Skip to content


       Szűrés lista

Három leaszfaltozott földút ajándékba = anarchia?

Nagyon kedves kis történtet lehet olvasni a nol.hu-n:

A sümegi várat a Papp család üzemelteti, és az egyik várkapitány, Papp Imre döbbenetes dolgot mert cselekedni: leaszfaltozott 3 utcát ... ingyen, bérmentve, ajándékba.

A sümegi vár környékén kis túlzással élve folyamatosan építkeznek: tavaly tavasszal például leaszfaltozták a Pappék tulajdonában lévő csárda parkolóját. A munka befejezése után azonban megmaradt egy félkamionnyi anyag. Pappék úgy döntöttek, hogy nem küldik vissza a fölösleges aszfaltot, hanem leöntik vele a közeli Zrínyi utcát, amelynek lakói harminc éve várnak arra, hogy a sümegi önkormányzat leaszfaltozza a földutat. A munka megkezdése előtt ifjabb Pappék egyeztettek a lakókkal – akik nagy örömmel fogadták a hírt –, de jelezték a szándékukat a polgármesteri hivatalnak is.

"Azért választottuk éppen a Zrínyi utcát, mert ott lakik a nővérem. De az aszfaltozással nem csak a testvéremen segítettünk, hiszen a teljes utcát 250 méter hosszan megcsináltuk. Ehhez persze nem volt elég a félkamionnyi aszfalt, úgyhogy vettünk még egy adagot." - mondta Papp.

Viszont megint megmaradt az aszfalt fele, ezért leaszfaltozták a Báróházi és a Vincellér utcákat is. Mindez több millió forintjukba került.

Mindenki nagyon boldog volt, az utca lakói végre megszabadultak a földúttól.
 

Ifjabb Papp Imre a leasz...
Ifjabb Papp Imre a leaszfaltozott Zrínyi utcában
 No, de ugye ez itt Magyarország ...

1,
Jó magyaros szokás szerint névtelenül felnyomták Pappéket a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál, hogy engedély nélkül építettek utakat. Mint kiderült, az egyik lakónak nem tetszett, hogy aszfaltozták le az kocsibejárót ...

2,
Az NKH lefolytatta nagy komolysággal a vizsgálatot, és megállapította, hogy "ugyan nem engedély nélkül, de az érvényes építési engedélytől eltérően épült meg a három utca. A helyzet ugyanis az, hogy az érintett utak tulajdonosa, a sümegi önkormányzat 2007-ben jogerős építési engedélyt kapott az útépítésre, ám nem volt pénze a munkák megkezdésére. A Papp család ajándék aszfaltozása valóban több ponton is eltért az önkormányzat számára három éve kiadott engedélytől."

3,
Szabó Aliz, az NKH kommunikációs referense a Népszabadságnak elmondta, hogy "abban az esetben, ha ellenőrizetlen körülmények között, nem megfelelő paraméterekkel és technológiával történik a kivitelezés, a használatbavételt követően az adott út állapota rohamos romlásnak indul."
Szabó Alíz utcájában biztosan nem földút van, azért tud ilyen okosakat nyilatkozni.

4,
Szabó Aliz szerint az „ügyhöz való humánusabb közelítés” érdekében, és mérlegelve az építtető jó szándékát, illetve azt, hogy a korábbihoz képest jobb állapot állt elő, az NKH végül eltekintett a bírság kiszabásától, és „csak” a 97 ezer forintos eljárási illeték megfizetésére, valamint a fennmaradási és az ideiglenes forgalomba helyezési engedély beszerzésére kötelezte Pappékat.

5,
Papp szerint "ez utóbbi nem sokban különbözik attól, mint ha megbüntettek volna, hiszen a különböző szakhatósági engedélyek beszerzése több százezer forintos kiadást jelent."

6,
Az i-re a pontot kétségkívül Sümeg polgármestere, Rédei Zsolt tette fel, aki ahelyett, hogy megköszönte volna azt, amit helyette megcsináltak ajándékba, azt mondta, hogy "minden lakossági kezdeményezést szívesen támogat, ugyanakkor az is fontos, hogy a segítséget nyújtók betartsák a jogszabályokat, hiszen ellenkező esetben anarchiába fulladna minden."

Az.
Anarchia.

Rédei polgármester úrnak minden bizonnyal az fájt, hogy nem volt "tender", meg 10-20% vissza a zsebbe a "haver" nyertestől.

Amúgy meg aszfaltot ebben az országban biztos csak a Strabag tehet le, jól jegyezze meg ezt minden jótékonykodó vállalkozó.

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr552035212

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az emberek hülyék - Mihez ért a polgármester? 2010.05.28. 00:48:25

Csak, hogy tudjátok, hogy is néz ki, amikor nincs posztötletem: késő este ülök a gép előtt és megpillantom a blogom a könyvjelzőkben. Eszembe jut, hogy posztot kellene írnom (emlékszünk, amikor abbahagytam a mindennap-egy-poszt módszert, hónapolig alig...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z750 2010.05.27. 13:37:11

A 6. pontban van a kutya elásva...

dr. Aullah 2010.05.27. 13:45:58

Wow. Egyszerűen csak wow. Erre nem nagyon tudok mit mondani, mindenki tudja ki a hülye.
Le a kalappal a Pappég előtt.
Kurva anyját a mocskos mutyizós bürakratáknak!

Marcellusca 2010.05.27. 13:48:01

"Rédei polgármester úrnak minden bizonnyal az fájt, hogy nem volt "tender", meg 10-20% vissza a zsebbe a "haver" nyertestől." - Ez a lényeg, a mondani való.
Papp úr (áldassék a neve!) nem osztott vissza lóvét, hanem saját zsebből megoldotta, amire képtelen volt az önkormányzat.

molaris 2010.05.27. 13:48:11

Minden ellenséges érzelmű, hordjon az alfelében egy jól megtermett cukorrépát 10 évig. Akkor talán az összeszorított fogai miatt nem beszél ennyi marhaságot!

Kun András 2010.05.27. 13:48:24

Az a baj, hogy a "jog" és nem az igazság vezeti az országot. Az egész rendszer úgy szar, ahogy van.

S.O.A. 2010.05.27. 13:49:03

Sazbó Alíz és Rédey Zsolt húzzanak a hivatalokból ki és irány a kátyúzás meg a burkolatfestés láthatósági mellényben, forgalmas belvárosi utakon. Nagy büdös lóf.t ezeknek, nem hivatali pozíciót...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.27. 13:49:44

Asszem romániában is valakik hidat építettek,és most keresik őket a hatóságok,hogy hogy mertek hidat építeni?Majd meg lesz az építve!Amúgy Magyaros lenne...
Milyen szar lenne,ha a pógármester úrhoz jönne egy brigád,hogy felújítják a házát:Meghoztuk a tölgygerendákat,márványlapokat,aranyozott csaptelepeket.Biztos elzavarná őket.
Amúgy meg a hivatalban:Elnézést megmaradt egy félkamionnyi aszfalt:Szeretnénk leaszfaltozni egy utcát! -Jó.Meglesz az engedély másfél év múlva!-Köszönjük.

myki 2010.05.27. 13:51:45

Haverom faterjáról van egy kép eső után ahogy éppen pecázik az utca közepén lévő hatalmas kb fél méter mély tócsában....az biztos jobb volt...

InTheGajd 2010.05.27. 13:53:27

Magyarorszag! Mi igy szeretunk!

Illúzióromboló kockacukor 2010.05.27. 13:53:55

"az NKH végül eltekintett a bírság kiszabásától, és „csak” a 97 ezer forintos eljárási illeték megfizetésére, valamint a fennmaradási és az ideiglenes forgalomba helyezési engedély beszerzésére kötelezte Pappékat."
Ez nokomment. Esetleg a város átvállalhatná, hamár... Vagy Pappék basszanak rá, és ha nincs rá engedély meg illeték meg fentmaradási és bocsánatkérési igazolvány max visszabontják.

Inner Circle 2010.05.27. 13:55:07

Tavaly, amikor a Rudas fürdő mellett hiányos engedélyekkel felhúzott kávézóról volt szó, a legtöbben fel voltak háborodva, hogy ez anarchia, pedig azok a vállalkozók is kitakarítottak több köbméter szemetet, és egy teljesen elhanyagolt csövestanyából meglehetősen kulturált kis sarkot csináltak. Ja és teljesen nyomtalanul elbontható dolgot építettek, az aszfaltút meg nem ilyen. Mindegy, a törvény az törvény, ezzel a felkiáltással a legtöbben már küldték volna a bulldózereket, hogy tolja a Dunába a kávézót. Most Sümegen csinál rendet a saját kontóján egy vállalkozó, ugyancsak hiányos engedélyekkel, és ezt az aszfaltot nem kell feltörni bulldózerrel?
Mielőtt valaki azzal jön, hogy de hát a kávézóval pénzt is akartak keresni: nyilván azt akartak. Nyilván ha csődbe ment volna tőle, akkor a Papp család se tette volna le az aszfaltot. A kávézót viszont utólag engedélyeztették volna (Pappék ezt nem akarják), és lényegében egész nyáron rendben tartották volna a környéket (Pappék, gondolom, nem akarják, mert nem az ő dolguk).
Akkor most a törvény a fontos, vagy a végkimenetel? Jó lenne egyenlőbb mércével mérni.
Sümegen meg szerintem az lenne a tuti, ha a helyi önkormányzat átvállalná a bürokratikus hercehurcát és költségeket Pappéktól, és persze nagyon szépen megköszönné.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.27. 13:55:27

A szemét. Leaszfaltozta az utat..hát ez borzalmas. Lemerem fogadni hogy egy két helyi még segített is neki, ami meg nettó fekete munka.

miről van itt nagybasz0 2010.05.27. 14:00:25

"abban az esetben, ha ellenőrizetlen körülmények között, nem megfelelő paraméterekkel és technológiával történik a kivitelezés, a használatbavételt követően az adott út állapota rohamos romlásnak indul."
Akkor én még csak nem megfelelő technológiával épített utat láttam idehaza, ugyanis hetek, hónapok alatt szétperegnek...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.05.27. 14:01:05

@Inner Circle:

Nono!

A világörökség részén, engedély nélkül felépített vendéglő a PROFITÉRT nem egyenlő 3 poros-földes mellékutca ingyen leaszfaltozásával!

Héttörpe (törölt) 2010.05.27. 14:01:50

Fatornyos kisfalumban van olyan földúttal rendelkező utca, ami papíron köztudomásúlag aszfaltozottként szerepel. Korrupció, hamis teljesítésigazolás ésatöbbi, ésatöbbi. Papp úr helyében nem egy ember összecsomagolna és úgy ott hagyná Sümeget, mint Szent Pál a baráti Román Népköztársaságot.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.27. 14:02:00

Papp úr!Van valami hozzáfűznivalója?
-Igen.Elnézést kérek.Sőt!Még az én kurva anyámat!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.05.27. 14:02:07

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Emlékszem, régen tök természetes volt, hogy az utca lakosai társadalmi munkában megépítették maguknak a járdát, hogy ne bokáig a sárban kelljen járnia .... a régi szép idők!

ketroot 2010.05.27. 14:13:14

Hát igen, ebben az országban vagy valakinek a zsebét "kell" tömögetni, vagy az állam húzza le magának a sápot...

Marcellusca 2010.05.27. 14:14:59

@Inner Circle: Hát, igen. Ez is egy nézőpont. És nem is annyira elveteműlt.
És ilyen alapon a turulszobrot is le kellene (már) bontani.

naugyehogy 2010.05.27. 14:16:28

Srácok bocs de ez azért nem ilyen egyszerű.
Ha az elvek szintjéről kezdem nézni a történetet, akkor szép-szép a spontán útépítés, de egy társadalom alapvetően attól működik, hogy a közösség érdekében hoznak szabályokat amiket illik betartani. Pappék tényszerűen nem tartották be az útépítés szabályait.
Az egy egészen más kérdés, hogy:
1. miért nincs az Önk.-nak évek óta pénze aszfaltozni
2. miért olyanok a jogszabályok amilyenek, hogy kizárják az ilyen adományok becsatornázását.

- Amúgy gondolom, ha egyeztetnek időben az illetékesekkel felvilágosították volna őket arról, hogy mire kell figyelni és ha nem is ilyen öntevékeny formában de, hogyan tudják a legjobban hasznosítani a segítő szándékot.
Valszeg itt ilyenről szó sincs, de aszfaltozás előtt azért is készülnek tervek, hogy a hipp hopp leaszfaltozott út a megfelelő irányba lejtsen, nem elárasztva mondjuk egyes házakat kerteket nagyobb zápor - zivatar esetén.
Nem feltétlenül kell ott is Nokiás dobozt sejteni ahol lehet nincs is :-P
Tegyük fel, hogy megveszel egy réges régi házat, műemlékit, majd felújítod és beköltözöl.
Egyik reggel pedig azzal szembesülsz h a ház építtetőjének leszármazottjai emléktáblát helyeztek el a házadon... Engedélyt elfelejtettek kérni... meg nem is gondolták h kellene.
Rosszat akartak? Nem. Hibásan jártak el? Igen. Mint tulajdonos ki leszel akadva? Mint a szél...

Marcellusca 2010.05.27. 14:18:30

@zero: Ha szabálytalan, akkor szabálytalan.
A bódékat lebontották? - Igen.
Akkor tessék az aszfaltot is felszedni, visszaállítani az eredeti állapotot!
Majd az önkormányzat megépíti.
Még csak 3 év telt el a döntéshozataltól.

66th Zealot platoon 2010.05.27. 14:20:35

Azt a rebellis kurva mindenit!
Bede Marton: Papp ur, maganak kicsit fajdalmas lehet ebben az orszagban elni, ezzel a hozzaallassal?
Papp Imre: Nagyon.

Kicsit Karcos 2010.05.27. 14:20:50

Hol van ilyenkor az ombudsman, hogy Papp Imre a nővére utcáját aszfaltozta le ingyen, és nem a cigányokét?

Hol van ilyenkor az adóhivatal, hogy az ezáltal megnövekedett értékű ingatlanok után nem fizettek adót a lakók?

Hol van ilyenkor az inverz Pósta úr, aki megkérdezné, hogy "Papp úr, miért fáj önnek az a 97 ezer forint"?

acel 2010.05.27. 14:21:06

Akkor ki fogja most fizetni a kátyúkárokat? A szabálytalan felfestésből eredő baleseti károkat?
Építeni csak a hatályos rendeletek betartásával lehet.

Inner Circle 2010.05.27. 14:23:57

@zero: Miért az alapján teszel különbséget, hogy ki profitált belőle? Ez a nézőpont teljesen idegen nekem, ez puszta irigység. Miért nem az érdekel, hogy a közösség profitált-e? Hogy lehet egyáltalán valakinek más szempontja, mint ez? Ha a közösségnek valami nem kerül semmibe (ez alapvető), viszont profitál belőle valamennyit, akkor nekem tök mindegy, hogy valaki bukott rajta, nullszaldót hozott, vagy tízmilliárdot keresett. Ha meg a közösség ráfaragott, akkor engem nem vigasztal, hogy esetleg az elkövető nem profitért csinálta, vagy rosszul járt vele. Nem kellenek nem profitért folytatott, eredménnyel nem járó tevékenységek (mellesleg ez a magyar állam működésének kb. felére biztosan igaz). A pokolba a jó szándékkal, az eredmény a fontos. Ha valaki profitja mellé jön az eredmény, akkor sem irigylem tőle (újra mondom, akkor, ha nem húzta le közben a közösséget).
(Másrészt valószínűleg a Papp család sem járt nagyon rosszul a dologgal, és ezt nem sértésként mondom. Ha nagyon rosszul jártak volna, bele sem fognak, ez természetes.)
A világörökség területén pedig a kávézó még mindig jobban mutat, mint a csövesek meg a szemét.

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2010.05.27. 14:24:07

"Korrupció az, amiből te kimaradsz." - mondta Hofi.
A polgármester is bebizonyította, hogy csak addig számítanak a szavazók, amíg szavaznak, utána le lehet őket szarni. Gratulálok.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.27. 14:25:50

Az a merész, kreatív, lokálpatrióta, tenni vágyó és akaró, problémaérzékeny hozzáállás, amit a Papp család képvisel, naggyá tette a 19. századi Egyesült Államokat.

Az az alamuszi, szemellenzős, papírszagú, bürokratikus, opportunista és kicsinyes hozzáállás, amit az NKH, Szabó Aliz és Rédei polg.m. úr képvisel, megfojtotta a cári Oroszországot.

Egy ügy - két opció.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2010.05.27. 14:26:46

a szomszéd nénim fiai újra betonozták a háza előtt a járdát, kirakták térkővel a kocsifeljárót és felújították az árkokat is. gyönyörű lett, de még egy hete sem volt kész amikor jött a helyi önkormányzattól egy papír, hogy a szegény nénit megbírságolják "közterületen való illegális építkezés miatt". az nem számít, hogy ő csak építeni, szépíteni akarta a környezetét!
én meg mondtam az asszonynak, hogy még a füvet sem fogom lenyírni a kapu előtt! ezeknek? dehogy is! az a közterület, nyírkálják a közmunkások...
úgyhogy B.K.K. megyében is vannak ilyenek....

naugyehogy 2010.05.27. 14:27:28

@Wendiii: ezt most egészen pontosan miből szűrted le? Nem védeni akarok én semmit, de a cikkben 1 mondat szerepel a polgitól amiben arra hívja fel a figyelmet, hogy a jogszabályok elvileg azért születtek h mindenki betartsa őket... Ezzel nem tudom hol szarja le a szavazóit...

Dr. No 2010.05.27. 14:29:07

No de ki lehetett a névtelen bejelentő?

Esetleg valamelyik lakó a leaszfaltozott utcákból? Vagy egy lakó valamelyik ezúttal le nem aszfaltozott utcából? Netán esetleg maga a polgi?

Endordelfin 2010.05.27. 14:29:54

"abban az esetben, ha ellenőrizetlen körülmények között, nem megfelelő paraméterekkel és technológiával történik a kivitelezés, a használatbavételt követően az adott út állapota rohamos romlásnak indul."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Mostanság az egyik legviccesebb kijelentés, amit hallottam

Azigen. Az életem tenném rá, hogy az a leaszfaltozott utca legalább annyi, ha nem több ideig lesz kátyúmentes, mint a megtoldozott-foldozott megfelelő technikával és hozzáértéssel elkészült utak.
Gondolom ha még vettek aszfaltot nem spórolták ki belőle.
Gondolom ha saját kezűleg csinálták, akkor nem tessék-lássék módon, jóvanazúgy felkiáltással összecsapták.

De ha mégis elkezdene romlani, akkor mi lenne?
Semmi, a többszázezerezer végletekig kátyús utcához, úthoz még három csatlakozna.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.27. 14:30:16

Papp úr hatványozottan jobban járt volna, ha csak 20 méternyi utat aszfaltoz le (persze még egy adag anyagot megrendelve), majd az így megmaradó cuccost eladja, és az ebből visszajövő lét (ami az utolsó forintig az övé volt eddig is) 80-20 arányban (utóbbi az ő része) elosztja az önkormányzattal, és "mindenki" jól járt.

1kutya 2010.05.27. 14:30:50

@zero: ha debrecenben mondjuk le akarod térkövezni (vagy csak újrabetonoztatni) a sómarta régi, hepehupás betonjárdádat, akkor engedélyt kell kérned és te csak úgy nem csinálhatod meg, csak a Kósa 10% Lajos király által kijelölt brigád 2x annyiért, mint amennyiért egy hétköznapi vállalkozó.
ha meg semmi extrát nem kérsz, akkor ingyé húznak rá úgy tessék-lássék 1centi aszfaltot (olyan utcában, ahol minden járda beton).

no comment...

naugyehogy 2010.05.27. 14:31:38

@PeriwinkLe - az igazi (aka A 40-es fantomja): Igazad van ha azt mondod, hogy állati szarcsifoscsi a mai jogszabályi környezet, mert ezzel épeszű ember nem tud vitatkozni, DE amíg van egy szabály addig tartsuk már be!!!
(A mai bürokratikus túlburjánzásnak egyébként egyik legmélyebb gyökere az, hogy a jogszabály alkotók, minden kihágásra fel akartak készülni. Ahelyett h megadták volna mit nem szabad és aki ezt megkerüli azt megbüntetik... Lassan ott tartunk mint az USA, hogy van állam ahol törvénybe van iktatva h tilos a hűtőben szexelni, mert egyszer meghalt ott valaki hűtőben szexelés közben... nonszensz. De ahhoz, hogy leszokjon az állam erről a jogalkotói magatartásról az kell, hogy feltételezhesse a jogkövető magatartást az állampolgárairól, ez nálunk ma egyre kevésbé általános)

S.O.A. 2010.05.27. 14:33:20

Normális polgármester elintézi, hogyha valaki ingyen leaszfaltozza az utakat, és az ő hivatalának közfeladatát látja el ingyen, akkor az építés ügyi szakembereit meg minden egyéb adminisztrációs hátteret biztosít és megad, nem pedig kivonul, mikor készen van, és sajnálkozik, hogy nem olyan lett, mint amilyenre ők engedélyt kaptak. Minimum egyeztet és a tervek és úgy járul hozzá, hogy a kapott ervek alapján készüljön el, hogy később ne legyen gond...

naugyehogy 2010.05.27. 14:39:36

@Rettegő {készenlétes Kubatov-szavazó}: Ahhoz, hogy ezt a gesztust megtegye a Polgi ahhoz azt kell, hogy IDŐBEN értesüljön az aszfaltozási szándékról nem?

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.27. 14:39:52

@acel: Miféle felfestés? Hol látsz te ott felfestést? Ez egy mellékutca, nem a Hungária körút! BTW milyen érdekes, hogy ilyenkor roppant fontos a "hatályos rendeletek" betartása.

Az utca kész, Pappéknak köszönet, a polgi és a többi ótvar pacagörgető pedig szálljon magába.

Szerintem attól félnek, hogy pár év múlva az önki által aszfaltozott (széttenderezett-szétlopott) utcák elkezdenek süllyedni és kátyúsodni, a három maszek-utca pedig még mindig járható lesz. :DDD

@Endordelfin:
""abban az esetben, ha ellenőrizetlen körülmények között, nem megfelelő paraméterekkel és technológiával történik a kivitelezés, a használatbavételt követően az adott út állapota rohamos romlásnak indul."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Mostanság az egyik legviccesebb kijelentés, amit hallottam"

Na igen. A "megfelelő paraméterekkel és technológiával" kivitelezett utak kátyúiból gyönyörű albumot lehetne összeállítani.
Annyira szemforgató duma ez, elképesztő... úgy tudom, hogy a szabályosan épült utakat is bevizsgálják, belefúrnak, a mintán megvizsgálják, hogy tényleg elég anyag került-e bele. Ezt most miért nem lehet megcsinálni?

Mondjon bárki bármit, a polginak az elszalasztott mutyi fáj, nem más.

Johnny336 2010.05.27. 14:41:13

Felszedetném vele, mit képzel ez magáról? Van pénze, bármit megtehet?

Valszeg egy olyan lakó jelentette fel, akinek az utcáját nem csinálta meg jófejségből. Magyarok bazmeg, szépek vagyunk.

jozicsenko 2010.05.27. 14:43:37

@Johnny336: pont erre gondoltam: vagy egy kimaradt utca lakója jelentette fel, vagy olyan akit zavar, hogy nem mászkálhat kedvére bokáig sárban...

S.O.A. 2010.05.27. 14:45:55

@naugyehogy: " A munka megkezdése előtt ifjabb Pappék egyeztettek a lakókkal – akik nagy örömmel fogadták a hírt –, de jelezték a szándékukat a polgármesteri hivatalnak is."

Most akkor???

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.27. 14:47:17

@naugyehogy: Persze tartsuk be a szabályokat. Mondjuk az ajándékozási illeték megfizetését, meg a többi baromságot - apropó! ugye minden otthoni eredeti szoftverednek lefűzted a számláját egy dossziéba? Amelyiket ajándékba kaptad, annál egy ajándékozási levél is elegendő, természetesen az ajándékozó félnek kérésre be kell tudnia mutatni a számlát (mondjuk az 1999 karácsonyán neked átadott Starcraftról).

Hülye szabály van elég, ebben egyetértünk. Betarthatatlan is akad. De szvsz ne pont akkor legyen ennyire fontos az idióta szabályokhoz ragaszkodás a jogállamiság védelme érdekében, amikor valaki önerőből ÉPÍT valamit ebben az országban.

Kicsit Karcos 2010.05.27. 14:48:34

A több emeletes, vastag falú Kövess-bástyát vajon engedéllyel emelték-e 1553-ban? Megvan az engedély? Nincs? Bontani, és eljárást indítani a rebellisek ellen.

Samott 2010.05.27. 14:54:31

@zero: (jardaepites) Nalunk hasonlo van, ha van szandek akkor az onkormanyzat adja az anyagot es a lakok megcsinalhatjak maguknak.

S.O.A. 2010.05.27. 14:59:17

@naugyehogy: okés. Ha előzetes bejelentés nélkül akciózott volna közterületen, akkor még seggbe is rúghatnák, de most nem ez volt.

naugyehogy 2010.05.27. 14:59:28

@PeriwinkLe - az igazi (aka A 40-es fantomja): De legyen akkor is ha épít és pláne akkor ha rombol, vagy szerinted ez a bezzeg ország Németeknél úgy működik, hogy Schneider úr odamegy, közterületen leaszfaltoz egy útszakaszt majd bemegy a Bürgermeisterhez és bejelenti h tessék, szívesen és ezért nem dorgálják meg büntetik meg???
Ne az legyen már a normális ha valaki akár jószándékból akár nem nem veszi figyelembe a szabályozást.
Ha nem jó a szabályozás meg kell változtatni, nem le kell szarni.

Ha meg IDŐBEN bejelentették Pappék az önkormányzatnál h mi a tervük és ott nekik SENKI se szólt, h barátom ne csináld, mert nem lesz az úgy jó, hanem így meg emígy akkor ők is elmehetnek a fenébe mert ők is jogszabályt sértettek és toll a fülükbe.

Árkászati Hadimérnökség 2010.05.27. 15:01:33

"Szerintem fék" volt-e már?
Kinek fáj, hogy elkészült?
A cikkben már van említés arról, hogy a 10-20%-os visszaosztás elmaradása fájt, később Strabagékat említik, meg a többszázezer forintos adminisztrációt (engedélyeztetés, hozzájárulások, szakvélemények, okmánybélyeg s í. t.), meg a 97 ezer forintos büntit.
És az mennyire fájhat a polgármesternek, meg a sok illetékes bunkónak, hogy
- egyiküket sem hívták a nemzetiszín szalag mögött pucsítani
- egyikük sem volt benne a helyi Hírharangban, Harsonában, Krónikában, Tükörben, Kidoboltatikban, ...és Vidékében, Hírmondóban, Népújságban (ezek létező helyi "újságok" ám! helységnevet direkt nem írtam, annyira nem településfüggő az önkormányzatokat, polgármestereket, hiperaktív helyi képviselőket, jegyzőket alias "nótáriusokat", művház- és iskolaigazgatókat sújtó agybaj), amint épp pucsít a szalag mögött, vagy épp vágja a trikolort átfelé
- deviszont mindegyikük neve után hosszú időre, közismerten és jól láthatóan odakerült az állandó díszítőelem, hogy "impotens hülye, még egy rohadt utcát sem bírt intézni..."
- és pluszmég úgy érzik, hogy nélkülük is ment a világ, aminek előretolására viszont csak ők alkalmasak, hivatottak, kiválasztottak, megszavazottak, jogosultak, csak ők, csak ők... mivel bennük testesül meg a kollektívum összes bölcsessége, a tudatfeletti és -alatti, meg defőleg a hatalom.
Rossz ám ez az érzés.
Koltai Róbert Illetékes elvtársa (jaj beh öreg vagyok, bakker!) azt énekelte a rendszerváltáskor:
"Ott, ahol én ülök,
nem véletlen állok,
Álproblémákra adok álokot..."
Az "ilyenek" gondolják azt, hogy a létszámcsökkentés miatt nem fognak majd működni az települési önkormányzatok...

_andris 2010.05.27. 15:06:56

"abban az esetben, ha ellenőrizetlen körülmények között, nem megfelelő paraméterekkel és technológiával történik a kivitelezés, a használatbavételt követően az adott út állapota rohamos romlásnak indul."
Ezért kerül minden kétszer annyiba, mert ugye mindent ellenőrizni kell, meg megtervezni, meg dokumentálni. Meg tanácsadócég sem árt, aki megmondja. Mintha bürokrácia nélkül nem lehetne valami jót csinálni. Mintha az agyonellenőrzött útépítésekről nem lopnák teherautóval az anyagot. Úgy lesz szar, hogy még a bürokrácia, meg a döntéshozók is keresnek rajta. Ez az út meg legrosszabb esetben szar, és el fog kezdeni repedezni. Szörnyű! Ellenőrizzék, méricskéljék utólag, és örüljenek, hogy valaki csinált valamit. Esetleg tilcsák be az utat, mer illegális :).

fokabacsi 2010.05.27. 15:11:56

""Szabó Aliz, az NKH kommunikációs referense a Népszabadságnak elmondta, hogy "abban az esetben, ha ellenőrizetlen körülmények között, nem megfelelő paraméterekkel és technológiával történik a kivitelezés, a használatbavételt követően az adott út állapota rohamos romlásnak indul."
Szabó Alíz utcájában biztosan nem földút van, azért tud ilyen okosakat nyilatkozni"". Ez az adófizetők pénzéből semmittevő gittegyleti tag, ez a nem egészen feddhetetlen erkölcsű Szabó Aliz, akinek a nevét a Nemecsek Ernő iránti tiszteletből nem írom kisbetűvel, szóval ez a büdös qrva azt nem vette észre, hogy az az út évtizedek óta nem volt leaszfaltozva???????????????????????????????!!!!!!!! Mi az , hogy eljárási illeték????? Az adófizetők pénzéből élsz te b. qrva !! Többek között amit a benzinből beszedtek te Lúdmilla ??!! Na mindegy ezért tartunk itt, mert ilyen "emberek" ülnek döntési helyzetben. Remélem ősszel , az ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSON MAJD EZ A POLGÁRMESTER "ÚRNAK" fel lesz említve. A rosseb ivott volna rájuk vizet !

4,

dalos 2010.05.27. 15:15:22

NO comment...
Törvény ide, vagy oda az lenne a minimum, hogy akkor a hivatal a többit intézi, egy-két cikk, hogy milyen jófej vállalkozó van felénk, miegymás. És ha nem az engedély szerinti, akkor kimegy most megnézi mi a hiba aztán mérlegel.
Én a Papp úr helyében nem az utat, hanem a várat is visszabontanám, mert úgy tudom azt is nagyrészt saját pénzből húzták fel újra, aztán akkor a polgi mondhatja a magáét, hogy nincs turista! Megáll az ész!!!!!!!!!!

fokabacsi 2010.05.27. 15:16:42

@naugyehogy: Na elmész te is Sziciliába ! Az AZ ÚT 30 éve NINCSEN LEAZFALTOZVA,ott FŐLDÚT!! van te lábasjószág ! Az nem bántotta a szemüket?

Árkászati Hadimérnökség 2010.05.27. 15:17:22

Ja, és persze nem az autópályára borítottak kétkamionnyi aszfaltot, veszélyeztetve, meg akadályozva (bár tessék, M1, amit alámos a víz, vahhhaha, pedig nyugati főútvonalunk, pedig autópálya, külön műszaki stábbal, meg vízügy, még egy stáb, meg folyamatosan zuhogó eső, külön meteorológiával, meg duzzadó vízelfolyások, amihez talán józan ész is elég, aztán a terelés elbaltázása, pedig van ilyen-olyan inform, meg üzemeltető társaság, meg policáj, de gondolom, a katasztrófavédők is inkább a katasztrófát védik), nem, hanem csak három utca a faluban.
Úgyhogy autópályával példálózni nem ér.
Vagy tessék elővenni a mérleget: egyik oldalán az állandó útpálya, ki tudja, hány lakó, és a vendégeik örömére, meg a mentősökére, hogy esős időben is kiérnek a szívinfarktushoz, meg a tűzoltók, a biciglizőgyerekek, a deszkásérzelműek... a másik oldalon a veszélyek, hogy majd lesz rajta kátyú, meg nincs kifilózva rendesen, hogy a jelek hol vannak (egyet sem látok), meg nem tervezték, engedélyeztették... ha olyan rossz lenne, tessék viszaszedetni, a Pappék költségén, persze, de ha nem, akkor hagyjuk ezt a formalizmust, ezt a bürokráciát.
Csak ne tessék azt hinni, hogy ez sümegi ügy. Azt ne tessék.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.05.27. 15:18:32

de megkapta a Zengedélyt a tanácstúl?

Ez a lényeg Teccikérteni?

A probléma: a kis utca aszfaltja magánkezdeményezésnek, hogy ott a hivatalos út mellőzésével valamit építsen, már nagy, viszont a "kiírom a közbeszerzést, mérnök, vízgazdálkodási terv, lófasztudja mennyi építési terv, korrupció" folyamatnak meg kicsi.

Senkinek sem tudok itt "igazat adni", az adakozó utána járhatott volna, hogy hogyan lehet ezt teljesen szabályosan megcsinálni és dönthetett volna hogy igen/nem/tiltakozás. A polgármesteri hivatal meg felvállalhatta volna, hogy akkor ők intézik az engedélyezést, az adakozó meg az építést.

Utólag köpködni meg faszság.

fokabacsi 2010.05.27. 15:19:13

@Dr. No: Az lehetett az önkormi építési osztályról, akik nem kaptak Nokiás dobozt, sem pedig borítékot.

lyken 2010.05.27. 15:19:26

1. Szabó Aliz meg az NKH elljen két alomnyi sünt.
2. A lakosság emlékezzen majd Rédei polgármester úr hozzáállására az őszi választások alkalmával, mikor az ikszet húzza. Ínyencek majd kéjesen mosolyogjanak is közben,

A hatóság meg a polgármester viselkedése egyébként érthető. Mutyizáson szocializálódtak, elmaradt a Weisz-boríték, morcosak.
Az külön idegesítő lehet, hogy 3 utca leaszfaltozása megvan 4 millió forintból. Hogy lesz megmagyarázva mostantól, hogy ugyanez önkormányzatilag rendelve 10 millió?

Inner Circle 2010.05.27. 15:26:27

@lyken: "Az külön idegesítő lehet, hogy 3 utca leaszfaltozása megvan 4 millió forintból. Hogy lesz megmagyarázva mostantól, hogy ugyanez önkormányzatilag rendelve 10 millió? "

Moldova György írja, hogy egyszer poénból beállt ifjúsági fociedzőnek, és az ottani barátja figyelmeztette, hogy itt mindenki azon fog dolgozni, hogy kihúzza alóla a szőnyeget. Ezen ő meglepődött, hogy miért, hiszen inkább örülnének, hogy ingyen segít. Na de gondold el, mondta a barátja, van itt néhány dörzsölt mocsári hajós, aki ugyanígy elvállalná a csillagvizsgáló vagy a balettintézet vezetését is, te mit szólnál az ő helyükben, ha jönne valaki, és ingyen, mosolyogva megcsinálná azt, amit véres munkának akarnak beállítani?

gonosztojás (törölt) 2010.05.27. 15:27:00

Sok hülyeséget összebeszélnek itt egyesek.
Azt mondják, a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve..
Egy megfelelő technológia nélkül épült burkolatra nyugodtan lehet mondani hogy ideiglenes, jobbára az első komolyabb esős iőig vagy télig tart. Földutra aszfaltot húzni enyhén szólva baromság.Az alszerkezet instabil a merev pálya dilattálódik felette vagyis száz fele reped, kátyúsodik.
Ha a kátyúzást is átvállalják, lelkük rajta. MInden esetre egy földutat olcsóbb javítgatni.Bár ez is földút lesz újra nemsokára..
De legalább a jószándék megvolt..

gonosztojás (törölt) 2010.05.27. 15:29:54

@Inner Circle:
Hát kérlek azért, mert egy komplett szrkezet alapozással 250 méteren a legalacsonyabb vállakozói árral is 10millió feletti. Sőt 20 millió feletti. Ha még ehhez közműmunkák is társulnak, még több. Ez a fenti munka a szakmai berkekben szarkenegetésként ismert..mert annyit ér..
Nem kéne laikusként szentenciákat mondani..

Kicsit Karcos 2010.05.27. 15:35:05

Jaj de édes:

"Miután Dr Rédey Zsolt, polgármester bemutatta a történelmi várost, átvette a Fáklyavivők Díját a közösség javáért végzett önzetlen szolgálatért."

www.worldharmonyrun.org/hungary/news/2009/0508

slaci89 2010.05.27. 15:35:31

A feljelentő tutira valami komcsi fasztarisznya volt, aki a régi szép emlékekből kiindulva feljelent mindenkit, akinek nem tetszik a pofája. Én már csak tudom, a saját szomszédom is ilyen...és bizony időt nem sajnálva megkeresi, hogy milyen indokkal nyomhat fel.

lyken 2010.05.27. 15:39:41

@slaci89: Kell neki alapos indokot adni. Lehetőleg olyat amikorra van alibid. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.27. 15:40:23

@naugyehogy:

"IDŐBEN bejelentették Pappék az önkormányzatnál h mi a tervük és ott nekik SENKI se szólt, h barátom ne csináld, mert nem lesz az úgy jó"

Ezt tartom a legvalószínűbb verziónak.
Először megvonták a vállukat, hogy "persze, csináld", aztán mikor nagy meglepetésükre TÉNYLEG és ráadásul HAMAR elkészült, akkor elkezdték komolyan venni, és előkotorták a szabályokat.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.27. 15:46:53

Tegnap a turul szobor kapcsan irtam ide. Most cirka ugyanazt fogom irni, eppen csak a kamera latoszoge tolodott arrebb. Persze, amit tegnap irtam (a zsidotorvenyes hasonlattal), azt a sok ideszakadt burokbanszuletett nem birta felfogni esszel, csupan tovabb porogtek bennuk a jol olajozott lendkerekek.

Szoval: erkolcsos, igazsagos, torvenyes. Olyan kategoriak, amik kozott jelentos az atfedes, am egyik sem tartalmazza maradektalanul a masikat. Egy-egy helyzetben bizony el kell donteni, melyiket reszesitjuk elonyben a harom kozul. A tobbi sajna meg leszen sertve.

A hidas-bufes teruletfoglalasnal gyozott a jog, mert nem egy onkentes jocselekedetrol volt szo, hanem sajat haszon noveleserol. A turulnal gyozott az igazsag, mert onkenyes es kicsinyes dontes alapjan hataroztak el a lerombolasat, mig a "mas" emlekmube bele sem kotottek a kettos merce jegyeben. A cikkben leirt esetben pedig az erkolcsnek kellene diadalmaskodni, mivel egy onkentes jocselekedetrol van szo, amibe onzo indokbol kotottek bele pitianer hivatalnokok.
Harom hasonlo helyzet a torveny felol nezve, megsem ugyanaz a helyes dontes.

Aki ezt nem kepes egy nekifutasra felfogni, annak valoszinuleg nem sikerult a "megmondalak az ovoneninek, ha nem adod oda" helyzetertekelesi gyakorlaton sikeresen tulvergodnie a maga idejeben.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.27. 15:48:40

@laspalmas:
Azért a sztori akkor lenne igazán tejes ha a vállalkozó lefizetett volna valakit, hogy leaszfaltozhassa az utat:D

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.27. 15:50:15

@naugyehogy: A bezzegország németeknél valószínűleg nem hagynak 30 évig földútnak egy olyan utat, aminek az aszfaltozásáról döntés született. Ezt se felejtsük el...

@naugyehogy: "Ha meg IDŐBEN bejelentették Pappék az önkormányzatnál h mi a tervük és ott nekik SENKI se szólt, h barátom ne csináld, mert nem lesz az úgy jó, hanem így meg emígy akkor ők is elmehetnek a fenébe mert ők is jogszabályt sértettek és toll a fülükbe."

@POST
"A munka megkezdése előtt ifjabb Pappék egyeztettek a lakókkal – akik nagy örömmel fogadták a hírt –, de jelezték a szándékukat a polgármesteri hivatalnak is."

Ezt én úgy értem, hogy jelezték.
Nem voltam ott, úgyhogy nem tudom, hogy melyik napszakban, hány nappal/héttel a munka kezdete előtt szóltak az önkormányzatnak, és azt se, hogy milyen színűre lakkozta épp az ügyfélszolgálatos Terike a közterületis Gizike lábujjkörmét, miközben Pappék a bejelentést tették.

"Ha nem jó a szabályozás meg kell változtatni, nem le kell szarni."

Ez így szép és igaz, de sajnos a szabályozás megváltoztatására hivatott személy nem ugyanaz, aki leszarja a szabályozást. A szabályozás megváltoztatására hivatott személy pont hogy a szabályozás megváltoztatását szarja le. Ééééés vissza is érkeztünk első kommentemhez, a 19. századi USA vs. cári Oroszország problémához.

Beer Ninja 2010.05.27. 15:50:51

Amennyiben tényleg rosszul lett megcsinálva, 3-4 éven belül újra földút lesz, akkor meg nem mindegy? Jobb, mintha 2 talicska téglatörmeléket szórnak 3 nagyobb kátyúba....

Amennyiben jól csinálták, akkor meg örüljünk neki. A betyárját. :) A polgármestert meg akasztófára a feljentővel együtt (ha nem ő maga volt). :)

Kovpet 2010.05.27. 15:52:14

Hát akkor szerintem:
ifj. Papp Imre fejét vétessék sümeg vára főterén, testét felnégyeltessék. S eme 4 rész az ország 4 csücskébe hordassék okulásul a gaz latolok számára.

martonx 2010.05.27. 15:54:24

Szerintem nincs itt semmi gond. Amire az Önkormányzatnak évekig nem volt pénze felépíteni, azt lebontani sem lesz pénze.
És mi van akkor ha nem lesz rá ilyen meg olyan faszom engedély? Kiküldenek sok pénzért egy melós csapatot meg gépeket, hogy szedjék fel? Ugyan már. Erre se lesz pénz, se döntéshozatal. Nem lesz senki aki azért ír ki közbeszerzési pályázatot, hogy ki fogja elbontani a 3 utcát. Legrosszabb esetben minden összejön, és mégis végig megy a folyamat. Ekkor is több év el fog telni, addig is a lakók élvezhetik az utcáikat.

Vicces olvasni ezeket a híreket, amik naponta bizonyítják, hogy mennyire egy elcseszett, agyonbürokratizált országban élünk.

Kicsit Karcos 2010.05.27. 15:56:57

A félelmet keltő félkatonai várhoz épített utat a törvényen kívüli vállalkozó? Ez nem terrorizmus?

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.27. 16:00:36

@gonosztojás: Ha előtte a csárdájuk parkolóját aszfaltozták, akkor szerintem nem úgy nézett ki a dolog, hogy a Papp család kantáros gatyára vetkőzve lapátolta az aszfaltot az utca közepén, hanem a parkoló aszfaltozásához hívott munkásokkal végeztették. Azok pedig gondolom értenek hozzá...

Ám, mivel nem tudjuk, hogy milyen technológiát használtak az út készítésekor (az önkormi meg ugye rest megvizsgálni), így ez meddő spekuláció.

A fotón mindenesetre látszik az útpadkán egy csomó murva, nem tudom, hogy ez jelent-e valamit. :)

törökszultán 2010.05.27. 16:17:23

@Dr. No: Tutti, hogy valaki a leaszfaltozott utcából. Mérget vehetsz rá.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.27. 16:17:26

Na itt az eredeti cikk, nem hiszitek el, ki jelentette fel.

"- A szálloda előtti területen, a parkolót alakítottuk ki és maradt egy kis aszfalt. A közeli Zrínyi utcában lakik a lányom, s arra gondoltam, hogy a maradékból helyre hozom kissé a rossz állapotú útfelületet. A lakókat összehívtuk, megbeszéltük velük, hogy feljavítjuk az utat a teljes 300 méter hosszúságban, de mindenki maga oldja meg a bejárót. Ezt jeleztem is az önkormányzat felé, tudomásul vették. Igaz, az aszfalt nem lett elég, ezért vettünk még hozzá, és úgy terveztük a lakókkal, hogy a végén majd csapunk egy nagy bulit - emlékezett Papp Imre az előzményekre.

A várkapitány elmondta, hogy az itt maradó aszfalthoz még vásárolt, hogy a Városvédők utca 160 méterét is felújítsa. Itt lakik ugyanis fia, az ifjú várkapitány. Ez is elkészült, majd a Báróházi utca következett, ahol történesen a kapitány harmadik gyermeke lakik.

- Judi József alpolgármester úrral egyeztettünk is, hiszen a 400 méteres út korszerűsítését egyébként is tervezte az önkormányzat. A lényeg az, hogy a három utca elkészült, a korábbi rossz közlekedési körülmények megjavultak. A lakók örültek, a gyerekeim örültek, és én is elégedett voltam, hogy vállalkozóként adhattam valamit szeretett városomnak. Aztán egyszer csak mintha minden a feje tetejére állt volna. Köszönet helyett feljelentést kaptam. Egy lakó, aki nem vett részt az előzetes közös egyeztetésen azt hitte, hogy neki szándékosan nem készítettük el a bekötését, feljelentett engem. Holott ezt mindenki maga oldotta meg."
www.naplo-online.hu/hetvege/20100507_sumeg_aszfalt

Inner Circle 2010.05.27. 16:19:10

@gonosztojás: Nem vagyok laikus, de ez mindegy is, mert a számokat nem én írtam, és a számok aránya az érdekes. Ha te sem vagy laikus, akkor tudnod kell, hogy itt (az arányok körül) bizony van mit keresni. A megoldás műszaki tartalmáról meg ugye tippelsz. A környékre valószínűleg megfelel, legalábbis jobban, mint a földút.

Inner Circle 2010.05.27. 16:21:08

@laspalmas: na ez a durva. Gondolom, eddig is jószomszédi viszonyban volt a kedves lakó a többiekkel, hát még ezek után...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.27. 16:23:57

@laspalmas:
Jaj egyem a drága szívét annak a jól értesült "lakónak". Egyébként jellemző mentalitás, ahol lakok albérletben elkezdték felújítani a lépcsőházat, lefestették a postaládákat, kifestették a földszinten az egész házat meg a bejárati ajtót. Nos valakinek nagyon fájt hogy erre költik az "ő pénzét" (mert más ugye nem fizet közös költséget meg a többi marhaságot) ezért lakógyűlést hívtak össze hogy megbeszéljék a dolgot. Mondanom sem kell a "lakó" a 7. lakik, gondolom azt hiszi hogy úgy szoktak felújítást kezdeni mindenhol hogy a 7. emeleten kezdik, aztán tetszés szerint fel vagy lefelé haladnak onnan.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.27. 16:25:23

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Ja a lényeg végül is ez volt hogy őt nem érinti a felújítás mert a 7.-en lakik, és hogy erre ne költsék az "ő pénzét".

James T. Kirk (törölt) 2010.05.27. 16:33:39

miért nem alizkát és a polgármestert aszfaltozták be térdig...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.05.27. 16:34:24

@laspalmas:

Beszarás!
Minden utcában lakik egy köcsög?

nyílméregbéka 2010.05.27. 16:42:39

Eddig arra tippeltem, hogy a poszt utolsóelőtti mondata rejti a lényeget. De ez a "kedves lakó", hát... :-(
Az a legnagyobb baj az egész sztorival, hogy ezek után én a Papp család (dicséret nekik) helyében a büdös életben a kisujjamat sem mozdítanám a közösségért, sőt közömbösen nézném, ha mondjuk összedől a tmeplomtorony.
És hány ilyen történik, hogy te odateszed magad, becsületes vagy, vagy netán teszel is valamit valami jó ügyért, és még te vagy megfingatva, feljelentve. Állítom, hogy (no, ez most jó modoros lesz :-) nagyrészt _ezért tart itt ez az ország_!
A feljelentő szálljon magába, Szabó meg Rédey szégyelljén magukat, azt mondom.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.27. 16:49:32

@laspalmas: Ahogyan anno Hofi mondotta:
"Mer' a magyar ember az ilyen! Papírja van, ceruzája van, írni tud - hát ír egy feljelentést."

@James T. Kirk: ...fejjel lefelé

James T. Kirk (törölt) 2010.05.27. 16:54:55

"Ezt jeleztem is az önkormányzat felé, tudomásul vették."
"Judi József alpolgármester úrral egyeztettünk is"

választott tisztviselők, akik a köz érdekét képviselék, a közt szolgálják. gondolom szeretnének újból indulni dolgozni már elfelejtettek, már ha valaha tettek is ilyet....

tudi 2010.05.27. 17:16:18

Ez az eset annyira jellemző a mostani Magyarországra, nemhogy örülnének neki még keresztbe is tesznek.
"Egy lakó, aki nem vett részt az előzetes közös egyeztetésen azt hitte, hogy neki szándékosan nem készítettük el a bekötését, feljelentett engem." Ez a jóember még lehet az 50-es években él, ha tehetné hetente biztos felnyomna valakit.

Inner Circle 2010.05.27. 17:16:31

@Meleardil Eressea Iluvadan: "Egy-egy helyzetben bizony el kell donteni, melyiket reszesitjuk elonyben a harom kozul. A tobbi sajna meg leszen sertve. "

Ez már alapból sem működhet, mert az állam csak a törvények szerint működhet, és ha ez nem jár erkölccsel és igazsággal, az gáz, de az állam a törvénytelenséghez akkor sem adhatja a nevét; akkor Sólyom Lászlónak lehet írni a kegyelmi kérvényt.
Ezenkívül akkor lehetne igazad, ha három egymást kizáró lehetőségről lenne szó, például hogy két nyomvonal közül merre vigyük az M6-os autópályát: ha alagút nélkül csináljuk, akkor olcsó lesz és nem járnak jól az elvtársak, ha alagúttal, akkor drága és jól járnak az elvtársak. El lehet dönteni, hogy melyik a fontosabb, de a két nyomvonalon egyszerre nem lehet megépíteni. Az erkölcs / igazság / törvény viszont meglehetősen képlékeny, és kizárólag az egyiket csak igen kivételes személyek és intézmények követik a másik kettőre való tekintet nélkül: csak az erkölcsöt Teréz anya, csak a törvényt a már említett állam, csak az igazságot Batman. Természetesen jogod van bármelyik mögé állni, de ez a mindennapokban nem életszerű, és a felsorolt ügyekben is célszerűbb a három indok (többről már nem is beszélve) kompromisszumát keresni.

regression 2010.05.27. 17:30:08

@PeriwinkLe - az igazi (aka A 40-es fantomja): Jól látszik, hogy alá van alapozva. Gonosztojás nem vette a fáradtságot, hogy értelmezze a cikket. Nyilvánvalóan "maradék" aszfaltról van szó, egyértelmű, hogy képben vannak az építők.

plephyl 2010.05.27. 17:38:16

le a kalappal Pappék előtt!
a pm meg elmehet valahova.
az nkh-t nem hibáztatom, nem nagyon mérlegelhet, amennyit mérlegelhetett, azt megtette.

borsikm 2010.05.27. 18:06:11

@Inner Circle: "Ez már alapból sem működhet, mert az állam csak a törvények szerint működhet, és ha ez nem jár erkölccsel és igazsággal, az gáz, de az állam a törvénytelenséghez akkor sem adhatja a nevét"

Ezt hívják úgy, hogy jogfetisizmus, és baromira kontraproduktív. Az államnak nem a törvények, hanem aszerint kell minden esetben működnie, hogy az állampolgárok érdekeit képviseli, szükség esetén olyan módon, hogy a köztük fellépő érdekellentéteket a magasabb közösségi érdeket szem előtt tartva szabályozza. Ez a cél, és ennek egy eszköze a törvény, ami vagy szolgálja ezt a célt, vagy nem. Hogy mikor nem, azt pedig sehogyan máshogy nem lehet eldönteni, mint józan paraszti ésszel, helyes erkölcsi és igazságérzettel megáldva, melyen képességek helyes gyakorlásában normális társadalomban nem törvényi, hanem a kultúrából, hagyományokból, nemzeti öntudatból levezethető konszenzus van. Ebben az esetben szerintem ráadásul még csak nem is arról van szó, hogy rossz a törvény, hanem csupán arról, hogy néhány tulbuzgó irodista köcsög a törvényt a jogalkotó szándékával ellentétesen alkalmazza.

Penya666 2010.05.27. 18:06:33

Itt nalunk tatan vizvezeteket csereltek aztan a helyi mdf-es kepviselo cege "aszfaltozta" vissza az utcat. Kb egy honap mulva szarra ment az egesz. Most olyan az utcan mint valami tankcsapda. Ja de neki biztos volt zegedelye, meg szaxeru volt mint a kurvaelet. Az.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.27. 18:18:13

Egy rugóra jár az agyunk... csak most látom, h itt is ez a téma...

Roxvox 2010.05.27. 18:25:55

Ennek a Papp Úrnak nem sok jövőt jósolok itt Mo.on, ilyet nem lehet csinálni kérem. :)

cintu 2010.05.27. 18:37:22

Megmaradt az aszfalt. Nyilván lehetett volna bíbelődni az engedélyekkel, az aszfalt meg nyilván megvárta volna és nem kötött volna meg. A szemét vállalkozó miért nem intelligens, parancsszóra megkötő aszfaltot csinált? He?

arlequin 2010.05.27. 18:37:46

@zero:

"Beszarás!
Minden utcában lakik egy köcsög?"

Mi az hogy egy? A mi utcánkban csak azok laknak.

(;-D

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.05.27. 18:56:55

@laspalmas: Most ha hiszitek ha nem, az én falumban az ilyeneket megverjük.
Láss csodát, működik!

fogash 2010.05.27. 18:58:30

@gonosztojás: az biztos sokkal jobb, amikor elöl megy egy folyékony kátrányt elfolyató autó, utána meg egy másik (tolatva), amiről bazaltzúzalék (gyk vágottkő) folyik a friss ragacsba. Az első két hónapban elvérzik 500 szélvédő az így felújított szakaszon, aztán az első 30 fokos nap után a kátrány felúszik a kaicsok fölé és egy merő ragacs az egész ucca. EZ HIVATALOS,önkormáyzatok által is megrendelt útfelújítási technológia.

Miért is rosszabb ennél, ha egy húszéve gyúrt murva/földút alapra száraz időben leterítettek egy réteg aszfaltot? Sok húgyagyú köteketdőnek üzenem, hogy az ilyen út sajnos nem fog örökké tartani, de ha csak 2 év után jelenik meg rajta az első repedés, akkor is 2 évig aszfalton jártak a lakók. Amúgy meg várhattak volna 2 (5-10-50?) évet az önkormányzati aszfaltozásra.

Mellesleg amikor mi ideköltöztünk, murvás utcánk volt. Télen sáros, nyáron poros. 3 év után építőközösséget hoztunk létre, befizettünk telkenként 260.000 forintot, hogy legyen aszfaltutunk. Amint elkészült, INGYEN odaadtuk az önkormányzatnak, így az első pillanattól kezdve ő a kezelője, javítója, hóeltakarítója. Bár korábban azt hittem, azért fizetek adót, hogy az állam abból csináljon utakat, oktatást, közszolgáltatásokat. Hát nem.

Aki meg a citadella-kávézóval párhuzamba állítja ezt az útépítést, annak egy csepp józan esze nincsen... :(

derelyegrádi szellem 2010.05.27. 19:07:12

@fogash:

"Bár korábban azt hittem, azért fizetek adót, hogy az állam abból csináljon utakat, oktatást, közszolgáltatásokat.."

Még mit nem bazmeg. A Kokain Jani világosan megmondta, hogy minimális állam. Az igaz, hogy Európa legmagasabb adó és járulékterhelése mellett, de erről nem szólt ez a napkeleti bölcs.

Feri pedig - szintén világosan - megmondta nincs ingyen ebéd. Tehát ingyen út sincs. Amit ugyan kifizetsz a benzinbe épített díjjal, meg adóval, de ez sem számít. Nincs ingyen út és kész, ha kell, vegyél magadnak.

Értetlen vagy az a bajod. :-)

hoplita 2010.05.27. 19:09:28

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.:
Amióta az emberi történelem kezdetét vette, úgy pár ezer éve, azóta ezt a megoldást preferálják minden normális közösségben.
Ugyanis az ilyenek csak és kizárólag ebből értenek.

zsoltix 2010.05.27. 19:25:04

"abban az esetben, ha ellenőrizetlen körülmények között, nem megfelelő paraméterekkel és technológiával történik a kivitelezés, a használatbavételt követően az adott út állapota rohamos romlásnak indul." Egy földút állapota pedig minden esõ után rohamos romlásnak indul.

Indapukk 2010.05.27. 19:28:00

Szóval fű alatt leaszfaltozta azokat az utcákat, ahol rokonai laknak. Ez nyilván egy ilyen hirtelen felindulásból történt, mert "megmaradt az aszfalt". Persze. A melósoknak se volt más munkája, direkt örült mindenki, hogy van hova kenni.

A dolog kiderült (mindig van feljelentő, e sárgolyó bármely pontján, nyugi), ezért most utólag bekérik az engedélyeket. Sunnyogott, lebukott, utólag fizeti a kötelezőt. Mivel más is jól járt, nem csak a rokonok, ezért nincs bírság. Csak azt kell kifizetni, amit bárki másnak, ha ezt így megcsinálta volna?

Komolyan kérdezem, hol a gond?

Lone Wolf 2010.05.27. 19:43:16

Isten hozott magyarországon!

@Indapukk: "Komolyan kérdezem, hol a gond?"

A fejedben cimbi! Nem is kicsi!

Pocócicó 2010.05.27. 19:54:29

De szép történet, igazi hungarycum! Legszívesebben elküldeném a mi bogármester kisasszonyunknak okulásul. Tele van a falunk földúttal, erre mit épít? A Templom teret! Ott eddig is volt aszfalt, aránylag normálisan nézett ki, a hegyen az utak meg járhatatlanok. No comment...

engem gyíkká változtatott 2010.05.27. 19:56:03

hát ez nagyon jó magyaros sztori, olyan kínban-röhögős.

azért annyit hadd tegyek hozzá, hogy én ennek a Papp családnak köszönhetem, hogy a sümegi vár, de még Sümeg környékére sem lesz kedvem soha többé menni.

tavaly próbáltuk meglátogatni a várat, és a kapuban döbbenten szembesültünk azzal, hogy egész egyszerűen irreális, pofaszaggató belépőket szed a dicső Papp család egy közkincs meglátogatásáért. ha jól emlékszem, 1500 ft volt egy fő részére, volt oda fölvivő kisbusz is, 800-ért egy kb. 4 perces út, szóval egy 4 tagú család várnézése majdnem 9000 ft-ba került.

rajtunk kívül mások is, egész családok álltak a kapuban döbbenten, és tárták szét a kezüket, hogy azért ez már tényleg vastagbőr. öreg párocska szállt le éppen a kisbuszról (1600 HUF, 4 perc), és szomorúan csóválta a fejét, hogy még 3000 ft-ot kell fizetnie, mert az külön szolgáltatás, hogy ezt a magyar várat még belülről is megnézze. lent, a vár alatt sehol nem volt kiírva persze a borsos ár.

szóval a Papp család nálam örökre beírta magát az igazi hernyó sunyi tapló lehúzós fos mutyivállalkozók közé, akik a magyar örökséget ellopják, majd irreális áron árulják ez eredeti tulajoknak (=NEKÜNK), és a fenti sztori nekem csak azt jelenti, hogy nincs egyedül Sümegen ezzel, a város vezetése is ilyen hernyókból áll.

legyenek együtt boldogok, folt-zsák-történet, ámen!

engem gyíkká változtatott 2010.05.27. 19:57:30

helyesen:

"...szóval egy 4 tagú család várnézése több, mint 9000 ft-ba került."

engem gyíkká változtatott 2010.05.27. 20:12:03

utánanéztem a pontos áraknak:

Belépőárak (a Vár a kiállítások látogatása)
1500,-Ft / felnőtt jegy/nap
1000,-Ft / gyermek jegy/nap

"vártaxi" (MUHHAHAHAAA)
700 ft / retour (sic!) jegy

tehát rosszul emlékeztem, egy 4 tagú család várnézése CSAK 7800 HUF.

Papp úr igazi jómagyar privatizáló vállalkozó.

Pocócicó 2010.05.27. 20:21:22

@engem gyíkká változtatott: visegrádi vár belépőjegye is ennyi, felnőtt 1500, gyerek nyögdijas 750.
Menj a cseszneki várba, ott nincs belépő, viszont meredek az út fel a romokhoz.

engem gyíkká változtatott 2010.05.27. 20:26:33

@Pocócicó: akkor megnyugodtam.
sőt, ha holnap kikapják a kezemből a pénzem, és elfutnak vele, akkor teljesen le fogok zsibbadni a nyugalomtól, hogy lám, máshol, más is szar.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.05.27. 20:41:42

Aszfalt = mellény. Üldözendő!

jpmjpm 2010.05.27. 21:04:03

@engem gyíkká változtatott: Ingyen kéne csinálnia? Eszem megáll. Te ingyen dolgozol? És ha nem, akkor abból mennyit adakozol?

Egyébként ezek nem elszállt árak. Menjél el bárhová 4 tagú családdal ennek a dupláját fizeted ki alapból. És ő ebből még jófej is tud lenni a falujában az ott élőkkel. Pedig nem is belőlük él, hanem a turistákból.

Ha neked ebből a sztoriból ennyi jött le, akkor gratulálok, ezzel a mentalitással lehetnél te is polgármester valahol b+. Ész megáll.

aaabbbccc 2010.05.27. 21:14:15

az előző választás előtt Budapesten leaszfaltozott utak jelentős része a választások után 1-2 évvel már elég szar állapotban volt
csak utána kell olvasni, ez volt az, amikor demszky embere beleegyezett az egy réteg aszfaltba és előre lemondott minden garanciális kötelezettségről
milliárdos kár lett, egy embert elküldtek, ennyi
pedig volt engedély meg "megfelelő" technológia, semmi anarchia
szóval a lényeg ebben az esetben is a korrupció féltés, semmi más

nálunk is (XXIII ker) volt aszfaltozás, de volt olyan járda, amit "elfelejtettek" leaszfaltozni de készre jelentettek és volt teljesítés igazolás és kifizetés
amikor ezt valaki szóvá tette a képviselőgyűlésen, akkor azt mondták rá, hogy lázít

Az sem véletlen, hogy a Lánchíd rádióban a Közgép és a Switelsky hirdet, pedig gondolom nem számít arra, hogy a rádióhallgatók megrendelnek ezt-azt, a Fidesz érában is akarnak a régí módon munkákat.

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2010.05.27. 21:33:58

Ezt találtam hirtelen a derék sümegi polgármesterről:
"Ugyanezt láthatjuk Sümegen,ahol most ámokfut Fidesz színekben valami Rédei Zsolt...
Volt Kisz titkár,s saját kérésére felvették annak idején az MSZMP-be korkedvezménnyel...igaz,hogy a papa volt a párttitkár.
Szép lassan lenyulta elvbarátaival a sümegi fidesz alapszervezetet,s most már nem lehet oda be sem lépni...ergo teljesen átvette az irányítást a városban.
Lecseréli a jegyzőt,s mostanság szerelik le a gázórákat a város közintézményeiben is!
Nem tudnak fizetni...
A Fidesznek nem kellett két évvel ezelött a 8 évig polgármesterkedő Rátosi Ferenc,mert ő kisgazda volt...s a közben átformált helyi fidesz is ellene lett (Magyarul a bolsevikok lenyulták a helyi fideszt...)
Most akkor hogy is van ez?
Imádkozunk itt Sümegen,hogy a helyi álfideszes vezér mihamarabb megbukjon,s kirúgják a pártból is!
Hja,a keresztény etikájáról annyit,hogy Nyírádon jegyzőként az aljegyzőnővel folytatott szerelmi viszonyt,a férj párszor arcul is csapdosta a Zsolt "urat"...Most ez a nő a jegyző, a viszony megmaradt, Zsolti bőszen jár vasárnaponként gyónni....
Váltás kellene,mert így végvárakat veszít majd a jobboldal! "
portal.jobbik.net/index.php?q=node/4694

arlequin 2010.05.27. 21:57:10

@derelyegrádi szellem: na megint lebuktam. pedig az árpádsávos tangabugyimra büszke vagyok.

@engem gyíkká változtatott: te félreérted papp várkapitány urat. várkapitány úr életének döntő részét azzal töltötte, hogy a sümegi vár többé nem 'rom', hanem élettel teli színterré változtatta. várúr kapitány pedig várpénzt szed, ahogy minden kapitánynak joga. én a családdal föllátogattam és nem kaptam a szívemhez, amikror 'nagycsaládos kedvezményt kaptunk. egyébként is egy dohányos naponta elszív ennyi pénzösszeget. vmi baj lehet a szerkezetben.

Horizont 2010.05.27. 22:06:52

@engem gyíkká változtatott: "igazi hernyó sunyi tapló lehúzós fos mutyivállalkozók közé"
Ilyen kicsinyes, irigy nem is tudom milyen hozzáállást mint a tiéd.Vállalkozó. Szolgáltatást nyújt és belépőt szed, ez igen, ez botrányos!:(( A honlapján elolvashattad volna amit írnak:
"Köszönjük, hogy a belépőjegy megvásárolásával Ön is hozzájárul a Vár felújításához!"

A jogszabályokat be kell tartani, tudjuk. (be kéne) Nem lehet, hogy mindenki azt csináljon amit csak akar. De esetleg valami rugalmasság szóba se jöhet? Vizsgálják felül, nézzék meg a körülményeket és döntsenek! Esetleg a jogszabálytól eltérően. Elvégre azért vannak ott, hogy minket szolgáljanak az érdekünkben intézkedjenek!!!! És 3 (!!!) ajándékúthoz pozitívan és hálásan álljanak már hozzá basszus.Hihetetlen, hogy bizonyos helyeken, beosztásban olyan emberek ülnek bebetonozva, (hogy stílszerű maradjak) akiket még árufeltöltőnek se alkalmaznék. Nem ellenőrzi őket senki, hogy megfelelnek-e a kritériumoknak, aztán azt se ellenőrzik, hogyan teljesít, szakmailag, emberileg. Elküldés, felmondás nincs. Jó fizetés, meg mindenféle juttatás, kapcsolatok vannak. Így van Sümegen és még mennyi helyen. Pártállástól függetlenül. Nálunk is egy tahó polgármester van, olyan személyi kultusszal, tanulatlan, függetlenként de jobboldaliként indult ezért megszavazták, pedig ismerték a faluban. Kis falu, 450 ezer fizuért tobzódik.
Sok sok Papp Imre kéne nekünk és kevesebb Szabó Alizkák, és Rédei Zsoltikák.....

engem gyíkká változtatott 2010.05.27. 22:08:30

@jpmjpm: ha 5-nél több sort el tudnál olvasni, és erősen koncentráltál, akkor rájönnél te is, hogy nem, ebből a sztoriból nem ez jött le nekem sem.

nem, nem dolgozom ingyen, de nem is sajátítottam ki egy magyar várat magamnak.
de, ezek pofátlan, elszállt árak, mivel nem Papp Imre hímzéseit lehet megnézni ennyiért, hanem egy magyar várat.
(vigyázat, súlyos demagógia következik: a Hősök terére mennyi a beugró? a Parlamentbe mennyi? a Lánchídon mennyiért mész át? soroljam?)

egyszerűen közkincs és kész, az enyém, nem diszkó ezerötér, üssetek, így gondoltam ott a kapuban, és most is.

a helyi kiskirály bérbe vesz egy magyar várat (!), majd irreális áron belépőt szed, megszedi magát, és ebből a pénzből büszkén jótékonykodik.
mondom, hangsúlyozom, hogy ettől függetlenül a fenti sztori csak óriási hab ezen a tortán. hogy jön a bosszús rendőr, és faszságért feljelenti, majd az idióta robot hatóság el akarja bontatni a vár urának (így nevezi magát a csávó) pénzéből épült utat, aminek egyébként mindenki örül.
persze, hogy örül, naná.
de biztos, hogy mindenki jól jár?

szerintem simán egy Menzel-film.

engem gyíkká változtatott 2010.05.27. 22:12:55

@Horizont: "Szolgáltatást nyújt és belépőt szed."

milyen szolgáltatás?
ja, persze, felújít, tényleg. :)

Horizont 2010.05.27. 22:13:23

@engem gyíkká változtatott:
Neked vissza kéne menni a szocializmusba!
Menthetetlen a gondolkozásod!
Máshol is akad baj úgy látom nem csak "bizonyos helyeken".

engem gyíkká változtatott 2010.05.27. 22:17:34

@Horizont: és mire vagyok irigy? ami az enyém? vagy amit ebből ellopott? :)

engem gyíkká változtatott 2010.05.27. 22:18:27

@Horizont: "Neked vissza kéne menni a szocializmusba!
Menthetetlen a gondolkozásod!
Máshol is akad baj úgy látom nem csak "bizonyos helyeken". "

na látod.
akkor születnek ilyen válaszok, amikor nincs jó, értelmes válasz.

Illúzióromboló kockacukor 2010.05.27. 22:27:16

Majd meglátjátok ősszel az önkormányzati választások kampányban:
...
És leaszfaltoztunk 3 utcát.
...

Horizont 2010.05.27. 22:33:16

@engem gyíkká változtatott: Tévedsz nem azért születnek ilyen válaszok, mert nincs jó, értelmes válasz, hanem azért, mert ilyen kommentekre mint a tiéd ez a helyes válasz. Ja az, hogy neked ez nem tetszik? Az bizony lehet. Nekem se tetszett a te véleményed. nem véletlenül ajánlottam neked a szocializmust, mert a véleményedre csak ezt lehet ráhúzni. Tudod, hogyan nézne ki a sümegi vár ha az önkormányzaton, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumán vagy az államon múlna? Elmondhatnánk, hogy "Vár állott most kőhalom" .
És te azért hordod le, mert 1500 ft. a belépő? Biztos, hogy mindent tudsz róla, a munkájáról, vállalkozásáról? Vagy csak úgy ismeretlenül sunyiztad, taplóztad, hernyóztad?
Úgy látom te nem tudsz értelmesen válaszolni és ezért támadsz!
Még mindig meg tudok lepődni embereken:)

Arp1 2010.05.27. 22:47:36

Nemrég olvastam ezt:
www.reddit.com/r/Economics/comments/c84bp/how_realworld_corruption_works/

Pont a témába vág, mint konkrét eset (útépítés), és mint levonható tanulság (korrupció). Ha összehasonlítjuk az esetet a cikkben említett példával akkor Papp Imre = Paver Joe

Pont ez az a hülye "szabályfüggőség" az amit a Fidesz ígér hogy megszüntet. Jövő héten kezdődhet a takarítás.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.27. 23:20:26

@engem gyíkká változtatott:

Itt a válasz a hülyeségedre:

"A rendszerváltoztatás idejére aztán a vár nagyon rossz állapotba került, 1989-ben a Megyei Idegenforgalmi Hivatal visszaadta a városnak. A vár jelenlegi kapitánya ekkor kapta meg az erődítmény üzemeltetési jogát. Az azóta eltelt időben teljesen újjáépült, falai szilárdan állnak. "

De tudod mit? Nyomd fel az Apehnál bazmeg, hogy miből volt pénze az újjáépítésre.
Ha meg sok az 1500, akkor menjetek a Mekibe sajtburgerezni.

eml 2010.05.28. 00:23:29

Nem akarok új nicket regelni, ezért Alízkának csak kézcsókom.

A várkapitány pedig derék ember. Ezért még a nyáron elmegyek a várába. Évek óta tervezem, de mindig elmarad, idén betartom!

jpmjpm 2010.05.28. 00:36:23

@engem gyíkká változtatott: A Parlamentnek és a Hősök terének is rengetegbe pénzbe van a karbantartása. Mint ahogy a sümegi váré is. Nyilván nem kisajátította, hanem megvásárolt valamilyen jogot, hogy az övé lehessen. Lehet, hogy ez 1 Ft volt (rengeteg régi ingatlant/kastélyt/fasztudjamit lehetett ennyiért megvenni egy időben), de ennek a feltétele az volt, hogy rendbehozza, üzemeltesse és működtesse a várat. És azért Sümeget ne hasonlítsuk össze Budapesttel, ahová rengeteg turista jön. Gondolom Sümegre ennek a töredéke jut el. Meg ez a vármutogatás azért eléggé idény jellegű, nem hinném, hogy télen nagyon sokan mennének. Szóval nem hiszem, hogy a csávó milliárdos lenne ebből. Viszont szívvel csinálja és a jelek szerint jól, hiszen üzleti alapon tudja működtetni a várat. Szerinted ez melyik önkormányzatnak sikerülne? Mindegyik kurva veszteséges lenne a mutyik miatt és állami pénzből kéne finanszírozni a működést. Mint ahogy a Hősök terét és a Parlamentet is abból tartják fent (mondjuk speciel ezeket nem a mutyi miatt, hanem presztizsből). De nincs is értelme összehasonlítani a kettőt, annyira távol állnak egymástól (nem csak földrajzilag).

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2010.05.28. 01:02:09

@engem gyíkká változtatott: Látom, nagyon mély nyomokat hagyott benned az a kirándulás. :) Én azért ott kezdeném az önérzetes szegényemberkedést, hogy föltipegek a várhoz a fürge zergelábaimon, nem fizetek a buszért, ha vérlázítónak tartom az árát. Ha másképp nem lehetne odajutni, disznóság lenne, a lustákat viszont miért ne húzná le? Szolgáltatás, csezmeg, aki akarja, igénybe veszi.

fokabacsi 2010.05.28. 06:03:38

@engem gyíkká változtatott: Előtte volt a városnak , hogy kijavítsa a romos várat! Miért nem tette? Miért most kell irígykedni? Én nem voltam nagyon régen a sümegi várban, de ahogy kívülről nézve megújult, utánozni lehet ! Aki pedig sokallja ne menjen be!! Nem kötelező. Meg kell nézni helyette az állatkertet példul, majd meglátod ott mennyiért mit kapsz!. A bevétel jelentős hányada állami-önkormányzati bevétel. Nem jótékonykodásból lehet, egy hatalmas romot felépíteni karbantartani. Könnyű ugatni tapasztalat nélkül.. 800 Ft a busz? És nem volt gyalogjárat? Meg kell nézni Tapolcán az állami kezelésű tavas barlangot, majd meglátod mennyi pénzért mit kapsz ! Nem te vagy a sümegi polgármester, merő véletlenségből?? Mert a hozzáállásod nagyon olyannak tűnik.

házipálesz 2010.05.28. 08:08:50

Azért írni valamit, hogy írj nem érdemes zero!

Szerintem a suszter maradjon a kaptafánál, mert úgy mindenki jobban jár. Szerintem arról írj, amihez értesz. Egy út megépítése nem annyi, hogy megmaradt egy kis aszfalt, oszt lehengereljük. Az építési engedély pedig nem azért van, hogy dísznek kirakjuk a vitrinbe. Gondolj csak bele józan paraszti ésszel: az építés során esetleg nem veszik figyelembe a meglévő közműveket: pl. leaszfaltoznak egy szennyívíz tisztítóaknát és amikor egy dugulás miatt a szar feljön a budidban nem tudják elhárítani azt. Vagy nem építenek be egy szükséges átereszt és egy nagyobb csapadék után a portád vízben áll. És persze hosszasan sorolhatnám a dolgokat.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.28. 08:33:38

OFF:
Nem lesz poszt Szabó Z. gyanúsított tegnapi "célkeresztbenes pólós" performanszáról amit az ügyészség előtt adott elő??:D
ON

Kicsit Karcos 2010.05.28. 08:44:44

@házipálesz:

"És persze hosszasan sorolhatnám a dolgokat. "

Akkor sorold légyszíves, de a tényeket, hogy mit cseszett el, mi mindenre nem gondolt az útépítő, és ebből kinek milyen kára származott / fog származni a következő esőzéskor / havazáskor / 30 fok feletti melegben / 10 fok alatti hidegben stb.

akira2 2010.05.28. 08:46:51

@gonosztojás:
Egyetértünk, az útépítés, mint minden építkezés, nem a burkolattal, hanem az alapokkal kezdődik. Ha a kátyús földútra csak úgy ráhányják a zaszfaltot, az rosszabb lesz hamarosan, mint volt. Tudom, nálunk, az egyik szomszédos utcában ugyanez történt néhány éve, egy-két tél alatt használhatatlanná vált.
De van itt még két probléma:
Az egyik, hogy - habár nem tudom, csak sejtem, ha 30 éve földútról van szó - a szóban forgó utat csupán az ottlakók használják, meg a vendégek, meg esetleg a mentő, tűzoltó, stb., de talán nem Sárvár főutcájáról van szó, ahol tényleges közúti forgalom van... Ez az út egy szűk közösség érdeke, hogy nekik megfelelő minőségű legyen, erősen el kellene gondolkodni azon, hogy miért is társadalmi elvárás, hogy ez közpénzből, akár állami, akár önkormányzati közpénzből épüljön, szépüljön. Ha valaki nem akar sáros lábbal hazamenni, akkor építsen magának utat, járdát, dobja össze az utca a pénzt rá - hamár szinte kizárólag az ő érdekük.
A másik probléma pedig az, hogy egy ilyen, kizárólag az ottlakók céljait szolgáló utat minek is kell leaszfaltozni? Szedjék ki 30-40 cm mélyen a sarat, és szórjanak a helyére durva murvát, kavicsot, azon is haza tud gurulni 20-szal bármilyen autóval, a megfelelő mélységű murvás út pedig még az esővizet is elég jól beszívja. Nem kell minden talpalatnyi földet vízzáróra leaszfaltozni, hogy aztán az esőzések okozzanak újabb és újabb problémát. Az aszfalt forgalmas (gyorsforgalmas), nagyközösség által használt közutakra való, nem a ház elé a zsákutcába, amit csak az használ, aki ott lakik...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.28. 08:55:53

@akira2:
Te jó ég te merre laksz. Dobják össze maguknak az utat, meg murvázzák le??

Kicsit Karcos 2010.05.28. 08:58:29

@akira2:

Hát téged meg ki küldött?

Marcellusca 2010.05.28. 09:01:13

@Horizont: Bocs, hogy közbe vau-vau, de szerintem @engem gyíkká változtatott: -nak igaza van.
Legalábbis abban, hogy az ilyen történelmi emlékhelyeinknek ingyenesen látogathatónak kellene lennie. Nem volna szabad átadni vállalkozóknak. Igenis az államnak kellene gondoskodnia a fenntartásról, felújításról.
Viszont, ha már "eladta", akkor kőkemény üzlet.
És igenis nagy gond ezek pénzért történő meglátogatása.
Nekem, például.
Mert eljutni Sümegre sem egy óccsó mulatság. Megnézném kiccsaládommal a történelmi várunkat, de a belépő már problémás. Mert 5.000Ft az 5.000Ft. (Sajnos) van jobb helye.
Úgyhogy kimarad a Sümegi vár. Is. Meg a visegrádi, meg a gyulai. Is.
És, így a helybéli kifőzdéknek sem lesz akkora forgalma, mert, ha nem megyünk el a környékre, akkor nem veszünk ott fagyit, emléktárgyat és nem ülünk be egy ebédre.
Úgyhogy a helyi vállakozók is csak rosszabbúl járnak.

De, hát tudjuk, hogy az állam rossz gazda. :D

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.28. 09:02:07

@akira2:
Azt kihagytad, hogy ha vezetékes vizet akarnak akkor ássák ki maguknak az árkot esetleg fúrjanak kutat és szerezzenek be víztisztítót. Mert hát ilyen csip-csup zsákutcákba mi a fasznak vinné be az állam a vezetékeket.

akira2 2010.05.28. 09:03:56

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Olyan helyen lakom, ahol a lakóházakhoz vezető zsákutcák nem közpénzből épülnek... De megfelelő műszaki tartalommal...
Bocs, most látom, hogy Sárvárt írtam Sümeg helyett, ebből is látszik, hogy messze mindkettőtől... :)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.28. 09:07:27

@akira2:
Jó neked, akkor ez valami egészen új megoldás. Tudod az országban a legtöbb ember hónapról hónapra él, és nem élete álma, hogy saját pénzéből építsenek utat amikor van egy önkormányzat akinek a feladata a település irányítása, fejlesztése a helyi adókból meg amit az államtól kap (az már más kérdés hogy ez semmire nem elég, a pályázatok meg gyakorlatilag a korrupcióval egyenértékűek)

akira2 2010.05.28. 09:09:22

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Pont így van, ahogy mondod. Nem csak az utakat, de az összes közművet, a vizet, a gázt és a villanyt is teljes egészében az ottlakók finanszírozták... És ez így is van rendjén - a piacgazdaságban.
A szocializmusban nevelkedetteknek, akik ráadásul nehezen fogják föl, hogy piacgazdaság van, persze ezt nehéz megemészteni, kell még néhány generáció, amíg rájönnek a népek, hogy nincs ingyenebéd... valaki korábban írta, hogy a 19. századi USA-t sem az állami szerepvállalás tette nagyjá...

fokabacsi 2010.05.28. 09:10:17

@akira2: Neked ki épített utat? Abban a 30 év után leaszfaltozott utcában is adófizető magyar állampolgárok laknak.Semmi baj nem lett volna, azzal az úttal, ha _ellenőrizve, engedélyezve, szimatolva tanács-adva,közút-kezelve, pályáztatva lett volna, hogy egy csomó LÁZASAN SEMMITTEVŐ GITTEGYLETI ALKALMAZOTT A MAGA FONTOSSÁGÁT BIZONYGATNI TUDTA VOLNA , és némi bélelt borítékok zsebekbe vándorlása meg lett hiúsítva. Ez itt a baj..

Kicsit Karcos 2010.05.28. 09:13:04

@akira2: akkor már csak azt mondd meg, mi azzal a bajod, hogy ifj. Papp Imre a saját pénzéből aszfaltozta le a 3 utcát.

akira2 2010.05.28. 09:15:06

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

"a helyi adókból meg amit az államtól kap (az már más kérdés hogy ez semmire nem elég, a pályázatok meg gyakorlatilag a korrupcióval egyenértékűek) "

Na látod, ahol állami közpénzek vannak, ott korrupció is van. Minél többen várják, hogy minél több dolog állami pénzből valósuljon meg, annál több lesz a korrupció. Egyébként pedig vajon honnan is vannak állami bevételek? Ki is fizeti az adót, amiből az államnak, önkormányzatnak "útépítési feladata" van? Talán azok fizetik, akik a nagy semmittevésükben máról holnapra éldegélnek, és 30 éve várják az aszfaltutat? Lófaszt! Azok, akik elmenekülnek az ilyen posványból, és maguk teremtik meg a saját jólétüket, nem az államtól, önkormányzattól várják...
Persze tisztelet a nyilván létező kivételeknek, nem akernék senkit megbántani, akinek nem inge...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.28. 09:22:42

@Pocócicó: "Menj a cseszneki várba, ott nincs belépő, viszont meredek az út fel a romokhoz."

Tavaly még volt belépő. Valami észvesztő 400 forintos összeg, amit a vár restaurálásának folytatására fordítottak. De ez csak kukacoskodás. :)

@akira2: A te érdeked, hogy legyen iskola a városodban, hát építs. Az én érdekem, hogy gyorsan beérjek a munkahelyre, hát ások egy metrót. Gizi néni érdeke, hogy az orvos meg tudja vizsgálni a tüdejét, hát vesz egy röntgengépet. Egyébként meg ne építsenek mindenféle tiszai gátakat azénadómból...

És így nincs is szükség se államra, se önkormira, se adókra, új vadnyugat. :D

Anarcho-szindikalista közösség vagyunk... :DDD

akira2 2010.05.28. 09:24:18

@fokabacsi:

Nekem vállakozó építette. Ingatlanfejlesztő szervezte. Kiszámolta, hogy mennyi lesz telkenként, az egészet megfinanszírozta, majd eladta. Nyilván a telekkel együtt. A teljes telekár 40%-a volt a közművestíés ára. Persze van akinek ez nem fontos, és 40%-kal olcsóbban vett telket, aztán meg követeli az önkormányzattól, hogy legyen neki is aszfaltút... na látod, ezért vagyok kiakadva azon, aki mindent az államtól és önkormányzattól vár. Én nem várok semmit, max azt, hogy ne kelljen ezek miatt az ingyenélők miatt havonta annyi adót bepengetnem, amennyiből száz másik ingyenélő kocsmázni jár a közpénzből felújított magánkocsmába... Mert ilyen is van. Tudod, a demokráciában, ha sokan azonos dolgot akarnak - pl. felújított kocsmát - akkor arra rögtön lesz közpénz. Még parkolót is építenek a kocsmához... Érteeed? Parkolót, a kocsmához... :)

A hivatali korrupció csupán a felszín, az igazi probléma a T. szavazópolgárok fejében van, hogy még mindig a kommunizmusban, a paternalista állami megoldások világában élnek...

f.m.j. 2010.05.28. 09:25:37

@Marcellusca:

5000 ft= 2 db családi meki ebéd kihagyása... döntsd el, melyik ér többet (ezzel nem azt akarom mondani, hogy bősz mekirajongó volnál, ilyen eszembe sem jutott, csak gondoltam 5000 ft annyi hülyeségre is el tud menni) :):)))

f.m.j. 2010.05.28. 09:30:07

@akira2:

a posztban leírtak szerint pont nem vártak az önkormányzatra, államra, hanem saját pénzükből csinálták amit csináltak... valamit a közjóért (még ha egyesek szemében szépséghiba, hogy abban az utcában lakott a testvére is) ami már Széchenyi óta nem fordult elő ebben az országban
az a minimum, hogy elvárhatjuk, hogy ne bírságolják meg őket...

a másik, ami idegesítő, hogy valaki felvetette, hogy szar a jogszabály, meg kell változtatni, nem leszarni. Ennek csak a fele igaz, mert a leszarás csúnya dolog, de az még csúnyább, hogy pont azok nem nyúlnak az ilyen jogszabályokhoz, akik megtehetnék...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.28. 09:30:45

"Azok, akik elmenekülnek az ilyen posványból, és maguk teremtik meg a saját jólétüket, nem az államtól, önkormányzattól várják..."
Aha csak a vicc az, hogy manapság ha becsületes munkával szeretnéd ezt elérni, pont az állam és az állam által hozott törvények akadályoznak meg ebben. Csak én érzek itt némi ellentmondást??
Az hogy szemmel láthatóan nem vagy képben ma egy átlagos ember lehetőségeivel, az meg a te bajod. Lehet hogy mondjuk fontosabb hogy a gyerekének enni adjon, mint hogy aszfaltra költse a pénzét (ami- jelzem megint -önkormányzati feladat)

f.m.j. 2010.05.28. 09:31:41

eltűnt az előző hsz-om, de szerintem ha ezt a teljesen felesleges kommentet elküldöm, meg fog jelenni...

fokabacsi 2010.05.28. 09:34:15

@akira2: Ki kényszerített rá hogy ilyen drága telket vegyél? De a helyi adókat azért beszedik ugye? Meg a benzinbe az útalapot. Meg a teljesítményadót? Meg parkolási díjat ! Meg van rajta sapka adó, meg nincsen rajta sapka adó! És még útépítésre is ?????? te is ott dolgozol a "tanácson" ? Meg építményadó? Mert nem itta , játékgépezte el, hanem vett egy 10 éves autót. Vagy építkezett? Hogy lehessen a segíjjescigánynak házat építeni?
Mégis hol élsz te?

akira2 2010.05.28. 09:36:49

@PeriwinkLe - az igazi (aka A 40-es fantomja):

"A te érdeked, hogy legyen iskola a városodban, hát építs. Az én érdekem, hogy gyorsan beérjek a munkahelyre, hát ások egy metrót. Gizi néni érdeke, hogy az orvos meg tudja vizsgálni a tüdejét, hát vesz egy röntgengépet. Egyébként meg ne építsenek mindenféle tiszai gátakat azénadómból...

És így nincs is szükség se államra, se önkormira, se adókra, új vadnyugat. :D

Anarcho-szindikalista közösség vagyunk... :DDD "

Ne gondolj mást, mint amit írtam. Az én gyerekem ugyan magániskolába jár, korábban is vegyes finanszírozású állami/alapítványiba járt, mely alapítványba - noha már nem oda jár - továbbra is fizetek évente több százezret, mert tetszik amit csinálnak/csináltak, hálás vagyok nekik, hogy többet tudtak adni a gyerekemnek, mint én kaptam a kommunista állami oktatástól.

Egyébiránt pedig nagyok szívesen fizetek adót a közoktatásra, közgyógyellátásra, egyes, valóban széleskörű érdekeket célzó állami beruházásra, a (jog)rend fenntartására, de marhára fáj, hogy dupla ennyit kell fizessek a felesleges bürokráciára, a kocsmák törzsvendégeinek szociális támogatására, nomeg a 30 éves zsákutcák leaszfaltozására. Aki 30 évig kibírja a sárban, annak jó lesz az már újabb 30 évig is... Ha meg nem, tegyen érte saját erőből, vagy költözzön el jobb vidékekre. Többszáz éve nincs már röghözkötés, ha valakinek valami nem tetszik, tegyen ellene, vagy költözzön el.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.28. 09:40:23

@akira2: "a T. szavazópolgárok fejében van, hogy még mindig a kommunizmusban, a paternalista állami megoldások világában élnek... " nem kívánok bele vau-vau, de ha ezt a félmondatot jól értem, akkor sajnos nincs igazad.

Ti ekkora adóterhelés (értem ez alatt a különféle - jövedelmet terhelő - adókat, járulékokat, mind munkáltatói, mind munkavállalói oldalról) mellett ez egy hihetetlenül demagóg kijelentés. Ugyanis "svéd adóterhelés" mellett még öngondoskodást is elvárni az hihetetlen aljas húzás BÁRMELYIK kormányzat részéről is. Ha skandináv adóterhelés van, akkor JOGGAL várnánk el skandináv-típusú szociális ellátórendszert is. Ha meg öngondoskodásra akar rászorítani az állam, akkor ezt tegye LÉNYEGESEN alacsonyabb adórés mellett. De a kettő "magyaros" kombinációja az nem túl korrekt. Plusz még ehhez a pofámba tolni, hogy "nincs ingyenebéd". Ezt akár el is tudnám fogadni, de egy a bibi: ez az ebéd - nekem - rohadtul nem ingyenes, és még a "koszt" is szar :(

akira2 2010.05.28. 09:42:24

@f.m.j.:

A posztban nem az volt, hogy összedobták saját pénzen, hanem az, hogy róbert bácsi megcsinálta nekik..
Viszont az volt a posztban, hogy szerintük az önkormányzat feladata lett volna az utak építése, amit 30 éve vártak, látszólag maguktól nem történt semmi. Erre írtam, hogy szerintem nem az önkormányzat feladata egyes szűk csoportok érdekében utat és közművet építeni.

f.m.j. 2010.05.28. 09:44:24

@akira2: milyen szűk csoport érdeke? komolyan nem értelek, igyekszem, de @Seduxen: -nel értek egyet, ő már leírta okosan :)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.28. 09:45:05

@akira2:
"Ha meg nem, tegyen érte saját erőből, vagy költözzön el jobb vidékekre. Többszáz éve nincs már röghözkötés, ha valakinek valami nem tetszik, tegyen ellene, vagy költözzön el. "
Csak magamat tudom ismételni, nem vagy tisztában egy átlagos dolgozó ember lehetőségeivel, különben nem írnál ennyire demagóg és sokakat bántó dolgokat.
Örülj neki hogy te megteheted azt amit megtehetsz,de másokat ennyire lenézni akinek nem volt ennyire szerencsés sorsa....szerintem hagyjuk.

Kicsit Karcos 2010.05.28. 09:45:10

@akira2: talán valami bajod van azzal, hogy Róbert bácsi építette az utat, és nem az állam? Róbert bácsinak ki kellett volna számláznia portánként a részleteket? A kötözködésen kívül mi célod van ezzel az "érveléstechnikával"?

f.m.j. 2010.05.28. 09:51:11

@akira2: bocs, a lényegi dolgok később szoktak eszembe jutni, és az pedig az lenne, hogy nem inkább arról van szó, hogy a vállakozó ezzel a húzással belegyalogolt egy szűk kör érdekeibe?

az önkormányzat semmilyen utat nem épített ... 30 éve ....
az is kettős, hogy a dolgokra milyen sebbességgel reagálnak, 30 évig semmi, ahogy lehet/kell bírságolni, azonnal képben vannak :):)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.28. 09:52:16

@akira2: "Erre írtam, hogy szerintem nem az önkormányzat feladata egyes szűk csoportok érdekében utat és közművet építeni. " - azért megnézném, hogy a 3 utcában hány ember lakik, és ez alapján ítélném meg, hogy "mennyire szűk is az a réteg",

Amúgy megint csak "vitatkoznom" kell Veled: DE, éppen az a feladata a HELYI ÖNKORMÁNYZATNAK - mint a neve is mutatja -, hogy a TELEPÜLÉS LAKÓINAK az érdekét képviselje. Persze a lehetőségeihez mérten. Mert azt elfogadom, hogy nincs rá pénz, igen, ilyen sajnos van. De ha már valaki elvégzi az önkormányzat HELYETT a munkát (1990. évi LV. törvény 8. § (1) bekezdés: "A települési önkormányzat feladata a helyi közszolgáltatások körében különösen: a településfejlesztés, a településrendezés, az épített és természeti környezet védelme, a lakásgazdálkodás, a vízrendezés és a csapadékvíz elvezetés, a csatornázás, a köztemető fenntartása, a helyi közutak és közterületek fenntartása, helyi tömegközlekedés, köztisztaság és a településtisztaság biztosítása....") akkor az lenne a minimum, hogy a "hivatali rugalmatlanságot" sutba dobja, és megpróbál józan paraszti ésszel - a jogszabályi keretek között - döntést hozni.

Marcellusca 2010.05.28. 09:53:25

@f.m.j.: Nem járunk mekibe. :)))
Mondom, hogy nem csak az az ötezres a probléma.
Már az eljutás is.
És akkor pluszba jön ez az összeg.

Igen, más hülyeségekre is el lehet költeni, de azt sem teszem.
Sajnos meg kell néznem, hogy mire adok ki egy ötezrest.

Alapvetően az elvvel van a problémám.
Ha közkincs, akkor milyen jogon adják oda egy vállalkozónak, hogy ő (persze profitért, mert ő sem hülye) üzemeltesse?

akira2 2010.05.28. 09:57:51

@Seduxen:
Abban nyilván igazad van, hogy nem minden T. szavazópolgár fejében maradt meg a kommunista gondolkodásmód, meg a paternalista állam eszményképe, de a többségben igen. Nekem pl. rémképem van a paternalista államról... :)

A svédek ebből a szempontból különlegesek, ott valóban magas az adóterhelés, de ők - mint említettem - különleges elvárással, gondolkodással és tapasztalattal rendelkező népek. Ők pl. eljutottak már odáig, hogy a stockholmi polgárok kezdeményezték a belvárosi dugódíj bevezetését, hogy kevesebben menjenek be autóval, inkább járnak busszal, kerékpárral (télen is) - talán ezért lehet, hogy a belvárosban minden harmadik autó Porsche.... :)

De ne érts félre, nekem nem szívem csücske a svéd szociális modell, ahol magas elvonásból képesek magas szociáls hálót fönntertani, és sokkal inkább az alacsony adó, alacsony szociális háló híve volnék... De összekeverve semmiképp...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.28. 10:01:45

@akira2: "De összekeverve semmiképp" - pedig nekünk ez jutott :)))) /na jó, ez amúgy kurvára nem vicces..../

"Ők pl. eljutottak már odáig, hogy a stockholmi polgárok kezdeményezték a belvárosi dugódíj bevezetését, hogy kevesebben menjenek be autóval, inkább járnak busszal," - elképzeltem, hogy ez mondjuk Budapesten hogy valósulna meg :)))) Mert ugye a svédeknél van egy alternatívaként szolgáló tömegközlekedés. Ellentétben Budapesttel :( Amúgy abszolút egyetértek: a magam részéről ha csak nem NAGYON muszáj, anomáliái ellenére is a tömegközlekedést - főleg a felszín alattit - részesítem előnyben a gyorsasága miatt. Autóba csak akkor ülök, és jövök be a belvárosba, ha nagyon muszáj. Szóval ha egy átgondolt, és korrekt módon kivitelezett dugódíjat vezetnének be, az mindenképpen üdvözölendő lenne.

akira2 2010.05.28. 10:08:58

@Kicsit Karcos:

Leírtam, nem róbert bácsival van gondom, hanem azzal, hogy sárra aszfaltozott... De amúgy is bajom van a sok aszfalttal. Mivel két helyen lakom (a másik nem Magyarországon van), látom, hogy nem aszfaltoznak mindenütt, az útburkolat az autópályán, főútvonalakon aszfalt, a belvárosban nem vízzáró, murva lapon rakott kockakő, a legelőkelőbb ingatlanokhoz pedig leginkább murva, vagy kavicsút vezet. Igaz, ezek részben magánutak amelyek nem minden része van elzárva a közforgalomtól, de legalább nem hajtanak a környéken 80-nal... És itt is van tél, itt is esik az eső...

Tehát még egyszer: az aszfalt gyorsforgalmi utakra való, mert az sima. Mindenhova máshova alkalmasabb és jóval tartósabb útburkolatok is vannak.

akira2 2010.05.28. 10:12:06

@Seduxen:
Egyetértünk:
A svájciak pedig azt népszavazták meg, hogy emeljék meg 0,1%-kal az áfa-t, de azt csakis vasútfejlsztésre fordítsák, mert utálják a kamionokat...
Nálunk meg miről is szavazott a jónép? :) De ezt sem tartom viccesnek...

Kicsit Karcos 2010.05.28. 10:13:44

@akira2: tehát szerinted az adott utcák lakói (megengedően: akár Róbert bácsi) fizessék az útépítést, de abba azért beleszólnál, hogy aszfalttal, betonnal vagy macskakővel burkolják le? Nem lesz ez így sok egyszerre?

EvangelineS (törölt) 2010.05.28. 10:13:45

Ez Magyarország kérem szépen.Valaki tesz vmit a közért,erre egy irigy majom felnyomja.a polgármester meg nemhogy azt mondaná,"kösz",nem,inkább belerug még egyet.a ennek a 2 embernek a háza elé kellene még 1-1 kamionnyi betont önteni.ezért tart itt ez az ország,ahol,mert itt mindenki csak feljelentgetni tud.az bezze,g h a szemébe mondja a véleményét,na azt már nem meri.baromarcúak.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.28. 10:16:11

@akira2: "emeljék meg 0,1%-kal az áfa-t, de azt csakis vasútfejlsztésre fordítsák, mert utálják a kamionokat...
Nálunk meg miről is szavazott a jónép?"

A kettőt azért nehéz párhuzamba állítani. Ugyanis ott az áfa-emelés egy "refomr" kiindulási alapja. Nálunk meg a 300 forint lett volna MAGA a "reform". Azt már meg sem említem, hogy kókányjani nevével fémjelzett szadesz reklám ugye a "szereti az ingyenességet" hangzatos szlogenjével maga volt a nettó hazugság.

Azt mondjuk kívánatosnak tartanám itthon is, hogy a tranzit kamionforgalom NE a közutakon bonyolódjon. A határátkelőknél felrakni vonatra, és azon átutaztatni az országon. Kevesebb baleset is lenne pl.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.28. 10:17:26

@Marcellusca:

Mert ő legalább üzemelteti, karbantartja, újjáépíti, "unokáink is látni fogják"
Ami állami kézben van, az csak rohad, porlik szét, mert "nincs rá pénz", nézz meg más várakat, kastélyokat.
Persze itt is bejön a sokat emlegetett kérdés -ebben igazad van-, hogy ugyanaz egy vállalkozónak miért nyereséges, és az államnak miért veszteséges. Ez ugye a nézőpontjuk különbözősége miatt van: lopás vs. tisztes profit
De azt mondom, ha így legalább áll a vár, akkor legyen magánkézben az üzemeltetés.

Marcellusca 2010.05.28. 10:38:34

@laspalmas: Tudom én, hogy mi, miért van, annyira nem vagyok hüjjje. :)))

Csak, valahol bosszantó.
És nem a vállalkozótól sajnálom, főleg, ha tényleg rendben is tartja azt (és más) műtárgyat, építmény.

Az elv.
Ha közkincs és a történelmünk része, akkor az legyen a közé!

És itt jön, amit írogatunk: Az állam rossz gazda, és ő csak a lenyúlásra használná.

Ez a legszomorúbb, elkeserítő az egészben!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.28. 10:42:27

@Marcellusca: "Az állam rossz gazda" - na eme jól sikerült mondat kiagyalójától származik egy másik "remek" javaslat az "elégetlenkedők" problémáinak "kezelésére", mint megoldást tudnám Neked felajánlani :)))))

Kicsit Karcos 2010.05.28. 10:44:18

"Az állam rossz gazda"

Erről mindig eszembe jut, hogy bezzeg milyen jó gazdája annak a pénznek, amit az eladott vagyonelemekért kap.

Marcellusca 2010.05.28. 10:50:55

@Seduxen: Ha tehetném, meg is tenném. :))))
Nézem a lehetőségeket. Nem magam miatt, hanem A Főnöknek akarok jobbat.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.28. 10:55:17

@Seduxen:
Csak nem a "ciántablettásra" gondolsz:D?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.28. 10:58:37

@Marcellusca: szerintem nem egyre gondoltunk :)))) nézd meg @DexterMorgan78/Séfbácsi: kommentjét, ő egyből levette, hogy mi a stáció :)))

akira2 2010.05.28. 10:59:40

@Kicsit Karcos:
Ki mondta, hogy beleszólnék abba, ki, hogyan csúfítja el bárki a saját lakókörnyezetét? Csupán elmondtam a véleményemet a fejetlen aszfaltozásról... Az önkormányzat/állam által fizetett, magáncélokat (vagy szűk csoportok érdekeit) szolgáló beruházásokat viszont baromira rühellem, mert az én adómat emelik miatta, vagy nem képesek csökkenteni egy versenyképes szintre...

Evil One 2010.05.28. 11:13:21

Az a kibaszott elkeserítő, hogy sokan nem is értik, mi itt a gond.
Szánalmas szar bürokratikus foshalmaz. Magyarországon az államapparátus a közember ellenfele, nem pedig egy értük működő szervezet.

Ez kihat a morálra, az adófizetési hajlandóságra, úgy általában mindenre. Az állam azért van, hogy megnehezítse az életed, a rendőrség azért van, hogy mindenáron megbírságoljon, az adóhatóság azért van, hogy ellehetetlenítsen, a parlament azért van, hogy a közpénzeket elmutyizza. Soha egy pillanatra nem éreztem életemben, hogy jajj de jó, hogy a Magyar Köztársaság állampolgára vagyok. Soha.

Kicsit Karcos 2010.05.28. 11:14:54

@akira2: teljesen irreleváns és ráadásul önmaguknak ellentmondó "érvekkel" jöttél. Olvasd el a posztot, arról szól, hogy valaki megunta a töketlenkedést, és öngondoskodott. Erre elkezdtél azzal a szöveggel házalni, hogy mennyire utálod a kommunizmust, és hogy öngondoskodjon mindenki, na de ne Róbert bácsi pénzén, mert azt csak te (bezzeg!) teheted a gyereked volt iskolájával, és persze mekkora faszság volt aszfaltozni az utat. NEM erről szól a poszt, nagyon nem. Ebből a játékból így hát én ki is szállnék.

akira2 2010.05.28. 11:17:50

@Seduxen:

off,

Azért az eü reform jóval több dolgot feszegetett, mint a vizitdíj - még ha nem is értettem vele minden részletében egyet -, a vizitdíj-eltörlő népszavazás pedig alapvetően egy populista, demagóg, kommunista politikai húzás volt, szakmailag pedig három évre betiltotta egy olyan intézményrendszer alapját, amely rajtunk kívül szinte mindenhol működik a világban. Külföldről nézve ez épp olyan nevetségesnek tűnik, mint a koreai népi demokrácia...

Nagyon nehéz a zemberek fejéből kiverni a kommunizmus gyökereit, még mindig hányan beszopják a "neazemberekkelfizettessékmeg" c. szlogent... :) De igen! Az embereknek meg kell fizetniük a jólétükért, tanulással, szorgalommal, kitartással, munkával, kockázattal, de valahogy meg kell érte fizetni. Minden már csak lopás. Még a közpénzlopás is az. Ha valakiknek a sáros utcáját, ahol csak ők járnak, közpénzből finanszírozzák, az közpénzlopás. Közpénzből olyat kell és lehet finanszírozni, amit magánpénzből nem lehetséges, vagy részlehajlást szül. Pl. ezért lehet csakis közpénzből finanszírozni a független bíróságokat. A közvetlen finanszírozás függőséget jelent...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.28. 11:28:50

@akira2: szerintem válasszuk külön az eü-reform kapcsán a "minek kellene megvalósulni", és a "mi valósult volna meg" kérdéskört, mert - az efftásak 8 éves ténykedését ismerve - ez bizony ég és föld.

Stimmt, hogy szükség lenne egy jól átgondolt, és a szereplők (intézmények, szervezetek, biztosítók) bevonásával kimunkált VALÓS Eü-reformra. De amit itt le akartak tuszkolni az emberek torkán az igen is tb-kassza kvázi privatizációnak álcázott szétlopása lett volna. Hogy populista volt -e a népszavazás, lehet, hogy az volt. De sokkal többről szólt - a végeredményét látva -, mint a 300 forint. És a többségünknak nem is az fájt, mert ha néhanapján elmegy az ember orvoshoz, kifizetjük, nincs ezzel gond. De AHOGY meg akarták etetni, na ez a körítés tette abszolút hiteltelenné az egészet.

Marcellusca 2010.05.28. 11:43:29

@Seduxen: Ne fárassz! :)))
Már szellem megtette. :))))))
Áruljad elfele, hogy akko' mire gondútá! :D

derelyegrádi szellem 2010.05.28. 11:55:49

@akira2:

"Azért az eü reform jóval több dolgot feszegetett, mint a vizitdíj -"

Konkértan még mit? Már azon a megbukott dolgon kívül, hogy Hospinvestnek átadják üzemeltetésre kórházakat, mert ugyanis a H. csődbe ment, és a maguk mögött hagyott kifizetlen számlákat (milliárdos nagyságrend) most az önkormányuzatok KÖZPÉNZBŐL fizetik ki, mert fűtés kell, áram kell, eszköz kell, és ha korábbi tartozás nincs kifizetve nem szállít senki semmit. Kurva jó ötlet volt, csak gartulálni tudok hozzá. Eredménye az, hogy egy magáncég tartozásásait (aki az üzemeltetés díját KÖZPÉNZBŐL megkapta) most KÖZPÉNZBŐL fizetjük ki. Felfogod ez az "eredmény" milyen szinten áll ellentében azzal, amit ítt írni próbálsz.

"a vizitdíj-eltörlő népszavazás pedig alapvetően egy populista, demagóg, kommunista politikai húzás volt"

Miért is? A fizetésem azt hiszem 19 %át odaadom erre, majd ha kórházba kerülök, akkor fizessek napidíjat is (1000,-FT/nap) . Majd ha 2-3 % lesz a járulék, majd akkor dumálhatnuk egy ilyen kettős rendszerről, addig nem. Ennyi, ez többet nem ér.

"szakmailag pedig három évre betiltotta egy olyan intézményrendszer alapját, amely rajtunk kívül szinte mindenhol működik a világban. Külföldről nézve ez épp olyan nevetségesnek tűnik, mint a koreai népi demokrácia..."

1./ mi is ebben a "szakmaiság"?
2./ tehát a vizitdíj volt a rendszer alapja? Ez érdekes lenne, hiszen a vizitidíj becsült összegéval pl a háziorvosok TB pénzét csökkentették. Erre mondta Hordágy Ági, hogy ez nem a költségvetés, hanem az orvosok pénze, és fenyegőtőzött azzal, hoyg nem is pótolják vissza. Emlékezz.
3./ Kölfödön (ezt annyira imádom, ez mindig a jolly joker) hol is működik ilyen kettős rendszer, és ott mennyi is a fix járulék? Országok, számok. Várom.

"De igen! Az embereknek meg kell fizetniük a jólétükért, tanulással, szorgalommal, kitartással, munkával, kockázattal, de valahogy meg kell érte fizetni."

Igen a jövedelmem 55-60 %át vonják erre el. Ezt te hol kis faszomba látod "ingyenesnek"? Hol? Én a jövedelmem 55-60 %-áért várok szolgáltatásokat, nem ingyen te idióta! (ráadásul nem is magamnak, de erről majd később)

Egyszerűen nem hiszem el, hogy van ember aki tud írni meg olvasni is, még elhiszi ezt a kokain jancsi dumát.

Te fizetsz adót, járulékot ilyesmiket, vagy te nem? Mert ha nem, akkor NEKED tényleg ingyen van. Csak akkor egyes szám első személyben kéne megnyilvánulni.

Én egyébként benne vagyok az öngondoskodásban. Kifejezetten magas jövedemű emberként tőlem mehet, modjuk 5 % adóterhelés mellett. Hagyják nálam a keresményem, és gondoskodom magamról. Hogy másokról ki gondoskodik azt meg leszarom. Csak én nem vagyok ilyen én sajnálom az öreg nénit, ahogy guberálja kis apróját mert vett két kiflit egy átdolgozott élet után, meg a karácsonykor fázó öreg, nem kamu rokkantnyugdíjast párt, akik a munkába rokkantak bele, nem szipuzásba, az a karácsonyuk, hogy meleg volt, mert egy rendes ember megengedte nekik, hogy fát gyűjtsenek az erdőében /Kossuth rádió riportja/ ) Én erre adom oda, nem arra bazmeg hogy kokain jani meg haverjai ellopják, meg milliárdosok legyenek belőle. Azt megfigyelted, hoyg pl k. jani de többi is kivétel nélkül az állammal kötött remek üzletekből lett milliárdos? Utána a fagyoskodó néninek meg bemondja, hogy legyen öngondoskodó. Azután persze, hogy tőlem meg erre elvette a fizetésem 60 %-át. Hát a kurva anyátok, az!

Nem gondoltam volna, hoyg vannak még ilyen agyhalottak mit te, aki a világ legegyszerűbb összefüggéseit sem látja, és 60 %-os elvonások melellt "ingyenességről" beszél. Hihetetlen. Őrület.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.28. 12:05:47

@Marcellusca: a ciántablettára te értetlen :))))

Marcellusca 2010.05.28. 12:08:54

@Seduxen: Na, ARRA, azé' még nem gondúttam. :))))

Marcellusca 2010.05.28. 12:10:59

@Seduxen: Az a baj, hogy az elmúlt X évben annyi baromság, sületlenség (pestiesen fogalmazva: f@szság :D) hangzott el, hogy már követni sem tudom. :)))
Meg annyira nem számottevő a mondat, vélemény, hogy ezt meg is kellene jegyezni. :D

civilkontrol 2010.05.28. 12:20:05

A jogosan érces megjegyzéseket most mellőzném, a 184 kommentbe nyilván minden elhangzott, minek ilyenkor el kell hangoznia.

Ellenben nagyon megkérdezném a Papp családot, hogy pontosan hány nm utat aszfaltoztak le és ez mennyibe került?
Aztán a kapott számot összehasonlitanám az "állam" által épitett utak költségével.
Aztán fölállnék a helyemről, kibattyognék az orci térre, szereznék néhány krézy gránátot, meg némi golyószórót és leülnék beszélgetni a nagyjainkkal.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.28. 12:23:00

@derelyegrádi szellem:
ennyi összefoglaltad azt amit nekem nem volt kedvem x.-jére is leírni...ingyenes a faszom az, az ingyenes. meg a bkv 2014-től :D

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.05.28. 12:24:52

@engem gyíkká változtatott: Kepzeld, mi voltunk olyan szemetek, hogy tavaly ilyenkor Sumegre mentunk naszutra. Eppen a Kapitany hotelba. Es a varban is voltunk. Es tenyleg 1500. Es a kisbusz opcio, mi nem resteltunk bunko modon felsetalni a varba.

Mellesleg mielott frocsogsz az 1500 ftod miatt, csak hogy tudd, az a var sehol nem lenne, es nem lenne hova felmenned, ha a Pappek nem allnak neki a helyrehozasanak. Erdemes bemenni a Kapitany hotelbe csak szetnezni. Biztosan megengedik. Ott le van irva a vallalkozo tortenete, meg a varrol es a kornyekrol is lathatsz fenykepeket.

Aztan ezen kepek kapcsan lehet hogy kepet tudsz alkotni arrol, mi az, amit ez a csalad tett Sumegert. Mi lenne most a varbol es a kornyekebol.
Azt is hallottam - remelem igaz - hogy elnyertek valami 160 millas eus penzt a var TELJES felujitasara. Remelem sikerul nekik.

Te megis hogy gondoltad? Felepit valaki egy varat, rendbehozza a kohalombol, es meg ezt a belepot is sajnalod tole? 3 doboz cigi? 5 liter benzin? Nem eri meg? Akkor ne menj fel, nezd lentrol. Az is szemet gyonyorkodteto latvany.

Ha ilyen vallalkozok lennenek az orszagban - nem csak a sok epiccsunkautopalyat meg versenypalyat allat - akkor nem itt tartanank.
Ha sajnalod az 1500 ftodat, akkor maradj otthon, nezzel rtl klubot.

Idiota.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.05.28. 12:27:43

A várról meg úgy tudom béreli az önkormányzattól 20 évre.
Valaki sümegi erősítsen meg...

[az sem mellékes, hogy hány embert alkalmaz.. és nem multi. ]

arlequin 2010.05.28. 13:42:12

@DexterMorgan78/Séfbácsi: "ingyenes a faszom az, az ingyenes. meg a bkv 2014-től :D"

na akkor küldök 1-2 ork kislányt, jó?

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.28. 14:47:01

Valahol felsír egy földút...

(csak hogy innen se maradjon ki :D)

@Evil One: Hát... igen. Ezzel sajnos egyet tudok érteni. Bízom benne, hogy ez lassacskán megváltozik, de bizakodásom legfőbb oka csupán túláradó optimizmusom. :)

@civilkontrol: "Ellenben nagyon megkérdezném a Papp családot, hogy pontosan hány nm utat aszfaltoztak le és ez mennyibe került?
Aztán a kapott számot összehasonlitanám az "állam" által épitett utak költségével. "

Ej, de mókás és tanulságos matekóra lenne! :DDD

Horizont 2010.05.28. 16:12:35

Nehezen fogom fel egyesek vállalkozó ellenes hangulatát és még akkor nagyon is finoman fogalmaztam! Már a Wiesztet megbuktató vállalkozónál ugyanezt tapasztaltam. Ezt a magasról szarok rá esete, mindegy mit csinál ráhúzom a kaptafát: szemét, sunyi, lehúzós vállalkozó. Ezt a Papp Imrét és családját csak becsülni lehet(ne) bár mások is ennyi mindent tennének a környezetükért, hazájukért még ha vállalkozóként és pénzt keresve is.Sokan vannak akik a házuk előtti árkot nem képesek megtisztítani, hogy el tudjon folyni az esővíz:( Nem értem egyesek hozzáállását? Meg kéne válogatni milyen vállalkozókat beleztek ki. Csak azt kéne aki megérdemli:) Ugye @Marcellusca: ?? Leginkább rajtad csodálkozom mostanában! Tudom te meg rajtam a radikalizációmon :))
(Pl. A gödöllői kastélymúzeumba a belépő 1800 ft)
Meg lehet nézni, hogy a csehországi várak milyen gyönyörűek !
" – A rendszerváltás után az önkormányzatnak lehetősége nyílt saját kezébe venni a sümegi vár sorsát – meséli Papp Imre. – Pályázatot írtak ki a fenntartására, amit szerencsésen megnyertünk."
"A magyarországi várak modern kori történetében egyedülálló módon itt fordult meg először az eddigi zord folyamat."
Ajánlom a szép honlap megtekintését azoknak akik mutyizós lenyúlós semmi embernek tartja Papp Imrét. Utána lehet olvasni annak is ,hogy 20 (!!) év alatt mit tett a várért és a városáért:)
www.sumegvar.hu/

Kicsit Karcos 2010.05.28. 16:22:59

@Horizont: a két vállalkozó között talán az a különbség, hogy Papp Imre a saját pénzén utcákat aszfaltozott a közösségnek, míg Gálfi István a közösség épületét "intézte el" óccsóért magának. Én azt hiszem, ezért ítélem meg másképpen őket:)

Horizont 2010.05.28. 16:37:31

@Kicsit Karcos:
Bocs rosszul fogalmaztam! Nem akartam a két vállalkozót összehasonlítani csak a vállalkozó ellenességre akartam ráirányítani a figyelmet. Olyan elszántan megy a mocskolás, meglepő.

Kicsit Karcos 2010.05.28. 17:42:41

@Horizont: erről a vállalkozóellenességről hirtelen Waszlavik jutott eszembe:

"Országunk egy ,,ká'' ország, harsogja egy uraság,
Ki tányérunkból jóllakott, s most belepiszkít,
Harsogja, hogy ,,ká'' ország, de hitványabb az állatnál,
Ki tányérjából jót eszik és belerondít."

fokabacsi 2010.05.28. 17:48:58

@Horizont: Csodálom, hogy a Susmantomi még nem tette be oda a lábát. Mert ahol pénzszagot érez
, oda megy mint a döglégy a friss szarra. @akira2: Bolond vagy te csak nem forogsz!

szmoker (Homo Trollicus) 2010.05.28. 19:15:47

@DexterMorgan78/Séfbácsi: "esetleg fúrjanak kutat" - az bizony kőkeményen fizetős.
Igen, ha a saját telkeden saját pénzből fúrsz kutat saját magadnak, azért illetéket kell fizetni. Ha nem fizetsz és kiderül, akkor meg büntetnek.

fokabacsi 2010.05.28. 20:05:06

@szmoker /segílyes/: Mert a sok-sok aktatologató elhízott hombárfejű lázas semmittevő miből élne, ha az örökös aktatologatás meglenne szüntetve? de micsoda érdekes ! Az adónkból fenntartott NKH ha méltóztatik megemelni a picsáját egyből "illetéket" =adót akar beszedni??!!??. Milyen alapon? Nem azért tartjuk őket, hogy dolgozzanak? ELZAVARNI AZ EGÉSZ RETKES BANDÁT, ÉS HA VAN MUNKA KAPNAK FIZETÉST, HA NINCS, KERESNEK MÁS ELFOGLALTSÁGOT.!!!! Nem kötelezőNKH-s nak lenni! El lehet menni dolgozni. nemzeti jövedelmet termelni.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.05.28. 21:09:07

Szép is lenne. De hát a klientúrát és a magukfajtákat minden aktuális kormánynak el kell tartani.

Nemmellesleg szerinted most a munkanélküliség csúcsán mi a franchoz kezdene az ország mondjuk 2-300000 új, állami intézményben szocializálódott munkanélkülivel?

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.05.29. 07:25:50

Nevén kellene nevezni végre néhány dolgot. "nemzeti" közlekedési hatóság helyett magyarellenes, vagy Magyarországellenes közlekedési hatóság a pontos kifejezés. Vagy pl "nemzeti" vagyonkezelő zéerté helyett országáruló zéerté a helyes megnevezés. A sort elég hosszan lehetne folytatni.

Azok az emberek, akik a "nemzeti" jelző mögé bújva, kaján vigyorral a pofájukon követnek el nap mint nap hazaárulást, nos ez a hamis prófétaság egy formája. Kötél. Nem öt év. Kötél.

ati27 2010.05.29. 09:17:06

Csak poénból: Szerintem Papp úr induljon az önkormányzati választásokon! :)

fokabacsi 2010.05.29. 15:19:03

@szmoker /segílyes/: Ugyanazt amit a bányászokkal tettek pl.89-95-ben.Lehet másik szakmát tanulni. Mint ahogy tették sokan az említett bányászok közül. Mert az , hogy a közalkalmazottak száma pl. az ausztriainak több mint duplája. A kutya nem törődött velük ! Mennyivel különbek a közalkalmazottak ? Senki ne legyen sehová bebetonozva, én háromszor kellett, hogy váltsak.

Lúdtalp 2010.05.29. 16:28:50

Még egy vagyonosodási vizsgálat azért kijárna.

fokabacsi 2010.05.29. 18:49:58

@Lúdtalp: Igen a polgármesternek, hogy eddig mi a fszt csináltak , hogy 30 évig nem futotta arra, hogy azok az utcák le legyenek aszfaltozva?!

gyika 50 2010.05.30. 18:26:07

@akira2: ez a hozáállás hasonlit a zsidók - ahol a pénz ott a haza - mentalitásához .Lehet hogy te igy élsz ?

tururú 2010.05.31. 10:34:56

a várat kisajátító mutyivállalkozó az összeharácsolt pénzéből utat épít, ami nem tetszik a töketlen, béna mutyipolgármesternek, így a mutyivállalkozó hőssé válik.
ez ám a szép történet.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.31. 12:30:24

@tururú: Honnan tudod, hogy a vállalkozó "mutyis", meg hogy "harácsolt"?
Vagy egyszerűen minden vállalkozó mutyis és harácsol, és így nincs gond olyan kispolgári csökevényekkel, mint szövegértés és gondolkodás? :3

fokabacsi 2010.05.31. 13:17:16

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): Még ezt a buta hozzászólást??!! És hány ilyen van még !

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.31. 13:58:54

@fokabacsi: Mi bajod a hozzászólásommal? Én csak kérdeztem. :)
(Sajnos nem szeretem egyesek "mindenki lógós és tolvaj, aki nálam többet keres" hozzáállását...)

süti beállítások módosítása