Skip to content


       Szűrés lista

Itt az idő: miniszteri fizetés(vissza)emelés!

Szívből gratulálunk drága Fidesz, ez így elsők közti törvényjavaslatnak egyszerűen csodás!

Mi is lehetne ösztönzőbb a vadiúj miniszterek számára, mint a fizetés(vissza)emelés...

A történet röviden:

2009.május 18-án fogadta el az Országgyűlés a Bajnai-kormány első törvénymódosítását, amely az állami vezetők juttatásait hivatott csökkenteni a válság miatt. Három fő eleme volt:
- az állami vezetők nem válthatják meg pénzben a ki nem vett szabadságukat, ha hatáskörgyakorlásuk megszűnésétől számított harminc napon belül ismét állami vezetővé választják őket
- a miniszterelnök, a miniszterek,  államtitkárok nem jogosultak jubileumi jutalomra, csak a szakállamtitkárok
- egy mondat, miszerint "A miniszter alapilletményét a miniszterelnök át nem ruházható hatáskörében legfeljebb 15% -kal csökkentheti"

A Fidesz nem szavazta meg a javaslatot, mert porhintésnek tartotta. Répássy pörgött is rendesen az ominózus vitán:


"(...)Talán ismert önök előtt, biztosan ismert, hiszen eddig 54-szer szavazott róla az Országgyűlés, hogy 2006-ban benyújtottunk egy olyan törvényjavaslatot, amely a miniszteri és állami vezetői illetményeket a 2002-es szintre csökkentette volna vissza. Ez 2006 óta 54-szer került az Országgyűlés elé, pontosabban 54-szer utasította el a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége ennek a javaslatnak a napirendrevételét.
(...)
Nos, tisztelt képviselőtársaim, tehát a 2002-es szabályokhoz való visszatérés nemcsak a társadalom igazságérzetével lenne adekvát, hanem azzal a bizonyos takarékossági programmal is, amit a kormány meghirdetett. Könnyű úgy 15 százalékot csökkenteni, hogy közben a miniszterek fizetése még így is 2,5-szerese lesz a 2002-es fizetésnek. Tehát több mint 150 százalékkal nőtt, bocsánat, több mint 180 százalékkal nőtt a fizetése a minisztereknek, ez körülbelül 150 százalékkal lesz több egy 15 százalékos csökkentés után, mint 2002-ben. Úgyhogy az, hogy magukon kezdik a spórolást, az természetesen relatív kifejezés. Ahhoz képest kezdik magukon a spórolást, hogy előtte megemelték 180 százalékkal a miniszterek fizetését.
(...)
Nagyon bízom benne, hogy módosító javaslatainkat megfontolják, és a miniszterek illetményét egyébként nem a 461 ezer forintra kérjük visszavinni, hanem azt kérjük, hogy a 2002-ben érvényes szabályok szerint, az akkori illetményalap megfelelő szorzói szerint számolják ki. Ez nagyjából a jelenlegi fizetésnek körülbelül 50 százaléka lenne, de nem 461 ezer forint. Ez a javaslatunk, hogy erre térjen vissza a miniszteri illetmény.(...)"

 

Ehhez képest (hiába, változnak az idők, miniszterek) most pénteken sikerült benyújtani egy olyan törvényjavaslatot, amiből kikerült a 15%-os rész, kvázi ennyivel (vissza)emelnék a miniszterek fizetését. Vissza a 2002-es fizetés 2,5-szeresére, csak hogy Répássyt idézzem.

Semmi csökkentés, pláne nem 50%..... Természetesen a hivatalos híradásban erről a momentumról egy szó sincs. Szép volt, fiúk! Biztos örültök, hogy ezt már nem tudja leszavazni az MSZP.


(fotó:fidesz.hu)
 

Frissítés: válasz a felvetésekre

"A Fidesz szerint a párt által kezdeményezett törvényjavaslat alapján változatlan marad az új kormány tagjainak fizetése.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője vasárnap az MTI-vel ezt annak kapcsán közölte, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra: a Fidesz által a kormányszerkezetről benyújtott törvényjavaslat része, hogy eltörölnék a Bajnai-kormány kezdeményezésére egy évvel ezelőtt elfogadott 15 százalékos miniszteri fizetéscsökkentést.

A fideszes politikus közleménye szerint a miniszteri fizetések változatlanok maradnak, és mivel az eddigi 16 helyett mindössze 8 miniszter lesz, a jövőben a kormánytagok kettő, egyes esetekben három korábbi miniszter munkáját végzik el egyedül „Az MSZP-kormányok miniszterei sok esetben egyetlen fillér fizetést sem érdemeltek volna gyalázatos teljesítményükért, az új kormányban azonban olyan emberek foglalnak helyet, akik teljesen mást és másképpen fognak tenni, felépítik a nemzeti együttműködés rendszerét” – fogalmazott Szijjártó, aki úgy vélte, miközben a Fidesz a nemzeti együttműködés rendszerének felépítésén dolgozik, az MSZP „álhíreket gyárt”.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján arra a felvetésre, mely szerint a szocialisták kifogásolják, hogy a pénteken benyújtott fideszes törvényjavaslatokban nem szerepel a miniszterek fizetésének 15 százalékos csökkentési lehetősége, úgy reagált: ezt a kérdést nem ezekben az előterjesztésekben szeretnék rendezni, hanem a köztisztviselők jogállásáról és javadalmazásáról rendelkező törvényben. „Jobban szeretnénk azt a rendszert, amikor a kormány tagjai az úgynevezett együtt sírunk, együtt nevetünk elv alapján kapják a javadalmazásukat” – fogalmazott." (MNO)

Címkék: fidesz pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr892005818

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miniszteri fizetések 2010.05.16. 23:42:44

 A Fidesz ellenzékben 54-szer nyújtott be törvényjavaslatot a miniszteri fizetések csökkentésére; kormányra kerülve viszont nem csökkentette a miniszterek fizetését. A Fidesz ezt az ellentmondást azzal magyarázza, hogy az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tkgabor 2010.05.16. 09:17:18

Ki vette komolyan őket? Így járt. Én ezen most meg se lepődtem. Tudni kell mire számítsunk srácok...

f.m.j. 2010.05.16. 09:25:37

sebaj, van egy jó hír: a Vastagbőr továbbél, és örök ellenzéki marad :)
anélkül, hogy visszasírnánk az mszp-t...

Smacika 2010.05.16. 09:25:59

Aki hazudik az lop, aki hazudik az csal, hazudni csalni...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.16. 09:30:04

Már akkor, mikor Répássi pörgött, gondoltam, hogy mekkora idiótaság a 2002-es fizetésre visszaredukálni a miniszteri illetményeket. Természetesen populizmus volt a javából. De ez! Hát, Vastagbőr.
Viszont van egy kérdésem. A törvény szövegében ez áll:
"A miniszter alapilletményét a miniszterelnök át nem ruházható hatáskörében legfeljebb 15% -kal csökkentheti"
A miniszterelnök valamikor is csökkentette 15 %-kal a miniszterek alapilletményét???? Szerintem nem történt ilyen, de lehet, hogy csak az előítélet beszél belőlem.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.05.16. 09:36:31

Annyira várható volt, hogy a fizetéssel kezdik. Hogy szakadna rájuk a kupola!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.16. 09:40:07

@Noname Cowboy: Az nem lenne baj, ha a fizetéssel kezdenék. De, mondjuk az enyémmel! És emelnék. :)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.16. 09:41:00

@Noname Cowboy: Látod, milyen vagyok! A bundámat is el kellett adjam, hogy megéljek! Így meg kinek kell egy kopasz maci? :(

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2010.05.16. 09:49:08

én csak azt nem értem a csökött agyammal, hogy az elempés meg a jobbikos fiúk és lányok, mi a f.szért nem csapkodták az asztalt ez ellen?
a kampányuk szinte csak erről szólt, és most itt van, és ők nem csinálnak semmit, csak ülnek és néznek, mint a hal a szatyorban.
tudom, nem tudtak volna semmit sem tenni a fidesz 2/3-ada ellen, de ha annyit elérnek, hogy ez az egész kikerül a médiába, akkor már jó, és nekik akkor is megmarad a kib...ott nagy pénzük, és nyugodt szívvel tárhatják szét a kezüket mondván, hogy mi szóltunk...

civilkontrol 2010.05.16. 09:58:54

Grat. a vegytisztán demagóg hatásvadász poszthoz... Hahasználni ugyan nem használ, viszont legalább káros.

A kevesebb mindig több ugye.
Te csökkentheted a miniszterek fizetését 80%-al is, majd behozzák a 101 bizottsági tagság után járó juttatásból.

Ideje lenne kicsalogatni a mindenkori pol. elitet ebből a gyermekded igéret versenyből.

Gyelekek, az nem működik, hogy egy miniszter annyit keressen, mint nálunk (multi) egy középvezető! Akár szimpi, akár nem, ezek az arcok 16 órákat dolgoznak naponta és a felelősségük nagyobb, mint egy sebészé!

Saját magunkkal szúrunk ki, ha csökkentést sugallunk (sajtó) pl. mert etető lónak ne kösd be a száját.
Én épp forditva csinálnám.

Legyen egy miniszternek, o.gy. képviselőnek milliós nettója, viszont nincs más tagság! Egy miniszteri feladat épp elég egy embernek, kizárt, hogy legyen még 6 bizottsági baromsága, úgysem tudna rá odafigyelni. Nem lehet máshonnan érkező jövedelme sem.
És ha a milliós fizetés ellenére csitelésen éretik, rögtön itélő biróság, vagyonelkobzás, börtön, viszonlátásra.

Egy miniszter keressen messze átlagon felül. És az átlagon felüli bérért átlagon felüli követelményeket támaszthatunk.

Marcellusca 2010.05.16. 09:59:39

Assenem túúúdom, hogy mos' háborogjak vagy röhögjek. :)

Felháborító és egyben röhögök (kínomban), hogy semmi nem változik.

Émmegmontam!

Sííva 2010.05.16. 10:06:13

Úgy tudtam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak a neve változott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eddig paraziták voltak, most élősködők!!!!!!!!!!!!!

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.05.16. 10:12:56

@civilkontrol: Nem értek egyet. A miniszterek így is kapnak milla felett a juttatások miatt. De asszem nem nagyon láttam minisztert bizottságokban. Persze lehet, hogy én tudom rosszul. Mondjuk ez a 15% nem nagy pénz, ezek csak apróságok.

jozicsenko 2010.05.16. 10:15:32

@civilkontrol: tudod ezzel nem lenne baj: keressen bőven

a vissaztérés bizony pár ilyen apróságot is takar

-határozott idejű szerződésük van, nem? (négy évre)
-a szabadságokat mindig átviszik a következő évre, nem? (pedig három hónap nyáron töküres, nem?)
-az átvitt szabadságokat a végén kifizetik nekik, nem?
-és a végén végkielégítést is kapnak, nem?

mondom, a fizetést nem sajnálom tőlük (dehogynem), de zavar, ha ezek pont ugyanolyan fapofával belenyúlnak a közösbe és viszik amit érnek (mert bizony van ugye költségtérítés, szabadságmegváltás, stb)

márpedig ezzel ezt teszik és pl Demszky ezzel mentik majd meg ősszel, Tarlós meg nézhet bután, hogyezthogymiaf.szvan: a 6. ciklust kezdheti a mester, ha fél év alatt a ballib média lehúzza őket a mocsárba :-))

civilkontrol 2010.05.16. 10:17:21

@Tzimisce:
Könnyen lehet, hogy igazad van. Képletesen értem.
Egy miniszter keressen mocskos sokat, de semmi, azaz konkrétan SEMMI más dolga nem lehet! Másért pénzt nem kaphat, az meg magától értetődik, hogy a pol elit minden tagja vagyonosodásival kezd és azzal is fejezi be a ciklust. Ha nem annyi a bevétel, amennyinek lennie kell, akkor gond van.

jozicsenko 2010.05.16. 10:18:56

@jozicsenko: ui: a munkatörvénykönyvét pont pár éve módosították: az elöző évi szabadságot pénzzel megváltani nem lehet (a gyakorlatban persze ált 3 hónapig lehet átvinni), ki kell venni

ok, hogy kisgéza minimálbérest megszivatja a multi -megteheti- csak ott ált. a szabadságot kiírják, a cég nyer, a munkavállaló szív, miközben kisgéza asszisztál a főnökének

itt viszont épp fordítva van: az országgyűlés apparátusa asszisztál a jogsértéshez?
mert az alkalmazottaik (a 386 gyanúsítottjelölt) csalással jutnak pénzhez:
1. felhalmozzák a szabadságokat
2. pénzért meg is váltják utána

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.16. 10:19:51

@civilkontrol: Vagyonosodási és apeh bevallás együtt. A vagyonosodásiba azt ír, amit nem szégyell. Az apeh bevallásban azonban büntetőjogi felelősséggel tartozik.

civilkontrol 2010.05.16. 10:19:54

@jozicsenko:
Egyetértünk. A kiskapus disznoságoktól nekem is gyújtogatni támad kedvem.
Ezeket a kiskapukat kell bezárni (költségtérités szerintem maradhat unlimited, de mindenről számlát! ha kiderül, hogy csit van, akkor újfent rögtön itélő) és helyette adni 1 db végtelenül korrekt fizetést.

civilkontrol 2010.05.16. 10:20:50

@Ásómaci:
Igen. Én is inkább teljes körű vagyonvizsgálatra gondolok.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.05.16. 10:22:38

Szerintem is legyen fejenként nettó pármilliós fizetésük havonta, de emellett ha valamelyik egy tollat elsikkaszt már azért lőjék fejbe a Hősök terén ötezer japán turista előtt.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.16. 10:24:03

@civilkontrol: Hátha nem írna bele ilyeneket a veresjani, hogy van egy 25 éves utánfutója, semmi több. Mindenesetre ki kellene ezeket a dolgokat a családra is terjeszteni. Tudom, hogy ez jogellenes lenne, de ez az élet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.16. 10:24:57

Ez igen.Vasárnap is poszt.Azért a szoci éra alatt a vasárnap legalább sünnap volt.Tényleg egy új országban ébredtünk.:))
A címkéknél a pofátlan és fidesz szavak közé nem kéne vesző?:))
Há mér báncsátok őket? 8 évig koplaltak!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.16. 10:28:27

@Tigeri: ????
Ja, nagyon le vannak fogyva. Lóg rajtuk a gatya.
Mondjuk én úgy gondolkodok, hogy szép, és jó, amit írtok. Meg persze így kellene, hogy bazimagas fizu, de ha lop, akkor lmpvs. De ez úgysem fog működni. Én már megelégednék azzal is, hogy ha lopnak, ne annyit, mint az előző, és legalább nekünk is jó legyen. Megalkuvó vagyok, vagy csak realista?

EasyRight 2010.05.16. 10:38:18

@Ásómaci:
Emelik a te fizetésedet is, nyugi.
El.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.16. 10:52:25

Amúgy a témához visszatérve:Akkor azt mondtuk 15% az lóf@sz!
Most meg ők mondhatják:Uuugyan gyerekek 15% az lóf@sz!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.16. 10:56:57

Erről a posztról egy történet jut eszembe. No meg a mai magyar valóságról. William L. Shirer írta le a Harmadik birodalom felemelkedése és bukása c. könyvében, hogy az 1930-as évek közepén illetve, amikor a német gazdaság már elég nagy iramban szárnyalt, viszont a jogokat megtépázták, volt egy vicc. Akkoriban szocialista jólétet hozott Németországban Hitler.
-A németeknek már éhen halni sincs joguk.

A mostani helyzet Magyarországon, a szocialista-liberális kormányzás hozadékaként az, hogy jogod van mindenhez, de igazán éhenhalni van jogod!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.16. 11:20:21

És megint a témához:Figyi Laspalmas!Azé' számold bele az inflációt,meg hogy a szocik pofátlanságban magasra helyezték a lécet.Viktorék meg felhatalmazást kaptak a néptől ugye....

jágör68 2010.05.16. 11:28:25

Azért ez a "Bajnai- kormány csökkentette" duma elég hamiskás.
Épp itt írtatok róla, hogy 800.000 Ft- nyi cafeteriát kapott az összes semmirekellő, amiért ilyen virágzó országot építenek nekünk...
Mint Kubában, É- Koreában: az elvtársak a jegyrendszerben maguknak számolatlanul gyártották a jegyeket... Na bumm
Amúgy, ha ezt a parasztvakítást szüntetik most meg, akkor kb ugyanott leszünk.

kuki123 2010.05.16. 11:34:00

@laspalmas: én kurvaára leszarom hogy emelnek...

jelenleg 130-as nettóm van
na ezt 2,5x-er emelik az 325e ...úgy szarom le hogy a fidesz mit csinál az elkövetkező 4 évben hogy úgy még dolgot nem szartam le

és ezt kurva komolyan gondolom

anyámé 140e lenne apámé 250e havonta...hogy de leszarnánk a politikát sőt lehet fideszes lennék

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.05.16. 11:46:12

Remélem csődbe viszik az országot, megérdemlik az emberek.

Donna (Cara)mba 2010.05.16. 11:53:06

@f.m.j.: Ezt írod:
"sebaj, van egy jó hír: a Vastagbőr továbbél, és örök ellenzéki marad :)
anélkül, hogy visszasírnánk az mszp-t..."

Jó hallani:)))))) Vbőr forever!

Amúgy meg elvtelenségnek tartanék még 10 forint fizetésemelést is! Mégis, hol élnek honatyáink, anyáink? A valaha volt nagy Brit Birodalmat igazgatják netalántán, kismillió gyarmattal?
Ez a 15% egészen bizonyos, hogy nem hiányzik annyira égetően a zsebükből, mint amekkora szembenállást váltanak ki vele a népnél. Miért nem gondolkodnak, mérlegelnek?
Felejt a nép, de azért ezek az első elvvel és széllel szembe menő gesztusok elég tekintélyes rombolást képesek végezni.
Ja, és hol volt a Jobbik, kérdezem most már én is?

Milyen világból verbúválódott megint ez a csapat? Ezek azt hiszik, hogy köznép 600-700 ezres havi fizetésből él? Nekik nincs felelősség a vállukon? Egy mentősnek nulla a felelőssége? Négytagú jobbmódú vidéki család kéthavi összjövedelme...
Azt se bánom, ha kapásból rávágják, hogy színtiszta demagógia, amit írok. De jobb ha tudják, sokan miképpen vélekedünk. Hiszen eddig még semmit nem tettek a plusz pénzért. Majd, ha le is tesznek az asztalra valamit, majd akkor lehet fizetésemelést kérni. Ahogy munkahelyeken szokás. A képviselőség is tulkép egy munkahely. Vagy díszklub?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.16. 11:57:39

@Donna (Cara)mba: Szia, régen láttalak. Valahogy mindig elkerüljük egymást.

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.05.16. 11:58:04

@Ásómaci: Olyan hülye lennék, hogy csak egy szavukat is elhiszem, akkor igen.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.05.16. 12:00:53

@bi2025: Ah, ez így már világos. Csak nem kellene általánosítani. Mellesleg reménytelenségben, ha valaki reményt nyújt, azt könnyű elhinni. Főleg 8 év ilyen kormányzás után. Még, ha tudjuk, hogy hazudik, akkor is elhisszük, mert el akarjuk hinni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.16. 12:03:23

@bi2025: @Ásómaci: Mondjuk én sosem szavaztam a fideszre.Maszoposból lettem jobbikos,de pár hónapja már én is azt mondtam,hogy ezeknél még a Viktorék is jobbak lennének.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.16. 12:10:41

Igenigen! Vastagbőr forever! A vastagbőr örökké ellenzéki marad! És további hangzatos marhaságok...
Hitessétek csak el magatokkal, hogy ha százéves korotokig itt lámpavasaztok, akkor aztán kívül álltok az egész ótvar rendszeren, nektek aztán semmiféle felelősségetek abban, hogy is áll a környezet, amiben éltek! Lámpavas, zsidók, cigányok, komcsik! Lehet rágyújtani, mi megtettük a magunkét a mai napon is az ország üdvéért.

Kartal (rezervált) 2010.05.16. 12:20:22

Én ezen már pénteken kiakadtam, valamelyik újságban - nem neten - olvastam a hírt.

Kartal (rezervált) 2010.05.16. 12:27:33

@El Topo (Sgt. Elias): tudod mit? igazad van! holnap puskát kerítek, és elkezdek lövöldözni. az jobb lesz???
mégis, mi a faszt kellene csinálni?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.16. 12:30:28

@Kartal (jogsértő fekete mellényben): Jaj ne már!Tudod,hogy ő milyen.Ilyen az egyénisége.Rosszul lenne ha nem kötekedne néha.:))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 12:37:39

@El Topo (Sgt. Elias):

Te is itt lógsz 7/24, így nem igazán értem ezt a kommentet

kuki123 2010.05.16. 12:38:04

@Tigeri: jah bizony burzsuj család vagyunk:
én 130-15e benzin(115) villamosmérnöki diploma (nem olyan mint az előbbi...videós) és ez kurva szar fizetés
apám 100e (35 éves munkaviszonnyal)
anyám 70e (35 éves munkaviszony)

burzsuj bizony

Kartal (rezervált) 2010.05.16. 12:38:13

@Tigeri: kötekedjen, csak hülyeségeket ne írjon. Mégis mit tudunk tenni az ellen, hogy a fityisz bért emeljen a saját embereinek?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 12:39:05

A videót meg hanyagoljuk itt, oké?

Kartal (rezervált) 2010.05.16. 12:39:42

@volánrulz: most nem azért, de ezt a pénzt lassan én is megkeresem érettségivel... mondjuk három műszakban gyilkos egy munkát végzünk, az tény.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.05.16. 12:40:23

Már az elmúlt 8 évben sem értettem, miért kell a Fidesznek a miniszteri fizetéseken rugóznia, a miniszteri jövedelmek még így is messze elmaradnak a versenyszféra vezetői béreitől, pedig ez sem igényel kisebb hozzáértést, a felelősség meg még nagyobb is.

picur3ka 2010.05.16. 12:40:54

Mintha Lendvai Ildiko csusztatasat olvasnam. ' A Bajnai kormany csodat tett'

El akarnak torolni egy rendeletet, amellyel mar 2006-ban sem ertettek egyet. Beszaras.

Kulonben igen kicsiny az alapfizetesuk europai viszonylatban.

kuki123 2010.05.16. 12:41:22

jah multinaci cég (egyébként kurva jól megy a cégnek) fizetés emelés nem érte el az 5% átlagban
legalább is alul

örüljünk hogy van munka és fizetnek

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.16. 12:42:48

@laspalmas: Azért nagy munka neki felvilágosítani ezt a buta bandát.:))

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.05.16. 12:42:58

(Amúgy meg a törvényjavaslat mintha elsősorban a kormányzati szerkezetről szólna, s nem arról, hogy csökkentheti-e a főnök 15%-kal a fizetést, vagy sem.)

kuki123 2010.05.16. 12:43:23

@Kartal (jogsértő fekete mellényben): azé mondtam hogy ha nekünk is 2,5xörös akkor fideszes leszek

olyan fogyasztás lenne hogy ihaly csuhaj

bunko_jobbos 2010.05.16. 12:43:26

Gondolkozzatok már!

Eleve fele annyi miniszter lesz! Érthető már?

Egy kicsit lehet, hogy többet kapnak, de fele annyian! Na, a szorzás az általánosból megvan még?

dr. Aullah 2010.05.16. 12:43:41

Sok mindenre számítottam... tudtam, hogy semmi változás nem lesz... de ez már POFÁTLANSÁG! Dögöljenek meg! Hihetetlen mekkora pofájuk van!

kuki123 2010.05.16. 12:43:55

@laspalmas: bombát robbantottatok :D

kuki123 2010.05.16. 12:44:58

@Aullah: hát köszönjétek a 2/3-adnak
úgy megszavazza magának mint a sicc

Kartal (rezervált) 2010.05.16. 12:45:53

@picur3ka/mesterhazymiklospart: ezért a munkáért? amit (nem) végeznek? mit várnak, menni legyen? tegyenek le az asztalra ők is valamit, és lehetőleg ne csizmát, akkor járhat a szájuk, hogy kevés a fizetésük. én a javadalmazásukat egyenesen az ország gazdasági fejlődéséhez kötném. recesszió van? öcsém, akkor nem kaptok fizut, mert szarul dolgoztatok! sőt, feleljenek ők is a vagyonukkal a rájuk bízott javakért!
mindjárt jön topo és aszongya: szép álmokat! és igaza lesz.

Kartal (rezervált) 2010.05.16. 12:47:46

@volánrulz: na ezt nem tudják az okosok felfogni. én is vásárolnék, ha lenne miből. ha meg nincs fogyasztás, nem lesz termelés sem... áh mindegy

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.05.16. 12:47:53

@laspalmas:
Amúgy meg az eddigi miniszteri posztokból vagy szuperminiszteri lesz vagy államtitkáir - ez a 15%-os dolog csak előbbieket érinti, a többiek meg államtitkári fizetést kapnak az eddigi miniszteri helyett. Persze, érdekes kérdés, hogy hányan.

LeiterJakab 2010.05.16. 12:48:50

Nekem úgy tűnik, hogy a poszt jegyzőjének nem erőssége a szövegértés. A posztban ez áll: "Ehhez képest (hiába, változnak az idők, miniszterek) most pénteken sikerült benyújtani egy olyan törvényjavaslatot, amiből kikerült a 15%-os rész, kvázi ennyivel (vissza)emelnék a miniszterek fizetését."
Ezek szerint tehát a törvényszövegből elhagyják a következő részt: "A miniszter alapilletményét a miniszterelnök át nem ruházható hatáskörében legfeljebb 15% -kal csökkentheti"
Kérdem én, ez hol "kvázi (vissza)emelés"?!
Ez annyit jelent, hogy a ME-től elveszik a csökkentés LEHETŐSÉGÉT.
Hol van itt szó emelésről? Nem tudok róla, hogy az előző ME minden miniszterének alapilletményét 15%-kal csökkentette volna. A poszt tehát csúsztatás.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.05.16. 12:49:04

@Kartal (jogsértő fekete mellényben):
Ez zseniális ötlet, biztosan mindenki kezét-lábát törné, hogy miniszter lehessen és ne főosztályvezető a Telekomnál, ugyananazért a fizetésért. :]

Kartal (rezervált) 2010.05.16. 12:49:29

@bunko_jobbos: marhára nem érdekel mennyien vannak, az elv a lényeg. ahogy odakerülnek, rögtön az első három dolog között van a saját fizetésük emelése. nem mintha meglepne, de azért mégis, menyjenek a 'csába!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.16. 12:49:33

@volánrulz: Na,arra a villamosra sem ülnék fel! :))
Bocsi én úgy emlékeztem,hogy buszvezető vagy.Talán a neved miatt is.Így már más.:((

szmoker (Homo Trollicus) 2010.05.16. 12:53:37

@El Topo (Sgt. Elias): mostantól van az, hogy szűrlek téged, pedig még Bezut sem.
Te kivert fasz, te.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 12:55:25

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Mindjárt megsajnálom őket.
Tudsz róla, hogy beadtak egy olyat is, amit Répássy emlegetett folyton? Kétlem, mert nem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.16. 12:56:20

Hát igen, ezt nem vártam! Pedig a 200 fős Parlamenttel együtt ez elég ütős spórlás lett volna.

@LeiterJakab: Nem annyira csúsztatás. A lényege az, hogy nem tartják be azt a választíási ígéretet, miszerint 50%-kal csökkentették volna a miniszteri fizetéseket.

@Kartal (jogsértő fekete mellényben): Ezt már egy páran kifundálták, és nem is lenne hülyeség.
Mindjárt kiderülne, ki a megélhetési politikus.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 12:57:12

@TuRuL_2k2:

Arról szól, de ugye ott írnak a fizetésekről is.
3 lehetőségük volt:
-érintetlenül hagyni a Bajnai-félét
-csökkenteni a fizukat, elvégre ők nem "népnyúzó kormány"
-kivenni a -15%-ot

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 12:58:38

@bunko_jobbos:

Gondolkozz már!

Szerinted Szoci Pistabá és Ferifan Marikanéni tudja, hogy hány miniszter volt/lesz?

picur3ka 2010.05.16. 12:59:27

@laspalmas:

Nem, de ennek a szovegresznek az eltorlesebol nem kovetkezik, hogy fizetes emelest kapnak.

picur3ka 2010.05.16. 13:01:03

Ja, es egy kifejezetten jo hir: Ujra van tagfelvetel az LMP-ben!

Donna (Cara)mba 2010.05.16. 13:01:31

@El Topo (Sgt. Elias): Ha nekem szántad a Vbőr forever! viccesnek szánt felkiálltásomat, kézséggel elismerem, nem volt túl vicces ezek szerint. De: nem dohányzom, és igen-igen ritkán írok ide...Még elnézést is kértem, mert nem érek rá. Valóban. Dolgozom. Még.

A Vbőrt nekem nem kell dícsérnem, mert a kommentek sokasága önmagáért beszél. És igen: legyen egy kontroll, az a média feladata. Meg a civil, felelős társadalomé! És egy ilyen különleges műfajé is, mint a blog, amely a civil szféra és a média között helyezkedik el. Ő is akkor hiteles, ha felvállalja a tájékoztatás felelősségét és a civilek közötti eszmecserét, mert különben hol találkoznánk az ország minden zugából? Tán a Duna jegén?
Sztem a 21-ik században mintha a háló praktikusabb lenne. Én innen is tájékozódokarról, hogy: mit ír a poszt, miképp reagálnak rá a kommentelők. Nem elhanyagolható információ. Ha hatalom lennék, be is kukkantanék néha ide:))))))

Szóval fenntartom, még ha szánalmasnak találod is: Vbőr forever!

Vagy szerinted forradalmi helyzet van most Magyarországon, és aki nem megy ki az utcára lőfegyverrel, az gyáva ellenforradalmár?;-DDDDDDDD

Eleddig elfogult, de okos voltál. Szedd szépen elő az eszed, vagy ha kifáradtál a munkádban, pihenj picinykét, és mindjárt fitt leszel újból:-D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 13:03:36

@Kartal (jogsértő fekete mellényben):

Erről Szabó Zoltán (MSZP) vitabeli felszólalása ugrik be:

"Az a lényeg, hogy önök arról kívánnak intézkedni, hogy egy miniszter ne keressen ebben az országban annyit, mint egy nem túl jól menő, mondhatnám, eléggé veszteséges vállalat felsővezetője; ennyit egy miniszter ne kereshessen. Ha azzal a fizetéssel, amit egy miniszter ma kap, nem a 15 százalékos csökkentés után, hanem még azelőtt, megkínálnák egy nem túl jól menő bank valamelyik vezető beosztású tisztségviselőjét, az, tisztelt képviselőtársaim, árkot röhögne önök köré. Ezt szeretném önökkel tisztelettel közölni.

Egyébként pedig hogy egy magát szociáldemokratának valló párt miniszterelnöke az üzleti életben meggazdagodott, és akár milliárdos, nem tudom, hogy ezen mit kellene szégyellni. Ha vissza tetszenek emlékezni annak a bizonyos orosz hercegnek a mondására, akinek a palotáját a csőcselék fel akarta gyújtani, azt mondta: de hát én ezt nem értem, úgy tudtam, a szocialisták nem a gazdagság, hanem a szegénység ellen harcolnak. Így van."

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.16. 13:10:40

@Donna (Cara)mba:

Először is le kell szögeznem, hogy viszolygok a forradalmaktól, és most nincs is forradalmi helyzet. A felelőssége pedig mindenkinek más. Nem kell puskával zavargászni senkit, legalábbis nektek semmiképpen.
De az én személyes benyomásom az egész vastagbőrről, meg az összeverődött közösségről az, hogy ez itt egy gőzleeresztő szelep, és annál egy grammal sem több.
A menetrend minden nap ugyanaz, mint egy jól működő pályaudvaron.
Jön a poszt, megérkeznek a bloglakók, lámpavas, zsidózás, cigányozás, egymás intim testtájainak szagolgatása, slusz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.16. 13:12:43

@laspalmas: Ez esetben, aki a magas fizuért képviselő, az elmenne bankokhoz dolgozni.
Aki meg szeretne az országért tenni valamit, az maradna képviselő.
Ja meg hát a bankoknál nincs mentelmi jog mi?

Érdekes, amúgy, hogy én tudok rendesen dolgozni és felelősséget vállalni a nem egetverő fizetésemért. Ők miért nem?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 13:16:21

@LeiterJakab:

Amiről te nem tudsz, az nincs is, mi? Hehehe :)
Olvass csak utána annak a -15%-nak.
Ajánlott oldal:
www.meh.hu/kormany/allamivezetok/avjuttatasok20080508.html

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 13:17:07

@TuRuL_2k2:

Nagyon rossz ennek a dolognak az üzenete, egyszerűen nem lehet jól kommunikálni, erre gondolhattak volna.
Átalakítják, oké.
Több államtitkár, hááát....
Kevesebb miniszter, oké.
Több pénzért.....védhetetlen.

Lám, Ildinéni már be is lendült. Ezt nagyon eltolták Viktorék.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.16. 13:21:00

@El Topo (Sgt. Elias): A topolákozást kihagytad.:))
Egyébként meg ja.Egymás F@szát szopjuk mi akik így össze szoktunk.
Igen a vastagbőr gözleeresztő.A zsidók pénzelik ahogy a jobbikot is.
Amúgy itt a szitkozódáson kívül megy érdemi vita is és vannak értelmes hozzászólók RAJTAD kívül is.Bár gondolom TE ezt nem így látod.:))

Arp1 2010.05.16. 13:21:45

Az ilyen "keressenek a képviselők kevesebbet" beszólások hatalmas marhaságok. Bármelyik oldalon hangzik is el.

Belegondoltatok, hogy egy képviselő (vagy miniszter) mekkora hatalommal bír a közpénz felett? Egy rossz (korrupt, vagy csak hibás) döntés hatására milliárdokat bukhat az állam. Sajnáltok tőlük párszázezer legális forintot, aztán meg hűledeztek, amikor milliókkal kapnak zsebbe, és többmilliárdos károkat okoznak a korrupcióval az államnak és minden adófizetőnek.

Mit gondoltok miből fog Orbán "jól kormányozni"? Amikor bárki külföldre mehet dolgozni sokkal több fizetésért, meg a multik elviszik a legjobb munkaerőt, akkor Orbán majd képzetlen "ingyenmunkásokat" alkalmazva fog "kicsi és erős" államot építeni?

Vagy mehet minden úgy mint GYF idejében. Kifizetések zsebbe, BT-ken, Kft-ken keresztül. Kamu szerződésekkel, zsebbe milliók nemlétező "hatástanulmányokért". Törvényeket ügyvédi irodák fogalmazzák, szerződéssel, mert gondolom egy jogásznak állami alkalmazásban nem kifizetődő dolgozni.

Amit én látni szeretnék, az az, hogy az államnak dolgozók semmilyen, de semmilyen adóelkerülési technikát ne használjanak. Aki állami alkalmazott, az alkalmazott, és fizetést kap, SZJA-t, járulékot fizet. Ez többe kerül, mintha BT-ken keresztül fizetnének ki pénzeket, de ha az állam se tartja be saját adórenszerét akkor hogy várhatja el ezt bárki mástól?

LeiterJakab 2010.05.16. 13:21:56

Egy példa a MEH honlapjáról:
Hiller István miniszter illetménye:
2008.01.01-jétől - 1 296 300,-Ft
Azóta nem változott. Hol van itt az a tavalyi 15%-os csökkentés, amelyet ez a sunyi gazemberekből álló sunyi új kormány most sunyin visszaemel? Mitől visszaemelés ez így?
(Ha a MEH honlapján rossz adatok szerepelnének, akkor természetesen bocs, és akkor természetesen a honlap a jogsértő.)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 13:22:04

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

De ez nem csak egy szövegrész volt, alkalmazták is Bajnaiék, érted már?
2-3-szor belinkeltem az oldalt, ahol meg lehet nézni.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.16. 13:22:39

@laspalmas:

köszönöm a cenzúrádat, jó fej vagy.

nos ez csak egy link lesz, egy posztról:

offos.blog.hu/2010/05/14/tobbtudas_tobbtermeles

???? megfelel a cenzori bizottságnak ????

gyurmafiu 2010.05.16. 13:28:43

@f.m.j.: @civilkontrol: Jól kivan ez találva! Ha az igen tisztelt képviselő rendesen végzi munkáját az ülés teremben-?Mikor jut ideje a frakcióban elvégezni amit kell? Az autó szerelő vagy autót javít vagy horgászik? A
kettő együtt hogy működhet?

LeiterJakab 2010.05.16. 13:28:48

@laspalmas: Én ilyet nem mondtam, hogy amiről nem tudok, az nincs; kerüljük az inszinuációt, ha kérhetem. Az általad belinkelt oldalon sem találtam adatot az általános 15%-os csökkentésre (ettől még lehet, hogy volt - ez esetben kérem a segítségedet), arra viszont ugyanott találtam példát, hogy nem változott egy miniszter fizetése tavaly (lásd az előző hsz.-emet).

Rwindx 2010.05.16. 13:30:09

@Szekuriti Blogger: +1

Egyént miniszterből kevés van, tehát nem azon lehet spórolni vagy túlköltekezni. Szalainé "többet keresett" mint egy miniszter. Az fontosabb hogy mire és hogyan költik el a minisztériumok pénzét. Illetve hogy meg tudják-e oldani hogy ne legyen 100 vagy 1000 szalainé, meg jogi tanulmány fogorvostól meg ne nokiásdoboz pénzegységekről beszéljünk nap mint nap.Szerintem.
Persze ezzel kezdeni mindenképpen balfaszság.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 13:33:01

@LeiterJakab:

Igazad van, az övét tényleg nem csökkentette Bajnai, elvégre a szöveg szerint csak "csökkentheti", hát kihasználták. Én csak Szabó Imrét és Molnár Csabit néztem (2 kedvenc), az övék csökkent. De pl Szekeresnek csak 2008.04.30-ig vannak fent adatai, ennyit a MEH-ről.

gyurmafiu 2010.05.16. 13:34:23

@Arp1: Teljes mértékben ,igaz.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 13:36:19

@szorokin:

Az is nagy jófejség, hogy azt se tudod és nem is érdekel, miről szól a post, csak nyomod a saját okosságodat. Megtisztelő, hogy úgy mondjam.
A blogod nevét meg rakd ki a neved mellé, akkor nem kell linkelgetni.

picur3ka 2010.05.16. 13:36:51

@laspalmas:

Alkalmaztak, vagy sem, mivel fele annyi miniszter van, a -15%- hoz kepest, annak eseteben, aki most nincs, az tovabbi 85%-os megtakaritas.

Akkor sem ertettek ezzel egyet, te magad is irod.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 13:44:12

@LeiterJakab:

Nem fogunk összeveszni :))
Azt nem nyálaztam végig, hogy az általános csökkentési lehetőséget hány miniszteren alkalmazták ténylegesen, mert szerintem nem ezen van a hangsúly.

Az egyszeri ember elolvassa a Blikkben, hogy
"A Fidesz tegnap három törvényt benyújtott. Az egyik, a kormányzati átalakításról szóló törvényjavaslat eredményeként a miniszterek és az államtitkári fizetések 15 százalékkal emelkednek. Pedig pont a Fidesz az, aki a legjobban felemelte a szavát a nagyobb és drágább bürokrácia ellen. Korábban azt ígérték: az állami vezetők fizetését a 2002-es, vagyis a nyolc évvel ezelőtti szintre csökkentik vissza. "

és már-már visszasírja Gyurcsányt. A részletek senkit nem fognak érdekelni, az első benyomás a legfontosabb. Az meg már megvolt.

LeiterJakab 2010.05.16. 13:45:20

@laspalmas: Igen, ahogy írod (és ahogy korábban már én is írtam), ez csak egy lehetőség volt a ME számára, amellyel adott esetben, adott időre élhetett. Ez a lehetőség a törvénytervezet szerint már nem fogja megilletni a ME-t, ez azonban nem jelent automatikus 15-os (vissza)emelést, hiszen 1. nem volt általános csökkentés a törvényi szabályozáshoz képest, illetve 2. ha adott esetben volt is csökkentés, az adott személyhez, adott miniszterhez kapcsolódott.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.16. 13:49:41

Inkább jól megfizetett tisztességes miniszterek, mint alulfizetett trükközők...

Szóval ez a poszt demagóg.

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.16. 13:49:46

Még a nap is másképpen süt, höhöhö!

A legszebb nem is a fizetésemelés, hanem ahogyan a degenerált fidesznyikek megmagyarázzák, miért is jó ez tulajdonképpen. Már régóta mondom, hogy ez a két tábor teljesen kompatibilis egymással. A véleményüket egyedül az határozza meg, hogy kedvenc pártjuk ellenzékben vagy kormányon van.

De közben nehogy megfeledkezzünk az ország legnagyobb problémájáról a MELLÉNYRŐL!!
Már meg is született a rettegők himnusza! Titkos forrásból arról értesültem, hogy legközelebb ezt fogják közösen énekelni a szocik és a fideszesek. Ez a Nemzeti Együttműködés közös nevezője! Harc a mellény ellen!)

http://www.youtube.com/watch?v=35sl3ewbpoU&feature=player_embedded#!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 13:52:24

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Majd valami matekos kiszámolja, hogy kevesebb miniszterrel, de több államtitkárral milyen lesz a mérleg.
Továbbra is a dolog üzenet jellegét hangsúlyozom, gondolj a Blikk-olvasókra.

Donna (Cara)mba 2010.05.16. 13:55:13

@El Topo (Sgt. Elias): Te mit kedvelsz a felsoroltakból?;-D

Csakhogy félreértés ne legyen, idemásollak:
"De az én személyes benyomásom az egész vastagbőrről, meg az összeverődött közösségről az, hogy ez itt egy gőzleeresztő szelep, és annál egy grammal sem több.
A menetrend minden nap ugyanaz, mint egy jól működő pályaudvaron.
Jön a poszt, megérkeznek a bloglakók, lámpavas, zsidózás, cigányozás, egymás intim testtájainak szagolgatása, slusz."

Nos, akkor egy jogos kérdés, ha már így előkerültek a motivációk:
Te melyik felsorolt lehetőségért/lehetőségegekért jársz a Vbőrre? :) Naponta!

Donna (Cara)mba 2010.05.16. 13:56:34

@Donna (Cara)mba: javít: lehetőségért/lehetőségekért

LeiterJakab 2010.05.16. 13:58:21

@laspalmas: Az üzenet akár így is szólhat: A 2009-et megelőző évek szintjére módosították a miniszterek illetményét. :)

Egy kicsit karcos 2010.05.16. 13:59:08

Akkor mégis igaz volt a tegnapi hír. Hát ennél többet vártam volna a Fidesztől.

Szó volt valami tizenpár pontról, amit legelőször elintéznek, talán még a kormányváltás előtt. Erre az első 3 egyikében fizut emelnek minden eddiginél méretesebb kormányuk számára.

Hát, menjenek a picsába...

Nem az a gond, ha viszonylag sokan keresnek, nem, de azért az nem lenne való nekünk, hogy kiemelkedően sokat keressenek. Aki szarul dolgozik, repüljön, ne félpénzért "dolgozzon". Ezt be lehetett volna építeni egy jó csomagba: költségtérítés számla ellenében, álláshalmozás nuku (ez lenne a legfontosabb), átláthatóság max. Végkielégítés minek határozott időtartamú szerződés lejártakor? Stb.

Volt itt olyan alapelv is , hogy hatalmi ágak szétválasztása. Most hány kormánytag lesz képviselő is, vagyis hányan lesznek, akik magukat ellenőrzik?

Ha az egészet ésszerűen újragondolták volna, akkor nem lenne kifogásom. Ez így viszont pitiáner cigánykodás, amit csináltak.

Vasazók, bodzagyűjtők tempója.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.16. 14:04:47

@Tigeri:

Jó, a toplákozást tényleg kihagytam, most ez mindegy. Elég gusztustalankodást soroltam fel.
Jönnek a törzstagok, kicsit szitkozódnak, részletesen vizionálnak egy nemi erőszakot a venyige utcai zuhanyzóban és indulhat a társadalmi élet. És én vagyok a trágár.:)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 14:10:12

@TaTa86.:

Nem arról van szó, hogy annyit keressenek, mint egy bolti eladó.
De aki népnyúzó kormánnyal kampányol, meg csökkentést emleget már évek óta, és tavaly leszavazza a -15%-ot, mert kevesli, az ne vegye már el (pláne ne az első 3 intézkedés között) a -15%-os csökkentés lehetőségét is, mert több mint hülyén jön ki.

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.16. 14:10:31

@TaTa86.: Jaj, baszod! Valaki attól tisztességes lesz, hogy húsz százalékkal megemelik a fizetését???? Ki a faszom találta ki ezt a hülyeséget? Ez mindenkori kormányon lévő pártok rajongótáborának mantrája. Ha valaki tisztességes, az akkor is az, ha minimálbéren van. A szarházi meg akkor is többet akar, ha száz százalékkal emeled a bérét. Ráadásul ugyanolyan tehetségtelen hülye lesz a béremelés után is, mint annakelőtte.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 14:16:13

"A Fidesz szerint a párt által kezdeményezett törvényjavaslat alapján változatlan marad az új kormány tagjainak fizetése.
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője vasárnap az MTI-vel ezt annak kapcsán közölte, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra: a Fidesz által a kormányszerkezetről benyújtott törvényjavaslat része, hogy eltörölnék a Bajnai-kormány kezdeményezésére egy évvel ezelőtt elfogadott 15 százalékos miniszteri fizetéscsökkentést.

A fideszes politikus közleménye szerint a miniszteri fizetések változatlanok maradnak, és mivel az eddigi 16 helyett mindössze 8 miniszter lesz, a jövőben a kormánytagok kettő, egyes esetekben három korábbi miniszter munkáját végzik el egyedül „Az MSZP-kormányok miniszterei sok esetben egyetlen fillér fizetést sem érdemeltek volna gyalázatos teljesítményükért, az új kormányban azonban olyan emberek foglalnak helyet, akik teljesen mást és másképpen fognak tenni, felépítik a nemzeti együttműködés rendszerét” – fogalmazott Szijjártó, aki úgy vélte, miközben a Fidesz a nemzeti együttműködés rendszerének felépítésén dolgozik, az MSZP „álhíreket gyárt”.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján arra a felvetésre, mely szerint a szocialisták kifogásolják, hogy a pénteken benyújtott fideszes törvényjavaslatokban nem szerepel a miniszterek fizetésének 15 százalékos csökkentési lehetősége, úgy reagált: ezt a kérdést nem ezekben az előterjesztésekben szeretnék rendezni, hanem a köztisztviselők jogállásáról és javadalmazásáról rendelkező törvényben. „Jobban szeretnénk azt a rendszert, amikor a kormány tagjai az úgynevezett együtt sírunk, együtt nevetünk elv alapján kapják a javadalmazásukat” – fogalmazott." (MNO)

Kiváncsi vagyok :)

Egy kicsit karcos 2010.05.16. 14:19:17

@laspalmas:

"mivel az eddigi 16 helyett mindössze 8 miniszter lesz, a jövőben a kormánytagok kettő, egyes esetekben három korábbi miniszter munkáját végzik el egyedül (...) az új kormányban azonban olyan emberek foglalnak helyet, akik teljesen mást és másképpen fognak tenni, felépítik a nemzeti együttműködés rendszerét"

Ja, az más. Akkor miért nem 2-3x-ozták fel a fizetésüket?

Egyébként a lófaszt egyedül végzik 2-3 ember munkáját, ilyen nincs, olyan van, hogy 3 végzi 1 munkáját, de ilyen nincs, hogy 1 végzi 3-ét. Ők sem egyedül végzik 3-ét, hanem egy rakás új államtitkárral.

picur3ka 2010.05.16. 14:28:59

@laspalmas:

Na, ez korrekt volt, hogy ezt betetted. Meg kellene tanulni elfeledkezni rola, hogy mijamaszop velemenye, szerintem.

Akkor tan befogjak egyszer az orokos vadaskodast.

Egy kicsit karcos 2010.05.16. 14:35:35

@picur3ka/mesterhazymiklospart: hát igen, Szijjártó most jól szénné alázta a komcsikat:) És ami rossz a komcsiknak, az jó az országnak. Már megérdemlik a több zsetont, ezekért a pillanatokért érdemes élni.

acsub 2010.05.16. 14:35:52

Azért vegyük már észre hogy pl. a új brit kormány első intézkedéseinek egyike 5%-os miniszteri bércsökkentés volt. Az olaszoknál dettó.
A várható megszorításokra tekintettel.

Na most, ha valaki azt hiszi, hogy a gögög és az EU-s giga mentőcsomag kapcsán nem szükűz Magyarország illetve a kormány mozgástere, az nagy tévedésben van.
Ergo további megszorítások várharók.

Ugye az is megszorítás, ha a közig rendszer karcsúsításra kerül, mert elbocsátásokkal jár.
Az önkormányzatok bedőlő hiteleit is finanszírozni kell majd valahogyan.

Viszatérve Répássy idézett 50%-os csökkentési javaslatára, eléggé furcsa, hogy most miért nem javasolja, hiszem az idézett törvényjavaslat egyik benyújtója Ő maga.

Vagy csak ellenzékbe lehet nagyot álmodni?

Füsilier 2010.05.16. 14:35:59

OFF
Nem tudom volt-e már:

Orbán Éva nyílt levele az új Országgyűléshez
barikad.hu/node/53235

ON

acsub 2010.05.16. 14:55:28

" A miniszteri fizetések tehát változatlanok maradnak, viszont - mivel az eddigi 16 helyett mindössze 8 miniszter lesz - a jövőben a kormánytagok kettő, egyes esetekben három korábbi miniszter munkáját végzik el egyedül"- fogalmazott "

Na ezt ne, ha kérhetem.

A 3 tárcát összvont új tárca tulajdonosa nyilatkozta, hogy ő csak az egészségügyhöz ért, így a több területen a szakállamtitkároké a döntő szó.

Orbán nyilatkozta a kormány bemutatásakor, hogy politikusok inkább, mint szakemberek

Az államtitkárok száma szerepe ezáltal megnövekszik.

picur3ka 2010.05.16. 14:58:39

@acsub:

Te mert nem a kaccsolaton vered? Teleraktal mar mindenfele blogot meg topikot ugyanazzal a ket szoveggel. Erted mirol van szo, egyaltalan?

Olvsd el figyelmesen Las Palmas legutobbi kommentjet!

Ez a nehany % miniszteri fizetes csokkentes 'porhintes' a Fidesz szerint es ugy is van. Attol, hogy 10 kormanytagnak egy par ezer fonttal kevesebb a fizuja - amit meg sem erez - nem fog duborogni a gazdasag.

A koltsegcsokkentes a kormany, parlament, onkormanyzatok zsugoritasabol es mukodesi hatekonysagabol tud elokerulni. Ez meg neked nem tetszik, ugy latom.

Az adossagrol meg panaszkodjal annak, aki felvette, baszodalassan.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.16. 15:05:22

@laspalmas: Ebben igazad van. A Fidesz is demagóg volt. :o)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.16. 15:07:15

@Thulsa Doom: Igazad van. Nem 20, hanem 200%-os béremelés kéne. Annak lenne látszatja.
Meg persze hozzá egy LMPVS a nevére írva, ha esetleg csalódni kéne benne.

Egy kicsit karcos 2010.05.16. 15:09:45

@órarugógerincű felpattanó: tetszetős, bizony, ki is kellene gyorsba nevezni egy létszámcsökkentésért felelős kormánybiztost, hogy ne sikkadjon el a dolog... Balsai szerintem el tudná látni két ember munkáját, ha szépen felkérik.

acsub 2010.05.16. 15:24:30

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

A törvényjavaslatból ez nem következik, amit a Szíjártó állít,

""A Fidesz szerint a párt által kezdeményezett törvényjavaslat alapján változatlan marad az új kormány tagjainak fizetése. "
" "
, mivel az opcionális 15%-os csökkentés nem szerepelt benne.

Te meg olvasd a korábbi @laspalmas véleményeit is.
Rossz optika, példamutatás, szolidarítás.
Gondolkodj el ezen szavak jelentésén.

"A koltsegcsokkentes a kormany, parlament, onkormanyzatok zsugoritasabol es mukodesi hatekonysagabol tud elokerulni. Ez meg neked nem tetszik, ugy latom."

Ezzel én teljesen egyetértek, de ugye talán példát is kéne mutatni.
Mint a brittek és az olaszok.
Mert mint írtam, a nemzetközi helyzet miatt, nem valószínű, hogy annyira el lehet engedni a hiányt, minty ahogyan a Fidesz szeretnl.

És én azért a korrupciót is ide tenném, mint nagy költség csökkentési tényezőt.

Speciel ez engem felháborít.
Mint ahogyan a képviselők költségtérítési ügye is az előző kormány idejéből.
Hogy csak sikeres népszavazás kellett hozzá, (amit én is aláírtam), hogy valami félmegoldást tegyenek ez ügyben.

Egy kicsit karcos 2010.05.16. 15:27:51

Lehet, hogy rámégett az ellenzéki szemüveg az elmúlt években, kövezzetek meg érte, de én ezt látom: azonnali nagy arányú adócsökkentés = feltuningolt Széchenyi-terv, szemkilövetők felelősségre vonása = Pintér + az új Keller elvtárs kinevezése, kis kormány = minden eddiginél nagyobb kormány, demokrácia visszaállítása = jobbikos képviselők diszkriminálása, zemberek partnerként kezelése = zemberek folytatólagos hülyének nézése.

acsub 2010.05.16. 15:29:36

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
"„Jobban szeretnénk azt a rendszert, amikor a kormány tagjai az úgynevezett együtt sírunk, együtt nevetünk elv alapján kapják a javadalmazásukat” – fogalmazott." "

Ezzel a Kósa mondattal például egyet is értenék. Legyen mondjuk egy átlag bérszínvonal változásához (a munkanélküliek is beleszámítanak) kötheti fizuemelési lehetőség.

picur3ka 2010.05.16. 15:33:13

@acsub:

Erre a reszre gondoltam, pontosan. Jo erzes, ha valaki nem csak anyazni akar. Visszavonom a kaccsolatozast.

Egy kicsit karcos 2010.05.16. 15:33:34

@acsub: 8 évig voltak ellenzékben. Még mindig ott tartanak, hogy mit szeretnének? Mit csináltak 8 évig, hol vannak a kidolgozott tervek? Ez a Jobbiktól is kevés lenne, talán ha az LMP-nek beleférne, ha kormányra kerültek volna, hogy mit szeretnének csinálni. Azt én is meg tudom mondani, én mit szeretnék, ehhez nem kell kormányoznom.

Egy kicsit karcos 2010.05.16. 15:37:17

@Egy kicsit karcos: én pl. nem viccből hiányoltam a programjukat. Azért ezt nagyon gáznak érzem, hogy még mindig az alapelvekről fantáziálgatnak. Ha nem is konkrét törvényjavaslatok garmadáját vártam volna el, de azt igen, hogy az első fél évben legfeljebb kifejtetni kelljen a terveiket, ne pedig most kezdjenek neki programot írni.

picur3ka 2010.05.16. 15:37:30

@Egy kicsit karcos:

Szerinted hany torvenyjavaslatot kellene az elso napokban egyszerre benyujtaniuk?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 15:48:23

Egy évvel ezelőtt írtam:

Úgy gondolom, a logika és az érdek azt kívánja, hogy egy közösség vezetője mindig a közösség legbölcsebb emberei közül kerüljön ki.

Úgy gondolom, a bölcsesség alapfeltétele az élettapasztalat, a kultúra ismerete, fejlett szociális érzék, és problémamegoldó készség, a széles látókör, fejlett felelősségérzet, és a humorérzék.

Úgy gondolom, egy ország állampolgárai egy közösséget alkotnak.

Úgy gondolom, egy országban minden állampolgár egyenlő állampolgári jogokkal, kötelezettségekkel kell, hogy bírjon.

Úgy gondolom, egy közösségben az egyenlők közt kell lennie olyan rétegnek, akik a közösség érdekeit érvényesíteni tudják más közösségekkel szemben.

Úgy gondolom, ennek a rétegnek kezelnie kell tudnia a közösségen belüli és közösségen kívüli érdekcsoportok és más közösségek érdekeinek különbözőségeit.

Úgy gondolom, ennek a rétegnek a saját közösségéért felelősséggel kell tartoznia, és a közösség érdekeit, céljait kell elsődlegesen figyelembe vennie.

Úgy gondolom, ennek a rétegnek el kell felejtenie a saját egyéni érdekeit, s nem szabad a közösséget érintő döntések meghozatalakor bármely egyén érdekeit figyelembe vennie.

Úgy gondolom, ebbe a rétegbe olyan emberek kerülhetnek be, akik mert a legbölcsebb, legfelelőségteljesebb emberek a közösségben, tudják, hogy a vállalt feladat teljes embert igényel, aki csak ennek szenteli életének azon szakaszát, amit a közösség vezetésének szentelt.

Úgy gondolom, ebben a rétegben csak a közösség erkölcsi, etikai szabályozási normáit betartó, azok ellen nem vétő emberek kerülhetnek be.

Úgy gondolom, ezek az emberek megérdemlik a bizalmat a közösség részéről, és a létbiztonságot jelentő anyagi, erkölcsi, szellemi támogatást.

Úgy gondolom, a közösségen belüli érdekcsoportoknak is szüksége van vezetőkre, akik érvényesíteni tudják az általuk vezetett érdekcsoportok érdekeit, céljait, melyek nem mondanak ellent a közösség érdekeinek céljainak.

Úgy gondolom, ezeknek az érdekcsoportoknak szintén bölcs vezetői kell, hogy legyenek.

Úgy gondolom, mindezek a bölcs, felelősségteljes emberek, ugyanúgy emberek, joguk van a magánélethez, s a magánéletben teljes értékű állampolgárokként élhetik életüket, melyhez a közösség bármely tagjának csupán annyi köze van, mint a közösség bármely másik tagjának magánéletéhez.

Úgy gondolom, ezek a felelősségteljes, bölcs emberek képesek és kötelesek mind a magánéletben, mind a közéletben (a közösség érdekeinek, céljainak elérésében) végzett munkájukban az erkölcsi, etikai, szabályozási normákat betartani és batarttatni.

Úgy gondolom, ezek a bölcs, elhivatott, felelősségteljes emberek, a munkájukat végzik, ugyanolyan munkavégző állampolgárok, mint a közösség többi tagja, csak önként egy kicsit több felelősséget és kötelességet vállaltak.

Úgy gondolom, minden ember, még a legbölcsebbek, legfelelősségteljesebbek is, megbotolhatnak, véthetnek hibákat a magánéletben, melyeket kötelességük helyrehozni, vagy azokért megbűnhődni a közösség többi tagjához hasonlóan.

Úgy gondolom azonban, hogy ezeknek az embereknek, a közéletben végzett munkájuk közben, a közösség érdekeinek érvényesítésében vétett hibákért, - ne adj isten a közösség ellen elkövetett tettekért - keményebben kell bűnhődniük, mert hibájuk következménye a közösséget magát sodorta veszélybe, mely a közöség tagjain csapódik le, ezért minden hiba halmozottan jelenik meg.

Úgy gondolom, aki vállalta egy közösség vezetését felelősségteljesen, az vállalta azt is, hogy nem csak a támogatást, kapja meg a közösségtől, hanem a felelősségre vonást is, és a közösség elmarasztaló ítéletét is.

Úgy gondolom, ilyen emberek a közösség, az ország vezetői.

Ezért hiszek és bízom bennük.

Tudom, hogy hazámat, a megélhetésemet, a gyermekeimet szerető és tisztelő, az érdekeinket érvényesíteni tudó és szándékozó emberek.

Tudom, hogy a közösségünk vezetői:

- Nem büntetett előéletűek, s ha nem lenne mentelmi joguk a közösség érdekeinek érvényesítésére való tevékenységükre hivatkozással, nem is állnának büntetőeljárás, vagy vád alatt.

- Vállalt feladatukat hivatásként élik meg, saját érdekeik mindig a közösség érdeket követik

- Csak és kizárólag a közösség érdekeit tartják szem előtt, hiszen nincsenek egyéni érdekeltségeik, lemondtak minden más egyéni érdekeltségükről, hogy teljes emberként tudjanak a közösségért tenni. Ők ilyen karizmatikus személyiségek.

- Minimum 120-as IQ-val rendelkeznek, több nyelven beszélnek társalgási szinten, főleg azok, akik másik, nem a közösség nyelvét beszélő közösségekkel szemben védik és érvényesítik a mi közösségünk érdekeit. Saját közösségük nyelvét, és érdekcsoportjuk nyelvét egyaránt anyanyelvi, irodalmi szinten beszélik, hogy világosan, érthetően tudják előadni érveiket, érdekérvényesítő szándékukat, programjukat.

- Magasan Iskolázott, a közösség érdekképviseletében az adott szakterületre vonatkozóan hosszú tapasztalattal rendelkező szakemberek

- Az általános műveltség legmagasabb szintjén álló, lexikális tudással rendelkező széles látókörű emberek.

- Ismerik és tisztelik a közöség történelmét, kultúráját, mindemellett a körülöttünk élő más közösségek kultúrális, történelmi hátterével is tisztában vannak, illetve szükség esetén, amikor velük szemben érdekegyeztetésre, vagy érdekérvényesítésre van szükség, akkor elmélyülnek abban, hogy megismerjék azt.

- A közösség érdekében minden döntést kizárólag a tények ismerete és elemzése után, a logika és a közösség érdeke szerint hoznak meg. Nem befolyásolja őket más közösségek, más közösségek érdekcsoportjainak, saját közösségük érdekcsoporjainak egyéni a közösség érdekeivel szemben álló véleménye, célja, érdeke.

- Nem bújnak ki a felelősségre vonás, a bírálat elől, elismerik hibáikat, és mindent megtesznek azok kijavítására

- Nem tesznek a közösség érdekcsoportjai elleni, vagy azokat kritizáló megjegyzéseket, nyilatkozatokat más közösségek vezetői, tagjai előtt.

- Az általuk képviselt érdekcsoportokat objektíven kezelik, azok erényeivel és hibáival, gyengéivel tisztában vannak, és ezeket nem tagadják

- Tudják, hogy a közösség tagjai, mind képességeiknek és érdemeiknek megfelelően részesülhetnek a közösség támogatásából, segítségéből, s nem próbálják semminemű érdekcsoporthoz tartozás, vagy bármely ideológiai belemagyarázás alapján előnyhöz, többlethez juttatni a közösség bármely tagját, vagy tagjait.

- Büszkék arra, hogy a közösséghez tartoznak, és ezt ki is fejezik, ki is mutatják, hiszen a közösségbe tartoznak, ők a közösség vezetői, ezért a közösség történelmi jelképeit büszkén hordják.

Igen, ez egy vicc volt.

Pedig nem annak kellene lennie, hanem ténynek.

Hogy nem így van, arról bizony azok tehetnek akik megválasztják, elismerik őket vezetőnek.

Elképzeléseim:

1, Parlamenti, önkormányzati képviselő, csak büntetlen előéletű ember lehet.

2, Parlamenti, önkormányzati képviselő, nem bújhat ki a felelősségre vonás alól mentelmi jogra hivatkozva.

3, Parlamenti, önkormányzati képviselő, minimum 120-as intelligencia hányadpossal kell, hogy rendelkezzen.

4, Parlamenti, önkormányzati képviselő, minimum 90%-os műveltségi teszt eredménnyel kell hogy rendelkezzen, mely műveltségi teszt áll magyar és nemzetközi irodalmi, művészeti, történelmi, és matematikai, fizikai, biológiai, kémiai, valamint politológiai, szociológiai alapműveltségi kérdésekből, emellett szövegértési tesztből és az ideged -szavak, -kifejezések, -fogalmak ismereti tesztjéből.

5, Parlamenti, önkormányzati képviselő, nem végezhet semminemű tevékenységet gazdasági társulásban, melyért bármilyen formában bérezés, jutalmazás illeti meg.

6, Parlamenti, képviselő, a képviselősége időszakában havi fix a mindenkori nettó minimálbér tizenkettővel történő szorzatának megfelelő mértékű nettó bért kaphat.

7, Önkormányzati képviselő, a képviselősége időszakában havi fix a mindenkori nettó minimálbér nyolccal történő szorzatának megfelelő mértékű nettó bért kaphat.

8, Parlamenti, önkormányzati képviselő, jogosult az őt megválasztó állampolgárok érdekeinek érvényesítése céljából munkájának végzéséhez minden segítséget megkapni, ezért a Magyar állam területén és a Magyar állam megbízásából az egész világra kiterjedően a Magyar állam költségén utazhat. Az utazás költségeit (melybe az étkezés, szállás, reprezentációs költségek beletartoznak) a Magyar Államtól kapott Képviselői Hitelkártyával fedezheti, így visszakövethetővé, ellenőrizhetővé, - az állampolgárok számára a számlavezetési adatokat elérhetővé - téve a költségeit, s azok jogosságát.

9, Parlamenti, önkormányzati képviselő, Magyarország egyetlen állampolgárára, az állampolgárok által megszavazott, megválasztott képviselőjére, politikai csoportjára nem tehet nemzetközi fórumok, médiumok előtt elmarasztaló, elítélő, becsmérlő kijelentést, hacsak nem az Alkotmányt sértő tevékenységet folytat.
Ez esetben is csak akkor, ha tényeket említ, feltételezéseket nem tehet közzé.

10, Parlamenti, önkormányzati képviselő, mandátumának lejártakor jogosult tevékenysége végzésének sikeressége esetén a mandátuma alatt felvett összes bérezésének megfelelő összegű jutalom felvételére.

+ ma már belevenném a képviselő visszahívhatóságát, és a mentelmi jog gazdasági bűncselekmény gyanújának felmerülésekor azonnali felfüggesztését az esettel kapcsolatos nyomozással kapcsolatban.

nyg 2010.05.16. 15:50:30

@laspalmas: Nem kiváncsinak kell lenni, hanem megbízható forrásból tájéákozódni (nem a Blikkből), és mea culpázni, ha nem mondott igazat.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 15:55:12

@Egy kicsit karcos:

Én nem csak hiányoltam, most is hiányolom a programjukat, de leginkább a konkrét elképzeléseket, ha már 2 hét alatt ígérik, hogy eljő a jólét.

acsub 2010.05.16. 15:59:02

@Egy kicsit karcos:

Hát igen.
A programot én is hiányoltam, az érv, hogy azért nem mondják meg, mert a szocik ellopják különösen tetszett.
Mert ugye talán az ország érdeke előbbre való, mint a pártérdek, ha olyan jó ötleteik vannak.
Az összevissza nyilatkozás (lásd Matolcsy infláció, devizahitel konverzió ügyben) is a programnélküliséget támasztja alá.

No de mindegy, erről már lekéstünk.

Most nézzük, hogy mit csinálnak.

Ezekkel még nagyjából egyet is értenék, bár részletek is fontosak.

" A kisebb parlamenttel összefüggő, albizottság felállítását célzó indítvány és a kisebb létszámú önkormányzati testületek mellett a Fidesz hétfőn benyújtja a "három csapás" néven ismertté vált törvényjavaslatát, amely úgy módosítaná a büntető törvénykönyvet (Btk.), hogy a súlyos, erőszakos bűncselekmények elkövetői, ha visszaesőként követik el a bűncselekményeket, a harmadik esetben - mérlegelés nélkül - a cselekményre kiróható legsúlyosabb büntetőjogi tételt kell, hogy kapják.

A Btk.-módosítás része lenne az is - ismertette -, hogy a közfeladatot ellátó személyek ellen elkövetett erőszakos cselekmények esetén felemelik a büntetési tétel alsó határát minimum egy év letöltendőre.

Beterjesztik a kettős állampolgárságról szóló javaslatot is, "amely csak a kettős állampolgárságról szól, mert a magyar állampolgárok választási jogosultságát nem ez a törvény szabályozza, hanem az aktuális választójogi törvény" - hangsúlyozta Kósa Lajos.

Az Új irány 2010 csomag része az az indítvány is, hogy akinek a gyermeke nem jár iskolába, az nem kaphat családi pótlékot. Ehhez kapcsolódik az a javaslat, hogy Magyarországon csak az szerezhessen jogosítványt, aki elvégezte az általános iskola nyolc osztályát - tette hozzá Kósa Lajos, megjegyezve, hogy akinek úgy van jogosítványa, hogy nem végezte el a nyolc osztályt, türelmi időt kap, hogy ezt megtegye. Ha nem végzi el, elesik jogosítványától.
"

nol.hu/belfold/hetfon_benyujtja_csomagjat_a_fidesz

acsub 2010.05.16. 16:01:13

@acsub:

Bár a kettős állmapolgársái törvényt a szlovák választások közelsée miatt nem tartom jól időzítettnek.
De erről a vonatról is lekéstünk már.

órarugógerincű felpattanó 2010.05.16. 16:04:13

@Egy kicsit karcos: Nekem meg személy szerint elegem van a programokból. Nekem megfelelt a fidex korábbi kormányzása, ezért rájuk szavaztam, nem utolsósorban a komcsik _ellenében_.

Nem érdekelnek a programok, a gödörbe vezető első lépés a 100 lépés program volt, amit a haszonlesők megszavaztak. Azután jöttek a programok, se vége se hossza nem volt nekik, és csak folyamatosan kúrták el egyre jobban és jobban.

Csak fogják szépen a kormányrudat, én meg majd evezek. Csak most már jobb irányba kellene haladni, mint eddig.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 16:12:15

@nyg:

Kiváncsi vagyok az "együtt sírunk, együtt nevetünk"re, a 15%-os csökkentés lehetőségének eltörlése meg igaz.

Horizont 2010.05.16. 16:35:45

2-3 korábbi miniszter munkáját most egy ember végzi majd. Most vagy a régi 2-3 miniszter volt tök hülye vagy a mostani a zseniképzőből jött, vagy nincs annyi munkája mégsem egy miniszternek?
Mindig ez a szöveg megy, hogy de hát a versenyszférában mennyi lenne a fizu? Ez már lerágott csont tudjuk a teljesítmény, szakmai hozzáértés, kiválasztás. elbocsájtás menetét. Jobb lenne nem erre hivatkozni, mert lehet, hogy miniszter ugyan de az is lehet, hogy egy állásinterjún a második forduló előtt kibasznák!
Természetesen fizessék meg őket is, nem ez lenne a baj.
Az átlagember (aki nem Vastagbőrözik:D) nem ért a mínusz %-hoz, nem tudja, hogy visszavonták-e vagy sem, csökkentették-e vagy sem, ő csak bízott a Fideszbe, rájuk szavazott, utálja az előzőt stb. és akkor most mit hall minden hírekben? A Fidesz felemeli a bérüket. Ennyi. És már szórja is a szitkokat rájuk is. Nincs egy jó tanácsadója Orbánnak aki érzékeny lenne a nép szavára, netán meg is hallja? Ha vártak volna kb. egy félévet ezzel tán másképp jött volna le.
Az MSZP meg az elveszített választások óta nem tudja átadni magát ennek az 59-es szám szellemének azt hiszik még mindig ők hordják a nadrágot amiből kilóg...a seggük.

@El Topo (Sgt. Elias):
Nem is értelek. Pont arról szól a blog amiről írtál. És ez így helyes és jó!Én nagyon élvezem ezt a gőzleeresztőszelepet:))Már lehet, hogy megvertem volna valakit (politikust) a blog nélkül:DDDD
Nem kell lebecsmérelni aki idejár, mert te is ezt teszed ugye. Ja és ez azért is jó, mert bármikor kiléphetsz:)

Roxvox 2010.05.16. 16:38:38

A 15% az lófasz. Persze csak nem mindegy, hogy lentről nézzük vagy fentről. A minimálbér 15%-a az tényleg lófasz, de egymillió 15%-a az már két lófasz és ez nagyon nem minegy.

Roxvox 2010.05.16. 16:40:13

Bocs. két lófasz = minimálbér.

Roxvox 2010.05.16. 16:43:54

Változást akartam, akarok, akarni fogok.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.16. 16:51:56

@Donna (Cara)mba:

Valaki azt mondta nekem, hogy konfliktusfüggő vagyok. Lehet hogy igaz, lehet hogy nem. Minden esetre, hihetetlenül élvezem, mikor virtuálisan megtaslizhatom időnként ezt az irdatlanul modoros bagázst.

Horizont 2010.05.16. 16:55:51

@El Topo (Sgt. Elias):
Mit lehet erre mondani? Még virtuálisan se szarunk be se tőled se a taslidtól:)
Semmilyen függő ne legyél mert szenvedélybeteggé válsz!:)))

WonderCsabo 2010.05.16. 17:01:39

Megsúgom: az emelések esetén is kevesebb jutott volna az összminiszteri fizetésre, mert ugye a bajnaiéknak 16 minisztere volt, orbánnak meg 8...

De mivel nem emelik meg kimondhatjuk: fele annyit költünk miniszterekre, mint bajnai alatt.

is 2010.05.16. 17:04:53

@TuRuL_2k2: és írtál róla posztot is? ugye nem csak most lettél ilyen hirtelen megértő?

@El Topo (Sgt. Elias): orvossal már beszéltél erről a szenvedélyedről?

is 2010.05.16. 17:07:09

@WonderCsabo: ja, államtitkárokra (vagy ki tudja hová rejtik el a tényleges dolgozókat) meg ki tudja mennyiszer annyit. most vagy nem érted, hogy ez a számokkal trükközés, és akkor buta vagy, vagy próbálod menteni a menthetetlent, és akkor meg minket nézel hülyének.

is 2010.05.16. 17:08:56

@poszt: amikor bezzeg Gyurcsány akarta rendezni a képviselői fizetéseket, akkor 'nem urizálunk' hangulatkeltésre volt szükség. gerinc, emlékezet, erkölcs, én ezt javasolnám inkább forradalmi megújulásnak a FIDESZnél.

is 2010.05.16. 17:10:33

@órarugógerincű felpattanó: "a gödörbe vezető első lépés ..."

... az a kétéves költségvetés volt, aztán a 100 NAPOS program by Medgyesi. a 100 lépés, az már Gyurcsány, jóval később.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 17:12:28

@WonderCsabo:

és egy kicsivel többet összességében, mert több államtitkár lesz

eddig a miniszterek és államtitkárok havi bére összesen 36,4 millió forint tett ki, ezután emberei legkevesebb 39,7 millió forint lesz.

eddig 15 miniszter 20 államtitkár volt, most 8 miniszter és 31 államtitkár lesz.
a kiszolgálólétszám, iroda, személyzet, stb pont 4 posz kiadáshoz lesz több.

azaz a költségcsökkentés és létszámcsökkentés valójában növelés.

WonderCsabo 2010.05.16. 17:13:18

@is: A bajnai kormányban 21 államtitkár volt...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 17:15:24

@Conv:

jah igen, és kimaradt, hogy ezentúl két miniszterelnök helyettese lesz, minden miniszternek.

Dr Kangörény 2010.05.16. 17:15:55

Ha a fidesz szembeköpi saját magát, akkor az teljesen rendjén való - a rajongók szerint.

WonderCsabo 2010.05.16. 17:16:13

@Conv: Azt mondtam kevesebb költünk miniszterekre. Csak ennyit mondtam.

A fizetéseket hol találtad?

czinezine 2010.05.16. 17:18:07

Nem emelkedik és nem is csökken az új kormány tagjainak a fizetése - így reagált az MSZP elnökének vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.16. 17:18:11

@Horizont:

Igazság szerint a megjelentek negyedétől sem várom el, hogy egyáltalán észrevegye, hogy taslizva van. Elég ha én tudom.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 17:20:45

@WonderCsabo:

értem, ha kevesebbet költesz tejre, viszont a kenyér és hús drágább, akkor csökkentek a kiadásaid igaz?

picur3ka 2010.05.16. 17:22:06

@is:

Persze, Csabo buta. Te meg kommunista szavazo vagy. Kommunista = buta a kobon. A szavazojat meg, hadd ne minositsem.

Thera 2010.05.16. 17:22:57

Tudja valaki hogy miniszteri juttatás nettó e?

Mert még mindig röhely hogy költségtéritést. hatalmat, indirekt megélhetési költségek csökkenését. (Pl nem kell saját kocsi, szinte minden vacsi ugyis céges akarom mondani állami munkavacsora) leszámitva az alapfizetése egy államtitkárnak egyértelműen alacsonyabb mint egy pár éves tapasztalattal rendelkező magánszektorban dolgozó mérnöknek, és a miniszter is paritásban van vele.

Miért játszunk evvel a bloggal élen struccot? Ha a fizetés alapján ha felkérnének nem lenne racionális nekem elvállalnom (főleg elvárt túlórákat belefaktorálva a juttatási csomagba) egyéb érzelmi és hosszú távu motivációkat leszámitva, akkor miként lehet az igazán hozzáértőket megnyerni a feladatra? Olyanokat akik nem vmely érdekcsoporton keresztül (kőbánya, őrzővédő, kaóbiztos számitógép) veszik ki szerintük megérdemelt fizetésük és tudják hogy a miniszteri fizetés csak a plebsnek felmutatott disz?

Horizont 2010.05.16. 17:26:55

Na Index címlap! Ezzel a címmel: "A deákné vászna" (????)

WonderCsabo 2010.05.16. 17:27:42

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Hát, most jól megvédtél... Már ha az volt a célod.

@Conv: Thx.

venszivar 2010.05.16. 17:27:50

@WonderCsabo: Te vak vagy ??? (talán azért van bot a kezedbe....).Annak a kevesebb miniszternek sokkal több államtitkára s más néven első,másod helyettese stb. beosztotja lesz !!!Nyugi bele,hogy az ismerősök,jó pénzért ,jó állásokat fognak kapni s összességében sokkal többe fog ez nekünk kerülni.........

picur3ka 2010.05.16. 17:27:56

@Conv: @Egy kicsit karcos:

Gyerekek, olyan jo lenne vegre nem marakodni. Errol az izzadsagszagu csusztatas es vadolos temporol nekem csak a maszop jut eszembe.

Nem igertek 2 het alatt joletet peldaul, ezt te is nagyon jol tudod. Van programjuk, mindnyajan tudjuk. Mit 'szeretnenek', csak egy szofordulat. Szoval, minek kell ilyeneket nyomatni?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.05.16. 17:28:05

@is:
Hogy posztot írtam-e róla, nem tudom. De kommentekben biztosan sokszor írtam róla, hogy a képviselői és a miniszteri fizetések egyáltalán nem magasak, azokon rugózni nettó populizmus. Pl. itt:
vastagbor.blog.hu/2010/03/23/megvettek_a_leendo_kepviselol_laptopjait/fullcommentlist/1#c9190719

2010.05.16. 17:29:16

A miniszterek és képviselők fizetését a minimálbérhez kötném. Legyen a hatszorosa, tízszerese, hússzorosa, tök mindegy, de ha többet akarnak, tessék szépen csak azt is megemelni! Mégsem járja, hogy maguknak csak úgy emelgetnek, a többi meg le van szarva. Közalkalmazottaknak (tanár, orvos, színházi vécésnéni stb) meg már vagy három éve nem volt semmilyen emelés. Még csak valami jelképes 1-2e Ft-nyi sem. Ez az önzés, ez a kurva nagy gáz, ezért tart itt az ország, ahol, mert mindenki csak a saját pecsenyéjét sütögeti a többiek róvására.

picur3ka 2010.05.16. 17:30:22

@WonderCsabo:

Nem en mondom, hogy buta vagy, csak ideztem. A tobbot en mondtam.

WonderCsabo 2010.05.16. 17:30:53

@venszivar: Csak a miniszterekről beszéltem...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 17:31:05

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

konkrétan két hét alatt a közbiztonság helyreállítását igérték.

Én még nem láttam a programjukat, saját bevallásuk szerint sem tették még közzé. Miért higgyem el, hogy van?

Kérdező. 2010.05.16. 17:31:34

Furcsa méreggel vegyes indulatok vannak bennem...
Hogyaszongya ...„Az MSZP-kormányok miniszterei sok esetben egyetlen fillér fizetést sem érdemeltek volna gyalázatos teljesítményükért, az új kormányban azonban olyan emberek foglalnak helyet, akik teljesen mást és másképpen fognak tenni, felépítik a nemzeti együttműködés rendszerét” ... na ezzel megmagyarázott mindent! A komcsik semmit sem csináltak semmit sem érdemelnek, na de MI...
Csak annyit szeretnék megemlíteni, hogy azok a mocskos komcsi miniszterelnökök lemondtak a fizujukról, Tisztel Orbán Viktor úr, ÖN megteszi ezt a gesztust az ország felé????
Álszentek, de sebaj, mert úgyis jön a"kánaán"...

flippant 2010.05.16. 17:31:42

@csernaja obca: S miből emelgetnéd a csinovnyikok fizuját? Egy újabb IMF hitelből?

WonderCsabo 2010.05.16. 17:31:54

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Tudom én, de a kommunista == buta nem túl jó érv. A szavazóik egy része talán az, ők nem.

gitáros 2010.05.16. 17:31:57

Szijjártó hülye.

„Az MSZP-kormányok miniszterei sok esetben egyetlen fillér fizetést sem érdemeltek volna ..."

Jó, rendben, fogadjuk el. De:

"az új kormányban azonban olyan emberek foglalnak helyet, akik teljesen mást és másképpen fognak tenni, felépítik a nemzeti együttműködés rendszerét”

Világos. Tehát ezeknek az arcoknak kiállítjuk a biankó csekket, ők biztosan meg _fogják_ érdemelni.

stator 2010.05.16. 17:34:30

Érdekes. Amikor a fidesz disznóságairól van szó, akkor a jobbosok racionális érvekkel tudják védeni őket, amikor a szocikról akkor meg csak komcsiznak, akármilyen racionális magyarázat van. De legalább jó irányba mennek a dolgok, még el se kezdtek kormányozni, máris több f@szságot csináltak mint az mszp havi átlaga...

Rókakígyó 2010.05.16. 17:37:48

karperecet a mocskoknak!

2010.05.16. 17:40:11

@TuRuL_2k2: Azért én kétszer körültáncolnám a parlamentet, ha csak feleannyi lenne a fizetésem, mint egy miniszternek vagy képviselőnek.

WonderCsabo 2010.05.16. 17:42:22

@csernaja obca: Egy miniszternek nem ez a dolga...

combo 2010.05.16. 17:42:34

"az új kormányban azonban olyan emberek foglalnak helyet, akik teljesen mást és másképpen fognak tenni, felépítik a nemzeti együttműködés rendszerét”

LOL. Szijjártó megint kitett magáért. Ekkora bullshit dumát. :-) Úgy látom, hogy Szijjártónak tényleg ki van adva, hogy az aktuális jelszót (nemzeti együttműködés rendszere) minden megszólalásába bele kell tenni.

2010.05.16. 17:47:20

@flippant: Ha nincs rá keret, akkor nem kell emelni. De akkor a minisztereknek sem! Ha meg van keret, akkor abból részesüljön mindenki! Az is, aki a brazil gépsorban csákányoz. Csak ennyit akartam mondani. Amúgy szerintem nyugodtan felvehetünk még egy imf hitelt, ha lesznek olyan balekok, és adnak nekünk. Úgyse adjuk vissza. Mint ahogy az előzőket se fogjuk. Ugyanis nincs miből. És nincs mit lefoglalniuk, a magyar államadósság teljesen fedezetlen. Elvihetik a szentkoronát meg a paksi atomot a malévot meg az autópályakezelőt, és azzal aztán nagyjából ki is fújt a végrehajtható javak listája. Éppen ez volt az oka annak, hogy majdnem bedőlt a az államháztartás, nem adott volna már nekünk hitelt senki, csak az imf.

stratez 2010.05.16. 17:49:12

Ja, úgy könnyű miniszteri fizetést nem emelni, hogy közben a nokiásdobozok forgalma rohamosan nő...

2010.05.16. 17:49:39

@WonderCsabo: Tulképp mi a faszom a dolga egy miniszternek? Azon kívűl, hogy aláírja, amit a szakállamtitkár az orra alá dug, meg hogy nemzeti ünnepeken reprezentál?

picur3ka 2010.05.16. 17:50:13

@Conv:

A legrosszabb helyeken. Na most, hogy ez 2-e vagy 5, nem mondja. Nem konnyu a szavan fogni ezt a cigany torpet ebben.

2007 ota fenn van a programjuk a neten. a reszletek meg a mindenkori politika allasa szerint. Ugye nem gondolod, hogy biztos reszletet tudnak mondani, amig nem targyaltak az IMF-el, koltsegvetes ugyeben?

@WonderCsabo:

Kapaszkodj meg, ok maguk kozott is nagyon sok buta,tehetsegtelen alak van. Ha ez ujsag.

WonderCsabo 2010.05.16. 17:53:02

@csernaja obca: Ha nem értesz hozzá, ne szólj hozzá. A minisztereknek rengeteg fontos és felelős döntést kell hoznia, nekik kell megirányozni az egész tárca döntését. Ha jól és komolyan végzik a munkájukat, iszonyat teher lesz rajtuk.

picur3ka 2010.05.16. 17:53:30

@csernaja obca:

Nem ertekeled te tul magad egy kicsit? A UK-ben peldaul bank mmenedzserekkel vetakvofizetese van nehany miniszternek, desokkal tobbszorose az atlag fizunak.

II.Briandrew 2010.05.16. 17:54:14

Milyen érdekes, hogy ezt Lendvai Ildikó értelmezte emelésnek és a Fidesz egy órán belül határozottan cáfolta...ennyit a Deákné vásznáról meg a drága cikkszerzőről....

picur3ka 2010.05.16. 17:54:42

@Conv:

A legrosszabb helyekre, konkretan, mint mondtam. Ne szaroskodj.

nem nemsiker_s 2010.05.16. 17:55:22

@laspalmas:
Figyu!
A Bajnai könnyen verte magát, hiszen tudta hogy
1. neki személy szerint, meg a többi szoci enyveskezűnek qva sok pénze van, ugye tudod hogyan ? vagy nem nézel tévét ? Az se lenne gond ha egy rohat vasat se kapnának, hiszen megoldják okosba a BKV-n keresztül, meg a többi adóforint szipkán keresztül.
2. Tudta hogy hamarosan leköszön, ő is, meg a haverjai, gondolta alájátszik egy kicsit a következő adminisztrációnak. Meg kell mondjam sunyi kis húzás.

Én ammondó vagyok, igen is kapják meg akár a jelenlegi háromszorosát is, csak fejeződjön be végre már az adóforintok Nokia dobozba csomagolása.
Egyáltalán nem sajnálom a megemelt fizetéseket, ha ezért tesznek is valamit, pl. felgöngyölítik, a maszopos rabló hálózatokat, meg offshore bárókat, és bizony utána nyúlnak az adófizetőktől bugázott milliárdoknak.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 17:56:39

@WonderCsabo:

a felelős döntésen van a hangsúly.
hol tapasztaltad eddig, hogy az ország sorsának rosszabbra fordulása után a döntései miatt a felelősség számon lett kérve bármelyik miniszteren?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 17:59:23

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
most megmondom, nem fognak változni a közbiztonsági állapotok szabolcsban, borsodban a falvakban sem kért héten, sem két hónapon belül. legfeljebb az oda vezényelt körzeti meghízott miatt ahonnan átcsoportosítottak, kevesebb lesz a rendőrjárőr, úgyhogy még szarabb lesz ott a közbiztonság. Szerinted honnan akasztanak le közel 5000 jól képzett rendőrt aki hiányzik a rendszerből?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.16. 17:59:26

Miért nem csodálkozom... Még egy-két ilyen, és hamarabb elindul a kétharmad erodálása, mint gondoltam. Lám, a Vastagbőr is már egy Bajnai-intézkedést dicsér, még ha köztvetve is :-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 18:03:11

@nemsiker_s:

Én sem bánnám, de nem fognak maguk után nyúlni.
Azt viszont bánom, hogy hülyének néznek azzal, hogy azt mondják kevesebb pénzt osztanak ki a minisztereknek, mert kevesebben lesznek, de azt elsumákolják, hogy valójában a felső vezetés létszáma az átalakítás miatt növekszik, így az össz kiadás is.

Engem ez bosszant, nem az, hogy mennyi a fizetése.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 18:05:15

@Fedor:

A dícséret szó nem igazán megfelelő, ha két szardarab összehasonlító elemzéseként vesszük a dolgot :)
Tudo, ha azt mondjuk ez a szar lágyabb és fényesebb mint a másik, az nem azt jelenti, hogy szeretnénk a lágyabb és fényesebb szart zsebre tenni :)

combo 2010.05.16. 18:06:01

Valaki keressen már elő plz egy korábbi vastagbőr posztot, mondjuk 2009-ből, ami hasonló témát kapargat. Szeretném összevetni egy-két nick akkori álláspontját a mostanival. :-) Az elkövetkező pár hónapban az általam olvasott blogokon ez lesz a kedvenc szórakozásom, orraládörgöléssel. :-)

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.05.16. 18:07:57

@nemsiker_s: az a baj, hogy az aprópénzzel ezek sem fognak megelégedni, amikor óriási pénzeket lehet elsíbolni az útépítéseken, a közbeszerzéseken, stb. keresztül

Akinél a kasszakulcs van, a könnyen meginog, ha ott a lehetőség, hogy a jövőjét bebiztosíthatja belőle.

2010.05.16. 18:13:26

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Nem, szerintem a banki menedzserek vannak túlértékelve. A miniszterek fizetése nagyjából reális, a többieké pedig irreálisan alacsony. Legalábbis ha a 78000 Ft a hivatalos létminimumhoz viszonyítom. Azt meg pont leszarom, hogy az UK-ban hogy aránylik a bankárok meg a képviselők fizetése. Én csak egy fogpótlás árát szerettem volna összespórolni egy év alatt a napi 8 órás munkám béréből... de nem sikerült. Úgyhogy a miniszterek mind bekaphassák!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 18:16:06

@csernaja obca:

az nem a létminimum, hanem a minimálbér

picur3ka 2010.05.16. 18:17:48

@combo:

Sok ellenseget lehetne ezzel gyujteni. Nagy jovo all elotted.

@Fedor:

Ne nyaladzal. Mar reg kiderult, hogy csak egy maszop hazudozos a sok kozul.

@Conv:

Ebben teljesen igazad van. De a gonosz torpe nem is igerte, hogy mindenutt valtozni fognak. Csak bedurrantanak ott, ahol a legrosszabb. Fajni fog kicsit, van egy ilyen erzesem.

Kulonben en nem nagyon ertem, mi ez a rinyalas a nincs eleg rendor ugyben, 47 000 a rendori allomany. Na tudom, sokuk mosogato, etc. De leszamitva egy reszet is 10/telepules, atlagban. Ez meg mindig egy rendorallam, massal kene elfoglalva legyenek. Csak akarat meg parancs kell ehhez.

marosy 2010.05.16. 18:19:11

Szeintem duplájára kellene emelni a miniszterek fizetését.
A judeo-bolsevik miniszterek loptak eleget 8 év alatt. Most a jobboldalon a sor. Nehéz lesz 4 év alatt annyit lopni mint a jude-bolsevik pártok a 8 év alatt, de meg kell minden áron próbálni.
Lehet rinyálni, fasszopók!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 18:21:59

@Conv:

minimálbér:
2010.02.01-től 73.500,-Ft

a létminimum:
Két felnőttből és két gyermekből álló család havonta legkevesebb 208 034 forint.
Ha egyedül neveli két gyermekét a szülő, akkor ez az összeg több mint 154 ezer forint.
Egyszemélyes háztartásoknak pedig havonta 72 ezer forint.

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.05.16. 18:23:10

@marosy: ez egy amolyan önmegszólító hozzáböffenés volt? :D

picur3ka 2010.05.16. 18:23:15

@csernaja obca:

Ket dolgot nezel rosszul szerintem.

Egy: kommunizmust felejtsd el. Nem mukodik. Az emberek nem egyenloek.

Ketto: szegeny orszagban a rosszabbul fizetettek igen szenvednek. Nem fizetni meg a kepviseloket, nem oldja meg ezt a problemat. Sot.

Pszt! 2010.05.16. 18:23:33

@marosy: és mi a mi hasznunk ebből?

Horizont 2010.05.16. 18:26:42

@marosy:
Szívből gratulálok utolsó színvonalas mondatodhoz!
Nem nőttél még ki a vihogós kamaszkorodból???

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 18:29:52

@Horizont:

miaz, elindultál eliminálni, hogy utolsó mondatának nevezted? :)

WonderCsabo 2010.05.16. 18:30:13

@Conv: Nem emlékszem, de ez most nem is jön ide. Én csak a miniszteri feladatkört írtam le.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.05.16. 18:30:17

"Humphrey ma valósággal újjászületett! Keményen küzdött egy új, sokkal mérsékeltebb köztisztviselői béremelésért. Ragaszkodott hozzá, hogy kifejthesse az indokait.
- Igazság szerint én mindvégig azon a véleményen voltam - mondta -, hogy a megszorítások idején a Pénzügyminisztérium béremelési javaslata túlzó volt, és szöges ellentétben állt a nemzet érdekeivel. A javaslat ugyan vonzó volt az apparátus számára, de mégis olyan, mint amit egy kabinetfőnök, akinek az elkötelezettsége természetesen magasabb rendű, semmiképpen sem karolhat fel. Épp ez az, amiért nem engedhetjük, hogy a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára legyen az apparátus feje.
Azt hiszem, pontosan értettem, mire célzott.
Mindezek után egy jóval szerényebb javaslattal állt elő, amely mindössze 11%-os emelést irányozott elő a következő két évre, ráadásul úgy, hogy a legmagasabb besorolású személyeknél az emelés éppen csak meghaladná az átlagot. A teljes köztisztviselői bértömeg is csupán évi 6 százalékkal nőne Humphrey elképzelése szerint.
Ez a javaslat természetesen sokkal méltányosabb a korábbinál, és részemről teljes mértékben elfogadható. És ráadásul nem is akarja az egészet azonnal! Közölte, hogy az alacsonyabb beosztásúaknál a szokványos eljárást követhetjük, ugyanakkor a legfelső vezetőknél célszerű lenne maximális diszkrécióval és gyorsasággal eljárni. Ennek Humphrey szerint az az oka, hogy a terv visszafelé is elsülhet, ha túl sokat beszélnek róla. A szakszervezet tagjai esetleg nagyobb mértékű emeléshez ragaszkodnának. Azt hiszem, igaza lehet, elég, ha csak Frank példáját vesszük. Humphrey tehát nem szeretné, ha bárki, akár a tanácsadók is, tudomást szereznének róla.
Mindez számomra csak akkor elfogadható, ha rá tudja venni a kollegáit, hogy elfogadják ezt a rendkívül szerény, mindössze 6 százalékos emelést. Közölte, hogy szerinte le tudja a torkukon nyomni, már ha a diszkréciót illetően számíthat az együttműködésemre. A szavamat adtam. Pompás alkut kötöttünk!
Maradt azonban még egy apró probléma: a Parlament. A képviselők mindig is utálták, ha a tisztviselői kar fizetésemelést kapott. Humphrey persze erre is tudott megoldást - mégpedig a maga nemében páratlanul nagyszerűt! Olyan nagyszabású reformról van szó, amelytől az égadta egy világon mindenki el lesz ragadtatva. [„Mindenki” alatt Hacker természetesen a Parlamentet és az apparátust értette, nem pedig a brit közvéleményt. A világ pedig számára a Westminstert és a kormányzati negyedet jelentette. - A szerk.]
- Miniszterelnök úr, ha a képviselői fizetéseket a köztisztviselői besoroláshoz igazítva állapítjuk meg, akkor elkerülhetjük, hogy a képviselők a saját javadalmazásukról legyenek kénytelenek dönteni. Ha az apparátus fizetésemelést kap, a képviselők is kapnak, automatikusan. És az sem ártana, ha a képviselők nyugdíja is követné az inflációt.
- Bizony, nem ártana - helyeseltem. - Kiváló ötlet. Nagyon köszönöm.
Ha úgy adódik, Humphrey igazi támaszt jelent: ő az én erős váram, ráadásul mérhetetlenül önfeláldozó is tud lenni.
- Ön szerint a mezei képviselők melyik besorolásba kerülhetnének? - kérdeztem.
- Talán a vezető tanácsos kategóriába.
Meglepődtem. - Nem lesz ez túl alacsony szint nekik?
- Lehet, hogy már ezt sem érik fel ésszel, miniszterelnök úr - mondta, és huncut fény csillant a szemében.
- És vajon melyik besorolásba kerülnének a kormány tagjai? - kérdeztem.
- Esetleg a szakállamtitkárokéba? - vetette fel Humphrey.
- És a miniszterelnök?
- Nos - fogott hozzá -, az ön fizetése jelenleg még az enyémnél is kevesebb, ezzel együtt szerintem a besorolását a kabinetfőnökéhez kellene igazítani. És önnek, akárcsak nekem, inflációkövető nyugdíjat kellene megállapítani. És ezt természetesen nem a miniszterelnökként eltöltött évek után kellene kalkulálni, hanem úgy, mintha egész életében ezt a munkát végezte volna, és ez volna a fizetése a nyugdíjba menetelkor
Azt hiszem, igazán méltányos javaslat. Megköszöntem, de ő elhárította a köszönetemet. - Végső soron, miniszterelnök úr, mi ketten szövetségesek vagyunk.
- Tagadhatatlan - helyeseltem. - És szövetségben az erő!
- Úgy van, miniszterelnök úr - mondta Humphrey. Egészen szeretetreméltó ember, ha jobban belegondolok."

(www.yesinister.hu)

WonderCsabo 2010.05.16. 18:30:51

Mármint nem emlékszem, hogy bki lemondott-e volna, vagy lemondatták-e volna.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 18:33:24

@WonderCsabo:

Felelős döntéshozásról nem is beszélhetünk ez esetben. Vagyis nincs felelősség, azaz ez nem indok arra, hogy miért kapja a pénzt :)

WonderCsabo 2010.05.16. 18:41:05

@Conv: Ezt most előre megjósolod, vagy mi?

nem nemsiker_s 2010.05.16. 18:41:12

@agyvihar:
az a baj, hogy az aprópénzzel ezek sem fognak megelégedni, amikor óriási pénzeket lehet elsíbolni az útépítéseken, a közbeszerzéseken, stb. keresztül

Akinél a kasszakulcs van, a könnyen meginog, ha ott a lehetőség, hogy a jövőjét bebiztosíthatja belőle.

Hát, én ebben a dologban valami olyant látok, hogy éppen a fizetésből akarnak megélni, és nem elsősorban a mutyiból . Fizetésemelést akkor kér valaki, ha más húzósabb jövedelemforrása nincs és belátható időn belül nem is lesz.
Ha a Fidesz előre felkészülne a mutyizásra, nem molyolnának a fizetésemelésekkel.

Horizont 2010.05.16. 18:43:40

@Conv: :DDD
Ez a nagy szólásszabadság:) Kezdek edződni de vannak ocsmány szavak amitől kiakadok. Nem vagyok álszent én is szoktam káromkodni. De idepottyantja magát valaki és beír a kommetelőknek egy ilyent:(((

Marcellusca 2010.05.16. 18:45:24

Hehe!
Éppen most van róla szó a retekklubos híradóban.

Persze, ezt is megmagyarázzák. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 18:49:13

@WonderCsabo:

Nem, az eddigi tapasztalatok alapján, következetes vagyok.

dr. Aullah 2010.05.16. 19:07:47

JA... most volt híradóban.
Amikor ellenzékben voltak, akkor keveselték a -15%ot és azt mondták, legyen fele. Most meg már a 15% se legyen. NA EZ A VASTAGBŐR!!!

OFF:

WTF? Sumit megbűntették? Mocskos alonso, remélem a pályán fog megdögleni! :)
Hajrá Sumi!!!

ON:

dr. Aullah 2010.05.16. 19:10:49

@Aullah: Szóval ezt sehogy sem lehet kimagyarázni. Ott a felvétel... le is játszották.

Amúgy előbb fel kéne mutatni valamit, és azután kéne nyújtani a kezünket nem? Még nem csináltak semmi hasznosat.

dr. Aullah 2010.05.16. 19:20:07

Valaki ellopta a kommentem. KBM.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.16. 19:21:13

@laspalmas:

tudod jól h 4 emberhez címeztem az eredeti kommentemet (ami nem felelt meg a főcenzornak...),
ERGO
témához kapcsolódó volt a kommentem.
nemcsak úgy OFFolgatás ...

milyen gondolatmenettel köv. arra h
"Az is nagy jófejség, hogy azt se tudod és nem is érdekel, miről szól a post, csak nyomod a saját okosságodat."
na miből ??
bukás logikából ?? ... AZ.

úgy könnyű h úgy csinálsz, mintha nem lett volna egy kommentem amit 4 emberhez címeztem,
amelyet te cenzúráztál ki...

pfffffffffffffff

2010.05.16. 19:23:07

@Conv: Dehogy. 78e a LÉTMINIMUM. Tessék, itt egy cikk: kdnp.hu/roviden/meg-sem-koezeliti-a-letminimumot-a-minimalber

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Én csak azt mondom, hogy a létminimumnak mindenkinél meg kellene lennie. De legalábbis annál, aki főállásban dolgozik. A differenciálás csak az ezen felüli részt érintheti. Sokan rábasztak már arra, hogy a létminimum alá szorították a béreket. Pl. II. Miklós cár. És a politikusok meg a bankárok az elsők között lesznek, akiket falhoz állít a forradalom, abban biztos lehetsz. Ha meg nem lesz forradalom, akkor kivándorlás lesz, bűnözési hullám lesz, gyermekvállalási kedv meg nem lesz, vagyis gyakorlatilag megszűnik a nemzet. Megéri ezt az árat, hogy pár szarevő bankárnak meg miniszternek márványdzsakuzzija legyen?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 19:31:27

@csernaja obca:

tavalyi a cikk és spekuláció:
"ami jövőre várhatóan 78 ezer forint körül alakul, "

a ksh jelen adatai a hivatalosak.

picur3ka 2010.05.16. 19:32:07

@szorokin:

Ne vitazz Palmas-szal. Figyelmeztetlek. Ez egy ilyen demokracia dolog. Elmecc, ha nem teccik, mint a klasszikusok mondjak.

@csernaja obca:

Edesem, sok dologban igazad van, de a vilagot eppen arra epitik fel, hogy forradalom, nem lehetseges. Ez valahogy elkeruli a figyelmedet.

Mindenki, aki ki megy az utcara, randalirozo moslek, nem tunt meg fel? Na, ebredj, te ehes proletar!

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.05.16. 19:33:21

mekkora kamu ez a Fityesz-banda. mondjuk lehetett számítani valami gerinctelnségre tőlük, de azt hittem, hogy egy pár hónapot várnak. hát egy hétig se bírták, sőt még a kormány el se kezdte a működését máris az volt a legfontosabb döntés, hogy a fizut emelni kell? (pontosabban a csökkentést eltörölni?) hol van a nagy melény, hogy na, akkor most állítsuk csak vissza a képviselői fizetéseket a 2002-es állapothoz igazítva? úgy látszik ez csak akkor volt érdekes, amikor ellenzékként okoskodni kell, most, hogy csak rajtuk múlik a dolog, gyorsan süllyesztőbe került az ötlet.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.16. 19:38:54

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

mer mééé ?

mer úgy állított be hozzám címzett kommentjében , mintha csak úgy magamat OFFoltam/píároztam volna .........

ami nagyon nem korrekt,
és
nagyon nem egyenes dolog.
szóval SUNYI dolog

ennyi. ez bassza az agyamat.

arról nem is beszélve h azokat a kommenteket is törölte, amikre reagáltam,
csak otthagyja a mások számára teljesen megtévesztő üzenetét

pffffffffff

2010.05.16. 19:39:40

@picur3ka/mesterhazymiklospart: ui: megfizetni a képviselőket az mit old meg? Szerinted ha mondjuk Hiller István vagy Földesi Gyula havi 600e Ft helyett havi 800e Ft-ot kap, az mi a faszomon változtat? Gondolod, hogy akkor nem fogják ugyanúgy ellopni, ami a kezük ügyébe kerül? Itt már rég nem arról van szó, hogy Lendvay Ildikó vagy Rogán Antal képviselők nem tudják kifizetni a gázszámlájukat, és ezért kénytelenek csúszópénzt elfogadni, de ha 15% béremelést kapnak, akkor megvesztegethetetlenek lesznek. Itt a mutyi meg a harácsolás sportszerűen és öncélúan folyik. Miközben a munkásosztály lábon hordja ki az influenzát, mert ha elmegy 60%-os táppénzer (köszi gyurcsány!) akkor becsúszik a jövedelme a létminimum alá. Lófaszt ezeknek a seggibe, nem bankárfizetést! Menjenek el bankárnak, ha olyanra vágynak! Mellesleg vannak országok, ahol a képviselők semmiféle illetményt sem kapnak, hobbyból (hazaszeretetből) végzik a munkájukat.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.16. 19:45:20

önkény és inkoherencia és inkorrektség FOREVER.

téves félrevezető sunyi logika.

laspalmas menny politikusnak, annak való vagy.

--cenzúrázd ezt is ki-- és a többit is ...
csak azt az egyet hagyd meg amit te írtál nekem...
jó érzés félrevezetni a népet valóságmanipulációval ??

tükörbe tudsz nézni ?

--cenzúrázd ezt is--

2010.05.16. 19:47:55

@Conv: nagyságrendileg helyes. Egy-két ezres ide vagy oda nem számít. Annál is inkább, mert ez egy átlagérték. Pl. aki távfűtött lakásban lakik, vagy akinek munkanélküli a felesége, vagy aki valamilyen életmentő gyógyszert szed stb. arra kapásból nem igaz. De a 78e-t én reálisnak érzem, nekem is e körül van a havi rezsim+kajám+háztartási vegyiárum.

WonderCsabo 2010.05.16. 19:53:19

@Conv: Ja... Én nem így hiszem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 19:55:48

@csernaja obca:

persze. és ebből valójában nem lehet megélni.

2010.05.16. 20:05:13

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Nono, azért 2006-ban majdnem lett... csak azon múlt a dolog, hogy nem jutottak lőfegyverhez. De azért amikor elindult a tank a parlament felé, leizzadhattak gyurcsányék.... (nagy kopaszság volt nem telitankolni a martinelli téri benzinkútnál)
Aztán nem biztos, hogy bármit is nyernénk egy forradalommal, de én nagyon is elképzelhetőnek tartom, hogy orbánék elérjék ezt, ha így folytatják, hogy elkezdték.

picur3ka 2010.05.16. 20:05:35

@csernaja obca:

Na visszadobnam. Ha 600 000-t kapnak 800 000 helyett, az min valtoztat?

Nem mintha errol lenne a vita kulonben, csak Lendvai Ildiko kavarta ezt ide. Vagy barmi vita lenne barmirol, ha ez a fasza part nem lenne.

picur3ka 2010.05.16. 20:07:47

@szorokin:

Es? Az o szemetdombja. Kuldott mar nekem olyan e-mailt, hogy ne valaszolj ennek a kommentelonek. S akkor mivan? Demokracia rulez.

2010.05.16. 20:09:27

@Conv: 78e-ből meg lehet élni. Igen szerényen, de meg lehet. A nettó 60e Ft-os minimálbérből viszont már tényleg műveszet. És vannak, akik azért kapálóznak napi nyolc órát, nekem is vannak ilyen ismerőseim, vidékiek, és örülnek, hogy legalább ez van.

Donna (Cara)mba 2010.05.16. 20:10:26

@El Topo (Sgt. Elias): Gondolod, hogy mi, régi motorosok, már komolyan vesszük a taslidat? Edződünk, edződünk, bár nem alakulunk a te taslijaid alapján, a fenébe is:-)))))))))))))))
Most már tudjuk, te olyan vagy, aki osztja a taslit.
Talán lehetnél a Bazi Nagy Tasliosztó!
Mert megvan hozzá a jogod? Nem, az nincs, de neked egy taslihoz nem is kell semmi, legfelejebb ürügy. Az úgy volt, hogy a Zoli visszaütött, te bátor ... na, elfelejtettem mi is:-DDDDDDDDDDDDD
Ki az aki kapja?:-DDDDD
Lovagias, hogy nőket is ily "poroszosnak egyáltalán nem mondható:-)" módon térítesz "jobb belátásra"!

Mert szted megérdemeljük, és akkor meg is érdemeljük! Hja, a szillogizmus....
Tulajdonképp intimus kérdés: mit csinálsz, amikor épp nem taslizol?:-D Jut időd másra is?
Ha már nálad tasli a program reggel, tasli délben, tasli este, tasli hétköznapokon, vasár- és ünnepnapokon, sátoros ünnepeken?

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.05.16. 20:12:17

Botox Ilidó éppen arról beszélt hogy drasztikus fizetés NÖVELÉS! lesz. Ezt cáfolta a fidesz hogy nem lesz növelés.
Akkor miért nincs csökkentés? - Ha van rajta sapka az a baj ha nincs az a baj. :)

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.16. 20:16:43

lehet ,hogy demagóg a poszt felvetése de! a" multinácz középvezető brühhüühhüüüü bér ugyanakkora nemlehet ugyanakkora övéké" is ... ugyan, ez csak egy része a bevételüknek,hol vannak még a bizottsági lópék...a sunyi vállalkozásaik a kutya,macska,nagymama nevén stb.,aztán a csurran cseppen urambátyám Deákok.... azért ne nézzétek már teljesen hülyének a nípet... ,most akkor az utóbbiakról le fognak szokni egy pillanat alatt ha dupla lesz a fizu,értem persze...

2010.05.16. 20:17:32

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Semmin. 100e-ért is szarháziak meg millióért is. A költségvetésben meg igazán nem tétel, hogy mennyit keres egy ilyen semmirekellő. Én csak azt nem értem, hogy a lelkiismeretükkel hogyan tudnak elszámolni? Annyira okosnak és fontosnak érzik magukat, hogy azt hiszik, tényleg ennyivel többet érnek mint aki a gödröt csákányozza? Vagy úgy gondolkoznak, mint gyurcsány, hogy hát most már el lehet menni, aki maradt, az nyilván azért maradt, mert teljesen elégedett az évről-évre (reálértéken) kevesebbet érő pénzével? Még ha egy kapitalista nagytőkés így gondolkozik, hát isten neki, de hát -bassza meg!- egy kormánynak munkaköri kötelessége lenne a többi tízmillióval törődni! Ha leszarják a nép gondját-baját, s csak a zsebüket tömik, akkor utolsó szemét despoták ->LMPVS

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.16. 20:19:29

@Donna (Cara)mba:

Nem alakítani akarlak titeket, mert az nem lehetséges. Nincs olyan illúzióm, hogy valaki egy taslimtól mondjuk hirtelen eszet kap, vagy visszamenőleg gyerekszobát. Csak a saját közérzetemet javítom vele. A Parlamentbe nem engednek be rendet rakni. Bár megmondom őszintén, hogy attól, hogy csapataim élén behatoljak az Országházba és kikúrjam onnan az összes mihaszna léhűtőt, csak az tart vissza, hogy momentán nincsenek csapataim. Pedig jól mutatnék a patinás emelvényen, gyakorlóban és egy Kimber Custom II-vel.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 20:20:26

@II.Briandrew:

A Deákné vásznát az Index írta ki, nem én.....
De a csökkentési lehetőség megszüntetése igaz. Ha tetszik, ha nem egyeseknek....Nem kell elhinni, amit a politikusok mondanak, hanem utána kell nézni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 20:22:53

@nemsiker_s:

Itt se arról van szó, hogy én sajnálom tőlük a nagy fizut, ha megdolgoznak érte, hanem a Fidesz örök átkáról, a k o m m u n i k á c i ó r ó l
Gondolj te is a Blikk-olvasókra, nekik mi jön le.

dr kíváncsivagyok 2010.05.16. 20:23:18

Na , kezdődik ! Aki nem hitte eddig hogy a Fidesz nagy porhintő , az most élesben tapasztalhatja ! Menjenek a p..ba, fél éve (amikor még nem Ők voltak kormányon) még a felére akarták csökkenteni a miniszteri fizetéseket , most , hogy ott vannak a húsos fazéknál , jó nagyokat kanalaznak ! Hogy csak 8 miniszter végzi el 15 munkáját , Ez ugyanolyan hazugság , mint a többi , ugyanis aNEM A MINISZTEREK FOGJÁK A MUNKA NAGY RÉSZÉT ELVÉGEZNI ,HANEM AZ ÚJONNAN FELVETT PÁRTKATONA ÁLLAMTITKÁROK akiknek a létszámáról , fizetéséről nem nyilatkoznak !!!!

picur3ka 2010.05.16. 20:25:44

@csernaja obca:

Na, most a maszop propagandan es a megszokason kivul, honnan veszed, hogy ez a kormany leszarja a nep gondjat bajat? Mondjuk, meg hatalmon sincsenek, de persze ok iranyitottak ellenzekbol is 8 even a maszop szerint.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2010.05.16. 20:28:37

Gondolom, már leírták előttem, de hogyha Bajnai nem élt a 15%-os csökkentés lehetőségével, akkor most nincsen szó emelésről. Utánanézni ennek mondjuk lusta vagyok, és nem is érdemes, mert mindenképpen a kurva anyjukat.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 20:32:39

@csernaja obca: hát ha van egy lakáshiteled, vagy albérletben vagy, akkor nem igen.

2010.05.16. 20:34:23

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Mondjuk interpolálok az 1998-2002 ciklusukból. ;-) No meg azért az is impresszáló, hogy nem olyan tv-t fostak rögtön az első nap, hogy a tőkés munkaadók ne csökkenthessék a béreket, hanem hogy az övék véletlenül se csökkenjen. Pedig azzal is foglalkozhattak volna, hogy a 2/3-os többségükkel szépen felfügesszék a maszoposok mentelmi jogát, had menjenek ők is a hagyó haverjukhoz... de holló a holló szemét ki nem vájja. Nekem büdös ez a fidesz. Ne legyen igazam...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 20:36:47

@szorokin:

Jaj, ez kész xD
Elárulok valamit: 4 off-hoz szóltál hozzá offal, és mindenki másé is (kb 30 komment) ki lett moderálva, de rajtad kívül senki nem rinyált.
Valamit mostmár esetleg a miniszteri fizukhoz? :)

Unommáazegészet 2010.05.16. 20:44:00

Gratulálok ahhoz, hogy beszoptak az mszp által kreált híreket. Mielőbb klaviaturára tennéd a kezed, tájékozódj más forrásokból is. Hülyegyerek.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 20:44:14

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Vitázni lehet bármikor, az elvakult szólamokat nem csípem csak.

2010.05.16. 20:44:44

@Conv: Hát igen, az már halmozottan hátrányos helyzet. De hát végülis lehet mama szoknyája alatt is maradni... - mondják ők. No mindegy, nem ez a lényeg, hanem az, hogy a nélkülözhetetlen képviselők meg kormánytagok illetménye inflációkövető (sőt!), mindenki másnak meg pofátlanul kilopják a zsebéből a pénzt, először csak az inflációval, aztán az új adókkal, legújabban pedig pofátlanul lecsípve a fizetésekből. Kettős mérce ez a javából, naná, hogy köpködik őket. Pedig olyan kevésbe tartana ezt megelőzni... én pl. már egy 150e nettóval örökre befognám a pofámat, színházba,. moziba, udvarolni, lovagolni járnék, repülőmodellt építenék vagy éppen családot alapítanék, és pont leszarnám, hogy hogy forognak a nokiásdobozok. De mivel a puszta életfenntartáson kívűl kb. csak a 3500 Ft-os korlátolt netre fussa, hát itt acsargok, és simán beszervezett a Jobbik.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 20:47:32

@szorokin:

"köszönöm a cenzúrádat, jó fej vagy."
"Az is nagy jófejség, ..."

Aztán mostmár kapjál be egy nyugtatót légyszíves.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 20:49:11

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Téves. Ezt én tegnap írtam, ma reggel 9-kor jelent meg, Ildinéni később kezdett rikácsolni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 20:54:02

@Zigomer Trubahin:

Belelapoztunk, éltek is vele meg nem is :)
Valakinek csökkent, valakinek nem.

Straight 2010.05.16. 20:54:35

off Bocs az ekezetekert. on
Nem vagyok egy nagy fidesz fan /meg lehet nezni a regebbi kommentjeimet/ de siman el tudom kepzelni hogy ez egy alku lehetett hogy a kormanz most 2-3 evig mellozi a korrupcios es egzeb penylenyulos ugyeket de cserebe nem csokkenti a sajat fizeteset 200-250 ezerre ami mondjuk ertheto is mert ennyiert az a szivas ami esetenkent ott van az tuti nem eri meg.

hex.kelly 2010.05.16. 21:04:43

@csernaja obca: Ha lenne 150 nettód, meg egy lakáshiteled ÉS családalapításod, akkor a távfűtés számlával mál tili-toliznál, ha egyszer-egyszer lebetegszik a gyerek.Nézzünk egy téli influenza-vírusos torokgyulladást: antibiotikum kb. 1500, lázcsillapító kb.1000, orrcsepp kb. 800, orrszíváshoz valami sós lötty min. 1200, antibiotikumhoz normaflore kb 1500. Ez összesen kb. 6000 és ha rámegy a fülére (gyakorta megesik), eldöntheted, hogy 5000/alkalom magánorvoshoz viszed, vagy ingyen az SZTK-ba, ahol a váróban 1,5-2 órát üldögélve még 2-3 nyavalyát begyűjt a meglévőhöz. És még számold azt a fizukiesést, ami a minimum 1 heti táppénz miatt a következő hónapban utolér. 10-15-20-ba is belekerülhet egy januári gyerekbetegség. Nem légből kapott számítás, a decemberi mandulaműtét óta kb. 100e-ben van a lányom állandó taknyossága-torokgyulladása-fülgyulladásai.
Szóval ne kíváj 150-et a családalapításhoz, mert még "megadatik", és akkor kénytelen leszel annyiból megoldani. Tudom, sokan ennek az összegnek a töredékéből kénytelenek élni. De ha van egy lakáshitel, akkor a 150 sem 150, csak mondjuk 100 vagy 80.

picur3ka 2010.05.16. 21:04:47

@csernaja obca:

Tul sokat almodsz, szerintem.

picur3ka 2010.05.16. 21:07:05

@laspalmas:

Teljesen teves. Ertettem. Ildinek es neked van igazad, kurva be sem iktatott kormany emeli a fizukat. Vettuk.

Holnap koronaznak, figyelj, belso info.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.16. 21:08:31

@laspalmas:

béke veled itt is. :)
a nyugibogyó megvót, remélem neköd is ;)

de (több de nem lesz mostanság..)
"Az is nagy jófejség, hogy azt se tudod és nem is érdekel, miről szól a post,"
viszont nem áll.... ennyi.
egyszerűen ez nem következhet semmilyen megnyílvánulásomból, ha az ember a logika szabályait komolyan veszi.

+
az ilyen 30db os off lavinákat csírájában köllene elfojtani...
nem lenne szabad hagyni ily sokáá nőni hagyni az ilyesféle vadhajtásokat

az embör azt gondolhatja, jogosan -- ilyenkor mán (30 db után) h legitim az a vadhajtás, stb stb

knorbert 2010.05.16. 21:18:06

„Jobban szeretnénk azt a rendszert, amikor a kormány tagjai az úgynevezett együtt sírunk, együtt nevetünk elv alapján kapják a javadalmazásukat”
Igen, Lajcsika, épp ezért én a mindenkori minimálbérhez kötném a fizetéseteket, fix, mondjuk 1x-es szorzóval rögzítve! Akkor legalább "nevethetnétek" egy jó nagyot!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 21:24:33

@szorokin:

Béke :)
A csírájában elfojtás jogos ....lenne, de ugye nem ül itt nonstop az ember.
Amúgy a post témájához még mindig nem szóltál hozzá :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.16. 21:29:35

"A célunk, hogy az ország egészét motiváló juttatások legyenek. Egyfajta együtt sírunk, együtt nevetünk országot szeretnénk"
Bajnai Gordon, 2009.04.19.

Donna (Cara)mba 2010.05.16. 21:38:53

@El Topo (Sgt. Elias): Próbálkozz zsoldoscsapat toborzással és annak élén vonulj be a Parlamentbe. Becszóra elshiszen neked, hogy jól mutatnál a pulpitusnál.. Ha fizetsz nekik, addig lojálisak és a taslit is elviselik a pénzért. Bár képviselőként is indulhatnál. Mondjuk 13-ik havi nyugdíj helyett 13-ik havi, rendszeresen folyósított taslikat ígérnél:)

Te biztos vagy ítéleteidben, gondolom, életedben még nem tévedtél, ezért te állsz a tasliosztók oldalán - talán még vezérük is vagy:)
Gondolom azt is tévedhetetlenül, ahogy egy Vezérhez illik, meg tudod ítélni,, kinek volt gyerekszobája és kinek nem.
Azért bízom benne, nem létezik reinkarnáció, mert olyan déja vu érzésem van. Hogy mitől is? Nem is tudom....

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2010.05.16. 21:39:30

Srácok, már amikor Lendvai elmondta az egészet, akkor látni lehetett az indoklásából, hogy csak műbalhé van, hiszen abból, hogy nem írják bele a 15%-ot az még nem jelenti, hogy most növelés lesz. Tudom, hogy Lendvai a kis kedvencetek, és minden szavát elhiszitek, de nem kéne, mert lám most is updatelni kellett :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 21:41:26

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

eddig 15 miniszter 20 államtitkár volt, most 8 miniszter és 31 államtitkár lesz.
a kiszolgálólétszám, iroda, személyzet, stb pont 4 posz kiadáshoz lesz több.

eddig a miniszterek és államtitkárok havi bére összesen 36,4 millió forint tett ki, ezután emberei legkevesebb 39,7 millió forint lesz.
emellé ezentúl két miniszterelnök helyettese lesz, minden miniszternek.

ez most költségcsökkentés akkor szerinted? több bér lesz kifizetve vagy sem?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.16. 21:41:49

@laspalmas: Jaaj Laspalmaaas!Engem is töröltél?Miééért???:))
@szorokin: 30 db? Az valami?A múltkor vagy 100 komment volt arról,hogy ki kit sunázna.Zero nem örült neki.:))

somogg (törölt) 2010.05.16. 21:46:05

akkor hogyan is allunk? van terv a vasarnapi zarvatartasra, hogy a cba keressen, lehet hogy gorgenyi mint pinter spanja jo csinalta a dolgokat, talan segitjuk a deviza hiteleseket, hogy a gyengebb forinttal exportot elenkitsunk (az import dragulasa miatti inflaciora szarunk, alacsony kamatot varunk az mnb-tol), lesz kettos allampolgarsag, kevesebb miniszter lesz (de a tobbibol viszont tobb). azt hiszem sinen vagyunk :)

a deficit csokkentes konkret lepeseirol halott valaki valamit? Szanalmas.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 21:48:30

@Krokodil:

Az a baj, hogy a poszt már lendvai nyanya nyilatkozata előtt is létezett, lendvai nyanya egy pár blőd faszságot összehordott, és ebből a 15% ragadt meg. Nem véletlenül ezt a faszságos 15%-ot hozza fel a fideszbagázs, a maszopbagázs hiteltelenítésére hanem azért mert valóban egy oltári ökörség ez.
Nem utolsó sorban a valódi és sokkal nagyobb fideszbaromságról jól eltereli ez a figyelmet, jelesül a költségcsökkentő kormányátalakítás azon tényéről, hogy valójában költségnövelő, nem csak a bérek terén, hanem bizony infrastrukturájában és működési kialakításában is. Egy jelentősen nagyobb létszámú kormányzati-alkalmazotti rendszert hoz létre.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 21:49:24

@Tigeri:
Biztos valaki zerot akarta sunázni, csak zero nem akarta, hogy őt sunázzák :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 21:51:41

@somogg:
ha ezt a deficitcsökkentési programot így terjesztik elő, ahogyan jelen formájában terjesztik megoldásként, azt hiszem megdől az eddigi vastagbőrös rekord a kommentszámot illetően annál a postnál :)

félelmetes bazzeg és még ők vádolnak bárkit populizmussal és demagógiával :)

somogg (törölt) 2010.05.16. 21:53:46

@Conv: en eddig azt hittem, hogy ezek az uzenetek csak a retardalt valasztoknak szolnak, de az utobbi idoben azt erzem, hogy ebben ok is hisznek.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.05.16. 21:54:57

@csernaja obca:
Oké, akkor legyen a te fizetésed a mérce, s igazítsuk ahhoz a nagyvállalati és állami vezetők bérezését.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.16. 21:55:54

@Conv: Nem,csak 250 hozzászólásból 100,különböző csajokról szólt és ez nem tetszett neki.:))

picur3ka 2010.05.16. 21:56:26

@Conv:

Meglatjuk, Convi, meglatjuk. Tul sok alaptalan hulyeseg jelenik meg mindenutt, ahogy szokasos evek ota, hogy az ember komolyan vegye.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.05.16. 21:57:30

@Conv:
Szerintem még messze nem látszik, hogy olcsóbb vagy drágább lesz-e az új kormányzati szerkezet. Az államtitkárok nagy száma nem éppen örömteli fejlemény, de nem ezen múlik, hogy egy kormányzat olcsó-e vagy drága, hanem a teljes apparátusi létszámon & hatékonyságon.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 21:59:47

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

hát ezek amiket betettem konkrét számok a fidesztől :)

ennyi miniszter, ennyi miniszterhelyettes és ennyi államtitkár lesz.
a bérek pedig a hivatalos béradatok :)
szóval ezen nincs meglátni, ezek tények.

szóval ez szerinted kiadáscsökkentés vagy sem?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.05.16. 22:00:54

@Blás Sailor von Wolfhausery:
A minisztereknek és államtitkároknak nincs bizottsági tagsága. Az esetleges egyéb bizniszek meg személyiségfüggők, a nagyvállalatoknál épp úgy előfordulnak, mint a közszférában.

belekotty 2010.05.16. 22:01:03

qrvára nem érdekes a miniszterek fizetése. Tölem lehet kétszer annyi, csak a nokiás dobozok adás-vétele szünjön meg. hagyóra meg rozsdásodjon rá a műanyaglakat! Ja és Demszkit cellatársnak!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 22:04:20

@TuRuL_2k2:
ez így van, jelen esetben csak azt lehet számolni, hogy az apparátusnak a béreire kevesebbet vagy többet kell fizetni, a felső vezetés szintjén.
Persze az mutat valamit, hogy sok felső vezető alá sok titkárság, és iroda kell :)

Ezzel semmi gond, ha tudnak majd olyan hatékonyan dolgozni, hogy a döntéseik, a teljesítményük jelentős megtakarítással járnak a köz számára illetve olyan bevételeket tudnak megteremteni szabályozás szintjén melyek növvelik az állam bevételét.

Egyenlőre azonban csak arról lehet beszélni, hogy a fenntartása a dolognak, (bérek, költségek) magasabb lesz, holott ennek csökkentésével magyarázták az átalakítást főként.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 22:09:32

@belekotty:

Erről van szó. nem is az zavar, hogy esetlegesen akár 10x annyit keres mint én.

A mód, ahogyan kommunikálnak ezt, az a bajom. Kiemelik azt, hogy bizony csak feleennyi lesz a miniszter főként költségmegtakarítási okból.

Azt nem teszik hozzá, hogy a miniszterhelyettes kétszer annyi lesz és az államtitkár is másfélszer annyi, mindezek mellé arányosan több hivatal lesz fenntartva a személyzettel együtt.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 22:12:54

@Conv:

és mellé az a pofátlanság, amikor lejátsszák neki a felvételt, hogy : tavaly 50%-ára szerették volna levinni a miniszterek fizetését, míg nem voltak kampányon, azt mondja; fele annyi lett a miniszter, tehát fel annyi a minisztereknek kifizetett bér, megvalósították.

Na ez a vastagbőr bazzeg.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 22:13:57

@Conv:
jav: "míg nem voltak kampányon" helyett: míg nem voltak kormányon

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.16. 22:30:34

@laspalmas:
íme:

Szijjártó Péternél az igazság, ő egy bölcs ember, nem lehet nem igaza.

"Az MSZP-kormányok miniszterei sok esetben egyetlen fillér fizetést sem érdemeltek volna gyalázatos teljesítményükért, az új kormányban azonban olyan emberek foglalnak helyet, akik teljesen mást és másképpen fognak tenni, felépítik a nemzeti együttműködés rendszerét”

az igaz gondolatban leend az lényeg,:
"az új kormányban azonban olyan emberek foglalnak helyet, akik teljesen mást és másképpen fognak tenni, felépítik a nemzeti együttműködés rendszerét"
..

jaa és átlagosan 200%-os intenzitással fognak dolgozni, mint a szocik...
így ha órabérben vagy teljesítménybérben nézzük
akkó simáán befelezték a fizut ...
sztahanov, új élmunkás követőid akadtak.

pl pintér napi 41 órás átlagmunkaidővel mutat példát mindenkinek (folyamatosan)

arrú nem is beszélve h
és minőségileg mást szolgáltatnak:
>>teljesen mást és másképpen tenni + építeni a nemzeti együttműködés rendszerét<<
ez egy új munkakör, nem csak miniszterek, ez több, nagyobb, csodásb...
lényegileg más, összehasonlíthatatlan..
hogy is lehetne egy wc-kefét összehasonlítani egy fospumpával ???

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.05.16. 22:32:29

@Tigeri:

jaa én voltam a vége, a farka.. ;)

Senkifia 2010.05.16. 22:48:23

@Conv: ööö...nem értem. az átalakítás miatt nő a felsővezetők létszáma? vagyis az összevonások maguk után hozzák a felsővezetők számának gyarapodását? ez szerinted logikus? :)

Senkifia 2010.05.16. 22:53:52

én elmaradtam ott,hogy a mostani tárcákat ittott összevonják. Tehát egyes tárcák beolvadnak, ergo a miniszter megszűnik. ill. eddigi két miniszter helyett lesz egy, dupla felelőséggel. Akkor nem értem. ha eddig, 15%al kevesebb fizetésért volt két miniszter,mondjuk, ad absurdum fejenként 85 forintért(érted:15% minusz :)),holnaptól meg lesz egy miniszter 95,vagy netán 110 forintért ... az nem kevesebb,mint a 2x85 forint=170 forint, ami eddig volt? csak hogy ne háborogjunk feleslegesen. Miközben ugye a felelősség is esetleg megnőtt.
Vagy én értettem rosszul? és akkor a qrvaanyjuk :)

Füsilier 2010.05.16. 23:09:41

OFF

Kiss Róbert vezetésével kb. 250 hazafi és kb. 200 jobbikos harcol Gyöngyös-Hatvan térségében a gátakon. Elkezdődött a hosszú éjszakai műszak.

21:33 Heréden átszakadt a gát, ezekben a percekben rendelik le a hazafiakat Vámosgyörkön a gátról, ugyanis perceken belül ott is át fog szakadni. A település helyzete katasztrófális, van 4 kamionnyi homok, de homokzsák egy darab sincs. Helyszíni tudósítónktól tudjuk, hogy a település polgármestere alkoholos álmát alussza, míg 20-30 helyi lakos a hazafiakkal a homokzsákot pakolja. A többiek ugyanezt napközben tették. A katasztrófavédelem és a vízügyesek már elmentek Vámosgyörkről.

A barikad.hu 21:00 órakor telefonon elérte Kiss Róbertet, aki elmondta: "Várjuk a Fidesz kétharmadát is, ugyanis közel hat órája, pakoljuk a homokzsákokat, sajnos nem sok eredménnyel. Aki hajlandó Vámosgyörk térségébe utazni, az most induljon el, kb 2 óra múlva átszakad a gát. Ki tudja mi lesz utána."

20:00 A hazafiak üzentek Vámosgyörkről: "Kint van a helyszínen kb. 50 tűzoltó és kb. 30 rendőr, de egyik sem fog meg egyetlen homokzsákot sem. Csak mi dolgozunk."

.................................. :((((

Arp1 2010.05.16. 23:10:54

Látszik ki a kommer. Aki egy miniszter pár százezerrel nagyobb fizetésén méltatlankodik, miközben a többmilliárdos korrupciók meg pazarlások szerinte jogosak, és elkerülhetetlenek, "a rendszer részei". Ez a proli hozzáállás: "Keressen egy miniszter is annyit mint egy gyári melós!". A "kormányzati struktúra ára" nem azon múlik, mennyi miniszter meg államtitkár van. Még azon se, hogy egy-egy államtitkár alatt hány-száz ember dolgozik. Az a mérvadó, hogy ha például elindítanak egy többmilliárdos beruházást, akkor az reális vagy többszörös áron fog futni, illetve hogy a beruházás hányad része marad belföldi kivitelezőknél. Hogy a kivitelező hozzáértés alapján lesz kiválasztva, minőségi munkára, vagy pedig csókos fogja csinálni, aki csak trehány munkát tud. Azt már nem is említem, hogy mennyi megy zsebbe, mert zsebbe nem kéne semennyi menjen (se pártkasszába se offshore cégeknek).

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 23:17:40

A harminc rendőr azért van ott, hogy filmezzék a hazafiakat, ahogyan a temetések után szokták. Majd ha elindulnak haza a hazafiak, akkor kezdenek dolgozni a rendőrök, igazoltatás, bírságok közút nem megfelelő használat miatt, stb.

Bergeroth 2010.05.16. 23:26:31

Tényleg azt hittétek, hogy a fidesz kormányalakítása után, az égből sült galambok fognak hullani, a kerítés kolbásszá változik, a folyók helyett meg méz fog folyni?

" - Hány éves vagy királyfi?
-22.
-És még hiszel a mesékben? "

Janovszki Zsolt 2010.05.16. 23:32:22

Ez annyira az alja... Ne legyen már az, hogy egy miniszter, aki azért felel, hogy minden jól menjen országos szinten az adott területen, egy multi felsővezetéjének a bérszintjét sem érheti el, mert azonnal hörgés van... (persze anno a Fidesz is így csinált, de nekem ez már akkor sem tetszett. :))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 23:33:30

Kíváncsi vagyok hány mszp, lmp, fidesz képviselő vagy induló jelölt pakol a gátakon. Jobbikos mindenhol van, több is több helyen.
Kíváncsi vagyok a betiltott magyar gárda tagjai mellett, hány nem betiltott fidelitaszos tag pakol a gátakon homokzsákot.

Janovszki Zsolt 2010.05.16. 23:37:54

@Conv:
Most tök őszintén, ha én rendesen fizetek adót, és abból, ha nem balfasz a védelmi bizottság, akkor van homok, meg zsák is, akkor ugye nem baj, hogy inkább alszom, és gyúrok arra, hogy holnap is sok adóforintot tudjak gyártani azért, hogy holnap is legyen mit pakolnotok, és ne vigye el a víz a javaitokat?
Kitartás,
Zs

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.16. 23:40:38

@Janovszki Zsolt:

miért is lenne baj?

Én sem pakolok homokzsákot, nem tudom mit szólnának, ha felkelnék innen és elmennék homokzsákot pakolni 200 kilóméterre meló helyett :)

Egy kicsit karcos 2010.05.16. 23:43:34

@Conv:

OFF

Ha Szolnokra vagy az alá ér az ár, én is megyek egy hétköznapi estét vagy egy hétvégi napot zsákolni, gondolom, a kurucon megírják majd, mikor hová kell az ember.

Kiss Róbert is szeretettel várja a Fidesz kétharmadát a gátakra.

"Nincs a Földnek még oly drága szeglete,
Mint a délibábos Kárpát-medence,
És hogyha az égen száz villám cikáz,
E szép hazára gárdista vigyáz!"

www.youtube.com/watch?v=3Gj0GuwxoVw

Fricibá' 2010.05.17. 00:02:27

Kedves "tényfeltáró újságíró" posztoló!

Hol zokogtad tele az internetet az elmúlt 8 évben a miniszteri (tanácsadói, egyéb csókos) fizetésekről? Hol álltál ki bátran az emberek igazságérzetét bántó, elfolyó milliók ellen?

Ja, hogy csak a jobboldali szar büdös?

Szánalmas, hangulatkeltő dolgozatot írtál. Gyorsan menj a pénztárhoz, mert rövidesen bezár...

old_field 2010.05.17. 00:40:56

@Conv: ez az iromány min. aránytévesztés...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.17. 00:55:38

@old_field:

Talán olvasd el a kommenteket. ha mást nem, az enyémeket, ha már nekem címezted :)

de legalább ezt az egyet: vastagbor.blog.hu/2010/05/16/itt_az_ido_miniszteri_fizetes_vissza_emeles/fullcommentlist/1#c9853392

Egy kicsit karcos 2010.05.17. 01:15:08

@Conv:

Van most valami 51 szakállamtitkárunk a 20 simán felül. Ők repülnek, vagy átnevezik őket?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.17. 01:16:16

Amúgy arról még senki nem nyilatkozott ,hogy miért as kettéqrt multifaszomvezető a viszonyítási alap?Hm??Akkor menjenek multizni ,szevasz tavasz,nem kötelező miniszternek lenni,legyen az miniszter aki már megteremtette magának az egzisztenciát satöbbi,aki meg kenyeret akar keresni menjen a jólfizető multihoz!
Pont. Demégvéletlenül sem hallom a minimálbérhez viszonyítva mennyi,vagy nyugdíjminimumhoz,átlagkeresethez,nem ,a multiközépfelsővezető!

"Más parlamentekben is fordulnak elő hasonló jelenetek. Oka: hogy a modern életben a képviselőség és a politizálás kenyérkeresetté válik. Nemcsak, mert tisztességesen fizetik a képviselőt... hanem azért, mert a képviselői állást alacsony fickók alaposan ki tudják használni és hasznosítani... Már most világos, hogy a képviselők azért választatnak, hogy az ország dolgait intézzék: s e helyett a kenyérharc, a küzdelem a boldogulásért, a létért, az egzisztenciáért, haszonért, érvényesülésért való verseny fűti az elméket és lazítja az erkölcsöket.
"
Móricz Zsigmond (1917)

Na nyugodalmas jó éjszakát!

pernahajder Campbell 2010.05.17. 01:34:54

De azonnali és drasztikus adócsökkentés, az ugye lesz?

Frick László Emlékzenekar 2010.05.17. 02:52:38

Nem jk késő, le se kell monnyanyiuk, legyenek új miniszterek, nem politikusok, hanem szakemberek, adjanak föl hirdetést bankároknak:
Pénzügyminisztert 400ezer bruttóért fölveszünk!

Mike36 2010.05.17. 03:37:23

jellemző hogy első dolguk a fizuemelés volt, ez most a legfontosabb

Mike36 2010.05.17. 03:39:37

Szijjártó meg az ügyeletes ökörségeket összehordó éppen

Mike36 2010.05.17. 03:52:13

az elvakult fidesznyikoknak jelezném: itt az elv a fontos
amikor a zemberek többsége örül annak, hogy egyáltalán van munkája, fizetésmelésről évek óta nem is hallott, akkor talán rosszul veszi ki magát, hogy a fidesz első lépése a fizetésemelés (prejedukálom, hogy a képviselők is sorra kerülnek), főleg úgy néz ki nagyon csúnyán, hogy előtte azért kardoskodtak elvtársaitok, hogy a maszopos miniszterek fizetése kevesebb legyen
és ismétlem: ez most a legfontosabb, leghalaszthatatlanabb, ugye?

Hadrianuska 2010.05.17. 04:53:05

Megtehetik, hogy égbe emelik a fizetésüket és tegyék is meg! Legalább rádöbben a sok birka, aki kétharmadot tett a seggük alá, hogy mekkora (forradalmat) ökörséget csinált. Orbánkirály nem hülyegyerek (szijjártópetike), Ő kiveszi a hasznát ebből a négy évből csakúgy, mint első királysága idején. Talán mert sejti, több lehetősége nem lesz. Egy normális "királyságban" O.V. csak udvari bolond lehetne! max. ((:

mistertwister 2010.05.17. 05:19:58

Tényleg, annyira édi, amikor azok verik a vastagnyálukat, akik 2002-ban azzal kezdték a kormányzást, hogy duplájára emelték Medgyessy Pötyi és miniszterei fizetését...

mistertwister 2010.05.17. 05:22:00

@Hadrianuska: és te mi lehetnél akkor? maximum fácánsült, hülyegyerek...

2010.05.17. 06:10:22

@hex.kelly: Köszi az aggódást, de nekem már van öröklakásom (mert a nagyszülők nem élnek örökké), úgyhogy ellennék én a 150-ből... persze lehetne még fokozni, de mondjuk, hogy elhiszem a dumát, hogy az én munkám semmit sem ér egy bankáréhoz vagy miniszteréhez vagy multi-főosztályvezető társadalmi hasznához képest (piha). De az, hogy dolgozó emberek TÖMEGEINEK gondjai vannak a minimális létszükségletekkel, az szerintem kurva nagy szégyene ennek a "nincsnálajobb-demokrácijának." És ha ennek az állapotnak még a megváltoztatására sem történik erőfeszítés, akkor előbb-utóbb ki fog borulni a bili, mint nem is olyan régen Romániában.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.05.17. 07:00:59

@rockee: de ha így állunk hozzá, akkor mi a különbség? Ha azok is ezt csinálták, akkor senki se szóljon, ha ezek is ezt csinálják? Hol van itt az erkölcsi fölény?

McDobbent 2010.05.17. 07:01:14

No, elmentek ti a sunyiba, csúsztatás nagymesterei. LOL könnyesre röhögöm magam. Ugye minden nagyon hozzászóló átolvasta a 84 oldalas pdf dokumentumot különös tekintettel a fizetéssel kapcsolatos részre? Szó nincs arról, amiről a balos provokátor (kiskomcsi) cikke szól. Mellesleg, LIbás doktor miniszterelnök PR javaslata az, hogy csökkentHETŐ, vagyis csak lehetőséget vázolt fel. A sok ügyifogyi meg olvasgatas helyett az Aldi pénztáros fizetési szintjével kezd példálózni. Hajrá, hajrá. Lesz így szép új Magyarország. Az is bolond aki csúsztat, meg az is aki a doksi elolvasása nélkül beszólogat. Röhejesek vagytok.

Magg (törölt) 2010.05.17. 07:27:06

Hát ez szép!

A Fidesz még el sem kezdte a kormányzást, már összevissza hazudoznak (lásd azonnali adócsökkentés) és már szarnak a választóik és az egész ország fejére (mondjuk, aki mást várt, az nem is normális).

Eddig azt ordibálták, hogy csökkenteni kell a miniszterek fizetését, erre ahogy hatalomrajutnak, rögtön sumákolni kezdenek!

... és hány ilyen lesz még! Esküszöm, elkezdem feljegyezni a disznóságokat, csak úgy, a történeti hűség kedvéért!

Mindenesetre ilyen gyorsan még a komcsik sem mutatták ki a foguk fehérjét!

Magg (törölt) 2010.05.17. 07:40:08

@rockee:
"Tényleg, annyira édi, amikor azok verik a vastagnyálukat, akik 2002-ban azzal kezdték a kormányzást, hogy duplájára emelték Medgyessy Pötyi és miniszterei fizetését... "

... és ha "azok" ezt csinálták, akkor ezt majmolni kell és ez teljesen rendben van "ezektől"?

Steppenwolf 2010.05.17. 07:46:24

@Magg: Neked tényleg a Lendvai néni az etalon? Gratula!
Megcáfolták, nem lesz emelés, mi kell még? Hülyék lennének pár százezer forintért lejáratni magukat a demagógabbja előtt.

hááááát 2010.05.17. 07:55:54

Én 98 óta annak örülnék, ha a Fidesz úgy ahogy van megszünne.Ebben az ügyben viszont csak a felhajtást látom.Nem hiszem, hogy ekkora feneket kell keriteni.Most 8 évig fárasztanak minket ,vagy csinálnak akkora baromságot, hogy 2 évet sem húznak ki.Ez semmi ahoz képest amit el tudnak b......!

AutosVilli 2010.05.17. 08:09:45

Majd 4 év múlva meglátjuk és akkor ,lehet dönteni megint. addig meg felesleges a szart keverni,mi sem természetesebb mint ahogy ti is meg mindenki,meg egyezik a fizetéséről "munkábaállás elött." A tilliárdokhoz képest ami még elfog ilyen-olyan mutyi miatt tünni ,amellett ezek nevetséges összegek. Nem értem miért vannak egyesek kiakadva. Dübörög a gazdaság.Igaz a "pannon puma" kicsit sánta lett,igy a falkán élösködik.

Baszkurátor 2010.05.17. 08:15:26

Ezüsthajó elindult már a Happy End kikötőből, Országimázs felé? :D

AutosVilli 2010.05.17. 08:21:17

@Baszkurátor: Muháháháháháháháháhá :DDDD

Bazz ez lesz a nap vicce :)

Ramsas Samuilovich Perepiteinikov 2010.05.17. 08:24:27

A fizetésen rugóztok? Sokkal durvább dolog az, hogy Gál András Levente mondja meg, hogy ki lehet bármely minisztérium főosztály-vezetője, helyettese, osztályvezetője, központi hivatal helyettes vezetője és így tovább. (Lásd: törvénytervezet 67. par. (!) 71. par (8) és 73. par (5) bekezdését.) Mi van itt? Jobban mondva: mi lesz itt? Ki ez az ember?

Bougheau Tschichka 2010.05.17. 08:27:45

Te!

Nem zavar, hogy fele annyi Miniszter van, mint a Fletó idejében ??? Gyurcsány idejében volt a valaha legtöbb Miniszter.

Fele annyi egyenlő 50%

Azt megértem, hogy Lendvai Ildikó nem tud számolni, de azt nem hogy vannak, akik agyatlanul szajkózzák azt a hülyeséget, amit előhúzott a mellényzsebéből !

EKKORA FAZZSÁGOT?! :DDDDDDD

Nyomjátok még emeszpések, hadd nevessen a nép!!!
Tessék, itt egy százas, hopp

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.17. 08:30:35

Kissé fura érzés és hirtelen váltás, hogy lekomcsiznak a kommentelők, de alighanem hozzá kell szoknom xD

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 08:39:01

@laspalmas:

Dehogy kell. A lekomcsizásotok továbbra is csak a teljesen hülye analfabéták dolga lesz.
Alapjában véve jól kitatláltátok a koncepciót, hogy ide is, meg oda is basztok egyet-egyet, de azééért ha nem teljesen buggyant az ember, látja, mi a helyzet.:)

Jonas-R 2010.05.17. 08:41:12

@laspalmas:
Igen, talan mert sikerult egy kelloen hergelheto es alapjaraton sem a felvilagosultabb fajta jo magyar nepet ideszoktatni az okosabbnal okosabb irasokkal.

@belekotty: Egyetertek, es ennek pont az a modja, hogy emelni kellene.

Ugy gondolom semmi problema azzal, ha egy miniszter, vagy urambocsa sima tenyerestalpas kepviselo havi illetmenye 1, 1.5 millio forint, de minisztere akar meg 2 is lehetne. Sot akar torvenyileg az indexalasat is meg lehetne oldani, hogy ne legyen belpolitikai vorosposzto 2-3 evente. Ja, hogy ez nem cel.... ertem.
Tessek dobalni.

@Bougheau Tschichka: te ostoba vagy, nem zavar, mivel nem ezen mulik az allami koltsegvetes, illetve nem direktbe. Sokkal tobbet szamit mennyire korruptak, de persze gondolom errol is olyan markans velemenyed van, mint arrol hogy 100 almat er az allam vezetese, ha egy ember megoldja, akkor kap 100 almat, ha 50-en oldjak meg akkor csak 2 almat kapnak.

Cantona 007 2010.05.17. 08:42:15

Én úgy látom a kommentekből, hogy itt arról van szó, hogy miért mer ennyit meg annyit keresni itt egy miniszter meg egy államtitkár, vagy egy parlamenti takarítónő.
Véleményem szerint meg kellene várni, hogy milyen teljesítményt mutat a még hivatalban sem lévő kormány, és csak utána kellene énekelni. Mert ha adja isten és jóra fordul az országunk szekere,akkor ki a tökömet érdekel, hogy mennyit keresnek az éppen hivatalba lévő miniszterek.
Ha meg nem történik semmi érdemleges a következő években, akkor úgy is blogok százai fognak majd arról írni, hogy,micsoda arcátlanság a miniszterek fizetései.

Szóval majd akkor jogos lesz a felszólamlás, de most nem az.

Bougheau Tschichka 2010.05.17. 09:16:56

@Jonas-R: Továbbra sem vagyok ostoba!

Játszunk matekot! Tegyük fel 20%-kal, de legyen akár 30 is :P kap többet holnaptól egy miniszter. Viszont miniszterek száma fele annyi. Az vajon költségcsökkentés-e vagy sem ?

Aki ezt nem képes átlátni, az egyszerű általános iskola alsó tagozatánál feljebb nem kerülhetett volna :o

Vissza a buktatást!

venszivar 2010.05.17. 09:30:52

@vakcsibe: No és akkor mi lesz,ha több százan blogolunk !!!??? Azt hiszitek,hogy az említett pozícióknál a fizú a buli ???? Az elintézett bizniszek SAJÁT MAGÁNAK ( a jövőjük megalapozásához!) vagy másoknak ,pénzért v.igazgatói tagság,tulajdonosi %, stb. AMIKRŐL MI NEM is tudunk !!! A most leköszönők 90-95 %-a így tett , NO és AKKOR mi BAJUK LETT ???? Pláne utólag ,nyafoghatunk....Pl. : a Demszky is milyen csendben eltűnik !!!! A sár ami a nyakába van már lehúzta , no és ???? Simán elcsoszog,mint pl. a Kóka !!! s a sok -sok többi. Megsütögették a pecsenyéiket s úgy eltüntek vele,mint ha nem is lettek volna itt évekig !!!Ez mindig így volt s így is lesz.Itt nem a havi fizú a biznisz !!!! Mindegyik akkora házakat épit ,hogy a tízszeres fizujukból sem jönne ki ...Pl. Torgyán, a mostan pénzügy m. , Hagyó ...stb.

Cantona 007 2010.05.17. 09:57:49

@venszivar: AZ Ön okfejtése arra jogosít fel,hogy ne tekintsem Önt vitapartnernek.
Nézze már meg jövendő kormányunk összetételét és azok után írjon ilyen baromságokat.

Janovszki Zsolt 2010.05.17. 10:10:26

@Bougheau Tschichka:
Azért ennyire ne lelkesedjél, háromszor annyi államtitkár van, mint a Bajnai kormányban, úgyhogy amit a miniszter-államtitkár fronton elkölt az ország az több forint, mint amennyit eddig költött, amit itt levágsz, az a Szíjjártó féle indoklása a dolgoknak, a fagyi visszanyalt, ennyi történt, lesz ennél még rosszabb is.
Mondom ezt úgy, hogy teljesen helyesnek tartom, hogy egy államtitkár, meg egy miniszter sokat keres, és ócska politikai fogásnak tartom ezen nyavalyogni (már a Fidesz kormány alatt is annak tartottam).
Ennyi.
Üdv,
Zs

Kicsit Karcos 2010.05.17. 10:11:54

A Fidesznek semmi koncepciója nincs a fizetésemelésen kívül. Különben mire véljem ezt:

"Mindössze két napirendi ponttal ugyan, de rögtön az alkotmány módosításával kezdheti munkáját az új parlament. (...) Ennek érdekében az Alkotmány (az 1949. évi XX. törvény) 20. paragrafusát új első ponttal egészítenék ki, melynek értelmében "[A]z országgyűlési képviselők száma legfeljebb kettőszáz. A nemzeti és etnikai kisebbségek képviseletére további, legfeljebb tizenhárom országgyűlési képviselő választható"."

Nem új alkotmányról volt szó, hogy ne Sztálin elvtárs öröksége legyen az alaptörvényünk? Akkor hová hegesztgetik még a régit?

venszivar 2010.05.17. 10:15:23

@vakcsibe: Csibe,hát Te vak vagy !!! Ezek is s az eddigiek is csak " emberek" voltak..........Te elvakult s naiv vagy. A vakság nem gyógyítható ,de lehetsz még vén tyúk. Különben meg nem is értem,hogy az általam bírált eddigi lopásokra utalásomra nem reflektálsz,pedig Te emlegeted,hogy blogoljunk s akkor az összefogásunk révén megoldódnak a dolgok.Nos én ezt vonom kétségbe....Az eddigi élet sajnos nem ezt igazolja.Ne légy ennyire vak-csibe !!

Baszkurátor 2010.05.17. 10:23:30

@Bougheau Tschichka: Értsd már meg, hogy nem erről van szó.Arról van szó, hogy ha meg kell húzni a nadrágszíjat ( márpedig meg kell, aki mást mond az ostoba ) akkor ne csak nekem, Neked meg marinéninek kelljen, hanem ezeknek a szaroknak is.Dolgozzanak, tegyék rendbe az országot ha rendbe kell, tapossák el a korrupciót és a visszaéléseke aztán ha faszán csinálják majd kapnak fizetésemelést.Gondolom ha Te elmész dolgozni valahova akkor nem azzal kezded az első napot, hogy fizetésemelést kérsz a semmire.

Cantona 007 2010.05.17. 10:32:34

@venszivar: Nem tudok és nem is akarok olyan emberrel,emberekkel párbeszédet folytatni, aki, akik csak a rosszat, a gátlástalant, a számítót látják a kormány tagjaiban.
Az ártatlanság vélelme, és az idő remélem engem igazol.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 10:37:22

@vakcsibe:

Az ártatlanság vélelme az ugyan nem fog téged igazolni, lévén vélelem. Tudsz követni?

picur3ka 2010.05.17. 10:40:12

@El Topo (Sgt. Elias):

Azt irja, hogy az ido fogja igazolni.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 10:45:41

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

"Az ártatlanság vélelme, és az idő remélem engem igazol." Most nem tudsz olvasni, vagy csak baszogatsz?

picur3ka 2010.05.17. 10:51:34

@El Topo (Sgt. Elias):

Nem baszogatlak. Mivel vesszo van benne, en ket tagmondatkent es nem felsorolaskent ertelmeztem.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 10:53:09

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Aha, és akkor mi értelme van az első tagmondatnak, ha nem felsorolás?

Bougheau Tschichka 2010.05.17. 11:04:03

@Baszkurátor: Így van, ebben teljes mértékben egyetértek!

picur3ka 2010.05.17. 11:17:29

Hianyos mondat. Nem hiszem, hogy azt akarta mondani, hogy a velelm fogja ot igazolni. Ne basztasd!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.17. 14:01:53

úgy látszik valamit a fideszesek is beláttak, hogy nem csináltak jól, ugyanis:

"
Akár 20 százalékkal is csökkentheti a miniszterelnök a jövőben a miniszterek fizetését, miután a Fidesz és a KDNP új változatban nyújtotta be hétfőn a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés szövegébe bekerült az a mondat, miszerint "a miniszter alapilletményét a miniszterelnök át nem ruházható hatáskörében legfeljebb 20 százalékkal csökkentheti".
A törvényjavaslat eredeti, múlt pénteken beterjesztett szövegében nem szerepelt ez a bekezdés"

Hadrianuska 2010.05.17. 14:34:41

@rockee: Aha, veled ültem egy tepsiben, nem emlékszel?

Hadrianuska 2010.05.17. 14:43:17

@Bougheau Tschichka: A matek neked sem volt erősséged csicska! (mennyivel szebb így magyarul) A miniszterek száma tényleg a felére csökkent (50%), de a fizetésük az eddigi 16 miniszter fizetésének a 80%-a maradt. Dereng?

bobsys 2010.05.17. 15:03:16

Kicsit sok a 352 comment, az alabbit irta mar valaki?
2003. január 1-ig a miniszter alapilletménye a köztisztviselői illetményalap hat és félszerese, az államtitkárok esetében öt és félszerese volt.
2006-tól, amikortól már külön törvény rendelkezett az állami vezetők jogállásáról a miniszterek alapilletménye a köztisztviselői illetményalap 15,6 szorosa lett.
Vagyis pont annyi amennyi most.
A parlamenti fizeteseket en soha nem sokkaltam (versenyszferaban siman lelephetoek a kepviseloi fizetesek) ha teljesitmeny is tarsult hozza. Najo a szamla nelkuli koltsegterites tenyleg pofatlansag.

Sróf 2010.05.17. 15:10:31

Ez a cikk egy kicsit olyan Lendvai Ildis csúsztatós. A miniszterelnök általi 16%-os csökkentési lehetőség kihagyása nem egyenlő ugyanilyen mértékű automatikus fizetésemeléssel.
Persze nincs jelentősége, főleg, hogy fönt van már a helyesbítés is.

borsikm 2010.05.17. 15:15:05

Orbán Viktor leendő miniszterelnök saját hatáskörben legfeljebb 20 százalékkal csökkentheti a miniszterek fizetését - ez derül ki a kormány tagjainak jogállásáról szóló törvénymódosítás hétfőn benyújtott új változatából. Répássy Róbert (Fidesz) az egyik előterjesztő hétfőn újságíróknak úgy fogalmazott: ezzel korrigálták a hibát.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=322893

Egy kicsit karcos 2010.05.17. 15:25:11

@borsikm: ez így OK.

Azért lenne még mit kijavítani, hogy találomra egy példát is nézzünk:

"Alkotmányvédelmi Hivatalnak hívják majd a jövőben a Nemzetbiztonsági Hivatalt"

videotar.mtv.hu/Videok/2010/05/16/20/Alkotmanyvedelmi_Hivatalnak_hivjak_majd_a_jovoben_a_Nemzetbiztonsagi.aspx

Egy kicsit karcos 2010.05.17. 15:50:56

@Egy kicsit karcos:

Pintér Sándor felügyeli majd az AVH-t a hír szerint.

Most nincs kedvem kommentálni.

belzebubó 2010.05.17. 16:52:05

@Conv: és még ezt is hozzátették: "Navracsics Tibor elismerte hogy hibáztak és megköszönte a szocialistáknak, hogy figyelmeztették a kodifikációs hibára, mert a benyújtott törvényjavaslat szövegében nem szerepelt a miniszteri fizetések csökkentésére vonatkozó bekezdés. Hangsúlyozta: eszük ágában sem volt emelni a miniszterek fizetését. Hozzátette: a jövőben is elő fog fordulni, hogy hibázni fognak. "

Egy kicsit karcos 2010.05.17. 16:55:33

@belzebubó: az ÁVH visszaállításáról és Pintér elvtárs alá rendeléséről kijött-e már az új brosúra? Például hogy németből fordították google translatorral, és megköszönik a kuruc.infónak, hogy felhívták a kodifikációs hibára a figyelmüket.

belzebubó 2010.05.17. 17:03:54

@Egy kicsit karcos: Nem tudok arról, egyelőre a mellényezést kezdik unni: "Rettenetesen érdektelen ez a gárdamellényezés – legalább is ezt mondta a hétvégén egy tv-műsorban a Fidesz ügyvezető elnöke. Az elnöki kabinet vezetője pedig úgy fogalmazott, hogy nem azért küldtek minket a Parlamentbe a választók, hogy napokon keresztül mellényügyeket vitatgassunk. "

acsub 2010.05.17. 17:17:46

@Conv:
Azt hiszem ennél a beismerésnél nem kell több, mint ahogy a szöveget módosították.
Mondjuk ez is csak egy lehetőség, míg a Bajnai kormány jó pár miniszterénél tény volt a csökkentés.

Szépen felpörgött a forgalom, de sok már az egyszer elhangzott érv.

acsub 2010.05.17. 17:20:45

@belzebubó: El kell ismerni, ez egy korrekt válasz Navrasicstól.

Egy kicsit karcos 2010.05.17. 17:24:29

@acsub: nem meglepő, miután az általam ismert múltú Fidesz-kormánybeli figurák közül egyedül Navracsics a korrekt arc.

@belzebubó: Neked amúgy hogy tetszik, hogy Alkotmányvédelmi Hivatalt (AVH) hoz létre a Fidesz-MPSZ-KDNP kormánytöbbség, és mindjárt Pintér alá is rendelik?

belzebubó 2010.05.17. 17:27:53

@acsub: Ezt is hozzátette:
"A politikus szerint kormányon valószínűleg a Fidesz politikusai is fognak hibákat elkövetni, mert "ők is emberek", és a hibák közé sorolta a 15 százalékos kitétel kimaradását is. Navracsics úgy fogalmazott, "ha hibázunk, akkor én hibáztam", és hozzátette: nem állítja, hogy a jövőben hibátlanul dolgoznak majd, de az MSZP-kormánnyal ellentétben ezeket mindig ki fogják javítani."

acsub 2010.05.17. 17:29:14

@Egy kicsit karcos: Bár a másodikat nem nekem címezted, ez viszont elnevezésileg (röviditésben) és személyileg is siralmas.

belzebubó 2010.05.17. 17:34:11

@Egy kicsit karcos: Még nincs véleményem róla,mert sem a hatáskörüket sem a feladtkörüket nem tudom, szóval most még nem rettegnék egyet sem,majd ha kiderül számomra mi lesz ez. Erről ma hallottam először.

Egy kicsit karcos 2010.05.17. 17:35:33

@acsub: a legszebb benne, hogy ugyanaz lesz a feladatköre, mint a "szépemlékű" Államvédelmi Hatóságnak volt.

belzebubó 2010.05.17. 17:39:56

@acsub: Most irta, hogy : "Például hogy németből fordították google translatorral"- innen ez a név?
@Egy kicsit karcos: Ez valami kurucinfós hir,hogy guglival forditottak? Ott megtalálom? Mert erről az Alkotmányvédelmi Hivatalról egyelőre csak Németországban hallottam, ott működik ilyen.
Ha ez a név nem is tetszetős és ugyanolyan rossz emlékeket ébreszthet benned mint esetleg a balos nyugger ex-minkásőr és holocauszttőlélő rettegőkben a "Szebb Jövőt!" volksbundos köszönés.

Egy kicsit karcos 2010.05.17. 17:45:30

@belzebubó: én tippeltem a guglis fordítást.

Az különösebben nem érdekel, hogy egy munkásőr mitől retteg, ami munkásőri mivoltában sérti... leszarom, örüljön, hogy lyuk van a seggén. Azt viszont nem szeretném, ha ÁVH-ra keresztelnének el egy titkosszolgálatot, egy punkzenekarnak még oké, de az államszervezetben semmi keresnivalója ilyen rövidítéseknek. Akkor is tartom ezt, ha nekem a kamanizmusból már csak a vége jutott (annyi is éppen elég volt belőle).

acsub 2010.05.17. 17:49:08

@belzebubó:
Pasz, szerintem a névvel nincs baj, csak a röviditésével.
Ha egyesekben egy mellény látványa rossz érzéseket kelt, akkor másokban az AVH szó is kelthet ilyet.
Ki mire ugrik, szerintem az AVH kissé keményebb, de ízlések és pofonok.

acsub 2010.05.17. 17:51:59

@Egy kicsit karcos: Valószínű, hogy az "AVH"-t nem fogja felhánytorgatni az MSZP:-)

Egy kicsit karcos 2010.05.17. 17:53:09

@acsub: ők nem, de ha jól sejtem, a Jobbik és az LMP igen.

belzebubó 2010.05.17. 18:02:07

@acsub: LOL! Sőt! Bauejtamáska és körei még talán üdvözölni is fogja, kiváncsi vagyok rá. Ez mai hir úgy látom egyelőre nem kommentálták ezek.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.17. 18:09:15

Én azt hittem, hogy az alkotmányt jogszabályok és alkotmányjogászok védik.

Alkotmányosságvédelmi hivatalt még értenék, de alkotmányvédelmi hivatalt nem.
Bár nem értem az nemzetbiztonsági elnevezéssel mi a baj.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.17. 18:12:13

egyébként meg szerintem ha már Alkotmányvédelmi Hivatal, akkor ne AVH-nak nevezzük, hanem AH-nak :) majd akkor azonnal lázong az mszp is az elnevezés ellen :)

Egy kicsit karcos 2010.05.17. 18:23:25

@Conv: persze, hiszen az Államvédelmi Hatóságok sem ÁH-nak rövidítették, az MSZP meg büszke a hagyományaira. Én viszont nem vagyok büszke az ÁVH-s hagyományokra... bakker, a 3 millió nemzeti konzulensből meg a franc tudja hány Fidesz-muftiból, meg azokból a nemzetbiztonsági szakemberekből, akikkel tárgyaltak erről a lépésről, senkinek nem jutott eszébe az ÁVH? Vagy elhessegették, nem baj, meg nem Á, hanem A, és hogy úgyse gondol erre senki, vagy mit hittek?

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.17. 19:31:00

@Conv: Hacsak nem az, hogy szerepel benne a "Nemzet" szo, es az fujj! :D Tudom, en vagyok rosszindulatu. Persze ugyanilyen fricska, hogy az NNI (Nemzeti nyomozo iroda) tovabbra is az Andrasi ut 60-ban mukodik. A fogdak es az irodak is megvannak. Az epuletnek csak egy reszebol csinaltak muzeumot. Epp csak most a tobb bejarat kozul nem a regit rakjak a pecsetre, hanem az Aradi utca 12-t. Mindenki, akit 2006-ban, es kesobb a elkaptak a tuntetok es lazadok kozul, bizony oda kerult. Mekkora "poen" mar az is?

acsub 2010.05.17. 19:41:38

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Ha jók emlékszem az épület az ÁVH előtt a nyilasoknak adott otthont.
Ápolni kell a hagyományokat...

arlequin 2010.05.17. 20:13:03

@Meleardil Eressea Iluvadan:

védelem és hatóság
ebben vagyon minden jóság
mit rákentek évtizedek
lemossuk a rettenetet

jön a drága fehér lovon
szépemlékű boldog
tanulságát majd levonom
hogy mi lesz a dolgod

rend lesz itten: amindenit!
szálkás halak bálja
kifilézett úristenit
magyar epedve várja

nemzeti konzultáció
fel nem fogom ésszel
nekem kissé kínai
újrakenve mésszel

alkotmányos taknyolás
megy itt minden vonalon
parlamenti elgányolást
tapasztal minden tagom

reménységem, imádságom
én ebbe bele nem vetem
csak azt kérem s kívánom
mit gerincem elvisel

vicces ez a helyzet itten
uracsok és pógárok
lótetűt fogni csipesszel
vízzel telve az árok

vajh miért ránk az égzivatar
halat fogunk betonon
hazug urak s mosott utak
szájamat most befogom

szépreményű nehézségek
gazemberek, feleségek
ocsmányságok, nevetségek
kellemetlen határvégek

a támolygó vezetők
kígyószívű szeretők
döntik el az ország sorsát
ez adja a sava-borsát!

Lone Wolf 2010.05.17. 20:43:14

@Egy kicsit karcos:
"Pintér Sándor felügyeli majd az AVH-t a hír szerint."

Szegény alkotmány!

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.17. 20:46:40

@acsub: Igy van...es elotte sem allt uresen. Legalabb 120 eve latja el UGYANAZT a feladatot, csak a vedett "allam" cserelodott mogotte tobbszor...es az sosem a magyar volt. :D

Egy kicsit karcos 2010.05.17. 20:53:31

Gaudi nem akar AVH-t:

www.youtube.com/watch?v=eEOJ6uNvRz8 4:42

Veres fejét viszont érdemes figyelni:) Főleg onnantól, miután Gaudi megemlíti a miniszteri felelősséget:)

2010.05.17. 21:39:40

@Meleardil Eressea Iluvadan: Minél despotikusabb egy állam, annál inkább szüksége van az ilyen műintézetekre. Horthykának nagyon kemény ellenzéke volt, kellett neki a sok verőlegény. Aztán jött Rákosi, ő meg a horthystákat verette. Aztán jött a demokrácija, és hát megint ki kellett valakinek gyomlálnia a főkolomposokat, még mielőtt fel találnák húzni gyurcsányt a lámpavasra. Most meg itt van nekünk a fidesz, és mindjárt bele is nyúlt a darázsfészekbe: szervezgeti a verőlegényeket. A frász kiráz, ha arra gondolok, vajon mit akarnak ezek lenyomni a torkunkon, amihez legelőször is a csengőfrász-limuzinokat kell generáljavítani... :-( Lesz itt még orbán takaroggyozás.

picur3ka 2010.05.17. 23:13:43

Kifelejtettek, hogy -20% lesz -15% helyett? Hahaha...

Szedjek ossze magukat, fijjug!

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.17. 23:21:15

@csernaja obca: "Lesz itt még orbán takaroggyozás. "
Volt olyan, aki ebben ketelkedett? (Marmint 80-as IQ folott.)

arlequin 2010.05.17. 23:27:37

@Meleardil Eressea Iluvadan: az inkább 135-ös iq. esetileg 120. végszükség esetén 55. de akkor viszont rend, csend, fegyelem.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.17. 23:32:34

@arlequin: Te a "remenykedett" kuszobertekeit mondtad, es a "ketelkedett" esetet. :D

arlequin 2010.05.17. 23:42:22

@Meleardil Eressea Iluvadan: igyekszik az ember, de sohasem siet. jó éjt neked, mindenkinek.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.18. 07:02:57

@Sróf:

Segítek szövegérteni: frissítés van kitéve, nem "helyesbítés".
Frissítést akkor teszünk ki, ha történik valami új, ami kapcsolódik a post témájához.
Helyreigazítás, helyesbítés még nem volt a blog történelmében, és ami a legfontosabb: igényt sem támasztott rá soha senki. Megint segítek szövegérteni: senki olyan, aki az írásokban szerepelt.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.18. 07:17:00

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Jaj, vedd már le a narancsszín szemüveget! xD
Hibáztak, mert emeltek 15 %-al, ráadásul erre maguktól nem jöttek rá (hahaha), és ezért büntetésből (meg populizmusból) 20%-ot írtak be. És ezt nem én mondom, hanem Navracsics, jónapot :)
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=150528

Szijjártót remélem megfizetik, amiért hülyét csinált magából.
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=150473
www.mno.hu/portal/713439

2010.05.18. 07:50:14

@Meleardil Eressea Iluvadan: Van, hajaj, egy 2/3-ra elég fidesznyik van. Már előre élvezem a megnyúlt képüket, amikor ovi előáll a farbával. Csak az keseríti a szám ízét, hogy nem csak ők fognak szopni (megérdemlik) hanem én is, aki még Hiller Istvánra (piha) is képes voltam szavazni, csak hogy az aszaltszilvafejűnek ne legyen korlátlan hatalma.
Más.
Igazságos Gyurcsány Ferenc utolsó ajándéka: 2011-től nem köbcenti alapú, hanem lóerő alapú a kötelező felelősségbiztosítás. Lehet, hogy eljön a méltóságteljesen krepegő szívódiesel bálnamercik második aranykora? :) Minden esetre talán egy kicsit kevesebb turbós suzukival pirosnál gyorsuló hülyegyerek lesz. Vagy több szlovák rendszám. És ti ezt a szent embert, az egyszerű nép igaz barátját cseréltétek ki a narancsszín söpredékre. :)

Egy kicsit karcos 2010.05.18. 08:40:38

@laspalmas: van most 51 szakállamtitkárunk. Ha ők maradnak (csak átnevezik őket), akkor szó nincs kormányzsugorításról. Ha viszont ők jogutód nélkül repülnek, az elég jelentős karcsúsítás, ezesetben nem értem, miért nem propagálják.

Melyik az igazság?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.18. 09:51:07

@Egy kicsit karcos:

megszűnnek, de maradnak, csak átneveződnek, viszoint emiatt kell még 22 valamilyen más elnevezésű tróger :) mint a miniszterek-államtitkárok esetében :)

picur3ka 2010.05.18. 10:13:57

@laspalmas:

Szerintem, emeljuk meg a fizeteset.

Na, vigyazz az AH torvennyel, meg kifelejtik a kurucot, aztan kompenzalaskent beteszik a Vastagbort is.

Narancs szemuvegezni nem meno.

picur3ka 2010.05.18. 12:37:22

@laspalmas:

Miert? Mert nem voltam hajlando azt gondolni, hogy emelgetni akarjak a fizetesuket? Most is igy gondolom.

Vagy mert Ildi neni velemenyet szerintem nem kell elismetelni? Most is igy gondolom. Meg ha veletlenul igazat szolna se. Nehogy azt higyje mar, hogy fontos!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.18. 13:01:57

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

amellett, hogy ildinénit a halál faszára kívánom, de még inkább a seggébe, azt kell mondjam, ez az utóbbi "Nehogy azt higyje mar, hogy fontos! " megjegyzés nem valami fideszes, demokratikus, megjegyzés.
Tudod, közel 1 millió ember szavazott rájuk ezt nem szabad elfeledni, ha már az van emlegetve, hogy kétharmad szavazott a fideszre.
Szóval egymillió embernek fontos amit mond és a személye is. Vagy az az egymillió ember nem számít?

Milyen fura, hogy egy náci tanít emberségre egy demokratát :o

Egy kicsit karcos 2010.05.18. 13:23:36

@Conv: így van, nekem is lesújtó a véleményem a kommunista partizán elvtársakról, de a választóik mellettük döntöttek, és ezt tiszteletben kell tartani (na és persze fel kell őket világosítani, miért is faszság a komcsikra szavazni).

Visszataszító politikájuk ugyanúgy legitim, mint azoké, akik az én támogatásomat bírják. Nem lehet ignorálni a véleményüket csak azért, mert ők mondják. Még akkor sem, ha hazudnak, vagy olyat mondanak, aminek köze nincs kormányzati tetteikhez. Ha ez így van, akkor emiatt kell őket ekézni, nem pedig felmentést adni nekik is az elszámolás alól az ignorálással, és a többiekkel is így kell bánni, nem pedig a komcsik se jobbak alapon.

arlequin 2010.05.18. 13:31:50

@Conv: szerintem nem furcsa. a legembertelenebb rendszerek nevében mindig ott volt a demokrata kitétel. nem lehet hogy igazuk van?

arlequin 2010.05.18. 13:38:37

@Conv: nálam nincsen most. eladtam a hétvégén 1000%-os haszonnal. most metsző aljasságot szereztem be és azt terítem a placcon.

picur3ka 2010.05.18. 13:39:01

@Conv: @arlequin:

Ne rohogj, tomeggyilkosoknak nem sok emberseg jar. Bortonben lenne a helye, te is jol tudod, csak szorakozol itten.

Ah, mindig arrol beszelnek, ami nincs. A mo-i koztarsasagok mind diktaturak voltak, nem?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.18. 13:42:47

@arlequin:

rohadt haszonleső kajmán vagy, mindig oda helyezkedsz amiből a legtöbb hasznot húzhatod.

arlequin 2010.05.18. 13:46:05

@picur3ka/mesterhazymiklospart: de azok. ez is az, csak megy az agymosás ezerrel. és mivel mulandó az egész, hát megengedem magamnak, hogy jó nagyokat röhögjek rajta. na meg persze magamon. brühühü. pontosabban: ;-)

@Conv: ne dicsérj és ne irigykedj. tudod mennyi munkába tellett így lealacsonyodni? pfej.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.18. 13:46:36

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

No igen, ott lenne a helye, de egyenlőre, míg a mentális képességekkel csak mérsékelten rendelkező honpolgárok ugyanolyan értékű emberek, mint az ugyanezen javakkal megáldottabbak, addig kötelessége mindenkinek az ő szavazataikat is teljes értékű véleményként elfogadni, és ennek megfelelően tisztelettel és elfogadással lenni az általuk megválasztottak útján képviselt értékekre.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.18. 13:47:31

@arlequin:

Úgy nézem teljes az asszimiláció már, hiszen a munkára is köpsz, még ha magad is végezted :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.18. 13:49:20

@arlequin:

hopp azt el is felejtettem mondani, - bár nem nekem írtad - hogy ne sírva vigadj nekem itten, mert nem illő a magyarkodás egy felemelkedő(?) kajmánhoz

arlequin 2010.05.18. 14:00:01

@Conv: a posztról szólva. annyi pénzt adnék a minisztereknek, hogy mégcsak véletlenül se jussom eszükbe lopni/csalni. és oly törvényt nekik, hogy rögtön rács, vagy bakó, ha megteszik. KBM! azt a Kiszeretett Munkábatört Minisztereket!

az asszimiláció még nem teljes de alakul, még veszem a fáradtságot, hogy olykor irogassak... a kajmán pedig fatörzsnek álcázza magát, tudhatnád... na te kis conv-ertita! most lebuktál.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.18. 14:13:59

@arlequin:

Nem. annyit adnék neki, amennyiből tisztességesen meg tud élni.
Mondjuk a mindenkori minimálbár 12x-ese. Ebből meg kell tudjon élni. Természetesen a büntetése bármit követ el, azonnal az elkövetett bűn büntetési tételének maximumának a kétszereséről indul, hiszen amit elkövet azt a társadalom ellen követi el.

bővebben:
vastagbor.blog.hu/2010/05/16/itt_az_ido_miniszteri_fizetes_vissza_emeles/fullcommentlist/1#c9849581

arlequin 2010.05.18. 14:20:11

@Conv: ezt mondom én is. de jól éljen meg belőle.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.18. 14:23:32

@arlequin:

az annyi pénz, hogy még csak eszébe se jusson lopni, nem egyenlő a tisztességes megélhetéshez elegendő pénzzel :)

arlequin 2010.05.18. 15:34:25

@Conv: na húzzá el te vérgárdista kriptaszökevény. ;-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.18. 18:03:52

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Nem a gondoláson van a hangsúly, mindenki kedve szerint értelmezi szándékosnak vagy véletlennek, de tény, hogy igazam volt, eltörölték a 15%-os csökkentés lehetőségét, ami így emeltebb fizukat biztosít(hat)ott volna a minisztereknek. Ez egy egyszerű logikai kérdés, semmi több. Ezzel szemben te váltig állítottad, hogy nem kék az ég.

"picur3ka/mesterhazymiklospart 2010.05.16. 12:59:27
@laspalmas:

Nem, de ennek a szovegresznek az eltorlesebol nem kovetkezik, hogy fizetes emelest kapnak. "

Az Ildinénizésről is elmondtam már a véleményemet (2010.05.16. 20:49:11), de még most sem fogod fel, és már tegnap is csak valami gyenge koronázást reagáltál rá.

Az meg nem túl demokratikus ötleted, hogy akit nem szeretünk, annak nem figyelünk a véleményére, mert ebből az következik, hogy akit meg igen, annak a hibáira nem vagy kevésbé, az pedig nem vezet jóra, sőt. Szeretni kritikusan is lehet, és az az igaz barát, aki a szemedbe is megmondja a hibádat.

picur3ka 2010.05.18. 18:15:49

@laspalmas:

Edes, neked mindig igazad van. Volt mar olyan, hogy nem?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.18. 18:17:33

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Legutóbb talán akkor, mikor értelmes beszélgető- és vitapartnernek gondoltalak :)

picur3ka 2010.05.18. 19:01:20

@laspalmas:

Elso alkalom, hogy ilyen elegansan sikerult lehulyezned. Fejlodsz.

arlequin 2010.05.18. 19:04:03

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

az ős-vérnarancs alapító szavaival:

"tanulni-tanulni-tanulni!"

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.18. 19:12:35

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Pedig nem tartalak annak. Csak az a kurva szemellenződ, az!

2010.05.18. 20:36:07

@arlequin: Én meg semmi pénzt sem adnék nekik, hogy véletlenül se jusson senkinek se az eszébe csak azért miniszternek menni, "mer' az jól keres." A politikus dolgozzon társadalmi munkában, mint igazságos Gyurcsány Ferenc, a sok szemét megélhetési bűnöző meg tisztuljon a közéletből, elég volt belőlük!

arlequin 2010.05.18. 20:53:22

@csernaja obca: ezt egy feudális rendszerben meg lehet tenni, itt viszont mindössze a pénzemberek sleppje jöhet ekként szóba. látom nem erősséged a gondolkozás, de hidd el meg lehet azt is szokni.

2010.05.19. 06:30:57

@arlequin: No, gondolkodásból éppenséggel nem pont tőled fogok leckéket venni. Nézd meg, aki csórón lett politikus, annak a panama ügyeitől harsog a sajtó! Aki meg gazdag ember volt, és úgy lett politikus, mint Gyurcsány vagy Bajnai, annak legfeljebb a múltján tudnak csámcsogni. Egy csóró poplitikust bárki megvesz kilóra kicsontozva, de szerinted egy milliárdost, mint Gyurcsány, meg lehet vesztegetni? Lófaszt lehet, nem foglalkozik pitiáner összegekkel, megvan a saját bőséges és biztos jövedelme, őt csakis a hazafiság és a messiástudat hajtja. Ilyen politikusok kellenek, nem azok a férgek, akik csak azért akarnak pozícióba kerülni, hogy minél jobban visszaélhessenek vele, felmarkolhassák bemondásra a költségtérítést, megszavazzák maguknak a fizetésemelést, befolyásukkal üzérkedve alvállalkozói piramisokat építsenek... ez a szemlélet juttatta oda az országot, ahol most van, ebben is változásra van szükség.

Jurganov 2010.05.19. 08:58:36

@csernaja obca: ne röhögtess már kérlek. olyanokat szólsz, hogy könnyesre röhögöm magam. akkor fordítsuk meg a kérdést: szerinted azt az embert aki a vagyonát lopásból és egyéb köztörvényes bcs-kből szerezte nem lehet megvenni? abban talán igazad van, hogy nem KELL őket megvenni, elég egyszerűen megzsarolni. azt meg nem is említem, hogy elqrót is meg lehet venni csak pár %-al többe kerül...

2010.05.19. 09:32:49

@Jurganov: Mindenkit meg lehet venni. Csak éppen nem ugyanaz az ára egy Hagyó Miklósnak, aki kb. évi tízmillió köztisztviselői fizetésért kapálózik, és nem ugyanaz az ára egy Gyurcsány Ferencnek, akinek évi százmilliót jövedelmeznek a saját vállalkozásai, és a miniszterelnöki fizetését föl sem veszi, mert e mellé az már csak aprópénz. Hagyó 50 milláért a még a börtönbe is önként beül pár évre, Gyurcsány viszont 500-1000 millió alatt körberöhög, de lehet, hogy még a fölött is, hiszen máris megvan mindene, minek riszkírozza a sittet? A sasmadár nem vadászik legyekre. Gazdag embereket a politikába! Próbálj megvesztegetni egy Csányit, amikor 55mrd a magánvagyona... mennyit ajánlanál neki, hogy ne az legyen a válasza: "minek köhög a bolha, ha tüdeje nincsen?" Az ilyen gennyesen gazdag embereket tényleg legfeljebb megzsarolni lehet - már akinek volna mersze megzsarolni egy multimilliárdos miniszterelnököt. Mert egyáltalán nem biztos, hogy a 11. kerületi rendőrörsre menne vele Kovács Jolán ftörm fogalmazóhoz, és nem kínálna be szemrebbenés nélkül mondjuk 50-100 millió vérdíjat a legkeményebb titkosszolgáknak/magánhekusoknak/maffiózóknak. A gazdag emberek itt gyakorlatilag érinthetetlenek - hát bízzuk rájuk a politikát! Tulképp így is ők diktálnak a különböző lobbykon, korrupciókon, mutyikon keresztül, csak egy csomó felesleges szarházi megélhetési politikust is hájasra hízlalunk ráadásként. Legalább ettől a slepptől szabaduljunk meg!

Jurganov 2010.05.19. 09:48:41

@csernaja obca: te viccesebb vagy mint gondoltam, köszönöm. így jól indul a reggel :) nyilván kispistajóska fog zsarolni, megvenni kilóra egy politikust. nem mondjuk egy vladimir potanin (szándékoltan nem rothschild-ot írtam). és ott nem sokra megy a nagy magyar maffiózókkal. és hidd el, egy gyurcsánynak vagy egy csányinak nagyon sok vaj van a fején- és pontosan ezért eléggé zsarolhatók a megfelelő emberek által-akik nyilván nem egy 3 fős családi vállalkozások fejei. amúgy meg csalódnál, hidd el: minél gazdagabb valaki annál kevesebb tisztesség marad benne, vagyis egy gazdag ember összességében kevesebbért lehet megvenni mint egy szegényt.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.19. 10:05:10

@Jurganov: A gazdag emberek hatalomert korruptak. Lasd, Gyurcsanyt. Mar milliok akarjak logva latni, megsem kepes nyugton ulni. Csobca bacsi pedig Summa Cum Laude oklevellel vegezte a Naivkepzot.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.19. 11:25:31

@csernaja obca:

Hülye-e vagy? :))
Bajnai-Wallis-MTV székház mond-e valamit?
Feri bizniszeire emlékszel-e? Biztos nem pacsiért csinálta.
Akinek pénze van, még többet akar, + a hatalom tudata, hogy ő valaki, súlyos dolgokról dönt. Lásd pl. Soros, ő sincs rászorulva, mégis mindig spekulál. Romlottságra a pénz nem ellenszer.

2010.05.19. 11:56:00

@laspalmas: Nem vagyok. Pénz-hatalom-tudás hármasegység. Akinek már van pénze, kell a hatalom, akinek van hatalma, kell a tudás is. De egyáltalán nem biztos, hogy összemosná őket. Miért tenné mondjuk egy Soros miniszterelnök úr? Ő jól elvan a tőzsdespekulációiból, minek kockáztatná, hogy a hatalmával visszaélve elveszítse azt? Dehogy tenne ilyet! Ilyet azok tesznek, akiknek kilóg a segge a gatyából, és nagy hirtelen össze akarják kaparkodni magukat. Aki már ezen a stáción túl van, az nyugodtan beültethető egy bársonyszékbe. Szerinted egy dr. Kürti Sándor vagy egy Póka István a sutba vágná a becsületét, több évtized munkájával kivívott jóhírét ha felkérnék miniszternek? Dehogy tenne ilyet! Ilyen csak a hagyó féle semmiből jött parasztkáderek csinálnak, akiknek nincsen veszteni valójuk.

süti beállítások módosítása