogy páran igyekszünk a legnormálisabban nevelni a gyerekeinket, gondolni kell azokra is, akiket a szüleik nem. Nekik pl két Viva-klip között hasznos lenne ez a spot.

Kicsit Karcos 2010.04.30. 15:14:26

@suski: a két meggyanúsított nőt Molnár Oszkártól hallottam, az egyikre én is találtam sok független forrást.

kuruc.info/r/35/58815/ itt az "olvasónk levele" blokkban megtalálod a forrásokat, amiket összeszedtem.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 15:19:16

@Gunther:

Lányanya-dömping a gimikben, vagy mire gondolsz?
Még mindig jobb, mint az abortusz....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 15:24:19

@caralho voador:

Ha már erre is fúj az ORTT, azt szerinted engedné-e?

Kicsit Karcos 2010.04.30. 15:31:44

"Terhességmegszakítási statisztika a KSH-tól, havi (!) 3-4000-et (!) végeznek."

Megvolt ma már a 100(!) abortusz, áprilisban a 4000(!!), 2010-ben a 16000(!!!)?

Nem tudom, érzitek -e ezeket a számokat, amikből 1 is rengeteg.

Kicsit Karcos 2010.04.30. 15:33:49

"Csak beugrok egy abortuszra a plázába

Februárban nyílik a bécsi Lugner-City bevásárlóközpont(!!! - KK) magánrendelőket tartalmazó részlegén a Venus Med nevű szexuális egészségcentrum, ahol a szexuális problémák kezelésén és a védekezési tanácsadáson kívül terhesség megszakítást is végeznek. Ez az első olyan eset Ausztriában, hogy egy bevásárlóközponttal egy fedél alatt lehet abortuszt végrehajtani. A gyermekvédők tiltakoznak, az orvosok állítják, csak a kitűnő infrastruktúra miatt(!!!!! - KK) költöznek épp egy bevásárlóközpontba.

2007. január 26.
velvet.hu/onleany/vienna0126/

jpmjpm 2010.04.30. 15:35:53

@eladopatron: Na állj. Vmit. válasszunk külön. Egy kapcsolat nem egyenlő egy szexkalanddal. Szóval simán lehet, hogy egy 30 éves nő volt már 40 pasival. Nem mindenki csinál nagy felhajtást a szexből. Sokan vannak úgy vele, hogy a szex az csak egy pillanatnyi élvezet, a kapcsolat pedig egy bensőséges, hosszantartó dolog. Szerintem sokkal nehezebb társat találni mint egyéjszakás szexpartnert.

Visszatérve az első kérdésedre: engem nem érdekelne, hogy a lány akit választok hány pasival volt elöttem. Nem biztos, hogy aki csak 2-3 pasival volt az jobb választás, mint aki sokkal többel. Teljesen más szempontok vannak párválasztásnál, mint a partnerek száma.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 15:38:03

@jpmjpm:

"Azt el sem lehet képzelni, hogy azért dugnak, mert a szex jó?Miért kell mindig valami hülyeséget belemagyarázni a szexbe? Jólesik nekik és csinálják, ha nem esne jól nem csinálnák."

13-14 évesen, piásan?
Hát, szerintem általában nincsenek is maguknál közben.
Oké, a fiúk biztos élvezik, de a lányok vagy csak robotszerűen (mert elvárás) vagy félkómásan csinálják.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 15:40:44

@Seduxen:

Református vagyok, nálunk még a lelkésznek is van felesége :)))

jpmjpm 2010.04.30. 15:42:55

@laspalmas: "Oké, a fiúk biztos élvezik, de a lányok vagy csak robotszerűen (mert elvárás) vagy félkómásan csinálják. "

Az is érdekes felfogás a világban, hogy a szex csak a pasiknak jó. Ne már! Meg ne hidd azt, hogy a tinik csak berúgva szexelnek. Szexelnek ők mindehogyan és élvezik is. (tapasztalat)

Kicsit Karcos 2010.04.30. 15:53:43

"Abortuszt is végeznek egy bécsi bevásárló-központban

445 euróért akár 15 perc alatt bárki megszabadulhat nemkívánt magzatától egy hamarosan nyíló bécsi szexuális egészségcentrumban. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki.
2007.01.30 07:24

Az osztrák főváros Lugner City bevásárlóközpontjában napokon belül megnyitja kapuit a Venus Med elnevezésű szexuális egészségcentrum, ahol a különböző szexuális problémák kezelése mellett abortuszt is végeznek - ambulánsan, 15 perc alatt, 445 euró ellenében.

Miután a páciens időpontot egyeztetett, találkozik egy pszichológussal, és ha a vele folytatott beszélgetés után sem szeretné megtartani gyermekét, akkor szinte azonnal áteshet a beavatkozáson. Sokan az "ízléstelenség csúcsának" nevezik az esetet, és gyermekvédelmi szervezetek komoly jogi lépéseket terveznek. (Esti Hírlap.hu híre alapján ma.hu)"

bulvar.ma.hu/tart/rcikk/d/0/162183/1
Felhívom a figyelmet a rovatra, amelyikben megjelent.

Németül:

"Margret Parzmair von "Jugend für das Leben": "Wir setzen uns für die unantastbare Würde des ungeborenen Lebens und für den Schutz des Lebens ein. In einem Einkaufszentrum, wo man banale Dinge des Lebens erledigt - man geht zum Friseur, man geht ins Kino, man geht zum Shopping und nebenbei kann man jetzt plötzlich dort auch eine Abtreibung tätigen."

fm4v2.orf.at/connected/216832/main

És ebben az a legszörnyűbb, ahogyan hátratolták az életigenlők frontvonalát az életellenes érdekcsoportok.

Kicsit Karcos 2010.04.30. 16:00:59

Kicsit Karcos 2010.04.30. 15:33:49
Kicsit Karcos 2010.04.30. 15:53:43

laspalmas! Lehet, hogy nem rosszat tettem ezekket a bemásolt cikkekkel, és még valaki reklámnak veszi (nagyon nem lenne jó). Abból indultam ki, hogy ez mindenkinél kiveri a biztosítékot, de amennyiféle ember van...

Gondold át légyszíves, mi a jobb, ha marad a két poszt, vagy ha repülnek.

tudi 2010.04.30. 16:47:51

Ekkora egy álszent bandát, mint az ORTT, ez meg a rák ellenes szpot nem mehet, de a maunika só az mehetett .
Amúgy ebben a témában én is az elrettentés híve vagyok, szépen elmagyarázni nekik, hogy mik is lehetnek a tetteik következményei.
Amikor nálunk középiskolában volt egy felvilágosítás, a nő aki az előadást tartotta elmagyarázta hogyan zajlik egy abortusz, pedig nem 14, hanem 17-18 évesek voltunk, de volt olyan osztálytársam, aki a fülét befogta, én ugyan végighallgattam, de engem i9s elborzasztott a dolog, azt hiszem ez lenne a hatásos.

[c] 2010.04.30. 16:52:51

@Kicsit Karcos: "Arról nem is szólva, hogy hogy lenne már baj egy gyerek?"

Hm... Talán mert nem tudja eltartani, a kedves párja nem vállalja a felelősséget, vagy egyszerűen csak nem _akar_ (még). Ezek közül mindegyik elegendő ok.
A logikus válasz minderre az, hogy "akkor nem kell dugni". De mivel ez egy irreális elvárás, fogalmazzuk át: "védekezni kell".

"És a másik mániám: hogy lehet terhesnek hívni egy várandós nőt?"

Tökmindegy, minek hívjuk. Nem ettől függ, hogy az illető milyen anya.

[c] 2010.04.30. 16:55:08

@laspalmas: Kíváncsi lennék, hány tinit ismersz. Gyanítom, nem sokat.
Tele a padlás az efféle általánosításokkal.
Amikor én voltam tini (nem olyan nagyon régen), akkor is bokorban felcsinált, seggrészek tinilányokat vizionáltak a szülők.

Igen, voltak ilyenek is, de korántsem mindenki. Legalábbis az én környezetemben nem.

Kicsit Karcos 2010.04.30. 16:55:42

@antiszociális exlúzer:

"Talán mert nem tudja eltartani,"

És ha idős szüleinket nem tudjuk eltartani, akkor lelőjük őket?

Biztos, hogy nincs más megoldás, mint a halál?

[c] 2010.04.30. 17:03:54

@Kicsit Karcos:
"És ha idős szüleinket nem tudjuk eltartani, akkor lelőjük őket?"

A Nagy Kérdés ugye az, hogy a magzat ember-e, illetve mikortól az.
A magam részéről az esemény utáni tabletta alkalmazását nem tartom bűnnek, mert akkor még biztosan nincs idegrendszere, tudata. Kérdés, hol a határ.

Más megoldás?
Az örökbeadás, de ennek óriási az érzelmi "hordaléka" az örökbeadó és az örökbeadott számára egyaránt.

Kicsit Karcos 2010.04.30. 17:13:11

@antiszociális exlúzer: az esemény utáni tabletta még a petesejt megtermékenyülése előtt használatos.

Szerintem, ha már megesik egy lány, akkor szülje meg és próbálja meg felnevelni a gyermeket, és ebben legyen segítségére az apa is elsődlegesen úgy, hogy feleségül veszi leendő gyermeke anyját. Ha a párkapcsolat nem megy, akkor legyen vasárnapi apuka, fizessen gyerektartást, ahogy ez szokás, és támogassa (most is támogatja) az állam is a gyermek felnevelését. Ha az anya rosszul bánik a gyermekével, és az apja vagy más közeli rokona sem képes megfelelően felnevelni, akkor elfogadhatónak tartom az örökbeadást. De nem az abortuszt a plázában.

Kicsit Karcos 2010.04.30. 17:17:16

@Kicsit Karcos: na és persze a megesett 14 éves lány szülei lesznek szívesek maximálisan segíteni lányukat a gyermeknevelésben, hasonló törvényi feltételek mellett, mint az apuka. Például amíg iskolában van a kislányuk, vigyázni rá, utána meg legalábbis utalni szorgalmasan a gyerektartást.

eladopatron 2010.04.30. 17:27:04

@jpmjpm: A jelenlegi párod mit szólna ahhoz, ha közölnéd vele, hogy előtte már 40+ szexkalandod volt?

Kartal (rezervált) 2010.04.30. 17:39:28

@Rettegő {készenlétes Kubatov-szavazó}: nem tűnt még fel, hogy Toportyán szemellenzőjére Toportyán van festve, és azon nem lát túl?

@antiszociális exlúzer: kívánom neked, hogy amit beszélsz, váljon valóra. Akkor majd rájössz, hogy kurvára nem mindegy, mit minek hívsz.
Idegrendszere lehet hogy nincs, de tudata, minden ellentétes irányú híreszteléssel szemben, már a fogantatás előtt is van.

@laspalmas: nah, erről egy haver mesélt nekem. Aszondta, hogy akkor tért magához, amikor felhúzta a nadrágját, addig se kép se hang. De a lánynál sem, úgy be voltak ba... rúgva. És ezt minden hétvégén minden diszkóban okádék részegen, több nővel... ez mióta szex? Ez szimpla ösztönkiélés, mint az állatoknál. Annál azért kicsit többnek kellene lennie, nem? Bár sokak szerint nem, de őket nem is sorolom az emberi fajhoz.

Kartal (rezervált) 2010.04.30. 17:43:13

@Kicsit Karcos: el sem tudod képzelni milyen körülmények között élnek emberek, szerintem nagyon meggondolandó, hogy tényleg szülje-e meg a gyereket a "megesett" lány. Szerencsétlen gyerekből sok esetben valószínűleg soha nem lenne ép ember, arról, mennyit szenvedne életében, mert már az anyja utálja, nem is beszélek. Szóval az abortusz szerintem olyan, mint az erős gyógyszer: használni kell, de csak ritkán és nagyon ésszel.

[c] 2010.04.30. 17:50:06

@Kartal (beleszól): Köszönöm jókívánságaidat :)
"de tudata, minden ellentétes irányú híreszteléssel szemben, már a fogantatás előtt is van"
Ööö, ezt nem értem. Ő, mint lélek, már a fogantatás előtt egy bizonyos testbe "készül"?
Sajnos ehhez túl materialista vagyok.

[c] 2010.04.30. 17:54:02

@Kicsit Karcos: Elméletnek jó, de azzal úgysem tudsz mit kezdeni, hogy az emberek gyarlók. Még ha törvényileg szabályoznád is, hogy a "megesett" lányt el kell venni, korántsem biztos, hogy ezzel hosszú évekre, évtizedekre (felnőttkoráig) biztosítva volna a születendő gyermek sorsa. Mert a kényszerházasság boldogtalan lehet, mert a fiatal apa megretten a felelősségtől és lelép, mert nem engedheti meg magának a család (nem a lány, hanem a szülei), hogy vállalják az anyagi felelősséget érte etc.

Kicsit Karcos 2010.04.30. 17:59:13

@antiszociális exlúzer:

"a fiatal apa megretten a felelősségtől" Akkor legyen vasárnapi apuka, és fizesse legalább a gyerektartást, vagy ha ez nem megy, akkor lesznek szívesek az ő szülei jótállni fiukért, és ők fizetni a számlát.

Hannibal22 2010.04.30. 18:09:25

@Kicsit Karcos: Érthető és szimpatikus a hozzáállásod ehhez a kérdéshez,de nem gondolod,hogy egy picit idealista vagy? Ne a saját szüleidből indulj ki ..előfordulhat olyan is,hogy a lányt konkrétan agyonverné az apja ha tudomást szerezne a terhességről..stb ezerféle helyzet van amit elképzelned is nehéz..pokoli körülmények között élő,épp szétrohadó,idegroncs családok.
Ezekre nem lehet ráhúzni az elméletedet.

Horizont 2010.04.30. 18:12:36

@Kicsit Karcos: miket írsz te itt? Egy gyerek nem a számlák kifizetéséből áll?? Hány gyereked van amúgy? Szerintem egy sem. Nagyon kategorikusan írsz dolgokról, de az élet nem ilyen egyértelmű, csak ilyen fiatalembernek legfeljebb!

Kicsit Karcos 2010.04.30. 18:14:33

@hannibal22-73:

"nem gondolod,hogy egy picit idealista vagy?"

De.

Csakhogy miért lehet küzdeni? A reáliákért nincs értelme, az itt van, készen van. Csak ideálokért látom értelmét. Őszintén kiakaszt, hogy 6-7 millió magyar életet trancsíroztak szét az elmúlt évtizedekben, és megpróbálok küzdeni ellene a magyam szerény eszközeivel.

Kicsit Karcos 2010.04.30. 18:15:42

@Horizont: olvasd el kérlek, mire írtam, amit írtam.

Roxvox 2010.04.30. 18:22:33

Bizonyos népeknél (nálunk is él belőlük) ez a tiniabortusz nem létező fogalom.

nyílméregbéka 2010.04.30. 18:23:40

@Kicsit Karcos: nézd, ezek a "16 évesen házasodtunk össze, mert jött a gyerek" házasságoknak válással végződnek. Személyes ismeretségi körömben, nem viccelek, 100 % az arány! (Tudok vagy 10-15-öt.)
1. Rossz a gyereknek. Nem akarták, nem kívánták, valószínűleg a szülei őt fogják hibáztatni az egész elcseszett életük miatt stb. - lelki roncs lesz. Persze, lehet kivétel, de...
2. Rossz az anyának. A további életét, _igazi_ párválasztását, házasságát megnehezíti, negatívan befolyásolja egy gyerek. (Elvált nők tanúíthatják.) Tehát normális családban felnevelni azt a gyereket, csekély az esély. Továbbtanulni sem biztos, hogy tud: idő, energia, pénz, ami ehhez kellene, az "elmegy" a gyerekre.
3. Rossz az apának. Fizetheti a gyerektartást, és emiatt kevés esélye lesz igazi házasságot kötni. Nem biztos, hogy valaki hozzámegy egy lúzerhez, akinek 20 évesen már 4 éves gyereke van, ráadásul a fizuja jórészét rá kell költenie.
4. Rossz a szülők szüleinek. Ugye tudjuk jól, hogy az anyagi ,lelki terhek nagy részét ők fogják vállalni.

Persze van megoldás, ld. Juno c. film, csak hát... ha már kihordod 9 hónapig azt a gyereket, szerintem nem tudsz lemondani róla. És akkor maradnak a fentiek.
Egyéb megoldások: koton, esemény utáni tabletta. És igenis, akár elrettentéssel is rá kellene venni a kölyköket a gumihasználatra. Nem értem különben, mi a baj vele, nekem szinte fel sem tűnt soha :-/

Hannibal22 2010.04.30. 18:27:12

@Kicsit Karcos: "Csakhogy miért lehet küzdeni? A reáliákért nincs értelme, az itt van, készen van. Csak ideálokért látom értelmét" Ehhez talán annyit tennék hozzá,hogy az ideálokért való küzdelemben a realitásokat kell fokozatosan javítani,nem pedig elszakadni tőle..mert akkor megmaradsz az álmodozás szintjén.

Horizont 2010.04.30. 18:30:33

@Kicsit Karcos: Csendesen olvasgattam idáig. Megértelek én. Persze hogyne lehetne elítélni az abortuszt , lehet nagy szavakat használni, gyilkosság meg ilyesmi, de azért ez ennél összetettebb kérdés. Megoldatlan kérdés. 1960 óta 4,5 millió abortuszt végeztek el hazánkban. Ez brutális. De biztos, hogy jó lett volna ha világra jönnek? Ahány abortusz annyi eset. Azt meg nem csípem amikor pasik mondják meg a frankót ilyen témában :(

Kicsit Karcos 2010.04.30. 18:33:16

@nyílméregbéka: ezt én mindet értem.

De nem lehet, hogy mégiscsak jó irányba változnának a dolgok, ha nem lehetne csak úgy elvetetni a gyereket, mert nem látszik biztosítottnak a jövője?

Olyan rendszer nincs, ami minden esetet jól lekezel. De nem lehet , hogy kevesebb szerencsétlen eset lenne, ha abból indulnánk ki, ami amúgy helyes, és nem a helytelenből?

Kérdezem.

Kicsit Karcos 2010.04.30. 18:35:48

@Horizont: nem (feltétlen) a frankót, hanem a véleményemet írom. Én nem így számolok, hogy mi lett volna, ha mind megszületik. Ha már véralgebra, akkor úgy számolnék, hogy az első párszázezer nem így, hanem úgy elcseszett élet után akkor szerintem több eséllyel alakultak volna ki mára olyan állapotok, amik a jelenleginél elfogadhatóbbak. És ha most kezdünk neki megoldani a problémát, akkor 30 év múlva lesz jobb a helyzet, ami még mindig jobb annál, mint ha akkor sem.

Roxvox 2010.04.30. 18:39:32

OFF
Szanyi kapitány győzött.
ON

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.30. 18:41:46

Köszönöm a tippet Zero!Szóval Zöld Pardon!Mennyi a beugró?:))
@Horizont: Ezt én is bírom.Szerintem csak az pofázzon aki minimum Kotont húz a farkára!
@Kicsit Karcos: Figyelj öccse!Rengeteg " "apuka" " van aki konkrétan szarik a gyerekére.Miért fizessen ha nem muszáj?Olcsóbb gyökérnek lenni.:((

Kicsit Karcos 2010.04.30. 18:45:09

@Horizont: elfelejted, hogy jelenleg a nők mondják meg a frankót az abortusz témájában; az ő hozzájárulásuk kell a műtéthez. A férfi szava ebben a kérdésben font füst és rongybicikli. Egyébként engedelmeddel fenntartom magamnak a jogot, hogy férfiként véleményt, ha kell, markáns és határozott véleményt nyilvánítsak abortusz-témában. Nem kötelező senkire a véleményem, a válaszokat pedig örömmel fogadom.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.30. 18:52:16

@Kicsit Karcos: Iiiiigen!És a legtöbb férfi azt mondja:Ne! Ne csináld!!!Tartsuk meg!Majd én dolgozok rád!!!
Remélem érezhető az irónia.

Kicsit Karcos 2010.04.30. 18:58:47

@Tigeri: érezhető. Remélem, érezhető volt a hozzászólásomban, hogy arra írtam, hogy jelenleg a nők mondják meg a frankót abortusz-ügyben - mivel ők döntenek végsősoron - hogy Horizont nem csípi, ha férfiak (értsd.: pl. Kicsit Karcos nick a Vastagbőr blogon) mondják meg a frankót abortusz-ügyben.

Leszögezném, hogy nem kívánok nő-férfi flame-be keveredni azon értékítéletemmel, hogy a gyermekvállalás kérdését a (leendő vagy potenciális) szülők közös felelősségének tartom (amennyiben kiskorúak, akkor pedig az ő szüleik közös felelősségének), ezért ezt a vonalat itt részemről lezárom.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.30. 19:13:06

@Kicsit Karcos: Igen ők döntenek.Gondolom van némi kényszerhelyzet,meg nem jókedvükben.
A másik,hogy normális esetben tényleg a két szülő felelőssége.De azért,mert te meg én törődnénk a gyerekünkkel (nem félreérteni) baromi sok olyan ember van aki szarik rá.
Ezt írtam is neked.

[c] 2010.04.30. 19:13:33

@Kicsit Karcos: Ez csak a költség-fele a dolognak, vagy még az se (hány olyan elvált apa nem fizet gyerektartást, aki annak idején maga is akarta azt a gyereket... csak közben új családot alapított, és inkább az "új" gyerekre költ). Most is kötelezve vannak rá, de a gyakorlatban a hajadra kenheted. Esetleg törvénybe kellene iktatni, hogy amennyiben x hónapig nem fizet, rá kell küldeni a végrehajtókat?

A másik fele az, hogy a vasárnapi apuka és az anya felelősségvállalása nem egy lapon említhető. Az anya az, aki a kockázatok nagy részét (hátrány megélhetés terén, a későbbi párkeresés terén, munkaerőpiaci ellehetetlenülés és társai) viseli, éppen ezért az övé az utolsó szó, szvsz.
Vagy mi lenne, ha az lenne a főállású szülő, aki akarja a gyereket? Ha az apa, akkor legyen az apa (ez esetben az anyuka lenne "hétvégi").

nyílméregbéka 2010.04.30. 19:20:53

@Kicsit Karcos: "mégiscsak jó irányba változnának a dolgok, ha nem lehetne csak úgy elvetetni a gyereket" - Hát ezt nem hiszem, sok országban tiltják az abortuszt, az írek ezért LOndonba járnak elvetetni, a lengyelek meg nem tudom, hova, de ott is megoldják. Abortuszturizmusról, tengeri hajókról hallottál-e, ahol végzik ezeket a műtéteket. Aki végképp nem akar gyereket, arról még azt is el tudom képzelni, hogy szülés után egyszerűen megfojtja. Ilyen is van, és ha totálisan betiltanánk az abortuszt, biztos vagyok benne, hogy ugrásszerűen megnőne a csecsemőgyilkosságok száma :-(

Most látom, hogy az újabb hozzászólók szóba hozták, amit még akartam mondani: hogy tök nem biztos, hogy apuci fizetni fogja azt a gyerektartást, miközben felnőtt, érett elvált apák is úgy bújnak ki a gyerektartás-fizetés alól, mintha az életük múlna rajta. Az érzelmi kapcsoalttartást már nem is említem.
Most nem jobb akkor, ha - minél előbb!! - elvégzik a terhességmegszakítást? Akár néhány hetes mazgat korában?

Én személy szerint egyébként el tudnám törni minden pasi orrát, aki rákezdi, hogy "jajj, dehát a gumi olyan kényelmetlen!"; és megcibálnám az összes nő haját, aki bólogat, hogy "jajj, hát a Géza nem szereti a gumit, azért nem használunk... én biztos nem leszek terhe,s meg betegségeket sem fogok kapni, az csak másokkal történhet meg".
(bocs, de ez a téma engem kihoz a sodromból.)

[c] 2010.04.30. 19:23:29

@Kicsit Karcos: "az esemény utáni tabletta még a petesejt megtermékenyülése előtt használatos."

Tévedsz.
Megtermékenyített, de a méhfalba még be nem ágyazódott petesejtet pusztít el.
A hatékonysága 84%-os, vagyis nem mész vele biztosra.

[c] 2010.04.30. 19:24:24

@antiszociális exlúzer: A minimálbérre (se) bejelentettekről nem is szólva.

dr.justice 2010.04.30. 19:32:04

"Ha előrelátó csecsemő lettél volna
Felkötöd magad a köldökzsinórodra"

[c] 2010.04.30. 19:32:50

@nyílméregbéka: Engem is.
A harcos abortuszellenzők többségét (ismétlem, többségét) egyébként is csak addig érdekli a gyerek sorsa, amíg meg nem született. Onnantól már az anyja dolga, oldja meg.

dr.justice 2010.04.30. 19:38:17

@Horizont:

Az utolsó mondatod nem tetszik. A gyerek ugyanolyan arányban az apáé is, neki is had legyen már szava/véleménye. Egyébként én is azt gondolom, hogy van amikor az abortusz a jobb megoldás.

Kicsit Karcos 2010.04.30. 19:38:45

@antiszociális exlúzer:

"Vagy mi lenne, ha az lenne a főállású szülő, aki akarja a gyereket? Ha az apa, akkor legyen az apa (ez esetben az anyuka lenne "hétvégi"). "

Részemről maximálisan elfogadható megoldás. Különösen, ha legalább az anyatejjel való táplálása megoldható az első két évben, ha az apa akarja, de a nő nem akarja felnevelni a gyermeket.

@Tigeri:

"baromi sok olyan ember van aki szarik rá."

Nem vitás, ezek a tények. Ezen a helyzeten kellene változtatni.

[c] 2010.04.30. 19:41:03

@Kicsit Karcos: Látszik, hogy te felelősségteljes ember vagy.
Azért kíváncsi lennék, hányan felelnék erre a kérdésre ugyanezt az abortuszellenes férfiak közül.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.30. 19:42:10

@dr.justice: Ha az apát nem csak addig érdekli az a gyerek amíg örömet szerez neki./amíg megcsinálja)....

Horizont 2010.04.30. 19:48:41

@Kicsit Karcos:
"Olyan rendszer nincs, ami minden esetet jól lekezel. "
Ez annyira egyén kérdése, hogy a rendszer nem nagyon tud mit kezdeni ezzel. Tudod a nők két dologért mindenre képesek, az egyik, hogy legyen gyerekük, és a másik, hogy ne legyen gyerekük.
Volt itt minden. Ratkó korszak amikor tiltották az abortuszt. "nőnek szülni kötelesség, lánynak dicsőség" és mennyi halál tiltott abortusz miatt. Aztán a puha diktatúrában ('70-es évek) amikor egy 3 fős bizottság elé kellett állni (nem a fiúnak csak a lánynak) akik arra voltak hívatottak, hogy megadják az engedélyt az abortuszra, és közben oly mértékű vájkálást és megalázást vittek véghez amit elképzelni se lehet mai ésszel. Ha megadták akkor altatás nélküli küret. Ma meg az van ami. Természetesen senki nem helyeselheti az abortuszt. De az általánosítást se.
A fiatalok? Minden a szülőknél kezdődik és végződik. Nem lehet külön kiemelni a nevelésből, hogy na akkor most édes gyermekem felvilágosítunk:) A felelős szexuális életre való nevelés oszlopos része az egésznek. Ha minden másban jól "csináljuk" a gyereknevelést akkor nem kell külön erre fókuszálni, megy minden helyesen. A felvilágosítás amúgy egy folyamat része. Nem emlékszem külön a napra, hogy most aztán megtörtént a nagy felvilágosítás, pedig 3 gyerekem van. Mivel én nem lehettem őszinte annak idején. mert olyan volt a kor szokása, megfogadtam , hogy másképp csinálom, hogy őszinték legyenek hozzám. Gyerekfüggő is, mert van olyan is aki nem kérdez hanem olvas, tájékozódik. Akik olyanok, hogy minden hétvégén részegen dugnak ész nélkül, ott nem csak a felvilágosítással van a baj, hanem sok minden mással és egyértelműen a szülő hibája. Nekem ne mondja senki, hogy egy 13-14 éves lány élvezi a szexet és hogy szüksége van rá. Még nincs. Ezért nem szeretkezik csak dug, és dug aztán meg abortuszra megy. És még később nem szül, mert kiégett vagy meddő lesz!
@laspalmas: Gratulálok a poszthoz!!

nyílméregbéka 2010.04.30. 19:48:59

@antiszociális exlúzer: De ha mi itt ilyen felelősségteljesek vagyunk, akkor mégis mindek nevezzük az ORTT-t?! Ez egy felelősségteljes hozzáállás: " - Óh, hát az abortusz az egy annyira csúnya valami, ne is lássunk, be ne mutassunk ilyent! Attól majd szépen, magától megszűnik a probléma!"
Igaz is, miért nem látok sehol óvszerreklámot? Ebben a percben jutott eszembe, hogy sehol nem láttam ilyesmit! Miért nem lehet valami ízléses, humoros reklámot csinálni egy óvszernek, és azt akár főműsoridőben is tolni? És amit elég sokat mutogatnak a tévében, az ugye trendi meg követendő lesz...

dr.justice 2010.04.30. 19:50:12

@Tigeri:

Nekem pl. most is örömet szereznek.

Horizont 2010.04.30. 19:54:53

@dr.justice:
Természetesen ebben teljesen igazad van. Normál esetben. De itt extrém esetekről volt szó.
Amikor valaki azt írja, hogy minden körülmények között meg KELL szülni . Legfeljebb vasárnapi apuka lesz. Sajnos amikor felmerül az abortusz mint megoldás, mert nem várják, akarják azt az életre készülődő pici életet, na onnan nincs egyenjogúság. Sajnos. Igazságtalan, tudom.

[c] 2010.04.30. 19:55:29

@nyílméregbéka: Azért, mert a sok álszent hülye azt hiszi, hogy az óvszerreklámtól jön meg a tini kedve a szexre.

dr.justice 2010.04.30. 19:59:20

@Horizont:

Az a probléma másik oldala ( vagy a harmadik ), hogy egyébként sem a 13-14-15 éves lányok döntenek az abortusz mellett, vagy ellene, hanem a szüleik.

[c] 2010.04.30. 20:00:42

@dr.justice: Legyen az apának is szava. Én is azt gondolom, hogy ez közös döntés kellene, hogy legyen. De a gyakorlatban százból kilencvenkilencszer az apa az, aki meggondol(hat)ja magát.
Például, nem akar abortuszt, és ígéretet tesz, hogy egy család lesznek, és ő biztosítja a megélhetést, míg a párja kisgyereket nevel. Aztán mindezt nem valósítja meg.
(Fordítva is lehetne, de egy nő nehezebben válik meg a gyerekétől, még ha eleinte nem is vágyott rá, akkor is. )

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.30. 20:06:43

@dr.justice: Ha velük laksz,törődsz velük igen.De erre válaszolva @antiszociális exlúzer: Hol van már ilyenkor az "apa"? :((

Horizont 2010.04.30. 20:09:14

@antiszociális exlúzer:
Többet érne ha mindenhol, középiskolákban, diszkókban, kollégiumokban óvszerautomaták lennének! Ha még ingyenes is lenne, vagy legalább olcsóbb!:)

Tündér_Lala 2010.04.30. 20:11:37

@laspalmas: Fontos dolgok, jó hogy szóba hoztad. Kiváló poszt gratulálok !

[c] 2010.04.30. 20:12:35

@Horizont: No meg nem ártana a fiúkat is felelősségvállalásra nevelni.

(Elnézést a hosszú copy-paste-ért, de nem találom a cikket online.)

Interjú Dr. Demeter János szülész-nőgyógyásszal a Nők Lapjából (részlet):

"- Tavaly ötvennégyezer terhességmegszakító műtétet végeztek el az országban. Ez óriási szám, különösen annak fényében, hogy csak kilencvenezer gyermek született meg. Nyugat-Európában ennek arányosan csak a harmadára kerül sor. Ön szerint mi lehet az oka annak, hogy ilyen pazarlóan bánunk az élettel?

- Ez nem orvosi kérdés, de azt sem hiszem, hogy a liberális törvénykezés lenne érte felelős. Az okok részben az elmúlt ötven év társadalmi változásaiban keresendők. Összeomlott a hagyományos családmodell, amelyben a férfi volt a kereső, és az édesanyák otthon maradhattak gondozni a gyerekeiket. A nők is munkába álltak. Korán reggel rohannak, este fáradtan érnek haza, így nem lehet gyereket nevelni. Régen a nagyszülők együtt laktak a fiatalokkal, és sokat segítettek a háztartásban. Ma erre sem számíthat a szülő. Rengeteg a válás, drága és bizonytalan lett az élet, ilyen körülmények között nem csoda, ha sokkal kevesebben vállalkoznak gyerekszülésre. A másik ok az egészségnevelés hiányossága. Sok vita folyik arról, hol kellene a felvilágosító munkának folynia. Véleményem szerint elsősorban otthon, a családokban. Anya és lánya, nagyszülő és unokája között. De amíg az anyák sem őszinték a lányaikkal! Hányszor tapasztalom, hogy csak itt, az utolsó pillanatban vallják be pironkodva „megesett” kislányuknak, hogy velük is megtörtént már, túl lehet élni azt a műtétet…

(...)

Mégiscsak felháborító, hogy a védekezés egész gondja a nők vállára szakad! Pontosan tudom, hogy a magyar férfiak hogyan állnak hozzá a kérdéshez. Még egy gombás fertőzés kikezelésében sem partnerek, nemhogy a védekezésben! Az meg egyszerűen ritkaságszámba megy, hogy az abortuszra elkísérjék a szerencsétlen nőt. Sokszor csak belökik ide, hogy intézze el egyedül. Pedig ez két ember döntése és felelőssége lenne.

- Nagyon haragszik a férfiakra…

- Rengeteg tragédiát látok. A nők többnyire áldozatok. A körülményeik, a saját életük áldozatai. Higgye el, nincs közöttük egy sem, aki örömmel feküdne fel a műtőágyra. Azért fáj a legjobban a szívem, akiről tudom, hogy szívesen megtartotta volna a gyereket, de a partnere vagy a családja nem engedte meg. A legtöbb nő rendkívül kiszolgáltatott helyzetben van."

Horizont 2010.04.30. 20:23:22

@antiszociális exlúzer:
Kösz. Ezt gondoltam amit Demeter doktor írt, csak ő jobban elmondta:)Igaza van. És vissza is kanyarodhatunk a szülői neveléshez újból. igen a fiúkat is kéne. Egy váratlanul megszületett baba egy "rendes" fiú életét is kerékbe törheti. Ha elveszi anyukát és nem szereti azért, ha nem veszi el azért, ha látogatja a gyerekét azért ha nem látogatja azért. Fizetni mindenképpen kell. És nem biztos, hogy ha megtalálja az igazit netán, akkor az tapsikolni fog!
Ha a nagyszülők vállalják is az se egy mennybemenetel, egy unoka akit gyerekként kell felnevelni. Szóval nincs jó megoldás. Utólag. Csak előtte - lenne!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.04.30. 20:25:26

@antiszociális exlúzer: Uccsó két bekezdés!Na erről ugatok itt délután óta!

Horizont 2010.04.30. 20:42:13

@Tigeri: Az az érdekes, hogy tulajdonképpen mindnyájan ugyanarról "ugatunk" ha végeredményét nézzük. Ez egy olyan élethelyzet aminek nem lehet pontot tenni a végére, jó vége pláne nincs.
A középiskola 3. osztályában terhes lett az osztálytársnőm. Titkolta , mire kiderült már késő volt, hogy abortuszra küldjék. Megszülte, jól végződött mert szerelmes volt és elvette a fiú. 1973-ban járunk. De felborult az egész élete.Nem tudott leérettségizni, oda lett a gondtalanság meg minden. Mi a többi lányok az osztályból 3-4 év múlva szültünk. Így nem tűnik sok évnek az ő szüléséhez számítva. Pedig fényévekben lehet számolni a különbséget!

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.04.30. 21:01:23

@Gunther: Nincsenek illúzióim, tudom, hogy sehogy. Elég borzasztó... Bár ugyanakkor azt gondolom, hogy kettős mérce szerint járnak el a szülők a szex és a tudatmódosító szerekkel kapcsolatban. Sok szülőnek a szex-szel kapcsolatban viszonylag liberálisak a nézeteik - esetleg még úgy is tudják kezelni, tudnak róla beszélni a gyerekkel -, míg az alkohollal, de sokkal inkább a drogokkal kapcsolatban teljesen elutasítók. Mert aztán az ő gyereke tutira nem...

@csabapayne: Tökéletesen egyetértek. De nem azért, mert ilyen a médiakörnyezet, hanem mert a szexualitás az életünk szerves része. És ahogy pallérozod a gyerek eszét, ahogy próbálod kiművelni kulturálisan, úgy dolgod az is, hogy a szexuális tudásodból is átad, amit lehet. Természetesen mindig a korának megfelelően, de nem elhallgatva, elszégyellve, és őszintén válaszolva még a legzavarbaejtőbb kérdésekre is. Mert azok lesznek.

Végezetül még egy gondolat: az abortusz , legyen bármennyire is ROSSZ, egy adott helyzetben két rossz döntés közül a kisebbik rossz is lehet. Azt kellene elérni - milyen szép is lenne, micsoda utópia -, hogy a tinédzserek ne kerüljenek olyan helyzetbe, ahol az abortusz is szóba jöhet, mint megoldás. És ezért is rohadt kétszínű az ORTT hozzáállása a fenti posztban látható filmhez.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 23:36:37

@gigoca:

"Ezzel a spottal csak pontosan azt rögzítjük egy lányba, hogy totálisan egyedül leszel ezzel a dologgal, ha ez megtörténik veled."

Általában így is van...
És tetszik vagy sem, a 9 hónap terhesség a lányra/nőre hárul, ő hoz "áldozatot" a gyerekért.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 23:45:59

@jpmjpm:

"a szex csak a pasiknak jó"

Ki mondott ilyet?
De egy 12-14 éves lányka szerintem biztos nem élvezi a szexet, míg egy hasonló korú fiú igen, bár neki sem kéne még élesben művelnie.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 23:47:50

@Kicsit Karcos:

Nagyon jól tetted, ide valók ezek.....szerencse, hogy nem nálunk van ilyen

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 23:49:56

@antiszociális exlúzer:

Struccpolitika?
Ha te nem ismersz ilyeneket, akkor minden oké?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.30. 23:55:53

@Kicsit Karcos:

"jelenleg a nők mondják meg a frankót az abortusz témájában; az ő hozzájárulásuk kell a műtéthez. A férfi szava ebben a kérdésben font füst és rongybicikli."

Egy apa bármikor leléphet, ha a gyerekszitu számára kellemetlenné válik, de egy anya nem. Hát emiatt.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.01. 00:03:40

@Horizont:

Én meg a 3 gyerekhez!
Üdítő egy ilyen postnál :)

Egyébként szerintem valamennyire igenis szigorítani kéne az abortusz szabályain, mert amíg ilyen egyszerűen elérhető, addig könnyen kapnak utána egy hidegfront miatti fejfájás miatt is.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.01. 00:09:39

@antiszociális exlúzer:

Na ezért kéne védekezni...

Meg igen, a nevelés, nevelés....kedvenc írónőm könyvében van az a rész, amikor egyszeri ember nagyhangon meséli, hogy az ő barátnője bizony teherbe esett, ő meg jól elverte, elvégre hogy képzelte a hülye kurvája, hogy nem használt gumit.....

[c] 2010.05.01. 00:27:23

@laspalmas: "Igen, voltak ilyenek is, de korántsem mindenki."
A probléma létét sem tagadom, de azért a valóságtól elrugaszkodni sem kellene.

tbarmit 2010.05.01. 11:04:54

Tehetünk bármit, 20 éven belül úgyis a magyar lesz a kisebbség Magyarországon.

Horizont 2010.05.01. 13:17:06

Kimaradt még 1-2 gondolatom. A média. Sajnálatos, hogy nem adják le az ilyen reklámot, a sok barom, bárgyú mellett elférne. Igenis be kell mutatni a fiataloknak, hogy mi vár rájuk ha nem előrelátóak. Ha 10-ből 2 fiú beteszi a zsebébe állandóra az óvszert az otthon hagyhatatlan telefonja és MP 3-4 mellé, és ha 10-ből 2 lány azt mondja a (természetesen) nyomulós fiújának, hogy csak akkor fekszem le veled ha van nálad óvszer, vagy ne adj isten beteszi ő is a telefonja mellé már megérte!!
Más. Tudom, hogy nem azért fog valaki gyereket vállalni, mert látott egy aranyos gyereket. De lehet, hogy hatásos lenne. Mondjuk a sok celeb picsa helyett ha mutatnának sok aranyos kisgyereket, velük boldogságba lévő szülőkkel együtt, nagyon jó lenne. Most pl. mondjuk egy 25 éven felüli nő és egy 30-on túli pasi, ha nincs pont a rokonságban, baráti körben kisbaba, nem is látnak nem is találkoznak velük sehol, pedig ha látnának sok pici édes emberkét lehet megjönne a kedvük :)))
Nagy hatalma van a médiának ha bevalljuk ha nem. Ha nem nézzük állandóan akkor is. Nem lehet kikerülni. A hatását se. Élniük kéne vele, nem visszaélni!

Kartal (rezervált) 2010.05.01. 14:21:08

@antiszociális exlúzer: lelked rajta. Legalább még fognak érni meglepetések az életben :)))

@Horizont: ha a média nem a milliárdos médiamogulok kezében lenne, hanem értelmes emberekében, akkor igen. Így azonban esélytelenek vagyunk.
Egyébként úgy látom, mi konzervatív vénemberek eléggé egy irányba gondolkodunk :DDD

@laspalmas: :)))))

Jurganov 2010.05.01. 14:28:46

tulajdonképpen ott a hiba a gondolatmenetben, hogy arra épül, hogy a gazdagok akarják, hogy szaporodjon az emberiség. pedig nem. és tesznek is ellene. ennek fényében kell nézni azt, hogy nem adják le az ilyen filmeket/tájékoztatásokat. nekik nem, hogy nem érdekük, de érdekükkel szöges ellentétben áll az, hogy az emberek családot alapítsanak. szaporodnak és persze nehezebb őket kézben tartani. sajna ilyen a világ.

Jurganov 2010.05.01. 14:35:38

@antiszociális exlúzer: régen ez úgy volt, hogy az állam meghitelezte az anyának, apun meg bevasalták. és jó módszer volt. csak a nagy liberális eszmeiséggel nem illett össze...

Horizont 2010.05.01. 14:55:46

@Kartal (beleszól): Ó te nagyon vénember.... De jó lenne csak annyira vén lenni mint te :DDDDD

Kartal (rezervált) 2010.05.01. 15:04:23

@Jurganov: Luganoi tanulmány?

@Horizont: majd ha egyidősek leszünk, akkor megbeszéljük :DDDD
Egyébként meg vén vagyok mint a... ja, nem, annál is vénebb. :D

Horizont 2010.05.01. 15:55:26

Van az abortusznál is nagyobb tragédia:
"Évente mintegy 30 gyermek halt meg bántalmazás miatt az utóbbi esztendőkben Magyarországon, beleértve a csecsemőgyilkosságokat is.
Az országban több mint 190 ezer gondozásra szoruló, illetve veszélyeztetett gyermek van a 2008-as adatok szerint, közülük 20 ezren szenvednek bántalmazástól, vagy azért, mert elhanyagolják őket, 6 ezren érzelmileg, 300-an pedig szexuálisan bántalmazottak a becsült adatok alapján. A gyermekek első életévében bekövetkezett halálának oka az esetek 7 százalékában bántalmazás."

Holnap Anyák Napja, szívem legkedvesebb ünnepe.
Én már sütök, főzök (közben Vastagbőrözök:D) mert holnap hazajön a 3 felnőtt gyerekem:DDDDD (Egyenlőre unoka nélkül.)
Másik boldogságom, hogy köszönthetem a 74 éves Édesanyámat!

singingintherain 2010.05.01. 17:42:57

nem is bírtam végignézni...hányingerem van:(

Spielberg 2010.05.02. 07:28:06

Na, a sok nagyokos hímsoviniszta. Maradjunk annyiban egy NŐNEK (nem egy 12 éves kislánynak) szíve joga eldönteni, elveteti-e a gyerekét. Természetesen az a fair, ha a férfi is tud róla, de senki sem dönthet a nő helyett. Se fasz pederaszta papok, se tolvaj politikusok, Akár gyilkosság, akár nem. És a sok gyilkosozónak üzenem: nagy a pofátok, kíváncsi vagyok, ha ti lennétek lehetetlen helyzetben, akkor mennyire menne ez az ugatás.
ez a buzi mszp egy időben arról beszélt, hogy ingyenes, vagy kedvezményes lesz a tinik fogamzásgátlása. igen, ezt is megcsinálták...
kösz a cikket laspalmas, a nagy elhallgatások országában.

Spielberg 2010.05.02. 07:31:23

elég feminim lett az előző hozzászólásom...:-)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.02. 14:02:17

@laspalmas:

csak annyit tudnék hozzátenni h
gratulálok. jó poszt. kell ilyen is, sőőőőt.

@Spielberg:

helyes TGM is azt mondta h ő feminista ;)))
mér ne lehetne egy hím feminista ...
ha már egyszer egyenjogúságrú beszélünk ...
hihi

szóval így csak annyit h
én is feminista vagyok. pont.

f.m.j. 2010.05.02. 16:41:15

@Spielberg: "ha ti lennétek lehetetlen helyzetben, akkor mennyire menne ez az ugatás."

Nem érted. Mert azt meg én nem hiszem el, hogy az évi 40 valahányezer abortusz mind lehetetlen helyzet miatt történik.

Horizont 2010.05.02. 17:47:02

@f.m.j.:
Én már mindent el tudok hinni...
Vagy a helyzete lehetetlen, vagy a nő maga , vagy a pasija vagy mind a három egyszerre!
Dugni meg nem tehetetlenek (védekezés nélkül):(

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.02. 19:51:31

@f.m.j.: @Horizont: @Spielberg:

ha már létrejött az a lehetetlen helyzet, akkor legyen a nő kezében a döntés.
ez a "feminista" álláspont(om).

de nyílván a cél az ilyen lehetetlen helyzetek minimalizálása.
pl
úgy h az ORTT nem tiltja be a fenti kisfilm sugárzását .....

ugye erről szólna laspalmas posztja, azaz épp emiatt íródott...

+
tótának is kivételesen igazat kell adnom, ő is
az ORTT ostobaságáról/bornírtságáról mesélt....
+ arról h a fidesz kormány tud e, akar e ezen változtatni
/
szerintem ez a fidesz profiljába/szemléletébe nem passzol bele,
sőőt h a kdnp-ével kb teljesen ellentétes....
(( a kdnp + fidesz kombó rejtély számomra, .....kdnp, mint önálló párt
kb nem is létezik... NINCS !!! --ez megérne egy külön misét--.. ))
magyarul marad a fenti ostoba, képmutató gyakorlat ..
/

w.blog.hu/2010/04/29/hajnali_reszegseg_19

Lone Wolf 2010.05.04. 06:21:15

Abortuszügy kapcsán azt hiszem már máskor is mondtam, hogy itt, elsősorban nem a törvények szigorítására kellene játszani, hanem, a felvilágosításra és megelőzésre. No meg egy élhető ország megteremtésére, ahol az emberek be merik vállalni hogy gyereket szüljenek, és neveljenek.. ENNYI!

MenyétAKasztanyét 2010.05.04. 11:36:22

Az ORTT kapcsán szinte mindenki egyetért. Abortuszvitába pedig nem szállok be.

De: a szpot a 13-14 éves korosztálynak elég ütős, vélhetően még időben is lenne. Ugyanakkor tévét nem csak a 13-14 éves korosztály néz, hanem a kisebbek is. Az ORTT-nek kivételesen igaza van, amennyiben azokat is védi.

Egy 6-8 éves kislányt miért is kéne kitenni annak, hogy pofánvágja egy ilyen reklám? Miért gondoljuk, hogy neki is ideje elmagyarázni, hogy miről is szól a haszonszerzésen túl a szpot? A kisebbek 9 után többnyire nem néznek tévét, a célcsoport viszont még igen. Elérhetők 21 óra után.
Aki a hatóság álszentségéről papol itt, az most szerintem tévúton jár, és annak valószínűleg nincs korban a megcélzottnál kisebb gyermeke. Mert akkor értené, hogy miért is nem mehet 21 óra előtt a szpot.

nyílméregbéka 2010.05.04. 13:16:47

@f.m.j.: "Mert azt meg én nem hiszem el, hogy az évi 40 valahányezer abortusz mind lehetetlen helyzet miatt történik."
Nagyon sok nő nem szedhet fogamzásgátlót eü. okból, a zember meg cseszik gumit húzni. Ez adja a 40ezer jó részét. Aztán van olyan primitív réteg, aki egyszerűen a fogamzásgátlás egyik változataként tekinti az abortuszt. Na, _ezeket_ tényleg tökön kellene rúgni.
@MenyétAKasztanyét: De Menyét! A célcsoport 21.00 után már valószínűleg pont teherbeesik :-) Pont hogy délután, a suli és a buli között néznek némi tévét.
Az nem baj, hogy a 6-8 éves kislányt pofán vágja a Józsibarátból ömlő primitív kajabálás? Vagy a főműsoridőben sugárzott Győzike? Szerintem ez a kettő az erkölcsi érzéket és az agysejteket pont egyenlő arányban pusztítja!

MenyétAKasztanyét 2010.05.04. 14:24:24

@nyílméregbéka: a kicsikre (sőt, nagyokra is) a Mónika, Győzike és Józsi is gáz. De nem hiszem, hogy ettől kellene függővé tenni egy ilyen szpot vetítését. Legjobb lenne, ha egyik sem vágná pofán az embert. Ugyanakkor azzal indítottam, hogy az ORTT megítélésével kapcsolatban nincs vitám. :)

lapointe 2010.05.04. 23:44:13

Két kamasz anyjaként (egy lány, egy fiú) teljesen egyetértek veled! Megnéztük a filmet együtt itt a neten, utána beszélgettünk a dologról.Nekem is, nekik is az a véleményünk, hogy álszemérmes és képmutató a környezetünk. A fiam osztályában (7-es) nem sikerült megszervezni egy felvilágosító órát, mert egyes anyukák szerint "zavarba hozná" a lányokat, akik "szégyenlősek". Közben a hétköznapokban állandó táma a szex, egyes fiúk üres délutánjaikon pornóoldalakat nézegetnek, a látottakat persze másnap megosztják a többiekkel. A lányok vihognak. Áhh...

f.m.j. 2010.05.05. 08:42:39

@nyílméregbéka:

Értem. Mégis igazam van, amikor azt mondom, hogy kényelmi, önző szempontok vannak többségében ebben a 40ezerben. És nemcsak a nőé, mert ugye ketten kellenek, hogy élet keletkezzen odabe'. Szóval ha nem szedhet (kizárólag egészségügyi okokból fogamzásgátlót, nem mert lusta, trehány, a pasija meg "nem hajlandó" /he??/ gumit húzni) akkor élete végéig a saját elvett magzatának haláltusáját nézetném a PASIVAL... egyébként a gyógyszer mellett egy csomó megoldás létezik, de szerintem ezek a nők nem is konzultálnak a dokijukkal, mert szarnak bele.
Felvilágosítás, megelőzés, ez a lényeg. Cél: igenis legyen a kevesebb abortusz.

süti beállítások módosítása