Skip to content


       Szűrés lista

Ilyen komolysággal az illegálfémesek ellen?!

A zsiliplopás kapcsán abszolút jogosan felmerült, hogy nem csak a fémtolvajokkal van a baj, hanem a lopott cuccot átvevő illegális telepekkel is.

Kiskunfélegyházán kedden találtak egyet, írja a baon.hu:

"– Április elsejétől csak az folytathat fémkereskedelmi tevékenységet, aki rendelkezik a vám- és pénzügyőrség engedélyével. Az elmúlt időszakban több illegális telephelyet találtunk – mondta Sipos Jenő ezredes. A kiskunfélegyházi Árok utcában lévőt hatósági ellenőrzés során fedeztük fel.

Kiderült, hogy több mint száz tonna fémhulladékot tárolnak a gyűjtőhelyen. Ezek között vannak csatornafedelek, rendszámtáblák, vasúti biztosító jelző berendezések alkatrészei, amit feltehetően az elmúlt időszakban loptak el, és szállították ide a kiskunfélegyházi telephelyre.

A kiskunfélegyházi egy jól álcázott telephely – kívülről nem lehet észrevenni –, ahol rendkívül nagy mennyiségű árut halmoztak fel. Az első megállapítások szerint ötven-százmillió forintra tehető az ott tárolt dolgok értéke. Nem csak az anyagi érték jelentős, de annak súlya is, amit a tolvajok okoztak a közlekedésben vagy az árvízvédekezésben. Találtak ugyanis olyan alkatrészeket, amelyek zsilipekhez tartoztak.

A szóvivő elmondta, hogy eddig mintegy tíz illegális lerakót találtak Győrben és Pest megyében. Sok információt kapnak névvel, név nélkül, egyrészt a szakmai szervezetektől, másrészt a lakosságtól. Az ilyen esetekben elsősorban a fémtörvény megszegése miatt jár el a vám- és pénzügyőrség, de ha lopott holmira bukkannak, súlyosabb büntetési tételeket is kiszabhatnak az elkövetőkre. Közüzemek működésének megzavarása, közlekedés veszélyeztetése és egyéb minősített lopások is szóba jöhetnek, aminek a szankcionálása több évben mérhető.

Sipos Jenő elmondta azt is, hogy az ellenőrzés során találtak a telephelyen embereket is, ők azonban eltűntek, felkutatásuk folyamatban van. Mivel a telephely működtetésére nem kértek engedélyt, ezért be fogják zárni."

No akkor az észrevételek:

1, 100 tonna fémhulladékot nem lehet (pláne jól!) álcázni, főleg nem a vasútállomás mellett

2, 2 hónap alatt 10 illegális lerakót találni (!!) szégyen

3, elég gyenge VPOP-csapat és ellenőrzés az, ami elől lelépnek a telep dolgozói

4, nagyon várjuk a súlyos büntetési tételeket!

A győri elkövetőkkel például mi lesz? Ugyanis a tavaly ellopott, majd apró darabkákban megtalált turulmadarat restaurálták: kerek 10 millió forintba került a bronzszobor helyreállítása. Mostmár közvetlenül a rendőrségre bekötött kamerarendszer és más biztonsági berendezések védik, de mi lehet vajon a tavalyi tolvajokkal, akiket elsőfokon nem helyeztek előzetesbe?

Hol tart szerintetek az ügyük? Lecsukták már őket? Le kell dolgozniuk a 10 milliót? Lehetőleg egy só-kő-bronzbányában?

 

 

Címkék: abszurd megyei hír

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr712036968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kartal (rezervált) 2010.05.28. 10:59:38

azért érdekelne, hogy melyik helyi potentát érdekszférájába tartozott az a telep... merthogy ennyi bénázásnak más oka nem nagyon lehet.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 11:00:38

@Lone Wolf:

Nem?
Minap a miskolci egyetemen ebédeltem és szimpatikus volt a csóka aki velem szemben kajált, szóba elegyedtem vele. Egy ilyen rendezvényes cégnél dolgozik, a munkaideje gyakorlatilag végtelen, és nehéz fizikai melót végez. Konkrétan havi százezer forintot visz haza. És ez arrafelé nem számít rossz állásnak.
Kurvára elegem van belőle, hogy a zsaruk azzal indokolják az eredménytelenségüket, hogy kevés a fizetésük. Mindenkinek kevés. Mégis rengetegen vannak, akik szépen bejárnak a munkahelyükre és lehetőségeikhez képest becsületes munkát végeznek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 11:03:03

@minimalista:

Egy csomó minden olyan egyszerű és olcsó lenne. De komolyan. mégsem végzi el senki.

eszkep 2010.05.28. 11:06:27

Már azt sem értem, egy csatornafedélből hogyan lehet pénzt csinálni???
Ahhoz, hogy bármit csináljon vele az ember, először "alaktalanítani" kellene, márpedig ebben van anyag, max beolvasztani lehetne (szerintem)...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 11:09:33

@eszkep:

A cstornafedél öntöttvasból van. Simán össze lehet törni samuval.

Lone Wolf 2010.05.28. 11:09:39

@El Topo (Sgt. Elias): Amit kell azt el is végzik. Szépen is néznénk ki ha nem így lenne! Mint ahogy én is elvégzem, mert nem fér bele a mentalitásomba hogy ne tegyem. DE!!! Szorgalmat, önálló kezdeményezést, NEM FOGOK TANÚSÍTAN! Szaros 70E-ért biztos hogy nem! ha emellett pluszmunkát várnak, akkor fizessék is meg! Egyszerűen annyit kapnak, amiért fizetnek. De azt rendesen tisztességgel becsülettel meg is teszem.

Mint ahogy a rendőrök többsége sem fogja magát összetörni nem fog árnyékra vadászni, nem fog minden szíre-szóra ugorni, mert nincsenek megbecsülve. SŐT! A törvény, a belső és a külső bürokrácia még meg is nehezíti a dolgukat. 1 óra munkáért ahogy te elképzeled, 1 napot tölthetnek papírok mellett, pluszba még hallgathatják a főnüküket hogy hogyan is képzelte ezt???

Meg erről se feledkezzetek meg! sok esetben NINCSEN rá joguk hogy önnállóan feljelentés nélkül bármit is tegyenek.

PublicEnemy 2010.05.28. 11:09:45

Ha nem lenne,aki átveszi a szobrokat,vasútisíneket,jelzőtáblákat,zsilipfedeleket,akkor értelme sem lenne ellopni őket....pont. Szóval azokat kellene irgalmatlanul seggbe kúrni,akik pénzelik a lopásokat.

DArchAngel 2010.05.28. 11:12:18

@minimalista: Ez nagyon jó lenne, ha nem lenne a rendőrség fele korrumpálva, vagy esetleg simán beszarasztva. Mert amelyik nem korrupt, azt vagy a bűnözők fenyegetik meg, vagy a saját rohadt jogrendszerünk miatt lehet meghurcolni.
@El Topo (Sgt. Elias): Igen, ez valahol igaz. A nyugdíjuk is jó. Mondjuk a társadalmi státuszuk eléggé szar, de ebben az esetben az már tyúk-tojás probléma. Ők azért szarnak mindenre, mert mi nem tiszteljük őket, vagy azért röhögünk rajtuk, mert szarnak mindenre :)
Eléggé össze kell szednie magát a testületnek, az biztos.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 11:12:33

@Lone Wolf:

Akkor hagyjuk a gecibe az egészet, szerintem is!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 11:14:56

@DArchAngel:

Minden szervezet annyit ér, amennyit az irányítása.
Én mindig el tudtam magyarázni a kollégáimnak, hogy akkor tudnak többet keresni, ha előbb villantanak valami eredményt.

nagyon_buta 2010.05.28. 11:24:20

Rendőrökről: (saját tapasztalat): Beszélgetés közben, nagy társaságban, rendőr törzsőrmester elmeséli, hogy három kollégájával inkább elmenekültek a helyszínről, mikor szóltak nekik, hogy ott lopják az erdőt a fatolvajok .... no comment
Fémkereskedésről: ha 1 liter zárjegy nélküli alkohollal az autódban, megfog a vám- és pénzügyőr társaság ugrott az autó plusz bírság, az illegális fémtelepnek meg nincs tulaja ...., Remélem Veres Jani hatalmának elmúltával ez is megváltozik.

DArchAngel 2010.05.28. 11:32:13

@El Topo (Sgt. Elias): Náluk - asszem - ez inkább szolgálati idő és tanfolyam függő. a kiemelkedő teljesítmény nagyon nincs díjazva, legfeljebb némi extra papírmunkával.

Lone Wolf 2010.05.28. 11:33:06

@El Topo (Sgt. Elias): "Én mindig el tudtam magyarázni a kollégáimnak, hogy akkor tudnak többet keresni, ha előbb villantanak valami eredményt."

Tudod mi a vicc? Dolgoztam olyan biztonsági cégnél, ahol ugyan nem voltam túlfizetve, de emberként, engem és a munkám egyaránt MEGBECSÜLTEK! Meg is lett az eredménye. NEM volt rám soha panasz rossz szó, lógáson alváson soha nem kapott a főnök ahányszor ment talpon voltam és mentem eléje. A legnagyobb baja az volt, hogy az ismerőseim néha beugrottak az üzletsorra és elbeszélgettem velük... Az az ember, mind a mai napig visszavár, hív és 1-2 estére ha kel neki pluszember be is ugrok. Pedig, ez már 5 éve volt... Ahol voltam, ott a tulaj megmondta hogy Folytassam így tovább, és jutamat kapok nyár végén. :) Meg is lett.

Utána meg, ugyanezért a teljesítményért 1,5 szer annyi időben kaptam ugyanannyit, és jó szót soha! De rúgást anyázást annál többet. Végeredmény? Munkamorál nulla, 3 hónap után kereshetett új embert...

Lényeg a lényeg, amit te mondtál az igaz. De ha anyagilag és emberileg nem becsülik meg őket, és a munkájukat, AKKOR MÉGIS MIRE SZÁMÍTOTOK???

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 11:34:45

@DArchAngel:

Jajmár, basszus! Nem úgy értettem, hogy egyenként!
Ha a rendőrség eredményeket tud felmutatni,nem papíron, hanem a valóságban, akkor el lehet kezdeni ugatni több pénzért.

órarugógerincű felpattanó 2010.05.28. 11:35:32

@El Topo (Sgt. Elias): Én is fogtam a fejem, amikor kollégák azzal dobálták magukat, hogy nyugat európában az adott pozícióban mennyi lenne a fizetésük. Nem akartam mondani, hogy azzal a munkával, amit letesznek az asztalra, egy napig se lehetnének az adott pozícióban :-D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 11:37:42

@Lone Wolf:

Jó, de akkor most mi legyen? Oszlassuk fel a rendőrséget és bizzuk az egészet a magyargárdára? Mert ők mondjuk ingyen is vállalnák a rendészeti feladatokat. Mi az hogy! Nagyon is!

MagyarZizzi (törölt) 2010.05.28. 11:38:41

Csak azt nem értem, hogy a csudába tudták onnan leszedni azt a turult?! Nincs ember, aki a hóna alá csapja, és elsétál vele! És azt se hiszem, hogy a daruskocsi az emlékmű mellett senkinek nem tűnne fel (még akár éjszaka is).

Lone Wolf 2010.05.28. 11:49:06

@El Topo (Sgt. Elias): Dehogy! :) Normális munkakörülmények, normális szabályozás, jó főnökség, És nagyobb létszám mert 3E az röhejesen kevés. Itt ez is a baj része. Ha meg a több fizu nem megy? Hát istenem! Csak tegyék nekik lehetővé, hogy tudjanak, és merjenek dolgozni. PL, ha az eszkimók kapára-kaszára kapnak velük szemben minden további nélkül közéjük lőhessenek.

suffe (törölt) 2010.05.28. 11:50:07

Nemcsak szigorítják a fémkereskedéshez
való engedély kiadását, kötelezővé teszik a
az online bejelentést a VPOP felé a fémáruk
vételéről/adásáról (talán még napi szinten is).

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 12:00:56

@Lone Wolf:

Oké, egyetértünk. Amíg pénz nincs, addig is rendes körülményeket kéne biztosítani a munkájukhoz. De addig is elvárnám a munkát.

Lone Wolf 2010.05.28. 12:07:58

@El Topo (Sgt. Elias): Meg a normális létszámot. mert a 3 ezer? Az egy vicc! Nincs elég emberük sem. Évek óta létszámhiánnyal küszködnek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 12:13:02

@Lone Wolf:

Hát erre nem nagyon tudok mit mondani. Az is a vezetés dolga lenne.

Marcellusca 2010.05.28. 12:14:02

@Lone Wolf: Pontosan.
Hamár nincs több lóvé, legalább dolgozni hagynák azt, aki akar!
A többit meg ki kell rúgni és a fenti követelménynek megfelelőt felvenni, kiképezni és megbecsülni.
Szakmailag és emberileg egyaránt.

picur3ka 2010.05.28. 12:23:25

Mas.

Engem most eppen ez duhit:

www.hirszerzo.hu/cikk.ket_ev_felfuggesztettet_kapott_borovszky.152586.html

Semmit nem kapott, meg a kozugyektol sem tiltjak el, semmi.

Lone Wolf 2010.05.28. 12:26:08

@picur3ka/mesterhazymiklospart: PFFF!!! Ez is egy vicc. A rossz fajtából! Mi a búbánat az, hogy aki visszaélt a hatalmával nincs végleg eltiltva a közügyektől, és a hatalomtól???

picur3ka 2010.05.28. 12:34:46

@órarugógerincű felpattanó: @Lone Wolf:

Nem tudom, de igy a korrupcio ellen kuzdesi esely sincs.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 12:36:14

@Lone Wolf:

Na de mit csinált? Nekem nem rémlik.

Kicsit Karcos 2010.05.28. 12:40:54

@El Topo (Sgt. Elias):

50 rugós fizetésemelést kért Hillertől beosztottjának, de nem járt sikerrel. Ezért valamelyik cigányprogramból próbálta lecsíptetni a pénzt szép testvérének, de feljelentés lett a vége.

hvg.hu/itthon/20100527_felfuggesztett_borovszky_timea

Kicsit Karcos 2010.05.28. 12:47:31

@Lone Wolf: na igen, ez a 20 ezres értékhatár. Elképesztő. Lényegében 19 ezer forintot büntetlenül szabad lopni. Vagy éppen napi 19 ezret. Merthogy "nem hatékony" 100 ezerért eljárást indítani 20 ezres kár miatt. Hamisítatlan bolsevik matematika. Kíváncsi vagyok, mit tesz a "megélhetési lopás" értékhatárával a Fidesz.

Lone Wolf 2010.05.28. 12:49:29

@Kicsit Karcos: Ha minden igaz eltörlik. Pintér valahol beszélt arról, hogy az nem megoldás, hogy a megélhetési bűnözés fogalma alatt a kisebb lopásokat, balhékat pénzbüntetéssel megúszhatják.

Kicsit Karcos 2010.05.28. 12:49:32

@Kicsit Karcos: ha csak 20 ezres fizetésemelést próbált volna lecsíptetni, talán eljárás sem indul. Havi 20 ezret szabad lopni, lopatni, mert új hónap, új lopás, új ügy.

Lone Wolf 2010.05.28. 12:50:13

Nna ccakát! Munkakezdésre ki kellene magam pihenni.

Kicsit Karcos 2010.05.28. 12:51:44

@Lone Wolf: én valami olyat hallottam, hogy hülyeségnek tartja, hogy a segílyeseket pénzbírságra büntessék. Ezzel egyetértek. Azt is mondta, hogy rövidebb idejű elzárásokat vezettetne be. Ezzel is egyetértek, miért nincsenek 1 hetes börtönök a tyúktolvajlásért? Persze ennek úgy van értelme, ha nem welnessbörtönben kell letölteni ezeket a heteket, hanem a kőbányában.

mim 2010.05.28. 12:53:11

Húú! Ezt úgy kommunikálták, mintha kábszerről lenne szó. Lelki szemeim előtt máris megjelennek a fém-nepperek, amint leszólítják az embert, hogy van pár tonna cucc, amit meg mutathat a kialudt tűzhányóban létesített titkos bázison :)

Szerintem amit mondanának, de nem tehetik, hogy mostantól irgum burgum valóban üldözik a fémátvevőket - mi is kell a bejegyzéshez amúgy?
Azt nem nyilatkozhatják, hogy "Öhh.. hát eddig nem fogllkoztunk velük.". Hiszen a nyugdíjra is kell gondolni ! Q_q

Prof. Dr. Simon Templar 2010.05.28. 12:55:51

Namármost.
1. A közlekedési jelzőtábla, vasúti trafó, zsilipkapu stb. ellopása ÉS átvétele, az nem a lopás minősített esete, hanem simán terrorizmus. Ezekre az esetekre simán létrehoznék olyan titkos börtönöket, mint az amik Guantanamóban, ahol végetér a jogállam, jó kis szadisztikus börtönőrőkkel. Jobb, mint a halálbüntetés, mert 1-2 hónap után a bentlakó úgy fogja várni a halált, mint a megváltást.

Ajánlom figyelmetekbe a Bilincs és mosoly című nagyszerű alkotást. Legalább cigányaink megtanulnák, hol lakik a magyarok istene.

2. Bronzbánya nem létezik, ugyanis a bronz fémek ötvözete, legelterjedtebb az ónbronz, azaz az ón ötvözése más fémekkel

Kicsit Karcos 2010.05.28. 13:05:39

@Quain:

"A közlekedési jelzőtábla, vasúti trafó, zsilipkapu stb. ellopása ÉS átvétele, az nem a lopás minősített esete, hanem simán terrorizmus."

A második kettő oké, de az első nem. Ha egy kereszteződésből ellopják a stoptáblákat, akkor ott onnantól a jobbkézszabály az irányadó. Az sima lopás.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 13:09:47

Egyébként azt figyelem, hogy a legtöbb hozzászóló folyton azon ötletel, hogy milyen bűncselekményt kéne ráhúzni az elkövetőkre és milyen rettenetesen súlyosan büntetnék őket.
Sajnálom, gyerekek, de ez kurvára nem fontos.
Az lenne a fontos, hogy mindet elkapják és megbüntessék őket.

Marcellusca 2010.05.28. 13:19:42

@Lone Wolf: A bizottsági meghallgatásán mondta.

picur3ka 2010.05.28. 14:00:29

@El Topo (Sgt. Elias):

Amilyen ugyeket osszeszed. Peldaul azt a csavot is o vedi, aki a birosagi teremben szurta az egyik tanut. Kivancsi lennek, az is mit kap majd.

Sátán meg a Jocó 2010.05.28. 14:26:02

előzetesbe tenni a tolvajokat? észnél vagy, zero?

hát az maga lenne a megtestesült rásszizmus, mohácsiviki, ájrópa, segíccs!!!

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2010.05.28. 14:34:06

Találtak embereket is, akik eltűntek, ez jó, végül is nálunk kikéredzkedhet az elítélt is pisilni, hogy meg se álljon a határig. :)))

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.28. 14:57:59

@El Topo (Sgt. Elias):
Aligha van talpasrendőr, aki azért szerelt fel, mert kurvára nagy lét akar keresni. A fizikai munkát rühellő, hatalomvágyó senkiháziakból lesz rendőr. Természetesen érdemes lenne árnyalni ezt a véleményt, hiszen vannak egészen tisztességes fakabátok is, csak éppen a testületen belüli arányuk nem számottevő. Mindemellett lehetne őket úgy irányítani, hogy morális gyengeségük ellenére elfogadható munkát végezzenek. Sajnos a rendőri vezetés sem a legalkalmasabb emberek társasága.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 15:20:25

@Mr Falafel:

Én aztán tudom.
Nézd meg az ORFK honlapján a megyei főkapitányok arcképcsarnokát! Úgy néznek ki, mint egy csapat alkoholista paraszt.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 15:21:16

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Összeszed? Elvileg ügyvéd nem ajánlkozhat. Meg kell várnia, míg megbízzák.

hatesz 2010.05.28. 15:38:36

@Kicsit Karcos: Borovszky-hírhez: "... a bíróság a vádlottat előzetes mentesítésben részesítette, azaz mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól."
ahogy Baszod Béla nevü szószátyár kommentelötársunk mondaná: Baszod...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 15:47:32

@derelyegrádi szellem:

És hát az egész testület furán néz ki.
Viszonylag félreeső helyen lakom, közbiztonsági szempontból aránylag jó terület. Van itt egy rendörörs a szomszéd utcában. Na ott aztán van rendőri jelenlét. Kicsi rendörörs előtt mindenkor legalább öt, vadonatúj rendörautó parkol. Jópár rendőr cigizik, kávézik az ajtóban. Plusz gyakran még jópár REBISZ-es fazon is, akiknek itt aztán végképp nem értem mi keresnivalójuk lehet. Nincs ezeknek dolga?

2010.05.28. 16:27:43

@hatesz: kicsit sem vagyok képben. Most akkor megbüntették Borovszkyt? Felfüggesztett, de nem lesz priusza? Az is érdekelne, hogy csak egy munkatársán segített önzetlen módon, és ha igen akkor miért pont ezen. Speciel engem is megdobhatna valaki nettó 600.000-rel adómentesen. Pont ennyi kellene.

2010.05.28. 17:02:25

"Április elsejétől csak az folytathat fémkereskedelmi tevékenységet, aki rendelkezik a vám- és pénzügyőrség engedélyével." - na ez a lényeg! Megint fostak suba alatt egy idétlen szabályt, majd pedig kimentek az e módon illegálissá tett fémkereskedőköhöz egy kis bírságbegyűjtő körútra, és most verik a tamtamot, hogy milyen eredményesek voltak.
Sajnos ez teljesen szokásos eljárássá kezd válni, tudnék még egy pár példát mondani. Mondjak? Pl. "eu konformizáció" végett közterületen motoros fűkaszával csak olyanok kaszálhatják le a gazt, akik rendelkeznek kézi motorofűrészkezelő OKJ-s képzési végbizonyítvánnyal. Vagy másik eset: mostantól fogva egy bérlovardának minimum öt, egyenként legalább négy éve kiváltott lóútlevéllel rendelkező iskolalóval kell rendelkezni. Ahol csak négy ló van, vagy netán az ötből egynek csak három éves lóútlevele van (mondjuk mert még nincs négy éves a nyomorult dög), ott már lehet is osztogatni a többszázezres bírságokat, és pucsítani az újságban, hogy megint mekkora lépést tettek a feketegazdaság felszámolása végett. Mit mondjak még? Gondolom a ti jogsitokba is bele van bélyegezve, hogy személyautó mellett traktorra is érvényes. Egy percig se gondoljátok azt, hogy egy ilyen jogosítvány birtokában a saját földeteket a saját traktorotokkal fölszánthatjátok! Ha az ébe hatóság arra jár, egyből röpül a többszázezres bírság, mert mezőgazdasági vontató vezetői meg a jóég tudja még mi minden szirszar kell ahhoz is, hogy egyáltalán beleülhess. Az egészben az a szörnyű, hogy ezek a kreténségek annyira ellenkeznek a józan ésszel, hogy az ember nem is gondolna rá, hogy ilyesmiről gondoskodnia kellene! Mi a fax köze van a vám- és pénzügyőrségnek a belföldi ócskavaskereskedelemhez? Meg egyáltalán... hülység. Inkább állítsanak ki gumibotos rendőrstrázsákat az utcasarkokra, akkor majd nem lesz lopkodás.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 17:20:20

@csernaja obca:

Mondjuk az, hogy mg vontatót csak külön jogosítvánnyal lehessen vezetni, annyira nem extrém eset.

tudi 2010.05.28. 17:30:11

Ez nekem sem fér a fejembe, hogy az nem tűnt fel senkinek, hogy ottan egy illegális fémátvevő működik. Biztos lomipiacnak álcázták.
@El Topo (Sgt. Elias): Miért minket azért akart megbűntettni a földhivatal, mert nem jelentettük be, hogy 1970 mittudom én mikor nagyapámék kivágtak egy részt a szöllőnkből.

Kicsit Karcos 2010.05.28. 17:33:08

@csernaja obca: @El Topo (Sgt. Elias): tényleg kell jogosítvány, ha a saját (közforgalomtól elzárt) telkemen vezetek? Úgy tudtam, jogsi a közúti gépjárművezetéshez kell.

2010.05.28. 17:34:28

@El Topo (Sgt. Elias): No jó, de akkor minek van beleírva a B-s jogsiba? (Ha nem a beugratás kedvéért.) De jó, egyet kilőttél, mi a helyzet a lovakkal? Vagy a fűkaszával? Meg a millió más hasonlóval. Ezek az agyalágyultságok tényleg csak arra jók, hogy az ember zsebiből a pénzt kihúzzák a semmiért, nemhogy örülnének, ha valaki még nem a segélyért áll sorba vagy köztéri szobrokat lopkodja, hanem próbál valahogy tisztességesen talpon maradni. És azért sunyiság, mert nem verik ám nagydobra a dolgot, egyszerre csak beállítanak, és a kezedbe nyomják a csekket, hogy "már két hete megjelent a Közlönyben, hogy mostantól kerítést csak minősített hegesztői tanfolyam végzése után lehet építeni, és hogy ha a szomszédod segít tartani, amíg megheftölöd, akkor az ügyfélkapun elektronikus úton bejelentett munkaviszonyt kell létesítened neki aznapra, és munkáltatói járulékot kell fizetned utána" Szerintem ez már tényleg nyuszika esete a sapkával, ami ebben az országban megy.

2010.05.28. 17:37:58

@Kicsit Karcos: Nem is a jogsi kell hozzá, hanem a mezőgépkezelő, vagy mi a szentszar. És külön a pótkocsihoz, külön a boronához... ugyanúgy kell hozzá, mint ahogy a targoncásvizsga a saját raktáradban pakolászáshoz. Persze lehet swartzolni, de ha öltönyös-aktatáskás embert látsz feléd közeledni a szántóföldön, legjobb, ha kiugrasz a traktorból, és menekülsz! Magyarország, mi így szeretünk. :-(

Kicsit Karcos 2010.05.28. 17:40:53

@csernaja obca: jó, tegyük fel, hogy van hozzá a hatóságnak, hogy mit vezetek a saját telkemen. Milyen alapon jön be számonkérni, hozza a bíróságtól a házkutatásit, vagy hogy megy ez?

2010.05.28. 17:43:13

@Kicsit Karcos: Sőt, ha netán a kisbáláidat motoros csörlővel emeled be a szénapadlásra, akkor ne felejtkezz meg előtte a az emelőgépkezelői tanfolyam elvégzéséről sem! Vagy állíts őrszemet az útra, és ha jön valaki, menekülj! Szecskavágóhoz kisgépkezelői vizsga, petrojmotort átállítani benzinre, vagy jövedéki adó csalás bűntettét követed el, trágyázáshoz veszélyes hulladék kezelési engedély... soroljam még? Kikapsz egy ellenőrzést, még a tanyádat is elárverezik a fejed fölül, te rohadt feketegazda. Az offshore ügyletek meg legálisak.

Roxvox 2010.05.28. 17:43:59

Úgy látszik a Veres Janinak nincs Fideszes verziója.

Kicsit Karcos 2010.05.28. 17:44:40

@csernaja obca: az adóbevallásomat azért még elkészíthetem mérlegképes könyvelői képesítés nélkül?:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.28. 17:46:35

"100 tonna fémhulladékot nem lehet (pláne jól!) álcázni, főleg nem a vasútállomás mellett"
Tök jó helyen van, csak át kell hordani a vasúti kocsikat meg a síneket.

Szerintem ha a rendőrség előtt szednék fel a villamossíneket a füstösök, még akkor sem tűnne fel senkinek :D

Roxvox 2010.05.28. 17:46:44

Mondhatnám úgy is, hogy a Pintér nem színesfémben utazik.

2010.05.28. 17:49:36

@Kicsit Karcos: Nem tudom, hogy megy. Szerintem egyszerűen besétál, és ha netán a gallérjánál fogva kivágnád, akkor az közfeladatot ellátó személy elleni erőszak esete és mehetsz a kaptárba. A hatóság mindenhova bemehet, ami nincs körülfalazva. A haverom ingatlanközvetítőjében is voltak, szépen besétáltak, provokáltak, aztán igazolták magukat, és megfingatták az illetőt. Hozzád is bármikor beállíthatnak, elég egy rosszándékú szomszéd, aki felhívja a névtelen feljelentő vonalat ("telefontanúnak" nevezik polcorrecten), és megmagyarázzák neked, hogy a hatályos eu-konform rendeletek szerint ön- és közveszélyes vagy.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.28. 17:50:44

@El Topo (Sgt. Elias): Úgy általában munkagépekkel szép balesetet kell okozni + ha elkezd füstölni a targonca, akkor is jó tudni a biztonsági rendszabályokat.

Mondjuk a melóhelyemen a raktárban volt pár ürge, akik megbuktak.Állt a pofa a targi villáján, másik meg emelte.
Arra jött a munkavédelmi főfaszunk.
Kérdezte mi ez.
Mondták, hogy emelőkosár nincs, létra nem ér fel addig, fel kell menni.
Azóta nem dolgoznak ott.
Emelőkosár sincs.
Továbbra is a targi villáján állva kell elvégezni a magasabban levő melókat.
Szép magyar céges kultúra.

2010.05.28. 17:53:31

@Kicsit Karcos: Talán még igen. Abba csak belejavít a hatóság, aztán küld egy levelet, hogy ezt és ezt a rubrikát átírta, ha nem értesz vele egyet, akkor három napon belül fellebbezzél ötezer forintos illetékbélyeggel és az igazadat bizonyító okiratokkal. Idén is így jártam, tavaly is, pedig azért a négy alapművelet szokott nekem menni... de ők jobban tudják. Hát basszák meg, nem volt akkora összegekről szó, hogy szaladgáljak utána.

picur3ka 2010.05.28. 17:56:40

@El Topo (Sgt. Elias):

Nem mennek bele melyebben, mert nincsen ilyen 'sztar' ugyvedem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.28. 17:57:37

@csernaja obca: "három napon belül fellebbezzél ötezer forintos illetékbélyeggel"
De wazz, mindenért kell ezt a szart ragasztgatni, pedig adót is fizetünk.
Akkor azt mire?

derelyegrádi szellem 2010.05.28. 17:58:13

@El Topo (Sgt. Elias):

Most majd lesz. Mehetnek vidékre vezényelve tovaj cigányokkal bajlódni, meg keménykedni. Mert alapvetően nem kevés rendőr van (persze jó lenne több), csak rossz helyen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.28. 17:58:30

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Én inkább arra, mivel tudja védeni.
Meg milyen alak az, aki egy ilyet elvállal.

2010.05.28. 18:01:34

@ColT: Azért kell, hogy ne legyen kedved hozzá, hogy kiállj az igazadért.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.28. 19:00:00

@csernaja obca:

Jól van, jól van!
Engem a múltkor megvágtak 25.000 forintra. Elmondom miért, mert vicces.
Kitaláltam, hogy minden szervizből kikerülő gépünknek az egyik csavarfejét jelöljék meg a srácok egy kis festékkel, hogy lássuk, ha az ügyfél belebabrált. Jártamban-keltemben vettem egy doboz ilyen szóróflakonos festéket.
És akkor jött a zellenőr, és a festékről nem volt biztonsági adatlapom.:)

Prakt! 2010.05.28. 19:27:10

bronzbánya?
az milyen?

u.i.: bocsi a kötekedésért :D

de mondjuk én uránbányába dolgoztatnám az ilyeneket

2010.05.28. 19:42:17

@El Topo (Sgt. Elias): Eleve ott kezdődik, hogy ha számlaképes akarsz lenni, akkor fizetheted a munkáltatói járulékokat saját magad után. Még nem volt egy vevőd, még nem vetted meg a munkaeszközöket, nem reklamíroztad a vállalkozásodat, de már havonta súlyos tízezerekre megvágnak. A kanadai haverom nem akarta elhinni... ott ez annyi, hogy bemegy a papírboltba, vesz egy számlatömböt, írogatja a számlákat, és év végén az szja bevallásában beleírja az "egyéb jövedelmek" rubrikába, beszorozza az adókulccsal, és azt átutalja az adóhivatalnak. Ennyi.

PG989 2010.05.28. 20:49:49

Nincs bronzbánya, a bronz ötvözet.

Jó a post amúgy!

2010.05.29. 07:47:38

@ColT: Sajnos mi is pont ott tartunk, ahova a munka nélkül való gennyesre gazdagodás téveszméje vezetett. Jó lenne végre szembe nézni azzal, hogy az antalli politika, amit 90 óta az összes kormányunk (kisebb-nagyobb kozmetikai változásokkal) folytat, totális baklövés volt, egymás lehúzkodásából soha a tetves kurva életben nem fogunk kimászni a gödörből, legfeljebb egyének sorsát oldja meg - csak éppen minden hájas újgazdag mögött ott áll 50-100 mélyszegénységben élő család - lásd pl. libajnai a esetet. Agyon kellene ezeket verni, mint 17-ben...

minimalista 2010.05.29. 09:42:58

OFF gumicsont vol. xyzw

Minden napos (7végi eset) egy kis gárdázással nyakon öntve. Kellet már na'!
Index, címlap...:
index.hu/bulvar/2010/05/28/fekete_ruhas_ferfiak_megvertek_egy_roma_ferfit_taborfalvan/

Marcellusca 2010.05.29. 10:14:51

@minimalista: Ne aggóggyá!
Hétfőtől két hét és Don Alessandro rendet tesz. :)))

minimalista 2010.05.29. 12:02:37

@Marcellusca:
Két hét?? Aszittem az má' letelt! :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.29. 12:19:30

@minimalista:

"négy-öt autónyi ember megvert egy cigány férfit"
És túlélte? Akkor valami vasember lehet, esetleg hazudós.

zsoltix 2010.05.29. 12:38:32

@laspalmas: Ja, Iron Man 2:) Csoda, hogy meg nem adtak el az illegalfemeseknek a tezsvirek:)

Kicsit Karcos 2010.05.29. 13:00:23

Lenhardt Balázs iskolázásról, munkáról, és hogy jár-e a segély:

www.youtube.com/watch?v=9ThiVb48I8E&feature=player_embedded

Roxvox 2010.05.29. 14:13:50

@PG989:" Nincs bronzbánya, a bronz ötvözet."

Szőlőbánya sincs az is ötvözet. :)))

Füsilier 2010.05.29. 17:28:02

Én gyorsan rövidrezárnám a dolgot!
Azonnal megszüntetném a "maszek" fémfelvásárlást! Maximum állami monopóliumba venném , és csak az állam által ellenőrzött telepen vennk át a "hulladékot"
Aknafedelek, zsilip ajtók, közl.táblák stb.-nél ajtó bezár és telefon a zsaruknak!
Akik pedig máv-kábeleket, síneket,trafóházakból stb lopnak el fémet azokat TERRORIZMUSSAL vádolnám és kaphatnak 20 évet slussz!

fokabacsi 2010.05.29. 19:02:23

@Roxvox: Libabánya sincs az meg monopólium. :-))) .

2010.05.30. 22:59:35

@Füsilier: Annak biztos örülnének, mert a bíró fölmentené őket. A terrorizmus ugyanis "az erőszak alkalmazásának, vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, melynek elsődleges célja félelem, zavar keltése és ennek révén meghatározott politikai eredmények elérése, vagy a hatalom megtartása" - ami nem nagyon áll meg a szinesfémlopásra. Az aztán sem nem erőszakos, sem nem félelemkeltő, és politikai céljai sincsenek. A lopás az lopás, és slussz. Ha történetesen fénysorompó-kábelt vagy zsilipkaput lop az a tolvaj, az max "foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés" lehet. :)

mokas_gizi 2010.06.15. 10:01:32

Árvíznél ha valaki ilyet csinál, mint pl mostanában...
Az szerintem terror cselekmény...
Pártatlan nemzetközi természetvédő egyesület és az EU is felhívta a figyelmet, hogy a erdők kivágása ehhez fog vezetni...!!!

Kik lopják el az erdőt és kik lopják el a színesfémeket a gátakról...?!
és milyen büntetési tételeket kap ez a csoport...?!
Pár 10.000 pénzbírságot és már aznap kiengedik őket...!!!

fokabacsi 2010.06.15. 11:24:28

@mokas_gizi: Azért tudják ellopni a zsilipeket, mert az őrzéssel megbízott nem ér rá, mert éppen a saját telkén forgókapázó embert kell megbírságolni, mert nincsen neki gépkezelői vizsgája.
Vagy éppen traktort vezet külön vontatóvezetői engedély nélkül.

fokabacsi 2010.06.15. 11:33:09

@csernaja obca: Ha úgy lenne mint Kanadában ,akkor a sok ingyenélő aktatologató mivel bizonyítaná a létjogosultságát ??? Kiderülne semmi szükség a 80%-ra.

süti beállítások módosítása